Någon mer ska bli sedd.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Någon mer ska bli sedd."

Transkript

1 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Equmenia Skårekyrkan Equmenia Skårekyrkans vision: Någon mer ska bli sedd. Vår vilja är att inte stå bredvid samhället utan att finnas mitt i det. Vi vill visa på att vi alla, oavsett vilka vi är och var vi befinner oss, är älskade av Gud. Barn, unga och vuxna som kommer i kontakt med Equmenia Skårekyrkan ska känna sig sedda och bekräftade för den de är, både av sina ledare och av övriga medlemmar. Vår löpande verksamhet Himlakul (ca 1-5 år) Varannan vecka har vi haft en enkel söndagsskola, Himlakul, för de yngsta barnen. Vi har sjungit, läst bibelberättelser och lekt tillsammans. Det har oftast varit två till fem barn med på samlingen. Söndagsskola (ca 6-12 år) Söndagsskolan har under året samlats varje söndag under terminerna. Vi har först deltagit en stund i gudstjänsten, därefter haft egen samling. Under hösten delade vi berättelser från apostlagärningarna och under våren gamla testamentet. Avslutningsvis har vi lekt på loftet. Att det är olika barn varje söndag fungerar men är också en pedagogisk utmaning. Det har varit cirka 5 deltagare under året. Hopp och lek (ca 0-6 år + föräldrar) Hopp och lek har träffats vid ett par tillfällen under året barn har deltagit och vid varje tillfälle har det varit lek på loftet. Scouterna Scouterna har 72 inskrivna deltagare fördelat på tre olika åldersgrupper som presenteras nedan. Spårarscouter (7-9 år) Året som gått har varit ett "vanligt" spårarår med mycket eld, kniv och ätbart kring elden. Nästan alla kvällar utomhus och många goa scouter. Polkagristillverkningen är en klassiker som fortsatt är

2 lika populärt! Vi tackar Elsie och co för att de ställer upp. Hajk på Solliden för de yngre är riktigt roligt då många sover borta för första gången. Patrullen Lilla lodjuret fick åka på lägret "Världen i Värmland" och fick där vara Surinam och bo i Sydamerika. Upptäckarscouter (10-12 år) Upptäckarscout har träffats till största del på Solliden, som är vår guldgruva. Vanliga kvällar med eld och engagerade scouter och ledare är givna succékvällar. Knasiga lekar med Jennie Sjöberg och Lars Jonsson var ett nytt inslag. Hajker och läger blev det också, som ger minnen och, enligt scouterna, en mening åt hela sommarlovet. I år åkte 70 personer från Skåre på årets scoutläger. Äventyrarscouter (13 år och uppåt) Äventyrarscout har påbörjat arbetet med en träigloo. Bräder, hammare och spik. En given plats, Solliden. Och så eld förstås, med pinnbrödsgrillning! Vi har också fortsatt med vårt äventyrarnät med andra föreningar. Tillsammans med Frykerud, Forshaga, Karlstad och Kil har vi haft några scoutkvällar, två hajker (höghöjdsbanehajk och vandringshajk) och ett Norgeäventyr som utmanar och överträffar det mesta. Junis/TGIF (13 år och uppåt) Junis har under många år varit namnet på vårt tonårsarbete men under hösten fick vi byta namn till TGIF, Thank God Its Friday. Anledningen till det var att Junis är varumärkesskyddat av en annan förening. Junis/TGIF har under året haft ett stabilt gäng tonåringar och har i genomsnitt varit 30 stycken varje fredag. Programmet har varierat och varje kväll har avslutats med andakt och kiosk. I juni åkte cirka 20 tonåringar och ledare på tonårslägret Enter på Vägsjöfors och fick där vara med om seminarium, workshops, andakter, kvällsunderhållning, bad, grillning, skratt och spännande samtal. Fairplay (för alla) Under året har vi haft tre Fairplay-gudstjänster. Nytt för i år var att vi testade att plocka bort söndagens gudstjänst den helg vi hade Fairplay. På det sättet ville vi visa att Fairplay också är en av församlingens gudstjänster. Det resulterade i fler besökare på Fairplay. Däremot fanns det andra frågor som vi inte tänkt på innan, som hur det blir med söndagsskolan dessa gånger och vart kollekten ska gå. PULS (för alla) Under vårterminen startade vi upp en ny verksamhet vid namn PULS och 31 personer har testat konceptet som går ut på att kombinera tro och idrott genom att träna och ha en andakt ihop. Verksamheten riktar sig till alla åldrar och har under våren letts av olika ledare. Träningsformerna har varit cirkelfys, löpträning, volleyboll och innebandy.

3 Annat som hänt under året Vi inledde verksamhetsåret med Skårekyrkans marknadsdag. Namnet på arrangemanget var nytt men konceptet var det samma som våra tidigare SMU-dagar. Vi erbjöd auktion, loppis, försäljning av mat, fika, lotterier och chokladhjul. Trots tunga regnmoln var det många som tagit sig dit, men när himlen efter ett tag öppnade sig och regnet fullkomligt vräkte ner fick den trevliga marknadsdagen ett abrupt och lite för tidigt slut. I september var Skåre en av de arrangerande kårerna för årets upplaga av Värmlandstrampen. Temat för trampen var Sverige och deltagarna fick genom sin vandring i Färjestadskogen besöka olika delar av vårt land. Ett stort antal personer från Skåre engagerade sig som funktionärer. Och både funktionärer och deltagare fick en trevlig dag i skogen med vackert höstväder! Ett filmmaraton arrangerades för tonåringarna under hösten och hela 64 personer deltog. I december anordnade vi vårt luciafirande i Skårekyrkan. Ludwig Leckström och Anna Haag ledde luciatåget som bestod av ett 15-tal barn och tonåringar. Årets lucia var Evelina Malmborg Löfgren. Efteråt serverades fika till besökarna. Utöver detta genomfördes också ett extra luciatåg för en pensionärsgrupp och för detta fick Equmenia Skårekyrkan 1000 kr! Cirka 50 ungdomar firade nyårsnatten i kyrkan. De fick själva vara med och förbereda firandet och vara en del av kvällens festligheter. På tolvslaget samlades alla på kyrkans gräsmatta och fick ta del av hela Skåres fyrverkerier. Senare under natten blev det musik och dans. Nytt för i år var att man under kvällen firade en gudstjänst som var öppen för alla. I början av det nya året arrangerade vi Volleybollnatta. 20 lag anmälda och det blev en trevlig natt med mycket volleyboll och god stämning! Jämna lag innebar långa matcher vilket gjorde att natten blev lång 25 personer från Skåre, ledare och matpersonal inkluderat, åkte på sportlovsläger till Trysil. Lika många kom från Pingstkyrkan, samt några från Tingvallakyrkan och Korskyrkan. Det var ett riktigt roligt läger och maten var grymt bra. Ett citat från lägret var: Till och med efterrätt fick man!

4 Under våren valde Equmenia Skårekyrkan att göra ett litet bidrag för några av de flyktingar som kommit till Sverige den sista tiden. Vi valde därför att åka till Stadshuset, som fungerade som boende för flyktingar, och anordna aktiviteter för barnen. Det pysslades och bakades och blev en trevlig eftermiddag. Cirka 35 personer deltog på vårens LAN. Förutom dataspel innehöll dagarna andakter, matlagning, sällskapsspel och gött häng. Vårens stora scoutkväll på Solliden var ett försök av hela kåren att få fler med på märkesutdelning/gudstjänst. Det blev en mycket lyckad solig kväll med massor av olika aktiviteter: tälja, gå på styltor och paddla för att nämna något. Scoutigt fika med pinnbrödsgrillad korv och kokkaffe. Mellan 130 och 150 personer kom denna kväll och till avslutningen fylldes paviljongen helt! I maj anordnade vi tävlingen Spring för Equmenia Skårekyrkan. Något färre löpare sprang i år denna isande kalla vårdag. Trots detta kom det in hela kr till verksamheten. Fantastiskt! Midsommarfirandet på Solliden var återigen en succé med massor av folk, dans runt midsommarstången, traktorfärder, fiskdamm, chokladhjul, konstutställning, lotteri, kiosk och fika. Dagen bjöd också på riktigt bra väder.

5 Under sommaren arrangerades två Sommarkvällar på Solliden. Vid dessa tillfällen kunde man gå tipspromenad, grilla, handla i kiosken, åka kanot och spela fotboll, volleyboll och fresbeegolf. Ena kvällen var välbesökt med fint väder, andra kvällen var det färre på plats då vädret var betydligt sämre. Men båda tillfällena var mycket trevliga! Under sommaren åkte ett gäng äventyrsscouter, och andra intresserade, till Norge och besteg Nordens högsta topp, Galdhöpiggen. Resan gjordes tillsammans med andra äventyrsscouter från grannföreningarna och på programmet stod bland annat forsrännig. Deltagarna upplevde allt sammantaget, inklusive bussresa, nya vänner, matlagning, tipisar, utsikter, bastubad, prat, andakter och lägerbål med mera, som helt fantastiskt! Vår gård Solliden har under året varit välanvänd av vår regelbundna verksamhet, men också för gudstjänster och specifika arrangemang såsom midsommar och tonårsavslutningar. Solliden har även hyrts ut externt, bland annat för klassfotboll och fester. Under året har Solliden också fått en ny vägskylt för att så många som möjligt ska hitta till oss. Många arbetar med att hålla vår gård i fint skick. Två av dem som arbetat lite extra i år är Jonatan Cléve och Samuel Abrahamsson, som via Karlstad kommun hade sina sommarjobb hos oss. Vi tackar Jonatan och Samuel för deras insatser! Under året har vi fortsatt att samla in pengar till kvinnocentret Talitha Kumi Welfare Society i Pakistan. Däremot har vi inte utvecklat samarbetet med organisationen i den mån vi har önskat. Detta beror till stor del på att vi inte har fått till en arbetsgrupp som driver det internationella arbetet. Vi har nämligen insett att vi skulle behöva skapa fler relationer direkt med organisationen i Pakistan för att underlätta ett samarbete. Vi vill tacka alla som engagerat sig i ledaruppdrag och med andra uppgifter i vår verksamhet under året. Tack också till alla våra medlemmar och deltagare, utan er skulle vårt arbete inte vara meningsfullt! Ledarna har under året haft en inledande ledardag varje termin och vi firade även en ledarkväll tillsammans då ledarna bjöds på riktigt god mat! Vi har under verksamhetsåret haft tre anställda i Skårekyrkan, nämligen ungdomsledare Ludwig Leckström (50%), pastor Martin Karlsson (100%) och pastor Anna Bengtsson (100%). Vi vill här skicka med ett stort tack till våra anställda och det som de bidrar med i vår förening och i församlingen som helhet! I juni hade vi en avtackningsfest för Ludwig och i augusti började Carl Lagerqvist som ny ungdomsledare hos oss. Vi önskar nu honom, och de övriga anställda, stort lycka till inför det kommande året.

6 Under året som har gått har UR, ungdomsrådet, bestått av följande ledamöter: Linn Jonsson, Markus Andersson, Petter Tågerud, Jonathan Kvaldén, Selma Berglund, Johanna Nilsson, Jakob Sandin, Samuel Abrahamsson, Maria Lidén och Jonatan Cleve. Equmenia Skårekyrkan har under verksamhetsåret haft 123 medlemmar och 147 deltagare Skrivet av: Linn Jonsson, Per-Inge Lidén, Christina Rodestedt, Jenny Sandin, Anna-Carin Cléve, Johanna Nilsson och Ulla Berglund.

Någon mer ska bli sedd.

Någon mer ska bli sedd. Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Equmenia Skårekyrkan 2017-01-01 2017-12-31 Equmenia Skårekyrkans vision: Någon mer ska bli sedd. Vår vilja är att inte stå bredvid samhället utan att finnas mitt i det.

Läs mer

Någon mer ska bli sedd.

Någon mer ska bli sedd. Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Skåre SMU 2013-09-01 2014-08-31 Skåre SMU:s vision: Någon mer ska bli sedd. Vår vilja är att inte stå bredvid samhället utan att finnas mitt i det. Vi vill visa på att

Läs mer

Någon mer ska bli sedd.

Någon mer ska bli sedd. Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Skåre SMU 2012-09-01 2013-08-31 Skåre SMU:s vision: Någon mer ska bli sedd. Vår vilja är att inte stå bredvid samhället utan att finnas mitt i det. Vi vill visa på att

Läs mer

Årsberättelse Vaggeryds SMU Equmenia Vaggeryd

Årsberättelse Vaggeryds SMU Equmenia Vaggeryd Årsberättelse Vaggeryds SMU Equmenia Vaggeryd 2013 2014 Verksamhetsåret 13-14 har innehållit historiska händelser: Dels har vi firat 100 år som förening, firat 40 år med Skomakarebygget och dels har vi

Läs mer

Församlingsblad nr 4B 2009

Församlingsblad nr 4B 2009 Församlingsblad nr 4B 2009 Ett myller av unga som får en personlig tro på Jesus, visar äkta kärlek till varandra och skapar levande hopp för en bättre värld Hej Du håller just nu i handen en folder som

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

SCOUT EKENÄS - UPPTÄCKARSCOUT Pojkar och flickor i 4:an och uppåt Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Matilda Augustsson

SCOUT EKENÄS - UPPTÄCKARSCOUT Pojkar och flickor i 4:an och uppåt Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Matilda Augustsson o SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. 0732040126 SCOUT EKENÄS - SPÅRARSCOUT Pojkar och flickor

Läs mer

Equmenia Vaggeryd årsberättelse

Equmenia Vaggeryd årsberättelse Equmenia Vaggeryd årsberättelse 2015-2016 1 Verksamhetsberättelse för söndagskolan hösten 2015 våren 2016 Söndagskolan träffades regelbundet under verksamhetsåret då Gudstjänsterna firades i vår kyrka.

Läs mer

SKÅREKYRKAN FÖRSAMLINGSBLAD. Juni Sept Foto: Urban Lidström

SKÅREKYRKAN FÖRSAMLINGSBLAD. Juni Sept Foto: Urban Lidström SKÅREKYRKAN Juni Sept 2017 Foto: Urban Lidström FÖRSAMLINGSBLAD INSIDAN INSIDAN Jag är tacksam över att jag får samtala med människor, att de delar sitt liv med mig och att jag får be med och för människor.

Läs mer

SCOUT EKENÄS ÄVENTYRARSCOUT De äldre scouterna tonåringar Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Torbjörn Samuelsson, tel.

SCOUT EKENÄS ÄVENTYRARSCOUT De äldre scouterna tonåringar Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Torbjörn Samuelsson, tel. SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Jämna veckor Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. 0732040126 SCOUT EKENÄS - SPÅRARSCOUT Pojkar

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för equmenia Vaggeryd 2017

Verksamhetsberättelse för equmenia Vaggeryd 2017 Verksamhetsberättelse för equmenia Vaggeryd 2017 Barnkören Kören har haft ett år som i mångt och mycket följt den vanliga rutinen. Vi har sjungit på gudstjänster under året som vi brukar. Vi har också

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

September / Oktober 2014

September / Oktober 2014 September / Oktober 2014 Foto: John Redstig Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. September 2014 V Dat Dag Tid Samling 36 2 tisd 19:00 Omsorgsgruppen 3 onsd

Läs mer

Equmeniakyrkan i Skeppsås. Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015

Equmeniakyrkan i Skeppsås. Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015 Equmeniakyrkan i Skeppsås Måltidsgudstjänst - Cafékväll Jordgubbskväll #1 2015 Senaste På gång i kyrkan Måltidsgudstjänst Vi startar firandet av påsken på skärtorsdagen med en måltidsgudstjänst i Equmeniakyrkan

Läs mer

SCOUT Pojkar och flickor i 4:an och uppåt Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Simon Karlsson, tel

SCOUT Pojkar och flickor i 4:an och uppåt Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Simon Karlsson, tel Det som förr hette SMU heter nu equmenia. Missionskyrkan Ekenässjöns Barn och Ungdomsarbete. Välj den eller de grupper som passar för din ålder! SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör Efter ett litet juluppehåll startade kören igen den 21/1 i Linderås. Helgen efter var det dags för Sångartinget, som den här gången hölls i Gripenbergs

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Cafékväll 25/3 kl Ecuador i ord och bild

Cafékväll 25/3 kl Ecuador i ord och bild Cafékväll 25/3 kl 19.00 Ecuador i ord och bild Marie-Louise och Niclas Mobelius berättar om sin resa till Ecuador hösten 2016. Resan skedde med deltagare från olika församlingar i Equmeniakyrkan och målet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Inledning VERKSAMHETSBERÄTTELSE SMU i Frykerud får nu lägga ännu ett år bakom sig. Vi har fått dela många härliga stunder tillsammans i våra grupper och jag

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

SCOUT EKENÄS ÄVENTYRARSCOUT De äldre scouterna tonåringar Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Torbjörn Samuelsson, tel.

SCOUT EKENÄS ÄVENTYRARSCOUT De äldre scouterna tonåringar Vi träffas: Onsdagar kl Kontaktperson: Torbjörn Samuelsson, tel. Framsidan: Av Josef Maxson SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. 0732040126 SCOUT EKENÄS - SPÅRARSCOUT

Läs mer

EN KYRKA FÖR HELA LIVET

EN KYRKA FÖR HELA LIVET EN KYRKA FÖR HELA LIVET GEMENSKAPSLÄGER BOBERGSGÅRDEN 19-21 SEPTEMBER 2014 EQUMENIA FRISTAD FRISTADS MISSIONSKYRKA Hela Livets Kyrka Med barn och unga mitt i församlingen! Kyrka för hela livet är en vision

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. Detta häfte innehåller...all information om våra verksamheter...terminsprogram...

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. Detta häfte innehåller...all information om våra verksamheter...terminsprogram... Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta häfte innehåller......all information om våra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Höstterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e m

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Inledning SMU i Frykerud får nu lägga ännu ett år bakom sig. Tillsammans med varann och med Gud har vi fått många goda möten och stunder tillsammans. SMU-styrelsen

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel.

SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. 0732040126 SCOUT EKENÄS - SPÅRARSCOUT Pojkar och flickor som

Läs mer

Det som förr hette SMU heter nu Equmenia. Missionskyrkan Ekenässjöns Barn och Ungdomsarbete. Välj den eller de grupper som passar för din ålder!

Det som förr hette SMU heter nu Equmenia. Missionskyrkan Ekenässjöns Barn och Ungdomsarbete. Välj den eller de grupper som passar för din ålder! Det som förr hette SMU heter nu Equmenia. Missionskyrkan Ekenässjöns Barn och Ungdomsarbete. Välj den eller de grupper som passar för din ålder! SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser

Läs mer

September Oktober 2015

September Oktober 2015 Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

APRIL - SEPTEMBER 2012 Nr 2 ÅRGÅNG 46. Låt mig få en framtid skyddad av Din hand

APRIL - SEPTEMBER 2012 Nr 2 ÅRGÅNG 46. Låt mig få en framtid skyddad av Din hand APRIL - SEPTEMBER 2012 Nr 2 ÅRGÅNG 46 Låt mig få en framtid skyddad av Din hand I NSIDAN Tonår i Tureholmskyrkan Varje fredagskväll har vi i kyrkan en träff som kallas för Tonår. Detta är för ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Sweden Outdoor arena

Sweden Outdoor arena Vår hemmaplan Sweden Outdoor arena Tänk dig en egen arena där alla får obegränsat med speltid, alla har VIP-loger och offside existerar inte. Självklart finns det, vi kallar det för scouting. Vår hemmaplan

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta ha fte inneha ller......all information om va ra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Va rterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e

Läs mer

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17.

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17. Alla gamla och nya sångare är varmt välkomna. Församlingskören övar udda veckor. Något du undrar, kontakta: Barbro Ståhlberg 0295-10802 Rut Larsson 018-337041 Swishnummer Equmenia 123 390 81 00 Swishnummer

Läs mer

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Upp, upp och iväg! I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Inledande ord Sommar, sommar och sol! Okej, kanske inte riktigt än, men vi är snart där. I skrivande stund är det 24 grader

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Bergsjö Eko Festival utvärdering maj 08

Bergsjö Eko Festival utvärdering maj 08 Bergsjö Eko Festival utvärdering maj Projektet var ett samarbete mellan, UNF 5, Smart Event och Bergsjögården som pågick mellan januari juni. Själva festivaldagen låg i mitten av april. Under eftermiddagen

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo

Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo Utvärdering av sommarkollo på Medevi brunn 2017 Fil.Dr. Kjerstin Larsson Forskningshandledare/projektledare Region Örebro län Universitetssjukvårdens

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

i Svenska kyrkan Kalmar

i Svenska kyrkan Kalmar Barn & Unga i Svenska kyrkan Kalmar MÅND AG GUD, PASTA OCH SÅNG - HÄR ÄR DET HÅLLIGÅNG 10.00-12.00, Kalmar domkyrka Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år. Vi börjar med en samling i kyrkan och därefter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Kvillsforsdag den 9e september

Kvillsforsdag den 9e september Kvillsforsdag den 9e september Lördagen den 9e september kommer det att anordnas en Kvillsforsdag i samhället. Det blir aktiviteter för alla åldrar, bl.a. vid affären, brandstationen, idrottsplatsen, Tureforsdammen

Läs mer

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA]

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA] [CONFIRMARE=BEKRÄFTA] Välkommen som konfirmand! Varje år är det omkring hundra ungdomar i församlingen som blir konfirmerade. Nu inbjuder vi främst dig som är född 2002 att bli konfirmand under kommande

Läs mer

VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp

VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp PROGRAMBLAD Juni 2015 - Aug 2015 Remmene Rensvist Församlingskrets Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, 0738 168461 brita@remmene-rensvist.se

Läs mer

Sommar i Leksand 2019

Sommar i Leksand 2019 Sommar i Leksand 2019 Sammilsdalkyrkan Fiskgatan 5 Café Solvi Rättviksvägen 60 Midsommar program 21-23 juni Midsommarafton 21/6 16.00 Majstångsresning på Solvi för hela familjen. Servering. 21.00 Mingel

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen Balkongprojektet, sommaren 2011 Balkongprojektet är en ungdomssatsning från Kultur och Fritid där ungdomar ordnar event för andra ungdomar som inte har något att göra. Det kan innefatta volleybollturneringar,

Läs mer

Studiehandledning till

Studiehandledning till Studieguide Studiehandledning till Glöd scouting på kristen grund Studieguiden är framtagen av equmenia och Studieförbundet Bilda för att scoutledare ska få hjälp att samtala och arbeta med innehållet

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Spårare 8-9 år I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst,

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Måsen Oxelösunds Skyttegille Oxelösunds Boulesällskap Korpen

Läs mer

Solvik. Rapport från Generationskollo Ett samverkansprojekt

Solvik. Rapport från Generationskollo Ett samverkansprojekt Kommunstyrelsen 2006-11-30 Kommunledningskontoret Utveckling och näringsliv Helena Andersson Tsiamanis 016-10 22 79, 070-211 65 86 1 (6) Rapport från Generationskollo Ett samverkansprojekt Solvik 19-29

Läs mer

Familjeläger. på Stora Strand augusti 2014

Familjeläger. på Stora Strand augusti 2014 Familjeläger på Stora Strand 15-17 augusti 2014 Häng med på familjeläger 15-17 augusti! Varje dag upplever vi saker tillsammans - i naturen, på fotbollsplanen, i pysselskogen Förutom att bada finns det

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

TRO. Hopp. hängmatta

TRO. Hopp. hängmatta Långweekend För alla åldrar TRO Hopp hängmatta livsglädje sommar glass sol semester vänner fika avkoppling sommarvärme gemenskap äventyr hängmatta Följ med på en långweekend i juni Inled sommaren med en

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag Maj - Juni 2015 En gång i fjärran väst, vid Stilla havets kust jag fann mig själv en sommardag, mitt hjärta slog med lust och snart med mod på land jag stod. Jag tänkte gräva guld, bli rik och få betjänt,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2012 Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion 2012 har varit ett händelserikt år med några nyförvärv i DUS styrelse, många aktiviteter och inspirerande träffar/utbyten. Nedan följer

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Januari - Frebruari 2015

Januari - Frebruari 2015 Januari - Frebruari 2015 Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna. Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav. Herre, du hjälper både människor

Läs mer

Veckobrev December Vecka 49. Gott nytt kyrkoår

Veckobrev December Vecka 49. Gott nytt kyrkoår Veckobrev December 2017 Vecka 49 Gott nytt kyrkoår I detta brev finns det med två hälsningar. Första hälsningen är ifrån Rebecka Andersson, som var vikarie för Ewah Sturesson ett tag. Hon reste sedan till

Läs mer

SKÅREKYRKAN FÖRSAMLINGSBLAD. December 2016 Februari Foto: Urban Lidström

SKÅREKYRKAN FÖRSAMLINGSBLAD. December 2016 Februari Foto: Urban Lidström SKÅREKYRKAN December 2016 Februari 2017 Foto: Urban Lidström FÖRSAMLINGSBLAD INSIDAN INSIDAN Jag hoppas att både du och jag är tacksamma för det löftet och det hoppet Gud ger oss om en ny jord och en ny

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

/ Johanna & Alexander Leimola

/ Johanna & Alexander Leimola Alexander och Johanna presenterar här lite vad de jobbar med i kyrkans ungdomsverksamhet. I höstas drog vi igång: Tonår, Lördax och Unga Vuxna. Vilket har funkat bra och varit en positiv upplevelse både

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

APRIL. Söndagen den 3 kl 10:00 Tillsammansgudstjänst. Barnkören Piggelin från Bodafors och Lydia Ekvall.

APRIL. Söndagen den 3 kl 10:00 Tillsammansgudstjänst. Barnkören Piggelin från Bodafors och Lydia Ekvall. SOMMAREN 2015 APRIL Torsdagen den 30 kl 19:00 Valborgsfirande med traditionsenliga aktiviteter och medverkan av Bodafors musikkår och manskör som leds av Conny Gideonsson. Elden tänds kl 19:30. Kvällen

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2 2018:3 En saltstänkt hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Kransbindning lördagen 1 december ellika.sandren@gmail.com anm. senast 26/11 Mer info på flaton.se Skördefest 29-30 september Mer info

Läs mer