Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003"

Transkript

1 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(184) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003 AM0207 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik 0.4 Ansvarig 0.5 Producent 0.6 Uppgiftsskyldighet 0.7 Sekretess och regler för behandling av personuppgifter 0.8 Gallringsföreskrifter 0.9 EU-reglering 0.10 Syfte och historik 0.11 Statistikanvändning 0.12 Uppläggning och genomförande 0.13 Planerade förändringar i kommande undersökningar 2 Uppgiftsinsamling 2.1 Ram och ramförfarande 2.2 Urvalsförfarande 2.3 Mätinstrument 2.4 Insamlingsförfarande 2.5 Databeredning 4 Statistisk bearbetning och redovisning 4.1 Skattningar: antaganden och beräkningsformler 4.2 Redovisningsförfaranden 1.1 Observationsstorheter 1.2 Statistiska målstorheter 1.3 Utflöden: statistik och mikrodata 1.4 Dokumentation och metadata 3 Slutliga Observationsregister 3.1 Produktionsversioner 3.2 Arkiveringsversioner 3.3 Erfarenheter från senaste undersökningsomgången 5 Databehandlingssystem (*) 5.1 Systemöversikt och systemflöde 5.2 Bearbetningar 5.3 Databasmodell 5.4 Databastabeller och övriga datamängder 5.5 Databastillbehör 5.6 Rapporter 5.7 Säkerhetsrutiner 6 Loggbok (*) (*) Avsnitt 5 och 6 är endast avsedda för internt bruk och saknar innehåll i denna version av SCBDOK.

2 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2(184) 0 Allmänna uppgifter 0.1 Ämnesområde Arbetsmarknad 0.2 Statistikområde Sysselsättning, nationell och regional 0.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Ja. 0.4 Ansvarig Myndighet/organisation: Statistiska centralbyrån Adress: Örebro 0.5 Producent Myndighet/organisation: Statistiska centralbyrån Adress: Örebro Marita Rydstedt Telefon: Telefax: E-post: förnamn.efternamn@scb.se 0.6 Uppgiftsskyldighet För att framställa RAMS nyttjas register med information som ursprungligen insamlats för administrativa ändamål. Flera av de statistikkällor som används för framställning av sysselsättningsstatistiken utgörs av andra statistikprodukter inom SCB. I de fall uppgiftsskyldighet föreligger är den relevant i ett tidigare led än vid framställningen av registren i RAMS. 0.7 Sekretess och regler för behandling av personuppgifter I myndigheternas särskilda verksamhet för framställning av statistik gäller sekretess enligt 9 kap. 4 sekretesslagen (1980:100). Vid automatiserad behandling av personuppgifter gäller reglerna i personuppgiftslagen (1998:204) för behandling som påbörjats före personuppgiftslagens ikraftträdande. På statistikområdet finns

3 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 3(184) dessutom särskilda regler för personuppgiftsbehandling i lagen (1995:606) och förordningen (1995:1060) om vissa personregister för officiell statistik. 0.8 Gallringsföreskrifter Ingen gallring av data har skett sedan undersökningarna startade år EU-reglering Ett EU-direktiv som berör RAMS-produkten finns (Reg 311/76-Data on foreign workers). Där beskrivs förvärvsarbetande efter bransch, ålder, födelseland och yrkesställning Syfte och historik Den registerbaserade arbetsmarknadsstatistiken (RAMS) syftar till att ge årlig information om sysselsättning, pendling och näringsstruktur liksom personalstrukturen i företag och på arbetsställen samt att belysa händelser och flöden på arbetsmarknaden utifrån longitudinella ansatser. Den första årgången av RAMS (tidigare benämnd ÅRSYS) avsåg år Beslutet att ta fram statistiken hade föregåtts av en utredning om nya metoder för folk- och bostadsräkningar (FOBALT-utredningen). Resultatet blev att sysselsättningsdelen i folk- och bostadsräkningarna skulle hämtas från administrativa register och i första hand från kontrolluppgiftsregistret från Skatteverket. RAMS-registret har därefter byggts ut med allt fler variabler och ett nytt registersystem har skapats med bl.a. större möjligheter att belysa de förvärvsarbetande inom olika typer av företag och arbetsställen Statistikanvändning Planerare inom kommuner, länsstyrelser och länsarbetsnämnder har traditionellt nyttjat statistiken liksom statliga verk och myndigheter. Den huvudsakliga användningen har varit att beskriva näringsstruktur och sysselsättningsutveckling regionalt och lokalt och som planeringsunderlag för barnomsorg och trafik liksom underlag för åtgärder som syftar till att stärka sysselsättningen. Efter att statistiken byggts ut, har den alltmer börjat användas av forskare och statliga myndigheter för analys av arbetsmarknadens funktionssätt och för uppföljning och utvärdering av närings-, arbetsmarknads- och regionalpolitik. Exempel på denna vidareutveckling av statistiken är beskrivningar av lokala förhållanden på arbetsmarknaden då den funktionella indelningen lokala arbetsmarknader (LA) används. Redovisning av mått på personalomsättning och personalens nettoförändring inom företagen är andra exempel på ny tillämpning. Ytterligare en tillämpning av uppgifter i den registerbaserade statistiken är Företagens och Arbetsställenas Dynamik (FAD). FAD är en metod för att skapa mer stabila identiteter på företag och arbetsställen över tiden. Detta ger möjligheter till att studera nybildningar, nedläggningar, uppdelningar och sammanslagningar av företag och arbetsställen.

4 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 4(184) Registren i RAMS nyttjas även inom SCB av ett flertal produkter för urval och stratifiering, men också för att hämta information för att även där kunna redovisa på antal förvärvsarbetande m.m. Några av dessa produkter är Utträde från utbildning, inträde och etablering på arbetsmarknaden, resvaneundersökningen (RVU), arbetsmiljöundersökningen, arbetskraftsundersökningarna (AKU) (för efterstratifiering), nationalräkenskaperna och de regionala räkenskaperna. För att löpande ge SCB kunskap om nya och förändrade statistikbehov har ett s.k. programråd för sysselsättningsstatistik inrättats med företrädare för viktiga statistikanvändare. Programrådet ger SCB möjlighet att sprida information och få respons för olika förslag inom området Uppläggning och genomförande Den registerbaserade arbetsmarknadsstatistiken (RAMS) omfattar fyra register: Sysselsättningsregistret (SREG) Aktivitetsregistret (AREG) Registret över företag i RAMS (ORGRA) Registret över arbetsställen i RAMS (CFAR) Sysselsättningsregistret (SREG) visar personers sysselsättningsstatus i november och omfattar hela Sveriges befolkning den sista december. Registret innehåller en mängd uppgifter från olika källor. SREG är huvudregistret i RAMS och beskrivs i dokumentationen nedan. Aktivitetsregistret innehåller fyra databastabeller som visar olika typer av försörjningsmöjligheter såsom jobb, studier, arbetssökandekategorier samt andra aktiviteter (främst i form av sociala transfereringar). Jobbregistret är den mest centrala delen av aktivitetsregistret, och innehåller uppgifter som hämtas från samtliga kontrolluppgifter från anställningar och motsvarande uppgifter för egenföretagare (deklarationsuppgifter avseende inkomst av näringsverksamhet). Registret över företag (ORGRA) har samtliga företag som förekommer i RAMS som objekt. Registret över arbetsställen (CFAR) har samtliga arbetsställen för företag som förekommer i RAMS som objekt Planerade förändringar i kommande undersökningar Det finns starka önskemål från användarna att få tillgång till statistiken tidigare. Därför pågår ett projekt med syftet att finna en metod att förkorta RAMS framställningstid. En metod som utvärderas inom projektets ramar, är att använda Standardiserade räkenskapsutdrag (SRU) från Skatteverket för att identifiera företagare. SRU finns tillgängligt cirka tre månader tidigare än uppgifterna från det taxeringsmaterial som används idag för att identifiera och lägga in uppgifter om företagarna i RAMS. För att öka kvalitén i avgränsningen av de sysselsatta pågår ett utvecklingsarbete där möjligheten att också utnyttja andra datakällor studeras.

5 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 5(184) 1 Översikt I detta avsnitt beskrivs den del av RAMS som avser sysselsättningsstatistik, d.v.s. sysselsättningsregistret samt tillhörande register avseende företag och arbetsställen (se avsnitt 0.12). 1.1 Observationsstorheter INDIVID Alla folkbokförda under året. En individ kan vara verksam på noll, ett eller flera arbetsställen (anställning) ANSTÄLLNINGAR Alla anställda och personer med företagarverksamhet (med positiv inkomst av aktiv näringsverksamhet) i Sverige samt personer som arbetar utomlands för svenska företag. FÖRETAG Alla företag/organisationer i landet med någon verksam person under året. Ett företag kan ha ett eller flera arbetsställen. ARBETSSTÄLLEN Alla arbetsställen i landet med någon verksam person under året. Ett arbetsställe kan vid en viss tidpunkt endast tillhöra ett företag. Ett arbetsställe kan ha noll, en eller flera verksamma personer. Variabler Demografiska data: Familjeidentifikationsbegrepp, ålder, kön, civilstånd, bostadens belägenhet, födelseland, invandringsår. Uppgifterna avser förhållandet 31/ Sysselsättningsdata: Sysselsättningsstatus anger om individen klassats som förvärvsarbetande (i november 2003) eller ej. Yrkesställning anger om individen klassats som anställd eller företagare. Information om det arbetsställe som avser individens sysselsättning i november belägenhet (län, kommun), näringsgren (klassificerad enligt Standard för svensk näringsgrensindelning, SNI 2002). Avser senast kända uppgifter under Arbetspendling anger att personens arbetsplats är belägen i en annan kommun än bostadskommunen. Aktivitet för försörjning klassificerar de ej förvärvsarbetande individerna utifrån uppgift om erhållen arbetslöshetsersättning, deltagande i utbildning, erhållen ersättning för värnpliktiga, erhållen förtidspension eller personen har barn under 7 år. Inkomstdata: Summerad kontant bruttolön enligt kontrolluppgift från arbetsgivare, summerad inkomst av aktiv näringsverksamhet enligt deklarationsuppgifter, erhållna sociala transfereringar (t.ex. sjukpenning). Avser inkomster/ersättningar för individen under Utbildningsdata: Individens högsta utbildning klassificerad enligt Svensk utbildningsnomenklatur (SUN 2002), avslutningsår, utbildningsort, studiedeltagande. Uppgifterna avser förhållandet 31/

6 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 6(184) 1.2 Statistiska målstorheter Objektgrupp Variabel Mått Population Indelning i redovisningsgrupper Personer 16- år folkbokförda i Sverige 31/ Personer förvärvsarbetande i november 2003 Personer 16- år folkbokförda i Sverige 31/ Kön, ålder, sysselsättningsstatus Kön, ålder, näringsgren, arbetspendling Kön, ålder, aktivitet för försörjning Antal Antal Antal 1.3 Utflöden: statistik och mikrodata Resultaten från undersökningen publiceras i ett statistiskt meddelande SM Am 32 samt i Sveriges statistiska databaser, SSD, som kan nås via SCB:s webbplats På SCB:s webbplats finns även en kort presentation av undersökningen, länk till pressinformation samt utvalda tabeller och diagram från den senaste publiceringsomgången. 4 tabeller redovisas också i Statistisk Årsbok. 1.4 Dokumentation och metadata Undersökningen är dokumenterad i Metadok och beskrivs kortfattat i Beskrivning av statistiken. Utöver detta finns viss information om RAMS i: SCB (1987). Utveckling av estimator för skattning av antal förvärvsarbetande i olika arbetstidsklasser inom små redovisningsgrupper. SCB R&D Report 40. SCB (1988). Årlig regional sysselsättningsstatistik (ÅRSYS) Ny sysselsättningsstatistik från SCB. Bakgrundsfakta till arbetsmarknadsstatistiken 1988:7. SCB (1989). Statistik från kontrolluppgifter (KU). Bakgrundsfakta till arbetsmarknadsstatistiken 1989:9. SCB (1991). Kvalitetsdeklaration av den årliga sysselsättningsstatistiken (ÅRSYS). Bakgrundsfakta till arbetsmarknadsstatistiken 1991:1. SCB (1993). De svenska arbetskraftsundersökningarna. Bakgrundsfakta till arbetsmarknadsstatistiken 1993:1. SCB (1994). Att mäta sysselsättning med skatteadministrativa kontrolluppgifter. Dokumentation av ny metod för sysselsättningsavgränsningen i ÅRSYS.

7 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 7(184) 2 Uppgiftsinsamling 2.1 Ram och ramförfarande Målobjekt och observationsobjekt sammanfaller i undersökningen. Målpopulation för objektet individ: Samtliga individer i Sverige 31/ Rampopulation för objektet individ: Samtliga individer i registret över totalbefolkningen, RTB, 31/ Följande ramar används i undersökningen: Företagsdatabasen (FDB) avseende årsskiftet 2003/2004 används för observation av objekten företag och arbetsställe. Registret över rikets totala befolkning (RTB) den 31/ används för observation av objektet individ. Från kontrolluppgiftsregistret från arbetsgivare (KUARB) avseende 2003 hämtas uppgifter om individernas anställningar och från taxeringsregistret (SCBTB) avseende 2003 hämtas uppgifter för att definiera egenföretagare. Under- och övertäckningen för objektet Individ utgörs av personer som flyttat in i landet respektive flyttat ut ur landet eller avlidit före den 31/12 men där förändringen inte rapporterats i RTB samt personer som emigrerat/bor utomlands under hela året, men som fortfarande är folkbokförda i Sverige. För anställningar utgörs undertäckningen av arbetsinkomster som inte kommer till skattemyndighetens kännedom ( svarta jobb ), brister i rapporteringen av kontrolluppgifter (saknas, sent inkomna). Övertäckningen uppstår då lön utbetalas i efterskott eller förskott för arbete som inte utförts under aktuellt år. Brister i rapporteringen av kontrolluppgifter (oidentifierade dubbletter). På grund av eftersläpningar av rapportering till Företagsdatabasen (FDB) förekommer såväl undersom övertäckning avseende företag och arbetsställe. Tillkomna företag/arbetsställen har ej registrerats och avslutade företag/arbetsställen har ej avregistrerats. Undertäckning kan också avse företag/utbetalare av lön som ej uppfyller kriterierna för att ingå i Företagsdatabasen (FDB). 2.2 Urvalsförfarande Undersökningen är en totalundersökning. 2.3 Mätinstrument Primäruppgifterna till Skatteverket inhämtas i form av kontrolluppgifter från utbetalare av lön och ersättningar.

8 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 8(184) 2.4 Insamlingsförfarande Insamling sker genom överföring av uppgifter från Skatteverkets databas (kontrolluppgiftssystemet) i SHS spridnings- och hämtningssystemet för myndigheter. Se dokumentation för Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) 2003 (AM0302). Se även avsnitt 2.5 nedan. 2.5 Databeredning Det största mätfelet för undersökningen gäller bestämning av vilket arbetsställe en individ arbetat vid. För denna variabel sker omfattande granskning, medan övriga uppgifter från kontrolluppgifterna överförs utan ytterligare granskning frånsett den granskning som genomförs för lönesummestatistiken (se dokumentation för Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik 2003 (AM0302)). Deras mätkvalitet är i stort sett densamma som i källregistren, och allt talar för att den är god, då övriga uppgifter används av Skatteverket för taxeringsändamål. Arbetsställe. Felaktig eller saknad uppgift om arbetsställe påverkar primärt statistik som redovisas regionalt efter arbetsställets belägenhet samt arbetspendling, men också redovisning efter näringsgren, eftersom detta hämtas från uppgifterna i FDB om arbetsställets näringsgrenskod. Uppgiften om arbetsställe inhämtas i form av ett s.k. arbetsställenummer som samtliga arbetsgivare med mer än ett arbetsställe ska ange på kontrolluppgifterna. Från Företagsdatabasen (FDB) får arbetsgivaren information om vilka arbetsställenummer som företaget kan använda på kontrolluppgifterna. I FDB finns en koppling mellan detta arbetsställenummer och arbetsställets identitet som gör att uppgifter om arbetsstället kan inhämtas till undersökningen Uppgiften om arbetsställe kan bli fel eller obestämd av flera anledningar. En är att organisationsnumret som anges på kontrolluppgiften inte finns i FDB. En annan anledning är att ett visst företag har flera arbetsställen, utan att detta kommit till SCB:s kännedom. Ytterligare en anledning är att arbetsgivare angett fel arbetsställenummer på kontrolluppgiften. Som exempel kan en kommun ha fört alla sina anställda på kommunkontoret, trots att arbetsstyrkan i verkligheten var utspridd på daghem, skolor, vårdhem m.m. Sådana felnumreringar leder till felaktig eller saknad uppgift om arbetsplatsens belägenhet. För att förbättra uppgiften om arbetsställe skickas en enkät ut till i stort sett samtliga flerarbetsställeföretag som har redovisat kontrolluppgifter till Skatteverket där uppgiften saknas. I enkäten ska anges rätt arbetsställenummer för de individer som företaget lämnat kontrolluppgift för men som saknar denna uppgift. Felaktiga uppgifter kontrolleras och rättas antingen genom kontakt (telefon, brev etc.) med aktuellt företag eller utifrån annan hjälpinformation. Se nedan. Övriga källor som används vid framställningen av den registerbaserade arbetsmarknadsstatistiken framställs vid enheterna för befolkningsstatistik, utbildningsstatistik respektive inkomststatistik inom SCB och föranleder därför ingen ytterligare databeredning. Kompletterande insamling av informationen om arbetsställe De inkomna uppgifterna kontrolleras utifrån följande kriterier: - det ska finnas ett arbetsställenummer angivet för varje person som fått kontrolluppgift från ett företag som har verksamhet på mer än ett ställe/adress (s k flerarbetsställeföretag). - angivet arbetsställe skall vara känt av SCB (FDB). - de anställda verkligen fördelas på de arbetsställen som företagen har (inte "klumpredovisas").

9 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 9(184) Uppfylls inte dessa villkor blir företagets uppgifter föremål för vidare gransknings- och kompletteringarbete. Enkät Två typer av enkät används - Ordinarie listan, i vilken företaget fyller i arbetsställenummer för varje aktuell person (förprintade uppgifter) genom att skriva arbetsställenummer på därför avsedd rad. Denna lista skickas till företag som har fler än 9 arbetsställen (arbetsställenummer) enligt Företagsdatabasen. - Krysslistan består av förtryckta rutor för varje arbetsställenummer där företaget kryssar rätt ruta för varje aktuell person. Skickas till företag som har färre än 10 kända arbetsställen (arbetsställenummer) enligt Företagsdatabasen. Båda enkäterna förprintas med uppgifter om vilka arbetsställen företaget har samt vilka personer som uppgiften ska lämnas för. Enkäten sänds till företag där kontrolluppgifterna för minst 3 personer saknade uppgift om arbetsställenummer. Övriga företag förs direkt till fortsatt granskning. De företag som fått enkät kan även lämna uppgifterna via telefon eller diskett. Inkomna enkäter scannas. Granskning Den slutliga granskningsprocessen genomförs manuellt i en dataapplikation där varje företag kan studeras separat och rättningar införas. Här kontrolleras bl.a. om arbetsställenumren är kända (finns i FDB), att antalet personer som fått ett arbetsställenummer i stort överensstämmer med kända eller tidigare uppgifter, att förväxlingar av arbetsställenummer inte skett eller att användning av s.k. särskilda arbetsställenummer (kategorinummer för personer som inte kan hänföras till ett specifikt arbetsställe) är acceptabel. Slutgranskning Efter att skattning av sysselsättningsstatus (se avsnitt 4.1) gjorts för populationen genomförs även en slutgranskning av materialet. Granskningen görs på uppgifter som aggregerats till kommunnivå och omfattar uppgifterna om dagbefolkningens storlek, storleken av pendling mellan bostad och arbetsplats samt näringsgrenfördelning. Jämförelser görs mot motsvarande uppgifter föregående år och större avvikelser utreds.

10 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 10(184) 3 Slutliga observationsregister I detta avsnitt beskrivs de individ-, företags- och arbetsställeregister som ingår i RAMS. 3.1 Produktionsversioner Arkiveringsversioner Register Namn RAMS Beskrivning RAMS är ett totalräknat register innehållande befolkningen respektive år. Registret innehåller information som ger möjligheter att skatta sysselsättning, pendling, arbetskraftsflöden mm. Version Namn RAMS_arkiveringsversion Beskrivning RAMS är ett totalräknat register innehållande befolkningen respektive år. Registret innehåller information som ger möjligheter att skatta sysselsättning, pendling, arbetskraftsflöden mm. Presentationstext Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) Registertyp standardiserat register Presentationstext Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS), arkiveringsversion Personregister ja Slutligt observationsregister ja Databas Namn RAMS2003 Presentationstext Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS), arkiveringsversion, Första tid 2003 Referenstid November Senaste tid 2003

11 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 11(184) 2003 Beskrivning Databasen innehåller uppgifter om samtliga personer som var folkbokförda den 31/ i Sverige, och beskriver varje individs sysselsättningssituation under november månad. Tillgänglighet Databasen är endast tillgänglig för intern användning. Utlämnande av alla typer av mikromaterial får endast ske efter skadeprövning. Tabell / flat fil Presentationstext Arbetsställen Objekttyp Arbetsställen Beskrivning Population Samtliga arbetsställen som förekommer i RAMS2003 med en rad per organisationsnummer och arbetsställenummer. Ett företag/organisationsnummer kan ha flera arbetsställenummer. Antal tabellrader / poster Variabler - Innehåll Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd organisationsnummer Företagets organisationsnummer Företagsdatabasen Företagets identitetsnummer. För juridiska personer används organisationsnumret och för enskilda näringsidkare används personnumret som organisationsnummer. ej summerbar PeOrgNr arbetsställenummer Arbetsställenummer identifierar tillsammans med Företagsdatabasen Arbetsställenumret anges som en femställig numerisk ej summerbar AstNr

12 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 12(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd organisationsnummer ett arbetsställe. kod. Varje arbetsställe åsätts ett nummer av Företagsdatabasen i samråd med arbetsgivaren. Arbetsställenummer används för arbetsställeidentitet i Företagsdatabasen anstallda hjälparbetsställekod arbetsställets belägenhetsort arbetsställekod CFAR-nummer används för att identifiera ett arbetsställe. Antalet anställda på arbetsstället enligt Företagsdatabasen Hjälparbetsställekod visar om arbetsstället är klassat som hjälparbetsställe. Anger i vilken ort arbetsstället är beläget. Typ av arbetsställenummer. Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Härledd variabel flerarbetsställeföretag. Målsättningen med CFAR-nummer är att det ska följa arbetsstället över tiden. Antalet anställda som arbetar på arbetsstället inkl. de som närmast administreras från arbetsstället. Med hjälparbetsställe menas ett arbetsställe vars verksamhet till minst hälften består av arbeten och tjänster för andra/annat arbetsställe inom företaget. Anger i vilken ort arbetsstället är beläget. F, flera olika arbetsställenummer för samma arbetställe (CFAR). S, samma arbetsställenummer förekommer på flera olika arbetsställen (CFAR). K, en kombination av F och S. ej summerbar CfarNrFDB summerbar antal AnstalldaFDB ej summerbar Hjas99 ej summerbar AstBelOrt ej summerbar AstKod val av arbetsställe Val av arbetsställe när Härledd variabel ej summerbar SFallKod

13 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 13(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd arbetsställekod är=s (S som i specialfall) dvs arbetsställenumret pekar på två eller flera arbetsställen (CFAR). nyupplagt arbetsställe Visar om arbetsstället är nyupplagt under registerproduktionen. Om så är fallet markeras det med 1 ej summerbar Skapad arbetsställe från Företagsdatabasen typ av företag företagets näringsgrenskod sektorkod denna variabel. Visar om arbetsstället är nyupplagt under registerproduktionen. Om så är fallet är det upplagt enligt dagsaktuella Företagsdatabasen och markeras med värdet 1. Visar om ett företag har ett eller flera arbetsställen. Företagets huvudnäringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning 2002, SNI2002. Tresiffrig kod som anger institutionell sektortillhörighet enligt Standard för institutionell sektorindelning 2000, INSEKT Företagsdatabasen Antar värde 1=ettarbetsställeföretag eller 2=flerarbetsställeföreta g. Femställig kod som anger företagets huvudsakliga verksamhet. ej summerbar FranCfar ej summerbar FtgTyp96 ej summerbar SNI2002-koder Företagsdatabasen ej summerbar Insekt2000 ägarkategori Tvåsiffrig kod som Företagsdatabasen ej summerbar Agkat2000

14 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 14(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd anger ägarkontroll enligt Standard för indelning efter ägarkontroll 2000, ÄGAR juridisk form Tvåsiffrig kod som anger juridisk form enligt Indelning efter juridisk form, Företagsdatabasen ej summerbar Jurform antalet sysselsatta arbetsställets gatuadress, gatans namn arbetsställets benämning arbetsställets kommunkod arbetsställets länskod arbetsställets näringsgren JURFORM. Antalet sysselsatta (förvärvsarbetande) på arbetsstället enligt Sysselsättningsregistret. Arbetsställets belägenhet, gata eller liknande. Arbetsställets benämning ska vara en vedertagen benämning på arbetsstället. Arbetsställets kommuntillhörighet (belägenhet). Kommunkod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets länskod visar arbetsställets länstillhörighet (belägenhet). Länskod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets huvudsakliga näringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning Härledd variabel Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Antalet sysselsatta (förvärvsarbetande) på arbetsstället enligt Sysselsättningsregistret. Arbetsställets belägenhet, gata eller liknande. Arbetsställets benämning ska vara en vedertagen benämning på arbetsstället. Arbetsställets kommuntillhörighet (belägenhet). Kommunkod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets länskod visar arbetsställets länstillhörighet (belägenhet). Länskod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets huvudsakliga näringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning summerbar antal AntalSys ej summerbar BelGata ej summerbar AstBen ej summerbar Kommunkoder04 ej summerbar Lanskoder04 ej summerbar SNI2002-koder

15 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 15(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd 2002, SNI , SNI2002. arbetsställets status Arbetsställets status Företagsdatabasen ej summerbar AstStat02 visar om arbetsstället är aktivt eller inaktivt i Företagsdatabasen arbetsställets gatuadress, gatunummer Företagsdatabasen ej summerbar BelGatNr Anger arbetsställets belägenhet (gatunummer eller liknande). Anger arbetsställets belägenhet (gatunummer eller liknande). Tabell / flat fil Presentationstext Arbetsställen Objekttyp Arbetsställen Beskrivning Population Samtliga arbetsställen som förekommer i RAMS2003 med en rad per organisationsnummer och cfar-nummer. Antal tabellrader / poster Variabler - Innehåll Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd arbetsställeidentitet i Företagsdatabasen ej summerbar CfarNrFDB Företagsdatabasen organisationsnummer Cfar-nummer används för att identifiera ett arbetsställe. Företagets organisationsnummer Företagsdatabasen Målsättningen med cfar-nummer är att det ska följa arbetsstället över tiden. Företagets identitetsnummer. För juridiska personer används organisationsnumret och för enskilda näringsidkare används personnumret som ej summerbar PeOrgNr

16 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 16(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd organisationsnummer. arbetsställenummer Arbetsställenummer identifierar tillsammans med organisationsnummer ett arbetsställe. Företagsdatabasen Arbetsställenumret anges som en femställig numerisk kod. Varje arbetsställe åsätts ett nummer av Företagsdatabasen i samråd med arbetsgivaren. Arbetsställenummer används för ej summerbar AstNr sektorkod arbetsställets kommunkod arbetsställets näringsgren population typ av företag Kod för sektortillhörighet för det företag som arbetsstället tillhör. Arbetsställets kommuntillhörighet (belägenhet). Kommunkod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets huvudsakliga näringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning 2002, SNI2002. Visar om arbetsstället har rörlig arbetskraft eller är ett fast arbetsställe. Visar om företaget har ett eller flera arbetsställen Härledd variabel Företagsdatabasen Företagsdatabasen flerarbetsställeföretag. Sektortillhörighet är skapad och aggregerad utifrån variablerna sektor, ägarkategori och juridisk form. Arbetsställets kommuntillhörighet (belägenhet). Kommunkod enligt Rikets indelningar. Arbetsställets huvudsakliga näringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning 2002, SNI2002. Visar om arbetsstället har rörlig arbetskraft eller är ett fast arbetsställe. Antar värde 1=ettarbetsställeföretag eller 2=flerarbetsställeföreta g. ej summerbar SektorkodCFAR ej summerbar Kommunkoder04 ej summerbar SNI2002-koder ej summerbar Population ej summerbar FtgTyp96 kontant bruttolön, Den totala kontanta SCB:s Kontant bruttolön summerbar kronor Loneinkomst03CFAR

17 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 17(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd arbetsstället bruttolönen under året för individer kopplade till arbetsstället. Kontrolluppgiftsregiste r, härledd enligt till skattemyndigheterna inlämnade kontrolluppgifter från arbetsgivare som betalat ut skattepliktig ersättning för arbete. Summeras för samtliga individer på företagarinkomst antal män med förgymnasial utbildning antal män med gymnasial utbildning antal män med kort eftergymnasial Den totala deklarerade inkomsten av aktiv näringsverksamhet för samtliga individer kopplade till arbetsstället. Antal sysselsatta män på arbetsstället med förgymnasial utbildning. Antal sysselsatta män på arbetsstället med gymnasial utbildning Antal sysselsatta män på arbetsstället med Inkomst och taxeringsregister, härledd v Härledd variabel Härledd variabel Härledd variabel arbetsstället. Totalat deklarerade inkomsten av aktiv näringsverksamhet. Summeras för samtliga individer på arbetsstället. I förgymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 1 (förgymnasial utbildning kortare än 9 år), 2 (förgymnasial utbildning 9 (10) år) och 9 (ospecificerad nivå). I gymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 3 (gymnasial utbildning högst 2 år) och 4 (gymnasial utbildning längre än 2 år men max 3 år). I kort eftergymnasial utbildning ingår summerbar kronor Foretagsinkomst03CF AR summerbar antal MenForGymn summerbar antal MenGymn summerbar antal MenEGymnK

18 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 18(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd utbilding kort eftergymnasial utbildning Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 5 (eftergymnasial utbildning kortare än 3 antal män med lång eftergymnasial utbildning antal kvinnor med förgymnasial utbildning antal kvinnor med gymnasial utbildning antal kvinnor med kort eftergymnasial utbildning Antal sysselsatta män på arbetsstället med lång eftergymnasial utbildning. Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället med förgymnasial utbildning Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället med gymnasial utbildning Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället med kort Härledd variabel Härledd variabel Härledd variabel Härledd variabel år). I lång eftergymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, UN-nivå = 6 (eftergymnasial utbildning 3 år eller längre) och 7 (forskarutbildning). I förgymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 1 (förgymnasial utbildning kortare än 9 år), 2 (förgymnasial utbildning 9 (10) år) och 9 (ospecificerad nivå). I gymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 3 (gymnasial utbildning högst 2 år) och 4 (gymnasial utbildning längre än 2 år men max 3 år). I kort eftergymnasial utbildning ingår Svensk summerbar antal MenEGymnL summerbar antal KvForGymn summerbar antal KvGymn summerbar antal KvEGymnK

19 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 19(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd eftergymnasial utbildning. utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 5 (eftergymnasial utbildning kortare än 3 antal kvinnor med lång eftergymnasial utbildning antal män på arbetsstället antal kvinnor på arbetsstället antal kvinnor och män på arbetsstället Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället med lång eftergymnasial utbildning. Antal sysselsatta män på arbetsstället. Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället. Totalt antal sysselsatta kvinnor och män på arbetsstället. Härledd variabel Härledd variabel Härledd variabel Härledd variabel år). I lång eftergymnasial utbildning ingår Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-nivå = 6 (eftergymnasial utbildning 3 år eller längre) och 7 (forskarutbildning). Antal sysselsatta män på arbetsstället, i denna totalsiffra ingår personer med blankt i Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-koden. Antal sysselsatta kvinnor på arbetsstället, i denna totalsiffra ingår personer med blankt i Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-koden. Totalt antal sysselsatta kvinnor och män på arbetsstället, i denna totalsiffra ingår personer med blankt i Svensk utbildningsnomenklatu r, SUN-koden. summerbar antal KvEGymnL summerbar antal Men summerbar antal Kvinnor summerbar antal Totalt

20 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 20(184) Tabell / flat fil Presentationstext Företag Objekttyp Företag Beskrivning Population Samtliga företag från FDB som finns med i RAMS2003. En rad per organisationsnummer. Antal tabellrader / poster Variabler - Innehåll Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd organisationsnummer Företagets organisationsnummer. Företagsdatabasen Företagets identitetsnummer. För juridiska personer används organisationsnumret och för enskilda näringsidkare används personnumret som organisationsnummer. ej summerbar PeOrgNr typ av företag sektorkod ägarkategori Visar om ett företag har ett eller flera arbetsställen. Tresiffrig kod som anger institutionell sektortillhörighet enligt Standard för institutionell sektorindelning 2000, INSEKT Tvåsiffrig kod som anger ägarkontroll Antar värde 1=ettarbetsställeföretag eller 2=flerarbetsställeföreta g. ej summerbar FtgTyp96 Företagsdatabasen ej summerbar Insekt2000 Företagsdatabasen ej summerbar Agkat2000

21 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 21(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd enligt Standard för indelning efter ägarkontroll 2000, ÄGAR juridisk form Tvåsiffrig kod som anger juridisk form enligt Indelning efter juridisk form, Företagsdatabasen ej summerbar Jurform företagets näringsgrenskod företagets länskod JURFORM. Företagets huvudnäringsgren enligt Standard för svensk näringsgrensindelning 2002, SNI2002. Företagets länskod och avser företagets säte. företagets kommunkod Företagets kommunkod och avser företagets säte. antal aktiva arbetsställen per företag antal anställda i företaget antal anställda Antal aktiva arbetsställen per företag. Med aktiv menas att företaget bedriver verksamhet på arbetsstället. Antal anställda i företaget. Antal anställda i Företagsdatabasen. Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagets huvudnäringsgren erhålles genom en hierarkisk summering av arbetsställenas näringsgrenar. Företagets länskod och avser företagets säte enligt Rikets indelningar. Företagets kommunkod och avser företagets säte enligt Rikets indelningar. Antal aktiva arbetsställen per företag. Med aktiv menas att företaget bedriver verksamhet på arbetsstället. Antalet anställda i företaget är en summering av antalet anställda på arbetsställena. Antalet anställda i Företagsdatabasen beräknat på ett speciellt sätt utifrån ej summerbar SNI2002-koder ej summerbar Lanskoder04 ej summerbar Kommunkoder04 summerbar antal AntAst summerbar antal AntAnst summerbar antal AntKuAnstFDB

22 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 22(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd Kontrolluppgifterna. företagets namn Namnet på företaget eller firman. Företagsdatabasen Namnet på företaget eller firman. ej summerbar FtgNamn företagets postnummer Postnummerdelen i företagets postadress. Företagsdatabasen Postnummerdelen i företagets postadress. ej summerbar FtgPostNr företagets postnummerort Företagets postnummerort i Företagsdatabasen Företagets postnummerort i ej summerbar FtgPostAnst företagets telefonnummer kontaktperson på företaget företagets postadress. Företagets telefonnummer Kontaktperson på företaget. Företagsdatabasen företagets postadress. Företagets telefonnummer, dvs. riktnummer samt abonnentnummer. Kontaktperson på företaget. ej summerbar FtgTelNr ej summerbar KPers företagets gatuadress, gatans namn företagets gatuadress, gatunummer Företagets adress är gatudelen i företagets postadress. Företagets adress är gatunumret i företagets postadress. Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagets adress är gatudelen i företagets postadress. Företagets adress är gatunumret i företagets postadress. ej summerbar BelGata ej summerbar BelGatNr Tabell / flat fil Presentationstext Individers sysselsättningssituation Objekttyp Individer Beskrivning Population Samtliga personer som var folkbokförda per de 31/ i Sverige och beskriver varje individs sysselsättningssituation under november månad. Antal tabellrader / poster Variabler - Innehåll

23 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 23(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd personnummer Personer som är folkbokförda registreras inom folkbokföringen med personnummer som identitetsbeteckning. Registret över totalbefolkningen Personnumret består av födelsetid (8 siffror), födelsenummer (3 siffror) och en kontrollsiffra. ej summerbar Personnummer familjeidentitet familjetyp familjeställning ålder kön Personnumret för den äldste av maximalt två generationer som har relationer med varandra och som är folkbokförda på samma fastighet. En familjs sammansättning (t.ex. familj med eller utan barn) anges av familjetyp. En persons relation/-er till annan/andra personer i familjen anges av familjeställning (ex. gift, barn etc.). Personens ålder vid årets slut. Uppgiften framställs med utgångspunkt från personnumret. Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Ett familjeidentifikationsb egrepp som anges med ett personnummer. Familjeenheter enligt MIS 1988:3. Familjeenheter enligt MIS 1988:3. Ålder vid årets slut = året vid mättiden - födelseåret. Variabeln härleds från personnumret. Kön härleds från 11:e positionen i personnumret. Om position 11 = 1, 3, 5, 7 eller 9 sätts kön = man. Om position 11 = 0, 2, 4, 6 eller 8 sätts kön = kvinna. ej summerbar Personnummer ej summerbar FamTyp99 ej summerbar Familjestallning99 ej summerbar alder03 ej summerbar Kon civilstånd Personens aktuella Registret över Civilstånd anger i ej summerbar Civilstand02

24 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 24(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd civilstånd. totalbefolkningen huvudsak om en person är gift, har varit gift eller aldrig varit gift. bostadens länskod Länet där personen är folkbokförd. bostadens kommunkod Kommunen där personen är folkbokförd. bostadens församling bostadens fastighetsbeteckning medborgarskap födelseland födelselän Församlingen personen är folkbokförd. Beteckningen på den fastighet där personen är folkbokförd. Personens medborgarskapsland. Det land där personen är född. Födelselän för personer födda i Sverige. Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Registret över totalbefolkningen Det län där personen var folkbokförd den 31/12. Anges som en tvåställig kod utifrån en administrativ indelning av Sverige. Den kommun där personen var folkbokförd den 31/12. Anges som en fyrställig kod utifrån en administrativ indelning av Sverige. Församlingen där personen var folkbokförd den 31/12. Anges som en sexställig kod utifrån en administrativ indelning av Sverige. Enligt folkbokföring den 31/12. Medborgarskap regleras av de lagar som gäller medborgarskap. Anges som en tvåställig kod utifrån en administrativ indelning av Sverige. ej summerbar Lanskoder04 ej summerbar Kommunkoder04 ej summerbar Forsamlingskoder04 ej summerbar Fastighetsbeteckning0 3 ej summerbar Medblandnamn03 ej summerbar Fodelselandnamn03 ej summerbar Lanskoder04 invandringsdatum År och datum för Registret över Invandringsdatum ej summerbar Datinv98

25 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 25(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd senaste invandring till Sverige. totalbefolkningen består av årtal, månad och dag. kontant bruttolön under året SCB:s KU-register, härledd variabel summerbar kronor Loneinkomst03 företagarinkomst ersättning från Försäkringskassan sysselsättningsstatus klassificeringskod yrkesställning Personens totala kontanta bruttolön under året. Personens totala deklarerade inkomst av aktiv näringsverksamhet under året. Vissa ersättningar, för förlorad arbetsförtjänst, från Försäkringskassan. Personens sysselsättningsstatus under november månad. Hälpvariabel som anger en kod för grupperingar som används i sysselsättningsavgräns ningen. Anger yrkesställning som sjöman, anställd, Inkomst och taxeringsregistret, härledd Sjukpenningregistret Härledd variabel Härledd variabel Summerad utbetald kontant bruttolön under året enligt till skattemyndigheterna inlämnade kontrolluppgifter från arbetsgivare som betalat ut skattepliktig ersättning för arbete. De ersättningar som ingår är sjukpenning, arbetsskadeersättning, föräldrapenning, dagpenning vid militärtjänst samt närståendepenning. Som förvärvsarbete räknas inkomstbringande arbete under i genomsnitt minst en timme per vecka i november månad. Grupperingen är efter kön, ålder, tidsmarkering och lön enligt SCB:s Kontrolluppgiftsregiste r. Definieras utifrån det arbetsställe vid vilken summerbar kronor Foretagsinkomst03 summerbar kronor Arbetsersattning03 ej summerbar Sysselsattningsstatus03 ej summerbar Klasskod02 ej summerbar Yrkesstallning03

26 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 26(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd företagare eller företagare i eget AB. personen bedöms ha bedrivit sin huvudsakliga sektor ägarkategori juridisk form sektorkod För varje person, anställd eller företagare, anges den sektor som hänför sig till det företag där personen bedöms ha bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i november. För varje person, anställd eller företagare, anges ägarkategorin för det företag där personen bedöms ha bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i november. För varje person, anställd eller företagare, anges den juridiska formen för det företag där personen bedöms ha bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i november. Kod för sektortillhörighet för det företag där personen bedöms ha bedrivit sin verksamhet. Företagsdatabasen ej summerbar Insekt2000 Företagsdatabasen ej summerbar Agkat2000 Företagsdatabasen ej summerbar Jurform Härledd variabel Sektorkoden är skapad utifrån variablerna sektor, ägarkategori och juridisk form. ej summerbar Sektorkod

27 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 27(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd huvudsakliga sysselsättning i november. arbetsställets näringsgrenskod arbetsställets länskod arbetsställets kommunkod föregående arbetsställenummer företagets organisationsnummer Den huvudsakliga verksamhet som bedrivs på det arbetsställe personen anses ha sin huvudsakliga sysselsättning i november. Länstillhörighet (belägenhet) för det arbetsställe där personen anses ha sin huvudsakliga sysselsättning i november. Kommuntillhörighet (belägenhet) för det arbetsställe där personen anses ha sin huvudsakliga sysselsättning i november. Hjälpvariabel som indikerar att arbetsställenumret är hämtat från föregående år. Organisationsnummer på det företag där personen anses har bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Företagsdatabasen Femställig kod som anger arbetsställets huvudsakliga verksamhet enligt Standard för svensk näringsgrensindelning 2002, SNI2002. Anges för alla personer som haft en kontrolluppgift från Arbetsgivare. Anges för alla personer som har en indikation om sysselsättning under året. Länskod enligt Rikets indelningar. Anges för alla personer som har en indikation om sysselsättning under året. Kommunkod enligt Rikets indelningar. Anges med en etta om arbetsställenumret har hämtats från föregående år. Företagets identitetsnummer. För juridiska personer används organisationsnumret och för enskilda ej summerbar SNI2002-koder ej summerbar Lanskoder04 ej summerbar Kommunkoder04 ej summerbar ForegAstNr ej summerbar PeOrgNr

28 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 28(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd november. näringsidkare används personnumret som organisationsnumret. arbetsställenummer Arbetsställenummer identifierar tillsammans med organisationsnummer det arbetsställe där personen anses ha bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i november. SCB:s Kontrolluppgiftsregiste r Arbetsställenumret anges som en femställig numerisk kod. Varje arbetsställe åsätts ett nummer av Företagsdatabasen i samråd med arbetsgivaren. Arbetsställenummer används till ej summerbar AstNr arbetsställenummer enligt Företagsdatabasen har små barn i utbildning ersättning från arbetslöshetskassa vid arbetslöshet eller arbetsmarknadsstöd CFAR-nummer används för att identifiera det arbetsställe där personen anses ha bedrivit sin huvudsakliga sysselsättning i november. Markering för om personen har barn, 0-6 år. Markering för personens deltagande i utbildning inom det reguljära utbildningsväsendet undre höstterminen. Personen har erhålligt ersättning från arbetslöshetskassa vid arbetslöshet eller Företagsdatabasen Registret över totalbefolkningen Registret över personer i utbildning. SCB:s Kontrolluppgiftsregiste r flerarbetsställeföretag. Med arbetsställe avses varje adress, fastighet, eller grupp av närliggande fastigheter där företaget bedriver verksamhet. Målsättningen med CfarNr är att det ska följa arbetsstället över tiden. Anges med en etta som markering i registret. Förekommer endast för personer över 15 år. Anges med en etta som markering i registret. Anger med en etta som markering i registret. ej summerbar CfarNrFDB ej summerbar Smabarn ej summerbar Studerande ej summerbar Arbetsloshetskassa

29 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 29(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd arbetsmarknadsstöd. värnplikt Personen har fått Inkomst och Anges med en etta som ej summerbar Varnplikt ersättning till värnpliktiga. taxeringregistret markering i registret. I ersättningen ingår dagersättning, utryckningsbidrag och familjebidrag. förtidspension Personen har erhållit förtidspension. Inkomst och taxeringregistret Anges med en etta som markering registret. ej summerbar Fortidspension examens/avslutningsår examens/avslutningsko mmun examenstermin källkod År för examen/avslutning. Den kommun där examen/avslutning ägt rum. Termin för examen/avslutning. Den källa från vilken uppgift om utbildningen hämtats. Den utbildningsgrupp utbildningen tillhör. Utbildningens inriktning enligt Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN 2000). Hela inriktningskoden, fyra positioner. Utbildningsregistret Utbildningsregistret Utbildningsregistret Utbildningsregistret Examens- eller avslutningsår. Data saknas för ca 40% av raderna. Den kommun där examen/avslutning ägt rum. Den kommunkod som var aktuell vid personens examen/avslutning. Data saknas för ca 50% av raderna. Termin för examen/avslutning. Data saknas för ca 50% av raderna. Den kod som källan tilldelats. ej summerbar ExamAr03 ej summerbar Examkommun03 ej summerbar ExamTer ej summerbar KallKod00 utbildningsgrupp Utbildningsregistret Gruppering av SUNkoder. ej summerbar SUN2000Grp utbildningsinriktning, Utbildningsregistret Utbildningens ej summerbar SUN2000Inr finfördelad inriktning enligt Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN 2000). Hela inriktningskoden, fyra positioner. utbildningsnivå, Utbildningens nivå Utbildningsregistret Utbildningens nivå ej summerbar SUN2000Niva

30 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 30(184) Presentationstext Beskrivning Uppgiftskälla Definition/Mätmetod Referenstid Summerbar Enhet Namn på värdemängd finfördelad enligt Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN 2000). Hela nivåkoden, tre positioner. enligt Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN 2000). Hela koden, tre positioner. utbildningsnivå, grov Utbildningens nivå enligt Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN). Utbildningsregistret Utbildningens nivå enligt gamla Svensk utbildningsnomenklatu r (SUN). ej summerbar SUN2000Niva_old utländsk och svensk bakgrund löne/- företagarinkomst Anger om personen har utländsk eller svensk bakgrund. Personens löne/ - företagarinkomst från det arbetsstället där personen anses ha sin huvudsakliga sysselsättning i november. Företagsdatabasen Anger om personen har utländsk eller svensk bakgrund. Härledd variabel baserad på folkbokföringen. (MIS 2002:3). ej summerbar UtlSvenskBakgrund KU, IoT summerbar kronor Lone/Finkomst Värdemängder Namn Agkat2000 Beskrivning Företagets ägarkategori. Kod Benämning 00 Okänd 10 Statligt kontrollerade enheter 20 Kommunalt kontrollerade enheter 30 Landstingskontrollerade enheter 41 Privat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighet

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2004

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2004 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(185) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2004 AM0207 Innehåll SCBDOK 3.0 0 Administrativa och legala uppgifter 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde

Läs mer

Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden

Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden 2014 LE0105 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2007

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2007 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(238) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2007 AM0207 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2008

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2008 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(292) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2008 AM0207 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM)

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (20) Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) 2014 AM0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS)

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (15) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2011 AM0207 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(440) Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2009

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2009 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(283) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2009 AM0207 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS)

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (19) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2013 AM0207 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS)

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2015 AM0206 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2005

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2005 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(238) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2005 AM0207 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS)

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2016 AM0206 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen 2030 kan dagens försörjningsbörda bibehållas?

Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen 2030 kan dagens försörjningsbörda bibehållas? Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen kan dagens försörjningsbörda bibehållas? 2012 UF0521 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde...

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(145) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010 AM0207 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM)

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) Statistisk a central byrån SCBD OK 3.2 1 Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) 2010 AM0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (9) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik (LSUM) Ämnesområde Arbetsmarknad. Statistikområde Lönesummor Produktkod AM0302 Referenstid

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS)

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) AM0207 1 Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2014 AM0207 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Demografisk analys: Barn, föräldrar och separationer

Demografisk analys: Barn, föräldrar och separationer Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Barn, föräldrar och separationer 2013:1 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för statlig sektor, KLS 2004

Konjunkturstatistik, löner för statlig sektor, KLS 2004 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(246) Konjunkturstatistik, löner för statlig sektor, KLS 2004 AM0102 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 Statistikprodukten

Läs mer

Longitudinell Integrationsdatabas för sjukförsäkrings- och arbetsmarknadsstudier (LISA) 2009 AM9901

Longitudinell Integrationsdatabas för sjukförsäkrings- och arbetsmarknadsstudier (LISA) 2009 AM9901 ES/FRS 2011-12-12 1(8) Longitudinell Integrationsdatabas för sjukförsäkrings- och arbetsmarknadsstudier (LISA) 2009 AM9901 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (7) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2009 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2012 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Lönestrukturstatistik, statlig sektor

Lönestrukturstatistik, statlig sektor Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Lönestrukturstatistik, statlig sektor 2011 AM0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Demografisk analys: Yrke och dödlighet ,

Demografisk analys: Yrke och dödlighet , Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Yrke och dödlighet 2008 2012, 2014:3 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Trender och Prognoser om utbildning och arbetsmarknad (ToP)

Trender och Prognoser om utbildning och arbetsmarknad (ToP) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Trender och Prognoser om utbildning och arbetsmarknad (ToP) 2011 UF0515 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (10) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik Ämnesområde Arbetsmarknad Statistikområde Sysselsättning, förvärvsarbete och arbetstider Produktkod

Läs mer

Lönestrukturstatistik, statlig sektor

Lönestrukturstatistik, statlig sektor Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Lönestrukturstatistik, statlig sektor 2012 AM0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2017 UF0515

Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2017 UF0515 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2017 UF0515 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2009 EN0306 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Övergång gymnasieskola högskola

Övergång gymnasieskola högskola Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Övergång gymnasieskola högskola Läsår 2010/11 UF0542 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Hushållens boende 2013

Hushållens boende 2013 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Hushållens boende 2013 HE0111 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Undersökningen av förtroendevalda i kommuner och landsting

Undersökningen av förtroendevalda i kommuner och landsting Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (18) Undersökningen av förtroendevalda i kommuner och landsting 2007 ME0001 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Geografidatabasen. Statistiska centralbyrån SCBDOK (8) OV0100. Innehåll

Geografidatabasen. Statistiska centralbyrån SCBDOK (8) OV0100. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Geografidatabasen 2016 OV0100 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Kontrolluppgiftsregistret med lönesummestatistik 1998

Kontrolluppgiftsregistret med lönesummestatistik 1998 Kontrolluppgiftsregistret med lönesummestatistik 1998 AM0302 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Lönesummor och arbetskostnader A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Övergång gymnasieskola högskola

Övergång gymnasieskola högskola Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Övergång gymnasieskola högskola Läsår 2013/14 UF0542 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Demografisk analys: Utrikes föddas barnafödande före och efter invandring

Demografisk analys: Utrikes föddas barnafödande före och efter invandring Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Utrikes föddas barnafödande före och efter invandring 2014:4 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde...

Läs mer

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2010

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2010 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(13) Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2010 UF0507 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Offentligt ägda företag

Offentligt ägda företag Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Offentligt ägda företag 2013 OE0108 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK)

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) 2003 AM0108 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade

Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 (9) Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade 208 ME004 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0. Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Integration analys: Integration en beskrivning av läget i Sverige

Integration analys: Integration en beskrivning av läget i Sverige Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (13) Integration analys: Integration en beskrivning av läget i Sverige 2013 LE0105 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2

Läs mer

Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 2002

Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 2002 Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 2002 AM0302 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Lönesummor A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella

Läs mer

Europaparlamentsval, valresultat, preliminärt röstberättigade

Europaparlamentsval, valresultat, preliminärt röstberättigade Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (19) Europaparlamentsval, valresultat, preliminärt röstberättigade 2014 ME0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Övergång gymnasieskola högskola

Övergång gymnasieskola högskola Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Övergång gymnasieskola högskola Läsår 2014/15 UF0542 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Fastighetsregistret BO9901. Fr.o.m Statistiska centralbyrån SCBD OK (8) Innehåll

Fastighetsregistret BO9901. Fr.o.m Statistiska centralbyrån SCBD OK (8) Innehåll Statistiska centralbyrån SCBD OK 3.2 1 (8) Fastighetsregistret Fr.o.m. 2007-01-01 BO9901 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4

Läs mer

Integration - Analys 2008 LE0105

Integration - Analys 2008 LE0105 Befolkning och välfärd/prognosinstitutet 2008-12-18 1(7) Integration - Analys 2008 LE0105 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Befolkningsframskrivningar

Befolkningsframskrivningar Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Befolkningsframskrivningar 2015-2060 BE0401 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Konkurser och offentliga ackord

Konkurser och offentliga ackord Konkurser och offentliga ackord Budgetåret 2000 NV1401 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Konkurser och offentliga ackord A.2 Statistikområde Näringsverksamhet A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Barnomsorg barn och personal per 15 oktober 2003

Barnomsorg barn och personal per 15 oktober 2003 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(101) Barnomsorg barn och personal per 15 oktober 2003 UF0117 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 Statistikprodukten

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(14) 2002 BE0001 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent

Läs mer

Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 1999

Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 1999 Kontrolluppgiftsregistret (KU-registret) med lönesummestatistik 1999 AM0302 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Lönesummor A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella

Läs mer

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(13) Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008 EN0306 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3

Läs mer

STATISTIKENS FRAMTAGNING

STATISTIKENS FRAMTAGNING SCBDOK 4.2 TK1009 1 (10) Statistikproducent SCB är kvalitetscertifierad enligt ISO 20252:2012 Avdelningen för regioner och miljö (RM) Enheten för energi- och transportstatistik (ET) Annika Johansson STATISTIKENS

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (15) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2013 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Analyser om utbildning och arbetsmarknad Tema: Arbetsmarknad 2013:1 Ingenjörerna 2013:1 UF0521

Analyser om utbildning och arbetsmarknad Tema: Arbetsmarknad 2013:1 Ingenjörerna 2013:1 UF0521 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Analyser om utbildning och arbetsmarknad Tema: Arbetsmarknad 2013:1 Ingenjörerna 2013:1 UF0521 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde...

Läs mer

Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2014 UF0515

Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2014 UF0515 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad 2014 UF0515 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater 2009

Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater 2009 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(11) Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater 2009 ME0116 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2002

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2002 Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2002 AM0207 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Sysselsättning, förvärvsarbete och arbetstider A.3 Statistikprodukten

Läs mer

Europaparlamentsval, valresultat 2014

Europaparlamentsval, valresultat 2014 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Europaparlamentsval, valresultat 2014 2014 ME0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003 Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2003 AM0207 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Sysselsättning, nationell och regional A.3 Statistikprodukten ingår i

Läs mer

Integration analys: Utrikes födda i pensionsåldern

Integration analys: Utrikes födda i pensionsåldern Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Integration analys: Utrikes födda i pensionsåldern 2012 LE0105 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Allmänna val, valresultat, röstberättigade

Allmänna val, valresultat, röstberättigade Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Allmänna val, valresultat, röstberättigade 2014 ME0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS)

Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS) 2013 NR0110 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde...

Läs mer

Namnstatistik 2010 BE0001

Namnstatistik 2010 BE0001 BV/BE 2011-01-20 1(8) Namnstatistik 2010 BE0001 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll

Läs mer

Skyddad natur. Statistiska centralbyrån SCBDOK (11) MI0603. Innehåll

Skyddad natur. Statistiska centralbyrån SCBDOK (11) MI0603. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Skyddad natur 2012 MI0603 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007 BV/UA 2008-12-17 1(9) Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007 UF0507 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Allmänna val, valresultat

Allmänna val, valresultat Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Allmänna val, valresultat 2014 ME0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Namnstatistik 2008 BE0001

Namnstatistik 2008 BE0001 BV/BE 2009-10-28 1(10) Namnstatistik 2008 BE0001 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll

Läs mer

Demografisk analys: Bo nära eller långt bort? Avstånd mellan barn och föräldrar efter en separation

Demografisk analys: Bo nära eller långt bort? Avstånd mellan barn och föräldrar efter en separation Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Bo nära eller långt bort? Avstånd mellan barn och föräldrar efter en separation 1975 2013 2015:4 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2

Läs mer

Demografisk analys: Barnafödande i nya relationer

Demografisk analys: Barnafödande i nya relationer Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Barnafödande i nya relationer 2013:2 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Land- och vattenarealer

Land- och vattenarealer Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Land- och vattenarealer 2008 MI0802 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Allmänna val, valresultat Omval i kommunfullmäktigevalet i Båstad

Allmänna val, valresultat Omval i kommunfullmäktigevalet i Båstad Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Allmänna val, valresultat Omval i kommunfullmäktigevalet i Båstad 2015 ME0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2

Läs mer

Regionala räkenskaper

Regionala räkenskaper Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Regionala räkenskaper 2012 NR0105 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet

Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet 2015:3 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde...

Läs mer

Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815

Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815 Enheten för Miljöräkenskaper och naturresurser 2013-10-25 1(7) Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Undersökning av förtroendevalda i kommuner och landsting 2007 ME0001

Undersökning av förtroendevalda i kommuner och landsting 2007 ME0001 BV/DEM 2008-06-04 1(9) Undersökning av förtroendevalda i kommuner och landsting 2007 ME0001 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Nominerade och valda, Allmänna val

Nominerade och valda, Allmänna val Nominerade och valda, Allmänna val 2002 ME0107 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Medborgarinflytande A.2 Statistikområde Allmänna val A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Ja

Läs mer

Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815

Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815 Enheten för Miljöräkenskaper och naturresurser 2011-06-16 1(7) Arbetsplatsområden utanför tätort 2010 MI0815 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Energipriser på naturgas och el

Energipriser på naturgas och el Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Energipriser på naturgas och el 2009 EN0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Energipriser på naturgas och el

Energipriser på naturgas och el Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (21) Energipriser på naturgas och el 2013 EN0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik 2004 AM0207

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik 2004 AM0207 NA/FRS 2006-12-18 1(14) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik 2004 AM0207 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505

Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505 Befolkning och välfärd 2008-12-01 1(9) Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för landsting 2004

Konjunkturstatistik, löner för landsting 2004 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(23) Konjunkturstatistik, löner för landsting 2004 AM0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 Statistikprodukten

Läs mer

Befolkningens studiedeltagande

Befolkningens studiedeltagande Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2013 UF0507 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Demografisk analys: Sambo, barn, gift, isär?

Demografisk analys: Sambo, barn, gift, isär? Statistiska centralbyrån SCBD OK 3.2 1 (12) Demografisk analys: Sambo, barn, gift, isär? 2012:1 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112 NR/OEM 2016-09-22 1(6) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Allmänna val, valresultat 2010 ME0104

Allmänna val, valresultat 2010 ME0104 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(11) Allmänna val, valresultat 2010 ME0104 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig

Läs mer

Tillskott och rekryteringsbehov av arbetskraft 2004

Tillskott och rekryteringsbehov av arbetskraft 2004 Tillskott och rekryteringsbehov av arbetskraft 2004 UF0504 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning samt Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Befolkningens utbildning A.3 Statistikprodukten

Läs mer

Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater

Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (13) Europaparlamentsval, Nominerade och valda kandidater 2014 ME0116 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Skatter och taxerade inkomster 2007

Skatter och taxerade inkomster 2007 STATISTISKA CENTRALYRÅN 1(14) Skatter och taxerade inkomster 2007 HE0110 (HE0107) Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010 AM0207

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010 AM0207 ES/FRS 2011-12-12 1(15) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2010 AM0207 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2009 UF0507

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2009 UF0507 BV/UA 2010-12-15 1(9) Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2009 UF0507 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Demografisk analys 2011 Innehållsförteckning Administrativa uppgifter... Kvalitetsdeklaration... 4

Demografisk analys 2011 Innehållsförteckning Administrativa uppgifter... Kvalitetsdeklaration... 4 Befolkning och välfärd/prognosinstitutet 2011-03-25 1(5) Demografisk analys 2011 BE0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Bonus och andra oregelbundna ersättningar

Bonus och andra oregelbundna ersättningar Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Bonus och andra oregelbundna ersättningar 2013 AM0115 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Kommunalskatter Statistiska centralbyrån SCBDOK (11) OE0101. Innehåll

Kommunalskatter Statistiska centralbyrån SCBDOK (11) OE0101. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Kommunalskatter 2015 OE0101 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105

Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105 NR/SIM-Ö 2010-11-17 1(7) Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2012 AM0207

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2012 AM0207 ES/FRS 2013-12-10 1(16) Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS) 2012 AM0207 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112 NR/OEM 2014-10-02 1(7) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för landsting (KLL)

Konjunkturstatistik, löner för landsting (KLL) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Konjunkturstatistik, löner för landsting (KLL) 2002 AM0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(97) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007 AM0206 Innehåll 0 Administrativa och legala uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2

Läs mer