Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007"

Transkript

1 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(97) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2007 AM0206 Innehåll 0 Administrativa och legala uppgifter SCBDOK Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent 0.6 Uppgiftsskyldighet 0.7 Sekretess och regler för behandling av personuppgifter 0.8 Gallringsföreskrifter 0.9 EU-reglering 0.10 Syfte och historik 0.11 Statistikanvändning 0.12 Uppläggning och genomförande 0.13 Internationell rapportering 0.14 Planerade förändringar i kommande undersökningar 2 Uppgiftsinsamling 2.1 Ram och ramförfarande 2.2 Urvalsförfarande 2.3 Mätinstrument 2.4 Insamlingsförfarande 2.5 Databeredning 4 Statistisk bearbetning och redovisning 4.1 Skattningar: antaganden och beräkningsformler 4.2 Redovisningsförfaranden 1.1 Observationsstorheter 1.2 Statistiska målstorheter 1.3 Utflöden: statistik och mikrodata 1.4 Dokumentation och metadata 3 Slutliga Observationsregister 3.1 Produktionsversioner 3.2 Arkiveringsversioner 3.3 Erfarenheter från senaste undersökningsomgången 5 Databehandlingssystem * 5.1 Systemöversikt och systemflöde 5.2 Bearbetningar 5.3 Databasmodell 5.4 Databastabeller och övriga datamängder 5.5 Databastillbehör 5.6 Rapporter 5.7 Säkerhetsrutiner 6 Loggbok * * Avsnitt 5 och 6 är endast avsedda för internt bruk och saknar innehåll i denna version av SCBdok.

2 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2(97) 0 Administrativa och legala uppgifter 0.1 Ämnesområde Arbetsmarknad 0.2 Statistikområde Lönesummor 0.3 SOS-klassificering Tillhör (SOS) Ja, statistiken ingår. För undersökningar som ingår i Sveriges officiella statistik gäller särskilda regler när det gäller kvalitet och tillgänglighet, se Förordningen om den officiella statistiken (2001:100) 0.4 Statistikansvarig Myndighet/organisation: Statistiska Centralbyrån Postadress: Örebro Besöksadress: Klostergatan 23 Kontaktperson: Maria Nilsson Telefon: Telefax: E-post: fornamn.efternamn@scb.se 0.5 Statistikproducent Myndighet/organisation: Statistiska Centralbyrån Postadress: Örebro Besöksadress: Klostergatan 23 Kontaktperson: Maria Nilsson Telefon: Telefax E-post: fornamn.efternamn@scb.se 0.6 Uppgiftsskyldighet Uppgifterna samlas in från Skatteverket (SKV) och det föreligger ingen skyldighet för SKV att lämna ut dessa till SCB. Däremot föreligger skyldighet för arbetsgivare att lämna de efterfrågade uppgifterna på skattedeklarationen till SKV.

3 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 3(97) 0.7 Sekretess och regler för behandling av personuppgifter I myndigheternas särskilda verksamhet för framställning av statistik gäller sekretess enligt 9 kap. 4 sekretesslagen (1980:100). Vid automatiserad behandling av personuppgifter gäller reglerna i personuppgiftslagen (1998:204). På statistikområdet finns dessutom särskilda regler för personuppgiftsbehandling i lagen (2001:99) och förordningen (2001:100) om den officiella statistiken. 0.8 Gallringsföreskrifter Löpande gallring sker av sju år gamla uppgifter. 0.9 EU-reglering Det finns ingen EU-reglering som påverkar statistikprodukten för närvarande Syfte och historik Statistiken avser att för hela arbetsmarknaden kvartalsvis belysa nivå och utveckling av lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt. SCB har gjort bearbetningar av material från SKV från och med Redovisningen har sett likartad ut fr.o.m då resultaten började publiceras i Statistiska meddelanden. Ursprungligen samlades uppgifter om lönesumma och preliminär A-skatt in från uppbördsdeklarationer. Fr.o.m samordnades uppbörden av källskatt (preliminär A-skatt och kvarskatt) med uppbörden av arbetsgivaravgifter ersattes uppbörds- och momsdeklarationerna av en gemensam skattedeklaration. Fr.o.m separerades blanketten till en skatte- och en momsdeklaration Statistikanvändning Statistiken används för konjunkturbedömningar av SCB:s enhet för nationalräkenskaper, Finansdepartementet, Konjunkturinstitutet, Riksbanken samt Riksgäldskontoret Uppläggning och genomförande Undersökningen är en totalundersökning som baseras på skattedeklarationer från arbetsgivare. Uppgifter avseende lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt överförs elektroniskt, varje månad, från SKV till SCB Internationell rapportering Ingen internationell rapportering sker.

4 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 4(97) 0.14 Planerade förändringar i kommande undersökningar Inga planerade förändringar finns för statistikprodukten just nu.

5 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 5(97) 1 Översikt 1.1 Observationsstorheter Företaget/organisationen är undersökningsobjektet. Variabler som samlas in är: Lönesumma (bruttolön) Denna skall omfatta hela den kontanta bruttolönen/bruttoersättningen till de personer som skall tas med i redovisningen av skattedeklarationen. Arbetsgivaravgift Arbetsgivaren betalar in en avgift som beräknas procentuellt av bruttolönen till Skatteverket. Denna avgift bekostar bl.a. pensioner och sjukförsäkringar. Preliminär A-skatt Arbetsgivare gör skatteavdrag från lön till arbetstagare som har A-skatt. Statistik om preliminär A- skatt kan delas upp i två delar: en del som redovisats av arbetsgivare och uppdragsgivare och en del som avser A-skatt från diverse sociala utbetalningar. Bransch Uppgift om bransch för företaget hämtas från Företagsdatabasen (FDB). Sektor Uppgift om sektor hämtas också från FDB. 1.2 Statistiska målstorheter Objektgrupp Variabel Mått Population Indelning i redovisning sgrupper Alla företag som är skyldiga att betala arbetgivaravgifter och göra avdrag för preliminär A- skatt. Alla företag som är skyldiga att betala arbetgivaravgifter och göra avdrag för preliminär A- skatt. Alla företag som är skyldiga att betala arbetgivaravgifter och göra avdrag för preliminär A- skatt. Sektor, bransch Sektor, bransch Sektor, bransch Lönesumma Total Arbetsgivaravgift Total Prel. A-skatt Total

6 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 6(97) 1.3 Utflöden: statistik och mikrodata Statistiken presenteras i publikationen Statistiska Meddelanden (SM AM 61, Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt från skattedeklarationer) en gång per kvartal samt i Sveriges statistiska databaser (SSD), som nås via SCB:s hemsida, På SCB:s hemsida finns även en kort presentation av undersökningen, länk till Pressinformation samt utvalda tabeller och diagram från den senaste undersökningen. Publiceringen avser aggregeringar av lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt redovisade på branscher och sektorer. De aggregerade summorna gäller ett kvartal. Tillsammans med dessa redovisas även förändringsskattningar i procent mot samma kvartal föregående år. 1.4 Dokumentation och metadata Undersökningen är dokumenterad i Metaplus och i Beskrivning av statistiken. Den finns även beskriven i ett Bakgrundsfakta: SCB (2001): Bakgrundsfakta till arbetsmarknadsstatistiken 2001:1. Avvikelser i lönesummestatistiken en jämförelse mellan LAPS och LSUM.

7 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 7(97) 2 Uppgiftsinsamling 2.1 Ram och ramförfarande Företagens skattedeklarationer, som SCB får via Skatteverket, utgör ramen för registret. Skyldigheten att lämna uppgifter via skattedeklarationen är fastställd i skattelagstiftningen. De skattedeklarationsuppgifter som inkommer till SCB efter bryttidpunkten, för respektive månadsintag, betraktas som bortfall och påverkar slutresultaten i mycket liten utsträckning. 2.2 Urvalsförfarande Ej aktuellt. 2.3 Mätinstrument Undersökningen är en totalundersökning som baseras på skattedeklarationer. Företagen lämnar in skattedeklarationerna till de lokala skattekontoren som granskar och kompletterar dem. Därefter sammanställer SKV ett register som skickas elektroniskt till SCB. Det är svårt att uppskatta hur mätinstrumentet påverkar kvalitén. De enstaka fel som upptäckts av SCB är av karaktären decimalfel som rättas upp. Skattedeklarationen är välkänd hos arbetsgivarna då den återkommer varje månad. Uppgiftslämnarna torde därför ha mycket god kännedom om blanketten och fasta rutiner för att lämna de efterfrågade uppgifterna. 2.4 Insamlingsförfarande Insamlingen sker genom elektronisk överföring av data från Skatteverket. Material kommer till SCB en gång i månaden. En uppgiftslämnares skattedeklaration har möjlighet att inkomma under de två påföljande månaderna för att inte bortfall ska uppstå för första månaden i kvartalet. För andra kvartalsmånaden kan en skattedeklaration vara försenad en månad utan att bortfall sker och för sista kvartalsmånaden redovisas endast de skattedeklarationer som inkommit i tid till skattemyndigheten. Imputeringar görs i de fall då enskilda arbetsgivares deklarationer saknas som påverkar redovisningen i stor utsträckning t.ex. för en viss näringsgren. 2.5 Databeredning Underlaget för kvartalsresultaten som publiceras inom ramen för den officiella statistiken består av en månadsfil som har upprättats två gånger med nya uppgifter från SKV, en månadsfil med en upprättning samt en månadsfil utan upprättning. Granskning och viss bearbetning sker av de månads- och kvartalsfiler som inte är upprättade. Om stora förändringar har skett i sektorer och näringsgrensaggregat jämfört med motsvarande kvartal föregående år undersöks enskilda arbetsgivare. I de fall där större arbetsgivare inte har inkommit i tid med skattedeklarationen

8 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 8(97) uppskattas en månads- eller kvartalsuppgift för den enskilda arbetsgivaren med historiska uppgifter som grund. Uppgifterna som kommer från Skatteverket granskas efter matchningen med SCB:s företagsdatabas (FDB). Matchningen mot FDB avser att fördela arbetsgivare efter sektor och näringsgren. Företag som inte kan klassificeras efter näringsgren eller som inte finns i FDB förs till klassen näringsgren okänd. Det går däremot alltid att klassificera en arbetsgivare efter sektortillhörighet via organisationsnumret. Lönesummeandelen för arbetsgivare med okänd näringsgrenskod uppgår till drygt 1 procent av lönesumman för privat sektor. Vid stora avvikelser på förväntade värden på näringsgren granskas enskilda företag för att klargöra eventuell förändring av huvudsaklig näringsgren. Bearbetningsfelen bedöms totalt sett som små.

9 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 9(97) 3 Slutliga observationsregister 3.1 Produktionsversioner Lönesummestatistik, kvartal Register Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Rubrik Lönesummestatistik, kvartal Syfte/Beskrivning Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär a-skatt från skattedeklarationerna. Övrigt Statistikansvarig myndighet Statistiska centralbyrån Kontaktperson Nilsson, Maria Registervariant Registervariant Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt Rubrik Lönesummestatistik, kvartal Innehållstyp Longitudinellt register Insamlingstyp Administrativt statiskt Syfte/beskrivning Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär a-skatt från skattedeklarationerna. Sekretess Sekretess i 20 år enligt 9 kap, 4 sekretesslagen (1980:100 Avidentifierad Urval Personuppgift Ja Slutligt observationsregister Registerversion Namn Kvartal 1, kvartal 1, 2007 Syfte/Beskrivning Mätinformation Undersökningen är en totalundersökning som baseras på skattedeklarationer. SKV sammanställer ett register som skickas elektroniskt till SCB varje månad, en dryg månad efter mätmånaden. Objekttyp - Organisation Namn Organisation Definition Juridisk person. Inkluderar privata och offentliga organisationer. Används när objektet avser den juridiska enheten totalt. Standardnivå Standard fastställd av SCB

10 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 10(97) Population - Företag som betalt arbetsgivaravgifter Namn Definition Företag som betalt arbetsgivaravgifter Arbetsgivare som är skyldiga att betala arbetsgivaravgifter och lämnat skattedeklaration till Skatteverket. Standardnivå Populationstyp Registerpopulation Kommentar Datum fr.o.m Datum t.o.m Variabler Antal skattedeklarationer Namn Antal skattedeklarationer Definition Antal inkomna skattedeklarationer i kvartalet. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Livsmedelsförsäljn.statistik Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Antal Måttenhet Antal Beskrivning Arbetsgivaravgift för USA och Kanada Namn Arbetsgivaravgift för USA och Kanada Definition USA, Kanada och Québec, arbetsgivaravgift. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition

11 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 11(97) Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Arbetsgivaravgift, ambassad Namn Arbetsgivaravgift, ambassad Definition Arbetsgivaravgift för företag och ambassader utan fast driftställe i Sverige. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Arbetsgivaravgift, full Namn Arbetsgivaravgift, full Definition Full arbetsgivaravgift. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Arbetsgivaravgift, summa Namn Arbetsgivaravgift, summa Definition Summa arbetsgivaravgifter. Beskrivning Standard Produktstandard

12 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 12(97) Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Arbetsgivaravgift, utsänd personal, Namn Arbetsgivaravgift, utsänd personal, Definition Arbetsgivaravgift för utsänd personal. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Arbetsgivaravgift, ålderspension Namn Arbetsgivaravgift, ålderspension Definition Arbetsgivaravgift för ålderspensionärer Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition

13 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 13(97) Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Avdrag företagsstöd Namn Avdrag företagsstöd Definition Avdrag för företagsstöd. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Avdragen skatt, lön och förmåner Namn Avdragen skatt, lön och förmåner Definition Avdragen preliminär A-skatt. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Förmåner, avgiftspliktiga Namn Förmåner, avgiftspliktiga Definition Avgiftspliktiga förmåner. Beskrivning Standard Produktstandard

14 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 14(97) Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Institutionell sektor Namn Institutionell sektor Definition Klassificering av en institutionell enhets sektor. Tillhörande klassifikationen är Standard för klassificering av institutionella enheter efter institutionell sektor. Tidigare hette standarden Standard för klassificering av institutionella enheter med avseende på institutionell sektortillhörighet, ägarkategori och juridisk form. Beskrivning Standard Standard fastställd av SCB Utgivare av SCB standard Ägare Företagsdatabasen Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Uppgiftskälla FDB Summerbar Arkiveras Dimension Operationell Sammanslagning av instkod, ägarkategori och juridiskform definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Version Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Nivå Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Representation Ej aktuellt Kod för arbetsgivaravgift för USA och Kanada Namn Kod för arbetsgivaravgift för USA och Kanada Definition Kod som anger om arbetsgivaravgift finns för USA, Kanada eller Québec. Beskrivning

15 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 15(97) Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd KodUSAKanada Version KodUSAKanada Nivå KodUSAKanada Representation Ej aktuellt Kommun Namn Kommun Definition Kod för regional indelning i kommuner. Beskrivning Standard Svensk standard Utgivare av standard SCB Ägare Geografidatabasen Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Uppgiftskälla FDB Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Kommunkod där företaget har sitt "huvudarbetsställe". Värdemängd Klassifikation/värdemängd Län, kommun, församling Version Kommun historisk Nivå Kommun historisk Representation Ej aktuellt Kostnadsavdrag Namn Kostnadsavdrag Definition Kostnadsavdrag. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja

16 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 16(97) Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Kvartal Namn Kvartal Definition Kod för en av de fyra tremånaders-perioder som börjar den första januari respektive april, juli och oktober. Beskrivning Standard Standard fastställd av SCB Utgivare av standard Ägare Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd Kvartal Version KVARTAL Nivå Kvartal Representation Ej aktuellt Lönesumma, kvartal Namn Lönesumma, kvartal Definition Avgiftspliktig bruttolönesumma exkl. förmåner. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition

17 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 17(97) Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning

18 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 18(97) Näringsgren 2002, bästa val Namn Näringsgren 2002, bästa val Definition Näringsgren enl SNI 2002, Svensk näringsgrensindelning Beskrivning Standard Svensk standard Utgivare av standard SCB Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Fr.o.m. kvartal 1, 2003 Uppgiftskälla FDB Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd SNI Version Standard för svensk näringsgrensindelning, 2002 Nivå Detaljgrupp Representation Ej aktuellt Näringsgren 2002, statistiskt Namn Näringsgren 2002, statistiskt Definition Näringsgren enl SNI2002, satt för statistiska ändamål. Beskrivning Standard Standard fastställd av SCB Utgivare av standard Ägare Företagsdatabasen Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Fr.o.m. kvartal 1, 2004 Uppgiftskälla FDB Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd SNI Version Standard för svensk näringsgrensindelning, 2002 Nivå Detaljgrupp Representation Ej aktuellt Näringsgren 92 Namn Näringsgren 92 Definition Näringsgren enl SNI 92, Svensk näringsgrensindelning 92. Beskrivning Standard Svensk standard

19 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 19(97) Utgivare av standard SCB Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid T.o.m. kvartal 4, 2002 Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd SNI Version Svensk standard för näringsgrensindelning, SNI 92 Nivå Detaljgrupp Representation Ej aktuellt Näringsgren 92, bästa val Namn Näringsgren 92, bästa val Definition Näringsgren enl SNI 92, Svensk näringsgrensindelning 92. Beskrivning Standard Svensk standard Utgivare av standard SCB Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid T.o.m kvartal 4, 2002 Uppgiftskälla FDB Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd SNI Version Svensk standard för näringsgrensindelning, SNI 92 Nivå Detaljgrupp Representation Ej aktuellt Näringsgren enligt SNI 2002 Namn Näringsgren enligt SNI 2002 Definition Näringsgren enl SNI 2002, Svensk näringsgrensindelning Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Företagens ekonomi (FEK) Ägare Företagens ekonomi (FEK) Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Fr.o.m kvartal 1, 2003 Uppgiftskälla FDB Summerbar

20 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 20(97) Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd SNI Version Standard för svensk näringsgrensindelning, 2002 Nivå Detaljgrupp Representation Ej aktuellt Områdesstöd Namn Områdesstöd Definition Nedsatt arbetsgivaravgift i stödområde. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Person-/organisationsnummer Namn Person-/organisationsnummer Definition Identitetsbegrepp för juridiska enheter. För juridiska personer tilldelas organisationsnummer av Bolagsverket, Skatteverket, Kammarkollegiet, Lantmäteriet, Länsstyrelse eller SCB, beroende på bolagsform. För fysiska personer med näringsverksamhet används personnumret. Beskrivning Standard Standard fastställd av SCB Utgivare av Skatteverket standard Ägare Företagsdatabasen Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition

21 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 21(97) Värdemängd Beskrivning Identitetsbegrepp för juridiska enheter. För juridiska personer tilldelas organisationsnummer av Bolagsverket, Skatteverket, Kammarkollegiet, Lantmäteriet, Länsstyrelse eller SCB, beroende på bolagsform. För fysiska personer med näringsverksamhet används personnumret. PrelDef Namn PrelDef Definition Kod för om uppgiften är preliminär eller slutlig. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Klassifikation/värdemängd PrelDef Version PrelDef Nivå PrelDef Representation Ej aktuellt Preliminär A-skatt inkl. sociala ersättningar Namn Preliminär A-skatt inkl. sociala ersättningar Definition Preliminär A-skatt inkl. sociala ersättningar Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning

22 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 22(97) Summa underlag Namn Summa underlag Definition Sammanlagt underlag för arbetsgivaravgifter. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Särskild löneskatt Namn Särskild löneskatt Definition Särskild löneskatt. Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning Utvidgat företagsstöd Namn Utvidgat företagsstöd Definition Utvidgat företagsstöd Beskrivning Standard Produktstandard Utgivare av standard Lönesummestatistik, kvartal Ägare Lönesummestatistik, kvartal Kopplingsvariabel Kommentar

23 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 23(97) Referenstid Summerbar Ja Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Representation Värde Måttenhet Kronor (SEK) Beskrivning År Namn År Definition Kalenderår Beskrivning Standard Standard fastställd av SCB Utgivare av standard Ägare Kopplingsvariabel Kommentar Referenstid Summerbar Arkiveras Dimension Operationell definition Värdemängd Beskrivning Årtal

24 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 24(97) Värdemängder Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Klassifikation Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Version Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Nivå Institutionell sektorkod enligt kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistik Värden Kod Text Okänd Icke-finansiella företagstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företagstatligt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheterhandelsbolag, kommanditbolag Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheterekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheterbostadsrättsföreingar Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheterideella föreningar Icke-finansiella företagkommunalt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företaglandstingskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företaglandstingskontrollerade enheterbostadsrättsföreingar Icke-finansiella företaglandstingskontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetenkla bolag Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetpartrederier Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetbostadsrättsföreingar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetkooperativa hyresgästföreningar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetsamfällighetsföreningar, vägföreningar, vägsamfälligheter

25 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 25(97) Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga svenska juridiska personer bildade enligt särskild la Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetjuridisk form ej utredd Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetbostadsrättsföreingar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetideella föreningar Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetsamfällighetsföreningar, vägföreningar, vägsamfälligheter Icke-finansiella företagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företagutlandskontrollerade enheterhandelsbolag, kommanditbolag Icke-finansiella företagutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företagutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Icke-finansiella företagutlandskontrollerade enheterjuridisk form ej utredd Statliga affärsverkstatligt kontrollerade enheterstatliga enheter Filialer till icke-finansiella företag i utlandetprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetbankaktiebolag Filialer till icke-finansiella företag i utlandetutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerstatligt kontrollerade enheteroffentliga korporationer och anstalter Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade

26 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 26(97) enheter med koncerntillhörighetideella föreningar Icke-finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p CentralbankerStatligt kontrollerade enheterstatliga enheter BankerPrivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetbankaktiebolag BankerPrivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetsparbanker BankerPrivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetbankaktiebolag BankerPrivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetsparbanker BankerUtlandskontrollerade enheterbankaktiebolag BankerUtlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Bankfilialer till banker i utlandetprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetbankaktiebolag Bankfilialer till banker i utlandetutlandskontrollerade enheterbankaktiebolag Bankfilialer till banker i utlandetutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer BostadsinstitutStatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag BostadsinstitutPrivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighethypoteksföreningar BostadsinstitutPrivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag BostadsinstitutUtlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra monetära kreditmarknadsföretagstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra monetära kreditmarknadsföretagstatligt kontrollerade enheterhypoteksföreningar Andra monetära kreditmarknadsföretagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra monetära kreditmarknadsföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra monetära kreditmarknadsföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Andra monetära kreditmarknadsföretagutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära kreditmarknadsföretagstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära kreditmarknadsföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära kreditmarknadsföretagutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära värdepappersfonderprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-monetära värdepappersfonderprivat svenskkontrollerade enheter utan

27 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 27(97) koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Icke-monetära värdepappersbolag och fondkommissionärerutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer InvestmentbolagPrivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag InvestmentbolagPrivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag InvestmentbolagUtlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Övriga finansinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Övriga finansinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Övriga finansinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Övriga finansinstitutprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Övriga finansinstitututlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutstatligt kontrollerade enheterförsäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutkommunalt kontrollerade enheterförsäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetförsäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetömsesidiga försäkringsbolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetförsäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitutprivat svenskkontrollerade enheter med

28 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 28(97) koncerntillhörighetömsesidiga försäkringsbolag Försäkringsföretag och pensionsinstitututlandskontrollerade enheterförsäkringsaktiebolag Försäkringsföretag och pensionsinstitututlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Filialer till försäkringsföretag och penionsinstitut i utlanutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetförsäkringsaktiebolag Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetunderstödsföreningar Pensionsstiftelser och understödsföreningarprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetunderstödsföreningar Finansiella serviceföretagstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Finansiella serviceföretagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Finansiella serviceföretagprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Finansiella serviceföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighethandelsbolag, kommanditbolag Finansiella serviceföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetaktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Finansiella serviceföretagprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Finansiella serviceföretagutlandskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Finansiella serviceföretagutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Finansiella företags icke-vinstdrivande organisationerprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetideella föreningar Statlig förvaltning utom RiksgäldskontoretStatligt kontrollerade enheterstatliga enheter Statlig förvaltning utom RiksgäldskontoretStatligt kontrollerade enheterregionala statliga myndigheter RiksgäldskontoretStatligt kontrollerade enheterstatliga enheter Andra institutioner hänförliga till statlig sektorstatligt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra institutioner hänförliga till statlig sektorstatligt kontrollerade enheterideella föreningar

29 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 29(97) Andra institutioner hänförliga till statlig sektorstatligt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Andra institutioner hänförliga till statlig sektorstatligt kontrollerade enheterallmänna försäkringskassor Andra institutioner hänförliga till statlig sektorstatligt kontrollerade enheteroffentliga korporationer och anstalter PrimärkommunerKommunalt kontrollerade enheterkommuner Kommunalförbund som till övervägande del består av kommunerkommunalt kontrollerade enheterkommunalförbund Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektkommunalt kontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektkommunalt kontrollerade enheterideella föreningar Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektkommunalt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Andra institutioner hänförliga till primärkommunal undersektprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p LandstingLandstingskontrollerade enheterlandsting Andra institutioner hänförliga till landstingskommunal underlandstingskontrollerade enheteraktiebolag utom bank- och försäkringsaktiebolag Andra institutioner hänförliga till landstingskommunal underlandstingskontrollerade enheterideella föreningar Andra institutioner hänförliga till landstingskommunal underlandstingskontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p SocialförsäkringsfonderStatligt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p SocialförsäkringsfonderStatligt kontrollerade enheterstatliga enheter Hushåll med företagarinkomst från rörelse med anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetfysiska personer Hushåll med företagarinkomst från rörelse med anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetenkla bolag Hushåll med företagarinkomst från rörelse med anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetpartrederier Hushåll med företagarinkomst från rörelse med anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Hushåll med företagarinkomst från rörelse med anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetdödsbon Hushåll med företagarinkomst från rörelse utan anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetfysiska personer Hushåll med företagarinkomst från rörelse utan anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetenkla bolag Hushåll med företagarinkomst från rörelse utan anställdaprivat svenskkontrollerade

30 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 30(97) enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Hushåll med företagarinkomst från rörelse utan anställdaprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetdödsbon Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerastatligt kontrollerade enheterideella föreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerastatligt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerakommunalt kontrollerade enheterekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerakommunalt kontrollerade enheterideella föreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerakommunalt kontrollerade enhetersamfällighetsföreningar, vägföreningar, vägsamfälligheter Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerakommunalt kontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreralandstingskontrollerade enheterövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetenkla bolag Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetideella föreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetsamfällighetsföreningar, vägföreningar, vägsamfälligheter Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetfamiljestiftelser Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetarbetslöshetskassor Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga svenska juridiska personer bildade enligt särskild la Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetjuridisk form ej utredd Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetekonomiska föreningar utom bostadsrättsföreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetideella föreningar Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registreraprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Hushållens icke-vinstdrivande organisationer utom registrerautlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Svenska kyrkanprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighettrossamfund

31 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 31(97) Svenska kyrkanprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighetövriga stiftelser och fonder, inkl. pensionsstiftelser och p Svenska kyrkanprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighettrossamfund Andra registrerade trossamfundprivat svenskkontrollerade enheter utan koncerntillhörighettrossamfund Andra registrerade trossamfundprivat svenskkontrollerade enheter med koncerntillhörighettrossamfund EU:s medlemsländerutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer Övriga utlandetutlandskontrollerade enheterutländska juridiska personer KodUSAKanada Klassifikation KodUSAKanada Version KodUSAKanada Nivå KodUSAKanada Värden Kod Text 0 Ej aktuell 1 Aktuell KVARTAL Klassifikation Kvartal Version KVARTAL Nivå Kvartal Värden Kod Text 1 Kvartal 1 2 Kvartal 2 3 Kvartal 3 4 Kvartal 4 Kommun historisk Klassifikation Län, kommun, församling Version Kommun historisk Nivå Kommun historisk Värden Kod Text 0102 Väddö 0103 Häverö 0104 Knutby 0105 Almunge 0106 Rimbo 0107 Lyhundra 0108 Frötuna 0109 Blidö 0110 Roslags-Länna 0111 Knivsta 0113 Märsta

32 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 32(97) 0114 Upplands Väsby 0114 Upplands-Väsby 0115 Vallentuna 0116 Össeby 0117 Österåker 0117 Österåker 0119 Djurö 0120 Värmdö 0121 Gustavsberg 0122 Boo 0123 Järfälla 0124 Färingsö 0125 Ekerö 0126 Huddinge 0127 Botkyrka 0128 Salem 0128 Salem 0129 Grödinge 0131 Turinge 0132 Järna 0133 Sorunda 0134 Ösmo 0135 Västerhaninge 0136 Haninge 0136 Österhaninge 0138 Tyresö 0139 Upplands-Bro 0140 Nykvarn 0160 Täby 0162 Danderyd 0163 Sollentuna 0164 Saltsjöbaden 0180 Stockholm 0181 Södertälje 0182 Nacka 0183 Sundbyberg 0184 Solna 0185 Djursholm 0186 Lidingö 0187 Vaxholm 0188 Norrtälje 0189 Östhammar 0191 Sigtuna 0192 Nynäshamn 0201 Frösåker 0202 Väddö 0203 Häverö 0204 Knutby

33 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 33(97) 0205 Almunge 0206 Rimbo 0206 Sjuhundra 0207 Lyhundra 0208 Frötuna 0209 Blidö 0210 Roslags-Länna 0211 Knivsta 0212 Skepptuna 0213 Märsta 0214 Upplands-Väsby 0215 Vallentuna 0216 Össeby 0217 Österåker 0218 Ljusterö 0219 Djurö 0220 Värmdö 0221 Gustavsberg 0222 Boo 0223 Järfälla 0224 Färingsö 0225 Ekerö 0226 Huddinge 0227 Botkyrka 0228 Salem 0229 Grödinge 0230 Östertälje 0231 Turinge 0232 Järna 0233 Sorunda 0234 Ösmo 0235 Västerhaninge 0236 Österhaninge 0237 Dalarö 0238 Tyresö 0260 Täby 0261 Stocksund 0262 Danderyd 0263 Sollentuna 0264 Saltsjöbaden 0280 Nynäshamn 0281 Södertälje 0282 Nacka 0283 Sundbyberg 0284 Solna 0285 Djursholm 0286 Lidingö 0287 Vaxholm

34 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 34(97) 0288 Norrtälje 0289 Östhammar 0290 Öregrund 0291 Sigtuna 0301 Åsunda 0302 Södra Trögd 0303 Norra Trögd 0304 Upplands-Bro 0305 Håbo 0306 Lagunda 0307 Södra Hagunda 0308 Norra Hagunda 0309 Bälinge 0310 Vaksala 0311 Rasbo 0312 Oland 0313 Dannemora 0314 Vattholma 0315 Björklinge 0316 Vendel 0317 Tierps landskommun 0317 Tierpsbygden 0318 Söderfors 0319 Älvkarleby 0320 Västland 0321 Österlövsta 0322 Hållnäs 0330 Knivsta 0360 Tierp 0380 Uppsala 0381 Enköping 0382 Östhammar 0401 Tunaberg 0402 Jönåker 0403 Björkvik 0404 Stigtomta 0405 Rönö 0406 Svärta 0407 Tystberga 0408 Vagnhärad 0409 Hölö 0410 Gnesta 0411 Daga 0412 Åker 0413 Enhörna 0414 Stallarholmen 0415 Aspö 0415 Tosterö

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS)

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2015 AM0206 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302

Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(440) Kontrolluppgiftsbaserad lönesummestatistk (LSUM) 2007 AM0302 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2005

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2005 Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2005 AM0206 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Lönesummor A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella

Läs mer

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS)

Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) 2016 AM0206 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

0 Administrativa uppgifter

0 Administrativa uppgifter STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(17) 2009 NV0802 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent

Läs mer

Finansiella företag, årsbokslut

Finansiella företag, årsbokslut Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (12) Finansiella företag, årsbokslut 2011 FM0402 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för landsting 2002 AM0109

Konjunkturstatistik, löner för landsting 2002 AM0109 ES/LA 2014-01-31 1(12) Konjunkturstatistik, löner för landsting 2002 AM0109 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Kapitalvinster och kapitalförluster, preliminär 2007

Kapitalvinster och kapitalförluster, preliminär 2007 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(12) Kapitalvinster och kapitalförluster, preliminär 2007 HE0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK)

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) 2015 AM0108 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(13) Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2008 EN0306 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3

Läs mer

Fordonsgas. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) EN0120. Innehåll

Fordonsgas. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) EN0120. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Fordonsgas 2012 EN0120 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig... 2

Läs mer

Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter

Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (13) Avgifter/hyror för nybyggda lägenheter 2013 BO0404 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Namnstatistik. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) BE0001. Innehåll

Namnstatistik. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) BE0001. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) Namnstatistik 2012 BE0001 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet

Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (11) Demografisk analys: På egna ben. En beskrivning av ungas flytt från föräldrahemmet 2015:3 BE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde...

Läs mer

Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll

Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (16) Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Postverksamhet 2011 TK0701

Postverksamhet 2011 TK0701 ES/NS 2012-06-15 1(11) Postverksamhet 2011 TK0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll

Läs mer

Taxeringsutfallet. Deklarationsår 2014, beskattningsår 2013. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) OE0701. Innehåll

Taxeringsutfallet. Deklarationsår 2014, beskattningsår 2013. Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) OE0701. Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Taxeringsutfallet Deklarationsår 2014, beskattningsår 2013 OE0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Fondsparande i premiepensionssystemet 2010 SF0303

Fondsparande i premiepensionssystemet 2010 SF0303 Pensionsutveckling/Statistik och utvärdering 2010-09-08 1(7) Fondsparande i premiepensionssystemet 2010 SF0303 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober 2012 UF0110

Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober 2012 UF0110 BV/UA 2013-03-27 1(10) Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober 2012 UF0110 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Insatser för barn och unga enligt SoL och LVU 2008 SO0211

Insatser för barn och unga enligt SoL och LVU 2008 SO0211 Socialtjänstavdelningen/statistikenheten 2009-06-29 1(8) Insatser för barn och unga enligt SoL och LVU 2008 SO0211 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt

Läs mer

Konjunkturstatistik över vakanser (KV)

Konjunkturstatistik över vakanser (KV) Statistiska centralbyrån SCBD OK 3.2 1 (16) Konjunkturstatistik över vakanser (KV) 2014 AM0701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter 2 0.1 Ämnesområde 2 0.2 Statistikområde 2 0.3 SOS-klassificering 2 0.4 Statistikansvarig

Läs mer

Kostnader för förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning 2009 UF0107

Kostnader för förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning 2009 UF0107 BV/UA 2010-09-15 1(10) Kostnader för förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning 2009 UF0107 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt

Läs mer

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör

Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Nätpriser på naturgas och byten av naturgasleverantör 2009 EN0306 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2016 BO0102

Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2016 BO0102 2016-05-19 1(9) Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2016 BO0102 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Vård och omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning, enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL Statistikår 2007, 1 oktober (mätdag)

Vård och omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning, enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL Statistikår 2007, 1 oktober (mätdag) Socialtjänstavdelningen/Statistikenheten 2009-11-20 1(8) Vård och omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning, enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL Statistikår 2007, 1 oktober (mätdag)

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (7) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2009 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4

Läs mer

Växtskyddsmedel i jordbruket, beräknat antal hektardoser 2014 MI0501

Växtskyddsmedel i jordbruket, beräknat antal hektardoser 2014 MI0501 Avdelningen för regioner och miljö 2015-09-29 1(6) Växtskyddsmedel i jordbruket, beräknat antal hektardoser 2014 MI0501 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Hyror i bostadslägenheter (HiB)

Hyror i bostadslägenheter (HiB) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (17) Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2014 BO0406 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Kommunal familjerådgivning 2006 SO0206

Kommunal familjerådgivning 2006 SO0206 Socialtjänsteavdelningens statistikenhet 2008-05-12 1(8) Kommunal familjerådgivning 2006 SO0206 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Registrerade försäkrade 2015 SF0205

Registrerade försäkrade 2015 SF0205 Avd. för analys och prognos/verksamhetsområdet för 2016-01-21 1(8) Registrerade försäkrade 2015 SF0205 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte

Läs mer

Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2014 AM0105

Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2014 AM0105 ES/LA 2015-05-05 1(10) Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2014 AM0105 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Forskning och utveckling inom den privata icke-vinstdrivande sektorn

Forskning och utveckling inom den privata icke-vinstdrivande sektorn Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (21) Forskning och utveckling inom den privata icke-vinstdrivande sektorn 2013 UF0314 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde...

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(18) Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2013 BO0406 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (8) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt (LAPS) Ämnesområde Arbetsmarknad Statistikområde Lönesummor Produktkod AM0206

Läs mer

Pensionsutbetalningar i det allmänna pensionssystemet

Pensionsutbetalningar i det allmänna pensionssystemet Pensionsutbetalningar i det allmänna pensionssystemet Referensår 2008 SF0301 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Socialförsäkring A.2 Statistikområde Stöd vid ålderdom I statistiken för 1999-2002 ingår

Läs mer

Barn- och familjestatistik

Barn- och familjestatistik Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (17) Barn- och familjestatistik 2012 LE0102 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Registrerade försäkrade 2014 SF0205

Registrerade försäkrade 2014 SF0205 Avd. för och prognos/enheten för statistisk 2015-01-26 1(8) Registrerade försäkrade 2014 SF0205 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2015 AM0105

Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2015 AM0105 ES/LA 2016-05-20 1(11) Lönestrukturstatistik, landstingskommunal sektor 2015 AM0105 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Graviditeter, förlossningar och nyfödda barn 2013 HS0107

Graviditeter, förlossningar och nyfödda barn 2013 HS0107 Statistik och jämförelser/statistik 2 2014-12-19 1(6) Graviditeter, förlossningar och nyfödda barn 2013 HS0107 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och

Läs mer

Underhållsstöd 2011 SF0102

Underhållsstöd 2011 SF0102 Analys och prognos/vo Statistisk analys 2012-03-05 1(8) Underhållsstöd 2011 SF0102 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Dödsorsaker 2014 HS0301

Dödsorsaker 2014 HS0301 S/ST1 2015-08-24 1(8) Dödsorsaker 2014 HS0301 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och tillförlitlighet

Läs mer

A. Allmänna uppgifter

A. Allmänna uppgifter Lönesummor, arbetsgivaravgifter och preliminär A-skatt från Skattedeklarationer (LAPS). 2000 AM0206 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Arbetsmarknad A.2 Statistikområde Sysselsättning, nationellt och

Läs mer

Energipriser på naturgas och el

Energipriser på naturgas och el Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Energipriser på naturgas och el 2009 EN0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (14) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2012 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Jordbruksmarkens användning 2015 JO0104

Jordbruksmarkens användning 2015 JO0104 Statistikenheten 2015-06-11 1(9) Jordbruksmarkens användning 2015 JO0104 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Priser för nyproducerade bostäder 2010 BO0201

Priser för nyproducerade bostäder 2010 BO0201 Regioner och miljö/byggande, bostäder och fastigheter 2011-12-14 1(12) Priser för nyproducerade bostäder 2010 BO0201 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen

Läs mer

Fordon 2015 Beskrivning av statistiken

Fordon 2015 Beskrivning av statistiken Fordon 2015 Beskrivning av statistiken Fordon 2015 Beskrivning av statistiken Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress:

Läs mer

Offentligt ägda företag

Offentligt ägda företag Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Offentligt ägda företag 2013 OE0108 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Statistik om kommunal familjerådgivning 2015 2015

Statistik om kommunal familjerådgivning 2015 2015 Beskrivning av statistiken 2016-05-18 SO0206 1(10) Statistik och jämförelser Jesper Hörnblad Statistik om kommunal familjerådgivning 2015 2015 SO0206 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter

Läs mer

Sjuk- och aktivitetsersättning 2013 SF0206

Sjuk- och aktivitetsersättning 2013 SF0206 Avd. för och prognos/enheten för statistisk 2014-01-13 SF0206 Sjuk- och aktivitetsersättning 2013 SF0206 Innehållsförteckning A Administrativa uppgifter... 2 A.1 Ämnesområde... 2 A.2 Statistikområde...

Läs mer

Mikrodata som gör identifikation av objekt möjlig lämnas inte ut.

Mikrodata som gör identifikation av objekt möjlig lämnas inte ut. Statistik om svenska och utländska fartyg i svensk regi 2002 TK0808 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Transporter och kommunikationer A.2 Statistikområde Sjöfart A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden

Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Integration analys: Integration Etablering på arbetsmarknaden 2014 LE0105 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3

Läs mer

Övergång gymnasieskola högskola

Övergång gymnasieskola högskola Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Övergång gymnasieskola högskola Läsår 2010/11 UF0542 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Bygglovsstatistik för bostäder och lokaler 2003

Bygglovsstatistik för bostäder och lokaler 2003 Bygglovsstatistik för bostäder och lokaler 003 BO0701 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Boende, byggande och bebyggelse A. Statistikområde Bygglovsstatistik för bostäder och lokaler, f.d. Lokalbyggande

Läs mer

Taxeringsutfallet Taxeringsåret 2010; inkomståret 2009

Taxeringsutfallet Taxeringsåret 2010; inkomståret 2009 Taxeringsåret 2010; inkomståret 2009 OE0701 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent

Läs mer

Utsläpp till luft av ammoniak i Sverige

Utsläpp till luft av ammoniak i Sverige Utsläpp till luft av ammoniak i Sverige 1999 MI0103 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Miljövård A.2 Statistikområde Utsläpp A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Ja A.3 Statistikprodukten

Läs mer

Arbetskostnadsindex för arbetare och tjänstemän inom privat sektor (AKI) 2005

Arbetskostnadsindex för arbetare och tjänstemän inom privat sektor (AKI) 2005 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(27) Arbetskostnadsindex för arbetare och tjänstemän inom privat (AKI) 2005 AM0301 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde

Läs mer

Arbetskraftsbarometern

Arbetskraftsbarometern Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (16) Arbetskraftsbarometern 2014 UF0505 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(14) 2002 BE0001 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent

Läs mer

Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2001

Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2001 Ombyggnad och rivning av flerbostadshus 2001 BO0102 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Boende, byggande och bebyggelse A.2 Statistikområde Bostadsbyggande och ombyggnad A.3 Statistikprodukten ingår

Läs mer

Försäkringsföretagens årsredogörelse 2014 FM0502

Försäkringsföretagens årsredogörelse 2014 FM0502 ES/BFM 2015-09-09 1(10) Försäkringsföretagens årsredogörelse 2014 FM0502 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

EAA Ekonomisk kalkyl för jordbrukssektorn 2015 JO0205

EAA Ekonomisk kalkyl för jordbrukssektorn 2015 JO0205 Statistikenheten 20160204 1(9) Utskrivet: 20160126:16:05 EAA Ekonomisk kalkyl för jordbrukssektorn 2015 JO0205 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Priser på elenergi 2006 EN0301

Priser på elenergi 2006 EN0301 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(15) 2006 EN0301 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering 0.4 Statistikansvarig 0.5 Statistikproducent

Läs mer

Handelsområden 2010 MI0804

Handelsområden 2010 MI0804 Enheten för miljöekonomi och naturresurser 2011-03-28 1(9) Handelsområden 2010 MI0804 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112 NR/OEM 2014-10-02 1(7) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2012 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK)

Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Konjunkturstatistik, löner för kommuner (KLK) 2003 AM0108 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Bebyggd mark i strandskyddsområden 2006, 2009 MI0807

Bebyggd mark i strandskyddsområden 2006, 2009 MI0807 RM/MN 2011-03-31 1(7) Bebyggd mark i strandskyddsområden 2006, 2009 MI0807 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2011

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2011 NR/OEM 2013-09-20 1(6) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2011 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Inkvarteringsstatistiken 2014 NV1701

Inkvarteringsstatistiken 2014 NV1701 STATISTISKA CENTRALBYRÅN SCBDOK 3.2 1 (17) Inkvarteringsstatistiken 2014 NV1701 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

2003 FM0501. Försäkringsbolagens kapitalplaceringar. Innehållsförteckning

2003 FM0501. Försäkringsbolagens kapitalplaceringar. Innehållsförteckning Finansmarknad 2007-11-07 1(6) Försäkringsbolagens kapitalplaceringar 2003 FM0501 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Försäljning av kalk för jord- och trädgårdsbruk, sjöar, vatten samt skog 2002

Försäljning av kalk för jord- och trädgårdsbruk, sjöar, vatten samt skog 2002 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(24) Försäljning av kalk för jord- och trädgårdsbruk, sjöar, vatten samt skog 2002 MI1003 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde

Läs mer

Fritidsfisket i Sverige 2013

Fritidsfisket i Sverige 2013 Fritidsfisket i Sverige 2013 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och tillförlitlighet samt

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2008

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2008 NR/OE 2010-11-0 1() Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2008 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112 NR/OEM 2016-09-22 1(6) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2014 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen 2030 kan dagens försörjningsbörda bibehållas?

Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen 2030 kan dagens försörjningsbörda bibehållas? Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Analyser om utbildning och arbetsmarknad: Sysselsättningen kan dagens försörjningsbörda bibehållas? 2012 UF0521 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde...

Läs mer

Konkurser och offentliga ackord

Konkurser och offentliga ackord Konkurser och offentliga ackord Budgetåret 2000 NV1401 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Konkurser och offentliga ackord A.2 Statistikområde Näringsverksamhet A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju)

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (15) Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2015 AM0209 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Nationella prov gymnasieskolan: resultat Höstterminen 2013 UF0128

Nationella prov gymnasieskolan: resultat Höstterminen 2013 UF0128 BV/UA 2014-04-29 1(11) Nationella prov gymnasieskolan: resultat Höstterminen 2013 UF0128 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Sveriges ekonomi 2014 NR0001

Sveriges ekonomi 2014 NR0001 NR/SES 2014-01-02 1(6) Sveriges ekonomi 2014 NR0001 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS)

Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (9) Utgifter för det sociala skyddet i Sverige och Europa samt utgifternas finansiering (ESSPROS) 2013 NR0110 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde...

Läs mer

Statistikregistret för fordon År 2009 TK 1001

Statistikregistret för fordon År 2009 TK 1001 RM/ET 2010-02-04 1(10) Statistikregistret för fordon År 2009 TK 1001 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om registret samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Övergång gymnasieskola högskola

Övergång gymnasieskola högskola Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (10) Övergång gymnasieskola högskola Läsår 2013/14 UF0542 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Energipriser på naturgas och el

Energipriser på naturgas och el Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (21) Energipriser på naturgas och el 2013 EN0302 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

STATISTIKENS FRAMTAGNING

STATISTIKENS FRAMTAGNING SCBDOK 4.2 TK1009 1 (10) Statistikproducent SCB är kvalitetscertifierad enligt ISO 20252:2012 Avdelningen för regioner och miljö (RM) Enheten för energi- och transportstatistik (ET) Annika Johansson STATISTIKENS

Läs mer

Hushållens boende 2015 HE0111

Hushållens boende 2015 HE0111 BV/EV 2016-04-19 1(11) Hushållens boende 2015 HE0111 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och

Läs mer

Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105

Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105 NR/SIM-Ö 2010-11-17 1(7) Företagsregister och individdatabas, FRIDA 2008 HE0105 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2009

Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2009 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(71) Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2009 BO0406 Innehåll 0 Administrativa uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Intäkts- och kostnadsundersökning för flerbostadshus

Intäkts- och kostnadsundersökning för flerbostadshus RM/BF 2012-12-19 1(14) Intäkts- och kostnadsundersökning för flerbostadshus (IKU) 2011 BO0301 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Prisutveckling på el och naturgas samt leverantörsbyten, 2011 EN0304. Innehållsförteckning

Prisutveckling på el och naturgas samt leverantörsbyten, 2011 EN0304. Innehållsförteckning RM/ET 2012-12-20 1(6) Prisutveckling på el och naturgas samt leverantörsbyten, kvartalsvis 2011 EN0304 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Fastighetsregistret BO9901. Fr.o.m Statistiska centralbyrån SCBD OK (8) Innehåll

Fastighetsregistret BO9901. Fr.o.m Statistiska centralbyrån SCBD OK (8) Innehåll Statistiska centralbyrån SCBD OK 3.2 1 (8) Fastighetsregistret Fr.o.m. 2007-01-01 BO9901 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4

Läs mer

Land- och vattenarealer

Land- och vattenarealer Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (8) Land- och vattenarealer 2008 MI0802 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Priser på jordbruksmark 2013

Priser på jordbruksmark 2013 Statistikenheten 20140829 1(8) Priser på jordbruksmark 2013 JO1002 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 BV/UA 2016-03-04 1(6) Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Folkhögskolan vår- och höstterminen 2014

Folkhögskolan vår- och höstterminen 2014 Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (22) Folkhögskolan vår- och höstterminen 2014 UF0510 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4

Läs mer

Demografisk analys 2011 Innehållsförteckning Administrativa uppgifter... Kvalitetsdeklaration... 4

Demografisk analys 2011 Innehållsförteckning Administrativa uppgifter... Kvalitetsdeklaration... 4 Befolkning och välfärd/prognosinstitutet 2011-03-25 1(5) Demografisk analys 2011 BE0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Taxeringsutfallet Taxeringsår 2013, inkomstår 2012 OE0701

Taxeringsutfallet Taxeringsår 2013, inkomstår 2012 OE0701 NR/OEM 2014-02-11 1(7) Taxeringsutfallet Taxeringsår 2013, inkomstår 2012 OE0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Gymnasieskolan, slutbetyg 2013 UF0102

Gymnasieskolan, slutbetyg 2013 UF0102 BV/UA 2013-12-19 1(10) Gymnasieskolan, slutbetyg 2013 UF0102 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll

Läs mer

Befolkningsframskrivningar 2015 2060 BE0401

Befolkningsframskrivningar 2015 2060 BE0401 BV/PI 2015-05-19 1(10) Befolkningsframskrivningar 2015 2060 BE0401 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Oljeleveranser kommunvis redovisning

Oljeleveranser kommunvis redovisning Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (15) Oljeleveranser kommunvis redovisning 2013 EN0109 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2

Läs mer

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2013

Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2013 NR/OEM 2015-09-22 1(6) Finansiärer och utförare inom vård, skola och omsorg 2013 OE0112 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer