Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2014 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1.

2 Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2014 Följande personer har haft styrelseuppdrag i Halliwickklubben Viggen: Uppdrag Namn Period Styrelsen Ordförande Christina Ljunggren Omval till 2016 Kassör Katarina Ejergård Vald till 2015 Sekreterare Annette Lack Vald till 2015 Ledamot Irene Borg Vald till 2015 Ledamot Liselott Jonsson Vald till 2015 Ledamot Marion Lundberg Nyval till 2016 Revisorer Revisorssuppleant Jacob Henriksson Bengt Mellbom Pelle Börjesson Valberedning Pelle Börjesson Jacob Henriksson Moa Lundvall Bengt Mellbom Sammankallande Lägeransvariga har utsetts av styrelsen. 2.

3 Följande personer har haft styrelseuppdrag i Halliwickklubben Doppingen: Uppdrag Namn Period Styrelsen Ordförande Christina Ljunggren Omval till 2016 Kassör Katarina Ejergård Vald till 2015 Sekreterare Annette Lack Vald till 2015 Ledamot Markku Niku Omvald till 2015 Ledamot Pia Lindström Nyval till 2016 Revisorer Revisorssuppleant Pelle Börjesson Jacob Henriksson Bengt Mellbom Valberedning Pelle Börjesson Jacob Henriksson Moa Lundvall Bengt Mellbom Sammankallande Lägeransvariga har utsetts av styrelsen. 3.

4 Halliwickgala Lördagen den 5 april höll klubbarna sin traditionsenliga Halliwickgala. Antalet tävlingssimmare i Järfälla simhall var närmare 100 stycken. Som vanligt i klubbarna är alla simdeltagare vinnare och var och en får både diplom och medalj samt hyllningar av publiken. Efter simtävlingarna samlades 91 deltagare till efterföljande galamiddag där Husbandet Aya Baya Band stod för underhållning under middagen, höll en show samt spelade därefter upp till dans. Lägerverksamhet Liksom tidigare år har klubbarna anordnat två lägerresor. Ett skid- och simläger under sportlovet till Åre och en resa till varmare breddgrader under höstlovet. På grund av rådande säkerhetsläge i Egypten gick resan även detta år till Thailand. Sportlovsläger i Åre Under sportlovet den 23 februari till 3 mars reste ett gäng på 41 personer från klubbarna på läger till Åre för en vecka i skidbackarna men även inkluderat simtillfällen i hotellets pool. Med bokade ledare och utrustning från Totalskidskolan organiserades turer i backarna för alla medlemmar. Skidåkning och simträning samt gemensamma måltider intogs varje dag under resan. Det arrangerades också sångstund för de som ville. En kvällsutflykt gjordes till Tännforsen med promenad genom skogen till den under vintertid frusna forsen i konstfulla isformationer. Nere vid forsens slut sågs också de isgrottor med isskulpturer som för varje år skiftar karaktär. Kvällen avslutades med fika och våfflor. Sista dagen valde några att åka hundspann i Ottsjö. Utvärdering som gjordes efter lägret visade på ett mycket gott resultat med nöjda deltagare. Höstläger i Thailand Till Thailand på höstläger den 24 oktober till 5 november deltog 56 klubbmedlemmar. Då resebyråerna fortsatt avrådde för resor till Egypten 4.

5 diskuterades flera olika alternativ (Jordanien, Cypern, Thailand) för årets läger. Att valet till slut föll på Thailand berodde på flera praktiska orsaker men också att landet och bemötande där upplevts som mycket positivt tidigare. Fram tills avresan inträffade också saker i Thailand där en militärjunta tog över makten, men vilket inte innebar att resebyråerna ändrade resmålet. Trots en hel del mer praktiska saker att organisera flöt resan på mycket bra. Klubbarnas medlemmar höll simträning ett par gånger om dagen varje dag. Med denna intensiva simträning var det också flera av medlemmarna som gjorde extra framsteg i sin simutveckling. Lägerresorna betyder mycket för klubbarnas medlemmar, förutom att simma är det ett tillfälle att umgås med sina vänner, njuta av livet och solen och gemenskapen med andra att få vara sig själv. Med texten och musiken i sin sång beskriver medlemmen Inez Jonsson vad just hon känner under lägerresan: HÖSTLÄGER Vers 1 Solen värmer min rygg, jag ligger på en solstol, sen dyker jag ner i det blå. Jag tittar ut, över stranden och undrar, när ska vi gå? Refräng När det är grått och kallt, drar jag iväg för att njuta, av sol, strand, vänner och bad. Vi möts på stranden, för sångstund, innan vi kastar, oss i det blå. Vers 2. Tillsammans ger vi oss ut på äventyr, vi sjunger tillsammans, alla som en röst. Sen simmar vi ut, till vår boj och det gör vi, innan vi går upp. Refräng När det är grått och kallt, drar jag iväg för att njuta, av sol, strand, vänner och bad. Vi möts på stranden, för sångstund, innan vi kastar, oss i det blå. 5.

6 Vers 3 När dagen är slut, möts vi igen för att hänga en liten stund. Sen kryper jag ner i min säng, och längtar till nästa dag. Refräng När det är grått och kallt, drar jag iväg för att njuta, av sol, strand, vänner och bad. Vi möts på stranden, för sångstund, innan vi kastar, oss i det blå. (X2) Praktikant på höstlägret På höstlägret följde också Halliwickmedlemmen Jens Ljunggren med, men denna gång i egenskap av praktikant: Jag heter Jens och pluggar till fritidsledare med specialpedagogisk inriktning vid Kristinehamns folkhögskola. Under 12 dagar fick jag vara med och göra praktik i Thailand med Halliwick. Det jag gjorde var att hålla simträning för alla syskon och då simmade vi och lekte för det mesta. Ibland fick jag hoppa in och hjälpa i andra grupper om någon var sjuk eller behövde extra hjälp. Tillsammans med Inez hade jag även en kväll för de funktionshindrade då vi först hade sångsamling och sedan gick vi upp på ett rum och hade en danslek/tävling då man kunde vinna ett pris. Sista dagen så hade jag en frågesport där frågorna var om Sverige och om Halliwick. Vid avslutningsmiddagen var det prisutdelning. Sommarresa Efter klubbarnas sommaruppehåll gjorde ett gäng på 51 medlemmar en kryssning med M/S Viking Cinderella till Mariehamn. Simverksamheten Klubbarna har kunnat erbjuda medlemmarna tre simtillfällen varje vecka under året, söndagar och torsdagar i Beckisbadet samt tisdagar i Järfälla simhall. De 6.

7 flesta har nu börjat vänja sig vid att simhallen i Beckisbadet är djupare och de som vill har även haft träningsmöjlighet i den mindre terapibassängen. Under prova-på-dagar i Beckisbadet erbjöd klubbarna en träningsuppvisning för mindre barn och med hjälp från Sthif som informerade om detta har klubbarna fått flera nya familjemedlemmar. Medlemsavgiften för 2014 har varit 300 kronor per medlem och år. Trivsel Särskilda ungdomsträffar för medlemmar från 16 år har hållits flera gånger under året. Ibland med gemensam middag och dans och ytterligare några gånger med träffpunkt på dansen vid Arena Satelliten eller Fryshuset. I samband med terminsavslutningarna har avslutningsfika hållits och vid höstterminens avslutning sammanföll detta med luciafirande och besök av tomte. Vid advent bjöd före detta ordföranden Åke Lundvall med familj på ett mycket uppskattat adventsfika i Beckisbadets entré. Julgransplundring hölls i samband med årsmötet i januari. Informationsträffar har hållits för lägerdeltagarna. Julmåltid har hållits för klubbarnas veteraner och jämna jubilarer har uppvaktas av klubbarna med en särskild gåva. Utbildningar En steg 1 kurs i Halliwick hölls den september. Hela styrelsen har börjat utbilda sig i Stockholms stad medlemsregistrering idrott-on-line för att kunna göra styrelsearbetet mer effektivt. Genom Sisu har styrelsen också gått utbildningen Trafikljuset för att bättra på de olika rollerna i styrelsearbetet. Behovet av flera aktiva i föreningsarbetets olika uppdrag, permanent och projektvisa, har varit och är alltjämt stort. 7.

8 Föreningsarbete Styrelsen utökades med två nya styrelseledamöter vid årsmötet och två av de tidigare ledamöterna lämnade sitt uppdrag. Styrelsen har haft 11 styrelsemöten under året och i samband med några av dessa har även gruppledarna deltagit för att diskutera simverksamheten. Flera i styrelsen aktiva när det gäller fonder, medlemsregistrering, läger och ekonomi har även haft flera arbetsträffar under året. Den 4 oktober träffades styrelsen på Ösby skola i Djursholm för att mer fokuserat diskutera de olika rollerna i styrelsen och vilka uppgifter och vilken verksamhet som ska prioriteras. Mässor / utställningar Flera av styrelsen har deltagit vid olika mässor och utställningar om fritidsverksamhet för funktionshindrade. En av de större hölls den november då flera kommuner gemensamt arrangerade Fritidsmässa minfritid.nu och som hölls på Arena Satelliten i Sollentuna. Klubbarna deltog med roll-up, broschyrer, film och information till deltagare. Många av klubbens medlemmar deltog också på den stora danstillställning som hölls på lördagskvällen under fritidsmässan. 8.

9 Styrelsemöten under 2014 Samtliga möten har hållits på Beckis Idrottscenter. 22 januari Styrelsemöte 19 februari Styrelsemöte 26 mars Styrelsemöte 23 april Styrelsemöte utbildning i Idrott-on-line 7 maj Styrelsemöte 4 juni Styrelsemöte 20 augusti Styrelsemöte 17 september Styrelsemöte 15 oktober Styrelsemöte 12 november Styrelsemöte 3 december Styrelsemöte Övriga händelser under året 7 januari Första badtillfället i Jakobsbergs simhall 9 januari Första badtillfället i Beckomberga simhall 15 januari Revisionsmöte 26 januari Årsmöte och julgransplundring 9 februari Lägerträff inför Åre Informationsträff för nya medlemmar 18 februari Gemensam fika i Jakobsberg 23 februari 3 mars Åreläger 23 mars Årsmöte i Sthif 29 mars Trafikljuset med Sisu för styrelsen April Extra styrelsemöte hos Tina för ledamöter som deltar 9.

10 på höstlägret 5 april Halliwickgala 14 maj Träff inför höstlägret 23 maj Middag och dans på Fryshuset 1 juni Sommaravslutning på Beckis gemensam fika/lunch efter badet 5 juni Sista badet på Beckis 10 juni Sista badet i Jakobsberg 20 augusti Gruppledarträff 21 augusti Första torsdagssimningen på Beckis augusti Kryssning med M/S Viking Cinderella till Mariehamn 24 augusti Första söndagssimningen på Beckis. 26 augusti Första tisdagssimningen i Jakobsberg. 14 september Uppvisning under Forumvecka september Halliwickkurs steg 1 Beckis 5 oktober Deltagarträff inför höstläger oktober Gemensam fika i Jakobsberg 24 oktober-5 Höstläger till Thailand november november Fritidsmässan minfritid.nu i Sollentuna 15 november Middag och dans/disco på Arena Satelliten 26 november Julmiddag på Stortorgskällaren för Seniorer 13 december Middag och dans till Häggarna på Arena Satelliten i Sollentuna 16 december Lucia och avslutningsfika i Jakobsberg och sista badtillfälle 18 december Sista badtillfälle i Beckis Klubbens medlemmar Tillsammans hade Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 181 medlemmar per den 31 december

11 Ordförande har ordet Detta år har gått med en rasande fart. Jag är så stolt över allt som vår förening kan erbjuda våra medlemmar. Att kunna simma tre gånger i veckan och delta på läger, åka på finlandsresa och gå på gemensamma middagar med dans och tävla på Halliwickgalan. Jag, som kursledare tillsammans med Lottie, fick ta hand om ett härligt gäng assistenter till medlemmar i klubben. De gick en halliwickkurs där de fick lära sig metoden. Det är så kul att få lära känna nya och gamla assistenter. Ni sprider så mycket glädje och ger våra medlemmar härliga kvällar och söndagsmornar. I höstas hade vi en "pröva på dag" för Stockholms stads habiliteringsförskolor. Det gjorde att några familjer började hos oss. Jag hoppas verkligen att ni ska känna er välkomna och att ni tillsammans kommer att känna samhörighet med vår klubb. Jag vill tacka alla i styrelsen som gör ett fantastiskt jobb. Utan er skulle vi inte ha en så bra fungerande förening. Tack alla energiska gruppledare som gör att verksamheten är så bra och inte minst tack till alla simmare, föräldrar, andra anhöriga och assistenter som gör att man längtar till simningen varje vecka! Ett särskilt stort tack också till alla de sponsorer organisationer, fonder, myndigheter, företag som donerar pengar eller ger annat stöd till våra klubbars verksamhet och på annat sätt uppmärksammar våra aktiviteter. Utan ert stöd är vår verksamhet inte möjlig och ni bidrar alla till att våra barn, ungdomar och vuxna får en god och innehållsrik fritid med möjlighet att lära sig flyta, simma och umgås socialt. Jag ser fram emot ett 2015 i Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen Tack till alla medlemmar! Tina Ljunggren Ordförande för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 11.

12 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2014 Året som gått i bilder Samuel och mormor Monica njuter av lite after-ski och en tur med hundsläde under Årelägret. 12.

13 Fullt ös i backarna under sportlovslägret i Åre! 13.

14 Till minne av Wille Axelsson På klubbarnas facebooksida skriver Susanne Bjerkestrand (fd Axenäs) den 3 april: Till minne av Wille Axelsson, som lämnade oss den 17 mars 2014 Min Morbror Wille och våran familj var under många år aktiva medlemmar i klubbarna Doppingen och Viggen. Verksamheten har alltid varit väldigt viktig för oss och i slutet av Willes levnadsdagar pratade han mycket om Halliwick. Den som vill hedra Willes minne kan istället för blommor bidra till verksamheten i Halliwickklubben Viggen bg enligt önskemål från Sanna Bjerkestrand (som Wille var morbror till). Flera jubilerande medlemmar har uppvaktats med klubbarnas specialgåva. 14.

15 Två glada simmande Halliwickare. Ordförande Tina Ljunggren visar upp verksameten under Fritidsmässan minfritid.nu, ett samarrangemang mellan flera kommuner. 15.

16 Det svängde bra ombord på kryssningen med M/S Viking Cinderella! 16.

17 Familjen Jonssons partytält blev samlingspunkt under höstlägret. Klubbhäng vid poolkanten. 17.

18 Stiliga damer på julmiddag för klubbarnas veteraner. Och Barbro var en av jubilarerna som uppvaktades. 18.

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen Jubileumsår 40 år 1. Ordförande har ordet 40 år fyllda med simning, glädje och gemenskap Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen Jag är

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Lokalföreningen i Järfälla/Upplands-Bro. Verksamhetsberättelse för 2014

Lokalföreningen i Järfälla/Upplands-Bro. Verksamhetsberättelse för 2014 Lokalföreningen i Järfälla/Upplands-Bro Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen för FUB Järfälla/Upplands-Bro förening avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014. Medlemsantal Antalet

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Å L A N D S G I L L E T S

Å L A N D S G I L L E T S Å L A N D S G I L L E T S V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2010 ÅLANDSGILLET 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Ålandsgillet i Stockholm avger härmed följande berättelse för 2010 ALLMÄN

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

Sportlovsprogram. v.9

Sportlovsprogram. v.9 Sportlovsprogram v.9 Öppettider 07:00-20:00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07:00-10:00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen. 09:00-17:00

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord Förord Vi lämnar ännu ett händelserikt och hundigt år bakom oss! Tillsammans med ledare, styrelsen och våra medlemmar har 2018 varit ett mycket bra och händelserikt år. Den utåtriktade verksamheter har

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010 NHR Motala Vadstena December 2010 Medlemsblad 2011 års bad och rekreationsresa går till Malloca! Läs mer på sista sidan. Årets firar vi Kärleksvecka traditionsenligt med kaffe och kärlekstårta tillsammans

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013

Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013 Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013 Allmänt Vi har för närvarande 85 familjer som är medlemmar i föreningen. Under höstterminen 2012 hade vi 92 barn som deltog i undervisningen. Vi fick statsbidrag

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Inbjuder till 44:e årsmötet Måndag den 26 Mars 2012 Kl 19.00 Lokal: Malmfältens Folkhögskola Vi bjuder på fika Varmt välkomna! 2 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING 44:

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2013-01-01-2013-12-31 Prisbordet till Romfarsritten som vi tackar våra sponsorer för. 1(5) Mälardalens distansrytarförening Enköping Uppland

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

Dagordning fo r a rssta mma Asmundtorps Byalag 17 mars 2016.

Dagordning fo r a rssta mma Asmundtorps Byalag 17 mars 2016. Dagordning fo r a rssta mma Asmundtorps Byalag 17 mars 2016. 1 Årsmötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Godkännande av dagordning 5 Val av 2 personer att jämte ordförande

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse

Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse Bilaga 1 Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse Ordförande Jan-Olof Fogelberg V. Ordförande Mikael Danielsson Sekreterare Kassör V.kassör/ ansv för hemsidan Suppleant Christina Eklööf Peter

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 10 januari - torsdag 16 februari 2012

barnhemmet i muang mai tisdag 10 januari - torsdag 16 februari 2012 barnhemmet i muang mai tisdag 10 januari - torsdag 16 februari 2012 Det nya året har börjat fantastiskt för oss i Muang Mai. Vi har haft massor av härliga besök, varit med om en TV-inspelning, varit på

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

En Kvart Om Dagen. - Hjälper föräldrar hjälpa - Böckerna. En Kvart Om Dagen

En Kvart Om Dagen. - Hjälper föräldrar hjälpa - Böckerna. En Kvart Om Dagen Fallerej Förlag - konkreta lösningar - En Kvart Om Dagen Har Ditt barn läs- och skrivsvårigheter? Svårt att skilja på b och d Svårt att komma ihåg bokstäverna Läser långsamt Tappar bokstäver Svårt att

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni - torsdag 23 juni

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni - torsdag 23 juni barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni - torsdag 23 juni Vi har haft Brigette Delay från Unicef och Jörgen från Ringar på Vattnet på besök. Vår nya volontär Kia har kommit, det har badats och volontärer

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2013

Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 för Postens Kamratklubb, Lund. Styrelse Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning:

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2012-01-01 -- 2012-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 3/3

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014/2015

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014/2015 Kvalitetsredovisning Läsåret 2014/2015 Vilans öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Vilans öppna förskola finns på andra våningen i Vilans gamla skola. Vi delar

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth Bergquist

Läs mer

Ett 35-tal personer kom till BLIS årsmöte på Ronneby Brunn den 16 april. Foto Torbjörn Sunesson

Ett 35-tal personer kom till BLIS årsmöte på Ronneby Brunn den 16 april. Foto Torbjörn Sunesson Kenth Borgström ny i BLIS styrelse Blekinge Idrottshistoriska Sällskaps årsmöte hölls den 16 april 2014 på Ronneby Brunn inför 35-talet medlemmar. Ordförande Stig Hellberg hälsade alla välkomna och speciellt

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Inte bara för. syns skull

Inte bara för. syns skull Inte bara för syns skull För ett tillgängligt samhälle Vet du att bankomaten kan prata med dig? Det har vi på Syn skadades Riksförbund (SRF) arbetat fram för att vi med synnedsättning ska kunna ta ut pengar

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

BARN- OCH UNGDSOMSSEKTIONEN

BARN- OCH UNGDSOMSSEKTIONEN BARN- OCH UNGDSOMSSEKTIONEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Barn- och Ungdomssektionen, Järfälla Ryttarförening Verksamhetsberättelse för år 2015 1 Då var det till slut dags att sammanfatta 2015 i ord

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ VAD ÄR FRITIDSVERKSAMHETEN EXTRA STÖD? Karlstad kommuns Fritidsverksamhet extra stöd jobbar med kultur- och fritidsaktiviteter för personer med olika

Läs mer

Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå

Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå Trivsel som motivation Gemenskap skapar trygghet och ger makt att påverka Bergagården Plan Blå Fredrik, Julio, Jasmina, Viola, Betty, Ardiana och Malin samt alla andra som arbetat här under året som gått.

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16. Nativeland Visit Thailand 19-26 juli Bangkok - Chiang Mai

Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16. Nativeland Visit Thailand 19-26 juli Bangkok - Chiang Mai april 2015 Fira Songkran i Stockholm lördag 11 april kl 12-16 Östasiatiska Museet inbjuder till firande av det thailändska nyåret i samarbete med kulturföreningen Salathai. Arrangör är Adoptionscentrums

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen!

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Medlemsblad 01/15 Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Innehåll Ledare..... s. 3 Cirkus Musikul.........s. 4 Motionskampanj 23.3-22.4...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

1. Elsa redovisar BLIS-ekonomin för år Gösta, Kjell-Åke, Stig och alla vi andra är nöjda med resultatet.

1. Elsa redovisar BLIS-ekonomin för år Gösta, Kjell-Åke, Stig och alla vi andra är nöjda med resultatet. Årsmötesprotokoll 2010-04-14 Plats och tid: Ronneby Brunn (lokal Balder), kl 19.00 20.15. 1 (2) Närvarande: 35 medlemmar. 1 Årsmötet öppnas Ordföranden Stig Hallberg hälsade välkommen och vände sig speciellt

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö.

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Organisationsnummer: 827000-8413 Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö 2019 02 13 kl 16.30 i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Öppnande av mötet Ordförande Stig Hild hälsade ett 65-tal

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer