DAGORDNING. Svenska ASSITEJ årsmöte, kl den 21/3, 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DAGORDNING. Svenska ASSITEJ årsmöte, kl den 21/3, 2011"

Transkript

1 DAGORDNING Svenska ASSITEJ årsmöte, kl den 21/3, Upprop och fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet blivit stadgeenligt utlyst. 3. Val av mötesfunktionärer (ordförande, sekreterare samt två justeringsmän tillika rösträknare). 4. Verksamhetsberättelse och bokslut. 5. Revisionsberättelse. 6. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen. 7. Behandling av motioner samt förslag från styrelsen. 8. Val av ordförande, styrelseledamöter varom stadgas i Val av revisorer samt revisorssuppleant varom stadgas i Val av valberedning varom stadgas i Fastställande av medlemsavgifter. 12. Verksamhetsplan. 13. Budgetförslag. 14. Övriga frågor. 15. Mötets avslutande.

2 1(15) Assitej Svenska föreningen för barn- och ungdomsteater Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - verksamhetsberättelse 2 - resultaträkning 10 - balansräkning 11 - noter 13 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter inom parentes avser föregående år.

3 2(15) Verksamhetsberättelse Väsentliga händelser under räkenskapsåret 1. Inledning Svenska ASSITEJ är en del av det internationella nätverket ASSITEJ (International Association of Theatre for Children and Young People) som består av mer än 80 medlemsländer världen över. Svenska ASSITEJ är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn- och unga. Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn- och unga genom att arrangera utbyten, gästspel och förmedla kontakter. ASSITEJs medlemmar utgörs av skådespelare, regissörer, scenografer och dramatiker, såväl som teatergrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar. Genom ett intimt samarbete med ASSITEJ centra i de övriga nordiska länderna driver vi en rad samarbetsprojekt, utbyten av föreställningar, festivaler, workshops och seminarier. Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn- och unga genom att arrangera utbyten, gästspel och förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ arbetar för att behålla svensk scenkonsts för barn och unga höga status, för ökat kvalitetsmedvetande och för att öka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland teatrar, utbildningar, arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi vill också öppna för möjligheter till ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga samt sprida kunskap och information till andra länder. 2. Svenska ASSITEJs verksamhet under 2010 Svenska ASSITEJs verksamhet har under 2010 till stor del inriktats på arbetet med ASSITEJs 17:e Världskongress och scenkonstfestival. Parallellt med detta arbete har styrelsen fortsatt diskussionerna om att förnya ASSITEJs verksamhet och utveckla organisationen till ett liv efter kongressen och festivalen Svenska ASSITEJ ska bättre svara mot medlemmarnas och omvärldens behov av en vital och engagerad organisation som kan svara mot nationella och internationella krav och förväntningar. I september flyttade kansliet från Fyren i Kärrtorp till Kaplansbacken 2, dvs. till samma lokaler som svensk Teaterunion använder vilket i framtiden förhoppningsvis kommer att leda till ett närmare samarbete mellan de två organisationerna.

4 3(15) Festivaler och utbudsdagar Från styrelsen deltog Niclas Malmcrona i danska Teatercentrums festival i Esbjerg den april. Flera ur styrelsen närvarade i olika funktioner på Bibu.se - den nationella scenkonstfestivalen i Lund den 6-9 maj. Med bidrag från Svenska Institutet bjöd vi in sammanlagt 14 personer från Rwanda, Turkiet och Kosovo som en slags fortsättning och avslutning av de projekt som genomförts i samarbete med dessa länder under Som representant för Svenska ASSITEJ medverkade Barbro Frambäck i juryn för österrikiska ASSITEJs Stella Award, som utser bästa scenkonstföreställningar för barn och unga i Österrike. Bernt Höglund deltog i en paneldebatt arrangerad under Danish +, som är en internationell showcase för dansk scenkonst arrangerad vartannat i Århus. Nordiska ASSITEJ möten Under året har två nordiska ASSITEJ-möten ägt rum. Vårens möte ägde rum i London med Norska ASSITEJ som värd och Svenska ASSITEJ var representerat av Birgitta Granbacka och Anna Asker. Årets andra nordiska möte ägde rum i Reykjavik den september då Anna Asker och Ewa Colliander representerade Svenska ASSITEJ. Frågor som diskuterats på de nordiska mötena har bl. a. handlat om Kongress 2011, nordiska ansökningsutlysningar, kandidater till Internationella ASSITEJs exekutivkommitté. Representation Marie Persson Hedenius har representerat Svenska ASSITEJ på Svensk Teaterunions rådsmöten. Niclas Malmcrona har varit adjungerad på Svensk Teaterunions styrelsemöten. Bengt Andersson ersatte under våren 2010 Lotta Brilioth Biörnstad som styrelsemedlem i Bibu.se - nationell scenkonstbiennal AB. Bengt Andersson har sedan, tillsammans med Anna Asker och Margreth Elfström, varit en av Svenska ASSITEJs tre styrelseledamöter i Bibu.se - nationell scenkonstbiennal AB. Niclas Malmcrona har varit medlem av juryn som valt föreställningar till Bibu.se - nationell scenkonstbiennal för barn och unga - i Lund 2010 och har accepterat att fortsättningsvis sitta kvar i juryn med sikte på Bibu.se Niclas Malmcrona, Anna Asker och Margreth Elfström var styrelsens representanter i den kommitté som valde de svenska bidragen till den svensk-danska kavalkaden som avslutar ASSITEJ Övriga medlemmar i kommittén var Lena Fridell och Jörgen Dahlkvist.

5 4(15) Publikationer/hemsida Nytt från ASSITEJ har utkommit under året och skickats till samtliga medlemmar med e-post. Styrelsen beslutade under senare delen av året att tillfälligt upphöra med denna månadsinformation och istället ersätta den med nyhetsbreven som ges ut i samband med Kongress & Festival Förteckningen/katalogen över aktuella barn- och ungdomsproduktioner har under året sammanställts två gånger, en vår- och en höstutgåva. Förteckningen/katalogen finns tillgänglig på hemsidan. Hemsidan har under året bytts mot en helt ny med ny layout och till vissa delar med nytt innehåll. En ny logotyp har också tagits fram och en övergång till att använda begreppet scenkonst för barn och unga har gjorts. Prix d`assitej 2010 Prix ASSITEJ 2010 tilldelades Lars-Eric Brossner med motiveringen: En rebell som med musikalitet och integritet utmanar konventioner och ständigt utvecklar stor scenkonst för de yngsta medborgarna. Prix d ASSITEJ har delats ut under snart 30 år till teatergrupper, organisationer och personer för särskilda insatser inom svensk scenkonst för barn och unga. Priset, som är ett hederspris i form av ett diplom av scenografen Roland Söderberg, delas årligen ut av Svenska ASSITEJs styrelse. Priset överlämnades under Bibu.se i Lund i maj. Internationellt Svenska ASSITEJ erhöll från Kulturrådet hösten 2009 ett projektbidrag på kronor samt kronor i översättningsstöd för ett internationellt kulturutbyte inom ramen för MIO - ett svenskt mongoliskt barnteater- och kulturprojekt i Mongoliet. Utbytet/projektet ägde rum i måndasskiftet juni-juli med Lena Lucki och Toril Solvang som svenska deltagare och blev slutpunkten för ett mångårigt utbyte. Workshoparbetet genomfördes med tjugo mongoliska deltagare och skedde under teaterfestivalen Theatre - Children - Future. Det är första en festival med inriktningen på barnteater och barnkultur som arrangerats i Mongoliet sedan demokratiseringsprocessen inleddes på 1990-talet. Utbytet och arbetet inom MIO har bidragit till denna utveckling. Arts Council of Mongolia och teaterledningen vid The State Academic Theatre of Drama samarbetade kring valet av deltagare som bestod av regissörer, dramatiker, skådespelare och teaterpedagoger. Några deltagare kom från de omgivande provinserna. Pjäsen Fjäderskogen av dramatikern Nina Wester låg i fokus för arbetsprocessen. Utbytet blev lyckat och givande för alla parter. Samtalen fortsatte efter workshopen och ett flertal möten arrangerades med workshopdeltagarna, med teaterledningen och med Arts Council of Mongolia.

6 5(15) För workshopledarna gav utbytet under workshopen och under de påföljande mötena och aktiviteterna en större inblick i det mongoliska samhället. Det praktiska arbetet med Fjäderskogen och mötet med den mongoliska verkligheten gav upphov till idéer om en tematisk anpassning av pjäsmaterialet till situationer som svarar mot mongoliska levnadsförhållanden, problembilder och kulturella strukturer. Utbytesprojektet fick stor uppmärksamhet i mongolisk media. Såväl workshopledare som deltagarna intervjuades för mongoliska dagstidningar, den statliga mongoliska TV-kanalen följde dagligen upp arbetet och genomförde live intervjuer i tv studion. 3. ASSITEJ 17:e Världskongress och scenkonstfestival Crossing Borders - Building Bridges Inledning Arbetet med att arrangera ASSITEJs 17:e Världskongress och scenkonstfestival Crossing Borders - Building Bridges har under 2010 intensifierats och alltmer kommit att inriktas på att rent konkret få föreställnings-, seminarie/workshop- och generalförsamlingsdelarna på plats. Under året har organisationen utökats till att i slutet av året sammanlagt uppgå till tio personer, de flesta på heltid och några på halvtid i både Malmö och Köpenhamn. I Malmö är två personer, Sara Mortazavi och Claes Forsell Andersson, anställda på heltid och på kontoret i Stockholm arbetar Niclas Malmcrona på heltid och Ewa Colliander på halvtid med Kongressen och festivalen. Arbetet och planeringen med på kongressens och festivalen har hela tiden varit inriktat på att alla arrangemang och övrig verksamhet ska delas 50/50 mellan Malmö och Köpenhamn och denna målsättning ser ut att realiseras. Bakgrund Mellan den 20 och 29 maj 2011 kommer Malmö och Köpenhamn att bli värd för ASSITEJs 17:e Världskongress och Scenkonstfestival för barn och unga: Building Bridges - Crossing Borders. För första gången arrangeras denna festival i två länder och i två städer samtidigt - den största scenkonstfestival som någonsin arrangerats i Skandinavien. ASSITEJ (International Association of Theatre for Children and Young People/Association Internationale du Théâtre pour l Enfance et Jeunesse) är en organisation för professionell scenkonst för barn och unga med drygt 80 medlemsländer över hela världen. Vart tredje år arrangerar ASSITEJ en världskongress med en stor scenkonstfestival inriktad på scenkonst för barn och unga. ASSITEJ Sverige och ASSITEJ Danmark har fått förtroendet att tillsammans arrangera detta jättearrangemang med inriktning på: - Barn och ungdom - deras kulturella erfarenheter och kulturella identitet. - Scenkonst - ny inspiration, kvalitetsutveckling och mångfald. - Internationellt samarbete - utbyte av erfarenheter och inspiration över gränserna. Vi har också tre visioner för kongressen: - Internationellt: global representation, global solidaritet, global konstnärlig utveckling,

7 6(15) - Nordiskt: vidareutveckling av det nordiska samarbetet, fackligt möte för nordiska konstnärer, brobyggare mellan barn- och vuxenteater, - Malmö och Köpenhamn: kulturupplevelser för svenska och danska barn och unga, kulturell utbildning för barn och unga samt Malmö och Köpenhamn som kulturellt centrum i Öresundsregionen. Syfte och målgrupper Ett väsentligt syfte med hela arrangemanget är att för svenska och danska skolelever, svenska och danska familjer - och för tillresta teaterutövare från hela världen - presentera det bästa med nordisk barnkultur. Teaterpubliken som beräknas uppgå till ca kommer att möta 47 scenkonstproduktioner på spelplatser av olika karaktär i både Malmö och Köpenhamn. Vi avser att lägga föreställningar på skolor och daghem under förmiddag/dagtid och på teatrar under eftermiddag/kvällstid. Djupast sett handlar vår festival och kongress om barn. Hela arrangemanget syftar till att vi skapar de bästa möjligheterna för att mötas och visa vad vi kan - och att inbjuda barn till en fantastisk värld som vrider och vänder på verkligheten och ge dem en ökad möjlighet att förstå den värld vi lever i. Vi lever i en tid med stora förändringar - sociala, miljömässiga, kulturella och globala. Med festivalen vill vi korsa land-, kultur- och språkgränser och skapa en dialog och förståelse - och ge stora upplevelser. ASSITEJ Performing Arts Festival for Young Audiences 2011 är en festival för barn och unga i Malmö och Köpenhamn, för deras föräldrar och mor- och farföräldrar och för alla, som redan har - eller som kommer att få - ett intresse för spännande, innovativa scenkonstuttryck och nya internationella visioner och synsätt. Föreställningar I november avlutades det omfattande urvalet av föreställningar till den internationella delen då sammanlagt 27 produktioner från 25 länder och alla kontinenter var utvalda av ett material på ca 600 produktioner. Föreställningarna valdes av en kommitté, Festival Selecting Committee, bestående av representanter från svenska och danska ASSITEJ. I tillägg till detta har Svenska ASSITEJ genom en kommitté valt tio svenska föreställningar och danska ASSITEJ har likaledes valt tio danska föreställningar. Det slutgiltiga föreställningsutbudet finns på kongressens och festivalen hemsida. Seminarier, workshops, diskussioner och presentationer Likaså Seminarier, workshops, diskussioner och presentationer har valts av en gemensam svensk-dansk kommitté, Seminar and Workshop Program Committee, och dess arbete har resulterat i ca 70 olika arrangemang som också dessa finns listade på kongressens och festivalen hemsida.

8 7(15) Bidrag och budget Mycket av föreberedelsearbetet under 2010 har präglats av ansökningar om bidrag och ekonomiska medel från dels myndigheter och offentliga organ, dels från privata stiftelser och fonder. Ansträngningar att locka sponsorer har också tagit en stor del av tiden i anspråk. Budgeten för hela på kongressens och festivalen ligger på ca 20 miljoner kronor även om det ekonomiska arbetet på inget sätt är avlutat vid utgången av Vi erhåller stöd från bl a (i Danmark) Kunststyrelsen, Kunstrådets Scenekunstudvalg, Fonden til Markedsføring af Danmark, Bikubenfonden, Statens Kunstråd och (i Sverige) Kulturdepartementet, Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad. Full information om ASSITEJs 17:e Världskongress och scenkonstfestival Crossing Borders - Building Bridges finns på 4. Ørescenen Som ett tillägg till 17th ASSITEJ World Congress and Performing Arts Festival For Young Audiences vill det gränsöverskridande projektet Ørescenen skapa en mötesplats för svenska och danska professionella kulturutövare, arrangörer och publik - ett avstamp för framtida utbyte. Projektet vill att Världskongressen och Scenkonstfestivalen på sikt ska öka utbytet mellan Sverige och Danmark på scenkonstområdet för barn och unga. Det gränsregionala utbytet inom området scenkonst för barn och unga är idag mycket begränsat. De professionella utövarna träffas inte ofta, och har sällan möjlighet att se varandras föreställningar. Publiken, barn, förskolepersonal, lärare, rektorer och andra vuxna, tar inte heller del av utbudet på andra sidan sundet. Något organiserat samarbete inom Öresundsregionen mellan producenter (teatrar, dansgrupper m fl) och arrangörer (skola, förskola och övriga ombud) för att öka samarbete, utbud och finna mötesplatser, finns inte idag. Projektet Ørescenen vill sammanföra producenter, arrangörer och publik inom området. Med en mötesplats för professionella utövare, arrangörer och publik tror vi att vi att det går att skapa nya och oprövade vägar för kulturella möten och på sikt skapa kontaktytor på barn- och ungdomskulturområdet. Projektets mål är att kartlägga och gå igenom hinder och möjligheter för ett utbyte och samarbete i Öresundsregionen inom scenkonstområdet för barn och unga. Projektets långsiktiga målsättning är att skapa förutsättningar för ett ökat regionalt utbyte på scenkonstområdet för barn och unga vilket bland annat skulle medföra ett bestående nätverk för producenter och distributörer samt större publik från andra sidan gränsen. Ett sådant nätverk skulle på sikt kunna sammanföra aktörer från fler länder och vara en förebild för nätverkskapande inom scenkonstområdet för barn och unga.

9 8(15) Projektet ska bygga upp ett nätverk som riktar sig till producenter och arrangörer inom området scenkonst för barn och unga. se över möjligheterna till en marknadsföringsorganisation som även vänder sig till den offentliga publiken på båda sidor sundet. skapa möten, kontaktytor och bestående samarbetsformer för arrangörer, producenter och publik. Ett nätverk som i framtiden ska kunna möjliggöra utbyte av information, större utbud och gemensam bas för kompetensutveckling, till gagn för kulturkonsumenter såsom skola, förskola och offentlig publik. Under 2010 anställdes Eva Omagbemi som projektledare och Karin Hansson som marknadsansvarig och de började under hösten 2010 bygga upp verksamheten kring den projektidé som lämnats in till Öresundssekretariatet och Interreg IV A. Ørescenen arrangerade i december de två första workshopar av sammanlagt sex som planeras. Projektet löper fram till 31 december 2011 och finansieras till 50% av Interreg IV A upp till ca EUR och till resterande del av Svenska ASSITEJ och ASSITEJ Danmark. Full information om Ørescenen finns på 5. Korta fakta - Svenska ASSITEJ Styrelse 2010 Marie Persson Hedenius Niclas Malmcrona Bengt Andersson Bernt Höglund Carolina Frände Malin Axelsson Anna Asker Lisa Hugoson Margreth Elfström Revisorer Jörgen Pohl, Lena Lindell ordförande vice ordförande Öhrlings PricewaterhouseCoopers föreningsrevisor Valberedning Lisa Spets Lena Kjellander Tjänster Niclas Malmcrona har som verksamhetsledare och generalsekreterare för Kongress 2011 varit anställd på heltid under verksamhetsåret. Sara Mortazavi arbetade under våren på halvtid som marknadsansvarig för Kongress 2011 och halvtid som ansvarig för Svenska ASSITEJs löpande verksamhet. Ewa Colliander har sedan maj varit anställd med

10 9(15) nystartsbidrag och arbetat växelvis med Svenska ASSITEJs verksamhet och växelvis som assistent för Kongress Claes Forssell Andersson anställdes i augusti som producent för Kongress Inom Ørescenen har Eva Omagbemi arbetat som projektansvarig på deltid sedan juli och på heltid sedan oktober medan Karin Hansson varit marknadsansvarig för Ørescenen på halvtid sedan september. Alla, utom Niclas och Ewa, har varit placerade i Malmö. Protokollförda styrelsemöten 18 januari, 15 februari, 22 mars, 26 april, 9 juni, 5 september, 12 oktober, 11 november, samtliga i Stockholm. Antal medlemmar i organisationen enskilda medlemmar 45 fria grupper/organisationer 71 institutionsteatrar 27 Ekonomi Medlemsavgiften har under året varit för enskilda medlemmar225:- fria grupper/organisationer 1 250:- institutionsteatrar 2 100:- Förutom medlemsavgifter har Svenska ASSITEJ erhållit verksamhetsbidrag från Statens Kulturråd samt projektbidrag för Kongress & festival 2011 från en mängd olika bidragsgivare. Styrelsen föreslår att årets vinst jämte tidigare års balanserade vinstmedel, kronor överförs i ny räkning. Resultatet av föreningens verksamhet samt den ekonomiska ställningen vid räkenskapsårets utgång framgår i övrigt av efterföljande balans- och resultaträkningar.

11 10(15) Resultaträkning Not Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Summa intäkter m m Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Summa rörelsens kostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter 14 - Räntekostnader och liknande resultatposter Summa resultat från finansiella investeringar Resultat efter finansiella poster Årets vinst

12 11(15) Balansräkning Not Tillgångar Anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar 4 Andelar i koncernföretag Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Övriga kortfristiga fordringar Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar

13 12(15) Balansräkning Not Eget kapital och skulder Eget kapital Balanserad vinst eller förlust Årets vinst Summa eget kapital Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga

14 13(15) Noter Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Årsredovisningen har upprättats enligt årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd. Om inte annat framgår, är principerna oförändrade i jämförelse med föregående år. Fordringar Fordringar upptas till det belopp som efter individuell prövning beräknas bli betalt. Not 2 Intäkternas fördelning I nettoomsättningen ingår intäkter från: Medlemsavgifter och biljätter Summa I övriga intäkter ingår intäkter från: Bidrag Royalty, licenser, mm Summa Not 3 Medelantal anställda, löner, andra ersättningar och sociala avgifter Medelantalet anställda, med fördelning på kvinnor och män har uppgått till Kvinnor 2 1 Män 3 2 Totalt 5 3

15 14(15) Löner och ersättningar har uppgått till Styrelsen Övriga anställda Totala löner och ersättningar Sociala avgifter enligt lag och avtal Pensionskostnader Totala löner, ersättningar, sociala avgifter och pensionskostnader Not 4 Andelar i intresseföretag Org nr Säte Bibu.se-nationell Scenkonstbiennal för barn och unga AB Lund Kapitalandel % Rösträttsandel % Bokfört värde Antal andelar Bibu.se - nationell Scenkonstbiennal för barn och unga AB Summa Skillnaden mellan bokfört värde och bolagets andel i intresseföretagens eget kapital uppgår till 0 kr (0 kr) Not 5 Övriga kortfristiga skulder Kortfristiga lån Personalskatter Övriga skulder Summa

16 15(15) Not 6 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Förutbetald projektinkomst, balanserad Upplupna sociala avgifter Övriga poster Summa Stockholm Marie Persson Hedenius Ordförande Niclas Malmcrona Vice ordförande Bengt Andersson Bernt Höglund Malin Axelsson Carolina Frände Margareth Elfström Anna Asker Lisa Hugoson Vår revisionsberättelse har lämnats Jörgen Pohl Godkänd revisor Lena Lindell Föreningsrevisor

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2016 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2016 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning balansräkning noter Om inte

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter inom

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder Årsbokslut för Föreningen Fenix - Projekt Söder 802406-1239 Räkenskapsåret 2013 1 (6) Styrelsen för Föreningen Fenix - Projekt Söder får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2014 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2014 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 1(12) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Brunnsvikens Kanotklubb BKK Styrelsen får härmed avge årsredovisning för Brunnsvikens Kanotklubb BKK avseende räkenskapsåret 2015 Brunnsvikens Kanotklubb BKK (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Svensk Biblioteksförening Org.nr

Svensk Biblioteksförening Org.nr Org.nr 845000-2624 Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-01-01 2002-12-31 Styrelsen för Svensk Biblioteksförening avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Swedwatch. Års redovisning. Org nr för räkenskapsåret (8) Styrelsen avger följande årsredovisning. Sida.

Swedwatch. Års redovisning. Org nr för räkenskapsåret (8) Styrelsen avger följande årsredovisning. Sida. 1(8) Swedwatch Org nr 802415-4737 Års redovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträkning - balansräkning - noter 2 3 4

Läs mer

Årsredovisning. Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB

Årsredovisning. Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB Årsredovisning för Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB Räkenskapsåret 2007-09-01-2008-06-30 Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB 1(7) Styrelsen för Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB får

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Styrelsen för Örkelljunga Golfklubb får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter med redovisningsprinciper

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB GoodCause Holding AB Org nr 556672-9769 ÅRSREDOVISNING 2006 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt andra räkenskapsår,

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning. Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum

Årsredovisning. Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum Årsredovisning för Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum 802008-4102 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen för Ideella Föreningen Svenskt ProjektForum får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport Årsredovisning för Naturistför. Bergslagens Solsport 875001-1960 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Naturistför. Bergslagens Solsport, med säte i Nora, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer Årsredovisning för Sveriges Förenade Studentkårer 802001-1303 Räkenskapsåret 2016 07 01 2017 06 30 1 (7) Styrelsen för Sveriges Förenade Studentkårer, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(9) Föreningen Ordfront Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. Författarcentrum Syd

Årsredovisning. Författarcentrum Syd Årsredovisning för Författarcentrum Syd 846001-8909 Räkenskapsåret 2014 1 (6) Styrelsen för Författarcentrum Syd får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20120101-20121231. Verksamhet är ett Forum för att främja utvecklingen inom efterbehandling

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET ÅRSREDOVISNING STYRELSENS ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01 2014-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Svenska Baseboll och Softboll Förbundet (SBSF), bildat 1956,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ)

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ) Årsredovisning för Tingsryd 1609 AB (publ) 556693-7990 Räkenskapsåret 2010 07 01 2010 12 31 Org.nr 556693-7990 1 (7) Styrelsen och verkställande direktören för Tingsryd 1609 AB (publ) får härmed avge årsredovisning

Läs mer

EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr )

EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr ) ÅRSREDOVISNING EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 ÅRSREDOVISNING Styrelsen får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret 2011-01-01 -- 2011-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer Årsredovisning för 802001-1303 Räkenskapsåret 2015 07 01 2016 06 30 Document id: 689ce571-f601-4adc-8aed-dbf34df3b21d. Page 1 of 9. 1 (7) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-11-01 2(6) Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Föreningen har inte haft någon

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449 Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2014. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2014 hyrt banan -18-hålsbanan, korthålsbanan

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(13) Bostadsrättsföreningen Stöten 1 Org nr 716456-4549 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Stadskärnor

Årsredovisning. Svenska Stadskärnor Årsredovisning för Svenska Stadskärnor 826001-6756 Räkenskapsåret 2015 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för Svenska Stadskärnor, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag 1(8) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 -

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening Årsredovisning för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening 753300-2189 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening, med säte i Lycke, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2003 ASVH Service AB Styrelsen för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. Förvaltningsberättelse Verksamhet ASVH Service

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSBOKSLUT För räkenskapsåret

ÅRSBOKSLUT För räkenskapsåret ÅRSBOKSLUT För räkenskapsåret 2016-01-01-2016-04-19 Leader Linné ideell förening organisationsnummer 802443-7223 Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsearbetet Leader Linnés styrelse har under 2016 haft ett

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer Årsredovisning för 802001-1303 Räkenskapsåret 2017 07 01 2018 06 30 TeamEngine Document E-Sign ID: 4C821DDE-32D8-46FC-8397-3C46A3997CBD. Page 1 of 9. 1 (7) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning ODLING I BALANS

Årsredovisning ODLING I BALANS Årsredovisning för 845002-2655 Räkenskapsåret 2011 Org.nr 845002-2655 5 (10) Förslag till vinstdisposition Styrelsen föreslår att till förfogande stående vinstmedel (kronor): balanserad vinst 368 342

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Formtoppen Höllvikens Atlet Club Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret Årsredovisning för Spiffx AB Räkenskapsåret 2013-07-01-2014-06-30 Spiffx AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Spiffx AB, får härmed avge årsredovisning för 2013-07-01-2014-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Iktyosföreningen 812401-1084 Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningens syfte är: -att vara en stödorganisation

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Stadskärnor

Årsredovisning. Svenska Stadskärnor Årsredovisning för 826001-6756 Räkenskapsåret 2016 1 (5) Styrelsen och verkställande direktören för, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge redovisning för bolagets verksamhet under år 2011.

Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge redovisning för bolagets verksamhet under år 2011. ÅRSREDOVISNING FÖR SIVERS URBAN FONDER AB Org. nr 556725-7935 Styrelsen och verkställande direktören för Sivers Urban Fonder AB får härmed avge redovisning för bolagets verksamhet under år 2011. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Stretereds Samfällighetsförening

Stretereds Samfällighetsförening Årsredovisning för Stretereds Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Föreningen ITS Sweden

Föreningen ITS Sweden Årsredovisning för Föreningen ITS Sweden Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mastfoten 769626-3917 Räkenskapsåret 2015 01 01 2015 12 31 1 (7) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mastfoten, med säte i Kalmar, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7)

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2013. Bolagets andra räkenskapsår. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2013 hyrt

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Havs- och Kustfiskarnas Producentorganisation Sverige ek.för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 1 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har som ändamål att

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(9) Ideonfonden AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Årsredovisning Svenska Stadskärnor ideell förening, Styrelsen och kanslichefen avger följande årsredovisning.

Årsredovisning Svenska Stadskärnor ideell förening, Styrelsen och kanslichefen avger följande årsredovisning. Årsredovisning 2010 Svenska Stadskärnor ideell förening, Styrelsen och kanslichefen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse 2 - Resultaträkning 3 - Balansräkning 4 - Noter

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

STIFTELSEN GOODCAUSE

STIFTELSEN GOODCAUSE ÅRSREDOVISNING 2005 STIFTELSEN GOODCAUSE Styrelsen för Stiftelsen GoodCause får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2005-03-16-2005-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Stockholm Bostadsutveckling I AB (Publ)

Årsredovisning. Stockholm Bostadsutveckling I AB (Publ) Årsredovisning för Stockholm Bostadsutveckling I AB (Publ) 556867-7008 Räkenskapsåret 2013 07 01 2014 06 30 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen 1(6) Årsredovisning LivsmedelsStiftelsen Styrelsen för LivsmedelsStiftelsen får härmed lämna sin redogörelse för stiftelsens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Om inte annat särskilt

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018 01 01 2018 12 31. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

Föreningen Svalorna Latinamerika

Föreningen Svalorna Latinamerika Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Styrelsen för Föreningen Svalorna Latinamerika avger härmed årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsslagsindelad

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Föreningen Närheten Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning

Läs mer