Är Idrottsprogrammet din väg till framtiden?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Är Idrottsprogrammet din väg till framtiden?"

Transkript

1 Är Idrottsprogrammet din väg till framtiden?

2 INLEDNING Detta är ett projektarbete som är gjort av tre tjejer som går sista året på Idrottsprogrammet i Oskarshamn. Denna PowerPoint består av tre delar. Information om Oscarsgymnasiet som Skola, Idrottsprogrammets två profiler och idrottsklubbarna i Oskarshamn som genom spelarna har en förbindelse med Idrottsprogrammet. SKOLA Om skolan kommer du få läsa om: Hur Oscarsgymnasiet bemöter inackorderade. Vad skolan har för mål med verksamheten. Hur många elever och lärare som tillhör Idrottsprogrammet. Vilka aktiviteter som gör Idrottsprogrammet speciellt. Hur Idrottsprogrammet är uppdelat i olika profiler och vart dess olika profiler leder.

3 IDROTTSPROGRAMMETS TVÅ PROFILER Specialidrott Om specialidrottarna kommer du få läsa om: Deras meriter och framgångar Deras mål med sin idrott Vad det var som gjorde att de valde Idrottsprogrammet. Ledarskap Om ledarskapsinriktningen kommer du få läsa om: Hur den utbildningen ser ut Varför de valde Idrottsprogrammets ledarskapsutbildning.

4 IDROTTSKLUBBARNA Om idrottsklubbarna kommer du få läsa om: Deras bakgrund Deras mål och visioner Deras meriter och framgångar Talanger som klubben tagit fram Hur de ser på samarbetet med Idrottsprogrammet Syftet med detta projektarbete är att motivera, informera och inspirera ungdomar till att välja Idrottsprogrammet, och på så sätt få Oskarshamns unga idrottstalanger att stanna kvar och driva utvecklingen av idrotten framåt. Genom att informera ungdomarna om den möjligheten att kombinera sin idrott med sina studier som Idrottsprogrammet i Oskarshamn erbjuder, hoppas vi på att kunna inspirera gymnasieväljade ungdomar att stanna kvar i Oskarhamn

5 SKOLAN Skolan har ett ansvar över alla elever, därför har vi valt att presentera kurator och hennes ansvar inför inackorderade till eleverna på skolan. I presentationen har vi ställt frågor till programansvarig, Lennart Wetterholm som berättar om elevantalet samt lärarna som ingår i programmet. Han berättar även lite kort om aktiviteter och om arbeten som utförs på Idrottsprogrammet. Programmet erbjuder en hajkupplevelse i årskurs 1. En långvandring i de småländska skogarna i årskurs 2. I trean erbjuds eleverna en fjällresa, där eleverna får möjligheten att prova på längdskidor och utförsskidor.

6

7 Programansvarig Lennart Wetterholm Målet med Idrottsprogrammets verksamhet är att ge våra elever en så bred utbildning som möjligt och en individuellt utformad gymnasieutbildning med god kvalité. Elever med specialidrott ska utvecklas i respektive idrott. Programmet är mycket måna om att hjälpa eleverna att välja framtid efter gymnasiet. I ettan läser eleverna kursen Natur - och friluftsliv A. Denna innebär egen planering i grupp, lära sig naturens regler men främst att skapa en bra anda i klassen. Kursen genomförs i form utav en hajk, paddling och cykling är transportmedlen. Herrgårdsstafetten är en tradition att springa för ettor och tvåor som tillsammans bildar lag. Den sista veckan innan sommarlovet har Idrottsprogrammet en dag tillsammans då man allihopa utför aktiviteter på hemlig plats. I årskurserna två och tre är det inlagt en vecka för praktiktillfälle att pröva på arbetslivet men även få tillfälle att besöka högskola i valfri ort. Idag går det drygt 85 elever, de är uppdelade på de olika specialidrottsprofilerna och ledarprofilen. Sju lärare är kopplade till Idrottsprogrammets arbetslag. Lennart Wetterholm Yvonne Ekroth Richard Gunnarsson Johan Eveborn Peter Svensson Blanka Kusova Westman Per Ottosson

8 Idrottsprogrammets lärare

9 Idrottsprogrammets elever 09/10

10 Kurator Angeliki Dimou Kuratorns uppgift är att fungera som en kontaktperson för elever som behöver stöd eller någon att prata med. Koppling till inackordering För Oscarsgymnasiet är det viktigt att få elever från andra städer att välja skolan för att utöka elevantalet. Därför lägger man stor vikt i att ge inackorderade ett bra bemötande och på så sätt sprida informationen och intresset för skolan. När inackorderade börjar på skolan informerar skolledningen kuratorn om elevernas situation. Tex. om eleven har lyckats få en lägenhet eller om eleven behöver hjälp med att skaffa bostad. Kuratorn erbjuder alltid en möjlighet för inackorderade att få stöd och samtal om den sociala situationen, skolsituationen och saker som kan bli komplicerade då man flyttat själv till ny stad och skaffat en egen bostad. För att kunna ge inackorderade ett så bra stöd som möjligt och se till att livet runt omkring fungerar har kuratorn ett samarbete med elevens lärare och tränare. Oscarsgymnasiets målsättning är att skapa en miljö med bra gemenskap och där skolan som helhet lärare, elever och rektorer strävar efter att alla ska trivas.

11 Två profiler Gymnasieutbildningen på alla gymnasieskolor är uppdelade i olika kurser som är värda olika mycket poäng mellan 50, 100 och 200p, beroende på kursens längd. Kurserna i sin tur är uppdelade i 4 olika kategorier: Kärnämnen, Gemensamma kurser, Valbara kurser och Individuella val. Kärnämne är sådana ämnen som alla gymnasieelever måste läsa. Gemensamma kurser är kurser som alla elever i samma klass läser tillsammans. Valbara kurser är kurser som står emot varandra som eleven får välja mellan. Individuella val är kurser som varje enskild elev får möjlighet att själv välja till sin egen utbildning. Idrottsprogrammet har samma uppbyggnad som alla andra gymnasieprogram, men är dessutom uppdelat i två inriktningar inom programmet: Specialidrott och Ledarskap Idrottsprogrammet studieplan Kärnämnen 750p: Gemensamma kurser 450p: Svenska A 100p Psykologi A 50p Svenska B 100p Hälsopedagogik 50p Engelska A 100p Natur och Fridluftsliv A 50p Samhällskunskap A 100p Pedagogiskt ledarskap 100p Religion A 50p Datorkunskap 50p Matematik A 100p Idrott och Hälsa B 50p Naturkunskap A 50p Idrottspsykologi 50p Idrott och Hälsa A 100p Projekt och företagande 50p Estetisk Verksamhet 50p

12 Valbara kurser 400p: Massage eller Matematik B Människor i behov av stöd eller Engelska B och Historia A Kommunikation och Kost och Prestation eller Naturkunskap B eller Moderna språk Natur och Fridluftsliv B eller Religion B Individuella val 300p: Här finns möjlighet att välja kurser bland ett stort urval från övriga programs kurser. Det finns även möjlighet att välja kurser som Engelska B, Matematik B samt Historia A Projektarbete 100p: Alla gymnasieelever ska dessutom göra ett projektarbete som ska täcka 100 timmar. Projektet ska helst ha en koppling till elevens program. Beroende på vilken inriktning man väljer läser man antingen: Specialidrott 500p: Specialidrott A Specialidrott B Specialidrott C Ledarskap 500p Barn, kultur och fritidsverksamhet Etik och livsfrågor Medicinsk grundkurs Fritidens betydelse Fysisk träning

13 SPECIALIDROTT Den största inriktningen på Idrottsprogrammet är specialidrotten. Specialidrotten är uppdelad i de tre olika inriktningarna fotboll, hockey och basket. Syftet med specialidrotten är att ge unga idrottstalanger i Oskarshamn möjligheten att få individuell träning tre dagar i veckan utav duktiga och välutbildade tränare. Träningen utövas på morgonen mellan 07:45-09:00 tisdag, torsdag och fredag på respektive platser för de tre inriktningarna.

14 Fotboll Specialidrottarna med inriktning fotboll tränar i Oskarshamns AIK s fotbollsanläggning ute vid Enermar. Där finns det tillgång till både gräsplaner och en inomhushall med en konstgräsmatta vilket gör det möjligt att utöva fotbollsträning såväl vintertid som sommartid. Instruktörer på fotbollsgymnasiet är Mikael Persson och Yvonne Ekroth. Två duktiga tränare som är utbildade för att hjälpa redan duktiga spelare att bli ännu bättre. Träningen är individuell och ska ge varje enskild spelare möjligheten att utvecklas och förbättra sina svaga sidor. Hockey Specialidrottarna med inriktning hockey tränar i ishallen i Oskarshamns Arena. IK Oskarhamn har ett samarbete med Idrottsprogrammet vilket gör det möjligt för Idrottsprogrammet att erbjuda ett hockeygymnasium. Där varieras isträning med gymträning för att både spelmässigt och kroppsligtfysiskt utveckla spelarna. Instruktör på hockeygymnasiet är Mats Johansson, en duktig och erfaren tränare som har en lång hockeykarriär bakom sig. Mats jobbar även som huvudtränare i IK Oskarshamns J-20 lag. Träningen på hockeygymnasiet är individuell men utövas mycket i lagträning. Basket Specialidrottarna med inriktning basket tränar i Oscarsgymnasiets idrottshall. I anläggningen finns även tillgång till ett gym vilket gör att träningen kan bli mer varierad. Träningen på basketgymnasiet är individuell och fokuseras på det som varje enskild spelare behöver förbättra. Teknik, styrketräning och spelförståelse varieras för att utveckla specialidrottarna till bättre basketspelare. Instruktör på basketgymnasiet är Mattias Svensson. En tränare med lång erfarenhet i basketvärlden som ser spelarna. Mattias Svensson är även damlagstränare i OBBK. Syftet med Idrottsprogrammets inriktning specialidrott är att erbjuda ungdomar som lever för sin idrott en möjlighet att kombinera sin idrott med utbildningen i skolan.

15 Idrott 07 Namn: Adam Efternamn: Thorstensson Ålder:19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubbar: Rödsle BK Meriter/Framgångar: 3:e plats i Gothia Cup, Dm silver, Smålandscupmästare, Futsalmästare, 1:a i trettondagscupen. Mål med din idrott: Att få vinna ett derby på Råsunda med mitt kära Djurgården. Varför valde du idrottsprogrammet?: Det var en bra lösning för mig som ville kombinera mina studier med min idrott. Namn: Adam Efternamn: Stefanson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK och FC Girona. Tidigare klubb: Rödsle BK Meriter/Framgångar: 3:e plats i Gothia cup, AIK s bästa ungdomsspelare 08, kontrakt med FC Girona, Stipendium för bra ledaregenskaper, futsal sm. Mål med din idrott: Spela i landslaget, spel i Spaniens näst högsta liga. Spela med Barcelona. Varför valde du idrottsprogrammet?: Utveckla mitt idrottande, bli så bra som möjligt, Få många snygga tjejer.

16 Namn: Eric Efternamn: Persson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande Klubb: Oskarshamns AIK Tidigare Klubbar: IFK Oskarshamn Meriter/Framgångar: Utsedd till årets spelare av nyheterna, 3:a i Gothia Cup, segrare i smålandscupen, 2 vinster i trettondagscupen, futsal SM. Mål med din idrott: Vara min klubb trogen i många år framöver, siktar på division 1 med OAIK. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att få utveckla mitt fotbollsutövande. Namn: Martin Efternamn: Thorstensson Ålder: 19 år Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubb: Rödsle BK Meriter/Framgångar: Vunnit smålandscupen,3:e plats i Gothia Cup, Smålandsmästare i futsal, DM silver, Vinnare GT cup 2008 Mål med din idrott: Att spela med djurgården i allsvenskan och göra mål inför ett fullsatt Stockholms stadion. Varför valde du idrottsprogrammet?: Bra chans att utvecklas som fotbollsspelare.

17 Namn: Joacim Efternamn: Olsson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubbar: Fårbo FF Meriter/Framgångar: 3:e plats i Gothia cup. Mål med din idrott: Ta mig så högt upp som möjligt i divisionerna, spel i allsvenskan, Min stora dröm är att få spela i Man United. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att utvecklas och bli så bra som mögligt, en bra start på fotbollskarriären. Namn: Simon Efternamn: Johansson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubbar: - Meriter/ Framgångar: 3:e plats i Gothia Cup, Seger i trettondagscupen 09, Oden Cup 08, smålandsmästare i futsal 08. Mål med din idrott: ska spela i division 1 med Oskarshamns AIK Varför valde du idrottsprogrammet?: Chansen att få kombinera träning med skola och utvecklas.

18 Namn: Robert Efternamn: Bladström Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande Klubb: IK Oskarshamn Tidigare Klubbar: Meriter/Framgångar: Jobbar i det tysta Mål med din idrott: Målet -09 var att ta en ordinarie plats i J20, vilket jag gjorde. Varför valde du idrottsprogrammet?: Valet var att lägga av med hockey eller fortsätta och göra det helhjärtat. Namn: Anton Efternamn: Sinnerström Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Högsby IK Tidigare klubb: Timmernabbens IF, Blomstermåla IK, Oskarshamns AIK Meriter/Framgångar: 3:e plats i Gothia, segrare i GT cup 2009 Mål med din idrott: Spela tillsammans med Martin Mutumba the superstar i de svart-gula guldhjältarna (AIK) Varför valde du idrottsprogrammet?: Bra förutsättningar att utvecklas som fotbollsspelare.

19 Namn: Mikael Efternamn: Jonasson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubbar: BB2001, Rödsle BK Meriter/ Framgångar: Gothia cup 3:a, Guldbollen i Rödsle BK, Vinst i Futsal SM, Juniorallsvenskan. Mål med din idrott: Utvecklas och bli så bra som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Möjligheten till att kombinera sporten med studierna. Namn: Josefin Efternamn: Sällqvist Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande Klubb: OBBK Tidigare Klubbar: - Meriter/Framgångar: Satt 13 treor i rad. Mål med din idrott: Utvecklas och bli bättre. Varför valde du idrottsprogrammet?: De verkade passa mig perfekt, Jag är intresserad av kost och träning, och det erbjuder ju programmet mycket av.

20 Namn: Hanna Efternamn: Strömberg Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande Klubb: OBBK Tidigare Klubbar: - Meriter/Framgångar: Uttagen till smålandslaget 4 år i rad. Mål med din idrott: Att hela tiden utvecklas och bli bättre. Varför valde du idrottsprogrammet?: Tyckte det lät bra att kombinera sin idrott med skolarbete Namn: Edvin Efternamn: Frisk Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande Klubb: OBBK Tidigare Klubbar: - Meriter/Framgångar: Smålandslaget. Mål med din idrott: Bli bättre. Varför valde du idrottsprogrammet?: En rolig linje. Var inte säker på vad jag ville bli, så idrottsprogrammet passade mig perfekt.

21 Namn: Charlotta Efternamn: Nordenskjöld Hult Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Ridning Nuvarande Klubb: FRF Fagereke Ridklubb Tidigare Klubbar: SRKS Solstadström Rid och Körsällskap. Meriter/Framgångar: Tävlat upp till medelsvår hoppning på Ponny, 120 cm med häst. 2 globen kval på ponny. Mål med din idrott: Att tävla stadigt på medelsvår A nivå på häst (140cm) Varför valde du idrottsprogrammet?: Ville få mer kunskap om kroppen, träning och ledarskap. Få chansen att utvecklas inom min idrott. Namn: Manfred Efternamn: Persson Ålder: 19 Årskurs: 3 Nuvarande Klubb: Högsby IK Tidigare Klubbar: Mönsterås GOIF, IFK Oskarshamn, Oskarshamns AIK Meriter/Framgångar: 3:e plats i Gothia Cup, Spelat i smålandslaget, smålandsmästare senior och futsal. Mål med din idrott: Spel utomlands, leva på min fotboll och ha en Andi min sida. Varför valde du idrottsprogrammet?:utveckla mitt idrottande, bli så bra som möjligt, Få många snygga tjejer.

22 Namn: Per Efternamn: Adolfsson Ålder: 19 Årskurs: 3 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubbar: - Meriter/Framgångar: Gjort en hel del bra matcher, A- lags träning, match. (allsvenskan) Mål med din idrott: Att bli så bra som det är möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att kunna spela så mycket hockey som mögligt, under tiden som jag studerar.

23 Idrott 08 Namn: Robin Efternamn: Jonsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Vunnit serien två gånger med laget. Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt och samtidigt ha kul. Varför valde du idrottsprogrammet?: Ville utvecklas som fotbollsspelare. Dessutom verkade det vara en bra och bred linje. Namn: Martin Efternamn: Nilsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Timmernabbens IF Tidigare klubb: Mönsterås GIOF, IFK Kåremo Meriter/Framgångar: Nisse Lull cup, Elitfönstercup, Smålandsläger, DM, SM, Gulbollen 2005/2006, Skyttekung 2007 Mål med din idrott: Allsvenskan Varför valde du idrottsprogrammet?: Det uppfyllde alla mina krav

24 Namn: Robin Efternamn: Sörensson Ålder: 17 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubb: Edsbruks IF, Gamleby IF, Tjust IF Meriter/Framgångar: 3:a i Gothia cup B18, Serieseger med Gamleby IF P16, Tjust IF u-lag, Oskarshamns AIKs u-lag/ b-lag. Mål med din idrott: Utvecklas och bli så bra som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Det är ett bra sätt att få hålla på med det man älskar på heltid. Namn: Marcus Efternamn: Sköld Ålder: 17 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubb: Rödsle BK, Björnhults IF Meriter/Framgångar: 4:A i Juniorallsvenskan, Serieseger Div6, 3:a Gothia cup. Mål med din idrott: Utvecklas och bli en bra fotbollsspelare. Varför valde du idrottsprogrammet?: Jag gillar att träna. Det är ett bra sätt kombinerar idrott och studier.

25 Namn: Felicia Efternamn: Aronsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Gothia cup, Serieseger Div 3, Diamantbollen 2008 Mål med din idrott: Utvecklas som fotbollsspelare Varför valde du idrottsprogrammet?: Det är en bra möjlighet att förbättra det jag vill bli bättre på. Namn: Sara Efternamn: Persson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Serieseger Div3 2009, Medverkat i Gothia Cup 2ggr. Mål med din idrott: Utvecklas, ha roligt och hjälpa till att få Rödsles damlag framåt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Det är ett bra sätt att kombinera idrott och studier

26 Namn: Matilda Efternamn: Tonentschuk Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Serieseger Div3 2009, Medverkan i Gothia Cup 2ggr. Mål med din idrott: Utvecklas, ha roligt och kämpa för att göra Rödsles damlag till ett etablerat div2 lag. Varför valde du idrottsprogrammet?: Det är ett bra sätt att utvecklas på, samtidigt som det ger en samhällsbehörighet. Namn: Erik Efternamn: Gustafsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Vunnit ett antal cuper, Uttagen till Smålandslaget. Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Jag vill satsa på min idrott.

27 Namn: Sandra Efternamn: Barkstedt Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubbar: Kristinebergs FF Meriter/Framgångar: Smålandslaget, Elitfilck, Cup kommunal. Mål med din idrott: Utvecklas individuellt, Kunna spela länge och vara skadefri. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att utvecklas och för att det verkade vara en rolig och bred utbildning. Namn: Emil Efternamn: Dolk Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Oskarshamns AIK Tidigare klubbar: Rödsle BK, IK Oskarshamn Meriter/Framgångar: 3:a Gothia, Guldbollen 2007, IBS-stipendium m.m. Mål med din idrott: Ta en plats ordinarie plats i Div3-laget OAIK. Utvecklas så mycket som möjligt och se hur långt det räcker. Varför valde du idrottsprogrammet?: Jag älskar att spela fotboll Samtidigt som man får en bred utbildning.

28 Namn: Johan Efternamn: Hjalmarson Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubb: Skillingaryds IS, Klevshults SK Meriter/Framgångar: 4 vandrarpris, Serieseger, Uttagen till Jönköpingslaget. Mål med din idrott: Komma så långt som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att kunna träna på skoltid och ämnena intresserar mig. Namn: Lisa Efternamn: Karlsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande klubb: Oskarshamns BBK Tidigare klubbar: - Meriter/Framgångar: Gått från juniorlag till damlag. Mål med min idrott: Utvecklas som spelare. Varför valde du idrottsprogrammet?: Vill utvecklas individuellt som basketspelare. Ville kombinera idrotten med skolan.

29 Namn: Benjamin Efternamn: Roth Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Smålandsläger 2007 & 2008 Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt. Vill kunna leva på min hockey. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att kunna kombinera skolan med idrotten och utvecklas som spelare. Namn: Tobias Efternamn: Tideman Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande klubb: Oskarshamns BBK Tidigare klubbar: - Meriter/Framgångar: Vunnit serien, Fått beröm av tidningen. Mål med din idrott: Gå så långt som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att utvecklas inom min idrott och för den breda utbildningen.

30 Namn: Steve Efternamn: Gunnarsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Hockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubb: Skillingaryds IS Meriter/Framgångar: Cupens forward i Mörrum cup, Ett antal cup vinster. Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt, gärna proffs. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att få bra träning på skoltid & intressanta ämnen. Namn: Matilda Efternamn: Persson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubbar: Kristinebergs FF Meriter/Framgångar: Smålandslaget (cup kommunal), Serieseger Div3. Mål med min idrott: Utvecklas så mycket som möjligt individuellt. Spela i en allsvensk klubb. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att utvecklas individuellt i fotbollen.

31 Namn: Elsa Efternamn: Karlsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubbar: Kristinebergs FF Meriter/Framgångar: Smålandslaget, framför allt cup kommunal. Seriesegrar och individuella priser. Mål med min idrott: Utvecklas så mycket som möjligt och att i framtiden spela i en allsvensk klubb. Varför valde du idrottsprogrammet?: För att få en chans att utvecklas individuellt och träna på skoltid. Det verkade vara ett roligt program med bra sammanhållning. Namn: Emma Efternamn: Odéhn Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Ridning Nuvarande klubb: Fagerekesryttarförening (FRF) Tidigare klubbar: Solstadströms rid och kör sällskap (SRKS) Meriter/Framgångar: Tävlar på regional nivå och fått placeringar. 4 i b-finalen i DM 2008 Mål med din idrott: Utvecklas som ryttare. Varför valde du idrottsprogrammet?: Det lät kul att kombinera skolan med sin idrott.

32 Namn: Josefine Efternamn: Gabrielsson Ålder: 18 Årskurs: 2 Idrottsinriktning: Friidrott Nuvarande klubb: Oskarshamns SK Tidigare klubbar: - Meriter/Framgångar: 9:a i SM, 8:a i VU. Mål med din idrott: Att slå mina rekord, hålla mig i form och utvecklas. Varför valde du idrottsprogrammet?: Jag är väldigt intresserad av idrott och tyckte därför att linjen skulle passa mig bra.

33 IDROTT-09 Namn: Joakim Efternamn: Berggren Ålder: 17 år Årskurs: 1 Nuvarande klubb: OAIK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Vunnit ett antal seriesegrar, skytteligan. Mål med din idrott: Utvecklas och spela elitfotboll. Varför valde du idrottsprogrammet?: Mer träningstillfällen och utvecklas. Namn: Denise Efternamn: Åverling Ålder: 17 år Årskurs:1 Nuvarande klubb: Rödsle BK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Läger smålandslaget, vann div. 3 serien Mål med din idrott: Utvecklas och komma så långt som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Intressant och spännande. Alla har samma intresse, bra sammanhållning. En bra linje!

34 Namn: Erik Efternamn: Hultqvist Ålder: 17 år Årskurs: 1 Nuvarande klubb: Oskarshamn AIK Tidigare klubb: Nässjö FF Meriter/Framgångar Smålandsläger (Västervik), vunnit antal seriesegrar. Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt, sikta på att spela i div 1 i allsvenskan. Varför valde du idrottsprogrammet?: Ge fotbollen en chans, ej bestämda framtidsplaner, gemensamma intressen i klassen Namn: Mergim Efternamn: Krashiqi Ålder: 17 år Årskurs: 1 Nuvarande klubb: OAIK Tidigare klubb: VSGF-JAIK Meriter/Framgångar: Vunnit serien antal gånger, vunnit Norrköping cup med AIK. Mål med din idrott: Ta plats i A-laget, spela på en högre nivå. Varför valde du idrottsprogrammet?: Bra och roligt att kombinera studier med idrott. Nöjd med mitt val!

35 Namn: Henrik Efternamn: Gustavsson Ålder: 17 år Årskurs: 1 Idrottsinriktning: Ishockey Nuvarande klubb: IK Oskarshamn Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Tränade med A-laget säsong 08/09 Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Utvecklas genom morgonträningarna. Namn: Willy Efternamn: Do Ålder: 17 år Årskurs: 1 Idrottsinriktning: Basket Nuvarande klubb: OBBK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: HWP A-laget 08/09, debut A-laget 08/09, MWP i juniorlaget 08/09 Mål med din idrott: Spel i Europa, utvecklas, NBA. Varför valde du idrottsprogrammet?: Studier kombinerat med idrott är riktigt bra, syster gick i idr-05. Mycket positivt.

36 Namn: Philip Efternamn: Johansson Ålder:17 år Årskurs: 1 Nuvarande klubb: OAIK Tidigare klubb: - Meriter/Framgångar: Vinst i reserv C Mål med din idrott: Spela i de högre divisionerna, bli så bra som möjligt. Varför valde du idrottsprogrammet?: Kombinera mina studier med min idrott. Namn: Floridin Efternamn: Dushku Ålder: 17 år Årskurs: 1 Nuvarande klubb: OAIK Tidigare klubb: Västerviks FF Meriter/Framgångar: Vann reserv C Mål med din idrott: Bli så bra som möjligt, spela för en bra klubb ex. Hamburg eller FC Barcelona Varför valde du idrottsprogrammet?: Roligt och för att bli bra på fotboll.

37 Ledarskap Idrottsprogrammets andra profil är ledarskap. En profil som ger elever med stort intresse för idrott och hälsa men som inte vill satsa på att träna på skoltid, en möjlighet att studera på Idrottsprogrammet. Under den tiden då specialidrottsprofilen tränar, läser ledarskapsinriktningen kurser som bland annat Barn,-kultur,-Fritidsverksamhet, Etik- och livsfrågor och Medicinsk grundkurs. Eleverna på ledarskapsprofilen får en likvärdig utbildning som eleverna på Barn - och fritidsprogrammet.

38 Elever från ledarskapsinriktningen Namn: Hampus Efternamn: Nilsson Ålder: 19 år Årskurs: 3 Varför valde du idrottsprogrammet: Lät som ett roligt program, kurserna passade mig. Jag tycker att man får ett bra utbud av ämnen och bra kurser att välja till. Tycker du att idrottsprogrammet har levt upp till dina förväntningar: Helt klart, bra lärare och ämnen. Har du några förslag på hur man kan göra idrottsprogrammet Bättre: Allmän inriktning borde få ha en extra idrottslektion i veckan. Vilka ämnen läser du/ har läst ledarskapsinriktningen: Fritidens betydelse, medicinsk grundkurs, etik och livsfrågor, fritidsverksamhet, fysik träning.

39 Namn: Anna Efternamn: Wingsäter Ålder: 18 år Årskurs: 2 Varför valde du idrottsprogrammet: Ett bra alternativ eftersom jag spelar/spelade fotboll på fritiden. Skulle jag ha morgonträning skulle jag behöva åka tidigt ifrån Kristdala. Jag är även skadad, därför valde jag allmän inriktning. Tycker du att idrottsprogrammet har levt upp till dina förväntningar: verkligen, vi har roligt och läser intressanta och bra kurser. Har du några förslag på hur man kan göra idrottsprogrammet Bättre: Inriktning innebandy, Vilka ämnen läser du/ har läst ledarskapsinriktningen: Etik och livsfrågor, fritidens betydelse, medicinsk grundkurs Namn: Judit Efternamn: Holmgren Ålder: 17 Årskurs: 1 Varför valde du idrottsprogrammet: Tycker om idrott, vill hålla på med något inom idrott när jag slutat gymnasiet. Hört mycket bra om programmet. Tycker du att idrottsprogrammet har levt upp till dina förväntningar: Över mina förväntningar, både lärare och elever har bra gemenskap. Har du några förslag på hur man kan göra idrottsprogrammet Bättre: Mer fysisk aktivitet. Ex. någon mer idrottslektion i veckan. Vilka ämnen läser du/ har läst ledarskapsinriktningen: Fysisk träning, barn, kultur och fritidsverksamhet.

40 Klubbarna Klubbarna är en viktig del för att Idrottsprogrammets verksamhet ska fungera. Samarbetet mellan specialidrottarna och skolan är viktig för elevens utveckling inom sin idrott. I detta samarbete har spelarens klubb en stor betydelse. Den kostnad som klubbarna får lägga är en kostnad för spelarens frukost efter morgonpassen. Klubbarna går enbart med vinst då spelarna utvecklas utifrån deras egen målsättning och position. Klubbarna som samarbetar med Oscarsgymnasiet är bland annat: Rödsle BK Oskarshamns AIK Oskarshamns BBK IK Oskarshamn

41 RÖDSLE BK 1971

42 Ordförande: Magnus Axelsson Rödsle BK bildades den 4 november 1971 genom en sammanslagning av föreningarna Svallidens IF och Vesters AIF. Verksamheten döptes till Rödsle Bollklubb och hade vi starten 48 aktiva medlemmar samt ett 30 tal ungdomar. Rödsle BK har idag ca 800 medlemmar när spelare, ledare, föräldrar och funktionärer är med räknade. Man kan bli medlem i klubben som aktivmedlem, familjemedlem och passivmedlem. Rödsle BKs mål och visioner: Rödsle BKs mål är att skapa en så bra ungdomsverksamhet som möjligt. Att kunna erbjuda barn och ungdomar möjligheten att utvecklas som individer, fotbollsspelare och lagspelare. Rödsle BK vill vara den bästa fotbollsföreningen för ungdomar i Oskarshamn. På seniorsidan satsar man hårt på damerna. Målet är att bli ett etablerat lag i division 2 och på sikt även ta klivet upp i division 1. På herrsidan är målsättningen att vara ett starkt lag i division 5 och på skit ta klivet upp i division 4. Rödsle BKs Meriter och framgångar: Klubbens framgångar är division 2 för damer och div 4 för herrar. Klubben har också fostrat två spelare på senare år som spelat i elitserier, Petronella Ekroth och Tim Johansson. Även arrangemanget Rödsle Cup är ser klubben som en framgång. På juniorsidan hade Rödsle under säsong aktiva lag (8 flicklag och 7 pojklag) varav 11 stycken spelade seriespel, något som klubben ser som en framgång eftersom målet är att vara en bra ungdomsklubb. Talanger som klubben tagit fram: Många lovande fotbollsspelare har vuxit fram i Rödsle BK. Bland annat Tim Johansson och Petronella Ekroth, som båda har fantastiska karriärer både bakom och framför sig. Att Rödsle inte hade något herrlag under många år gjorde att man tappade många talanger till andra klubbar i staden. Men Rödsle BK är långt ifrån tömt på talanger och jobbar hårt för att ge spelarna de bästa förutsättningarna att starta fantasiska karriärer. Samarbete med idrottsprogrammet Samarbetet med idrottsprogrammet ser Rödsle BK som mycket viktigt. Det att våra intresserade spelare kan satsa mera på fotbollen under sin gymnasietid, vilket gör dem till bättre fotbollsspelare vilket självklart gynnar klubben. Att möjligheten för att utvecklas ges här i Oskarshamn, ser Rödsle som mycket viktigt eftersom de ökar chansen för att få behålla de unga talangerna här i stan.

43 OSKARSHAMNS AIK 1922

44 Klubben bildades redan år 1922 och idag har klubben mer än 700 medlemmar. AIK har enbart valt att satsa på herrfotbollen. Det har idag klubben två seniorlag, ett herrlag som spelar i division nordöstra Götaland och ett juniorlag som spelar i Juniorallsvenskan. Man har även nio stycken pojklag i åldrarna Man har även uppnått stora framgångar med sina lag de senaste åren. De vann Smålandscupen 2009 med A-laget. Tog en hedrande tredje plats i Gothia Cup 2009 med sitt 91-lag. Man tog även klivet upp till juniorallsvenskan med sitt juniorlag. Oskarshamns AIK:s ordförande heter Rolf Johansson. Han tillsammans med resten av styrelsen vill få herrlaget att bli en etablerad klubb i division 1 på sikt, man vill även utveckla sina ungdomar, Juniorallsvenskan ses som ett steg i rätt riktning. AIK har också ett starkt samarbete med fotbollsbollsgymnasiet på Oscarsgymnasiet. Man lånar ut sina lokaler till skolan och därmed får ungdomarna runt om Oskarshamn möjligheten att kombinera sina studier med fotboll. AIK ser detta som ett plus för klubben, då får det behålla sina talanger istället för att det ska flytta till någon annan stad där detta erbjuds. Talanger som Oskarshamns AIK fostrat och vill lyfta fram är Tim Johansson och Adam Stefansson.

45 OSKARSHAMNS BBK 1977

46 Jan Rickardsson är klubbens ordförande. Oskarshamns BBK har i dagsläget 300 medlemmar. Föreningen berättar att deras sponsorer både ger ekonomiska intäkter och olika former av utbyte. Sponsorer får visa upp sig genom reklamskyltar, matchdräkter och även på hemsidan. Många sponsorer väljer också att sponsra enskilda arrangemang, sammanlagt har de 25 sponsorer som dom också samarbetspartners. De största sponsorerna är OKG, Skanska, Scania och Elajo. Mål och visioner Föreningen har fyra stadgar, den första handlar om att dom ska verka för basketsportens utveckling när det gäller dess bredd och kvalité. Man ska även ge medlemmarna möjlighet till effektiv träning av ökade personliga färdigheter. En tredje vision klubben följer är att ge tillfälle för inom sporten stimulerande tävlingsverksamhet och verka för högsta möjliga avancemang i det nationella seriesystemet för de i föreningen och ingående lagen. Det sista men absolut inte det minsta verkar OBBK för en god laganda och ett gott kamratskap. Man vill även ge ett meningsfullt fritidsalternativ och en social gemenskap. Klubbens antal aktiva lag Ett herrlag, två damlag, åtta ungdomslag och även tio klasslag. Dom har även ett motionslag. Framgångar/meriter Under namnet Atomics Basket spelade herrlaget 2 säsonger i högsta serien. OBBK, både herr- och damsidan har under ängre perioder spelat i näst högsta serien. Individuellt har klubben under de senaste 10 åren fått fram ca. hälften av smålands landslag och regionlagspelare på ungdomssidan. Talanger som klubben fått fram Många talanger har kommit fram genom OBBK. Bl.a. Ajnur Bilibani, Ida Gustavsson, Anh Le samt Linn Norberg. Dom två sistnämnda är talanger som tagit studenten på idrottsprogrammet.

47 IK OSKARSHAMN 1970

48 IK Oskarshamn bildades när IFK Oskarshamn och Oskarshamns AIK slog ihop sina idrottssektioner under namnet IK70. Klubben döptes om till IK Oskarshamn år Föreningen har ca 900 medlemmar och det är både ledare, spelare, personal och funktionärer medräknade. Klubben har 10 st. aktiva lag och en skridskoskola. Detta betyder att IK har en stor verksamhet som kräver mycket ledare till ungdomsverksamheten och funktionärer för att organisera A-lagets matcher. IK har en trogen skara på ca 300 företag som på något sätt bidrar till klubbens verksamhet. Företagen köper allt från VIP-biljetter, reklam på sarg och is, reklam på dräkter, representation i deras restaurang till annonser i deras magasin nersläpp. IK:s ordförande heter Niklas Lundin och han jobbar idealt. Klubben har också en anställd klubbchef som heter Dag Larsson som arbetar i uppdrag av styrelse. Klubbens mål är att tillhöra de sju bästa lagen i Hockeyallsvenskan och kvalificera sig till play off. De har även som mål att ungdomsverksamheten ska skapa en livsvarigt intresse för ishockey för deras ungdomar. Deras vision är att genom ett långsiktligt arbete med ständiga förbättringar in om verksamhetens alla delar uppnå en professionell nivå för att möjliggöra avancemang till elitserien. Andra visionen de har är att ungdomsverksamheten ska vara ledande i den sydöstra regionen. IKO har nått kvalserien till elitserien vid två tillfällen, 2001 samt Stjärnskott som IK har fostrat är Per Gustavsson (HV71), Mathias Johansson (leksand), Martin Thörnberg (HV71) och Daniel Ljungkvist (Södertälje).

49 SAMMANFATTNING Du har nu förhoppningsvis fått en bild av hur Idrottsprogrammet är uppbyggt, hur programmet samarbetar med klubbarna i stan och vilken betydelse som programmet har för idrottsutvecklingen i Oskarshamn. Idrottsprogrammet är allstå ett program på Oscarsgymnasiet som liksom alla andra gymnasieprogram ger en utbildning som består av Kärnämne, Gemensamma kurser, Individuella val och Valbara kurser vilket ger en fullständig gymnasieutbildning på 2500p. Idrottsprogrammet är också uppdelat i två inriktningar Specialidrott och Ledarskap. De två inriktningarna erbjuder olika kurser som specialiserar sig på idrott respektive ledarskap. Studerandet vid Idrottsprogrammet ger en gymnasieutbildning som liknar det Samhällsvetenskapliga programmets eller Barn - och Fritidsprogrammets utbildning, beroende på vilka kurser man väljer att läsa i sina individuella val och valbara kurser. Man har med ett fullständigt gymnasiebetyg från Idrottsprogrammet stora möjligheter att läsa vidare på högskolor och andra vidareutbildningar. Man har dessutom stora möjligheter att kunna jobba inom yrke som prioriterar ledarskap och idrottsutbildningar som exempelvis gyminstruktör, skidlärare och massör. Idrottsklubbarna i Oskarshamn samarbetar med Idrottsprogrammet genom att betala frukost och erbjuda spelare, vilket gör verksamheten möjlig. Att Idrottsprogrammet erbjuder möjligheten att på skoltid kunna utvecklas i sin idrott gör att många unga och lovande talanger väljer att stanna kvar i Oskarshamn, vilket har en stor betydelse för idrottens utveckling. Idrottsprogrammet är en bra chans för både Oskarshamn som stad och för de enskilda unga talangerna att utvecklas och växa inom idrotten.

50 AVSLUTNING Som avslutning vill vi bara säga att vi är väldigt nöjda med vårt projekt. Det har varit väldigt kul och intressant att få följa utveckling av vårt arbete. Alla elever och klubbar har varit väldigt hjälpsamma och intresserade, vilket har underlättat vårt arbete. Nu hoppas vi att detta projekt ska kunna inspirera många ungdomar att välja samma väg som vi en gång gjorde. En väg som bjuder på många skratt, roliga upplevelser och en bra utbildning. Är Idrottsprogrammet din väg till framtiden? Av: Emmelie Ödlund Fanny Ottosson Elin Ödlund

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Fotboll på Gymnasiet Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret 2009-2010.

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN. IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT > > Möjlighet att kombinera studier med idrott > > Lärare och instruktörer med specialkompetens > > Bra lokaler och samarbeten med ledande klubbar > > Idrottsläger

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Tibble Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet. Samarbetet

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED STUDERA MED FOKUS Bor du i Östergötland? Spelar du fotboll i ett klubblag? Är du målmedveten med din träning? Är du minst

Läs mer

Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar

Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar Välkomna till information om NIU och LIU Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar Allmänt om våra idrottsutbildningar Elever på idrottsutbildningarna har ett starkt socialt nätverk. Kan kombinera

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokal idrottsutbildning

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokal idrottsutbildning Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokal idrottsutbildning Tibble Fristående Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2013 Fotbollssektionen har under 2013 bestått av följande personer; Per Pettersson-Löfqvist (ordf), Tommy Ingabo Nilsson, Karl-Johan Fredriksson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Din karriär inom idrotten börjar nu! Plugga och bo på Bosön - idrottens viktigaste

Läs mer

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Till Idrottsvänner i april 2012, härlig påsk och vår tillönskas av Håkan/BHG/Madstuga/Birdsmoor Här följer egna bilder och texter från våren sportåret 2012, hoppas

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

ANNANDAG PÅSK DJURGÅRDEN - GIF SUNDSVALL DJURGÅRDEN - LINKÖPING FC. Måndag 22 april 15:00 Stadion. Måndag 1 april 19:00 Tele2 Arena

ANNANDAG PÅSK DJURGÅRDEN - GIF SUNDSVALL DJURGÅRDEN - LINKÖPING FC. Måndag 22 april 15:00 Stadion. Måndag 1 april 19:00 Tele2 Arena ANNANDAG PÅSK DJURGÅRDEN - GIF SUNDSVALL Måndag 1 april 19:00 Tele2 Arena DJURGÅRDEN - LINKÖPING FC Måndag 22 april 15:00 Stadion Till alla ledare i Djurgården Fotboll ungdom inför säsongen 2019 Vi i Djurgården

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU)

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena Du hänger la med! www.aspero.nu i Modern utbildning ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli ekonom, ekonomichef,

Läs mer

Idrottsgymnasiet. Gotland

Idrottsgymnasiet. Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer

När. idrottslig. Skolans. Skolans. för varje enskild elev. närhet till allt. med buss från. skolan. träningsmiljö. dina studier.

När. idrottslig. Skolans. Skolans. för varje enskild elev. närhet till allt. med buss från. skolan. träningsmiljö. dina studier. När valet mellan utbildning och elitidrottinte är ett alternativ! ENGY är nu igång på allvar. Nu är det dags att söka till höstterminen 2009. Ta chansen att optimera dina förutsättningar på alla plan.

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena.   IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG 2017-2018 Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena www.aspero.nu i Asperos vision Aspero skapar vinnare Socialt, i idrotten och i studierna Aspero är en unik skola

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Farstorps IK. Ida Guterstam, Linus Nilsson, Emil Olsson, Emmelie Lilieqwisth

Farstorps IK. Ida Guterstam, Linus Nilsson, Emil Olsson, Emmelie Lilieqwisth Farstorps IK 2012 Ida Guterstam, Linus Nilsson, Emil Olsson, Emmelie Lilieqwisth Fastighetsbyrån Vi hjälper dig när du ska köpa eller sälja din bostad. Välkommen in till oss i Vetlanda. 0383-76 39 30 Tel

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM. GÖTEBORG in 2015!

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM. GÖTEBORG in 2015! ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Göteborg s Nya Ar ena Aspero fl yttar in 2015! Elitidrottsgymnasiet Du hänger la med! www.aspero.nu i Modern utbildning ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli

Läs mer

Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2011

Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2011 Verksamhetsberättelse för fotbollssektionen i Bergkvara AIF 2011 Fotbollssektionen har under 2011 bestått av följande personer; Sten Nielsen (ordf), Tommy Ingabo Nilsson, Karl-Johan Fredriksson, Peter

Läs mer

IFK BERGA. Den blå linjen

IFK BERGA. Den blå linjen IFK BERGA Den blå linjen Bildades 1933 och bedriver idag en fotbollsverksamhet för ca 450 medlemmar i 14 åldersgrupper. Våra 65 ledare gör årligen xxx ledartimmar vilket motsvarar xx kronor enl. EU regler.

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK

Verksamhetsberättelse för Horreds BTK Verksamhetsberättelse för Horreds BTK 2015-2016 Stort tack alla HBTK:are för en fantastisk säsong! För ca 3 år sedan satte styrelsen upp Vision 2016. Visionen innebar kortfattat att vi skulle ha representationslaget

Läs mer

Idrottsgymnasiet. Gotland

Idrottsgymnasiet. Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Sponsorblad AFC United 2015

Sponsorblad AFC United 2015 Sponsorblad AFC United 2015 Se nya AFC United i år! www.afcunited.se Kort om AFC United AFC UNITED (före detta Athletic FC) grundades 2007 när åtta duktiga nioåringar stod klubblösa utan möjligheter till

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

ASPERO. www.aspero.nu VINNARE. Du hänger la med! Aspero flyttar in 2015! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG. Nya Multisportarenan ASPERO SKAPAR.

ASPERO. www.aspero.nu VINNARE. Du hänger la med! Aspero flyttar in 2015! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG. Nya Multisportarenan ASPERO SKAPAR. ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Nya Multisportarenan Aspero flyttar in 2015! ASPERO SKAPAR VINNARE Du hänger la med! 2013 sep www.aspero.nu i Gym/Fitness INSTRUKTÖR Din idrottslärare på Aspero ansvarar

Läs mer

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn Craftstaden IBK 2013/2014 Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening Craftstaden IBK Stengatan 21 572 55 Oskarshamn Telefon: 0491-14364 E-post: kansli@craftstaden.se Webb: www.craftstaden.se

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena.  IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG 2016-2017 Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena www.aspero.nu i Asperos vision Aspero skapar vinnare Socialt, i idrotten och i studierna Aspero är en unik skola

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier IDROTTSKLASSER Specialutformade program med idrottsinriktning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

ASPERO. Aspero skapar vinnare. www.aspero.nu IDROTTSGYMNASIUM. studiemässigt, idrottsligt och socialt KARLSKRONA

ASPERO. Aspero skapar vinnare. www.aspero.nu IDROTTSGYMNASIUM. studiemässigt, idrottsligt och socialt KARLSKRONA ASPERO IDROTTSGYMNASIUM KARLSKRONA Aspero skapar vinnare studiemässigt, idrottsligt och socialt www.aspero.nu i Utbildningen ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli ekonom, ekonomichef, säljare,

Läs mer

Lidköping AIK är ungdomens lag.

Lidköping AIK är ungdomens lag. E J D Ä GL Lidköping AIK är ungdomens lag. Glädjen att lyckas och att glädjas tillsammans är en viktig hörnsten i föreningens verksamhet. Har vi inte roligt tillsammans kan vi inte lyckas i våra mål och

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Röbäcks IF. Reklam & sponsorskap

Röbäcks IF. Reklam & sponsorskap Röbäcks IF Reklam & sponsorskap Erbjudande: 1. Reklamskylt på sarg, plats på Röbäcks IF hemsida ingår *: 5000kr/2år Tillkommer skyltkostnad och reklamskatt 8% 2. Reklamskylt i hallen, plats på Röbäcks

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Sporten Herrar A - Översikt

Sporten Herrar A - Översikt Sporten Herrar A - Översikt Mål och vision Sportens ambition är att långsiktigt prestera bättre sportsliga resultat per satsad krona än våra huvudkonkurrenter (de allsvenska storstadsklubbarna). Vårt mål

Läs mer

Idrottsprogrammet ELIT

Idrottsprogrammet ELIT Idrottsprogrammet ELIT Är du en elitsatsande idrottstalang? Då är det här du ska tillbringa dina år på gymnasiet. Tillgängliga idrottskurser (hos IGU) Specialidrott Träningslära, Näringslära, Ledarskap

Läs mer

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED:

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED: 100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM HOCKEYGYMNASIUM Vi i Malmö Redhawks vill kunna erbjuda våra hockeysatsande tjejer en möjlighet att kunna kombinera studier med ishockey på hög nivå. Att på ett

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling F Kvällens innehåll Backspegeln Föreningsinformation Framtiden Hur vi går vidare Fika Magnus Manne Söderberg Richard

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN NATIONELL IDROTTSUTBILDNING Med stockholms bästa förutsättningar! Nationell Idrottsutbildning Fotboll Danderyds Gymnasium är godkänt av både skolverket och Stockholms fotbollsförbund

Läs mer

Tyresö Enskilda Gymnasium

Tyresö Enskilda Gymnasium När valet mellan utbildning och elitidrott inte är ett alternativ Ta chansen att optimera dina förutsättningar på alla plan. På ENGY Tyresö enskilda gymnasium ges du möjlighet att satsa på din idrott fullt

Läs mer

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM Är du redo att sikta högre? Gymnasieåren är några av de viktigaste i livet. Det är nu du på riktigt kan gå din egen väg och göra dina egna val. Kanske

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning Aktivt backspel Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Författare Niklas Gällstedt Handledare Göran Lindblom Aktivt backspel Sammanfattning

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

DETTA ÄR MINA GRABBAR!

DETTA ÄR MINA GRABBAR! DETTA ÄR MINA GRABBAR! NAMN: Amir Omercehajic SPELARNUMMER: 12 FÖDELSEÅR: 1984 LÄNGD: 1,82 m VIKT: 84 kg POSITION: Målvakt YRKE: Lagerarbetare MODERKLUBB: Orust HK ÖVRIGA KLUBBAR: Tjörns HK, Stenungsunds

Läs mer

MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA

MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA HÖKEN BASKET är den basketförening i Norrland som lägger överlägset mest resurser på att utveckla unga spelare. Höken Basket har genom den kraftfulla och målmedvetna satsningen på att utveckla unga spelare

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Lag som gått till SHL (Elitserien 1975/ /2013)

Lag som gått till SHL (Elitserien 1975/ /2013) Lag som gått till SHL (Elitserien 1975/1976-2012/2013) 1975 Djurgårdens IF Från Div. 1 via Norra Kvalserien Södertälje SK Från Div. 1 via Södra Kvalserien NORRA KVALSERIEN TILL ELITSERIEN 1975/1976 1 Djurgårdens

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/

DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/ DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/54 2018 Plac Lag Säsonger Tidsperiod Matcher Poäng 01 IK Viljan 34 1956-2018 715 1 175 02 Katrineholms SK 32 1953-2017 697 1 174 03 Malmköpings IF 36 1956-2018

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit.

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. 1 Denna skrift tillhör 2 Producerad av Lindoff Communications. Text: Henric Lindqvist, Tankstreck AB. Foto: Mats Persson. Tryck: Grahns

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén Till alla Välkomna till BK/FC Höllviken 2012 slogs tidigare BK Näset och Höllvikens GIF samman till BK Höllviken. Vi skapade även en seniorverksamhet för bästa laget på herrsidan i FC Höllviken. Totalt

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Göteborgs IK. SNABBFAKTA SKÖVDE IK vs. GÖTEBORGS IK MATCHER I KRONOLOGISK ORDNING

Göteborgs IK. SNABBFAKTA SKÖVDE IK vs. GÖTEBORGS IK MATCHER I KRONOLOGISK ORDNING bildades 1973 efter en sammanslagning med Kobbens IF (1960) och Kortedala HC (1961). spelade utomhus till 1984 då deras legendariska ishall - Isdala Ishall - fick tak, pittoreskt beläget mitt i Kortedala

Läs mer

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA - Smålands Brottningsförbunds - Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom, junior, senior

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer