Run with the leader. Do you want to move forward? Vi växer, Vi investerar Vi utvecklas. Zinkteknik en trygg vän på vägen Framåt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Run with the leader. Do you want to move forward? Vi växer, Vi investerar Vi utvecklas. Zinkteknik en trygg vän på vägen Framåt."

Transkript

1 Mars 2014 Nyheter och information från Zinkteknik Sverige och Bosnien Do you want to move forward? Run with the leader Vi växer, Vi investerar Vi utvecklas Zinkteknik växer ordentligt både i Sverige och i Bosnien. För att möta våra kunders behov investerar vi därför 2,8 MEUR i våra båda anläggningar. Zinkteknik en trygg vän på vägen Framåt 30 % av alla bilar har komponenter från Zinkteknik. Nya ägare med mål att ta Zinkteknik till nya nivåer.

2 Vi tror på ett långsiktigt ägande och en ständig utveckling DEN 1 MAJ 2013 tog Jens Svensson och Niclas Svensson över majoritetsägandet och ledningen av Zinkteknik. Två olika personligheter som vuxit upp och delat middagsbord med en av traktens kanske mest karismatiska entreprenörer, Sven-Erik Svensson. Grundare, ägare och VD i Zinkteknik AB sedan Sven-Erik är fortfarande delägare och aktiv i bolaget, framför allt i utvecklingen av Zinkteknik Bosnia d.o.o.

3 Jens Svensson VD Zinkteknik AB, Bredaryd Niclas Svensson Ekonomichef, Zinkteknik AB, Bredaryd Jens Svensson, VD Zinkteknik AB, Bredaryd Det känns mycket spännande att få förmånen att nu driva vidare Zinkteknik. Jag och Niclas är överens om att vi vill fortsätta att låta Zinkteknik utvecklas. Vi tror på ett långsiktigt ägande och investerar därför hela tiden för att rusta oss för framtidens krav och behov. Niclas Svensson, CFO Zinkteknik AB, Bredaryd Vi har självklart diskuterat våra roller en hel del innan ägarbytet blev ett faktum. Vi tar över ett starkt varumärke som står för innovation, kvalitet och hög tekniknivå. Det finns absolut ingen anledning att ändra detta. Vi lever på nöjda referenser och har idag fler världsledande företag som kunder. Det handlar istället om att hela tiden skruva och utveckla vårt affärskoncept på ett sätt som gör att befintliga kunder känner sig trygga, och att nya kunder känner sig manade att börja samarbeta med oss. Kontinuitet är viktigt, att kunna leverera hög kvalitet över tid. Investeringsbeslut Sedan Jens och Niclas tog över har man, tillsammans med Sven-Erik och bolagets styrelse, tagit beslut om investeringar i de båda Zinkteknikbolagen om cirka 3,7 MEUR. De är tydliga bevis för att Zinkteknik kommer att röra sig framåt i en oförminskad hastighet framöver. Små, tekniskt avancerade komponenter Jens Svensson Vi har gått från att vara en mer generell leverantör av zinkgjutna komponenter till att bli en teknikoch kunskapspartner där vi kan se en klar majoritet av små komponenter med avancerade, integrerade funktioner och egenskaper. Fördelen med detta är att vi definitivt inte är lika lätt utbytbara, nackdelen är att det är en väldigt lång process innan vi kan köra skarpa skott i våra maskiner. Det handlar ju inte om att skapa kopior utan tillverka unika original. Tre åldersgrupper skapar dynamik Vi representerar tre olika åldersgrupper där Niclas är yngst, jag är i mitten och Sven-Erik är äldst. Det skapar en bra dynamik genom olika infallsvinklar och perspektiv. Det är bra för företaget och våra kunder. Vi tar över ett starkt varumärke som står för innovation, kvalitet och hög tekniknivå

4 Zinkteknik Bosnia d.o.o växer! Nu bygger vi till i Bosnien igen Det är nu tredje gången som vi kör igång byggprojekt i Bosnien sedan vi startade upp bolaget i Mostar Ökade volymer och tillströmning av kunder i framför allt Europa och USA, men också övriga delar av världen, gör att vi behöver större ytor för vår verksamhet i Bosnien.

5 Nu kör vi! Den 30 januari 2014 tog vi det avgörande beslutet för att köra igång byggnationen. Det blev med samma byggföretag som ansvarade för tillbyggnaden Från vänster Sven-Erik Svensson, Nafija Cagalj, Sefik Voljevica (byggherre), Jens Svensson och Niclas Svensson. Sven-Erik Svensson, utvecklingsansvarig för Zinkteknik Bosnia d.o.o Det är riktigt roligt att nu få gå vidare och utveckla Zinkteknik Bosnia ytterligare. Vi hade stora planer från början och trodde verkligen på satsningen här nere. Inte minst tack vare att vi hade med oss Nafija Cagalj, som jobbat länge hos oss i Bredaryd. Nafija har bra lokal kännedom och är också en utpräglad entreprenör med mycket hög kvalitetskänsla. Rätt tentakler ute Planer och drömmar har överträffats och därför är det nu tredje gången som vi sätter igång ett byggprojekt här nere, tack vare ökad efterfrågan. Det är tydliga bevis för att vi hade rätt tentakler ute och tidigt kände av våra kunder och marknadens behov av ytterligare en produktionsenhet med samma tänk som det vi har i Bredaryd. Idag förfogar vi över en yta på 1600 m 2 i Mostar, en stad som ligger i den mycket expansiva och snabbt växande regionen Bosnien Hercegovina. Zinkteknik Bosnia Doo drivs helt i linje med Zinkteknik AB och vi har ett nära samarbete med lokala företag inom ytbehandling och formverktyg. Med plats för 24 gjutmaskiner Den nya byggnaden kommer att ge plats för 24 gjutmaskiner och nya kontor för produktion. När samtliga maskiner har flyttats till de nya lokalerna, påbörjas byggnad av personalutrymme på 200 m 2, fördelat på lunchrum och omklädningsrum i en del av nuvarande gjuthall. Alltsammans ska vara klart under juli månad.

6 Zinkteknik en trygg vän på vägen Framåt 30 % av alla bilar har komponenter från Zinkteknik Komponenter till fordonsindustrin är ett segment som vi senaste åren sett en ordentlig ökning av här på Zinkteknik. Ökade krav på miljö och säkerhet gör att kunderna i denna bransch söker material som genom sina egenskaper kan göras så färdiga som möjligt i maskinen med högsta repeternoggrannhet och precision. En bil kan idag innehålla upp till 50 zinkgjutna komponenter från Zinkteknik.

7 Zinkens fördelar Kenneth Magnusson, Marknadschef, Zinkteknik AB, Bredaryd Fordonsbranschens ökade krav på sina underleverantörer är definitivt något som gynnar oss. Våra argument och styrkor vad gäller kvalitet, prestanda och leveranssäkerhet har visat sig få ett allt större gehör. Självklart är också värdet av att ha två produktionsenheter, en i Sverige och en i Bosnien, enormt högt då våra kunder arbetar över hela världen och har behov av snabba och effektiva logistiklösningar. Många gånger är detta till och med en förutsättning. PolyZink på gång Glädjande är att vi också nu ser en ökning på vår patenterade teknik, PolyZink. Metoden där plast och zink gjuts i en och samma process. För fordonsindustrin finns det många fördelar att få båda materialens egenskaper i en och samma komponent. Sparar mycket tid och möjliggör också nytänk inom konstruktion. Hög precision och möjlighet till snäva toleranser Hög kapacitet Låg kostnad Lång livslängd på verktyg Hög hållfasthet Mycket hög automationsgrad i produktion Knappast någon efterbearbetning Bra möjligheter till komplex geometri Möjliggör olika ytbehandlingar Hög repeternoggrannhet Låg energiförbrukning Våra komponenter sitter i säkerhetsbälte frontkrockkudde detaljer för att undvika vibrationer backspegel antenn intelligent kommunikation i bilen sätesjustering ljusstyrning takräcke förvaring artiklar i timmen. Alla rätt! På Zinkteknik har vi en spetskompetens och resurser att tillverka komplicerade produkter i mycket höga volymer, med hög repeternoggrannhet och leveranssäkerhet. Zinkens låga smälttemperatur och snabba stelningsförlopp tillsammans med automatiserad produktion där produkten blir färdig direkt, är ytterligare anledningar till att kombinationen zink och Zinkteknik utgör ett rätt vägval för våra kunder.

8 Porträttet Jag trivs att jobba i en innovativ miljö med innovativa kunder Thomas Runebrant, KAM-säljare på Zinkteknik AB, Bredaryd Thomas roll som KAM-säljare här på Zinkteknik är en sällan skådad mix av att lösa problem för stunden till att jobba i utvecklingsprojekt som kanske inte blir realitet förrän om fem, tio år. Det kräver tålamod, uthållighet och en stor portion entusiasm och engagemang. Har man detta är KAM-rollen här ett superintressant arbete, vilket Thomas gärna bekräftar. Thomas Runebrant och Kenneth Magnusson, Marknadschef på Zinkteknik, har ett nära samarbete när det gäller att hitta nya kunder och utveckla befintliga kunder. Många djupa diskussioner Jag bearbetar dels marknaden för nya potentiella kunder i kombination med att jag har mycket täta kontakter med befintliga kunder i projektskedet. Det innebär många och djupa diskussioner om tillverkningsbarhet och effektivitet för att få till en så bra produkt som möjligt dels för oss, men framför allt för kunden. I detta ingår då också kontakter med underleverantörer för verktyg, ytbehandling, bearbetning etcetera. Naturligtvis handlar mitt jobb också mycket om kalkylering och offertgivning. Vad är det mest intressanta med din tjänst? Dels är det väldigt intressant att jobba i ett innovativt företag med innovativa kunder. Jag har många internationella kontakter. Det är också spännande att få vara med i hela projektet, från början till färdig produkt. Som KAM är jag alltså inte bara säljare utan har också en viss projektledarroll.

9 Vad tycker du är Zinktekniks viktigaste framgångsfaktorer? Vi har ett mycket starkt varumärke som byggts upp över tid och som garanterar kunden hög kvalitet, effektiv tillverkning, djup kunskap och stor erfarenhet. Detta har möjliggjorts av att företaget är familjeägt och har en stabil och god ekonomi som gör att vi kan investera. Det är grundplattan. Att vi sedan 2005 också kan erbjuda tillverkning i Bosnien har definitivt gett oss en ordentlig skjuts på exportmarknaden. Vilka personliga styrkor har du användning av i ditt arbete? Jag har en bra bakgrund från en liknande tillverkning inom formsprutningsindustrin, där jag jobbat inom allt från verktygsframtagning till produktkonstruktion och projektledning. Det ger mig en ganska komplett erfarenhet inom hela projekten idag. Jag har lätt för att bli engagerad och trivs med att ta kontakt med kunder och leverantörer i Sverige och framför allt utomlands.

10 Nya maskininvesteringar Vi ska vara bäst på svåra detaljer och höga volymer Fem helt nya gjutmaskiner. En helt ny blästeranläggning, diverse robotar och, inte minst, ytterligare utbildningar för våra medarbetare. Zinkteknik rustar sig definitivt för framtiden och för att stärka vår position som den bästa leverantören av svåra, zinkgjutna detaljer och riktigt höga volymer. Niclas Svensson, CFO och ägare Zinkteknik AB Vi vill inte vara en generell leverantör utan en avgörande partner för våra kunder. Det blir man bäst genom att utvecklas och självklart särskilja sig genom spetskompetens och resurser i form av maskiner och rätt utrustning. För oss handlar det om att vara bäst på komplicerade detaljer och stora volymer. Våra investeringar nu har syftet att säkerställa leveranser och kapacitet för våra kunder. Modernaste blästern på marknaden Den blästeranläggning vi nu investerar i kommer att vara den modernaste på marknaden. Blästringen är en viktig del i vår process för att kunna göra en så färdig produkt som möjligt. Utbildning Parallellt med maskinella investeringar är kontinuerliga kunskapslyft viktigt. Det har alltid varit viktigt här på Zinkteknik. Våra hjärnor gör oss till stjärnor har vi en gång skrivit och det gäller även i fortsättningen.

11 Ny kvalitets- och miljöchef Per-Erik Edman Vi har nu nöjet att välkomna Per-Erik Edman som ny kvalitets- och miljöchef här på Zinkteknik i Bredaryd. I nästa nummer av Moves Forward kommer Per-Erik att berätta mer om vilka ambitioner han har i sin roll. Hur han ser på utvecklingen av miljö- och kvalitetsfrågor frågor som alltid haft och har hög prioritet här hos oss. Satsa på grön teknologi Zinkteknik KnowHow Visste du att zink kan återanvändas gång efter gång utan att dess egenskaper går förlorade! Zinken har också en väldigt låg smälttemperatur vilket håller energikostnaderna nere. Lär dig mer om zink på Möt oss på mässan! Zinkteknik kommer att ställa ut på följande mässor Electronica München nov Hall B6, monter 251. Automotive Stuttgart juni 2014! Hall 3 och monter A5401. Elmia nov 2014, monter A05:30

12 Bli diplomerad Zinkvetare du också! Ansök till nästa Zinkskola nu Zinkskolan Special Är ni flera från samma företag som är intresserade av Zinkskolan? Vi kan även erbjuda Zinkskolan vid ett separat tillfälle för enbart ditt företag. Euroguss-14 en succé för Zinkteknik! Den januari ställde vi ut på Euroguss-mässan i Nürnberg. Det är sjätte gången som vi ställer ut här och i år kände vi att vi definitivt hittat rätt. Många intressanta besök och kontakter som vi nu kan fortsätta samarbete med. I vår monter kunde besökarna träffa medarbetare från både Zinkteknik i Sverige och i Bosnien. Kursinnehåll egenskaper användningsområden miljöaspekter möjligheter produktvisning produktionsvisning Boka nu! Anmäl dig direkt på www. zinkteknik.se Du kan också höra av dig till Kenneth Magnusson, tel: Zinkteknik AB Industrivägen Bredaryd Tfn: Fax:

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

Born Global. Act with responsibility. krav trivs våra produkter allra bäst. Nr. 2 2015 CODE OF CONDUCT

Born Global. Act with responsibility. krav trivs våra produkter allra bäst. Nr. 2 2015 CODE OF CONDUCT Nr. 2 2015 Axelent AB, Maskinsäkerhet, Lagerinredning Axelent Wire Tray, Kabelförläggningssystem Axelent Engineering, Automation, PLM & Design Axelent Software, Mjukvaror The Spirit of Axelent CODE OF

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

Det finns aktiviteter som skapar värde.

Det finns aktiviteter som skapar värde. Det finns aktiviteter som skapar värde. Och andra som inte gör det. 60 företag har fått hjälp att vässa sina verksamheter genom leanarbete. De har alla gått Lean Lantbruks utbildning med leancoachning

Läs mer

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira Effektiv p r o d u k t i o n en tidning utgiven av Coor Industriservice nr 2 2014 Energismart flytt för Benzlers Utmanande storstopp hos Kemira Bättre avfallshantering: Outokumpu sparar pengar och miljö

Läs mer

NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23 TEL +46 (0) 380-555 900 FAX +46 (0) 380-555 919 www.industrilas.se NR 0308

NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23 TEL +46 (0) 380-555 900 FAX +46 (0) 380-555 919 www.industrilas.se NR 0308 Jag känner verkligen att Industrilås är företaget där jag kommer kunna utvecklas mycket. KEYWORDS Alex Rasooli, Industrilås konstruktionsavdelning. NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda Montage » Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och har 850 ingenjörer anställda för forskning och utveckling Hager specialisten inom elinstallation HAGER ELEKTRO ÄR ETT FAMILJEÄGT företag

Läs mer

Ditt produktionsproblem är vår utmaning! PRODUKTIONSPARTNER AB

Ditt produktionsproblem är vår utmaning! PRODUKTIONSPARTNER AB Ditt produktionsproblem är vår utmaning! PRODUKTIONSPARTNER AB Ytterligare ett stort steg framåt. TruMatic 7000. Den nya kombimaskinen ger snabb och repfri bearbetning med två högdynamiska tilläggsaxlar

Läs mer

modern management network ab

modern management network ab Idea Inventum är ett helt unikt affärsutvecklingsprogram för företag med ca 10-50 anställda, som ägs eller delägs av kvinnor, och vill växa genom att utmana invanda arbetssätt och tankemönster, för att

Läs mer

NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23 TEL +46 (0) 380-555 900 FAX +46 (0) 380-555 919 www.industrilas.se NR 0208

NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23 TEL +46 (0) 380-555 900 FAX +46 (0) 380-555 919 www.industrilas.se NR 0208 Vi vill hela tiden hitta och bryta ny mark. KEYWORDS Mattias Lyckare, divisionschef på itoolconcepts. NYHETSBREV FRÅN INDUSTRILÅS I NÄSSJÖ BOX 214 SE-571 23 TEL +46 (0) 380-555 900 FAX +46 (0) 380-555

Läs mer

En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som tar

En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som tar En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som tar emot praktikanter eller praoelever Innehållsförteckning, ipraktiken - företag Innehållsförteckning 3 Introduktion av Carola Lemne, VD Svenskt Näringsliv.

Läs mer

SUPREME. förvärvet breddar vår verksamhet. AP&T efterfrågan på presshärdning ökar kraftigt. Superrena pulverstålen dubbel livslängd på verktygen

SUPREME. förvärvet breddar vår verksamhet. AP&T efterfrågan på presshärdning ökar kraftigt. Superrena pulverstålen dubbel livslängd på verktygen SUPREME UDDEHOLM SVERIGE Nr 1 2014 AP&T efterfrågan på presshärdning ökar kraftigt Superrena pulverstålen dubbel livslängd på verktygen A Teknik nu även verktygsmakare förvärvet breddar vår verksamhet

Läs mer

www.miljonaren.se Information från Miljönären-koncernen Nummer 1 2013 Miljönären satsar på heta Norge Brandskyddsmålning viktigt att tänka på

www.miljonaren.se Information från Miljönären-koncernen Nummer 1 2013 Miljönären satsar på heta Norge Brandskyddsmålning viktigt att tänka på www.miljonaren.se Information från Miljönären-koncernen Nummer 1 2013 Miljönären satsar på heta Norge Nästa projekt Ikea Brandskyddsmålning viktigt att tänka på Färgtrycket Information från Miljönären-koncernen

Läs mer

En totalanalys av. Maria Björcke & Therese Eierborg SP3a

En totalanalys av. Maria Björcke & Therese Eierborg SP3a En totalanalys av Maria Björcke & Therese Eierborg SP3a VARBERGS GYMNASIESKOLA PROJEKT 4 1(34) Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 2 INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 SYFTE... 3 METOD... 3 FÖRETAGETS MARKNAD...

Läs mer

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon slutdestination. Ett steg närmare målet kom dock Deskjockey Revision när de fick utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2014, i samband med FAR:s branschdagar.

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar!

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! År 2013 går till NCC:s historia som det näst bästa året genom tiderna. På en svag marknad, har vi fokuserat på att fortsätta att effektivisera

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

INKÖPSSTUDIE. Så fattas inköpsbesluten inom B2B.... och våra bästa tips på hur du anpassar din marknads föring och försäljning för att vinna affären.

INKÖPSSTUDIE. Så fattas inköpsbesluten inom B2B.... och våra bästa tips på hur du anpassar din marknads föring och försäljning för att vinna affären. INKÖPSSTUDIE Så fattas inköpsbesluten inom B2B... och våra bästa tips på hur du anpassar din marknads föring och försäljning för att vinna affären. I KORTHET: VÅRA VIKTIGASTE UPPTÄCKTER De viktigaste slutsatserna

Läs mer

Företagen behöver flexibilitet FRAMTIDENS GNOSJÖREGION. Anderstorp 29-31 Maj ÅKE SVENSSON KLARA, FÄRDIGA, AFFÄRSRACET! 27-28 maj är det dags

Företagen behöver flexibilitet FRAMTIDENS GNOSJÖREGION. Anderstorp 29-31 Maj ÅKE SVENSSON KLARA, FÄRDIGA, AFFÄRSRACET! 27-28 maj är det dags ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN EUROPEAN MEDIA PARTNER ANNONS NR 1 MAJ 2015 FRAMTIDENS GNOSJÖREGION MED FOKUS PÅ NÄRINGSLIV OCH TILLVÄXT KLARA, FÄRDIGA, AFFÄRSRACET! 27-28 maj är det dags

Läs mer

Det balanserade ledarskapet

Det balanserade ledarskapet Det balanserade ledarskapet Jag talade nyligen med en utländsk kontakt och vi talade om ledarskap. En av frågorna han ställde till mig var då; hur definierar du skillnaden mellan chef och ledare? Bra fråga

Läs mer

RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN

RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN RAPPORT: PERSONLIGT BEMÖTANDE PÅ WEBBEN 02 Innehåll 03 Jesper Aubin 03 Min bakgrund 03 Researchmetod 04 Introduktion 04 Personligt bemötande 04 Hur ser det ut idag? 04 Vad gör det personliga mötet med

Läs mer

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Page 1 (9) Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Bästa aktieägare, inbjudna gäster, kolleger, vänner! Det är en stor ära för mig att stå här som vd i dag och berätta om 2013, som var ett

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

Innehåll. Volati i korthet 6. Vd-ord 8. Affärsidé 11. Filosofi 12. Rundabordssamtal 16. Från ax till limpa Tornum 20. Dotterbolagen 27.

Innehåll. Volati i korthet 6. Vd-ord 8. Affärsidé 11. Filosofi 12. Rundabordssamtal 16. Från ax till limpa Tornum 20. Dotterbolagen 27. 2009 2009 Innehåll Volati i korthet 6 Vd-ord 8 Affärsidé 11 Filosofi 12 Rundabordssamtal 16 Från ax till limpa Tornum 20 Dotterbolagen 27 Corroventa 28 Olmed Ortopediska och Team Ortopedteknik 32 Sandberg

Läs mer

Innovativ rullformning. Bättre produkt högre marginaler. Snyggare, starkare

Innovativ rullformning. Bättre produkt högre marginaler. Snyggare, starkare Innovativ rullformning God totalekonomi, minskad miljöbelastning, formskön design och lean production Bättre produkt högre marginaler Prismaflex AB, Staffanstorp Snyggare, starkare, Anderstorp generellt

Läs mer

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin Företaget Elga, en av Nordens ledande aktörer inom tillsatsmaterial

Läs mer

E-handels och IT ansvarig Rådet För Internationell handel VD för avslutade GEA projektet Ansvarig för SVEA projektet

E-handels och IT ansvarig Rådet För Internationell handel VD för avslutade GEA projektet Ansvarig för SVEA projektet Telefonintervju Förbundsjurist Svenska Kommun Förbundet Ansvarig för arbetet med att främja införandet av e-handel inom Sveriges kommuner och landsting Intervjuare Tove Mantzakanis Datum 2004-04-22 Vad

Läs mer