Både bredd och spets vem tror på det idag? VI GÖR DET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Både bredd och spets vem tror på det idag? VI GÖR DET"

Transkript

1 V Ä L K O M M E N T I L L A X I P T O I N N O V A T I V F Ö R Ä D L I N G Både bredd och spets vem tror på det idag? VI GÖR DET

2 Vi tar ett steg tillbaka och går framåt. Axipto AB är ett ungt och nytänkande företag men med lång erfarenhet och djup kunskap. Axipto har sina rötter i tre svenska verkstadsföretag med olika typer av specialkompetens inom skärande bearbetning - Linnér Produktion, MSM och Hagelsrum samtliga med högt automatiserad produktion och avancerad teknik. I Axipto har vi dessutom tillfogat gedigen kompetens och teknik för avancerad kvalitetsgjutning. Tack vare att vi kan erbjuda momentet gjutning tar vi alltså ett steg tillbaka i förädlingskedjan ett steg som för oss framåt. Syftet är att vi ska kunna ta ett större ansvar från ämne till färdig produkt, med alla de fördelar detta kan innebära för dig som kund. Som en underleverantör till den svenska verkstadsindustrin måste vi hela tiden lyssna på våra kunder. Och vi måste våga tänka nytt, vi måste våga utmana klassiska tankesätt. Axipto är ett resultat av detta. Ett ungt företag med lång tradition, modernt tänkande och som står för innovativ förädling i alla led.

3 Vi tror på förnuftet. Förnuft innebär att du som kund ska kunna vända dig till oss på Axipto nästan oavsett dina krav och behov. Från vår sida ser vi inte några direkta begränsningar. Axipto tar helt enkelt ett grepp om hela förädlingskedjan, inklusive stora delar av logistiken. Som kund ska du därför inte behöva bekymra dig om varken ämne eller slutprodukt. Vi tar ansvar för ämnestillgången och gjutningen. I våra övriga anläggningar utför vi skärande bearbetning av små som stora detaljer, i långa som korta serier. Med mycket hög precision och i de flesta förekommande metaller. Likaså tar vi hand om svetsning, ytbehandling och montering. Vi ser det helt enkelt som förnuftigt att du som kund kan överlåta hela processen till oss och därmed reducera avsevärda kostnader för exempelvis administration och transporter. Och kanske framför allt, att slippa bekymmer och dessutom spara värdefull tid. Vi tror på entreprenören. Vi anser att det i varje medarbetare finns en entreprenör. Därför ser vi det som viktigt att alla våra medarbetare får fritt spelrum att komma med nya idéer och att ifrågasätta. För det är tack vare dynamiken bland personalen som vi utvecklas och blir effektivare. Med en ägare som dessutom är entreprenör uti fingerspetsarna, får vi det stöd vi behöver för att utvecklas i den riktning vi vill. Axipto är ett högteknologiskt företag med högt automatiserade produktionsanläggningar. Men för den skull kan vi inte slå oss till ro. Vi kommer att fortsätta investera i robotisering, effektivisering och optimering av produktionsflödet, tillsammans med kontinuerlig utbildning av arbetskraften. Sammantaget är detta en nödvändighet för att vi ytterligare ska kunna stärka vår konkurrenskraft mot exempelvis låglöneländerna. Vi ska producera både snabbare, till lägre kostnad och med högre kvalitet än våra konkurrenter i och utanför Sverige. Detta klarar vi tack vare högteknologisk och mycket rationell produktion i kombination med genuin svensk entreprenöranda.

4 Axipto vilar på fyra starka ben Axipto står för innovativ förädling. Och vi tar ansvar för hela förädlingskedjan, från ämne till färdig produkt. Men vi anpassar oss självfallet till varje enskild kunds krav, vilket kan innebära behov av antingen hela eller endast delar av processen. En av våra styrkor är vår flexibilitet som vilar på fyra starka ben. GJUTNING BEARBETNING SMÅ DETALJER BEARBETNING STORA DETALJER AXLAR

5 STÖRRE ANSVAR Vi på Axipto har utökat vårt ansvar i förädlingskedjan genom att även ta hand om ämnesförsörjningen och gjutningen. Detta är en realitet tack vare de samarbetspartners vi har knutit till oss. Genom intimt samarbete kan vi säkerställa att det färdiggjutna godset transporteras vidare till våra egna produktionsenheter för bearbetning. Vilket i sin tur innebär att vi även tar ansvar för större delar av logistiken. I dagsläget erbjuder vi såväl handformat som maskinformat gjutgods. Vår övergripande målsättning är att inom snar framtid äga ett eller flera gjuterier. Detta för att ytterligare kunna utveckla våra åtaganden och vårt ansvar mot såväl våra befintliga som framtida kunder.

6 HÖG AUTOMATISERINGSGRAD Produktionen i våra anläggningar är mycket högt automatiserad. Moderna och robotstyrda maskiner garanterar att vi ständigt håller oss i framkant vad gäller den nyaste tekniken. Ambitionen är att samtliga produktionslinjer ska vara fullständigt automatiserade, från inkommande till utgående pall. Operatörens roll ska vara att se till att robotcellen fungerar, inte att hantera produkter. För vår del handlar det om att arbeta långsiktigt och att se till att vi alltid tillhandahåller det allra senaste inom maskintekniken. Men det handlar också om att vi måste finna kostnadseffektiva lösningar i varje enskilt moment i processen. Samt att med kunden hålla en kontinuerlig dialog och presentera öppna kalkyler. På detta sätt kan vi på ett ärligt sätt säkerställa att reduceringen av kostnader tack vare automatiseringen även kommer våra kunder till godo. Vår absoluta strävan är att alltid bli bättre, att aldrig slå av på takten vad gäller investeringar i automatisering och därmed ökad effektivitet.

7 HÖG PRECISION Tack vare vår moderna maskinpark kan vi garantera mycket hög precision tillsammans med optimal kostnadseffektivitet. Maskinbearbetning av extremt tunnväggigt material är bara ett exempel på de specialiteter vi kan erbjuda. Under lång tid har vi målmedvetet utvecklat processer och fixturer för att klara bearbetning av tunnväggigt material. Ett annat exempel är vår omfattande satsning på 5-axliga maskiner med flerpalettsystem i syfte att mini mera ställtider. Med 5-axliga maskiner säkerställer vi att produkten tillverkas på det absolut mest effektiva sättet. Dessutom förfogar vi över en av Nordens största koordinatmätmaskiner, i vilken vi har unika möjligheter att utföra mätningar med mycket hög noggrannhet även för stora detaljer.

8 DET TOTALA ERBJUDANDET Axipto står för det totala erbjudandet. Vi tar hand om ämnesförsörjningen och gjutningen. Skärande bearbetning av större detaljer utför vi i materialen gjutgods, stål, rostfritt och aluminium. Vi bearbetar även små och medelstora detaljer i materialen magnesium och mässing. Vår högeffektiva och högt automatiserade maskinpark möjliggör allt kortare ställtider, vilket i sin tur medför allt högre flexibilitet. I våra produktionsanläggningar finns även avdelningar för såväl ytbehandling som sammansättning, samt bred lagerhållning av reservdelar. Med andra ord klarar vi bearbetning av stora och små detaljer i såväl korta som långa serier. Tillverkning av prototyper utför vi för en hel del kunder. Det är alltså inte utan fog vi påstår att Axipto står för det totala erbjudandet. Vi är övertygade om att detta är en stor fördel för dig som inköpare, att helt enkelt kunna reducera antalet underleverantörer med allt vad detta innebär i kostnads- och tidsbesparing.

9 STÄNDIG INNOVATION Som en mindre underleverantör måste vi hela tiden vara på tå och vara medvetna om vart vinden blåser. Vår ambition är att ständigt befinna oss före våra konkurrenter i alla avseenden, som exempelvis kompetens, teknikutveckling, kostnadseffektivitet och allmänt nytänkande. Listan skulle kunna göras mycket längre. Vår framförhållning kan handla om hur vi sänker tillverkningskostnaderna genom små (eller stora) förbättringar. Det kan handla om hur vi med smarta metoder klarar bearbetning av exempelvis extremt tunnväggigt material. Eller det kan handla om de stora greppen som hur vi utökar vårt ansvar i den totala förädlingskedjan genom att inkludera gjutning i vår verksamhet. Sammantaget är det vårt synsätt i både det lilla och det stora som gör oss till det företag vi är idag; en ung svensk underleverantör med lång tradition, modernt tänkande och som står för innovativ förädling i alla led.

10 LEDANDE I EUROPA Vi är en av de ledande tillverkarna av axlar i Europa. Som ett av mycket få företag i branschen kan vi erbjuda helhetslösningar, inkluderande fräsning av spår, slipning, svetsning, montering av bussningar och lager samt ytbehandling. Dessutom har vi egen utrustning för induktionshärdning. Vår moderna maskinpark ger oss möjlighet till mycket stor flexibilitet inom tillverkning av axlar i olika dimensioner. Detta i kombination med våra arbetsmetoder ger utrymme för osedvanligt snabba omställningar och gör att vi klarar även de mest komplicerade detaljerna. LEVERANSPRECISION I och med att vi tar ansvar för en allt större del av förädlingskedjan, tar vi också hand om en allt större del av logistiken. Du som kund kan placera din beställning hos oss och vi sköter hela processen från ämne till färdigbearbetad och sammansatt produkt. På så sätt slipper du besväret med eventuella omlastningar och en hel del administrationskostnader - och dessutom det ofta återkommande bekymret med ämnestillgången. Allt detta, tillsammans med våra avancerade system för orderhantering och orderbevakning, innebär att vi kan garantera mycket hög leveransprecision. Färdig produkt ska självfallet finnas på plats hos dig som kund vid utlovad tidpunkt.

11 Axipto Innovativ Förädling Vi på Axipto vill gärna utmana de klassiska föreställningarna om hur en svensk underleverantör ska vara. Skapandet av Axipto innebar att vi tog ett steg tillbaka i förädlingskedjan genom att inkorporera den första fasen; gjutningen. Ett steg bakåt som för oss framåt. Samtidigt behåller vi och utvecklar vår kompetens och teknik inom skärande bearbetning. Axlar, stora eller små detaljer, långa eller korta serier, stål eller aluminium, sammansättning, ytbehandling. Alltför många talar vitt och brett om totalerbjudande utan att nå ända fram. Vi har gjort slag i saken och gjort totalerbjudandet till en verklighet på den svenska marknaden. Som företag ska vi utvecklas genom att tillvarata och uppmuntra den svenska entreprenörandan. Vår ledstjärna är en tro på delat ansvar och medarbetarnas förmåga att driva verksamheten framåt. Kontinuerliga satsningar på ökad effektivitet och nya förbättrade produktionslösningar ska stärka vår internationella konkurrenskraft ytterligare. All vår produktion sker med öppna kalkyler gentemot våra kunder. Detta medför att effektiviseringar och förbättringar kommer såväl oss som våra kunder till godo. PS. Axipto AB har sina rötter i verkstadsföretagen Linnér Produktion i Nybro, MSM i Mönsterås och Hagelsrum i Målilla.

12 AXIPTO ÄR ETT FÖRETAG som har utmanat branschen genom att ta ett större ansvar i förädlingskedjan. Tack vare Axipto har våra nuvarande och framtida kunder fått möjligheten att minska antalet underleverantörer. Vi är helt enkelt kompletta. Axipto står för Innovativ Förädling. Det innebär att vi hela tiden måste förnya oss och möta marknadens ökande krav. För i slutändan är det kundernas behov som styr åt vilket håll vi ska utvecklas. Och det finns bara en väg. Det är framåt. Axipto AB Nybro: Mönsterås: Mållilla: e-post: info@axipto.se

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD Trots vår ödmjukhet kan vi stolt konstatera att vi ställer en av Skandinaviens modernaste och mest automatiserade produktionsanläggningar i branschen till ditt förfogande. För

Läs mer

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING 1 2 KOMPETENTA MEDARBETARE MED AVANCERAD MASKINPARK STARKA SKÄL ATT VÄLJA WERMLANDS TUNNPLÅT Framgångsrika industritillverkare kräver professionella partners.

Läs mer

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT DIN AKTIVA PARTNER FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT Vi gjuter, smider, bearbetar, svetsar, monterar och ytbehandlar olika metaller med andra ord formar vi dina idéer till färdig slutprodukt. Vårt mål är

Läs mer

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet Ölands Vattenskärning AB Vår leverans - din säkerhet Presentation Produktion Vi är ett komplett företag för dig som vill ha arbeten utförda med precision och snabb leverans. Vår styrka består av bred lagerhållning

Läs mer

Företaget. Sveriges enda och närmaste tillverkare av gatugods

Företaget. Sveriges enda och närmaste tillverkare av gatugods Företaget Sveriges enda och närmaste tillverkare av gatugods Sveriges enda och närmaste tillverkare av gatugods Tierps Järnbruk är idag Sveriges enda kvarvarande tillverkare av gatugods och närmaste.

Läs mer

Kvalitet och kunskap i alla detaljer. Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods

Kvalitet och kunskap i alla detaljer. Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods Kvalitet och kunskap i alla detaljer Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods EN 1563 (Segjärn) EN-GJS-350-22 EN-GJS-400-18 EN-GJS-400-15 EN-GJS-500-7 EN-GJS-600-3 EN-GJS-700-2 EN 1561 (Gråjärn)

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning

Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning År 1989 bildades Merx Svenska AB av Hans Hammargren och Thomas Smedberg. Tillverkningen startade i mindre skala och nu tjugosex år

Läs mer

Fallstudie Lars Höglund AB

Fallstudie Lars Höglund AB Hösten 2004 Fallstudie Lars Höglund AB En fallstudie inom IVA-projektet Produktion för Konkurrenskraft på uppdrag av panelen Framtida Produktionssystem. INNEHÅLLSFÖRTECKNING LARS HÖGLUND AB, TÖCKSFORS...1

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION

FÖRETAGSPRESENTATION FÖRETAGSPRESENTATION CALIBRA - FÖRETAGET MED ALLT UNDER ETT TAK Calibra har sin verksamhet i Arlandastad, här har vi funnits sedan 2010. Som företag har vi funnits sedan 1991. Det gör att vi har en stor

Läs mer

EdmoLift, din kompletta legoleverantör

EdmoLift, din kompletta legoleverantör Laserskärning Bockning Svetsning Ytbehandling Montering EdmoLift, din kompletta legoleverantör EdmoLift är en komplett legoleverantör med toppmodern maskinpark, vår personal har lång erfarenhet av legoarbeten

Läs mer

När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete!

När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete! När du efterfrågar kvalité, kreativa idéer och ett personligt samarbete! Vi har sedan starten 1977 utvecklats och tagit del av den senaste tekniken och är idag ett mycket modernt företag och en ledande

Läs mer

En personlig partner för anpassade lösningar. Formning av plåt genom trycksvarvning och djupdragning

En personlig partner för anpassade lösningar. Formning av plåt genom trycksvarvning och djupdragning En personlig partner för anpassade lösningar. Formning av plåt genom trycksvarvning och djupdragning Vi är ett modernt företag med gedigen hantverkskunskap. Den skaraborgska myllan ger inte bara goda förutsättningar

Läs mer

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss!

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! Det är inte ovanligt att våra kunder blir glatt överraskade, eftersom

Läs mer

Från idé till färdig komponent

Från idé till färdig komponent Från idé till färdig komponent Från idé till färdig produkt Hydal Aluminium Profiler är en ledande leverantörer av strängpressade, bearbetade och ytbehandlade aluminiumprofiler och komponenter. Vi levererar

Läs mer

Förstudie av formfräsning

Förstudie av formfräsning Förstudie av formfräsning För tillverkning av formar för cement- plast- och gjuteriföretag sker modellframställning i olika stadier. För att möta framtiden med snabba omställningar och innovationer framställer

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING Med fokus på AVANCERAD SVETSNING VI VILL HA KRÄVANDE KUNDER Med högt ställda krav på sina produkter Det är också på det sättet vi utvecklats och tillhör nu de främsta leverantörerna på marknaden. Vår framtidstilltro

Läs mer

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING PLÅTBEARBETNING Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling 2 Innehåll Lager och konstruktion 3 Laserskärning av plåt 4-5 Laserskärning

Läs mer

Ägare & företagsledning

Ägare & företagsledning Med rötterna i Småland En erfaren yngling! Fameco Group är ett ungt företag, trots det har vi gjort en lång resa. Från ursprunget som små familjeföretag, startade på 1940-talet, till en företagsgrupp med

Läs mer

Sandgjutet Aluminiumgjutgods

Sandgjutet Aluminiumgjutgods Sandgjutet Aluminiumgjutgods Om oss: GAP är ett företag som erbjuder full kundservice; från design och utveckling av detaljen som ska gjutas, till leverans av färdigt bearbetade, målade och testade artiklar.

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer

Hydroforming Design Light AB. Din produktionspartner

Hydroforming Design Light AB. Din produktionspartner Hydroforming Design Light AB Din produktionspartner 2 Din utvecklingspartner för framtiden Med konstruktion av egna verktyg och maskiner, samt genom att behärska hela värdekedjan, från produktidé till

Läs mer

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar 1 Bred kompetens och snabb service oavsett behov Tebeco är en av Sveriges ledande leverantörer av produkter och förnödenheter till ytbehandling, gjutning

Läs mer

En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt

En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt Vi är ett modernt företag med gedigen hantverkskunskap. Den skaraborgska myllan ger inte bara goda förutsättningar

Läs mer

Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING

Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING Holsbygruppen Gruppen som består av Holsbyverken med dotterbolagen Älmhults Gjuteri, Nordcast, Rosenfors Bruk samt Vcast är en modern företagsgrupp som utvecklar,

Läs mer

Välkommen till Familjen PARS!

Välkommen till Familjen PARS! Babak Karimi inköp/it, Bo Karimi BTT, Johan Axelsson vice VD, Stefan Wängermark marknad, Ali Karimi styrelseordförande, Åsa Brovall ACAB, Ulf Liljewern ABL, Sofia Karimi controller, Seppo Laukkanen PREFORM,

Läs mer

Gör livet enklare Uddeholm Machining

Gör livet enklare Uddeholm Machining Gör livet enklare Uddeholm Machining komponenter i världens bästa verktygsstål Tid är viktigt Att spara tid är centralt i industrin. Därför betalar det sig att låta någon annan göra en del av jobbet. Uddeholm

Läs mer

Välkomna till Merx Med kapacitet att växa med kunden

Välkomna till Merx Med kapacitet att växa med kunden Välkomna till Merx Med kapacitet att växa med kunden År 1989 bildades Merx Svenska AB av Hans Hammargren och Thomas Smedberg. Tillverkningen startade i mindre skala och nu 28 år senare är företaget en

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

LaserCentrum. med strålande kompetens

LaserCentrum. med strålande kompetens LaserCentrum med strålande kompetens Det är bara fantasin som sätter gränser... Med laser kan du skära, svetsa, härda, borra hål, ja dess användningsområden är oändliga. Det är just laserteknikens möjligheter

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING GLOBAL OUTSOURCING Spara från 30 % till 75 % på maskinbearbetade produkter och gjutna komponenter från Kina. I Kina fi nns miljoner underleverantörer, endast några få kan leverera kvalitetstestade och

Läs mer

Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter

Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter Spring Systems Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, clips och sammansatta

Läs mer

» One-stop shopping «

» One-stop shopping « »One-stop shopping« »Bredden är Titech System AB ingår i Binar Group. Under våren 2007 beslutade Binar att verksamheten i Tivox Sweden AB skulle delas upp i två bolag: Tivox Sweden AB och Titech System

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

ALWAYS IN THE FRONTLINE

ALWAYS IN THE FRONTLINE ALWAYS IN THE FRONTLINE ROTAGE AB Rotage AB grundades 1979 och är beläget i Kvänum. Företagets ambition är att vara en attraktiv detalj- och komponentleverantör av plåtprodukter med inriktning på laserskärning

Läs mer

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING Med fokus på AVANCERAD SVETSNING VI VILL HA KRÄVANDE KUNDER Med högt ställda krav på sina produkter Det är också på det sättet vi utvecklats och tillhör nu de främsta leverantörerna på marknaden. Vår framtidstilltro

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER SMIDE CNC BEARBETNING LEGOBEARBETNING MONTAGE OCH LOGISTIK GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER Global

Läs mer

Ledande inom skärande bearbetning

Ledande inom skärande bearbetning Ledande inom skärande bearbetning Grundare Birger Ekström 1948-2014 -215 duktiga medarbetare - Familjeföretag - Stor flexibilitet - 17 000 m2 produktionsyta - Omsättning 2013 324 msek Centralt på Skandinaviska

Läs mer

Från rulle till paket med samma leverantör

Från rulle till paket med samma leverantör Värmeväxlarplattor Från rulle till paket med samma leverantör Oavsett vilken typ av värmeväxlarplattor du tillverkar behövs rätt utrustning som är anpassad för din produktion. AP&T har utvecklat och levererat

Läs mer

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet.

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Small components. Big business. På 40-talet var Bufab Lann en liten men gedigen svarvarverkstad.

Läs mer

MF Group en internationell helhetspartner

MF Group en internationell helhetspartner MF Precision Production Ltd The MF Group MF MF Production Partners MF Group en internationell helhetspartner Founded in China 2005 Shenzhen Svensk kvalitet på den kinesiska marknaden MF Group är en koncern

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

När du har höga krav

När du har höga krav När du har höga krav Vi kan tunnplåtsbearbetning Plåtspecialisten är ett familjeägt företag som sedan 1948 utvecklats från ett gediget hantverksföretag till en modern kontraktstillverkare. Våra kunder

Läs mer

Din stål och smidesleverantör

Din stål och smidesleverantör Din stål och smidesleverantör Innovativ partner Ferrocon är ett innovativt verkstadsföretag som har varit verksamma i Skövde sedan 1951. Idag med ett 30-tal engagerade medarbetare, flexibel organisation,

Läs mer

Tonsjökvalitet för din framgångs skull

Tonsjökvalitet för din framgångs skull Tonsjökvalitet för din framgångs skull 2 Vilken produkt ska vi göra åt dig? Oavsett om du behöver en enda produkt, till exempel ett högpresterande hjulnav för en extrem sportbil eller en oändlig serie

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige.

Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige. Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige. Vår breda och djupa erfarenhet av underhåll garanterar en effektiv produktion för dig Själva tanken bakom industrialismen var ju att tillverkningen

Läs mer

With a heart for manufacturing

With a heart for manufacturing HSF Group With a heart for manufacturing Entreprenörsandan är stark inom HSF Group. Nästan alla som en gång startade bolagen som ingår i gruppen arbetar fortfarande kvar. Vi fokuserar inte enbart på finansiella

Läs mer

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010.

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Foto: Blekinge Pressgjuteri En av Blekinge Pressgjuteris senaste investeringar är två nya automatiserade gjutceller som hanteras

Läs mer

Specialisten på skärande bearbetning

Specialisten på skärande bearbetning Specialisten på skärande bearbetning Företaget Ekets Ekets är ett av Sveriges 10 största företag när det gäller skärande bearbetning. Vi har en kapacitet på 500.000 timmar i mer än 100 CNC-styrda maskiner.

Läs mer

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs VÄLKOMMEN TILL FURHOFFS ROSTFRIA Den här broschyren tar dig med till Furhoffs i Skövde. Här har vi alla de möjligheter och

Läs mer

Kunskap och tradition

Kunskap och tradition Kunskap och tradition 2 Legotillverkning som bygger på traditioner Herman Anderssons Plåt AB är en komplett legotillverkare med tjänster och produkter med tonvikt inom rostfritt, aluminium och exotiska

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE proplatemachining ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på maskinbearbetning av stål Maskinbearbetning av hög klass är en förutsättning för att skurna detaljer ska fungera för sitt ändamål. Vi erbjuder en

Läs mer

stora resurser & höga ambitioner

stora resurser & höga ambitioner stora resurser & höga ambitioner Vi erbjuder våra kunder... Maskiner Verktyg Utbildning Rådgivning Programmering Service För att producera ekonomiskt och tillförlitligt med hög precision dygnet runt och

Läs mer

BE STRONGER WITH BE.

BE STRONGER WITH BE. BE STRONGER WITH BE. BE GROUP LÖSER DINA BEHOV Världens stål- och metalltillverkare genomgår sedan fl era år en stark förändring. Konsolidering, storskalig produktion och standardisering av produkter medför

Läs mer

Företagspresentation. erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder med höga krav på ledtid, design, finish och funktion

Företagspresentation. erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder med höga krav på ledtid, design, finish och funktion Företagspresentation erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder med höga krav på ledtid, design, finish och funktion Målsättning Från planering, konstruktion till produktion erbjuder

Läs mer

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Vi är samma lag Vi levererar minnen Ledande branschkunskap Våga sticka ut Ingen kund är den andra lik Glöd Vi är alla stolta ambassadörer Utstråla glädje

Läs mer

TransporT och logistik 0171-530 85 www.skubbet.se. Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra

TransporT och logistik 0171-530 85 www.skubbet.se. Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra tänker stort Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra Vi utför bland annat legotillverkning av prototyper för industrin samt små serier inom området skärande bearbetning,

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä PRESTIGE ett urval Kvalitetstrappor i trä Med känsla för material och detaljer Snickarlaget är en av Sveriges ledande tillverkare av trappor med fokus på design, nytänkande och flexibilitet. Vi är med

Läs mer

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING PRODUKTIONSSERVICE PRODUKTIONSSERVICE Vidareförädlingen av våra produkter, det vi inom BE Group kallar för produktionsservice, är en betydande och växande del av vår verksamhet. Vår ambition och målsättning

Läs mer

Framtidens produktionsutrustningar ställs om med mjukvara - och möter krav på snabbhet, noggrannhet och kundanpassning

Framtidens produktionsutrustningar ställs om med mjukvara - och möter krav på snabbhet, noggrannhet och kundanpassning Framtidens produktionsutrustningar ställs om med mjukvara - och möter krav på snabbhet, noggrannhet och kundanpassning Förmågan att kunna tillverka och leverera kundspecifika detaljer snabbt och säkert

Läs mer

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning LASERSKÄRNING och plåtbearbetning Häfla Bruks AB grundades 1682 och har sedan dess kontinuerligt varit verksamma inom tillverkning av järn, stål och metallprodukter på samma plats i norra Östergötland.

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

precision som affärsidé.

precision som affärsidé. precision som affärsidé. Förutom en riktigt bra totalkapacitet är fördelen med Parsgruppen att vi kan få en större bredd av leverantörer utan att behöva fler kontaktpersoner. Vi kommer att utöka och ytterligare

Läs mer

industriella länk i Kina

industriella länk i Kina Vi är din industriella länk i Kina Tillverkning i Kina med svensk trygghet CNT är ett svenskt företag med bas i kinesiska Chengdu. Vi har en mångårig erfarenhet av handel med Kina. Vi har egna lokaler

Läs mer

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic TRUMPF med världsnyheter på Blech Nordic Snart är det dags för den nya mässan Blech Nordic att slå upp dörrarna i Stockholm. Varmt välkomna den 4-7 oktober till den

Läs mer

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete PRINT MANAGEMENT Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete 1 2 STRÅLFORS RELEASE THE POWER OF COMMUNICATION 3 Total kontroll över din tryckta kommunikation Vill du fokusera på din kärnverk

Läs mer

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation.

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Kundanpassade ställverk Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Vi på Eldon sätter alltid kunden i centrum och gör allt vi kan för att leverera en optimal skåp- och ställverkslösning

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS STÅLKONSTRUKTION I FOKUS EN KOMPLETT TILLVERKARE PRIMAB startades 1989 av Per Risvall. Verksamheten har utvecklats successivt under åren och idag är PRIMAB en komplett tillverkare av byggnadskonstruktioner

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

Nyförvärv och nybyggnation för KS industriservice

Nyförvärv och nybyggnation för KS industriservice Ett nyhetsbrev från KS industriservice Nyförvärv och nybyggnation för KS industriservice KS har vårt stora förtroende sid. 5 Vi har ett ömsesidigt utbyte sid. 6 Lagandan är stark hostidaholmföretagen sid.

Läs mer

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE!

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! Vad har följande gemensamt: en rockkonsert, ett formel 1-team som vinner ett Grand Prix, tusentals flygpassagerare och de 10 nyckelringar

Läs mer

proplate CUTTING ON THE CUTTING EDGE

proplate CUTTING ON THE CUTTING EDGE proplatecutting ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på skärning i stål Tack vare en industrialiserad produktion med maskiner som går dygnet runt, året runt kan vi erbjuda flexibel tillverkning med skärning

Läs mer

Entreprenad, lego eller maskiner?

Entreprenad, lego eller maskiner? Entreprenad, lego eller maskiner? Bultsvetsteknik AB har en omfattande entreprenadverksamhet. Svetsning av förankringselement, pannstift, isoleringsspik m.m. sker oftast på plats hos kunden, men ibland

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

Med rätt kunskap kommer man långt.

Med rätt kunskap kommer man långt. PRODUKTION Med rätt kunskap kommer man långt. Har du egna byggprodukter att utveckla eller legotillverka? Vänd dig med förtroende till Arqdesign Produktion! Vi vet hur viktigt det är att allt material

Läs mer

Företagsinformation. Mindre serier, prototyper och modeller

Företagsinformation. Mindre serier, prototyper och modeller Företagsinformation Mindre serier, prototyper och modeller BA Prototypverkstad är ett företag som jobbar med produktutveckling. Verksamheten är främst inriktad på att ta fram prototyper, modeller, mindre

Läs mer

Företagspresentation. All in motion technology

Företagspresentation. All in motion technology Företagspresentation All in motion technology FAKTA OEM MOTOR Anställda Omsättning Tillverkare Huvudkontor Säljkontor ISO 28 st 120 MSEK 36 st Tranås Stockholm Malmö Hultsfred 9001:2008 14001:2004 Vi står

Läs mer

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable.

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable. våra värderingar we are reliable Vi kan produktion, vi agerar långsiktigt och vi satsar helhjärtat för att leva upp till kundernas förväntningar i fråga om kvalitet, leveransprecision och service. AQs

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

En komplett systemleverantör

En komplett systemleverantör En komplett systemleverantör 2 Heltäckande legotillverkare Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och är idag en komplett systemleverantör. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer