Copyright 2015 Fredrik.S.D Publiserad av Sands oas trädgårdstjänster Vänersborg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Copyright 2015 Fredrik.S.D Publiserad av Sands oas trädgårdstjänster Vänersborg."

Transkript

1

2 Copyright 2015 Fredrik.S.D Publiserad av Sands oas trädgårdstjänster Vänersborg. Innan vi kan gå vidare så va det där med de där tråkigare juridiska bitarna, så låt oss få dem ur vägen först. Observera att varje försök har gjorts för att ge en så korrekt, aktuell, tillförlitlig, och fullständig information som möjligt. Inga garantier av något slag är uttryckta. Läsaren bekräftar att författaren inte är engagerande i att ge professionell rådgivning. Genom att läsa detta håller du som läsare med att under inga omständigheter är författare ansvarig för eventuellta felaktigheter, förluster, direkta eller indirekta som kan uppstå till följd av användning av den informationen som skrivits i det här dokumentet, eller andra kompletterande material. Detta dokument är inte avsett att vara en ersättning för formell utbildning och dess material är inte tänkt som ersättning för professionellt utbildningsmariel.

3 Denna e handbok är licensierad för din personliga användning men får självklart spridas vidare utan författarens medtycke i dess orginal bland vänner och bekanta. Tack för att du uppskattar det hårda arbetet som ligger bakom detta arbete. Inledning. Mitt namn är Fredrik och tillsamans med Erika driver vi företaget Sands oas trädgårdstjänster mot privat personer i Vänersborgs området med inslag av fönsterputs. Personligen så kommer jag alldrig att se mig som full lärd, utmaningen är att alltid utvecklas och lära sig nya saker och att lära dessa vidare. Presis som du gör nu. Vi hoppas att du efter att ha läst denna enkla e handbok fått mängder av ideer som kan hjälpa dig att välja klokare beslut i din flyttstädning.

4 Flyttstäda själv, är det något som man kan göra? Svaret är självklart ja..! Ska du då göra det? Ja, det är som sagt är det helt och hållet ditt beslut, det finns för och nackdelar både i att göra det själv och anlita en firma för detta. Gör det själv. Först och främst att flyttstäda är tungt och tar mycket tid. Om du väljer att inte betala en städfirma för att ta hand om städningen, så se åtminstone till att du får hjälp av familj eller någon annan vänlig själ. Du bör ha någon form av städvana sedan tidigare, bäst resultat kommer du få om du kan lägga upp någon form av strategi, checklista etc som du bockar av. När du städar är det även viktigt att man inte springer runt och velar på olika platser, håll dig till en plan. Ex börja uppifrån och ner i ett rum, detta är extra viktigt framförallt om ni är fler som hjälps åt. På så sätt undviks onödigt slarv och spill med tid.

5 Bra förberedelse är a och o. En förutsättning för en lyckad flyttstädning görs långt innan det är dags för själva städmomentet. Rensa ut allt som går att rensa ut och släng det som ska slängas. Gå igenom barnens leksaker, släng det som är trasigt och ge bort sådant som inte längre används. Att spara en på en massa onödiga prylar och gammalt skräp som du aldrig kommer använda gör dig inte lyckligare. Gå igenom vind, källare och skänk bort sånt du aldrig använder exempelvis till Myrorna eller liknande ideella föreningar där prylarna kan komma till nytta. Det tar oftast längre tid än man tänkt sig, här kommer fem tips på vägen. 1. Alla som flyttat har nog någon gång känt paniken och stressen i en flytt? Inget blir riktigt som man tänkt sig och det är alltid något som strular som bilkrångel, nycklar, barnpassning etc. Kom ihåg att man får känna sig uppstressad och brusa upp, men glöm inte dina nära och kära. Hungriga och trötta människor gör ingen glad försök att se till så att alla får något att dricka och något snabbt och mättande i magen.

6 2. Börja i god tid, varför inte börja redan när du tömmer gaderoberna och packar ner allt i kartonger? Passa på att städa ur och stäng sedan dörren. Det samma gäller även för köksskåp och andra utrymmen när dessa är tömda. 3. Se över tak och väggar någon vecka innan flytt. Damma bort spindelväv, se över el uttag, ventiler mm. Hur ser kök och badrum ut? Dessa är de som tar längst tid och som du vinner på att förbereda. 4. Har du koll på din utrustning som hinkar, moppar, dukar, fönsterskrapor, kemikalier mm? Tro mig detta vill du inte leta efter dagarna innan du ska flytta. 5. Var mycket petig för den som flyttar in efter dig kan jag garanterat är det..!

7 Städningen kommer att gå som en dans på rosor om du kan rocka loss till den. Att ladda upp med dina bästa skivor gärna lite rivit som sätter en bra fart i din städning är super, vissa tycker dock tvärtom. Men visst blir det roligare med musik? Så du känner dig nu nöjd över att ha gjort allting själv, hela flyttstädningen är nu avklarad och du har även sparat in några slantar. Men finns det någon baksida? Förutom tid som du kunde investerat på annat så som själva flyttningen, så kan det faktiskt kosta dig desto mer i slutänden om du har slarvat.

8 De flesta klagomål kommer nämligen ifrån privatpersoner som städat själva än när en städfirma anlitats. Gäller det en lägenhet har du som hyresgäst oftast ingen möjlighet att själv åtgärda bristerna eftersom du antagligen inte längre har tillgång till lägenheten. Hyresvärden anlitar då en firma för arbetet och fakturerar sedan dig. Det kan med andra ord bli billigare att anlita en städfirma från början, eftersom du som privatperson då har rätt till rut avdrag och garanti på arbetet. Visst finns det lite att tänka på men jag kan lova till nästan 99% att om du är noga med städningen, har koll på din saker så har du inget att oroa dig för. Ta in hjälp. Faktum är att många som fått underkänt inte har orkat hela vägen på grund av allt slit och släp sen tidigare. Om du överlåter din flyttstädning förslagsvis till en seriös städfirma, så kan du istället fokusera på allt annat som behövs göras under flytten.

9 Och det är en hel del bara det, eller hur..? Att anlita ett städföretag kan innebära en del funderingar som. Är det säkert, kan man lita på dem? Vad händer om något går sönder? Att bjuda hem okända människor kan för de flesta kännas lite oroväckande. Vänd på det, tänk på den som städar och åker hem till olika okända människor och väl framme stängs oftast dörren bakom dem. De vet aldrig innan vem de möter. Så något kan gå sönder, det är trots allt inte hela världen eller..? Oftast om det är en seriös firma så ersätter de med en likvärdig produkt. Visst det finns rötägg i alla branscher, men det finns massor av seriösa kompetenta städföretag oavsett storlek på företaget. Här följer fem tips inför valet och kvalet. 1. Ett seriöst företag har självklart F skattsedel, större företag brukar även va anslutna till SFRO Städföretagens riksorganisation. 2. Om ni tagit in offert framgår det tydlig vad som ingår etc, är priset orimligt lågt?

10 Visst vissa mindre nystartade företag som slåss mot större konkurrenter kan ibland dumpa priset men ändå leverera ett fantastiskt om än bättre resultat. Som ny på marknaden vill de så snabbt de kan bygga upp en kundkrets med goda referenser, men de finns självklart de som helt enkelt inte bryr sig direkt. Här gäller det lite att gå på magkänsla 2. Tid, faktiskt det mest värdefulla som finns. Tid kommer aldrig åter, inte ens med alla pengar i världen. Hur prioriterar du? 3. Sedan rut avdraget infördes finns det få ekonomiska argument mot att inte beställa flyttstädning. 50% avdrag på arbetskostnaden är ju toppen. 5. Till sist kolla efter omdömen på olika forum på nätet efter vad folk ha skrivit om företaget som du funderar på.

11 Tid är lika med pengar. Om du i förväg har städat av det värsta tagit fram spis, kyl, frys och badkar och gjort vad du kan för att underlätta för företaget som ska städa så har du nästan mer än halverat tiden som behövs. Även om de flesta företag håller sig till sitt städ schema kan det vara värt att upplysa de som ska städa vad du gjort så att de också är medvetna om att det troligtvis kommer gå fortare att städa. Du kan säga att de inte ska ta vissa saker ex fönster ect men då vilar ansvaret på dig va noga när ni kommer överens. Bäst är att komma överens om att de ska se över allting, då har du ditt på det torra. Du får då garanti på arbetet till kanske halva kostnaden och hela ansvaret vilar då på företaget. Vissa tar betalt per timma andra per kvadrat, ingen flyttstädning är den andre sig lik.

12 Det är många saker som påverkar hur lång tid det tar och vilket slutpriset blir. Saker som påverkar är så klart bostadsyta, antal och typ av fönster, antal badrum, tvättstuga, hur välstädat det är från början, husdjur, rökning mm. Att flyttstäda är tufft, tidskrävande och utförs med handkraft. Va insatt redan från början att det kommer ta sin tid. Ett bra tips är att göra en checklista och bocka av alla moment allteftersom att du är klar med dem,

13 Dina åsikter betyder mycket för oss. Och vi hoppas verkligen att du funnit denna läsningen lärorik. Enda settet för oss att veta om det vi gör är bra eller dåligt är genom att göra din röst hörd.

14 Du kanske känner att vi missat något? I sin enkelhet utan att bli allt för långdraget kanske du känner att vi kan ha missat något? Oavsätt så vill vi tacka för oss det har varit jätte roligt att få skriva denna lilla e handbok och lycka nu till med städningen. Glöm inte att om du tyckte om denna e handboken så kan du självklart sprida den vidare i sin helhet till alla dina nära och kära. Mer om oss. Sands Oas är handelsbolaget som riktat in sig på vardaglig trädgårdsskötsel mot privat personer i Vänersborg och dess närområden. Vi utför de flesta vardagliga trädgårds rutiner som normalt utförs på en villa tomt ink enklare beskärnings arbeten etc. Utöver trädgårds arbeten utför vi även en hel del fönsterputs och under årets kallare månader flyttstäd. All information kan du enkelt finna på vår hemsida.

15 Eller om du hellre skulle vilja skicka iväg ett litet mail så gör du det enklast till.

16

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Fastigheter GL B Uthyrning och förvaltning sedan 1994 Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Här följer en praktisk checklista för att flytt städa. En flyttstädning är betydligt mer omfattande än

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION Det är viktigt att du som anlitar E-städ blir nöjd och får valuta för dina pengar. För att du ska känna dig trygg när du anlitar E-städ erbjuder vi fem dagars garanti. E-städs

Läs mer

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna.

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna. Flyttstäda Köket I köket är det många saker att tänka på inför flyttstädningen. Du behöver till exempel rengöra filtret i fläkten, galler, dörrkarmar och plåtar. Om du följer vår checklista får du med

Läs mer

Tips och råd för. En smartare flytt

Tips och råd för. En smartare flytt Tips och råd för En smartare flytt Några sista tips från Studentbostäder check på den! Det är mycket att hålla reda på när man ska flytta och lätt att missa något. Därför har vi samlat några smarta tips

Läs mer

Råd för en smidigare flytt

Råd för en smidigare flytt Flyttstäda Råd för en smidigare flytt När du ska flytta måste du göra en grundlig städning av din lägenhet så att den är ren när nästa hyresgäst kommer. I samband med flytten kommer en besiktningsman från

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer

TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE

TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE TIPS INFÖR FLYTT AVFLYTTNINGSINFORMATION GODA RÅD TILL DIG SOM FLYTTAR Det är mycket att tänka på när man flyttar från sin lägenhet. För att

Läs mer

Städtips. Till dig som flyttar

Städtips. Till dig som flyttar Städtips Till dig som flyttar Städa noggrant och lämna nycklarna i tid! När du flyttar är det många saker du måste tänka på - till exempel att någon annan kommer att flytta in efter dig. Därför är det

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut Till dig som flyttar ut Lycka till med flytten Vi tackar dig för den tid som du varit vår hyresgäst och önskar dig lycka till med ditt nya boende. Det är mycket att tänka på när du ska flytta. Här får

Läs mer

Art nr

Art nr Camilla Jonsson Vem bryr sig av Camilla Jönsson 1. Ett nytt hem Äntligen! Pappa sträckte på sig så att det knakade i ryggen. Det var den sista lådan, sa han och log. Skönt, sa jag och såg mig omkring.

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? Sida 1/5 BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du bäst väljer produktionsbolag Hur du bedömer ett bolags kompetens Hur du undviker att bli lurad

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

Att flytta ut Säg upp ditt avtal Lämna in dina nycklar Adressändring Tidigare utflytt Visning av din lägenhet Teknisk besiktning

Att flytta ut Säg upp ditt avtal Lämna in dina nycklar Adressändring Tidigare utflytt Visning av din lägenhet Teknisk besiktning Att flytta ut När du ska flytta är det mycket att tänka på, vi har därför sammanställt denna guide till dig så att din flytt ska bli lite enklare! Har du fler frågor och funderingar? Hör av dig till vår

Läs mer

Utflyttningsdags UPPSÄGNINGSTID GÖR I ORDNING LÄGENHETEN LÄMNA NYCKLAR

Utflyttningsdags UPPSÄGNINGSTID GÖR I ORDNING LÄGENHETEN LÄMNA NYCKLAR Hoppas vi ses igen! Utflyttningsdags Vi tycker att det är tråkigt att du flyttar, nen vi hoppas att du har trivts med oss och din bostad. När man är i flyttagen är det mycket som händer och det kan vara

Läs mer

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna Tips inför flytten! Råd & tips från Fastighetsägarna Det är mycket att ta hand om när du ska flytta! I den här broschyren får du några tips på hur flytten blir enkel och smidig för alla inblandade. Tips

Läs mer

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta!

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta! notar FLYTTPLANLÄGGAREN En smart checklista för dig som ska flytta! När du ska flytta är det viktigt att planera ordentligt. Flyttplanläggaren ger dig värdefull information för att göra din flytt så enkel

Läs mer

Lämna tillbaka samtliga nycklar - inklusive kopior

Lämna tillbaka samtliga nycklar - inklusive kopior Till dig som flyttar När du ska flytta är det mycket att hålla reda på - både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du länmar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg.

Läs mer

BoUpplysningen.se. Vad kostar en flyttfirma? Flera faktorer påverkar priset

BoUpplysningen.se.   Vad kostar en flyttfirma? Flera faktorer påverkar priset 1 / 6 Så hittar Hjälper du dig en när billig du och ska köpa, bra flyttfirma sälja eller byta bostad Vad en flyttfirma kostar påverkas av flera olika faktorer. Genom att jämföra offerter från flera olika

Läs mer

Stort tack för den tid du bott hos oss!

Stort tack för den tid du bott hos oss! Stort tack för den tid du bott hos oss! Här får du tips inför din kommande utflytt Tips! Adressändring Gör din adressändring i så god tid som möjligt. Senast två veckor innan avflyttning. När du flyttar

Läs mer

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR TILL DIG SOM FLYTTAR När du ska flytta är det mycket att hålla reda på. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det hela lite lättare. Förberedelser När du väl har sagt upp din lägenhet

Läs mer

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Golven vill du ha strålande, dina fönster ska vara glasklara och att toaletten alltid är ren och fräsch är ett krav. Men det fungerar inte alltid som du vill, och

Läs mer

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA av www.mveria.se. Se även www.mveria.se/blgg. Förberedelser Töm hela bstaden på möbler, flyttkartnger ch eventuella saker sm frtfarande finns i skåp ch lådr. Eftersm biutrymmen

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ. när du ska flytta. Anvisningar, tips och råd.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ. när du ska flytta. Anvisningar, tips och råd. VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ när du ska flytta Anvisningar, tips och råd. DAGS ATT FLYTTA? Vi hoppas att du har trivts bra i din lägenhet hos KBAB och att du ska trivas i ditt nya hem. Innan du flyttar vill vi

Läs mer

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA av www.moveria.fi. Se även www.moveria.se/blogg.

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA av www.moveria.fi. Se även www.moveria.se/blogg. CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA av www.mveria.fi. Se även www.mveria.se/blgg. Förberedelser Töm hela bstaden på möbler, flyttlådr ch eventuella saker sm frtfarande finns i skåp ch lådr. Eftersm biutrymmen

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Till dig som flyttar FLYTT-TIPS. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta

Till dig som flyttar FLYTT-TIPS. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta Till dig som flyttar Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta Läs om hur du gör flytten lättare Är det något du undrar över när det gäller din flytt? Välkommen

Läs mer

STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING

STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING Förberedelser Töm hela bstaden på möbler, flyttkartnger ch eventuella saker sm frtfarande finns i skåp ch lådr. Eftersm biutrymmen sm garage, balkng ch förråd ckså ska

Läs mer

Tips och råd för dig som väljer att packa själv

Tips och råd för dig som väljer att packa själv SIDA 1/2 Tips och råd för dig som väljer att packa själv 1 2 3 FAST INREDNING Ta ned skåp och hyllor som är fastmonterade på väggen. Ta hand om eventuella nycklar, de är ditt ansvar. 4 5 SKRYMMANDE MÖBLER

Läs mer

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden.

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Manual för diskrimineringstester En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Vill du testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden? I den

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Villkor för flyttstädning

Villkor för flyttstädning Villkor för flyttstädning 1) Nyckel och larm till bostad eller annan lokal Nycklar förvaras av den som utför arbetet hos er. Vi gör vårt yttersta för att denna personen alltid ska vara densamma, men i

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Allmänna villkor - 2015-09-28

Allmänna villkor - 2015-09-28 Allhjälpen i Umeå AB Orrvägen 10 904 20 Umeå Org nr: 556766-1177 Godkänd för F-Skatt Tel: 0738-41 95 67 (Dygnet Runt) E-post: info@allhjalpen.se 1. ALLMÄNT OCH DEFINITIONER Allmänna villkor - 2015-09-28

Läs mer

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM:

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM: Veckostädning Den återkommande städningen kallas veckostädning. Tillsammans med oss är det Du som kund som bestämmer vilka rum i Din bostad som ska ingå och vad som ska göras. Normalt utför vi nedanstående

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN INFLYTTNING Lägenheten blir tillgänglig för dig senast kl. 12.00 dagen efter att den tidigare hyresgästens kontrakt löper ut. Infaller den dag då lägenheten ska tillträdas

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L 9 stora misstag du antagligen gör med din marknadsföring (Och hur du fixar dem) All rights reserved 02 av 16 B O N U S C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 9 s t o

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Min kompis har en synnedsättning

Min kompis har en synnedsättning Min kompis har en synnedsättning Jag bara måste berätta om min bästis Lova som har en synnedsättning. Jag vet ingen som kan så många roliga historier som hon. Hon verkar komma ihåg allt hon hört. Det är

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB Vi på MKB lovar våra kunder ett bra och trivsamt boende och det är en uppgift som vi bara kan lösa tillsammans med dig som entreprenör. Tillsammans med er ska vi se till att kunderna trivs, har det bra

Läs mer

============================================================================

============================================================================ Enmansföretag inköp utav material Postad av Johan - 30 jul 2017 20:35 Hur gör ni som är egenföretagare vid inköp av material? är där ngn som gör sina inköp från internetgrossister såsom elbutik, elonline

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige.

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. Medlem av Almega Hemserviceföretagen Varumärket Sweden Home Support drivs idag av två olika bolag: 1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. 2.

Läs mer

Tillfället gör tjuven

Tillfället gör tjuven Tillfället gör tjuven Det här är en broschyr om lägenhetsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott, vad du kan få hjälp med av andra och vad som händer om du i

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Blixten och hans Vänner kapitel 12

Blixten och hans Vänner kapitel 12 Kapitel 12 Blixten och hans Vänner kapitel 12 I vilket vännerna behöver hjälp När museet öppnade lyckades Vännerna smyga sig ut och upp till sophögen utan att bli upptäckta. "Det är där hon är", sa Blixten

Läs mer

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej!

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej! Uppdatering: 2019-05-21 gällande AFT Hej! Jag skickar ut denna uppdatering för dig som har valt att gå med i AFT/CTT eller som är på gång just nu med att komma igång med AFT/CTT. Kommer löpande försöka

Läs mer

AVTAL/VILLKOR FLYTTCLEAN FLYTTSTÄDNING

AVTAL/VILLKOR FLYTTCLEAN FLYTTSTÄDNING Flyttclean Flyttstädning i Värnamo med omnejd Grundat år 2016 och drivs av Jonathan Petersson - Enskild firma, Blomstervägen 14, 331 42 Värnamo Org-nr: 900223-**** Godkänd för F-skatt Registrerad för moms.

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Råd och regler för dig som skall flytta ut

Råd och regler för dig som skall flytta ut Råd och regler för dig som skall flytta ut köket varsamt! förrådet nallar Några flyttråd på vägen Passa på och rensa bland dina saker! Packa smidigt, blanda lätta och tunga saker i samma kartong. Märk

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Varför behövs E n e r g i s k y d d?

Varför behövs E n e r g i s k y d d? Må Bra skolan Varför behövs E n e r g i s k y d d? Skydd Februari har kommit till oss. Stressen från julen har lagt sig. Vintern börjar gå mot sitt slut och känslan av att ljuset snart kommer tillbaka

Läs mer

Introduktion till Strykfritt AB.

Introduktion till Strykfritt AB. Introduktion till Strykfritt AB. Kära kund tusen tack för visat intresse. Vi kommer här på några sidor att gå igenom vad det innebär att vara kund hos oss. Vi vill att du känner dig säker och trygg när

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker.

Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker. Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker. På pappret är Hökerum Bygg inget mer än ett vanligt byggföretag ute på vischan. Ändå är det oss alla pratar om. Vi som vinner viktiga uppdrag runt om i

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Tändvätska för att hitta din glöd privat och på jobbet! Att ge varandra tändvätska innebär att vi ger varandra rätt energi. Då får vi

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se Städ- och hemservice Lastbilsuthyrning Behöver du en lastbil för flytten? Eller har du behov av fraktutrymme för längre eller kortare perioder? Hos oss kan du hyra lastbilar för små och stora behov, B

Läs mer

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen En bra kompis - sagan om den goda förpackningen FRUKT 1 Det här är William och Ellen. Idag är de med sin farmor och farfar i affären. I affären är det fullt av människor och många hyllor med varor. Det

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 8 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Allas är kreativ, färgstark och mångsidig! Tidningen bjuder på inspirerande recept, intressant läsning, hälsa och roligt mode men också skön avkoppling mitt i veckan.

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut 1 Till dig som flyttar ut När du ska flytta är det mycket att hålla reda på - både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg.

Läs mer

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering är en applikation som gör det möjligt för dig att enkelt reglera värmen i huset. Därefter ska man kunna följa statistiken över sin elförbrukning och dess kostnader. Möjligheten att ställa värmen inom en

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Tänk att få fira sitt kalas bland en massa gulliga djur, med skattjakt och kanske dagens höjdpunkt ponnyridning! Hos Årsta 4H blir detta drömkalas

Tänk att få fira sitt kalas bland en massa gulliga djur, med skattjakt och kanske dagens höjdpunkt ponnyridning! Hos Årsta 4H blir detta drömkalas Tänk att få fira sitt kalas bland en massa gulliga djur, med skattjakt och kanske dagens höjdpunkt ponnyridning! Hos Årsta 4H blir detta drömkalas verklighet! Lika mycket som det är roligt för barnen,

Läs mer

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Säljare av olika skäl Hur ser du på din egen säljarroll? Jag möter människor som arbetar med försäljning av olika skäl och som ser helt olika på sina uppdrag

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Gerlachs väg 4, lgh 1102, 43251 Varberg Telefon: 0705470724 E-post: floristiskdesign@live.se Gerlachs Väg 4, 43251 Varberg Telefon: 0735127832 E-post: elajoh82@hotmail.com 780628-9364 1/1-del 820423-2022

Läs mer

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ANNA HANSSON ORDLISTA kängor (sida 5, rad 1) tjocka, stora skor skilt sig (sida 5, rad 7) separerat, inte längre gift myren (sida 7, rad 2) blöt mark där man kan sjunka ner tall

Läs mer

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig en-ord Ett-ord Plurar Adjektiv Adjektiv + Substantiv Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. Jag är en stor man. Jag äter ett stort äpple. Jag äter stora äpplen. Jag är en liten man. Jag äter ett

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS)

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) Missnöjda kunder är en av de svåraste och mest jobbiga uppdragen att hantera. Men att kunna hantera sina missnöjda kunder på rätt sätt är otroligt viktigt och kan ofta

Läs mer

Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN. Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti

Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN. Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN Vid en flytt är det många moment

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

När du ska flytta. Coby Fastighets AB. Säg upp lägenheten skriftligt. Lämna tillbaka samtliga nycklar. Gör adressändring.

När du ska flytta. Coby Fastighets AB. Säg upp lägenheten skriftligt. Lämna tillbaka samtliga nycklar. Gör adressändring. När du ska flytta När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg Säg upp

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 4402 1 304 med adress Stenbrottsgatan 1, 17277 Sundbyberg i BRF Fågelhusen (org. nr 769612-6825) Frågorna i denna frågelista besvaras av

Läs mer

Köpa bostad på rätt sätt. Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första

Köpa bostad på rätt sätt. Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första Köpa bostad på rätt sätt Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första Vilket boende passar mig? Är läget viktigt för mig? I och nära Mariehamn, strandtomter mm. kostar mycket mer. Vilka

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Ordningsregler. i boendet

Ordningsregler. i boendet Ordningsregler i boendet 2012-03-12 Stiftelsen Utbildning Nordkalotten Den dagliga kontakten med hyresvärd och med hyresgäster bygger på bestämmelser i hyresavtal och hyreslag, men också på många andra

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde.

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. NYHET! Garanterat Renoverat Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. Garanterat Renoverat efter byggkonstens alla regler. Det sätter vi upp till en halv miljon på. Vi jobbar varje dag

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag.

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Det är lätt att vara energismart, bara man vet hur. Vi vet att många idag vill leva lite energismartare både för den egna hushållskassans och

Läs mer