Älvsjöaktuellt. Resultat USM (P16) Kval Huddinge IBS - Älvsjö AIK 1-3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Älvsjöaktuellt. Resultat USM (P16) Kval Huddinge IBS - Älvsjö AIK 1-3"

Transkript

1 Älvsjöaktuellt Vill du synas här? Har ditt lag spelat cup eller kanske söker ni spelare? Vi tar alltid tacksamt emot tips på innehåll till månadsbladet. Skicka ett mejl till Bollekis Vi tar emot spelare födda 2009 och Tid: Tisdagar 16:00-17:00 Plats: Långbrohallen. Resultat USM (P16) Kval Huddinge IBS - Älvsjö AIK 1-3 Älvsjö vidare till slutspel Annonsera i hallen Vi har fått upp ytterligare en reklamvepa och tar gärna emot fler annonsörer. Kontaktpersoner: Thomas Wester och Johan Noté, teamledning@alvsjoaik.nu. Öppettider kansli Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Ring och kolla att någon är på plats, ibland är de ute och startar upp nya lag... Vill du se ut som Skägget? Köp supporterkläder Passa på och handla när Herrarna och Damerna har hemmamatch. Hoodtröja 400kr T-shirt 150kr Mössa 130kr Älvsjöcupen Datum för Älvsjöcupen är nu bestämda, så reservera tiden i kalendern. Klasser: 9 16 år. Datum: 5-8 maj (Kristi Himmelfärd) Lagen spelar antingen torsdag-fredag eller lördag-söndag (beroende på ålder).

2 Älvsjöaktuellt Kisakallio 2016! Det blir Kisakallio även nästa år! Boka 10-14/8 redan nu, mer information kommer framöver. Tips till lagen; börja sälja matprodukter redan nu för att sänka avgiften för de som vill åka med. Läs mer på hemsidan. Herrspelarna har valt fadderlag Merparten av våra herrlagsspelare har nu valt fadderlag. Målsättningen är att så många pojklag som möjligt ska få besök av dessa. Dock finns det flera lag i några åldersgruppen samt att träningarna krockar med herrlagets egna pass, som kan försvåra schemaläggningen. Pojklagen kan kontakta och stämma av med lagledare Mia Anttila om de har frågor och behöver kontakt med spelarna i herrlaget. Detta görs via mia.anttila@alvsjoaik.nu Resultat DM Åttondelar Dam Nacka - Wallenstam Älvsjö AIK 0-4 Älvsjö AIK vidare till kvartsfinal Åttondelar Herr Ingarö IF - Älvsjö AIK 2-7 Älvsjö AIK vidare till kvartsfinal Grupprabatt på elitinnebandy! Vi fortsätter succén med anhörigrabatt på dam- och herrlagets hemmamatcher. 20 personer får gå för 500kr om ni följer med ett ungdomslag. Föränmälan krävs! Anmälan dam: alander@ryggassist.se Anmälan herr: mia.anttila@alvsjoaik.nu Granförsäljning Du köper väl även årets julgran av Älvsjö AIK Innebandy? Vi kommer finnas på plats vid Långbrohallen och Ica Svartlösavägen december. Tider: Helger: Vardagar: (enbart Ica Svartlösavägen) Först ut att hålla träning är Anton Sundin och Jonas Apgnepil för P02. Foto: Mia Anttila.

3 Hallsituationen Klubben har fått en ny hemmahall i Sätra som flera lag både tränar och spelar matcher i, vilket är kul. Men det behövs fortfarande fler hallar. Det pågår en hel del verksamhet genom olika möten med idrottsförvaltningen, Stockholms stadsbyggnadskontor och andra med fokus på att få hallar till söderort. Jonas Köpcke från Älvsjö AIK Innebandy är drivande i Hallaristockholm.nu. Månadsbladet har bett honom göra en lägesrapport på hur det går med de olika hallarna i söderort. Västbergaskolan Det planeras för en fullstor hall där nuvarande gamla hallen finns (vid fotbollsplanen). Staden tror inte det skall uppstå några större problem med bygglov osv på den idrottsytan som finns där. Kämpetorp De tror och hoppas att det blir beslut om bygge av fullstor dubbelhall under hösten Just nu är skolan fylld av migranter men om det löser sig skall skolan byggas om/renoveras. Vi trycker på för att få föreningsdrift av fiket, lokal för förråd och så vidare. Fruängsskolan (vid bollplanen) Vi har lyft frågan på agendan men ingen action ännu. Långbrodal Johan Skytte: Vi väntar på material kring strategiplan/idrottshall(ar) från rektorn. Viktigt att säkerställa att föreningslivets behov tillvaratas, så det inte bara blir skolans spec som gäller. Västertorp Mycket sannolikt (utan att det finns några som helst beslut) att hela hallen rivs och helt ny byggs på ytan vid Personnebadet. Vi har tryckt på behovet av att få en ny arena där representationslagen kan spela inklusive ordentliga läktare. Parkeringsplatser Gruppen har lyft frågan om p-platser för ledare i samband med match/träning vid stadens anläggningar då det är både svårt att hitta plats och blir kostsamt för ledare att parkera.

4 Vi samarbetar med PerformIQ! Sedan i somras har klubben ett samarbete med PerformIQ. Ett samarbete som innebär fördelar för båda parter. PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag rekryterar personal med idrottsbakgrund. PerformIQ menar att idrotten hjälper att utveckla egenskaper som ansvarskänsla, fokus, teamkänsla och vinnarinstinkt något alla våra spelare och ledare känner igen sig i. + Spelare i klubben kan skicka in sitt CV till PerformIQ så hör de av sig för att se vad just du är intresserad av. Förutom att de kommer hjälpa er till jobb kommer de också att sponsra med en viss summa till föreningen för varje jobbtillfälle. Alltså; ju fler Älvsjöspelare de kan hjälpa till ett jobb, desto bättre för klubben! De flesta tjänster är dagtid, vilket passar de som gått ut skolan, men ibland dyker det upp event som ska bemannas till exempel en helg, och då kan även yngre personer vara intressanta. Egenskaper från idrotten har stor betydelse för näringslivet. Vi märker att personal med idrottsbakgrund är extra duktiga på att ge energi, fokusera, anta utmaningar och samarbeta. Vi har även sett att vår personal generellt har en lägre frånvaro då hälsa är ett naturligt inslag i deras vardag, säger Anders Söderholm, grundare & VD på PerformIQ. Månadsbladet har intervjuat Cissi Monthan i Damlaget, som har jobbat för dem några månader nu. Vad är det för jobb du fått? Jag jobbar som vikarie på förskolor och skolor runt om i Stockholm men har även fått jobba ett par gånger på ett lager. Hur gjorde du för att få det? Jag hörde talas om jobbet och kontaktade då Thomas Wester som skickade vidare min ansökan till Performiq. Sedan blev jag kontaktad av Performiq och fick komma dit på en intervju några dagar senare. Skulle du rekommendera andra att söka jobb via dem? Jag skulle absolut rekommendera andra att söka jobb via Performiq. Det är ett bra första jobb efter att man har slutat skolan och det kan nog gå att kombinera om man vill studera på högskola samtidigt som man jobbar. Det är även ett lärorikt och omväxlande jobb då man ofta får komma till nya arbetsplatser och träffa mycket nya människor.

5 MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY Intervjun: Mia Anttila Vi kommer under året uppmärksamma våra duktiga medlemmar i Team Ledning. Nu har turen kommit till Mia Anttila som är teamledare fö Team Ekonomi. När började du engagera dig i Älvsjö AIK Innebandy och av vilken anledning? För ca 5-6 år sedan, när äldsta sonen spelade i HJ, då som lagledare samt även delaktig i budgetgruppen, numera Team Ekonomi där jag är kvar i dagsläget kombinerat med rollen som lagledare i vårt herrlag. Hur länge har du varit med i styrelsen, och vad är din största drivkraft i den rollen? Som Teamledare för ekonomigruppen sen 3 år så känns det extra roligt att vi börjar få sån stor kontroll på budget och ekonomi samt allt runtomkring med rutiner och även vår nya organisation. Det finns många som brinner för sporten men det finns även många som brinner för ledarskap och organisation. Att vara med och påverka och förändra föreningslivet känns kul, men även en stor utmaning. Du är teamledare för ekonomi, vilka frågor är de viktigaste just nu? Arbetet med ny förening, översynen till att effektivisera processer inom administrationen för tex ledare och för ledningsgruppen, få till bra flöde och redskap som förenklar. Det mesta inom ekonomi är A och O i en förening och här finns det alltid något att göra. Då jag jobbat inom lönoch ekonomihantering i mer än 15 år så har jag, förhoppningsvis, en hel del att bidra med. Vad är det roligaste med sporten innebandy? Det snabba spelet och utvecklingspotentialen! Varför ska man ska börja spela innebandy i Älvsjö AIK Innebandy? Bästa föreningen! Stort hjärta i allt och ett otroligt driv i organisationen! Vad sysslar du med när du inte engagerar dig i Älvsjö AIK? Som vice kontorschef, auktoriserad redovisningskonsult samt ansvarig för nya kunder i Stockholmsområdet för Fortner AB så fyller jag snabbt upp min vardag. Lägg till familjen och vänner så blir det snabbt fullt i kalendern ;-) Vilket är ditt bästa minne med Älvsjö AIK? Måste vara alla åren när vi varit på cup med HJ, vilka fantastiska ungdomar och även ledare. Dagens engagemang i herrlaget, där jag faktiskt följer vissa juniorers resa känns också jättekul. Att bara få vara med är obetalbart och ger en många skratt emellan varven. Sen måste jag även nämna årets SM-final i Globen, 170 personer som ställde upp och jobbade, spelare, ledare och föräldrar. Fantastiskt!! Dock ligger årets träningsläger i Kisakallio som en riktigt toppfavorit. Förutom innebandy, vad är det bästa du vet? En bastu på landet efter en skön grillkväll ute en sommarkväll.

6 Intervjun: i Stockholm har problem att få tillräckligt mycket halltider som fungerar för unga. Jag ser därför detta som en strategiskt viktig prioritet för att staden på lång sikt skall kunna erbjuda idrottsaktiviteter för unga. Om ingen driver frågan när staden växer blir det lätt så att politikens fokus landar på att bygga bostäder och idrottsytorna blir åsidosatta. Jonas Köpcke Alla klubbar behöver hallar att spela i. Men alla klubbar har inte någon som lägger ner lika mycket tid och energi som Älvsjös Jonas Köpcke gör för att du ska ha någonstans att jaga plast. När började du engagera dig i Älvsjö AIK Innebandy och av vilken anledning? Jag har tre barn som alla passerat genom Älvsjö AIK. Först Bollekis med Nigge, sedan har alla tre spelat både fotboll och innebandy i Älvsjö. Innebandyn tog dock överhanden och både jag och min fru blev sedermera ledare under många år. För mig började det nog med att jag var i hallen när det var bollekis och Nigge började kasta bollar till mig, alla ungarna kom rusande och plötsligt var jag engagerad. Hur länge har du varit med i styrelsen, och vad är din största drivkraft i den rollen? Minns faktiskt inte när jag blev formellt rekryterad men min drivkraft är - och har alltid varit - att bidra till att ungdomar blir aktiverade och fostras in i gemenskapen som lagidrott innebär. Värdet av att ha minst en planerad aktivitet varje vecka, att bli fysiskt aktiverad och därtill lära sig fungera i grupp är väl dokumenterat för ungdomars positiva utveckling. Du har hallfrågan som särskilt ansvar. Vilka frågor är de viktigaste just nu? Jag är invald i styrgruppen för där innebandy, handboll och basket gemensamt verkar för att få fler fullstora hallar i Stockholm. Jag är även ordförande i vårt eget hallbolag - Långbrohallen AB - i vilket vi ser till att vår egen hall hålls i skick, stödjer föreningens och våra övriga nyttjares verksamheter och har en god ekonomi. Alla föreningar som bedriver verksamhet Vad är det roligaste med innebandy som sport? Dels att det är en lagsport, dels är det fart och fläkt, sedan är det dessutom relativt enkelt och billigt att spela vilket bidrar till att alla kan vara med. Vad sysslar du med när du inte engagerar dig i Älvsjö? Jag har eget företag inom sjukvårdsbranschen. Även där har jag en del kontakter med verksamheter inom friskvård och hälsa då vi samarbetar med Vasaloppet, Stockholm Marathongruppen och andra. Sedan är jag engagerad i en förening som verkar för att staden skall bygga fler fullstora idrottshallar. Vilket är ditt bästa minne med Älvsjö? Oj, svår fråga. Jag har massor av bra minnen. Alltifrån de situationer då man som ledare känt att man varit viktig för barn/ungdom som kanske haft lite jobbigt till rent sportsliga händelser som när våra lag vunnit guldmedaljer och gjort riktigt bra laginsatser. Insatser där man sett att all tid man lagt ner på att få gruppen att fungera och känna trygghet - så att de kunnat prestera på högsta nivå. Vi som varit ledare har många goda minnen vi kan tala om när vi ses. Varför ska man börja spela innebandy i Älvsjö AIK Innebandy? Som barn lär man sig massor av att vara med i ett lag, åka på cup, träna och agera i grupp - man lär sig att ta ansvar. Man har kul, man får nya kompisar - jag kan rada upp hur mycket som helst. Sedan är förstås Älvsjö AIK en kanonbra förening med både egen hall, resurser och organisation för att utveckla både lag och ledare. Till sist har vi också mycket bra seniorverksamhet inom både dam och herr så för dem som vill gå hela vägen kan man börja från 6-årsåldern och sedan fortsätta tills man blivit vuxen - hela tiden med välutbildade ledare och möjlighet att få bra med speltid. Jag spelar själv på söndagkvällarna med ett gäng som pensionerat sig och det är fortfarande lika roligt. Förutom innebandy, vad är det bästa du vet? Ännu en svår fråga. Jag har blivit lite mer reflekterande på senare år - uppskattar det enkla; en promenad i skogen en fin höstdag med vår hund, umgås med nära och kära, en fisketur. Sedan är det ingen hemlighet att jag älskar ostbågar!

7 CHEFEN SNACKAR Konstig tid på året denna början av november, det känns som säsongen precis börjat men fokus går mot årsslut, och hur ser det ekonomiska utfallet ut? Vår ekonomi är nämligen en del av vår huvudorganisations ÄAIK Fritids ekonomi som har ekonomin som följer kalenderår. För oss i Innebandy hade det varit betydligt bättre med en årsomslutning som följer innebandysäsongen och det är en av anledningar till att vi driver frågan om egen förening. En annan viktig del är att styra över vår egen ekonomi och kunna balansera medel mellan åren vilket vi inte kan som en del av Fritid. Vid denna tid får vi också många frågor och kommentarer efter att medlemsavgifter ska betalas såsom, vi i laget får inget tillbaka, varför är det så dyrt, varför ska oavlönade ledare också betala etc. Det är helt relevanta frågor och vi ska vara öppna och transparenta och kunna förklara varför. Överordnat försöker vi hitta olika vägar att finansiera vår verksamhet så vi kan känna förtroende att så småningom stå på egna ben med egen ekonomi. I det läget har vi inga andra att luta oss emot såsom vi har idag med ÄAIK Fritid i ryggen. Därav dessa säljaktiviteter vi lägger på lagen, allt för att undvika att höja medlemsavgiften som legat stilla flera år i rad och som vi helst vill slippa höja för att tröskeln ska vara så låg som möjligt att spela innebandy på individnivå. Alla ledare måste vara medlemmar i föreningen för att kunna fungera som representanter för föreningen, det är en del av våra stadgar precis som regel från förbundet. Däremot kan ju en lagkassa samlas ihop för att betala dessa ledare. Egna säljintäkter är dock en liten rännil av vart pengar kommer ifrån. De stora intäkterna är självklart bidrag från kommun och stat i kombination med medlemsavgifter. Men även våra egna cuper, granförsäljning, sommarskola etc är bra bidrag i slutändan. Inte att förglömma sponsringsintäkterna som tack vare goda insatser ger ett fantastsikt bidrag. Vart går pengarna? Visst kostar vår satsning på representationslagen en hel del men det finansieras till en hel del av spronsring och andra säljaktiviteter. En av de stora utgifterna är hyra till Långbrohallen där många av våra ungdomslag har tider. Vi betalar en

8 skälig hyra och utan hallen kunde vi inte bedriva den verksamheten som vi så gärna vill i och med den brist på hallar som finns i kommunen. De andra stora kostnadsposterna är domare, serie/cupavgifter samt spelarlicenser som vi betalar för verje spelare. Vi satsar även på kansliet där vi har två halvtidstjänster som är till för att stödja och supporta oss alla i föreningen. Vi erbjuder ledarutbildning för ledarna i organisationen. Representationslagen stöttar ungdomslagen genom närvaro på träningarna, dock fortsatt bara i sin linda. Vi skulle vilja se mycket mer utbyte mellan lagen. Vi håller med matchställ och lite annat materiel men ambitionen är att göra mer. Så här års görs således en översyn av ekonomin och pekar allt på ett bra resultat sätter vi av medel till ungdomsverksamheten som är anledningen till att vi finns och vår ledstjärna. Vi hoppas på att kunna sponsra åtminstone en ledare per ungdomslag till nästa års träningsläger precis som i år. I bästa fall kan det även komma lite kläder till ledare till livs men det är lite för tidigt att sia om. Har ni frågor eller undringar så är det bara att höra av sig till någon av oss i Team Ledning så ska vi göra vårt bästa att förklara och besvara era spörsmål. Men nu fokus på innebandy och vi ses snart i en hall... Stöd Älvsjö AIK genom Gräsroten Älvsjö AIK drog i år in 2500 kr på Gräsroten. Att jämföra med Mellansjö MK, en förening med två innebandylag, som drog in kr. Det är helt gratis för dig att stödja Älvsjö AIK Innebandy, det enda du behöver är att välja att bli föreningsfadder till Älvsjö AIK Innebandy och det via denna länk Om Gräsroten Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Om du är kund hos Svenska Spel kan du bli föreningsfadder - och vara med och påverka vilka föreningar som får dela på pengarna. Att bli föreningsfadder kostar ingenting för dig. Du behöver bara välja vilka föreningar du vill ge ditt stöd. Varje gång du spelar ger du sedan automatiskt poäng till dina favoritföreningar. Poängen avgör hur stor andel varje förening får när vi betalar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten en gång om året. Vanliga frågor om Gräsroten hittar du på Svenska Spels sida om Gräsroten. Roger Andreason Ordförande Team Ledning

9 Dam Herr Kommande 5 matcher: Älvsjö AIK - Strömsbro IF Datum: 15 november Matchstart: 14:00 Kommande 5 matcher: Duvbo IK - Älvsjö AIK Datum: 12 november Matchstart: 19:00 Plats: Löthallen Tyresö Trollbä... - Älvsjö AIK Datum: 21 november Matchstart: 13:00 Plats: Tyresöhallen Älvsjö AIK - Åby IBK Datum: 15 november Matchstart: 17:30 Älvsjö AIK - Stenhagens KK Datum: 29 november Matchstart: 15:00 Värmdö IF - Älvsjö AIK Datum: 28 november Matchstart: 15:30 Plats: Värmdö sporthall Älvsjö AIK - Storvreta IBK Datum: 20 december Matchstart: 15:00 Älvsjö AIK - Telge IBS Datum: 6 december Matchstart: 16:45 Bele Barkarby IF - Älvsjö AIK Datum: 10 januari Matchstart: 15:00 Plats: Jakobsbergs sporthall FBI Tullinge - Älvsjö AIK Datum: 19 december Matchstart: 14:00 Plats: Tullingehallen

MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY. Älvsjöaktuellt

MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY. Älvsjöaktuellt Älvsjöaktuellt Behövs nyhetsbladet? Vi är nu inne på tredje året med månatliga nyhetsbrev, och vi får sällan någon respons på det vi skriver, så frågan är hur många läser bladet? Räcker det med att vi

Läs mer

Älvsjöaktuellt. Gräsroten. Tack till våra ungdoms- ledare! Tack till P04. Påminnelse hallar. Summercamp MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY

Älvsjöaktuellt. Gräsroten. Tack till våra ungdoms- ledare! Tack till P04. Påminnelse hallar. Summercamp MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY Älvsjöaktuellt Tack till våra ungdoms- ledare! Vi har många ledare som gör ett stort jobb för klubben men nu inför sommaren vill vi rikta ett extra tack till alla våra ungdomsledare: Petra Dynesius - F06/07

Läs mer

MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY MARS

MÅNADSBLAD FÖR ÄLVSJÖ AIK INNEBANDY MARS Älvsjöaktuellt Älvsjö arrangerar slutspel i Stockholmsligan Älvsjö arrangerar slutspel i Stockholmsligan och Stockholmscupen vid tre tillfällen i Västertorpshallen: 17 april Gruppspel för Flickor röd 23

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Nuvarande organisation. Datum:

Nuvarande organisation. Datum: Nuvarande organisation Datum: 171007 1 Bakgrund Älvsjö AIK organisation Fotboll Långbrohallen AB Fritid Orientering Gymnastik Innebandy Simning 934 Medlemmar 2016 blev vi en egen förening inom Älvsjö AIK.

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL Agenda ledarmöte 24 mars 2015 Inledning Högalids profil Thomas Vem gör vad i laget? Anneli Utbildning ledare Helena/Anneli Ekonomi och sponsring Helena/Thomas

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet Välkommen till säsongen 2017 2018 Välkommen till vår verksamhet Nu är det återigen hög tid att starta upp en ny säsong för våra innebandyälskande medlemmar och även för er som fortfarande inte har vågat

Läs mer

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat kl 09:30 Sid 1 av 5

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat kl 09:30 Sid 1 av 5 PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat 2017-03-29 kl 09:30 Sid 1 av 5 Gruppindelning: Herrar grupp 1 Herrar grupp 2 Damer HJ17 grupp 1 Alunda IBF Almunge IK Alunda IBF FBC Uppsala 1 Gottsunda IBF Bålsta

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-08-25 Introduktion Kommande säsong Kalender Ekonomi alla är en del av laget AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt, Martin Enquist, Richard Larsson, Håkan

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08 [2011-11-05] GIMONÄS UMEÅ IF POLICY [Reviderad policy, fastställd av styrelsen 2011-11-05] Policydokument Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet Ta med dig idrottens mentalitet in i arbetslivet Företag letar efter dig Genom träning och föreningsliv utvecklar du beteenden som kan kännas självklara. Till exempel ledarskap, teamkänsla och dedikation.

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 19.00-20.30 2015-03-23 Föreningen och värdegrunden Varför starta i en ny förening? KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24 Närvaro 11st: Maria Artursson (Meja), Marina Lindgren (Malva), Mikael Lundkvist (Maja), Chrille Robertsson (Linn R), Evelina Lindgren (Tilda), Roger Rantatalo (Moa), Anna Sjögren (Vanessa), Göran Wikman

Läs mer

Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015

Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015 Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015 Poängkvot (nedan förkortat p-kvot) innebär antalet inspelade poäng delat på antalet matcher. Denna används inledningsvis för att särskilja vilket lag som kvalificerar

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

matchprogram 2017/2018 damer division 1 MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK Hässelbyhallen lördag 23 september 14:00

matchprogram 2017/2018 damer division 1 MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK Hässelbyhallen lördag 23 september 14:00 seriepremiär MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK lördag 23 september 14:00 matchprogram 2017/2018 damer division 1 Vi hälsar AIK varmt välkomna till dagens domarpar: Bjarne Heckelstrand &

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad:

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad: PLANTIDER 2019 Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober Innehåll Inledning... 3 Tider Per fotbollsplaner... 4 Stuvsta IP 11 manna... 4 Stuvsta IP 5 manna... 5 Gymnasieplan 7 manna... 6 Kvarnberga

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB.

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Detta är ÖHK En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Önnereds HK En förening i Väster som älskar handboll. Med en bred ungdomsverksamhet som är väl organiserad kommer sportsliga

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Sektionsmöte Mötesanteckningar

Sektionsmöte Mötesanteckningar INNEBANDY Sektionsmöte Mötesanteckningar 2017-12-10 19.00-21.30 Hammarhallen Närvarande : Katarina Hampusson (P05/06), Ann- Christine Sahlström (P07), Patrik Henriksson (herrar utv) Sektionen: Stina Thysell

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Välkommen till Föräldramöte P99!

Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P98/99! Ledare P99 Jonka: Lagledare/Tränare Manne: Tränare Fille: Tränare Öje: Tränare mm Lagledare Jonka Jag ska anmäla vårat lag till matcher

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 Söndagen den 27 augusti strömmade kanske så många som 1500 barn, ledare och anhöriga in på ett sensommarhärligt Källängets IP. Barnfotboll och svensk sommar är verkligen

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA 2016-08-09, Ystad Arena AGENDA FÖR MÖTET: Ledarstaben U-laget Säsongen 2017/2018 Riktlinjer SM Serie,Cuper, SM mm Utvecklingssamtal Funktionärer till hemmamatcher Ekonomi Kommunikation

Läs mer

NR 2 April 2011 Årgång 37

NR 2 April 2011 Årgång 37 NR 2 April 2011 Årgång 37 SK ÖRNEN Box 28 660 60 MOLKOM ÖRNENBLADET E-mail:ornenbladet@live.se Ordf. Bengt-Olov Elfman 070-6002379 Innehåll: Sid: Inbjudan 2 Ordförandes rader 3 Innebandy 4-7 Molkoms marknad

Läs mer

Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller;

Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller; Medlemsbrev till dig JIKáre! Du medlem, spelare, förälder eller supporter och innehåller; En backspegel över 2016/2017! JIK växer nya styrelser! Medlems- & träningsavgifter betalas senast 14 September!

Läs mer

Ungdomsbarometern syfte och varför

Ungdomsbarometern syfte och varför Boo FF Ungdomsbarometern 17 feb. 2016 Ungdomsbarometern syfte och varför Ungdomsbarometern är en möjlighet att ta reda på vad våra spelare tycker om verksamheten och få tips från ungdomarna på vad som

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet FÖRÄLDRAMÖTE 180405 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap Livslärdomar Du behövs i föreningslivet Lundaspelen

Läs mer

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg Susanna Hedenborg Susanna.Hedenborg@mah.se 2010 05 04 Tänk om det fanns en idrottshall där jag har mitt gym. Där du har ett årskort och får gå in hur mycket du vill och träna din idrott. Det har jag aldrig

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Syftet med detta dokument är att:

Syftet med detta dokument är att: augusti 2014 Strömnäs GIFs policy har växt fram med hjälp av Svenska Handbollsförbundets policy för barn- och ungdomshandboll i en interaktion mellan styrelsen och aktiva ledare i klubben. Syftet med detta

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

GRATIS FOTOGRAFERING! Kom och fotografera er under AXA Floorball Cup 2012 så bjuder vi på:

GRATIS FOTOGRAFERING! Kom och fotografera er under AXA Floorball Cup 2012 så bjuder vi på: FOTOGRAFERING GRATIS FOTOGRAFERING! Kom och fotografera er under AXA Floorball Cup 2012 så bjuder vi på: - Digitala bilder på spelarna för användning på internet och dylikt. - Alla som kommer och fotograferas,

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011 www.svenniscup.se Det är hög klass på allt i Svennis Cup och vi stortrivdes i Torsby. Vi kommer mer än gärna tillbaka. Jonas Malm, tränare AIK:s P95 Glädje, kämpaglöd,

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Föräldramöte Bromsten IK P

Föräldramöte Bromsten IK P Föräldramöte Bromsten IK P08 2018-02-21 Nya laget Klädsel BIK lånar ut matchtröjor till spelarna. Till matcher i S:t Eriks cupen bör alla spelare ha rätt shorts och strumpor. Hemmaställ består av svarta

Läs mer