Lästips inför sportlovet 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lästips inför sportlovet 2011"

Transkript

1 Lästips inför sportlovet 2011 Böckerna finns alla att låna på Falkenbergs bibliotek Biyi Bandele: Burma Boy Romanen är dedikerad till afrikanska soldater som stred för britterna under andra världskriget. Ett brittiskt specialförband har under ledning av den mytomspunne general Orde Wingate fått i uppdrag att ta sig bakom japanernas linjer. En av soldaterna är fjortonårige menige Ali Banana som är på rymmen från sin hemby i Nigeria. Soldaterna kämpar sig genom djungeln i en förfärlig hetta, japanska krypskyttar lurar bakom varje buske. Så småningom når de sitt mål: White City, en brittisk utpost djupt inne på fientligt territorium. Där väntar ett ännu värre helvete: varje natt attackeras de av japanska självmordssoldater, varje morgon tvingas de röja hundratals kroppar. Linwood Barclay: Alltför nära (deckare/thriller) Under tiden 17-årige Dereks grannar är bortresta har han tänkt att i smyg låna deras hus för att kunna träffa sin flickvän där. Nu är han i huset för att rekognosera, då kommer plötsligt familjen tillbaka, Derek gömmer sig i källaren. Plötsligt ringer det på dörren. Sen hör han de första två skotten, ett skrik och sen ett skott till. Fotsteg närmar sig, dörren till källaren öppnas. När familjen Cutters grannar skjuts till döds i sitt hem i småstaden Promise Falls, börjar gamla synder flyta upp till ytan. Rädslan håller familjen Cutter i ett järngrepp. Mönstret blir tydligare och tydligare. Har mördaren verkligen gått till rätt hus? Tim Davys: Tourquai Tredje fristående delen om livet i Mollisan Town. Ortens mäktige man, Osvald Gam, hittas utan huvud vid sitt skrivbord på kontoret. Larry Blodhund, Falken Ècu och Anna Lodjur får ta sig an fallet. Många av ortens invånare skulle mycket väl kunna ha dödat honom eftersom han samlade på fiender.

2 James Ellroy:Oroligt blod (USA ) Detta är sista delen av James Ellroys Underworldtrilogi utspelar sig under den politiskt omvälvande perioden Året är Robert Kennedy och Martin Luther King är döda. Maffian, Howard Hughes och J Edgar Hoover kämpar om USA:s själ och drar in både de redan fördömda och de snart fördömda i sina mordkomplotter. Anna Gavalda: En dag till skänks Fyra syskon alla runt 30 - får en extra dag tillsammans. Utflykten blir till ett sista skimrande ögonblick av lycka, den sista gången som de tillsammans verkligen får vara ansvarslösa och fria som barn. Sandra Gustafsson: Svedd Helena har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? Nu är hon inspärrad och en gång i veckan får hon träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman. Maria Hamberg: Drömfabriken Maria Hamberg skildrar jargongen på verkstadsgolvet, beskriver det enahanda fabriksarbetet samt hur en arbetare inte slutar att vara människa trots att hon endast betraktas som en kugge i maskineriet. Drömmar bygger människors liv. Det är människor som bygger bilar. I bilfabriken pågår ett monotont och mycket slitsamt arbete, men mitt i den grå vardagens tyngd, mitt i monteringen av detaljer som till slut skapar ett helt fordon, vävs fragment av drömmar till stora och mycket levande berättelser.

3 Dick Harrison: Niding (historisk roman) Niding, är en fristående fortsättning till Dick Harrisons skönlitterära debut, Ofärd Ulvbjörn har dödat en man men eftersom han är en mäktig man slipper han undan det strängaste straffet (döden) men får i gengäld resa till Erin, den gröna ön i väster, för att hämta hem stormannens försvunna dotter. Men på Erin sprider en okänd grupp skräck omkring sig. Ulvbjörn och hans män färdas förbi nedbrända gårdar och skövlade byar, hör berättelser om bortrövade kvinnor och brutalt offrade präster. Här finns ingen hjälp att vänta. Ulvbjörn oroas av det han hör. Varför är de kristna hatade så mycket? Vad händer med kvinnorna? Anjum Hasan: Bort, bort (Indien) Bort, bort utspelar sig i ett trångt, modernt och hetsigt Indien, mitt bland rasmotsättningar och gurudyrkan. Det är en skildring av rotlöshet och jakten på någon/något. Tugofemåriga Sophie Das har flyttat från lilla Shillong till storstaden Bangalore på jakt efter arbete, frihet och ett eget liv. Men mitt i den hektiska tillvaron med kontorsjobb, fester och rockkonserter känner sig Sophie allt mer främmande i en värld där alla jagar pengar och framgång, och där allt tycks handla om hur man ska kunna köpa en lyxigare bil. Var det verkligen det här hon sökte när hon bestämde sig för att lämna småstadslivet? Karin Hjulström: Hitta vilse Frida har fått ett efterlängtat jobb på en kvällstidning i Stockholm. Äntligen slipper hon korttidsvikariaten. Hon ser framför sig ett liv fyllt av spännande jobb, vänner och förhoppningsvis kärlek. Nick Hornby, Juliet, Naked Nick Hornbys nya roman är en humoristisk och igenkännande berättelse om ensamhet, besatthet och kreativitet, och om kärlekens överraskande vägar.

4 Kari Hotakainen Människans lott En pensionerad garnhandlare, Salme får en möjlighet att tjäna en stor summa pengar genom att sälja sitt livs historia. Hon berättar om sina framgångsrika barn och om sitt lyckade äktenskap. Men det som börjar som en trevlig levnadsberättelse övergår snart i något annat. Sonen Pekka, chef för ett teknikföretag, visar sig snart inte vara chef. Han har faktiskt inte ens ett jobb. Istället tvingas han våldgästa begravningar och rota i soporna efter mat. Lillflickan Maja har gift sig med en svart man, som till på köpet är en arbetslös busschaufför. Och äldsta dottern Helena bär på en stor sorg som hon inte förmår avslöja för någon. Sadie Jones: Små krig Berättelsen utspelar sig på Cypern under 1950-talet. Hal Trehane är en ung hängiven brittisk soldat som blir placerad på en militärbas på Cypern. Med sig har han sin vackra hustru Clara och deras två små tvillingdöttrar. Men livet på Cypern blir ingen solskenstillvaro. Ön befinner sig mitt i den världspolitiska hetluften. Som militärhustru förväntas Clara stå vid sin make. Men striderna förändrar Hal, han blir allt tystare, alltmer frånvarande. Och med krigets hemskheter ökar avståndet till hustrun, ett svek som visar sig bara vara en del i stundande personliga kriser. Simon Kernick: Uppdrag mord (deckare/thriller) Operation kirurgsnitt är avsedd att lura colombianska narkotikahandlare att sälja en stor mängd kokain till två polisinfiltratörer på ett hotell vid Heathrow, men den slutar i katastrof och misstankarna faller snart på en av de inblandade poliserna, Stegs Jenner. Men Stegs är inte som andra poliser. Han är något av en enstöring med flera prickar i registret och har alltid levt på gränsen. När hans kollega och nära vän dör i skottdramat på flygplatsen bestämmer han sig för att köra sitt eget race. Elizabeth Kostova: Svantjuvarna

5 Andrew Marlow är en framgångsrik psykiater som lever ett perfekt och välordnat liv. Han delar sin tid mellan arbetet och sitt stora intresse, konsten. Men när han som patient får den omtalade konstnären Robert Olivier störs jämvikten i hans tillvaro. Marlow blir besatt av att hitta lösningen på sin patients gåta. Han söker svaren i Robert Olivers tidigare kärleksförhållanden, men den stora frågan är: Vem är kvinnan som alltid finns med på hans målningar? Michael Katz Krefeld: Peter Pans hemlighet (deckare/thriller) På sina nionde födelsedagar mördas två pojkar. Båda har ett bokmärke föreställande Peter Pan i handen. När sedan ännu en pojke mördas står polisen rådvill och paniken växer i samhället. Gravida Maja Holm har just flyttat tillbaka till sina barndomstrakter för att ge sitt barn en trygg uppväxt. Men idyllen hon minns har ersatts med ångest. Samtidigt går Majas väninna, kriminalinspektören Katrine Bergman, så långt i mordutredningen att hon bryter mot lagen och kommer på kant med omgivningen. Efter ett tag visar det sig att i Majas och Katrines förflutna finns nyckeln som kan avslöja mördarens mörka hemlighet. En hemlighet som kommer att få konsekvenser för dem alla. Peter Larsson: Kameleonten (deckare/thriller) Ingen slår kameleontens jaktmetoder! Därför märker inte heller någon något förrän det är för sent... Utan ett enda spår försvinner 50 miljoner kronor från banken på Stenungstorg. Lite skrämmande i all sin enkelhet, men ändå så raffinerat utfört med kall precision. En mästare har varit i farten! Mian Lodalen: Tiger Connie känner sig utanför. Mamman är död, pappa Dåren har försvunnit och fosterföräldrarna har alldeles för mycket att göra för att är orka bry sig om en trotsig tonåring. Men då dyker Räkan, Sirkka och Lillen upp. De bildar tillsammans Sisters in crime. Kaxiga och obrottsligt lojala utmanar de alla normer för hur flickor ska bete sig. Livet är spännande och ganska roligt trots allt. Och i sin pappas fotspår tänjer Connie på gränserna. De flesta knipor klarar hon sig ur ända tills det dåliga, ofattbara och onämnbara drabbar henne.

6 Erland Loe: Stilla dagar i Mixing Part Familjen Telemann ska under semestern hyra ett hus i Garmisch-Partenkirchen. Mamman älskar allt som har med Tyskland att göra medan pappan har svårt att bortse från nazityskarnas härjningar under andra världskriget, och detta ställer till problem både i relationen till Nina och när han diskuterar med tyskarna. Deon Meyer: Devils Peak (deckare/thriller) Devils Peak är utsedd till 2010 års bästa utländska deckare av Svenska Deckarakademin. Handlingen utspelas i Sydafrika. I centrum står tre personer vars hårda livsöden för dem samman: Christine van Rooyen, en ung afrikanderkvinna som hamnar i prostitution men gör allt för att skydda sitt barn, Tobela Mpayipheli, tidigare anc-soldat samt Benny Griessel, en alkoholiserad polis, utsparkad hemifrån och ifrågasatt på jobbet. Elizabeth Noble: Vad mina döttrar bör veta Barbara har fått diagnosen cancer och ställs nu inför problemet att ta farväl av sina fyra döttrar. Hur ska hon kunna det? Vilka är de rätta orden? Och hur ska hon kunna lämna dem när de behöver sin mamma? Barbara beslutar sig för att skriva personliga brev till var och en av sina döttrar, där hon uttrycker både sina förhoppningar och rädslor och berättar om sina egna drömmar och hemligheter. Hon finner ett sätt att vägleda och ge råd även när hon inte finns där. Vibeke Olsson: Bricken på Svartvik Andra romanen om sågverksungen Bricken på Svartvik. Briken har hunnit bli tonåring och tillsammans med pappan arbetar hon på sågverket och mamman tar hand om hemmet.

7 Annika Sjögren: Ur havet stiger vågorna (psykologisk thriller) Ur havet stiger vågorna är en psykologisk thriller där en tragedi uppdagar två trasiga familjers djupaste hemligheter. Det är en berättelse om otrohet, våld och skuld dolt bakom välputsade villafasader. En spänningsroman som börjar i Västsverige och fortsätter nere hos svenskarna på Costa Blanca i Spanien. Andrew Taylor: Nattvandraren (deckare/thriller) John H. har ett bra liv i London, med fru, barn och arbete. Men Plötsligt en dag drabbas han av en serie tragedier. Frun och sonen drunknar och hans företag går omkull. Johan är ruinerad, har inte ens en egen bostad längre. När han kontaktas av en rik änka som ber om hans hjälp tvekar han inte. Arvodet är generöst han har inget mer att förlora. Han får i uppgift att bege sig till Cambridge för att ta reda på vad som hänt änkans son Frank. Något är fel, men vad? John besöker Franks college för att ta reda på vad som hänt. Där förs han i en sluten värld präglad av gamla traditioner, men också av farliga intriger, oskrivna regler och pennalism. Scarlett Thomas: Slutet på MrY Av en ren slump hittar Ariel Manto boken Slutet på mr Y i ett litet antikvariat. Boken är inte bara ytterst sällsynt, den sägs även bära på en förbannelse. Med Mr Y hamnar Ariel i ett hissnande äventyr på liv och död, i ett virrvarr av sex, agenter, kärlek och tidsresor. Kan boken möjligtvis ha något att göra med att hennes handledare Burlem är försvunnen? Trevlig läsning! önskar Eva Remgård

8

Ett urval av höstens nya böcker

Ett urval av höstens nya böcker Ett urval av höstens nya böcker Romaner Morgan Alling: Kriget är slut (september) När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i Sommar 2009 blev gensvaret enormt. Här skildrar han hur han skildes från

Läs mer

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! BOKCIRKELN LÄSLUSTAN 2014-2015 Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! 1) Blodbokens tid Bodil Mårtensson Kung Magnus Eriksson reser med sin hird mot ett bröllop där

Läs mer

Nya böcker på Sjukhusbiblioteket, Länssjukhuset Ryhov September 2014 biblioteket.jonkoping@lj.se 036-322491

Nya böcker på Sjukhusbiblioteket, Länssjukhuset Ryhov September 2014 biblioteket.jonkoping@lj.se 036-322491 Nya böcker på Sjukhusbiblioteket, Länssjukhuset Ryhov September 2014 biblioteket.jonkoping@lj.se 036-322491 Skönlitteratur Axelsson, Majgull: Jag heter inte Miriam När familjen samlas kring Miriams säng

Läs mer

C LUB 52 BÖCKER 52 VECKOR

C LUB 52 BÖCKER 52 VECKOR C LUB 52 52 BÖCKE 52 VECKO 1 CLUB 52 EPTEMBE 2011 AUGUTI 2012 Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. Kader Abdolah Dagbok i kilskrift...s 6 Karin Alfredsson Pojken i hiss 54...s

Läs mer

Litteraturlista, Kultur i en globaliserad värld, Litteraturseminarium

Litteraturlista, Kultur i en globaliserad värld, Litteraturseminarium Litteraturlista, Kultur i en globaliserad värld, Litteraturseminarium Abdel-Fattah, Randa, Ser mitt huvud tjockt ut i den här? Amal Abdel-Hakim är en tuff tjej. Hon är sexton år, palestinier, muslim och

Läs mer

ABRIGO. En hälsning från oss på. Rainha Sílvia

ABRIGO. En hälsning från oss på. Rainha Sílvia En hälsning från oss på ABRIGO Rainha Sílvia Kära Vänner och Medarbetare! Nu är vårt brasilianska presidentval avklarat! Vi kan åter slå på radio och tv utan att behöva genomlida mer valpropaganda. Dona

Läs mer

Läs 54 böcker för endast 379:-

Läs 54 böcker för endast 379:- 2015 16 Läs 54 böcker för endast 379:- Låna och läs så mycket du orkar. Handplockade favoriter i årets Läslustan! 52 nya titlar samt årets Augustprisvinnande roman* och årets Nobelpristagare står på listan

Läs mer

BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen

BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen BOKNYTT 2014 : 2 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen 1 2 Skönlitteratur Ahern, C Mitt liv och jag Lucy Silchester har fullt upp med livet, vänner, katten, familjen, andras invecklade relationer, arbetet

Läs mer

2013-2014 SEPTEMBER 2013 AUGUSTI 2014. Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna.

2013-2014 SEPTEMBER 2013 AUGUSTI 2014. Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. 20 13-20 14 SEPTEMBE 2013 AUGUSTI 2014 2013-2014 Håll koll på hur många böcker du har läst! Kryssa i cirklarna. Chimamanda Ngozi Adichie Americanah s 6 Lena Andersson Egenmäktigt förfarande s 7 Francisco

Läs mer

Hälsobibliotekets filmer 2015

Hälsobibliotekets filmer 2015 Hälsobibliotekets filmer 2015 12 years a slave Drama, 15 år Steve McQueens hyllade drama bygger på den sanna berättelsen om en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets

Läs mer

s k a j a g g ö r a?

s k a j a g g ö r a? V a d s k a j a g g ö r a? 31 brev till kvinnojourerna och tjejjourerna 1 Manifest Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.

Läs mer

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Dubbelt utsatt Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Kvinnor berättar om sina liv Det här är en lättläst version av boken Dubbelt Utsatt. Den handlar om kvinnor med funktionsnedsättning

Läs mer

BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen

BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen BOKNYTT 2015 : 1 Anderslöv Gislöv Skegrie Bokbussen 1 2 Skönlitteratur Alexijevitj, Svetlana Zinkpojkar Länge visste allmänheten ingenting om krigets grymheter och det var först med Svetlana Aleksijevitjs

Läs mer

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem.

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Många av dem har flytt fattigdom, förtryck, förföljelse och

Läs mer

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut!

Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! BOKCIRKELN LÄSLUSTAN 2013-2014 Välj bland 60 NYA böcker! 399:- Du får behålla en bok när cirkeln är slut! 1) Americanah Chimamanda Ngozi Adichie Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria.

Läs mer

Lärarintroduktion, Giovannis rum av James Baldwin

Lärarintroduktion, Giovannis rum av James Baldwin Lärarintroduktion, Giovannis rum av James Baldwin av Jenny Jägerfeld Om författaren James Baldwin James Baldwin var en amerikansk författare, poet, essäist, dramatiker och förgrundsgestalt i den amerikanska

Läs mer

En bok av Mikael Glännström

En bok av Mikael Glännström En bok av Mikael Glännström TACK TILL Alla som tror på mig och alla som hjälper till. Min familj och mina vänner. INNEHÅLL - FÖRORD - DEL 1 Förklaringsdelen - DEL 2 Intervjuer och kommentarer INNEHÅLL

Läs mer

josef hemmingson 2000 ensam josef hemmingson 000716->000828

josef hemmingson 2000 ensam josef hemmingson 000716->000828 2000 av Josef Hemmingson 000716->000828 2000 Kapitel 1. Förord 2. Födelsen 3. När gräset blev grönt 4. Du skall icke stjäla 5. Sanningen 6. Nattens relationer 7. Filosofen 8. En amerikansk pub 9. Den mes

Läs mer

Svart kung Filmhandledning. Innehåll

Svart kung Filmhandledning. Innehåll Svart kung Filmhandledning Våldet i vårt samhälle eskalerar, destruktiva gängbildningar blir allt vanligare, brotten blir grövre, drogerna tyngre och vapnen allt fler. Vems ansvar är det att skapa ett

Läs mer

Beroende av Gud. Nehemja kap.5-6. Av: Johannes Djerf

Beroende av Gud. Nehemja kap.5-6. Av: Johannes Djerf Beroende av Gud Nehemja kap.5-6 Av: Johannes Djerf I onsdags så började min dag med en olidlig huvudverk. Jag brukar ha det då och då av någon anledning. Jag kanske snarkar för hårt jag vet inte, Det är

Läs mer

Alfredsson, Karin. Den sjätte gudinnan (Svenska) Den fjärde boken med läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg som här är på FN-uppdrag i

Alfredsson, Karin. Den sjätte gudinnan (Svenska) Den fjärde boken med läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg som här är på FN-uppdrag i Adiga, Aravind. Den vita tigern (Svenska, Engelska, Engelsk ljudbok) Balram Halwai föds i en fattig familj på den indiska landsbygden. Tidigt tas han ur skolan för att arbeta i en teservering och bidra

Läs mer

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Om du var Rik och Lycklig... Vem bryr sig? Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Friskrivningsklausul Författaren ger i denna text enbart sin egen syn på vad materialet innehåller och du

Läs mer

2 Innan ni flyttar ihop

2 Innan ni flyttar ihop 2 Innan ni flyttar ihop NINNI, 31: Usch, idag är det barnhelgsfredag. Fy för att sitta på jobbet och få ångest över att behöva åka hem. Två förstörda helgkvällar och dagar med två ungar som tar plats och

Läs mer

Helt i Guds hand. Reflektioner kring Bibeln och människan

Helt i Guds hand. Reflektioner kring Bibeln och människan Helt i Guds hand Reflektioner kring Bibeln och människan Här följer några tankar kring Bibelns sätt att beskriva detta att vara en människa. Något om glädjen, kampen och det unika värde som människan bär

Läs mer

Almedalstal. Anna Kinberg Batra. 3 juli 2015

Almedalstal. Anna Kinberg Batra. 3 juli 2015 Almedalstal Anna Kinberg Batra 3 juli 2015 Anna Kinberg Batra i Almedalen, 3 juli 2015 Det har hunnit bli fredag kväll. Arbetsveckan är slut för de flesta. Det är fortfarande inte så långt sedan lönen

Läs mer

KORK. Korkprincipen. Det praktiska livet

KORK. Korkprincipen. Det praktiska livet Det praktiska livet fungerar enligt lagar. Bibeln säger att det är Herrens lagar, inte människors. Nu skapar vi ju lagar i samhället, men vi gör det utifrån lagar som redan finns i universum. Lagarna är

Läs mer

Nyinköpta ungdomsböcker

Nyinköpta ungdomsböcker Nyinköpta ungdomsböcker vt 2012 Bjärbo, Lisa, Allt jag säger är sant Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK popcorn Unga tankar om film och filmvåld innehåll Förord 5 Inledning 9 Wow! Puh! Film! 17 Action, skräck, porr och tecknat 51

Läs mer

utmaningen! Våga anta NÄR ANTOG DU en utmaning

utmaningen! Våga anta NÄR ANTOG DU en utmaning Välkomna förändring! Ta för dig och anta en utmaning som du själv har valt. Läs om Ingela, Carl och Anna som vågade. Och expertens råd om hur du skiljer mellan äkta och falska utmaningar. TEXT EVA SANNER

Läs mer