NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016"

Transkript

1 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

2 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

3 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

4 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

5 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

6 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

7 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

8 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

9 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

10 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

11 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

12 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

13 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

14 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

15 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

16 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

17 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

18 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

19 NY SKÖNLITTERATUR PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2016 Andrew, Sally. Tannie Marias recept på kärlek och mord. Första boken med Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka i en liten by i Kapprovinsen. Bengtsson, Peo. Vara Frank. En humoristisk roman om en mitt-i-livet-kris. Bergelin, Anna-Lena. Inte utan min katt. Kåserier om katter i hennes liv. Eriksson, Anna. Tant i balans. En humoristisk självhjälpsbok för skeptiska tanter, uppföljare till Äntligen tant! Estassy, Annika. Alla dessa hemligheter. Tredje delen i en trilogi. Underhållning och romantik. Ferrante, Elena. Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår. Den första delen i en serie om fyra. En berättelse om en komplicerad relation. Boken beskriver också Italiens moderna historia. Vem Elena Ferrante egentligen är, är okänt. Hellberg, Åsa. Gloria. En må bra-bok man kan bli glad av. Hjulström, Carin. Kärlek sökes. Tredje boken om Frida Fors som nu är programledare i radio och frånskild tvåbarnsmor. Joyce, Rachel. Miss Queenies osannolika kärlekssång. Fristående fortsättning på Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd. Lindgren, Barbro. Om fällor och flockdjur. Femte avslutande boken med dagboksanteckningar från öländska Glömminge. Lärn, Viveca. Halta hönans hotell. Den fjärde boken om människorna i några Göteborgskvarter som möter invånarna på Saltön. Martin-Lugand, Agnès. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Diane förlorade sin man och deras lilla dotter i en bilolycka. För att fly undan minnena reser hon bort och hyr ett hus på den irländska landsbygden. Morton, Kate. Huset vid sjön. En pojke försvinner från sitt hem i Cornwall. Året är I början av 200-talet börjar en polis rota i det ouppklarade fallet.

20 Müller, Majvor. Alla resor är en omväg hem. Systrarna Emmy och Lisa bor i Umeå. Deras liv är i olika faser. Lisa lär känna Miria från Sydafrika. De tre kvinnornas liv flätas samman. Olsson, Linda. En syster i mitt hus. Systrarna Maria och Emma träffas för första gången på två år. Förra gången var på deras mammas begravning. Deras samtal djupnar och de börjar prata om sin döda syster. Olsson, Vibeke. Drömmen om Elim. En frikyrkoförsamling i Stockholm på 1980-talet. Östermalm förändras och även förutsättningarna för församlingen som får kämpa för att överleva. Pagano, Emmanuelle. Jag talar om kärlek. En samling prosalyriska texter om olika sorters kärlek och olika former av samlevnad. Spielman, Lori Nelson. Det kommer alltid en ny himmel. Elizabeth är döende. Hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig. I sitt testamente har Elizabeth lagt en lapp med en lista över de livsmål Brett skrev ner som tonåring. Nu ber hon dottern att försöka uppnå dem. Stenmark, Jan. Människor som finns. Typiska stenmarkare med bild och collage från nittonhundratalets mitt och med en kort text under. Humoristiskt och tankeväckande. Swedenmark, Eva. Om ni inte börjar leva gör jag slut. De fyra vännerna, 60+ slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar. Tessaro, Kathleen. Parfymsamlaren. Grace får veta att hon ärver Eva d Orsey. Hon har inte en aning om vem det är. Hon söker upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Evas historia och livsöde avslöjas sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är. Fantasy Amnéus, Anders. Thule : Historien om Trase Orm och en tid när allt förändras. En fantasyroman i vikingamiljö. Poesi Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Jäderlund, Ann. Djupa kärlek ingen : dikter Malmsten, Bodil. Samlade dikter. En samlingsvolym som rymmer Bodil Malmstens åtta diktsamlingar, från Dvärgen Gustaf 1977 till Det här är hjärtat från Svensk poesi. 200 poeter och 650 dikter, från runorna till Athena Farrokhzad. Här finns alla de kända och betydande dikterna, men också nytt material hämtat från forskningsbibliotekens handskriftssamlingar.

NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014

NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 Ahern, Cecilia. Mitt liv & jag. Familjerelationer, separationer och kärlek. Axelsson, Majgull. Jag heter inte Miriam. En romsk kvinna antar namnet Miriam

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

NYA BÖCKER PÅ SJUKHUSBIBLIOTEKET JUNI 2016

NYA BÖCKER PÅ SJUKHUSBIBLIOTEKET JUNI 2016 NYA BÖCKER PÅ SJUKHUSBIBLIOTEKET JUNI 2016 V Medicin, vård D Filosofi och psykologi E Uppfostran och undervisning L m fl Biografier N Geografi O Samhälls- och rättsvetenskap Q Ekonomi och näringsväsen,

Läs mer

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK

BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK Världsbokdagen 23 april BOKMÄSSA PÅ TRANEMO BIBLIOTEK PROGRAM OCH TIDER 10.00 Johan Schöblom inviger mässan med att läsa en dikt Johan kommer sedan att hålla i en workshop där man kan skriva sin egen dikt

Läs mer

Nytt i hyllan maj 2016

Nytt i hyllan maj 2016 Nytt i hyllan maj 2016 Sök, reservera och låna om i vår webbkatalog Kontakta ditt bibliotek i Gävle 026 15 49 80 biblioteket@regiongavleborg.se Kontakta ditt bibliotek i Hudiksvall 0650 925 82 Biblioteket.hs@regiongavleborg.se

Läs mer

Julboktips för alla. Ljudbok

Julboktips för alla. Ljudbok Julboktips för alla Martina och Petra tipsar om böcker för stora och små med jultema. Låt dig inspireras! På alla våra bibliotek dukar vi upp med böcker som handlar om julen på olika sätt. Välkommen in

Läs mer

Ficktjuvens vän, Hittebarnet del 1 Text Bo R Holmberg

Ficktjuvens vän, Hittebarnet del 1 Text Bo R Holmberg 1 Ficktjuvens vän, Hittebarnet del 1 Text Bo R Holmberg Örn är yngst och minst av bröderna och får krypa in genom fönster och gluggar när det ska rövas skatter. När de två äldre bröderna blir tillfångatagna

Läs mer

Selma Lagerlöf Ett liv

Selma Lagerlöf Ett liv ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA änka (sida 6, rad 14) en gift kvinna som förlorat sin man svärfar (sida 12, rad 8) pappa till din fru eller man pjäs (sida 12, rad 6) föreställning på teater myndig (sida

Läs mer

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris:

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris: Första pris: Det jag vill ha Jag är rik och från djurs. PAPPA betalar! Pappas bil, HAN betalar Pappas kort, pappa löser Jag vill ha en häst, pappa löser Jag får det jag vill ha. Mikael Lind s18ae Andra

Läs mer

Om hur jag kom till Kvarsebo. En sommarbo s berättelse genom tre generationer.

Om hur jag kom till Kvarsebo. En sommarbo s berättelse genom tre generationer. Om hur jag kom till Kvarsebo. En sommarbo s berättelse genom tre generationer. Året är 1916 Min mormor Gunhild Persson (1885-1975) och min morfar Karl Persson (1880-1940), bild enligt nedan, kommer för

Läs mer

Den som vaktar gården

Den som vaktar gården SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Vad brukade Linns farmor säga om tomten? 2. Varför brukade farmor ställa ut en tallrik gröt till tomten? 3. Linns pappa och hans bror hade ärvt huset.

Läs mer

jessica townsend Översättning: Carina Jansson

jessica townsend Översättning: Carina Jansson jessica townsend jessica townsend Översättning: Carina Jansson 3 Introduktion Nevermoor, viskade hon för sig själv. Hon tyckte om hur det lät. Som en hemlighet, ett ord som på något sätt bara tillhörde

Läs mer

Finns det andra ord i boken som är nya för dig? Skriv ner dem, slå upp dem och skriv förklaringar.

Finns det andra ord i boken som är nya för dig? Skriv ner dem, slå upp dem och skriv förklaringar. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA väninna (sida 9, rad 2) annat ord för tjejkompis törs (sida 13, rad 2) vågar bråte (sida 20, rad 1) saker (ofta mest skräp) knorra (sida 30, rad 9) klaga, gnälla barbarisk

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Boktips från Jenny Olsen Bibliotekarie på Bokbussen Lars Kepler: Playground

Boktips från Jenny Olsen Bibliotekarie på Bokbussen Lars Kepler: Playground Boktips från Jenny Olsen Bibliotekarie på Bokbussen Lars Kepler: Playground Författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril skriver tillsammans under pseudonymen Lars Kepler. Deras debutroman

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Djurdoktorn: Linus och Morris

Djurdoktorn: Linus och Morris SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Linus älskar djur. En dag när han är på väg till sin mamma som är veterinär, hör han ljud i buskarna. Han hittar en kattmamma och två kattungar. Den ena kattungen

Läs mer

Feelgood. Lästips från sjukhusbiblioteket

Feelgood. Lästips från sjukhusbiblioteket Feelgood Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2017 Alla dessa hemligheter (2016) Av Annika Estassy När Louise man dör efter 35 års äktenskap vågar hon drömma om att skapa sig ett

Läs mer

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET 23 mars 2019 - Nr 3 8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web: www.eks.se - E-post:

Läs mer

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell)

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Gerda föddes den 1 september 1882 i Östra Kannebäck. Hon var tredje dottern i familjen. Hennes föräldrar var sjökaptenen

Läs mer

Nypon förlag. Skölden. Läsförståelse. Elevmaterial NIKLAS KROG SIDAN 1. Namn: Detta hände i bok 1, Karavanen

Nypon förlag. Skölden. Läsförståelse. Elevmaterial NIKLAS KROG SIDAN 1. Namn: Detta hände i bok 1, Karavanen NIKLAS KROG SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Läsförståelse Detta hände i bok 1, Karavanen 1. Var bodde Traz? 2. Vad hände en dag? 3. Vem är Krom? Beskriv honom. 4. Vad gjorde karavanen? 5. Traz flydde. Vad hände?

Läs mer

Hur talar man om döden?

Hur talar man om döden? Hur talar man om döden? När person med utvecklingsstörning möter svår sjukdom och död (Stina Knutsson, 20151118, Vi blir också äldre ) Vad är sorg? Tankar, känslor, reaktioner En känslomässig reaktion

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Boktips år 3-5 Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap.

Läs mer

LADDA NER LÄSA. Beskrivning. Det goda inom dig PDF LÄSA ladda ner

LADDA NER LÄSA. Beskrivning. Det goda inom dig PDF LÄSA ladda ner Det goda inom dig PDF LÄSA ladda ner LADDA NER LÄSA Beskrivning Författare: Linda Olsson. hennes nya roman Det goda inom dig belyser hon kärleken och vänskapen men på ännu ett nytt sätt. Marion Flint är

Läs mer

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse!

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse! Läsnyckel Lea och Maja Författare: Helena Karlsson Lea och Maja är en lättläst ungdomsbok som är skriven på Hegas nivå två. Boken passar för läsare som vill ha en gripande berättelse, med ett språk som

Läs mer

Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen av August Strinbergs Fröken Julie.

Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen av August Strinbergs Fröken Julie. Fröken Julie - högläsning och fördjupning, närläsnings- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen av August Strinbergs Fröken Julie. Lektionen är tänkt att

Läs mer

MÖTE MED TONÅRINGAR som har mist en förälder

MÖTE MED TONÅRINGAR som har mist en förälder MÖTE MED TONÅRINGAR som har mist en förälder Ulrica Melcher Familjeterapeut leg psykoterapeut & leg sjuksköterska FÖRE 21 ÅRS ÅLDER HAR VART 15:E BARN UPPLEVT ATT EN FÖRÄLDER FÅTT CANCER Varje år får 50

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 39 Fredag 9 december 2011 NORRBOTTEN Föräldralösa barn får stanna Syskonen Hiyab och Deymond får stanna i Sverige. - Barnen är så glada, säger advokaten Marcus Sandström. Hiyab är

Läs mer

och hur familjen hanterar den nya situationen. Slutet blir en seger för Auggi när han lyckas resa sig och få upprättelse.

och hur familjen hanterar den nya situationen. Slutet blir en seger för Auggi när han lyckas resa sig och få upprättelse. Under Auggis första skoldag ber läraren en elev att läsa veckans rättesnöre högt för klassen. Ta reda på vad rättesnöre betyder. Kan eleverna komma på något rättesnöre som är viktiga för dem? Kan klassen

Läs mer

Vi här på kommunkansliet vill också slå ett slag för läsningen! Nedan ser ni våra lästips inför sköna sommardagar!

Vi här på kommunkansliet vill också slå ett slag för läsningen! Nedan ser ni våra lästips inför sköna sommardagar! Vi kommundirektörer på Åland bjöd in till pressträff i Ödkarby skola måndagen den 4 maj för att slå ett slag för läsning över sommaren och uppmana samt utmana kommuninvånarna till läsning! Vår utmaning

Läs mer

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA BURMAN ORDFÖRSTÅELSE halt (s 3, rad 1), isigt, lätt att glida och ramla mellanmål (s 5, rad 7), något lätt att äta, frukt till exempel stukat (s 7, rad 9), gått snett med,

Läs mer

Mina dagboksanteckningar i Loy Kratong, November 2010

Mina dagboksanteckningar i Loy Kratong, November 2010 Mina dagboksanteckningar i Loy Kratong, November 2010 Idag, måndagen den 22 november, är det sista dagen i Chiang Mai för firandet av Loy Kratong. Det är en mäktig upplevelse. Har firat i två dagar av

Läs mer

3 Juli 7777. Kostnad: GRATIS! SAGONYTT FÖR STORA OCH SMÅ SAGOÄLSKARE. Ansvarig utgivare: Höna Pöna

3 Juli 7777. Kostnad: GRATIS! SAGONYTT FÖR STORA OCH SMÅ SAGOÄLSKARE. Ansvarig utgivare: Höna Pöna 3 Juli 7777 Kostnad: GRATIS! SAGONYTT FÖR STORA OCH SMÅ SAGOÄLSKARE Ansvarig utgivare: Höna Pöna PRINSEN Törnrosa är den rätta Namn: Prinsen Kungsson Ålder: 18 Aktuell: Som hjälte i hela kungariket Familj:

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck 1 2 Det mystiska huset Av Petter Lidbeck Tyra och Siri är enäggstvillingar och ändå så olika som två människor kan vara. De går i samma klass som sin bästis, Pella, som är berättaren i deckarserien Tre

Läs mer

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 3 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Den stora slummerboken Av Giovanna Zoboli Urax Orättvist! Av Åsa Mendel-Hartvig

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

pär lagerkvist 1891-1974

pär lagerkvist 1891-1974 pär lagerkvist 1891-1974 BIOGRAFI Föddes i Domprostgården i Växjö 23 maj 1891 Pappa Anders Lagerkvist var bangårdsförman och bodde i en en-rumslägenhet i huset. 1876 gifte han sig med Hanna Magnusson från

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

Camilla Läckberg. Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN

Camilla Läckberg. Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN Camilla Läckberg Återberättad av Åsa Sandzén ÄNGLAMAKERSKAN Personer i berättelsen Helga Änglamakerskan Dagmar Helgas dotter Laura Dagmars dotter Hermann Göring Tysk pilot och senare nazistledare Carin

Läs mer

Sommarlovsläsning 2012!

Sommarlovsläsning 2012! Sommarlovsläsning 2012! Binchey, Maeve: Allt för Frankie (Irland, kusiner, Dublin) Amerikanskan Emily Lynch åker till Irland för att söka sina rötter. Hos sin faster och farbror sätter hon igång med att

Läs mer

Bibliotekets höstprogram 2013

Bibliotekets höstprogram 2013 Bibliotekets höstprogram 2013 www.karlskoga.se Barn och unga Foto: Caroline Andersson Författaren Lin Hallberg kommer på besök den 28 september. Bokklubb Jonna och Astrids bokklubb Anmälan senast den 30

Läs mer

Baldacci, David. Jakten på Amos Decker. Första boken med Amos Decker, den f.d. fotbollsspelaren som nu är polis.

Baldacci, David. Jakten på Amos Decker. Första boken med Amos Decker, den f.d. fotbollsspelaren som nu är polis. Baldacci, David. Jakten på Amos Decker. Första boken med Amos Decker, den f.d. fotbollsspelaren som nu är polis. Bauer, Belinda. Det slutna ögat. Kriminalaren John Marvel kopplar samman fallet med en försvunnen

Läs mer

Värdegrunds-sfi Elevhäfte 10: Kärlek, sex och relationer ungdomar och sex

Värdegrunds-sfi Elevhäfte 10: Kärlek, sex och relationer ungdomar och sex Värdegrunds-sfi Elevhäfte 10: Kärlek, sex och relationer ungdomar och sex Av Karin Håkanson, Linnea Martinsson, Ulrika Haglund och Hanna Damber Sfi-lärare på Folkuniversitetet Folkuniversitetet är ett

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Släkttavlor i genetiken

Släkttavlor i genetiken Släkttavlor i genetiken I den här övningen får du följa hur olika egenskaper och sjukdomar hos människan går i arv från generation till generation. Alla egenskaper och sjukdomar som är med i övningen bestäms

Läs mer

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ!

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ! För dig som fyller 14 i år Konfirmationsdags Välj mellan flera alternativ! evelina carborn Alice kunde vara sig själv Konfirmationen fick Alice Fahlén att stå upp för sina starka åsikter kring feminism

Läs mer

Lästips i lunchtid 7 september 2017

Lästips i lunchtid 7 september 2017 Lästips i lunchtid 7 september 2017 Vi är nostalgiker boktips från 70-talet Gunillas tips: Ulla Isaksson Paradistorg, 1973 Det är svensk sommar och någonstans i Stockholms skärgård samlas familjen Wiik.

Läs mer

Läsnyckel. Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson Spelar roll? är en fristående fortsättning på boken Vem bryr sig? Här får vi lära känna förövaren, Sigge, han som mobbade och misshandlade. Nu har Sigge

Läs mer

Filmen börjar och slutar med att huvudpersonen Frank berättar en metafor. Ta reda på vad begreppet metafor betyder och hur en metafor kan användas.

Filmen börjar och slutar med att huvudpersonen Frank berättar en metafor. Ta reda på vad begreppet metafor betyder och hur en metafor kan användas. Anders Weideman Titta på filmens trailer info r biobeso ket 1. Vad tror eleverna att filmen kommer handla om? Vad bera ttar trailern? Vilka bilder visas i trailern? Vad a r det fo r sta mning och ka nsla

Läs mer

Lysande utsikter. MTM:s skolwebb. mtm.se/skola. funderingsfrågor och uppgifter. Introduktion. Funderingsfrågor

Lysande utsikter. MTM:s skolwebb. mtm.se/skola. funderingsfrågor och uppgifter. Introduktion. Funderingsfrågor Lysande utsikter funderingsfrågor och uppgifter Ämne: svenska, SVA, SFI År: 6-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion och diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Vad betyder det att ha lysande

Läs mer

http://dencyklandebibliotekarien.wordpress.com/

http://dencyklandebibliotekarien.wordpress.com/ Professorn vars specialområde är idrottspsykologi skriver om vilka val man gör i livet och hur man kan lära känna dina drivkrafter och identifiera de motkrafter som hindrar en från att göra det man brinner

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Tala med barn om sorg

Tala med barn om sorg Tala med barn om sorg Sjukhusbiblioteket Bratlund, Bente: Men jag då! Hegas 2009 Linneas bror Tobias har cancer. Mamma bryr sig bara om honom, hon ser inte Linnea. Linnea är så arg på mamma och Tobias.

Läs mer

(Nils) Govart Stark en berättelse om ett människoöde

(Nils) Govart Stark en berättelse om ett människoöde 12.1.1. (Nils) Govart Stark en berättelse om ett människoöde Känslor. Det mesta handlar om känslor. Det som berör. Jag kan verifiera något på en sorts vetenskaplig grund och argumentera utifrån detta.

Läs mer

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson Nu är det februari och Martina och Petra vill passa på att tipsa om nya och lite äldre böcker, som vi tycker är riktigt bra och som man kan passa på att läsa när vädret inte är så bra och man helst vill

Läs mer

Depression. Litteraturlista från Sjukhusbiblioteket i Västmanland. Sjukhusbiblioteket Västerås

Depression. Litteraturlista från Sjukhusbiblioteket i Västmanland. Sjukhusbiblioteket Västerås Depression Litteraturlista från Sjukhusbiblioteket i Västmanland Sjukhusbiblioteket Västerås FACKLITTERATUR Aarøe, Rolf Vinn över din depression: en självhjälpsbok. 2006, 274 s. Addis, Michael E Ta makten

Läs mer

Enkät 2; Om din läsning (12-15 år)

Enkät 2; Om din läsning (12-15 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Att stimulera elevers läsintresse ett samverkansuppdrag Enkät 2; Om din läsning (12-15 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker

Läs mer

Facit ordklassövningar

Facit ordklassövningar Facit ordklassövningar Substantiv motsatsord: glädje sorg hat kärlek stad landsbygd krig fred värme kyla vänskap fiendskap oro lugn regn sol/torka mörker ljus slösaktighet sparsamhet singular plural: bestämd

Läs mer

BARNS OCH UNGDOMARS HÄLSA OCH LEVNADSVANOR

BARNS OCH UNGDOMARS HÄLSA OCH LEVNADSVANOR BARNS OCH UNGDOMARS HÄLSA OCH LEVNADSVANOR 2018 KORTVERSION MÖRKRETS HJÄRTA AV ERIK JANSSON Ett stort tack till alla som besvarade enkäten! Med er hjälp har vi fått värdefull kunskap om hur barn och ungdomar

Läs mer

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass.

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass. 1 Att vara jag Text och bild Anna Höglund I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen?

Läs mer

Att förstå vikten av att skapa målbilder

Att förstå vikten av att skapa målbilder w För gymnasiet MODUL 1 Avsnitt 3 Att förstå vikten av att skapa målbilder Inom idrotten känner man sedan länge till den positiva effekten av målbilder som ett verktyg för att kunna hålla motivationen

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

tycker jag att jag linkat och haltat framåt. Det som satt käppar i hjulet är tvivel. Tvivel! Ramlade jag in i branschen av misstag? Är allt en bluff?

tycker jag att jag linkat och haltat framåt. Det som satt käppar i hjulet är tvivel. Tvivel! Ramlade jag in i branschen av misstag? Är allt en bluff? efteråt. ett helt yrkesliv som barnboksförfattare! De flesta ser framför sig ett behagligt liv bland gulliga barn, färgglada böcker och mjuka kaniner. En enstaka gång dyker kanske en lortig gris upp Bara

Läs mer

Veckobrev nr 47 (20 november- 26 november) Café med Hantverk- och datahjälp /onsdag den 22 november

Veckobrev nr 47 (20 november- 26 november) Café med Hantverk- och datahjälp /onsdag den 22 november Veckobrev nr 47 (20 november- 26 november) 2017 Café med Hantverk- och datahjälp /onsdag den 22 november Välkomna till Malmtorpsvägen 25 den 25 oktober kl. 10-12. Vi träffas vidare onsdagar, den 6/12.

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Darlene Ryan Boken handlar om: Daniel och hans tjejkompis, Mac, brukar träffas i ett gammalt klubbhus i parken. Mac har en del hemligheter och berättar inte speciellt

Läs mer

När mamma eller pappa dör

När mamma eller pappa dör När mamma eller pappa dör Anette Alvariza fd Henriksson Docent i palliativ vård, Leg Specialistsjuksköterska i cancervård och diplomerad i palliativ vård, Lektor Palliativt forskningscentrum, Ersta Sköndal

Läs mer

Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra. (SV åk 7 9)

Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Maria åker tåg till sin farmor i Göteborg. Mittemot henne på tåget sitter en kille, Alex, och en tjej, Anna. Maria tycker att tjejen är så söt. Hon läser dikter

Läs mer

lättläst broschyr En lättläst broschyr om samband mellan fattigdom och funktionshinder

lättläst broschyr En lättläst broschyr om samband mellan fattigdom och funktionshinder lättläst broschyr En lättläst broschyr om samband mellan fattigdom och funktionshinder MyRight Att erövra världen, mars 2018 Vi som driver MyRight är organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Nicos bok ORDLISTA MOA ERIKSSON SANDBERG ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Kapitel 1 muskulös (sida 4, rad 7) person med mycket muskler

Nicos bok ORDLISTA MOA ERIKSSON SANDBERG ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Kapitel 1 muskulös (sida 4, rad 7) person med mycket muskler ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA Kapitel 1 muskulös (sida 4, rad 7) person med mycket muskler Kapitel 2 barista (sida 8, rad 8) person som arbetar med att göra och dekorera kaffe schyst (sida 8, rad

Läs mer

Vilka andra ord var nya för dig i boken? Skriv upp dem och slå upp vad de betyder. Mina ord:

Vilka andra ord var nya för dig i boken? Skriv upp dem och slå upp vad de betyder. Mina ord: ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA gotter (sida 12, rad 12) ett annat ord för godis plikt (sida 16, rad 2) sådant som måste göras fasansfullt (sida 29, rad 11) hemskt, fruktansvärt pampigt (sida 32, rad

Läs mer

Bilder och minnesfragment. Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992

Bilder och minnesfragment. Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992 Bilder och minnesfragment Inga Viola Rahm född Lagerström 1923-1992 Detta album består av mammas efterlämnade bilder, brev och andra sparade minnen som jag och syskonen tog hand om efter hennes död. Lelle,

Läs mer

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket Att mista ett litet barn Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2019 För vuxna Att leva med en ängel i familjen: ett livslångt möte och lärande (2000) Av Eva Bergman & Ursula Nyman

Läs mer

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Kärleksboktips Kärleksboktips för både stora och små! För vuxna Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Astrid Lindgren berättar den sanna historien om sina föräldrars livslånga

Läs mer

Dina första steg på trons väg

Dina första steg på trons väg Dina första steg på trons väg En liten hjälp för dig som precis har tagit emot Jesus och blivit frälst! Av Christer Åberg Inledning Till att börja med vill jag gratulera dig över att du har tagit emot

Läs mer

S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet

S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet Mellanrumshösten 2011 avslutades med ett jubileum och två poeter; Johannes Anyuru och Olivia Bergdahl. Anyuru läste dokumentärpoesi

Läs mer

RÖTTER. Litteraturens rötter. Arbetshäfte. Namn:...

RÖTTER. Litteraturens rötter. Arbetshäfte. Namn:... RÖTTER Litteraturens rötter Arbetshäfte Namn:... Världar som liknar den fornnordiska; Fornnordisk litteratur Sagan om ringen Närstudium s. 15 Diskussion s. 15 Den fornnordiska mytologin Funderingar s.

Läs mer

Kejsarn av Portugallien

Kejsarn av Portugallien en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Kejsarn av Portugallien - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor, skriv ett författarporträtt Det här är en serie lektioner

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Ann-Charlotte Ekensten Vad handlar boken om? Boken handlar om Elin som ska gå på nyårsfest. Egentligen vill hon inte gå på festen, för att hennes mamma är sjuk och kommer att dö. Men

Läs mer

Läsnyckel. På plats i tiden 2 Lin vid muren. Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. På plats i tiden 2 Lin vid muren. Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel På plats i tiden 2 Lin vid muren Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv På plats i tiden är en ny serie med fristående böcker som tar läsaren med på äventyr i historien. Lin och hennes

Läs mer

Backlist VÅR 2016 Parfymsamlaren Genre: Skönlitteratur Omfång: 400 sidor Utgivningsmånad: Mars

Backlist VÅR 2016 Parfymsamlaren Genre: Skönlitteratur Omfång: 400 sidor Utgivningsmånad: Mars Backlist VÅR 2016 Backlist vår 2016 En sällsam roman om hemligheter, lust, minnen och möjligheter Parfymsamlaren utforskar den komplexa kärleken mellan musa och konstnär. Parfymsamlaren Omfång: 400 sidor

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Att möta den döendes existentiella behov

Att möta den döendes existentiella behov Att möta den döendes existentiella behov Peter Strang Professor i palliativ medicin Onkolog, överläkare Karolinska institutet och Stockholm Stockholms Sjukhem Vetenskaplig ledare för Palliativt Kunskapscentrum

Läs mer

Bli värdfamilj. åt en internationell gymnasieelev. #stsjourney

Bli värdfamilj. åt en internationell gymnasieelev.   #stsjourney Bli värdfamilj åt en internationell gymnasieelev DET ABSOLUT BÄSTA MED ATT VARA VÄRD FAMILJ ÄR ATT MAN SKAPAR EN LIVSLÅNG VÄNSKAP STS High School är en del av STS Student Travel Schools som grundades 1958.

Läs mer

Framställning av berättande och informativa bilder, till exempel serier och illustrationer till text. (BL åk 4 6)

Framställning av berättande och informativa bilder, till exempel serier och illustrationer till text. (BL åk 4 6) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Lo tycker så mycket om sin fotbollstränare Lovisa. Lovisa är rättvis, schyst och rolig. På lördag ska de spela sista matchen i serien. Vinner de matchen så vinner

Läs mer

Vanliga sorgereaktioner i samband med förluster och förändringar är:

Vanliga sorgereaktioner i samband med förluster och förändringar är: Fakta om sorg Sorg tycks vara en av vår mest försummade och missförstådda upplevelse, både av sörjande och av dess omgivning. Vår syn på sorg är att det handlar om brustna hjärtan, inte om trasiga hjärnor.

Läs mer

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet.

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet. 1 I den här filmen från 1993 får vi följa med Göran, som precis blivit stolt husägare. Huset har han köpt på auktion utan hans frus eller barns vetskap, det ska nämligen bli en stor överaskning. Problemet

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Den som vaktar gården

Den som vaktar gården SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Linns farmor är död och Linn tänker på henne och på alla somrar hon har varit hos farmor på landet. Farmor brukade ofta prata om tomten, han som var den förste

Läs mer

Dalai Lama. Dalai Lama har även skrivit. Råd från hjärtat vägledning för den moderna människan

Dalai Lama. Dalai Lama har även skrivit. Råd från hjärtat vägledning för den moderna människan Psykologi Dalai Lama Råd från hjärtat vägledning för den moderna människan "Man kan inte hjälpa sig själv om man inte hjälper andra. Vi är alla förbundna med varandra och ingen kan enbart förverkliga sin

Läs mer

KAROLINA PÅ LYCKÅS. en kopp med minnen

KAROLINA PÅ LYCKÅS. en kopp med minnen KAROLINA PÅ LYCKÅS en kopp med minnen KAROLINA PÅ LYCKÅS Denna lilla kopp med vallmo, har räddats av min morfar från en backstuga som skulle rivas. Backstugan hette Lyckåsen och min morfars mormor bodde

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början.

En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Trygg hamn En bok om att bygga självkänsla och skapa lycka från början. Kanske kommer våra barn att möta en tuff värld men inte desto mindre kan vi lära dem att bemöta den. Eva Träff Trygg hamn Copyright

Läs mer