SN-2012/1409 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SN-2012/1409 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA"

Transkript

1 FAMILJERÅDGIVNING SN-2012/1409 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG SN-2012/1409 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA FAMILJERÅDGIVNING I HUDDINGE KOMMUN 1(14)

2 INNEHÅLL Inbjudan att lämna ansökan Allmän information Definitioner och föreskrifter om lag och CPV kod Förutsättningar för uppdraget Omfattning Kontraktstid Ersättning Ickevals alternativ Ansökans form och innehåll Adressering Begäran om sekretess Handläggning och godkännande Uteslutningsgrunder Utvärdering av ansökningar Tilldelningskriterier Underrättelse om godkännandebeslut Kontrakt Förfarande om ansökan inte godkänts Överprövningsförfaranden Grund för ändring, uppsägning och hävning av avtal krav på sökande Godkännande av obligatoriska krav Kontraktsförslag Krav på juridisk form Registreringsbevis från Bolagsverket Kontrolluppgifter från Skatteverket Lagenligt ställda krav Ekonomisk stabilitet och finansiell styrka Ny ansökan från utförare där kommunen tidigare har sagt upp kontraktet Krav på tjänsten Grundläggande krav på tjänsten Arbetssätt och metoder Utförarens profil Familjerådgivare av bägge kön Omfattning Språk Väntetid och besökstider Dokumentation Geografiskt läge och lokaler Personal Organisation Kompetenskrav Extern handledning Introduktionshandledning Kompetensutveckling Tystnadsplikt Meddelarfrihet Kvalitet och ledningssystem Statistik Hot och våld Lex Sarah Synpunkts och klagomålshantering Uppföljning Information och marknadsföring Utförarens marknadsföring fakturaunderlag Bilagor (14)

3 INBJUDAN ATT LÄMNA ANSÖKAN Huddinge kommun har sedan den 1 april 2008 ett kundval inom familjerådgivningen som är upphandlat enligt LOU (lag om offentlig upphandling). Kommunfullmäktige beslutade den 20 juni 2011 att införa kundval enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV, för familjerådgivning. Kundval innebär att enskilda kan välja någon av de utförare som kommunen har godkänt och tecknat kontrakt med. Syftet med valfrihetssystemet är att öka valfriheten, delaktigheten och inflytandet. Utföraren garanteras inte någon volym i denna typ av upphandling, eftersom det är de enskilda paren som väljer utförare. Upphandlingar enligt LOV innebär bland annat att intresserade leverantörer kan sända in ansökningar så länge upphandlingen annonseras i den nationella databasen på Den ekonomiska ersättningen och kravnivåer är fast kopplade till kommunala beslut och samtliga sökande som uppfyller kommunens krav blir godkända som utförare. Så här ansöker du Läs först igenom förfrågningsunderlaget (detta dokument) med information om hur man lämnar ansökan. Fyll sedan i ansökningsformuläret och bifoga efterfrågade handlingar. Godkänn villkoren i kontraktsförslaget. Därefter är ansökan klar att sända in. Glöm inte att underteckna ansökan! I ansökningsformuläret finns det rutor som går att fylla i digitalt och sparas i en dator. Använd dessa fält när ni skriver er ansökan. Om utrymmet i fältet inte räcker till bifogar ni en bilaga med tydliga hänvisningar till vilken punkt i förfrågningsunderlaget bilagan hör. Inkomna ansökningar granskas regelbundet av kommunen. När de formella besluten har fattats av socialnämnden skrivs kontrakt om ansökan har blivit godkänd. Kommunen kommer därefter att informera om de nya utförarna på sin webbplats, Kommunen kommer att följa upp att utförarna upprätthåller den godkända kvalitetsnivån. Resultat av kvalitetsundersökningar publiceras på kommunens webbplats som ett stöd för enskilda när de ska välja familjerådgivning. Välkommen med er ansökan! Britt-Marie Karlén Förvaltningschef Social- och äldreomsorgsförvaltningen 3(14)

4 1.0 ALLMÄN INFORMATION Kommunen ska sörja för att familjerådgivning genom kommunens försorg eller annars genom lämplig yrkesmässig rådgivare kan erbjudas dem som begär det (5 kap 3, 2 stycket socialtjänstlagen, SoL). Med familjerådgivning avses i denna lag en verksamhet som består i samtal med syfte att bearbeta samlevnadskonflikter i parförhållanden och familjer (5 kap 3, 3 stycket SoL). Ansvarig nämnd är socialnämnden Upphandlande myndighet Upphandlingen genomförs av Huddinge kommun (organisationsnummer ) genom socialnämnden. Upphandlingen administreras inom social- och äldreomsorgsförvaltningen. I förfrågningsunderlaget betecknas Huddinge kommun som kommun eller beställare och den som lämnar en ansökan om deltagande i valfrihetssystemet som sökande eller utförare Kommunens organisation Huddinge är en modern storstadskommun med närmare invånare, den näst största kommunen i Stockholms län. Kommunen är organiserad i fem fackförvaltningar. Läs mer om Huddinge kommun på Definitioner och föreskrifter om lag och CPV-kod Upphandlingen genomförs enligt lag om valfrihetssystem, LOV (SFS 2008:962). Upphandlingen pågår så länge den annonseras på avsedd webbplats hos Kammarkollegiet. Upphandlingen har CPV-kod Common Procurement Vocabulary (CPV) är en europeisk standard för att klassificera varor och tjänster. Alla annonser i Tillägg till Europeiska Gemenskapernas officiella tidning EGT klassificeras med CPV-kod. 1.2 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR UPPDRAGET Kontraktstid Kontraktstiden är två år från dagen då kontrakt tecknats. Om ingen av parterna, senast sex månader före kontraktstiden utgång, skriftligt sagt upp kontraktet förlängs det i ytterligare två år med möjlighet till ytterligare förlängning i två år. Om utföraren inte har haft uppdrag från kommunen under avtalstiden kommer avtalet inte att förlängas. Maximal kontraktstid är sex år. Kontraktet kan inte förlängas efter sex år utan då måste ny ansökan göras. Kontraktet blir giltigt när det har undertecknats av båda parter och under förutsättning att upphandlingen inte är föremål för överprövning av rättsinstanser Omfattning Under 2010 genomfördes totalt samtal för Huddingebor Kapacitetstak Utföraren har möjlighet att ange kapacitetstak. Kapacitetstaket anges i antal samtal per månad som utföraren som mest kan ta emot, på uppdrag av Huddinge kommun. Utföraren kan inte neka ett par som påbörjat familjerådgivning hos dem att få sina fem (och vid behov ytterligare tre) samtal genomförda. Detta gäller även om kapacitetstaket har uppnåtts. Däremot behöver inte utföraren ta emot nya par om kapacitetstaket är uppnått. Om utföraren inte har angivit kapacitetstak antas utföraren ha stor kapacitet och därmed kunna ta emot samtliga par som väljer dem inom den väntetid som anges i förfrågningsunderlaget. 4(14)

5 1.2.4 Ickevalsalternativ Kommunens egen verksamhet, Huddinge kommuns familjerådgivning, utgör ickevalsalternativet. Enskilda som inte vill eller kan välja kommer därmed att erbjudas familjerådgivning i Huddinge kommuns verksamhet i egen regi. Den kommunala egenregiverksamheten behöver inte ansöka om att bli godkänd, men kraven är likvärdiga (likabehandlingsprincipen) Ersättning Ett samtal omfattar 90 minuter klientsamtal och 30 minuter administration relaterad till samtalet. Ersättning för uteblivet eller sent avbokat samtal utgår inte. Kommunen ersätter kostnad för tolk. Kommunen fastställer ersättningen till utförarna i samband med beslut om nästkommande års verksamhetsplan. Aktuell ersättningen framgår av särskild bilaga. 1.3 ANSÖKANS FORM OCH INNEHÅLL Ansökan görs genom att ansökningsformuläret ifylles och samtliga begärda handlingar bifogas. Ansökan ska skickas in i både pappersformat och digitalt (på USB-minne eller CD-skiva). Vid avvikelse mellan pappersformat och det digitala formatet är det pappersformatet som gäller. Bilagor till ansökningsformuläret ska skickas in både i pappersformat och i digitalt format. Tänk på att: ansökan måste vara skriftlig och avfattad på svenska ansökan måste vara undertecknad av behörig företrädare ansökan måste innehålla svar på alla de frågor som ställs i förfrågningsunderlaget ansökan utformas enligt anvisningarna i förfrågningsunderlag och ansökningsformulär reservationer inte accepteras. De möjligheter som finns till förtydligande och komplettering av ansökningar finns angivna i LOV och är begränsade. Ansökan som inte innehåller samtliga begärda uppgifter kan komma att förkastas utan att den sökande ges tillfälle till förtydligande eller komplettering. Kommunen kan begära att en ansökan förtydligas eller kompletteras. Ansökan får endast rättas eller förtydligas på kommunens begäran. Ansökan som inte uppfyller samtliga skall-krav kommer inte att godkännas Adressering Ansökan skickas i förseglat kuvert i två exemplar, ett original och en kopia. Ansökan kan inte lämnas genom fax eller e-post, eftersom anbudssekretess inte kan garanteras. Märk kuvertet: Ansökan familjerådgivning och skicka till: Huddinge kommun Social- och äldreomsorgsförvaltningen LOV familjerådgivning Huddinge Besöksadressen är Gymnasietorget 1. Ansökan kan även lämnas i receptionen. Receptionen på Gymnasietorget 1 är öppen: Måndag till onsdag (14)

6 Torsdag Fredag Lunchstängt Observera att det är andra öppettider dagar före röda dagar och röda dagar Begäran om sekretess Ansökan omfattas av offentlighetsprincipen. Anser utföraren att vissa uppgifter i inlämnad ansökan ska sekretessbeläggas ska utföraren precisera vilka uppgifter det gäller. Det är dock kommunen, i egenskap av offentlig myndighet, som beslutar om en uppgift kan sekretessbeläggas. Beslutet kan överklagas till förvaltningsrätten. 1.4 HANDLÄGGNING OCH GODKÄNNANDE Kommunen handlägger och godkänner ansökningar löpande. Sökande är bunden av sin ansökan i 90 dagar från och med inlämningsdagen. Om ansökan inte är komplett inom dessa 90 dagar kommer den att avskrivas. Handläggningstid är normalt cirka åtta veckor efter att en komplett ansökan har inkommit. Beslut fattas vid närmast efterliggande nämndsammanträde. Undantag gäller för sommaruppehåll och längre sammanhängande helgdagar där handläggningstiden kan bli längre. Kontrakt upprättas efter att utföraren har blivit godkänd. Godkännandebeslut innebär inte accept av ansökan eller att kontrakt har ingåtts Uteslutningsgrunder Den upphandlande myndigheten får enligt LOV 7 kap utesluta en sökande om: sökande är försatt i konkurs eller likvidation sökande är föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, tvångsförvaltning, ackord eller annat liknande förfarande sökande är dömd för brott avseende yrkesutövningen eller gjort sig skyldig till allvarliga fel i yrkesutövningen som kan påvisas sökande har inte fullgjort sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatt i det egna landet sökande i sin ansökan i något väsentligt hänseende har underlåtit att lämna begärda upplysningar eller lämnat felaktiga upplysningar. Uteslutning ur valfrihetssystemet kommer även att ske av sökande som dömts för brott som regleras inom EG-rätten med avseende på: deltagande i kriminell organisation bestickning enligt EG-reglerna om korruption inom den privata sektorn bedrägeri enligt reglerna om skydd för EG:s finansiella intressen penningtvätt Utvärdering av ansökningar Utvärderingen av ansökan sker i två steg. De ansökningar som inte uppfyller kraven i steg 1 (uteslutningskriterier) kommer inte att gå vidare för utvärdering i steg Prövning av om den sökande uppfyller de grundläggande kvalificeringskrav, som anges i förfrågningsunderlaget, och om de obligatoriska kraven på tjänsten är uppfyllda. 2. Utvärdering av hur ansökan uppfyller övriga krav i uppdragsbeskrivningen/kravspecifikation. Utvärdering av om kommersiella villkor uppfylls. Därefter kan sökande komma att bjudas in till en intervju för att klargöra eventuella otydligheter i ansökningsdokumenten. 6(14)

7 Den skriftliga ansökan samt eventuella intervjuer utgör grund för bedömning av ansökan. Granskning utförs av en utvärderingsgrupp sammansatt av tjänstemän inom kommunen. Utvärderingsgruppen lämnar förslag till socialnämnden som fattar beslut om godkännande Tilldelningskriterier Samtliga ansökningar som uppfyller de krav som ställs i förfrågningsunderlaget tilldelas kontrakt. Om det under tiden mellan att tilldelningsbeslut och kontraktstecknande framkommer styrkt information om att antagen sökande inte fullgör sina lagenliga skyldigheter gentemot samhället vad avser betalning av gällande skatter och avgifter, eller att förhållanden i ansökan på annat sätt har förändrats på kritiska områden, kommer kommunen att diskvalificera den aktuella sökande. Någon rätt till ekonomisk ersättning för den berörda sökande uppkommer inte på grund av denna förändring Underrättelse om godkännandebeslut Godkännandebeslutet ger upplysningar om skälen till beslut. Det skickas i första hand via vanlig post, men kan även komma att skickas elektroniskt, varför det är viktigt att de sökande även anger sin e-postadress som kontaktväg Kontrakt Kontraktsoriginal kommer att skickas för undertecknande till godkänd sökande som kommunen avser att teckna kontrakt med, snarast efter nämndens beslut. Det skriftliga kontraktet baseras på innehållet i detta förfrågningsunderlag och godkänd ansökan. Kontraktet ska upprättas i två exemplar som utväxlas mellan parterna. Kontraktet blir giltigt först efter det att kontrakt har skrivits på av båda parter, förutsatt att upphandlingen inte har blivit föremål för överprövning av rättsinstanser. Kontraktets giltighet kan påverkas om upphandlingen blir föremål för domstolsprövning. Vare sig tidsförskjutningar eller andra konsekvenser som beror på domstols hantering av eller de i upphandlingsärende, ska utgöra grund för skadestånd eller annan ersättning Förfarande om ansökan inte har godkänts Om sökande inte har blivit godkänd eller känner sig felaktigt behandlad kan denne välja att begära rättelse i förvaltningsdomstol. Ansökan om rättelse ska göras skriftligen till förvaltningsdomstol inom tre veckor efter beslutsdatum från kommunen. Utförare kan efter avslag komma in med en ny komplett ansökan Överprövningsförfaranden Behörig domstol vid överprövning är Förvaltningsrätten i Stockholm. 1.5 GRUND FÖR ÄNDRING, UPPSÄGNING OCH HÄVNING AV AVTAL Kommunen har rätt att under avtalstiden ändra ersättning, krav på tjänst och krav på utförare. Utföraren har rätt att säga upp avtalet med 3 månaders uppsägningstid. Uppsägningen ska ske skriftligt. Kommunen har rätt att säga upp avtalet om utföraren inte uppfyller kraven på tjänsten i förfrågningsunderlaget. Vid avtalsbrott av väsentlig betydelse äger vardera part rätt att häva avtalet. Hävande part är därvid berättigad till skadestånd. Kommunen har också rätt att häva avtalet om utföraren försätts i konkurs eller annars befinner sig vara på sådant obestånd att utföraren inte kan förväntas fullgöra sina åtaganden. 2.0 KRAV PÅ SÖKANDE 7(14)

8 Sökande måste uppfylla samtliga nedan ställda krav. I ansökningsformuläret anges de bevis med mera som den sökande ska bifoga och redovisa i sin ansökan för att styrka att de angivna kraven uppfylls Godkännande av obligatoriska krav Utföraren ska godkänna samtliga i förfrågningsunderlaget ställda krav Kontraktsförslag Kontraktsförslag och kommersiella villkor ska accepteras Krav på juridisk form Fysiska eller juridiska personer kan, var för sig eller tillsammans med andra leverantörer, lämna en ansökan. Den sökande behöver inte ha en bestämd juridisk form för att lämna en ansökan. När den sökande är godkänd och ska teckna kontrakt med kommunen ska utföraren ha en viss juridisk form Registreringsbevis från Bolagsverket Utföraren ska vara registrerad i Bolagsverkets register om sådan registreringsskyldighet föreligger. För företag under bildande gäller att företaget ska vara bildat och uppvisa registreringsbevis vid kontraktstecknandet. För företag som inte är registrerade i Sverige gäller redovisning enligt svensk lag. Sökande som inte bedriver verksamhet i Sverige ska visa att de är registrerade i det land där de bedriver verksamhet enligt landets regler om aktiebolags- eller handelsregister eller liknande register. Intyget/intygen ska ej vara äldre än två månader räknat från datum för inlämnandet av ansökan Kontrolluppgifter från Skatteverket Kontroll att krav i enlighet med inskickad blankett SKV 4820, leverantörskontroll, från Skatteverket eller motsvarande blankett för utländska sökande, kommer att göras av Huddinge kommun. Sökande ska ha fullgjort sina åligganden avseende skatter och arbetsgivaravgifter. Blankett SKV 4820 ej äldre än två månader ska bifogas. För företag under bildande gäller att företaget ska inneha F-skattsedel vid kontraktstecknandet. Utländsk utförare ska skicka in dokumentation som intyg på att denna har fullgjort betalningar av skatter och avgifter. Dessa intyg eller motsvarande ska inte vara äldre än tre månader räknat från ansökningsdagen Lagenligt ställda krav Kommunen kan komma att utesluta sökande från deltagande i upphandlingen om förhållanden enligt 7 kapitlet LOV 1-2 föreligger Ekonomisk stabilitet och finansiell styrka Leverantören ska ha en ekonomisk ställning som möjliggör att denne kan fullfölja sina åtaganden under avtalstiden. Leverantören ska vara kreditvärdig och Huddinge kommun kommer att kontrollera kreditvärdigheten via Business Check i Sverige AB:s kreditupplysning. Den sökande ska bifoga kopia på undertecknad årsredovisning med revisionsberättelse. För sökande som vet med sig att de ej uppfyller ovanstående krav gäller följande: Sökande kan uppvisa bankgaranti, fullgörandegaranti, koncerngaranti eller villkorat aktieägartillskott. Det ska klart framgå garantins omfattning, giltighetstid och villkor. Undertecknad kopia av senaste årsredovisning med revisionsberättelse ska bifogas. I de fall årsredovisningen är äldre än sex månader ska även en kopia på aktuell balans- och resultaträkning undertecknad av godkänd revisor bifogas ansökan. Finns ett moderbolag ska även undertecknad kopia på koncernens senaste årsredovisning bifogas ansökan. 8(14)

9 Dessa ska godkännas av Huddinge kommun, och även gälla för kvalificering gällande ekonomisk stabilitet och finansiell styrka. För sökande som vet med sig att de ej uppfyller ovanstående krav samt är ekonomisk förening, annan typ av organisation, enskild näringsidkare, företag som är nystartat samt utländska företag gäller följande: Dessa företag ska visa att de har en stabil ekonomisk bas genom att redovisa till exempel aktiekapital eller på annan begäran tillhandahålla en finansiell säkerhet (till exempel lämna bankgaranti, koncerngaranti) samt på begäran redovisa referens till bank eller annan finansiär, enligt LOU 2007:1091 kap 11:7 om bevis vid offentlig upphandling. Därutöver ska en proforma balans- och resultaträkning bifogas. Ekonomisk eller ideell förening ska bifoga stadgar samt årsmötesprotokoll och konstituerande protokoll som påvisar styrelsens sammansättning eller stiftelseurkund Ny ansökan från utförare där kommunen tidigare har sagt upp kontraktet Vid ny ansökan från utförare där tidigare kontrakt har sagts upp av kommunen måste utföraren för att åter bli godkänd påvisa att de brister som medförde hävningen är åtgärdade. 3.0 KRAV PÅ TJÄNSTEN Nedan anges innehållet och omfattningen på den tjänst som kommunen upphandlar. De krav på tjänsten som redovisas måste uppfyllas för att en utförare ska kunna tilldelas kontrakt. 3.1 GRUNDLÄGGANDE KRAV PÅ TJÄNSTEN Utföraren ska ha grundläggande kännedom och kunskap om kommunal familjerådgivningsverksamhet. Utföraren ansvarar för att verksamheten utförs i enlighet med de lagar och förordningar som är tillämpliga inom verksamhetsområdet. Verksamheten ska även bedrivas enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd. Utföraren skall kortfattat presentera företaget och redogöra för verksamhetens mål och innehåll Arbetssätt och metoder Familjerådgivning är en verksamhet som består i samtal som syftar till att bearbeta samlevnadsproblem och kriser i parförhållanden. Familjerådgivningens syfte är att i möjligaste mån lösa samlevnadskonflikter och leda till en positiv förändring i relationen. Familjerådgivning ska erbjudas till familjer och par som frivilligt söker hjälp för att lösa olika typer av relationsproblem. Verksamheten ska utföras så att den beaktar intentionerna i barnkonventionen. Utförarens verksamhet ska präglas av ett gott bemötande, respekt, integritet och objektivitet. De enskildas behov ska stå i centrum för rådgivningen och de ska alltid känna sig trygga med den tjänst som utförs och med den familjerådgivare som utför tjänsten Utförarens profil Det är önskvärt att utförarna profilerar sig och tydligt framhåller de olika specialiteter som kan erbjudas utöver grundtjänsten. Profilområden kan till exempel vara specialistkunskap inom sexologi, styvfamiljsproblematik, HBT (homobi- och transsexuella personer) eller annat. Det finns inget krav på att utföraren har en profil och det kommer inte att utvärderas Profilområden och dess omfattning kan förändras under kontraktstiden. Profilområden kommer att beskrivas av kommunen i informationsmaterialet och kan vara mervärden för enskilda vid val av utförare Familjerådgivare av bägge kön Det är önskvärt om brukaren kan få möjlighet att välja vilket kön familjerådgivaren har. 9(14)

10 Det finns inget krav på att utföraren kan erbjuda såväl kvinnlig som manlig familjerådgivare och det kommer inte att utvärderas men det kommer att beskrivas av kommunen i informationsmaterialet och kan vara mervärden för enskilda vid val av utförare Omfattning Familjerådgivning är en öppen verksamhet, som inte är behovsprövad. Alla Huddingebor (minst en i paret ska vara folkbokförd i kommunen) som önskar familjerådgivning ska erbjudas samtal. Samtalstiden skall vara i 2 x 45 minuter per samtal. Utföraren får erbjuda fem (5) samtal. Vid behov finns möjlighet att erbjuda ytterligare tre (3) samtal. För att kunna erbjuda de tre ytterligare samtalen ska utföraren innan samtalen ges begära tillstånd till detta av social- och äldreomsorgförvaltningen. Begäran ska göras på särskild blankett och skickas med e-post Språk Det är önskvärt att utförarna kan erbjuda familjerådgivning på andra språk än svenska. Det finns inget krav på att utföraren ska erbjuda familjerådgivning på andra språk än svenska och det kommer inte att utvärderas men det kommer att beskrivas av kommunen i informationsmaterialet och kan vara mervärden för enskilda vid val av utförare Väntetid och besökstider Utföraren skall erbjuda tid för samtal inom tre (3) veckor för nybesök om inte annat överenskoms med den enskilde. Utföraren ska ha beredskap att erbjuda inledande krissamtal med mycket kort varsel eller högst en vecka. Utföraren ska kunna ta emot för samtal och finnas tillgängliga på telefon dagtid minst tre dagar per veckan samt minst två kvällar per vecka. Kommunen ser gärna att brukare kan tas emot även på helger, men det är inte ett krav. 3.2 DOKUMENTATION Utföraren ansvarar för att dokumentation sker i enlighet med socialtjänstlagens bestämmelser samt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd. 3.3 GEOGRAFISKT LÄGE OCH LOKALER Utförarna ska erbjuda brukarna lokaler i Stockholms län. Lokalerna ska vara ändamålsenliga för verksamheten och vara i gott skick och hålla en god hygienisk standard. Lokalerna ska vara sådana att de garanterar brukarnas integritet genom att rutiner för anmälan, betalning och besök ordnas så att sekretessen upprätthålls. Lokalerna ska även vara tillgängliga för personer med fysiska funktionsnedsättningar, till exempel framkomligt med rullstol. 3.4 PERSONAL Utföraren ska i sin egenskap av arbetsgivare anställa och ansvara för personalen med beaktande av gällande lagar och föreskrifter. Utföraren får inte vidta åtgärder som kan förväntas medföra åsidosättande av lagar eller annars strida mot vad som allmänt är godtaget inom arbetsgivarens ansvarsområde Organisation Utföraren ska ha minst tre anställda familjerådgivare. Minst en av familjerådgivarna ska uppfylla Föreningen Sveriges kommunala familjerådgivare, KFR:s krav på auktorisation. Verksamhetens familjerådgivare ska bedriva renodlat familjerådgivningsarbete om minst 50 procent av heltid Kompetenskrav Minst en av familjerådgivarna ska antingen vara auktoriserad av föreningen Sveriges kommunala familjerådgivare (KFR) eller uppfylla följande krav: 10(14)

11 Ha arbetet som familjerådgivare minst fem år med minst 75 procents tjänstgöringsgrad Ha relevant vidareutbildning som familjeterapeutisk vidareutbildning om minst motsvarande tidigare 30 högskolepoäng ha genomgått egen psykoterapi enskilt under minst 50 timmar eller i grupp under minst 120 timmar Ha haft handledning inom familjerådgivning minst 200 timmar inklusive 60 timmars individuell introduktionshandledning Övriga familjerådgivare ska uppfylla följande krav: Ha grundläggande terapeututbildning (Steg 1) och/eller familjeterapeutisk vidareutbildning om minst motsvarande tidigare 30 högskolepoäng och/eller Socialhögskolans fortbildningskurs i psykosocialt behandlingsarbete om 30 högskolepoäng Ha flerårig och väl vitsordad erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med inriktning på par och/eller familjer Ha genomgått egen psykoterapi enskilt under minst 50 timmar eller i grupp under minst 120 timmar Dessa kompetenskrav måste vara uppfyllda för verksamma familjerådgivare under hela kontraktsperioden. Om utföraren byter personal under kontraktstiden ska bevis i form av meritförteckning skickas in till och godkännas av social- och äldreomsorgsförvaltningen Extern handledning Utförarna ska ha regelbunden extern handledning som är specifikt inriktad på familjerådgivningsarbetet. Ansökan ska innehålla en kortfattad redogörelse för vilken typ av handledning som ges, om handledaren är en extern konsult samt i hur ofta och i vilken omfattning handledningen sker Introduktionshandledning Familjerådgivare som inte har minst fem års erfarenhet som familjerådgivare och som inte uppfyller krav på auktorisation enligt KFR ska erhålla individuell introduktionshandledning i minst 60 timmar av familjerådgivare som uppfyller krav på auktorisation. 11(14)

12 3.4.5 Kompetensutveckling Utföraren skall följa utvecklingen inom verksamhetsområdet vad gäller lagstiftning och metodutveckling och se till att personalen har aktuell kunskap. Verksamma familjerådgivare ska ha individuell kompetensutvecklingsplan Tystnadsplikt Utföraren ska svara för att personalen informeras om och efterlever gällande lagstiftning kring sekretess och tystnadsplikt. Familjerådgivare förbinder sig att iaktta den sekretess som krävs enligt 26 kap 3 1 stycket offentlighets- och sekretesslag (2009:400) Meddelarfrihet Utförarens anställda ska omfattas av meddelarfrihet jämställt med det skydd som offentligt anställda har. Den anställde har enligt detta skydd rätt att meddela till exempel press utan att utföraren har rätt att efterforska vem som lämnat uppgifter. Rätten gäller inte affärshemligheter, inte heller när tystnadsplikt enligt offentlighets- och sekretesslagen gäller. 3.5 KVALITET OCH LEDNINGSSYSTEM Utföraren ska ha väl utarbetade metoder för sitt arbete med kvalitetsutveckling, det vill säga kvalitetssäkring, kvalitetsledning och kvalitetskontroll. Kvaliteten ska systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras. Utförarens ledningssystem ska uppfylla Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd SOSFS 2011: Statistik Utföraren ska fortlöpande föra den statistik som är erforderlig i verksamheten för att kunna överlämna uppgifter till kommunen utifrån de krav som ställs på kommunen från Socialstyrelsen Hot och våld Verksamheten ska ha rutiner för att förebygga och hantera hot och våld eller annan krissituation Lex Sarah Utföraren ska ha rutiner för lex Sarah-anmälningar. Anmälningar ska rapporteras till kommunen Synpunkts- och klagomålshantering För att kunna samla in och använda synpunkter och klagomål har Huddinge kommun inrättat en särskild process för klagomålshantering. Syftet är att förbättra verksamhet genom att ta emot synpunkter och klagomål. Utföraren är därför skyldig att ta emot synpunkter och klagomål som handlar om verksamheten. Utföraren ska alltid informera paren så att de vet vart de ska vända sig för att på ett enkelt sätt lämna synpunkter eller klagomål på verksamheten. Utföraren ska arbeta systematiskt med synpunkter och hur de åtgärdas. Utföraren ska på begäran av kommunen när som helst under kontraktstiden kunna redovisa vilka synpunkter och klagomål som har inkommit och vilka åtgärder som har vidtagits med anledning av dessa. 3.6 UPPFÖLJNING Socialnämnden har det övergripande ansvaret för att följa upp utförare som utför insatser åt Huddinge kommun. Uppföljning sker enligt social- och äldreomsorgsförvaltningens uppföljningsplan. Utföraren ska medverka i uppföljningar av verksamheten och ge företrädare för kommunen tillträde till verksamheten och den dokumentation och de underlag som kommunen begär. Uppföljningen genomförs genom enligt nedan. 12(14)

13 1. Utförarna deltar i kommunens enkätundersökning. Enkäten distribueras av kommunen till utförarna som delar ut den till brukare från Huddinge enligt instruktion. 2. Utförarna besvarar årligen ett frågeformulär (se bilaga). 3. Kommunen besöker verksamheten en gång inom ett halvår från kontrakt skrivits samt vid behov. 4. Kommunen kontrollerar företagets finansiella ställning och lagenliga skyldigheter kring skatter och avgifter minst en gång per år samt vid behov. Utföraren ska inkomma med årsredovisning eller andra ekonomiska underlag som efterfrågas av kommunen. 5. Utföraren ska löpande inkomma med uppgifter om eventuella förändringar. 6. Utförarna ska på anmodan lämna verksamhetsberättelse samt resultat av eventuellt genomförda enkätundersökningar till kommunen. Åtgärder vid brister som har framkommit vid uppföljning eller på annat sätt: 1. Åtgärdsplan kopplad till bristen begärs in. Beroende på brist hålls möte med utföraren, eventuellt i kombination med granskning. 2. Uppföljning av åtgärdsplan görs inom tre månader. 3. Vid mindre brister lämnas varning (se ansökningsformulär). Om utföraren inte inom tid som anges i varningen har åtgärdat de i varningen angivna bristerna kan kontraktet hävas. 4. Vid allvarliga brister som inte åtgärdats inom tid som anges i åtgärdsplanen hävs kontraktet. Eventuellt görs anmälan till andra myndigheter. 5. Om lagar eller föreskrifter för verksamheten eller villkoren inte följs hävs kontraktet. Förutom denna uppföljning tas information in från kommunens klagomålshantering. 3.7 INFORMATION OCH MARKNADSFÖRING Huddinge kommun kommer att informera om kundvalssystemet och de utförare vi har kontrakt med. Det är kommunen som avgör hur informationen ska utformas. Informationen ska underlätta jämförelser och ge en lättläst presentation av varje utförare. Utföraren ska kontinuerligt under hela kontraktstiden informera kommunen om uppdateringar så att informationen hålls aktuell. Det står utföraren fritt att ta fram eget informationsmaterial vid sidan om det som kommunen tar fram. Utföraren ska vid ansökan fylla i mallen informationsblad Utförarens marknadsföring Utföraren har rätt att marknadsföra sin verksamhet. Marknadsföringen ska vara förenlig med gällande lagar och direktiv och utformas enligt god marknadsföringssed. 3.8 FAKTURAUNDERLAG Utföraren ska lämna in ett fakturaunderlag utifrån de utförda insatserna. Fakturering ska göras löpande 30 dagar i efterskott. Fakturaunderlaget ska göras på särskilda blanketter och enligt kommunens instruktion och rutin samt vara förvaltningen tillhanda senast första vardagen i varje kalendermånad. Egenavgiften 225 kronor per samtal ska särredovisas i utförarens räkenskaper på ett eget resultatkonto för avstämning och inrapportering till kommunen, vilket är en grund för begärd ersättning. 13(14)

14 4.0 BILAGOR Ansökningsformulär Kontraktsförslag Uppföljningsfrågor 14(14)

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Med nedanstående underskrift intygar vi att informationen i dokumentet är aktuell, sanningsenlig och korrekt,

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Härmed intygas att vi tagit del av förfrågningsunderlaget för upphandling av hemtjänst genom kundval och bifogar

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Markera de gråa fälten och fyll i. Härmed intygas att vi tagit del av förfrågningsunderlaget för upphandling

Läs mer

1 Inbjudan att lämna ansökan. 2 Allmän information 2.2 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR UPPDRAGET

1 Inbjudan att lämna ansökan. 2 Allmän information 2.2 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR UPPDRAGET 1 Inbjudan att lämna ansökan har beslutat att införa kundval inom familjerådgivningen enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV, för familjerådgivning. Kundval innebär att enskilda kan välja någon

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(7) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 2 Kravkatalog Utförare 2(7) Innehållsförteckning 2 Kravkatalog utförare...3 2.1 Krav på juridisk form...3 2.2 Uteslutningsgrunder...3

Läs mer

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun Kapitel 2 Kravkatalog utförare Innehållsförteckning 2 Kravkatalog Utförare... 3 2.1 Krav på juridisk form... 3 2.2 Uteslutningsgrunder... 3 2.2.1 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG SN 2013/1667 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT TILLHANDAHÅLLA KORTTIDSVISTELSE I FORM AV KORTTIDSHEM OCH LÄGERVISTELSE

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG SN 2013/1667 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT TILLHANDAHÅLLA KORTTIDSVISTELSE I FORM AV KORTTIDSHEM OCH LÄGERVISTELSE FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG SN 2013/1667 UNDERLAG FÖR ANSÖKAN OM ATT TILLHANDAHÅLLA I FORM AV KORTTIDSHEM OCH LÄGERVISTELSE 1 INNEHÅLL Inbjudan att lämna ansökan... 4 1. Allmän information... 5 1.1 Upphandlingen...

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänst i Grästorps kommun

Valfrihet inom hemtjänst i Grästorps kommun Grästorps kommun Social verksamhet Valfrihet inom hemtjänst i Grästorps kommun Kapitel 1 - Inbjudan Innehållsförteckning 1 Inbjudan... 3 1.2 Så här ansöker du om att få utföra hemtjänst... 3 1.3 Administrativa

Läs mer

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare UPPDRAGSBESKRIVNING 1 (8) Dnr: 2014:115 Valfrihetssystem inom boendestöd Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare Socialtjänsten Sociala avdelningen Postadress Besöksadress Telefon (vx) Fax 451 81

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Diarie Ange namn, telefon och e-post till kontaktperson under handläggningstiden.

Diarie Ange namn, telefon och e-post till kontaktperson under handläggningstiden. Karlstads inköpscentral Skallkrav Diarie 9910-14 Namn Valfrihet inom hemtjänst och delegerad hemsjukvård (LOV) Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 1 - Inbjudan

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 1 - Inbjudan Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun Kapitel 1 - Inbjudan Innehållsförteckning 1. Inbjudan att lämna ansökan... 3 1.1 Så här ansöker du om att få utföra hemvård... 3 1.2 Administrativa föreskrifter...

Läs mer

Vårdval Kronoberg Barn och ungdomspsykiatri i öppen vård

Vårdval Kronoberg Barn och ungdomspsykiatri i öppen vård 1 (8) Vårdval Kronoberg Barn och ungdomspsykiatri i öppen vård Villkor för godkännande och villkor för återkallelse 1 Allmänt om valfrihetssystemet i Region Kronoberg Lag om valfrihetssystem (LOV 2008:962)

Läs mer

Remissvar reglemente för kundval i Nacka kommun

Remissvar reglemente för kundval i Nacka kommun 2014-06-17 1 (8) YTTRANDE SÄN 2014/223-709 Kommunstyrelsens arbetsutskott Remissvar reglemente för kundval i Nacka kommun Social- och äldrenämnden har blivit inbjuden att lämna synpunkter på förslag till

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst Uddevalla kommun. Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare

Valfrihetssystem inom hemtjänst Uddevalla kommun. Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare KRAVKATALOG UTFÖRARE 1 (7) Valfrihetssystem inom hemtjänst Uddevalla kommun Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare Ledning www.uddevalla.se POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO 451 81 UDDEVALLA

Läs mer

Hälsoval Västerbotten

Hälsoval Västerbotten VLL 1854-2014 1 (8) Hälsoval Västerbotten Föreskrifter för ANSÖKAN VLL 1854-2014 2 (8) 1 ALLMÄN ORIENTERING... 3 1.1 UPPDRAG OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR HÄLSOVAL VÄSTERBOTTEN... 3 1.2 GEOGRAFISKT OMRÅDE...

Läs mer

3. Kvalificering av utföraren

3. Kvalificering av utföraren Förfrågningsunderlag 2015-06-30 Upphandlande organisation Upphandling Mariestads Kommun Eget val inom hemtjänst och delegerad hemsjukvård Katrin Jedselius SN 2009/0048-700 Symbolförklaring: Sista ansökansdag:

Läs mer

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun Skickas till Robertsfors kommun Socialförvaltningen Storgatan 13 915 81 Robertsfors Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun 1. Sökande företag Företagets

Läs mer

Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet

Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet Gäller från 1 juni 2010 Reviderat genom beslut i Sociala omsorgsnämnden 2012-01-02 Reviderat genom

Läs mer

Lag (2008:962) om valfrihetssystem

Lag (2008:962) om valfrihetssystem Lag (2008:962) om valfrihetssystem 1 kap. Lagens tillämpningsområde Lagens omfattning 1 Denna lag gäller när en upphandlande myndighet beslutat att tillämpa valfrihetssystem vad gäller tjänster inom hälsovård

Läs mer

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1.1 Ansökningshandlingar 1.1.1 Ansökan Intresserade inbjuds att ansöka om att bli godkända att få driva vård inom vårdval för fysioterapi/sjukgymnastik inom primvårdsrehabilitering.

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård

Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård 13LTK1389 Landstingets kansli 2013-11-19 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård Villkor för godkännande och villkor för återkallelse 1 Inledning

Läs mer

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun 1. Sökande företag Företagets namn Organisationsnummer Utdelningsadress Postnummer Postadress Hemsida Plusgiro/bankgironummer 2. Kontaktperson,

Läs mer

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Ansök an Om upphandling enligt LOV att bedriva hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik Förfrågningsunderlag VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Leksands kommun Rättviks kommun - Valfrihetssystemet enligt

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(10) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 1 Inbjudan och administrativa föreskrifter Innehållsförteckning Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun...1 Kapitel 1...1

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne

Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne HÄLSOVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas

Läs mer

Utförare inom kundval hemtjänst, service Gauhar omsorg AB

Utförare inom kundval hemtjänst, service Gauhar omsorg AB Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2019-04-03 Sida 1 (6) Socialförvaltningen Staben Biträdande socialdirektör Margareta Cederberg Telefon 0141-22 50 00 Mobiltelefon Telefax e-postadress socialnamnden@motala.se

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Vaxholms stad Socialförvaltningen 185 83 Vaxholm Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Denna ansökan ska tas ut på papper och undertecknas

Läs mer

Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun

Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för familjerådgivning i Varbergs kommun är antagna av socialnämnden 2015-01-29 14. Dessa ersätter tidigare kvalitetskrav

Läs mer

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser Stenungsunds kommun Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 1.1. Allmänt om kommunen 3 1.2. Allmänt om LOV 3 2. OMFATTNING 3 2.1.

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Upphandlingscenter. 1.0 Information om kravuppfyllnad. 2.0 Krav på Sökande. 3.0 Formella krav - Grunder för uteslutning. 1.1 Krav. 2.1 Krav. 2.

Upphandlingscenter. 1.0 Information om kravuppfyllnad. 2.0 Krav på Sökande. 3.0 Formella krav - Grunder för uteslutning. 1.1 Krav. 2.1 Krav. 2. Upphandlingscenter Skakrav Diarie UH-2016-316 Namn Eget val inom hemtjänsten - LOV Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skakravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare Ansökningsformulär Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare 1 Uppgifter om sökande Namn på sökande/företag: Driftsform: Organisationsnummer/personnummer: Postadress:. Postnummer

Läs mer

1(7) Familjerådgivning. Styrdokument

1(7) Familjerådgivning. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2017-02-07, 6 Dokumentansvarig Områdeschef IFO/Myndighetsenheten Reviderad 3(7) Innehållsförteckning 1 Insatsen...4

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan 2016 Primärvård Rev. 2015-06-02 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på vårdgivare*: juridisk person eller enskild

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av familjerådgivning

Villkor för att bli godkänd anordnare av familjerådgivning Villkor 1 (11) 2010-01-08 Villkor för att bli godkänd anordnare av familjerådgivning Beskrivning av Nacka kommuns kundvalssystem Ett kundvalssystem består av 1. bestämmelser om rätten till tjänsten i fråga

Läs mer

ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV HEMTJÄNST ÄRENDENUMMER ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER Hemtjänst, ärende (10) HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV HEMTJÄNST ÄRENDENUMMER ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER Hemtjänst, ärende (10) HUDDINGE KOMMUN 2017-xxx ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER Hemtjänst, ärende 2017-015 1 (10) ANSÖKNINGSFÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV HEMTJÄNST ÄRENDENUMMER 2017-015 HUDDINGE KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Post 141 85 Huddinge

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne VÅRDVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Valfrihet med politiska våndor

Valfrihet med politiska våndor Valfrihet med politiska våndor Lagen om valfrihetssystem LOV Stefan Elg Allego AB www.allego.se De gemenskapsrättsliga principerna EGdirektiven Beslut 1 Beskriva vad Beskriva hur Beskriva när AVTAL Beslut

Läs mer

Dnr. 100/

Dnr. 100/ Socialnämnden i Täby kommun vill bjuda in leverantörer att ansöka om att ingå i kommunens valfrihetssystem för dagverksamhet. Täby kommun arbetar aktivt med att öka valfriheten för kommunens invånare inom

Läs mer

HÄLSOVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM)

HÄLSOVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM) HÄLSOVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM) UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

1. Information om sökande företag Företagsnamn Organisationsnummer Företagsform

1. Information om sökande företag Företagsnamn Organisationsnummer Företagsform Omsorgsförvaltningen 2013-12-11 1(5) 6 - ansökan om godkännande som utförare inom Stadens valfrihetssystem för hemvården Undertecknad ansöker härmed att nedanstående företag godkänns som utförare av hemvård

Läs mer

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015.

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015. Alingsås kommun Skakrav Diarie 2015.302 Namn Familjerådgivning Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

DEL I. Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. För leverans av hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik

DEL I. Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. För leverans av hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik I nbjudan & administrativa föresk rif ter För leverans av hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik DEL I Förfrågningsunderlag VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Leksands kommun Rättviks kommun - Valfrihetssystemet

Läs mer

Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne

Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Auktorisationsvillkor för arbetsmarknadsinsatser SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Förord Enligt social- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsplan för 2017 är nämndens främsta och

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Familjerådgivning

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Familjerådgivning Upphandlande myndighet Ekerö kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Familjerådgivning Diarie KSUH 11/12 Ansvarig upphandlare Johan Adner Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Haninge kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Diarie SUN 127/2013 Upphandlare Klara Hanell Strand Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

PM 2015-09-28. Uppföljning av utförare inom familjerådgivning Dnr SN15/125-756

PM 2015-09-28. Uppföljning av utförare inom familjerådgivning Dnr SN15/125-756 2015-09-28 Daniel Liljekvist Utvecklingsledare 08-124 57 236. Daniel.Liljekvist@ekero.se Uppföljning av utförare inom familjerådgivning Dnr SN15/125-756 Bakgrund Valfrihet enligt Lagen om Valfrihetssystem

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT

KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT 1. Parter Utföraren ska vid kontraktsskrivning fylla i nedanstående uppgifter: Leverantör (utförare) Företagets namn Adress Postadress Organisationsnummer

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01.

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNG 2015-00365 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att få ingå

Läs mer

Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne

Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Om avtal redan finns och ansökan

Läs mer

KVALIFICERINGSUNDERLAG PLANARKITEKT DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN

KVALIFICERINGSUNDERLAG PLANARKITEKT DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN Tyresö kommun Tel: 08-5782 9100 Org.nr: 212000-0092 Upphandlingsenheten Fax: 08-5782 9154 Marknadsgränd 2 135 81 Tyresö 1(6) INNEHÅLL Beställare:... 3 BESTÄLLARENS

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare inom kundval för familjerådgivning

Villkor för att bli godkänd anordnare inom kundval för familjerådgivning rev. 2014-07-01 1 (13) Villkor Villkor för att bli godkänd anordnare inom kundval för familjerådgivning Beskrivning av Nacka kommuns kundvalssystem Ett kundvalssystem består av 1. bestämmelser om rätten

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Tillämpningsregler för barnomsorgspeng antagna av barn- och utbildningsutskottet datum

Tillämpningsregler för barnomsorgspeng antagna av barn- och utbildningsutskottet datum Tillämpningsregler för barnomsorgspeng antagna av barn- och utbildningsutskottet datum Information om start av enskild förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Möjlighet finns från och med 2009-07-01

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Primär Hörselrehabilitering

ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Primär Hörselrehabilitering ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Primär Hörselrehabilitering VÅRDVAL I STOCKHOLMS LÄN GÄLLER FROM 2015-06-01 2 (15) Inledning Stockholms läns landsting har beslutat att

Läs mer

Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne

Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om öppen ögonsjukvård

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m

HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m Ackreditering och Avtal Barnavårdscentral(BVC) UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Ansökan om Avtal för LARO-mottagning

Ansökan om Avtal för LARO-mottagning Ansökan om Avtal för LARO-mottagning Reviderad 2017-12-18 UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens fullständiga

Läs mer

Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi

Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi REVIDERAD 2018-12-08 Har idag avtal/vårdöverenskommelse KBT kort IPT kort KBT lång PDT lång Ansöker om kort behandling KBT kort IPT kort Ansöker om lång behandling

Läs mer

Reglemente för kundval

Reglemente för kundval REGLEMENTE Reglemente för kundval Dokumentets syfte Reglementet syftar till att definiera kommunens kundvalssystem för att säkerställa att samtliga kundval innehåller tydliga svillkor samt att uppföljningen

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas.

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för sjukgymnastik, diarienummer HSN11-119-2013 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

Uppföljning Acord Familjerådgivning

Uppföljning Acord Familjerådgivning SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-05-06 SN-2013/2048 1 (3) HANDLÄGGARE Therese Hellman 08-535 378 80 therese.hellman@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Ansökansblankett om deltagande i valfrihetssystem i Vingåkers kommun

Ansökansblankett om deltagande i valfrihetssystem i Vingåkers kommun Bilaga1Ansökan2010-12-15.doc Bilaga 1. Ansökansblankett om deltagande i valfrihetssystem i Vingåkers kommun Sänds till Vingåkers kommun Socialkontoret 643 80 Vingåker Undertecknad ansöker härmed om godkännande

Läs mer

Ansökan om Avtal för Vårdcentral (VC)

Ansökan om Avtal för Vårdcentral (VC) Ansökan om Avtal för Vårdcentral (VC) 2 UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL Statens Institutionsstyrelse Skallkrav Diarie 2.2-3614-2014 Namn Konsulterande läkare för SiS ungdomshem Råby Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer