BRUKSANVISNING MINI DIRT BIKE Art nr Innehåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRUKSANVISNING MINI DIRT BIKE Art nr Innehåll"

Transkript

1 BRUKSANVISNING MINI DIRT BIKE Art nr Innehåll Säkerhetsföreskrifter (Varning!) Tekniska data Beskrivning av delar Instruktioner för ihopsättning och justering Förberedelser före körning Att starta motorn Körning Underhåll Lagring Felsökning Lista över saker som skall inspekteras periodiskt SÄKERHETSFÖRESKRIFTER (VARNING!!) Denna symbol signalerar att det som följer är en säkerhetsåtgärd. Lägg alltid etra märke till de instruktioner som föregås av. FÖLJANDE ÄR FÖRBJUDET Låt inte någon som inte förstår denna instruktionsbok köra det bensindrivna fordonet. Detta fordon bör använda en blandning av blyfri bensin och tvåtakts motorolja. Proportion 25:1. Använd aldrig dåligt bränsle (som luktar surt) eller bränsle blandat i fel proportion. Detta resulterar i svårigheter att starta, otillräcklig prestanda eller skador på motorn. Använd inte fyrtakts motorolja (om du gör det kan tändstiftet bli förstört, kolvringen fastna och ljuddämparen täppas till. Starta inte motorn i ett rum eller annan yta som är dåligt ventilerad (då avgaserna innehåller luktfri men giftig koloid). Håll händer och fötter borta från rörliga delar. Förvara, spill eller använd inte bensin nära eld, öppen spis, spis, ugn, panna eller annat instrument som använder tändlåga eller gnista (då detta kan orsaka en eplosion). Det är strängt förbjudet att röka under tiden man fyller på bränsle. När motorn är igång eller så länge den är varm, vilket den är en stund efter avstängning, får du inte ta av tanklocket och fylla på bränsle. (Innan du fyller på bränsle, stanna motorn och låt den svalna i minst två minuter). Om du spillt bränsle eller om stark lukt av bränsle uppstår eller om det kan finnas risk för eplosion bör du inte starta motorn. Ändra inte planlöst motorns rotationshastighet. Undersök inte gnista utan att tändstift är på plats. Starta inte motorn när ljuddämparen eller luftreningslocket är borttaget. Rör inte en varm ljuddämpare eller annan motordel (då detta kan orsaka brännskador). När motorn är igång får du inte röra tändstiftlock eller högspänningskabel (då detta kan resultera i elektrisk chock och kroppsskada). Använd aldrig motorn som en ensam enhet (den skall alltid användas som en del av det bensindrivna fordonet).

2 ANVÄND ALLTID HJÄLM OCH SKYDDSUTRUSTNING. KONTROLLERA ALLTID BROMSARNA FÖRE FÄRD. KÖR EJ DÅ DET REGNAR, SNÖAR, ÄR HALT ELLER DÅ YTAN ÄR INSTABIL PGA. GRUS, SAND, ETC. KÖR ALDRIG UTAN VUXENS TILLSYN OM DU ÄR UNDER 16 ÅR. GRAVIDA PERSONER BÖR INTE ANVÄNDA DENNA PRODUKT. ANVÄND ALDRIG ALKOHOL ELLER DROGER FÖRE ELLER UNDER ANVÄNDING AV DENNA PRODUKT. STÄNG INTE AV FORDONET UTAN ATT LÅTA DEN GÅ PÅ TOMGÅNG I 3 TILL 5 MINUTER (DETSAMMA GÄLLER VID START; LÅT FORDONET GÅ PÅ TOMGÅNG I 3 TILL 5 MINUTER INNAN DU BÖRJAR KÖRA). KÖR INTE DETTA FORDON OM DU VÄGER ÖVER 65 KILO. ANVÄND ALLTID NY BENSIN, GAMMAL OLJIG BENSIN KAN KLIBBA FAST INUTI FÖRGASAREN OCH ORSAKA PROBLEM MED MOTORN. INNAN DU STARTAR MOTORN, SE TILL ATT INGEN PERSON ELLER BRÄNSLEFYLLD TANK ÄR INOM EN 15 METERS RADIE. DETTA FORDON UPPFYLLER INTE SÄKERHETSSTANDARD FÖR MOTORFORDON OCH ÄR DÄRFÖR INTE AVSEDD ATT FRAMFÖRAS PÅ GÅNGSTIGAR, ELLER ALLMÄNNA VÄGAR SÅSOM GATOR, MOTORVÄGAR ELLER MOTORTRAFIKLEDER. VAR VÄNLIG KONTAKTA TRAFIKSÄKERHETSVERKET FÖR EV. YTTERLIGARE INFORMATION. TEKNISKA DATA 1. Motor: 49 cc, encylindrig, luftkyld, 2-taktsmotor. 2. Bränsle: blyfritt bränsle + tvåtakts motorolja (JASO FC CLASS) i proportionen 25:1. 3. Tändning: CDI 4. Start: manuellt dragsnöre. 5. Bromsar: främre och bakre bromsskivor. 6. Däck: tum. 7. Mahastighet: 45 km/h. 8. Malast: 60 kg. 9. Nettovikt: 22 kg. 10. Totalvikt: 24,5 kg. 11. Kapacitet: 65 kg. 12. Minimumavstånd från mark: 17 cm. 13. Produktens storlek: cm. 14. Kartongens storlek: cm 15. Bränsleförbrukning: <680 g/kwh 16. Tankstorlek: 1 liter. BESKRIVNING AV DELAR Från höger till vänster: Muffler ljuddämpare Rear Disc Brake bakre bromsskiva Gasoline Tank bränsletank

3 Pedal fotpedal Pull Starter startsnöre Stop Switch stoppknapp Gasoline Engine bensinmotor Brake Bar broms Speed Control Handle gasreglage Front Disc Brake främre bromsskiva Instruktioner för ihopsättning och justering 1. Ihopsättning: 1.1 Öppna kartongen och ta ut fordonet och verktygen (se figur 1). 1.2 Sätt styret på plats och använd sedan den sekantiga insenyckeln för att fästa styret. Använd den sekantiga insenyckeln för att fästa skruvarna på bromshandtagen 1.4 Skruva på stödet. 2. Justering av frambroms: 2.1 Justera främre bromsens bromsfunktioner med en justeringsskruv. Hjulet snurrar inte runt när du spänner loss bromshandtaget och bromsgummit kommer åter på plats när du lossar handtaget. 3. Justering av bakbroms: 3.1 Justera den bakre bromsens bromsfunktioner med en justeringsskruv. Hjulet snurrar inte runt när du spänner loss bromshandtaget och bromsgummit kommer åter på plats när du lossar handtaget. 3.2 Byt ut mot ny broms när bromsgummit är utnött. 4. Avtagning av framhjul: 4.1 Använd den sekantiga ringnyckeln för att lossa skruven på den främre skivbromsen och ta sedan av bromsen. Använd en skiftnyckel för att lossa hjulaelns muttrar och dra sedan ut hjulaeln och ta av hjulet. 5. Avtagning av bakhjul: 5.1 Använd den sekantiga ringnyckeln för att lossa skruven på den bakre skivbromsen och ta sedan av bromsen. Lossa bultarna och ta av bakhjulet. Lägg märke till: när du sätter på det främre eller bakre hjulet, kontrollera noga att alla skruvar och muttrar är på plats och att de är ordentligt spända. Förberedelser före körning 1. Kontrollera gasreglaget så att det är brukbart och rörligt. Kontrollera fram och bakhjulens driftsäkerhet och rörlighet. Kontrollera så att bromsarna fungerar ordentligt, justera dem om det behövs. 2. Kontrollera främre och bakre hjulens lufttryck. Trycket bör vara 85 psi. Om trycket är för högt blir körningen skumpig. Om trycket är för lågt försämras hastigheten och onödigt mycket bränsle förbrukas. Om lufttrycket är för lågt bör du fylla på luft. 3. Kontrollera och underhåll väellådan regelbundet, fyll på smörjmedel för att hålla delarna rörliga. 4. Kontrollera regelbundet alla skruvar och muttrar på fordonet och spänn dem om det behövs. På detta sätt undviker du olyckor orsakade av lösa och avfallande skruvar och muttrar. 5. Använd den föreskrivna blandningen av bensin och tvåtaktsolja, proportion 25:1. Använd en behållare med förslutning när du blandar bensinen och oljan. Skaka ordentligt i mer än 30 sekunder. Använd bränsleblandningen inom en månad.

4 6. Kontroll och rengöring av luftfilter: Luftfiltret måste rengöras ofta. Ett smutsigt luftfilter minskar motorns kraft. Om luftfiltret är blockerat av damm, använd bensin för att rengöra det, doppa det sedan i olja avsedd för luftfilter och sätt tillbaka det. Att starta motorn 1.1 Vrid om bensinomkopplaren så att bensin flödar ut ur det genomskinliga plaströret. 1.2 Vid kall motor:öppna(reglaget uppåt) choken helt. Om motorn är varm måste choken vara stängd(reglaget nedåt). 1.3 Drag lite i startsnöret ett par gånger och drag sedan snabbt för att starta motorn. Det är inte tillåtet att dra ut startsnöret till sin fulla längd eller i felaktig vinkel. 1.4 För att reglera tomgången finns justerskruv avsedd för detta på förgasaren. Lägg märke till: om motorn har svårt att starta på grund av för mycket bensin, plocka ur tändstiftet och stäng bensinomkopplaren, öppna choken och gasreglaget helt och hållet, drag i startsnöret flera gånger, sätt sedan tillbaka tändstiftet och vrid på bensinomkopplaren igen, starta motorn och stäng sedan choken helt. Körning 1. När du startat motorn, låt den gå i 3-5 minuter. 2. När motorn är uppvärmd, sätt dig på på fordonet, vrid gasreglaget försiktigt, akta så att du inte sladdar. När du vill stanna, släpp gasen och tryck in bromshandtagen. 3. Hur du använder bromsarna: Bromsarna är gjorda för att kunna bromsa snabbt. Överdrivet bromsande kan dock skada bakhjulet. Var noga med att släppa på gasen när du skall bromsa. Sätt inte ned fötterna förrän hastigheten är låg. 4. Att svänga: Undvik tvära svängar. Gör i stället stora svängar. Kör inte för fort då detta kan orsaka sladdar och att du förlorar kontrollen över ditt fordon. 5. Kör på plana ytor: Kör inte på hala eller på annat sätt instabila ytor, t.e. grus, sand etc. Om du kör på denna typen av ytor måste du vara etra uppmärksam. Kör skotern på jämna ytor och undvik att köra för fort. Kör inte heller på ojämna, trasiga eller blockerade ytor. Den fria sikten är beroende av din hastighet; kom ihåg att du lättare kan undvika blockerande saker om du kör saktare. Håll alltid koll på vägbanan framför dig och undvik ojämnheter och hål och andra hinder. Kör runt hinder på körbanan. Kontrollera ditt fordon vid alla tillfällen och sträva efter att vara en säker och civiliserad förare. 6. Att stänga av motorn: Stäng av motorn genom att vrida tillbaka gasreglaget eller tryck på stoppknappen i nödläge. Men i normala fall gör följande: 6.1 Vrid tillbaka gasreglaget och låt motorn gå i 3-5 minuter. 6.2 Tryck på stoppknappen för att stänga av motorn. 7. Att parkera: Varje fordon har ett stöd. Använd stödet för att parkera ditt fordon i en lutande vinkel.

5 Underhåll 1. Före varje körning, kontrollera bränsletillgången i tanken, om nivån är låg, fyll på bränsle. Kontrollera skruvar och muttrar så att de inte är lösa. 2. Värm upp motorn i 3 till 5 minuter efter kallstart, sedan kan du öka belastningen. 3. Inkörning av motorn är mycket viktigt. Under de första 20 timmarnas körning FÅR DU INTE använda choken. Gör en komplett service av motorn efter de första 20 timmarnas körning, sedan skall luftfiltret kontrolleras efter var tjugonde körning, rengör och justera stiften och justera stiftens spelrum till 0,6-0,7 mm var femtionde timme, rengör bränsletanken. Rengör kolspetsarna i tändnings case och ljuddämparen; kontrollera så att strömbrytaren fungerar. 4. Blanda bränslet enligt instruktionerna för att öka livslängden på din motor. 5. I händelse av motorproblem bör du låta behörig fackman reparera motorn. Lagring Om skotern inte skall användas under en längre period bör följande åtgärder göras: 1. Töm bränslet ur tanken och förgasaren, stäng choken helt och drag i startsnöret 3-5 gånger. 2. Tag loss tändstiftet och häll i motorolja i cylindern och drag i startsnöret 2-3 gånger för att flytta kolven högst upp i mitten. Sätt sedan tillbaka tändstiftet. 3. Använd en mjuk trasa med lite motorolja på för att rengöra motorns yta, stryk va på ramen och ställ sedan fordonet inomhus på en torr plats tills nästa gång du skall använda den. Felsökning 1. Svårigheter med att starta: 1.1 Kontrollera bränslets väg så att den är fri från hinder 1.2 Kontrollera munstycket. Har man haft fel oljeblandning, skräp i tanken/bensinen kan detta sättas igen. 1.3 Munstycket kontrollerar du genom att skruva loss bottenstycket som sitter underst på förgasaren (bild 1). Denna sitter med 2 skruvar. 1.4 När du tagit bort bottenstycket från förgasaren ser du munstycket som är av mässing(guldfärgat) (bild 2). För att lösgöra munstycket gör som på bilden(bild 3). Håll med nyckel och skruva loss munstycket med skruvmejsel. 1.5 Kontrollera att hålet i mitten inte är igensatt mot ljuset(bild 4). Detta kan blåsas rent, rensas med tunn ståltråd eller ett 0,6mm borr. Sätt sedan tillbaka detta i omvänd ordning.

6 Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild Kontrollera tändstiftet och den ansluta ledningen. Lossa tändhatten från tändstiftet. Montera av tändstiftet och sätt tillbaka tändhatten på stiftet. Kontrollera gnistan genom att lägga stiftet mot cylindern eller toppen och dra i startsnöret. Om det blir gnista är det ok. OBS!! berör ej tändstiftet vid testet 1.7 Kontrollera bränslenivån och att bränslet är korrekt blandat. 1.8 Kontrollera om luftfiltret är igentäppt. 1.9 Om du trots dessa kontroller inte kan starta motorn kan det bero på för mycket bränsle i cylindern(att den blivigt sur ). Ta loss tändstiftet, torka ur bränslet ur cylindern, sätt sedan på tändstiftet igen och försök starta. 2. Motorns effekt är inte tillräcklig: 2.1 Kontrollera om choken är öppen. 2.2 Kontrollera så att bränslets väg är fri från hinder. 2.3 Kontrollera så att luftfiltret inte är blockerat av damm. 2.4 Kontrollera så att inte kolven, kolvringarna eller cylindern är utslitna. 3. Motorn startar men dör under körning: 3.1 Kontrollera om luftfiltret är blockerat. 3.2 Kontrollera om ljuddämparen eller bränslets väg är blockerad. 3.3 Kontrollera om det finns bränsle i tanken.

7 Kontrollera bultar och muttrar och spänn vid behov Kontrollera om bränslet läcker Kontrollera och rengör luftfiltert Lista över saker som skall inspekteras periodiskt Före varje körning Efter var femtionde timme av körning Efter var hundrade timme av körning Vartannat år Rengör luftintagshålet, mm. Kontrollera och rengör tändstift Kontrollera och rengör bränslefilter Rengör ljuddämpare Byt ut tändstiftet Byt ut bränsleslangen Övrigt: Skruva aldrig i motorn om du inte är en professionell mekaniker som har kompetens inom området. Anlita auktoriserad verkstad! Trimning rekommenderas inte!! Vill du tvunget göra det, börja med ett effektblås eller effektfilter. Använd en professionell mekaniker som utför trimningen!! Använd alltid komplett skyddsutrustning. Reservdelar, trimdelar, styling och skyddsutrustning hittar du på:

ATV SPEEDY ANVÄNDARMANUAL

ATV SPEEDY ANVÄNDARMANUAL ATV SPEEDY ANVÄNDARMANUAL 2 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 4 INTRODUKTION... 5 ANVÄNDNINGSOMRÅDEN... 5 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 5 TEKNISKA SPECIFIKATIONER... 7 UPPACKNING OCH INSTALLATION

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Bruksanvisning. Snöslunga Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Snöslunga Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Snöslunga Art.: 90 40 362 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97 Jordfräs RTT 3 Tekniska data 3 växlar Arbetsbredd 60cm Vikt 78 kg Däckdimension 1.00-6 Fräsknivarnas dimension 320 mm Rotationshastighet kniv 27 rpm Hastighet växel 1 1,1 km/h Hastighet växel 2 2,1 km/h

Läs mer

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER Vedklyv, turbo Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER VIKTIGT: Läs igenom säkerhetsanvisningar och instruktioner ordentligt innan användning. Säkerhetsföreskrifter: Du måste använda maskinen

Läs mer

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Hjulgående grästrimmer Art. 90 44 732 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Hjulgående grästrimmer. Artikelnummer: 9044732 Beskrivning:

Läs mer

Bruksanvisning. Dimspruta 41,5 CC Ryggburen. Art

Bruksanvisning. Dimspruta 41,5 CC Ryggburen. Art Bruksanvisning Art. 9029026 Dimspruta 41,5 CC Ryggburen Dimspruta- Art. 9029026 Beskrivning: 41,5 CC, ryggburen dimspruta. Användningsområden: Dimmsprutan kan blåsa både pulver och vätskor. Det enda som

Läs mer

Bruksanvisning. Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: &

Bruksanvisning. Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: & Bruksanvisning Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: 90 37 121 & 90 39 263 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt

Läs mer

Toppsåg och häcksax - Art och

Toppsåg och häcksax - Art och Toppsåg och häcksax - Art 9044212 och 9044213 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Toppsåg // Häcksax Art.: 9044212 och 9044213 Beskrivning: 2

Läs mer

Plattvibrator CNP20. Bruksanvisning. Art

Plattvibrator CNP20. Bruksanvisning. Art Bruksanvisning Art. 9049036 Plattvibrator CNP20 Plattvibrator CNP 20 - Art. 9049036 Beskrivning: Bensindriven plattvibrator som används till att vibrera jord, grus eller sand vid olika anläggningsarbeten,

Läs mer

Användarmanual Snöslunga ST 21

Användarmanual Snöslunga ST 21 Användarmanual Snöslunga ST 21 OBS! Fyll på motorolja innan du startar snöslungan. Layout och medföljande delar 1 Handtag 2 Kontroll av hastighet 3 Kontroll av rotorhastighet 4 Justeringsvev för

Läs mer

SE Bruksanvisning. Modell: Modell:

SE Bruksanvisning. Modell: Modell: 2004 SE Bruksanvisning Modell: 335 532 Modell: 552 572 SE - Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter........ 2 Justering av jordspjut och stödhjul......... 3 Rengöring och underhåll av fräs.......3 Förvaring......

Läs mer

Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint.

Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint. Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint. Vissa skillnader gällande design på kåpor och mätare kan förekomma på illustrationer, men ej när det

Läs mer

Plattvibrator Typ PL20

Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Art. 9049036 Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Plattvibrator PL20 Art. 9049036 Beskrivning: Bensindriven plattvibrator som används till att vibrera jord, grus eller sand vid olika anläggningsarbeten,

Läs mer

Baotian Diablo 50cc Användarmanual

Baotian Diablo 50cc Användarmanual Baotian Diablo 50cc Användarmanual Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Kontrollera ramnumret mot ditt registreringsbevis... 4 Namn på mopedens delar... 5 Kontrollsystem... 6 Inspektion före

Läs mer

Användarmanual. Baotian Vintage 125cc

Användarmanual. Baotian Vintage 125cc Användarmanual Baotian Vintage 125cc Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Namn på scooterns delar... 5 Kontrollsystem... 6 Kickstart... 8 Bränsletank... 9 Bränsle och motorolja... 9 Inspektion

Läs mer

Produktinformation. Säkring: Bak/bromsljus: 12V/5W/21W

Produktinformation. Säkring: Bak/bromsljus: 12V/5W/21W TMS Z2 Användarmanual Produktinformation Storlek (längd x bredd x höjd mm):1780 660 1105 Däck 110/70-12 Vikt (kg) 88 Bränsletank volym (l): 5 Oljetank volym (l): 1 Bränsle (oktan): 98 Kompression: 10.5:1

Läs mer

Baotian Classic Speed Användarmanual

Baotian Classic Speed Användarmanual Baotian Classic Speed Användarmanual Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU- scooter BT50QT-9. Alla instruktioner och specifikationer i denna manual är baserade

Läs mer

Produktinformation. 1-cylindrig,4 takt, luftkyld Bore x stroke (mm): 39x41,4 Kapacitet (cc): 50 Elstart, kickstart. Tändningssystem: CDI.

Produktinformation. 1-cylindrig,4 takt, luftkyld Bore x stroke (mm): 39x41,4 Kapacitet (cc): 50 Elstart, kickstart. Tändningssystem: CDI. TMS Classic Användarmanual Produktinformation Storlek (längd x bredd x höjd mm):1660 x 680 x 1070 Däck (mm) 1196 Vikt (kg) 84 Bränsletank volym (l): 6.3 Oljetank volym (l): 1 Bränsle (oktan): 98 Kompression:

Läs mer

Sulky Linjemålare 1200

Sulky Linjemålare 1200 Form No. 3355 Version C Sulky Linjemålare 00 Modellnr 403 600000 och upp Bruksanvisning Registrera din produkt på www.toro.com. Översättning av originalet (SV) Innehåll Introduktion.................................

Läs mer

GCV160 GCV190 INSTRUKTIONSBOK SERIENUMMER OCH MOTORTYP. American Honda Motor Co., Inc. 3SZ0LA00 2004.06 00X3S-ZM0-6020

GCV160 GCV190 INSTRUKTIONSBOK SERIENUMMER OCH MOTORTYP. American Honda Motor Co., Inc. 3SZ0LA00 2004.06 00X3S-ZM0-6020 GCV160 GCV190 SERIENUMMER OCH MOTORTYP INSTRUKTIONSBOK American Honda Motor Co., Inc. 3SZ0LA00 2004.06 00X3S-ZM0-6020 1 Denna instruktionsbok beskriver användandet och underhållet av Din motor, GCV160

Läs mer

Bruksanvisning Anton

Bruksanvisning Anton Bruksanvisning Anton 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning Bruksanvisning...

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4.

BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4. BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4. VÄXEL 5. PAKETHÅLLARE 6. BROMS 7. RENGÖRING OCH SKYDD INLEDNING

Läs mer

Användarmanual BT50QT-9. 2005 http://baotian.3w.se

Användarmanual BT50QT-9. 2005 http://baotian.3w.se Användarmanual BT50QT-9 2005 http://baotian.3w.se Register Vägledning 1 Namn på delarna 2 Kontrolldelar 3 Starthandtag 5 Bränsle tank 5 Bränsle och motorolja 5 Inspektion före åktur 6 Att starta motorn

Läs mer

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se Gyroway X-7 En självbalanserande scooter Användarmanual www.gyroway.se 1 Innehåll 1. Introduktion......2 2. Modell.....3 3. Produktspecifikation 3 4. Produktfakta 4 4.1 Styre... 4 4.2 Kontrollpanel...5

Läs mer

Manual för Elektrisk scooter

Manual för Elektrisk scooter Manual för Elektrisk scooter Page1 Var alltid försiktig när du kör Använd hjälm och rätta dig efter regler som finns. VIKTIGT Batteriunderhåll och laddningsinstruktioner Scootern måste vara laddad första

Läs mer

Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk

Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk B R U K S A N V I S N I N G Meguro oy PARSUN högteknologiska utombordsmotorer är kraftfulla, ekonomiska och säkra. Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda

Läs mer

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA.

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. Modell ZB06-25A V I K T I G S Ä K E R H E T S I N F O R M A T I O N LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. INNEHÅLL VIKTIGA

Läs mer

Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual

Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Kontrollera ramnumret mot ditt registreringsbevis... 4 Namn på mopedens delar... 5 Kontrollsystem... 6 Inspektion

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: och

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: och Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: 90 21 201 och 90 21 202 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från

Läs mer

Bruksanvisning. Motorsåg 61,5cc. Art

Bruksanvisning. Motorsåg 61,5cc. Art Bruksanvisning Art. 9053598 Motorsåg 61,5cc Motorsåg - Art. 9053598 Beskrivning: Bensindriven kedjesåg med 20 svärd Innehåll Säkerhetsinstruktioner:... 3 Tekniska specifikationer... 4 Komponenter... 4

Läs mer

Bruksanvisning. Jordborr Bensindriven. Art , ,780,781,782

Bruksanvisning. Jordborr Bensindriven. Art , ,780,781,782 Bruksanvisning Art. 9053180, 9028779,780,781,782 Jordborr Bensindriven JORDBORR Modell: GD490 Art: 9053180, 9028779,780,781,782 Beskrivning: Bensindriven handhållen 49cc, 2 takts motor. Luftkyld. FÖRORD

Läs mer

ATV Betesputs/gräsklippare

ATV Betesputs/gräsklippare Bruksanvisning Art: 9036773 ATV Betesputs/gräsklippare Betesputs/gräsklippare Art: 9036773 Beskrivning: 116 cm betesputsare/ gräsklippare med 3 knivar, bakåtkast och 16 Hk bensinmotor. Säkerhet: Läs och

Läs mer

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL LÄS NOGGRANNT DENNA MANUAL INNAN MASKINEN TAS I BRUK. Felaktig användning kan orsaka skada på människa och material. Innehåll Sida Generell instruction 2 Delar och specifikationer...

Läs mer

Använd endast rätt typ av gasbehållare (se sidan 2) och sätt i den som bilden uppe till höger i denna illustration visar.

Använd endast rätt typ av gasbehållare (se sidan 2) och sätt i den som bilden uppe till höger i denna illustration visar. BRuKSANVISNING Läs noga bruksanvisningen innan kaminen tas i bruk. Om instruktionerna och säkerhetsföreskrifterna inte följs kan det leda till att människor dör, allvarliga personskador och/eller att saker

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning GOKART Brugsanvisning Bruksanvisning Grattis till er nya gokart! Ni ombeds läsa denna bruksanvisning noggrant innan Ni monterar gokarten eller använder den första gången. Bruksanvisningen innehåller viktiga

Läs mer

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY Monterings och bruksanvisning Art # 74103 Specifikationer Art # 180-0305 Kapacitet Stål 1.6/16 (mm/gauge) Alluminium 1.8/15 Öppning(mm//in) 120//4-3/4 Nettovikt/Bruttovikt

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 041 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC

SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC SAMMANSTÄLLD AV: KOM IHÅG ATT ALLTID KONTAKT DIN ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER EN AUKTORISERAD MEKANIKER FÖRE DET ATT DU PÅBÖRJAR SERVICE ELLER REPARATIONER AV DITT FORDON.

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

Snöslunga. Artnr.: Beskrivning:

Snöslunga. Artnr.: Beskrivning: Snöslunga. Artnr.: 9043847 Beskrivning: Självgående snöslunga med 302 cc bensinmotor. Maskinen har 6 växlar framåt och 2 växlar bakåt och en arbetsbredd på 76cm. Försedd med elstart via 230 V uttag (lättare

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

200 E-SCOOTER 5.5 Inch 36V 4.2Ah SVENSK BRUKSANVISNING

200 E-SCOOTER 5.5 Inch 36V 4.2Ah SVENSK BRUKSANVISNING 200 E-SCOOTER 5.5 Inch 36V 4.2Ah SVENSK BRUKSANVISNING Item Description Parameters 1 Folding size(cm) 1100mm*420mm*235mm 2 Unfolding size(cm) 970mm*420mm*1100mm 3 N.W/G.W 10kg/12KG 4 Material Aluminum

Läs mer

Kompostkvarn 15 Hk Bensin

Kompostkvarn 15 Hk Bensin Bruksanvisning Art. 9043623 Kompostkvarn 15 Hk Bensin Kompostkvarn Art. 9043623 Beskrivning: Kompostkvarn som drivs med en 15hk bensinmotor med elstart. Säkerhet: Innan användning ska bruksanvisningen

Läs mer

& SÄKERHETSÅTGÄRDER innan du använder detta fordon, läs denna bruksanvisning noggrant för att bekanta dig med hur golfcruisern fungerar.

& SÄKERHETSÅTGÄRDER innan du använder detta fordon, läs denna bruksanvisning noggrant för att bekanta dig med hur golfcruisern fungerar. Använd endast originaldeiar och återförsäljare för deiar och service. Goif Cruiser WMt QÉ?SGöOG};2Oa INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Säkerhetsåtgärder 1 Säker körning...,.,, 2 Tekniska specifikationer. 3 Teknisk

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL

BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL INNEHÅLL Diagram delar 2 Användning och säkerhet 3 1. Laddningsinformation 3 2. Innan du cyklar 3 3. Börja cykla 3 4. Cykla 3 5. Stanna och parkera 3 6. Lossa batteriet från

Läs mer

Vedklyv, turbo Bensinmotor

Vedklyv, turbo Bensinmotor Bruksanvisning Art. 9051051 Vedklyv, turbo Bensinmotor Vedklyv, turbo Art. 90 51 051 Beskrivning: Vedklyv med 6,5 HK 4-takts bensinmotor med mekanisk matning. Användning: Utrustningen får endast användas

Läs mer

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Produkt Läs igenom denna bruksanvisning före användning av BREEZE. BREEZE är en modernt designad rollator. Den kan lätt fällas ihop, är ergonomiskt utformad

Läs mer

Manual Fotogenkaminer Corona RX2485, RX3085 Art nr &

Manual Fotogenkaminer Corona RX2485, RX3085 Art nr & Manual Fotogenkaminer Corona RX2485, RX3085 Art nr 860050 & 860051 RX2485 2400W, RX3085 3000W Made in Japan Uppackning och förberedelse: Förbered värmaren för användning genom att utföra följande. Packa

Läs mer

JB 55 , &-½2%6 8*, 1 92' SE BRUKSANVISNING

JB 55 , &-½2%6 8*, 1 92' SE BRUKSANVISNING JB 55 SE BRUKSANVISNING,1 6758.&-½2%6 8*, 1 92' 8214-2227-01 SVENSKA S 1 SYMBOLER, SE FIG. 1 Följande symboler finns på jordfräsen. Dessa skall påminna om den försiktighet och uppmärksamhet som krävs

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Bruksanvisning Cykeln är vid leverans monterad och klar att användas. Sadel och styre kan justeras. Använd cykeln med omtanke, det är inte en tvåhjulig cykel. Låna

Läs mer

Instruktionsbok Ergobjörn sparkvagn och sparkcykel

Instruktionsbok Ergobjörn sparkvagn och sparkcykel Instruktionsbok Ergobjörn sparkvagn och sparkcykel SE Helge Nyberg AB Publication date: 2015-11-01 Industrivägen 1 523 90 Ulricehamn, Sweden 1 Innehållsförteckning 1 Förord... 3 2 Om instruktionsboken...

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 S SVENSKA SYMBOLER Följande symboler

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

Baotian City 50cc. Användarmanual

Baotian City 50cc. Användarmanual Baotian City 50cc Användarmanual nnehållsförteckning nledning...2 Säkerhet...3 Namn på scooterns delar...5 Kickstart... 8 Bränsletank... 8 Bränsle och motorolja... 8 nspektion före körning...9 Start av

Läs mer

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 INSTALLATION, DRIFT OCH UNDERHÅLL MANUAL Tillverkare Xinghui Auto Maintenance Machinery TEL: 8621-3910 8885, FAX: 8621-3910 8580 www.xinghuijx.com Distributör/

Läs mer

Bruksanvisning. Betesputsare/gräsklippare Art.:

Bruksanvisning. Betesputsare/gräsklippare Art.: Bruksanvisning Betesputsare/gräsklippare Art.: 90 36 773 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL 4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTIONSMANUAL NOGA FÖRE ANVÄNDNING VIKTIGT LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTION NOGA. OBSERVERA SÄKERHETSINSTRUKTIONERNA OCH VARNINGARNA.

Läs mer

Instruktion EL SE

Instruktion EL SE SE Instruktion - 3313EL Innehållsförteckning Hur man cyklar med 3313EL...3 Trehjuling...3 Elassistans...3 Löpande underhåll...3 Beskrivning av systemet...4 Batteri...4 Laddning av batteriet...4 Laddnivå

Läs mer

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning

Läs mer

Bruksanvisning. Vedklyv, 7 tons Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vedklyv, 7 tons Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vedklyv, 7 tons Art.: 90 16 341 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan installation

Läs mer

Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens.

Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens. LOSSNAY FÖR HEMMABRUK TYP VL-100U-E Bruksanvisning (Till kunden) Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens. Viktiga säkerhetsföreskrifter

Läs mer

PAINT ZOOM SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

PAINT ZOOM SÄKERHETSFÖRESKRIFTER PAINT ZOOM Tack för att du har köpt en Paint Zoom-sprutpistol. Läs bruksanvisningen och säkerhetsföreskrifterna noga innan du använder Paint Zoom. Spara handboken för framtida behov. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Passar samtliga TGB 50 cc. Text och design Denniz SoftWare

Passar samtliga TGB 50 cc. Text och design Denniz SoftWare Passar samtliga TGB 50 cc Text och design Denniz SoftWare Bästa kund! Du är nu ägare till en ny TGB-scooter utrustad med en av TGBs välkända kvalitetsmotorer. Vi hoppas och tror att Din moped/mc-scooter

Läs mer

2ME KOMBIVAGN BREMEN

2ME KOMBIVAGN BREMEN 2ME KOMBIVAGN BREMEN Tack för att ni har valt en Kombivagn från Scandinavian Baby Alliance Läs igenom och spara denna manual för säkrare användning av produkten. Denna produkt är testad och godkänd enligt

Läs mer

Om våra produkter. Rollator delar A E L I K

Om våra produkter. Rollator delar A E L I K Bruksanvisning A Om våra produkter Tack för att Du valt vår rollator! Vi rekommenderar att Du läser igenom hela en innan Du börjar använda produkten. Rollatorn är avsedd för både inom- och utomhusbruk,

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 044 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

BRUKSANVISNING LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT. DEN INNEHÅLLER VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION. DIGITALT AGGREGAT

BRUKSANVISNING LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT. DEN INNEHÅLLER VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION. DIGITALT AGGREGAT BRUKSANVISNING LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT. DEN INNEHÅLLER VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION. DIGITALT AGGREGAT INLEDNING Tack för att du valt vårt aggregat. Denna bruksanvisning innehåller instruktioner för

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL

ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL Grattis till köpet av en pedalassisterad elcykel, som kommer att ge många behagliga kilometer av cykling. Observera att felaktig installation eller skötsel av systemet

Läs mer

medemagruppen Bruksanvisning 3-18 Cykel

medemagruppen Bruksanvisning 3-18 Cykel medemagruppen 3-18 Cykel Kära kund! Först av allt vill vi tacka dig för den tillit du har visat oss genom att köpa vår produkt. Vi rekommenderar att du läser igenom bruksanvisningen samt användar- och

Läs mer

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING Läs anvisningarna noggrant före användning och spara på lämpligt ställe. Kontrollpanel sökning hastighet tid avstånd kalorier På/av Bruksanvisning Nödstoppbrytare

Läs mer

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING Fogsprutan med påmonterad borrmaskin 1 INNEHÅLLFÖRTECKNING * Säkerhetsföreskrifter Sida 3 * Tillbehör 4 * Montering av munstycke 4 * Montering av matarskruv 5 * Montering

Läs mer

Manual Kickbike. Innehåll. Del lista

Manual Kickbike. Innehåll. Del lista Manual Kickbike Vänligen läs detta dokument samt om underhåll, varningar, garanti och tips också. Du kan följa den här handboken vid montering av din Kickbike. Hoppas du får stor nöje med din Kickbike!

Läs mer

HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING

HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING HRM Rollator är en standardrollator som är byggd för att underlätta användarens gående och därmed öka rörelsefriheten. HRM Rollator är i stort sett underhållsfri och därför

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

Din manual PARTNER BV 25 http://sv.yourpdfguides.com/dref/938469

Din manual PARTNER BV 25 http://sv.yourpdfguides.com/dref/938469 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PARTNER BV 25. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

Bruksanvisning. Kompostkvarn med elstart Art.:

Bruksanvisning. Kompostkvarn med elstart Art.: Bruksanvisning Kompostkvarn med elstart Art.: 90 43 025 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

T 64 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL

T 64 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL T 64 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL F T 50 64 2 T F 64 50 ANVÄNDNING T 64 är lämplig för packning av fyllningar i rör- och kabelgravar. Maskinen är även lämplig att använda vid packning runt

Läs mer

STIGA MULTICLIP 46 S 46 SE 46 S EURO 8211-0203-11

STIGA MULTICLIP 46 S 46 SE 46 S EURO 8211-0203-11 STIGA MULTICLIP 46 S 46 SE 46 S EURO 8211-0203-11 S 1 2 1 2 3 4 3 4 1. 2. F E E 3. 4. Multiclip 46 SE ADD FULL FULL ADD ADD FULL 0,15 l. 5. Briggs & Stratton LS 45 6. Briggs & Stratton ES 45 G STOP I N

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Terrassmarkis 3x2m 3,6x2,5m 4,5x3m

B R U K S A N V I S N I N G. Terrassmarkis 3x2m 3,6x2,5m 4,5x3m B R U K S A N V I S N I N G Terrassmarkis 3x2m 3,6x2,5m 4,5x3m 1 Terrassmarkis 3x2m 3,6x2,5m 4,5x3m SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före montering och användning. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Bruksanvisning. Kombimaskin, 43 cc bensindriven Art.:

Bruksanvisning. Kombimaskin, 43 cc bensindriven Art.: Bruksanvisning Kombimaskin, 43 cc bensindriven Art.: 90 41 505 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB VARNING Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN Bruksanvisning Endast för hushållsbruk ADESSO AB Denna slowjuicer är endast avsedd för hushållsbruk.

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK SB700 / SB1100

INSTRUKTIONSBOK SB700 / SB1100 INSTRUKTIONSBOK SB700 / SB1100 GARANTIER Ruffneck snöslungor omfattas av en 2-årig garanti mot fabrikationsfel vid normal användning. Slitdetaljer så som däck, drivremmar, reglagevajrar, oljor, tändstift

Läs mer

/126149/ (19195)

/126149/ (19195) Spisfläkt Sunda 991.0384.549/126149/2015-10-02 (19195) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER 1.Läs noggrant igenom dessa instruktioner innan ni tar aggregatet Idrift. 2. VARNING. Låt inte barn leka med Aggregatet är inte

Läs mer

Page1. Bruksanvisning

Page1. Bruksanvisning Page1 Bruksanvisning VAR FÖRSIKTIG NÄR DU KÖR SCOOTERN ANVÄND ALLTID HJÄLM OCH FÖLJ ALLTID ALLA TRAFIKREGLER! VIKTIGT BATTERIUNDERHÅLL och LADDNINGSINSTRUKTIONER 1. Du MÅSTE ladda helt innan första användning

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800 Användarmanual Great Northern Popcorn Skyline 800 För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our website.

Läs mer

Innehåll Viktiga säkerhetsföreskrifter... 2 Inledning... 3 Installation... 4 Användning... 5 Rengöringsmönster... 5 Automatisk avstängning och

Innehåll Viktiga säkerhetsföreskrifter... 2 Inledning... 3 Installation... 4 Användning... 5 Rengöringsmönster... 5 Automatisk avstängning och Innehåll Viktiga säkerhetsföreskrifter... 2 Inledning... 3 Installation... 4 Användning... 5 Rengöringsmönster... 5 Automatisk avstängning och borttagning... 6 Underhåll... 6 Poolens säkerhetsområden..8

Läs mer

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning Thunderbird Storm Thunderbird Storm Innehållsförteckning Inledning.................................................................... Introduktion Säkerheten främst................................................

Läs mer