TIBRO AIK FK UNGDOMSFOTBOLL GULA TRÅDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TIBRO AIK FK UNGDOMSFOTBOLL GULA TRÅDEN"

Transkript

1 TIBRO AIK FK UNGDOMSFOTBOLL GULA TRÅDEN 2008 Utgåva: 02

2 Innehåll: Tibro AIK FK information Inledning Målsättningen med vår ungdomsverksamhet! Kost och Hälsa Drogpolicy Riktlinjer för Tibro AIK FK: s tränare och ledare Spelare Till föräldrar med barn i Tibro AIK FK: s ungdomsverksamhet Riktlinjer matcher och cuper Riktlinjer för nivågruppering Tibro AIK FK: s ungdomsfotboll Utvecklingsplan 6-8 år Utvecklingsplan 9-10 år Utvecklingsplan år Utvecklingsplan år Utvecklingsplan år Allmänna regler Kompendiet är utarbetat av TAIK FK-s ungdomsgrupp Samanställt av Anders Engelmark

3 TIBRO AIK FK INFORMATION Det ursprungliga Tibro AIK bildades och hade då 14 medlemmar. Tibro AIK FK som föreningen bytte namn till bildades Klubbfärger: Gult och svart. Hemmaplan: Sportparken, Tibro. De största inkomstkällorna är: Höst- och vårauktion, bingon och sponsring. Vår styrelse består av: Ordförande, v ordförande, sekreterare, kassör, 3 ledamöter och 2 suppleanter och de har styrelsemöte 1 ggr/månad. Tibro AIK Fotbollsklubb Gymnasiegatan Tibro Telefon: Fax: E-post: taikfk@telia.com INLEDNING Huvudsyftet med vår utvecklingsplan är att säkerställa en hög kvalitet i vår ungdomsverksamhet. Kvalitet i vår verksamhet innebär att spelarna har roligt och längtar till nästa träning och nästa match. Kvalitet innebär också att våra spelare vid 16 års ålder har fått en komplett fotbollsutbildning enligt Svenska fotbollsförbundets riktlinjer. I vår förening finns förutsättning att bedriva fotboll året om. Sportparken och Snickarvallen utgör tillsammans en fotbollsanläggning av hög klass. Vår fotbollsanläggning förtjänar att fyllas med stor och bra verksamhet. Vid rekrytering av nya tränare och ledare skall utvecklingsplanen ligga till grund och förutsättningslöst accepteras av dessa. Vid introduktion och utbildning av nya ungdomsledare ska de informeras om praktiska saker att tänka på, både på och vid sidan av planen Vi ska erbjuda vidareutbildning kontinuerligt för våra ungdomsledare. För att erbjuda utbildning på ett bra sätt tar vi hjälp av VFF och SISU. Utvecklingsplanen är ett arbetsredskap och inte ett dokument med klyschor och tomma ord! Genom att vi tränare och ledare visar respekt för utvecklingsplanen samt följer dess målsättningar och ideal kan vi med enade krafter utveckla och lyfta verksamheten i Tibro AIK FK!

4 MÅLSÄTTNINGEN MED VÅR UNGDOMSVERKSAMHET! UNGDOMSFOTBOLL Målgrupp: Pojkar 6-16 år. Målet med vår verksamhet och fotbollsutbildning är att borga för en hög standard i vår ungdomsverksamhet. Vi skall således kunna erbjuda våra ungdomar en omväxlande, fysisk, förnuftig och skojig favoritsyssla. Detta återskapar ett varaktigt intresse för vår idrott FOTBOLL som spelare, ledare, domare och supporter. Vi vill ta tillvara det förtroende som alla föräldrar ger oss, att utbilda barn i fotboll och föreningsverksamhet. Detta kommer att leda till att barnen får ett stort fotbollsintresse, ett gott självförtroende och konsten att visa hänsyn och respekt för andra människor. Detta gör vi genom att sätta individen i centrum för att främja en positiv självbild och för att skapa en gynnsam inlärningsmiljö och erbjuda talangerna möjlighet att utvecklas på bästa sätt. Vår prioritet 1 är att leverera spelare till A-laget och om inte spelaren vill eller kan så är prioritet 2 att fostra ungdomarna till en positiv gemenskap och ett korrekt uppträdande såväl på som utanför planen samt att visa hänsyn och följa gemensamma regler. Mål: Fostra spelare till vårt A-lag 6 egna produkter*/match i snitt i seniorlaget. Att behålla spelare som ledare, tränare eller domare. Schemalagda besök från A-truppen i våra ungdomslag. *Med egen produkt avses spelare som senast vid 14 års ålder och därefter fått sin huvudsakliga träning och spelarutbildning i Tibro AIK FK.

5 RIKTLINJER FÖR KOST OCH HÄLSA TÄNK PÅ Att äta och dricka rätt är viktigt för fotbollsspelare som vill nå bästa möjliga resultat. Både när det gäller fysiska prestationer samt hälsan. Det är viktigt för både tränare och spelare att vara medvetna om matens betydelse för prestationsförmågan. Det finns tydliga tecken på att prestationsförmågan i svensk fotboll kan förbättras genom bättre kost- och vätskevanor. Vätskeförlust har ett väsentligt inflytande på kroppens funktioner och det kan resultera i nedsatt prestationsförmåga. Det är därför ytterst viktigt att upprätthålla vätskebalansen. Kroppen och hjärnan behöver sömn Goda sömnvanor är en viktig del av en bra livsstil. Barn och ungdomar behöver sömn för att hjärnan och kroppen ska kunna växa, läka skador och återhämta sig. Dessutom växer och utvecklas barn snabbt, därför behöver de mycket sömn. Sömnen hjälper kroppen att hålla sig frisk och forskning tyder på att bra sömn hjälper till att reglera aptiten och därmed minskar risken för övervikt. När barn eller ungdomar har sovit för lite får de sämre minne och koncentrationsförmåga och har svårare att lära sig nya saker. De kan också bli ledsna, irriterade och rastlösa. Vid penicillinbehandling är träning och match totalt förbjuden. Feber och kraftig förkylning ingen träning eller match. Vid skada är det viktigt att sätta igång med förebyggande behandling så fort som möjligt Ingen ledare får under någon omständighet ta på sig ansvaret för en skadad spelares fortsatta behandling. DROGPOLICY: Rökning är totalt förbjuden i våra lokaler. Rökare hänvisas till anvisad plats. Det är inte tillåtet av ledare och spelare att använda cigaretter eller alkohol när de representerar klubben under träning eller match. Vid föreningens fester följer vi den lag som gäller vid försäljning och servering av alkohol. Att handskas med narkotika är ett brott enligt svensk lag och accepteras inte i någon form i Tibro AIK FK All fotbollsverksamhet är drogfri i Tibro AIK FK, vilket innebär att ingen narkotika eller alkohol förekommer i verksamheten. Personer med förtroendeuppdrag/ledare i Tibro AIK FK ska arbeta för att spelarnas uppväxt är drogfri.

6 RIKTLINJER FÖR TAIK FK: S TRÄNARE OCH LEDARE Gula tråden ska introduceras så att varje ledare förstår innebörden och målsättningen hos TAIK FK. En träningsbank ska följas för olika åldrar den finns i pärmar på Snickarvallen och Sportparken. Förbered träningen väl. Ett föräldramöte ska genomföras när säsongen startar, där säsongens riktlinjer dras upp, Gula Tråden och övrig information delas ut. Främja gott kamratskap, tillåt inte att någon hamnar utanför gemenskapen! Lyssna på alla och låt alla känna sig uppmärksammade då ni träffas vid träningar, matcher och andra samlingar. Sök inte efter ursäkter vid misslyckanden, var generös gentemot andra lag och spelare. Var positiv och stolt! Uppmuntran och beröm mår vi alla bra av både som spelare och människa. Våga rätta till felaktiga handlingar men var positiv och konstruktiv i din kritik. Kräv prestationer inte resultat. Utgå från varje individs förutsättningar då du bedömer och coachar en spelares insats under träning och match, skilj på person och prestation. Att använda matchresultat som prestationsmått leder ofta till en sämre utveckling hos spelarna i ett lag. Titta istället på hur ni lyckas med moment ni tränat på och bedöm insatsen efter detta. Att vinna är naturligtvis en drivkraft hos oss alla men det är skillnad på att vilja vinna matchen och på att i första hand planera för att vinna matchen. Tibro AIK FK: s ungdomslag försöker vinna utifrån positiva fotbollsideér. Våra lag får mer än gärna vinna men det är inte nödvändigt! Kom alltid ihåg att utveckling förutsätter att det är tillåtet att misslyckas! Utgå från: Spelarnas individuella färdigheter Tibro AIK FK: s utvecklingsplan Matchen En varierad träning är inte alltid den bästa. Upprepning är mycket viktigt! Uppmuntra våra spelare att bli Domare/Ledare. Varje ungdomslags ledare har följande ansvarsområden: Ansvarar för att matcher och träning bedrivs enligt föreningens målsättning och riktlinjer. Skötsel och inlämning av närvarokort. Ansvarar för lagets material. Ansvarar för lagets ekonomi (kontoansvarig helst förälder). Gemensamma samlingar. För lagets statistik. Uppföljning av medlemsavgifter. Cuper och läger.

7 SPELARE: Det är en självklarhet att: Meddela i god tid om du inte kan delta i träning eller match. Passa tider till alla samlingar. Fotbollsskor inte används i klubblokalen. Bollar och material som tas ut till träning eller match plockas tillbaka in igen. Fair play/rent spel alltid förekommer. Vi kämpar och gör alltid vårt bästa på match och träning. Ett gott uppförande hör hemma i vår verksamhet. Tänk på att använda ett vårdat språk både på och utanför planen. Visa respekt mot de vuxna i er omgivning (tränare, lagledare, föräldrar eller andra ledare). Vi stöttar och uppmuntrar varandra. Hjälpa till på de arrangemang som din ledare ber dig om. Vi hjälps åt att städa våra omklädningsrum efter träning och match och att allmän god ordning hålls på vår idrottsplats. Man använder rätt kläder till träning och match kläder efter väder. BENSKYDD! Aldrig tala illa om ledare, tränare, spelare och domare. Alla spelare bidrar med att skapa en bra stämning i laget så att alla känner glädje och längtar till nästa match eller träning. Det ska vara kul att komma till träning/match och det ska vara kul för våra motståndare att möta oss oavsett resultat. VARA EN BRA KAMRAT MOT VARANDRA!

8 TILL FÖRÄLDRAR MED BARN I TIBRO AIK FK: S UNGDOMSVERKSAMHET Din insats och medverkan är oerhört värdefull! Många är de praktiska uppgifter som behöver lösas för att den verksamhet där ditt barn deltar skall fungera. Din hjälp är alltid välkommen! Prata med ledarna och hör efter på vilket sätt du kan hjälpa till. Ta del av Tibro AIK FK: s Gula Tråden. Informera tränaren om det är något han/hon bör känna till om ditt barn. Gå på föräldramöten! Se till att ditt barn äter ordentligt i god tid innan träning och match. Betala medlemsavgiften i tid. Ett krav för att delta i vår verksamhet. Vi hoppas att du som förälder tycker det är roligt att engagera dig i ditt/dina barns fotbollsintresse se det som en förmån att få dela ditt/dina barns glädje i fotbollen. Ge beröm till spelare och lag. Beröm ger självförtroende. Undvik en alltför resultatinriktad attityd. Fråga istället om barnen haft roligt under träning och match. För att främja en gynnsam inlärningssituation är det viktigt att spelarna inte får instruktioner från flera olika håll. Respektera därför att detta under träningar och matcher är tränarnas uppgift och ansvar. Av ovan nämnda anledning är det också viktigt att tränare och spelare kan koncentrera sig på uppgiften vid träningar och matcher. Vänta om möjligt med att påkalla ditt barns eller ledarnas uppmärksamhet tills matchen/träningen är över. Respektera ledarnas önskan om att vid match få ha den långsida av planen där lagen befinner sig för sig själva. Visa ledarna förtroende. Låt ledarna ta hand om ditt barn då han gör sig illa. Rusa inte in på planen annat än då du anser det vara nödvändigt. Var positiv, uppmuntra och stötta spelare och ledare. Undvik negativa kommentarer om egna eller andras barn. Framför konstruktiv kritik, synpunkter och önskemål riktad mot verksamheten direkt till den eller de det berör. Det finns alltid saker vi kan göra bättre. Tänk på att även DU representerar Tibro AIK FK.

9 RIKTLINJER MATCHER OCH CUPER: RIKTLINJER FÖR LAGUTTAGNING 6-9 år: Alla spelar lika mycket. Alla ska spela med alla (inte bara kompisar, klasskamrater). Man ska spela på olika positioner/platser i laget för att få en förståelse för hur det är att spela på andra platser än sin favoritplats. Att spela på olika positioner i laget bör tillämpas upp till års ålder. Toppning ska inte användas år: Alla spelar lika mycket under förutsättning att man deltagit på träning. Alla ska spela med alla (inte bara kompisar, klasskamrater). Man ska spela på olika positioner/platser i laget för att få en förståelse för hur det är att spela på andra platser än sin favoritplats. Att spela på olika positioner i laget bör tillämpas upp till års ålder. Toppning ska inte användas år: Alla spelar lika mycket under förutsättning att man deltagit lika mycket vid lagets träningstillfällen. Giltiga återbud såsom sjukdom, skada eller annan beviljad ledighet skall inte belasta år: Ledaransvar vilka som spelar. Ledarna bedömer vilka som spelar utefter antal träningstillfällen och prestation.

10 RIKTLINJER FÖR NIVÅGRUPPERING Vi ser positivt på att låta nivån på spelarens kompetens samt fysiska utveckling vara vägledande för i vilken träningsgrupp spelaren skall ingå. Uppflyttning till annan åldersgrupp är aldrig permanent. Spelaren tillhör alltid sin åldersgrupp men som ett led i allas utveckling verkar vi för att de spelare som är aktuella periodvis eller kontinuerligt någon/några gånger per vecka deltar i en äldre åldersgrupps träning och eventuellt match. För att eliminera hinder och svårigheter vid nivågruppering tror vi att större träningsgrupper kan vara en del av lösningen. Under 2008 hoppas vi komma igång med större träningsgrupper för att från år 2009 ha en fungerande organisation vilken bygger på att flera åldersgrupper tränar tillsammans. Förslaget gällande detta är att vi fortsättningsvis kommer åldrarna 6-8 att heta P8, åldrarna 9-10 heta P 10, åldrarna heta P12, åldrarna heta P14 och åldrarna heta P16. Vi kommer att spela med blandade lag och i serier efter spelarnas förutsättningar. Detta kommer att innebära att flytt mellan lag blir mera sällsynt eftersom utvecklingen till stor del finns i det egna laget tack vare 2 åldersgrupper i samma träningsgrupp. Däremot flytt mellan lagen där vi har nivåanpassat pool- eller seriespel blir enklare där barnen hela tiden får prova på den högre eller lägre nivån. Fördelar med nivågruppering: Bättre utveckling för alla Ökad motivation ( Sporre för våra målmedvetna spelare) Ökad samhörighet Risker med nivågruppering som måste elimineras: Att någon får känslan av att ha misslyckats vid uppflyttning eller då spelaren efter en tid går tillbaka till det egna laget med fel förväntningar. Att någon känner sig tvingad till uppflyttning. Att mista kontakten med kompisar i samma ålder. Att orättvis behandling, (favorisering) leder till avundsjuka, dålig laganda. 6-8 år: Upp till och med 8 år bedriver vi ingen planerad nivågruppering. Här handlar det om en tillfällig och nödvändig uppflyttning/lån av en eller flera spelare vid matcher för att kunna genomföra desamma. Principer: Ledare/tränare för det lag från vilka spelare skall flyttas upp förser laget i äldre åldersgrupp med spelare. Uppflyttningen bygger på en fri vilja. De spelare som vill delta med äldre åldersgrupp skall, om möjligt, få prova. Ingen ensidig uppflyttning av vissa spelare är tillåten. Ledarna för de inblandade lagen måste då vara överens.

11 10 14 år: Förutom den uppflyttning/lån som beskrivs i åldern 6-8 år vill vi från 9-10 år verka för en mer planerad nivågruppering. Här avgör tränarna i större utsträckning vilka av de frivilliga spelarna som skall flyttas upp och i vilken omfattning. Uppflyttning skall i första hand gälla träning och i andra hand matcher. Principer: Ingen ensidig uppflyttning av vissa spelare är tillåten. Dock skall omfattningen variera beroende på kunskapsnivå och fysisk mognad. Spelare som ligger långt framme i något av dessa avseenden skall mer regelbundet delta i äldre åldersgrupp. I övrigt enligt principerna från 6-8 år år: Upptrappning sker nu mot en mer elitinriktad individualisering. Principer: Ingen ensidig uppflyttning av vissa spelare är tillåten. Dock skall omfattningen variera beroende på kunskapsnivå och fysisk mognad. Spelare som ligger långt framme i något av dessa avseenden skall mer regelbundet delta i äldre åldersgrupp. I övrigt enligt principerna från 6-8 år. För att bli en bra fotbollsspelare Spela fotboll!

12 TRÄNINGSINNEHÅLL TIBRO AIK FK: S UNGDOMSFOTBOLL FOTBOLLSSKOLAN 6 8 ÅR DELMÅL: Väcka och stimulera barnens intresse för fotboll och egenträning. Ge barnen en allsidig motorisk träning. Lära barnen att ta hänsyn till varandra och respektera enkla regler. Skapa intresse för Tibro AIK FK. Deltar i 1 cup under året RIKTLINJER TRÄNING: Träning en gång i veckan eventuell inomhusträning framförallt om deltagande i inomhuscup är aktuell. FÖRÄLDRAANSVAR: P7+P8 Delta på föräldramöte Delta i barnens aktiviteter P8 Delta vid arbetet inför Tibro AIK FK: s höstauktion Delta vid arbetet på bingon på hösten LEDARANSVAR: P8 Rekrytera ledare till nästa års P7 NORMER OCH REGLER: Spelarna ansvarar för sitt eget och klubbens gemensamma material. Spelarna är tysta och lyssnar under instruktion. Spelarna uttalar sig inte nedlåtande om lagkamrater och ledare. Spelarna tar ansvar på planen, deltar både i anfalls- och förvarsspel oavsett position i laget. Spelarna sköter sin hygien/duschar efter träning och match. Spelarna gnäller inte på domare eller uppträder osportsligt i samband med matcher.

13 7 MANNA 9-10 ÅR DELMÅL: Genom lekfull träning stimulera barnens intresse för fotboll och lära dem grundläggande fotbollsteknik samt uppmuntra till egenträning. Lära barnen att ta hänsyn till varandra och respektera normer och regler. Stärka intresset för Tibro AIK FK. RIKTLINJER TRÄNING: Träning 1 gång i veckan + delta i Knatten FÖRÄLDRANSVAR: P9 Delta på föräldramöte Delta i arbetet vid auktion, höst och vår Delta vid arbetet på bingon P10 Ansvara för kiosken vid Knatten (P10) Ansvarar för städning av klubblokalen på Snickarvallen (P10) LEDARANSVAR P9 1 ledare till Fotbollsskolan Anordna ledaravslutning P9 P10 1 ledare till Fotbollsskolan Skötsel av klubblokal Arrangera Knattefotbollen med tillhörande kiosk NORMER OCH REGLER: Spelarna ansvarar för sitt eget och klubbens gemensamma material. Spelarna är tysta och lyssnar under instruktion. Spelarna uttalar sig inte nedlåtande om lagkamrater och ledare. Spelarna tar ansvar på planen, deltar både i anfalls- och förvarsspel oavsett position i laget. Spelarna sköter sin hygien/duschar efter träning och match. Spelarna gnäller inte på domare eller uppträder osportsligt i samband med matcher. Obligatoriskt att lämna återbud till tränare vid frånvaro från träning och match.

14 7-MANNA ÅR DELMÅL: Genom rolig och meningsfull träning stimulera och utveckla spelarnas teknik och spelförståelse i anfallsspel. Lära barnen att ta hänsyn till varandra, utveckla förmågan att fungera i grupp samt respektera normer och regler. Stärka intresset för Tibro AIK FK. RIKTLINJER TRÄNING: Träning två gånger i veckan. Tibro AIK FK: s ungdomsfotbolls övningsbank! (Under ständig utveckling) FÖRÄLDRAANSVAR: Delta på föräldramöte Delta vid arbetet på auktion, höst och vår Delta vid arbetet på bingon LEDARANSVAR: P11 Ansvarar för ledare till Fotbollsskolan Har ansvar för material till 7-mannalagen P12 Bollkallar till A-laget Anordna Vårmötet för ungdomsledarna 5 och 7-manna NORMER OCH REGLER: Spelarna ansvarar för sitt eget och klubbens gemensamma material. Spelarna är tysta och lyssnar under instruktion. Spelarna uttalar sig inte nedlåtande om lagkamrater och ledare. Spelarna tar ansvar på planen, deltar både i anfalls- och förvarsspel oavsett position i laget. Spelarna sköter sin hygien/duschar efter träning och match. Spelarna gnäller inte på domare eller uppträder osportsligt i samband med matcher. Obligatoriskt att lämna återbud till tränare vid frånvaro från träning och match.

15 11-MANNA ÅR DELMÅL: Genom rolig och meningsfull träning stimulera och utveckla spelarnas teknik och spelförståelse såväl i anfalls- som försvarsspel. Börja utveckla spelarnas fotbollsfysik med små inslag av isolerad fysisk träning. Lära barnen att förstå innebörden av Bra laganda och se till att gemensamma normer och regler efterlevs. Stärka intresset för Tibro AIK FK. RIKTLINJER TRÄNING: Träning 2-3 gånger i veckan. NORMER OCH REGLER: Spelarna ansvarar för sitt eget och klubbens gemensamma material. Spelarna är tysta och lyssnar under instruktion. Spelarna uttalar sig inte nedlåtande om lagkamrater och ledare. Spelarna tar ansvar på planen, deltar både i anfalls- och förvarsspel oavsett position i laget. Spelarna sköter sin hygien/duschar efter träning och match. Spelarna gnäller inte på domare eller uppträder osportsligt i samband med matcher. Obligatoriskt att delta i domareutbildning från 13 år. Obligatoriskt att lämna återbud till tränaren vid frånvaro från träning och match. Ansvarar för att komma rätt förberedd till träning och match gällande vila, kost, vätska och egenvård. FÖRÄLDRAANSVAR: Delta på föräldramöte Delta vid arbetet på auktion, höst och vår LEDARANSVAR: P13 Domare till Knatten

16 11-MANNA ÅR DELMÅL: Genom rolig, meningsfull och mer matchlik träning stimulera och utveckla spelarnas teknik och spelförståelse såväl i anfalls- som försvarsspel. Utveckla spelarnas fotbollsfysik med inslag av isolerad fysisk träning. Lära spelarna att förstå innebörden av Bra laganda, se till att gemensamma normer och regler efterlevs samt få spelare att förstå att de är en del av föreningens ansikte utåt också vid sidan av planen. Lära spelarna vad som krävs för att bli elitfotbollsspelare Stärka intresset för Tibro AIK FK. RIKTLINJER TRÄNING: Träning tre gånger i veckan. NORMER OCH REGLER: Spelarna ansvarar för sitt eget och klubbens gemensamma material. Spelarna är tysta och lyssnar under instruktion. Spelarna uttalar sig inte nedlåtande om lagkamrater och ledare. Spelarna tar ansvar på planen, deltar både i anfalls- och förvarsspel oavsett position i laget. Spelarna sköter sin hygien/duschar efter träning och match. Spelarna gnäller inte på domare eller uppträder osportsligt i samband med matcher. Obligatoriskt återbud till tränaren vid frånvaro från träning och match. Ansvarar för att komma rätt förberedd till träning och match gällande vila, kost, vätska och egenvård. FÖRÄLDRAANSVAR: Samarbeta med transporter till bortamatcher LEDARANSVAR: Sammankalla till 11-manna möte P16.

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Orange Svarta Tråden

Orange Svarta Tråden Orange Svarta Tråden Innehåll Rubrik Sida Vision 3 Övergripande mål 4 Regler 5 Fair play 6 Drog- och dopingpolicy 7 Kost och hälsa 8 Trafiksäkerhet 9 Ansvar 10-11 Mål för åldersgrupper 12-15 Vår Vision

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

2. Fotbollsskolan 5 6 år Målsättning för flickor och pojkar 7 16 år

2. Fotbollsskolan 5 6 år Målsättning för flickor och pojkar 7 16 år 1 BK VÅNGENS Barn och Ungdomspolicy Fair Play Rent spel Fotboll för ALLA Små lirare Fotboll ska vara roligt Uppmuntra Beröm! Fotboll året runt Alla är fotbollskompisar Spelaren i centrum Spela på barnens

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening Först och främst vill vi i föreningen välkomna dig till oss, kul att du vill pröva dina vingar som fotbollstränare för barn och unga i GIK. När

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Femte utgåvan. 1 av 6

Femte utgåvan. 1 av 6 1 av 6 Röd-blåa spåret I Barkarö SK är alla fotbollskompisar Samtliga medlemmar i Barkarö SK skall i alla sammanhang bemöta kompisarna i fotbollsfamiljen - alla i vår förening, motståndare, funktionärer

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF

Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF Innehållsförteckning Alliansens ledord... 3 Riktlinjer föräldrar... 4 Riktlinjer spelare... 5 Riktlinjer ledare... 6 Röda tråden - Innehållsförteckning Trafikpolicy...

Läs mer

Policy LNIK. Inledning

Policy LNIK. Inledning Policy LNIK Inledning Styrelsen ansvarar för denna policy samt för att de regler som är uppsatta följs. Styrelsens ansvar är att leda arbetet enligt de stadgar som gäller för föreningen och som har beslutats

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR Värderingsdokumentet är ett komplement till vår Vinröda tråd som är klubbens strategiska inriktningsdokument. I Näsets SK är alla som vill, välkomna att spela fotboll. Vi bedriver

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Konkreta riktlinjer för olika åldrar

Konkreta riktlinjer för olika åldrar Konkreta riktlinjer för olika åldrar Inspirerade av Svenska Fotbollsförbundets policies och våra egna erfarenheter följer här Lerums IS riktlinjer för olika åldrar: 6 9 år (3- och 5-mannaspel) Efter fotbollsskolan

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Inledning. Organisation

Inledning. Organisation Föreningsfolder Inledning Rissne IF grundades 1984 och har sedan dess vuxit från endast ett seniorlag i fotboll till det vi är i dag, med verksamhet inom både fotboll och volleyboll. Fotbollen, som är

Läs mer

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla tränare, ledare, spelare och föräldrar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 1 Ett stort tack till våra IK Oden P08 Sponsorer! 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2 Ett stort tack till alla IK Oden P08 Föräldrar!

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Grundläggande principer, mm.

Grundläggande principer, mm. Grundläggande principer, mm. Senast uppdaterat: 2016-08-18 Grundläggande Principer - Alla spelare ska få möjlighet att utvecklas/utbildas under säsongen 2016/2017. Detta utifrån sin nuvarande nivå och

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

LEDARHANDBOK LUNDBY IF

LEDARHANDBOK LUNDBY IF LEDARHANDBOK LUNDBY IF Lundbys Vision: Lundby IF har två huvudmål med sin verksamhet. Det ena är att skapa ett livslångt intresse för idrotten. Föreningen har som målsättning att stötta medlemmarna till

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Integrerad Spelarutveckling

Integrerad Spelarutveckling Integrerad Spelarutveckling Ungdomars behov och förväntningar Det ska vara Roligt att vara på träning. Det ska vara roligt att träffas. En god kamratskap och att man blir väl bemött gör att man upplever

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer