NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC. FOCUS Design och teknik. INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC. FOCUS Design och teknik. INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE"

Transkript

1 NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC FOCUS Design och teknik INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE

2 NYA RENAULT TRAFIC Design och teknik s. 04 Ett fordon utformat för din vardag s. 08 Motorer, färdkomfort och ljudsystem i genomlysning s. 10 Fokus på pekskärmen s. 16 Mer än en symbol - ett åtagande s. 18 Säkerhet på alla nivåer s. 20 All teknisk information och hela produktutbudet s. 22 PÅ OMSLAGET Nya Renault Trafic Fotograf Y. Brossard

3

4 04 / 05 VÄLKOMMEN UT PÅ VÄGEN NYA RENAULT TRAFIC BJUDER DIG ATT TA PLATS BAKOM RATTEN. ROBUST DESIGN, DYNAMISKA LINJER OCH GOTT OM PLATS FÖR EN ÄNNU SKÖNARE RESA. MODULARITET ÄR LEDORDET OCH UTRYMMET GÅR ATT ANPASSA FÖR ALLA UPPTÄNKLIGA BEHOV. HÄR FINNS PLATS FÖR BÅDE YRKESLIV OCH FAMILJ. NY TEKNIK FÖR ÄNNU BÄTTRE SÄKERHET OCH SMIDIGA OCH BRÄNSLESNÅLA MOTORER. DET BLIR ETT NÖJE ATT GE SIG UT PÅ VÄGARNA.

5 ANPASSAD TILL DIN VARDAG Nytt framparti. Här förenas dynamik och robusthet med uttrycksfulla strålkastare och en skyddande främre stötfångare som omsluter fronten. 2. De nya motortypernai Trafic har en rekordlåg förbrukning på 5,7 l/100 km* och CO 2 -utsläpp på 149 g/km*. 3. Rymlighet. Det invändiga utrymmet i Trafic är generöst tilltaget och det finns många smarta säteskonfigurationer. Här finns gott om plats för upp till nio passagerare och deras bagage. 4. Instrumentbräda. I den omsorgsfullt designade instrumentbrädan med kromade inlägg finns både klimatanläggning, navigeringssystem och radio med Bluetooth **. 5. Handsfree-kort. Lås och lås upp dörrar och luckor och starta bilen utan nyckel, bara du har kortet på dig. *Godkänd förbrukning enligt gällande regler. **Beroende på version.

6 06 / 07 NYTÄNKANDE OCH KOMFORT HAND I HAND I NYA TRAFIC FINNS MASSOR AV INNOVATIVA LÖSNINGAR FÖR DIN KOMFORT. TA TILL EXEMPEL INSTRUMENTBRÄDAN SOM HAR UTFORMATS FÖR ATT DU SKA KUNNA FÖRVARA, ANSLUTA OCH LADDA BÅDE SURFPLATTOR OCH TELEFONER. NAVIGERINGSSYSTEM OCH BACKKAMERA UNDERLÄTTAR FÖR DIG SOM KÖR. MED 90 L FÖRVARINGSUTRYMME HAR DU ALLTID DET DU BEHÖVER TILL HANDS. INNOVATIV OCH PRAKTISK. NYA TRAFIC ÄR SINNEBILDEN FÖR KOMFORT.

7 1. INTELLIGENTA LÖSNINGAR Bekväma skålade stolar. Tack vare tjockare stoppning och en extra genomtänkt form ger stolarna i nya Trafic ännu bättre sidostöd. Alla hittar lätt sin perfekta körställning eftersom ratten kan ställas in i både höjd- och djupled. Stolarna har armstöd och kan ställas in (i höjdled, svankstöd, längsled) på bästa sätt. 2. Hållare för surfplatta. Med hållaren på mittkonsolen sitter surfplattan säkert och du har den alltid bekvämt till hands. 3. Förvaring. Nya Trafic erbjuder mängder av fiffiga förvaringslösningar som smälter in i interiören och är lätta att komma åt från förarplatsen. Under passagerarsätet finns till exempel ett förvaringsutrymme på hela 54 liter där du kan förvara skrymmande utrustning utom synhåll för obehöriga. 4. Parkeringskameran bak är inbyggd i innerbackspegeln och gör körningen ännu enklare. Den kompletterar ljudsignalerna som backradarn avger. 5. Smartphone-hållare. Perfekt placerad på instrumentbrädan inom räckhåll för föraren. Den justerbara hållaren passar för en mängd olika telefoner.

8 08 / 09

9

10 10 / 11 RENAULT TRAFIC I GENOMLYSNING I NYA TRAFIC ÖKAR DE INNOVATIVA LÖSNINGARNA FÖR ATT FÖRENKLA DIN VARDAG. TA CHANSEN ATT TITTA NÄRMARE PÅ TRAFIC PASSANGERS EFFEKTIVA MOTORER OCH GENERÖSA UYTRYMMEN.

11

12 12 / 13 SNÅLA MOTORER OCH KÖRGLÄDJE FRÅN FORMEL 1 TILL STANDARDBILAR Hos Renault förs tekniken framåt av människans passion. Rob White, teknisk chef på Renault Sport F1, skapar tillsammans med sina medarbetare de Renault Energy F1-motorer som driver en fjärdedel av F1-stallen Formel 1. Motorer som har segrat i över 35 år! 12 världsmästerskapstitlar. För de serieproducerade bilarna är det Alain Raposo, chef för motorutvecklingen hos Renault, som tillsammans med sin personal utvecklar de nya Energy-motorerna. Finns det något samband? Absolut. Till vardags har Rob och Alain kontakt med varandra. De utbyter erfarenheter och utvecklar nya idéer tillsammans. De drar hela tiden nytta av varandras kunskap och den entusiasm som kännetecknar pionjärer. Målet: att sänka bränsleförbrukningen och CO 2 -utsläppen med upp till 25 %, prova tåligheten under extrema förhållanden och förse Renault-bilarna med största möjliga körglädje. När två hängivna teknikerteam förenar sina ansträngningar och utbyter kunskap fördubblas dynamiken och det blir möjligt att utveckla motorer av världsklass.

13 MOTORSERIEN I NYA TRAFIC DRAR NYTTA AV RENAULTS TEKNISKA EXPERTIS FRÅN FORMEL 1 OCH KOMBINERAR EFFEKTIVITET, SMIDIGHET OCH PRESTANDA. I MOTORN ENERGY dci 120 HAR VI LYCKATS SÄNKA FÖRBRUKNINGEN TILL 5,7 L/100 KM* UTAN ATT MINSKA KÖRGLÄDJEN. I nya Trafic sitter den senaste generationens dcimotorer. De här motorerna är utvecklade av Renault och den moderna tekniken har gjort det möjligt att minska förbrukningen med 1 l/100 km*. Den finns som turbo med variabel geometri (dci 115 hk) och Twin Turbo (dci 120 hk och dci 140 hk). Det innebär att det finns ett stort utbud av motortyper som tillgodoser alla behov Twin Turbo-motorn, i kombination med Stop & Start och ett nytt system för energiåtervinning vid fartminskning (Energy Smart Management), har gjort det möjligt att få ner förbrukningen till under 6 l/100 km*. Det är lägst i klassen. Den dubbla turbon ger en smidig körning, kraftfulla accelerationer och större effekt vid höga varvtal: vridmoment från låga varvtal för snabb reaktionsförmåga i start- och accelerationsfaserna. högre varvtal och möjliggör en högre effekt utan att tappa andan för en konstant, regelbunden och linjär acceleration. Du sparar pengar och får en mer behaglig körning! I nya Trafic vinner du på alla sätt. *Godkänd förbrukning enligt gällande regler. ENERGY dci 120 Vridmoment (Nm) Effekt (ch) tr/min

14 14 / 15 EN GENERÖS SKAPELSE PASSAR LIKA PERFEKT FÖR ATT KÖRA STORA GRUPPER SOM FÖR ATT TA MED FAMILJEN PÅ HELGUTFLYKT. DU ANPASSAR DEN GENERÖSA KUPÉN I NYA TRAFIC PRECIS SOM DU VILL. HÄR RYMS UPP TILL NIO PERSONER OCH DERAS BAGAGE. PRYDLIGT, VÄLORGANISERAT OCH BEKVÄMT. Nya Trafic präglas av både påhittighet och modularitet. Och det behövs för att man ska få plats med upp till nio passagerare och deras bagage. Det är gott om plats i den bakre delen av kupén och alla sitter bekvämt på de omgjorda sätena. För att den ska bli ännu mera praktisk och flexibel är nya Trafic utrustad med ett baksäte som både går att fälla ner, fälla ihop eller ta bort helt om man vill få plats med ännu mer bagage. Utrymmet i nya Trafic är väldigt generöst. Fällbart baksäte Bagageutrymme med 4,1 m 3 förvaring

15 2 platser 3 platser 5 platser 6 platser 9 platser 8 platser

16 16 / 17 KÖR UPPKOPPLAD MED NYA TRAFIC HITTAR DU ALLTID RÄTT TACK VARE TEKNIKEN I MEDIA NAV OCH R-LINK, ELLERVARFÖR INTE APPEN R & GO. ANSLUT DIN SMARTPHONE ELLER SURFPLATTA TILL APPEN SÅ ÄR DU UPPKOPPLAD PÅ ETT SÄKERT SÄTT.

17 R-LINK ÄR EN INBYGGD SURFPLATTA MED HÖGA PRESTANDA SOM ALLTID HÅLLER DIG UPPKOPPLAD Renault R-Link*, en inbyggd och uppkopplad surfplatta, är lätt att använda tack vare den nya pekskärmen, den intuitiva röststyrningen och reglagen på ratten, med innovativa och praktiska funktioner: navigeringssystemet TomTom LIVE, multimedia, telefoni, fordonsinformation och en katalog med appar som kan laddas ner via R-Link Store. Med Renault R-Link får du den perfekta kombinationen av bil och digital teknik. *Kommer snart Huvudmeny med sex ikoner. Upptäck de sex olika världarna: navigering, multimedia, telefoni, bilen, tjänster och appar och dessutom systeminställningar, förstås. 2. Pekskärm med anpassningsbar startsida. Med genvägar når du dina favoritfunktioner med en enkel klickning. 3. Bärbara musikspelare. Anslut med Bluetooth eller Renault R-Links USB-port och lyssna på musik. MEDIA NAV, ETT INBYGGT MULTIMEDIASYSTEM SOM ÄR BÅDE ENKELT OCH LÄTTILLGÄNGLIGT Renault MEDIA NAV är en pekplatta i bilen som du använder för att komma åt praktiska och underhållande funktioner: navigering, radio, musik via ljudstreaming och handsfree-telefoni tack vare Bluetooth -teknik. Med Renault MEDIA NAV har du alla multimediafunktioner inom bekvämt räckhåll MEDIA NAV har pekstyrd navigering. Det är enkelt och intuitivt att programmera en adress eller uppdatera kartorna på webbplatsen https://renault.naviextras.com/ 2. Med en enkel tryckning på skärmen kan du göra en personlig inställning av kartvisningen i 2D eller 2,5D (Birdview) eller aktivera röstnavigeringen. 3. Lyssna på den musik du har med dig med teknik från Bluetooth eller använd USB- och telepluggingångarna på framsidan. R & GO, EN PRAKTISK OCH FIFFIG APP I DIN SMARTPHONE ELLER SURFPLATTA Renault R & GO är en praktisk och smart app som har tagits fram för att fungera perfekt med din mobil och surfplatta i din Renault. Placera din smartphone eller surfplatta i hållaren och upplev ett nytt sätt att köra. Den här användarvänliga appen ger dig tillgång till fyra världar multimedia, telefoni, navigering och fordonsinformation på ett ekonomiskt och intuitivt sätt. Spela musik, hantera kontakter, navigera med precision eller läs information om bilens förbrukning och använd Driving eco 2 -funktionerna allt detta är möjligt tack vare den nya appen R & GO från Renault.

18 18 / 19 VÅR FRÄMSTA MÅLSÄTTNING: ATT DU BLIR NÖJD PÅ RENAULT ÄR VARJE DETALJ VIKTIG. UTVÄNDIGT MÄRKER DU DET PÅ DEN UTSÖKTA DESIGNEN, DE ROBUSTA HJULHUSFÖRSTÄRKNINGARNA, DET NYA FRAMPARTIET OCH DE DYNAMISKA KAROSSLINJERNA. NÄR DU STIGER IN I BILEN MÄRKER DU DET PÅ KLÄDSELN, STOLARNAS SITTKOMFORT, TYSTNADEN I KUPÉN OCH RENAULTS NYA BASSREFLEX HÖGTALARSYSTEM. VI JOBBAR MOT ETT ENDA MÅL ATT DU SKA BLI NÖJD.

19 K RENAULTS KVALITET I SIFFROR

20 20 / 21 VÅR HÖGSTA PRIORITET: SÄKERHET TILLGÄNGLIG FÖR ALLA FÖR RENAULT HAR DIN SÄKERHET PÅ VÄGEN HÖGSTA PRIORITET. I VÅRA TRANSPORTBILAR ANVÄNDER VI DEN BÄSTA TEKNIKEN INOM AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET. NYA TRAFIC HAR DEN NYA GENERATIONENS ESP SOM STANDARD OCH SKYDDAR DE ÅKANDE PÅ ETT EFFEKTIVT SÄTT TACK VARE EN MÄNGD OLIKA SÄKERHETSFUNKTIONER SOM UNDERLÄTTAR KÖRNINGEN.

21 FÖRUTSE Teknik för att förutse och uppmärksamma föraren på oväntade risker Nya Trafi c underlättar för föraren att köra säkert. Farthållare/fartbegränsare (1) där du kan ställa in lagom körhastighet eller en maximal hastighet. Du justerar enkelt den inställda hastigheten med ett rattreglage. Backradar (2)* eller backkamera underlättar när du parkerar. Övervakning av däcktryck så att du får reda på om däcken har förlorat luft eller om du har punktering. KORRIGERA Nyskapande teknik för alla situationer Den nya generationens ESP (3)* säkerställer att bilen är stabil och känner av lastnivån för att förstärka spårvalskorrigeringens effektivitet. Den har dessutom tre ovärderliga funktioner som hjälper dig i vardagen: - Extended Grip (förstärkt drivkraft) ger bilen bättre väggrepp på mjuka underlag som sand, lera och snö. - Starthjälp i backe (4) gör det möjligt att automatiskt behålla bromstrycket i två sekunder så att föraren kan komma iväg. - släpvagnsstabiliseringssystemet känner avsvängningar i släpet och korrigerar dem. SKYDDA Skydd åt alla i bilen men också åt andra medtrafi kanter Nya Trafi c har utrustning för passiv säkerhet av högsta klass (5). Förstärkt struktur, programmerade krockkuddar fram för förare och passagerare, i kombination med bälten med bältessträckare och belastningsbegränsare, sidokrockskyddsgardiner och sidokrockkuddar i brösthöjd (beroende på version). Passagerarplatserna bak är utrustade med bälten med belastningsbegränsare. Barnen åker säkert tack vare Isofix-fästen på sidoplatserna på andra raden och möjligheten att avaktivera passagerarkrockkudden (6). *Bilden visar ett exempel MEDVETENHET OCH SÄKERHET Säkerhet tillgänglig för alla Renault tänker alltid på människan i första hand. Därför tar Renault aktivt del i ett fl ertal samhällsprojekt som främjar medvetenheten om riskerna i trafiken hos allmänheten. Föreläsningar ges på förskolor, skolor, universitet och institutioner för att arbeta förebyggande med trafi ksäkerhet. Renault engagerar sig även för att förbättra effektiviteten hos räddningstjänsten genom nära samarbete med dessa parter. RENAULTS SÄKERHET I SIFFROR

22 22

23 VÄLJ KOMFORT- OCH UTRUSTNINGSNIVÅ EFTER DINA BEHOV - NYA RENAULT TRAFIC PASSANGER! CHROMO ZONE / Lackfärger DIMENSIONER / Lastvolym KONFIGURATIONER / Skräddarsydda lösningar UTRUSTNINGSNIVÅER / Interiör och utrustning TILLVAL / Tillvalsutrustning TILLBEHÖR / Tillbehör för din livsstil STANDARDUTRUSTNING OCH TILLVAL / Översikt TEKNISK DATA / Motorer och mått

24 CHROMO ZONE SNÖVIT (OV 369)* MÖRKGRÅ (OV KPF)* RÖD MAGMA (OVNNS)* GRÖN BAMBOU (OV DPA)* CASSIOPEIAGRÅ (TE KNG)**

25 SILVER (TE D69)** SVART GLIMMER (TE D68)** PANORAMABLÅ (TE J43)** BRUN (TE CNH)** BEIGE (TE HNK)** * Solid lack ** Metalliclack

26 KONFIGURATIONER DU SUR-MESURE POUR VOTRE QUOTIDIEN. PROFILER GLASAT SKÅP EN ELLER TVÅ SIDOSKJUTDÖRRAR ASYMMETRISKA BAKDÖRRAR DÖRRAR 180, MED FÖNSTER GLASAD BAKLUCKA MODULARITET 2 PLATSER 3 PLATSER 5 PLATSER 6 PLATSER 8 PLATSER 9 PLATSER

27 DESIGNPAKET 1 RAILS-KÅPA I KAROSSFÄRGEN FRÄMRE STÖTFÅNGARE I OLACKERAD SVART PLAST SIDOSTOLPAR BAK I KAROSSFÄRGEN DESIGNPAKET 2 RAILS-KÅPA I KAROSSFÄRGEN FRÄMRE STÖTFÅNGARE DELVIS I KAROSSFÄRGEN SIDOSTOLPAR BAK I KAROSSFÄRGEN DESIGNPAKET 3 RAILS-KÅPA I KAROSSFÄRGEN FÄLGAR FRÄMRE STÖTFÅNGARE DELVIS I KAROSSFÄRGEN, BACKSPEGLAR I KAROSSFÄRGEN, KROMADE INLÄGG I KYLARGRILLEN OCH BLANKSVART LIST SIDOSTOLPAR BAK I KAROSSFÄRGEN HJULKAPSEL 16" MAXI LÄTTMETALLFÄLG 17" CYCLADE

28 DIMENSIONER HÖJD, BREDD, LASTVOLYM DEN HÄR BILEN HAR ALLT. KOMBI L1H1 L2H1 VIKT OCH LAST (kg) Combi M1 Combi N1 L1H1 L1H1 L2H1 L2H1 L1H1 L1H1 L2H1 Versioner ** ** ** ** ** PTAC* / 2 845/ 2 950/ 2 840/ 2 890/ 3 000/ Olastad tjänstevikt* / Max. nyttolast* 839/ 949/ 944/ 1 049/ 1 069/ 1 119/ 1 206/ Maxvikt för bromsat/ obromsat släp 2 000/ / / / / / / 750 * Beroende på motortyp. ** Med förstärkt fjädring kommer senare. NYTTOVOLYM* (m 3 ) L1H1 L2H1 Version med 8 9 platser 1,0 1,8 Version med 8 9 platser/tredje raden nedfälld 2,5 3,4 Version med 5 6 platser 3,2 4,1 Version med 5 6 platser/rad två nedfälld (Combi N1)** 4,7 5,7 Version med 2 3 platser (Combi N1) 5,2 6,0 * VDA-metod: utrymmet mäts med hjälp av litermått med måtten 200 x 100 x 50 mm. Bagageutrymmets volym med transportnät (tillval). ** Tillgänglig vid ett senare datum. DIMENSIONER (mm) L1H1 L2H1 Yttermått Totallängd Totalbredd/bredd med backspeglar 1 956/ /2 283 Höjd olastad Axelavstånd Överhäng fram Överhäng bak Innermått Lastlängd * i versionen med 8 9 platser i versionen med 8 9 platser/rad tre nedfälld i versionen med 5 6 platser i versionen med 5 6 platser/rad två nedfälld (Combi N1)** i versionen med 2 3 platser (Combi N1)** Max. invändig bredd Bredd mellan hjulhusen Arbetshöjd Sidoskjutdörr(ar) Bredd på sidoskjutdörrens öppning 600 mm över golvet Bredd på sidoskjutdörrens öppning 100 mm över golvet Höjd på sidoskjutdörrens öppning Bakdörr Ingångsbredd 70 mm över golvet Ingångshöjd 180 -dörrar/baklucka 1 320/ /1 295 Lasttröskel Markfrigång * Lastlängd på golvet med baklucka. ** Tillgänglig vid ett senare datum.

29 UTRUSTNINGSNIVÅER VÄLJ UTRUSTNINGSNIVÅ FÖR DIN TRAFIC SÅ ATT DEN MATCHAR DINA BEHOV. STANDARDUTRUSTNING KLÄDSEL ABS med EBV och panikbromsassistans Bakrutedefroster Programmerad krockkudde på förarplatsen Programmerad passagerarkrockkudde (Europa) Elektroniskt antisladdsystem Extended Grip Starthjälp i backe Släpvagnsstabiliseringssystem Däcktrycksövervakning Startspärr, knapp för Eco-läge Färddator Centrallåsning av dörrarna med fjärrkontroll Automatisk låsning av dörrar och luckor under körning Eluppvärmd bakrutetorkare Impulsfönsterhiss på förarsidan Kodad Bluetooth -radio med rattreglage Manuell barnsäkerhetsfunktion Avaktivering av passagerarkrockkudde Manuella ytterbackspeglar med dubbla glas Elektriska fönsterhissar fram Förarstol med inställning i höjdled och längsled och inställning av ryggstödets lutninginsynsskydd Passagerarsäte fram med två platser första raden bak: säte med tre platserandra raden bak: säte med tre platser Isofix-fästen på sidoplatserna på första raden bak Klädsel Kario Krockkudde förare samt passagerare Sidokrockkudde & gardin fram Reservhjul Tre mugghållare 12 V-uttag i instrumentbrädan 12 V-uttag på första raden bak Makeup-spegel på passagerarsidan Hjulkapslar 16", reservhjul Värme i förarstol Yttertemperaturmätare Elstyrda ytterbackspeglar med avimning VÄLJ DEN STIL SOM PASSAR DIG. KLÄDSEL KARIO KLÄDSEL JAVA

30 TILLVAL DE VIKTIGASTE TILLVALEN Extra dimstrålkastare. Dimstrålkastarna ökar sikten och säkerheten vid svåra väderförhållanden. Tack vare en regn- och ljussensor tänds strålkastarna automatiskt, vindrutetorkarna startar och follow me home-belysningen aktiveras (sikt-paket). 2. Parkeringskamera bak. För att underlätta vid parkering har bilen en backkamera inbyggd i höjd med bromsljuset. Tack vare den får föraren en utmärkt vy över hela området bakom bilen. Bilden visas i innerbackspegeln eller på navigeringssystemets skärm i bilar med R-Link. Kameran är alltid kopplad till backradarn. 3. Farthållare/fartbegränsare. Gör att man kan välja en fast hastighet (farthållare) eller en maximal hastighet (fartbegränsare). Du ställer in önskad hastighet via ett rattreglage. 4. Backradar. Backradar med fyra givare, kan avaktiveras via instrumentbrädan. Backradarn hjälper dig att undvika föremål bakom bilen när du parkerar genom att avge ljudsignaler (hörs tätare och tätare ju närmare hindret du kommer). På det sättet minskas risken för olyckor och skador på bilen.

31 Fristående passagerarstol Confort. Fristående passagerarsäte fram med armstöd och inställning i höjdled och längsled av sittdynan, svankstöd och inställning av ryggstödets lutning. 2. Läderratt*. Extra elegans till din bil. 3. Manuell luftkonditionering. Manuell luftkonditionering med reglage som ställer ventilationens fördelning samt luftrecirkulation och pollenfilter 4. Handsfree-kort. Med Renaults handsfree-kort kan man låsa, låsa upp och starta bilen utan att behöva ta fram kortet. Det räcker med att trycka på knapparna på dörren eller på startknappen. *Nötläder.

32 MEDIA NAV. Systemet MEDIA NAV har alla grundläggande funktioner som man väntar sig av ett multimediasystem. Med sin pekskärm på 7" (18 cm) innehåller MEDIA NAV radio med rattreglage och Bluetooth -teknik som gör att de åkande kan lyssna på musik via ljudstreaming eller ringa med handsfree. Det går också att ansluta bärbara enheter via USB- och telepluggingångarna som sitter på frontpanelen. MEDIA NAV har navigeringssystemet Nav & GO med visning i 2D och 2,5D (Birdview). Tack vare USB-ingången och ett särskilt webbgränssnitt kan var och en dessutom uppdatera NAVTEQ-kartorna via en dator. 2. Smartphonehållare. Perfekt placerad på instrumentbrädan inom räckhåll för föraren. Systemet passar för en mängd olika telefoner av olika storlek (upp till 4,7"). Hållaren kan riktas vertikalt och horisontellt. Du laddar din telefon med hjälp av ett USB-uttag i närheten. 3. Hållare för surfplatta. Radio Connect R & GO. Med radion och dess rattreglage kan man också använda handsfree-telefon med Bluetooth. Den har inbyggt USB-uttag och teleplugguttag på frontpanelen och en andra fristående USB-ingång nära smartphone-hållaren. Alla ingångar kan spela upp musik från bärbara multimediaenheter via ljudstreaming. Man kan även lyssna på marksänd digital radio (beroende på land). Radion är kompatibel med smartphone-hållaren och surfplattehållaren (som tillval) och med appen R & GO. 4. R-Link. Paketet Renault R-Link Evolution. 7" multimediaskärm med pekfunktion R-Link, röststyrning, kodad radio med rattreglage, TomTom -navigeringssystem, ljudstreaming och handsfree-telefoni med Bluetooth, USB- och telepluggingångar, anslutning till Internet och till bilens system, D sound by Arkamys, R-sound Effect. 5. Radio och CD-spelare med Connect R & Go. Med radion och CD-spelaren, och dess rattreglage, kan man också använda handsfree-telefon med Bluetooth. Den har inbyggt USB-uttag och teleplugguttag på frontpanelen och en andra fristående USB-ingång nära smartphone-hållaren. Alla anslutningar kan spela musik från bärbara multimediaspelare via ljudstreaming. Man kan även lyssna på marksänd digital radio (beroende på land). Radion är kompatibel med smartphonehållaren (som tillval) och med appen R & GO.

33 Uttagbart insynsskydd. Den här hyllan täcker hela bagageutrymmet så att ingen kan se vad du har i det. Den går att placera i två olika höjder eller förvara vertikalt. 2. Sats för däckreparation, istället för reservhjul. Under förarstolen finns en sats för pumpning och reparation av däck som du kan använda för att snabbt och enkelt åtgärda de flesta typer av punkteringar. 3. Krockkuddar. Programmerade krockkuddar på förar- och passagerarplatsen, nackskydd och trepunktsbälten med belastningsbegränsare och bältessträckare. Om man avaktiverar passagerarkrockkudden kan man installera en bakåtvänd bilbarnstol (i enlighet med gällande lagstiftning). Sidokrockskyddsgardiner på platserna fram, kombinerade med en mittre krockkudde om bilen har ett fristående passagerarsäte. 4. Glasad bakruta. Glasad baklucka med bakrutetorkare och bakrutedefroster. 5. Bogsering (släp). Maximal släpvikt för bromsat släp är två ton.

34 TILLBEHÖR ÄNNU MER STIL, KOMFORT ELLER TEKNIK? RENAULT ERBJUDER ETT STORT SORTIMENT AV ORIGINALTILLBEHÖR, SPECIELLT FRAMTAGET FÖR DIN TRAFIC Cykelhållare på dragkroken för tre cyklar. Används för enkel och säker transport av hela familjens cyklar (kräver ingen inställning). 2. Tvärgående takräcken i stål. Ökar lastkapaciteten hos bilen. 3. Takbox. Ökar lastkapaciteten hos bilen. Här kan du frakta upp till fyra par skidor/snowboards (skidhållare ingår). Två hårda sidor, förstärkt botten, tillverkad i smidigt vattentätt material, med fästremmar som underlättar lastningen. Takboxen monteras snabbt och enkelt med snabbfästet Easy-snap. Lås med nyckel. Lastkapacitet: 340 l/ 50 kg. Yttermått: L115/l30/H30 cm. TÜV-godkänd och City Crash-godkänd. 4. Solskydd. Gör resan behagligare för dina passagerare. 5. Larm. Det minskar på ett effektivt sätt risken för att bilen blir stulen eller att någon bryter sig in i kupén.

35 Lastgaller och avdelare. Transportera prylar och bagage smidigt och säkert. 2. Överdragsklädsel för framsäten, Super Aquila. Det bekväma och tåliga överdraget skyddar bilens originalklädsel. Överdragen är kompatibla med sidokrockkuddarna. 3. Textilmattor Premium fram. Skyddar hela kupégolvet. Mattorna är måttanpassade och speciellt framtagna för bilen. De fästs enkelt med två säkerhetsklämmor och är inte i vägen för pedalerna. Enkla att underhålla. En hel matta för andra raden. Förstärkningen under pedalerna är sammansvetsad med mattan. 100 % polyamid. Vattentvätt. Vattentäta. Har uppfyllt mycket stränga krav på säkerhet och slitstyrka i över 20 utförda test. 4. Bagagerumsfack. Perfekt för enkel och smidig transport av det mesta, framförallt smutsiga föremål. Det skyddar bilens originalmatta och passar perfekt in i bagageutrymmet. Vändbart och flexibelt skydd av textil och gummi. Facket är enkelt att rengöra och sätts lätt på plats. 5. Förankringsnät. Håller saker och ting på plats.

36 Fotsteg. Ett fräckt tillbehör som förstärker bilens look. 2. Solfilm. En bekvämare ljusmiljö för alla passagerare. 3. Skärmbreddare. Specialdesignat tillbehör som skyddar karossen på ett effektivt sätt. För både bak- och framskärmar. 4. Dörrhandtagskåpor fram och bak. Skyddar dörrarna mot de repor som annars lätt uppstår när man öppnar dörren. 5. Kromade backspegelkåpor. Gör din bil ännu elegantare.

37 Hållare för surfplatta. Den här surfplattehållaren sitter ovanför radion. Den passar för surfplattor på 4,8" till 10,6". Din surfplatta sitter ordentligt fast och är tillgänglig hela tiden. 2. Bilkamera Road Eyes. Bilkamera med automatisk inspelning. Perfekt tillbehör för ökad säkerhet på vägen. Fungerar som ett objektivt ögonvittne vid en eventuell olycka. Detta ingår: En vidvinkelkamera med full HD, en G-sensor som känner av varifrån en stöt kommer, en 2,5-tums skärm för att visa och granska färdvägen, ett GPS-trackerchip, ett hölje som står emot mycket höga temperaturer. Bild- och ljudinspelningen sparas på minneskortet (ett SD-kort 8 Go medföljer): beroende på lagringsutrymmet spelar systemet in en slinga och om något oväntat inträffar sparas inspelningen. Du kan sedan se videon på Google Maps eller med hjälp av den medföljande programvaran. 3. Navigeringssystemet TomTom GO 500. Underlättar för föraren att välja rätt väg och undvika trafikstockning, ger tips om alternativ färdväg m.m. Gör det möjligt att spara tid och koncentrera sig på körningen. Kapacitiv 5-tums pekskärm (13 cm). Europakartor över 45 länder. Interaktiv karta: zooma med en nyprörelse och peka på resmålet för att komma direkt dit. Livstids TomTom Traffic: tillförlitlig och exakt trafikinformation i realtid med förslag på alternativ väg (anslutning till tjänsten TomTom Traffic via smartphone). Kartor med livstids uppdatering. 3D-karta. Varning för riskzoner. Skyddsöverdrag ingår. Höghastighetsladdare med flera uttag ingår. 4. DVD-system Logicom DJIX. Underhållning och tidsfördriv på långresor. Skärmstorlek: 7". Set med två skärmar. Sätts fast på nackskydden. Användningstid: 2 h. USB-ingång. Uttag för hörlurar. SD-kortläsare. Kompatibel med DivX, MP3, MPEG4, JPEG. Stötskydd. 5. Handsfreekit Parrot Neo. Ta emot samtal på ett säkert sätt, utan att släppa ratten eller ta ögonen från vägen. Passar de flesta mobiltelefoner på marknaden. Automatisk koppling. Möjligt att ansluta två telefoner samtidigt. Röstigenkänning. Användningstid: 6 månader i energisparläge. Minskar ljudstörningar och ekon. Gratis uppdateringar. Automatisk aktivering. Bluetooth -funktion för telefonsamtal och musikdelning.

38 STANDARDUTRUSTNING OCH TILLVAL HELA LISTAN MED UTRUSTNING OCH TILLVAL. ALLT SOM BEHÖVS FÖR EN SKRÄDDARSYDD BIL. COMBI L1 L2 L1H1 L2H1 EXTERIÖR Kylargrill, främre stötfångare, backspegelkåpor och bakre insteg i grafitsvart Designpaket bak: sidostolpar bak och rails-kåpa som går ton i ton med karossen Designpaket fram och bak: främre stötfångare delvis i karossfärg, sidostolpar bak samt rails-kåpa som går ton i ton med karossen Style-paket: kylargrill med kromade inlägg och en högblank svart list, främre stötfångare delvis ton i ton med karossen, sidostolpar bak, rails-kåpa och backspeglar ton i ton med karossen Metallic-lack/speciallack vid förfrågan / / Hjulkapslar 16" 4 lättmetallfälgar 17" Cyclade SÄKERHET ABS med EBV (elektronisk bromsfördelning) och panikbromsassistans, kopplat till fyra skivbromsar Elektroniskt antisladdsystem (ESP) som anpassas efter lasten, Extended Grip, starthjälp i backe, system för släpvagnsstabilisering, adaptiv belastningskontroll Elektronisk startspärr Programmerad krockkudde på förarplatsen, nackskydd och trepunktsbälte (inkl. belastningsbegränsare och bältessträckare) Krockkudde på sidopassagerarplatsen, nackskydd och trepunktsbälte (inkl. belastningsbegränsare och bältessträckare) Avaktivering av passagerarkrockkudde (installation av bakåtvänd barnstol) Sidokrockskyddsgardiner (+ i brösthöjd för separat passagerarstolar) Isofix-fästen på de båda sidoplatserna bak Manuell barnsäkerhetsfunktion Däcktrycksövervakningssystem Farthållare/fartbegränsare med rattreglage Fartbegränsare 90/100/110/120/130 km/h Backradar med fyra givare, kan avaktiveras via instrumentbrädan Backkamera med visning i innerbackspegeln (eller på R-Link-skärmen beroende på tillval) Plats för reservhjul med stöldskydd Centrallåsning av dörrarna när man kör iväg Blockerat låsläge för dörrarna Två nycklar med två knappar inkl. fjärrkontroll/med möjlighet att låsa upp endast förardörren Två nycklar med tre knappar inkl. fjärrkontroll/med möjlighet att låsa upp endast förardörren Extranyckel Handsfree-kort* Förberedd för larm SIKT BELYSNING KÖRNING Extra dimstrålkastare Ytterbackspeglar med dubbla glas Servostyrning, fyrekrad ratt som kan ställas in i höjd- och djupled Eco-lägesknapp Elektronisk färdskrivare Färddator: medelhastighet, total/medel-/momentanförbrukning, räckvidd, klocka, total mätarställning och trippmätare Yttertemperaturmätare (kopplad till de elstyrda och eluppvärmda ytterbackspeglarna) CONFORT Elektriska fönsterhissar fram/impulsstyrda på förarsidan Elstyrda ytterbackspeglar med avimning Manuell luftkonditionering fram och pollenfilter Manuell luftkonditionering fram med extra värmeelement och pollenfilter Manuell luftkonditionering fram/bak och pollenfilter Manuell luftkonditionering fram/bak med extra värmeelement och pollenfilter Ej programmerbart extra värmeelement 5 kw som höjer kupétemperaturen Fläktenhet för klimatanläggning bak 12 V-uttag baktill (första raden)

39 COMBI L1 L2 INSTRUMENTBRÄDA, STOLAR OCH INREDNING Instrumentbräda med front i mörkgrått och mellangrått, växelöversikten på växelspaksknoppen i mörkgrått Instrumentbräda med front i mörkgrått och mellangrått med slutna förvaringsutrymmen, kromad instrumentpanelssarg, sarg runt sidoventilationsmunstyckena i högblank svart finish, kromad växelöversikt på växelspaksknoppen, kromad list runt högtalarna - - Handskfack med belysning och kylning (om klimatanläggning) Läderratt** (kräver farthållare) Förarstol Confort med svankstöd och armstöd Passagerarsäte fram med två platser, med förstärkt sidofäste Passagerarplatsen fram: separat stol Confort med inställning i höjdled, längsled, lutning av ryggstöd, svankstöd och armstöd Framsäten: med värme (om säte på passagerarsidan: säte utan värme) Första raden bak: säte med tre platser (fällbart ryggstöd 1/3) Andra raden bak: säte med tre platser (nedfällbart, fällbart och möjligt att ta loss) Utan säte på andra raden bak Svart klädsel Kario Svart klädsel Java - - DÖRRAR OCH RUTOR Glasad sidoskjutdörr/öppningsbart fönster på höger sida Glasad sidoskjutdörr/öppningsbart fönster på vänster sida Glasad sidokarosspanel/öppningsbart fönster på vänster sida Glasade/plåtade karossidor bak Bakdörrar 180, med fönster Glasad baklucka Bakrutetorkare och bakrutedefroster LAST- OCH FÖRVARINGSUTRYMMEN Förstärkta lastsäkringsöglor i golvet 6 i L1, 8 i L2 (490 dan vid 30 s, ISO 27956) Invändig plastklädsel halvvägs upp Gummimatta i lastutrymmet bak Transportnät KOMMUNIKATION Utan radio Radio Connect R & GO, USB- och telepluggingångar i fronten, kodad med rattreglage, fristående USB-uttag och inbyggd display Radio CD Connect R&GO, USB- och telepluggingångar i fronten, kodad med rattreglage, fristående USB-uttag och inbyggd display Radio och Connect R&GO, DAB-radio, USB- och telepluggingångar i fronten, kodad med rattreglage, fristående USB-uttag och inbyggd display Radio och CD Connect R&GO, DAB-radio, USB- och telepluggingångar i fronten, kodad med rattreglage, fristående USB-uttag och inbyggd display Media nav: Navigeringssystem med pekskärm på 7", radio med Bluetooth, USB- och telepluggingångar i frontpanelen, kodat med reglage på ratten Renault R-Link Evolution-paketet*: 7" multimediaskärm med pekfunktion R-Link, röststyrning, kodad radio med rattreglage, TomTom -navigeringssystem, ljudstreaming och handsfree-telefoni med Bluetooth, USB- och telepluggingångar, anslutning till Internet och till bilens system, D sound by Arkamys, R-sound Effect. Karta över Europa Smartphone-hållare Applikationen R&GO med CoPilot Premium *** *** HÅLLARE FÖR SURFPLATTA Högkapacitetsbatteri (720 A till 800 A beroende på version/tillval) Kablage för kompletterande ombyggnation Kompletterande adapterenhet Reservhjul med svart 16-tums plåtfälg under kaross Sats för däckreparation, istället för reservhjul - Dragkrok

40 TEKNISK DATA FÖRBRUKNING, PRESTANDA, MÅTT... VI BERÄTTAR OM ALLT. DET ÄR JU VIKTIGT ATT FÖRSTÅ SIN BIL. dci 115 Energy dci 120 Energy dci 140 Twin Turbo Twin Turbo MOTORTYPER Cylindervolym (cm 3 ) / Antal cylindrar / Ventiler / 4 / / 4 / / 4 / 16 Max. effekt kw CEE (hk) vid varv/min 84 (115) / (120) / (140) / Max.vridmoment (Nm CEE vid varv/min) 300 / / / Insprutningstyp Common rail + turbo med variabel geometri Common rail + Twin Turbo Bränsle och tankens volym (l) Diesel - 80 Avgasreningsnorm / Katalysator / Partikelfilter 6-växlad låda Manuell Stop & Start + Energy Smart Management - PRESTANDA Maximal hastighet (km/h) km/h (s) 12, ,8 FÖRBRUKNING OCH CO 2 -UTSLÄPP Stadskörning (l/100 km) 7,8 6,4 7,2 Landsvägskörning (l/100 km) 6 5,3 5,8 Blandad körning (l/100 km) 6,6 5,7 6,2 CO2-utsläpp (g/km) STYRNING Vänddiameter mellan trottoarkanter (m) Kort axelavstånd: 11,84 Långt axelavstånd: 13,17 Ø vänddiameter mellan väggar (m) Kort axelavstånd: 12,40 Långt axelavstånd: 13,73 BROMSSYSTEM ABS med AFU och EBV/adaptivt ESP med ASR Fram: ventilerade bromsskivor Bak: oventilerade bromsskivor Ø / bredd (mm) Standard 296/28-280/12 DÄCK Standard: 215/65 R16 Däckstorlek/hjul Tillval: 215/60 R17 2-utsläppen, godkänns enligt en standardmetod. Metoden är densamma för alla tillverkare och gör det möjligt att jämföra bilar sinsemellan. Förbrukningen vid faktisk användning påverkas förstås också av användningsförhållanden, utrustning och förarens körsätt. För att förbättra förbrukningen ytterligare, läs mer på Däcktyp Sommardäck Däckstorlek/hjul 205/65 R16 215/60 R17 Märke Goodyear Cargo Marathon TLCCO2 Continental VancoEco Dunlop Econodrive Bränsleeffektivitetsklass C B C Väggreppsklass på fuktigt underlag B A - Yttre ljudnivå (db)

41 RENAULT MYCKET MER ÄN BIL DU KÖR VI FINANSIERAR RENAULT BILLÅN Du har valt din Renault. Nu är det dags att välja finansiering. Det ska vara enkelt och tryggt att bli Renaultägare. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar din ekonomi. Kontantinsats på 20% av bilens pris är allt du behöver betala för att köra hem i din nya bil. Betala kontant eller använd din gamla bil som inbyte. Med ett billån kan du låna mellan kronor och 80% av bilens pris. På en ny bil kan du återbetala lånat belopp i upp till 7 år. INGA ÖVRIGA AVGIFTER Inga obehagliga överraskningar! Inga extrakostnader så som avi- eller uppläggningsavgifter tillkommer. RÄNTA Välj mellan fast och rörlig ränta. Med fast ränta kommer din kostnad att vara densamma under hela perioden. Väljer du rörlig ränta kan kostnaden gå upp och ner då den är kopplad till referensräntan Stibor 90 dagar. Du kan när som helst byta från rörlig till fast ränta. Ytterligare ett alternativ är rörlig ränta med räntetak, då kan räntan bli max 2% högre än den aktuella räntan vid bilköpet. RENAULT BILLEASING Med Renault Billeasing kan du få en bilfinansiering anpassad just efter ditt företags behov. Dra av 50% av momsen på leasinghyran. Du binder inte kapital, utan frigör investeringsresurser för annat i företaget. Enkelt att budgetera bilkostnaden. Dessutom får du förmånlig försäkring hos Renault Försäkring. RENAULT FÖRSÄKRING EN SKRÄDDARSYDD FÖRSÄKRING FÖR DIG SOM KÖR RENAULT Renault Försäkring försäkrar bara Renault, inga andra bilar. Det betyder att de är experter på din bil och extra noga med att den alltid hanteras på bästa sätt. De vet också att din Renault mår bäst av att slippa främmande reservdelar. Därför garanterar de att din bil alltid repareras med Renault Originaldelar, så att den fortsätter vara lika dynamisk, säker och fransk som den dag den lämnade fabriken. RENAULT SERVICE Att följa tillverkarens serviceintervaller är ett enkelt sätt att sköta din Renault. Att göra det på en auktoriserad Renaultverkstad, med Renaults originaldelar, ger dig både trygghet och garantier. Du vet att din Renault-tekniker utbildats på exakt den bilmodell du äger. Du vet att alla delar som monteras i din bil, vid service eller reparation, är perfekt anpassade för bästa funktion. Det kan gälla slitagedelar, oljor eller nya däck, allt är testat och godkänt redan innan det hamnar på din bil. Renault Relax innehåller allt du behöver för ett bekymmersfritt bilägande; Renault Billån utan avgifter, fri förtidslösen och möjlighet att välja rörlig ränta, räntetak eller fast ränta. Renault Försäkring som ger dig marknadens bästa försäkringsskydd och ett Volvokort med bra drivmedelsrabatt och kostnadsuppföljning via Min Sida på volvokort.com Service i 3 år med fri lånebil Finansiering med Renault Billån inkl 3 mån låneskydd Renault Försäkring 15% rabatt och eget självriskkonto

42 RENAULT TRAFIC LÄGG I EN HÖGRE VÄXEL

43

44 (www.renault.se) CRÉDITS PHOTO : X. QUEREL, Y. BROSSARD PRINTED IN EC JX82SE1501 JANUARI 2015 RENAULT NORDIC AB, ESBOGATAN 12, KISTA, SVERIGE. Alla rimliga ansträngningar har gjorts för att innehållet i den här broschyren ska vara korrekt och aktuellt vid trycktillfälle. Bildmaterialet är internationellt och kan därför avvika från vad som säljs på svensk marknad. Dokumentet har skapats utifrån prototyper och modeller som används före lansering. Inom ramen för företagets kontinuerliga produktutveckling förbehåller RENAULT sig rätten att när som helst ändra specifikationer, bilar och tillbehör som beskrivs och avbildas här. RENAULTs återförsäljare meddelas om dessa ändringar så snart som möjligt. Beroende på försäljningsland kan versionerna variera, och viss utrustning kan vara otillgänglig (som standard, tillval eller tillbehör). Kontakta din lokala återförsäljare för den senaste informationen, och kontrollera fordonet hos Återförsäljare före köpet för att säkerställa att fordonets egenskaper, specifikationer, utrustning och tillbehör motsvarar dina förväntningar. På grund av begränsningar inom trycktekniken kan färgerna i den här broschyren avvika något från de verkliga färgerna på lack och klädsel i kupén. Enligt lagen om upphovsrätt är reproducering, oavsett form eller medel, av hela eller delar av denna publikation inte tillåten utan föregående skriftliga godkännande från RENAULT.

RENAULT CAPTUR DRIVE THE CHANGE. FOCUS En crossover redo för äventyr. CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov

RENAULT CAPTUR DRIVE THE CHANGE. FOCUS En crossover redo för äventyr. CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov RENAULT CAPTUR FOCUS En crossover redo för äventyr CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov DRIVE THE CHANGE Captur och konceptbilen Captur. ÉDITORIAL CAPTUR UTFORSKAR LIVET Renault Captur skapar ett

Läs mer

NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig DRIVE THE CHANGE Nya Clio och konceptbilen DeZir. ÉDITORIAL NYA CLIO OCH KONCEPTBILEN DEZIR. Bilar är gjorda för att köras, men de väcker

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se)

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se) NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig (www.renault.se) CRÉDITS PHOTO : A. BERNIER, R. RITCHTER, S. AGNETTI, O. BANET, D. MEUNIER PRINTED IN EC BX 98 SE 13 01 JANUARI 2013 RENAULT

Läs mer

Känslan av världar som möts

Känslan av världar som möts Nya Renault ESPACE Känslan av världar som möts Allt förändras med Nya Renault Espace. Dynamiska former och flytande linjer ramar in en robust design. Crossover-karaktären förstärker designen och gör

Läs mer

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje!

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! RENAULT ZOE RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! DRIVE THE CHANGE ZOE ELDRIVEN FINESS Helt enkelt strålande. Från första ögonkastet bländas

Läs mer

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. DRIVE THE CHANGE I ROMANER VARAR FÖRÄLSKELSEN I TRE ÅR OCH KÄRLEKEN I SJU, MEN ESPACE

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig.

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Nya Dacia Sandero Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Vad vill du få ut av din bil? En tilltalande design som står ut från mängden, en omsorgsfullt utformad interiör med många praktiska funktioner,

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE LÄNGTANS ANATOMI NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER HAR EN STARK PERSONLIGHET. DEN MODERNA DESIGNEN ÄR INSPIRERAD AV KLASSISKA "SHOOTING BRAKE"-LINJER SOM KOMBINERAR

Läs mer

Dacia Duster. Allt ingår.

Dacia Duster. Allt ingår. Dacia Duster Dacia Duster. Allt ingår. I dagens samhälle är förändring en naturlig del av vår vardag trender kommer och går och det finns inget slut på den tekniska revolutionen som ständigt söker nya

Läs mer

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change NYA renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change FÖRENA NJUTNING MED NÖJE EN FANTASTISK OCH INTENSIV KÄNSLA. EN LYSANDE OCH INTELLIGENT UTSTRÅLNING. EN STILFULL DESIGN MED TYDLIGA FORMER. LAGUNA GER

Läs mer

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda.

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Nya Dacia Logan MCV En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Ny design med moderna linjer, rymlig kupé och en rejäl känsla Nya Logan MCV har allt! Eftersom våra behov växlar mellan

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR 2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR drive the change ALLA TILLBEHÖR DU KAN DRÖMMA OM. NÄSTAN Renault är en av världens största biltillverkare och naturligtvis är tillbehörsprogrammet både omfattande

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

CITROËN C4 INSPIRERAS POSITIVE POWER DESIGN KÖRGLÄDJE & TEKNIKEN TILL DIN TJÄNST Silhuetten på Citroën C4 är både dynamisk och elegant. De välformade linjerna drar omedelbart uppmärksamheten till sig

Läs mer

MYCKET BIL FÖR PENGAR

MYCKET BIL FÖR PENGAR TOLEDO ENJOYNEERING SEAT Toledo är utvecklad för att motsvara högt ställda krav. Gott om plats för passage rare och bagage. Säkerhet som matchar de bästa i klassen. Snygg design och underhållande att köra.

Läs mer

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008 NYA PEUGEOT 5008 UPPTÄCK INSPIRERAS DELA Livet är fyllt med speciella ögonblick och resor som för oss närmare varandra. Nya PEUGEOT 5008 är designad för att vara en källa till inspiration och för att

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

11393.qxp_PE0347_Partner VU 25/02/14 17:26 Page 2 ARTNER P

11393.qxp_PE0347_Partner VU 25/02/14 17:26 Page 2 ARTNER P PARTNER OSS PROFFS EMELLAN Peugeot Partner är med sin lastförmåga på upp till 4,1 m 3 *, sin stora flexibilitet och med nya bränslesnåla e-hdi-motorer den bästa tänkbara samarbetspartnern. Partner har

Läs mer

ALHAMBRA ENJOYNEERING

ALHAMBRA ENJOYNEERING ALHAMBRA ENJOYNEERING När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik och

Läs mer