Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 CITROËN C4

2 INSPIRERAS

3

4 POSITIVE POWER

5

6

7 DESIGN KÖRGLÄDJE &

8

9 TEKNIKEN TILL DIN TJÄNST Silhuetten på Citroën C4 är både dynamisk och elegant. De välformade linjerna drar omedelbart uppmärksamheten till sig och den snygga interiören för tankarna till trivsel, elegans och teknik. Citroën C4 är utformad för att göra körningen enklare och ge optimalt välbefinnande i kupén. Förarplatsen är en lyckad kombination av ergonomi och design. Ledordet i bilen är komfort och det märks bland annat i den elstyrda växellådan EGS och dess växelväljare ett verkligt tekniskt framsteg. Det finns ett stort centralt förvaringsfack med skjutlucka. Det har kylning och ett specialfack för Connecting Box (Bluetooth, USB- och AUX-anslutning). Bilen kan utrustas med ett 230 V eluttag (maxeffekt 120 W) i mittarmstödet mellan framsätena, vilket är en mycket praktisk nyhet. Sittkomforten i nya Citroën C4 är i en klass för sig, med säten som har inbyggd massagefunktion och elstyrt svankstöd fram. Luftflödet i den automatiska klimatanläggningen kan ställas in individuellt på tre olika nivåer. Det finns också en REST-funktion som innebär att ventilationen fortsätter att gå några minuter efter det att motorn har stängts av. Ljudet från ljudanläggningen kan anpassas individuellt med fyra ljudnivåer och utefter var passagerarna sitter, och det gör körningen trygg och lugn. När man har satt sig i nya Citroën C4, vill man inte stiga ur igen. Specifikationen för de Citroën-bilar som marknadsförs inom EU kan variera från land till land. Exakt information om tillgänglig standardutrustning och tillvalsutrustning, finns i dokumentet Produktfakta som kan laddas ned från

10 STORSTILAD KOMFORT Citroën C4 är inte minst en fröjd för ögat. Allt i bilen är snyggt, raffinerat och väl genomtänkt. Sätena ser så mjuka och sköna ut att det räcker att titta på dem för att få lust att kliva in. Denna känsla förstärks av de eleganta materialen men också av ljudkomforten och den rymliga kupén. Alla får plats i Citroën C4 och alla vill ta plats i den. 10 SE

11

12 HYBRID MIKRO TEKNIK

13 e-hdi

14 MIKROHYBRIDTEKNIK EN MILJÖMÄSSIG INNOVATION CITROËN har alltid tagit hänsyn till miljön vid konstruktionen av bilar. Vår ambition är att utforma och erbjuda avancerad teknik som ger körglädje men som också tar hänsyn till miljön. För att minska bränsleförbrukningen och göra det till ett rent nöje att köra nya Citroën C4, har vi konstruerat en ny generation mikrohybridmotorer med Stop & Start-system och en ny elstyrd manuell växellåda (EGS) som är följsam och reaktionssnabb. Det är avancerad teknik som ändå är mycket enkel att använda. Varje gång du stannar vid ett trafikljus till exempel, stannar motorn automatiskt. När du sedan trampar på gaspedalen igen startar motorn genast, utan att du behöver göra någonting. Stop & Start-systemet är tyst och utan vibrationer, och det är anpassat för vardagskörning det kommer att ge dig en helt ny uppfattning om bilkörning. Framför allt kommer det att minska såväl CO2-utsläpp som bränsleförbrukning en lyckad kombination av miljöhänsyn och ekonomi. Om du vill avaktivera systemet gör du det enkelt genom att trycka på en lättåtkomlig knapp.

15 HÖGTEKNOLOGISKA MOTORER BÖRJAN PÅ EN NY TID Utrustning som minskar bränsleförbrukningen finns även i motorerna med manuell växellåda. Växlingsindikatorn analyserar hela tiden din körstil och visar i displayen när det är lämpligt att växla. Med den programmerbara farthållaren/fartbegränsaren kan du snabbt och enkelt ställa in fem olika hastigheter, vilket ger dig en bekväm och trygg körning. Motorn e-hdi 115 Airdream med mikrohybridteknologi finns med elstyrd manuell växellåda (EGS6) eller med manuell 6-växlad växellåda och erbjuder förutom Stop & Start-system även funktion för energiåtervinning vid inbromsning vilket bidrar till anmärkningsvärt hög energieffektivitet. Dessutom ger den, precis som alla motorer i programmet, fullständig körglädje. Vi på CITROËN tycker nämligen precis som du, att miljövänliga innovationer inte ska inkräkta på körglädjen.

16 DIMSTRÅLKASTARE MED STATISKA KURVLJUS

17

18

19 TEKNIK SOM DU VERKLIGEN KAN LITA PÅ Ingenting har lämnats åt slumpen i Citroën C4. Med det valbara panoramataket får kupén optimalt ljus och det finns ett imponerande utbud av funktioner som underlättar körningen. Det innebär att tekniken verkligen jobbar för att ge dig bästa komfort och säkerhet. Créative Technologie från CITROËN visar sig också i tjänster från CITROËN etouch. Du har tillgång till två tjänster i bilen: CITROËN lokaliserat nödsamtal och CITROËN lokaliserat assistanssamtal (beroende på land). De här tjänsterna är kostnadsfria under bilens hela livstid och de är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan. Tack vare en GPS-modul och ett inbyggt SIM-kort kan bilen vid ett tillbud eller en olycka exakt lokaliseras och räddningstjänsten kan snabbt vara på plats, och om du får motorstopp kan CITROËN Assistans snabbt komma till din hjälp. Ytterligare två tjänster är tillgängliga via den personliga hemsidan MyCITROËN: CITROËN virtuell servicebok och CITROËN Eco Driving. De här två tjänsterna är gratis under bilens garantitid. Med dem kan du följa vilka underhållsåtgärder som ska genomföras, hålla koll på mekaniska eller säkerhetsmässiga problem med dolda komponenter och följa bränsleförbrukning och CO2- utsläpp. Var du än befinner dig kan du räkna med CITROËN etouch. Läs mer i de allmänna användarvillkoren. För att körningen ska bli ännu säkrare kan Citroën C4 också utrustas med adaptiva strålkastare med dubbla Xenonlampor och dimstrålkastare med statiska kurvljus fram. I kurvor och vägkorsningar ger denna tekniska innovation en extra ljusstråle i bilens riktning. Det finns också ett system för avkänning av lågt däcktryck. Om däcktrycket blir för lågt, visas ett meddelande i färddatorn med uppgift om vilket eller vilka däck det gäller.

20

21

22

23 DÖDA VINKELN- VARNARE

24 NYSKAPANDE AKTIV SÄKERHET Orsaken till att Citroën C4 är så tekniskt avancerad är framför allt för att den ska garantera högsta tänkbara säkerhet. En viktig säkerhetsinnovation är exempelvis övervakningen av döda vinklar. Om en bil eller en motorcykel befinner sig i den döda vinkeln får du under körningen information om det med hjälp av fyra sensorer på stötfångarna fram och bak, och en varningslampa tänds på sidospegeln. Citroën C4 har också en del utrustning som är praktisk vid stadskörning, till exempel parkeringsplatssensor. Funktionen aktiveras på ratten och ger dig omedelbart information om en ledig parkeringsplats är tillräckligt stor för bilen. Den anger till och med hur svårt det blir att parkera i luckan. Med parkeringshjälpens sensorer fram och bak blir parkeringsmanövern ännu enklare. Funktionen starthjälp i backe förhindrar att bilen rullar bakåt genom att bilen hålls kvar i två sekunder efter det att du har släppt bromspedalen vilket ger dig tid att flytta foten till gaspedalen och köra iväg. För att du ska kunna köra tryggt på vägen finn det ytterligare två nya tekniska funktioner på Citroën C4. Det är det intelligenta elektroniska ESP-systemet, som stabiliserar bilen i kurvor, och avåkningsvarnaren (AFIL) som med hjälp av infraröda sensorer och vibrationer i sätet varnar föraren om bilen överskrider en heldragen linje. I Citroën C4 kan du resa med trygghet och lugn.

25

26 KÖRGLÄDJE UTÖVER DET VANLIGA Du kommer att bli förvånad över den känsla av komfort som infinner sig vid ratten på Citroën C4, i staden såväl som på motorvägen. Bilen har alla de senaste säkerhetsfunktionerna och väghållningen är, oavsett körförhållandena, alltid fantastisk. Citroën C4 tar körglädjen till nya nivåer. 26 SE

27

28

29 LJUDSYSTEM MED ANPASSNINGSBART LJUD

30 HÖGSTA LJUDKVALITET Interiören i Citroën C4 är unik den är helt din egen. De arbetade detaljerna och fina materialen bekräftar känslan att detta är en mycket exklusiv bil. Instrumenttavlornas design, med relief och djup, gör dem tydliga och lätta att avläsa. Många av reglagen är anpassningsbara för att du ska kunna skapa den interiör som passar dig bäst. Det gäller allt från instrumenttavlornas blå färgnyans till luftströmmens intensitet i klimatanläggningen och fyra olika polyfoniska ljudteman i ljudsignalerna. Ljudsystemet, med reglage i ratten, har utformats med hjälp av ny teknik som innebär att ljudet kan anpassas efter var passagerarna sitter. Med hjälp av innovativ datorteknik för ljudbehandling blir ljudet varmt och behagligt, med optimal ljudkvalitet som gör lyssningen till ett verkligt nöje. Med navigationssystemet emyway får du satellitnavigering med Europakartor lagrade på ett internt minne, och ett Birdview-läge. Du kan också välja spellistor till en bärbar musikspelare på 7-tumsskärmen och använda handsfree-funktionen med Bluetooth till mobiltelefonen*. Njut av resan till tonerna av dina favoritlåtar. * Kräver en kompatibel mobiltelefon.

31 MASSOR AV IDÉER Uppfinningsrikedomen i nya Citroën C4 gäller inte bara tekniska funktioner. Bagageutrymmet är det rymligaste i klassen. Dess maxkapacitet på 408 liter innebär att fem passagerare kan ha med sig bagage och ändå sitta lika bekvämt. Baksätesbänken kan delas 2/3 1/3, vilket ger stor flexibilitet. Det finns också en skidlucka så att man kan transportera långa och skrymmande föremål. En laddningsbar löstagbar lampa ger god belysning i bagageutrymmet. Den kan lyftas ur sitt laddningsställ och lyser upp ställen där det annars kan vara svårt att se. Det finns många användbara och smarta förvaringsutrymmen som alla är lätta att komma åt för passagerarna. I framsätet finns ett kylt fack med skjutlucka och i det finns också Connecting Box (med 3,5 mm-uttag och USB-ingång). I facket finns plats för upp till fyra halvlitersflaskor. Om du vill framhäva bilens eleganta stil ännu mer finns en uppsättning kromade fönsterlister och en kromad bakre list som tillbehör.

32 HUVUDSAKLIG UTRUSTNING BEROENDE PÅ UTRUSTNINSNIVÅ CITROËN C4 ATTRACTION : 6 airbags 16 hjul med navkapsel Atlanta MP3- kompatibelt CD Radiosystem RDS med reglage vid ratten inkl. AUX-uttag Dimljus fram med statiskt kurvljus Elektriska fönsterhissar fram med antiklämfunktion Elektriskt manövrerade och uppvärmda ytterbackspeglar Eluppvärmda framsäten ESP antisladdsystem Fällbart och delbart baksäte Färddator ITC intelligent antispinnsystem Luftkonditionering (AC) Tygklädsel Ponty Mistral/Omni Reps Mistral CITROËN C4 SEDUCTION : CITROËN C4 ATTRACTION + Armstöd fram med förvaringsfack Automatiskt avbländande innerbackspegel Automatisk klimatanläggning med separat inställning av temperatur på förar- och passagerarsidan (ECC) Bluetooth och USB-anslutning Elektriska fönsterhissar bak Elektronisk parkeringsbroms (endast på EGS) Förarsäte justerbart i höjd och svankstöd Förvaringslåda under framsätet Kromade nedre fönsterlister Läderratt Programmerbar farthållare med hastighetsbegränsare Regnsensor Tygklädsel Hermitage Tramontane/Gaya Tramontane CITROËN C4 EXCLUSIVE : CITROËN C4 SEDUCTION + 230V-uttag mellan framsätena Armstöd bak med skidlucka Delläderklädsel Saint-Cyr Mistral/Claudia Mistral/Dinamica Tramontane Döda vinkeln-varnare Elektronisk parkeringsbroms Elinfällbara ytterbackspeglar med instegsbelysning Exclusive inredning Framsäten med el-manövrerade svankstöd och massagefunktion inkl. passagerarsäte justerbart i höjd Laddbar ficklampa i bagageutrymmet Lättmetallfälgar 16 Boston Mörktonade rutor bak Parkeringssensorer fram och bak med parkeringsplatssensor Fullständig information om utrustning hittar du i dokumentet Produktfakta på vår hemsida

33 Tyg Ponty/Omni Reps Tyg Hermitage Tramontane/ Gaya Tramontane Läder Claudia Perforé Mistral/Läder Claudia Mistral Tyg Saint-Cyr Mistral och Läder Claudia Mistral/Dinamica Tramontane Tyg Saint-Cyr Lama och Läder Claudia Lama/Dinamica Lama Vit Banquise (S) Blå Bourrasque (M) Röd Babylone (P) Grå Fluid (M) FÄLGAR, FÄRGER OCH KLÄDSLAR Beige Mativoire (M) Svart Perla Nera (P) Vit Nacré (P) Grå Shark (M) Navkapsel 16 Atlanta Lättmetallfälg 16 Boston Lättmetallfälg 17 Lättmetallfälg 18 Phoenix (1) Newport (1) Grå Aluminium (M) Brun Hickory (P) Lättmetallfälg 15 Lättmetallfälg 16 Lättmetallfälg 17 Baltimore (2) Oakland (2) Anchorage (2) (1) Säljs som tillval. (2) Säljs som tillbehör. (M) : Metallic (P) : Pärleffekt (S) : Solid. Metallic och pärleffekt är tillval. Upplev mer av Citroën C4 i en film på din smartphone. Starta filmen genom att läsa in QR-koden till höger med en applikation för avläsning av QR-koder. 33 SE

34 TEKNOLOGI FÖR DIN SÄKERHET RESPEKT FÖR MILJÖN För att du ska känna dig trygg, oavsett hur du har planerat din färd, erbjuder Citroën C4 senaste generationens system för aktiv och passiv säkerhet: Under beteckningen CITROËN Airdream samlas den allra senaste tekniken som CITROËN har utvecklat i syfte att skydda miljön. Det omfattar mikrohybridtekniken e-hdi, hybridtekniken Hybrid 4 och helelektrisk teknik. Alla bilar som är utrustade med något av detta är märkta med beteckningen Airdream. ABS : Antiblockeringssystemet är ett säkerhetssystem som, om det är nödvändigt, hjälper till att anpassa bromskraften för att förhindra låsning av hjulen vid inbromsning och på så sätt låta dig behålla kontrollen över styrningen. AFIL : Avåkningsvarnare. Detta är en hjälpfunktion som varnar föraren om bilen överskrider en streckad eller heldragen linje utan att blinkersen samtidigt aktiveras. Då utlöses en vibration i förarsätet, på samma sida som linjen överskrids, och föraren kan då korrigera färdriktningen. AFU : Nödbromssystem som förstärker bromskraften vid ett snabbt tryck på bromspedalen så att bromssträckan förkortas. Den tänder automatiskt varningsblinkers för att varna fordonen bakom. Dimstrålkastare med statiska kurvljus :De här strålkastarna ger en extra ljusstråle, i kurvor och i vägkorsningar, så att sikten blir bättre och eventuella hinder blir lättare att upptäcka. För att reducera CO 2 -utsläppen till 98 g/km är Citroen C4 e-hdi 115 Airdream EGS6 utrustad med : Stop & Start-system av senaste generationen Ett system för återvinning av bromsenergin Optimerad servostyrning som begränsar energiförlust En klimatanläggning med förbättrad effekt Michelin Energy Saver -däck som ger mycket låg bränsleförbrukning Elstyrd manuell växellåda med optimerad växling Lägre vikt tack vare ny teknik som lasersvetsning Aerodynamik-paket: slät bottenplatta, tvådelad spoiler, bakspoiler med inbyggt bromsljus Intelligent antispinnsystem : Den här funktionen ökar säkerheten och drivkraften på snöig, isig eller blöt vägbana. Det smarta systemet analyserar först vägbanan, lutningen och typen av underlag. Sedan avgörs hur mycket de drivande hjulen ska slira och olika mycket kraft läggs på vänster och höger framhjul, vilket ger bättre hantering av understyrningen. Starthjälp i backe :När föraren tar foten från bromspedalen hålls bilen kvar ett kort ögonblick, med bromsen fortfarande aktiverad, så att föraren får tid att flytta foten från bromspedalen till gaspedalen. Programmerbar fartbegränsare : Med den här funktionen kan du bestämma och ställa in 5 hastigheter som inte får överskridas, oavsett gaspedalens läge. När du inte vill använda funktionen längre, trampar du hårt på gaspedalen eller trycker in en knapp, så avaktiveras funktionen. Programmerbar farthållare : Precis som fartbegränsaren kan du med den här funktionen ställa in 5 olika hastigheter. Farthållaren håller sedan den hastighet som du har valt. Du behöver alltså inte göra något, inte ens ha foten på gaspedalen, oavsett hur vägprofilen ser ut. Döda vinkeln-varnare : Med hjälp av 4 sensorer som är placerade framtill och baktill på fordonet, kontrollerar den här funktionen området i den döda vinkeln och varnar föraren om en annan bil eller motorcykel befinner sig just där. Det sker med hjälp av en symbol som visas i ytterbackspegeln. *All information som rör motorer kan komma att ändras. Läs därför alltid på vår hemsida för uppdaterad information. Siffrorna för bränsleförbrukning som anges här motsvarar godkända värden i enlighet med europeiska bestämmelser som gäller för alla tillverkare och alla bilar som säljs i Europa. Dessa värden erhålls under noggranna testförhållanden (temperatur, vikt, egenskaper för rulltestbänken, osv.) och baseras på en mycket lugn körstil. Den faktiska trafiksituationen, luftförhållandena, bilens lastnivå, körstilen, däcktrycket, om bilen har lasträcke (även utan last), om luftkonditioneringen och/eller värmen används ofta och bilens allmänna skick, kan leda till att bränsleförbrukningen skiljer sig från de godkända värdena. 34 SE

35 DIMENSIONER GARANTIER OCH SERVICEAVTAL NYBILSGARANTI 3 ÅR / KM Omfattar kostnadsfri reparation eller utbyte av delar vid materialeller fabrikationsfel. Garantin gäller i 3 år eller km och upphör när den första av dessa båda gränser nås. Täcker inte underhåll och slitage. VAGNSKADEGARANTI 3 ÅR Gäller för reparationskostnader på bilen, med avdrag för självrisk, då skadan uppstått: genom trafikolycka, annan yttre olyckshändelse eller genom uppsåtlig skadegörelse av tredje man under bilens transport på annat transportmedel LACKGARANTI 3 ÅR Garantin gäller i 3 år utan begränsning i miltal. Omfattar defekter i den ursprungliga karosserilacken. ROSTSKYDDSGARANTI 12 ÅR Garantin omfattar gratis reparation och/eller byte av korroderade delar (inifrån kommande genomrostningsskada). Garantin gäller under 12 år, utan begränsning i miltal. CITROËN ASSISTANS 3 ÅR / KM Om du inte kan fortsätta färden efter driftstopp på grund av ett fel som täcks av garantin kan Citroën Assistans nås dygnet runt för att avhjälpa felet på plats eller för att bärga din bil och transportera den till närmaste auktoriserade Citroën-verkstad. CITROËN SERVICEAVTAL Njut av din Citroën fullt ut låt oss hålla den i toppform genom att teckna ett Citroën serviceavtal. Information om villkor och priser för serviceavtal hittar du hos din Citroën-återförsäljare eller på VÄLKOMMEN ATT DISKUTERA DITT BILÄGANDE! Vi gör ditt bilägande enklare och tryggare. Kontakta din Citroënhandlare för mer information om: Finansiering Service och serviceavtal Reparationsavtal Specialanpassning för ditt verksamhetsområde Längre garantiåtaganden Övriga frågor i samband med ditt bilköp Ring eller besök vår hemsida De fordon som tillverkas av CITROËN, och som marknadsförs i Europa, kan till sin exakta utformning variera från land till land. Denna modellbroschyr är internationellt producerad. För exakt information om de bilar som marknadsförs av Citroën Sverige AB, hänvisar vi till trycksaken Produktfakta som kompletterar denna modellbroschyr och till våra återförsäljare runt om i Sverige. CITROËN intygar, genom att tillämpa innehållet i direktiv CEE nr 2000/53 från den 18 september 2000 som handlar om skrotade fordon, att de av EU fastställda målen uppnås och att företaget använder återvunnet material i tillverkningen av de produkter som företaget marknadsför. För information om återvinning av din bil, se Innehållet i denna trycksak är avsett som information, men kan ej betraktas som bindande. Informationen om modeller och deras utrustning motsvarar det som gäller vid tryckningstillfället. CITROËN förbehåller sig rätten att göra ändringar i produkt utan föregående meddelande och utan att denna broschyr uppdateras. Avbildningen i broschyren av färgnyanser i karossfärgerna är endast vägledande eftersom trycktekniken inte medger en helt rättvisande färgåtergivning. Om ni anser - trots all den omsorg som lagts ner på denna trycksak - att den innehåller felaktigheter, tveka inte att kontakta oss. För mer information gällande Citroëns produkter och tjänster, kontakta din närmaste Citroënhandlare. Ring eller besök vår hemsida 35 SE

36 Juillet 2013 Création et réalisation :

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008 NYA PEUGEOT 5008 UPPTÄCK INSPIRERAS DELA Livet är fyllt med speciella ögonblick och resor som för oss närmare varandra. Nya PEUGEOT 5008 är designad för att vara en källa till inspiration och för att

Läs mer

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Citroën ANNONS CITROËN DS5 Nya Citroën DS5 början på en ny tid Citroën FreeDrive Sveriges mest generösa serviceavtal? Citroën. Med innovation i generna Öppet

Läs mer

NISSAN X-TRAIL. Exteriör design Interiör design Mångsidighet Teknik och Prestanda Säkerhet Stil och Tillbehör Printa Avsluta

NISSAN X-TRAIL. Exteriör design Interiör design Mångsidighet Teknik och Prestanda Säkerhet Stil och Tillbehör Printa Avsluta NISSAN X-TRAIL TÄNK OM_ FÖLJA KARTAN INTE ÄR DIN STIL Då behöver du en bil som gillar äventyr lika mycket som du, med förmågan att ta dig dit du vill och med komforten och tekniken som gör hemresan minst

Läs mer

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se)

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se) NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig (www.renault.se) CRÉDITS PHOTO : A. BERNIER, R. RITCHTER, S. AGNETTI, O. BANET, D. MEUNIER PRINTED IN EC BX 98 SE 13 01 JANUARI 2013 RENAULT

Läs mer

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1 PRIUS TOYOTA PRIUS Fr o m 0308:1 Ögonblicket när en stor idé blir verklighet finns det något mäktigare? Innehåll Toyota Prius 04 Introduktion 06 Design Teknik och prestanda 08 Köregenskaper 10 Grunden

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje!

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! RENAULT ZOE RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! DRIVE THE CHANGE ZOE ELDRIVEN FINESS Helt enkelt strålande. Från första ögonkastet bländas

Läs mer

Se staden som en lek. Och som en utmaning. 4 Tiguan

Se staden som en lek. Och som en utmaning. 4 Tiguan Tiguan 2 Tiguan Tiguan 10 Motorer 12 Växellådor 16 Park Assist/Rear Assist 20 Flexibilitet 28 Sport & Style 30 Track & Field 34 R-Line 36 Tillvalsutrustning 52 Färger 54 Klädslar 56 Kombinationer 58 Garantier

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra-serien TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj.

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. 1 Modellbroschyr Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. You re looking at the city car that brings new levels of style and sophistication to the city

Läs mer

NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig DRIVE THE CHANGE Nya Clio och konceptbilen DeZir. ÉDITORIAL NYA CLIO OCH KONCEPTBILEN DEZIR. Bilar är gjorda för att köras, men de väcker

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik och

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade.

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 står för pålitlig fyrhjulsdrift i kombination med hög körkomfort och stilsäker design. Den är utvecklad för obegränsad

Läs mer

Känslan av världar som möts

Känslan av världar som möts Nya Renault ESPACE Känslan av världar som möts Allt förändras med Nya Renault Espace. Dynamiska former och flytande linjer ramar in en robust design. Crossover-karaktären förstärker designen och gör

Läs mer

Verso perfekt för familjeäventyr.

Verso perfekt för familjeäventyr. Verso Verso perfekt för familjeäventyr. 2 Design Dynamisk design möter familjevänlig funktionalitet. Interiör Verso har ett kompakt yttre, men massor av rymd och utrymmen inuti. På bilden Verso Edition

Läs mer

NATURLIGT ENASTÅENDE.

NATURLIGT ENASTÅENDE. OPEL MOKKA NATURLIGT ENASTÅENDE. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON

SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON PEUGEOT 2008 SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON Med smidiga Peugeot 2008 får ditt bilägande fler möjligheter och du kan uppskatta användandet av bilen på nya sätt. Peugeot 2008 är kompakt och ändå överraskande rymlig

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

Marknadens minsta värsting är tillbaka

Marknadens minsta värsting är tillbaka Marknadens minsta värsting är tillbaka Racinggenerna lever vidare i nya Peugeot 208 GTi Peugeot 508 RXH och Peugeot 3008 HY4 hybrider visar vägen till framtiden Premiär för Peugeot 2008, en världsvan crossover

Läs mer

www.mitsubishimotors.se

www.mitsubishimotors.se www.mitsubishimotors.se PLUGGA IN OCH KÖR LADDAD FRAMTID Vi har laddat sedan 1966 för att nå vårt mål med att fordon ska kunna vara elektriska. Mitsubishi i-miev är ett stort steg framåt. i-miev körs på

Läs mer

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. DRIVE THE CHANGE I ROMANER VARAR FÖRÄLSKELSEN I TRE ÅR OCH KÄRLEKEN I SJU, MEN ESPACE

Läs mer

Upptäck OpEL corsa. Motorer och växellådor. Köregenskaper 16. Säkerhet 18. Komfortutrustning 20. Smarta lösningar 22. Infotainment.

Upptäck OpEL corsa. Motorer och växellådor. Köregenskaper 16. Säkerhet 18. Komfortutrustning 20. Smarta lösningar 22. Infotainment. Opel Corsa Motorer och växellådor 14 Köregenskaper 16 Upptäck OpEL corsa. Säkerhet 18 Komfortutrustning 20 Smarta lösningar 22 Gör det kul att köra igen. Opel corsa är snygg, har kraftfull motor och genial

Läs mer