ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 Sida 1 (13) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl ande Övriga deltagande Björn Alm, (M), ordförande Mona Joelsson, DHR, vice ordförande Marie-Louise Gunnarsson, (M) Tomas Erazim, (M), 1-8 Camilla Johansson, NHR Britt Jönsson, IFS Eva Johansson, HLR Eiwor Wrigfors, FUB Jan Scholander, HRF Mona Joelsson, DHR Ann-Sophie Karlsson, sekreterare Ulla Henriksson, socialchef, 1-4 Gunnar Alm, EKFAB, 1-3 Björn Dahlberg, utredningssekreterare sociala sektorn, 1-4 Håkan Sterner, bygglovarkitekt, 7-9 Christer Tilly, fritidschef, 10 Stefan Karlsson, byggledare Evenemangshallen, 10 Utses att justera Britt Jönsson Justeringens plats Samhällsbyggnadssektorn, Eksjö, Paragrafer 1-12 och tid Underskrifter Sekreterare Ann-Sophie Karlsson Ordförande Björn Alm, 1-8, Mona Joelsson, 9 Justerande.. Britt Jönsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Handikapprådet Förvaringsplats för protokollet Underskrift Samhällsbyggnadssektorn.. Ann-Sophie Karlsson

2 Handikapprådet (13) Hr 1 Val av justerare att välja Britt Jönsson till justerare. Hr 2 Val av ordförande och vice ordförande att välja Björn Alm till ordförande och Mona Joelsson till vice ordförande.

3 Handikapprådet (13) Hr 3 Föregående mötesprotokoll att stödja den skrivelse som De handikappades riksförbund (DHR) tänker lämna till Länshandikapprådet (LHR), att Mona Joelsson ska ansvara för att skriva skrivelsen och skicka den till Handikapprådets ledamöter för godkännande, att Jan Scholander demonstrerar för Gunnar Alm det instrument som används för att mäta/kontrollera hörslingor, samt att lägga föregående mötesprotokoll till handlingarna Föregående mötes protokoll gås igenom och godkänns. Följande noteras. 26 Eksjöbostäder har besvarat Handikapprådets förfrågan om jourverksamhet för lagning av hjälpmedel under tider då Landstingets hjälpmedelscentral har stängt. Eksjöbostäder har avböjt att åta sig denna uppgift p g a att deras jourverksamhet redan har en hög arbetsbelastning, samt att denna typ av service inte är förenlig med Eksjöbostäders verksamhetsområde. Mona Joelsson, DHR, påtalar att det är Landstingets skyldighet att upprätthålla jourverksamhet för lagning av hjälpmedel och inom DHR har man beslutat att skicka en skrivelse till Länshandikapprådet (LHR) med krav om att landstinget i Jönköpings län får till stånd en fungerande jourverksamhet. DHR vill gärna att flera handikapporganisationer/föreningar skriver under denna skrivelse som ska skickas till LHR. 30 Gunnar Alm, Eksjö Kommunfastigheter (EKFAB) upplyser Handikapprådet om att det är fastighetsförvaltaren som ansvarar för kontroll av hörselslingor i kommunens offentliga lokaler. Jan Scholander påtalar att även om det finns hörselslingor i en offentlig lokal så är det inte säkert att dessa fungerar. Det är därför önskvärt att någon ansvarar för att följa upp den inventering av hörselslingor som gjordes för ett antal år sedan och kontrollera att de verkligen fungerar. Jan Scholander framhåller också att det är förhållandevis enkelt att kontrollera om hörselslingor fungerar eller inte med hjälp av ett särskilt instrument. Gunnar Alm ställer sig positiv till att EKFAB införskaffar dylikt instrument och att man utbildar fastighetsförvaltarna i att hantera detta. 32 Från och med gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Lagen innebär bl a att man har möjlighet att välja om man vill ha hemtjänst via kommunen eller något privat företag. De privata företagen verkar inom olika områden, både

4 Handikapprådet (13) beträffande vilka tjänster som erbjuds och inom vilket geografiskt område företaget arbetar. Kommunen ansvarar för att teckna avtal med de privata bolagen och kommer att informera dem som är berättigade hemtjänst om vilka företag de kan välja mellan.

5 Handikapprådet (13) Hr 4 Rapport från arbetsgrupp för handlingsplan till programmet med åtgärder för personer med funktionsnedsättning I juni 2010 antog kommunfullmäktige Politiskt program med åtgärder för personer med funktionsnedsättning och under hösten 2010 tillsattes en arbetsgrupp som ska ta fram en handlingsplan till det politiska programmet. Arbetsgruppen leds av Björn Dahlberg, utredningssekreterare sociala sektorn, och i den ingår fyra representanter från Handikapprådet; Jan Scholander, HRF, Kenneth Jägsander, SRF, Britt Jönsson, IFS och Mona Joelsson, DHR. På mötet informerar Björn Dahlberg om att arbetet med handlingsplanen nyligen har påbörjats och för närvarande förs diskussioner om vilka ämnesområden som handlingsplanen ska omfattas av. Nästa steg är att dela upp arbetet mellan de olika sektorerna där varje sektor ansvarar för att ta fram ett åtgärdsprogram för de frågor som den berörs av. Tomas Erazim, (M), påtalar att det är viktigt att handlingsplanen är långsiktig för att den ska fungera. Mona Joelsson framhåller att en förutsättning för att handlingsplanen ska kunna genomföras är att det tillsätts resurser till det, samt att det är viktigt att det görs upp ett schema för när gruppen som arbetar med att ta fram handlingsplanen ska träffas. Jan Scholander påtalar betydelsen av att göra uppföljningar av handlingsplanen för att kunna se vad man har åstadkommit.

6 Handikapprådet (13) Hr 5 Anmälningsärenden att förklara ärendena anmälda. Anmäles Länshandikapprådets protokoll Socialutskottets protokoll , 175 Kommunstyrelsens protokoll , 20 Socialutskottets protokoll , 7 Remissvar angående gemensamt regelverk för färdtjänst.

7 Handikapprådet (13) Hr 6 Kommunstyrelsen informerar Tomas Erazim, (M), rapporterar om kommunens ekonomi och budgetarbete. Under 2010 fick kommunen ett överskott på ca 12 milj. Det stora överskottet beror bl a på ökade skatteintäkter och bidrag från staten. Sociala sektorn och Barn- och ungdomssektorn hade dock stora underskott. Sociala sektorn hade ett underskott på 5,9 miljoner och Barn- och ungdomssektorn hade ett underskott på 1,9 miljoner. Beträffande budgeten för 2011 beräknar man att få in 14 miljoner kronor mera i skatteintäkter. Samtidigt kommer man att ha löneökningar på ca 15 miljoner varför de ökade skatteintäkterna endast täcker de förestundade löneökningarna. Det är därför viktigt att man håller budgeten för Riktlinjer för budgeten 2012 kommer att påbörjas under mars och fortgå under april-maj. Mona Joelsson, DHR, vill veta hur mycket pengar man kommer att avsätta till resurser för handikappade. Tomas Erazim kan inte besvara den frågan men framhåller att en tydlig handlingsplan för kommunens politiska program med åtgärder för personer med funktionsnedsättning kan bidra till att kommunen avsätter mera pengar till resurser för handikappade. En annan fråga som är aktuell hos kommunstyrelsen är bildandet av storregioner. Hur storregionerna i denna landsdel kommer att se ut är fortfarande oklart och det råder stor oenighet bland politikerna i de kommuner som ligger i Eksjös direkta närhet. Även i Eksjö kommun är politiker oense i frågan men diskussioner pågår.

8 Handikapprådet (13) Hr 7 Inventering av enkelt avhjälpta hinder Bestämmelserna om enkelt avhjälpta hinder innebär att publika lokaler och allmänna platser ska göras mer tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelseoch orienteringsförmåga. Föreskrifterna om enkelt avhjälpta hinder regleras i 17 kap 21 a i Plan- och bygglagen. I praktiken innebär föreskrifterna om enkelt avhjälpta hinder att skapa förutsättningar för alla att ta sig fram på egen hand, exempelvis genom tydliga och väl utformade kontrastmarkeringar, varningsmarkeringar, skyltning, belysning och räcken. Det är fastighetsägaren som ansvarar för att ett enkelt avhjälpt hinder undanröjs. Fastighetsägaren har även ansvar för kostnaden. Om ett hinder är enkelt avhjälpt eller inte bedöms av politiker, i samråd med kommunala tjänstemän. Kommunen har även tillsynsansvar och kan förelägga fastighetsägare att avhjälpa enkelt avhjälpta hinder. Håkan Sterner, bygglovarkitekt, redogör för resultatet av inventeringen av enkelt avhjälpta hinder, även kallad EAH-spindeln, som utfördes under senhösten Bakom inventeringen stod Sveriges kommuner och landsting (SKL). Inventeringen visar att Eksjö kommun ligger förhållandevis bra till i jämförelse med andra kommuner i arbetet med att åtgärda enkelt avhjälpta hinder. Det finns dock ännu vissa brister och kommer kommunen att fortsätta sitt arbete med att åtgärda de hinder som fortfarande finns. Mona Joelsson framhåller att Eksjö kommun varit dåliga på att utöva påtryckning på fastighetsägare att åtgärda enkelt avhjälpta hinder. Det påtalas även att det är svårt för funktionsnedsatta att ta sig in i vissa offentliga lokaler, t ex omnämns lokalerna på Södra Storgatan där Interflora och Fina hem är inhysta. Där har tillgängligheten t o m försämrats.

9 Handikapprådet (13) Hr 8 Krusagården rapport angående beläggning Håkan Sterner, bygglovarkitekt, redogör för planerna gällande förbättrad tillgänglighet för funktionshindrade på Krusagården, som är en del av den äldre bebyggelsen i Eksjö stad med anor från 1600-talet. Krusagården ägs och förvaltas av EKFAB men drivs av en förening vars mål är att hålla den gamla gården öppen för allmänheten så mycket som möjligt. Funktionshindrades tillgänglighet till Krusagården är starkt begränsad och det finns ett uttalat behov att förbättra den fysiska tillgängligheten. Några planer på att handikappanpassa Krusagården fullt ut finns dock inte p g a att det inte är förenligt med gårdens kulturhistoriska värden och det faktum att byggnaden är byggnadsminnesförklarad. Man arbetar dock med vissa förbättringar beträffande tillgängligheten för funktionshindrade och det finns ett förslag på att belägga ett stråk med slätare och hårdare material över kullerstenarna som täcker Krusagårdens innergård för att underlätta för rullstolsburna och de som använder sig av rollator att förflytta sig över gården.

10 Handikapprådet (13) Hr 9 Förbättring av tillgängligheten till Odd Fellows lokal Odd Fellow har planer på att förbättra tillgängligheten för funktionshindrade i Odd Fellow-ordens fastighet på Nybrogatan. Odd Fellows lokal kan hyras av allmänheten och det är därför betydelsefullt att den är tillgänglig även för dem som har olika typer av funktionshinder. Håkan Sterner, bygglovarkitekt, redogör för Odd Fellowordens planer och ber Handikapprådets representanter att komma med synpunkter. Ett förslag är att anlägga en mobil handikappramp vid husets huvudentré som fälls ner manuellt och möjliggör för rullstolsburna att ta sig in i byggnaden och sedan ta hissen upp till Odd Fellow-ordens lokal. Rampens konstruktion kräver dock att man har en medhjälpare med sig som kan fälla ner rampen och sedan fäller upp den efter att den rullstolsburne passerat. Att anlägga en permanent ramp som alltid finns tillgänglig är problematiskt p g a att den skulle uppta en för stor del av trottoaren och tvinga ut gångtrafikanter i gatan. Ett annat alternativ som diskuteras av Odd Fellows medlemmar är att installera en hiss med automatisk dörröppnare på baksidan av fastigheten så att man som rullstolsburen kan ta sig in i lokalerna på egen hand. De synpunkter som handikapprådet framför är att en hiss på baksidan är att föredra då den gör de funktionshindrade mer självständiga och oberoende. Man framhåller också att en hiss även förbättrar tillgängligheten för dem som använder rollatorer samt underlättar varutransporter. Björn Alm deltar inte i förhandlingen av ärendet p g a jäv. Ordförandeskapet för denna punkt överlämnas åt Mona Joelsson, vice ordförande.

11 Handikapprådet (13) Hr 10 Evenemangshall - tillgänglighet Christer Tilly, fritidschef, och Stefan Karlsson, byggledare Evenemangshallen, informerar om hur man arbetar för att tillgodose handikappades behov av tillgänglighet i den nya evenemangshallen. De poängterar att man vid byggandet av Ohlsbergs Eksjö Arena tagit hänsyn till de synpunkter som samlades in från olika föreningar och organisationer under planeringsstadiet. Bland annat inhämtades synpunkter från kommunens handikappråd och de handikappades riksförbund beträffande fysisk tillgänglighet för funktionshindrade. Stefan Karlsson framhåller att man tagit hänsyn till de krav som ställs angående handikappvänlighet, t ex beträffande storlek på hissar, färgsättning, kontrastmarkeringar och gångbeläggningar. Man har även tagit hänsyn till stomipatienter och inrättat en mindre omklädningsavdelning för dem. Behovet av åskådarplatser för rullstolsburna har också beaktats. Handikapprådets ledamöter påtalar behovet av parkeringsplatser för handikappade i anslutning till evenemangshallen.

12 Handikapprådet (13) Hr 11 Information från respektive handikapporganisation - IFS Britt Jönsson informerar om IFS, som står för Intresseförbundet för schizofreni och liknande psykoser. Föreningen arbetar med att öka kunskapen om schizofreni och liknande psykossjukdomar och om de funktionsnedsättningar som sjukdomen för med sig. IFS är ett rikstäckande förbund som delas in i flera lokalavdelningar. I IFS Småländska Höglandet ingår sex kommuner och har ett tjugotal medlemmar. Britt Jönsson poängterar betydelsen av att handikappanpassa även för dem med psykiska handikapp. Exempelvis kan psykoser medföra överkänslighet mot ljud vilket kan innebära vissa svårigheter för personer med psykiskt handikapp att bo i flerfamiljshus. IFS Småländska Höglandet arbetar bl a för upprätta ett trapphusboende för psykiskt sjuka. Man har även diskuterat möjligheterna att bilda boendekooperativ. Det finns också ett behov av s k utslussningsboende där de med psykiska handikapp kan få hjälp och stöd med resocialisering efter längre sjukhusvistelser. Marie-Louise Gunnarsson, (M), framhåller att man inom den sociala sektorn arbetar med att få till stånd ett trapphusboende för psykiskt sjuka.

13 Handikapprådet (13) Hr 12 Övriga ärenden att sammanträden ska hållas enligt den uppsatta planen som redan skickats ut till ledamöterna. Enligt den planering som gjorts beträffande Handikapprådets sammanträden under 2011 gäller att Handikapprådet sammanträder mellan kl den 23 februari, 18 maj, 24 augusti och 16 november. Samtliga möten är förlagda till onsdagar. Ingbritt Martinsson har lämnat en förfrågan om det går att ändra Handikapprådets sammanträdesdagar från onsdagar till tisdagar. Denna fråga har även varit uppe tidigare i samband med att sammanträdesdagarna planerades in, men p g a att en del ledamöter är förhindrade att närvara på sammanträden förlagda till tisdagar bestämdes att förlägga sammanträdena till onsdagar. När frågan väcks igen anser rådet att man måste hålla sig till de redan inbokade datumen då Handikapprådets ledamöter redan planerat in dessa dagar och tider.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Kommunala funktionshinder rådet, KFR

Kommunala funktionshinder rådet, KFR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (12) 2012-05-22 Sammanträdesprotokoll för Kommunala funktionshinder rådet, KFR Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-16.30 ande

Läs mer

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 2014-09-16 Sida 1 (14) Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 4 Besök från Projekt EJA på KFR:s novembersammanträde...

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1 (13) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Sebastian

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2016-03-01 Sida 1 (12) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Per Sixtensson (C), ordförande Mona Joelsson, DHR, vice

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Sida 1 (13) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 3 Handlingsplan

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2017-11-21 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 16.00 ande Ersättare Övriga deltagande Mona Joelsson, DHR, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-16

Sammanträdesdatum 2011-11-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-11-16 Sida 1 (8) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Björn Alm, (M), ordförande Mona

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2017-02-28 Sida 1 (12) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.15 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Diana

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-09-20 Sida 1 (13) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.30 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Kommunala funktionshinder rådet, KFR

Kommunala funktionshinder rådet, KFR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (14) 2012-11-27 Sammanträdesprotokoll för Kommunala funktionshinder rådet, KFR Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00-16.30 ande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2017-09-19 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Per Sixtensson (C) ordförande Diana Laitinen Carlsson

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet, KFR

Kommunala Funktionshinderrådet, KFR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (13) 2012-02-28 Sammanträdesprotokoll för Kommunala Funktionshinderrådet, KFR Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-08-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Björn Alm, (M), ordförande Mona

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Granskning av kommunens tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga. KPMG AB 2012-05-07 Antal sidor: 11

Granskning av kommunens tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga. KPMG AB 2012-05-07 Antal sidor: 11 Granskning av kommunens tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga Revisionsrapport Företagsn Ärenderu Underru KPMG AB Antal sidor: 11 KPMG network of independent member firms

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-02-27 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Monika

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom (M)

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2015-02-24

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (19) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2015-02-24 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 4 Fakturering hemtjänsten,

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-09-21 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30 16.30 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande Minnesanteckningar 2012-05-14 1(9) Plats och tid Dynamiken Bollegården, måndagen 14 maj 2012 kl 17.30-19.50 Ordförande Beslutande Roland Andersson (C), ordförande Roland Andersson (C) Eivor Carlsson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Maria Axelsson, sekreterare, Lise Rundén, administrativ chef, Jörgen Franzén, stf räddningschef

Maria Axelsson, sekreterare, Lise Rundén, administrativ chef, Jörgen Franzén, stf räddningschef 2017-11-14 Sida 1 (7) Sammanträde med Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-10.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Per Sixtensson (C) ordförande Erling Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Protokoll från Socialnämndens sammanträde

Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 Sida 1 (19) Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 På grund av personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna (kryssade) i protokollet. Innehållsförteckning ande...

Läs mer

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Charlotte Söderlund (FUB) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträde från kommunala funktionshinderrådets sammanträde Innehåll 1 (12)

Sammanträde från kommunala funktionshinderrådets sammanträde Innehåll 1 (12) 2014-05-20 Sida 1 (12) Sammanträde från kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2014-05-20 Pga personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna (kryssade i protokollet) Innehåll Val av

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

Backens skola, Harmånger Måndagen den 29 augusti klockan 10:00 12:00

Backens skola, Harmånger Måndagen den 29 augusti klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Backens skola, Harmånger Måndagen den 29 augusti klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5) Kommunala Handikapprådet 2005-05-29 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, klockan 13.00 15.00 Beslutande Övriga deltagande Kjell Israelsson, (c) ordf Christina Wilhelmsson, (s) vice ordf Thyra Nordin,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer 2(7) Plats och tid Torup, Svedala kommunhus 2017-11-23, kl 16:30-17:30 Paragrafer 1-4 ande Se sid 2 Övriga deltagande Se sid 2 Underskrift sekreterare Moa Blom Underskrift ordförande Per Mattsson Utses

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-11-11 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-11.45 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Stig-Göran Fransson (C) Anita Fagerholm

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-02-05 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 Beslutande Ulla-Britt Jonsson Michael Martinsson Tomas Junkka Elisabeth

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Mats Westerberg Gunilla Sundberg Fritz Monin Karl Sillén. Anna-Karin Persson. Ordförande... Teemu Sulin ANSLAG/BEVIS

Mats Westerberg Gunilla Sundberg Fritz Monin Karl Sillén. Anna-Karin Persson. Ordförande... Teemu Sulin ANSLAG/BEVIS KOMMUN Kommunala Handikapprådet 2013-10-01 Plats och tid Malmen kl 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagande Teemu Sulin Majlise Svedemo Robert Berggren Pävi Sulin Bo Berg Leif Jönsson Margareta Westberg

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20

Sammanträdesdatum 2014-02-20 2014-02-20 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.10 ande Diana Laitinen Carlsson, ordförande Tomas Erazim, 4-7 Mats Danielsson, (M) tjg

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Lokal: Älven Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Gösta Andersson, PRO Sören Nilsson, SPF Kurt-Lennart

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 11 Godkännande av ärendelista 18 12 Föregående sammanträdesprotokoll 19 13 Anhörigstöd 20 14 Representant till Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd 21 15 Frågor från Länsrådet för funktionsnedsättningar

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Carina Pehrsdotter, sekreterare Jörgen Brink. Förvaltningshuset, Ljusdal Tisdag 12 april, kl. 11:45

PROTOKOLL. Carina Pehrsdotter, sekreterare Jörgen Brink. Förvaltningshuset, Ljusdal Tisdag 12 april, kl. 11:45 Plats och tid Veckeborummet. Plan 3. Förvaltningshuset 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (M), ordförande Per-Gunnar Larsson (S), vice ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.00 Sten Fransson, ordförande (S) Bertil Nilsson Agneta Wiss Carlsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-02-11 1 Plats och tid Tullbackagården, 2010-02-11 kl 17.30-18.40 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer