Sommarhälsning från pastorn!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sommarhälsning från pastorn!"

Transkript

1 Sommarhälsning från pastorn! KYRKNYTT SOMMAREN 2010 Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror. Med blid och livlig värma till allt, som varit dött, sig solens strålar närma, och allt blir återfött. Det är en härlig tid. Naturen är vacker. Semester och sommarlov ligger framför många av oss. Vi byter ut välfyllda veckoscheman, mot en ledigare livsstil. Vi får mer tid för oss själva och med varandra. Tid för drömmar. Tid för längtan Tid att ta igen sig. Att tänka efter Att ompröva och våga nytt. Kanske du ska läsa den där goda boken du fått tips om? Kanske du ska åka till Hönökonferensen några dagar? (eller andra goda dagar av fördjupning i din tro) Kanske du ska ta beslut att våga satsa, på det område i livet där du grunnat och funderat ett tag.? Naturligtvis vill du göra det som är riktigt i ditt liv. Om du känner dig osäker på Guds vilja och väg kanske det är läge att använda några extra sommartimmar till bön och förbön? Vi har ett intensivt år bakom oss i församlingen. Tre Björkars framväxt och invigning har gett mersmak. Nu behöver vi lite vila, för att komma igen med nya friska tag i höst. Jag tror att vi är i ett nytt läge i församlingen. Många bekräftar att det är lättare att knyta kontakten med oss, via Tre Björkar! Vårt distrikt står på tå med ny inspiration och målmedvetna frågor inför framtiden. Vår kyrka har beslutat att tillsammans med andra kyrkor bilda en helt ny kyrka i vårt land. Detta måste bli något mer än organisationsförändringar och ett nytt namn! Bed för Sverige uppmanade årets konfirmander i sin redovisning. Ungdomarna har rätt. Vi behöver helt klart mer av Jesu förvandlande kraft i vårt land. Faktum att det gäller såväl innanför som utanför kyrkväggarna. Det gäller Dig och det gäller mig!

2 Pastor Jim Wallis från USA, predikade i kyrkokonferensen i Örebro, om att kristen tro stavas handling rörelse och förändring. Han talade om hur en församling i Washington blev förvandlad när det gick upp för församlingsmedlemmarna att det är lika angeläget vad som händer nedanför kyrktrappan på kvällar och nätter, som det som händer innanför kyrkväggarna på söndag förmiddag, och att dessa två världar hänger omistligt ihop i en församlings liv, om det ska vara friskt! Vi har, i vår styrelse innan sommaren, beslutat att anta utmaningen att gå in i ett förändringsarbete under distriktskonsulent Boppe Perhamns vakande öga. I höst och vinter har distriktspersonalen begärt att få möta oss i styrelsen och ungdomsrådet till tre träffar av utmaning under rubriken Vad är då en styrelse att du tänker på henne, eller ett Ungdomsråd att du låter dig vårda om henne Distriktets personal vill skickliggöra oss i att våga ta ett steg till. Våga gå utanför våra invanda ramar. Våga tro bortanför bekvämligheten. Våga tro längre än - så här har vi alltid gjort eller så här har vi aldrig gjort förut. Vi vill våga tro på Guds möjligheter i vår tid att det är möjligt att nå människor i Smålandsstenar, Sverige och Världen med Jesus på ett nytt sätt, i en ny mängd och med ny kraft! Bed för detta, tänk goda tankar kring detta, tänk in och bed för dig själv och Din roll i allt detta! Med bön om en underbart härlig, god, vilsam, eftertänksam och utmanande sommar i ditt liv! Gunnar Tre Björkar Vilken fin invigningshelg vi haft på Tre Björkar! Tack alla som hjälpt till på olika sätt att färdigställa bygget och att göra denna helg så trevlig. Tack ni som lagt massor av frivillig tid, ni som brett mackor och ni som bett för oss, leverantörer som gett oss bra priser, sponsorer som stöttat med pengar och produkter och tack alla ni som på annat sätt bidragit till återuppbyggnaden. Ekonomiskt ser det ut som att vi i stort finansierat bygget redan till invigningen! Det finns lite jobb kvar att göra. Bland annat skall vi bygga en utrymningstrappa, färdigställa grindar och dörr till förrådet under altanen, göra en bänk vid entrén, färdigställa elarbeten och högtalaranläggning, montera utvändiga belysningsstolpar, driftsätta ventilationen m fl arbeten och så småningom även snickra bänkar för gudstjänster ute, göra en lekplats, montera gärdsgård mm så visst finns det fortfarande arbete att göra. Vi tänker oss att fortsätta med gemensamma arbetskvällar måndag och torsdag from 24/5 kl för att bli helt klara innan midsommar. Väl mött! Hälsningar byggnadskommittén

3 Sommarhälsning från ungdomsledaren! Som ungdomsledare har jag haft en termin full av fart och fläkt. Det har varit en skön vår med massor av roliga tonårsaktiviteter. Ett härligt och fikagalet gäng tonårsscouter. Ett oförglömligt konfirmationsläger (i flera bemärkelser), en superfin konfirmation och mycket annat spännande. Under sommaren väntar för mig scoutlägret och i juli går mitt flyttlass till Smålandsstenar. Jag önskar alla en toppenhärlig sommar, för nu tar jag semester. Ses vi inte på Smålandsstenars gator i sommar så hoppas jag vi ses igen i september! Soliga hälsningar Nathalie Församlingsboken Född Den 16 maj 2010 fick Jenny och Mattias Nyström en son. Avliden Anna-Greta Petersson avled den 8 april 2010, i en ålder av 89 år. Begravningsgudstjänsten ägde rum i Missionskyrkan den 30/ Rapport till Svenska missionskyrkans församlingar Från kyrkokonferensens redaktionsutskott besökare, varav 820 ombud i Svenska Missionskyrkans Kyrkokonferens, deltog, när tre samfund SMK, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige samt ungdomsförbundet equmenia möttes i Örebro maj. Mötets tema Utmanad av Jesus och samtiden tolkades i storforum, gudstjänster, seminarier och livsnära samtal, men kanske framför allt av pastorn ock författaren Jim Wallis, Washington. Wallis är känd som rådgivare till president Obama om än starkt kritisk till kriget i Afghanistan, där han anser, att Obama valt fel väg. Sen många år är han evangelikal ledare för en bred koalition av kyrkoledare som allt starkare engagerat sig i kampen mot fattigdom och för fred. Hans budskap till konferensen fokuserades på att inte minst unga har en hunger efter både andlighet och social rättvisa - även för flyktingar. Andlig konsumism utan kamp för rättvisa blir bara självbespegling. Kamp för rättvisa utan andlighet leder bara till ilska, på sikt till farlig cynism. Tron erbjuder ett hopp, en kraft för handling och förändring. I samtal och remisshandlingar (svar ska lämnas av församlingarna senast 15 oktober 2010) presenterades planerna på den nya kyrka som 2012 ska ersätta de ovannämnda samfunden. Som ett led i förberedelserna valdes representanter i valberedningen inför nästa års konstituerande möte. Även barnkonferensen med ett 40-tal deltagare ägnade sig åt att lägga byggstenar för den gemensamma kyrkan. Efter valet av SMK:s kyrkostyrelse - med två nya ledamöter som resultat - består denna nu av 8 kvinnor och 8 män. Fyra diakoner och 13 pastorer ordinerades vid kyrkokonferensen, som även mottog två pastorer från andra samfund samt sände tre missionsarbetare till Ecuador och Kongo- Kinshasa. Från equmenia och Södra Vätterbygdens folkhögskola sändes ett stort antal volontärer och predikanter till bl a Mellanöstern, Latinamerika och Kongostaterna.

4 Den av konferensen godkända verksamhetsplanen för är grupperad i fyra tematiska områden, som går igen i både det nationella och internationella arbetet: Evangelisation (22%), församlingsstöd och lärjungaskap (43%), bildning och utveckling (16%) och samhällsbyggande (19%). Den totala budgeten omfattar 83 miljoner, och i likhet med de senaste åren beräknas ett underskott. Minskande insamlingar och ökade kostnader, bl a på grund av eftersatt fastighetsunderhåll och processen fram till en ny gemensam kyrka, leder till ett underskott på ca 10 miljoner. Finansförvaltningen och missionsfonden beräknas täcka underskottet. 21 motioner från 29 församlingar samt förslag från kyrkostyrelsen och ett Påverkanstorg med möjligheter till meningsyttringar rörande vigsel av samkönade par ledde till konferensens längsta debatt med över 75 talare. Debatten resulterade i bla följande beslut: Missionskyrkans grundläggande uppfattning är att äktenskapet är ett förbund mellan en man och en kvinna. Frågan om tillämpning av vigselrätten konstaterades vara en fråga för den lokala församlingen och pastorn. Frågan om vigselrätten förs till den nya kyrkan. Kyrkoledningen fick i uppdrag att handlägga äktenskapsfrågan i dialog med Metodistkyrkan, Baptistsamfundet och systerkyrkorna i andra länder fram till beslut om vigselrätten i den nya kyrkan. Almanackan Gudstjänster på Tre Björkar varje söndag kl (någon gång annan tid) Bilskjuts från Missionskyrkan kl (vaktmästargruppen ansvarar) Under semesterperioden i juli, inbjuder vi till Prova på - gudstjänster. Vi riktar oss särskilt till dig som är ovan gudstjänstbesökare. Lite enklare.. lite närmare.. lite annorlunda i formen Dessa gudstjänster är gemensamma med Pingstförsamlingen i Smålandsstenar. Cafekvällar onsdagar Servering av glass, våfflor m.m. Vid 19-tiden framför kvällens gäst ett litet program. Aftonbön ca Det finns möjlighet att gå tipspromenad, spela fotboll och volleyboll i anslutning till cafékvällarna Arbetshelg på Strandgården juni Vår församling har arbetshelg på Strandgården juni. Vi behöver 3-4 personer varje dag. Anmäl dig på lista på Tre Björkar. Det finns möjlighet till övernattning för den som så önskar. Detta är ett utmärkt tillfälle att träffa föreståndarparet Carina och Göran Berggren. 22 augusti Skördefest Gudstjänsten den 22/8 tänker vi utforma som en skördefest i tacksamhet för vad vi får av Gud. Ta gärna med vad trädgården, fruktträden och grönsakslandet har givit. Vi vill också tacka Gud för allt det goda vi får, som inte har med jorden att göra!

5 Målsättningar för SMU-arbetet i höst. Välkommen till träff tisdag 24/8 på tre Björkar. Inspiration och samtal om vad som driver oss i SMU. Vad ska vi göra? Varför? Hur? Vilka visioner vill bära oss inför hösten. Vilka ev. förändringar behöver göras? Detta är självklart en kväll för alla ni som är, eller vill bli ledare i SMU (alla grupper). Också du som inte är ledare, men intresserad av våra barn och ungdomar är varmt välkommen! Gott fika utlovas! augusti Uppstartshelg tillsammans med Pingstförsamlingen. Gemensam Gudstjänst på söndagen i Torghuset med presentation av konfirmander m.m. SMU startar höstterminen vecka 36. På tisdagkvällarna under hösten mellan kl , planerar vi för enkelt fika på Tre Björkar till självkostnadspris. Ett tillfälle för föräldrar att stanna kvar i väntan på sina scouter. Ledare och en och annan scout kommer säkert att ta tillfället att slå sig ner runt borden. Även du som har vägarna förbi är varmt välkommen att slå dig ner för ett litet fika och samtal. En lista med möjlighet att boka in sig och ta ansvar för att fikat fungerar, kommer att hänga i köket på Tre Björkar. UNGDOMSKÖR STARTAS! Vår ungdomsledare Nathalie, drar igång ungdomskör. Toppen tycker vi. Du som är sångsugen boka in söndageftermiddagarna i höst. Start 12 september! Juni 6/6 Sönd GUDSTJÄNST med Nattvard på Tre Björkar, G. Palmgren, gruppen SÖNDA spelar, Rapport från kyrkokonferensen i Örebro. Hälsning av nya medlemmar 8/6 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan. 10/6 Torsd ANDAKT på Mariagården, Hans Ström och sångare. 13/6 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Göran Ljungberg, sång: Amanda Hulebo 15/6 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 16/6 Onsd CAFÉKVÄLLARNA på Tre Björkar startar. Premiär med allsång under ledning av Magnus Nydén och Tomas Halldin. Vi sjunger in sommaren! 16/6 20/6 SCOUTLÄGER Anneberg 18/6 20/6 Fred Sönd ARBETSHELG på Strandgården. 20/6 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar G. Palmgren. Sång: Magdalena Odén 23/6 Onsd CAFÉKVÄLL, Torsten Gunnarsson 27/6 Sönd MIDSOMMARGUDSTJÄNST på Tre Björkar, tillsammans med Pingstförsamlingen och Alliansförsamlingen i Broaryd/Burseryd, G. Palmgren, Klaus Eller m. fl.. 30/6 Onsd CAFÉKVÄLL, pastorn och trubaduren Håkan Larsson från Lagan. Juli 1/7 Torsd ANDAKT på Hagagården. 3-11/7 HÖNÖKONFERENSEN 4/7 Sönd PROVA PÅ-GUDSTJÄNST på Tre Björkar tillsammans med Pingstförsamlingen, Klaus Eller, G. Palmgren m.fl, sång: Josefin Larsson, Trippelbarndop (Mk ansvarar)

6 7/7 Onsd CAFÉKVÄLL. Smålandsstenarbördige Jörgen Tholander, numera pastor i Linghem utanför Linköping. 8/7 Torsd ANDAKT på Mariagården. 11/7 Sönd (obs tiden) EKUMENISK GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Rune Bolmblad, Lukas Dahlqvist, G. Palmgren m. fl. Insamling till Tim Alvéns minnesfond Samarr: Svenska Kyrkan, Pingstförsamlingen och Missionsförsamlingen 14/7 Onsd CAFÉKVÄLL, Gruppen SÖNDA spelar och sjunger. 18/7 Sönd PROVA PÅ-GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Sven-Olle Spång, sång: Kicki Spång (Mk och Pk ansvarar tillsammans) 21/7 Onsd CAFÉKVÄLL, Sofia Hellström. 25/7 Sönd PROVA PÅ-GUDSTJÄNST på Tre Björkar tillsammans med Pingstförsamlingen, Klaus Eller. Sång: Jenny Krantz (Pk ansvarar) 28/7 Onsd CAFÉKVÄLL, Amanda Hulebo. Augusti 1/8 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar. Sång: Ewa Odin. 4/8 Onsd CAFÉKVÄLL, syskonen Nydén. 5/8 Torsd ANDAKT på Hagagården 8/8 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Birger Gustafsson m. fl. 11/8 Onsd CAFÉKVÄLL, Linus Håkansson berättar om sin månad som byggare i Chile. 12/8 Torsd ANDAKT på Mariagården 15/8 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Per-Eric Sandström 17/8 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 18/8 Onsd CAFÉKVÄLL, CD-bröderna 22/8 Sönd (obs tiden) GUDSTJÄNST och SKÖRDEFEST på Tre Björkar, G. Palmgren 24/8 Tisd på Tre Björkar: VILKA VISIONER OCH MÅLSÄTTNINGAR HAR VI MED SMU-ARBETET INFÖR HÖSTEN? Samtal, inspiration, beslut. SMU-ledare och alla andra intresserade av vårt barn- och ungdomsarbete är varmt välkomna! Gott fika utlovas! 25/ STYRELSEN sammanträder /8 UPPSTARTSHELG TILLSAMMANS MED PINGSTFÖRSAMLINGEN 29/8 Sönd i Torghuset. GEMENSAM GUDSTJÄNST med Pingstförsamlingen, årets konfirmander presenteras m.m. 31/8 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan. September 1/9 Onsd UR sammanträder 2/9 Torsd ANDAKT på Hagagården 5/9 Sönd GUDSTJÄNST, Bengt-Olof Hoof. SMU STARTAR HÖSTTERMINEN VECKA 36! Tisdagar under hösten, enkelt fika på Tre Björkar till självkostnadspris (för scoutföräldrar, ledare och andra sugna. Välkomna förbi) 9/9 Torsd ANDAKT på Mariagården. 12/9 Sönd GUDSTJÄNST, G. Palmgren m. fl UNGDOMSKÖREN STARTAR! Nathalie m. fl. 24/8 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan.

7 KOM IHÅG! HÖNÖKONFERENSEN 3 11 juli Äldst och yngst Församlingens äldsta medlem, Brita Pettersson 96 år. Vad betyder församlingen för dig? Den har betytt så otroligt mycket för mig och gör det fortfarande även om jag inte deltar i gudstjänsterna så ofta. Jag har alltid känt mig hemma där- det har varit mitt andra hem. När livet har varit svårt har jag känt Guds nåd. Jag har aldrig känt mig sviken vare sig av människor eller Gud. DETTA ÄR PÅ GÅNG SENARE I HÖST / VINTER Sönd 19/9 får vi besök av pastorselever från vår pastorsutbildning i Stockholm. Fred 15/10 SMU:s Årsmöte Lörd 23/10 FÖRSAMLINGSFEST på Tre Björkar. Alla välkomnna! Boka in detta! Sönd 24/10 Församlingens Årsmöte 29/10-1/1 Face to Face SMU riks Ungdomskonferens (från årskurs 9 och uppåt) Sönd 21/11 Ekumenisk Gudstjänst i Globala veckan. Våra kyrkors missionskommittéer planerar. 29/12 2/1 Nyårsfestival med Team evangelisation i Gislaved Torsd 6/1 Missionshögtid med missionsföreståndare Göran Zettergren Församlingens yngsta medlem, Amanda Hulebo 18 år Vad betyder församlingen för dig? För mig betyder församlingen trygghet, kärlek och gemenskap. Även om jag det senaste året inte har varit jättemycket i vår församling, utan mer i Värnamo där jag sjunger i gospelkör, så känner jag mig alltid så välkommen till kyrkan hemma. Jag blir glad när jag kommer dit. Jag möts alltid av glädje och värme. Jag har ju varit i kyrkan väldigt många gånger i mitt liv från söndagsskolan till scouterna och tonår, så församlingen har självklart stor betydelse i mitt liv. Har du någon bibelvers eller sångtext som betyder särskilt mycket för dig? En text som betyder mycket för mig är från en låt vi sjungit i Livslust. Den handlar om att vi behöver varandra. Vi kan inte leva våra liv på egen hand. Just du är viktig. Jag behöver dig för att överleva. (Sångtexten se nästa sida)

8 I need you. You need me. We're all a part of Gods body. Stand with me. Agree with me. We're all a part of Gods body. It is his will that every need be supplied. You are important to me. I need you to survive. Från Ekonomirådet. Styrelsen Sommar, sol och semester önskar vi alla, men församlingskassan tar inte semester och för att hålla jämna steg med våra utgifter rekommenderar ekonomirådet SMF:s Missionsgåva. Det finns anmälningsblanketter i kyrkan och följande uppgifter behöver du för att anmäla dig. Församlingsnummer: 5773 Bankgironummer: Som kanske inte alla har noterat så har församlingen bytt bank. De konton vi tidigare haft på Nordea kommer att avslutas och har ersatts med konto på Swedbank. Församlingens postgirokonto avslutas också och detta ersätts med bankgiro Har du frågor med anledning av detta hör av dig till oss i Ekonomirådet: Kjell Sture eller Håkan Larsson. Ordförandeskapet har delats upp mellan oss i styrelsen enligt ett schema. 6/5 25/8 Andreas Henningsson och Ingela Sjöman Bed för ordförandefrågan i vår församling. Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har semester 7-13/6 samt 17/7 8/8. Gunnar har ledig helg 14-15/8 (juniledigheten) samt 4-5/9. Ungdomsledare Nathalie Bahn är tillsvidareanställd på 60 % tjänst. I överenskommelse med Nathalie har hon sin arbetstid förskjuten till 80 % arbetstid under perioden 1/9 31/5 och fri från tjänstgöring (0 %) under sommarmånaderna juni, juli och augusti (lägervistelser undantagna). Nathalie har ledig helg 18-19/9. Expedition Telefon Fax Burserydsvägen 2 Box Smålandsstenar Bankgiro Församlingen Bankgiro Församlingen Postgiro SMU Pastor Gunnar Palmgren Bostad Mobil

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar...

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... Sommarhälsning från pastorn Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... KYRKNYTT SOMMAREN 2011 Det är inte bara blommor och blad som knoppar Vad härligt det är för barnen

Läs mer

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011 Vårhälsning från pastorn KYRKNYTT VÅREN 2011 Snart kommer den Våren! 4 mars och allt är fortfarande fruset och hårt. Gott om knotiga livlösa grenar är det. Några gamla fjolårslöv virvlar runt i de iskalla

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen SOMMAREN/HÖSTEN 2012 Pastorn har ordet Sommar, sommar, sommar... Tänk när man hör den signaturmelodin på radion, vilken känsla! Tänk att få sitta i trädgårdsstolen och läsa en bok och du kan sitta där

Läs mer

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09 Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 19-20/12 (sent uttagen novemberledighet), 1-3/1 (decemberledigheten). Gunnar tar ut två semesterveckor 12-25/1 + ordinarie januariledighet 26-27/1,

Läs mer

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010 Skolan har startat. De första arbetsveckorna efter semestern är avverkad. SMU har dragit igång igen och församlingens verksamhet återgår till normal höstintensitet.

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT HÖSTEN 2011 En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. Förhoppningsvis har du sköna dagar av avkoppling och rekreation

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

September / Oktober 2014

September / Oktober 2014 September / Oktober 2014 Foto: John Redstig Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. September 2014 V Dat Dag Tid Samling 36 2 tisd 19:00 Omsorgsgruppen 3 onsd

Läs mer

Gå ut i hela världen. Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar

Gå ut i hela världen. Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar Pastorn har ordet VÅREN 2012 Gå ut i hela världen Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar Alla årstider har sin tjusning. Ändå

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Advent- och Julfirande, men inte till varje pris! Det pågår en något märklig och svårbemött debatt i vårt samhälle just nu. Är det lämpligt att låta

Läs mer

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek.

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek. Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! Tack Gunnar för din undervisning som burit oss så många år, både unga och äldre. Du har levandegjort Guds ord. Dina predikningar har varit aktuella och målats på

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Mars Juni 2011 Snö och kyla, tö, halka och is. Denna vinter har vi verkligen fått smaka på båda delarna i fullt måtto. Och än är inte vintern slut.

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba, som du hittar i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till de

Läs mer

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar och s Missionsförsamlingar Nov 2014 Feb 2015 Pastorn har ordet Jesus sa, jag är världens ljus! Ljuset behövs allra mest och fungerar bäst i mörkret, därmed kan man tycka att Jesus passar utmärkt i vår

Läs mer

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA En församling för hela människan, hela livet. En plats för gemenskap med Gud och varandra. Informationsbroschyr om Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga och föreningen Equmenia

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell (Föräldraledig 50%) 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17,

Läs mer

September Oktober 2015

September Oktober 2015 Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se WESLEYKYRKA Malmö Metodistförsamling PROGRAM 16 februari - 15 april 2012 www.wesleykyrkan.se Torsdag 16 februari WESLEYKYRKAN GUDSTJÄ STER OCH SAMLI GAR Söndag 19 februari 11:00 Gudstjänst med temat Trygghet

Läs mer

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se Det händer i IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013 Foto: Daniel Demming www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Skövde SMU Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo.

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo. Nr 4/2016 September-Oktober S å ser jag din kärlek från Dig Så känner jag livet inom mig Som himlen runt vår jord, ditt ord består Då vet jag att du älskar Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Konfirmand 2019/2020 Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Fakta om konfirmation Konfirmation = confirmare betyder bekräftelse. Det som bekräftas är det dop som man en gång varit med om eller som man

Läs mer

Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd

Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd Församlingsbladet Missionskyrkan Februari Juni 2018 i Harbo Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd Foto: Aaron Burden/Unsplash Redaktion: Jakob Ihfongård, Anna Binning Sundberg, Sören Johansson,

Läs mer

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl.

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING Oktober - November 2016 Guds gästvänlighet Vi är mitt i hösten. En årstid då naturen inbjuder oss att upptäcka en gudagiven färgrikedom. Hösten är också naturens

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Mars - april Mos 1:21

Mars - april Mos 1:21 Mars - april 2015 Gud skapade de stora havsdjuren och alla olika arter av levande varelser som vattnet myllrar och vimlar av och alla olika arter av fåglar. Och Gud såg att det var gott. 1 Mos 1:21 Mars

Läs mer

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004 Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad Oktober December 2004 Vem är Eva? Här kommer några rader om och från mig, Eva Altemar, nybliven diakon, nybliven hallänning och från den 15 augusti anställd

Läs mer

Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka

Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka Jonsereds Missionskyrka 1912-2012 Jonsereds missionsförsamling är en kristen kyrka med närmare 90 medlemmar, alltså ännu inte helt 100, men på god väg och vi vill

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat C S Lewis Kyrknytt Mars - Maj 2014 Pastorn har ordet Ni behöver

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014 Kyrknytt Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Sept - Nov 2013 Sommaren är inte slut, det känns bra att göra det klart för oss alla, särskillt för dig som känner oro inför höst, arbete och kalla

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Kyrknytt Juni - Augusti 2015

Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Pastorns funderingar Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund. Predikaren 3:1 För 15 år sedan var jag för första gången med och planterade träd tillsammans

Läs mer

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr:

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr: Programblad September - November 2018 Vår församling Värne Alliansförsamling består idag av drygt 90 medlemmar. Vår församling bedriver ett stort arbete bland barn & ungdomar med bland annat Söndagsskolan,

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 Det kommer en gryning, vi har sett det förut. När allt är som mörkast, rinner mörkret ut. Det kommer en gryning, vi ska vänta på den.

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommaren 2016

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommaren 2016 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommaren 2016 Månadsblad nr 2 2016 Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar då gräs och gröda gror de skola oss påminna Guds godhets rikedom,

Läs mer

Vem är egentligen Lars-Gunnar Wettebrand vår nya pastor?

Vem är egentligen Lars-Gunnar Wettebrand vår nya pastor? Vem är egentligen Lars-Gunnar Wettebrand vår nya pastor? Jag bor sedan 11 år utanför Värnamo med min familj, som består av Martina och våra tre barn John, Nils och Ines. Martina är ursprungligen från Bredaryd

Läs mer

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg!

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Julen 2015 februari 2016 O helga natt, o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens

Läs mer

VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp

VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan i Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp PROGRAMBLAD Juni 2015 - Aug 2015 Remmene Rensvist Församlingskrets Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, 0738 168461 brita@remmene-rensvist.se

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

PÅSKFIRANDE! EKUMENISK GUDSTJÄNST! i H e r r l j u n g a s p o r t h a l l! En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby

PÅSKFIRANDE! EKUMENISK GUDSTJÄNST! i H e r r l j u n g a s p o r t h a l l! En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 17 mars 19 juni 2016 PÅSKFIRANDE Skärtorsdagen Inför Påsken i Jällby 19.00 Kjell Johansson. Nattvard. Sång av Jällby Sisters Långfredagen

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 Jag tycker nog att jag har skapligt bra lokalsinne, jag brukar inte gå vilse. Men visst händer det ändå ibland att jag tappar riktningen,

Läs mer

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på livet?

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Vill du bli diakon, missionär eller pastor?

Vill du bli diakon, missionär eller pastor? Vill du bli diakon, missionär eller pastor? Det finns alltid behov av nya medarbetare! Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det finns alltid behov av nya medarbetare i

Läs mer

Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland

Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2018 Varmt välkommen till gemenskapen i Tjelvarkyrkan! Välkommen med på gudstjänster,

Läs mer

Kyrknytt Mars - Maj 2016

Kyrknytt Mars - Maj 2016 Kyrknytt Mars - Maj 2016 Pastorns funderingar Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Ps. 139:5 Vi är på väg att uppleva en ny vår igen med allt vad det innebär: ljus, den fina rena gröna färgen

Läs mer

Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare i Svenska Missionskyrkan.

Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare i Svenska Missionskyrkan. Vill du bli... diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare! Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Mer än bara söndagar Sep nov 2018 Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Återkommande samlingar Bön ele i Långs r n a t k y o På L na veck m ä j r a g tisda 0. kl. 19.0 Mission sg I Missio ruppen

Läs mer

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002 Programblad Södra Nissadalens Missionsförsamling December 2001 Februari 2002 Jakten på julstämning Ett litet barn av Davids hus ska göra vinternatten ljus. Det är jul igen och därmed också sökandet efter

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2014 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se Pastor & Församlingsföreståndare

Läs mer

Kyrknytt Juni - Augusti 2018

Kyrknytt Juni - Augusti 2018 Kyrknytt Juni - Augusti 2018 Församlingsboken Ny medlem Mohammad Gholami N. Kyrkogatan 3 333 30 Smålandsstenar Mobil: 076-928 56 11 mohgol02@edu.gislaved.se Döpta Mohammad Gholami 29 april 2018 i Equmeniakyrkan

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp JUNI - AUGUSTI 2012 Församlingsinformation Lekeryds missionsförsamling Adress: Kyrkvägen

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

Remiss svar Ny gemensam kyrka.

Remiss svar Ny gemensam kyrka. Gamla Uppsala Missionsförsamling 20101001 FÖRSLAG Remiss svar Ny gemensam kyrka. Remiss från Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Ett förslag till svar på remissen

Läs mer

KONFIRMATION. södra Öland

KONFIRMATION. södra Öland KONFIRMATION södra Öland Jag är jätteglad att jag valde att konfirmera mig. Man får jättemånga nya kompisar. Man pratar om olika viktiga saker och får flera perspektiv eftersom man är så många. Det är

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Februari - maj Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Matteus 6:33

Februari - maj Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Matteus 6:33 Februari - maj 2019 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Matteus 6:33 Februari 2019 5 1 Fred 20-23.30 Tonår & Café Källa(r)n 3 Sönd 11.00 Gudstjänst med nattvard,

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Syrénhortensian i full blom Foto: J-E Alzén Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp SEPTEMBER - NOVEMBER 2011 Församlingsinformation

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

Kyrknytt Mars - Maj 2018

Kyrknytt Mars - Maj 2018 Kyrknytt Mars - Maj 2018 Församlingsboken Ny medlem Joel Möller Kollåkerskog 6 333 91 Smålandsstenar Mobil: 070-673 28 67 E-post: joelmol00@edu.gislaved.se Döpta Joel Möller och Axel Svedberg döpta 2017-12-17

Läs mer

Välkommen att ta del av ett nytt församlingsblad men framför allt välkommen att dela gudstjänst, tro och liv och att mötas i kyrkan.

Välkommen att ta del av ett nytt församlingsblad men framför allt välkommen att dela gudstjänst, tro och liv och att mötas i kyrkan. FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL April - maj 2017 Ibland hör vi någon säga; Du äger den frågan Jag förstår tanken bakom orden men undrar samtidigt vad vi egentligen kan äga. Vitsippan på

Läs mer

EFS Hörbykrets Juni-September 2017

EFS Hörbykrets Juni-September 2017 EFS Hörbykrets Juni-September 2017 Framtiden är ljus! Något som jag har börjat tänka på mer och mer är att vi har en ljus framtid! Vi har en fantastisk framtid framför oss! Vi som har Jesus i våra hjärtan

Läs mer

Kyrknytt Juni -Augusti 2013

Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Missionskyrkan Smålandsstenar Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Tre Björkas nya fina fönster Sydd av Ingela Haskel En hälsning från Leslie Ron -vår nya pastor Hej allesammans! Det är första gången jag skriver

Läs mer

Missionskyrkan. Det kom ett brev. Falköping

Missionskyrkan. Det kom ett brev. Falköping Missionskyrkan Falköping Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU Nr 1 mars april 2011 Det kom ett brev Det händer ibland att det kommer anonyma brev till församlingen. Det hände härom veckan

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Söndagsskolfest och scoutinvigning på Vik maj 2011 Foto: Marcus Antonsson Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp JUNI - AUGUSTI

Läs mer

September / oktober 2012

September / oktober 2012 September / oktober 2012 Gud, du vill använda oss var och en. Hjälp mig att se var och hur du vill använda mig i din kyrka. Foto Gabriella Redstig September 2012 35 1 lörd 10.00 Inspirationsdag för barn-ungdoms-verksamheten

Läs mer

Församlings. januari februari mars. bladet. NÄSSJÖ. Allians & Baptist FÖRSAMLING

Församlings. januari februari mars. bladet.   NÄSSJÖ. Allians & Baptist FÖRSAMLING Församlings bladet www.nabf.se NÄSSJÖ Allians & Baptist FÖRSAMLING januari februari mars 2013 Nässjö Allians- och Baptistförsamling Pastor Anders Meyer tel: 076-94 222 70 e-post: anders.meyer@spray.se

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

MISSIONSKYRKAN LEKSAND. Nr 2 Juni - aug 2014 Årgång 60

MISSIONSKYRKAN LEKSAND. Nr 2 Juni - aug 2014 Årgång 60 MISSIONSKYRKAN LEKSAND Nr 2 Juni - aug 2014 Årgång 60 . INSIDAN. Betraktelse inför sommaren Bibelord Jesaja 57 15-16 Så säger han som är hög och upphöjd han som tronar i evighet och vars namn är heligt.

Läs mer

December Februari 2017

December Februari 2017 Kyrknytt December 2016 - Februari 2017 Pastorns funderingar 2 Nu när jag skriver mina funderingar är det november månad, en månad som för många är en ganska tråkig månad för då brukar det vara mörkt och

Läs mer

HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM.

HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM. KONTAKT o Kurt Ohlsson HUDIKSVALLS MISSIONSFÖRSAMLING OCH HEM. Foto Kurt Ohlsson I detta nr... Insidan: Gudstjänst varje söndag Sid 5: Samtalsdag om församlingen Mitten: Gudstjänster och samlingar Sid

Läs mer

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 1 Januari - församlingens bönemånad I slutet av november kom det ett förslag till äldste från församlingens nya böneteam (Anne Rehn, Helene Bergman, Kerstin Florén,

Läs mer

Program våren Välkommen!

Program våren Välkommen! Program våren 2018 Välkommen! Allt har sin tid. Så står det i Predikaren 3. Texten fortsätter med flera exempel på motsatta saker som var och en har sin tid. Det beskriver en allmän mänsklig erfarenhet

Läs mer

PROGRAM. 26 april - 26 juni

PROGRAM. 26 april - 26 juni PROGRAM 26 april - 26 juni 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Tisdag 26 april 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, sång och musik m.m. Lördag 30 april 18:00-20:00 Valborgsfirande

Läs mer

#2-11. Avstamp för ny kyrka Sommarens gudstjänster Välkommen Andreas

#2-11. Avstamp för ny kyrka Sommarens gudstjänster Välkommen Andreas I #2-11 23 maj 28 AUG Avstamp för ny kyrka Sommarens gudstjänster Välkommen Andreas I centrum av livet i Tumba. DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum,

Läs mer

Sommar i Leksand 2019

Sommar i Leksand 2019 Sommar i Leksand 2019 Sammilsdalkyrkan Fiskgatan 5 Café Solvi Rättviksvägen 60 Midsommar program 21-23 juni Midsommarafton 21/6 16.00 Majstångsresning på Solvi för hela familjen. Servering. 21.00 Mingel

Läs mer