Adventshälsning från pastorn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Adventshälsning från pastorn"

Transkript

1 Adventshälsning från pastorn KYRKNYTT DECEMBER 2010 Advent är mörker och kyla. På jorden är krig och kallt. Man drömmer om fred och om vänskap, men bråkar och slåss överallt. Advent är mörker och kyla. Vi tänder ett ljus och ber: Förbarma dig Gud över jorden, all nöd, all förtvivlan du ser. Advent är väntan på Kristus: Kom Herre, kom hit i tid. Och lär oss ta hand om varandra och leva tillsammans i frid Ps o S. 484 Advent betyder ankomst. Julen står för dörren. Det är Jesus som kommer till oss. Återigen får vi lyssna till änglasångens ljud, och följa Josefs och Marias väg fram till krubban. Det kanske inte alltid imponerar på oss, vi som tagit del av budskapet och kan texterna. Det kommer liksom inte inslaget i guld- och rödpapper med vackra snören och glitter. Vi är så vana vid att imponeras av alla budskap som överträffar varandra i kreativitet och attraktion, inte minst nu inför julens kommers, som för övrigt beräknas slå nya rekord i år igen! Låt oss stanna upp. Låt oss dröja lite på stegen. Låt oss våga vara så där lite lagom motvals mot stressen, glittret och glamoren. Låt oss medvetet och personligt välkomna HONOM som våra liv är så beroende av. Han som har skapat oss. Han som frälser oss. JESUS KRISTUS! Vi har inte valt honom, i första hand. Jesus har valt oss, och han valde att komma till oss som människa och som Gud, för att dela våra livsvillkor och rädda oss från det onda. Det finns skäl att vara glad och tacksam över Guds julklapp till oss alla!

2 Guds rike är nära dig och nära mig, därför att Gud tog initiativet och sände sin son till oss. Hans liv och ljus tränger undan vårt mörker. som vi sjunger i psalmen 109: Han kommer ned till jordens grus med himlens kärlek, nåd och ljus och bjuder oss försoning. Så öppna hjärtats tempelhus och låt hans rika, fulla ljus därinne klart få skina. Då blir Guds under sett och känt det är advent! En sann och God Jul önskar jag Er! pastor Gunnar Hälsning från ungdomsledaren Julen stundar med gröt, tomtar, och julevangeliets budskap. Jag försöker i allt julstök med pepparkaks bak, tonårshäng och dansk fläskstek påminna mig själv om att det faktiskt är därför vi firar jul. Jultomten i all ära, men budskapet om kärlek och evigt liv är faktiskt lite större. Något som är förvånansvärt lätt att glömma bort i allt julbestyr. Just i juletid är det underbart att jobba i kyrkan, stämningen är hög, kören övar inför både lucia, Jesus Utmaningen och det kommande nyårslägret i Gislaved. Tonårs/äventyrarscouterna bastar (man ska vara ren till jul) och går julvandring.tonåringarna bakar pepparkakor, pysslar och övar inför det årliga julspelet, som självklart kommer bli lika fantastiskt fint som alltid! God jul och gud välsigne er alla önskar en lite julstressad ungdomsledare. Nya församlingsmedlemmar Jeanette Hoffmann, arbetar som kvalité- och miljöansvarig på Tenzo. Varför vill du vara med i församlingen? Jag hade en personlig upplevelse med Gud Jag hade samtalat med Gud i tio år och frågat duger jag? Finns du för mig? Finns du så visa det! Jag fick svar och mötte Gud! Nu vill jag närma mig Gud och lära känna honom bättre Jag vill ju också lära mig mer om Gud för att kunna möta andra då de frågar mig om varför jag är kristen. Självklart räcker det ju med att man bara vet. Men, vill ändå kunna bemöta och kanske kunna ge några svar, även om det inte alltid finns svar på allt I samband med min sons konfirmation gick jag på gudstjänsterna och då kände jag gemenskap och värme. Jag har inte gått med i församlingen för att umgås och dricka kaffe utan för att lära mig mer! Jag är med i en cellgrupp och där blir det djupare diskussioner och funderingar. Vi samtalar och lyssnar på varandras åsikter. Predikan kan också ge mig mycket. Vad gör du på din fritid? Jag promenerar gärna och så tycker jag om att läsa. Nathalie Bahn, ungdomsledare Varför vill du vara med i församlingen? Jag vill vara med i församlingen dels för att jag jobbar här och är anställd av er som är med i församlingen. Men också för att jag tycker det är viktigt att ha en kristen gemenskap där man bor. Och eftersom jag nu flyttat från Bor och bor här i Smålandsstenar, så valde jag att byta församling, snitsigt värre, eller hur! Vad gör du på fritiden? Vilken fritid?

3 Emilie Ottosson, 16 år, studerar på Naturvetenskapligt program Varför vill du vara med i församlingen? Att gå men i församlingen var inte precis något jag hade tänkt på att göra, men när jag döptes blev det en naturlig del att jag gick med i församlingen. Vad gör du på din fritid? På min fritid umgås jag med mina kompisar, är i kyrkan, pluggar och tränar. Emma Hoof, 16 år, studerar på Omvårdnadsprogrammet Varför vill du vara med i församlingen? När jag döpte mig kändes det naturligt att bli medlem. Jag har varit söndagsskollärare innan och nu tyckte jag det passade att bli medlem. Vad gör du på din fritid? Jag är med kompisar, jag är ledare i Stämbandet, tränar på gym och spelar innebandy. SMU:s JUL- och LUCIAFEST Söndag 12 dec kl Söndagsskolan ger oss sedvanligt Luciaprogram. Ungdomskören (som vi har tillsammans med Gislaved) är med och sjunger. Det blir julgröt och dans kring granen m.m. Södagen innan jul får vi besök av Göran Holmberg från Anderstorp. Göran är djupt engagerad i missionsprojekt av olika slag, bl. a. med många kontakter i Ryssland. Gudstjänsten kommer att präglas av Svenska Missionskyrkans missionstema Mirakel. I den här gudstjänsten hälsar vi nya medlemmar välkommen till vår församling! Du som funderar kring församlingsmedlemskap ta kontakt med pastor Gunnar. NYÅRSFESTIVAL i Gislaved tillsammans med Team Evangelisation Senast det begav sig var påsken 2008, då vi hade påskfestival med Team Evangelisation. Nu är det dags igen. Alla vi frikyrkor i Gislaveds kommun har tillsammans med Ictus (kristna skolföreningen på Gislaveds gymnasium) beslutat att inbjuda ungdomar till vår region och NYÅRSFESTIVAL. Vi förväntar oss att ungdomar från södra- och mellansverige kommer hit. Många av våra egna ungdomar kommer att delta i lägret. Det blir lovsång, drama, bön, studium, happenings på sta n och kvällsmöten. Ungdomskören och SÖN:DA medverkar. Kvällarnas festivalmöten i Gislaveds sporthall är offentliga. Ta chansen att möta kristna ungdomar som vill dela med sig av sin tro. Förhoppningsvis får vi besök av lägret i vår gudstjänst 2 januari. Vill du veta mer om Team evangelisation

4 28-30 Januari 2011 har vi KYRKORNAS GEMENSAMMA HELG här i Smålandsstenar. Vi har väl lyckats att skapa rätt så spännande och fina helger de senaste åren. Nu hoppas vi att vi har träffat rätt i planeringen även detta år: MISSIONSFEST 6/ Vi är mycket glada att få besök av vår missionsföreståndare Göran Zettergren. Göran kommer att träffa församlingsstyrelsen kl , sedan får vi tillfälle allihop att lyssna till vår duktiga missionsföreståndare i vår missionsfest. Vi uppmanar oss alla till en god missionsgåva på Trettondagen! SÅNG- och MUSIKGUDSTJÄNST blir det 16 januari, då vi får besök av Anders Andersson. Anders är en gla värmlänning, med en stor och varm röst. Han är dessutom skolchef för Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping. Fredag 28 januari kl i Missionskyrkan Vad har Gud med vapen att göra? Fredsaktivisten och diakonen Annika Spalde, Mjölby. Fyra saker du inte vill veta om svensk vapenexport. Har kyrkan och kristna ett ansvar i dessa frågor? Varför försöker man ta sig in till nya JAS-plan i Linköping för att banka på dem med en hammare, när man vet att det kommer att bli fängelse? Vad säger bibeln om vårt förhållningssätt till konflikter, våld och vapen? Vad får en övertygelse kosta? Det är något av det diakonen i Svenska kyrkan Annika Spalde kommer att dela med oss. Tidningen Dagen placerade henne på sin lista över 100 bra förebilder 2008 med motiveringen: Sveriges mest aktiva diakon. Nöjer sig inte med att fördöma orättvisor i samhället. Hon agerar mot dem, för att få andra att få upp ögonen. Arbetar för djurens rätt med civil olydnad som metod. Tillfälle till frågor. Kvällsfika. Lördag 29 januari kl i Pingstkyrkan Vinna hela världen. Sångerskan och låtskrivaren Jenny Berggren, Göteborg. Förra året kom hennes bok med samma namn. Jenny Berggren sjöng i ett av Sveriges genom tiderna mest kända band, Ace of Base, som legat etta på den amerikanska billboardlistan, något bara Björn Skifs, Abba och Roxette mäktat med. Deras första skiva är världens hittills mest sålda debutalbum med sina 23 miljoner ex och den toppade listorna i 16 länder. Hon kommer att berätta om framgångens pris, om självbild, kroppsideal, sviktande självförtroende, inte minst knivöverfallet i hennes hem och frågan det ledde fram till: Vem är jag nu?, men också om tro, integritet och att vara älskad precis som man är. Tillfälle till frågor. Kvällsfika.

5 Söndag 30 januari kl i Smålandsstenars kyrka Winnerbäcksmässan För dig. Tillsammans med musiker från Växjö. Så här tänkte prästen och musikern Lars-Gunnar Selinder och hans arbetskamrater inom olika professioner i Svenska kyrkan i Växjö: Om vi redan är så många i kyrkans värld som är berörda av Lars Winnerbäcks texter och musik, existentiella frågeställningar och beskrivningar, så kunde kanske en mässa, en nattvardsgudstjänst, som bygger på hans sånger var ett sätt att nå dem som kyrkan inte alltid har så lätt att nå. De gjorde en mässa som har fyllt Domkyrkan till sista plats, fyllt Stortorget i Växjö på Världens Fest i somras och i januari 2011 sänds i Sveriges Radio P1. Kvällsfika. Inspelning av gudstjänster m.m. Vi håller på att införskaffa ny dator och program till ljudteknikerna. Dels vinner vi bättre och högre kvalité på det som visas via projektorn längst fram i kyrkan. Dessutom lägger vi om inspelningsrutinerna av gudstjänsterna. Hittills har vi spelat in på ljudkassett, en teknik som börjar bli gammal och sällsynt. Vi tror att alla numera har tillgång till, eller kan köpa, en CD-spelare. Vi kommer i fortsättningen att spela in gudstjänsterna på cd-skivor, för utlåning som vanligt. Dessutom, kommer vi att lägga upp ljudfilerna (MP3-format) på kyrkans hemsida. Du som har tillgång till dator och internetuppkoppling, kan hämta hem och lyssna. Om du inte vet hur du ska göra, brukar ungdomar och barn eller barnbarn ha koll på läget December Almanackan i Burseryd, JESUSUTMANING (ungdomssamling) SMU:s JUL- och LUCIAFEST, söndagsskolan, Ungdomskören, N. Bahn, G. Palmgren m. fl. Julgröt, dans kring granen m.m EKUMENISK BÖN i Församlingshemmet DAGLEDIGATRÄFF, Advent- och julsånger med Sayaka Oguni GUDSTJÄNST, Mirakel, Årets Missionstema i SMK, Göran Holmberg, G. Palmgren m. fl. sång: Jenny Krantz, hälsning av nya medlemmar JULSPEL, Tonår ansvarar JULANDAKT på Hagagården, G. Palmgren och sångare JULNATTGUDSTJÄNST, Ewa Odin sång, Johan Odin trumpet, Victor Nordliden cello, Maj-Lis Billvén orgel, Gunnar Palmgren GUDSTJÄNST, G. Palmgren 29/12 2/1 NYÅRSFESTIVAL i Gislaved, tillsammans med Team Evangelisation och alla frikyrkoförsamlingar i Gislaveds kommun (se sep. artikel) Offentliga festivalmöten i Gislaveds sporthall Onsd FESTIVALMÖTE, inledningsmötet Torsd FESTIVALMÖTE Fred FESTIVALMÖTE Lörd NYÅRSGUDSTJÄNST FESTIVALMÖTE Sönd f.m. är lägerdeltagarna fördelade på lokala församlingars gudstjänster i regionen. Sönd FESTIVALMÖTE, avslutningsmötet på Tre Björkar, NYÅRSBÖN, Magnus Nydén

6 Januari GUDSTJÄNST, troligen medverkande från nyårslägret MISSIONSFÖRESTÅNDARE Göran Zettergren träffar styrelsen MISSIONSFEST Missionsföreståndare Göran Zettergren, Missionsrådet, G. Palmgren m. fl. sång: Sayaka Oguni, Insamling till Svenska Missionskyrkans missionsarbete till våra systerkyrkor i andra länder. Servering GUDSTJÄNST med Nattvard, G. Palmgren, sång av ungdomar EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan KONFIRMANDLÄSNING i Pingstkyrkan SÅNG- och MUSIKGUDSTJÄNST med sångare Anders Andersson, konfirmanderna STYRELSEN träffar Runar Eldebo m. fl. för utveckling och coaching SMU STARTAR VÅRTERMINEN vecka 3! EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan VERKSAMHETSRÅDET m.fl. utvärderar och drar upp riktlinjerna för kommande säsong på Tre Björkar ANDAKT på Hagagården GUDSTJÄNST, sång: Amanda Hulebo och Karl- Johan Eriksson EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan ANDAKT på Mariagården /1 KYRKORNAS GEMENSAMMA HELG (se sep. artikel) Fred i Missionskyrkan, Vad har Gud med vapen att göra? Diakon Annika Spalde Från Mjölby, Kvällsfika. Lörd i Pingstkyrkan, Vinna hela världen, Sångerskan och låtskrivaren Jenny Berggren från Göteborg, Kvällsfika Sönd i Smålandsstenars kyrka, Winnerbäcksmässan För Dig, musiker från Växjö, kvällsfika. Februari EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan FÖRÄLDRAKVÄLL MED SCOUTERNA STYRELSEN sammanträder ANDAKT på Hagagården 05 LIVE ungdomsmöte i Pingstkyrkan GUDSTJÄNST med Nattvard, G. Palmgren EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan ANDAKT på Mariagården GUDSTJÄNST, G. Palmgren EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan DAGLEDIGTRÄFF GUDSTJÄNST EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan Sammanträde med ungdomsrådet KONFIRMANDLÄSNING i Pingstkyrkan. (Föräldrarna med på fredagkvällen) på Tre Björkar, FAMILJEGUDSTJÄNST, Efter gudstjänsten grillning och uteaktiviteter beroende på väder! Mars EKUMENISK BÖN i Församlingshemmet GUDSTJÄNST med Nattvard, G. Palmgren EKUMENISK BÖN i Församlingshemmet GUDSTJÄNST, pastor Andreas Sundelid från Sennan.

7 Efterlysning Vi efterlyser hela och rena leksaker, modell större, typ Bobbycars, traktorer, dockvagnar m.m. Vi tänker nämligen städa upp och slänga det som är trasigt i lekförrådet i källaren, lås ska sättas på dörren m.m. Så har ni gamla leksaker som era barn blivit för stora för, lämna gärna in dem på expeditionen i kyrkan. Det gör ju inget om det kommer in mer än en sak av varje, det skulle spara många tårar och bråk om det fanns mer än en Bobbycar t ex. Tack på förhand! Ungdomsrådet Tre Björkar Efter en härlig första säsong på Tre Björkar planerar vi i vinterkylan för lite små åtgärder och justeringar som vi gör under vintern/våren Vi har låtit göra en ljudutredning med ljudmätningar av efterklangstiden och ser då att lokalen idag har ideala förhållanden för akustisk musik men behöver förbättra ljudabsorptionen i frekvenserna för tal och samtal. Vi skall därför komplettera med ljudisolering bakom perforerade gipsskivor på några väggytor samt montera ljudabsorberande textilier i taket. Vi har också lite arbete kvar med utrymningstrappa och plattform som skall justeras. Vi gör ett gemensamt ryck i arbetsgrupperna en bit in på det nya året. Väl mött 2011! Hälsningar genom byggnadskommittén GEMENSKAPSHELG på STRANDSGÅRDEN 2-3 april 2011 Tillsammans med Strandgården, Carina & Göran Berggren, samt kyrka i Villshärad och Anna-Karin Wirdheim-Herngren, som vi är stödförsamling till, planerar vi nu för en mycket intressant gemenskapshelg. Vi har bjudit in pastor Lena Huld från Styrsö, för att låta henne inspirera kring frågor hur vi ska nå ut till kyrkoovana människor. På Styrsö har man gjort en pionjär nystart i församlingen Vi tror att Lena kan inspirera såväl kyrka i Villshärad, såväl som oss i Smålandsstenar med bl. a. vårt Tre Björkar! Dessutom planerar vi för mycket sång och musik under helgen, för alla åldrar med Jessica och Anders Nylander! Familjehappening Vi sjunger tillsammans, lär oss nya sånger och spelar rytminstrument. ca 1,5 tim Håll i hatten musiklotteriet där hatten bestämmer sången blandad repertoar med kända kristna sånger, barnvisor, psalmer och allsånger. Någonstans finns vinstlotten som ger ett litet pris. Barnkören Today - Alla barn från åk 1 och uppåt är välkomna att lära sig ösiga låtar med härligt ca 1 tim gung, som vi sedan använder på söndagens Gudstjänst.

8 Prova på gospel - Nu får du som är vuxen chans att vara med och testa gospelmusiken. ca 1,5 tim Kanske brukar du aldrig sjunga, kanske är du van. Oavsett är det bara att hänga med om du har lust. Med enkla övningar och texter lovar vi att det svänger. Workshop Gudstjänst - På söndag förmiddag knyter ni ihop alla delarna till en Gudstjänst för alla åldrar. En riktig musikfest till Guds ära! Detta blir alltså en helg för alla åldrar! Boka in 2-3 april 2011 på Strandgården! Mer detaljerad info kommer till våren. Välkommen till Strandgården - En kurs- och lägergård på Hallands västkust Cellgrupper / bönegrupper En mycket viktig del i församlingens liv och verksamhet är våra cellgrupper. Vi har tre grupper igång, som möts ca var fjortonde dag, till studium, samtal och bön. Hör av dig till Gunnar om du vill vara med i en grupp from januari. Några röster från cellgrupperna: Man kan prata om saker i Bibeln man inte förstår Det är intressant att höra andras åsikter. Jag får hjälp med att komma igång med bibelläsning- tycker det är svårt att göra det på egen hand. Man kan ta upp personliga saker och man vet att det stannar i gruppen. Det är bra att vara i en mindre grupp, där vi kan vara öppna, ärliga och tillgängliga för varandra. Jag ber inte högt i kyrkan, men i gruppen vågar jag det. Vi kan hjälpa och stötta varandra för vi har så mycket erfarenhet. Det blir djupare samtal här än vid kyrkkaffet. Skönt att komma hit och be. Jag längtar till nästa gång! Jag förstår inte varför fler inte vill vara med i en grupp. Det är skönt att dela med sig av sina bekymmer och glädjeämnen. Det blir en fin gemenskap. Det är en styrka att be tillsammans. Cellgruppen betyder mycket för mig! Här kan man snacka om mycket man inte snackar om hemma. Och man har bra gemenskap!

9 Missionsrådet Församlingsboken Den ekumeniska freds- och missionsgudstjänsten under den Globala veckan blev en glädjefull högtid. Missionsengagerade medlemmar i våra tre kyrkor berättade om projekt i Afrika, Indien och Ryssland. Unga musikanter och sångare förhöjde feststämningen. Alla vi som var med upplevde den varma gemenskapen och hur viktigt och intressant det är att lära mer om varandras olika missionsarbeten. Nu under advent och jultid har Svenska Missionskyrkan särskilt fokus på vårt missionsarbete i andra länder. Läs därför extra noga vad vår pastor har skrivit om gudstjänsten den 19 december och om Missionsfesten på Trettondagen. Låt oss verkligen se fram emot dessa två högtider. Nya medlemmar Nathalie Bahn Klementinstigen 2 B Smålandsstenar Tel Emma Hoof Odongatan Smålandsstenar Tel Emelie Ottosson Lupinvägen Smålandsstenar Tel Jeanette Hoffman Malmgatan Smålandsstenar Tel 31714

10 Döpta Söndagen den 12 september döptes Herman Nyström i vår gudstjänst. Herman är son till Jenny och Mattias Nyström. I gudstjänsten söndagen den 26 september 2010, döptes fyra av våra ungdomar: Emma Hoof, Manfred Hulebo, Daniel Odin och Emelie Ottosson. Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 30/12 2/1 (decemberledigheten), 22-23/1, samt 19-20/2. Gunnar är på Missionskyrkans vinterkonferens i Stockholm 10-13/1. Ungdomsledare Nathalie Bahn har ledig helg + kompledigt 21-28/12, kompledigt 3-10/1, ledig helg 29-30/1 samt 19-20/2. Välsignad I gudstjänsten den 17 oktober 2010 välsignades Minna Oguni. Minna är dotter till Sayaka och Seigo Oguni. Adressändringar m.m Adressändringarna är så många, att vi hänvisar till nya matrikeln som är under upptryckning. Expedition Telefon Fax Burserydsvägen 2 Box Smålandsstenar Bankkonto Församlingen Bankgiro Församlingen Postgiro SMU Pastor Gunnar Palmgren Bostad Mobil

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010 Skolan har startat. De första arbetsveckorna efter semestern är avverkad. SMU har dragit igång igen och församlingens verksamhet återgår till normal höstintensitet.

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Advent- och Julfirande, men inte till varje pris! Det pågår en något märklig och svårbemött debatt i vårt samhälle just nu. Är det lämpligt att låta

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011 Vårhälsning från pastorn KYRKNYTT VÅREN 2011 Snart kommer den Våren! 4 mars och allt är fortfarande fruset och hårt. Gott om knotiga livlösa grenar är det. Några gamla fjolårslöv virvlar runt i de iskalla

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT HÖSTEN 2011 En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. Förhoppningsvis har du sköna dagar av avkoppling och rekreation

Läs mer

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09 Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 19-20/12 (sent uttagen novemberledighet), 1-3/1 (decemberledigheten). Gunnar tar ut två semesterveckor 12-25/1 + ordinarie januariledighet 26-27/1,

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Anvisningar Delandet av brödet och vinet har sin grund i passionsberättelsen. I sin sista måltid visade Jesus hur han genom att ge sitt liv räcker liv till människorna.

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89 Vecka 1 2016 En vanlig vecka Efter alla helgdagar och alla festligheter kan man längta efter en helt vanlig vecka. Det blev en mycket god julfest på Trettondagen. Tack ni alla som kom och medverkade på

Läs mer

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar...

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... Sommarhälsning från pastorn Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... KYRKNYTT SOMMAREN 2011 Det är inte bara blommor och blad som knoppar Vad härligt det är för barnen

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 Det kommer en gryning, vi har sett det förut. När allt är som mörkast, rinner mörkret ut. Det kommer en gryning, vi ska vänta på den.

Läs mer

Missionskyrkan. i Alvesta kommun. Idag är en Frälsare född!

Missionskyrkan. i Alvesta kommun. Idag är en Frälsare född! Missionskyrkan i Alvesta kommun December 2016-Februari 2017 (4:2) Idag är en Frälsare född! Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta. Luk 2:15 De föll ner och

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014 Kyrknytt Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall

Läs mer

September / Oktober 2014

September / Oktober 2014 September / Oktober 2014 Foto: John Redstig Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. September 2014 V Dat Dag Tid Samling 36 2 tisd 19:00 Omsorgsgruppen 3 onsd

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Andra söndagen i advent Guds rike är nära Sankt Pauli kyrka 10 december 2017

Andra söndagen i advent Guds rike är nära Sankt Pauli kyrka 10 december 2017 Andra söndagen i advent Guds rike är nära Sankt Pauli kyrka 10 december 2017 Psalmer: 111, 697:6, 423, 386:1-2, 736,39 (off), 106 Dagens textläsningar finns i psalmboken på sidan 1266. Söndagskola: Lilla

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo.

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo. Nr 4/2016 September-Oktober S å ser jag din kärlek från Dig Så känner jag livet inom mig Som himlen runt vår jord, ditt ord består Då vet jag att du älskar Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling Centrumkyrkan Julbetraktelse För mig har advent och julen alltid främst handlat om tre saker. Traditionerna, familjen och lukten. Eller doften kanske jag ska säga. Pepparkakor, saffransbullar, granbarr,

Läs mer

PROGRAM VINTERN

PROGRAM VINTERN PROGRAM VINTERN 2018-19 Jesus går före Vid den här tiden på året firar vi att Jesus, Guds son kom till världen och föddes i ett stall i Betlehem. Vi talar om Jesusbarnet i krubban. Det är en fin berättelse.

Läs mer

Tureholms kyrkan n. januari-april 2013

Tureholms kyrkan n. januari-april 2013 Tureholms kyrkan n januari-april 2013 Jag tror himlen finns redan här överallt, där Jesus är Herre i hjärta och hem. Jag tror himlen sedan blir mer än jag tror, ja, mer än min vackraste dröm här på jord.

Läs mer

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på livet?

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Församlingsblad Advent, Jul och Nyår 2016 Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Till Dig Ett nytt nådens år från Herren ekonomiskt kanske Herren också bjuder in oss till något nytt. Nu behöver

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka.

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka. Max kom till Kyrkis i Apelgården och gav oss en fantastisk julängel med riktigt starka gröna vingar. JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och

Läs mer

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen Samtal med Gud Nr 6 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet VÅR FADER Den viktigaste kristna bönen är den bön som Jesus lärde sina lärjungar. I den lär han oss att be till Gud som vår far: Vår Fader,

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

PROGRAM 2 juli - 24 september

PROGRAM 2 juli - 24 september Wesleybladet 2017-3 PROGRAM 2 juli - 24 september 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-3 Sommartema: Abraham, Isak och Jakobs Gud Söndag 2 juli 18:00 Sommargudstjänst med nattvard Abrahams

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Mars Juni 2011 Snö och kyla, tö, halka och is. Denna vinter har vi verkligen fått smaka på båda delarna i fullt måtto. Och än är inte vintern slut.

Läs mer

December Februari Program. Immanuelkyrkans församling & Baptistförsamlingen. Ödeshög

December Februari Program. Immanuelkyrkans församling & Baptistförsamlingen. Ödeshög December 2018 - Februari 2019 Program Immanuelkyrkans församling & Baptistförsamlingen Ödeshög Pastorn har ordet: Advent Handlar om Jesu ankomst Guds rikes ankomst Fridens ankomst Den blir konkret i vårt

Läs mer

Begravnings- gudstjänst

Begravnings- gudstjänst Begravnings- gudstjänst P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Klockringning Musik Samlingsord P: I Guds, den treeniges, namn.vi är samlade för att ta avsked av NN och för

Läs mer

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG Equmeniakyrkan ÅRJÄNG dec 2015 - feb 2016 En av våra församlingsmedlemmar Amelie Länsberg Rylander, skriver många dikter som handlar om tro och livet. De handlar om tacksamhet, om att bli sårad, trygghet,

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09 Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson Garde Församling Östra Missionsförsamlingen FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda ÄR DU VÄVSUGEN? Vävstuga

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill leda Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder

Läs mer

September Oktober 2015

September Oktober 2015 Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet

Läs mer

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Vid kvällsgudstjänsten på alla helgons dag minns man under förbönen dem som dött i tron på Kristus och särskilt de församlingsmedlemmar som har avlidit under året.

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU Nr 3 december 2010 februari Gud blir människa!

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU Nr 3 december 2010 februari Gud blir människa! Missionskyrkan Falköping Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU Nr 3 december 2010 februari 2011 Gud blir människa! Så står vi återigen inför en julhelg där vi får möta det lilla barnet i

Läs mer

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Nr 4. december februari Kontaktpersoner Pastorns sida...

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Nr 4. december februari Kontaktpersoner Pastorns sida... På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. december 2017 - februari 2018 I detta nummer kan du läsa om... Kontaktpersoner... 2 Pastorns sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Kompis... 6 Söndagsskola... 7 Upptäckargrupp...

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

B. På årsdagen av dopet

B. På årsdagen av dopet B. På årsdagen av dopet På årsdagen av dopet kan man hålla andakt. Detta formulär kan i tillämpad form användas också i sådana situationer, där dopets betydelse betonas, t.ex. på läger vid andra församlingstillställningar.

Läs mer

December Februari 2017

December Februari 2017 Kyrknytt December 2016 - Februari 2017 Pastorns funderingar 2 Nu när jag skriver mina funderingar är det november månad, en månad som för många är en ganska tråkig månad för då brukar det vara mörkt och

Läs mer

Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 27 november 2014 1 februari 2015. Tema: Hopp

Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 27 november 2014 1 februari 2015. Tema: Hopp Programblad för Equmeniakyrkan Falköping 27 november 2014 1 februari 2015 Tema: Hopp HOPP I EN HOPPLÖS TID! FÖRSKOLAN UTSIKTEN VAD HOPPAS DU AV 2015? MATILDA VÅR NYA HUSMOR Det finns hopp om ett evigt

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD april - maj februari 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Det är femtio dagar mellan Påsk och Pingst, två av våra största kristna högtider. Tiden mellan

Läs mer

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019 Programblad,, Kyrksalen Tobo Dec 2018 -feb 2019 Gläns över sjö och strand, stjärna ur fjärran, du som i Österland tändes av Herran! Stjärnan från Betlehem leder ej bort men hem. En Fridfull Julhelg & Ett

Läs mer

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA]

[CONFIRMARE=BEKRÄFTA] [CONFIRMARE=BEKRÄFTA] Välkommen som konfirmand! Varje år är det omkring hundra ungdomar i församlingen som blir konfirmerade. Nu inbjuder vi främst dig som är född 2002 att bli konfirmand under kommande

Läs mer

Gudstjänst på julaftonen

Gudstjänst på julaftonen Gudstjänst på julaftonen Julaftonens gudstjänst firas på eftermiddagen. Om julaftonen är en söndag kan gudstjänsten firas som församlingens huvudgudstjänst. I Inledning 1. Ingångspsalm Psalmen kan ersättas

Läs mer

- Adresser, telefon, mm - - Telefon -

- Adresser, telefon, mm - - Telefon - - Adresser, telefon, mm - Pingstförsamlingen, Industrigatan 2, 335 31 Gnosjö - Telefon - Pastorsexpeditionen 0370-919 16 Lyckeborg Förskola 0370-910 39 Stefan Lindgren 072-543 14 04 Michael Jansson 076-766

Läs mer

PROGRAM. Mars April Maj. VetlandaAllianskyrka

PROGRAM. Mars April Maj. VetlandaAllianskyrka PROGRAM Mars April Maj VetlandaAllianskyrka LEDIGHET Svens lediga helger: 15-17mars, 12-14april, 31maj-2juni Davids lediga helger: Är i regel ledig de helger han inte medverkar i gudstjänsten. PASTORNS

Läs mer

P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger

P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Vigselgudstjänst P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Musik Under musiken går brudparet in i kyrkan. Samlingsord P: I Guds, den treeniges, namn. P: Vi har samlats till vigsel

Läs mer

Församlings. oktober november december bladet. Alliansförsamlingen & Baptistförsamlingen i Nässjö.

Församlings. oktober november december bladet. Alliansförsamlingen & Baptistförsamlingen i Nässjö. Församlings bladet. oktober november december 2011 Alliansförsamlingen & Baptistförsamlingen i Nässjö www.tabbe.org www.nassjoallians.nu Pastor Anders Meyer 0380-37 08 28, 076-94 222 70 anders.meyer@spray.se

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Marias advent Andra söndagen i advent

Läs mer

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr:

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr: Programblad September - November 2018 Vår församling Värne Alliansförsamling består idag av drygt 90 medlemmar. Vår församling bedriver ett stort arbete bland barn & ungdomar med bland annat Söndagsskolan,

Läs mer

Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare i Svenska Missionskyrkan.

Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare i Svenska Missionskyrkan. Vill du bli... diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare! Har du någon gång funderat på att bli diakon, missionär eller pastor? Det fi nns alltid behov av nya medarbetare

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Församlings. januari februari mars. bladet. NÄSSJÖ. Allians & Baptist FÖRSAMLING

Församlings. januari februari mars. bladet.   NÄSSJÖ. Allians & Baptist FÖRSAMLING Församlings bladet www.nabf.se NÄSSJÖ Allians & Baptist FÖRSAMLING januari februari mars 2013 Nässjö Allians- och Baptistförsamling Pastor Anders Meyer tel: 076-94 222 70 e-post: anders.meyer@spray.se

Läs mer

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand! Vad är konfirmation egentligen? Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt

Läs mer

Kalender för Missionskyrkan Upplands Väsby

Kalender för Missionskyrkan Upplands Väsby December 2018 Sön 23 11:00 Tema: Herrens moder. Ingemar Jarlebring leder, Göran Bondesson predikar, organist Olov Olofsson. Mån 24 20:00 Julbön julens evangelium i text och sång. Ellen Jernberg, sång,

Läs mer

Dece Dec mb e er e

Dece Dec mb e er e December 2016 Hösttankar från pastorn. I Johannesevangeliets inledning finns de kända orden: Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Så här i hösttider behöver jag de orden. Missförstå

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2016

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2016 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2016 Månadsblad nr 3 2016 OKTOBER På högtidens sista och största dag ställde sig Jesus och ropade: Är någon törstig så kom till mig och drick. Den som tror

Läs mer

Programblad. Senorens. Missionshus. Läs om: Vårens spännande program örsamlingens ungdomsarbete - Fredagsmix - Söndagsskolan Närhet i Landet Lagom

Programblad. Senorens. Missionshus. Läs om: Vårens spännande program örsamlingens ungdomsarbete - Fredagsmix - Söndagsskolan Närhet i Landet Lagom Programblad - Senorens Missionshus, våren 2015 Läs om: Vårens spännande program örsamlingens ungdomsarbete - Fredagsmix - Söndagsskolan Närhet i Landet Lagom Du är ALLTID välkommen till Senorens Missionshus!

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING

Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD Procession med vigselparet kan förekomma under klockringning inledande musik. Gudstjänsten kan inledas med orgelmusik annan instrumental- vokalmusik. Fast

Läs mer