Program vuxna. Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program vuxna. Hösten 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00"

Transkript

1 Älmhults Bibliotek Program vuxna Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Tors kl Fre kl Lör kl

2 Litteratur Författarafton 7/9 kl Foto: Casia Bromberg 12/10 kl Foto: Sofia Runarsdotter 16/11 kl Foto: Ulla Montan Majgull Axelsson Har tilldelats flera priser för sina dokumentära böcker om tredje världen och romaner om utsatta människor. Jag heter inte Miriam är en stark skildring om en romsk kvinna som för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück antar en judinnas identitet och hamnar i Sverige med de Vita bussarna. Skammen och utanförskapet leder till att hon döljer sin rätta identitet fram till sin 85-årsdag. Håkan Östlundh Är med böckerna om gotlandspolisen Fredrik Broman en deckarförfattare som håller spänningen vid liv. I den sjunde och sista delen Män ur mörkret, tar Finkalks informationschef årets premiärdopp i poolen. Hans fru hittar honom död i en av däckstolarna bunden och torterad. En politiker, som uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott, hittas mördad i sin lägenhet i Visby. Lena Andersson Känd författare och litteraturkritiker och vinnare av Augustpriset 2013 för Egenmäktigt förfarande. I hennes nya roman, Utan personligt ansvar, är Ester Nilsson tillbaka. Fem år efter Hugo Rask träffar hon skådespelaren Olof Sten och inleder en relation fast Olof inte vill se det så och inte tänker lämna sin fru. Med skarp blick och mycket humor skildras älskarinnans roll i vår kultur. Biljettpris: 60:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post:

3 Litteratur Bokcirkel höstens författare För dig som tycker om att läsa och diskutera böcker tillsammans med andra. I varje cirkel läser och diskuterar vi en bok av höstens författare. 17/8 + 31/8 21/9 + 5/10 2/11 + 9/11 Majgull Axelsson Jag heter inte Miriam Håkan Östlundh Släke Lena Andersson Egenmäktigt förfarande Max 10 deltagare per cirkel. Fika: 30:-. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: 28/10 18/11 9/12 Kl Bokcirkel after work för män Vi fortsätter i höst med en egen bokcirkel för manliga deltagare. Varje gång läser och diskuterar vi en ny novell först två samtida och sedan en klassiker. Kom direkt efter jobbet! Elsa Billgren Man kan vinka till varandra från balkongerna Klas Östergren Ravioli Michail Bulgakov Livets stråle Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Kl

4 Litteratur Boklunch 18/9, 23/10 och 27/11 Boklunch Läsvärda boktips presenteras av bibliotekets personal medan du avnjuter en god lunch i en avspänd och opretentiös miljö! Passa på att kombinera dina behov av både mat och böcker. Gör boklunchen till ditt eget fredagsmys eller dela upplevelsen med en kompis. Kl Lunch kostar 70:- och måste bokas senast onsdagen i samma vecka. För mer info och bokning kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Bokcirkelkassar Läs tillsammans! Vill du starta en bokcirkel? Låna då en färdig bokcirkelkasse på biblioteket. Läs och diskutera tillsammans med dina vänner. Varje kasse innehåller 10 exemplar av samma titel + diskussionsunderlag. Det finns böcker på både svenska och engelska alla värda en diskussion! Du hittar kassarna på en hyllgavel bland skönlitteraturen. Lånetiden är 8 veckor med möjlighet till omlån.

5 muntligt berättande Berättarkväll I bästa caféstil erbjuder vi en rad riktigt bra historier som vi kan spegla oss själva i och skratta gott åt. Detta till lätt förtäring för den som så önskar. 3/9 kl I medelåldern? Jag? Martin Svensson, ståuppkomiker från Helsingborg, berättar om sin upplevelse av att plötsligt en dag inse att han kommit i medelåldern. Mycket skratt och massor av igenkänning utlovas. Martin är professionell komiker och uppträder på scener som Norra Brunn i Stockholm. Just nu aktuell med humorföreställningen Femtio, frånskild och förvånad. 8/10 kl Utställningar Det finns ingenting som inte har hänt! Pelle Olsson, författare och muntlig berättare samt tredubbel svensk mästare i Berättarslam. Han berättar helst livshistorier, särskilt från sin äventyrliga barndom och från sitt ännu mer häpnadsväckande yrkesliv inom den svenska sjukvården. Har uppträtt som scenberättare över hela landet och bjuder på en osannolik föreställning om Småland och resten av världen. 12/11 kl Stekt boaorm och annat ur verkligheten Christina Strömwall, prisad pedagog och hyllad muntlig berättare, författar nästan alla sina berättelser själv. Hon säger: - Det gäller att hålla ögon och öron öppna, så att man inte missar en bra story. Sen måste det hela förpackas snyggt, kryddas med finess och kanske också vridas till. Ungefär som att betrakta verkligheten genom ett kalejdoskop. Låt dig fångas och njut! Max Entré: 10 60:-. deltagare Entré inkl. per cirkel. smörgås Fika: & 30:-. dryck För 120:- mer (beställs information senast och tisdag anmälan i samma kontaktabi vecka). Biljetter säljs på Älmhults bibliotek på tfn: eller e-post:

6 KUNSKAP Populärvetenskap 23/9 kl Jakten på liv i universum Peter Linde, docent i astronomi, redovisar de senaste vetenskapliga svaren och spekulerar i de ännu obesvarade frågorna. Jorden är inte längre i centrum, inte heller solen eller ens den galax, Vintergatan, som vi tillhör. Det pågår just nu en jakt på att hitta liv i universum. Kanske finns det i vårt eget solsystem? Kommer dagen när vi uppfattar ett meddelande från en utomjordisk civilisation? Foto: Gunnar Menander 4/11 kl Arvet från Bagdad Ingmar Karlsson, diplomat och ambassadör, om hur islamisk kultur avspeglas i vårt dagliga liv. En återkommande myt i den antiislamiska retoriken är att biblioteket i Alexandria där världens vetande var samlat, förstördes när staden erövrades av kalifen Omar år 642. Sanningen är att arabiska lärde i samarbete med kristna bevarade och utvecklade vårt grekiska arv som sedan fördes vidare till Europa. Foto: Roland Linell 2/12 kl Organ till salu Susanne Lundin, professor i etnologi, forskar kring medicinska frågor och dess samhälleliga konsekvenser. Behovet av organtransplantationer är stort och den svarta handeln med kroppsdelar utbredd. Det handlar om utnyttjade soptippsarbetare i Brasilien, dödsdömda fångar i Kina, åklagare i Israel och kirurger i Filippinerna. En organmarknad mellan medicinsk spetskompetens och ren människohandel. Samarrangör: Folkuniversitetet. Biljettpris: 40:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post:

7 INFORMATION Samhällsinformation 22/9 Konsumentrådgivning om dina rättigheter och skyldigheter som konsument. 20/10 Nyföretagarcentrum om att starta eget företag. 24/11 Kvinnojouren Märta om du eller någon i din närhet behöver någon att prata med och någon som lyssnar. Föreningsinformation Kl Vill du veta mer om några av dessa samhällstjänster? Ta då chansen att träffa dem på biblioteket och ställ dina frågor till dem. Kostnadsfri information. 19/9 Reumatikerföreningen om hur det är att leva med någon reumatisk sjukdom 24/10 28/11 Älmhults Innebandyklubb som berättar om hur kul det är att spela innebandy Kviltänglarna om vad kviltning är och hur man får till olika mönster Kl Få information om några av kommunens föreningar och om hur du blir medlem. Kanske är du sugen på att vara med?

8 kultur Gamla Älmhult Hur minns vi det gamla Älmhult? Kom och lyssna på några berättelser. 11/9 16/10 20/11 Kl Kl Kl Carl von Linnés barndom Anton Härder berättar om Linnés barndom i Älmhult. Malte - en levnadskonstnär Inger Olofsson och Vidar Lundbäck berättar om ett original. Biljettpris: 20:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post: Filmklubb För att se filmerna måste du vara medlem i bibliotekets filmklubb. Minnen från äldreomsorgen Anna-Lisa Ternelius berättar om äldreomsorg i Älmhult. 17/9 22/10 26/11 Kl Precious av Lee Daniels (USA), 105 min Kl A royal affair av Nikolaj Arcel (Danmark), 138 min Kl Tyrannosaur av Paddy Considine, (England), 88 min Max Fri entré, 10 deltagare fika 30:-. per För cirkel. mer information Fika: 30:-. För och mer platsbokning information kontakta och anmälan biblioteket kontakta på biblioteket tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post:

9 KREATIVITET Slöjdcafé 19/10, 26/10, 9/11, 23/11 och 30/11 Kl Brodera en kudde I samarbete med Hemslöjden i Kronoberg erbjuder vi varje termin olika former av kreativt skapande för vuxna. I höst har du möjlighet att lära dig tillverka en kudde efter gammal förlaga. Helene Damsö håller i undervisningen och visar dig hur du ritar mönster, för över mönstret till tyg, broderar med olika tekniker och slutligen monterar kudden med fyra hörntofsar. Samarrangör: Hemslöjden i Kronoberg. Gratis undervisning och kaffe till självkostnadspris. Max 15 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Utställningar Ställ ut i Ateljén eller Caféet Tillhör du de kreativas skara? De som njuter av att forma och återge efter eget huvud? Vår ateljéhörna är öppen för dig som vill ställa ut konstverk som du själv har skapat eller föremål från dina samlingar som du tror att någon annan skulle ha glädje av att få se. Du kan också ställa ut tavlor eller fotokonst i vårt café eller komma och bli inspirerad av vad andra har skapat. Välkommen! Max För mer 10 information deltagare per och cirkel. anmälan Fika: 30:-. kontakta För mer biblioteket information på tfn: och anmälan 20 kontakta eller biblioteket e-post: på tfn: eller e-post:

10 digital teknik Digital delaktighet IT för nybörjare Prova-på-träffar för dig som vill kunna använda dator och internet bättre. Kanske vill du lära dig att skicka e-post, söka i bibliotekets katalog eller släktforska. Du kan få prova att läsa en elektronisk bok (e-bok) och lära dig att ladda ner en DAISY (talbok för dig med läshinder). Höstens prova-på-träffar kan förläggas till en dag och tid som passar just dig! Anmälan till Prova-på-träff på Älmhults bibliotek Kryssa för den/de saker du är intresserad av: Lära känna datorn. Fånga musen, scrolla och högerklicka Bibliotekskatalogen. Söka, låna om, beställa. Betygsätta, recensera, tagga och tipsa. Internet. Vad kan man göra/hitta på Internet? Kort introduktion. E-post. Skaffa mig en e-postadress och lära mig skicka e-post. Släktforska på datorn. Vad kan man hitta på internet/databaser? Kort introduktion. Surfplatta. Vi visar hur en surfplatta, t. ex. I-pad, fungerar och hur du kan använda den. Läsplatta. Vi visar hur du kan ladda ner och läsa en elektroniska bok på en läsplatta. DAISY. För dig som av någon anledning inte kan läsa en vanlig bok. Namn... Telefon... De här dagarna och tiderna passar mig: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Förmiddag Eftermiddag Kväll Max Fråga 10 oss deltagare gärna om per mer cirkel. information Fika: 30:-. eller För anmäl mer dig information direkt till personalen och anmälan på biblioteket. kontakta biblioteket Tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post: Fyll gärna i ovanstående talong!

11 vi uppmärksammar 28 29/8 Familjefestivalen Biblioteket finns på torget under både fredagen och lördagen, och säljer utgallrade böcker för alla åldrar till verkligt fyndpris. Kom och fynda du också! Oktober Nobelpriset Inför tillkännagivandet av årets nobelpris i litteratur har du möjlighet att rösta på din kandidat och vinna en bok av pristagaren. Nobelpriset tillkännages en torsdag i oktober vi vet ännu inte vilken. Tillsammans inväntar vi tillkännagivandet och minglar med bubbel, snittar och tävling. Jul på biblioteket 27/11 8/12 kl /12 kl /12 kl Pepparkakshustävling! Gör du det läckraste pepparkakshuset i Älmhult? Lämna in ditt pepparkakshus på biblioteket senast fredag 27/11. Alla bidrag finns utställda 30/11 19/12. Kom och rösta på ditt favorithus! Vinnarna meddelas 21/12. Elmekören sjunger julsånger Lämna stressen hemma och kom till biblioteket för att njuta av vacker körsång. Mingel med glögg och pepparkakor från kl Ingen anmälan krävs. Julpyssel för barn & unga Vi dukar upp pysselborden för dig som har skaparlust. Drop-in! Julslöjda halmtomtar tillsammans Vi välkomnar stora som små till en kreativ förmiddag med Hemslöjden i Kronoberg. Vi slöjdar gammaldags tomtar i halm med textildetaljer. Fika ingår! Anmälan! Max För mer 10 information deltagare per och cirkel. anmälan Fika: 30:-. där så För krävs, mer kontakta information biblioteket och anmälan på kontakta biblioteket tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post:

12 HÄNDER PÅ BIBLIOTEKET AUGUSTI Mån 17 kl Bokcirkel Mån 31 kl Bokcirkel SEPTEMBER Mån 3 kl Berättarkväll Mån 7 kl Författarafton Fre 11 kl Gamla Älmhult Tor 17 kl Filmklubb Fre 18 kl Boklunch Lör 19 kl Reumatiker föreningen Mån 21 kl Bokcirkel Tis 22 kl Konsument rådgivning Ons 23 kl Populärvetenskap OKTOBER Mån 5 kl Bokcirkel Tor 8 kl Berättarkväll Mån 12 kl Författarafton Fre 16 kl Gamla Älmhult Mån 19 kl Slöjdcafé Tis 20 kl Nyföretagar centrum Tor 22 kl Filmklubb Fre 23 kl Boklunch Lör 24 kl Älmhults Innebandyklubb Mån 26 kl Slöjdcafé Ons 28 kl Bokcirkel NOVEMBER Mån 2 kl Bokcirkel Ons 4 kl Populärvetenskap Mån 9 kl Bokcirkel Mån 9 kl Slöjdcafé Tor 12 kl Berättarkväll Mån 16 kl Författarafton Ons 18 kl Bokcirkel Fre 20 kl Gamla Älmhult Mån 23 kl Slöjdcafé Tis 24 kl Kvinnojouren Märta Tor 26 kl Filmklubb Fre 27 kl Boklunch Lör 28 kl Föreningen Kviltänglarna Mån 30 kl Slöjdcafé DECEMBER Ons 2 kl Populärvetenskap Lör 8 kl Julsånger med Elmekören Ons 9 kl Bokcirkel Lör 12 kl Julslöjda halmtomtar facebook.com/almhultsbibliotek instagram.com/almhultsbibliotek Biljettinformation Biljettsläpp 24/8 Bokningar kan göras från kl den 24/8 på tfn: eller e-post: Bokade biljetter hämtas inom två veckor Bokade biljetter = köp Återköp av biljetter är inte möjligt Programservice Beställ programservice nästa gång du är på biblioteket, så får du en påminnelse om våra aktiviteter som sms eller e-post. Gratis!

13 HÄNDER PÅ BIBLIOTEKET SEPTEMBER Lör 5 kl Sommarlovsboken Tors 17 kl Babysagostund Tors 17 kl Bokslukarsällskapet Fre 18 kl Måla en saga Ons 23 kl Teaterlek Tors 24 kl Babysagostund Tors 24 kl Tekniklabb Fre 25 kl Sagoklang Ons 30 kl Teaterlek OKTOBER Tors 1 kl Babysagostund Tors 1 kl Bokslukarsällskapet Fre 2 kl Måla en saga Ons 7 kl Teaterlek Tors 8 kl Babysagostund Tors 8 kl Tekniklabb Fre 9 kl Sagoklang Lör 10 kl Nyfiken på en veterinär Tis 13 kl Författarbesök Ons 14 kl Teaterlek Tors 15 kl Babysagostund Tors 15 kl Bokslukarsällskapet Fre 16 kl Måla en saga Tis 20 kl Teknik + Ons 21 kl Teaterlek Tors 22 kl Tekniklabb Fre 23 kl Sagoklang Mån 26 kl Teckna zombies Tis 27 kl Minibio Tis 27 kl Monsterpyssel Ons 28 kl Spökvandring Tors 29 kl Minibio Fre 30 kl Minibio NOVEMBER Tis 3 kl Teknik+ Tors 5 kl Babysagostund Tors 5 kl Bokslukarsällskapet Fre 6 kl Måla en saga Fre 13 kl Sagoklang Tors 12 kl Babysagostund Lör 14 kl Rymden, stjärnor och planeter Tis 17 kl Teknik+ Tors 19 kl Babysagostund Tors 19 kl Bokslukarsällskapet Fre 20 kl Måla en saga Tors 26 kl Babysagostund Fre 27 kl Sagoklang DECEMBER Tors 3 kl Babysagostund Fre 4 kl Nalleövernattning Lör 5 kl Nallehämtning Ons 9 kl Julpyssel Biljettinformation Biljettsläpp 24/8 Bokningar kan göras från kl den 24/8 på tfn: eller e-post: Bokade biljetter hämtas inom två veckor Bokade biljetter = köp Återköp av biljetter är inte möjligt Programservice Beställ programservice nästa gång du är på biblioteket, så får du en påminnelse om våra aktiviteter som sms eller e-post. Gratis!

14 familjelördagar Lördag 5/9 Kl Lördag 10/10 Sommarlovsboken Avslutning för alla barn i årskurs F-6 som under sommarlovet har läst minst 5 böcker och fått ett presentkort. Kom och byt in ditt presentkort mot en prisbok. Passar du på att gå vår tipsrunda har du chans att vinna ytterligare ett fint pris. Välkommen till årets bokfest! Nyfiken på... en veterinär? Det finns mycket man kan jobba med. Möt en person med ett spännande jobb som berättar om vad som kan hända en vanlig eller ovanlig dag på jobbet. Den här gången får vi besök av Åsmund Follerås från Älmhults Veterinärklinik. Kl Lördag 14/11 Kl /12 Rymden, stjärnor och planeterr Det finns så mycket rymd i rymden. Och så många stjärnor. Och galaxer. En spännande förmiddag i vetenskapens tecken med Urban Eriksson, lektor i fysik med inriktning astronomi. Ta med dina barn, barnbarn, kompisars barn och lär er mer tillsammans! Samarrangör: Folkuniversitetet Kl Urban berättar och förklarar Kl Vi skapar på temat rymden Nalleövernattning Fredag 4/12, kl är barnen välkomna med ett gosedjur var. Vi läser först en saga tillsammans och därefter får barnen bädda ner sitt gosedjur och säga god natt! Lördag 5/12, kl får barnen hämta sitt gosedjur och se om de sovit eller hittat på hyss under natten. 3 6 år Alla aktiviteter är GRATIS! Anmälan till Nalleövernattningen krävs, övriga aktiviteter kräver ingen anmälan. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

15 Lov på biblioteket Höstlov Serietecknarworkshop Teckna zombier Måndag 26/10 Kl Kom och lär dig teckna zombier av serietecknaren och zombiermästaren Jimmy Wallin. Fika ingår! från 9 år Gratisbiljett! Minibio med popcorn och dricka Tisdag 27/10 Kl Torsdag 29/10 Kl Fredag 30/10 Kl år Gratisbiljett! Monsterpyssel Tisdag 27/10 Kl Vi gör monster och zombies i olika material. Kom och skapa ditt eget monster eller en zombie! från 6 år Drop-in! Spökvandring Onsdag 28/10 Kl Tror du på spöken? Vågar du vara med? En kuslig vandring i bibliotekets gömmor där du får lösa problem och ställs inför olika utmaningar. Kanske får du även sällskap av bibliotekets spöken, om de nu finns OBS! Endast MYCKET modiga barn! från 7 år Gratisbiljett! GRATISBILJETTER finns att hämta fr.o.m. 12/10 på Älmhults bibliotek. Begränsat antal deltagare! För mer information och biljetter kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

16 TEKNIKLABB år Torsdagar Kl Tekniklabb Tycker du om att utforska, upptäcka och experimentera? Då ska du anmäla dig till tekniklabbarna med Emma och Magnus. Kom och utforska med oss! Idag är de digitala möjligheterna mer än datorer. Vi provar att använda och experimentera med den nya tekniken. Kom och testa Raspberry Pi, e-slöjd och skärplottern! 24/9, 8/10 och 22/10 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: TEKNIK+ Från 13 år Tisdagar Teknik+ Om du är intresserad av teknik och programmering är detta aktiviteten för dig! Tillsammans med Emma och Roger utforskar du teknikens möjligheter. Du kommer att få prova på olika metoder och material. Kanske är du intresserad av robotar? Missa då inte tillfället när vi kommer att programmera och styra just robotar. Kl /10, 3/11 och 17/11 GRATIS! Ingen anmälan. Max 10 deltagare. För mer information kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

17 BOKSLUKARSÄLLSKAPET 8-11 år Torsdagar Bokslukarsällskapet Bokslukarsällskapet söker dig som tycker om böcker och att läsa. Sällskapet leds av stormästaren Emma. Tillsammans beskyddar vi slukarböcker så att böckernas verkliga magi inte går förlorad. Vågar du bli en av oss? Bokslukarsällskapet är också ett poddradioprogram som görs av Barnens bibliotek. Lyssna gärna på programmen på bokslukarsällskapet.se. Kl /9, 1/10, 15/10, 5/11 och 19/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Författarbesök Tisdag 13/10 Torsten Bengtsson Har du läst böckerna om Erik eller kanske serien om Kim och Lina? Nu har du chansen att möta författaren som har skrivit böckerna. Torsten har skrivit massor med spännande böcker för barn och ungdomar. Han har också skrivit några faktaböcker, kanske har du läst hans bok om Vikingarna? Kom till biblioteket och träffa Torsten! Hör honom berätta om hur han gör för att skriva så spännande böcker. Kl GRATISBILJETTER för både barn och föräldrar finns att hämta fr.o.m. 14/9. För mer information kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

18 måla en saga 3-5 år Fredagar Kl Måla en saga Cecilia och Magnus läser och berättar olika sagor för dig som vill följa med till fantasins värld! Därefter målar du vid eget staffli. Du kan måla något som du har inspirerats av i sagan eller kanske något helt annat? Kan det bli en ny saga? Vi hänger upp alla fantastiska målningar och du får sedan berätta vad du har skapat. 18/9, 2/10, 16/10, 6/11 och 20/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: TEATERLEK 5-8 år Onsdagar Teaterlek Välkommen till en fantasifull eftermiddagsträff med Cecilia och Ingela. Vi läser sagor och berättelser och dramatiserar sedan dem tillsammans. Med fantasins hjälp balanserar vi över smala broar, smyger tyst i skogen och sover i Guldlocks säng. En rolig blandning av dramalekar, teater och berättande. Ingela Widén är teaterpedagog på Kulturskolan. Kl /9, 30/9, 7/10, 14/10 och 21/10 GRATIS! Max 15 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

19 Babysagostund 7-12 mån Torsdagar Kl Babysagostund Kristin hälsar dig och din bebis välkomna till en lekfull förmiddagsträff i bibliotekets sagorum. Vid fem tillfällen träffas vi och läser spännande böcker, rim och ramsor samt sjunger tillsammans. Det blir även boktips för de vuxna och boktuggarpaus för de minsta. Passa på att träffa andra småbarnsföräldrar och knyt nya kontakter. Grupp 1: 17/9, 24/9, 1/10, 8/10 och 15/10 Grupp 2: 5/11, 12/11, 19/11, 26/11 och 3/12 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: SAGOKLANG 2-3 år Fredagar Sagoklang Kristin och Eva hälsar dig och ditt barn välkomna till en sagostund i musikens tecken. Vi träffas i sagorummet och läser, berättar och sjunger om barnboksfigurerna. Eva spelar gitarr och har med sig roliga rytminstrument. Vi startar fredagsmyset på biblioteket, kom och ha roligt tillsammans med ditt barn! Eva Persson är samordnare på Familjecentralen. Kl /9, 9/10, 23/10, 13/11 och 27/11 Fredagar kl /9, 9/10, 23/10, 13/11 och 27/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

20 Älmhults Bibliotek Program barn & unga Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Tors kl Fre kl Lör kl

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Älmhults Bibliotek Program barn & unga Våren 2017 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00

Läs mer

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Program barn & unga. Våren Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Älmhults Bibliotek Program barn & unga Våren 2016 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Program vuxna. Våren 2016. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program vuxna. Våren 2016. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhults Bibliotek Program vuxna Våren 2016 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Höstlovet Burlövs kommun 2013

Höstlovet Burlövs kommun 2013 Höstlovet Burlövs kommun 2013 2 ~28 OKTOBER - 2 NOVEMBER~ Internationellt fotokonstprojekt Är du en ung Burlövsbo mellan 15 och 18? Intresserad av fotografi? Vill du prova en gammal fotokonst metod? Ta

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program höst 2016 Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK HÖST 2016 Lördagskul och annat kul för barn hösten 2016! Det blir musikprogram, teaterföreställningar, författarbesök, babybokprat och sagostunder. För platser

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016 www.goteborg.se Foto: Peter Svenson Välkommen till Askims bibliotek! Adress Askims torg 5 436 43 Askim Telefonnummer 031-366 31 90 031-366 31 92 E-post

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun Samarbetspartners Navets Fritidsgård Kulturförvaltningen Medborgarförvaltningen Visit Värnamo Gummifabriken Träffpunkt Vråen Tekniska Kontoret Sörsjö Ridskola Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo

Läs mer

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM 2016 SAGOSTUNDER Svedala bibliotek: Måndagar kl 10.00 samt 15.00. Ingen föranmälan. Bara bibliotek: Onsdagar kl 9.30. För barn 3-6 år. Ingen föranmälan. Klågerups

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum Program våren 2016 Sävja kulturcentrum FÖR SMÅ BARN Ako småsånger Anna-Karin Nytell Oldeberg sjunger för och med de allra minsta. Syskon är välkomna! Fredagar 12 februari och 1 april Klockan: 14.00 Sagostund

Läs mer

Program vuxna. Hösten Biljettsläpp 15/8. Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Program vuxna. Hösten Biljettsläpp 15/8. Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Biljettsläpp 15/8 Älmhults Bibliotek Program vuxna Hösten 2016 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör

Läs mer

Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma

Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma Fagersta kommun 2014 Innehåll Bowlinghallen...2 Backhoppning...2 Biblioteket...2

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

Arrangemang för barn och unga

Arrangemang för barn och unga Arrangemang för barn och unga Olofströms bibliotek Våren 2015 Vågar din nalle sova över på biblioteket? Fredagen den 23 januari är alla gosedjur välkomna på nalleövernattning på biblioteket. Vi samlas

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Torsås. Program. kommun. 16 22 februari

Torsås. Program. kommun. 16 22 februari Torsås kommun Program 16 22 februari Sportlov 2015 Fredagen den 13/2 Lovebomba med hjärtan och kärleksdikter på Torsås bibliotek kl. 13.00 17.00. Drop in. För alla åldrar. Lördagen den 14/2 Lovebomba med

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014

KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014 KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014 Barnkulturprogram på biblioteken hösten 2014 Märsta bibliotek TV-spel Kom och spela TV-spel på bibblan! Låna kontroller med ditt lånekort. Följ oss på Instagram för att få veta

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

Program för barn och ungdomar

Program för barn och ungdomar Program för barn och ungdomar Våren 2017 Sportlov Tävlingar på alla bibliotek under sportlovet. Fina bokpriser! KOMTEK Skapa något som du får ta med dig hem! Kl. 12-16. Måndag 27/2 Kallhäll, tisdag 28/2

Läs mer

Lärarfortbildningar 2010

Lärarfortbildningar 2010 Lärarfortbildningar 2010 Vetenskapens Hus och Naturens Hus Vi bjuder härmed in dig som lärare till flera intressanta fortbildningar i Vetenskapens Hus och Naturens Hus under våren och hösten 2010. Vi erbjuder

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program 2012 Simrishamns bibliotek informerar Fredagssagan 13/1, 3/2, 2/3, 13/4, kl. 14.00 Följ med till sagans skog där troll, prinsessor, drakar och

Läs mer

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek Program s- och s bibliotek Hösten 2014 Biblioteket en knutpunkt Vill du titta närmare på knoparna du ser på tavlan? Besök sbiblioteket. Biblioteken är viktiga knutpunkter för många människor. Det är platser

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM BIBLIOTEKETS CAFÉER KORSORDSCAFÉ Måndagar 14 00-16 00 STICKCAFÉ Onsdagar 14 00-17 00 DIGITALA FÖRSTA HJÄLPEN Fredagar 9 30-10 30 För dig som är nybörjare

Läs mer

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad HÖSTEN 2014 Bokcirklar för vuxna Här på biblioteket har vi tre mycket trevliga bokcirklar där vi fikar och pratar böcker. Sticka och läs samt Salongens bokcirkel träffas tisdagskvällar en gång per månad.

Läs mer

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram 3 sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram Den 31 augusti 1916 invigdes Jönköpings stadsbibliotek och den 1 september öppnades dörrarna

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

HÖSTEN BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Höstlovskul med deckartema. Hej trottoar! teater för de minsta. Retoy byt leksaker med varann

HÖSTEN BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Höstlovskul med deckartema. Hej trottoar! teater för de minsta. Retoy byt leksaker med varann BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BARN & UNGA Höstlovskul med deckartema Hej trottoar! teater för de minsta Retoy byt leksaker med varann Julkul för hela familjen kom i julstämning på biblioteket Sagoskoj

Läs mer

Vuxenprogram. Våren 2016. Foto: Mattias Pettersson

Vuxenprogram. Våren 2016. Foto: Mattias Pettersson Vuxenprogram Våren 2016 Foto: Mattias Pettersson JANUARI Onsdag 27 januari. Poesiafton & musik med poeterna Gunnel Arvidsson och Vladimir Dikanski samt Aprin Kulturförening Vi läser egna och andras dikter.

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sångstunder Tisdagar Pelle Plutt kl. 10.00 & Imse vimse kl. 11.00 Sångstunder med Sofia Löwenmark. Varje tisdag 19/1-15/3. Ej 16/2. Pelle

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Program vuxna. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program vuxna. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhults Bibliotek Program vuxna Våren 2015 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

Kulturprogram hösten 2015

Kulturprogram hösten 2015 Kulturprogram hösten 2015 Qulturum Sländan FÖRFATTARE FÖRELÄSARE ÖVRIGT BARN OCH LUNCHMUSIK FAMILJ FILM BARN OCH FAMILJ LÖRDAG 12/9 KL. 12.30 Pygméteatern ger Håll i handen En lekfull föreställning med

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET PROGRAM Våren 2012 FÖR VUXNA Torsdagen den 16 februari kl 18.30 Sir Jay Swing trio Oxies egen Sir Jay spelar swing och blues. AnnaKarin Pettersson trummor och Micke Elofsson

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00 Bibliotekets höstprogram 2012 Cecilia Gyllenhammar Vad säger Maja Ekelöfs blick? Rapporter från en skurhink 2012. Karlskoga kommunarkiv bjuder in till föreläsning med Cecilia Persson. Onsdagen den 12 september

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Torsås. kommun. Sportlov februari. Program

Torsås. kommun. Sportlov februari. Program Torsås kommun Sportlov 2014 17 23 februari Program Måndagen den 17/2 Innebandy för alla i Torsås sporthall kl. 10.00 12.00. Samling kl. 10.00. Innebandyklubbor finns att låna. Arr: Skol-IF Innefotboll

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Biblioteken. Tid för berättelser. Höstprogrammet 2014 på. OBS! För dig år Skrivartävling! Vinn 1000 kr.

Biblioteken. Tid för berättelser. Höstprogrammet 2014 på.  OBS! För dig år Skrivartävling! Vinn 1000 kr. Höstprogrammet 2014 på Biblioteken Peter Hagberg, Fabula Storytelling, Österbybruk 22.11 Tid för berättelser OBS! För dig 12 15 år Skrivartävling! Vinn 1000 kr. www.osthammar.se/bibliotek september September

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Harry Potterkväll Onsdag 11 september kl Plats: Huvudbiblioteket

Harry Potterkväll Onsdag 11 september kl Plats: Huvudbiblioteket Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2013 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. Harry Potterkväll Onsdag 11 september kl. 17.30-19.30 Från: 10 år Lekar,

Läs mer

Mitt bibliotek Våren 2015

Mitt bibliotek Våren 2015 Biblioteken i E-post: molndals.stadsbibliotek@molndal.se Webbplats: bibliotek.molndal.se Öppettider och telefonnummer s stadsbibliotek tfn 315 16 00 Mån - tors 10.00-20.00 Fre 10.00-19.00 Lör 10.00-14.00

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

PROGRAM. För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014

PROGRAM. För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014 PROGRAM För höstlovet i Svalövs kommun 27 okt 2 nov 2014 Under årets höstlov erbjuder föreningarna i kommunen olika aktiviteter I detta programblad hittar du vilka aktivite- I det fall det står angivet

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

Evenemangstips Hösten 2013

Evenemangstips Hösten 2013 Evenemangstips Hösten 2013 På gång på biblioteken - i Lessebo kommun EVENEMANGSTIPS HÖSTEN 2013 2 Återkommande evenemang Släktforskning Du får hjälp av handledare från Kronobergs Genealogiska Förening.

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse.

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse. KLASS vecka DENNA VECKA: Meddelande: Kom ihåg att logga in på schoolsoft och läsa ditt barns IUP!! OBS Alla barn behöver fylla på sina extrakläderslådor. Det är blött nu... Vi arbetar här: Alex Helin Sjukanmälan:

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås Torsås kommun Sportlov 2012 20-26 februari Program Det är något alldeles speciellt med Sportlov. Ett lov då det erbjuds så mycket trevliga aktiviteter. Det är bara att välja! Testa något nytt eller ägna

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

Program vuxna. Öppettider: kl kl

Program vuxna. Öppettider: kl kl p släp t t e Bilj 16/1 Älmhults Bibliotek Program vuxna Våren 2017 http://bibliotek.almhult.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors Fre Lör kl. 9.00 19.00 kl. 9.00

Läs mer

Höstlov i Bjuvs kommun

Höstlov i Bjuvs kommun Höstlov i Bjuvs kommun Innehållsförteckning Aktivitet sidnummer Agility och rallylydnad 5 Scoutkåren Vikingen 6 Tipspromenad 7 Bowling 8 Bjuvs musikkår 9 Skromberga blåsorkester 11 Warhammer 40 000 13

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

BARKARBY. Biblioteken i Järfälla på YouTube! Kolla in alla våra boktipsfilmer på YouTube. Sök på Biblioteken i Järfälla så hittar du oss.

BARKARBY. Biblioteken i Järfälla på YouTube! Kolla in alla våra boktipsfilmer på YouTube. Sök på Biblioteken i Järfälla så hittar du oss. BARKARBY Lördag 10 september. Familjelördag Dramalek med Teater Tummeliten kl. 13: Bockarna Bruse. För barn 3-6 år. Biljetter kan hämtas på Barkarby bibliotek från lördag 3 september. I samarbete med ABF

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016. r a te

ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016. r a te ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016 Foto Stefan Thelin d Upp t! a r a te TOVA PÅ BIBLIOTEKET PÅ SPORTLOVET Torsdag 3 mars, kl. 13.00-16.00. För alla från 7 år och uppåt. Gratis. Kom och prova torrtovning

Läs mer

Vi har startat en bokcirkel som träffas 1g/månaden, kontakta Pernilla för mer information.

Vi har startat en bokcirkel som träffas 1g/månaden, kontakta Pernilla för mer information. Torsdag 1/11 10.00-11.00 13.30-14.15 Minns du sången? Sång & musik med Aspnäskyrkan. Fredag 2/11 13.30-14.45 Vi spisar skivor. Måndag 5/11 13.00 Filmvisning. Repmånad Tisdag 6/11 10.00-11.00 Knep & Knåp.

Läs mer