Program vuxna. Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program vuxna. Hösten 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00"

Transkript

1 Älmhults Bibliotek Program vuxna Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Tors kl Fre kl Lör kl

2 Litteratur Författarafton 7/9 kl Foto: Casia Bromberg 12/10 kl Foto: Sofia Runarsdotter 16/11 kl Foto: Ulla Montan Majgull Axelsson Har tilldelats flera priser för sina dokumentära böcker om tredje världen och romaner om utsatta människor. Jag heter inte Miriam är en stark skildring om en romsk kvinna som för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück antar en judinnas identitet och hamnar i Sverige med de Vita bussarna. Skammen och utanförskapet leder till att hon döljer sin rätta identitet fram till sin 85-årsdag. Håkan Östlundh Är med böckerna om gotlandspolisen Fredrik Broman en deckarförfattare som håller spänningen vid liv. I den sjunde och sista delen Män ur mörkret, tar Finkalks informationschef årets premiärdopp i poolen. Hans fru hittar honom död i en av däckstolarna bunden och torterad. En politiker, som uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott, hittas mördad i sin lägenhet i Visby. Lena Andersson Känd författare och litteraturkritiker och vinnare av Augustpriset 2013 för Egenmäktigt förfarande. I hennes nya roman, Utan personligt ansvar, är Ester Nilsson tillbaka. Fem år efter Hugo Rask träffar hon skådespelaren Olof Sten och inleder en relation fast Olof inte vill se det så och inte tänker lämna sin fru. Med skarp blick och mycket humor skildras älskarinnans roll i vår kultur. Biljettpris: 60:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post:

3 Litteratur Bokcirkel höstens författare För dig som tycker om att läsa och diskutera böcker tillsammans med andra. I varje cirkel läser och diskuterar vi en bok av höstens författare. 17/8 + 31/8 21/9 + 5/10 2/11 + 9/11 Majgull Axelsson Jag heter inte Miriam Håkan Östlundh Släke Lena Andersson Egenmäktigt förfarande Max 10 deltagare per cirkel. Fika: 30:-. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: 28/10 18/11 9/12 Kl Bokcirkel after work för män Vi fortsätter i höst med en egen bokcirkel för manliga deltagare. Varje gång läser och diskuterar vi en ny novell först två samtida och sedan en klassiker. Kom direkt efter jobbet! Elsa Billgren Man kan vinka till varandra från balkongerna Klas Östergren Ravioli Michail Bulgakov Livets stråle Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Kl

4 Litteratur Boklunch 18/9, 23/10 och 27/11 Boklunch Läsvärda boktips presenteras av bibliotekets personal medan du avnjuter en god lunch i en avspänd och opretentiös miljö! Passa på att kombinera dina behov av både mat och böcker. Gör boklunchen till ditt eget fredagsmys eller dela upplevelsen med en kompis. Kl Lunch kostar 70:- och måste bokas senast onsdagen i samma vecka. För mer info och bokning kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Bokcirkelkassar Läs tillsammans! Vill du starta en bokcirkel? Låna då en färdig bokcirkelkasse på biblioteket. Läs och diskutera tillsammans med dina vänner. Varje kasse innehåller 10 exemplar av samma titel + diskussionsunderlag. Det finns böcker på både svenska och engelska alla värda en diskussion! Du hittar kassarna på en hyllgavel bland skönlitteraturen. Lånetiden är 8 veckor med möjlighet till omlån.

5 muntligt berättande Berättarkväll I bästa caféstil erbjuder vi en rad riktigt bra historier som vi kan spegla oss själva i och skratta gott åt. Detta till lätt förtäring för den som så önskar. 3/9 kl I medelåldern? Jag? Martin Svensson, ståuppkomiker från Helsingborg, berättar om sin upplevelse av att plötsligt en dag inse att han kommit i medelåldern. Mycket skratt och massor av igenkänning utlovas. Martin är professionell komiker och uppträder på scener som Norra Brunn i Stockholm. Just nu aktuell med humorföreställningen Femtio, frånskild och förvånad. 8/10 kl Utställningar Det finns ingenting som inte har hänt! Pelle Olsson, författare och muntlig berättare samt tredubbel svensk mästare i Berättarslam. Han berättar helst livshistorier, särskilt från sin äventyrliga barndom och från sitt ännu mer häpnadsväckande yrkesliv inom den svenska sjukvården. Har uppträtt som scenberättare över hela landet och bjuder på en osannolik föreställning om Småland och resten av världen. 12/11 kl Stekt boaorm och annat ur verkligheten Christina Strömwall, prisad pedagog och hyllad muntlig berättare, författar nästan alla sina berättelser själv. Hon säger: - Det gäller att hålla ögon och öron öppna, så att man inte missar en bra story. Sen måste det hela förpackas snyggt, kryddas med finess och kanske också vridas till. Ungefär som att betrakta verkligheten genom ett kalejdoskop. Låt dig fångas och njut! Max Entré: 10 60:-. deltagare Entré inkl. per cirkel. smörgås Fika: & 30:-. dryck För 120:- mer (beställs information senast och tisdag anmälan i samma kontaktabi vecka). Biljetter säljs på Älmhults bibliotek på tfn: eller e-post:

6 KUNSKAP Populärvetenskap 23/9 kl Jakten på liv i universum Peter Linde, docent i astronomi, redovisar de senaste vetenskapliga svaren och spekulerar i de ännu obesvarade frågorna. Jorden är inte längre i centrum, inte heller solen eller ens den galax, Vintergatan, som vi tillhör. Det pågår just nu en jakt på att hitta liv i universum. Kanske finns det i vårt eget solsystem? Kommer dagen när vi uppfattar ett meddelande från en utomjordisk civilisation? Foto: Gunnar Menander 4/11 kl Arvet från Bagdad Ingmar Karlsson, diplomat och ambassadör, om hur islamisk kultur avspeglas i vårt dagliga liv. En återkommande myt i den antiislamiska retoriken är att biblioteket i Alexandria där världens vetande var samlat, förstördes när staden erövrades av kalifen Omar år 642. Sanningen är att arabiska lärde i samarbete med kristna bevarade och utvecklade vårt grekiska arv som sedan fördes vidare till Europa. Foto: Roland Linell 2/12 kl Organ till salu Susanne Lundin, professor i etnologi, forskar kring medicinska frågor och dess samhälleliga konsekvenser. Behovet av organtransplantationer är stort och den svarta handeln med kroppsdelar utbredd. Det handlar om utnyttjade soptippsarbetare i Brasilien, dödsdömda fångar i Kina, åklagare i Israel och kirurger i Filippinerna. En organmarknad mellan medicinsk spetskompetens och ren människohandel. Samarrangör: Folkuniversitetet. Biljettpris: 40:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post:

7 INFORMATION Samhällsinformation 22/9 Konsumentrådgivning om dina rättigheter och skyldigheter som konsument. 20/10 Nyföretagarcentrum om att starta eget företag. 24/11 Kvinnojouren Märta om du eller någon i din närhet behöver någon att prata med och någon som lyssnar. Föreningsinformation Kl Vill du veta mer om några av dessa samhällstjänster? Ta då chansen att träffa dem på biblioteket och ställ dina frågor till dem. Kostnadsfri information. 19/9 Reumatikerföreningen om hur det är att leva med någon reumatisk sjukdom 24/10 28/11 Älmhults Innebandyklubb som berättar om hur kul det är att spela innebandy Kviltänglarna om vad kviltning är och hur man får till olika mönster Kl Få information om några av kommunens föreningar och om hur du blir medlem. Kanske är du sugen på att vara med?

8 kultur Gamla Älmhult Hur minns vi det gamla Älmhult? Kom och lyssna på några berättelser. 11/9 16/10 20/11 Kl Kl Kl Carl von Linnés barndom Anton Härder berättar om Linnés barndom i Älmhult. Malte - en levnadskonstnär Inger Olofsson och Vidar Lundbäck berättar om ett original. Biljettpris: 20:-. Biljetter säljs på Älmhults bibliotek, tfn: eller e-post: Filmklubb För att se filmerna måste du vara medlem i bibliotekets filmklubb. Minnen från äldreomsorgen Anna-Lisa Ternelius berättar om äldreomsorg i Älmhult. 17/9 22/10 26/11 Kl Precious av Lee Daniels (USA), 105 min Kl A royal affair av Nikolaj Arcel (Danmark), 138 min Kl Tyrannosaur av Paddy Considine, (England), 88 min Max Fri entré, 10 deltagare fika 30:-. per För cirkel. mer information Fika: 30:-. För och mer platsbokning information kontakta och anmälan biblioteket kontakta på biblioteket tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post:

9 KREATIVITET Slöjdcafé 19/10, 26/10, 9/11, 23/11 och 30/11 Kl Brodera en kudde I samarbete med Hemslöjden i Kronoberg erbjuder vi varje termin olika former av kreativt skapande för vuxna. I höst har du möjlighet att lära dig tillverka en kudde efter gammal förlaga. Helene Damsö håller i undervisningen och visar dig hur du ritar mönster, för över mönstret till tyg, broderar med olika tekniker och slutligen monterar kudden med fyra hörntofsar. Samarrangör: Hemslöjden i Kronoberg. Gratis undervisning och kaffe till självkostnadspris. Max 15 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Utställningar Ställ ut i Ateljén eller Caféet Tillhör du de kreativas skara? De som njuter av att forma och återge efter eget huvud? Vår ateljéhörna är öppen för dig som vill ställa ut konstverk som du själv har skapat eller föremål från dina samlingar som du tror att någon annan skulle ha glädje av att få se. Du kan också ställa ut tavlor eller fotokonst i vårt café eller komma och bli inspirerad av vad andra har skapat. Välkommen! Max För mer 10 information deltagare per och cirkel. anmälan Fika: 30:-. kontakta För mer biblioteket information på tfn: och anmälan 20 kontakta eller biblioteket e-post: på tfn: eller e-post:

10 digital teknik Digital delaktighet IT för nybörjare Prova-på-träffar för dig som vill kunna använda dator och internet bättre. Kanske vill du lära dig att skicka e-post, söka i bibliotekets katalog eller släktforska. Du kan få prova att läsa en elektronisk bok (e-bok) och lära dig att ladda ner en DAISY (talbok för dig med läshinder). Höstens prova-på-träffar kan förläggas till en dag och tid som passar just dig! Anmälan till Prova-på-träff på Älmhults bibliotek Kryssa för den/de saker du är intresserad av: Lära känna datorn. Fånga musen, scrolla och högerklicka Bibliotekskatalogen. Söka, låna om, beställa. Betygsätta, recensera, tagga och tipsa. Internet. Vad kan man göra/hitta på Internet? Kort introduktion. E-post. Skaffa mig en e-postadress och lära mig skicka e-post. Släktforska på datorn. Vad kan man hitta på internet/databaser? Kort introduktion. Surfplatta. Vi visar hur en surfplatta, t. ex. I-pad, fungerar och hur du kan använda den. Läsplatta. Vi visar hur du kan ladda ner och läsa en elektroniska bok på en läsplatta. DAISY. För dig som av någon anledning inte kan läsa en vanlig bok. Namn... Telefon... De här dagarna och tiderna passar mig: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Förmiddag Eftermiddag Kväll Max Fråga 10 oss deltagare gärna om per mer cirkel. information Fika: 30:-. eller För anmäl mer dig information direkt till personalen och anmälan på biblioteket. kontakta biblioteket Tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post: Fyll gärna i ovanstående talong!

11 vi uppmärksammar 28 29/8 Familjefestivalen Biblioteket finns på torget under både fredagen och lördagen, och säljer utgallrade böcker för alla åldrar till verkligt fyndpris. Kom och fynda du också! Oktober Nobelpriset Inför tillkännagivandet av årets nobelpris i litteratur har du möjlighet att rösta på din kandidat och vinna en bok av pristagaren. Nobelpriset tillkännages en torsdag i oktober vi vet ännu inte vilken. Tillsammans inväntar vi tillkännagivandet och minglar med bubbel, snittar och tävling. Jul på biblioteket 27/11 8/12 kl /12 kl /12 kl Pepparkakshustävling! Gör du det läckraste pepparkakshuset i Älmhult? Lämna in ditt pepparkakshus på biblioteket senast fredag 27/11. Alla bidrag finns utställda 30/11 19/12. Kom och rösta på ditt favorithus! Vinnarna meddelas 21/12. Elmekören sjunger julsånger Lämna stressen hemma och kom till biblioteket för att njuta av vacker körsång. Mingel med glögg och pepparkakor från kl Ingen anmälan krävs. Julpyssel för barn & unga Vi dukar upp pysselborden för dig som har skaparlust. Drop-in! Julslöjda halmtomtar tillsammans Vi välkomnar stora som små till en kreativ förmiddag med Hemslöjden i Kronoberg. Vi slöjdar gammaldags tomtar i halm med textildetaljer. Fika ingår! Anmälan! Max För mer 10 information deltagare per och cirkel. anmälan Fika: 30:-. där så För krävs, mer kontakta information biblioteket och anmälan på kontakta biblioteket tfn: på tfn: 20 eller e-post: 20 eller e-post:

12 HÄNDER PÅ BIBLIOTEKET AUGUSTI Mån 17 kl Bokcirkel Mån 31 kl Bokcirkel SEPTEMBER Mån 3 kl Berättarkväll Mån 7 kl Författarafton Fre 11 kl Gamla Älmhult Tor 17 kl Filmklubb Fre 18 kl Boklunch Lör 19 kl Reumatiker föreningen Mån 21 kl Bokcirkel Tis 22 kl Konsument rådgivning Ons 23 kl Populärvetenskap OKTOBER Mån 5 kl Bokcirkel Tor 8 kl Berättarkväll Mån 12 kl Författarafton Fre 16 kl Gamla Älmhult Mån 19 kl Slöjdcafé Tis 20 kl Nyföretagar centrum Tor 22 kl Filmklubb Fre 23 kl Boklunch Lör 24 kl Älmhults Innebandyklubb Mån 26 kl Slöjdcafé Ons 28 kl Bokcirkel NOVEMBER Mån 2 kl Bokcirkel Ons 4 kl Populärvetenskap Mån 9 kl Bokcirkel Mån 9 kl Slöjdcafé Tor 12 kl Berättarkväll Mån 16 kl Författarafton Ons 18 kl Bokcirkel Fre 20 kl Gamla Älmhult Mån 23 kl Slöjdcafé Tis 24 kl Kvinnojouren Märta Tor 26 kl Filmklubb Fre 27 kl Boklunch Lör 28 kl Föreningen Kviltänglarna Mån 30 kl Slöjdcafé DECEMBER Ons 2 kl Populärvetenskap Lör 8 kl Julsånger med Elmekören Ons 9 kl Bokcirkel Lör 12 kl Julslöjda halmtomtar facebook.com/almhultsbibliotek instagram.com/almhultsbibliotek Biljettinformation Biljettsläpp 24/8 Bokningar kan göras från kl den 24/8 på tfn: eller e-post: Bokade biljetter hämtas inom två veckor Bokade biljetter = köp Återköp av biljetter är inte möjligt Programservice Beställ programservice nästa gång du är på biblioteket, så får du en påminnelse om våra aktiviteter som sms eller e-post. Gratis!

13 HÄNDER PÅ BIBLIOTEKET SEPTEMBER Lör 5 kl Sommarlovsboken Tors 17 kl Babysagostund Tors 17 kl Bokslukarsällskapet Fre 18 kl Måla en saga Ons 23 kl Teaterlek Tors 24 kl Babysagostund Tors 24 kl Tekniklabb Fre 25 kl Sagoklang Ons 30 kl Teaterlek OKTOBER Tors 1 kl Babysagostund Tors 1 kl Bokslukarsällskapet Fre 2 kl Måla en saga Ons 7 kl Teaterlek Tors 8 kl Babysagostund Tors 8 kl Tekniklabb Fre 9 kl Sagoklang Lör 10 kl Nyfiken på en veterinär Tis 13 kl Författarbesök Ons 14 kl Teaterlek Tors 15 kl Babysagostund Tors 15 kl Bokslukarsällskapet Fre 16 kl Måla en saga Tis 20 kl Teknik + Ons 21 kl Teaterlek Tors 22 kl Tekniklabb Fre 23 kl Sagoklang Mån 26 kl Teckna zombies Tis 27 kl Minibio Tis 27 kl Monsterpyssel Ons 28 kl Spökvandring Tors 29 kl Minibio Fre 30 kl Minibio NOVEMBER Tis 3 kl Teknik+ Tors 5 kl Babysagostund Tors 5 kl Bokslukarsällskapet Fre 6 kl Måla en saga Fre 13 kl Sagoklang Tors 12 kl Babysagostund Lör 14 kl Rymden, stjärnor och planeter Tis 17 kl Teknik+ Tors 19 kl Babysagostund Tors 19 kl Bokslukarsällskapet Fre 20 kl Måla en saga Tors 26 kl Babysagostund Fre 27 kl Sagoklang DECEMBER Tors 3 kl Babysagostund Fre 4 kl Nalleövernattning Lör 5 kl Nallehämtning Ons 9 kl Julpyssel Biljettinformation Biljettsläpp 24/8 Bokningar kan göras från kl den 24/8 på tfn: eller e-post: Bokade biljetter hämtas inom två veckor Bokade biljetter = köp Återköp av biljetter är inte möjligt Programservice Beställ programservice nästa gång du är på biblioteket, så får du en påminnelse om våra aktiviteter som sms eller e-post. Gratis!

14 familjelördagar Lördag 5/9 Kl Lördag 10/10 Sommarlovsboken Avslutning för alla barn i årskurs F-6 som under sommarlovet har läst minst 5 böcker och fått ett presentkort. Kom och byt in ditt presentkort mot en prisbok. Passar du på att gå vår tipsrunda har du chans att vinna ytterligare ett fint pris. Välkommen till årets bokfest! Nyfiken på... en veterinär? Det finns mycket man kan jobba med. Möt en person med ett spännande jobb som berättar om vad som kan hända en vanlig eller ovanlig dag på jobbet. Den här gången får vi besök av Åsmund Follerås från Älmhults Veterinärklinik. Kl Lördag 14/11 Kl /12 Rymden, stjärnor och planeterr Det finns så mycket rymd i rymden. Och så många stjärnor. Och galaxer. En spännande förmiddag i vetenskapens tecken med Urban Eriksson, lektor i fysik med inriktning astronomi. Ta med dina barn, barnbarn, kompisars barn och lär er mer tillsammans! Samarrangör: Folkuniversitetet Kl Urban berättar och förklarar Kl Vi skapar på temat rymden Nalleövernattning Fredag 4/12, kl är barnen välkomna med ett gosedjur var. Vi läser först en saga tillsammans och därefter får barnen bädda ner sitt gosedjur och säga god natt! Lördag 5/12, kl får barnen hämta sitt gosedjur och se om de sovit eller hittat på hyss under natten. 3 6 år Alla aktiviteter är GRATIS! Anmälan till Nalleövernattningen krävs, övriga aktiviteter kräver ingen anmälan. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

15 Lov på biblioteket Höstlov Serietecknarworkshop Teckna zombier Måndag 26/10 Kl Kom och lär dig teckna zombier av serietecknaren och zombiermästaren Jimmy Wallin. Fika ingår! från 9 år Gratisbiljett! Minibio med popcorn och dricka Tisdag 27/10 Kl Torsdag 29/10 Kl Fredag 30/10 Kl år Gratisbiljett! Monsterpyssel Tisdag 27/10 Kl Vi gör monster och zombies i olika material. Kom och skapa ditt eget monster eller en zombie! från 6 år Drop-in! Spökvandring Onsdag 28/10 Kl Tror du på spöken? Vågar du vara med? En kuslig vandring i bibliotekets gömmor där du får lösa problem och ställs inför olika utmaningar. Kanske får du även sällskap av bibliotekets spöken, om de nu finns OBS! Endast MYCKET modiga barn! från 7 år Gratisbiljett! GRATISBILJETTER finns att hämta fr.o.m. 12/10 på Älmhults bibliotek. Begränsat antal deltagare! För mer information och biljetter kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

16 TEKNIKLABB år Torsdagar Kl Tekniklabb Tycker du om att utforska, upptäcka och experimentera? Då ska du anmäla dig till tekniklabbarna med Emma och Magnus. Kom och utforska med oss! Idag är de digitala möjligheterna mer än datorer. Vi provar att använda och experimentera med den nya tekniken. Kom och testa Raspberry Pi, e-slöjd och skärplottern! 24/9, 8/10 och 22/10 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: TEKNIK+ Från 13 år Tisdagar Teknik+ Om du är intresserad av teknik och programmering är detta aktiviteten för dig! Tillsammans med Emma och Roger utforskar du teknikens möjligheter. Du kommer att få prova på olika metoder och material. Kanske är du intresserad av robotar? Missa då inte tillfället när vi kommer att programmera och styra just robotar. Kl /10, 3/11 och 17/11 GRATIS! Ingen anmälan. Max 10 deltagare. För mer information kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

17 BOKSLUKARSÄLLSKAPET 8-11 år Torsdagar Bokslukarsällskapet Bokslukarsällskapet söker dig som tycker om böcker och att läsa. Sällskapet leds av stormästaren Emma. Tillsammans beskyddar vi slukarböcker så att böckernas verkliga magi inte går förlorad. Vågar du bli en av oss? Bokslukarsällskapet är också ett poddradioprogram som görs av Barnens bibliotek. Lyssna gärna på programmen på bokslukarsällskapet.se. Kl /9, 1/10, 15/10, 5/11 och 19/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: Författarbesök Tisdag 13/10 Torsten Bengtsson Har du läst böckerna om Erik eller kanske serien om Kim och Lina? Nu har du chansen att möta författaren som har skrivit böckerna. Torsten har skrivit massor med spännande böcker för barn och ungdomar. Han har också skrivit några faktaböcker, kanske har du läst hans bok om Vikingarna? Kom till biblioteket och träffa Torsten! Hör honom berätta om hur han gör för att skriva så spännande böcker. Kl GRATISBILJETTER för både barn och föräldrar finns att hämta fr.o.m. 14/9. För mer information kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

18 måla en saga 3-5 år Fredagar Kl Måla en saga Cecilia och Magnus läser och berättar olika sagor för dig som vill följa med till fantasins värld! Därefter målar du vid eget staffli. Du kan måla något som du har inspirerats av i sagan eller kanske något helt annat? Kan det bli en ny saga? Vi hänger upp alla fantastiska målningar och du får sedan berätta vad du har skapat. 18/9, 2/10, 16/10, 6/11 och 20/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: TEATERLEK 5-8 år Onsdagar Teaterlek Välkommen till en fantasifull eftermiddagsträff med Cecilia och Ingela. Vi läser sagor och berättelser och dramatiserar sedan dem tillsammans. Med fantasins hjälp balanserar vi över smala broar, smyger tyst i skogen och sover i Guldlocks säng. En rolig blandning av dramalekar, teater och berättande. Ingela Widén är teaterpedagog på Kulturskolan. Kl /9, 30/9, 7/10, 14/10 och 21/10 GRATIS! Max 15 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

19 Babysagostund 7-12 mån Torsdagar Kl Babysagostund Kristin hälsar dig och din bebis välkomna till en lekfull förmiddagsträff i bibliotekets sagorum. Vid fem tillfällen träffas vi och läser spännande böcker, rim och ramsor samt sjunger tillsammans. Det blir även boktips för de vuxna och boktuggarpaus för de minsta. Passa på att träffa andra småbarnsföräldrar och knyt nya kontakter. Grupp 1: 17/9, 24/9, 1/10, 8/10 och 15/10 Grupp 2: 5/11, 12/11, 19/11, 26/11 och 3/12 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post: SAGOKLANG 2-3 år Fredagar Sagoklang Kristin och Eva hälsar dig och ditt barn välkomna till en sagostund i musikens tecken. Vi träffas i sagorummet och läser, berättar och sjunger om barnboksfigurerna. Eva spelar gitarr och har med sig roliga rytminstrument. Vi startar fredagsmyset på biblioteket, kom och ha roligt tillsammans med ditt barn! Eva Persson är samordnare på Familjecentralen. Kl /9, 9/10, 23/10, 13/11 och 27/11 Fredagar kl /9, 9/10, 23/10, 13/11 och 27/11 GRATIS! Max 10 deltagare. För mer information och anmälan kontakta biblioteket på tfn: eller e-post:

20 Älmhults Bibliotek Program barn & unga Hösten Öppettider: Mån kl Tis kl Ons kl Tors kl Fre kl Lör kl

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Höstlovet Burlövs kommun 2013

Höstlovet Burlövs kommun 2013 Höstlovet Burlövs kommun 2013 2 ~28 OKTOBER - 2 NOVEMBER~ Internationellt fotokonstprojekt Är du en ung Burlövsbo mellan 15 och 18? Intresserad av fotografi? Vill du prova en gammal fotokonst metod? Ta

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Lärarfortbildningar 2010

Lärarfortbildningar 2010 Lärarfortbildningar 2010 Vetenskapens Hus och Naturens Hus Vi bjuder härmed in dig som lärare till flera intressanta fortbildningar i Vetenskapens Hus och Naturens Hus under våren och hösten 2010. Vi erbjuder

Läs mer

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun

Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo Kommun Samarbetspartners Navets Fritidsgård Kulturförvaltningen Medborgarförvaltningen Visit Värnamo Gummifabriken Träffpunkt Vråen Tekniska Kontoret Sörsjö Ridskola Höstlovsprogram För barn och ungdomar i Värnamo

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

Mitt bibliotek Våren 2015

Mitt bibliotek Våren 2015 Biblioteken i E-post: molndals.stadsbibliotek@molndal.se Webbplats: bibliotek.molndal.se Öppettider och telefonnummer s stadsbibliotek tfn 315 16 00 Mån - tors 10.00-20.00 Fre 10.00-19.00 Lör 10.00-14.00

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program 2012 Simrishamns bibliotek informerar Fredagssagan 13/1, 3/2, 2/3, 13/4, kl. 14.00 Följ med till sagans skog där troll, prinsessor, drakar och

Läs mer

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00 Bibliotekets höstprogram 2012 Cecilia Gyllenhammar Vad säger Maja Ekelöfs blick? Rapporter från en skurhink 2012. Karlskoga kommunarkiv bjuder in till föreläsning med Cecilia Persson. Onsdagen den 12 september

Läs mer

Händer i höst! kultur för barn & unga. Lille Prinsen, Norrdans. Foto: Carl Thorborg

Händer i höst! kultur för barn & unga. Lille Prinsen, Norrdans. Foto: Carl Thorborg Foto: Carl Thorborg Lille Prinsen, Norrdans kultur för barn & unga Händer i höst! Barnföreställningar Entré 25 kr Barn- och familjeföreställningar arrangeras på olika platser i kommunen. Förköp på huvudbiblioteket

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING MUSIK LIVE & ONLINE ON/OFF I LJUSDAL BRÄDSPEL & KINECT LÄSA PÅ OLIKA SÄTT TISDAG 12 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING För alla som vill prova på handarbete. Du som redan kan, kom

Läs mer

Vuxenprogram. Våren 2014. Foto: Anna Gradén

Vuxenprogram. Våren 2014. Foto: Anna Gradén Vuxenprogram Våren 2014 Foto: Anna Gradén Herman Lindqvist kommer till Jakobsbergs bibliotek och berättar om sin senaste bok När Finland var Sverige. I nära 700 år från någon gång på 1100-talet till 1809

Läs mer

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1)

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Antal respondenter: 2458 : 378 Svarsfrekvens: 15,38 % Hur ofta besöker du biblioteket? Hur ofta besöker du biblioteket? Minst en gång i veckan 53 (14,1%)

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

PROVA-PÅ SKATE, KICKBIKE, INLINES, BMX Ta med egen utrustning. #JIDDRAHEM Vi gör egna program i appen Jiddr och bjuder på fika.

PROVA-PÅ SKATE, KICKBIKE, INLINES, BMX Ta med egen utrustning. #JIDDRAHEM Vi gör egna program i appen Jiddr och bjuder på fika. 2015 SÖNDAG 25 OKTOBER NKF NIGHTSESH Nerikes Kickbikeförening arrangerar en kickbikenatt. Åkning, film, musik, häng m.m. Dag: 25-26 okt Tid: kl. 20.00-09.00 Plats: Aktivitetshuset Ålder: 12-19 år Max antal

Läs mer

Vi har startat en bokcirkel som träffas 1g/månaden, kontakta Pernilla för mer information.

Vi har startat en bokcirkel som träffas 1g/månaden, kontakta Pernilla för mer information. Torsdag 1/11 10.00-11.00 13.30-14.15 Minns du sången? Sång & musik med Aspnäskyrkan. Fredag 2/11 13.30-14.45 Vi spisar skivor. Måndag 5/11 13.00 Filmvisning. Repmånad Tisdag 6/11 10.00-11.00 Knep & Knåp.

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK HISTORIK Det var en tid då nästan alla innerstadsförsamlingar hade ett eget bibliotek. Idag finns endast två kvar, det ena är S:t Matteus Församlingsbibliotek

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Detta program är sammanställt av kultur- och fritidsförvaltningen. För information om de olika aktiviteterna hänvisar vi till respektive

Detta program är sammanställt av kultur- och fritidsförvaltningen. För information om de olika aktiviteterna hänvisar vi till respektive Detta program är sammanställt av kultur- och fritidsförvaltningen. För information om de olika aktiviteterna hänvisar vi till respektive arrangör/förening. Allmänhetens bad under sportlovet Skillingaryd

Läs mer

HÖSTLOVSBIO PÅ PARK BIO, VARA

HÖSTLOVSBIO PÅ PARK BIO, VARA HÖSTLOVSBIO PÅ PARK BIO, VARA LYCKAN, KÄRLEKEN OCH MENINGEN MED LIVET Fred 29/10 19.30 Lörd 30/10 19.30 Sönd 31/10 19.00 Onsd 3/11 19.30 Barntillåten. Biljettpris 75 kr THE LAST AIRBENDER IN 3D Fred 5/11

Läs mer

Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2012

Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2012 Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2012 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. AUGUSTI Boksnack Onsdag 29 augusti kl. 16.00 Bild: Födelsedagsmysteriet

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

På tapeten i Svalöv. 20-29 oktober. Kulturveckan

På tapeten i Svalöv. 20-29 oktober. Kulturveckan På tapeten i Svalöv 20-29 oktober Kulturveckan 2012 HELA KULTURVECKAN PÅ BIBLIOTEKET Utställning Inlämnade konstverk till Kulturpriset 2012 Susanne Jardeback Ximena Narea Gunilla Lervik Cutileiro Mirra

Läs mer

Lördag den 3 september kl 13.00

Lördag den 3 september kl 13.00 Lördag den 3 september kl 13.00 En lundaprofil: kemiprofessorn C W Blomstrand Syskonen Anders och Ingegerd Blomstrand berättar om en av personerna i sin bok Får jag se dig åter ansigte mot ansigte? (Sekel

Läs mer

SPORTLOVS PROGRAM. LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an. (men i vissa fall även andra åldersgrupper) MÄSTARE

SPORTLOVS PROGRAM. LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an. (men i vissa fall även andra åldersgrupper) MÄSTARE SPORTLOVS PROGRAM Pulkarace Parkour Curling LINDESBERG 2015 för dig i 4-9:an (men i vissa fall även andra åldersgrupper) ACTIC Dans Skridskor Bowling Fotbollsturnering MÄSTARE Skytte Mästartröja Bollspel

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Sommarläger i Åsbro för dig som slutar årskurs 6 Träffa nya vänner, paddla kanot, teambuilding, mys vid lägerelden och mycket mer!

Sommarläger i Åsbro för dig som slutar årskurs 6 Träffa nya vänner, paddla kanot, teambuilding, mys vid lägerelden och mycket mer! 2014 RESOR Resa till Skara sommarland Dagsresa till Skara sommarland för sol, bad och äventyr Dag: 12 augusti Tid: 09.00-19.00 (avresa från Kumla busstation, kom i god tid) Ålder: 13 år och äldre, yngre

Läs mer

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Vecka 11, 10/3-15/3 Vollsjö har öppet onsdag 17-21 och fredag 18-22 Lövestad har öppet tisdag 17-21 och torsdag 17-21

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013

SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013 SPORTLOVSPROGRAM 2013 16-24 februari 2013 Föreningen RegioLan presenterar LAN 2013 i Sporthall. När: lördag 16/2 till tisdag 19/2. Tid: Insläpp 15.00 lördagen den 16:e. Under lanet anordnas turneringar

Läs mer

SPORTLOVS PROGRAM. 5 OS-tävlingar. LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an. ...där alla kan bli vinnare!! (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Sälen

SPORTLOVS PROGRAM. 5 OS-tävlingar. LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an. ...där alla kan bli vinnare!! (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Sälen Sälen SPORTLOVS PROGRAM LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Skridskor Biljard för tjejer ACTIC Hockey utan skridskor? 5 OS-tävlingar Curling Bowling Skytte Pulkarace

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2015

SPORTLOVSPROGRAM 2015 SPORTLOVSPROGRAM 2015 HEJ! Nu är det dags för sportlov på södra Öland! Hoppas du har sett fram mot det och hinner göra mycket kul under lovet. I sportlovsprogrammet hittar du vad som händer på biblioteken

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred HÖSTPROGRAM 2012 Biblioteken i Lomma och Bjärred ONSDAGKVÄLLAR - föreläsningar av kommuninvånare eller av personer som har någon annan anknytning till kommunen Spelberoende 29 augusti Spelberoendes förening

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning ASKIMS BIBLIOTEK HÖSTPROGRAM 2015. www.goteborg.se

Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning ASKIMS BIBLIOTEK HÖSTPROGRAM 2015. www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning ASKIMS BIBLIOTEK HÖSTPROGRAM 2015 www.goteborg.se Foto: Peter Svenson Välkommen till Askims bibliotek! Låna en bibliotekarie? Adress Öppettider Askims torg 5

Läs mer

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 VAD VILL DU GÖRA? Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun MASSOR AV AKTIVITETER PÅ SPORTLOVET Sportlovet bjuder på sjudande aktiviteter

Läs mer

SPORTLOV 2015 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 23-27 februari 2015

SPORTLOV 2015 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 23-27 februari 2015 SPORTLOV 2015 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 23-27 februari 2015 VAD VILL DU GÖRA? MASSOR AV AKTIVITETER PÅ SPORTLOVET Sportlovet bjuder på sjudande aktiviteter för alla barn och ungdomar i Sigtuna

Läs mer

BIBLIOTEKARIEN BLOGGAR...

BIBLIOTEKARIEN BLOGGAR... Page 1 of 6 共 享 举 报 滥 用 情 况 下 一 个 博 客» 创 建 博 客 登 录 BIBLIOTEKARIEN BLOGGAR... EN BLOGG FRÅN OCH OM HTS BIBLIOTEK! DET HANDLAR OM DET SOM HAR HÄNT, HÄNDER OCH SKA HÄNDA. BLOGGEN GER OCKSÅ MÅNGA BOKTIPS PÅ

Läs mer

Bibliotekets arrangemang är gratis om inget annat anges.

Bibliotekets arrangemang är gratis om inget annat anges. program VÅREN 2014 JANUARI Bibliotekets arrangemang är gratis om inget annat anges. Januari, hela månaden. Huvudbiblioteket Konstutställning, Christina Nordin. Konstnärens verk visas i bibliotekets galleri.

Läs mer

et är här det börjar!

et är här det börjar! Det är roligt att kunna! Här får Du lära dig att spela instrument, sjunga, dansa, måla, teckna, och spela teater både i grupp och enskilt. Kulturskolan 60 år Kulturskolan i Huddinge Det är här det börjar!

Läs mer

NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014

NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 NYA ROMANER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 Ahern, Cecilia. Mitt liv & jag. Familjerelationer, separationer och kärlek. Axelsson, Majgull. Jag heter inte Miriam. En romsk kvinna antar namnet Miriam

Läs mer

Lennart Höglund underhåller Samarr. NBV. Roland Sjölander visar bilder från Haiti Samarr.Bilda

Lennart Höglund underhåller Samarr. NBV. Roland Sjölander visar bilder från Haiti Samarr.Bilda VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Jan-mars 2015 Januari V.1 Fredag 2 januari STÄNGT Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans V2. Måndag 5 januari Öppet 11-15 Tisdag 6 januari Trettondagen STÄNGT

Läs mer

Ett läsfrämjande projekt för åk 2-3 i Västerbottens Län

Ett läsfrämjande projekt för åk 2-3 i Västerbottens Län Ett läsfrämjande projekt för åk 2-3 i Västerbottens Län Inledning Med utgångspunkt från det lyckade projektet Fantasystafetten som avslutades i augusti 2010, vill vi genomföra ett läsfrämjande projekt

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Tips om fritids- och kulturverksamhet för dig som behöver extra stöd 2015/ 2016

Tips om fritids- och kulturverksamhet för dig som behöver extra stöd 2015/ 2016 Tips om fritids- och kulturverksamhet för dig som behöver extra stöd 2015/ 2016 www.mjolby.se I det här häftet finns information om saker att göra på fritiden för barn och unga med funktionsnedsättning

Läs mer

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015 MKB Efter Jobbet Program Hösten 2015 VI FINNS PÅ FACEBOOK www.facebook.com/mkbefterjobbet MKB efter jobbet vänder sig till dig i övre medelåldern. Genom våra aktiviter lär du känna Malmö, får utökade intressen

Läs mer

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk!

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! Evenemangslista NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! www.konsthantverkarnakarlstad.se Vår förhoppning är att kunder från när och fjärran skall

Läs mer

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning!

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sportlovs- ******************************** program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290 Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sumobrottning Paintball

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil.

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil. Arbetsplan 2010/2011 Under läsåret arbetar vi med ett tema som i år är sagan Bockarna Bruse. Den följer med som en röd tråd genom de flesta av våra mål. Vår arbetsplan innefattar mål inom våra prioriterade

Läs mer

S O M M A R. SittaDansaPlaskaHängaLäsaKajta. BadaUpptäckaSolaChillaFotaDyka. UpplevaVandraSkapaÄtaFiska

S O M M A R. SittaDansaPlaskaHängaLäsaKajta. BadaUpptäckaSolaChillaFotaDyka. UpplevaVandraSkapaÄtaFiska S O 2014 M M A R BadaUpptäckaSolaChillaFotaDyka ChattaAktiveraGåVaraNjutaSova HoppaVilaLekaSurfaSkypaSofta CyklaSimmaKlättraSjungaShoppa FikaSpringaGrävaSpelaSkejta SittaDansaPlaskaHängaLäsaKajta UpplevaVandraSkapaÄtaFiska

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Studieprogram. Körsång. Kom med i vår bokcirkel. Körsång med SPF kören Carpe Diem

Studieprogram. Körsång. Kom med i vår bokcirkel. Körsång med SPF kören Carpe Diem Studieprogram Info om anmälan till kurser, studiecirklar och studiebsesök finns vid varje akivitet. Vi hoppas du skall finna något av intresse i vårt utbud! Anmäl ditt intresse redan nu! Musiklyssning

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Evenemangstips. Våren 2013. På gång på biblioteken. Krisstödsgruppen. - i Lessebo kommun. - En hjälpande hand när krisen är här

Evenemangstips. Våren 2013. På gång på biblioteken. Krisstödsgruppen. - i Lessebo kommun. - En hjälpande hand när krisen är här Evenemangstips Våren 2013 Krisstödsgruppen - En hjälpande hand när krisen är här På gång på biblioteken - i Lessebo kommun EVENEMANGSTIPS VÅREN 2013 Återkommande evenemang Släktforskning Den tredje måndagen

Läs mer

Mer information finns på www.trelleborg.se/hostlov och www.facebook.com/kulturfritidtrelleborg.

Mer information finns på www.trelleborg.se/hostlov och www.facebook.com/kulturfritidtrelleborg. Höstlovskul vecka 44 Höstlovslediga barn är välkomna till Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdarna, Parken och Söderslättshallen vecka 44! På programmet finns bland annat dans, innefotbollsturnering, gipsporträtt,

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö HUVUD för kunskap HJÄRTA för medkänsla HAND för färdighet HÄLSA för ett sunt levnadssätt Almviks 4H-klubb Igelkott på besök sommaren 2013 Vårprogram

Läs mer

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet.

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-01-14 ÅIK:s Gympa Nr 1-3 ** start v4 ** Prova på GRATIS första veckan! Pris till den deltagare som har högst närvaro på 1 aktivitet.

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

HÖSTEN 2014 VÄLKOMNA HIT!

HÖSTEN 2014 VÄLKOMNA HIT! HÖSTEN 2014 1:1.618 x 9,82 i Trollhättan VÄLKOMNA HIT! Innovatums Science Center är en plats för den som vill inspirera sig själv och sin grupp. Roliga interaktiva utställningar, kreativa workshops, intressanta

Läs mer

Kalender december 2009. 6/12 Andra Advent Jultallrik hos Esters. Obs endast förhandsbokning. Senast 1 vecka innan.

Kalender december 2009. 6/12 Andra Advent Jultallrik hos Esters. Obs endast förhandsbokning. Senast 1 vecka innan. Evenemangslista ... 2009.11.14 2010.01.10 Hans M Karlsson Hans M Karlsson är född och uppvuxen i Värmland. Han har under många år arbetat som professionell fotograf inom press och reklam. Under de sista

Läs mer

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 10 15 februari Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 10 februari Tisdag 11 februari Entrén Kl 13.30 Invigning. Christina Dawson

Läs mer

T KUL R V. Program för skollediga barn & unga

T KUL R V. Program för skollediga barn & unga T KUL R V Program för skollediga barn & unga www.ludvika.se 27 oktober - 4 november 2012 SKATETÄVLING Best trick jam - Game of skate Lördag 27 oktober, kl 13 (öppet kl 12-16) Anmälan på plats - Sjyssta

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer