Konferensrum Klangen, Hovslund. Tid 5:e september, kl Beslutande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konferensrum Klangen, Hovslund. Tid 5:e september, kl Beslutande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande"

Transkript

1 Plats Konferensrum Klangen, Hovslund Tid 5:e september, kl Beslutande Ledamöter Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande Valter Jeppsson, SPF Laila Göransson, PRO Eva-Lisa Haggren, PRO Bertil Nilsson, PRO Hans Sköld, PRO Carin Jonasson, SPF Kerstin Gadd Karlsson, SPF Ingemo Gustafsson, SKPF Anita Olsson, RPG Leif Danielsson, SPF Laila Stein, SKPF Ersättare Marianne Paine (S), omsorgsnämnden Ove Löfqvist (M), omsorgsnämnden Övriga närvarande Tjänstemän Henrik Mohlin, förvaltningssekreterare Lena Tibblin, utredare, Uppdrag och uppföljning Ann-Christin Norlander, förvaltningschef Övriga Frånvarande Jenny Gustafsson, sekreterare Gunilla Hansson, SPRF 1(12)

2 Justering Anita Olsson, RPG Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Jenny Gustafsson Ordförande Tomas Thornell Justerare Anita Olsson, RPG 2(12)

3 Förteckning över s ärenden 1. Val av justerare 2. Dag för justering 3. Dagordning 4. Föregående protokoll 5. Brukarundersökningen om matdistributionen i ordinärt boende. Henrik Mohlin 6. Bemanningen i sommar. Ann-Christin Norlander 7. Övergång från LOU till LOV. Ann-Christin Norlander 8. Fixar Roland. Ann-Christin Norlander 9. Ekonomi 10. Hovslund 11. Inkomna skrivelser 12. Övrigt 3(12)

4 64 Val av justerare Anita Olsson utses att justera dagens protokoll. Tidpunkt bestämdes till onsdagen den 14:e september kl i Kontaktcenter. 65 Godkännande av dagordning De önskemål om dagordning man har haft stämmer inte med vad som kom med på dagens dagordning. Det gäller punkter som ledamot Valter har skickat in. Tomas Thornell svarar att de kommer att komma med på nästa ordinarie möte. På kommande möten kommer Hovslund att vara en stående punkt. 66 Föregående protokoll Inget att tillägga 67 Brukarundersökningen om matdistributionen i ordinärt boende. Henrik Mohlin presenterar PowerPoint om den brukarundersökning Omsorgsförvaltningen har gjort i samarbete med Måltidsorganisationen. Man har skickat ut en enkät för de som får matleverans och undersökningen gjordes i majjuni Man har valt frågor för att matcha Socialstyrelsens undersökning. Över hälften av de som har svarat har gjort det på egen hand. Förvaltningen önskar 80 % nöjdhet vilket är samma mål som för särskilt boende. Henriks presentation bifogas Ann-Christin informerade om att distribution av mat under sommaren har fungerat bättre i år än tidigare. Det fortsatta arbetet fortsätter tillsammans med måltidsorganisationen. Ny projektledare efter Annette Citron ska tillsättas. Det kommer att vara ett möte med måltidsorganisationen i september. Frågor som kommer att tas upp är; är vi tillräckligt bra på att informera om att det finns flera rätter att välja på. Vart vänder man sig med frågor? Vissa rätter blir inte bra efter uppvärmning, ska man använda andra rätter istället? Det kommer att ske en utbildningssatsning i förvaltningen framöver. Cecilia Malmqvist kommer att jobba som dietist framöver. På KPR mötet den 5 december kommer vi att kunna återrapportera hur långt vi har kommit i arbetet med måltidsorganisationen, då ska även brukarenkäten för 2016 ha kommit in. Utdragsbestyrkande 4(12)

5 Under hösten startar ett nytt projekt där medarbetare från omsorgsförvaltningen ska ha uppsökande verksamhet för personer i det ordinära boendet för att prata om mat och säkerhet. Man kommer att vända sig till de omsorgstagare som i dag inte har så mycket insatser. Det ska utformas en metod för att alla ska jobba på samma sätt i dessa frågor. 10 undersköterskor ska jobba med detta på heltid. Projektledare för detta är Päivi Johansson Tennivaara. Kommentarer från ledamöter angående måltidssituationen. -Skicka med instruktion om att maten kan behöva kryddas. -Många har slutat att gå och äta på äldreboende då maten har blivit sämre. -Det är svårt att öppna förpackningen som levereras i ordinärt boende. 68 Bemanningen i sommar Ann-Christin Norlander har följt detta noggrant hela sommaren. Utvärdering är man ännu inte klar med då sista semesterperioden precis har avslutats. I år har det varit lite svårare att bemanna redan från första början. Det har inte varit lika bra ansökningar och därmed gett ett sämre urval. Det har även varit fler avhopp under sommaren. Det har varit en stor variation, en del enhetschefer säger att de har gått bra med friska medarbetare. Andra enheter har haft ganska stora problem med stor sjukfrånvaro. Vissa ställen har fått jobbat hårt för att det ska fungera. Det har inte varit några stora incidenter, arbetet har flutit på. För en enhet har vi satt in stödresurser till enhetschefen. Bemanningen blir en allt större fråga och det gäller för alla tjänster. Förvaltningen måste ta ett större grepp och ge det högsta prioritet. Fråga från ledamot: Vet alltid enhetschef hur det fungerar ute på avdelningarna? Man har intryck av att personalen fixar utan att enhetscheferna alltid vet. Svar från Ann-Christin Norlander. Alla är inte nöjda. Men vi har ganska många vikarierande enhetschefer och vi har upplevt dem som entusiastiska. Om ni har exempel vill vi gärna veta vilka enheter det gäller så att vi kan titta mer på det. Man har träffat alla enhetschefer varje vecka och man bedömer att 75 % har sagt att de ha varit nöjda. Fråga från ledamot: Har det varit problem med delegering av medicin? Svar från Ann-Christin Norlander: Det har varit avhopp sent och då ska man rekrytera på nytt och därefter ska en sjuksköterska delegera. Fråga från ledamot: Har det varit mycket övertid för ordinarie personal? Svar från Ann-Christin Norlander: Vi måste kolla i utvärderingen, dock vanligare med övertid för sjuksköterskor. Utdragsbestyrkande 5(12)

6 Fråga från ledamot: Har man fått en sammanhållande semester? Ann-Christin Norlander: Ja, då vi tycker det är viktigt med sammanhållande semester, men alla kanske inte har fått det man har önskat då det alltid måste finnas en ordinarie. Vi har inte lyckats fullt ut pga. sjukdom eller avhopp. Fråga från ledamot: Det är hög sjukfrånvaro, 25,9 dagar. Målsättning är att förbättra med 10 %. Har ni sett någon förbättring och hur jobbar ni med det? Svar från Ann-Christin Norlander: Det är samma som vid årsbokslutet. Långtidsfrånvaron har ökat medan kortidsfrånvaron har minskat. När personal ringer och sjukanmäler sig första dagen finns en checklista som man ska gå igenom. Svar från Tomas Thornell: Det blir svårt att nå 10 % i år. Nationellt har det slutat öka. Nöjd om vi når det. Avdelningschef Anna Rosander bjuds in till kommande möte. Fråga från ledamot: Det blir värre för varje år med rekrytering. Har det varit panikåtgärder med mer betalt? Svar från Ann-Christin Norlander: Nej, inga panikåtgärder. I början av juni erbjöds alla sjuksköterskor att kunna få en summa om man tog ett extra pass. Detta gjorde att det löste de sista delarna samt att vi har använt oss lite från bemanningsföretag. Fråga från ledamot: Stimulanspengar, har det gjorts någon utvärdering? Svar från Ann-Christin Norlander: Utvärderingar görs vid årets slut och skickas in till socialstyrelsen, detta är en offentlig handling som alla kan ta del av. Stimulansmedlen har gått till riktade uppdrag såsom aktivitetshandledare, dokumentationshandledare och vardags rehab. Detta har gett ett 35-tal extra personal såsom aktivitetshandledare för sociala insatser och aktiviteter för omsorgstagaren. 69 Övergång från LOU till LOV Det finns inget förslag på beslut inför omsorgsnämndens sammanträde ännu beslutade Omsorgsnämnden om att införa LOV i särskilt boende. Det innebär att företag som vill starta ett särskilt boende kan göra det sedan man godkänts av omsorgsnämnden. (Flera företag som vill starta ett Lov boende kan ansöka), Vikaholm är ett exempel. Omsorgsnämnden beslutade samtidigt att för befintliga verksamheter som idag är upphandlade enligt LOU skulle de avtalen avslutas och det skulle möjliggöras för dem att bedriva verksamhet enligt LOV. Omsorgsförvaltningen har sammanställt olika uppgifter runt de verksamheter som drivs enligt LOV och de fastigheter som verksamheten bedrivs för att ta Utdragsbestyrkande 6(12)

7 fram ett underlag till omsorgsnämnden. Två alternativ har belysts i den skriften, om fastigheterna skulle kunna hyras ut alternativt säljas till det företag som ska bedriva verksamhet där. Om man skulle hyra ut fyra objekten så måste man ta marknadsmässig hyra om man hyr till ett privat företag. Måste också ta hänsyn till att det inte ä lika säkert att ha ett privat företag än att hyra ut till kommunalt. Attendo hyr Sörgården. Det man måste räkna på, kommer detta att gå ihop sig? Lokalbidraget täcker inte hyran. Vår bedömning att de gör en förlust. Då kanske de behöver höja hyrorna. Vi vet inte om de få höja hyrorna? Kollat med jurist. Kan man då sälja? Det kan man alltid göra, risken är då att kommunen säljer ifrån sig byggnader och sedan har vi inga själv. Vi har inte makten kvar över lokalerna. Växjö kommer oavsett tappa Ludvikamoms, ca 2.5 miljoner per år. Investeringsmoms som man tappar, engångsinkomst. Bedömning från tjänstemän är att Evelid bedöms olämpligt att sälja. Kommunen har andra funktioner i det huset. Då får man göra en ny upphandling eller att kommunen tar över driften Sörgården: Oavsett hyr eller säljer, måste se till att man kan ha kvar det köket då det lagas mat till skolor i området. Norrelid, Åbovägen: möjlighet att hyra ut eller sälja, men svårighet att få bärighet för de privata aktörerna. Vid försäljning och uthyrning måste också funderas över hur man värderar att boenden redan har omsorgstagare. Måltidsorganisationen påverkas, då de driver kök i de olika verksamheterna och har personal som jobbar där. Fråga från ledamot: Kan man sälja halva hus? I Sörgården finns apotek osv. Svar från Ann-Christin Norlander: Vet inte hur man gör, kanske kan man skriva in givna hyresgäster i avtalen? Men juristen säger att man kan lösa detta. Kommentar från ledamot: Sörgården som ligger i en ort utanför Växjö, där borde kommunen vara ägare. Det är den enda alternativ som finns att välja på. Fråga från ledamot: Kommunen har ju ansvar för alla, om man säljer ut till privata, tappar då kommunen ansvar? Svar från Ann-Christin Norlander: Kommunen har en uppföljningsplikt. Omsorgstagarna har ett beslut från biståndshandläggare. Det särskilda boendet måste leva upp till vissa krav annars kan man bryta kontraktet. Varje nytt boende som startar måste få tillstånd från IVO. Utdragsbestyrkande 7(12)

8 Kommentar från ledamot: Antalet äldre ökar, Hovslund ska minska, vi ska slå vakt om de boenden vi redan har. Svar från Ann-Christin Norlander: I Växjö Kommun är det ingen stor ökning hos de äldre förrän 2021, det kommer att vara ett överskott på platser de kommande åren. Kommentar från Tomas Thornell: Detta kommer att bli höstens fråga. Om kommunen får ströplatser lediga, så blir det ökade kostnader för förvaltningen. Fråga från ledamot: Överskott på bostäder beror på nyproduktion Skulle vi hållt kvar och fyllt på Evelid? Svar från Tomas Thornell: Trygghetsbostäder kan göra att det tar längre tid innan man flyttar till särskilt boende. Örebro är ett exempel för detta. Kommentar från ledamot: Omvandla platser på landsbygden från särskilt boende till trygghetsboenden istället för att sälja ut. Kommentar från ledamot: Tror på trygghetsboenden. Man ska flytta in när man känner sig hyfsat kry och kunna bo kvar där länge. Kommentar från ledamot: 2014 när man beslutade om LOV så trodde man att behovet av platser var större än vad det faktiskt visade sig vara. Fråga från ledamot: Har ni gjort undersökning på kvadratmeterkostnad för kommunala kontra privata? Svar från Ann-Christin Norlander: Vikaholm är de enda som har satt sin hyra. Hyran styrs också av när det har byggts. Kommentar från ledamot: Behovet är täckt för särskilt boende, satsa på trygghets- och seniorboenden istället. Det borde bromsas för fler särskilda boenden. Kommentar från ledamot: Borde finnas trygghetsboenden, man vill inte flytta in till äldreboende. Mycket positivt med trygghetsboende. Kommentar från ledamot: Vi skulle velat ha varit med innan AU för att ge våra synpunkter. Vi ska inte behöva läsa om det i tidningen. Svar från Tomas: Vi tar med oss det. Utdragsbestyrkande 8(12)

9 70 Fixar Roland Ann-Christin Norlander har pratat med Ulf Gustafsson angående utökning av fixartjänsten. Vi ser inte behovet. Fixartjänsten finns för att förebygga skador osv, frågan är om IT kan ingå under skador och hälsa eller kanske under ohälsa? I Karlskrona har man gjort bedömningen att IT fixartjänst kan ingå. Vi kommer att fundera vidare. KPR: Om man vill nyttja tjänsten, kan Roland åka till de mindre orterna, vi upplever att man drar sig för att kontakta honom om man bor utanför? Vi önskar att varje liten ort har en Roland mot timersättning, tex att man använder vaktmästare från kommunala bolag. Fråga från ledamot: Man behöver använda sig mer och mer av telefon och dator. Det är inte alltid så lätt, men det underlättar ju även för omvärlden att man kan göra saker hemifrån, även samhället ställer krav på användandet. Svar från Ann-Christin Norlander: Lena Tibblin har i uppdrag att kontakta Karlskrona. Hur tänkte de, förslag till nämnden ifall det verkar ok. Konstigt att den privata marknaden inte sett detta behov. Vi kollar även upp så att vi inte konkurrerar med t.ex. Veteranpoolen. Fråga från ledamot: Hur mycket jobbar Fixar Roland utanför centrala Växjö? Svar från Ann-Christin Norlander: Det ska jag kolla upp. Fråga från ledamot: Kan vi inte bjuda in Fixar-Roland så han får svara på frågor. Svar från Ann-Christin Norlander: Vi bjuder in honom till det tillfälle när vi vet hur mycket han jobbar utanför Växjö tätort. Annan fråga angående rånet på Dalbo. Anneli Loberg sa att kommunen inte är skyldiga att förebygga brott. Finns det tillgänglig person som kan följa med för bank och post ärenden? Svar från Ann-Christine Norlander: Det finns en stödinsats som heter övriga ärenden. En undersköterska får dock inte se vilken kod, känna till koden osv. Fritt att ansöka om att få hjälp med övriga ärenden. 71 Ekonomi Enligt avdelningschefen för ekonomi ligger vi på plus minus noll, kan skilja några miljoner. Vi hade planerat att gå minus 10 miljoner och då ta av eget kapital. Utdragsbestyrkande 9(12)

10 72 Hovslund Vi har inte så mycket ny information. När en lägenhet blir tom så får ingen erbjudandet om att flytta in. Just nu är det 13 tomma lägenheter. Vi väntar besked från Växjöbostäder som ska räkna på de olika alternativen som man vill ha på tomten, vad får plats, och vad kostar det. Ny dragning för kommunalråden framöver. Kommentar från Tomas Thornell: Det var tal om ny förskola på tomten, men man vill inte dela upp så att en del blir på andra sidan vägen. Kommentar från ledamot: Ny detaljplan på grannfastigheten ute på samråd. ICA handlarna äger tomten. Där Junibacken ligger, har man ritat in förskola, därmed tycker vi att man täcker in behovet av förskola. Det ska bli fem sexvåningshus vid parkeringen. Två av byggnaderna är lämpliga för trygghetsboenden. Kommentar från ledamot: Hovslund tas med som stående punkt. Beslutat. Fråga från ledamot: Vad är restvärdet för Hovslund? Svar från Ann-Christin Norlander: ca 20 miljoner fick vi veta i våras. Vem som ska belastas är inte klart. Fråga från ledamot: Pensionärernas hus, hur mycket lokaler kommer vi att få sedan? Svar från Ann-Christin Norlander: Det finns med i planeringen som en verksamhet som lämpligen ska finnas på Hovslund. Fråga från ledamot: Vad händer med personalen när det inte kommer nya omsorgstagare till Hovslund? Svar från Ann-Christin Norlander: Man ändrar gradvis. Lägenheterna är så pass spridda så det har inte gjort så stor skillnad ännu. Ingen tillsvidareanställd har drabbats ännu. Man tittar på vikariat i första hand. Ingen blir utan jobb, vi vill ju behålla våra medarbetare. 72 Inkomna skrivelser Finns inga. Utdragsbestyrkande 10(12)

11 73 Övrigt Kommentar från ledamot: Den 12 augusti skulle vi hämta biljetter till Pensionärernas dag. Vi fick inget meddelande om att Marita Bengtsson var sjuk, dåligt att de inte hade denna information i kontaktcenter. Det är jätteviktigt att man kan få denna information. Svar från Ann-Christin Norlander: Detta är ett organisatoriskt misstag, beklagligt. Inbetalningskort för Pensionärernas dag delades ut vid detta möte. Fråga från ledamot: Är det samma bemanning i veckan som lördagar och söndagar? Svar från Ann-Christin Norlander: Enheten bemannar efter behov, det är enhetschefer som gör denna bedömning. Städning gör man t. ex inte på helgen, eller ärenden som att följa med till läkare och det kan då finnas ett lägre behov. Fråga från ledamot: Om vi ser en incident med egna ögon, vad gör vi då? Svar från Ann-Christin Norlander: Ring eller mejla mig, eller om ni har en annan nära kontakt, det är jätteviktigt att få veta. Fråga från ledamot: En man på Åbovägen behövde morfin. Personal ringer sjuksköterska som säger att det kan dröja då hon är i Rottne. Kan man inte få använda sig av Nattpatrullens sjuksköterskor då? Svar från Ann-Christin Norlander: Nej, det kan förekomma väntetid. Man får ser till att det inte uppstår akuta situationer. Utgår från att de har en dialog som gör att detta inte händer igen. Fråga från ledamot: Fördelning platser kommunala/privata? Svar från Ann-Christin Norlander: Fortfarande fler kommunala platser. Men när fler privata blir färdiga kan man nog närma sig 50/50. De privata aktörerna är Attendo, Vardaga, Norlandia och Humana. Fråga från ledamot: KPR önskar sig varsin Ipad. Tomas Thornell tar upp detta med Ulf Hedin. Kommentar från ledamot: Besvikna över att KPR inte har fått möjlighet att yttra sig gällande frågan om LOU till LOV eftersom beslut tas om två dagar. Detta skulle varit en punkt på mötet den 22 augusti och därmed inte behövts ställas in. Finns det möjlighet att återremittera punkten då vi inte har fått lämna synpunkter? Utdragsbestyrkande 11(12)

12 Sammanfattningsvis vill KRP framföra följande punkter gällande LOU till LOV: -Med hänsyn till att antalet platser på Hovslund ska minskas radikalt anser vi att de boenden som finns ska vara kvar i kommunal regi. -Att omvandla vissa särskilda boenden till trygghetsboenden. -Finns bara ett alternativ i Rottne och det är i privat regi, borde finnas ett kommunalt. Ann-Christin Norlander tar ovanstående punkter med sig till AU. Punkter i kallelsen hösten Internbudget, beslut tas november. Ska med på nästa möte. Komma med innan beslut fattas. -Utvärdering av hjälpmedel - Räddningstjänsten -Information om serviceresor, önskar information om färdtjänst -Maxtaxan, ska tas beslut till internbudget som är sista november - LOU och LOV -Måltidsprojektet -Fixar Roland -Sjukfrånvaron -Hovslund, en stående punkt Mötet avslutas kl. 16:30 Utdragsbestyrkande 12(12)

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö. Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Ove Löfqvist, (M) omsorgsnämnden

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö. Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Ove Löfqvist, (M) omsorgsnämnden 2016-05-02 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-17.15 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Ove Löfqvist, (M) omsorgsnämnden Leif Danielsson,

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Växjö stadsbibliotek, samlingssal Galaxen. Tid 14 maj 2018, kl

Växjö stadsbibliotek, samlingssal Galaxen. Tid 14 maj 2018, kl Plats Växjö stadsbibliotek, samlingssal Galaxen Tid 14 maj 2018, kl. 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) ordförande Marianne Paine, (S) omsorgsnämnden, ersättare för Tomas Thornell (S) Laila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16 Tid och plats A-salen, kl. 13:35-16:10 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Anna Gustbée (M) Ove Löfqvist (M)

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 30 januari 2017, kl

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 30 januari 2017, kl Plats Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A Tid 30 januari 2017, kl. 14.00 16.55 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 5:e december, kl

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 5:e december, kl Plats Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A Tid 5:e december, kl. 14.00 17.20 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 11 december 2017, kl

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 11 december 2017, kl Plats Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A Tid 11 december 2017, kl. 14.05 16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (10) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.05, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 4 september 2017, kl

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 4 september 2017, kl Plats Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A Tid 4 september 2017, kl. 14.00 16.40 Beslutande Ledamöter Ove Löfqvist, (M) omsorgsnämnden, tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 20 november 2017, kl

Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A. Tid 20 november 2017, kl Plats Konferensrum omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning, Ljungadalsgatan 2A Tid 20 november 2017, kl. 14.05 17.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Marianne Paine, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC sid 1 (8) Tid och plats Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC Ledamöter och ersättare Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Anita Hall (C), vård- och omsorgsnämnden Ingela

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Andréa Hellsberg, sekreterare

Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Andréa Hellsberg, sekreterare 1 (5) TINGSRYDS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2009-11-18 Plats Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Närvarande Göran Andersson,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande kl 09.00-10.30 Ledamöter Ingegärd Jönsson PRO Pauli Petersson SPF Ulla

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (6) 2016-11-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2016-11-15 Närvarande: Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2015-09-16 1 Plats och tid Stadshuset, Laholm, klockan 09.00 11.30 Beslutande Övriga deltagande Elisabet Babic (M), ordförande Birgit Hansson, PRO Mona Persson, SPF Seniorerna

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.50, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Kommunala PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Förtroendevalda Marianne Eriksson (ON), ordförande Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS)

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Juan Soto (S), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (5) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Socialförvaltningen, Nässjö klockan

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (5) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Socialförvaltningen, Nässjö klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-11-22 1(5) Plats och tid Socialförvaltningen, Nässjö klockan 09.00-11.05 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlgren (M), ordförande Laila Norss (M), Kommunstyrelsen Ramona Gustafsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Kristianstads. kommun LX:0,"JP'- PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun LX:0,JP'- PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter 2019-04-12 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Ostra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gun Söderstedt. SPF Ann-Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-11-18 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 11.00, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Barbro Vindahl, SPF

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse.

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse. Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2017-12-04 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Annsofie Thuresson (Sn ordförande) AnnLouise Christensen (hemvårdschef) Christin Johansson (socialchef), Fredric

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen

Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen SID 1/5 Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen Tid: Torsdag 29 augusti 2017, kl. 14:00-16:00 Plats: Tärningen, Socialförvaltningen Anmälan i receptionen på Torggatan 11, 1 tr. Närvarande: Pensionärsorganisationerna:

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Uppföljning av verksamheten under sommaren

Uppföljning av verksamheten under sommaren VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Omsorgsnämnden 2015-10-14 5 On Dnr 2014.034 026 Uppföljning av verksamheten under sommaren Förslag till beslut Omsorgsnämnden beslutar att Ärendebeskrivning

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4. Information om uppsökande verksamhet för 75-åringar 8

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4. Information om uppsökande verksamhet för 75-åringar 8 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Information från Förenade Care 5 Information

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Sandra Eriksson, nämndsekreterare

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Sandra Eriksson, nämndsekreterare Pensionärsrådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 15.00 16.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Roger Eklund (S), vård- och omsorgsnämnden, ordförande Seija Eriksson (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda.

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda. 2019-06-14 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gun Söderstedt. SPF Ann-Kristin Strömblad.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer