Kunskap Gemenskap Tradition SEDAN 1868

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kunskap Gemenskap Tradition SEDAN 1868"

Transkript

1 1 Kunskap Gemenskap Tradition SEDAN 1868

2 Om tre år När du om drygt tre år sätter på dig studentmössan kan du ta steget från skoltrappan till universitetsstudierna eller om du väljer ett yrkesinriktat program gå direkt ut till en fantastisk arbetsmarknad. Ny på skolan Innan dess har du tre spännande och utmanande år framför dig. Under tiden på skolan kommer du få massor av ny kunskap och vänner för livet. På Hvilan blir du betraktad som vuxen redan första dagen. Eleverna umgås av tradition mellan klasserna och över åldersgränserna. Redan under introduktionsveckan lär du snabbt känna skolans elever, lärare, lokaler och undervisning. Livet på Hvilan Hvilans unika profil lockar elever från hela landet. En stor del av de cirka 250 studerande bor på skolans internat. Det gör att livet på skolan inte slutar när skoldagen slutar. Även de som inte bor på internatet stannar gärna och är med på aktiviteter som skolan arrangerar. Hvilans berömda atmosfär och starka gemenskap kommer du att känna direkt. Av tradition finns det en speciell närhet mellan både eleverna, och mellan lärare och elever. Du får vänner för livet och studerar i en skön grön miljö. Den härliga miljön och genuina stämningen främjar inlärningen. Det är många som väljer oss för att kunna nå längre i sina studier. Det är alltid något på gång även på fritiden. Du kan träna i skolans gym, bada bastu, träna boxning, gå olika kurser såsom havskajakspaddling, keramik och yoga. Skolans idrottsförening är mycket aktiv och arrangerar emellanåt större event. Hittills har de bestigit Kebnekaise och paddlat i norska fjordar. Minuter från stan Skolans milsvida omgivningar är ett kapitel för sig allt ifrån doften av blommande raps på våren, till höstfärgerna i den magnifika parken. Samtidigt befinner du dig bara några minuter från stadslivet i centrala Malmö eller Lund. Det är enkelt och går snabbt att ta sig till Hvilan med buss eller tåg. Skolan har dessutom en egen direktbuss som avgår från Malmö C varje morgon och går tillbaka varje eftermiddag. Sveriges godaste skolmat! Skolan är känd för sin fantastiska mat som lagas i vår egen restaurang av kockar. Bor du på internatet får du utöver lunchen både frukostbuffé, lagad middag på kvällen och kvällsfika. Kockarna använder nästan enbart ekologiska och närodlade grönsaker. Som rektor på skolan hälsar jag dig varmt välkommen till en unik skola med en härlig atmosfär. Skolan håller kunskap högt, har härliga traditioner och en stor gemenskap. Lärarna som arbetar på skolan är skickliga med en mycket hög nöjdhet och goda resultat. JIMMY SJÖSTEDT, REKTOR

3 3 BUSS DIREKTLINJE Malmö C Hvilan Utbildning Från Malmö C Från Hvilan Utbildning Må Tis tors Fre Våra utbildningar Studieförberedande program Naturvetare (NA) Samhällsvetare (SA) Yrkesförberedande program Trädgårdsmästare (NB) Trädgårdsanläggare (NB) Trädgårdsdesigner (NB) Florist (HV) Bygg - anläggare (BA)

4 4 Dags att förändra världen? Här fördjupar vi oss i de stora frågorna rörande hållbar utveckling, samhällsplanering och klimatförändringar. Tack vare skolans samarbete med universitetet är vårt NA-program unikt.

5 NATURVETENSKAPSPROGRAMMET 5 Studieresa utomlands ingår i utbildningen! Naturvetare NA-programmet på Hvilan är ett klassiskt NA-program som öppnar många dörrar till vidare studier. Programmet har en tydlig kopp ling och samarbete med SLU Alnarp (universitetet), vilket borgar för den absolut senaste kunskapen och vetenskapliga rönen. I utbildningen får du fördjupa dig i de stora frågorna rörande miljöfrågor, hållbar utveckling, samhällsplanering och klimatförändringar. I utbildningen kommer du att laborera, göra exkursioner och studiebesök till intressanta och lärorika platser både i och utanför Sverige. Du undervisas av engagerade och professionella lärare som använder både skolans och universitetets resurser för att ge dig den bästa utbildningen. I utbildningen ingår Matematik Fysik Kemi Biologi Språk Geografi Bioteknik Miljö- och energikunskap Hållbart samhällsbyggande NA-programmet på Hvilan Utbildning ger möjlighet till särskild behörighet för vidare naturvetenskaplig utbildning på universitet och högskola. Efter gymnasiet har du behörighet till en stor mängd utbildningar. Programmet ger en bra grund för naturvetenskapliga studier av olika slag t ex biolog, kemist, miljövetare, arkitekt, hortonom, men även samhälls- och tvärvetenskapliga studier.

6 6 Brett, djupt och högt i tak På Hvilans Samhällsvetenskapsprogram står du i centrum. Här utforskar vi människan både som individ och som del av ett komplicerat samspel.

7 SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET 7 Samhällsvetare På Samhällsvetenskapsprogrammet får du bland annat lära dig att analysera och förstå sammanhangen i det som händer just nu. Det som händer i världen och Sverige igår, det är ofta dagens ämne i ditt klassrum. Du får lära dig att kommunicera, diskutera och reflektera över företeelser som är kopplade till det verkliga livet. Gillar du att tänka kreativt, lösa problem och samarbeta med andra får du stora möjligheter till det på Samhällsveteneskapsprogrammet. Samhället studeras ur ett socialt, kulturellt och politiskt perspektiv. Men du får också en förståelse för hur människors livsvillkor varierar ur en Studieresa utomlands ingår i utbildningen! historisk och global synvinkel. Programmet har en svårslagen bredd när det gäller att kvalificera och förbereda dig för vidare studier på högskola. Inriktning Beteendevetenskap Vår inriktning beteendevetenskap lägger tonvikten på människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Du får värdefulla och spännande insikter i hur vi människor ofta agerar, som individer och som medlemmar en grupp. Du får kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Är du allmänt intresserad av relationer och mänskligt beteende kommer du att uppskatta studierna i beteendevetenskap. I utbildningen ingår Filosofi Psykologi Samhällskunskap Ledarskap och organisation Mediekommunikation Utställningsdesign Hållbart samhälle SA-utbildningen med inriktningen Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får en fördjupad förståelse av människors agerande som individer, som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Utbildningen ger även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Du lär dig att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen. Du får den behörighet som krävs för att studera inom de flesta samhällsvetenskapliga områden och har många valmöjligheter. Till exempel kan du läsa psykologi, ekonomi, juridik, språk, handel, bli polis, arkitekt eller journalist.

8 Maten är helt otroligt god, nästan alltid ekologisk. En självklarhet på en skola där vi både lever nära naturen och vill vara rädda om den. SAMUEL, ELEV PÅ HVILAN Jag pluggar nog vidare på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, här intill. Mitt mål är att bli landskapsarkitekt. FRIDA, ELEV PÅ HVILAN Lärarna är grymma, de vet verkligen vad de pratar om. Att vi jobbar mycket praktiskt passar mig som inte vill sitta still för länge. TOVA, ELEV PÅ HVILAN Det låter säkert klyschigt, men vi är faktiskt som en stor familj. Vi kan vara väldigt olika men har ändå en jättebra gemenskap. ADAM, ELEV PÅ HVILAN

9 LIVET PÅ SKOLAN 9 till Värt att veta om Hvilan Ateljé. En kreativ miljö där träd gårds - idéer och skisser i olika designprojekt växer fram. Bastu. Tänk dig en varm och skön bastu efter skoldagen när vintermörkret är ett faktum. Coachning. Skolans lärare med stor entreprenörskunskap lär dig allt om företagande och ledarskap. Direktbuss. Varje dag avgår en direktbuss till Hvilan Utbildning från Malmö Central. Se tider på sidan 3. Elevkår. Elevinflytande och demokrati är viktigt för oss. Elevkåren träffas kontinuer ligt och planerar roliga aktiviteter. Frihet. Du kan välja vad du vill göra efter studenten. Arbeta eller studera vidare! Gym. Skolans gym är alltid öppet och många uppskattar att träna under lunchrasten eller efter skolan. Hvilan Utbildning. Sveriges grönaste skola! Här växer fram tidens bästa medarbetare och blivande företagare. Internatet. Upplev både frihet och studiero i ditt rum där du kan sätta din personliga prägel. Jour. Bor du på internatet finns jourpersonal till hands på kvällen och natten. Det finns alltid någon som kan hjälpa dig med läxor och som gör fritiden kul och meningsfull. Körkort. Skolan erbjuder ett B-körkortspaket för dig som studerande på NB/HV/BA-programmen. Lärarna. På Hvilan får du lärare som ser dig. De har djup ämnes kunskap och yrkeserfarenhet inom sina specialområden och vet vad du behöver inför tiden efter gymnasiet. Markbyggnadshallen. Här får du som elev träna dig på olika anläggningsarbeten. Närodlat och härodlat. Skolrestaurangen och gårdsbutiken är kända för skolans egenodlade råvaror. Odlingar, parker och växthus. Sveriges grönaste och största skolgård finns på Hvilan. Skolan äger totalt 65 hektar mark. Praktik. Som studerande på NB, HV och BA lägger du nästan en femtedel av studietiden på olika praktikplatser. Quinoa. Restaurangens sallads buffé är något utöver det vanliga. Välj mellan ett tjugotal olika sallader varje dag! Roligt. På Hvilan har vi roligt! Varje år anordnar vi minnesvärda aktiviteter som t ex bal, tävlingar och utflykter. Studera utomlands. Du får möjlighet till både studieresor och utlandsstudier. Tradition. En skola med anor från Skolan hörde från början samman med Sveriges äldsta folkhögskola, Folkhögskolan Hvilan, som ligger i Åkarp, ett stenkast från Hvilan Utbildning. Universitetet. På Naturvetenskapsprogrammet får du undervisning av lektorer och forskare på SLU Alnarp. Vänner för livet. Livet på skolan är fyllt av spännande aktiviteter och nya människor i en öppen atmosfär. Yoga. Det finns möjlig het att ordna träningspass på fritiden. Förra läsåret hade vi yoga lärare på besök. Zumba. För att må bra är det viktigt att röra sig och ha kul! Skolan kan boka in träning efter önskemål. Åkarp. Här ligger Hvilan Utbildning, mitt emellan Malmö och Lund med en pendlingstid på ca 15 minuter. Äventyr. Paddla havs kajak, bestig Kebnekaise, gå golfrundor, orientera eller åk till Köpenhamn. Öppet Hus. Välkommen hit på besök. Se våra Öppet hus-datum på sista sidan. Dörren står öppen för dig! Välkommen!

10 En utbildning som ger frukt Har du en längtan efter att veta mer om växter, odling och att vara med och skapa gröna utemiljöer? Då är det här den perfekta utbildningen för dig!

11 NATURBRUKSPROGRAMMET TRÄDGÅRD 11 Trädgårdsmästare Ta körkort! Skolan erbjuder ett B-kör kortspaket till ett värde av kr för dig som tar yrkesexamen på NB/HV/BAprogrammen. På skolan finns flera odlingar, både på friland och i skolans växthus. Alla odlingar ägs av skolan och de grönsaker och den frukt som odlas används av köksmästaren i köket till lunchen eller säljs till välrenommerade restauranger i hela södra Sverige och i Danmark. Kopp linge n mellan jord och bord blir tydlig och du lär dig odla allt ifrån trädgårdsväxter till grönsaker, frukt och bär. I utbild ningen ingår också trädgårdsdesign. Skolan har en stor maskinpark med traktorer, hjullastare, gräv maskiner och större gräsklippare. Under utbildningen får du lära dig att hantera och köra en mängd olika maskiner. Lärarna på skolan är anting en trädgårdsmästare, hortonomer eller landskapsarkitekter med lång erfarenhet och hög kompetens. I utbildningen ingår Mark- och växtbiologi Växtkunskap Trädgårdsodling: plantskoleväxter och grönsaker, frukt och bär Växthusodling Trädgårdsdesign Beskärning och trädvård Fordon, redskap och trädgårdsmaskiner Entreprenörskap och företagande Efter gymnasiet väntar en odlingsbransch som ropar högt efter välutbildad personal och det finns goda arbetsmöjligheter som anställd eller egen företagare efter genomgången utbildning. Vill du fortsätta studera efter gymnasiet kan du exempelvis vidare utbilda dig till Kvalificerad Trädgårdsmästare eller Arborist på yrkes högskolan. Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet. Efter gymnasiet kan du t ex läsa till Hortonom, Trädgårdsingenjör, Landskapsingenjör eller Landskaps arkitekt.

12 Ett grönt sätt att leva Är du intresserad av växter, maskiner och anläggning är det här ett självklart utbildningsval!

13 NATURBRUKSPROGRAMMET TRÄDGÅRD 13 Trädgårdsanläggare Ta körkort! Skolan erbjuder ett B-kör kortspaket till ett värde av kr för dig som tar yrkesexamen på NB/HV/BAprogrammen. I utbildningen får du köra de maskiner och redskap som är förekommande i branschen. Skolan har en stor maskinpark med traktorer, hjullastare, grävmaskiner och större gräsklippare. Under utbildningen får du lära dig att hantera och köra en mängd olika maskiner. Jämfört med andra anläggningsprogram lär du dig här även växter, träd och en del trädgårdsodling, vilket gör att du får en bredare kompetens och högre anställningsbarhet efter gymnasiet. Skolan har förutom egna odlingar av växter en specialutrustad markbyggnadshall där man kan anlägga även på vintern. Lärarna på skolan är yrkesskickliga och är utbildade trädgårdsingenjörer eller trädgårdsmästare. Det finns en stor brist på utbildad arbetskraft inom branschen, vilket gör att våra studerande oftast får arbete redan under gymnasiestudierna. I utbildningen ingår Fordon, redskap och trädgårdsmaskiner Motor- och röjsåg Beskärning och trädvård Skötsel av utemiljöer Växtkunskap Entreprenörskap och företagande Vill du fortsätta studera efter gymnasiet kan du exempelvis vidareutbilda dig till Kvalificerad Trädgårdsmästare, Trädgårdsanläggare eller Arborist på yrkeshögskolan. Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet. Efter gymnasiet kan du t ex läsa till Landskapsingenjör eller Landskapsarkitekt.

14 14 Designa grönt! Är du kreativ och intresserad av att designa och formge trädgårdar är det här utbildningen för dig.

15 NATURBRUKSPROGRAMMET TRÄDGÅRD 15 Trädgårdsdesigner Ta körkort! Skolan erbjuder ett B-kör kortspaket till ett värde av kr för dig som tar yrkesexamen på NB/HV/BAprogrammen. Utbildningen är en nisch inom naturbruksprogrammet Trädgård och du får grunderna i såväl växtkunskap, trädgårdsodling och trädgårdsanläggning innan du riktar in dig på design. För att kunna bli en duktig trädgårdsdesigner är det viktigt att kunna jordbearbetning, anläggning samt kunna bedöma växters kvalitet och växtförutsättningar. Lärarna på skolan är antingen trädgårdsmästare, hortonomer eller landskaps arkitekter med lång erfarenhet och hög kompetens. I utbildningen ingår Designprocesser och gestaltning Skissteknik och trädgårdsplanering Trädgårdsanläggning Växtkunskap Fordon och redskap Sköta och vårda trädgårdar Entreprenörskap och företagande Vill du fortsätta studera efter gymnasiet kan du exempelvis vidareutbilda dig till Kvalificerad Träd gårdsmästare eller Arborist på yrkeshögskolan. Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet. Efter gymnasiet kan du t ex läsa till Landskapsingenjör, Trädgårdsingenjör med inriktning design eller Landskapsarkitekt.

16 16 Blomstrande möjligheter Floristutbildningen passar för dig med ett estetiskt och kreativt sinne. Som florist får du bland annat lära dig utställnings design, formgivning, marknads föring och säljteknik.

17 HANTVERKSPROGRAMMET 17 Florist Floristyrket är ett hantverk som kräver både teoretisk kunskap och ett praktiskt handlag. Det är som gjort för dig som gillar färg och form och som tycker om att skapa något vackert. Du får bl.a. lära dig att binda buketter och skapa fantasifulla dekorationer. Läser du florist på Hvilan Utbildning är du säker på att du får gedigna yrkeskunskaper. Här lär du dig helt enkelt det som du behöver för att kunna få arbete efter utbildningen och jobba professionellt som florist. Ta körkort! Skolan erbjuder ett B-kör kortspaket till ett värde av kr för dig som tar yrkesexamen på NB/HV/BAprogrammen. I växthusen på skolan odlas både krukväxter och snittblommor. Som floriststuderande på Hvilan Utbildning har du förmånen att arbeta med både inköpta växter och med växtmaterial från skolans odlingar och parker. Vi lägger stor vikt vid att växterna ska vara av god kvalitet. På skolan finns också en populär gårdsbutik där floristerna har sin egen blomsterkyl och säljer många av sina buketter och dekorationer. Floristerna ansvarar tidvis även för varu exponering och övar säljteknik i butiken. I utbildningen ingår Blomsterbinderi till fest, bröllop, begravning och offentlig miljö Utställningsdesign och formgivning Färg-, form- och designlära Binderitekniker och stilarter Varuexponering, marknadsföring och säljteknik Växtkunskap och materialhantering Som en del av utbildningen får du vara med i spännande blomsterprojekt och publika evenemang. Genom åren har våra elever varit med och dekorerat invig ningsfesten på Euro vision Song Contest, gjort världens störs ta bröllopsbukett på Stora trädgårdsfesten på Sofiero och gjort alla dekorationer till Villamässan/Vår trädgård i Malmö. Våra floristelever brukar placera sig högt på internationella yrkes tävlingar såsom Yrkes-SM, EuroSkills och WorldSkills. Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet.

18 18 Bygg din egen framtid Vill du lära dig om hur man gör markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar? Då är inriktningen Mark och anläggning på Bygg- och anlägg ningsprogrammet rätt gymnasie utbildning för dig!

19 BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET 19 Bygg anläggare Ta körkort! Skolan erbjuder ett B-kör kortspaket till ett värde av kr för dig som tar yrkesexamen på NB/HV/BAprogrammen. Som mark- och anläggningsarbetare kan du ha många olika arbetsuppgifter. Vid byggen av vägar är schaktning, rörläggning och asfaltläggning exempel på vanliga arbetsmoment. Andra arbetsuppgifter kan vara att anlägga utemiljöer, t ex gräsmattor, sten- eller plattgångar både i offentliga och pri vata miljöer. I arbetet används många olika typer av maskiner allt från tunga anläggningsmaskiner till tekniskt avancerade specialinstrument för mätning. På skolan finns alla bygg lokaler, maskiner och utrustning som behövs för att ge dig de yrkeskunskaper som är eftertraktade av branschen. Utbildningen passar dig som gillar att se varaktigt resultat av ditt arbete. Det du skapar kommer människor att använda under lång tid. Inom byggbranschen får du ha ett arbete som är fritt, rörligt och variationsrikt. Om du är intresserad av att välja Bygg- och anläggningsprogrammet ska du tänka på att yrken inom denna sektor ofta kräver god fysik. Branschen har stort behov av duktiga anläggningsarbetare med förarkunskaper, så det är lätt att få arbete efter gymnasieutbildningen! I utbildningen ingår Anläggningsprocessen Grävmaskiner Anläggning gröna ytor Anläggning vägbyggnad Anläggning stensättning Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet. Efter gymnasiet kan du vidare utbilda dig till anläggningsingenjör, väg- och anläggnings tekniker på yrkeshögskolan, eller få direkt ut i yrkeslivet och arbeta som anläggningsarbetare, bantekniker/ban arbetare, beläggningsarbetare eller bergarbetare inom bygg och anläggning.

20 B Sveriges grönaste gymnasium Hvilan har anor från 1868 och är Sveriges främsta gymnasieskola inom trädgård, trädvård och floristik. Skolan håller en hög kvalitet och är referensskola till Skolverket. Samtliga program erbjuder möjlighet till behörighet för vidare högskolestudier. Hvilan har under lång tid även bedrivit utbildningar på högskolenivå. Detta och närheten till Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp (SLU) gör att skolan erbjuder en unik inriktning på Naturvetenskapsprogrammet med kurser inom miljöteknik och hållbart samhällsbyggande samt erbjuder ett klassiskt Samhällsvetenskapsprogrammet i en naturskön miljö mellan Lund och Malmö. Varför inte läsa Samhälle på en mindre och lugnare skola som samtidig ligger nära stan? Riksintag och internat Hvilan har riksintag på de yrkesförberedande programmen med eget internat. Det är en härlig miljö att bo i och det går enkelt och snabbt att åka till Malmö, Lund och Köpenhamn. Utöver huvudbyggnaden och internatet omfattar skolan även parker och odlingsmark, plantskola och flera stora växthus. Högt utbildad lärarkår Närheten till Lunds universitet, Malmö högskola och SLU i Alnarp gör att skolans cirka 35 lärare har en hög akademisk nivå i respektive specialämne. Yrkeslärarna har en gedigen erfarenhet och utbildar mot branschens yrkesbevis. Skolans samlade kunskaper och erfarenheter av utbildning saknar närmast motstycke. Skolan drivs utan vinstsyfte Hvilan Utbildning drivs sedan många år av trädgårdsbranschens egen riksorganisation GRO, som även äger såväl fastigheterna som den omgivande marken om totalt 65 hektar. Detta ger en sällsynt stabil ekonomi och en långsiktig verksamhet. Skolan är inte vinstdrivande utan har som enda syfte att ge utbildningar med mycket god kvalitet för vidare studier samt arbete inom trädgårdsbranschen och närliggande branscher. Hvilan Utbildning Kabbarpsvägen Åkarp Tel: info@hvilanutbildning.se Tor 27 okt, kl Lör 29 okt, kl För NA. Studiebesök på SLU Alnarp Tor 17 nov, kl Lör 3 dec, kl Tor 19 jan, kl Fre 10 feb, kl FORMGIVNING: PCG MALMÖ FOTO: FRIDA PERSSON OCH DANIEL KARLSSON TRYCK: TRYDELLS TRYCKERI, LAHOLM 2016

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Trädgårdsmästare Lev livet grönare! Har du en längtan efter att odla och vill få handfasta

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet. Trädgårdsmästare Anläggare Florist Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Naturvetare

Naturvetenskapsprogrammet. Trädgårdsmästare Anläggare Florist Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Naturvetare Naturvetenskapsprogrammet Trädgårdsmästare Anläggare Florist Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Naturvetare Om tre år När du om drygt tre år sätter på dig studentmössan kan du ta steget från skoltrappan

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Kunskap Möjligheter Nätverk

Kunskap Möjligheter Nätverk Sveriges grönaste skola SEDAN 1868 Kunskap Möjligheter Nätverk Åkarp Stockholm GYMNASIEUTBILDNINGAR SA NA EK NB HV BA RL Sveriges grönaste skola! På Hvilan Utbildning har du roligt! Under gymnasietiden

Läs mer

Språkintroduktion FÖR DIG SOM VILL LÄRA SNABBT

Språkintroduktion FÖR DIG SOM VILL LÄRA SNABBT Lär dig svenska på en fantastisk skola nära stan Språkintroduktion FÖR DIG SOM VILL LÄRA SNABBT Hvilan Utbildning EN SKOLA MED GOTT ANSEENDE Gymnasieskolan Hvilan Utbildning ligger i lugn och naturskön

Läs mer

HVILAN GYMNASIUM FÅR MÄNNISKOR ATT VÄXA FÖR EN BÄTTRE FRAMTID GÖTEBORG HALMSTAD KABBARP LUND MALMÖ STOCKHOLM EK NA SA NB HV BA RL

HVILAN GYMNASIUM FÅR MÄNNISKOR ATT VÄXA FÖR EN BÄTTRE FRAMTID GÖTEBORG HALMSTAD KABBARP LUND MALMÖ STOCKHOLM EK NA SA NB HV BA RL HVILAN GYMNASIUM GÖTEBORG HALMSTAD KABBARP LUND FÅR MÄNNISKOR ATT VÄXA FÖR EN BÄTTRE FRAMTID MALMÖ STOCKHOLM EK NA SA NB HV BA RL 3 UTBILDNINGAR 6 8 10 12 STUDIEFÖRBEREDANDE PROGRAM EKONOMI (EK) NATURVETENSKAP

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör VÄRNHEMSSKOLAN Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör HANTVERKSPROGRAMMET Hantverksprogrammet På hantverksprogrammet hittar du många

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på Anläggningsfordon Bygg- och anläggning Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Grunderna inom bygg och anläggning Ditt första år på Anläggningsfordon Det första året läser du förutom de ämnen som

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 15 november VARBERG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Ekonomi Juridik Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör dig redo

Läs mer

Hantverksprogrammet VIRGINSKA

Hantverksprogrammet VIRGINSKA Hantverksprogrammet VIRGINSKA Vi står för kunskap, kvalitet och visioner För dig som vill ha en utbildning till ett speciellt yrke samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena som till exempel

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk-Entreprenad Första året ligger

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING HOTELL-

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION PROGRAM 2017/ 2018 Känner du till Odenplansgymnasiet sedan tidigare? Skolan grundades 2012 och ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Vi är en förhållandevis liten skola med drygt 200 elever, vilket

Läs mer

Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo

Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo Fundera över vilka påståenden som stämmer in på dig. Sätt kryss i rutorna, det går bra att sätta hela eller halva kryss. Räkna ihop antalet kryss och skriv in i rutan.

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet till Österportgymnasiet i Ystad Transportteknik till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo Information från Sydskånska Gymnasiet Djurhållning Transportteknik Exotiska djur Praktik

Läs mer

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING Vad drömmer du om? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information & kommunikation ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

Läs mer

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN OCH PROGRAMGEMENSAMMA KARAKTÄRSÄMNEN GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 600 P Gemensamma kurser för alla yrkesförberedande

Läs mer

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programmet för Skog, Mark & Djur Lantbruk Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Lantbruk är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om lantbruk.

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus Ross Tensta gymnasium Gymnasiet med det lokala och globala i fokus På Ross Tensta gymnasium förbereder vi eleverna för en globaliserad värld som kännetecknas av förändring och utveckling. Detta sker genom

Läs mer

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2 Samhälle Rektor Helen Bejmar 2019-01-28 2 1 Agenda Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap / Utland Särskild variant Konst och

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande sprogrammet Inriktningar och samhälle Skolan har en härlig stämning och sköna elever. NA valde jag för att man kan göra vad man vill efter utbildningen. Man får mycket kunskap om allt

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 UTBILDNINGSKATALOG 2018/2019 2 Jenny Nyströmsskolan GS, 2017 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Gymnasiesärskolan har idag

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Inriktning djur Hästskötare med inriktning mot ridning Häst 1, 100 poäng Häst 2, 100 poäng Häst 3, 100 poäng Ridning och körning, 100 poäng Ridning

Läs mer

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter har

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM)

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS

Läs mer

Du läser ämnen som ger grundläggande

Du läser ämnen som ger grundläggande Allmän kurs Allmän kurs med extra svenska 2012/2013 Allmän kurs På Allmän kurs på Sigtuna folkhögskola gäller samarbete och du arbetar nära dina lärare och kurskompisar. Den här kursen är ett bra alternativ

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

Djurvård/Djursjukvård

Djurvård/Djursjukvård Djurvård/Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.nbgkalmar.se Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel och hantering av djur Första året handlar mycket om att hantera, utfordra och sköta om

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer?

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? @ungdomsb Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? Intresse för ämnesinriktningen Att det ger många valmöjligheter efter gymnasiet Att det ger kunskaper jag tror jag behöver i framtiden

Läs mer

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) ska utveckla elevernas kunskaper om ekonomiska samhällsförhållanden, om företagens roll och ansvar, om att starta och driva företag samt om det svenska rättssamhället.

Läs mer

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Välkommen till våra INFODAGAR på Bollerup 19 okt 2019 25 jan 2020

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

SUNDSVALL 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKOLOGISK HUDVÅRD & SPA (HVHUD) FRISÖR (HVFRI)

SUNDSVALL 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKOLOGISK HUDVÅRD & SPA (HVHUD) FRISÖR (HVFRI) SUNDSVALL 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKOLOGISK HUDVÅRD & SPA (HVHUD) FRISÖR (HVFRI) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt första år får

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida   hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Programkatalog. Trollhättan Öppet hus Lördag 24 november ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Trollhättan Öppet hus Lördag 24 november ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog Trollhättan 2019 Öppet hus Lördag 24 november TROLLHÄTTAN GYMNASIEUTBILDNING 2019 ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL Film & skådespeleri Design Ekonomi Juridik Samhäll Beteendevetenskap

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL-

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Spyken Läsåret 2013/2014 Estetiska programmet Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Totalt 176 elever 82 elever 360

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2012

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2012 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Alla antagna 185 45 9 0 36 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 Gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 Gymnasiesär GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund 2 Gymnasiesärskolan har idag elever till

Läs mer

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna

Läs mer

Vill du känna på hur det är på Bollerup?

Vill du känna på hur det är på Bollerup? NATURBRUKSGYMNASIUM Vill du känna på hur det är på Bollerup? Bollerup är en gymnasieskola med häst- och lantbruksinriktning och internatboende. Många elever har inlett sin utbildning här hos oss med att

Läs mer

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p.

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p. Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p. är en unik trädgårdsmästarutbildning, där vi kompletterar den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren med ekologi och entreprenörskap.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN Här får alla växa och utvecklas i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 PROGRAMKATALOG 2019/2020 KONTAKTA OSS Har du frågor om skolan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld.

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. Nyköpings gymnasium En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. En gymnasieskola ska ge de bästa möjligheterna för att skapa en bättre framtid för dig som enskild elev, men också för samhället i

Läs mer