Nr 2 Skaraborgsnytt. Historiskt ögonblick vid Synskadades riksförbunds 125 års jubileum. Fyra riksförbundsordförande på samma bild.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 2 Skaraborgsnytt. Historiskt ögonblick vid Synskadades riksförbunds 125 års jubileum. Fyra riksförbundsordförande på samma bild."

Transkript

1 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 15 juni juli augusti 2014 Historiskt ögonblick vid Synskadades riksförbunds 125 års jubileum. Fyra riksförbundsordförande på samma bild. Nuvarande ordförande Håkan Thomsson tillsammans med Bengt Lindqvist, Lennart Nolte och Tina Nummi Södergren. Sid.6

2 Konventionen på Temakväll. Den tjugonde februari var det dags för årets första temakväll på kansliet i Skara. Tolv vetgiriga SRF:are hade samlats för att träffa och höra på Kicki Nordström, tidigare förbundsstyrelseledamot och President i VBU, Världsblindunionen. Kicki var med och arbetade fram konventionen. FN har en Övervakningskommitté som har till uppgift att följa konventionens efterlevnad. Alla länder som skrivit under konventionen måste redovisa till denna kommitté, och hur detta görs berättade Kicki för oss. Mycket frågor fick svar, så de som var på plats vet att Sverige inte följer reglerna helt riktigt, då man helst skall ha ändrat lagar innan man ratificerar konventionen. Detta får till följd att vi inte kan hävda konventionen helt ut då våra lagar inte följt med. Text Claes-Göran J Funkis. Lördagen den 8 mars var det dags för årets första Funkis. Först på förmiddagen behandlades ämnet hur man skriver motioner, då vi i förbundet har kongress i oktober. På eftermiddagen behandlades det inspel i valrörelsen som synskad-ades riksförbund har tagit fram, med de krav som vi vill ställa på de politiska partierna. Mentor för dagen var förbundsstyrelse-ledamoten Aliresa G. Alipour från Göteborg, som på ett mycket bra sätt förklarade och ledde debatten. Text; Claes-Göran J 2 Gokart! Jag kommer aldrig att glömma en enda detalj den 10 maj, så är ju texten i en sång som Lill-Babs sjöng en gång fast datumen då var den 5 maj. Vi var ett trettiotal som tagit oss till Motorstadion i Lidköping i strålande vårväder och till Robert Johansson, han välkomnade oss berättade om hur banan såg ut och vad vi behövde för utrustning, sedan vi registrerat oss

3 var det dags att äta lunch. Så ni förstår att Robert hade jobbat i flera dagar för att vi skulle trivas. Efter dessa förberedelser var det dags att sätta på oss overall och hjälm med visir. Vi såg mycket proffsiga ut. 3 På bilden ser vi Torgny & Ann-Mari Wänerskär, Robert Johansson, Ingela & Jarl Lilja. De båda paren är klara för en dust ute på banan. Här måste jag komma med en mycket personlig tanke, tänk er jag har inte suttit bakom en ratt på över tjugo år, jag körde inte fort, men ändå, jag körde fyra varv alltså 5000 meter! Vilken känsla det var, skitkul! Arrangemanget var ett samarbete mellan Motorstadion och Fritidsgruppen i SRF Skaraborg, bra gjort Robert! Text: Claes-Göran J Temakväll om hjälpmedel. Arton vetgiriga SRF:are samlades på kansliet den femtonde maj, för att se vad Polar Print skulle visa för nya hjälpmedel. Det var Björn Bark och Thomas Göthberg som radat upp allt från DAISY spelare till förstoringsglas och läs-tv. Detta gäller de tidningar där utvalda delar av tidningen lästs in av en fysisk person, och där brukare har en mottagare som tar emot tidningen. Dessa tidningsläsare skall nu få en modifierad Viktor Stratus. Den har försetts med ett telefonkort, så tidningen kommer ner i spelaren och kan sedan läsas upp med syntetiskt tal.

4 4 Viktor Stratus den senaste tidningsläsaren. Prodigi duo är en läs-tv som du kan använda både stationärt och som hand-hållen förstoringsapparat. Den tog ett kort på sidan, sedan kunde den förstoras och du kunde också få den uppläst. Kameradelen kunde tas loss och du kunde använda den som förstorningsapparat. Prodigi duo är det första förstoringssystem som består av både en stationär samt en handhållen förstoringsapparat. Vår närmsta representant för Polar Print hittar vi i Falköping hans adress: Polar Print. c/o Thomas Göthberg Rantens Gårds väg Falköping Tfn: E-post: Hemsida: polarprint.se Sedan fanns mycket annat att se men tidningen kan ju inte bara bestå av denna kvälls sevärdheter, eller hur? Text: Claes-Göran J.

5 5 Bowlingkväll Hjo-Tibro-Karlsborg Vi har varit 14 deltagare som prövat på att spela bowling för nybörjare. Under 10 veckor. Alla tyckte det var roligt. Så vi planerar att starta upp igen nästa år. Vi blev spelsugna och ska till hösten testa att spela BOULE. Den 28 april hade vi Ögats dag i Hjo med ögon läkare Ylva Friberg Riad, mötet var välbesökt. Text: Gunvor Olsson. Bowlingkväll Mariestad Vid Mariestad-Töreboda-Gullspångs lokalförenings Bowlingkväll var det tyvärr inte så många deltagare. Men det gjorde inte kvällen tråkigare. Bland de synskadade deltagarna lyckades Ingela Olsson ta hem förstapris med 199 poäng, Anna-Lena och Anita lyckades båda få varsin strike. Efter 1,5 timmes bowlande var det dags för mat och det serverades Fläskfilé med potatisgratäng och tillbehör.

6 6 Efter maten fick vi kaffe och After Eight, samt att Ingela fick en öl som vinst! Ann-britt Johansson, Bosse Andersson, Anita Andersson, Ingela Olsson, Anders Götenstedt och Anna-lena Larsson. Vi saknade våra andra medlemmar som tyvärr inte kunde komma denna gång men vi hoppas de kommer nästa gång! Med som ledsagare och hjälpreda var även Tommy Persson. Text: Anders Götenstedt för SRF-MTG BLOMSTERRESA TILL FAGERÅS: Den 24 april kl.7.30 startade SRF Lidköping en resa till Fagerås. Men vi gjorde först ett stopp i Limmared, där vi fick en guidad tur på Glasets hus, Sveriges äldsta igångvarande och som var grundat Stor glasutställning med glas från talet fram till dagens ABSOLUT-flaska. Vi fick se bl.a. en bedårande handblåst ljuskrona från talet, vackra målade pokaler, äldre bruksglas, (som vi idag kallar antikviteter) hisnande vackra graverade pjäser av förmodligen en av Sveriges skickligaste gravörer, F. Jentausch. Därefter avnjöt vi en god lunchbuffé i glasbrukets restaurang. Sedan fortsatte vi resan till vårt mål, nämligen Fagerås, Påskliljornas stora blomsterhav.

7 7 Medlemmar från Lidköping övertogs föräldragården av Arne och Birgit Andersson. Under olika tidsperioder fram till 1994 bedrev familjen djurhållning samt potatis- och jordgubbsodling planterades de första lökarna, ca.500 stycken, vid den gamla smedjan. Sedan dess har över en miljon lökar planterats på de gamla slåtterängarna runt husen. Gårdens storlek är idag 142 hektar. På den uppvärmda logen med tillhörande solbalkong tillhandahåller dottern i huset kafé och där fick vi eftermiddagskaffe med våfflor, sylt och grädde. Vi satt vid solväggen och njöt av den goda solvärmen och mådde så gott av den fina utsikten och en god våffla. På hemresan gjorde vi ett stopp vid Basta kvarnkafé, Blidsberg. Basta Kafé är beläget alldeles vid Ätrans strömmande vatten och den gamla 1800-talskvarnen med sina kraftiga takbjälkar av vackert furu och metertjocka väggar av sten och vittrande murbruk gav en stämning där man oundvikligt dras långt tillbaka i tiden. Där serverades vi en stor landgång. Därefter gick färden åter till Lidköping med nöjda och proppmätta resenärer. Text: Berit Jildenhed Synskadades Riksförbund

8 125 år! När Norge startar sin nationaldagsfirande den 17 maj, steg ett tjugofemtal Skaraborgska SRF:are upp i ottan, för att med buss ta sig till Örebro och fira Synskadades Riksförbunds 125 år. Väl på plats öppnade vår förbundsordförande Håkan Thomsson jubileumsdagen, sedan kom Gilda Stiby Pelkonen och Kaj Nordqvist med ett axplock ur SRF:s historia, genom att föreställa betydelsefulla personerna Petter Erland, Beda, Ernst och Karin från de 125 åren 1914, 1924, 1952 och Petter Erland Svensson var med och startade upp DBF. Sedan kom en halv timma med Caterina Holmström från arbetsförmedlingen där hon såg på framtida arbetsmarknad, hon var optimist. Efter en kort paus skulle vi möta Ljuset i tunneln det var Mats Johansson från Sunderby folkhögskola i Piteå som tog scenen i besittning. Det var ett möte som jag tror ingen av åhörarna kommer att glömma, denne man spelade gitarr, ledde allsång och talade så det stod härliga till. Många anekdoter och roliga inslag blev det som till exempel: Tre män går på ett järnvägsspår, man nummer ett optimisten tänker jag ser ljuset i tunneln, man nummer två pessimisten tänker jag ser mörkret, man nummer tre realisten tänker jädrar det kommer ett tåg och lokföraren tänker tre idioter går på spåret. Efter lunch fanns det flera företag som visade och sålde hjälpmedel. Medlemmar som tillverkat olika hantverks-produkter fanns också på plats.

9 9 Man kunde gå på seminarium om smarta telefoner och surfplattor. SRF:s internationella arbete över 50 år av samarbete för mer rättigheter, invandrad kvinna i SRF, ledarhunden och SRF Fritid. När klockan slog sexton samlades vi för att se Maria Möller med trio, Maria är en duktig sångerska men även en helt strålande imitatör, som underhöll under 1 timma. Sedan återstod jubileums-middagen där vi också fick höra våra tre nu levande före detta ordförande i SRF Bengt Lindqvist, Lennart Nolte och Tina Nomi Södergren. När dansen skulle börja lämnade Skaraborgarna festen och återvände till hembygden. Text Claes-Göran J. Knut Strömvall Tidaholm En av profilerna i lokalavdelningen av Synskadades Riksförbund Knut Strömvall från Tidaholm har fått sluta sina dagar 91 år gammal. Tillsammans med sin oskiljaktiga vän och sambo Asta Hermansson, var han den som i början av 1980-talet verkade för att en lokalavdelning av SRF skulle bildas i våra bygder blev föreningen verklighet. Den har bestått sedan dess, och fick 1989 sitt nuvarande namn SRF Tidaholm Mullsjö Habo. Knut Strömvall var föreningens kassör under 23 år och dess revisor mellan 2008 till Under sin aktiva tid arbetade han oförtröttligt för föreningen och var energisk pådrivare för att åstadkomma förbättringar i de synskadades vardag. Till föreningens 25-årsjubileum presenterade han en gedigen historik. Knut Strömvall var en föreningsmänniska av rang och en eldsjäl och inspiratör för medlemmarna. Sista gången han deltog i

10 föreningens verksamhet var under en festlig skaldjursfest på Stadshotellet i Tidaholm förra året. Sedan 2013 bodde Knut Strömvall på Hellids hemmet i Tidaholm. Han fann sig väl tillrätta där, men livet blev aldrig mer detsamma sedan hans kära Asta gått bort i början av året. Knut Strömvall var en nestor i vårt föreningsliv. Vi saknar hans engagemang i vår förening och deltar i de anhörigas sorg. Text.SRF Tidaholm-Mullsjö-Habo Maria Campbell. För den som besöker ögonmottagningen i Skövde! Då ögonmottagningen i Skövde ändrade sina rutiner gällande var man betalar besöksavgiften uppstod problem för den som är beroende av ledsagning av taxi chauffören till mottagningen. Nu erlägger man sin patientavgift i receptionen i huvudentrén och därmed är det dit man får hjälp av chauffören. Då uppstår problemet att man inte med säkerhet kan få ledsagning upp till ögonmottagningen. Därför har en överenskommelse gjorts med ögonmottagningen att den som kommer ensam med taxi kan gå direkt upp till mottagningen och behöver inte erlägga sin avgift vid besöket utan får en faktura på posten efter besöket. Inga extra avgifter tillkommer vid sådan hantering. Nytt om färdtjänst! Vid senaste mötet med Västtrafik, Kundgrupp Skaraborg, meddelades att den som vill nu, kan skicka sina synpunkter på färdtjänsten via mail i stället för att ringa. E-post är Trafikgruppen Skaraborg, i vilken SRF Skaraborg ingår, har i skrivelse till kommunerna i Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund framfört tre förslag, med syfte att underlätta situationen för färdtjänstresenärerna och underlätta tillhörande administration. 10

11 Frågorna vi tog upp gäller: Vi vill få information om att färdtjänsttillståndet går ut i god tid innan det sker. Vi vill att regionresorna automatiskt skall förnyas då ett år gått. Vi vill ha möjlighet att resa med färdtjänst hela dygnet. Nedan har ni svaren från Kollektivtrafikrådet på våra önskemål. Positivt är att vi troligen framöver kommer att få anlita färdtjänsten fram till kl alla dagar i veckan. - Kollektivtrafikrådet anser inte att fördelarna med att skicka ut påminnelser om att färdtjänsttillstånd är på väg att gå ut är så stora att kommunerna ska påbörja en sådan hantering. - Vad avser regionfärdtjänst så pågår en utredning inom Trafikförsörjningsprogrammet och därför föreslås inga förändringar av hanteringen i nuläget. - Kollektivtrafikrådet Skaraborg har i ett parallellt ärende vid sammanträdet beslutat att framlägga förslag om en revidering av det gemensamma färdtjänst-reglementet till Skaraborgs Kommunalförbunds styrelse, vilken innebär att: Tiden för vilken färdtjänstresor tillåts ändras till alla dagar samt för regionfärdtjänstresor till alla dagar. 11 Gratis ledsagare vid resor i Kollektivtrafiken i hela Västra Götalandsregionen. Ett beslut har fattats gällande att införa ett personligt ledsagarkort som utfärdas till färdtjänstberättigade. Detta kort berättigar den som har kortet att ha med en ledsagare kostnadsfritt på den allmänna kollektivtrafiken. Resorna med kortet är kostnadsfria för ledsagaren, medan färdtjänstberättigade betalar ordinarie pris för sin resa.

12 Kortet kommer att införas så snart Västtrafik har fastställt en administrativ rutin och process för hantering av ledsagarkortet. Denna process är beräknad att vara klar under hösten Hälsar Britt A. 12 Falköping: På grund av förändringar i styrelsen har vi inte hunnit planera några aktiviteter under våren. Vi kommer dock inom kort att titta över denna sak och bjuda in alla våra medlemmar vi personliga brev. Hjo Tibro Karlsborg: Lördag 14 juni bussresa tillsammans med Skövde föreningen. Lunch på Brunsbo gästgiveri. Rundtur på Kinnekulle. Ostprovning på Sivans ost. Lidköping: SRF Lidköping bildades år 1974 och detta ska vi fira. Söndagen den 15 juni kl Restaurang Galejan, Framnäs. Vi börjar med mingel, därefter tvårätters lunch. Föreningens förste ordförande Steve Karlsson berättar föreningens historia. Underhållning av Leif-Henrik o Tiverman. Avslutar med kaffe och tårta. Sedan gör vi ett sommar-uppehåll och återkommer med utskick när vi startar upp igen. Styrelsen önskar alla en skön sommar. Text: Berit Jildenhed. Mariestad Töreboda Gullspång: 18 juni sommaravslutning vid Bäcken i Mariestad kl Augusti trivselträff ev. resa. Skara Götene: 28juni sommarfest, augusti sommarresa och 13 september föreningsmöte.

13 Skövde: Promenader på Billingen varje tisdag kl.18 till 20, maj juni och augusti. Lördag 14 juni bussresa tillsammans med Hjo-Tibro- Karlsborgs föreningen. Lunch på Brunsbo gästgiveri. Rundtur på Kinnekulle. Ostprovning på Sivans ost. Tisdag 24 juni kl.18 tipspromenad och korvgrillning ihop med Hjo Tibro Karlsborg. Platsen är IFK stugan på Billingen. 2 september. Upptakt på Bagaren kl.18. information om höstens aktiviteter. Föreningen bjuder på fika. Tisdagsträffarna på Bagaren fortsätter hela hösten kl.18 till 20. Varannan tisdag studie-cirkel varannan tisdag gymnastik och spel. För frågor och anmälningar ring Monica Aronsson tel eller Monika Telander tel Välkomna till våra aktiviteter! Tidaholm Mullsjö Habo: Vid årsmöte med SRF Tidaholm Mullsjö Habo avtackades Anita Nyman, som verkat som ordförande i föreningen under sju år. För sitt arbete inom KFR avtackades hon av syn- och hörselinstruktören Marie Lundberg i Tidaholms kommun. Tyvärr vilar uppdraget som ordförande i år då ingen av medlemmarna velat ta på sig detta arbete. Under året kommer nya försök att göras för att finna en efterträdare till Anita inför årsmötet nästa år. Föreningens medlemmar reser till Apladalen i Värnamo i juni månad. 13

14 14 Gör ett besök i Apladalen, ett levande kulturarv från en svunnen tid. Den 22 hektar stora naturparken ligger mitt i hjärtat av Värnamo. Under hösten planeras i samarbete med Omsorgsavdelningen i Tidaholm en kväll i Villan med Syntolkad film. I augusti inbjuder föreningen till sillsexa på Hotell Björkhaga i Mullsjö och senare under hösten anordnas en skaldjursfest ett Event som var mycket uppskattat förra året. Föreningen sammanställer också en informations-broschyr om verksamheten, vilken delas ut där folk rör sig i de tre kommunerna. Vara Essunga Grästorp: Lördagen den 14 juni reser vi på den årliga sommarresan. Vi börjar med kaffe på Varnhems klosterkafé, vidare till Ryttmästarbostället vid Simsjön, Skövde, här får vi guidning och lunch. Sedan går resan vidare mot Gate för ett besök på en Bisonfarm och ett Fjärilsmuseum, här tänker vi också dricka eftermiddagskaffe. Kultur & Nöje: 26 september Allsångskväll: Plats SRF Skaraborgs kansli i Skara kl Pris 30 kr för fikat kaffe smörgås och kaka. Allsångsledare Sören Fridh. Anmälan till kansliet senast 22 september. 31 okt - 1 nov: Bussresa till Stockholm med Lundsbrunns

15 buss. Föreställningen vi skall se är Livet är en schlager med bland andra Helen Sjöholm Peter Jöback och Katarina Everlöv. Bussresa mat föreställning och övernattning. Vi har 20 platser. Inbjudan med alla uppgifter kommer att skickas ut senare. Skriv redan nu in dessa datum i din almanacka. För frågor ring Monica Aronsson tel Rekreation & Fritid: 28 juni trampar vi Dressin i Gullspång. 4 8 augusti Sommarresan till Höga Kusten. Syncentralen: Syncentralen Skövde Trädgårdsgatan 15 C plan Skövde Habilitering o Hälsa, Syncentralen Skövde Tel Tidsbokning: mån-fre mån och tors Rådgivning: tis IT-ärenden: ons 08:00-09:30 fre 08:00-09:00 E-post: e-post syncentralen: syncentralen.skovde.hoh Fax: Nummerupplysning 15

16 Är du synskadad eller har du funktionshinder som gör det svårt att använda en telefon-katalog eller söktjänst på Internet, då har du rätt att få kostnadsfri nummer-upplysning via telefon. Tjänsten finns tillgänglig för dig dygnet runt, året om och är avsedd att användas för personligt bruk inom Sverige. Blankett kan hämtas från Internet på se eller att du ringer kundservice Tel Du som betalar för nummer-upplysning på fast telefon, kan även få gratis nummerupplysning på mobilen! Vad du måste göra är att anmäla till kundtjänst: deras telefontid är vardagar Adresslänk till en bra podradio för synskadade: Västtrafik: Om du råkar ut för en resa med färdtjänst eller sjukresa som inte fungerat så som det utlovats, då kan du vända dig till Synpunkten. Tel eller och välja 3 Öppettiderna är mån tors. kl Fredagar kl Har man synpunkter på Västtrafik tåg/buss, ska man ringa T.ex. utrop som inte fungerar eller busschaufför stänger av, Det kan vara mörkt på tåget så man inte ser när man ska gå på tåget osv. 16 Synskadades Stiftelse Skaraborg Stiftelsen kan ge ut bidrag till förgyllande av vardagen. För personer boende i gamla Skaraborgs län, som är synskadade. Ansökan inkomstprövas.

17 17 Blankett för ansökan finns på SRF Skaraborgs kansli tel Stiftelsens sammanträdes-dagar under 2014 är: 10/3, 9/6, 1/9, 1/12. Då vet du när ansökningar skall vara kansliet tillhanda! Synskadades Vänner Skaraborg. Till SRF Skaraborgs medlemmar. Synskadades Vänner Skaraborg har till uppgift att bl.a. försöka för-bättra de synskadades villkor såväl i socialt som kulturellt avseende genom hjälp och stöd till enskilda synskadade som synskadades organi-sationer. Vi vill informera Er om att det finns möjlighet att genom Synskadades Vänner Skaraborg söka bidrag till hjälpmedel direkt hänfört till synskadan. Vi kan också lämna bidrag till rekreations-resor och ledsagarhjälp. Din ansökan skickar du till: Synskadades Vänner c/o Lennart Johansson Södra Kolarestigen Mariestad E-post: PS: Synskadades vänner har ett Stipendium för eftergymnasial utbildning på inte mindre än kronor. Studerar du ska du kontakta Lennart Johansson hos Synskadades Vänner. Stipendiet utdelas på Synskadades Vänners Årsmötet i maj månad. DS.

18 18 Ledsagarbidrag: SRF Skaraborg har möjlighet att ge dig ett bidrag för ledsagare, om du skall ut och resa. Men du måste i första hand kontrollera om din kommun kan hjälpa dig. Belopp och tid är maximerat. Välkomna med beställning till kansliet. Kontaktuppgifter kansliet: SRF Skaraborg Skaraborgsgatan 34 D Skara Tel växel Tryck 1 för Louise Tryck 2 för Britt Tryck 3 för Lisa Vänta kvar om du inte vet vem du vill nå. Fax: E-post: Hemsida: Vi vill väldigt gärna ha ditt manuskript till SKB Nytt Nr 3 före den 11 augusti. Gör ni resor eller annan verksamhet, skriv ner några rader och skicka det till kansliet till SKB Nytt, det är alltid trevligt och kan ge andra föreningar tips om trevliga aktiviteter.

19 19 Semesterstängt Kansliet är stängt 7 juli till och med 8 augusti. Vi önskar alla medlemmar en trevlig sommar Önskar Britt, Louise och Lisa Ansvarig utgivare Anita Andersson

20 20

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 7 jan 2008 tills vidare Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Du kan få färdtjänst på grund av att du har funktionshinder som gör att

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa!

Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa! 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 17 mars april maj 2016 Håkan Andersson! Sid 3 Galenskaparnas föreställning Spargrisen! Sid 7 Norgeresa! Sid 8-10 2 Så är det dags för årets första Skaraborgs Nytt. Jag passar

Läs mer

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 Antagna av socialnämnden 2003-11-26 125 1 Dessa tillämpningsföreskrifter

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 30 8 JAN SEP 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST GRÄSTORP 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas färdtjänst

Läs mer

Telefon 020-91 90 90

Telefon 020-91 90 90 FÄRDTJÄNST/SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I ALINGSÅS KOMMUN - ett komplement till allmänna kommunikationer Boka alltid din resa för färdtjänst eller sjukresa via beställningscentralen Telefon 020-91 90 90 Välkommen

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 1 JUN 2010 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas färdtjänst

Läs mer

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

Färdtjänstreglemente för Vara kommun

Färdtjänstreglemente för Vara kommun Färdtjänstreglemente för Vara kommun Gemensamt färdtjänstreglemente i Skaraborg Antaget av Kommunfullmäktige 2010-05-31 38 att gälla fr.o.m. 2010-06-01 Innehållsförteckning Antaget av Kommunfullmäktige

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN

FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN 2014:16 FÄRDTJÄNSTREGLEMENTE FÖR TIDAHOLMS KOMMUN Gemensamt färdtjänstreglemente inom Västtrafik Skaraborgs affärsområde Detta reglemente, vilket är ett för medlemskommuner i Skaraborgs Kommunalförbund

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 15 december 2014 januari februari 2015. Kongressen valde ny förbundsstyrelse. Sid 3

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 15 december 2014 januari februari 2015. Kongressen valde ny förbundsstyrelse. Sid 3 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 15 december 2014 januari februari 2015 Kongressen valde ny förbundsstyrelse Sid 3 Tipspromenad på Billingen Sid 2 Kultur & Nöje bjuder in till Cesarskôj Sid 9 Tipspromenad.

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2015

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2015 Träffpunkter Lerums kommun Hösten 2015 VÄLKOMMEN ATT VARA MED Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar lite social samvaro och vill komma ut och träffa andra medmänniskor. Här kan du finna

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst Samhällsbyggnad Gävle Färdtjänst Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Det är ett alternativ till vanliga bussar, men med fordon som är avsedda för personer med funktionshinder. När du åker färdtjänst

Läs mer

Resultat Mål och mått hösten 2015 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 2015

Resultat Mål och mått hösten 2015 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 2015 Resultat Mål och mått hösten 205 Det goda livet för sjuka äldre i Skaraborg 205 Mått Andel behandlingsansvarig läkare 20,0% 00,0% Västra Skaraborg 80,0% 60,0% 40,0% 20,0% våren 203 hösten 203 våren 204

Läs mer

SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN

SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN Vad drömmer du om? Många ångrar att de inte förverkligat sina drömmar och önskningar utan levt som andra förväntat sig av dem. Det blir lätt så. Stanna upp och tänk efter

Läs mer

Synskadades egen organisation

Synskadades egen organisation Mer än du anar Synskadades egen organisation Att Synskadades Riksförbund kan erbjuda sina medlemmar mer än du anar, det får du veta i den här foldern. Du får också lite information om hur organisationen

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

ffim:ffifl'"t DET AR VI SKARABORG

ffim:ffifl't DET AR VI SKARABORG ffim:ffifl'"t SKARABORG TT DET AR VI VÅR ADRESS: SRF SKARABORG SKARABORGSGATAN 34 D 532 30 SKARA Tfn:0511 347970 E-post: i nfo@srfsksraborq.r.se H-sida : www.srfskaraborq. r.se I över hundra år har vi

Läs mer

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5

Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5 1 Nr 3 Skaraborgsnytt Årgång 15 september oktober november 2014 90 års jubileum på Bjertorp! Sid 2 Sommarresan gick till Höga Kusten Sid 5 2 SRF Väst. När Ronny Blidberg höll i årsmötet för SRF Väst den

Läs mer

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING (6.1.14) Antagen av kommunfullmäktige 2001-06-28 56 (KS/2001:146). Reviderad av kommunfullmäktige 2002-04-25 33 (KS/2002:47), 2003-05-22 35 (KS/2003:70), 2005-10-20 78 (KS/2005:167),

Läs mer

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 16 december 2015 januari februari 2016. Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2

Nr 4 Skaraborgsnytt. Årgång 16 december 2015 januari februari 2016. Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2 1 Nr 4 Skaraborgsnytt Årgång 16 december 2015 januari februari 2016 Stipendium på 20000:- till Anine Glad! Sid 2 INBJUDAN TILL BOWLING fredagen den 19 februari kl.18.00! Sid 14 2 Träff på Kanalhotellet

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN KS 2014/285 736 KFS 2014:20 Reglemente för Färdtjänst Skaraborg (Antaget av kommunfullmäktige den 31 maj 2010) (Gäller från och med den 1 juni 2010) (Reviderad

Läs mer

Färdtjänst. - den särskilda kollektivtrafiken. Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71. Telefon växel 0410-73 30 00

Färdtjänst. - den särskilda kollektivtrafiken. Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71. Telefon växel 0410-73 30 00 Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71 Telefon växel 0410-73 30 00 Färdtjänsthandläggare 0410-73 34 59, 0734-42 29 49 Telefontid: Måndag - fredag mellan 8.30-9.30 E-post:

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Gäller FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Nya regler från och med 1 november 2003 Vem har rätt till färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du på grund av funktionshinder, som inte är tillfälligt (minst

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Torsby kommuns tillämpningsregler. för färdtjänst och riksfärdtjänst

Torsby kommuns tillämpningsregler. för färdtjänst och riksfärdtjänst Torsby kommuns tillämpningsregler för färdtjänst och riksfärdtjänst Januari 2005 1 1. VEM KAN ANSÖKA OM FÄRDTJÄNST Den som är folkbokförd i kommunen har rätt att ansöka om färdtjänst. Beviljat färdtjänsttillstånd

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST. i Sundsvalls kommun. Ett komplement till kollektivtrafiken. Gäller fr.o.m. 2007-11-01

FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST. i Sundsvalls kommun. Ett komplement till kollektivtrafiken. Gäller fr.o.m. 2007-11-01 FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST i Sundsvalls kommun Ett komplement till kollektivtrafiken Gäller fr.o.m. 2007-11-01 Egna anteckningar Vem får färdtjänst? Färdtjänst är avsedd för den person som har ett funktionshinder

Läs mer

Inte bara för. syns skull

Inte bara för. syns skull Inte bara för syns skull För ett tillgängligt samhälle Vet du att bankomaten kan prata med dig? Det har vi på Syn skadades Riksförbund (SRF) arbetat fram för att vi med synnedsättning ska kunna ta ut pengar

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2014

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2014 Träffpunkter Lerums kommun Hösten 2014 VÄLKOMMEN ATT VARA MED Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar lite social samvaro och vill komma ut och träffa andra medmänniskor. Här kan du finna

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011 RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2011 I detta nummer: ett flertal tillfällen till härliga samkväm t.ex. Höstgille, Tygresa, Fotboll och diverse hantverkskvällar, bara att ta för sig!

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

Nr 2 Skaraborgsnytt. Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9. Teater Kristina från Duvemåla Sid 4. Steve Karlsson i heta stolen!

Nr 2 Skaraborgsnytt. Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9. Teater Kristina från Duvemåla Sid 4. Steve Karlsson i heta stolen! 1 Nr 2 Skaraborgsnytt Årgång 16 juni juli augusti 2015 Avtackning av Marianne Jansson i styrelsen! Sid 9 Teater Kristina från Duvemåla Sid 4 Steve Karlsson i heta stolen! Sid 13 Den 24:e februari höll

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

Färdtjänst. Särskild kollektivtrafik. Vellinge.se

Färdtjänst. Särskild kollektivtrafik. Vellinge.se Färdtjänst Särskild kollektivtrafik Vellinge.se Vad är färdtjänst? Särskild kollektivtrafik Färdtjänsten är en form av kollektivtrafik, det vill säga särskild kollektivtrafik och regleras genom Lag om

Läs mer

Senast reviderad Färdtjänst

Senast reviderad Färdtjänst Senast reviderad 2017-02-06 Färdtjänst Färdtjänst Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning. För att vara berättigad till färdtjänst har du en funktionsnedsättning

Läs mer

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst vision västra götaland det goda livet Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst Visionen gäller för Västra Götaland. Den är

Läs mer

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 15 februari mars april maj 2014. Funkis om FN konventionen Sid 2. Syntolkning av "Sound of Music" i Skövde Sid 3

Nr 1 Skaraborgsnytt. Årgång 15 februari mars april maj 2014. Funkis om FN konventionen Sid 2. Syntolkning av Sound of Music i Skövde Sid 3 1 Nr 1 Skaraborgsnytt Årgång 15 februari mars april maj 2014 Funkis om FN konventionen Sid 2 Syntolkning av "Sound of Music" i Skövde Sid 3 Seniormässa i Falköping Sid 4 Inbjudan till Sommarresan 2014

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst Färdtjänst och Riksfärdtjänst 2014-02-20 (Ersätter information från 2013-02-04) Vem kan få färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 1 E Bjuke/jn 2013-10-14 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 Närvarande: Viola Lindén, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Britt

Läs mer

Årgång 11 Nr 5 Juni 2008 VÅRMÖTE HOS PRO FISKEPREMIÄR 6 JUNI. Sida 1

Årgång 11 Nr 5 Juni 2008 VÅRMÖTE HOS PRO FISKEPREMIÄR 6 JUNI. Sida 1 Årgång 11 Nr 5 Juni 2008 VÅRMÖTE HOS PRO FISKEPREMIÄR 6 JUNI LÅDBILS RÄJSET FÖR FUN PÅSE MED PENGAR TILL SIKFORS DIRTBANA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL:

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare FLEXTRAFIK FALKÖPING 1 januari 2012 och tills vidare Flextrafik är allmän kollektivtrafik som körs med mindre fordon inom Falköpings kommuncentrum. Resorna samordnas så flera resenärer åker i samma fordon.

Läs mer

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader.

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader. FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken. Den är avsedd för personer med ett varaktigt funktionshinder som medför väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen

Läs mer

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxan är densamma som motsvarande resa med kollektivtrafiken plus en avgift på 18 kr/enkelresa. Kommunstyrelsen informerar Färdtjänst Aktuellt taxa finns på närmaste busstation,

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se Vi ses i Glasriket! Glasriket är ett resmål som är öppen året runt och kan erbjuda spännande sevärdheter för såväl gammal som ung. Här finns många fina besöksmål från glaset och shopping, till utvandrarbygden

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Medlemsbrev 1. Januari - juli 2015 Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Kära medlemmar! Och särskilt välkomna ni som är nya i vår förening. Nyss har vi haft julhelgerna med sina härliga

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Information angående färdtjänst

Information angående färdtjänst FÄRDTJÄNST Information angående färdtjänst Enligt Lagen om färdtjänst (SFS 1997:736) Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken och är avsedd för kommuninvånare som på grund av funktionsnedsättning

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöte Sommarfesten Sven Ingvars Sista sommaren Lillemors och Björns Fritidsfond Loppmarknad Blodomloppet Reportage

Läs mer

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning Hemstöd För dig med en psykisk funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMSTÖD...3 Ansökan Beslut Kontaktman Avgift SYSSELSÄTTNING...5 Avgift TRYGGHETSLARM... 6 Ansökan, beslut och avgift SÄRSKILT BOENDE... 7

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 1. 2015

DHR Ängelholm NR. 1. 2015 DHR Ängelholm NR. 1. 2015 ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL. 076 05 905 09 LIZ LINDEROS TEL. 042-598 75 MOBIL. 073 66

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Kalendarium RFSL Örebro 2012

Kalendarium RFSL Örebro 2012 Kalendarium RFSL Örebro 2012 Maj 29 maj: Cafékväll på RFSL Örebros lokaler, kl. 18.00-20.00, Järnvägsgatan 38. Det blir gratis fika och trevligt sällskap. 31 maj: Colour of love, som är ett samarbete mellan

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2015 Motion Hjärtgymnastiken tisdagar Hjärtgymnastiken fredagar Studiecirklar Matlagning för män inklusive näringslära,

HÖSTPROGRAMMET 2015 Motion Hjärtgymnastiken tisdagar Hjärtgymnastiken fredagar Studiecirklar Matlagning för män inklusive näringslära, Org. nr 802 429-0820 (besöksadress) Östra Bangatan 3, 195 60 MÄRSTA, (postadress) Ylva Brolund, Rosersbergsvägen 34,195 71 Rosersberg) tel. 070 727 88 78 (ordförande) PlusGiro: 4793189-4, Mail: info@sigtuna.hjart-lung.se

Läs mer

Företagsklimatet i Gullspångs kommun 2017

Företagsklimatet i Gullspångs kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Fritidsprogram. Mars 2017

Fritidsprogram. Mars 2017 Fritidsprogram Mars 2017 Gå och titta på genrepet till Andra Chansen! Vi har biljetter till Kommunens Loge, fredag 3 mars! Pris: 420 kr/person. 17.15 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på

Läs mer

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Program Hösten 2010 Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Bästa medlemmar. Den bästa tiden på året som vi nu har framför oss är sommaren som förhoppningsvis blir varm och solig, då är det svårt att tänka

Läs mer