K 2.3. STYRANDE DOKUMENT Styrande dokument för seriespel och deltagande lag måste ta del av och tillämpa dessa:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "K 2.3. STYRANDE DOKUMENT Styrande dokument för seriespel och deltagande lag måste ta del av och tillämpa dessa:"

Transkript

1 K 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. K 2 SERIESYSTEMET K 2.1 ADMINISTRATION Inför varje säsong fastställer SBF serieprogrammen och dessa administreras av League Planner. Seriesystemet består av: - Svenska Badmintonligan, SBL - divisionerna 1-4. K 2.2 UPPBYGGNAD AV DET NATIONELLA SERIESYSTEMET Det nationella seriesystemet är uppbyggt i en pyramidform: - SBL - Division 1 - Division 2 - Division 3 - Division 4. K 2.3 ANTAL LAG I VARJE SERIE Inför varje ny säsong fastställer SBF hur många lag som ingår i respektive division samt hur lagen fördelas geografiskt. K Varje förening får delta med flera lag i seriesystemet. Förtydligande: - Förening som har ett lag i SBL kan inte ha ytterligare ett lag i SBL. - förening som har ett lag i SBL kan ha sitt andra lag i Division 1. Detta lag kan dock inte flyttas upp om de skulle vinna sin serie och inte heller delta i ett eventuellt kvalspel för plats i SBL. K 2.3. STYRANDE DOKUMENT Styrande dokument för seriespel och deltagande lag måste ta del av och tillämpa dessa: - Seriebestämmelser - Representationsbestämmelser - Licensbestämmelser samt tävlingsbestämmelser - Uppförandekoder för spelare, coacher och lagledare - Diverse PM för seriespeletlagledare, Matchledare och Referee - Väderdirektiv K 2.4 PM FÖR SERIESPELET SBF sammanställer för varje säsong PM för Seriespelet. Dessa PM publiceras på förbundets hemsida Deltagande lag måste ta del av och följa dessa dokument vid deltagande i seriespelet: - PM för lagledare i seriesystemet: SBL och Divisionerna PM för matchledare i SBL - PM för matchledare i Divisionerna PM för referee i SBL och kval till SBL - PM för referee i Division 1 - PM för arrangör: av lagmatch i SBL och kval till SBL Sektion K (19)

2 - PM för arrangör av sammandrag i Divisionerna 1-4 K 2.5 AVVIKANDE LAGNAMN Det är tillåtet för en förening att delta med ett lag i nationella seriesystemet som har ett annat namn än föreningens ordinarie namn. Förening måste ansöka hos SBF om tillstånd att få använda avvikande lagnamn. I ansökan om deltagande i seriespelet måste det avvikande lagnamnet anges. K 2.6 LICENSKRAV Samtliga spelare som deltar i seriespelet måste inneha giltig tävlingslicens. Om förening använder spelare som saknar tävlingslicens riskerar laget att drabbas av påföljd i form av förlorade delmatcher och poäng. K 2.7 SPEL I BÅDE SVERIGE OCH UTOMLANDS Det är tillåtet för spelare att spela seriespel dels i Sverige och dels utomlands. Ansökan om spel utomlands ska lämnas till förbundet, via e-post till info@badminton.nu Det är spelarens skyldighet att kontrollerar det andra landets regler vad gäller spel i två länders seriespel samma säsong. K 3 ARRANGÖRER En förening som anmäler lag till seriespel ska vara beredd på att ställa upp som arrangör. K 3.1 FÖRDELNING AV LAGMATCHER OCH SERIESAMMANDRAG K SBF fördelar lagmatcher i SBL, kval till SBL samt sammandrag i Divisionerna 1 4. Fördelningen framgår av det fastställda och publicerade spelprogrammet. K Lagmatch kan flyttas efter beslut av SBF. Om en match flyttats är det arrangörens ansvar att i god tid innan aktuell lagmatch informera berörda funktionärer (matchledare, referee, domare, linjedomare) om ändringen. K Giltigt skäl för flytt av lagmatch är: - Spelare blivit uttagen till landslagsuppdrag för seniorer eller U19 Med landslagsuppdrag menas att spelaren är att uttagen att representera sitt hemland i EM, VM och OS. - Uttagningen måste vara gjord senast 30 dagar före aktuell lagmatch K 4 HALL Seriespel för endast ske i reglementsenlig hall. Detaljerade krav på hall med tillhörande utrustning framgår av sektion E Hallar. K 4.1 ARRANGEMANG Arrangören (hemmalaget) ansvarar för bokning av hall och tillräckligt många badmintonbanor för genomförande av seriesammandrag eller enskild lagmatch. K 4.2 UTRUSTNING K I SBL, Lag-SM och SBL-kvalet ska det vid varje bana finnas: - godkända domarstolar - stolar för servedomare - stolar för linjedomare, minst 2 helst 4 - stolar för coacher, 2 per kortsida Sektion K (19)

3 K I Division 1 ska det finnas: - domarstolar - stolar för servedomare - stolar för linjedomare, minst 2 helst 4 - stolar för coacher, 2 per kortsida K I divisionerna 2 4 bör det finnas: - domarstolar - stolar för servedomare - stolar för linjedomare, minst 2 helst 4 - stolar för coacher, 2 per kortsida K 4.3 FÖRDELNING AV KOSTNADER VID ENSKILD LAGMATCH/SERIESAMMANDRAG K SBL I SBL och Lag-SM betalar arrangören (hemmalaget) alla kostnader för hall- och/eller banhyra samt bollar. K SBL-kvalet I SBL-kvalet fördelas hall- och/eller banhyror samt även bollkostnaden lika mellan de deltagande lagen. K Divisionerna 1-4 I Divisionerna 1-4 fördelasföljande kostnader lika mellan deltagande lag: - hall- och/eller banhyran - bollkostnader I Divisionerna 1-4 genomförs seriesammandraget med bollar som tillhandahålls av arrangören. Arrangören fakturerar i efterhand deltagande lag kostnaden för bollar till det bollpris arrangören själv betalar sin leverantör av bollar. K 4.4 KOSTNADER FÖR FUNKTIONÄRER K Referee - SBL och Lag-SM Kostnaden för referee fördelas mellan de deltagande lagen och SBF enligt särskilt avtal. - Kval till SBL och Divisionerna 1 4 Kostnaden för referee fördelas kostnaden för referee lika mellan deltagande lag. K Domare i SBL och Lag-SM Kostnader för förbundsdomare uttagna av SBF fördelas lika mellan deltagande lag. K Egna domare i SBL och Lag-SM Kostnaden för egna domare (minst distriktsdomare) betalas av arrangören. K Domare i Divisionerna 1 4 I Division 1 är det respektive lag som ansvarar för att de har en egen domare vid enskild lagmatch respektive vid seriesammandrag. Kostnad för egen domare betalas av respektive lag. K Linjedomare Kostnaden för linjedomare vid seriematcher, där linjedomare krävs, betalas av arrangören. Sektion K (19)

4 K Matchledare Kostnader för matchledare betalas av arrangören. K 4.5 NAMNSKYLTAR FÖR DELTAGANDE SPELARE Arrangören ansvarar för att namn på deltagande spelare tydliggörs på lämpligt sätt. K I SBL, Lag-SM, kval till SBL och Division 1 ska det vid varje bana finns skyltar/bildskärmar med lagnamn och namn på spelare i pågående delmatch. K I divisionerna 2 4 ska det finnas skylt med namn på deltagande lag i respektive delmatch/bana K I divisionerna 2 4 är det önskvärt med skylt med spelarnas namn i respektive delmatch/bana. K 4.6 RESULTATRAPPORTERING För att SBF efter varje seriesammandrag och/eller lagmatch ska kunna publicera aktuell serietabell i respektive division måste arrangör/matchledare omgående efter avslutad lagmatch/seriesammandrag skicka in lagmatchprotokoll till SBF kansli info@badminton.nu K 5 LAGSAMMANSÄTTNING K 5.1 GEMENSAMT LAG FÖR TVÅ ELLER TRE FÖRENINGAR K Två eller tre föreningar kan delta i seriespelet med gemensamt lag. Förutsättningen är att föreningarna har en geografisk närhet. Lagnamnet för gemensamt lag ska börja med prefixet Team. Ansökan görs särskild blankett och SBF tillhanda senast sista dagen för anmälan till seriespel. Minst ett av föreningarnas lag måste vara kvalificerat för den division som det gemensamma laget ämnar spela i. K SBF beslutar om ansökan ska beviljas eller inte och beviljad ansökan gäller för en säsong i taget. K Den förening, vars lag är kvalificerat den division man avser spela i, står som anmälare av serielaget. Det är anmälande förening som betalar anmälningsavgift och är ansvarig för eventuella sanktioner och sanktionsavgifter. Två eller tre föreningar har möjlighet att i seriespel ställa upp med ett gemensamt lag. Spelare i en lagmatch med gemensamt lag (Team) kan komma från eller flera föreningar. K 5.2 FÖRENINGARNAS ÖVRIGA LAG I SERIESPEL De föreningar som bildar ett gemensamt lag i seriespelet kan ha fler lag som deltar i seriespelet. K 5.3 OMGÅNGSPRINCIP För förflyttningar av spelare mellan det gemensamma laget (Team-laget) och respektive föreningars övriga lag gäller samma regler som för andra föreningar och lag. För varje säsong fastställer SBF omgångsprincip. Sektion K (19)

5 K SBL omgångsprincip (för säsongen ) Följande gäller för spelare som spelat i föreningens SBL-lag: Spelare som spelat under perioden 12/9 11/10 kan inte spela i lägre division före den 12 oktober Spelare som spelat under perioden 12/10 8/11 kan inte spela i lägre division före den 9 november Spelare som spelat under perioden 9/11 29/11 kan inte spela i lägre division före den 30 november Spelare som spelat under perioden 30/11 10/1 2015/16 kan inte spela i lägre division före den 11 januari Spelare som spelat under perioden 11/1 13/3 kan inte spela i lägre division före den 14 mars Spelare som spelat under perioden 14/3-10/4 kan inte spela i lägre division före den 11 april K När en spelare har deltagit i mer än 50 % av möjliga lagmatcherna i SBL, grundserie och mellanserie, får spelaren inte spela i eller representera lag som tillhör en lägre serie. K För spel i Division 1 och lägre serier gäller att när en spelare har deltagit i mer än 50 % av möjliga lagmatcher i en serie får spelaren inte spela i eller representera lag som tillhör en lägre serie. K 5.4 DIVISION 1 4 OMGÅNGSPRINCIP VID SERIESAMMANDRAG Spelare, som i en omgång (enkelmatch eller seriesammandragning) har spelat för ett lag, får inte spela för ett lägre placerat lag förrän tidigast samma dag som det högre laget spelar sin nästa omgång eller tidigast tre veckor efter spel i en serieomgång. K Under tiden ett seriesammandrag spelas, får en spelare i en förening inte delta i mer än ett av föreningens lag under samma omgång. K Om en förening har två lag i samma serie tillhör respektive spelare det lag genom hela seriesäsongen som spelaren först representerade. K 5.5 LÅN AV SPELARE Samtliga lag i seriesystemet kan per säsong låna högst två spelare från andra föreningar. K Utlånad spelare får inte representera utlånande klubb i seriespel under samma säsong. K För samtliga lag i seriesystemet, med undantag av SBL gäller att lån får göras löpande under säsongen med tio dagars karens. För SBL gäller att ansökan om lån ska ha inkommit senast den 15 augusti till SBF. K Lån av spelare gäller enbart vid seriespel. Inlånad spelare får representera utlånande förening i individuella tävlingar. Sektion K (19)

6 K 6 RANKINGLISTOR K 6.1 SBL OCH LAG-SM För samtliga lag gäller att föreningen inför seriespelet upprättar en rankinglista som omfattar minst sju herrar i singel samt tillräckligt antal par i herrdubbel. Dessa rankinglistor ska vara SBF:s kansli tillhanda senast 14 dagar före lagets första match. K Efter FK:s godkännande publiceras dessa på förbundets hemsida. Rankinglistorna gäller för alla matcher under säsongen. En förening kan ändra sin ranking. Den reviderade listan måste vara SBF tillhanda minst 10 dagar innan ändringen kan träda i kraft. Den reviderad lista gäller när FK godkänt listan. K FK äger att på eget initiativ ändra en förenings ranking. K 6.2 KVAL TILL SBL Det lag från SBL som ska spela kval till SBL behåller sin tidigare, av FK, fastställda rankinglista. K De lag från respektive Division 1-serie som efter seriens slut deltar i SBL-kvalet ska senast en vecka efter sista matchen i serien skicka in en rankinglista till SBF. Rankinglistan ska omfatta minst sju herrar i singel samt tillräckligt antal par i herrdubbel. Rankinglistan fastställs av FK och publiceras därefter på förbundets hemsida. K 6.3 DIVISION 1 4 K Inför för varje seriesammandrag ska varje lag upprätta en rankinglista i herrsingel. Rankinglistan ska lämnas till matchledaren senast 30 minuter före lagmatchstart. K Efter att rankinglistorna kontrollerats och godkänts av matchledaren är de offentliga och anslås i hallen på lämpligt sätt. Rankinglistorna får inte ändras under det aktuella sammandraget. K För herrsingelspel gäller att rankinglistan ska följas. Det är tillåtet att ställa över spelare och låta exempelvis första-, andra- och sjätte-rankade spelare delta i lagmatch i nämnd ordning. K 7 LAGUPPSTÄLLNINGAR INFÖR LAGMATCH K 7.1 SBL, LAG-SM OCH KVAL TILL SBL Laguppställning inför en seriematch ska lämnas till SBF senast 24 timmar före aktuell lagmatchs start. K Laguppställning måste följa den av FK godkända rankinglistan. Det är tillåtet att ställa över spelare i herrsingel respektive herrdubbel. Sektion K (19)

7 K Ändring av inlämnad och publicerad laguppställning är tillåten men måste ske senast 60 minuter före start av lagmatch. Ersättande spelare får inte ha högre ranking än spelaren som ersätts. Det åligger referee att kontrollera ändrad laguppställning och tillse att laguppställning publiceras så fort kontrollen är gjord. K I de fall där det är uppenbart att en spelares prestationsförmåga är väsentligt nedsatt på grund av sjukdom eller skada, ska referee ändra rankingen så att en för dagen en rättvisande ranking tillämpas. K Om ett lag lämnar in laguppställning senare än 24 timmar innan matchstart kan en förseningsavgift tas ut. Om ett lag inte lämnar in laguppställning i tid förlorat laget möjligheten att välja i vilken ordning delmatcherna ska spelas.. K 7.2 DIVISIONERNA 1-4 K Om en eller flera spelare i en inlämnad laguppställning inte kommer till start, får en reserv inte sättas in. K Om en spelare tvingas ge upp pågående match eller skadar sig så att matchen bryts, förloras den aktuella delmatchen. Däremot får reserv ersätta den skadade spelaren om denne är nominerad att spela ytterligare en delmatch i lagmatchen K Om en reserv sätts in i en delmatch ska reserven sättas in på den skadade spelarens plats under förutsättning att rankingen följs. Om rankingen inte kan följas efter bytet, ska referee/matchledare korrigera laguppställningen för de matcher som inte påbörjats så att rankinglistan följs. I övrigt får inga ändringar göras i inlämnade laguppställningar. K Om en spelare diskvalificeras i en delmatch i en seriematch får: - spelaren inte spela vidare i varken den aktuella lagmatchen eller i det aktuella sammandraget och spelarens delmatcher förloras - reserv inte sättas in i en annan delmatch i den aktuella lagmatchen där diskvalificerade spelaren finns med i laguppställningen K En diskvalificerad spelare får ersättas en efterföljande lagmatch i det aktuella seriesammandraget. K Rapport om diskvalifikation upprättas av matchledare (eller referee) och skickas till SBF, som sedan utreder och tar beslut om ytterligare påföljder. K 9 SVENSKA BADMINTONLIGAN (SBL) SBL, Lag-SM och kval till SBL spelas enligt följande: 9.1 SBL GRUNDSERIEN En grundserie med 8 lag där alla lagen möter varandra en gång, 3 eller 4 hemmamatcher respektive bortamatcher. Påföljande säsong så byter man, om man har haft 4 hemmamatcher första säsongen så har man andra säsongen 3 hemmamatcher. Sektion K (19)

8 9.2 SBL MELLANSERIEN Efter grundserien så delar man upp lagen i två olika grupper. De som placerat sig som 1-4 i en grupp och de som placerat sig 5-8 i en grupp. I båda grupperna möts lagen i en enkelserie SBL Mellanserien lag 1 4 (grupp 1): De lag som slutade på plats 1 och 2 i grundserien får två hemmamatcher och en bortamatch. Lag 3 och 4 får en hemmamatch och två bortamatcher SBL Mellanserien 5 8 (grupp 2): De lag som slutade på plats 5 och 6 i grundserien får två hemmamatcher och en bortamatch. Lag 7 och 8 får en hemmamatch och två bortamatcher. 9.3 LAG-SM Lag-SM spelas mellan lagen från mellanserien grupp 1 och lag 1 och 2 från grupp 2. Lag 4 i grupp 2 får spela SBL-kval med vinnarna i division 1 serierna för att hålla sig kvar i SBL och för lag 3 i grupp 2 är grundserien slut. Kvartsfinaler och semifinaler avgörs i två lagmatcher Det högre placerade laget i grundserien får välja hemma eller bortamatch först. - Om ett lag vinner båda matcherna, så är laget vinnare. - Vid lika antal vunna lagmatcher avgör skillnaden mellan vunna/förlorade delmatcher, - Om skillnaden mellan vunna/förlorade delmatcher är lika avgör skillnaden mellan vunna/förlorade set - Om skillnaden mellan vunna/förlorade set är lika avgör skillnaden mellan vunna/förlorade poäng. - Om det fortfarande inte går att utse en vinnare sker lottning för att få fram en vinnare Kvartsfinal Lag 3 och 4 från grupp 1 och lag och 2 från grupp 2 spelar kvartsfinal. Segrarna från respektive kvartsfinal går till semifinal Lag 3 i grupp 1-4 får välja Lag 1 eller Lag 2 från grupp 5-8 som sin kvartsfinalmotståndare. Lag 4 får möta det kvarvarande lag 1 eller lag 2 från grupp 5-8 som lag 3 inte väljer som sin motståndare Semifinal Lag 1 och 2 från grupp 1går direkt till semifinal. Lag 1 får välja som sin semifinalmotståndare ett av de segrande lagen i kvartsfinalspelet Final Final spelas mellan segrarna från semifinal och avgörs i en match. Det högst placerade laget i grundserien definieras som hemmalag. K 9.4 KLÄDSELKRAV I SBL I SBL gäller följande bestämmelser Proper och prydlig klubbdräkt Samtliga spelare ska vara klädda i enhetlig klubbdräkt. Detta gäller såväl tröja som byxa/kjol. På samtliga tröjor ska spelarna ha sina namn tryckta på tröjans baksida. Sektion K (19)

9 Bokstäverna i namnet ska ha en höjd av 6 10 centimeter. Om en förening har klubbnamnet tryckt på baksidan, ska bokstäverna ha en höjd av 5 centimeter Namnet på spelaren (och eventuellt klubbnamn) ska placeras enligt de regler som BWF fastställt: spelarens namn högst upp och klubbnamnet nedanför på tröjans baksida. K Om spelare uppträder i felaktig klädsel äger referee rätt att beordra spelaren att byta exempelvis tröja innan aktuell match ska starta. K 9.5 FUNKTIONÄRER I SBL Vid varje match i SBL måste det alltid finnas följande funktionärer: Matchledare utses av arrangören Referee utses av SBF Två förbundsdomare utses av SBF Två distriktsdomare Minst två linjedomare per bana Press-/Mediaansvarig Speaker Före varje säsong ska samtliga föreningar skicka in en lista till SBF över de domare som man anser kan komma ifråga för att döma matcher i SBL. Denna lista kontrolleras av SBF som sedan tar beslut om vilka av dessa domare som ska få ställa upp vid SBL-matcher. K 9.6 MATCHORDNING I SBL Vid varje lagmatch ska det vara spel på båda banorna samtidigt med högst 5 minuters paus mellan sista boll i en match till start av match ( noll noll spela ) i nästa delmatch. K Efter det att matchledaren kontrollerat att laguppställningen följer aktuell rankinglista lämnas dessa till respektive lagledare som ska besluta om följande procedur. Hemmalaget väljer vilken delmatch som ska spelas som nr 1. Bortalaget väljer vilken delmatch som ska spelas som nr 2. Ingen spelare i match nr 1 för spela denna match. Om match 1 är en HS eller HD måste lagledaren välja DS, DD eller MD (eller tvärtom). Hemmalaget väljer match 3. Ingen spelare får dock ha varit med i match nr 1 eller 2. Bortalaget väljer match 4. Hemmalaget väljer match 5. Bortalaget väljer match 6 Hemmalaget väljer match 7. K Om det skulle uppstå en försening i lagmatchen, exempelvis att en enskild delmatch drar ut på tiden, äger referee rätt att ändra den fastställda matchordningen. K 9.7 MATCHORDNING VID WEBBSÄNDNINGAR Lagmatchen ska börja utsatt tid K 9.8 POÄNGRÄKNING I SBL Varje delmatch spelas i bäst av 5 set. Varje set spelas först till 11. K Avgörande set Sektion K (19)

10 Sidbyte ska ske när en sida nått 6 poäng. Någon paus får inte tas, utan spelarna ska omedelbart göra sig klara för spel så snart sidbytet skett. Coacher får inte gå in på banan i samband med sidbytet. K 9.9 POÄNGBERÄKNING FÖR LAGMATCH Följande poängberäkning i en lagmatch gäller: Vid vinst med 7 0, 6 1 eller 5 2 får segrande lag 3 poäng och förlorande lag 0 poäng. Vid vinst med 4 3 får segrande lag 2 poäng och förlorande lag 1 poäng. K Om alla delmatcher inte har kunnat spelas, eftersom båda lagen exempelvis lämnat walkover i samma delmatch/er gäller följande: Vid vinst med mer än 2 delmatcher får segrande lag 3 poäng och förlorande lag 0 poäng. Vid oavgjort resultat får båda lagen 1 poäng. Vid övriga resultat gäller att segrande lag får 2 poäng och förlorande lag får 1 poäng. K 9.10 WALKOVER I LAGMATCH Om ett lag inte kan spela minst fyra delmatcher, måste laget lämna walkover i hela lagmatchen K Om ett lag i SBL lämnar hel walkover tillgodoräknas segraren: 7 0 i delmatcher, 21 0 i set och i bollar. K Om båda lagen lämnar walkover i samma delmatch ska denna delmatch inte räknas in i slutresultatet för lagmatchen. K Om en delmatch måste ges upp på grund av skada eller dylikt, gäller att den förlorande parten tillgodoräknas eventuella vunna set och vunna poäng. K Om ett lag saknar en eller flera spelare ska walkover lämnas enligt följande: Saknas Aktuell match 1 dam DD 1 herre HD 2 2 damer DS, DD, MD 2 herrar HS 2, HD 2 3 herrar HS 2, HD 2 K Vid walkover anges: "wo" i namnkolumnen och resultatet 11-0, 11 0, 11-0 skrivs på vanligt sätt i resultatkolumnen. K Vid uppgiven match skrivs den aktuella ställningen i matchprotokollet med kommentar "uppgivet". K Sektion K (19)

11 Lag ska inte anses ha lämnat walkover, om dess uteblivande från match beror på omständigheter som man inte kunnat råda över (force majeure). Prövningen av sådant ärende tillkommer SBF. K Om ett lag i förväg har meddelat att de kommer till en match och saknar någon spelare, så måste ändå motståndarlaget ha sin spelare på plats i hallen. Denne behöver dock inte vara ombytt. Om så inte är fallet ska delmatchen strykas. K 10 KVAL TILL SBL Spelas enligt samma regler som för SBL med undantag av varje delmatch spelas bäst av 3 set till 21. K 10.1 KVALIFIKATION FÖR KVALSPEL Lag nr 8 i SBL och de tre första uppflyttningsbara lagen från Division 1-serierna är kvalificerade. K 10.2 DELMATCHER Sju delmatcher ska spelas: HS 1, HS 2, DS, HD 1, HD 2, DD och MD. K 10.3 SPELFORM OCH FASTSTÄLLANDE SEGRARE Kvalet är utformat som ett poolspel och spelas enligt poolspelsregler för individuell tävling. Det främst placerade laget efter avslutat poolspel är kvalificerat för kommande säsongs SBL. SBL-. De övriga spelar i Division 1. K Poolsegrare utses enligt följande - Flest antal vunna lagmatcher vinner - Vid två lag har lika antal vunna lagmatcher avgör inbördes möte - Om tre lag har lika antal vunna lagmatcher avgör skillnaden mellan vunna/förlorade delmatcher, Om två lag fortfarande är lika avgör inbördes möte - Om tre lag har lika skillnad mellan vunna/förlorad delmatcher avgör skillnaden mellan vunna/förlorade bollar. Om två lag fortfarande är lika avgör inbördes möte K 11 DIVISIONERNA 1-4 Division 1 4 genomförs som dubbelserie. K 11.1 LAGMATCHPOÄNG För vunnen lagmatch erhålls 2 poäng, för oavgjord match 1 poäng och för förlorad match 0 poäng. K 11.2 SERIESEGRARE Det lag som inom varje serie har uppnått högst poäng har vunnit densamma. K Om två eller flera lag har uppnått samma antal poäng, avgör: - I första hand skillnaden mellan antalet vunna och förlorade delmatcher. - I andra hand skillnaden mellan antalet vunna och förlorade set. - Om resultatet fortfarande är lika avgör skillnaden mellan antalet vunna och förlorade poäng i delmatcherna. K 11.3 MATCHORDNING Samtliga serier ska spelas med åtta delmatcher och med följande matchordning: - Herrdubbel 1 - Damdubbel - Herrdubbel 2 Sektion K (19)

12 - Damsingel - Herrsingel 1 - Herrsingel 2 - Herrsingel 3 - Mixeddubbel K Referee/matchledare kan i samråd med berörda lagledare besluta om ändrad matchordning. K Spelare har rätt till en paus på 15 minuter mellan två delmatcher. K Spelare får högst delta i två delmatcher i olika kategorier. K Rankinglista för samtliga spelare i laget som ska spela herrsingel, ska lämnas in till matchledaren minst 30 minuter före lagets första match. K Samtliga spelare ska alltid ställas upp i styrkeordning oberoende av klasstillhörighet. K Så snart samtliga rankinglistor för ett seriesammandrag lämnats in och kontrollerats av matchledaren är dessa offentliga handlingar. En inlämnad rankinglista gäller för hela sammandraget. K Spelare som inte finns upptagna på rankinglistan får inte spela singel under sammandraget. Däremot är det alltså inte något hinder för en lagmedlem som inte finns med på rankinglistan att spela dubbel. K 11.4 WALKOVER K Om ett lag inte kan spela minst fyra delmatcher, måste laget lämna walkover i hela lagmatchen K Vid walkover gäller 8 0 i delmatcher, 16 0 i set och i bollar (under förutsättning att det segrande laget kan spela alla matcher). K Om ett lag lämnat hel walkover (hela sammandraget) vid två olika sammandrag utesluts laget ur serien. K Om båda lagen lämnar walkover i samma delmatch ska denna delmatch inte räknas in i slutresultatet för lagmatchen. K Om en delmatch måste ges upp på grund av skada eller dylikt, gäller att den förlorande parten tillgodoräknas eventuellt vunnet set och vunna poäng. Vid walkover sätts "wo" i namnkolumnen och resultatet 21-0, 21 0 skrivs på vanligt sätt i resultatkolumnen Sektion K (19)

13 K Om en spelare måste ge upp en delmatch, är det ändå möjligt för spelaren att spela en senare delmatch (om denne är uppsatt att spela en sådan). K Om ett lag saknar en eller flera spelare ska walkover lämnas enligt följande: Saknas Walkover i delmatch 1 dam DD 1 herre HD 2 2 damer DS, DD och MD 2 herrar HS 2, HS 3, HD 2 3 herrar HS 2, HS 3, HD 1 och HD 2 4 herrar Hel lagmatch K 11,4.8 Vid uppgiven match skrivs den aktuella ställningen i matchprotokollet med kommentar "uppgivet". K Lag ska inte anses ha lämnat walkover, om dess uteblivande från match beror på omständigheter som man inte kunnat råda över (force majeure). Prövningen av sådant ärende tillkommer SBF. K Om ett lag i förväg har meddelat att de kommer till en match och saknar någon spelare, måste ändå motståndarlaget ha sin spelare på plats i hallen. Denne behöver dock inte vara ombytt, om stryks delmatchen. K 12 UPP- OCH NEDFLYTTNING K 12.1 UPPFLYTTNINGSBARA LAG Segrarna i division 1 är kvalificerade till kval för deltagande i SBL. Samtliga seriesegrare i Divisionerna 2-4 är kvalificerade för nästa års högre serie. K NEDFLYTTNINGSBARA LAG De två sämst placerade lagen flyttas ned till lägre serier under förutsättning att det finns åtta lag med i serien. Förtydligande: Om det bara finns sju lag i en serie flyttas ett lag ner. K 12.3 PÅFYLLNING AV LAG I SERIE Om det inför en kommande säsong uppstår en vakans i någon eller några av serierna, sker en påfyllning enligt beslut av SBF. K VAKANS I SBL Om lag som kvalificerat sig för SBL-plats avstår sin plats skall lag 2 i SBL-kvalet tillfrågas om att ta plats i SBL. Om lag 2 avstår tillfrågas lag 3 i SBL-kvalet, om lag 3 avstår tillfrågas lag 4 i SBL-kvalet. Därefter tillfrågas inga andra lag. K 13 AVGIFTER Inför varje ny säsong fastställer SBF aktuella avgifter för att delta i seriespel. Uppgift om detta finns på förbundets hemsida. K Om ett lag lämnar walkover på grund av force majeure avgör SBF om avgift ska utgå eller inte. K Lag som efter den 10 augusti innevarande säsong lämnar helt återbud till seriespelet skall utöver serieavgiften betala kr i ersättning till Badminton Sweden. Sektion K (19)

14 K Om ett lag uteblir från en lagmatch/seriesammandrag utan att i förväg meddelat arrangör, av denne publicerad adress, och motståndare senast dagen innan aktuell lagmatch/-sammandrag är laget skyldig att ersätta dels den arrangerande föreningen dels motståndarlaget för dessas kostnader för och i samband med matchen exklusive resekostnader. Lag som uteblir måste säkerställa att information därom nått arrangör och motståndarlag. K Lag som efter ett SBL-kval kvalificerat sig för SBL-spel och därefter avstår från sin SBL-plats skall betala SEK i straffavgift till SBF. K Lag som under pågående säsong väljer att avbryta fortsatt seriespel eller trots att man är kvalificerad för seriespel nästkommande säsong avstår från seriespel, kan drabbas av påföljd som beslutas av SBF. Möjliga påföljder är: - Nedflyttning i seriepyramiden och/eller - Uttagande av sanktionsavgift K 14 FÖRESKRIFTER OCH BESTÄMMELSER 14.1 TILLSÄGELSER OCH VARNINGAR K En domare äger rätt att utdela tillsägelser och varningar såväl under som efter en match. K Om det inte finns domare i en eller flera matcher så har referee rätt att utdela tillsägelser och varningar såväl under som efter match. Förtydligande: Om det finns siffervändare i någon eller några matcher så ska referee men även matchledare (om det inte finns referee) utdela tillsägelser och varningar. K En siffervändare är inte någon teknisk funktionär utan denne har enbart till sin uppgift att visa den aktuella poängställningen i matchen. K Under eller efter en delmatch eller en lagmatch kan även coacher och ledare bestraffas för olämpligt uppträdande. K Samtliga ordningsföreskrifter, inklusive tillsägelser och varningar, finns presenterade i Sektion B Uppförandekoder K 14.2 DISKVALIFIKATION Utsedd referee kan diskvalificera en spelare, en domare får inte diskvalificera. Om det inte finns en utsedd referee är det matchledaren som övertar rätten att besluta om diskvalifikation. K Om en spelare blir diskvalificerad i en delmatch förlorar denne denna match och får inte spela mer i den aktuella lagmatchen och inte heller i det aktuella sammandraget/-matchomgången. Sektion K (19)

15 K En spelare, som diskvalificerats, får inte delta i någon individuell tävling eller seriematch innan SBF tagit beslut om eventuella ytterligare påföljder. K 15 FUNKTIONÄRER K 15.1 MATCHLEDARE Vid samtliga seriematcher (enskilda matcher som sammandrag) ska det alltid finnas en matchledare utsedd. K Matchledare ska ta del av och följa det särskilda PM som publiceras på hemsidan inför varje ny säsong samt även följa de bestämmelser som finns sektion Uppförandekoder Sektion B Funktionärer. K När det inte finns en referee utsedd åligger det matchledaren att utöva de befogenheter som en referee har. K En matchledare förutsätts känna till spelreglerna, uppförandekoderna, olämpligt uppträdande samt de relevanta seriebestämmelserna. K Om det undantagsvis skulle saknas referee (även sådan kan ju få förhinder med kort varsel), åligger det matchledaren att överta samtliga uppgifter som referee normalt har hand om. K 15.2 REFEREE SBL, Lag-SM, SBL-kvalet och Division 1 leds av en referee som tas ut av SBF. K I Division 2 och lägre serier utser SBF inte någon referee. Om en arrangör önskar hjälp av en referee, utses denne av den lokala arrangören. K 15.3 Domare Kravet på utbildade domare gäller i samtliga delmatcher i SBL, Lag-SM, SBL-kvalet samt Division 1. K SBF tar ut förbundsdomare till SBL, Lag-SM och SBL-kvalet. K Lag-SM får endast dömas av förbundsdomare. Vid varje lagmatch måste det finnas minst 4 förbundsdomare. K I SBL, Lag-SM och SBL-kvalet ska det i varje delmatch finnas en huvuddomare och en servedomare. K 15.4 DOMARE I DIVISION 1 I Division 1 ska det finnas utbildad domare som kan agera som huvuddomare i varje delmatch. Det åligger varje deltagande lag att ta med en egen utbildad domare. Detta gäller oberoende om det är en enkelmatch eller ett seriesammandrag som ska spelas. K Respektive förening ska inför varje match (enkelmatch som sammandrag) och senast en vecka i förväg, till arrangören meddela namnet på sin utbildade domare. Sektion K (19)

16 K Samtliga kostnader för respektive lags egen domare bekostas av den egna föreningen. K Om en uttagen domare får akuta förhinder såsom sjukdom får laget sätta in deltagande spelare att döma de enskilda delmatcherna under förutsättning att denne också är utbildad domare. K I de fall klubb saknar domare kan sanktionsavgift tas ut. K 15.5 DOMARE I DIVISIONER 2-4 Det finns inget krav på utbildade domare i divisionerna 2 4 K 15.6 LINJEDOMARE Det krävs inte linjedomare i divisioner 2-4 K 15.7 SIFFERVÄNDARE Siffervändares uppgift är att visa aktuell poängställning. Siffervändare får exempelvis inte tillfrågas om sin åsikt eller besluta om boll var inne eller ute. K För divisioner 2 4 gäller att deltagande lag ska ha en siffervändare tillgänglig. K 16 PROTESTER Endast lagledare får avge eventuella protester. Protest kan avse: - Laguppställning - Materiel - Giltighet av match - Tävlingsförhållanden K Om en protest gäller giltigheten av match, ska protesten skriftligen skickas in till SBF och vara förbundets kansli tillhanda senast tredje dagen efter matchdagen. K Om en protest avges ska detta meddelas till matchledaren/ referee och motståndarlagets lagledare. Protest måste avges innan aktuella lagmatchen påbörjas. Anteckning om protest ska göras på lagmatchprotokollet och båda lagledarna ska skriva under. K Lagmatchen ska spelas även om protest avgivits. K 16.2 LAGUPPSTÄLLNING FÖR SBL, LAG-SM OCH KVAL TILL SBL I SBL, Lag-SM och kval till SBL är protest mot laguppställning avseende spelstyrkan hos spelare/par endast möjlig om laguppställningen innehåller spelare/par som inte finns medtagna på den godkända rankinglistan. K Om en lagledare protesterar ska protesten lämnas till matchledaren minst 12 timmar före matchstart. Matchledare ska omgående delge referee och motståndarlagets lagledare protesten. Referee kontaktar FK eller annan person utsedd av FK, som fattar beslut om protesten ska godkännas eller inte. Sektion K (19)

17 K 16.3 LAGUPPSTÄLLNING FÖR DIVISIONER 1 4 I Divisionerna 1 4 ska protest mot laguppställningen avseende spelstyrkan hos spelare/par göras skriftligen till matchledaren innan den aktuella lagmatchen har startat. Matchledare ska omgående delge motståndarlagets lagledare protesten, notera protesten på lagmatch-protokollet samt tillse att lagledarna skriver under lagmatchprotokollet. K Om protesten accepteras korrigerar matchledaren laguppställningen i enlighet med protesten. Annan ändring får inte göras. Därefter ska matchen snarast startas. K Om protesten inte accepteras kommer prövning av protestens giltighet att göras av VoNB.i efterskott. VoNB beslut om protestens giltighet kan inte överklagas. Om protesten godkänns riskerar laget att förlora delmatcher/lagmatchen. K 17 PRISER LAG-SM OCH DIVISION 1-4 K 17.1 LAG-SM Segrande lag erhåller - SM-tecken till föreningen - SM-tecken till de spelare som har deltagit i finalspelet - SM-tecken till övriga spelare i laget förutsatt att dessa spelat i minst hälften av lagmatcherna (grundserie och slutspel) - En penningpremie K Deltagande i europacupen för klubblag Segrande lag i Lag-SM är kvalificerat att delta i Europacupen för klubblag. K Förlorande finalist Förlorande lag erhåller: - Andra silverplaketter - En penningpremie. K 17.2 VINNARNA AV DIVISION 1 Segrande lag i respektive division 1 erhåller följande: - Föreningen får SBF:s seriemedalj - Åtta spelare i laget erhåller seriemedaljer - Det lag och/eller de två lag från Division 1 som genom SBL-kval kvalificerar sig för nästa säsongs SBL, erhåller en uppflyttningspremie. K 17.3 VINNARNA AV DIVISION 2-4 Segrande lag erhåller följande: - Föreningen får SBF:s seriemedalj - Åtta spelare i laget erhåller förbundets seriemedaljer. K 19 LAG-SM UNGDOM Lag-SM Ungdom är en tävling för klubblag och spelas i åldersklasserna U17, U15 och U13. Endast spelare med giltig tävlingslicens får delta. K 19.1 ARRANGÖRER Tävlingarna administreras och genomförs i samarbete mellan SBF och utsedd arrangör. Sektion K (19)

18 K 19.2 SEEDNING OCH LOTTNING Seedning och lottning görs av SBF. K Seedning av laget baseras på sammanlagda rankingpoäng i alla kategorier för de två sammanlagt bästa pojkarna respektive flickorna som anmälts till tävlingen i respektive lag. K 19.3 TÄVLINGSFORM Lag-SM Ungdom genomförs med ett inledande gruppspel följt av slutspel i cup för fastsällande av slutlig placering Gruppspel Gruppspelet genomförs i form av poolspel med fyra lag i varje pool, I gruppspelet måste alla delmatcher i lagmatchen spelas Slutspel I slutspelet avgörs lagets slutliga placering. Slutspelet genomförs i cup-form enligt följande: - Platserna 1 4 avgörs, slutspel i cup genom att poolsegrarna möts. Finalen avgör placering 1 och 2, förlorarna i första omgång delar på plats 3 och 4 - Platserna 5 8 avgörs, slutspel i cup genom att pooltvåorna möts. Finalen avgör placering 5 och 6, förlorarna i första omgång delar på plats 7 och 8 - Platserna 9 12 avgörs, slutspel i cup genom att pooltreorna möts. Finalen avgör placering 9 och 10, förlorarna i första omgång delar på plats 11 och 12 - Platserna avgörs, slutspel i cup genom att poolfyrorna möts. Finalen avgör placering 13 och 14, förlorarna i första omgång delar på plats 15 och 16 K 19.4 LAGSAMMANSÄTTNING K Respektive lag består av spelare från en förening. Undantag: Lån av spelare. Se nedan. K Varje lagmatch ska spelas med fem delmatcher enligt följande: - 1 Herrsingel - 1 Damsingel - 1 Herrdubbel - 1 Damdubbel - 1 Mixeddubbel. För varje lagmatch krävs således minst 2 pojkar och 2 flickor. K 19.5 ANMÄLAN LAG Vid anmälan skall samtliga spelare som skall deltaga i Lag-SM skrivas in. Sjuk eller skadad spelare får ersättas om detta sker innan lagtävlingen börjar. K Det är tillåtet för en förening att anmäla flera lag. Sektion K (19)

19 K För enskild spelare gäller att spelaren i första hand deltar i lag i sin ordinarie åldersklass. Det är tillåtet för en spelare att spela i lag i flera åldersklasser. - En spelare i U13 får delta i U13 och U15 - En spelare i U15 får delta i U15 och U17. K Spelare har inte rätt att delta i någon yngre åldersklass än den spelaren tillhör. K 19.6 LAGMATCH WALKOVER Minst tre delmatcher måste spelas. I annat fall måste laget lämna walkover för hela lagmatchen K Om det saknas någon spelare ska walkover lämnas i följande delmatcher: Saknas Walkover i delmatch 1 dam DD 1 herre HD K 19.7 LÅN AV SPELARE K En förening har möjligheter att låna in högst en spelare från annan förening för att kunna anmäla lag. Ansökan om lån måste godkännas av SBF. K Spelare som lånas in får inte ha en högre ranking än spelarna i inlånande föreningen lag. K En förening som har två eller fler spelare som är rankade Topp 60 i aktuell klass i Sverigerankingen får inte låna in spelare. K 19.8 VINNARE AV LAG-SM FÖR UNGDOMAR Lag 1 3 i finalpoolen erhåller SBF:s SM-plaketter. Sektion K (19)

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare.

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare. J 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF, respektive distriktsförbund förkortas SDF. J 1.2 Generella bestämmelser J 1.2.1

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning)

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning) GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR SKÅNESERIERNA 1. INLEDNING Skånes BTF anordnar seriespel

Läs mer

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening.

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening. C 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. C 2 MEDLEMSKAP En spelare

Läs mer

Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 ( )

Bestämmelser för Norrlands Stora Pris vs 5.0 ( ) Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 (2016-04-30) 1 Syfte och mål Norrlands Stora Pris, även kallat NSP, har till syfte att främja tävlande för A-klassade spelare i region nord och att ge dem

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole 2017-02-08 Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt,

Läs mer

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus Bestämmelser för Stockholmsserien Inomhus & Utomhus A. Organisation och indelning 1. Stockholmsserien Stockholmsserien omfattar serier utomhus och inomhus. Serierna består av följande klasser: D Damjunior

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2018-2019 Upprättad 2018-10-02 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2016-2017 Upprättad 2016-09-06 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar

Läs mer

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018 Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF 16-18 mars 2018 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av

Läs mer

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN StBTF SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2016-2017 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING StBTF anordnar seriespel för herrar bestående av seriegrupperna

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 För att få arrangera en sanktionerad tävling A-, B- eller Damklass A eller B ställs vissa krav. Vid sanktionerad tävling delas

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade augusti 2016 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar Fyramannalag

Läs mer

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par 1(5) TÄVLINGSVILLKOR Seriespel för klubblag match Gällande för år 2019 Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag 4 4 6 6 6 4 4 2 par Födelseår Rek. speldag: Rek. starttid Högsta Tävlingshandicap

Läs mer

De olika serierna och dess regelverk

De olika serierna och dess regelverk De olika serierna och dess regelverk Serierna är uppbyggda i sex olika kategorier (A-F), som på olika sätt är anpassade mot målgruppens spelare. Nedan återfinns kortfattade beskrivningar av respektive

Läs mer

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN

Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN Stockholms Bordtennisförbunds SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SÄSONGEN 2017-2018 (Ändringar jämfört med föregående säsong markerad med grå överstrykning) 1. INLEDNING Stockholms Bordtennisförbund anordnar seriespel

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole 2016-11-01 Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt,

Läs mer

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av följande

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF

SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF 1. INLEDNING SERIEBESTÄMMELSER Nordvästra Götalands BTF GÄLLANDE SPELÅRET 2019-2020 Upprättad 2019-09-12 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) anordnar seriespel för seniorer division 4-6, ungdomar,

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund

1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund GBTFs serieregler uppdaterade september 2014 1. SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SERIER ARRANGERADE AV Göteborgs Bordtennisförbund 1.1. SPELKATEGORIER Serierna är indelade i följande olika kategorier: Herrar

Läs mer

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören.

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören. Spelar och Ledar PM Referee Lars Ericson Bitr. referee Michael Schwartz Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Samtliga lag ska anmäla sig till seriespel. Anmälan ska/kan ske till den nivå som laget önskar spela

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 6 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 8 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

KLASSINDELNING 1.1 ELIT

KLASSINDELNING 1.1 ELIT SVENSKA BILJARDFÖRBUNDET TÄVLINGSBESTÄMMELSER 3-VALLARE Reviderade 2002-02-16 KLASSINDELNING 1.1 ELIT Elitklassen består av 18 spelare, tävlingen stängs vid 18 deltagare. Turordning vid reservinträde:

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har det

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Skåneserien och Foursome handicap INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen 2.4

Läs mer

Manual SGDF Seriespel Damer 2017

Manual SGDF Seriespel Damer 2017 Manual SGDF Seriespel Damer 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019 PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby 15-17 mars 2019 Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande PM. Vi hoppas att

Läs mer

Sida 1 av 7 Gö talands Dart Fö rbunds Serieregler

Sida 1 av 7 Gö talands Dart Fö rbunds Serieregler Sida 1 av 7 1 Omfattning Bestämmelserna omfattar Götalands Dartförbunds (GDF) seriespel. 2 Deltagande/avgifter 2.1 Deltagande Serierna spelas med lag om fyra (4) spelare från klubb i GDF. Varje förening

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON 1 Regler Varje set spelas till 21. Varje lagmatch spelas med enbart dubblar. Om lag som anmält intresse för att spela 1 dubbel + 2 singlar möter ett annat lag

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

Version Handläggare Granskare Godkänd 2.0 Patrik Andersson VoTS, TF Juni-2019 VoTS. Sverigerankingen. Revideringsförteckning

Version Handläggare Granskare Godkänd 2.0 Patrik Andersson VoTS, TF Juni-2019 VoTS. Sverigerankingen. Revideringsförteckning Version Handläggare Granskare Godkänd 2.0 Patrik Andersson VoTS, TF Juni-2019 VoTS Sverigerankingen Revideringsförteckning Korrigerade Avsnitt Beskrivning inklusive referens Handläggare Hela dokumentet

Läs mer

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema.

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema. INNEHÅLL ALLMÄN INFORMATION... 1 DAM, HERR OCH MIX... 1 ANMÄLAN NYTT LAG... 1 SÄSONG... 1 SERIE... 2 LAG... 2 SPELDAG OCH TID... 2 FLYTT AV MATCH... 2 WALKOVER... 3 UTEBLIVANDE FRÅN MATCH... 3 DISKVALIFIKATION...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2015 (uppdateringar i gult 26 maj 2015)

Tävlingsbestämmelser 2015 (uppdateringar i gult 26 maj 2015) Tävlingsbestämmelser 2015 (uppdateringar i gult 26 maj 2015) 1 Tävlingens namn, syfte och status Elitserien/Div. 1 är ett seriesystem som vänder sig till de svenska elitklubbarnas herr- och damlag. Elitserien/Div.

Läs mer

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen.

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen. Köping den 25 juni 2019 Till distrikten PM för DM 2019 Här är de regler och rekommendationer som gäller för DM. Det är distriktets ansvar att utsedd DMarrangör och utsedd lottningskontrollant/öd delges

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 7 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer:

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: 1. Arrangör Lundaspelen Summer arrangeras av LUGI HF. 2. Spelregler Lundaspelen Summer spelas efter IHF's regler i tillämpliga delar och SHF's

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017 PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby 3-4-5 februari 2017 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska

Läs mer

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm 16-18 mars Tävlingsplats Tävlingen spelas på Lingvallen i Skälderviken, Lingvägen 19, Ängelholm. Walkover, återbud och ändringar Om spelare måste lämna återbud

Läs mer

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE

SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE B 1 ALLMÄNT B 1.1 BWF har i tre dokument publicerat uppförandekoder dels för spelare och dels för coacher och ledare samt för uppförande vid parabadminton.

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Tävlingsrådet; Serieutskottet; Svensk Elittennis; SvTF:s kansli.

Tävlingsbestämmelser. Tävlingsrådet; Serieutskottet; Svensk Elittennis; SvTF:s kansli. Tävlingsbestämmelser 1 Tävlingens namn, syfte och status Elitserien/Div. 1 är ett seriesystem som vänder sig till de svenska elitklubbarnas herr- och damlag. Elitserien/Div. 1 kan få ett namn eller namntillägg

Läs mer

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse.

Läs mer

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018 Samorganisation Boule Spelprogram veteranserien Utomhus 2018 Samtliga matcher spelas på Boulealliansens utomhusbanor, Genarpsgatan. Matcherna spelas onsdagar kl. 10.00. Tävlingsbestämmelserna i slutet

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för. Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för. Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR VÄSTSERIEN I TENNIS

BESTÄMMELSER FÖR VÄSTSERIEN I TENNIS BESTÄMMELSER FÖR VÄSTSERIEN I TENNIS ÖVERSIKT: 1. Organisation 16. Matchlängd 2. Deltagande föreningar 17. Underlag 3. Tävlingsklasser, åldersgränser, licenskrav samt dispenser 18. Bollar 4. Seriens sanktionskategorier

Läs mer

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND

REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND REGLER FÖR SMÅLANDS BORDTENNISFÖRBUND Smålands BTF följer SBTF:s tävlingsregler. Ev tillägg/kompletteringar framgår av detta dokument. INDIVIDUELLA DM-TÄVLINGARNA Ansökan om arrangörskap skall vara Sm.

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2019

Manual SGDF:s Seriespel 2019 Manual SGDF:s Seriespel 2019 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Carambolekommittén 1 januari 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...1 1. Klassindelning...1 2. Elittävlingar... Fel! Bokmärket

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Snooker

Tävlingsbestämmelser Snooker ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet Tävlingsbestämmelser Snooker Det här dokumentet innehåller alla gällande regler som gäller arrangemang av sanktionerade snookertävlingar i Sverige. Dokumentet

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Nationella Poolbestämmelser

Nationella Poolbestämmelser Nationella Poolbestämmelser Antagna 2013-10-01 Dessa regler är att ses som nationella tilläggsregler som överskrider det internationella allmänna poolbiljard reglerna och föreskrifterna. Innehåll 1. Tävlingssäsong

Läs mer

Innehåll

Innehåll Innehåll... 2... 2... 2... 2... 3... 3... 3... 3... 3... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 6... 7 1 Sölvesborg Padel League (SPL) är öppen för alla. Matcherna spelas på House

Läs mer

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag 26 oktober 2016 Norden Cup 2016 innebär ett rekordfält då intresset har varit extremt stort för att vara med. Nu kan vi presentera gruppindelningen och i

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Skåneserien och Foursome handicap INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen 2.4

Läs mer

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET

SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET SERIEBESTÄMMELSER GÄLLANDE SPELÅRET 2018-2019 1. INLEDNING Ändringar jämfört med föregående spelår är markerad med grå överstrykning. Seriebestämmelserna är uppdaterade den 24 augusti 2018. GEMENSAMMA

Läs mer

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Elitserie lagen kvalificerar sig till spel i elitserien. Lag till Allsvenskan anmäler sig till seriespel.

Läs mer

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Arrangeras av: 3-4 DECEMBER 2016 I BRÄNNKYRKAHALLEN HÄGERSTEN INBJUDAN Spårvägens BTK, Ängby SK, Hammarby BTF inbjuder härmed till Östsvenska mästerskapen

Läs mer

Bangolf 2014. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Bangolf 2014. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014 Bangolf 2014 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs via s hemsida; www.korpenlinkoping.se. Sista anmälan till seriespel är den 13/4-2014 Anmälan är fullständig först när

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F-19 2017 1 Kap. Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. Det

Läs mer

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018

Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Bestämmelser för Lilla Fyrstads för pojkar (grek-rom.stil) resp. flickor 2018 Arrangör tillsammans med de olika grupparrangörerna. Datum Grundomgången går den 20 januari 2018 och riksfinalen den 24 februari

Läs mer

Svenska Ringetteförbundet

Svenska Ringetteförbundet Svenska Ringetteförbundet Seriespelsbestämmelser och sanktioner Svensk Ringette 2012-07- 10 1 Anmälan till seriespel Anmälan av lag till seriespel sker i juli månad exakt datum informeras från förbundet.

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

SVERIGERANKINGEN - REGELVERK

SVERIGERANKINGEN - REGELVERK 1 Definition 1.1 Sverigerankingen visar en lista över spelare/par ordnad efter styrka/erhållna rankingpoäng. Det finns en lista för varje kategori i varje åldersklass. 1.2 Rankingen omfattar åldersklasserna

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Tävlingsvillkor 2019 Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open

Tävlingsvillkor 2019 Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open Tävlingsvillkor 2019 Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16 Tävlingsverksamheten i distriktet.. Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse i juni 2015, och träder i kraft den 1 juli 2015 och gäller spelåret

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Stockholms Golfförbunds Seriespel Manual och tävlingsbestämmelser 2016 NYHETER SÄSONGEN 2016 Från och med 2016 har vi anpassat ålderskategorierna till SGF som följer EGA (Européen

Läs mer

Herrar 70-serien

Herrar 70-serien Herrar 70-serien 2009-2010. Tennis Göteborg presenterar 11:e upplagan av H70-serien 2009-2010. Serien spelas och fungerar som tidigare men med undantag för resultatrapporteringen, se nyheten nedan och

Läs mer

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Herrar kval till Svenska Cupen 2018/19

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Herrar kval till Svenska Cupen 2018/19 Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Herrar 2017 - kval till Svenska Cupen 2018/19 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar tävlingen. SmFF:s

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

Bestämmelser för Svenska Tennisserierna (gäller från maj 2009)

Bestämmelser för Svenska Tennisserierna (gäller från maj 2009) Bestämmelser för Svenska Tennisserierna (gäller från maj 2009) A. Organisation och indelning 1. Svenska Tennisserierna Svenska Tennisserierna omfattar serier utomhus och inomhus. Serierna består av följande

Läs mer

Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004

Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004 Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004 Att deltaga, reserver Varje klubb inom Svensk Bridge får deltaga i Elitserien/Allsvenskan med valfritt antal lag. Samtliga spelare i ett lag skall representera

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2018 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2018. Distriktsseriernas indelning

Läs mer

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Arrangeras av: 7-9 DECEMBER 2018 I BRÄNNKYRKAHALLEN HÄGERSTEN INBJUDAN Spårvägens BTK, Ängby SK, Hammarby BTF inbjuder härmed till Östsvenska mästerskapen

Läs mer

Tävlingsinformation för Veteran Trophy

Tävlingsinformation för Veteran Trophy Tävlingsinformation för Veteran Trophy 1. TÄVLINGSFORM Veteran Trophy spelas i enlighet med IHF:s regler Gruppspel Lagen indelas i grupper om 4 till 6 lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie

Läs mer