Finnforest Spruce plywood mångsidigt bäst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Finnforest Spruce plywood mångsidigt bäst"

Transkript

1 Finnforest Spruce plywood mångsidigt bäst

2

3 Finnforest Spruce - allroundskivan för byggande Finnforest Spruce plywood är en utmärkt allroundskiva för byggande såväl inne som ute. Den längsfibriga konstruktionen med tjocka faner ger stor hållfasthet och styvhet speciellt längs skivans långsida. Barrträplywoodens främsta fördelar i byggnadsskedet är att skivan är lättbearbetad och enkel att såga och spika i. Finnforest Spruce tål både slag, stötar och fukt. Finnforest Spruce tillverkas av finsk gran som är en längsfibrig, rakådrig och homogen råvara. Med tanke på ådring och kvistmönster är granen ett vackert och ljust träslag. Finnforest Spruce som limmats med fenolhartslim är väder- och kokbeständig, vilket tillsammans med hållfasthetsegenskaperna gör Finnforest Spruce granplywood till en verklig allroundbyggskiva.

4 TAK Finnforest Spruce lämpar sig utmärkt som underlag för taktäckningsmaterial och beklädning av vindsbjälklag samt för olika bärande konstruktioner. Det är ett hållfast, naturligt byggnadsmaterial som uppfyller kraven för standarder och byggnadsföreskrifter. Sågad i precisionsformat och försedd med not och spont kan Finnforest Spruce barrträplywood snabbt förvandlas till ett jämnt och hållfast underlag till exempel för yttertak. De raka skivorna passar väl ihop och utgör ett tryggt arbetsunderlag innan täckningsmaterial läggs på. Det jämna underlaget förbättrar också takets hållfasthet och underlättar montagearbetet. I vindsutrymmen kan skivan med fördel lämnas synlig. Finnforest Spruce har låg vikt vilket underlättar arbetet på taket. Genom att använda takelement tillverkade av plywood kan man använda färre stödbalkar och därmed spara virke i primärkonstruktionerna.

5 GOLV Finnforest Spruce är en slitstark golvskiva som lämpar sig utmärkt som underlag för olika golvmaterial både vid nybyggnation och renovering. Den jämna plywoodytan är idealisk som underlag för parkett, mattor och golvplattor. Den kan också användas som ett färdigt trägolv till exempel i lagerbyggnader. Det hållfasta och styva Finnforest Spruce golvet tål hög belastning. Plywoodens minimala nedböjning tillåter större spännvidd, vilket resulterar i mindre materialåtgång. Massiv Finnforest Spruce plywood utan fogar ger god isolering mot ljud. I två eller flera lager kan den användas för att bygga ljudisolerande konstruktioner, såsom mellanbjälklag och väggar. Trä har naturliga ljud- och värmeisolerande egenskaper och känns behagligt att röra vid. Finnforest Spruce med not och spont är ett utmärkt material för flytande golv, då man kan använda en tunnare skiva utan att göra avkall på hållfastheten. VÄGGAR Finnforest Spruce barrträplywood är ett mångsidigt väggmaterial som lämpar sig för mellanväggar och bärande, förstyvande konstruktioner. I ytterväggar kan plywood användas i ej synliga konstruktioner och som vindspärr. En väggkonstruktion som förses med Finnforest Spruce plywood på både in- och utsidan är styv och har god lastbärande förmåga. Ramkonstruktionen och plywoodskivorna resulterar i en måttriktig och i det närmaste orörlig volymkonstruktion. Finnforest Spruce väggkonstruktioner går också snabbt och lätt att isolera. Konstruktionens brandhärdighet kan förbättras genom att använda lämpliga eldfasta isoleringsmaterial.

6 RENOVERINGSBYGGANDE I produktutvecklingen bakom Finnforest Spruce har skivans lämplighet för renovering och sanering av gamla byggnader beaktats. Den är lätt att bearbeta på byggplatsen, går snabbt att montera också i svåra positioner och är lätt att hantera i trånga utrymmen. Ändringar av mellanväggar, riktning av golv, montage av inner- och ytterbeklädnad är enkla att utföra med Finnforest Spruce plywood. EMBALLAGE Finnforest Spruce lämpar sig utmärkt för emballageindustrins behov. Den kan användas till att göra hållbara transportlådor, lastpallar, skyddspaneler och andra specialförpackningar. Finnforest Spruce är ett rent och tryggt material för förpackning, transport och lagring av livsmedel. Förpackningar gjorda av trä har en överlägsen miljöfördel: de kan återanvändas. GJUTFORMAR Tack vare sin plana form och hållfasthet lämpar sig Finnforest Spruce även för betonggjutformar. Finnforest Spruce kommer särskilt till sin rätt i bärlagsformar och övriga platsgjutna konstruktioner. Om skivorna hanteras med omsorg och oljas kan de användas upprepade gånger. Träskivans värmeisolerande förmåga jämnar ut temperaturvariationer, vilket gör att betongen hårdnar jämnt. Med granplywood kan gjutformar byggas på ett snabbt och ekonomiskt sätt. ÖVRIG ANVÄNDNING Finnforest Spruce plywood lämpar sig för fordonsindustrin, för tillverkning av containrar, vagnar och flakkonstruktioner. Skivorna kan också användas som plank runt byggplatser, för gångbryggor och arbetsplattformar samt för många andra användningsändamål där de naturliga egenskaperna hos träskivor kommer till sin rätt. Mångsidig användning har Finnforest Spruce plywood också inom snickeriindustrin vid användningsområden som kräver att materialet är styvt, hållfast och lätt att bearbeta.

7 ÖVERLÄGSNA FÖRDELAR Skivans fuktbeständighet ger fler användningsmöjligheter. Finnforest Spruce skivan är lätt att bearbeta och fästa med traditionella träbearbetningsverktyg. Finnforest Spruce fungerar både som bärande och förstyvande material. Finnforest Spruce skivan lämpar sig för både professionella och gör-det-själv-byggare. Den styva och stumma konstruktionen samt de täta fogarna förhindrar att beklädnader och isolering tar skada. Väggens orörlighet och totala styvhet är extra viktig i stora byggnader. Använd som väggskiva tillåter Finnforest Spruce att även tyngre föremål förankras direkt i väggen. Med spontad Finnforest Spruce skiva får man snabbt ett resultat med hög finish.

8 Spruce är en del av Finnforests gedigna kunnande inom träprodukter Finnforest Corporation är en internationell koncern med snabb tillväxt. Kärnan i verksamheten utgörs av produktion och marknadsföring av sågat virke, plywood och långt förädlade specialträprodukter. Målgrupperna är slutanvändare inom industrin, gör-det-själv-marknaden, byggmaterialhandeln, grossister och krävande byggnadssystem. Verksamhet idkas i 20 länder, antalet anställda är över och omsättningen 1,2 miljarder euro. Finnforest utvecklar och tillverkar skräddarsydda träprodukter, produktkoncept och konstruktionslösningar för byggande, industri och handel samt sina övriga kunder. Finnforests mål är att vara branschens ledande och mest konkurrenskraftiga samarbetspartner och för att uppnå detta spelar plywooden en viktig roll. På Finnforest har också plywoodgruppen en lång erfarenhet av att tillverka, utveckla och marknadsföra plywoodprodukter.

9 RÅVARA OCH MILJÖ Finnforest är en stark del av Metsäliitto-koncernen, som ägs av privata skogsägare. Metsäliitto levererar råvaran till plywooden och ansvarar för att såväl ekonomiska som sociala och miljöaspekter iakttas i skogsskötsel, hygge och virkesanskaffning. Vid anskaffningen av råvaror verkar man på detta vis i enlighet med principerna för bärkraftig utveckling. FABRIKEN Finnforest Spruce plywood tillverkas vid Finnforests fabrik i Suolahti. Fabriken är belägen mitt i ett av de bästa växtområdena för gran. I fabriken används den senaste tekniken och granfaneren svarvas på en fullständigt datorstyrd linje. En kontinuerlig övervakning av produktionsprocess och kvalitet garanterar en högklassig produktion av granplywood för kunder världen över. Plywood är ett varmt och vackert material. Råvaran, dvs. trä, är en förnybar naturresurs och en av de få byggnadsmaterial som beviljats miljöcertifikat.

10 Tekniska specifikationer SKIVFORMAT, MM Standardmått: 2440 x 1220 Specialmått: 2440 x x x x 915 Det första måttet är i ytfanerets längdriktning FINNFOREST SPRUCE KVALITETSKLASSER Kvalitetsklass II: förstklassig brukskvalitet Kvalitetsklass III: opluggad konstruktionskvalitet Plywoodskivorna tillverkas huvudsakligen med ytkvalitet II/III och III/III, putsade eller oputsade Kvalitetsbeskrivning RT (2000) Skivorna kan förses med not och spont på långsidorna SKIVORNAS TOLERANSER Längd och bredd Toleransområde < 2000 mm ± 2 mm > 2000 mm ± 3 mm Rätvinklighet ± 1 % Kantrakhet ± 1 % TEKNISKA GODKÄNNANDEN Finnforest Spruce har godkänts för användning i bärande konstruktioner med trästomme. Hållfasthetsegenskaperna definieras i det certifikat som utfärdats av VTT (Statens Tekniska Forskningscentral) och förnyats (nr 3/95). Produkten har testats i enlighet med EN-standard. Skivorna är typgodkända i de flesta Europeiska länder och i Japan.

11 TJOCKLEK, KONSTRUKTION OCH VIKT Nominell Antal tjocklek, mm faner Finnforest Spruce barrträplywood väger ca 460 kg/m 3 FANERTJOCKLEK 3,0 mm LIMNING Finnforest Spruce är limmat med väder- och kokbeständigt fenolhartslim. Limningen uppfyller kraven enligt standarderna SFS-EN 314-1, SFS-EN 314-2/klass 3, BS 6566 Part 8/Type WBP (1985) och DIN 68705/BFU 100. Limningens kvalitet övervakas fortlöpande av Statens Tekniska Forskningscentral, VTT. ANTAL SKIVOR PER PAKET Tjocklek, mm st BRUKSSÄKERHET Finnforest Spruce barrträplywood har en låg emission av formaldehyd och skivan uppfyller de högsta kraven enligt standard EN 13986, klass E 1. I Finland fastställs också en utsläppsklass för byggnadsmaterial och Finnforest Spruce tillhör den bästa klassen M1.

12 Vuorikatu 35 FIN LAHTI Telefon: +358 (0) Telefax: +358 (0) MARKPRINT, 2001

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum.

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum. Jackon våtrum Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum V Å T R U M 2Jackon våtrum Inspiration och idéer Få inspiration och idéer till att använda Jackon våtrumsskiva. Följ steg för steg hur rummet

Läs mer

ENDURA & FASTFORM BETONGFINISH MED HÖGRE KVALITET FORMSKIVOR MED LÄNGRE HÅLLBARHET

ENDURA & FASTFORM BETONGFINISH MED HÖGRE KVALITET FORMSKIVOR MED LÄNGRE HÅLLBARHET ENDURA & FASTFORM BETONGFINISH MED HÖGRE KVALITET FORMSKIVOR MED LÄNGRE HÅLLBARHET FÖRBÄTTRI N VI PRESENT STOLT NÅ PÅTAGLI Marknaden har efterfrågat formskivor som ger ännu bättre betongfinish och som

Läs mer

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt Skivstorlek: 600 x 2 600 mm Isoleringstjocklek: 30 eller 60 mm Spont: halv spont på långsidorna Ytbeläggning: 9 mm tjock gipsskiva med fasade kanter SPU Gips skiva fdigt belagd isoleringsskiva för nybyggnad

Läs mer

Sortiment och användning av Träullit

Sortiment och användning av Träullit Sortiment och användning av Träullit Bygg med naturlagarna Sortiment och användning Träullit består av två av världens äldsta byggmaterial trä och cement förenade som cementbunden träull Kombinationen

Läs mer

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5)

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5) DEKLARATION NR. MW/PW/421-006/CPR/DOP 1 (5) 1. PRODUKTTYP: Metsä Wood Spruce WeatherGuard konstruktionsplywood gran - Behandlad med hydrofob medel - Fenolformaldehydlim (exterior limningskvalitet) 2. AVDDA

Läs mer

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt

Skapar mer utrymme. Enkelt och snabbt Skivstorlek: 600 x 2 600 mm Isoleringstjocklek: 30 eller 60 mm Spont: halv spont på långsidorna Ytbeläggning: 9 mm tjock gipsskiva med avfasade kanter SPU Gips skiva är färdigt belagd isoleringsskiva för

Läs mer

BRA ATT VETA OM TRÄ. [ Trä ger trevnad hemma ]

BRA ATT VETA OM TRÄ. [ Trä ger trevnad hemma ] BRA ATT VETA OM TRÄ [ Trä ger trevnad hemma ] TRÄETS EGENSKAPER Ytterbark Innerbark Kambium Splint Kärna Splint Märg Årsringar Trä är starkt och lätt. I förhållande till sin vikt är träet hållfastare än

Läs mer

Vackra trägolv med unika bredder

Vackra trägolv med unika bredder Vackra trägolv med unika bredder Nordingrå TräGolv Skönhet Inget material värnar, som det rena träet, om miljö och känsla i våra hem. Trä ombonar och värmer. Det är tidlöst och ger en känsla av sparsmakad

Läs mer

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5)

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (5) DEKLARATION NR. MW/PW/421-001/CPR/DOP 1 (5) 1. PRODUKTTYP: Metsä Wood konstruktionsplywood gran - Obehandlad eller filmbelagd - Fenol-formaldehydlim (exteriört limningskvalitet) 2. TYP-, PARTI- ELLER RIENUMMER

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV HANDTÄLJDA EKGOLV TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV Trinity golvens handtäljda ekyta görs med en traditionell täljningsteknik. Att tälja golv har i århundraden varit ett vanligt sätt att förnya

Läs mer

ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER

ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER VÄRMEISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER SPU-isolering är ett av de mest effektiva isoleringsmaterialen som finns på marknaden. Isoleringsskivorna passar därför

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement

Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement Ett element att lita på! THERMISOL vägg- och takelement Sammanfattningsvis k passar till alla byggnader renhet, miljö, ekonomi o Fördelar med THERMISOL sandwichelement i industrihallar och kommersiella

Läs mer

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING VARFÖR VÄLJA SPU-ISOLERINGAR? Utmärkt värmeisoleringsförmåga; tunn konstruktion, mer våningsyta Inget behov för separat diffusionsspärr eller vindskydd Fukttåliga

Läs mer

klima golv golvskivan till golvvärme GODKÄNNELSE MK5.33/1804

klima golv golvskivan till golvvärme GODKÄNNELSE MK5.33/1804 klima golv golvskivan till golvvärme GODKÄNNELSE MK5.33/1804 Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. +45 89 74 74 00 F. +45 89 74 74 97 novopan.dk salg@novopan.dk 1 NOVOPAN KLIMAGOLV - ligger varmt Ett nytt,

Läs mer

PRODUKTER KYL & FRYSRUM 2016

PRODUKTER KYL & FRYSRUM 2016 PRODUKTER KYL & FRYSRUM 2016 100 ÅR AV UTVECKLING MÄRKS I DETALJERNA I FEM GENERATIONER HAR FAMILJEN HAGLUND HAFT EGEN TILLVERKNING I FABRIKEN I GÄLLSTAD. FRÅN DET TIDIGA BLECKPLÅTSLAGERIET TILL DAGENS

Läs mer

Fenolisolering SAFE-R FENOLSKIVOR: TUNNARE, BÄTTRE OCH SÄKRARE ISOLERING. Euroclass B 0,020. Lambda värde så lågt som. Brandklassning: så hög som

Fenolisolering SAFE-R FENOLSKIVOR: TUNNARE, BÄTTRE OCH SÄKRARE ISOLERING. Euroclass B 0,020. Lambda värde så lågt som. Brandklassning: så hög som Fenolisolering SAFE-R FENOLSKIVOR: TUNNARE, BÄTTRE OCH SÄKRARE ISOLERING < vi anstränger oss lite extra för din skull Lambda så lågt som 0,020 W/m.K Brandklassning: så hög som Euroclass B SAFE-R är en

Läs mer

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering!

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! målade väggar och tak Våra penselmålade innertak passar också i badrummet. Våra innertak tillverkas i miljövänlig, slitstark, hårt sammanpressad

Läs mer

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (4)

PRESTANDADEKLARATION NR. MW/PW/ /CPR/DOP 1 (4) DEKLARATION NR. MW/PW/421-003/CPR/DOP 1 (4) 1. PRODUKTTYP: Metsä Wood Spruce FireResist konstruktionsplywood gran - Brandskyddsbehandlad - Fenolformaldehydlim (exterior limningskvalitet) 2. AVDDA ANVÄNDNINGAR:

Läs mer

Vidareutveckling husvagn SoliferPolar Möte i Stockholm 2008-10-29

Vidareutveckling husvagn SoliferPolar Möte i Stockholm 2008-10-29 Vidareutveckling husvagn SoliferPolar Möte i Stockholm 2008-10-29 Rolf Lundström Einar Wallin Swerea SICOMP SoliferPolar 1 Data och historik Över 40 år av erfarenhet. Polarvagnen startade som husvagnstillverkare

Läs mer

Goda Rum. Industrisortiment. Skivmaterial för krävande industrikunder. www.moelven.com/se/industriskivor

Goda Rum. Industrisortiment. Skivmaterial för krävande industrikunder. www.moelven.com/se/industriskivor Goda Rum Industrisortiment Skivmaterial för krävande industrikunder www.moelven.com/se/industriskivor 2016 innehållsförteckning Konstruktionsplywood / Formplywood / Lantbruksplywood... 6 OSB 3... 7 Slitskyddsplywood...

Läs mer

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST?

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? 1 Vilka? Bild framsida: Hovsjöskolan i Södertälje 2 Ett stort småföretagande Ur ett grustag i Finja, tillsammans med en god portion entreprenörsanda, föddes 1957

Läs mer

Sortiment. Innan du börjar

Sortiment. Innan du börjar akplywood oktober 2009 Innan du börjar Vänerply P30 Tak är avsedd att användas som bärande och vattenavledande underlags tak till yttertakstäckningar av plåt, papp, gummiduk och takpannor. Takskivorna

Läs mer

Stepisol. Ljuddämpande underlag för moderna golv

Stepisol. Ljuddämpande underlag för moderna golv Stepisol Ljuddämpande underlag för moderna golv Det finns inte längre någon ursäkt för störande ljud Grannfruns högklackade klapprande, tonårssonens malande trumsolon, barngruppens hysteriska dunslekar

Läs mer

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM MONTERINGSANVISNING Plint & Syll ritning Örnen 20 5400 x 3700 Ca 100 mm Fritt 5385 2060 1827,5 1977,5 3655 Måtten avser utvändigt syllram med centrum på mitten samt ev. mellanvägg

Läs mer

Heda. Byggelement. Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris

Heda. Byggelement. Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris Heda Byggelement Hög kvalitet och flexibilitet till rätt pris Kostnadseffek tiva lösningar med prefabricerade byggelement I takt med att byggtiderna blir allt kortare och kraven på rationella lösningar

Läs mer

Kingspan Insulation. Monteringsanvisning Sauna-Satu

Kingspan Insulation. Monteringsanvisning Sauna-Satu Kingspan Insulation Monteringsanvisning Sauna-Satu Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på bägge sidor Skivstorlek: 600 x 1200 mm Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor dor av

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se

MONTERINGSANVISNING. www.isotimber.se MONTERINGSANVISNING www.isotimber.se Isolerande och bärande väggsystem IsoTimber är ett väggsystem för ytterväggar och innerväggar. IsoTimber är trä och luft, inga andra material. IsoTimber väggsystem

Läs mer

BYGG ENKELT I TRÄ. Goda rum LIMTRÄ KERTO. Levande material för inspirerande miljöer

BYGG ENKELT I TRÄ. Goda rum LIMTRÄ KERTO. Levande material för inspirerande miljöer LIMTRÄ KERTO OM MOELVEN Moelven Töreboda har producerat och levererat limträ till byggen sedan 1919 och ligger i Töreboda, vid Göta kanal. Förutom produktion av standard- och specialbalkar erbjuder Moelven

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING VARFÖR VÄLJA SPU-ISOLERINGAR? Utmärkt värmeisoleringsförmåga; tunn konstruktion, mer våningsyta Inget behov för separat diffusionsspärr eller vindskydd Fukttåliga

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

Bygga innervägg. Renovering Bygga innervägg. www.byggbeskrivningar.se. 1 Planering. 2 Regelverket. www.byggbeskrivningar.se

Bygga innervägg. Renovering Bygga innervägg. www.byggbeskrivningar.se. 1 Planering. 2 Regelverket. www.byggbeskrivningar.se Renovering Bygga innervägg Byggbeskrivningarna är framtagna av Svenskt Trä i samarbete med bygg- och trävaruhandeln. Alla byggbeskrivningar finns på www.byggbeskrivningar.se. Där får du hjälp att måttanpassa

Läs mer

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger

Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger minimalt underhåll fabrikslackerad enkel att montera Cedral Board Mångsidig fasadskiva i många färger www.cedral.se Cedrals DNA Sand, vatten, luft, cement, fibrer, träcellulosa. Den mångsidiga fasadskivan

Läs mer

Golvplattor KMAB 200803-03

Golvplattor KMAB 200803-03 Golvplattor KMAB 200803-03 Iron black Tack vare en ny tillverkningsmetod så kan golvplattor tillverkas till hållbara och slitstarka mosaikplattor i magnetit. Pressningen bygger på en teknik med endast

Läs mer

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING

INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING INFORMATION OM ENKEL OCH EFFEKTIV ISOLERING SPU-ISOLERINGARNA ÄR MYCKET EFFEKTIVA VÄRMEISOLERINGSSKIVOR SPU-isolering är ett av de mest effektiva isoleringsmaterialen som finns på marknaden. Isoleringsskivorna

Läs mer

MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36

MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36 MONTERINGSANVISNING silencio THERMO 24 / 36 Hunton Silencio thermo 1 Före läggning Installationsritningar måste vara tillgängliga innan läggningen påbörjas. Rör som monteras i Silencio Thermo ska ha goda

Läs mer

A n t i k A t r ä g o l v

A n t i k A t r ä g o l v Antika trägolv Antika trägolv TRINITY EK Antique Brown OLJEVAXAD TRINITY EK Dark Chocolate OLJEVAXAD TRINITY EK White Frost OLJEVAXAD FRAMHÄV RUMMET MED TVÄRBRÄDOR KOMBINERA OLIKA PLANKBREDDER TRINITY

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV Underlaget där Tycroc TWP-byggskivor ska monteras bör vara torrt, starkt, styvt och stabilt, fritt från smuts, olja och övriga smörjmedel samt inte fruset. SKÄRNING

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud!

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Miljövänlig cellulosaisolering från icell sparar både energi och pengar! NYHET! Vår isolering

Läs mer

HYDROPANEL den starkaste skivan på marknaden

HYDROPANEL den starkaste skivan på marknaden HYDROPANEL den starkaste skivan på marknaden INOMHUS OCH I VÅTUTRYMMEN Hydropanel är en multifunktionell fibercementskiva med en överlägsen kombination av egenskaper som t.ex. styrka, brand, fukt och ljud.

Läs mer

BYGG DIN VÄRLD MED WISA. Specialplywood för många användningsområden

BYGG DIN VÄRLD MED WISA. Specialplywood för många användningsområden BYGG DIN VÄRLD MED WISA Specialplywood för många användningsområden PLYWOOD från WISA WISA-plywood kommer från en förnyelsebar källa och kombinerar styrka, lätthet och enastående visuellt intryck med ansvarsfull

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR

MONTERINGSANVISNINGAR TYCROC DUSCHGOLV MED GOLVBRUNN Tycroc duschgolv levereras alltid komplett med en golvbrunn. Komponenterna är avsedda för användning tillsammans och kan inte bytas ut mot komponenter från andra tillverkare.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36

MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36 MONTERINGSANVISNING silencio 4 / 6 / 8 / 12 / 24 / 36 1 Före läggning Låt Silencio Thermo-skivorna ligga inomhus på plant underlag i 48 timmar för att anpassa sig till rumstemperatur. Skivorna får inte

Läs mer

PIR Isolering - Terrasser. Kompletta lösningar för terrasser och balkonger

PIR Isolering - Terrasser. Kompletta lösningar för terrasser och balkonger PIR Isolering - Terrasser Kompletta lösningar för terrasser och balkonger Skräddarsydda isoleringssystem Bauder värmeisolering för terrasser och balkonger Välisolerade konstruktioner blir allt viktigare.

Läs mer

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse.

F Ö R L Ä G G N I N G S A N V I S N I N G. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a. Förläggning med systemskiva Diverse. Kantbandsisolering läggs runt väggar, pelare etc. G o l v v ä r m e i b e t o n g S y s t e m s k i v a Börja med att lägga ut en skiva i ett hörn. Skivorna läggs ut från vänster till höger. Skivorna har

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNINGAR

INSTALLATIONSANVISNINGAR INSTALLATIONSANVISNINGAR 1/5 Bästa kund Tack för att Ni valt ett kvalitetsgolv från Par-ky. Innan installationen, är det viktigt att läsa dessa instruktioner noggrant. INSTALLATIONSMATERIAL (bild 1) Par-ky

Läs mer

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner!

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! Den investerade kapital ger högre värdesättning i förhållande till hus byggda av konstruktioner i trä. Väggkonstruktionen

Läs mer

Montageguide. FERMACELL fibergips

Montageguide. FERMACELL fibergips Montageguide FERMACELL fibergips Varför välja FERMACELL fibergips Ställ krav på din byggskiva! Det räcker med ett lager för att ändra på din tidigare vanor FERMACELL fibergips kan spara dig mycket. Ett

Läs mer

Putsning på Träullit Bygg med naturlragarn r a

Putsning på Träullit Bygg med naturlragarn r a Putsning på Träullit Bygg med naturlagarna Träullit har använts som putsbärande värmeisolering i mer än 60 år Materialet Träullit består av två av världens äldsta byggmaterial: trä och cement förenade

Läs mer

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter

En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Från panel till list En liten skrift om Solohyvelns möjligheter Dimensionering och släthyvling av virke En nysågad bräda är plan men har måttavvikelser. Efter torkning till byggtorrt dvs. 15-20% fukthalt

Läs mer

OM KONSTEN ATT FÖRÄDLA TRÄ

OM KONSTEN ATT FÖRÄDLA TRÄ OM KONSTEN ATT FÖRÄDLA TRÄ Det unika med skogsindustrin är att den kombinerar en storskalig och tekniskt avancerad produktion med en fullständigt naturlig och förnyelsebar råvara. Det är därför som skogsindustrin

Läs mer

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning

Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Krypgrundsisolering Monteringsanvisning MOT FUKT, MÖGEL OCH RADON I KRYPGRUND 10 mm tjock Krypgrundsisolering som höjer temperaturen normalt med +2 o C och ger ett

Läs mer

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Icopal FONDA för källarytterväggar System FONDA Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Unika och säkra lösningar för din källaryttervägg Källarytterväggen den utsatta byggnadsdelen Fukt

Läs mer

Universalrörskål. Säkert motage

Universalrörskål. Säkert motage Universalrörskål Säkert motage 1 Universalrörskål Böjbar rörisolering är det säkraste sättet att isolera rör. Med Universalrörskålen behöver man inte skära till rörskålarna vilket ger ett snabbare montage

Läs mer

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB FÖRRÅDS- och GARAGEINREDNINGAR Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Att ett företag som Häfla Bruk, som har sina rötter 300 år tillbaka

Läs mer

Setra Limträ. För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart.

Setra Limträ. För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart. Setra Limträ För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart. 1 Genial produkt med tradition Limträ är en enkel och genial byggprodukt som använts ända sedan antiken. Precis som namnet antyder

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Köldbryggor. Årets vintermode: Prickigt och rutigt. Frosten får inte fäste. Köldbryggan förbinder ute med inne

Köldbryggor. Årets vintermode: Prickigt och rutigt. Frosten får inte fäste. Köldbryggan förbinder ute med inne Köldbryggor Köldbryggor består av icke isolerande material som förbinder en kall yta med en varm yta, t ex ute med inne. Årets vintermode: Prickigt och rutigt Bilderna är från Kalhäll i norra Stockholm.

Läs mer

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se Montageanvisningar Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud www.hydropanel.se utgåva april 2008 1400 2 1400 Innehållsförteckning 1 Produkt 1.1 Produktsammansättning 4 1.2 Användningsområden 5 1.3

Läs mer

SGG U-GLAS. Glasprofiler med U-tvärsnitt SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. emmabodaglas.se

SGG U-GLAS. Glasprofiler med U-tvärsnitt SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN. emmabodaglas.se SGG U-GLS Glasprofiler med U-tvärsnitt emmabodaglas.se SINT-GOBIN GLSS DESIGN SINT-GOBIN GLSS DESIGN SGG U-GLS Ett U-profilerat glas med en strukturerad yta för diffusering av ljuset. Kan användas i enkla

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar

Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering sparar energi och pengar Cellulosaisolering är energibesparande och ger samtidigt ett friskt och behagligt inomhusklimat. NYHET! icell

Läs mer

Vindsutrymmen Allmänna råd

Vindsutrymmen Allmänna råd Vindsutrymmen Allmänna råd Vindsbjälklaget upptar vanligen en stor yta i byggnaden och där finns ofta plats att lägga ett tjockt isolerskikt. Det är ett bra sätt att minska byggnadens energianvändning,

Läs mer

Hur kan utförandet på arbetsplatsen minska riskerna för skador

Hur kan utförandet på arbetsplatsen minska riskerna för skador Hur kan utförandet på arbetsplatsen minska riskerna för skador - Tätskiktssystem för våtrum, utbildning och egenkontroll. Sari Aarnio R&D Manager, Tiling Materials maxit Oy Ab Direktiv gällande vattenisolering

Läs mer

Byggförslag till Sauno virkestork

Byggförslag till Sauno virkestork 1 Byggförslag till Sauno virkestork www.sauno.snickra.net www.snickra.net Här är en beskrivning på en liten tork som skruvas ihop med specialskruv Med denna tork som exempel bygger du den storlek du själv

Läs mer

ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER

ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER ISOLERING AV VINDSBJÄLKLAG OCH FASADER FÖRDEL AR OCH EGENSK APER tät och fukttekniskt ändamålsenlig konstruktion inget behov för separata ång, luft eller vindspärrar avsevärt större lägenhetsyta Ventilationsutrymme

Läs mer

Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012. Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm.

Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012. Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm. Spårad Styrolitskiva Spårad stryrolitskiva inklusive vändbitar och utfyllnadsbitar. För 12 x 2 rör, C/c 200mm. 222-020-012 Storlek: 1200 x 600 mm, Tjocklek: 20mm. För 17 x 2 rör, C/c 300mm. 222-030-017

Läs mer

Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat.

Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat. Fasadputssystem Finja Betong Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat. 2 Flexibelt fasadputssystem för alla typer av byggnader. Iso-Fin medger stor valfrihet ifråga om fasadens utseende. Karaktären

Läs mer

PRT-Forest bygger boendekvalitet

PRT-Forest bygger boendekvalitet PRT-Forest bygger boendekvalitet PRT-Forest ledande finska märkesprodukter inom trä och bygg Användningen av trä inom bygg- och inredningsbranschen har långa traditioner. Bruket av trä har under 2000-talet

Läs mer

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Augusti 2010 Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Ignucell Drains specialutvecklade konstruktion gör den till det bästa alternativet för de flesta typer av arbeten

Läs mer

Slitstarka trägolv från Bohuslän

Slitstarka trägolv från Bohuslän Slitstarka trägolv från Bohuslän GOLV SOM DU VILL HA DEM DET NATURLIGA VALET Som en av få leverantörer i Europa distribuerar vi upp till 300 x 2900 mm trägolvsplankor. Varje tilja slipas och inspekteras

Läs mer

Hydropanel when Performance matters. Laboratorier Sjukhus Simhallar Badrum Storkök Hotell och restauranger Modulbyggen. Hydropanel

Hydropanel when Performance matters. Laboratorier Sjukhus Simhallar Badrum Storkök Hotell och restauranger Modulbyggen. Hydropanel Augusti 2015 3.123 SV Hydropanel when Performance matters Laboratorier Sjukhus Simhallar Badrum Storkök Hotell och restauranger Modulbyggen Hydropanel Hydropanel inomhus och i våtutrymmen Hydropanel är

Läs mer

Lakka eko + 400 U-värde 0,16!

Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Nyhet Marknadens bästa block! Lakkanbetoni.fi Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Varför stenhus? Egentligen är det ganska lätt att definiera vad som krävs av ett hus eller bostad som är riktigt bra- ett gott

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion.

Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Grönare byggmaterial med avancerad teknik och funktion. Produkt Tänk nytt & innovativt. Bygg ansvarsfullt & ekonomiskt. Wekla Colorit är en mångsidig ytterväggsskiva, gjord på naturliga material som ger

Läs mer

KONSTRUKTION ANVÄNDNINGSOMRÅDE NYTTIG LAST ELLER SNÖLAST TOTAL LAST INKL. EGENVIKT

KONSTRUKTION ANVÄNDNINGSOMRÅDE NYTTIG LAST ELLER SNÖLAST TOTAL LAST INKL. EGENVIKT 4.4.1 Statik ensionering av våra byggelement Det är konstruktionsavdelningen på Lättelement AB som dimensionerar elementen till kunden men som vägledning för inledande val av element har vi tagit fram

Läs mer

BerryAlloc Kitchen Wall

BerryAlloc Kitchen Wall warm grey BerryAlloc Kitchen Wall BerryAlloc, wonderwalls Ett unikt sortiment väggpaneler som är både vackert och praktiskt; BerryAlloc. Modernt, retro eller klassiskt? Vi har många olika strukturer, kakeleffekter

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT Läs noggrant igenom monteringsanvisningarna innan du monterar golvet. Trä är ett levande naturmaterial och varje golvbräda är unik. De massiva trägolven

Läs mer

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar

Toprock system. - Takisolering på toppen. Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar TOPROCK System Rockwool SVERIGE Toprock system - Takisolering på toppen Effektiv montering Kostnadseffektivt Optimalt brandskydd Nu med justerade isoleringstjocklekar Lätt att hantera nyutvecklat lamellsystem

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning L 79/27 KOMMISSIONEN

Europeiska unionens officiella tidning L 79/27 KOMMISSIONEN 16.3.2006 Europeiska unionens officiella tidning L 79/27 KOMMISSIONEN KOMMISSIONENS BESLUT av den 6 mars 2006 om indelning i klasser beroende på reaktion vid brandpåverkan för vissa byggprodukter när det

Läs mer

Sewatek- genomföringar 1

Sewatek- genomföringar 1 Sewatekgenomföringar 1 Beprövade och säkra genomföringar Sewatek Oy har tillverkat och sålt genomföringar och brandavskiljande produkter sedan 1989. Tack vare vår långa erfarenhet av bostadsbyggande och

Läs mer

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak

BURSERYDS GOLVHANDEL. 0705-177021 www.burserydsgolv.se. Snabba leveranser. Industriparkett. Mönsterstav. Tiljor/Teak www.burserydsgolv.se Snabba leveranser Mönsterstav Tiljor/Teak Industriparkett Mosaik/Lamparkett Stjärnparkett ruta Tillbehör, list, kompass Mönsterstav Beställningsvara kontakta Ardbo Golv 08-53 18 80

Läs mer

Valmet Jyväskylä, planeringskontor Finnforest, Soanlahti, lajittelukoneen ohjaamo Wellpappmaskinens bullerskydd, Päty, Ungern

Valmet Jyväskylä, planeringskontor Finnforest, Soanlahti, lajittelukoneen ohjaamo Wellpappmaskinens bullerskydd, Päty, Ungern BULLERKONTROLL AvestaPolarit Torneå, borstningslinjens kontrollrum Valmet Jyväskylä, planeringskontor Finnforest, Soanlahti, lajittelukoneen ohjaamo Wellpappmaskinens bullerskydd, Päty, Ungern Bullerfrihet

Läs mer

DAMTEC Wave 3D. DAMTEC Wave 3D 17/8. Användningsområde. Material. Utseende. Mått/toleranser

DAMTEC Wave 3D. DAMTEC Wave 3D 17/8. Användningsområde. Material. Utseende. Mått/toleranser DAMTEC Wave 3D Utgåva juli 2018 ETA-13/0342 DAMTEC Wave 3D 17/8 DAMTEC Wave 3D 17/8 är en matta med granulat av Tillgänglig tjocklekar 17/8 mm (± 1.0 mm); ± 1,0 mm Lastgräns: Ca. 0,03 N/mm² EN 826 = 35

Läs mer

Tekniskt datablad. European Technical Approval ETA N o 10 / 0212. Utgåva 09 / 2010. Hilti Brandskyddsbandage

Tekniskt datablad. European Technical Approval ETA N o 10 / 0212. Utgåva 09 / 2010. Hilti Brandskyddsbandage Tekniskt datablad Hilti Brandskyddsbandage CFS-B Hilti Brandskyddsbandage CFS-B European Technical Approval ETA N o 10 / 0212 Utgåva 09 / 2010 Hilti Brandskyddsbandage CFS-B Utgåva 09/2010 sida 1 Brandskyddsbandage

Läs mer

Ridhus av Semullit Byg y g med naturla på lag med g n artn u a ren

Ridhus av Semullit Byg y g med naturla på lag med g n artn u a ren Ridhus av Semullit Bygg med på lag naturlagarna med naturen Ridhus med bättre klimat och akustik Kraven på ett ridhus är många. Det ska tåla en tuff miljö, men också ha en god akustik och ett bra inomhusklimat.

Läs mer

Produkter och systemlösningar för våta miljöer

Produkter och systemlösningar för våta miljöer Produkter och systemlösningar för våta miljöer LUX ELEMENTS ELEMENT VK Byggskivor med fabriksmonterat tätskikt för våta miljöer Klara LUX ELEMENT VK är en byggskiva med färdigmonterad tätskiktsduk. Den

Läs mer

Information om skjutdörrskarm

Information om skjutdörrskarm Information om skjutdörrskarm Ekstrand Dörrar & Fönster AB Södra Portgatan 19 283 50 Osby 0479-100 40 info@ekstrands.com www.ekstrands.com Teknisk information skjutdörrskarm UTFÖRANDE: Ekstrands skjutdörrskarm

Läs mer

INNEHÅLL. Tänk på att: GYM&FITNESS. - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner

INNEHÅLL. Tänk på att: GYM&FITNESS. - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner Gym & Fitness 04 Tänk på att: - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner GYM&FITNESS Rätt golv - avgörande faktor Ljuddämpande golv Gummimattor 04 06 08

Läs mer

MÅLADE VÄGGAR OCH TAK. Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering!

MÅLADE VÄGGAR OCH TAK. Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! MÅLADE VÄGGAR OCH TAK Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! Våra färdigmålade innertak passar också i badrummet. Våra innertak tillverkas i miljövänlig, slitstark, hårt sammanpressad

Läs mer

Världens första bioproduktfabrik av den nya generationen. Metsä Group

Världens första bioproduktfabrik av den nya generationen. Metsä Group Världens första bioproduktfabrik av den nya generationen 1 Ny bioproduktfabrik i Finland Världens första bioproduktfabrik av den nya generationen Den största investeringen i skogsindustrins historia i

Läs mer

Möt den nya superfamiljen; Sundolitt XPS

Möt den nya superfamiljen; Sundolitt XPS Möt den nya superfamiljen; Sundolitt XPS 2 3 Möt den nya superfamiljen; Sundolitt XPS Sundolitt lanserar nu en superfamilj inom isolering! Sundolitt XPS (extruderad polystyren) har extrem styrka, minimal

Läs mer

Leveransbeskrivning Norrlandsgarage

Leveransbeskrivning Norrlandsgarage Leveransbeskrivning Norrlandsgarage Syll: Sylltätningslist ingår som monteras mellan betongplatta och syll för att få riktigt tätt mot fukt och drag. Impregnerad syll 45x145mm levereras med för fastsättning

Läs mer

RENOVERING MED GIPSSKIVOR

RENOVERING MED GIPSSKIVOR RENOVERING MED GIPSSKIVOR SKIVTYPER Norgips gipsskivor är lämpliga för renovering både om man vill ha en snygg yta och när man skall göra en mera omfattande förbättring av befintlig konstruktion. Nästan

Läs mer