NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD. Recensionsexemplar? Mer info? Kontakta oss!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD. Recensionsexemplar? Mer info? Kontakta oss!"

Transkript

1 NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD Recensionsexemplar? Mer info?!

2 INGEGERD RÅMAN I NYTRYCK MED NYTT MATERIAL! Författare Lena From Fotografer Nicho Söderling och Pål Allan Mjukband, illustrerad 215 x 255 mm Ca 280 sidor ISBN (sv) ISBN (eng) Formgivning Patric Leo Utkommer: 3 juni Första recensionsdag: 3 juni Unik och vacker porträttbok om en av våra internationellt mest uppskattade glasformgivare. Med planerade utställningar på ett flertal museer och ett stort samarbete med IKEA, är Ingegerd Råman högaktuell hösten OM BOKEN OCH FÖRFATTAREN: Ingegerd Råman är Sveriges idag, nationellt och internationellt, mest kända glasformgivare. Hon har återkommande uppdrag åt regeringen, kungahus och ambassader samt utställningar i Skandinavien, Italien, England och Japan.

3 I denna personliga berättelsebok får vi bland annat ta del av hennes tankar om formgivarens förhållande till tradition och förnyelse och till färg och form. Bilderna i boken är, precis som Ingegerd Råmans verk, högklassiga. Den nya utgåvan innehåller tidigare opublicerat text- och bildmaterial.

4 DEN OKÄNDE JESUS BERÄTTELSEN OM EN PROFET SOM MISSLYCKADES Författare Cecilia Wassén och Tobias Hägerland Inbunden, illustrerad Format 135 x 210 mm Ca 330 sidor ISBN Formgivning Caroline Karlström Redaktör Johan Rosell Utkommer 15 november Första recensionsdag: 10 november Om Jesus ur ett judiskt perspektiv. Hur vet man när evangelisterna hittar på och när de rapporterar om vad Jesus faktiskt sa och gjorde? Kan man vara objektiv som historiker? Tänk om man kommer fram till en Jesus man inte gillar OM BOKEN: För närvarande finns ingen bok på svenska som ger en fullgod bild av Jesus i sin historiska kontext. Samtidigt finns ett stort intresse för personen, vilket blev uppenbart när Jonas Gardells bok Om Jesus släpptes år 2009 och genast blev en försäljningssuccé. Den aspekt som särskilt saknats i litteraturen hittills är hur stora och viktiga aspekter av judendomen påverkar Jesusbilden. Hur såg livet

5 ut för judar i de olika delarna av landet? Hur märktes den romerska närvaron i området? Vad gjorde man under sabbaten och högtiderna? Och inte minst: Vilka berättelser om Jesus och vilka predikningar går tillbaka till den historiske Jesus? Vilka är tillagda senare? Kan man veta? OM FÖRFATTARNA: Tobias Hägerland är verksam som forskare och lärare i Nya testamentets exegetik vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet. Cecilia Wassén är docent vid Uppsala universitet och författare till den uppmärksammade boken Dödahavsrullarna (2012). Deras gemensamma kunskaper täcker ett brett spektra och ger nya perspektiv på bilden av Jesus.

6 BOKEN OM JORD Författare Elisabeth Svalin, Charlotte Permell, Håkan Wallander, Alf och Magnus Nobel m.fl. Fotograf Anna Skoog Illustratörer Iann Winnerbäck, Anton Sundin Formgivning Dick Norberg Inbunden 215 x 275 mm Ca 300 sidor ISBN Utkommer 22 september Första recensionsdag 15 september Jordboken ger svar på det mesta du behöver veta om jord i den egna trädgården. Vad är jord? Hur påverkar den oss och vår odling? Hur kan man förbättra, gödsla och underhålla olika sorters jord? Vilket förhållande har växter till jorden? OM BOKEN: Jorden är nyckeln till allt. Sandlätt, torr och ljus eller mörk och en aning trött på hösten? Kunskap och omsorg om jorden är grunden för den hållbara och vackra trädgården. Med insikt om vad jord är och hur jord, växter och människor samverkar, blir trädgårdsarbetet lättare och mer intressant. Boken ger mängder av tips, råd och inspiration om hur du själv skapar den trädgård du hittills

7 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLDS HÖSTUTGIVNING 2016 bara har drömt om. Naturligtvis får du också tydliga och pedagogiska steg för stegbeskrivningar i detta jordlexikon. Boken innehåller, förutom intresseväckande text om den fuktiga och vårdoftande jorden, över 150 bilder! OM FÖRFATTARNA: Boken om jord har tillkommit som ett samarbete mellan flera författare med olika expertområden. Håkan Wallander är professor i markbiologi vid Lunds universitet och författare till Jord, som blev Årets Trädgårdsbok Elisabeth Svalin är trädgårdsjournalist och har flera böcker bakom sig, senast Blommor! (2014). Charlotte Permell är trädgårdsentusiast och journalist på SVT. Alf och Magnus Nobel är knutna till Rölunda gård och har själva stor erfarenhet av sandig jord, torr jord, fuktig jord m.m.

8 PONTUS HULTÉN, HON & MODERNA Författare Andreas Gedin Mjukband, illustrerad 185 x 230 mm Ca 330 sidor ISBN Foto Hans Hammarskiöld Omslagsdesign Richard Hammarskiöld Formgivning Patrik Sundström Redaktör Johan Rosell Utkommer 9 september Första recensionsdag 1 september I år är det 50 år sedan den banbrytande utställningen Hon en katedral (1966) var aktuell på Moderna Museet. Pontus Hultén ( ), en av världens främsta museimän, skapade tillsammans med Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely och P O Ultvedt en liggande jättekvinna med ingång mellan benen som fylldes med upplevelser och konst. OM BOKEN: I Pontus Hultén, Hon & Moderna skildras för första gången Hulténs väg från umgänget i konstnärskretsarna i Paris på 50-talet till de internationellt hyllade utställningarna på Moderna under sextiotalet.

9 Ett unikt bildmaterial av några av Sveriges främsta fotografer kompletterar texten. Bland annat möter vi Pontus Hultén på ett hustak i Paris 1950 och följer med honom på avskedsvernissagen med konstnärsvännerna från New York på Moderna OM FÖRFATTAREN: Andreas Gedin är en konstnär som skriver. Han arbetar idébaserat och skiljer i sitt arbete inte mellan litteratur, filosofi och konst och har ställt ut nationellt och internationellt sedan början av 1990-talet var han en av de första i Sverige att disputera i fri konst. Det har lett vidare till boken om Pontus Hultén. Våren 2016 tillbringar Andreas Gedin i Beijing på ett arbetsstipendium.

10 TURIST PÅ 1800-TALET Författare Fredrik Bedoire I Konsthögskolans arkiv finns en bortglömd men fascinerande Mjukband, illustrerad bildskatt som berättar om de tidiga turisternas resande, om 185 x 230 mm förändringarna från diligens till järnväg, om ångbåtsförbindelser Ca 300 sidor och om sällskapsresor. Följ med på en spännande tur till Algeriet, ISBN Italien, Frankrike och Nordamerika. Bildmaterialet har aldrig Formgivning Carl Åkesson tidigare publicerats. Redaktör Nils Degerman Utkommer 1 september OM BOKEN: Brev och dagböcker kompletterar upplevelsen Första recensionsdag av de fängslande fotografierna som kommer från turisterna 25 augusti själva, egna eller köpta på plats. Även biljetter, tidtabeller, hotellräkningar, resväskor och polletteringskvitton ger liv åt boken och skänker perspektiv på framväxten av dagens resande. Vi lär oss inte bara hur tidsödande tågresandet var i begynnelsen och att man inte reste med stora pengar i plånboken, utan med resekreditiv vi får också tillfälle att stifta bekantskap med dåtidens turister och med världen i stort. Skildringen avslutas med en berättelse om turistindustrins avlönade urbefolkning vid Santa Fe-banans station i Albuquerque.

11 OM FÖRFATTAREN: Fredric Bedoire är en välkänd författare i arkitektur- och kulturhistoriska ämnen, professor em. från Kungl. Konsthögskolan och vice preses i Konstakademien. Hans senaste arbete är det med Stora fackbokspriset belönade verket Den svenska arkitekturens historia (2015), tusen års utveckling i två delar.

12

13 LEONORA OCH OSMO 2 Författare: Helen Johansson Omslag/illustrationer: Jonatan Iversen-Ejve Inbunden 140 x 200 mm Ca 120 sidor ISBN Formgivning John Eyre Utkommer 9 september Första recensionsdag 1 september Del 2 i serien om Leonora! När Ziggy ber om hjälp kan vår modiga lilla rymdvarelse bara inte säga nej. Ett nytt äventyr tar sin början. Bobo, Kapten A, Jona och alla de andra karaktärerna från Leonora och Glasplaneten följer förstås med. OM BOKEN: Ziggy var bara två veckor gammal när han kom bort ifrån sina föräldrar. Nu vill han flyga till planeten Osmo 2 för att leta efter dem. Men han behöver hjälp. Klart att Leonora ställer upp, hon har ju lovat. Att hitta Ziggys föräldrar kommer säkert gå lika snabbt som ett stjärnfall tror Leonora ja. Men Osmo 2 är en farlig plats. Marken spricker sönder av ständiga jordbävningar, det finns inga hus och det luktar illa. Samtidigt blir Ziggy alltmer underlig. Uppdraget verkar dömt att misslyckas

14 OM FÖRFATTAREN: Helen Johansson arbetar som dekormålare på Dramaten och debuterade år 2014 med rosade barnboken Leonora och Glasplaneten. Totalt planerar författaren fem böcker i serien om Leonora.

15 Recensionsexemplar? Mer info?! BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD Telefon +46(0) VD/FÖRLAGSCHEF Susanne Hamilton Mobil +46(0) REDAKTÖR/MARKNADSASSISTENT Amanda Persson Mobil +46(0) Följ oss på Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram.

NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD

NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD NYA BÖCKER HÖSTEN 2016 BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD WWW.LANGENSKIOLDS.SE INFO@LANGENSKIOLDS.SE INGEGERD RÅMAN I NYTRYCK MED NYTT MATERIAL! Författare Lena From Fotografer Nicho Söderling och Pål Allan Mjukband,

Läs mer

LITET FÖRLAG. STORT HJÄRTA.

LITET FÖRLAG. STORT HJÄRTA. BÖCKER ATT ÄLSKA 2017 LITET FÖRLAG. STORT HJÄRTA. Böcker från Bokförlaget Langenskiöld ska göra skillnad för våra läsare men även lite för världen. Det är en stor uppgift för ett litet förlag men vi hyser

Läs mer

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013

Kenneth Gustavsson. Thomas Wågström. Åke Arenhill. Ulrika Linder 6/7-4/8 2013 GALLERI FINAL STÄLLER UT I BÄSTEKILLE Kenneth Gustavsson FOTO Thomas Wågström FOTO Åke Arenhill ILLUSTRATIONER Ulrika Linder TECKNINGAR 6/7-4/8 2013 vernissage lördagen den 6 juli kl 11-17 PER LINDSTRÖM,

Läs mer

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat.

Vi översänder här pressinformation om Edouard Boubat. Göteborg 1988-05-11 ERNA OCH VICTOR HASSELBLADS STIFTELSE Till redaktionen Hasselbladstiftelsen utdelar i år för åttonde gången det internationella fotopriset, som väckt stort intresse världen över. Pristagare

Läs mer

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex?

Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Dokumentär fotografi Vad är Dokumentär fotografi? Vad är skillnaden mellan Dokumentär foto och Reportage tex? Enligt Wikipedia: Avser en slags Bildjournalistik där Fotografen försöker skapa en sanningsenlig

Läs mer

Trädgårdsböcker utgivna 2006

Trädgårdsböcker utgivna 2006 Björk, Monika/Trädgårdens snillen Boken handlar om ett trettiotal svenska trädgårdsmänniskor från 1300-talet och fram till vår tid. Utgiven 2004. Wilke, Åsa/Villaträdgårdens historia Boken är en rik kunskapskälla

Läs mer

RAPPORT FRÅN SAMTIDEN

RAPPORT FRÅN SAMTIDEN RAPPORT FRÅN SAMTIDEN 23 september Islamska staten (IS) hot mot världsfreden? Per Jönsson, Mellanösternanakytiker, redaktör på Utrikespolitiska institutet (UI). Yasri Khan, generalsekreterare, Svenska

Läs mer

AVTRYCK. Tid, ting, minne

AVTRYCK. Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne Vad är historia? Historia är de människor som har levt före oss. Människor som har lämnat spår efter sig överallt. Spåren är avtryck som kan berätta om

Läs mer

Seminarium: Brytpunkt

Seminarium: Brytpunkt Seminarium: Brytpunkt I samband med höstens kommande utställning Flyktpunkt ny svensk fotografi 2018, arrangerar CFF ett kritiskt seminarium under namnet Brytpunkt.Seminariet tar dels upp tiden vid högskolan,

Läs mer

Jakten på liv i universum. Click here if your download doesn"t start automatically

Jakten på liv i universum. Click here if your download doesnt start automatically Jakten på liv i universum Click here if your download doesn"t start automatically Jakten på liv i universum Peter Linde Jakten på liv i universum Peter Linde»Det är stora och svåra frågor som ställs, men

Läs mer

Filip och tunneln. Bygg upp intresset för boken med hjälp av en inledande övning innan klassen/eleven får bekanta sig med själva boken.

Filip och tunneln. Bygg upp intresset för boken med hjälp av en inledande övning innan klassen/eleven får bekanta sig med själva boken. Filip och tunneln Introducera boken Bygg upp intresset för boken med hjälp av en inledande övning innan klassen/eleven får bekanta sig med själva boken. Dela in klassen i tre grupper så att varje grupp

Läs mer

Program och utställningar juli december 2015

Program och utställningar juli december 2015 Program och utställningar juli december 2015 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet på Klostret samt utflykter Fredagen

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Bli klok på himlen och stjärnorna

Bli klok på himlen och stjärnorna Läsnyckel Bli klok på himlen och stjärnorna Text: Michéle Mira Pons Bilder: Robert Barborini Översättning: Johanna Brock Bli klok på himlen och stjärnorna är en lättläst faktabok, skriven på Hegas nivå

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

VÅREN 2018 PROGRAM BIBLIOTEKEN I UDDEVALLA

VÅREN 2018 PROGRAM BIBLIOTEKEN I UDDEVALLA TEMA TRÄDGÅRD OCH NATUR VÅREN 20 PROGRAM BIBLIOTEKEN I UDDEVALLA PROGRAM BIBLIOTEKEN I UDDEVALLA VÅREN 20 6 FEBRUARI Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare och fotograf med trädgård och kulturhistoria

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck 1 en av skaparna av mulle meck Jens Ahlbom illustratör, tecknare och barnboksförfattare 2 3 inledning Mulle Meck George Johansson/Jens Ahlbom Foto: Monika Franzon I hjärtat av Hudiksvall i norra Sverige

Läs mer

på Bohusläns sockertopp

på Bohusläns sockertopp på Bohusläns sockertopp Martin Fahlén Jimmy Stigh Hans Årebäck 2 Innehåll Förord... 3 Karta över Älgön-Brattön... 4 Linné kryssar nära... 6 Målaren ställer en fråga... 10 Bortom armlängds avstånd... 14

Läs mer

Stick ut på LinkedIn!

Stick ut på LinkedIn! Charlotte Hågård Stick ut på LinkedIn! Bygg ditt nätverk, personliga varumärke, en framgångsrik profil och bli aktiv på LinkedIn. Bokförlaget Langenskiöld Charlotte Hågårds tidigare utgivning CV-boken,

Läs mer

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00 Bibliotekets höstprogram 2012 Cecilia Gyllenhammar Vad säger Maja Ekelöfs blick? Rapporter från en skurhink 2012. Karlskoga kommunarkiv bjuder in till föreläsning med Cecilia Persson. Onsdagen den 12 september

Läs mer

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur Kulturen Text: Karin Schönberg Foto: Viveca Ohlsson och Lars Westrup FÖREMÅLEN OMKRING OSS handlar om föremålens designhistoria under 1900- talet.

Läs mer

MIDVINTERFEST i SKOGEN

MIDVINTERFEST i SKOGEN UTSTÄLLNINGAR Midvinterfest i Skogen 2011 Midvinterfest är den årliga försäljningsutställningen för slöjd och konsthantverk på Bohusläns museum i Uddevalla. Midvinterfest 2011 har Skogen som spännande

Läs mer

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog.

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. MITT I REGNSKOGEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och klassens

Läs mer

Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren Inbjudan. Till den inledande konferensen i Sundsvall 11 september 2019.

Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren Inbjudan. Till den inledande konferensen i Sundsvall 11 september 2019. Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren 2020. Inbjudan Till den inledande konferensen i Sundsvall 11 september 2019. Anmälan Onsdag 11 september 2019 kl. 09.00 16.30 Folkets Hus/Quality

Läs mer

Om författaren Lennart Hellsing

Om författaren Lennart Hellsing Lärarhandledning Sånghäfte Lennart Hellsing 100 år Tema TRÄDGÅRDSMASKERAD Ett pedagogiskt material till förskolan sammanställt av Helga Boström SÅNG- HÄFTE LENnArT HELlSING 100 ÅR Om författaren Lennart

Läs mer

Blackebergsmodellen. Memmo och Mysen i förskoleklassen

Blackebergsmodellen. Memmo och Mysen i förskoleklassen För skolor och bibliotek Blackebergsmodellen Memmo och Mysen i förskoleklassen I projektet Memmo och Mysen i förskoleklassen samarbetade bibliotek, skolor, förlag och författare för att låta sexåringar

Läs mer

Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren Inbjudan

Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren Inbjudan Bildberättandet rullar ut över Sverige hösten 2019 och våren 2020. Inbjudan Till den inledande konferensen/fortbildningsdagen i Sundsvall 11 september 2019. Onsdag 11 september 2019 kl. 09.00 16.30 Folkets

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Litteratur....som Förskolan Trollet deltar i

Litteratur....som Förskolan Trollet deltar i Litteratur...som Förskolan Trollet deltar i Att erövra omvärlden Förslag till läroplan för förskolan : slutbetänkande / av Barnomsorg och skolakommittén (BOSK) Glasfåglar i molnen På ett konkret och inspirerande

Läs mer

Litteratur som Förskolan Trollet deltar i

Litteratur som Förskolan Trollet deltar i Handläggare Datum Förskolan Trollet 2018-10-15 Litteratur som Förskolan Trollet deltar i Glasfåglar i molnen På ett konkret och inspirerande sätt skildrar Birgitta Kennedy det mödosamma arbetet med att

Läs mer

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 År 2013 i Varbergs Fotoklubb Fotoutflykt kring fästningen den 7 april 2013. I klubbens styrelse 2013 ingick: Leif Fryle, ordförande Leif Eliasson, vice ordförande Bengt Andersson,

Läs mer

RAPPORT FRÅN SAMTIDEN

RAPPORT FRÅN SAMTIDEN RAPPORT FRÅN SAMTIDEN 24 februari Känner vi för mycket och tänker för lite? har filosofin blivit undanträngd av psykologin? Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Stockholms Universitet. Åsa Nilsonne,

Läs mer

Bland sådant som kan vara särskilt relevant för årskurs 1-6 tar utställningen till exempel upp:

Bland sådant som kan vara särskilt relevant för årskurs 1-6 tar utställningen till exempel upp: Varför ska vi besöka utställningen Sveriges Historia? Utställningen behandlar tiden från år 1000 till vår egen tid och gestaltar varje århundrade i från varandra olika scenbilder. Genom utställningen löper

Läs mer

Tradition och generation

Tradition och generation Tradition och generation En frågelista från Dialekt och folkminnesarkivet i Uppsala Judiskt vardagsliv Dialekt och folkminnesarkivet i Uppsala är ett offentligt arkiv som ingår i den statliga myndigheten

Läs mer

Niki de Saint Phalle Stockholm 2011

Niki de Saint Phalle Stockholm 2011 Niki de Saint Phalle Stockholm 2011 Niki de Saint Phalle Det är modigt av Kent Belenius att göra en utställning av Niki de Saint Phalles konst. Hela Galerie Bel Art kunde lätt rymmas i armen på en av Nikis

Läs mer

Kapitel 1: Turistfällan

Kapitel 1: Turistfällan Läsnyckel Wonder Woman Drakens svärd Text: Laurie Sutton Bilder: Dan Schoening Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel I det här lättlästa äventyret, för 9 12-åringar, står Wonder Woman inför en stor utmaning.

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

Samlande DFU 293. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Samlande DFU 293. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Samlande DFU 293 En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Vi är många som samlar och vi samlar på en mängd olika saker, till de vanligare sakerna hör frimärken, kapsyler, böcker, dockor,

Läs mer

Hjärtligt Välkomna till Sveriges Konstföreningar Gävleborgs kurs i Svensk Konsthistoria Svensk bildkonst, vårterminen och höstterminen 2014!

Hjärtligt Välkomna till Sveriges Konstföreningar Gävleborgs kurs i Svensk Konsthistoria Svensk bildkonst, vårterminen och höstterminen 2014! Hjärtligt Välkomna till Sveriges Konstföreningar Gävleborgs kurs i Svensk Konsthistoria Svensk bildkonst, vårterminen och höstterminen 2014! Jan O.M. Karlsson, universitetslektor i konstvetenskap, kursledare

Läs mer

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me Med objektet i centrum. Ett ABM-seminarium om olika perspektiv på bild. 15 februari 2001 Inbjudan Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet

Läs mer

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet Foto: Anders Rising Kalle Kvarts berättar för barnen Utdrag ur textsammanställningen Naturhistoriska riksmuseet Karta över mineralutställningen 2 Kalle Kvarts berättar för barnen på olika platser i utställningen

Läs mer

1. DE ÄLSKANDE Idag är det fem år sedan vi började fira Eldnatten, så jag tar tillfället i akt att fresta era sinnen med

1. DE ÄLSKANDE Idag är det fem år sedan vi började fira Eldnatten, så jag tar tillfället i akt att fresta era sinnen med 1. DE ÄLSKANDE Sagor från kobrans tid: 1. De älskande är utgiven av Ordbilder Media AB Redaktör: Kami Anani Översättning: Per A.J. Andersson Formgivning & layout: Ordbilder Media Korrektur: red. språkkonsult,

Läs mer

Vad är ett museum för samtidskonst? Bakom kulisserna på Konstmuseet i Norr. Lektionsplan, åk 5 9

Vad är ett museum för samtidskonst? Bakom kulisserna på Konstmuseet i Norr. Lektionsplan, åk 5 9 Vad är ett museum för samtidskonst? Bakom kulisserna på Konstmuseet i Norr Lektionsplan, åk 5 9 Inledning Denna lektionsplan uppmuntrar eleverna att utveckla sina tidigare kunskaper om samtidskonst i museisammanhang.

Läs mer

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som Inledning Det var med förundran jag gick in i den nyrenoverade kyrkan. Hittades också den där målningen här tidigare? Och den där? Javisst, var svaret jag fick. Vad hade hänt? Jo, kyrkobyggnaden hade restaurerats,

Läs mer

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN Sofia Bergvall DEN BLINDA FLO ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN RISTEN SOFIA BERGVALL Evas blomsteraffär går dåligt. Ingen köper blommor. Nu ska hon dessutom ha en praktikant som är blind. Hur ska det gå? www.viljaforlag.se

Läs mer

Seriefrämjandet. kompetens guiden. vägvisaren i seriebranschen. tecknade serier 6. 4 kompetens

Seriefrämjandet. kompetens guiden. vägvisaren i seriebranschen. tecknade serier 6. 4 kompetens Seriefrämjandet kompetens guiden vägvisaren i seriebranschen tecknade serier 6 4 kompetens Den tecknade serien är idag en av väldigt få former av masskommunikation i vilken individuella röster fortfarande

Läs mer

Hur möjliggör Ni det i er verksamhet och vilka utmaningar möter Ni?

Hur möjliggör Ni det i er verksamhet och vilka utmaningar möter Ni? Träff 4 Träff 4 Välkommen Hälsa alla välkomna. Inledande runda Låt var och en berätta i max 3 minuter var vad han/hon tänkt sedan förra gången. När alla berättat kan ni småprata lite en stund om likheter

Läs mer

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014

WORKSHOP Landskapsworkshop med mästerfotograf Hans Strand lördag 9/5 - söndag 10/5, 2014 WORKSHOP Välkommen till en fantastisk workshop i regi av BETTER MOMENTS/National Geographic 125år under ledning av de bästa fotograferna inom sitt fält. Möt Hasselblads mästare, landskapsfotografen Hans

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart

Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart ARTIKLAR UR KYRKANS TIDNING NR 23 2017, 8 JUNI Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart Intresset för heliga danser ökar. Fler och fler församlingar tar in dansen i verksamheten. Det händer något

Läs mer

Stroke. Lästips från sjukhusbiblioteket

Stroke. Lästips från sjukhusbiblioteket Stroke Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2015 Afasi och samtal : goda råd om kommunikation (2010) Det är många gånger svårt att föra samtal med en person som har fått afasi.

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

MinBaS II. Stenarkitektur. Slutrapport. Mineral Ballast Sten Område 4 Rapport nr 4.7: 101231

MinBaS II. Stenarkitektur. Slutrapport. Mineral Ballast Sten Område 4 Rapport nr 4.7: 101231 MinBaS II Område 4 Applikationsutveckling - stenindustrin Delområde 4 Projekt 4.7 Slutrapport Lennart Selrot och Kurt Johansson Stenindustrins Forskningsinstitut Kristianstad 2011-04-15 Sammanfattning

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Arkiv: Plats: Årsmötesprotokoll A 1 Styrelseprotokoll A 2

Arkiv: Plats: Årsmötesprotokoll A 1 Styrelseprotokoll A 2 Årsmötesprotokoll Seriesignum: A 1 1 1945 1962 Serien i arkivkartong. I denna volymen ingår även: A:2. 1965 1988 1989 1998 1999 1999 Verksamhetsberättelser ingår som bilaga till protokollet. 2 2000 2008

Läs mer

Judiskt vardagsliv. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Judiskt vardagsliv. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Judiskt vardagsliv En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala är ett offentligt arkiv som ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk

Läs mer

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Vad 4b ska kunna i religion och historia torsdagen den 12 mars Kort sammanfattning Det ser nog ändå mycket

Läs mer

Konsten att teckna en historia om forskning Tidningen Curie NYHETER

Konsten att teckna en historia om forskning Tidningen Curie NYHETER NYHETER Konsten att teckna en historia om forskning 2017-03-15 På nätet växer nu en ovanlig kombination av konst och forskning fram: ERC comics. Tanken är att locka nya målgrupper, ovana vid forskning.

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander Uppläsning av Cecilia Frode Indiska Berättelser del 8 Hej Jag heter

Läs mer

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008 Det finns restaurang, café och espressobar i museet. Det finns plats för att sitta och äta matsäck på plan 1. Dit kommer man genom ingången som ligger mot vattnet. 30 personer får plats. Det går inte att

Läs mer

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING Producerad av Våra Gårdar i samarbete med Sverok Fotografier av Ice of Tin VAD ÄR COSPLAY Cosplay är en förkortning för Costume Play. Cosplayare klär ut sig till och uppträder

Läs mer

KONSTNÄRSKROCKEN program

KONSTNÄRSKROCKEN program KONSTNÄRSKROCKEN program Förra säsongen blev en succé! Ateljén fylldes med människor nyfikna på våra gästande artister. Det pratades och skrattades. Det lyssnades och funderades. Kort sagt blev kvällarna

Läs mer

Måndag, onsdag, fredag söndag kl tisdag och torsdag kl

Måndag, onsdag, fredag söndag kl tisdag och torsdag kl ÖppEttIDEr Måndag, onsdag, fredag söndag kl 10 18. tisdag och torsdag kl 10 20. ENtréAvGIFt 100 kr ordinarie pris, 80 kr för studerande, pensionärer och grupper om fler än 15 personer. Fri entré för barn

Läs mer

Projektnr VVF Vi började med att prata med barnen om att bin, humlor och fjärilar behöver vår hjälp för att överleva. Därefter frågade vi

Projektnr VVF Vi började med att prata med barnen om att bin, humlor och fjärilar behöver vår hjälp för att överleva. Därefter frågade vi Projektnr VVF-2016-3000 Vi började med att prata med barnen om att bin, humlor och fjärilar behöver vår hjälp för att överleva. Därefter frågade vi barnen 9 st 3-4 åringar om de hade några idéer hur och

Läs mer

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Nordiska museets julgransplundring 2006

Nordiska museets julgransplundring 2006 Nordiska museets julgransplundring 2006 Sånglekar2 När vi sjunger och dansar kring granen håller vi liv i en väldigt gammal tradition som är känd i varje fall från början av 1600-talet. Den äldsta uppgiften

Läs mer

PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE

PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE PRESSMATERIAL BOKPROJEKTET MED FANTASIN SOM YRKE KONTAKT Telefon: Mathias Worbin 0768 652 305 Mail: mr_wigmannen@bildfobi.se Hemsidor: www.nilssoncrwth.se, www.bildfobi.se Facebook: Konstgruppen Bildfobi

Läs mer

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se Foto: Daniel Hjalmarsson Stadsvandringar 2018 event.katrineholm.se MAJ Konstvandring Torsdag 17 maj klockan 18.00 19.30 En vandring där vi berättar om både äldre och nyare offentliga konstverk i Katrineholm.

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Startlista Vårträffen 2010 Sida

Startlista Vårträffen 2010 Sida Startlista Vårträffen 2010 Sida 1 H80 2660 meter 2 anmälda 1 18215 Gunnar Olofsson IF Hansa-Hoburg 10:18 18062 Sture Larsson Visborgs OK 10:21 H75 3150 meter 3 anmälda 1 423344 Sauli Jacobsson Gotlands

Läs mer

KURS: DIGITAL SYSTEMKAMERA, STEG 2. Start 25 februari eller 4 april, 3 tillfällen 18.00-20.30 För dig som behärskar den grundläggande

KURS: DIGITAL SYSTEMKAMERA, STEG 2. Start 25 februari eller 4 april, 3 tillfällen 18.00-20.30 För dig som behärskar den grundläggande KURS: DIGITAL SYSTEMKAMERA, STEG 1. Start 22 februari eller 7 april, 3 tillfällen 18.00-20.30 Steg 1 ger dig kunskaper om exponering, ljusets påverkan samt de viktigaste digitala funktionerna. Här får

Läs mer

Litteraturlista församlingspedagogprogrammet helfart läsåret 2015/2016

Litteraturlista församlingspedagogprogrammet helfart läsåret 2015/2016 Litteraturlista församlingspedagogprogrammet helfart läsåret 2015/2016 och halvfart/distans 2015/2017 Kurs: Diakoni Starke, Per (red) (2010) Exposure som synsätt, förhållningssätt och arbetssätt. Bräcke

Läs mer

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk!

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! Evenemangslista NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! www.konsthantverkarnakarlstad.se Vår förhoppning är att kunder från när och fjärran skall

Läs mer

Ruta 3 Text som källa - Skrivna källor Skrivna källor är alla möjliga sorters texter som är nedskrivna på något sätt.

Ruta 3 Text som källa - Skrivna källor Skrivna källor är alla möjliga sorters texter som är nedskrivna på något sätt. Bli en källspanare! Handledning för presentation Ruta 1 Bli en källspanare! Ruta 2 En källa är en informationsbärare, dvs något som bär information till oss. En källa kan vara nästan vad som helst, så

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG HÖSTPROGRAM 2018 ÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNIN 11 oktober, kl 18.30 19.15 1968 När allt började 1960-talets radikala strömningar

Läs mer

KURSPROGRAM HÖST 2014

KURSPROGRAM HÖST 2014 KURSPROGRAM HÖST 2014 HAIR ART STUDIO Vill du få inspiration, spetskompetens och hänga med i trenderna? Satsa då på Grazette of Swedens kurser! Nytt för i år är att vi arrangerar Hair Art Studio både i

Läs mer

Foto: Karolina Henke PROGRAM HÖST/VINTER 2015 2016.

Foto: Karolina Henke PROGRAM HÖST/VINTER 2015 2016. Foto: Karolina Henke PROGRAM HÖST/VINTER 2015 2016. JOHN HALLMÉN MINIMONSTER 21 maj 23 augusti I John Hallméns fotografier får vi uppleva krypens värld i makroperspektiv. Närgångna och kraftigt uppförstorade

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Så blir du en superbjörn - sju inspirerande berättelser för barn mellan 4 och 94 år (Tryggve Superbjörn) PDF - Descargar, Leer

Så blir du en superbjörn - sju inspirerande berättelser för barn mellan 4 och 94 år (Tryggve Superbjörn) PDF - Descargar, Leer Så blir du en superbjörn - sju inspirerande berättelser för barn mellan 4 och 94 år (Tryggve Superbjörn) PDF - Descargar, Leer DESCARGAR LEER ENGLISH VERSION DOWNLOAD READ Descripción Vet du att alla föds

Läs mer

Globala veckans tipspromenad 2014 Helig fred - tro som fredsskapare

Globala veckans tipspromenad 2014 Helig fred - tro som fredsskapare Globala veckans tipspromenad 2014 Helig fred - tro som fredsskapare Frågorna i denna tipspromenad är gjorda på temat för Kyrkornas globala vecka 2014: Helig fred - tro som fredsskapare Frågorna har varierande

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

TEMA: BARN Detta är en symbol för Ängelholm. Vad kallas saken? 1 Blåsgök X Lergök 2 Stengök. TIPS! Detta foto (vykort) togs samma år.

TEMA: BARN Detta är en symbol för Ängelholm. Vad kallas saken? 1 Blåsgök X Lergök 2 Stengök. TIPS! Detta foto (vykort) togs samma år. 5 23 52 79 TEMA: FRÅGA 1: ENGELHOLM / ÄNGELHOLM VUEN Vilket år beslutade stadsfullmäktige att acceptera nystavningen med Ä i början av stadens namn? Alltså: När bytte Engelholm till Ängelholm? 1 1892 1912

Läs mer

Läsnyckel. I fiendens skugga. Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser

Läsnyckel. I fiendens skugga. Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser Läsnyckel I fiendens skugga Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel I fiendens skugga är en spännande ungdomsbok som utspelar sig i Frankrike under andra världskriget. En stridspilot störtar

Läs mer

Reggio Emilia, en stad med ca invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget.

Reggio Emilia, en stad med ca invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget. Reggio Emilia Reggio Emilia, en stad med ca 150 000 invånare i norra Italien. Den är känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget. Kärnan i verksamheten är ca 35 förskolor

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Klubbrev november 2017

Klubbrev november 2017 Klubbrev november 2017 Mötesdag: 6 november President: Antal närvarande medlemmar: 17 Dagens föredrag: Referat från treklubbsmöten Vid pennan: 1 Mötesdag: 13 november President: Hans Litzell Antal närvarande

Läs mer

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram 3 sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram Den 31 augusti 1916 invigdes Jönköpings stadsbibliotek och den 1 september öppnades dörrarna

Läs mer

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter.

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Handbok för köksträdgården Detta är troligen den mest

Läs mer

Sociala medier. Enkätundersökning för Länsförsäkringar

Sociala medier. Enkätundersökning för Länsförsäkringar Sociala medier Enkätundersökning för Länsförsäkringar Om undersökningen och sammanställningen Detta är en sammanställning av resultaten från enkätundersökningen Sociala Medier. Enkätundersökningen publicerades

Läs mer

Om Johannesevangeliet

Om Johannesevangeliet Evangelium enligt Johannes 2016 Frank Lorentzon lorentzon.info 1 Om Johannesevangeliet Skiljer sig mycket från övriga, samsynta, evangelier. Skrevs troligen strax efter 90, då de kristna uteslutits ur

Läs mer

Kategori: Kat.3 Kat. 3

Kategori: Kat.3 Kat. 3 1 Ola Brodén PC 1032 7 786 140 116 50 92 193 77 68 50 1 Andreas Beer PC 1025 7 786 140 116 50 92 193 77 68 50 3 Roger Fridolf Helsingborg RK 1004 8 728 91 91 65 60 32 50 40 249 50 4 Bobby Seger Padel Crew

Läs mer

Barnen i Theresienstadt

Barnen i Theresienstadt tema MAKT OCH ONDSKA Barnen i Theresienstadt IT-läromedel viktig del i undervisningen om rasism och nazism På olika högstadieskolor i Värmland har vi sett stämningar och strömningar variera kraftigt. På

Läs mer

MED NYFIKENHET PÅ LIV och RÖRELSE

MED NYFIKENHET PÅ LIV och RÖRELSE MED NYFIKENHET PÅ LIV och RÖRELSE Fra dokumentasjon til pedagogisk dokumentasjon, - konsekvenser for praksis. Maria Hedberg ALLT HÖR IHOP! Barnsyn/ Kunskapssyn Syn på lärande föräldrarna reflektion BARNS

Läs mer