Välkommen till Almås. Studier på yrkesgymnasium. Almåsgymnasiet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Almås. Studier på yrkesgymnasium. Almåsgymnasiet"

Transkript

1 2016 Välkommen till Almås Studier på yrkesgymnasium Almåsgymnasiet

2 Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har vi satt samman detta häfte med råd och tips och lite regler så att du vet vilka rättigheter och skyldigheter du har och vilka regler vi har för att skolan ska vara en trivsam plats för alla. Behåll gärna häftet under hela din tid hos oss.

3 Så här fungerar det på Almåsskolan Lunch, kaffe och mikrougnar Det finns en elevmatsal som serverar mat när det inte är lov. Här finns också kylskåp och mikrovågsugnar som du får använda. Rent och snyggt Håll rent och snyggt efter dig. Använd papperskorgarna som finns runt om i skolan för att slänga skräp. Tänk på att vi källsorterar. Så betalar du Elevkopieringen i biblioteket betalas endast med kontanter. I cafeterian kan du betala med kort. Parkering och buss Parkering finns mitt emot Almåsgymnasiet och buss linje 2 och 8 passerar förbi skolan. Hjälpmedel för funktionsnedsatta Kontakta din lärare om du behöver extra stöd. Om du av medicinska skäl behöver hjälpmedel ska du lösa det tillsammans med närhälsans rehabmottagning. Skolan har få specialstolar att låna ut så du behöver ett intyg från din läkare eller sjukgymnast. Rökning Inne på skolan och vid våra ingångar är det förbjudet att röka. Ändringar av namn, adress eller telefon Om du byter namn, adress eller telefonnummer berättar du det i receptionen så snart som möjlig så att skolan kan nå dig med aktuell information.

4 Internet, E-post, Wifi och PingPong I PingPong (= lärplattform) finns all den information som berör dig och dina studier. Här kan du också kommunicera med dina lärare och kurskamrater. PingPong finns på boras.pingpong.se. Du kan också ladda ner appen PingPong mobile som finns till iphone- och Android. Lösenord till PingPong skickas till dig via e-post till den adress du angav i din ansökan. Regler för datoranvändandet i skolan Ta gärna med dig egen bärbara dator till skolan. Du får även använda mobilen för studier, men den ska vara tyst. Alla elever har tillgång till skolans wifi. Användarnamn och lösenord får du av din lärare vid uppropet inför skolstart. Om du har glömt ditt lösenord får du hjälp på expeditionen på Almåsgymnasiet. Tänk på att inte missbruka wifi för det kan leda till att du stängs av från det trådlösa nätet. Våra IT-ansvariga hjälper dig med datorer och annat praktiskt.

5 När du är sjuk eller frånvarande Sjukdom/ vård av barn (VAB) Om du eller någon närstående är sjuk och du måste vara borta från skolan ska du anmäla det direkt till läraren via PingPong. Kan du inte det ska du ringa till receptionen, tel Är du sjuk och tror att det kan komma att påverka dina möjligheter att hinna med dina studier ska du anmäla det till Försäkringskassan via deras hemsida eller på telefon Tänk på att det krävs läkarintyg om du är sjuk eller har vård av barn längre tid än en vecka. I PingPong finns länkar direkt till Försäkringskassan och CSN. Frånvaro från undervisningen Du ansvarar alltid själv för dina studier under din frånvaro. Behöver du vara ledig från undervisningen, men inte är sjuk, måste du kontakta dina lärare för att veta vad du ska läsa under din frånvaro. Är du borta utan godkännande avbryts dina studier automatiskt och CSN meddelas. Besök hos tandläkare, läkare, socialsekreterare och liknande ska du i första hand boka till utanför schemalagd skoltid. Avbrott eller studieuppehåll Om du varit frånvarande från skolan i mer än tre veckor utan att ha meddelat det anser skolan att du har avbrutit kursen och vi kontaktar CSN och du riskerar att förlora din ersättning. Prata därför med kurator eller studie- och yrkesvägledare innan du väljer att avbryta en kurs. Kontakt under skoltid Om du har barn eller andra familjeförhållanden som gör att du kan behöva bli kontaktad under skoltid, kan du lämna ut Vuxenutbildningens telefonnummer

6 Dina studier För att lyckas med dina studier är det nödvändigt att du deltar aktivt i undervisningen. Schema publiceras i pingpong Elevrum. I utbildningen ingår lärarledd undervisning men utbildningarna förutsätter att du avsätter tid för egna studier. APL betyder Arbetsplatsförlagt lärande och är en viktig del av utbildningen. Läromedel Din utbildning är kostnadfri men du kan behöva betala kurslitteratur, undervisningsmaterial och eventuella resor. Vissa läroböcker kan lånas från bibliotek.

7 Dator eller surfplatta För dig som studerar på närdistans är tillgång till egen dator eller surfplatta nödvändigt. Bibliotek I biblioteket kan du låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter samt få hjälp med att söka information. Från vårt bibliotek kan du låna böcker från alla bibliotek i Borås stad. Här finns också ett antal datorer som du får använda och du även kan låna en dator över dagen. Kopiering Det finns en kopiator i biblioteket som du kan använda mot betalning. Priset är 1 krona per kopia. Extra stöd i studierna Tveka inte att prata med din mentor, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa kursen enligt planeringen. De berättar vilken hjälp just du kan få. Din lärare kan också ta initiativ till ett samtal under kursen om du inte klarar att studera enligt din planering. Samtalet ska hjälpa dig att tillsammans med din lärare ta fram en plan för hur du ska ta igen missade moment. Om du ändå får svårt att följa planeringen bör du kontakta resursteamet för att prata om dina möjligheter att fullfölja kursen. Du hittar dem på Fabriksgatan 12. Resursteamet Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier. På Vuxenutbildningen består teamet av specialpedagog och speciallärare som är utbildade för att kunna hjälpa dig hitta de verktyg du behöver för att klara dina kurser. För dig som är född 1996 eller senare finns ekonomiskt stöd genom CSN. Det kan vara stöd till studiehjälp, busskort, skolmat eller lån av läroböcker. Kontakta CSN för mer information.

8 Studie- och yrkesvägledning (SYV) Du är välkommen med frågor som rör ditt studie- och yrkesval till våra studie- och yrkesvägledare. Tillsammans upprättar ni din studieplan. Med studie- och yrkesvägledare kan du också diskutera behörighet till högre studier, sökvägar, olika utbildningsalternativ samt dina personliga tankar om framtida studier och yrkesval. Studie- och yrkesvägledarna finns på Fabriksgatan 12. Aktuella tider för DropIn och telefonnummer hittar du på hemsidan.

9 Antagning, schema och betyg Antagning till utbildningar/kurser Du söker till våra utbildningar på hemsidan Alvis ( När du sökt en av våra utbildningar får du först en bekräftelse att ansökan är registrerad. Bekräftelsen skickas som sms eller, om du saknar mobiltelefon, som ett mejl. Du får ytterligare ett meddelande om din ansökan har antagits, om du står som reserv, om du står utanför reservlistan (ovanligt, men kan hända om det är väldigt många sökande till en kurs) eller om du saknar behörighet till utbildningen. Reservintagning Under den första kursveckan sker en reservintagning. Om du inte tänker gå en kurs ber vi dig så snart som möjligt berätta det för vår administration (se kontaktuppgift längst bak) så att vi tidigt kan erbjuda den till en annan sökande. Betyg och kursplaner Vi följer de senaste kursplanerna och dess betygskriterier. Betygsskalan är A F, där A är högsta betyg och F motsvarar IG. Om det saknas betygsunderlag betygsätts inte kursen. Det markeras med ett streck ( - ) i betygskatalogen. Tidigare betyg för antagning till högskola Om du ska söka till högskola och universitet till vårterminen och därför behöver få ut ett betyg i förtid måste du ta upp det med din lärare och snarast göra en studieplan. Anhållan om tidigt betyg heter den blankett du behöver. Du kan hämta den i expeditionen eller på hemsidan. Ta med den till din lärare och fyll i den. Receptionen behöver även en kopia på din högskoleansökan senast den 15 oktober.

10 Din trivsel är viktig Din och andras utbildning betyder mycket för oss. Därför arbetar vi hårt för att alla ska trivas hos oss och känna sig trygga i vår miljö. En dynamisk vuxenutbildning där man kan studera vad man vill, när man vill och hur man vill förutsätter att ingen diskrimineras, trakasseras eller utsätts för kränkande behandling. Alla ska känna sig trygga och välkomna att arbeta och studera hos oss. Studerande såväl som personal ska uppleva ett meningsfullt sammanhang och delaktighet i verksamheten. - Vuxenutbildningens likabehandlingsplan Värdegrund I vår verksamhet är allas röster viktiga, även din. Elevdemokratin betyder mycket för oss eftersom den hjälper oss att göra våra utbildningar ännu bättre.

11 Vuxenutbildningen vill motivera dig till ett livslångt lärande och ge dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och höja din kompetens för att stärka din ställning på arbetsmarknaden. Vi hjälper dig att nå dina mål med dina studier men tänk på att du har ett stort eget ansvar för dina studier. Dina tankar om utbildningen Vänd dig alltid till din lärare i första hand om du har synpunkter på kursens planering, innehåll och kunskapskrav. Har du speciella läs- och skrivsvårigheter eller behöver stöd i matematik bör du tala om det för dina lärare så snart som möjligt så du kan få den hjälp och stöd du behöver. Ditt inflytande i skolan Dina tankar betyder mycket för oss. Vi behöver därför höra din röst om hur vi kan göra våra utbildningar bättre. Därför har varje kurs kursråd två gånger per termin. På kursrådet pratar gruppen om vad som fungerar och önskemål om förändringar. En gång per termin hålls det även ett större elevforum där du som elev kan delta och ta upp dina tankar. Kursråden och elevforumet är våra demokratiska institutioner där du som elev kan vara med och påverka din och dina kurskamraters studiesituation. Stöld och försäkring Skolan ansvarar inte för saker du har med dig. Som studerande vid Vuxenutbildningen är du olycksfallsförsäkrad under skoltid, inklusive resa till och från skolans undervisning genom den kollektiva försäkring som Borås Stad har. Om det börjar brinna Om det börjar brinna måste du veta hur du tar dig ut. Läs skolans utrymningsplan. Den finns på en tavla i varje lektionssal och i korridorerna.

12 Kontakta oss Webbplats: boras.se/vux E-post: Telefon: Studie- och yrkesvägledning E-post: Telefon: eller (sfi) Specialpedagog, speciallärare & kurator E-post: (specialpedagog) Telefon: E-post: (kurator) Telefon:

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2016 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier på grundläggande och gymnasial nivå Fabriks- och Bryggaregatan Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Yrkesstudier på gymnasial nivå

Välkommen till Vuxenutbildningen. Yrkesstudier på gymnasial nivå 2018 Välkommen till Vuxenutbildningen Yrkesstudier på gymnasial nivå Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen på Almåsgymnasiet Yrkesstudier på gymnasial nivå Alingsåsvägen Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier på grundläggande och gymnasial nivå Fabriks- och Bryggaregatan Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2018 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier på grundläggande och gymnasial nivå Fabriks- och Bryggaregatan Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra

Läs mer

välkomnar till studier

välkomnar till studier Vuxenutbildningen välkomnar till studier på grundläggande och gymnasial teoretisk nivå vårterminen 2016 Innehåll Värdegrund och målsättningar... 1 Uppföljning av studieresultat... 2 Reservintagning...

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI 2016 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare, SFI Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa

Läs mer

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare SFI Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare Välkommen till vår skola Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Bryggaregatan

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Bryggaregatan 2018-19 Välkommen till Borås Yrkeshögskola Studerande på Bryggaregatan Välkommen till Borås Yrkeshögskola! Vi är glada att ha dig här. Hoppas du kommer att lyckas och trivas med dina studier hos oss. För

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Textile Fashion Center

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Textile Fashion Center 2018-19 Välkommen till Borås Yrkeshögskola Studerande på Textile Fashion Center Välkommen till Borås Yrkeshögskola! Vi är glada att ha dig här. Hoppas du kommer att lyckas och trivas med dina studier hos

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända För unga vuxna Vuxenutbildning Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Vuxenutbildning Från 16, 18 eller 20 år (frivillig) Gymnasieskola Ålder 16 20 år (frivillig) Grundskola Ålder

Läs mer

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 - Hagagymnasiets plan för att främja likabehandling och arbeta mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1. Inledning Bestämmelser i 14 a kap.

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du ansöker

Läs mer

Delaktighet och inflytande 68 62 68 66. Skolmiljö 64 53 56 68. Kunskap och lärande 84 82 84 76. Bemötande 83 85 87 83

Delaktighet och inflytande 68 62 68 66. Skolmiljö 64 53 56 68. Kunskap och lärande 84 82 84 76. Bemötande 83 85 87 83 Regiongemensam elevenkät 01 Skolrapport gymnasieprogram Index per frågeområde 011 01 01 014 01 Sjölins gym. Göteborg GY totalt 01 Göteborg GY totalt 01 Trivsel och trygghet 98 8 9 90 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Information för studerande på Komvux i Söderköping vårterminen 2016

Information för studerande på Komvux i Söderköping vårterminen 2016 Komvux- handboken Information för studerande på Komvux i Söderköping vårterminen 2016 Allmän information Studie- och yrkesvägledaren Vår SYV Viveca Frejd hittar du i Nyströmska skolans huvudbyggnad på

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Kartläggningsmaterial för nyanlända elever Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Steg 1 2 3 Samtals- och dokumentationsunderlag Steg 1 Information till elev och vårdnadshavare före

Läs mer

Information för studerande på Komvux i Söderköping höstterminen 2016

Information för studerande på Komvux i Söderköping höstterminen 2016 Komvux- handboken Information för studerande på Komvux i Söderköping höstterminen 2016 Allmän information Studie- och yrkesvägledaren Vår SYV Viveca Frejd hittar du i Nyströmska skolans huvudbyggnad på

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manual Ledningskollen i mobilen 1. Innehåll 1. Innehåll 2. Introduktion 3. Inkluderade funktioner 4. Manualens upplägg 5. Kortversion av manualen 5.1. Registrera (skapa) konto 5.2. Skapa ärende 5.3. Hantera,

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Vägen till svenskt körkort Funderar du på att skaffa svenskt körkort för personbil? I den här filmen får du reda på

Läs mer

Lärplattform för gymnasieskolaoch vuxenutbildning

Lärplattform för gymnasieskolaoch vuxenutbildning Förvaltningsobjektet pedagogisk verksamhet 2015-08-20 Version 1.5 Lärplattform för gymnasieskolaoch vuxenutbildning Manual för vårdnadshavare Vi har bara ett syfte med vår verksamhet och det är att ge

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Förväntansdokument Bodals Skola F-9

Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Förväntansdokument Bodals Skola F-9 Läsåret 2014-2015 Inledning Detta förväntansdokument syftar till att tydliggöra vilka förväntningar förskoleklass, skola och fritids har på vårdnadshavare och elever,

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Förskollärarprogrammet. 210hp

Förskollärarprogrammet. 210hp Förskollärarprogrammet 210hp Campus Gotland Sökanvisningar och kursutbud vt 2016 2 (5) Detta kursutbud med anmälningskoder till nästkommande termins kurser vänder sig till dig som läser förskollärarprogrammet

Läs mer

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012 Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

välkomnar till studier

välkomnar till studier Vuxenutbildningen välkomnar till studier på grundläggande och gymnasial (teoretisk) nivå! vårterminen 2015 Innehåll Värdegrund och målsättningar... 1 Pedagogisk information... 2 Betyg... 2 Reservintagning...

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Boendestöd Granskningsrapport Brukarrevision Angered Boendestöd 2013 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdet

Läs mer

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 Ladok Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 2. Antagning till valfria kurser inom program 2 3. Valfria kurser inom program

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Flera nyanser av diskriminering

Flera nyanser av diskriminering ÖVNING: Flera nyanser av diskriminering I den här diskussionsövningen belyser vi diskriminerande strukturer, diskriminerande bemötande och fördomar. Så gör ni: 1 Läs noggrant igenom hela instruktionen

Läs mer

Din första arbetsdag

Din första arbetsdag feriejobb 2016 Din första arbetsdag Det första du behöver göra är att ringa din kontaktperson. Tänk på att ringa under kontorstid (8:00-15:30). Presentera dig och förklara att du blivit tilldelad feriearbete

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun Välkommen till Bruksgården ett särskilt boende i Skurups kommun 2 Välkommen till Bruksgården i Rydsgård Bruksgården erbjuder en boendemiljö som ger möjlighet till trygghet, inflytande och social gemenskap.

Läs mer

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad.

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. ÖVNING: Roller och ansvar Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. Deltagarna får med utgångspunkt från olika arbetsmiljöutmaningar diskutera vilket ansvar rollen som chef och skyddsombud

Läs mer

Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q.

Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q. Dexter Betygsättning I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och ka nås från valfri dator. Adressen till Malmö Dexter är http://www.malmo.se/dexter

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Ansökan till svenska högskolor och universitet. 5 april 2016

Ansökan till svenska högskolor och universitet. 5 april 2016 Ansökan till svenska högskolor och universitet 5 april 2016 TVÅ INFORMATIONSKÄLLOR www.studera.nu www.antagning.se Här ansöker du! STEG 1: Skapa konto Skapa ett konto på www.antagning.se OBS: OBS: Skapa

Läs mer

Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP)

Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP) Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP) Transportstyrelsen, STR och VTI har gemensamt tagit fram ett digitalt utbildningsprotokoll (DUP) för trafikskolor och privata handledare till körkortselever.

Läs mer

Rektor har ordet. Sandared- och Sandhultskolan F-6 Postadress: Borås Stad Stadsdelsförvaltningen Väster 501 80 Borås

Rektor har ordet. Sandared- och Sandhultskolan F-6 Postadress: Borås Stad Stadsdelsförvaltningen Väster 501 80 Borås Februari 2016 Sandared Rektor har ordet Då har vi precis startat upp igen efter ett, förhoppningsvis, härligt sportlov. Fritidsverksamheten har varit igång som vanligt och det hände en massa roliga saker

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2011:1108) om vuxenutbildning; SFS 2016:458 Utkom från trycket den 31 maj 2016 utfärdad den 19 maj 2016. Regeringen föreskriver 1 i fråga

Läs mer

Förskollärar- programmet 210 hp

Förskollärar- programmet 210 hp Förskollärar- programmet 210 Sökanvisningar och kursutbud ht 2014 Detta material vänder sig till dig som läser på Förskollärarprogrammet i Uppsala. För dig som läser samma program på Campus Gotland finns

Läs mer

Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016!

Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016! Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016! 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Första kontakten med din arbetsplats Sid 3 Närvaro Sid 3 Utdrag ur belastningsregistret Sid 3 Lönerapportering Sid

Läs mer

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Välkommen till föreningsregistret i Interbook! När föreningen fått användarnamn och lösenord kan du gå in och ändra uppgifterna. Kom ihåg att gå

Läs mer

Avgifter i skolan. Informationsblad

Avgifter i skolan. Informationsblad Informationsblad 1 (8) Avgifter i skolan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen bedömer avgifter i skolan i samband med tillsynen. Informationsbladet redogör för Skolinspektionens praxis. Här kan du även

Läs mer

Kort om gymnasieskolans yrkesexamen

Kort om gymnasieskolans yrkesexamen Kort om gymnasieskolans yrkesexamen Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo en lathund för student Du skapar din VFU-portfölj På ingångssidan mondo.su.se ligger i högerspalten, innan du loggar in, en länk till en manual för hur du skapar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINNÄS

VÄLKOMMEN TILL LINNÄS VÄLKOMMEN TILL LINNÄS Linnäs är ett boende för korttidsvård för rehabilitering och avlastning Senast reviderad 2014-03-25 2 (6) 3 (6) OM LINNÄS Linnäs är en avdelning på vård- och omsorgsboendet Vätterngården

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan

Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan Läs detta innan du fyller i intyget: Det här formuläret ska fyllas i av rektorn eller huvudmannen och bifogas till ansökan om

Läs mer

Enligt vårdgarantin har du rätt till:

Enligt vårdgarantin har du rätt till: Det finns en vårdgaranti När behörig vårdpersonal beslutat om besök eller behandling i samråd med dig som patient så anger vårdgarantin hur länge du som längst ska behöva vänta. Vårdgarantin reglerar inte

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014

Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014 Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 40 Svarsfrekvens: 85% Klasser: 12BAa, 12BAb, 12LL Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per

Läs mer

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01 Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Likabehandlingsplan 2011-06-01 På Sandeplanskolan vill vi ge våra elever bästa möjliga utbildning och omsorg. Ingen på skolan ska utsättas för mobbning, diskriminering,

Läs mer

Resultat Naturvetenskapsprogrammet, åk 2 våren 2012

Resultat Naturvetenskapsprogrammet, åk 2 våren 2012 Datum 2012-03-20 Norum/Westerman-Annerborn KUN2012/67 Resultat Naturvetenskapsprogrammet, åk 2 våren 2012 2010: 31 elever av 32 svarade på enkäten, dvs 97 %. 2011: 16 elever av 21 (enligt procapita 15/3

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014

Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014 Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014 Antal elever: 18 Antal svarande: 13 Svarsfrekvens: 72% Klasser: År 2 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Ds 2010:20 Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Lättläst sammanfattning Integrationsoch jämställdhetsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar

Läs mer

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2016 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Välkommen till fritids inom Fuss verksamheten Barn och ungdomar med funktionsnedsättning och

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Budgethantering Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning

Läs mer

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Sida 2 av 6 Regler för placering i förskola och pedagogisk omsorg Barn erbjuds förskoleplats från och med ett års ålder i den omfattning

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.4

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig) ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (ansökan från anhörig) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM Hej alla seniorer. Först vill jag tacka alla för att ni var så många som var med och gjorde invigningen av Seniorernas

Läs mer

Information till elever och föräldrar i skolår 5

Information till elever och föräldrar i skolår 5 Information till elever och föräldrar i skolår 5 Att börja skolår 6 innebär en del förändringar jämfört med tidigare skolgång. När det gäller vilka olika ämnen ni skall läsa och hur mycket tid per vecka

Läs mer

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN För dig som är valutaväxlare Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN MARS 2016 DU MÅSTE FÖLJA LAGAR OCH REGLER Som valutaväxlare ska du följa

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Hej! Välkomna tillbaka från en välbehövlig ledighet. Hoppas påskharen varit på besök Kvarglömda kläder; Vi kommer att lägga

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

Nationella prov gymnasieskolan: resultat

Nationella prov gymnasieskolan: resultat Nationella prov gymnasieskolan: resultat Instruktioner Sista insändningsdag: 2016-06-17 Nyheter 2016 Elever som går tekniskt fjärde år (T4) ingår inte i insamlingen. Att tänka på Lämna uppgifter endast

Läs mer

Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu

Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu 2014-01-23 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Information för utresande utbytesstudenter 2016-2017

Information för utresande utbytesstudenter 2016-2017 Information för utresande utbytesstudenter 2016-2017 Grattis till ditt val att tillbringa en termin eller ett läsår som utbytesstudent vid ett av Umeå universitets partneruniversitet! Vi hoppas att du

Läs mer

Studiehandledning för kurs:

Studiehandledning för kurs: Kopparberg IT 2012-06-18 Studiehandledning för kurs: Kurs i Dokumenthantering. Studieform: Självstudier med handledning. Studieperiod: Kontinuerlig kursstart halvtidsstudier en halvdag. Studietid: Halvdag.

Läs mer

ANSÖKNINGS- BLANKETT. för medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

ANSÖKNINGS- BLANKETT. för medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS ANSÖKNINGS- BLANKETT för medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Ansökan om bidrag gäller: Förstudie, internationellt projekt Internationellt projekt Utvärdering, internationellt projekt Projekt

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer