Punkt 16 av årsstämmans dagordning 1 (9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Punkt 16 av årsstämmans dagordning 1 (9)"

Transkript

1 Punkt 16 av årsstämmans dagordning 1 (9) Punkt 16 - Styrelsens för Rezidor Hotel Group AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om A) inrättande av långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram, B) förvärv och överlåtelser av egna aktier på en reglerad marknad och C) överlåtelser av förvärvade egna aktier till deltagare i incitamentsprogrammet Bakgrund Ett långsiktigt incitamentsprogram för ledande befattningshavare inom Rezidorkoncernen ( Koncernen ) antogs av årsstämman Styrelsen har anlitat en oberoende rådgivare för att utvärdera programmet. Som ett resultat av den oberoende rådgivarens utvärdering, anser styrelsen att, i jämförelse med det program som antogs av årsstämman 2007, ett delvis reviderat och förenklat långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram bör föreslås årsstämman 2008 och inrättas för ledande befattningshavare inom Koncernen. Syftet med det föreslagna programmet är att tillförsäkra att ersättningen inom Koncernen understödjer en sammanlänkning av de ledande befattningshavarnas och aktieägarnas intressen, att en rimlig andel av ersättningen är kopplad till Bolagets prestation samt att det stimulerar till ett aktieägande för de ledande befattningshavarna. Styrelsen anser vidare att det föreslagna programmet underlättar att kunna behålla ledande befattningshavare, återspeglar marknadspraxis samt gör programmet mera attraktivt för deltagarna. Deltagare i programmet skall ges möjlighet att, efter en treårig kvalifikationsperiod, vederlagsfritt erhålla tilldelning av aktier i Bolaget ( Matchningsaktier och Prestationsaktier ). Matchningsaktier förutsätter endast fortsatt anställning under kvalifikationsperioden, medan Prestationsaktier även förutsätter uppnående av vissa finansiella mål. Kvalifikationsperioden löper från den dag då rättigheter under programmet tilldelas fram till dagen för tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier. Omfattningen av varje ledande befattningshavares deltagande i programmet, och därmed också möjligheten att erhålla tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier, skall vara beroende av det antal aktier i Bolaget som deltagaren förvärvar eller redan innehar och som inte är allokerade till annat incitamentsprogram ( Sparaktier ), förutsatt att dessa behålls under hela den treåriga kvalifikationsperioden. Tilldelning av Prestationsaktier förutsätter därutöver att vissa finansiella mål, kopplade till relativ totalavkastning ( TSR ) och tillväxt i vinst per aktie ( EPS ), uppnås under en treårig prestationsperiod omfattande räkenskapsåren Incitamentsprogram enligt de principer som framgår ovan avses inrättas även för kommande år, förutsatt beslut därom vid respektive relevant årsstämma. Det långsiktiga, prestationsbaserade incitamentsprogram som styrelsen föreslår skall inrättas för 2008 ( Prestationsaktieprogram 2008 ) beskrivs närmare nedan.

2 2 (9) Beskrivning av Prestationsaktieprogram 2008 Allmänt Prestationsaktieprogram 2008 skall omfatta högst 30 ledande befattningshavare inom Koncernen. Löptiden för Prestationsaktieprogram 2008 skall vara tre år och programmet skall omfatta sammanlagt högst aktier - varav högst aktier får överlåtas till deltagare i programmet i form av Matchningsaktier och/eller Prestationsaktier och högst aktier får överlåtas över en reglerad marknad för täckande av sociala avgifter sammanlagt motsvarande högst 1,24 procent av aktierna och rösterna i Bolaget. Med undantag för den verkställande direktören och koncernchefen, finanschefen, affärsområdescheferna samt utvecklingschefen (totalt fem personer), vilka inte har rätt till några Matchningsaktier, ges deltagare möjlighet att vederlagsfritt erhålla tilldelning av högst en halv (0,5) Matchningsaktie för varje Sparaktie. Den verkställande direktören och koncernchefen samt finanschefen ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPS-målen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt tre (3) Prestationsaktier för varje Sparaktie. Övriga medlemmar av koncernledningen ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPS-målen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt två (2) Prestationsaktier för varje Sparaktie. Övriga deltagare ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPS-målen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt en (1) Prestationsaktie för varje Sparaktie. Det totala värdet av Sparaktier för varje deltagare är begränsat till 40 procent av 2008 års grundlön före skatt för den verkställande direktören och koncernchefen, finanschefen, affärsområdescheferna samt utvecklingschefen (totalt fem personer) och till 20 procent av 2008 års grundlön före skatt för övriga deltagare, varvid beräkningen skall baseras på det genomsnittliga marknadsvärdet för aktien i Bolaget under en period om fem (5) handelsdagar före det datum då rättigheter under Prestationsaktieprogram 2008 tilldelas. 1 Tilldelning av rättigheter under programmet till deltagarna beräknas ske senast den 30 juni 2008 eller, i undantagsfall, senast den 31 augusti Som närmare framgår nedan, kommer de finansiella målen, och därmed tilldelningen av Prestationsaktier, att under en treårig prestationsperiod omfattande räkenskapsåren baseras på Bolagets TSR i förhållande till en grupp om 11 marknadsnoterade, jämförbara internationella hotellbolag och på Bolagets tillväxt i EPS. Tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier kommer att ske i samband med offentliggörandet av Bolagets första kvartalsrapport Beräknat enligt den för aktien i Bolaget på OMX Nordiska Börs officiella kurslista noterade genomsnittliga volymviktade betalkursen under den angivna perioden.

3 3 (9) Omräkning av villkoren för erhållande av Matchningsaktier och Prestationsaktier sker i händelse av mellanliggande fondemission, split, företrädesemission och/eller andra liknande händelser. Vidare innefattar programmet ett utspädningstak av innebörd att det antal Matchningsaktier och Prestationsaktier som kan överlåtas till deltagare i programmet kommer att minskas proportionellt om kursrörelser i aktien i Bolaget, under tiden fram till och med utgången av ovan angiven mätperiod för fastställande av marknadsvärdet för aktien i Bolaget, skulle resultera i ett totalt antal Matchningsaktier och Prestationsaktier (inklusive det antal aktier som erfordras för att täcka eventuella kostnader för sociala avgifter belöpande på Matchningsaktier och Prestationsaktier) som överstiger aktier. Vid upphörande av anställningen inom Koncernen under den treåriga kvalifikationsperioden förfaller normalt rätten att erhålla tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier. Styrelsen skall i vissa särskilda fall äga rätt att justera eller avsluta Prestationsaktieprogram 2008 i förtid. Styrelsen skall därutöver äga rätt att göra de lokala anpassningar av programmet som kan komma att erfordras för att genomföra det i berörda länder med rimliga administrativa kostnader och insatser. Finansiella mål Tilldelning av Prestationsaktier förutsätter att de finansiella målen, kopplade till TSR och EPS såsom framgår nedan, uppnås under en treårig prestationsperiod. De finansiella målen, och därmed tilldelningen av Prestationsaktier, skall under en treårsperiod omfattande räkenskapsåren till 75 procent baseras på Bolagets TSR i förhållande till en grupp om 11 marknadsnoterade, jämförbara internationella hotellbolag 2 ( Index TSR ) ( TSR-baserad tilldelning av Prestationsaktier ) och till 25 procent baseras på Bolagets tillväxt i EPS ( EPS-baserad tilldelning av Prestationsaktier ). TSR motsvarar den totalavkastning aktieägarna erhåller på aktieägandet med beaktande av både aktiekursrörelser och eventuell lämnad utdelning. Styrelsen anser att genom att knyta tilldelningen av Prestationsaktier till både TSR och tillväxt i EPS stärks programmets robusthet, motiveras deltagarna i högre grad och programmet blir i linje med marknadspraxis. Som närmare framgår nedan inkluderar de finansiella målen såväl en miniminivå som måste överskridas för att någon tilldelning skall ske över huvud taget, som en maximinivå utöver vilken ingen ytterligare tilldelning skall ske. Uppnås lägre finansiella mål än maximinivån under den treåriga prestationsperioden kan således ett lägre antal Prestationsaktier tilldelas. 2 För närvarande Accor, Choice Hotels, Intercontinental, Interstate, Marriott, Millennium & Copthorne, NH Hoteles, Orient-Express, Shangri-La Asia, Sol Melia och Starwood. Styrelsen äger dock rätt att ändra sammansättningen.

4 Den TSR-baserade tilldelningen av Prestationsaktier skall ske baserad på en treårig TSR mätt under perioden 1 januari december Om Bolagets TSR överstiger Index TSR med 26 procent eller mer under den treåriga perioden (dvs. motsvarande åtta procent eller mer per år), är deltagarna berättigade att erhålla maximal TSR-baserad tilldelning av Prestationsaktier. Om Bolagets TSR motsvarar Index TSR, är deltagarna berättigade att erhålla 20 procent av den TSR-baserade tilldelningen av Prestationsaktier. Om Bolagets TSR understiger Index TSR, är deltagarna inte berättigade att erhålla någon TSR-baserad tilldelning av Prestationsaktier. Om Bolagets TSR överstiger Index TSR, men med mindre än 26 procent, skall en proportionerlig reduktion av rätten att erhålla TSR-baserad tilldelning av Prestationsaktier göras. Rezidor TSR överträffande av Index TSR Mindre än 0 procent Procent av TSRbaserad tilldelning som utfaller Noll 0 procent 20 procent 26 procent eller mer 100 procent 4 (9) Den EPS-baserade tilldelningen av Prestationsaktier skall ske baserad på en treårig tillväxt i EPS genom en jämförelse av EPS för räkenskapsåret 2010 med EPS för räkenskapsåret Om tillväxt i EPS uppgår till 119,7 procent eller mer under den treåriga perioden (dvs. motsvarande 30 procent eller mer per år), är deltagarna berättigade att erhålla maximal EPS-baserad tilldelning av Prestationsaktier. Om tillväxt i EPS uppgår till 52,1 procent (dvs. motsvarande 15 procent per år), är deltagarna berättigade att erhålla 20 procent av den EPS-baserade tilldelningen av Prestationsaktier. Om tillväxt i EPS är lägre än 52,1 procent, är deltagarna inte berättigade att erhålla någon EPS-baserad tilldelning av Prestationsaktier. Om tillväxt i EPS överstiger 52,1 procent, men understiger 119,7 procent, skall en proportionerlig reduktion av rätten att erhålla EPS-baserad tilldelning av Prestationsaktier göras. Tillväxt i EPS Mindre än 52,1 procent Procent av EPSbaserad tilldelning som utfaller Noll 52,1 procent 20 procent 119,7 procent eller mer 100 procent Uppskattade kostnader för och värdet av Prestationsaktieprogram 2008 Deltagarnas rättigheter att erhålla tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier är inte värdepapper och kan inte pantsättas eller överlåtas. Ett uppskattat marknadsvärde för varje rättighet att erhålla Matchningsaktier och Prestationsaktier kan emellertid beräknas. Styrelsen har uppskattat marknadsvärdet för varje rättighet att erhålla Matchningsaktier till 3,13 euro och Prestationsaktier till 1,38 euro. Uppskattningen baseras på allmänt vedertagna värderingsmodeller och med

5 5 (9) användning av stängningskursen för aktien i Bolaget den 11 mars 2008 (3,64 euro). Det totala uppskattade marknadsvärdet (dvs. exklusive sociala avgifter) av alla rättigheter att erhålla tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier för 2008, under antagande av maximal tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier, uppgår till cirka 2,15 miljoner euro. Marknadsvärdet motsvarar cirka 0,39 procent av Bolagets börsvärde per den 11 mars Kostnaderna behandlas som personalkostnader i resultaträkningen och kommer att kostnadsföras under den treåriga kvalifikationsperioden i enlighet med IFRS 2 för aktierelaterade ersättningar. Sociala avgifter kostnadsförs i resultaträkningen i enlighet med god redovisningssed. Den uppskattade kostnaden för säkringsåtgärder baserad på ett uppskattat pris per aktie om 3,64 euro vid tilldelningen (baserad på uppnående av Index TSR och budgeterad tillväxt i EPS) för Prestationsaktieprogram 2008 inklusive sociala avgifter beräknas uppgå till cirka 2,59 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 1,0 procent av Bolagets totala personalkostnader under räkenskapsåret Under antagande av maximal tilldelning för Prestationsaktieprogram 2008 uppgår den uppskattade kostnaden till cirka 6,74 miljoner euro, inklusive 1,73 miljoner euro i sociala avgifter. Effekter på nyckeltal Per den 18 mars 2008 hade Bolaget utestående aktier och har återköpt egna aktier. För att inrätta Prestationsaktieprogram 2008 krävs totalt aktier (inklusive de som erfordras för att täcka förväntade kostnader för sociala avgifter), motsvarande cirka 1,24 procent av det totala antalet utestående aktier. Av de aktier som krävs för Prestationsaktieprogram 2008, kan aktier komma att vederlagsfritt överlåtas till anställda, vilket skulle kunna ge upphov till en utspädningseffekt om 1,4 procent i vinst per aktie. Utspädningseffekten av aktierna påverkas inte av priset på aktien vid tillfället då de överlåts eftersom de överlåts vederlagsfritt till den anställde. Det kommer dock inte att uppstå någon utspädningseffekt i vinst per aktie av de aktier som kan komma att överlåtas eftersom dessa säljs till marknadsvärde. Förslagets beredning Förslaget till årsstämman 2008 om Prestationsaktieprogram 2008 har beretts av en arbetsgrupp inom styrelsens ersättningsutskott med stöd av externa rådgivare och efter konsultationer med större aktieägare. Arbetsgruppen har bestått av styrelseledamöterna Benny Zakrisson och Ulla Litzén. Vid styrelsemöte den 29 februari 2008 informerades styrelsen om huvuddragen i ett nytt långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram. Vid styrelsemöte den 17 mars 2008 beslutade styrelsen att ett nytt långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram skulle föreslås årsstämman Förutom de tjänstemän som berett frågan för arbetsgruppen har ingen anställd som kan komma att omfattas av Prestationsaktieprogram 2008 deltagit i utformningen av villkoren för programmet.

6 Säkringsåtgärder 6 (9) För att kunna genomföra Prestationsaktieprogram 2008 på ett kostnadseffektivt och flexibelt sätt, föreslår styrelsen att årsstämman 2008 beslutar enligt följande. Styrelsen föreslår att årsstämman 2008 beslutar bemyndiga styrelsen att besluta om förvärv av egna aktier på en reglerad marknad och att bemyndigandet skall omfatta det antal egna aktier som senare kan komma att överlåtas inom ramen för Prestationsaktieprogram 2008, samt det antal egna aktier som kan komma att överlåtas för täckande av sociala avgifter. 3 Bemyndigandet föreslås även omfatta sådana senare överlåtelser av egna aktier på en reglerad marknad för täckande av kostnader. Styrelsen föreslår vidare att årsstämman 2008 beslutar om överlåtelser av egna aktier till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008 samt att överlåtelser av egna aktier kan ske till annat arbetsgivarebolag inom Koncernen för säkerställande av dess åtagande att leverera aktier till deltagare i Prestationsaktieprogram Nedan anges de huvudsakliga villkoren i förslagen. Styrelsens förslag till beslut Styrelsen föreslår att årsstämman 2008 beslutar om (i) att inrätta Prestationsaktieprogram 2008, baserat på sammanlagt högst aktier, inklusive det antal aktier som kan erfordras för täckande av sociala avgifter, enligt de huvudsakliga villkor som anges under punkt A nedan, (ii) att årsstämman 2008 beslutar om att bemyndiga styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelser av egna aktier på en reglerad marknad, i enlighet med punkt B nedan, och (iii) att årsstämman 2008 beslutar om att högst förvärvade egna aktier får överlåtas till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008 samt att överlåtelser av egna aktier kan ske till annat arbetsgivarebolag inom Koncernen för säkerställande av dess åtagande att leverera aktier till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008, i enlighet med punkt C nedan. A) Huvudsakliga villkor för Prestationsaktieprogram 2008 a) Prestationsaktieprogram 2008 skall omfatta högst 30 ledande befattningshavare inom Koncernen. b) Löptiden för Prestationsaktieprogram 2008 skall vara tre år. c) Med undantag för den verkställande direktören och koncernchefen, finanschefen, affärsområdescheferna samt utvecklingschefen (totalt fem personer), vilka inte har rätt till några Matchningsaktier, ges deltagare möjlighet att vederlagsfritt erhålla tilldelning av högst en halv (0,5) Matchningsaktie för varje Sparaktie. 3 Styrelsen har i ett separat förslag till årsstämman 2008 (punkt 17 i den föreslagna dagordningen för stämman) föreslagit att styrelsen skall bemyndigas att besluta om förvärv och överlåtelse av Bolagets egna aktier. Det föreslås att förvärv i enlighet med sådant bemyndigande får göras så att innehavet av Bolagets egna aktier inte överstiger en tiondel av alla aktier i Bolaget. Antalet egna aktier förvärvade i enlighet med Prestationsaktieprogram 2008 samt de egna aktier som förvärvats i enlighet med det långsiktiga incitamentsprogram som antogs av årsstämman 2007, skall inkluderas i beräkningen av nämnda gränsvärde.

7 d) Den verkställande direktören och koncernchefen samt finanschefen ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPS-målen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt tre (3) Prestationsaktier för varje Sparaktie. Övriga medlemmar av koncernledningen ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPSmålen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt två (2) Prestationsaktier för varje Sparaktie. Övriga deltagare ges möjlighet att, förutsatt att TSR- och EPS-målen uppnås, vederlagsfritt erhålla tilldelning av maximalt en (1) Prestationsaktie för varje Sparaktie. e) Det totala värdet av Sparaktier för varje deltagare är begränsat till 40 procent av 2008 års grundlön före skatt för den verkställande direktören och koncernchefen, finanschefen, affärsområdescheferna samt utvecklingschefen (totalt fem personer) och till 20 procent av 2008 års grundlön före skatt för övriga deltagare, varvid beräkningen skall baseras på det genomsnittliga marknadsvärdet för aktien i Bolaget under en period om fem (5) handelsdagar före det datum då rättigheter under Prestationsaktieprogram 2008 tilldelas. 4 Tilldelning av rättigheter under programmet till deltagarna beräknas ske senast den 30 juni 2008 eller, i undantagsfall, senast den 31 augusti f) Tilldelning av Prestationsaktier förutsätter att vissa finansiella mål, kopplade till TSR och EPS såsom beskrivs ovan, uppnås under den treåriga prestationsperioden omfattande räkenskapsåren De finansiella målen, och därmed tilldelningen av Prestationsaktier, skall under den treåriga prestationsperioden till 75 procent baseras på Bolagets TSR i förhållande till en grupp om 11 marknadsnoterade, jämförbara internationella hotellbolag och till 25 procent baseras på Bolagets tillväxt i EPS. g) De finansiella målen skall inkludera såväl en miniminivå som måste överskridas för att någon tilldelning skall ske över huvud taget, som en maximinivå utöver vilken ingen ytterligare tilldelning skall ske. Uppnås lägre finansiella mål än maximinivån under den treåriga prestationsperioden kan således ett lägre antal Prestationsaktier tilldelas. h) Tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier kommer att ske i samband med offentliggörandet av Bolagets första kvartalsrapport i) Omräkning av villkoren för erhållande av Matchningsaktier och Prestationsaktier sker i händelse av mellanliggande fondemission, split, företrädesemission och/eller andra liknande händelser. j) Programmet skall innefatta ett utspädningstak av innebörd att det antal Matchningsaktier och Prestationsaktier som kan överlåtas till deltagare i programmet kommer att minskas proportionellt om kursrörelser i aktien i Bolaget, under tiden fram till och med utgången av ovan angiven mätperiod för fastställande av marknadsvärdet för aktien i Bolaget, skulle resultera i ett totalt antal Matchningsaktier och Prestationsaktier (inklusive det antal aktier som erfordras för att täcka eventuella kostnader för sociala avgifter belöpande på Matchningsaktier och Prestationsaktier) som överstiger aktier. 7 (9) 4 Beräknat enligt den för aktien i Bolaget på OMX Nordiska Börs officiella kurslista noterade genomsnittliga volymviktade betalkursen under den angivna perioden.

8 k) Vid upphörande av anställningen inom Koncernen under den treåriga kvalifikationsperioden förfaller normalt rätten att erhålla tilldelning av Matchningsaktier och Prestationsaktier. 8 (9) l) Styrelsen skall i vissa särskilda fall äga rätt att justera eller avsluta Prestationsaktieprogram 2008 i förtid. Styrelsen skall därutöver äga rätt att göra de lokala anpassningar av programmet som kan komma att erfordras för att genomföra det i berörda länder med rimliga administrativa kostnader och insatser. Styrelsen skall ansvara för den närmare utformningen och hanteringen av Prestationsaktieprogram 2008 inom ramen för de ovan angivna huvudsakliga villkoren. B) Förvärv och överlåtelser av egna aktier på en reglerad marknad Beslut om förvärv och överlåtelser av egna aktier på en reglerad marknad får ske på följande villkor. a) Bemyndigandet får utnyttjas vid ett eller flera tillfällen, dock längst till årsstämman b) Förvärv får ske endast på OMX Nordiska Börs Stockholm. c) Högst aktier får förvärvas för säkerställande av leverans av aktier till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008, motsvarande cirka 0,92 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget. d) Överlåtelser får ske endast på OMX Nordiska Börs Stockholm. e) Högst aktier får förvärvas och överlåtas för täckande av sociala avgifter hänförliga till Prestationsaktieprogram 2008, motsvarande cirka 0,32 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget. f) Förvärv och överlåtelser på OMX Nordiska Börs Stockholm får ske endast till ett pris inom det vid var tid registrerade kursintervallet, varmed avses intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs. C) Överlåtelser av förvärvade egna aktier (i form av Matchningsaktier och Prestationsaktier) till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008 Beslut om överlåtelser av egna aktier till deltagare i Prestationsaktieprogram 2008 får ske på följande villkor. a) Högst aktier får överlåtas till deltagare i Prestationsaktieprogram b) Rätt att vederlagsfritt förvärva aktier skall tillkomma sådana personer inom Koncernen som är deltagare i Prestationsaktieprogram Vidare skall dotterbolag äga rätt att vederlagsfritt förvärva aktier, varvid sådant bolag skall vara skyldigt att, enligt villkoren för Prestationsaktieprogram 2008, omgående överlåta aktier till sådana personer inom Koncernen som deltar i Prestationsaktieprogram 2008.

9 c) Överlåtelser av aktier skall ske vederlagsfritt vid den tidpunkt och på de övriga villkor som deltagare i Prestationsaktieprogram 2008 har rätt att erhålla tilldelning av aktier, dvs. i samband med offentliggörandet av Bolagets första kvartalsrapport d) Antalet aktier som kan överlåtas, är föremål för omräkning till följd av mellanliggande fondemission, split, företrädesemission och/eller andra liknande händelser. Skälen för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är följande. Överlåtelserna av egna aktier utgör ett led i inrättandet av Prestationsaktieprogram Styrelsen anser det vara till fördel för Bolaget och aktieägarna att deltagarna i Prestationsaktieprogram 2008 erbjuds att bli aktieägare i Bolaget. Majoritetskrav Styrelsens förslag enligt punkterna A) C) ovan skall fattas som ett beslut, vilket erfordrar att beslutet biträds av aktieägare representerande minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna. Övrigt Bolagets övriga aktierelaterade incitamentsprogram beskrivs översiktligt i Bilaga 1 till detta dokument. 9 (9) Stockholm i mars 2008 Rezidor Hotel Group AB (publ) Styrelsen

10 Bilaga 1 Övriga aktierelaterade incitamentsprogram Ett långsiktigt incitamentsprogram för ledande befattningshavare i Koncernen antogs av årsstämman 2007 ( Prestationsaktieprogram 2007 ). Årsstämmans beslut om Prestationsaktieprogram 2007 omfattade cirka 25 ledande befattningshavare i Koncernen och högst aktier i Bolaget samt liknar det föreslagna Prestationsaktieprogram Prestationsaktieprogram 2007 innefattar dock, till skillnad mot det föreslagna Prestationsaktieprogram 2008, ingen möjlighet att erhålla Matchningsaktier. Vidare har nivåerna för maximal investering i Sparaktier, viktningen av de finansiella målen mellan TSR och EPS och förutsättningarna för EPS-baserad tilldelning av Prestationsaktier, justerats i det föreslagna Prestationsaktieprogram 2008 i förhållande till Prestationsaktieprogram Den maximala tilldelningen av Prestationsaktier, i relation till förvärvade Sparaktier, har vidare justerats för vissa deltagare i det föreslagna Prestationsaktieprogram 2008 i jämförelse med Prestationsaktieprogram 2007 och det föreslagna Prestationsaktieprogram 2008 innefattar ingen möjlighet att erhålla Prestationsaktier baserat på erhållen årsbonus, vilket är möjligt under Prestationsaktieprogram Anslutningsgraden till Prestationsaktieprogram 2007 bland de ledande befattningshavarna, innebär att programmet kan komma att omfatta sammanlagt högst aktier i Bolaget. För en fullständig redogörelse för Prestationsaktieprogram 2007, vänligen se Bolagets hemsida,

Punkt 17 (i) (ii) Aktierelaterade incitamentsprogram

Punkt 17 (i) (ii) Aktierelaterade incitamentsprogram Punkt 17 (i) - (ii) av årsstämmans dagordning Punkt 17 (i) (ii) Aktierelaterade incitamentsprogram Punkt 17 (i) Styrelsens för Rezidor Hotel Group AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om A) inrättande

Läs mer

Bakgrund. Beskrivning av Prestationsaktieprogram 2007. Allmänt

Bakgrund. Beskrivning av Prestationsaktieprogram 2007. Allmänt 1(8) Punkt 17 - Styrelsens för Rezidor Hotel Group AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om A) inrättande av långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram, B) förvärv och överlåtelser av egna

Läs mer

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar i enlighet med förslagen nedan.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar i enlighet med förslagen nedan. Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2016 Prestationsbaserat Aktieprogram 2016 ( PSP 2016 ) inkluderar styrelsens förslag om beslut att implementera

Läs mer

STYRELSENS FÖR NOBIA AB (PUBL), ORG. NR

STYRELSENS FÖR NOBIA AB (PUBL), ORG. NR STYRELSENS FÖR NOBIA AB (PUBL), ORG. NR. 556528-2752, FÖRSLAG TILL BESLUT OM PRESTATIONSAKTIEPROGRAM OCH ÖVERLÅTELSE AV ÅTERKÖPTA AKTIER UNDER PROGRAMMET Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om ett

Läs mer

Punkt 16 Aktierelaterade incitamentsprogram

Punkt 16 Aktierelaterade incitamentsprogram 1(12) Punkt 16 Aktierelaterade incitamentsprogram Punkt 16 Styrelsens för Rezidor Hotel Group AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om A) inrättande av långsiktigt, prestationsbaserat incitamentsprogram

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2012/2015 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav

Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2012/2015 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2012/2015 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav Bakgrund Ersättningsstrukturen inom TeliaSonera-koncernen ( Koncernen

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2009 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16)

Styrelsens förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2009 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16) Styrelsens förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2009 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16) Bakgrund Styrelsen för Acando AB ( Acando eller Bolaget ) vill öka möjligheterna

Läs mer

Förslag till dagordning för årsstämma i Anoto Group AB (publ) 9 juni 2016

Förslag till dagordning för årsstämma i Anoto Group AB (publ) 9 juni 2016 Förslag till dagordning för årsstämma i Anoto Group AB (publ) 9 juni 2016 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Godkännande

Läs mer

Styrelsens fullständiga förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2010 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16)

Styrelsens fullständiga förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2010 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16) Styrelsens fullständiga förslag till beslut om införande av aktiesparprogram 2010 och överlåtelse av aktier under aktiesparprogrammet (punkt 16) Bakgrund Styrelsen för Acando AB ( Acando eller Bolaget

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2016 (LTIP 2016) samt överlåtelse av aktier inom LTIP 2016

Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2016 (LTIP 2016) samt överlåtelse av aktier inom LTIP 2016 Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2016 (LTIP 2016) samt överlåtelse av aktier inom LTIP 2016 Styrelsen föreslår härmed att årsstämman beslutar att införa ett långsiktigt aktiesparprogram

Läs mer

Förslag om införande av ett nytt långsiktigt incitamentsprogram (punkt 20)

Förslag om införande av ett nytt långsiktigt incitamentsprogram (punkt 20) Förslag om införande av ett nytt långsiktigt incitamentsprogram (punkt 20) Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införandet av ett nytt prestationsbaserat långsiktigt incitamentsprogram för ledande

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner

Läs mer

Styrelsens för Sweco AB förslag till beslut om: Bakgrund och motiv

Styrelsens för Sweco AB förslag till beslut om: Bakgrund och motiv Styrelsens för Sweco AB förslag till beslut om: A. Införande av prestationsbaserat aktiesparprogram 2015 B. Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier inom ramen för

Läs mer

Punkt 11. Tre planer LTV 2011 bygger på en gemensam plattform, men består av tre separata planer.

Punkt 11. Tre planer LTV 2011 bygger på en gemensam plattform, men består av tre separata planer. Punkt 11 Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2011 (LTV 2011) innefattande styrelsens förslag till beslut om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan för nyckelpersoner och Resultataktieplan

Läs mer

BILAGA 6 Punkt 11. Tre planer. LTV 2013 bygger på en gemensam plattform, men består av tre separata planer.

BILAGA 6 Punkt 11. Tre planer. LTV 2013 bygger på en gemensam plattform, men består av tre separata planer. Punkt 11 Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2013 (LTV 2013) innefattande styrelsens förslag till beslut om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan för nyckelpersoner och Resultataktieplan

Läs mer

FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN I RECIPHARM AB (PUBL) DEN 28 APRIL 2016

FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN I RECIPHARM AB (PUBL) DEN 28 APRIL 2016 FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN I RECIPHARM AB (PUBL) DEN 28 APRIL 2016 Styrelsens fullständiga förslag till beslut om godkännande av aktiesparprogram för 2016 (punkt 17(a)-(c)) Bakgrund Årsstämmorna

Läs mer

Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2015 Bakgrund

Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2015 Bakgrund Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2015 Prestationsbaserat Aktieprogram 2015 ( PSP 2015 ) inkluderar styrelsens förslag om beslut att implementera

Läs mer

A. Godkännande samt inrättande av Personaloptionsplan 2009/2013

A. Godkännande samt inrättande av Personaloptionsplan 2009/2013 Styrelsens för BTS Group AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om (A.) godkännande samt inrättande av Personaloptionsplan 2009/2013 ( Personaloptionsplanen) (B.) säkringsåtgärder för Personaloptionsplanen

Läs mer

STYRELSENS FÖR AB FAGERHULT (PUBL) FÖRSLAG TILL BESLUT OM INFÖRANDE AV PRESTATIONSAKTIEPROGRAM OCH ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER UNDER PROGRAMMET

STYRELSENS FÖR AB FAGERHULT (PUBL) FÖRSLAG TILL BESLUT OM INFÖRANDE AV PRESTATIONSAKTIEPROGRAM OCH ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER UNDER PROGRAMMET STYRELSENS FÖR AB FAGERHULT (PUBL) FÖRSLAG TILL BESLUT OM INFÖRANDE AV PRESTATIONSAKTIEPROGRAM OCH ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER UNDER PROGRAMMET Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införande av

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 4 maj 2011

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 4 maj 2011 Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 4 maj 2011 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den av styrelsen föreslagna dagordningen.

Läs mer

1 (13) Bakgrund. Översikt av Seop 4

1 (13) Bakgrund. Översikt av Seop 4 1 (13) Styrelsens för Skanska AB förslag till beslut vid årsstämma den 6 april 2016 om ett långsiktigt aktiesparprogram för koncernens anställda samt förvärv och överlåtelse av aktier under programmet

Läs mer

stimulera och motivera de anställda till insatser som kommer att stärka Bolaget långsiktigt, och

stimulera och motivera de anställda till insatser som kommer att stärka Bolaget långsiktigt, och Styrelsens förslag till beslut om (A) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram, och (B) säkringsåtgärder med anledning därav (punkterna 14 A-B på dagordningen) A. Införande av Programmet Styrelsen

Läs mer

Kallelse till Acando ABs extra bolagsstämma den 2 juli 2014

Kallelse till Acando ABs extra bolagsstämma den 2 juli 2014 Kallelse till Acando ABs extra bolagsstämma den 2 juli 2014 Aktieägarna i Acando AB (publ), org.nr. 556272-5092, ( Bolaget ), kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 2 juli 2014 kl. 10.00 på

Läs mer

Aktieägarna i AB Fagerhult (publ), org.nr. 556110-6203, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 18 april 2013 kl 17.00 i Fagerhult, Habo.

Aktieägarna i AB Fagerhult (publ), org.nr. 556110-6203, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 18 april 2013 kl 17.00 i Fagerhult, Habo. Aktieägarna i AB Fagerhult (publ), org.nr. 556110-6203, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 18 april 2013 kl 17.00 i Fagerhult, Habo. Anmälan Aktieägare som önskar delta i årsstämman skall dels

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2015 (LTIP 2015), inklusive överlåtelse av aktier inom programmet

Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2015 (LTIP 2015), inklusive överlåtelse av aktier inom programmet Punkt 18 Styrelsens förslag till långsiktigt aktiesparprogram 2015 (LTIP 2015), inklusive överlåtelse av aktier inom programmet Styrelsen föreslår härmed att Bolagets årsstämma 2015 beslutar att införa

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) skall bolag som omfattas av Koden ha en valberedning som representerar

Läs mer

Ersättning till bolagsledningen 2011 (inklusive VD (koncernchef)) Ersättningens beståndsdelar. Grundersättning

Ersättning till bolagsledningen 2011 (inklusive VD (koncernchef)) Ersättningens beståndsdelar. Grundersättning Punkt 15 av årsstämmans dagordning Punkt 15 - Styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för bolagsledningen Styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning och andra

Läs mer

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag.

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag. Punkt 18 Beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2011 Fullständigt förslag Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag. Bakgrund Vid

Läs mer

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag.

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag. Punkt 18 Beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2013 Fullständigt förslag Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utformning av detta förslag. Bakgrund Vid

Läs mer

Punkt 11. Tre planer LTV 2009 bygger på en gemensam plattform men består av tre separata planer.

Punkt 11. Tre planer LTV 2009 bygger på en gemensam plattform men består av tre separata planer. Punkt 11 Styrelsens förslag till beslut om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan för nyckelpersoner och Resultataktieplan för högre chefer samt, under respektive plan, överlåtelse av egna

Läs mer

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utfärdande av kallelsen till årsstämman.

Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utfärdande av kallelsen till årsstämman. Punkt 18 Beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2014 Utspädningsberäkningarna är baserade på antalet utgivna aktier vid tidpunkten för utfärdande av kallelsen till årsstämman. Bakgrund Årsstämman i

Läs mer

Punkt 16 av årsstämmans dagordning. Punkt 16 Styrelsens förslag till LTIP 2014

Punkt 16 av årsstämmans dagordning. Punkt 16 Styrelsens förslag till LTIP 2014 Punkt 16 Styrelsens förslag till LTIP 2014 Punkt 16 av årsstämmans dagordning Styrelsens förslag till beslut om (A) inrättande av ett aktiebaserat, långsiktigt incitamentsprogram för 2014 (LTIP 2014),

Läs mer

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om ett aktiesparprogram för anställda inom Addnodekoncernen i enlighet med punkterna 20(a) - 20(e) nedan.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om ett aktiesparprogram för anställda inom Addnodekoncernen i enlighet med punkterna 20(a) - 20(e) nedan. STYRELSENS FÖR ADDNODE AB (PUBL) FÖRSLAG TILL BESLUT OM AKTIESPARPROGRAM INNEFATTANDE BESLUT OM (A) INFÖRANDE AV AKTIESPARPROGRAM; (B) ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN; (C) BEMYNDIGANDE ATT BESLUTA OM NYEMISSION

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA 23 MARS 2016 I MORETIME PROFESSIONAL SERVICES AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA 23 MARS 2016 I MORETIME PROFESSIONAL SERVICES AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA 23 MARS 2016 I MORETIME PROFESSIONAL SERVICES AB (PUBL) Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Val

Läs mer

Styrelsens för Loomis AB (publ) förslag till beslut om införande av ett incitamentsprogram

Styrelsens för Loomis AB (publ) förslag till beslut om införande av ett incitamentsprogram Styrelsens för Loomis AB (publ) förslag till beslut om införande av ett incitamentsprogram Bakgrund och motiv I Loomis AB finns det för närvarande, utöver det befintliga teckningsoptionsprogrammet, ett

Läs mer

Styrelsen för FastPartner AB (publ) yttrande över förslag till vinstutdelning enligt 18 kap 4 aktiebolagslagen (2005:551)

Styrelsen för FastPartner AB (publ) yttrande över förslag till vinstutdelning enligt 18 kap 4 aktiebolagslagen (2005:551) för yttrande över förslag till vinstutdelning enligt 18 kap 4 aktiebolagslagen (2005:551) Med anledning av den av styrelsen föreslagna vinstutdelningen får styrelsen härmed avge följande yttrande enligt

Läs mer

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till Prestationsaktieprogram 2011

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till Prestationsaktieprogram 2011 Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till Prestationsaktieprogram 2011 1 Styrelsen för Rezidor föreslår för 2011 ett erbjudande med möjlighet till villkorad tilldelning av aktier som baseras på

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ) Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ) LifeAssays AB (publ) håller extra bolagsstämma onsdagen den 25 juli 2012 kl. 11:00 i LifeAssays AB (publ):s lokaler, IDEON Science Park Scheelevägen

Läs mer

Acando AB (publ) Årsstämma 26 april 2012 DAGORDNING

Acando AB (publ) Årsstämma 26 april 2012 DAGORDNING Bilaga 2 Acando AB (publ) Årsstämma 26 april 2012 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman. 2. Upprättande och godkännande av röstlängd. 3. Val av en eller två justeringsmän.

Läs mer

(A) 16 2015 ( LTIP 2015 ), (B)

(A) 16 2015 ( LTIP 2015 ), (B) Punkt 16 Styrelsens förslag till beslut om (A) inrättande av ett aktiebaserat långsiktigt ersättningsprogram för 2015 ( LTIP 2015 ), (B) överlåtelse av Bolagets egna aktier till deltagare i LTIP 2015 och

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 6 april 2016

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 6 april 2016 Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 6 april 2016 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den av styrelsen föreslagna dagordningen.

Läs mer

A. Långsiktigt, aktiebaserat incitamentsprogram för ledande befattningshavare i Volvokoncernen omfattande åren 2014-2016 ( Programmet )

A. Långsiktigt, aktiebaserat incitamentsprogram för ledande befattningshavare i Volvokoncernen omfattande åren 2014-2016 ( Programmet ) Styrelsens för AB Volvo förslag till årsstämman 2014 om beslut om ett långsiktigt, aktiebaserat incitamentsprogram för ledande befattningshavare i Volvokoncernen omfattande åren 2014-2016 och om överlåtelse

Läs mer

Aktieägare som önskar delta i årsstämman ska. dels anmäla sig till bolaget senast torsdagen den 31 mars 2016.

Aktieägare som önskar delta i årsstämman ska. dels anmäla sig till bolaget senast torsdagen den 31 mars 2016. Aktieägarna i AB Electrolux kallas till årsstämma onsdagen den 6 april 2016 kl. 17.00 på Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm. Registrering och anmälan Aktieägare som önskar

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ) Kallelse till extra bolagsstämma i LifeAssays AB (publ) LifeAssays AB (publ) håller extra bolagsstämma torsdagen den 2 oktober 2014 kl. 11.00 i LifeAssays AB (publ):s lokaler, Sölvegatan 43A, i Lund. DELTAGANDE

Läs mer

Investor ABs årsstämma den 31 mars 2009. Dagordningspunkt 16

Investor ABs årsstämma den 31 mars 2009. Dagordningspunkt 16 Investor ABs årsstämma den 31 mars 2009 Dagordningspunkt 16 Angående styrelsens förslag om riktlinjer för lön och annan ersättning till verkställande direktören och andra personer i bolagsledningen samt

Läs mer

Punkt 14. 2007 års utvärdering av den långsiktiga rörliga ersättningen

Punkt 14. 2007 års utvärdering av den långsiktiga rörliga ersättningen Punkt 14 Styrelsens förslag till beslut om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan för nyckelpersoner och Resultataktieplan för högre chefer och ledande befattningshavare, samt, under respektive

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i SSAB

Kallelse till extra bolagsstämma i SSAB Kallelse till extra bolagsstämma i SSAB Aktieägarna i SSAB AB (publ) (org. nr 556016-3429) kallas till extra bolagsstämma fredagen den 27 maj 2016 kl. 10:00. Inregistreringen börjar kl. 09:30 och innan

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:28 2013-06-03 BESLUT

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:28 2013-06-03 BESLUT Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:28 2013-06-03 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

För att genomföra LTI 2014 föreslås stämman besluta om riktad emission samt överlåtelse av teckningsoptioner till deltagarna i programmet.

För att genomföra LTI 2014 föreslås stämman besluta om riktad emission samt överlåtelse av teckningsoptioner till deltagarna i programmet. Bilaga E Styrelsens för Indutrade Aktiebolag (publ) förslag till beslut om långsiktigt incitamentsprogram (LTI 2014) innefattande riktad emission samt överlåtelse av teckningsoptioner till ledande befattningshavare

Läs mer

Inträdeskort, som ska visas upp vid ingången till stämmolokalen, kommer att skickas ut med början den 6 april 2013.

Inträdeskort, som ska visas upp vid ingången till stämmolokalen, kommer att skickas ut med början den 6 april 2013. Årsstämma i Skanska AB Skanska AB (publ) kallar härmed till årsstämma torsdagen den 11 april 2013 kl 16.30 i Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3, Stockholm. Inregistrering sker från kl 15.30. Före stämman

Läs mer

Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2015

Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2015 Punkt 17 Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2015 Detta är en sammanfattning av styrelsens förslag till beslut om ett prestationsbaserat aktieprogram för ledande befattningshavare

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I STARBREEZE AB (PUBL)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I STARBREEZE AB (PUBL) Pressmeddelande 19 april 2012 KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I STARBREEZE AB (PUBL) Aktieägarna i Starbreeze AB (publ), 556551 8932, kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 21 maj 2012 klockan

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2014 AB (publ), 556942-5936, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2014 AB (publ), 556942-5936, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2014 AB (publ), 556942-5936, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2015

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2016-05-19 USAB-2016/24 Styrelsen för Uppsala Stadshusaktiebolag Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner

Läs mer

A. LÅNGSIKTIGT AKTIERELATERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2015) 1. Programmet i sammandrag. 2. Motiven för förslaget. 3. Införande av LTI 2015

A. LÅNGSIKTIGT AKTIERELATERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2015) 1. Programmet i sammandrag. 2. Motiven för förslaget. 3. Införande av LTI 2015 Styrelsens för Besqab AB (publ) fullständiga förslag till beslut om införande av långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram (LTI 2015) inklusive förslag till bemyndigande för styrelsen att besluta om

Läs mer

(1) dels vara införd i det av Euroclear Sweden AB förda registret över depåbevisinnehavare onsdagen den 11 maj 2016,

(1) dels vara införd i det av Euroclear Sweden AB förda registret över depåbevisinnehavare onsdagen den 11 maj 2016, Press release 15 april, 2016 Kallelse till årsstämma i Innehavare av depåbevis avseende aktier i ( Vostok New Ventures eller Bolaget ) kallas härmed till årsstämma ( Stämman ) tisdagen den 17 maj 2016

Läs mer

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för Getinge AB föreslår att årsstämman 2011, med anledning av ändringar i aktiebolagslagen som trätt ikraft den 1 november

Läs mer

Styrelsens för Nordic Service Partners Holding AB (publ) förslag till beslut om emission av Teckningsoptioner - incitamentsprogram

Styrelsens för Nordic Service Partners Holding AB (publ) förslag till beslut om emission av Teckningsoptioner - incitamentsprogram Punkt 17 i kallelsen: Styrelsens för Nordic Service Partners Holding AB (publ) förslag till beslut om emission av Teckningsoptioner - incitamentsprogram Styrelsen för Nordic Service Partners Holding AB

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:46 2014-10-04

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:46 2014-10-04 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:46 2014-10-04 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 14-10-20.

Läs mer

Styrelsens för Addtech AB (publ) förslag till beslut på årsstämma den 27 augusti 2015

Styrelsens för Addtech AB (publ) förslag till beslut på årsstämma den 27 augusti 2015 Styrelsens för Addtech AB (publ) förslag till beslut på årsstämma den 27 augusti 2015 Punkt 9b Beslut om disposition beträffande bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen Styrelsen föreslår

Läs mer

I enskilda fall och om särskilda skäl föreligger kan styrelsen avvika från riktlinjerna ovan.

I enskilda fall och om särskilda skäl föreligger kan styrelsen avvika från riktlinjerna ovan. Styrelsen för Lagercrantz Group AB:s förslag till beslut på årsstämma den 28 augusti 2012 samt yttranden enligt 18 kap 4 och 19 kap 22 aktiebolagslagen 9 Disposition beträffande bolagets vinst enligt den

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Oniva Online Group Europe AB (publ.)

Kallelse till årsstämma i Oniva Online Group Europe AB (publ.) Kallelse till årsstämma i Oniva Online Group Europe AB (publ.) Aktieägarna i Oniva Online Group Europe AB (publ.), org.nr 556264-3022 ( Bolaget ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 18 maj 2016 kl.

Läs mer

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma i Investment AB Latour (publ)

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma i Investment AB Latour (publ) Pressmeddelande Kallelse till årsstämma i Investment AB Latour (publ) Aktieägarna i Investment AB Latour (publ) ( Latour ) kallas härmed till årsstämma torsdagen den 12 maj 2011 kl. 17.00 på Radisson Blu

Läs mer

NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN

NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN Styrelsen för Nexam Chemical Holding AB (publ), org. nr 556919-9432, föreslår att årsstämman den 13 maj 2016 beslutar

Läs mer

Bolagsordningen i dess lydelse efter att ändring skett enligt punkt I ovan framgår av Bilaga A.

Bolagsordningen i dess lydelse efter att ändring skett enligt punkt I ovan framgår av Bilaga A. CQ-283496 STYRELSENS FÖR BJÖRN BORG AB FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRINGAR AV BOLAGSORDNINGEN (VERKSAMHETSFÖREMÅL SAMT TID OCH SÄTT FÖR KALLELSE) (PUNKT 17 PÅ DAGORDNINGEN) Styrelsen föreslår följande ändringar

Läs mer

Punkt 17 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram

Punkt 17 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram Punkt 17 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner

Läs mer

ANMÄLAN M M FÖRSLAG TILL DAGORDNING

ANMÄLAN M M FÖRSLAG TILL DAGORDNING Aktieägarna i Dedicare AB (publ) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 24 april 2012 klockan 16.00 i Hotell Scandic Anglais lokaler på Humlegårdsgatan 23 i Stockholm. ANMÄLAN M M Aktieägare som vill

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens handling nr. 26/2015 Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens förslag 2015-04-29, 71 Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd

Läs mer

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2009

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2009 Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2009 1 Styrelsen för Rezidor föreslår för 2009 ett erbjudande med möjlighet till villkorad tilldelning av aktier i förhållande

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM. Org.nr 556016-0680

BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM. Org.nr 556016-0680 1 BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM Org.nr 556016-0680 Bolagets firma är Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Bolaget är publikt (publ). 1 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet

Läs mer

Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Svevia AB (publ) 2013 Härmed kallas till årsstämma i Svevia

Läs mer

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2010

Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2010 Schematisk beskrivning av styrelsens förslag till aktierelaterat incitamentsprogram 2010 1 Styrelsen för Rezidor föreslår för 2010 ett erbjudande med möjlighet till villkorad tilldelning av aktier i förhållande

Läs mer

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2013

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2013 Styrelsens för Sweco AB förslag till beslut om: A. Införande av prestationsbaserat aktiesparprogram 2013 B. Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier inom ramen för

Läs mer

I. Införande av långsiktiga incitamentsprogram (Long Term Incentive Programmes) ( LTIP 2007 )

I. Införande av långsiktiga incitamentsprogram (Long Term Incentive Programmes) ( LTIP 2007 ) Styrelsens för Billerud AB (publ) ( Billerud ) förslag till beslut vid årsstämman 2007 om införande av långsiktiga incitamentsprogram och överlåtelse av aktier under programmet I. Införande av långsiktiga

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om aktiesparprogram för ledande befattningshavare

Styrelsens förslag till beslut om aktiesparprogram för ledande befattningshavare 1 (6) Styrelsens förslag till beslut om aktiesparprogram för ledande befattningshavare Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införande av ett långsiktigt aktiesparprogram ( Programmet ). Programmet

Läs mer

1. Samtliga medarbetare (cirka 120 personer) i koncernen kommer att erbjudas deltagande i LTI 2018.

1. Samtliga medarbetare (cirka 120 personer) i koncernen kommer att erbjudas deltagande i LTI 2018. Styrelsens för Besqab AB (publ) fullständiga förslag till beslut om införande av långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram (LTI 2018) inklusive förslag till bemyndigande för styrelsen att besluta om

Läs mer

Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2012

Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2012 Punkt 17 Sammanfattning av föreslaget SKFs Prestationsbaserade Aktieprogram 2012 Detta är en sammanfattning av styrelsens förslag till beslut om ett prestationsbaserat aktieprogram för ledande befattningshavare

Läs mer

Beskrivning av Prestationsaktieprogram 2010/2013

Beskrivning av Prestationsaktieprogram 2010/2013 Styrelsens för TeliaSonera AB (publ) ( Bolaget ) förslag till beslut om (A) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2010/2013 och (B) säkringsåtgärder i anledning därav Bakgrund Ersättningsstrukturen

Läs mer

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2011

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2011 Styrelsens för SWECO AB förslag till beslut om: A. Införande av prestationsbaserat aktiesparprogram 2011 B. Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier inom ramen för

Läs mer

FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER

FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER ANMÄLAN SWECO AB (publ) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Årsstämma i SWECO AB (publ) hålls torsdagen den 14 april 2016 kl. 15.00 på Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm Rätt att delta i stämman har den aktieägare

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-05-06 B E S L U T Swedbank AB FI Dnr 15-13124 Verkställande direktören Delgivning nr 2 105 34 Stockholm Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

FÖRSLAG TILL LÅNGSIKTIGT AKTIERELATERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2016) 1

FÖRSLAG TILL LÅNGSIKTIGT AKTIERELATERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2016) 1 Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att anta ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram. Antalet deltagare i incitamentsprogrammet föreslås omfatta samtliga medarbetare om cirka 100 personer

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2013/2016 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav

Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2013/2016 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav Styrelsens förslag till beslut om (a) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram 2013/2016 och (b) säkringsåtgärder i anledning därav Bakgrund Ersättningsstrukturen inom TeliaSonera-koncernen ( Koncernen

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om:

Styrelsens förslag till beslut om: Styrelsens förslag till beslut om: a. Inrättande av ett prestationsbaserat aktiesparprogram, b. Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier inom ramen för Nobinas aktiesparprogram,

Läs mer

Bolagsordning för ALM Equity AB (publ)

Bolagsordning för ALM Equity AB (publ) Organisationsnummer 556549-1650 Bolagsordning för ALM Equity AB (publ) 1 FIRMA 2 SÄTE Bolagets firma är ALM Equity AB (publ). Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Stockholms kommun. 3 VERKSAMHET Bolaget

Läs mer

Investor ABs årsstämma den 12 maj 2015. Dagordningspunkt 16

Investor ABs årsstämma den 12 maj 2015. Dagordningspunkt 16 Investor ABs årsstämma den 12 maj 2015 Dagordningspunkt 16 Styrelsens förslag till riktlinjer för lön och annan ersättning till verkställande direktören och andra medlemmar i ledningsgruppen samt program

Läs mer

ii) deltagarna måste vara kvar i koncernen under en viss angiven tid för att få del av förmånen, och

ii) deltagarna måste vara kvar i koncernen under en viss angiven tid för att få del av förmånen, och Styrelsens för BE Group AB förslag till beslut om: A. Införande av aktiesparplan 2011 samt B. Säkringsåtgärder genom (i) bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om förvärv och överlåtelse av egna aktier

Läs mer

konvertiblerna ska ges ut till en kurs motsvarande deras nominella belopp;

konvertiblerna ska ges ut till en kurs motsvarande deras nominella belopp; STYRELSENS FÖR CAPIO AB (publ) FÖRSLAG TILL BESLUT OM RIKTAD EMISSION AV KONVERTIBLER OCH GODKÄNNANDE AV ETT LÅNGSIKTIGT INCITAMENTSPROGRAM (KONVERTIBELPROGRAM 2016/2021) Styrelsen för Capio AB (publ)

Läs mer

Årlig information enligt FFFS 2007:7

Årlig information enligt FFFS 2007:7 Årlig information enligt FFFS 2007:7 Sammanställning av offentliggjord aktiemarknadsinformation från Nordic Growth Market NGM Holding AB under perioden 20 juni 2006 20 juni 2007. Rapporter 2007-05-24 ÅRSREDOVISNING

Läs mer

Kallelse till årsstämma Betsson AB (publ)

Kallelse till årsstämma Betsson AB (publ) 13 APRIL 2016 PRESSMEDDELANDE Kallelse till årsstämma Betsson AB (publ) Aktieägarna i Betsson AB (publ) kallas till årsstämma torsdagen den 12 maj 2016 kl. 10.00 i salong 6, Filmstaden Sergel SF Bio, Slöjdgatan

Läs mer

ii) deltagarna måste vara kvar i koncernen under en viss angiven tid för att få del av förmånen, och

ii) deltagarna måste vara kvar i koncernen under en viss angiven tid för att få del av förmånen, och Styrelsens för BE Group AB förslag till beslut om: A. Införande av aktiesparplan B. Bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om förvärv och överlåtelse av egna aktier över börs C. Överlåtelse av egna

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I FORESTLIGHT STUDIO AB (PUBL)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I FORESTLIGHT STUDIO AB (PUBL) Pressmeddelande 2012-04-24 KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I FORESTLIGHT STUDIO AB (PUBL) Aktieägarna i Forestlight Studio AB (publ), org. nr 556668-3933 ( Bolaget ), kallas till extra bolagsstämma onsdagen

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Årsstämma i Haldex Aktiebolag (publ) Landskrona, 27 mars 2014

PRESSMEDDELANDE. Årsstämma i Haldex Aktiebolag (publ) Landskrona, 27 mars 2014 PRESSMEDDELANDE Årsstämma i Haldex Aktiebolag (publ) Landskrona, 27 mars 2014 Aktieägarna i Haldex Aktiebolag kallas härmed till årsstämma tisdagen den 29 april 2014 kl 16.00 i bolagets lokaler, Instrumentgatan

Läs mer

2. Konvertiblerna ska ges ut till en kurs motsvarande deras nominella belopp.

2. Konvertiblerna ska ges ut till en kurs motsvarande deras nominella belopp. Styrelsens förslag till långsiktigt incitamentsprogram innefattande beslut om (A) emission av konvertibler, (B) emission av teckningsoptioner samt (C) överlåtelse av teckningsoptioner (punkt 15) Styrelsen

Läs mer

Bolagets skall ha sitt säte i Kista, Stockholms kommun, Stockholms län.

Bolagets skall ha sitt säte i Kista, Stockholms kommun, Stockholms län. Punkt 13: Beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för AVTECH Sweden AB (publ), org.nr. 556568-3108, ( Bolaget ) föreslår att årsstämman skall besluta att ändra bolagsordningen i Bolaget enligt följande:

Läs mer

Investor AB:s ordinarie bolagsstämma den 21 mars 2006

Investor AB:s ordinarie bolagsstämma den 21 mars 2006 Investor AB:s ordinarie bolagsstämma den 21 mars 2006 Dagordningspunkt 16 Angående styrelsens förslag om principer för ersättning och andra anställningsvillkor för bolagsledningen samt om långsiktigt incitamentsprogram

Läs mer

Årsstämma i Securitas AB

Årsstämma i Securitas AB 4 april 2016 Page 1 of 6 Uppdaterad kallelse till årsstämma i Securitas AB med anledning av valberedningens beslut att föreslå sex styrelseledamöter: Årsstämma i Securitas AB Aktieägarna i Securitas AB

Läs mer

BIOINVENT INTERNATIONAL AB (PUBL) STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM

BIOINVENT INTERNATIONAL AB (PUBL) STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM BIOINVENT INTERNATIONAL AB (PUBL) STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM A. Personaloptionsprogram 2013/2017 B. Riktad emission av teckningsoptioner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner för

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AddLife AB (publ)

Kallelse till årsstämma i AddLife AB (publ) Kallelse till årsstämma i AddLife AB (publ) Aktieägarna i AddLife AB (publ), org. nr. 556995-8126, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 1 september 2016, kl 16.00 på IVA:s Konferenscenter, Grev Turegatan

Läs mer