Snöskoter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snöskoter 2017 www.yamaha-motor.se"

Transkript

1 Snöskoter

2 Välkommen till Yamahas värld. Äventyret väntar. Glädjen med vinter. Den sköna känslan med utmaningar, glädjen att få ge sig ut i snön. Och den sköna känslan av att köra en snöskoter med överlägsen teknik, funktion och säkerhet. Oavsett om du tar en kortare tur på egen hand eller antar utmaningar med dina vänner, så har du hela vinterlandskapets möjligheter till härliga upplevelser och utmaningar på din Yamaha snöskoter. Ingen annat fabrikat kan ge dig den harmoni som du känner när du ger dig iväg. Den reagerar direkt på dina signaler, du har full kontroll. Oavsett förhållanden så är din Yamaha snöskoter med på noterna. Varför? Tack vare vår världsledande 4-taktsteknologi som ständigt utvecklas genom innovativa lösningar som ingen annat fabrikat kan matcha. Allt med tanken att du ska få så mycket glädje som möjligt när du kör en Yamaha snöskoter. Bläddra igenom vår broschyr och upptäck våra nya unika modeller Läs mer på

3 High-tech turbo En unik och avancerad turbo-enhet är gjuten i en special-legering för att klara av de tuffa utmaningar och höga temperaturer som den utsätts för. Den har otroligt lätta turbinblad och keramiska lager som garanterar blixtsnabb gasrespons i alla lägen. Tre separata insugsrör Först i världen med ett insugssystem av den här typen som ger omedelbart gas svar, helt utan turbofördröjning. Det är anledningen till att denna Genesis 180 inte känns som någon annan konventionell motor med turbo. Gjutna aluminium kolvar En speciell och avancerad gjutteknik ger otroligt lätta och starka kolvar. Kolvringarna och oljeskrapringen är optimerade i sin form och ger därmed minsta möjliga friktion och samtidigt reduceras blow-by till ett minimum. Oljekylda kolvar Kolvarna kyls av speciella munstycken som sprutar olja på undersidan, för extra kylning och smörjning. Det är unik teknik som ger motorn maximal driftsäkerhet och livslängd. Turbo technology hits the snow De nya häftiga Sidewinder-modellerna tar täten i vårt nya modellprogram för 2017 års säsong. De har den helt nya, revolutionerande 998cc turbo-motorn Genesis 180. Det är helt klart The King-of-Horsepower! Ingen annan standardmodell på marknaden är i närheten av att producera liknande motoreffekt i 180+ hk klassen. Motorn är otroligt stark, tyst och ekonomisk, något som givetvis bara kan förväntas av Yamaha. Det här är teknik på högsta nivå - för dig att uppleva och njuta av. Nytt gjutet grenrör För att få kortaste möjliga väg till turbon har ett speciellt och unikt 3-1 grenrör utvecklats. Grenröret är kopplat till turbon via en speciell vibrationsdämpad koppling. Resultatet ger omedelbart svar på gasen i alla lägen. Nya superstarka vevstakar De nya vevstakarna, speciellt utvecklad för den nya turbo-motorn i superstark och specialbehandlat stål ger minimal friktion och samtidigt optimal styrka och hållbarhet.

4 Top-of-the-line for real top-of-the-hill fun Sidewinder B-TX LE 153 Helt ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga turbomotorn full effekt, oavsett på vilken höjd du befinner dig - under alla förhållanden. Massor av vrid och effekt på alla varvtal, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En total revolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder B-TX LE 153 Smidigt, lättkört chassi - låg vikt med hög styrka Det smidiga Mountain-chassit, som har utvecklats speciellt för Sidewinder-serien, kännetecknas av en lätt aluminiumkonstruktion med en stark triangelutformning som ger låg vikt och hög styrka. Resultatet blir knivskarp smidighet och en perfekt balanserade körning, med dynamik för att passa olika körstilar. Racing Red / Racing Blue Med massor av funktioner och en helt ny turboladdad motor är den här LE-versionen av Sidewinder B-TX 153 en mycket imponerande maskin precis vad du behöver för att vara värst och först upp på fjället. Den här häftiga versionen av Sidewinder B-TX med 153 drivmatta har vår helt nya turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis 180-motor som levererar den högsta effekten av alla och vridmoment, oavsett på vilken höjd du befinner dig. 57 mm Camoplast Powerclawmatta, justerbar fjädring och superfunktionella och lätta FOX FLOAT 3- och EVOL R-stötdämpare ger otrolig komfort och kontroll. En bekväm körställning anpassad för din stil Den smala eluppvärmda dynan, J-handtagen med burkrem och den lätta styrspindeln ger full kontroll över det dynamiska, smidiga chassit. Motstyrning vid skråkörning blir helt naturligt tack vare styrets raka utformning. LE-versionen har också andra anvandbara detaljer som eluppvärmd dyna, backväxel, elstart och hand-/tumvärmare. Asymmetrisk framvagnsupphängning och smal spårvidd En unik egenskap för alla våra nya Sidewinder-modeller är den unika utformningen av fjädringen och skidgeometrin. För framvagnen på B-TX 153 LE har vi valt FOX FLOAT 3 EVOL-stötdämpare, som ger superfina köregenskaper och är perfekta för de krav och utmaningar de ställs inför vid körning i djup snö utanför leden, som är maskinens naturliga plats.

5 Sidewinder X-TX LE 141 Extreme exploration is the name of its game! Ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga turbomotorn full effekt oavsett höjd - under alla förhållanden. Massor av kraft och effekt i hela varvtalsregistret, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En äkta revolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder X-TX LE 141 Asymmetrisk framfjädring med dubbla A-armar En speciell egenskap är den unika framvagnsgeometrin, med asymetriskt monterade övre och undre A-armar. FOX FLOAT EVOL-stötdämpare ger perfekta köregenskaper, och är stabila och kraftiga för att ta mycket stryk vid tuff körning. Racing Red / Racing Blue Du behöver inte hålla dig till leden med högpresterande Sidewinder X-TX LE. Vår nya turboladdade maskin som klarar det mesta och kräver att du kör längre - snabbare! Den nya Sidewinder X-TX LE (Limited Edition) har vår helt nya turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis 180-motor som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjd. Tuff 57 mm Camoplast Powerclaw-matta, justerbar fjädring och högpresterande FOX FLOAT 3 och EVOLstötdämpare ger otrolig komfort och kontroll. Du kommer också att uppskatta många andra finesser, som den eluppvärmda dynan, J-handtagen, låg sportig vindruta, backväxel, elstart och hand-/tumvärme. SR 141 boggiefjädring bak Sidewinder X-TX LE har imponerande justeringsmöjligheter av fjädringen tack vare FOX FLOAT EVOL stötdämparna. Dessutom har den unika boggiefjädringen utvecklats speciellt för de här modellerna för att minska vikten och mängden av ansamlad snö, vilket ger dig perfekt stabilitet och kontroll. Högpresterande Camoplast Powerclawmatta Camoplast Powerclaw-mattan med 57 mm-kamhöjd ger fantastiska prestanda vid extrema förhållanden och har valts speciellt för nya Sidewinder. De extroverta drivhjulens kuggar passar i motsvarande urtag i mattan, och ger enastående grepp och acceleration under alla körförhållanden.

6 Sidewinder X-TX LE 137 Hail another new trail and track warrior Ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga turbomotorn full effekt oavsett höjd - under alla förhållanden. Massor av kraft och effekt i hela varvtalsregistret, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En äkta kraftrevolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder X-TX LE 137 Asymmetrisk framfjädring med dubbla A-armar En speciell egenskap för den här nya maskinen är den unika framvagnsgeometrin med asymetriskt monterade övre och undre A-armar. FOX 1.5 ZERO QS3 dämparna ger suveräna köregenskaper, och är byggda för att tåla hårda utmaningar på leden och vid körning utanför leden. Racing Red Ge dig ut med nya Sidewinder X-TX LE 137. Vår nya turboladdade, ledmaskin frestar dig att köra längre - och snabbare! Den här versionen med kortare drivmatta i Sidewinder X-TX-serien har vår helt nya turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis 180-motor som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjd. Camoplast Back Country-matta med 44 mm kamhöjd, justerbar fjädring och högpresterande FOX stötdämpare ger oslagbar komfort och kontroll. Du kommer också att uppskatta de andra finesserna, som eluppvärmd dyna, styre med J-hooks sportvindruta, elstart, backväxel och hand-/tumvärme. SR 137 boggiefjädring med dubbla dämpare Sidewinder X-TX LE ger dig imponerande möjligheter till smidiga och snabba justeringar tack vare FOX -stötdämparna och torsionsfjädrarna. Gör den mjukare för körning i lössnö - eller styva upp för snabba turer på leden. Mellaninställningar fungerar också - testa lite och anpassa till din egen körstil. Högpresterande Camoplast Back Country-matta Camoplast Back Country-mattan med 44 mm kamhöjd ger suveränt fäste och prestanda under alla förhållanden och har valts speciellt för den här nya Sidewindern. De extroverta drivhjulens kuggar passar i motsvarande urtag mattan och ger enastående grepp och acceleration under alla körförhållanden. Please note, this action image shows a similar model with slight variations to the available specification.

7 Sidewinder B-TX SE 153 Top Technology + Advanced Design = Huge Fun. Ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga turbomotorn full effekt oavsett höjd - under alla förhållanden. Massor av kraft och effekt i hela varvtalsregistret, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En kraftrevolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder B-TX SE 153 Smidigt chassi - med låg vikt och hög styrka ProClimb chassit har utvecklats speciellt för Sidewinderserien. Det är byggt i en lätt aluminiumkonstruktion med triangelformade förstärkningar som ger låg vikt och hög styrka. Resultatet blir knivskarp smidighet och en perfekt balanserade körning, med dynamik för att passa olika körstilar. Frozen Titanium Sidewinder B-TX SE 153 med massor av tekniska finesser, inklusive en ny, turboladdad motor bildar tillsammans en snabb, mångsidig och kompetent maskin. Den här sportiga SE-versionen av Sidewinder X-TX har vår helt nya turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis 180-motor som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjd. Camoplast Back Country-matta med 44 mm kamhöjd, justerbar fjädring och högpresterande FOX FLOAT 3 och EVOL stötdämpare ger otrolig komfort och kontroll. Många andra detaljer är standardutrustning på SE, såsom Mountain-dyna, elstart och hand-/ tumvärmare. En bekväm körställning anpassad för din stil Den bekväma Mountain-dynan, J-hooks styre med burkrem och de lätta styrspindlarna ger i kombination en suverän kontroll över det dynamiska, smidiga chassit. Motstyrning vid skråkörning blir helt naturligt tack vare styrets raka utformning. Asymmetrisk framvagnsupphängning och extra smal spårvidd. En utmärkande egenskap för alla våra nya Sidewindermodeller är den unika utformningen av framvagnen och skidgeometrin. För framvagnen på B-TX 153 SE har vi valt FOX FLOAT 3-stötdämpare, som ger suveräna köregenskaper - de är lätta och robusta och klarar de krav som ställs av mountain och friåkning - maskinens naturliga miljö. Please note, this action image shows a similar model with slight variations to the available specification.

8 Sidewinder X-TX SE 141 Looks like this machine s made for trail blazing! Ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga motorn full effekt oavsett höjd - under alla förhållanden. Massor av kraft och effekt i hela varvtalsregistret, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En kraftrevolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder X-TX SE 141 Asymmetrisk framfjädring med dubbla A-armar En speciell egenskap är den unika framvagnsgeometrin med asymetriskt monterade övre och undre A-armar. FOX FLOAT EVOL dämparna ger suveräna köregenskaper, och är kraftiga nog för att ta mycket stryk både på och utanför leden. Racing Blue and White / Frozen Titanium Med det läckra utseendet och häftiga prestanda, ligger leden där och bara väntar på dig - och din Sidewinder X-TX SE. Vår nya turboladdade maskin ger dig ett övertag på leden - du är värst! Den här fullutrustade versionen av Sidewinder X-TX har vår helt nya turboladdade, direktinsprutade 998 cc Genesis 180-motor som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjd. Camoplast Cobra-matta med 41 mm kamhöjd, justerbar fjädring och högpresterande FOX stötdämpare ger oslagbar komfort och kontroll. Du kommer också att uppskatta andra egenskaper, som den bekväma dynan, styre med J-hooks, låg sportvindruta, backväxel, elstart och hand-/tumvärme. SR 141 boggiefjädring bak Sidewinder X-TX SE ger dig imponerande möjligheter till fjädringsjusteringar tack vare FOX stötdämparna och torsionsfjädrarna. Gör den mjukare för körning i lössnö - eller styva upp för snabba turer på leden. Mellaninställningar fungerar också - justera lite och anpassa till din egen körstil. Camoplast Cobra-drivmatta Camoplast Cobra-matta med 41 mm kamhöjd ger fantastiskt grepp under alla förhållanden och är speciellt utvald för den här nya Sidewinder-versionen. De extroverta drivhjulen greppar in i motsvarande urtag i mattan, och ger enastående grepp och acceleration under alla körförhållanden.

9 Sidewinder M-TX SE 162 Turbo power. Tar dig till nya höjder. Ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den smidiga 3-cylindriga motorn full effekt, oavsett vilken höjd du är på - under alla förhållanden. Massor av kraft och effekt i hela varvtalsregistret, med direkt svar på gasen och ingen turbofördröjning. En äkta revolution i den riktiga 180 hk-klassen. Sidewinder X-TX SE 141 Mountain-chassi med lätta skidspindlar Vårt nya chassi, som har superlätta skidspindlar som tillåter smalare spårvidd utan att kompromissa med den innovativa, högpresterande utformningen av fjädringsgeometrin. Så vikten hålls nere och styrkan uppe. Resultatet är knivskarp smidighet och en perfekt balanserad körning. Racing Blue and White Det här är den extrema lössnömaskinen som alla seriösa friåkare drömmer om. Det bästa som finns att erbjuda, förpackat i en grymt snygg förpackning. Det här vårt flaggskepp. Vår nya Sidewinder-serie gör skäl för namnet och håller verkligen vad den lovar tack vare den revolutionerande turboladdade 998 cc Genesis 180 motorn som levererar toppvärden när det gäller effekt och vridmoment, oavsett höjd eller förhållanden. I kombination med det avancerade Mountain-chassit, fjädringen, drivmattan och skidorna är resultatet imponerande. Givetvis har den en körställning perfekt anpassad för lössnö-körning. Backväxel, elstart och hand-/tumvärmare är självklart standard. En körställning anpassad till fjället Den korta, höga dynan som smalnar av framåt, tillsammans med det höga styret - ger dig utmärkt komfort och kontroll över det smidiga chassit. Motstyrning vid skråkörning blir väldigt naturlig tack vare styrets utformning och position. Individuell framfjädring med dubbla A-armar En utmärkande egenskap för våra Sidewinder-modeller är den unika utformningen av fjädring och skidgeometri. På den extrema M-TX SE 162 har vi monterat FOX FLOAT 3 stötdämpare. Dessa ger utmärkta köregenskaper, med den styrka som krävs för att ta sig an den allra djupaste lössnön och de brantaste fjällsidorna. SIDEWINDER-M-TX-SE

10 Fabulous features for 2-up touring. Upptäck! RSVenture TF 3-cylindrig Genesis -motor med YCC-T och D-MODE Yamahas förfinade 1049 cc, DOHC, 3-cylindriga 4-taktsmotor kombinerar suveräna prestanda och driftsäkerhet med imponerande acceleration, och vårt nya chip-styrda gasreglagesystem (YCC-T) ger ultramjuk kraft genom hela varvtalsregistret. Med det nya, avancerade D-MODE-systemet kan du välja motoreffektläge Sport, Touring eller Entry. RSVenture TF Avancerad bränsleinsprutning och motorstyrning Genesis 4-taktsmotorn har Yamahas avancerade bränsleinsprutningssystem för att reglera bränsleflödet. Resultatet är problemfria, klockrena och bränslesnåla prestanda med utmärkt gasrespons över hela effektområdet, under alla förhållanden. De unika YCC-T och D-MODEsystemen ger ännu bättre motorkontroll för avslappnad körning. Yamaha Blue ProComfort 151 fjädring bak Med revolutionerande EPS servostyrning, justerbart ryggstöd och en mängd andra funktioner ger den här maskinen oöverträffad komfort för 2 personer på riktiga långturer i alla förhållanden. Du kommer att älska kraften i den 3-cylindriga Genesis -motorn med den revolutionerande chip-styrda gasen (YCC-T) och D-MODE-systemet med tre olika effektlägen - och du kan njuta av komforten hos ProComfort-fjädringssystemet. Som om inte allt detta skulle räcka, så ger Yamahas elektriska servostyrning (EPS) en helt fantastisk styrrespons och dämpar slagen i gropiga terräng. ProComfort 151 fjädringen bak är konstruerad för att erbjuda utmärkt passagerarkomfort och undvika genomslag med en eller två åkande. Dessutom underlättar flip-upfunktionen manövreringen, speciellt vid backning. Fjädringens förspänning kan lätt justeras med den bekväma Tri-camfunktionen. Med så många nya funktioner att upptäcka är det väl vara dags att ge sig iväg på en riktig långtur? Unik EPS elektrisk servostyrning. Servostyrning ger enklare, mer avslappnad körning. Ett liten och lätt elektrisk motor ger en optimal progressiv servoassistans så att maskinen blir mer lättkörd och stabil under alla förhållanden. Det skyddar även föraren från slag och stötar på ojämnt underlag och gör det enklare att manövrera maskinen för mer precision.

11 When the going gets tough, this one is up for it! Venture Multi Purpose Genesis Sport Performance 2-cylindrig 4-taktsmotor på 499 cc 4-taktsmotorn är extremt lätt och stark med låg bränsleförbrukning och utmärkt vridmoment och snabb acceleration. Den lätta vevaxeln bidrar till snabb gasrespons och utmärkt acceleration. Oavsett väderförhållande, ger bränsleinsprutningen och det digitala tändningssystemet bästa bränsle-/luftblandning för att motorn alltid ska arbeta med topprestanda. Venture Multi Purpose Bakre ProComfort-fjädring med HPGgascellstötdämpare ProComfort-fjädringen bak är lätt att justera för en eller två personer. Torsionsfjädringen justeras med ett enkelt handgrepp och ett par HPG-gascellsstötdämpare ger hög komfort. Den har även förspänningsjustering i tre lägen samt justerbart kontrollstag. Yamaha Blue Mångsidig och pålitlig, med obeveklig kraft med en extra stor pakethållare är det här den perfekta allroundmaskinen för touring och transporter i alla snöförhållanden. Två personer åker otroligt bekvämt på maskinen tag av passagerarsadeln, och du får ett extra stort utrymme för packning och annan utrustning. Den 406 mm breda mattan ger garanterad dragkraft i den djupaste snö, och de breda skidorna är konstruerade att flyta över snön under alla typer av snöunderlag. Camoplast Ripsaw -matta, 406 mm bred. Camoplast Ripsaw anses vara den bästa originaltillverkade allroundmattan i branschen när det gäller acceleration och fäste. Ripsaw -mattan är resultatet av ett samarbete mellan Yamaha och Camoplast. ProComfort 144-fjädringen bak är idealisk för långa, tuffa turer eftersom den dämpar ojämnheter med utmärkt komfort, medan den höga och breda vindrutan skyddar mot fartvind och yrsnö. Stor pakethållare bak Den stora pakethållaren är en viktig egenskap hos Venture Multi Purpose och innebär att du enkelt får plats med en förvaringsbox som rymmer verktyg eller annan utrustning. Det avtagbara passagerarsätet ger dig ännu mer plats för packning när du kör solo.

12 VK Professional II Total snowdomination För seriösa proffs. 3-cylindrig Genesis 4-takts EFI-motor Den slitstarka och mycket tillförlitliga 3-cylindriga Genesis motorn med EFI, ISC (tomgångsreglering) och effektiva variator-ställningar gör den lättstartad även vid extremt låga temperaturer, och ger mjukare, tystare gång och suverän bränsleekonomi. En stor och välplacerad kylare ger bättre kylning. VK Professional II Pro Comfort-fjädring med Flip upfunktion I det här stötdämparssystemet arbetar två stora (40 mm) stötdämpare oberoende av varandra, vilket hjälper och underlättar föraren att komma fram när terrängen kräver det. Prestandan i djup snö är överlägsen, och boggins Flip-up funktionen är en stor fördel vid backning. Magnetic Bronze / Matt Silver VK Professional II är alltid redo att utmana de tuffaste snöförhållanden. Prestanda och komfort bekräftar att detta är världens mest ansedda bruksmaskin. Den stora 1049 cc EFI-motorn med hög effekt- och högt vridmoment kombineras med specialkalibrerade variator-inställningar som ger mjukare gång, ökad transportkapacitet och nära nog obegränsade kraftresurser. Vår unika konfiguration av nya motorn och luftfilterboxen har medfört att vi förnyat motorhuv, bränsletank, dyna och vindruta - för optimal förarergonomi och åkkomfort. Välj de tuffa, stabila köregenskaperna hos nya VK Professional II och du kommer att dominera snön. Camoplast Cobra drivmatta med låg friktion Den breda och lätta Camoplast Cobra-mattan med låg friktion ger utmärkta flytegenskaper i snö, och har extroverta drivhjul och 38 mm kamhöjd. Drivhjulen greppar in i motsvarande urtag i mattan och arbetar som en kugghjulsmekanism, vilket ger bättre grepp och framdrivningsförmåga, speciellt i djup snö och vid tunga transporter. Ny vindavvisande utformning av ruta och motorhuv Den här maskinen är byggd för de mest krävande förhållanden, så därför har den en stor vindruta med invändigt monterade backspeglar samt en strömlinjeformad motorhuv som skyddar förare och passagerare från fartvind och snö. De kraftiga strålkastarna är formgivna för att inte sättas igen av snön.

13 VK540V We re-invented a legend. Och gjorde den ännu bättre. Yamahas uppdaterade 2-cylindriga 2-taktsmotor på 535 cc Den här ytterst pålitliga motorn har byggts om och har nu en eluppvärmd Flat-slide förgasare, mappad DC-tändning, Autolube smörjsystem och högre (400W) elektrisk effekt for belysning och tillbehör. Resultatet är en tystare, renare, mer ekonomisk motor med bättre prestanda och gasrespons. VK540V Helt ny utformning av tunnel, motorhuv och dyna förbättrar köregenskaperna Det nya utformningen är modern och ger också bättre komfort. Den nya tunneln och de nya fotstöden skyddar mot snöpackning, medan den stora dynan och styret med burkrem bidrar till smidigare hantering och bekvämare körning. Den nya vindrutan och huven med vindavledare håller också yrsnön borta. Orange / Black / White Uppdaterad på alla sätt, från motor till matta och skidor, ger sig helt nya VK540V lätt i kast med världens tuffaste förhållanden på ett än mer övertygande sätt än den legendariska föregångare. Den här otroliga maskinen ger oöverträffade dragprestanda i djup snö i en renare, mer ekonomisk och i ett ännu mer driftsäkert utförande. ProComfort bakfjädring med dubbla stötdämpare Den nya Pro Comfort-fjädringen på VK540V har två, separatverkande stötdämpare. Förspänningen på torsionsfjädrarna är lätt att justera för tyngre arbeten eller för två åkande tack vare den enkla tri-cam-justeringen. Dessutom är boggins flip-up-funktion en stor fördel vid backning i djup snö. Ny utformning av chassi, fjädring och motorhuv Kraftfullare och mer responsiv motor. Ny högoch lågväxellåda med backväxel Nya skidor och ny drivmatta. Ny tunnel och nya fotplattor - alla dessa uppdateringar ger tillsammans ännu bättre skydd och komfort för förare och passagerare. utforska världsbästa nya VK540V. Legenden är pånyttfödd - men bättre. Cobra WT -drivmatta - 1,5 /38 mm kamhöjd För en maskin som ska leva upp till sitt rykte och sin förmåga att utan problem ta sig fram i snön och i de tuffaste förhållandena är bara det bästa gott nog. Så på nya VK540V är den lätta men robusta boggien anpassad till Cobra WT mattan med 1,5 /38 mm kammar.

14 SRX 120 Den är tuff precis som pappas skoter! Yamaha 4-takts toppventilsmotor SRX 120,s 123 cc toppventilmotor med pålitlig transistortändning är kompakt och välbalanserad. Monterad lågt i chassiet, precis som på en stor modell. Den har en jämn gång och är tyst och ekonomisk, och som en större Yamaha fyrtaktsmotor, så den är garanterat tillförlitlig. Maxhastigheten är begränsad till ca 13 km/h. SRX 120 Justerbar bakfjädring Bakfjädringen ger bekväm körning och kan justeras i tre lägen, så SRX 120 kan växa i takt med barnet! Bakfjädringen ger en skön och behaglig körning, och slaglängden på 100 mm gör att fjädringen på SRX 120 är jämförbar med en fullstor modell. Yamaha Blue Visst är den häftig, men den är inte bara en leksak. SRX 120 ser ut och känns som en fullstor Yamaha, så det är en perfekt introduktion för den yngre generationen till den spännande och roliga snöskoterupplevelsen. Framfjädring med dubbla A-armar SRX 120 är gjord för att unga förare ska bekanta sig med den härliga känslan av att ha kontroll över maskinen. Den viktiga framfjädringen har i princip samma utformning som på en fullstor Yamaha-snöskoter. Konstruktionen ger minimalt med slag i styret ger snabb kurvtagning med minsta möjliga belastning på styret och föraren. Den här sportiga maskinen har dessutom samma mekaniska lösningar som sina större syskon, från den kompakta motorn och de lättmanövrerade bromsarna till styrning, fjädring och matta, och den är precis som en riktig snöskoter. När det blir dags att gå över till en fullstor Yamaha kommer det att gå enkelt och kännas naturligt. Under tiden ger SRX 120 mycket nöje i snön för hela familjen och de lär älska den. Camoplast -matta Som sagt är SRX 120 ingen leksak även om den är gjord för barn, så den har en ordentlig Camoplast-matta som ger bra grepp i snön. För att den ska ha bästa grepp och minimal understyrning i kurvorna har den dessutom specialutformade klackar (17,5 mm höga) och samma utformning på mattan som på de fullstora modellerna.

15 Specifications Specifications Motor Sidewinder B-TX LE 153 Sidewinder X-TX LE 141 Sidewinder X-TX LE 137 Sidewinder B-TX SE 153 Typ/Slagvolym 4-takts / 998cc 4-takts / 998cc 4-takts / 998cc 4-takts / 998cc Cylindrar 3-cylindrig 3-cylindrig 3-cylindrig 3-cylindrig Kylning vätskekylning vätskekylning vätskekylning vätskekylning Borrning och slag 80,0 mm x 66,2 mm 80,0 mm x 66,2 mm 80,0 mm x 66,2 mm 82,0 mm x 66,2 mm Insugssystem Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd Tändsystem Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd Insugsutförande 2 ventiler 2 ventiler 2 ventiler 2 ventiler Avgassystem 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak Koppling / växellåda Broms system Fjädring YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Radial Master Cylinder Hydraulic Brake / Light Weight Disc on Drive Shaft YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Radial Master Cylinder Hydraulic Brake / Light Weight Disc on Drive Shaft YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Radial Master Cylinder Hydraulic Brake / Light Weight Disc on Drive Shaft YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Hydraulisk skivbroms med radiell huvudcylinder / Bromsskivan monterad på drivaxeln. Fjädringssystem fram SRV-M New Spindle SRV-M New Spindle SRV SRV-M New Spindle Främre stötdämpare FOX Float 3 EVOL FOX Float 3 EVOL FOX 1.5 ZERO GS3 FOX Float 3 Fjädringsväg fram 177 mm 177 mm 254 mm 177 mm Fjädringssystem bak Dual Shock SR 153 Springless Dual Shock SR 141 Springless Dual Shock SR 137 Torsion Dual Shock SR 153 Springless Bakre stötdämpare FOX Float 3 /FOX Float 3 EVOL R FOX Float 3 /FOX Float 3 EVOL R Alu. HP Gas/FOX Float 3 EVOL R Alu.HP Gas/ FOX Float 3 Fjädringsväg bak 394 mm 368 mm 343 mm 394 mm Mått/Dimensioner Totalhöjd mm mm mm mm Totallängd mm mm mm mm Totalbredd mm mm mm mm Drivmatta (tum) B x L x H 15 tum x 141 tum x 2,25 tum 15 tum x 141 tum x 2,25 tum 15 tum x 137 tum x 1,75 tum 15 tum x 153 tum x 1,75 tum Drivmatta (mm) B x L x H 381 mm x mm x 57 mm 381 mm x mm x 57 mm 381 mm x mm x 44 mm 381 mm x mm x 44 mm Mattyp Camoplast Power Claw 2,25 Camoplast Power Claw 2,25 Camoplast Backcountry 1.75 Camoplast Backcountry 1.75 Spårvidd cc 978-1,080 mm justerbart 978-1,080 mm justerbart 1,067-1,092 mm justerbart 978-1,080 mm justerbart Bränsletanksvolym 37,0 L 37,0 L 37,0 L 37,0 L Utrustning Elektrisk standard standard standard standard Backväxel standard standard standard standard Hand/tum-värmare standard standard standard standard Strålkastareffekt (W), typ 60/55W H4 Halogen 60/55W H4 Halogen 60/55W H4 Halogen 60/55W H4 Halogen Likströmsuttag standard standard standard Motor Sidewinder X-TX SE 141 Sidewinder M-TX SE 162 RSVenture TF Venture Multi Purpose Typ/Slagvolym 4-takts / 998cc 4-takts / 998cc 4-takts / 1 049cc 4-takts / 499cc Cylindrar 3-cylindrig 3-cylindrig 3-cylindrig 2-cylindrig Kylning vätskekylning vätskekylning vätskekylning vätskekylning Borrning och slag 80,0 mm x 66,2 mm 82,0 mm x 66,2 mm 82,0 mm x 66,2 mm 77,0 mm x 53,6 mm Insugssystem Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd Turbo boosted 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd 41 mm Mikuni x 3, bränsleinsprutning, vätskevärmd 43 mm KEIHIN x 2, bränsleinsprutning, vätskevärmd Tändsystem Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Digital T.C.I. w/t.p.s. Insugsutförande 2 ventiler 2 ventiler 2 ventiler 3 ventiler Avgassystem 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak 2 ventiler, Avgasutblås bak Koppling / växellåda Broms system Fjädring YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Hydraulisk skivbroms med radiell huvudcylinder / Bromsskivan monterad på drivaxeln. YVXC, YSRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Hydraulisk skivbroms med radiell huvudcylinder / Bromsskivan monterad på drivaxeln. YVXC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel, Kedjehus och kåpa i magnesium Hydraulisk, 2-kolvsok i aluminium, Ventilated Disc, Manuell parkeringsbroms YXRC, Variabel utväxling, Elektronisk backväxel Hydraulisk, 2-kolvsok i aluminium, Lätt ventilerad bromsskiva, Manuell parkeringsbroms Fjädringssystem fram SRV SRV-M New Spindle Delade, Dubbla A-armar Delade, Dubbla A-armar Främre stötdämpare FOX Float 3 FOX Float 3 KYB, 36 mm Piston, H.P.G., Aluminium 36 mm Piston H.P.G., Aluminium Fjädringsväg fram 254 mm 177 mm 219 mm 208 mm Fjädringssystem bak Dual Shock SR 141 Torsion Dual Shock SR 162 Springless ProComfort w/flip Up Rails ProComfort 144 Bakre stötdämpare Alu.HP Gas/FOX Float 3 Alu. HP Gas / FOX Float 3 KYB, 36 mm Piston, H.P.G., Aluminium / KYB, 36 mm Piston, H.P.G., Aluminium Fjädringsväg bak 368 mm 419 mm 351 mm 313 mm Mått/Dimensioner 36 mm Piston, H.P.G., Aluminium / 36 mm Piston, H.P.G., Aluminium Totalhöjd mm mm mm mm Totallängd mm mm mm mm Totalbredd mm mm mm mm Drivmatta (tum) B x L x H 15 tum x 141 tum x 1,6 tum 15 tum x 162 tum x 3,0 tum 15 tum x 151 tum x 1,25 tum 16 tum x 144 tum x 1,25 tum Drivmatta (mm) B x L x H 381 mm x mm x 41 mm 381 mm x mm x 76 mm 381 mm x mm x 31,8 mm 406 mm x mm x 32 mm Mattyp Camoplast Cobra 1,6 Camoplast Power Claw 3.0 Camoplast Back Country Camoplast Back Country Spårvidd cc 1,067-1,092 mm justerbart mm justerbart mm mm Bränsletanksvolym 37,0 L 37,0 liter 34,6 liter 36,0 liter Utrustning Elektrisk standard standard standard standard Backväxel standard standard standard standard Hand/tum-värmare standard standard standard, 9-vägs, Justerbar, Separate, Passenger Grip Heating Standard Strålkastareffekt (W), typ 60/55W H4 Halogen 60/55W H4 Halogen 60/55W Halogen x 2 60/55W Halogen x 2 Likströmsuttag standard standard standard standard standard, 9-vägs, Justerbar, Inkopplingsbar sidokontroll vänster

16 Specifications VK Professional II VK540V SRX 120 Motor Typ/Slagvolym 4-takts / 1 049cc 2-takts / 535cc 4-takts / 123cc Cylindrar 3-cylindrig 2-cylindrig 1-Cylinder Kylning vätskekylning Axialfläkt Luftkylning Borrning och slag 82,0 mm x 66,2 mm 73,0 mm x 64,0 mm 56,0 mm x 50,0 mm Insugssystem 41 mm Mikuni x 3, med BRG, bränsleinsprutning, vätskevärmd Mikuni TM33 Flat Slide x 1,with double heaters B-18 Mikuni TM33 Flat Slide x 1 Tändsystem Digital T.C.I. w/t.p.s. DC-CDI Transistorized Insugsutförande 2 ventiler Kolv reedventiler 1-valve Avgassystem 2 ventiler, Avgasutblås bak Kolv 1-valve Koppling / växellåda YVXC, Variabel utväxling, Hög/Låg/Back-transmission YXRC, Variabel utväxling, Hög/Låg/Back-transmission centrifugal- automatisk, Kedja Broms system Hydraulisk, 4-kolvsok i aluminium, Lätt ventilerad bromsskiva, Manuell parkeringsbroms Mekanisk skiva Adjustable band Fjädring Fjädringssystem fram Delade, Dubbla A-armar Teleskopstag Dubbla A-armar Främre stötdämpare Hydraulic, Gas Cell Hydraulic Hydraulic Fjädringsväg fram 161 mm 150 mm 76 mm Fjädringssystem bak ProComfort w/flip Up Rails ProComfort w/flip Up Rails Slide-rail, torsion spring Bakre stötdämpare KYB, 40 mm Piston, H.P.G. center & rear Hydraulic, Gas Cell rear & center N/A Fjädringsväg bak 287 mm 278 mm 114 mm Mått/Dimensioner Totalhöjd mm mm 787 mm Totallängd mm mm mm Totalbredd mm mm 876 mm Drivmatta (tum) B x L x H 20 tum x 154 tum x 1,5 tum 20 tum x 154 tum x 1,5 tum 10 tum x 68 tum x 0,69 tum Drivmatta (mm) B x L x H 500 mm x mm x 38 mm 500 mm x mm x 38 mm 254 mm x mm x 18 mm Mattyp Camoplast Cobra WT Camoplast Cobra WT Camoplast Block Pattern Spårvidd cc 990 mm 960 mm 780 mm Bränsletanksvolym 44,6 liter 44,0 liter 1,7 liter Utrustning Elektrisk standard standard N/A Backväxel standard standard N/A Hand/tum-värmare standard, 9-vägs, Justerbar, Separat/justerbart handtag för passagerare med värme standard standard N/A Strålkastareffekt (W), typ 60/55W Halogen x 2 60/55W Halogen x 2 12V/55W Likströmsuttag standard N/A N/A

17 Dealer Distributor Company Name. Address line 1 Address line 2 Postal code Country Phone number Disclaimer: All information in this catalogue is given for general guidance only and is subject to change without prior notice. Photographs may show boats being driven by professionals and no recommendation or guidance in respect of safe operation or style of use is intended or implied by the publication of these images. Always respect the local maritime regulations. Always wear the recommended personal floatation device and safety equipment when boating. Printed on chlorine-free paper. MAR-RB-OE-EU-EN16

Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt!

Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt! Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt! Den här Sidewinder-snöskotern är ännu ett kraftpaket som alla seriösa friåkare drömmer om, perfekt vid körning i lössnö och branta backar. Den bästa

Läs mer

Snöskoter 2017

Snöskoter 2017 Snöskoter 2017 www.yamaha-motor.se Välkommen till Yamahas värld. Äventyret väntar. Glädjen med vinter. Den sköna känslan med utmaningar, glädjen att få ge sig ut i snön. Och den sköna känslan av att köra

Läs mer

Snöskoter 2018

Snöskoter 2018 Snöskoter 2018 www.yamaha-motor.se 50-års erfarenhet ger dig mer! Upptäck nöjet med vinter och snö. Njut av äventyr i naturen. Utmana dig själv och din erfarenhet. Upptäck nöjet och känslan som du faktiskt

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

Lättare, snabbare, kvickare: den ultimata YZ

Lättare, snabbare, kvickare: den ultimata YZ Lättare, snabbare, kvickare: den ultimata YZ Snabbare och mer responsiv är 2014 års resultatet av all vår kunskap, erfarenhet och intensiva passion för motocross Detta är det ultimata. Nya är kraftigt

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

MAKING HEAVY DUTY EASIER

MAKING HEAVY DUTY EASIER MAKING HEAVY DUTY EASIER VI PRESENTERAR Q SOLUTIONS FRÅN NKT CABLES ETT STORT STEG FÖR KVALITETEN I ARBETSLIVET Q-solutions utgör ett innovativt sätt att förbättra säkerheten och effektivisera för installatörer.

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Snöskoter 2013

Snöskoter 2013 Snöskoter 2013 www.yamaha-motor.se Yamahas fördelar 2-9 Nöjet med vinter och snö, nöjet med spännande utmaningar, nöjet att ge sig ut på fjället. Känslan av komplett förtroende. Oavsett om du ger dig ut

Läs mer

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER 4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER Rörlig Mångsidig Produktiv Miljöansvar www.lundberghymas.se SE MASKIN FRÅN ARBETSPLATS TILL ARBETSPLATS. EGENSKAP 1 RÖRLIGHET Det är lekande lätt att manövrera

Läs mer

Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200. Lyftkraft. Linde Material Handling

Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200. Lyftkraft. Linde Material Handling Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200 Lyftkraft. Linde Material Handling Att vara professionell är att tillhandahålla mer än bara lösningen på problemet.

Läs mer

Introduktion 7-manna fotboll

Introduktion 7-manna fotboll Introduktion 7-manna fotboll Snart är det dags att ta steget från att spela 5-manna till att spela 7-manna fotboll. Skillnaden kommer att vara ganska stor och vi kommer därför att starta prata om detta

Läs mer

Skillnaden. Uppgraderingsprogram för Bv206

Skillnaden. Uppgraderingsprogram för Bv206 Skillnaden Uppgraderingsprogram för Bv206 Världsberömda egenskaper anpassade efter dina behov Ett fordons förmåga att lösa sina uppdrag beror på dess egenskaper och prestanda. Något som oåterkalleligen

Läs mer

Drivaggregat & trappklättrare

Drivaggregat & trappklättrare Drivaggregat & trappklättrare Alber viaplus - det enkla sättet att köra Rea Azalea Alber viaplus ger vårdaren den hjälp som behövs för att skjuta på rullstolen utan ansträngning. Den automatiska bromsfunktionen

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg GÅNGHJÄLPMEDEL Rollator King Med en kapacitet att bära 295 kg är denna rollator en av de starkaste. Samtidigt är den funktionell för brukaren och har en lätt och diskret design. Den kan stadigt föras igenom

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 STEEL, CLASSIC, LIMITED 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är, Classic. 520 är känd som en driftssäker arbetshäst

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL Katarina Neiman Hedensjö Hej! Cirkus Ungefär och Cirkus Exakt Det är första veckan på sommarlovet och Julia ska gå i cirkusskola. Julia älskar allt som har med cirkus att göra.

Läs mer

Mätningar på op-förstärkare. Del 3, växelspänningsförstärkning med balanserad ingång.

Mätningar på op-förstärkare. Del 3, växelspänningsförstärkning med balanserad ingång. Mätningar på op-förstärkare. Del 3, växelspänningsförstärkning med balanserad ingång. Denna gång skall vi titta närmare på en förstärkare med balanserad ingång och obalanserad utgång. Normalt använder

Läs mer

Bruksanvisning UCR-100

Bruksanvisning UCR-100 381R912-A Bruksanvisning S UCR-100 Introduktion Läs alltid noggrant igenom bruksanvisningen innan ni använder enheten för första gången. Följ alla instruktioner och varningar. Enheten får ej utsättas för

Läs mer

Scoot Boot - frågor & svar

Scoot Boot - frågor & svar Scoot Boot - frågor & svar Hur vet jag att jag har rätt storlek? När du satt på bootsen så försöker du rotera på dem. Vrid på bootsen åt båda håll. Om de rör sig MINDRE än 5 mm så bör din Scootboot ha

Läs mer

En bok om mig Veronica Larsen

En bok om mig Veronica Larsen En bok om mig Veronica Larsen Tack mamma och pappa för att jag finns 2011 Veronica Larsen En bok om mig September 1985 föddes jag, Veronica Paulina Maria Larsen. Det här är en bok om vad som varit viktigt

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

LASTSLÄDAR SPECIFIKATION. Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö.

LASTSLÄDAR SPECIFIKATION. Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö. PICKUPS SPECIFIKATION Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö. Upplever du att det är svårt att komma åt all last på flaket? Vi har lösningen:

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan ww.sorselestugan.se Vi på Sorselestugan tillverkar flytbryggor av bästa kvalité. Väljer du en produkt från oss får du ta del av över trettio års kunskap inom

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila

Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila Projekt benböj på olika belastningar med olika lång vila Finns det några skillnader i effektutveckling(kraft x hastighet) mellan koncentriskt och excentriskt arbete på olika belastningar om man vilar olika

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet? Namn: Mia Hanström Resa: Italien Chianti Datum: 26/4-3/5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock 2005-01-31 Hävarmen Kurs: WT0010 Peter Kock Handledare: Jan Sandberg Sammanfattning Om man slår upp ordet hävarm i ett lexikon så kan man läsa att hävarm är avståndet mellan kraften och vridningspunkten.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Rimito (Finland) 9.12.2011

Rimito (Finland) 9.12.2011 PRESSMEDDELANDE 1 Rimito (Finland) 9.12.2011 Silver Wolf Mångsysslaren TerhiTec Oy:s nya Silver Wolf 510 serie sätter den nya standarden för aluminiumbåtarnas köregenskaper, komfort och trygghet i 5 metersklassen.

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

Repetitivt arbete ska minska

Repetitivt arbete ska minska Repetitivt arbete ska minska Ett repetitivt arbete innebär att man upprepar en eller några få arbetsuppgifter med liknande arbetsrörelser om och om igen. Ofta med ett högt arbetstempo. Ett repetitivt arbete

Läs mer

Sveriges nöjdaste fastighetsägare. Ett sätt att öka resultatet?

Sveriges nöjdaste fastighetsägare. Ett sätt att öka resultatet? Sveriges nöjdaste fastighetsägare. Ett sätt att öka resultatet? Det låter helt enkelt för bra för att vara sant. Det är den vanligaste kommentaren när vi berättar om Ecopilot. En innovation som fungerar

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Cubola Cubolas exklusiva uteplatstak utmärker sig genom sin eleganta och moderna design. Cubola är det första solskyddssystem som gör sitt skyddsarbete

Läs mer

Att vara en del av Tandlaget

Att vara en del av Tandlaget Trygg tandvård ATT VARA EN DEL AV TANDLAGET Att vara en del av Tandlaget Oavsett om du jobbar på eller kommer till Tandlaget som patient så är du en del av vårt lag. För att hela vårt lag ska må bra har

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

NYHET! Tappa inte huvudet! Upptäck Whiplash-skyddet som gör 10 bilar av 10 bekvämare!

NYHET! Tappa inte huvudet! Upptäck Whiplash-skyddet som gör 10 bilar av 10 bekvämare! NYHET! Tappa inte huvudet! Upptäck Whiplash-skyddet som gör 10 bilar av 10 bekvämare! Några som redan provat: Daniel Vitén, Västerås, rehabkonsult och landslagstränare för Sveriges skridskojuniorer. Kör

Läs mer

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN För dig som är valutaväxlare Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN MARS 2016 DU MÅSTE FÖLJA LAGAR OCH REGLER Som valutaväxlare ska du följa

Läs mer

... säker på sin plats!

... säker på sin plats! ... säker på sin plats! Hunden är människans bästa vän...... och vänner ska man vara rädd om. Att ta med sig hunden i bilen är något de flesta av oss gör, men på vilket sätt och hur planerar vi för att

Läs mer

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 skolplan 2012 2015 Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 Nulägesbeskrivning Den kommunala förskolan, grundskolan och gymnasieskolan i Svedala kommun har en gemensam verksamhetsidé. Syftet med verksamhetsidén

Läs mer

GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL LUFTKONDITIONERING ÄR EN GRUNDLÄGGANDE KOMPONENT FÖR BEKVÄMLIGHET MEN ÄVEN FÖR DIN SÄKERHET. Luftkonditioneringssystemet

Läs mer

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT.

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. Utskurna hål för is, vask m.m. Utskurna hål för is, vask m.m. Täckta sidor. Speed rack. Hylla. Barmaster. Ett nytt, oerhört flexibelt, barsystem

Läs mer

Manual Gamla Akka-plattan

Manual Gamla Akka-plattan Manual Gamla Akka-plattan Manual för Akkaplattan Figur 1 1. 1. Uttag för laddare. Akkaplattan bör stå på laddning när den inte används men inte under för långa perioder dvs. flera veckor i sträck. Figur

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma.

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma. Goda Exempel Salaortens Ryttarförening Salaortens Ryttarföreningen kände att de ville kunna hjälpa till på något sätt hösten 2015 då det kom så många barn från bl.a. Syrien. -Vi kände att den miljö som

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Abstrakt. Resultat. Sammanfattning.

Abstrakt. Resultat. Sammanfattning. Abstrakt Bakgrund. Inom idrotten strävar många atleter att förbättra sin maximala förmåga i styrka i ett antal övningar med olika redskap. Min frågeställning har varit: Kan en pension på 66 år förbättra

Läs mer

SCB92MFX5. classic 90 CM SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN

SCB92MFX5. classic 90 CM SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN SCB92MFX5 90 CM SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A STORA UGNEN - A LILLA UGNEN EAN13: 8017709087388 Gashäll med 5 brännare Vänster bak: 1,75 kw Vänster

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8]

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] & Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] Det bästa sättet att sitta ergonomiskt är att hålla kroppen i rörelse. Låter det konstigt? Det är det inte. Plus[6] med FreeFloat-meka nism uppmuntrar till

Läs mer

Ski-Doo Summit X 850 E-tEC

Ski-Doo Summit X 850 E-tEC Ski-Doo Summit X 850 E-tEC Generation 4 TEXT & FOTO STEFAN SUND Det gäller att tänka lite utanför boxen när man vill ta ett stort steg framåt. The REVolution startade som alla vet 2003, vilket man sedan

Läs mer

Anhörigas upplevelser av en hjärtstoppssituation och att själv bli omhändertagen ett vårdande förhållningssätt inom ambulanssjukvård

Anhörigas upplevelser av en hjärtstoppssituation och att själv bli omhändertagen ett vårdande förhållningssätt inom ambulanssjukvård Anhörigas upplevelser av en hjärtstoppssituation och att själv bli omhändertagen ett vårdande förhållningssätt inom ambulanssjukvård Tobias Creutz & Johan Pettersson Georgii Examensarbete på magisternivå

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare

rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare För att kunna njuta av livet till sjöss krävs att vi alla värnar om miljön och att vi kan lita på vår egen och andras förmåga att hantera

Läs mer

BREDDGRAD 64 RIKTIG FRIHET

BREDDGRAD 64 RIKTIG FRIHET BREDDGRAD 64 Långa vintrar med mycket snö och minusgrader. Milsvida skogar och stora öppna ängar med bergen i bakgrunden. Vi är på breddgrad 64, vi är i Norrland. Här har vi funnits och byggt Sveriges

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton

Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton OPBM10K Egenskaper 1.1 Tillverkare Mitsubishi 1.2 Modellbeteckning OPBM10K 1.3 1.4 1.5 Drivmedel (batteri, diesel, LP gas, bensin) Förarens placering (gång, stående,

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: 90 42 040. Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.

Bruksanvisning. Elverk Art.: 90 42 040. Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg. Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 040 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Snöskoterutvecklingen genom åren 1970-2010

Snöskoterutvecklingen genom åren 1970-2010 Snöskoterutvecklingen genom åren 1970-2010 1970-1975 ÅRSMODELL 1970 1975 MOTORTYP, ant. cyl. typ av kylning Effektuttag / L-cylindervolym 1 cyl 2-takt, FC 275-350 cm 3 100 % FC 12-18, upp till 70 km/tim

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>>

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>> SP Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetare med känsla för siffror Möjligheten att läsa affärsjuridik, redovisning och företagsekonomi var det som lockade mig till Kungshögaskolan i Mjölby. Numera är

Läs mer

TILLBEHÖR: SUZUMAR GUMMIBÅTAR. Prata med din återförsäljare för en komplett tillbehörslista!

TILLBEHÖR: SUZUMAR GUMMIBÅTAR. Prata med din återförsäljare för en komplett tillbehörslista! 2015 S U Z U M A R G U M M I B Å T A R SUZUMAR GUMMIBÅTAR För sommarens utflykter och familjenöjen är Suzumar gummibåtar utmärkta. Dessa suveränt smidiga båtmodeller kombinerade med Suzukis 4-takts utombordsmotorer

Läs mer

Kondition + spänstträning, 1-2 pass/vecka

Kondition + spänstträning, 1-2 pass/vecka Hej! För att underhålla och bibehålla formen du kämpat dig till under vintern och våren gäller det att hålla igång även under sommaren. Vad som är bra är att det räcker med 2 pass i veckan för att just

Läs mer

YAmAhA sidewinder m-tx le 153 EftErlängtad modell äntligen här

YAmAhA sidewinder m-tx le 153 EftErlängtad modell äntligen här YAmAhA sidewinder m-tx le 153 EftErlängtad modell äntligen här TEXT MAgNUS VEDIN FOTO STEFAN SUND Den var saknad förra säsongen men nu är ordningen återställd! Yamahas nya Sidewinder-modeller slog sig

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

STA13XL2 60 CM DISKMASKIN MED LUCKA OCH HANDTAG I ROSTFRITT STÅL ENERGIMÄRKNING: A+++

STA13XL2 60 CM DISKMASKIN MED LUCKA OCH HANDTAG I ROSTFRITT STÅL ENERGIMÄRKNING: A+++ 60 CM DISKMASKIN MED LUCKA OCH HANDTAG I ROSTFRITT STÅL ENERGIMÄRKNING: A+++ EAN13: 8017709166526 Anti fingerprint Handtag i Opera design Plats för 13 kuvert 9 program (varav 4 snabbprogram): Avspolning,

Läs mer

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6.

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. Boken om Teknik Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. PROVLEKTION: Teknikens arbetssätt att göra på riktigt Följande provlektion är ett utdrag ur Boken om Teknik. Uppslaget som är hämtat

Läs mer

SFP3900X. Funktioner. classic 90 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS ROSTFRITT STÅL ANTIFINGERPRINT ENERGIKLASS: B

SFP3900X. Funktioner. classic 90 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS ROSTFRITT STÅL ANTIFINGERPRINT ENERGIKLASS: B SFP3900X 90 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS ROSTFRITT STÅL ANTIFINGERPRINT ENERGIKLASS: B EAN13: 8017709184452 Ugnsvolym: Netto: 77 liter Brutto: 90 liter Temperatur: 30-280ºC Digital display Easyguide

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om kursplan, behörighet D1 och D (konsoliderad elektronisk utgåva);

Transportstyrelsens föreskrifter om kursplan, behörighet D1 och D (konsoliderad elektronisk utgåva); Transportstyrelsens föreskrifter om kursplan, behörighet D1 och D (konsoliderad elektronisk utgåva); beslutade den 16 februari 2011. Ändringar införda t.o.m TSFS 2012:56. TSFS 2011:24 Konsoliderad elektronisk

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Professionell Bilinredning Volkswagen Caddy Transporter Crafter Gör en bra bil bättre. Nu har du hittat din bil. Det som kommer att vara ditt kanske viktigaste arbetsredskap flera år framöver. Men bilen

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll (Uppdaterat den 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll När man blir 14-15 år

Läs mer

Disclosure. SOMP-I skapades av Kristina Persson. SOMP-I ägs av Barnens rörelsebyrå Kristina Persson & Kine Johansen är delägare i företaget

Disclosure. SOMP-I skapades av Kristina Persson. SOMP-I ägs av Barnens rörelsebyrå Kristina Persson & Kine Johansen är delägare i företaget Disclosure SOMP-I skapades av Kristina Persson SOMP-I ägs av Barnens rörelsebyrå Kristina Persson & Kine Johansen är delägare i företaget Fördelen med standardiserade metoder Mer information jämfört med

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Utforska rymden med iphone

Utforska rymden med iphone Utforska rymden med iphone 7 Indentifiera planerer, stjärnor och stjärntecken 7 Styr genom att bara peka telefonen mot himlen 7 Hitta rymdstationen ISS Utforska rymden med hjälp av din ios-pryl Oavsett

Läs mer

Aktiv väntan asylsökande i Sverige (SOU 2009:19)

Aktiv väntan asylsökande i Sverige (SOU 2009:19) Till: Justitiedepartementet 103 33 Stockholm REMISSYTTRANDE Aktiv väntan asylsökande i Sverige (SOU 2009:19) SABOs synpunkter Inledning SABO har i tidigare remissyttranden, senast över betänkandet Försörjningskrav

Läs mer

Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn?

Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn? Räkna ut strömmen på en pump i en borra Postad av Tommy - 15 apr 2015 20:48 Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn?

Läs mer