God Jul & Gott Nytt år! Bladet. Hej Köping!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "God Jul & Gott Nytt år! Bladet. Hej Köping!"

Transkript

1 B I n f o f r å n K ö p i n g s B o s t a d s God Jul & Gott Nytt år! Bladet A B December 2008 Ny VD I slutet av november utsåg styrelsen för våra bolag Fredrik Millertson som VD efter Anders Nordqvist, som går i pension. Fredrik Millertson är 43 år och har arbetat på ÖBO under 22 år, de senaste åren som förvaltningschef. Fredriks breda erfarenhet från fastighetsbranschen gör honom mycket lämplig som VD för våra bolag, berättar Elizabeth Salomonsson, styrelseordförande. Vi var överens inom rekryteringsgruppen och vårt val känns helt i linje med våra krav på en ny VD. Från styrelsens sida vill vi också framföra vårt varma tack till Anders, som varit VD sedan år 1996 och nu avgår med pension. Bo bra och lite till Anno 1917 Hej Köping! Jag ser med stor tillförsikt och spänning fram emot att börja på Köpings Bostads AB, första arbetsdagen blir direkt efter årsskiftet. I dagsläget arbetar jag som förvaltningschef på det kommunala bostadsföretaget i Örebro, där jag varit anställd sedan Under åren har jag haft möjligheten att växa inom företaget, första åren som drifttekniker, därefter som driftchef för hela bolaget. Hösten -98 fick jag förmånen att starta ÖBOs utförarorganisation som kom att kallas ÖBO Produktion, inom avdelningen finns lokalvårdare, fastighetsskötare, reparatörer och konsulter sammantaget ca 240 medarbetare. Efter några år växlade jag över till fastighetsägarsidan med direkt kundansvar för ÖBOs ca hyresgäster, där jag fortfarande arbetar. Jag är utbildad till Driftingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm med inriktning på fastigheter. Under åren har jag haft stort fokus på energiförbrukning och skötsel av fastigheter men har dom senaste åren svängt mer mot utveckling av konceptet Levande Stadsdelar och boinflytande för hyresgäster. Privat så bor jag på en liten gård femton kilometer utanför Örebro tillsammans med min hustru Marica och våra två tonårsbarn. En stor del av fritiden går åt till att skjutsa barn till olika aktiviteter och underhålla gården. Försöker även klämma in några träningspass i veckan och deltar regelbundet på Vasaloppet och diverse löptävlingar. Jag tror att med min erfarenhet och mitt kontaktnät kunna tillföra en rad positiva komponenter till ett starkt och välskött KBAB. Med vänlig hälsning Fredrik Millertson Tillträdande VD i Köpings Bostads AB U r i n n e h å l l e BoKortet 2009: Vintererbjudanden Energi & Miljö : Tänk på detta... Aktuellt från Köpings Kabel-TV Hyresförhandlingarna har slutförts t : >> >> >> >>

2 BoBladet December BoKortet 2009 förmånskortet för våra hyresgäster Tillsammans med denna tidning bifogas BoKortet för år Vi delar ut ett BoKort per lägenhet som gäller för hela familjen. BoKortet är ett förmånskort, som ger rabatt vid vissa sportevenemang, t ex är det helt fritt inträde vid fem av KIS Bandys allsvenska matcher. Den 17 november bjöd vi också in till musikal på storbildskärm i samarbete med Digitalt Forum. Vi lämnade ut varenda biljett vi hade och salongen var helt full. Det blev en riktigt trevlig kväll med mycket fart och fin musik. Håll utkik efter fler BoKortserbjudanden framöver! Plats för kortet Aktuella erbjudanden KIS Bandy Se vårt allsvenska bandylag. Visa BoKort så får du gå in gratis på nedanstående hemmamatcher: Västanfors lördagen den 20 december kl 15 Katrineholm tisdagen den 30 december kl 19 Boltic lördagen den 10 jan 2009 kl 15 Finspång lördagen den 31 jan kl 15 Tranås lördagen den 21 feb kl 15 Köping Hockey Visa giltigt BoKort och gå in för halva priset på A-lagets hemmamatcher. Köpings Innebandyförening Visa BoKort och få gratis kaffe under seriespel vid alla seniormatcher. Köpings Bordtennisklubb/Team Mälarenergi Visa BoKort och gå in gratis vid Köpings BTK s hemmamatcher. Hyr släpkärran billigare! Visa giltigt BoKort och få 40 kr rabatt på dygns/helghyra. Gäller vid hyra av släpvagnar på Glada Hyrsläp invid Däckgubben.

3 3 December 2008 BoBladet KBAB Service s nya fastighetschef Vi står inför ett generationsskifte inom KBAB-koncernen och vår medarbetare Lars Engström har nu avgått med pension. Tobias Johansson ersätter honom och tar över rodret som fastighetschef för vårt dotterbolag KBAB Service AB som förvaltar kommunens fastigheter. Ombyggnad Rosendal Vid halvårsskiftet påbörjades ombyggnad av 15 nya boendeplatser vid äldreboendet Rosendal på Nygård. De nya vårdplatserna kommer att integreras med nuvarande verksamhet. Hela ombyggnaden beräknas vara färdig under januari Tobias kommer närmast från en tjänst som VD i Malungshem AB. Inom Köpings Bostads AB kommer Tobias att arbeta med större projekt och ombyggnader. Hyresförhandlingar Vi har till Hyresgästföreningen påkallat om förhandling om 2009-års hyror. Vårt yrkande uppgår till 3,88%. Anledningen till vårt yrkande är en allmän kostnadsutveckling på ca 2% på årsbasis. Vi har i vår kalkyl räknat med att fjärrvärmetaxan ökar med 5% och att även elkostnaderna ökar. Vi har också tagit med kostnader för underhåll, med bl a renovering av ett stort antal badrum, balkonger och fasader. Under förhandlingarna med Hyresgästföreningen har vi tillsammans gått igenom de olika posterna och kommit fram till att höjningen blir 2,03% i genomsnitt från den 1 januari För en genomsnittslägenhet med en hyra på kr/mån innebär detta ca 90 kr per månad i hyreshöjning. Hyresvärderingssystemet innebär att hyreshöjningen mellan olika områden kommer att variera mellan 0 2,97%. I övrigt innebär överenskommelsen att vi även i år betalar ut en trohetsrabatt under 2009 för de hyresgäster som vid utbetalningstillfället i juni 2009 har 10-års sammanhängande boende med Köpings Bostads AB som fastighetsägare och hyresvärd. Rabatten uppgår till 500 kr och betalas ut på hyran för juni. Rivning Kolsva Rivning har utförts av två fastigheter i Kolsva. Den ena fastigheten var belägen på vänster sida vid utfarten från Kolsva i riktning mot Bernshammar, den andra fastigheten var malpåsehuset som låg vid Bergtorpet. Vid rivningen försvinner 7 garageplatser som fanns i källarvåningen, dessa ersätts med ett nytt garage med 12 platser. Marken kring de rivna husen kommer att återställas med gräsyta. Rivningarna beräknas vara färdigställda till årsskiftet och markarbetena kommer att slutföras under våren 2009.

4 BoBladet December Uthyrningsläget Om du funderar på att byta lägenhet, eller har barn som ska flytta hemifrån, är det planering som gäller. Vi har nu kö till nästan alla våra lägenheter. Exakt hur lång tid det tar att få en bostad varierar med önskemålen, vi har längst köer till våra markbostäder, det går fortare att få en vanlig lägenhet. Eftersom vi varje månad får in ett antal uppsägningar som erbjuds de personer som står i vår bostadskö, kan det ta någon till några månader innan vi kan erbjuda en lägenhet som passar. Vill man söka lägenhet, görs det enklast via vår hemsida. Du registrerar där dina önskemål, och detta matchas sedan när det dyker upp en lägenhet som motsvarar önskemålen. Vill du ha hjälp att söka lägenhet är du välkommen till vårt kontor på Sveavägen 18, vi öppnar för besök kl 10 på vardagar, på måndagar håller vi öppet till kl 17, övriga dagar till kl 16. Det går också bra att ringa uthyrningsavdelningen på direktnr På detta nummer har vi ett telefonsystem som lägger ut en tid då vi ringer dig, normalt sett efter ca min. Anledningen till att vi inte svarar direkt på detta nummer, är att personal på uthyrningsavdelningen ofta sitter upptagna med besök. Störningar Om du drabbas av att en granne stör, t ex med hög musik sent på kvällen, och det inte hjälper att säga till, kontakta Bevakningstjänst. Du får vara anonym vid anmälan om du vill. Bevakningstjänst åker till adressen och bildar sig en egen uppfattning om störningen. Bedömer de att det är störande, tar de kontakt med den som stör och ser till att det blir lugnt. Behövs polisen kallas ut ordnar de detta också. Vi får sedan en störningsrapport som ligger till grund för ytterligare åtgärder, t ex varning och det kan gå så långt som att vi säger upp den som stör. Vid en bekräftad störning skickar vi en faktura till den som stört på 900 kr. Bevakningstjänst finns på telefon Studentlägenheter Vi har ett antal lägenheter som hyrs ut till studenter. Hyran är subventionerad för dessa lägenheter och fri uppkoppling till internet ingår i priset. En månad per år är hyresfri, i juli och det är bara en månads uppsägningstid. Hyran för en 1 rok uppgår för närvarande till kr/mån. Studentlägenheter finns på Nygård och på Scheelegatan 31. Våra lägenheter fördelas efter två olika system: Torgetlägenheter, fördelning sker efter köpoäng i första hand. Du får en köpoäng per dag du köar. Sen finns det också lägenheter som det inte är kö på, vi kallar dessa Direkt-lägenheter. Här är det först till kvarn som gäller. Naturligtvis finns det vissa kriterier som måste vara uppfyllda för att få en lägenhet hos oss, det får ju inte finnas några betalningsanmärkningar t ex och du måste ha en inkomst som gör att du klarar av att betala hyran. Mer om detta i senare nummer av Bobladet. Vi lägger ut alla våra lediga lägenheter på Från årsskiftet kommer också lediga p-platser och garage att finnas på hemsidan.

5 5 December 2008 BoBladet Ogräsbekämpning Vi använder ogräsättika för att bekämpa ogräs på större områden, t ex på plattbelagda ytor. Ättikan är ett effektivt bekämpningsmedel, som dock inte påverkar miljön negativt och inte är farligt för människan. I princip är det samma medel som vi använder när vi lägger in gurka, säger Anders D Nilsson, miljöansvarig vid Köpings Bostads AB. Några miljötips Stäng av TV och dator med strömbrytaren (dvs använd inte standbyfunktionen) och dra ur batteriladdare när de inte används. Tomma rum är släckta rum Byt till lågenergilampor Frosta av frysen med jämna mellanrum Släck lyset i gemensamma utrymmen (tvättstugor, källare mm) Sätt lock på kastrullen vid uppkokning, då går det fortare Sopsortering Energideklarationer Kostnaderna för sophantering är en av de stora kostnadsposterna hos oss. På många av våra områden finns s k miljöstationer, där du som hyresgäst kan lämna in sopor som sedan går till återvinning. På alla våra områden finns sortering av sopor uppdelat i fraktionerna: Brännbart t ex textil och läder, plastpåsar, blöjor, frigolit, gummidetaljer mm Kompost matrester, frukt och grönsaker, blommor, dvs allt som blir jord igen Deponi porslin, keramik, stenmaterial, lerkrukor, glas På de flesta platser finns också återvinningsstationer med fullsortering, det är avståndet till kommunens miljöstatio- Regeringen har beslutat att energianvändningen mellan skall minska med 20%. För att nå detta mål kommer alla byggnader att energideklareras. Inom KBAB har vi jobbat med deklarationen sedan i våras. Deklarationen skall bl a innehålla uppgifter om energimängden per byggnad, lämpliga energisparåtgärder, om radonmätning har gjorts och om obligatorisk ventilationskontroll har utförts. Under år 2009 kommer vi aktivt att arbeta med energifrågor för alla våra byggnader. Vi kommer under kommande år att byta ut de gamla systemen för övervakning av värme och varmvatten. Vi använder idag system från mitten av 80-talet och för att kunna erbjuda en jämn och behaglig temperatur inomhus kommer delvis nya undercentraler att installeras i våra byggnader. När installationerna är klara kommer vår driftpersonal att kunna övervaka temperaturer och direkt få larm om något värde inte stämmer. Vi återkommer med mer information om KBABs energiarbete längre fram. ner som är avgörande för om fullsortering finns på området eller inte. Där kan du lämna in plastförpackningar, papper och tidningar, pappers-, metall- och glasförpackningar. Allt avfall kan inte lämnas på våra områden. Till återvinningscentralen ute i Norsa får man dessutom utan extra kostnad för privatpersoner lämna elektronikskrot, farligt avfall och det finns containers för järn, plåt, cyklar, virke, möbler mm. Du kan inte ställa detta i våra återvinningsstationer, för privatpersoner är det gratis att lämna materialet ute på Norsa, men vi som företag får betala för att köra ut felsorterade sopor. Det blir en stor onödig utgift som i slutändan hamnar på hyran. Anledningen till att man sorterar soporna är att de blir till nya saker, det är en skyldighet vi alla har i Sverige.

6 BoBladet December Programpaket i kabel-tv-nätet Fler och fler köper så kallade platt -TVapparater och upptäcker att bilden på TV n inte motsvarade förväntningarna. Anledningen är att de sändningar som går ut från Köpings Kabel-TV är i analog form. Finessen med detta är att ingen box behövs, utan du pluggar bara in antennsladden i TV-uttaget. Denna teknik fungerar jättebra på den gamla typen av TV-apparater. I det analoga basutbudet ingår för närvarande 26 kanaler. Har du en nyare TV, LCD eller plasma, måste sändningarna vara i digital form för att bilden ska bli riktigt bra. Då behövs en digitalbox, som kan köpas in hos de lokala TV-handlarna. De vet precis vilka boxar som fungerar bäst i kabel-tvnätet. Det finns också enklare basboxar att köpa hos Köpings Kabel-TV. Det digitala basutbudet innehåller fler kanaler än det analoga utbudet. Det kostar inget extra att se det digitala basutbudet, det enda som behövs är en digitalbox. Vill du dessutom se film och sportkanaler som är kodade, behövs ett programkort till digitalboxen. Programkortet kostar 42 kr per månad och sen tillkommer avgiften för de kanaler du vill se. Vidstående programpaket finns till försäljning just nu, och nya paket kommer längre fram. Paket Innehåll Pris/mån Canal+ Total 249 kr Canal+ Film Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Drama, Canal+ Comedy, Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport Extra, Canal+ Film HD*, Canal+ Sport HD* Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Drama, Canal+ Comedy, Canal+ Film HD* Canal+ Sport Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sportextra, Canal+ Sport HD* Säsongskort Viasat Sport + Filmpaketet Viasat Sportpaketet TV 1000 paketet Innehåller matcher från Allsvenskan och Elitserien (Canal+ Total eller Canal+ Sport är ett krav) Viasat Fotboll, Viasat Motor, TV4 Sport, Viasat Sport HD*, TV1000, TV1000 Action, TV1000 Family, TV1000 Classic, TV1000 Nordic, TV1000 Plus One, TV1000 HD* Viasat Fotboll, Viasat Motor, TV4 Sport, Viasat Sport HD* TV1000, TV1000 Action, TV1000 Family, TV1000 Classic, TV1000 Nordic, TV1000 Plus One, TV1000 HD* 169 kr 199 kr 139 kr 179 kr 99 kr 119 kr Golf Kanalen Viasat Golf 99 kr Disneypaketet 39 kr Nöjespaketet Playhouse Disney, Disney Channel, Disney Toon Silver, Showtime, Vh1, Star, Travel channel, BBC Prime 49 kr TV4 paketet TV 400, TV4 Sport, TV4 Fakta 39 kr Grannlandspaketet Yle 1, Yle 2, MTV3 25 kr Programkort 42 kr * Kräver HD Digitalbox. Fler paket kommer längre fram!

7 7 December 2008 BoBladet Teknikinformation från Köpings Kabel-TV Spar 1000-lappar på din telefoni! IP-telefoni genom Köpings Kabel-TV innebär att du kan ringa från din vanliga telefon, utan att ha datorn påslagen. Tekniken har utvecklats sedan vi introducerade tjänsten för några år sedan, och från månadsskiftet september-oktober har vi bytt leverantör av tjänsten. Vi har nu mycket god samtalskvalité och våra priser står sig väl i jämförelse med andra operatörer. Bli totalkund och teckna avtal för IP-telefoni före den 31 januari 2009 så bjuder vi på anslutningsavgiften (125 kr) och kostnaden för att flytta med nuvarande telefonnummer till oss (350 kr). Dessutom står vi för månadsavgiften hela 2009 (fn 49 kr/mån)! Du betalar bara för dina samtalskostnader. Erbjudandet riktar sig till våra internetkunder. Värdet på hela erbjudandet uppgår till 1063 kr! Aktuell prislista för samtalskostnaderna finns på kabel-tv s hemsida, www. koping.net. Bredband, fiber & Q-lan Vi håller nu på att förbereda alla våra lägenheter för snabbare bredband, s k Q-lan som vi informerade om i förra numret av Bobladet. Tekniken gör det möjligt med hastigheter upp till 100 Mbit/s i befintliga kabel-tv-nätet utan att dra nya kablar till varje lägenhet. Priset för den snabbaste tjänsten på 40 Mbit/s blir endast 290 kr per månad. Förberedelserna består i att ansluta de fastigheter som inte har fiber ända fram till huskroppen till fibernätet. Därefter skall teknisk utrustning installeras i källaren och sen kan de hyresgäster som vill, ansluta sig till tjänsten. Vi kommer ut med information i portarna så snart fastigheten är förberedd för Q-lan. Vår plan är att alla KBAB-fastigheter skall ha tillgång till den snabba internettjänsten innan sommaren Elektroniska lås Allt eftersom vi ansluter våra fastigheter till fibernätet se text här bredvid finns också möjlighet att installera så kallade elektroniska lås som ökar säkerheten och tryggheten för de boende. Det finns många fördelar med elektroniska lås. Bara de som är behöriga kommer in i fastigheten, brickorna kan inte kopieras av privatpersoner. Om någon tappar en bricka, kan den spärras så att ingen obehörig kan använda den. Vi slipper dyra cylinderbyten och säkerheten ökar. Än så länge har vi bara installerat elektroniska låssystem för ytter- och källardörrar. Vi återkommer med info i portarna när det blir dags i ditt hus. Vill du teckna avtal, välkommen in på Köpings Kabel-TV s kundtjänst som finns på Storagatan 1.

8 BoBladet December B Bladet God Jul & Gott Nytt år! önskar vi alla på Köpings Bostads AB Tänk på brandrisken! När vi nu närmar oss juletider och många använder levande ljus för att skapa stämning ökar också risken för bränder. Det är väldigt lätt att glömma kvar ett tänt ljus. Kontrollera gärna att brandvarnaren som finns i alla lägenheter har fungerande batterier. Detta görs enklast genom att trycka på den lilla knappen. De flesta brandvarnare varnar visserligen när batterikapaciteten börjar bli dålig, men är man bortrest när varningen kommer kan man ju lätt missa detta. Håll också alla trapphus rent från brännbara föremål som barnvagnar, tidningar och kartonger. Föremål som står i trapphuset kan ju också hindra t ex ambulanspersonalen från att komma fram vid en akututryckning. I n f f o Postadress: Box 13, Köping Besöksadress: Sveavägen 18 E-post: Internet: Öppet: Måndag Tisdag fredag Telefon: Telefax: Felanmälan: Område Öst Område Väst Vid akuta fel: Kvällar och helger kontakta Bevakningstjänst på telefon Se vidare info i portarna. r å n K ö p i n g s B o s t a d s A B BoBladet Redaktion: Anders D Nilsson Kristoffer Rådås Carina Tikkanen Daniel Nordqvist Lena Ekman Ansvarig utgivare: Anders Nordqvist Layout: RINK AB

BLADET VD N HAR ORDET. Hyresgästenkät. Bokortet 2011. Kunden i folus. Radonmätningar. från Köpings Bostads AB December 2010. Trevlig läsning!

BLADET VD N HAR ORDET. Hyresgästenkät. Bokortet 2011. Kunden i folus. Radonmätningar. från Köpings Bostads AB December 2010. Trevlig läsning! B Information BLADET från Köpings Bostads AB December 2010 VD N HAR ORDET Jag vill inleda med att rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss genom att besvara kundenkäten som skickades ut i våras! Enkäten

Läs mer

Bladet. Det gångna året har präglats av. vd har ordet. Maj 2010. l e. i n n e h å l. L i t e u t a v

Bladet. Det gångna året har präglats av. vd har ordet. Maj 2010. l e. i n n e h å l. L i t e u t a v B I n f o f r å n K ö p i n g s B o s t a d s A B Bladet Maj 2010 vd har ordet Bo bra och lite till Anno 1917 Det gångna året har präglats av mycket arbete, vi har genom en effektiv finansförvaltning äntligen

Läs mer

Bladet. Kortet gäller i följande butiker: Tillsammans med kortet kommer en broschyr att bifogas som talar om vilka rabatter som lämnas.

Bladet. Kortet gäller i följande butiker: Tillsammans med kortet kommer en broschyr att bifogas som talar om vilka rabatter som lämnas. B Info från Köpings Bostads AB Bladet Mars 2003 Det 86:e året... Det nya förmånskortet 22021...inom Köpings Bostads AB har rivstartat med flera stora aktiviteter och projekt såsom ny hyressättning av våra

Läs mer

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber

Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Kom igång med tv Koppla in din tv Test bredband Fördelar med fiber o koppling Nytt bredband via fiber 2014/2015 Tidsresa: från svartvit TV till supersnabbt fiber Den 31 mars 2015 släcks kabel-tv-nätet

Läs mer

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN!

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! NY MILJÖMÄRKT HYRESGÄSTTIDNING! HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] FEBRUARI 2008 Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! 25 termosar i vinstpotten!

Läs mer

Ökat boinflytande. Boinflytande påverka ditt boende. Lär känna dina grannar

Ökat boinflytande. Boinflytande påverka ditt boende. Lär känna dina grannar BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 1 2012 www.ludvikahem.se Det blir bättre och bättre Jag tycker att det är extra roligt att vi i detta nummer av BoNytt kan presentera en rad

Läs mer

Tema uthyrning ] Allt om omflyttning och direktbyte ] Hyra ut i andra hand ] Säljaren svarar

Tema uthyrning ] Allt om omflyttning och direktbyte ] Hyra ut i andra hand ] Säljaren svarar HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] FEBRUARI 2009 Erbjudande 50% rabatt HEMMA HOS Pia-Lotta fick lägenhet via Ungahem på Universeum i februari! VÅRA GÅRDSFÖRENINGAR Matglada grannar samlas kring

Läs mer

Bladet. 85 år! KBAB. Välkommen... l l. e t. n e. Juli 2002. Gamla Sparbankshuset. Centrumgruppen. Sommarcampen. Renoveringar. Tävling.

Bladet. 85 år! KBAB. Välkommen... l l. e t. n e. Juli 2002. Gamla Sparbankshuset. Centrumgruppen. Sommarcampen. Renoveringar. Tävling. B Info från Köpings Bostads AB Bladet Juli 2002 Välkommen......att dela det första numret av den nygamla tidningen BoBladet med oss! BoBladet är tänkt att vara en informationstidning från oss inom KBAB

Läs mer

Herrhagen i högform 04-2014 ENERGISMARTA JULKLAPPAR. App, lapp, sa att du slapp SIDAN 4 5 SIDAN 3 SIDAN 6

Herrhagen i högform 04-2014 ENERGISMARTA JULKLAPPAR. App, lapp, sa att du slapp SIDAN 4 5 SIDAN 3 SIDAN 6 ENERGISMARTA JULKLAPPAR SIDAN 3 # 04-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER Herrhagen i högform SIDAN 4 5 App, lapp, sa att du slapp SIDAN 6 LEDARE Ett bekymmersfritt boende Tidningen

Läs mer

Välkommen till Kundservice!

Välkommen till Kundservice! NR 1 DECEMBER 2013 Välkommen till Kundservice! VD har ordet Nybos organisation Möt våra förvaltare Så ska vi bli ännu bättre! På gång Satsning på utemiljö - och mera Använd hemsidan! VD har ordet: Kundfokus

Läs mer

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro?

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 3 2012 www.ludvikahem.se Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? Nu kommer den vackra

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Innehållsförteckning Inflyttning s. 3-4 För ett trivsamt boende s. 5-16 Avflyttning s. 17-19 Sopsortering och återvinning s. 20-26 Hur vi arbetar s. 27-29 Övrigt

Läs mer

01-2014. Sveriges grönaste lägenheter. Välkommen till Vitsippan TAPETSERA SOM ETT PROFFS. Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten

01-2014. Sveriges grönaste lägenheter. Välkommen till Vitsippan TAPETSERA SOM ETT PROFFS. Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten TAPETSERA SOM ETT PROFFS SIDAN 7 # 01-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten SIDAN 3 Välkommen till Vitsippan SOCKOR OCH SPA I SVÄRDSJÖ SIDAN 5

Läs mer

I mina kvarter. 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO. I kvartersvärdens värld SLÄCKT. Tobias stoppade branden NYTT. Hitta hem på webben

I mina kvarter. 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO. I kvartersvärdens värld SLÄCKT. Tobias stoppade branden NYTT. Hitta hem på webben I mina kvarter 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO I kvartersvärdens värld SLÄCKT Tobias stoppade branden NYTT Hitta hem på webben Elina Yli-Torvi och hennes kille vill ha en lägenhet hos Förvaltaren Vill du

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDVÄST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Skärholmen, Vårberg,

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

Du är väl försäkrad? Dubbelt miljöprisade. möt våra ekonomer. Inne på kontoret. Nr 02 2011. gotlandshem

Du är väl försäkrad? Dubbelt miljöprisade. möt våra ekonomer. Inne på kontoret. Nr 02 2011. gotlandshem gotlandshem Nr 02 2011 Dubbelt miljöprisade Du är väl försäkrad? Inne på kontoret möt våra ekonomer Hyresförhandlingarna klara XXX XXX finaste uteplatsen utsedd BO&HYRA Nr 02 2011 Staffan Thurgren Året

Läs mer

VÄRDSNYHETER. Sid 10. Sid 14-15. Sid 16 SPELA BANDY INNE ÄR KUL MEN... ... SIRIUSGATAN VINNER OCKSÅ PÅ ANNAT. 3-4 NUMMER 22001

VÄRDSNYHETER. Sid 10. Sid 14-15. Sid 16 SPELA BANDY INNE ÄR KUL MEN... ... SIRIUSGATAN VINNER OCKSÅ PÅ ANNAT. 3-4 NUMMER 22001 NUMMER 22001 VÄRDSNYHETER HYRESGÄSTINFORMATION FRÅN FAMILJEBOSTÄDER SPELA BANDY INNE ÄR KUL MEN...... SIRIUSGATAN VINNER OCKSÅ PÅ ANNAT. 3-4 KUNDTJÄNST FÖR ALLA NÄSTAN JÄMT Sid 10 BYGG DITT EGET BLOMSTERBORD

Läs mer

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem!

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem! Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende Välkommen hem! 0803 Borta bra Vi skapar vårt hem och därefter skapar hemmet oss Winston Churchill Hus är byggda för att bo i, inte för att tittas på men hemma

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

God Jul önskar vi på Faxeholmen. H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter

God Jul önskar vi på Faxeholmen. H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter God Jul önskar vi på Faxeholmen H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter Nr 2/2011 www.faxeholmen.se Vi ser framåt med spänning och förväntan Tiden rusar fram och snart lägger vi verksamhetsåret

Läs mer

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK 3-11 Fr. Förvaltaren Så gör familjen Tilling TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK Sundbybergs nya stadsdel STADSNÄTET BÄST. DAGS FÖR BESIKTNING.

Läs mer

VÄRDSNYHETER. Sid 4. Sid 15. Sid 18 TRÄFFA ERNE AHLMAN - ELDSJÄL I GÄRDSÅS PAPPA TILL LANTGÅRDEN GALAXEN SID 10-12 NUMMER 12003

VÄRDSNYHETER. Sid 4. Sid 15. Sid 18 TRÄFFA ERNE AHLMAN - ELDSJÄL I GÄRDSÅS PAPPA TILL LANTGÅRDEN GALAXEN SID 10-12 NUMMER 12003 NUMMER 12003 VÄRDSNYHETER HYRESGÄSTINFORMATION FRÅN FAMILJEBOSTÄDER TRÄFFA ERNE AHLMAN - ELDSJÄL I GÄRDSÅS PAPPA TILL LANTGÅRDEN GALAXEN SID 10-12 STADSVANDRING I TYNNERED Sid 4 VAD GÖR VI MED DIN HYRA?

Läs mer

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 Juni 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Snart är det dags att bygga om huset på Vasagatan 9. Sedan årsskiftet har vi genom nyhetsbrev informerat dig och dina grannar om planerna och hur de kommer att

Läs mer

BoBladet. Gårdsträff på Gärdet. Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen

BoBladet. Gårdsträff på Gärdet. Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen BoBladet BOLLNÄS BOSTÄDER ett kommunägt bolag Nr 2 2013 Årgång 16 Gårdsträff på Gärdet Kvadratsmart på Säversta Bovärdarna har bytt områden Ny VD för Bollnäs Bostäder Driver Trafikskola Warpen 6-7 Innehåll

Läs mer

Föreningen, styrelsen & årsstämma

Föreningen, styrelsen & årsstämma Föreningen, styrelsen & årsstämma Vad är en bostadsrätt? Du har fått detta informationshäfte eftersom du är medlem i Slottshörnets Bostadsrättsförening. Vi i styrelsen hoppas att du kommer att trivas!

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2013 www.ludvikahem.se Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader Större & starkare driftavdelning sidan 4 Betala hyran

Läs mer