God Jul & Gott Nytt år! Bladet. Hej Köping!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "God Jul & Gott Nytt år! Bladet. Hej Köping!"

Transkript

1 B I n f o f r å n K ö p i n g s B o s t a d s God Jul & Gott Nytt år! Bladet A B December 2008 Ny VD I slutet av november utsåg styrelsen för våra bolag Fredrik Millertson som VD efter Anders Nordqvist, som går i pension. Fredrik Millertson är 43 år och har arbetat på ÖBO under 22 år, de senaste åren som förvaltningschef. Fredriks breda erfarenhet från fastighetsbranschen gör honom mycket lämplig som VD för våra bolag, berättar Elizabeth Salomonsson, styrelseordförande. Vi var överens inom rekryteringsgruppen och vårt val känns helt i linje med våra krav på en ny VD. Från styrelsens sida vill vi också framföra vårt varma tack till Anders, som varit VD sedan år 1996 och nu avgår med pension. Bo bra och lite till Anno 1917 Hej Köping! Jag ser med stor tillförsikt och spänning fram emot att börja på Köpings Bostads AB, första arbetsdagen blir direkt efter årsskiftet. I dagsläget arbetar jag som förvaltningschef på det kommunala bostadsföretaget i Örebro, där jag varit anställd sedan Under åren har jag haft möjligheten att växa inom företaget, första åren som drifttekniker, därefter som driftchef för hela bolaget. Hösten -98 fick jag förmånen att starta ÖBOs utförarorganisation som kom att kallas ÖBO Produktion, inom avdelningen finns lokalvårdare, fastighetsskötare, reparatörer och konsulter sammantaget ca 240 medarbetare. Efter några år växlade jag över till fastighetsägarsidan med direkt kundansvar för ÖBOs ca hyresgäster, där jag fortfarande arbetar. Jag är utbildad till Driftingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm med inriktning på fastigheter. Under åren har jag haft stort fokus på energiförbrukning och skötsel av fastigheter men har dom senaste åren svängt mer mot utveckling av konceptet Levande Stadsdelar och boinflytande för hyresgäster. Privat så bor jag på en liten gård femton kilometer utanför Örebro tillsammans med min hustru Marica och våra två tonårsbarn. En stor del av fritiden går åt till att skjutsa barn till olika aktiviteter och underhålla gården. Försöker även klämma in några träningspass i veckan och deltar regelbundet på Vasaloppet och diverse löptävlingar. Jag tror att med min erfarenhet och mitt kontaktnät kunna tillföra en rad positiva komponenter till ett starkt och välskött KBAB. Med vänlig hälsning Fredrik Millertson Tillträdande VD i Köpings Bostads AB U r i n n e h å l l e BoKortet 2009: Vintererbjudanden Energi & Miljö : Tänk på detta... Aktuellt från Köpings Kabel-TV Hyresförhandlingarna har slutförts t : >> >> >> >>

2 BoBladet December BoKortet 2009 förmånskortet för våra hyresgäster Tillsammans med denna tidning bifogas BoKortet för år Vi delar ut ett BoKort per lägenhet som gäller för hela familjen. BoKortet är ett förmånskort, som ger rabatt vid vissa sportevenemang, t ex är det helt fritt inträde vid fem av KIS Bandys allsvenska matcher. Den 17 november bjöd vi också in till musikal på storbildskärm i samarbete med Digitalt Forum. Vi lämnade ut varenda biljett vi hade och salongen var helt full. Det blev en riktigt trevlig kväll med mycket fart och fin musik. Håll utkik efter fler BoKortserbjudanden framöver! Plats för kortet Aktuella erbjudanden KIS Bandy Se vårt allsvenska bandylag. Visa BoKort så får du gå in gratis på nedanstående hemmamatcher: Västanfors lördagen den 20 december kl 15 Katrineholm tisdagen den 30 december kl 19 Boltic lördagen den 10 jan 2009 kl 15 Finspång lördagen den 31 jan kl 15 Tranås lördagen den 21 feb kl 15 Köping Hockey Visa giltigt BoKort och gå in för halva priset på A-lagets hemmamatcher. Köpings Innebandyförening Visa BoKort och få gratis kaffe under seriespel vid alla seniormatcher. Köpings Bordtennisklubb/Team Mälarenergi Visa BoKort och gå in gratis vid Köpings BTK s hemmamatcher. Hyr släpkärran billigare! Visa giltigt BoKort och få 40 kr rabatt på dygns/helghyra. Gäller vid hyra av släpvagnar på Glada Hyrsläp invid Däckgubben.

3 3 December 2008 BoBladet KBAB Service s nya fastighetschef Vi står inför ett generationsskifte inom KBAB-koncernen och vår medarbetare Lars Engström har nu avgått med pension. Tobias Johansson ersätter honom och tar över rodret som fastighetschef för vårt dotterbolag KBAB Service AB som förvaltar kommunens fastigheter. Ombyggnad Rosendal Vid halvårsskiftet påbörjades ombyggnad av 15 nya boendeplatser vid äldreboendet Rosendal på Nygård. De nya vårdplatserna kommer att integreras med nuvarande verksamhet. Hela ombyggnaden beräknas vara färdig under januari Tobias kommer närmast från en tjänst som VD i Malungshem AB. Inom Köpings Bostads AB kommer Tobias att arbeta med större projekt och ombyggnader. Hyresförhandlingar Vi har till Hyresgästföreningen påkallat om förhandling om 2009-års hyror. Vårt yrkande uppgår till 3,88%. Anledningen till vårt yrkande är en allmän kostnadsutveckling på ca 2% på årsbasis. Vi har i vår kalkyl räknat med att fjärrvärmetaxan ökar med 5% och att även elkostnaderna ökar. Vi har också tagit med kostnader för underhåll, med bl a renovering av ett stort antal badrum, balkonger och fasader. Under förhandlingarna med Hyresgästföreningen har vi tillsammans gått igenom de olika posterna och kommit fram till att höjningen blir 2,03% i genomsnitt från den 1 januari För en genomsnittslägenhet med en hyra på kr/mån innebär detta ca 90 kr per månad i hyreshöjning. Hyresvärderingssystemet innebär att hyreshöjningen mellan olika områden kommer att variera mellan 0 2,97%. I övrigt innebär överenskommelsen att vi även i år betalar ut en trohetsrabatt under 2009 för de hyresgäster som vid utbetalningstillfället i juni 2009 har 10-års sammanhängande boende med Köpings Bostads AB som fastighetsägare och hyresvärd. Rabatten uppgår till 500 kr och betalas ut på hyran för juni. Rivning Kolsva Rivning har utförts av två fastigheter i Kolsva. Den ena fastigheten var belägen på vänster sida vid utfarten från Kolsva i riktning mot Bernshammar, den andra fastigheten var malpåsehuset som låg vid Bergtorpet. Vid rivningen försvinner 7 garageplatser som fanns i källarvåningen, dessa ersätts med ett nytt garage med 12 platser. Marken kring de rivna husen kommer att återställas med gräsyta. Rivningarna beräknas vara färdigställda till årsskiftet och markarbetena kommer att slutföras under våren 2009.

4 BoBladet December Uthyrningsläget Om du funderar på att byta lägenhet, eller har barn som ska flytta hemifrån, är det planering som gäller. Vi har nu kö till nästan alla våra lägenheter. Exakt hur lång tid det tar att få en bostad varierar med önskemålen, vi har längst köer till våra markbostäder, det går fortare att få en vanlig lägenhet. Eftersom vi varje månad får in ett antal uppsägningar som erbjuds de personer som står i vår bostadskö, kan det ta någon till några månader innan vi kan erbjuda en lägenhet som passar. Vill man söka lägenhet, görs det enklast via vår hemsida. Du registrerar där dina önskemål, och detta matchas sedan när det dyker upp en lägenhet som motsvarar önskemålen. Vill du ha hjälp att söka lägenhet är du välkommen till vårt kontor på Sveavägen 18, vi öppnar för besök kl 10 på vardagar, på måndagar håller vi öppet till kl 17, övriga dagar till kl 16. Det går också bra att ringa uthyrningsavdelningen på direktnr På detta nummer har vi ett telefonsystem som lägger ut en tid då vi ringer dig, normalt sett efter ca min. Anledningen till att vi inte svarar direkt på detta nummer, är att personal på uthyrningsavdelningen ofta sitter upptagna med besök. Störningar Om du drabbas av att en granne stör, t ex med hög musik sent på kvällen, och det inte hjälper att säga till, kontakta Bevakningstjänst. Du får vara anonym vid anmälan om du vill. Bevakningstjänst åker till adressen och bildar sig en egen uppfattning om störningen. Bedömer de att det är störande, tar de kontakt med den som stör och ser till att det blir lugnt. Behövs polisen kallas ut ordnar de detta också. Vi får sedan en störningsrapport som ligger till grund för ytterligare åtgärder, t ex varning och det kan gå så långt som att vi säger upp den som stör. Vid en bekräftad störning skickar vi en faktura till den som stört på 900 kr. Bevakningstjänst finns på telefon Studentlägenheter Vi har ett antal lägenheter som hyrs ut till studenter. Hyran är subventionerad för dessa lägenheter och fri uppkoppling till internet ingår i priset. En månad per år är hyresfri, i juli och det är bara en månads uppsägningstid. Hyran för en 1 rok uppgår för närvarande till kr/mån. Studentlägenheter finns på Nygård och på Scheelegatan 31. Våra lägenheter fördelas efter två olika system: Torgetlägenheter, fördelning sker efter köpoäng i första hand. Du får en köpoäng per dag du köar. Sen finns det också lägenheter som det inte är kö på, vi kallar dessa Direkt-lägenheter. Här är det först till kvarn som gäller. Naturligtvis finns det vissa kriterier som måste vara uppfyllda för att få en lägenhet hos oss, det får ju inte finnas några betalningsanmärkningar t ex och du måste ha en inkomst som gör att du klarar av att betala hyran. Mer om detta i senare nummer av Bobladet. Vi lägger ut alla våra lediga lägenheter på Från årsskiftet kommer också lediga p-platser och garage att finnas på hemsidan.

5 5 December 2008 BoBladet Ogräsbekämpning Vi använder ogräsättika för att bekämpa ogräs på större områden, t ex på plattbelagda ytor. Ättikan är ett effektivt bekämpningsmedel, som dock inte påverkar miljön negativt och inte är farligt för människan. I princip är det samma medel som vi använder när vi lägger in gurka, säger Anders D Nilsson, miljöansvarig vid Köpings Bostads AB. Några miljötips Stäng av TV och dator med strömbrytaren (dvs använd inte standbyfunktionen) och dra ur batteriladdare när de inte används. Tomma rum är släckta rum Byt till lågenergilampor Frosta av frysen med jämna mellanrum Släck lyset i gemensamma utrymmen (tvättstugor, källare mm) Sätt lock på kastrullen vid uppkokning, då går det fortare Sopsortering Energideklarationer Kostnaderna för sophantering är en av de stora kostnadsposterna hos oss. På många av våra områden finns s k miljöstationer, där du som hyresgäst kan lämna in sopor som sedan går till återvinning. På alla våra områden finns sortering av sopor uppdelat i fraktionerna: Brännbart t ex textil och läder, plastpåsar, blöjor, frigolit, gummidetaljer mm Kompost matrester, frukt och grönsaker, blommor, dvs allt som blir jord igen Deponi porslin, keramik, stenmaterial, lerkrukor, glas På de flesta platser finns också återvinningsstationer med fullsortering, det är avståndet till kommunens miljöstatio- Regeringen har beslutat att energianvändningen mellan skall minska med 20%. För att nå detta mål kommer alla byggnader att energideklareras. Inom KBAB har vi jobbat med deklarationen sedan i våras. Deklarationen skall bl a innehålla uppgifter om energimängden per byggnad, lämpliga energisparåtgärder, om radonmätning har gjorts och om obligatorisk ventilationskontroll har utförts. Under år 2009 kommer vi aktivt att arbeta med energifrågor för alla våra byggnader. Vi kommer under kommande år att byta ut de gamla systemen för övervakning av värme och varmvatten. Vi använder idag system från mitten av 80-talet och för att kunna erbjuda en jämn och behaglig temperatur inomhus kommer delvis nya undercentraler att installeras i våra byggnader. När installationerna är klara kommer vår driftpersonal att kunna övervaka temperaturer och direkt få larm om något värde inte stämmer. Vi återkommer med mer information om KBABs energiarbete längre fram. ner som är avgörande för om fullsortering finns på området eller inte. Där kan du lämna in plastförpackningar, papper och tidningar, pappers-, metall- och glasförpackningar. Allt avfall kan inte lämnas på våra områden. Till återvinningscentralen ute i Norsa får man dessutom utan extra kostnad för privatpersoner lämna elektronikskrot, farligt avfall och det finns containers för järn, plåt, cyklar, virke, möbler mm. Du kan inte ställa detta i våra återvinningsstationer, för privatpersoner är det gratis att lämna materialet ute på Norsa, men vi som företag får betala för att köra ut felsorterade sopor. Det blir en stor onödig utgift som i slutändan hamnar på hyran. Anledningen till att man sorterar soporna är att de blir till nya saker, det är en skyldighet vi alla har i Sverige.

6 BoBladet December Programpaket i kabel-tv-nätet Fler och fler köper så kallade platt -TVapparater och upptäcker att bilden på TV n inte motsvarade förväntningarna. Anledningen är att de sändningar som går ut från Köpings Kabel-TV är i analog form. Finessen med detta är att ingen box behövs, utan du pluggar bara in antennsladden i TV-uttaget. Denna teknik fungerar jättebra på den gamla typen av TV-apparater. I det analoga basutbudet ingår för närvarande 26 kanaler. Har du en nyare TV, LCD eller plasma, måste sändningarna vara i digital form för att bilden ska bli riktigt bra. Då behövs en digitalbox, som kan köpas in hos de lokala TV-handlarna. De vet precis vilka boxar som fungerar bäst i kabel-tvnätet. Det finns också enklare basboxar att köpa hos Köpings Kabel-TV. Det digitala basutbudet innehåller fler kanaler än det analoga utbudet. Det kostar inget extra att se det digitala basutbudet, det enda som behövs är en digitalbox. Vill du dessutom se film och sportkanaler som är kodade, behövs ett programkort till digitalboxen. Programkortet kostar 42 kr per månad och sen tillkommer avgiften för de kanaler du vill se. Vidstående programpaket finns till försäljning just nu, och nya paket kommer längre fram. Paket Innehåll Pris/mån Canal+ Total 249 kr Canal+ Film Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Drama, Canal+ Comedy, Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport Extra, Canal+ Film HD*, Canal+ Sport HD* Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Drama, Canal+ Comedy, Canal+ Film HD* Canal+ Sport Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sportextra, Canal+ Sport HD* Säsongskort Viasat Sport + Filmpaketet Viasat Sportpaketet TV 1000 paketet Innehåller matcher från Allsvenskan och Elitserien (Canal+ Total eller Canal+ Sport är ett krav) Viasat Fotboll, Viasat Motor, TV4 Sport, Viasat Sport HD*, TV1000, TV1000 Action, TV1000 Family, TV1000 Classic, TV1000 Nordic, TV1000 Plus One, TV1000 HD* Viasat Fotboll, Viasat Motor, TV4 Sport, Viasat Sport HD* TV1000, TV1000 Action, TV1000 Family, TV1000 Classic, TV1000 Nordic, TV1000 Plus One, TV1000 HD* 169 kr 199 kr 139 kr 179 kr 99 kr 119 kr Golf Kanalen Viasat Golf 99 kr Disneypaketet 39 kr Nöjespaketet Playhouse Disney, Disney Channel, Disney Toon Silver, Showtime, Vh1, Star, Travel channel, BBC Prime 49 kr TV4 paketet TV 400, TV4 Sport, TV4 Fakta 39 kr Grannlandspaketet Yle 1, Yle 2, MTV3 25 kr Programkort 42 kr * Kräver HD Digitalbox. Fler paket kommer längre fram!

7 7 December 2008 BoBladet Teknikinformation från Köpings Kabel-TV Spar 1000-lappar på din telefoni! IP-telefoni genom Köpings Kabel-TV innebär att du kan ringa från din vanliga telefon, utan att ha datorn påslagen. Tekniken har utvecklats sedan vi introducerade tjänsten för några år sedan, och från månadsskiftet september-oktober har vi bytt leverantör av tjänsten. Vi har nu mycket god samtalskvalité och våra priser står sig väl i jämförelse med andra operatörer. Bli totalkund och teckna avtal för IP-telefoni före den 31 januari 2009 så bjuder vi på anslutningsavgiften (125 kr) och kostnaden för att flytta med nuvarande telefonnummer till oss (350 kr). Dessutom står vi för månadsavgiften hela 2009 (fn 49 kr/mån)! Du betalar bara för dina samtalskostnader. Erbjudandet riktar sig till våra internetkunder. Värdet på hela erbjudandet uppgår till 1063 kr! Aktuell prislista för samtalskostnaderna finns på kabel-tv s hemsida, www. koping.net. Bredband, fiber & Q-lan Vi håller nu på att förbereda alla våra lägenheter för snabbare bredband, s k Q-lan som vi informerade om i förra numret av Bobladet. Tekniken gör det möjligt med hastigheter upp till 100 Mbit/s i befintliga kabel-tv-nätet utan att dra nya kablar till varje lägenhet. Priset för den snabbaste tjänsten på 40 Mbit/s blir endast 290 kr per månad. Förberedelserna består i att ansluta de fastigheter som inte har fiber ända fram till huskroppen till fibernätet. Därefter skall teknisk utrustning installeras i källaren och sen kan de hyresgäster som vill, ansluta sig till tjänsten. Vi kommer ut med information i portarna så snart fastigheten är förberedd för Q-lan. Vår plan är att alla KBAB-fastigheter skall ha tillgång till den snabba internettjänsten innan sommaren Elektroniska lås Allt eftersom vi ansluter våra fastigheter till fibernätet se text här bredvid finns också möjlighet att installera så kallade elektroniska lås som ökar säkerheten och tryggheten för de boende. Det finns många fördelar med elektroniska lås. Bara de som är behöriga kommer in i fastigheten, brickorna kan inte kopieras av privatpersoner. Om någon tappar en bricka, kan den spärras så att ingen obehörig kan använda den. Vi slipper dyra cylinderbyten och säkerheten ökar. Än så länge har vi bara installerat elektroniska låssystem för ytter- och källardörrar. Vi återkommer med info i portarna när det blir dags i ditt hus. Vill du teckna avtal, välkommen in på Köpings Kabel-TV s kundtjänst som finns på Storagatan 1.

8 BoBladet December B Bladet God Jul & Gott Nytt år! önskar vi alla på Köpings Bostads AB Tänk på brandrisken! När vi nu närmar oss juletider och många använder levande ljus för att skapa stämning ökar också risken för bränder. Det är väldigt lätt att glömma kvar ett tänt ljus. Kontrollera gärna att brandvarnaren som finns i alla lägenheter har fungerande batterier. Detta görs enklast genom att trycka på den lilla knappen. De flesta brandvarnare varnar visserligen när batterikapaciteten börjar bli dålig, men är man bortrest när varningen kommer kan man ju lätt missa detta. Håll också alla trapphus rent från brännbara föremål som barnvagnar, tidningar och kartonger. Föremål som står i trapphuset kan ju också hindra t ex ambulanspersonalen från att komma fram vid en akututryckning. I n f f o Postadress: Box 13, Köping Besöksadress: Sveavägen 18 E-post: Internet: Öppet: Måndag Tisdag fredag Telefon: Telefax: Felanmälan: Område Öst Område Väst Vid akuta fel: Kvällar och helger kontakta Bevakningstjänst på telefon Se vidare info i portarna. r å n K ö p i n g s B o s t a d s A B BoBladet Redaktion: Anders D Nilsson Kristoffer Rådås Carina Tikkanen Daniel Nordqvist Lena Ekman Ansvarig utgivare: Anders Nordqvist Layout: RINK AB

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business Telia Fiber Business Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com Operator Business Ni bygger hela vägen fram till huset Frostfritt och el uttag 2 2013-04-09 Telia Fiberanslutning 2010 Så hänger det

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

Bredband Bredbandstelefoni Tv via bredbandet

Bredband Bredbandstelefoni Tv via bredbandet Information om Bredband, Telefoni och Tv. BRF CARLSRO har anslutit sig till er fastighet med fiberanslutning och finns som leverantör av bredband. I alla hushåll finns ett bredbandsuttag installerat och

Läs mer

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Erbjudande till JVF Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni Ger lite mer Erbjudande JVF till JVF Information Hej allihop! För att följa med samhällets

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig närmar det Nu sig Möjligheter på väg till dig Valfrihet! Nätbyggnationen löper fram genom områdena och EHB har snart ett nytt och kvalitativt områdes- och fastighetsnät som kommunikationsoperatören Open

Läs mer

Canal Digital. Informationsträff 28/1

Canal Digital. Informationsträff 28/1 Canal Digital Informationsträff 28/1 Canal Digital Gruppen förser mer än 3 miljoner hushåll i Norden med TV över flera plattformar Canal Digital Gruppen ägs av Telenor ASA (Telenor Broadcast Holding) Nordens

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem Intresseanmälan Alla våra lägenheter fördelas via vår kommunala bostadsförmedling. Ett första steg till lägenhet hos Vimarhem är därför att fylla i en intresseanmälan.

Läs mer

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Canal Digital Kabel-TV Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Tv ska vara en trygghet och en självklarhet Vår affärsidé är att leverera det mest attraktiva utbudet till tv-tittarna och vi står för

Läs mer

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet Information om Bredband, TV och Telefoni Vid årsskiftet kommer att ansluta er fastighet med fiberanslutning och finnas som leverantör av fiberbredband. Alla lägenheter kommer att få tillgång till 100/100

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. 1. Ownit, en bredbandsleverantör att räkna med Vår affärsidé att erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar

Läs mer

Kommunikationsplan för fiber i Simrishamns kommun

Kommunikationsplan för fiber i Simrishamns kommun Kommunikationsplan för fiber i Simrishamns kommun Syftet med detta dokument är att stödja alla som jobbar aktivt med att få fler att vilja ha en fiberanslutning i Simrishamns kommun. Vid all kommunikation

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud.

Bredbands-TV. Telefoni. Bredband. Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild. Full HD. Valfrihet via stort kanalutbud. Bredbands-TV TV Telefoni Bredband Bredbands-TV via Bredband2 ger dig: Perfekt bild Full HD Valfrihet via stort kanalutbud Triple play Video On Demand Inspelningsbar TV-box Med reservation för förändringar

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Torsdagen den 24 oktober 2013 kl 19.00 äger extrastämma med Äppelblommans samfällighetsförening rum. Platsen: Mathiasgården vid Vallentuna

Läs mer

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité. Ger dig lite mer.

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité. Ger dig lite mer. Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité 1. Ger dig lite mer. Kort om Ownit - Affärsidé Ownit skall erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar avseende bredband,

Läs mer

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité

Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité Kjell Lindqvist kjell.lindqvist@ownit.se 0732-09 82 20 Vi ska med stort engagemang leverera prisvärda bredbandstjänster med högsta kvalité 1. Ger dig lite mer. Innehåll Ownit Erbjudandet Styrelsens kravspecifikation

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet

100/100 Mbit/s Bredband Bredbandstelefoni Digital-TV via bredbandet Information om Bredband, TV och Telefoni Inom kort kommer att ansluta er fastighet med fiberanslutning och finnas som leverantör av fiberbredband. Alla lägenheter kommer att få tillgång till 100/100 Mbit/s

Läs mer

Din förening är värd det bästa

Din förening är värd det bästa Tv, bredband och telefoni Passersystem Digital tvättstugebokning Din förening är värd det bästa Bra & kunnig kundservice Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD När man flyttar in i en ny bostad kan det vara mycket man funderar över. Om lägenheten, området, service m.m. Även om man tagit reda på en del i förväg så kan säkert många

Läs mer

VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor

VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor Viktig information Östlyckan, Hedvigsberg VIKTIGT! Du kommer snart att få nytt passersystem och fiberinstallation i huset där du bor De närmaste månaderna kommer Alingsåshem att installera ett fibernät

Läs mer

Information till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom Bostadsrättsföreningen Svea artilleri4.

Information till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom Bostadsrättsföreningen Svea artilleri4. Mäklar information 2010 www.sveaartilleri4.se Information till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom Bostadsrättsföreningen Svea artilleri4. Denna information riktar sig enbart till mäklare som förmedlar

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt.

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt. Samfällsnytt 4 Här kommer årets sista samfällsnytt. Först vill vi önska alla nyinflyttade välkomna till vår samfällighet och hoppas att ni kommer att trivas hos oss! På vår hemsida kan ni hitta information

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Nu är det klart, det blir fiber!

Nu är det klart, det blir fiber! Nu är det klart, det blir fiber! Förutom e tt snabbt i nternet, TV o ch telefoni till en bra m ånadsavgift, k ommer du ä ven a tt öka attraktionsvärdet på ditt hus. Till boende i villaområdet Kulladal

Läs mer

Anslut till Jönköping stadsnät

Anslut till Jönköping stadsnät Anslut till Jönköping stadsnät Ödestugu Landsbygsområde Älgabäcksryd 28 maj Mats Lagervall & Anna Söderberg Varför fiber Hur fiber Använda fiber Varför ska jag ha Fiber? Hur får jag Fiber? Hur använder

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Fiber till alla. Fiber till alla. Kommunledningskontoret informerar

Fiber till alla. Fiber till alla. Kommunledningskontoret informerar Fiber till alla Fiber till alla Kommunledningskontoret informerar Innehåll Kommunikationsplan för fiber i Simrishamns kommun 3 Vad vi kommunicerar 4 Praktiska exempel 5 Några målgrupper 6 Vad är optisk

Läs mer

Alternativ för fibertjänster

Alternativ för fibertjänster Alternativ för fibertjänster Aktivera enskilda tjänster via Quadracoms portal Qmarket Välj mellan ett antal leverantörer av bredband, telefoni och TV Såvida inte tjänsten kräver leverans av hårdvara (telefonidosa,

Läs mer

BRF STAREN 1. Sommar och nya grannar MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2009

BRF STAREN 1. Sommar och nya grannar MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2009 BRF STAREN 1 MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2009 Sommar och nya grannar Så har sommaren passerat. Lika snabbt som vanligt återkommer vardagens nio till fem. Förhoppningsvis har sommaren varit bra med upplevelser,

Läs mer

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 Juni 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Snart är det dags att bygga om huset på Vasagatan 9. Sedan årsskiftet har vi genom nyhetsbrev informerat dig och dina grannar om planerna och hur de kommer att

Läs mer

INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI. Brf Sjöstaden 1

INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI. Brf Sjöstaden 1 INFORMATIONS MÖTE TV, BREDBAND & TELEFONI Agenda Bakgrund kriterier Val av offererbara leverantörer Urvalsprocess Förhandling Slutligt förslag på leverantör 2 2014-10-21 Bakgrund Våra behov: Bredband,

Läs mer

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Föreningen förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare: Daniel Boding Fastighetsadministratör: Cassandra Gustafsson Ekonomi: Lisa Welin

Läs mer

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren BRF Safiren Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014 BRF Safiren 2 2014-03-06 Innehåll Hemsida... 3 Styrelsen... 3 Hobbyrum... 3 Cyklar... 3 Renovering... 4 Vad behöver jag tillstånd

Läs mer

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Kollektivanslutning 299 kr/månad 299 kr är priset från Telia till abonnenterna, utöver denna summan rekommenderar vi att föreningen tar ut ca. 50

Läs mer

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-10-13 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se

Prislista SMATV kollektiv distribution, 2015-10-13 AB Sappa Grafiska vägen 2A 412 63 GÖTEBORG 031-774 10 40 agent@sappa.se Kollektiv distribution är en kollektiv affär där samtliga hushåll i ditt nät får tillgång till samma tv-kanaler. Det kan ske analogt eller endast digitalt. Digital distribution kräver kryptering av signal

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren Material inför extra årsmöte den 20 september Vårt analoga nät behöver uppgraderas Det analoga TV-nätet minskar i betydelse hos kabel-tv

Läs mer

TV, BREDBAND OCH TELEFONI FÖR FASTIGHETSÄGARE

TV, BREDBAND OCH TELEFONI FÖR FASTIGHETSÄGARE TV, BREDBAND OCH TELEFONI FÖR FASTIGHETSÄGARE FÅRET EN FRAMGÅNGSSAGA Tele2 grundades år 1993 av Jan Stenbeck och har idag en lång erfarenhet av att leverera produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni,

Läs mer

Bredbands-tv till dig som bor i en gruppansluten förening

Bredbands-tv till dig som bor i en gruppansluten förening Bredbands-tv till dig som bor i en gruppansluten förening Hej! Tv-tittande är något som engagerar människor. Alla har sina speciella favorit - program och specifika kanaler som de inte vill vara utan.

Läs mer

FIBERANSLUTNING TILL VILLA

FIBERANSLUTNING TILL VILLA FIBERANSLUTNING TILL VILLA INNEHÅLLER INSTALLATIONSANVISNING HJÄLP VID FELSÖKNING Inkopplingsinstruktion HES-3106 (vit 5 portar) 1) Koppla in din dator eller router i någon av portarna ett till två (märkt

Läs mer

Nu finns chans till fiber i Påarp!

Nu finns chans till fiber i Påarp! 2014-10-29 «Förnamn» «Efternamn» «Postadress» «Postnr» «Ort» Avser fastighet: Båstad, «Fastighets_bet». Nu finns chans till fiber i Påarp! Är du intresserad av att få driftsäkert och snabbt internet, TV

Läs mer

Jonas Lind Fastbit AB

Jonas Lind Fastbit AB Jonas Lind Fastbit AB Vad är Fastbit? Ett marknad och tjänstebolag. Ägare: Skara Energi AB, Lidköpings kommun och VänerEnergi AB Stadsnäten i Skara, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Vara, Falköping,

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Mätningar har utförts i ca 22 lägenheter och låga värden 40 90 Bq/m3 har uppmätts i lägenheterna Källarförråd

Mätningar har utförts i ca 22 lägenheter och låga värden 40 90 Bq/m3 har uppmätts i lägenheterna Källarförråd Senast reviderad: 2010 09 02 Ämne Beskrivning Allmänt & tekniskt Fastighetens byggnadsår 1949 Förvärvsdatum 09 nov 09 Uppvärmning Fjärrvärme, en UC per huskropp Antal lägenheter 119 Antal Lokaler 7 (3

Läs mer

Välkommen till ditt digitala hem

Välkommen till ditt digitala hem Läs mer på telia.se/fiberlan eller ring 020-755 766 till fiberkundtjänsten. För support, ring 020-240 250. TSP-2484_utanRGW_1005 Välkommen till ditt digitala hem MEST NÖJDA KUNDER Bredband privat Enligt

Läs mer

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna.

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna. 1 2 3 4 FTTH = Fiber to the Home Detta är vad som skall grävas ner i området, nyttja allmänna ytor i största möjliga mån. Avslutas med en Mediaomvandlare/tjänstefördelare i varje fastighet. (FTTB = Fiber

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som förutom att distribuera

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Information kring vårt fibererbjudande

Information kring vårt fibererbjudande Information kring vårt fibererbjudande Ett samarbete mellan Ownit, Canal Digital, Malmö stad och Valdemarsro villaförening 1. Ger dig lite mer. Kort inledning från Valdemarsro villaförening Information

Läs mer

Revingenytt EXTRA. Styrelsen Revinge Byförening. Oregelbundet utkommande informationsblad som delas ut kostnadsfritt till alla hushåll i Revingeby.

Revingenytt EXTRA. Styrelsen Revinge Byförening. Oregelbundet utkommande informationsblad som delas ut kostnadsfritt till alla hushåll i Revingeby. Revingenytt EXTRA APRIL 2014 Oregelbundet utkommande informationsblad som delas ut kostnadsfritt till alla hushåll i Revingeby. Vill du ha Revingenytt via mail istället? Anmäl dig till Ordföranden. Medlemskap

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VIASAT NU BÖRJAR DET ROLIGA

VÄLKOMMEN TILL VIASAT NU BÖRJAR DET ROLIGA BASPLUS VÄLKOMMEN TILL VIASAT NU BÖRJAR DET ROLIGA SE SID 4-5 FÖR DINA BÄSTA TV-ERBJUDANDEN ELLER RING 0200-210 218 FIBER. BÄTTRE MED VIASAT. Grattis! Nu har du fått fiber och har många härliga TV-stunder

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

100 100 499 kr 0 kr 0 mån 3 mån

100 100 499 kr 0 kr 0 mån 3 mån Nedströms Uppströms Leverantör Mbit/s Mbit/s Pris/mån Startavgift Bindningstid Uppsägningstid Faktura Alltele 0,25 0,25 119 kr 0 kr 0 mån 3 mån Vid autogiro eller e-postfaktura: 0 kr 10 100 10 10 199 kr

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner?

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Sammanfattning av frågor och svar från två möten om TV-frågan den 19 och 21 februari 2013. Inbjudna var samtliga boende i Tegelhagens

Läs mer

TRIVSELHANDBOK. Avflyttning

TRIVSELHANDBOK. Avflyttning TRIVSELHANDBOK Andrahandsuthyrning Kontakta alltid Bollebo vid andrahandsuthyrning. Tänk på att även om du hyr ut till någon annan, har du ansvaret för att hyran betalas i tid och att lägenheten sköts.

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Kollektivanslutning 299 kr/månad 299 kr är priset från Telia till abonnenterna, utöver denna summan rekommenderar vi att föreningen tar ut ca. 50

Läs mer

TRANSIT NYHETSBREV SEPTEMBER 2OII

TRANSIT NYHETSBREV SEPTEMBER 2OII TRANSIT NYHETSBREV SEPTEMBER 2OII BREDBANDlrvlrererotr Ni har väl gjort ert val av digitalbox? Nu närmar vi oss tiden för ett förändrat TV-utbud I höst lägger vi om distributionen av Era kanaler i Basutbudet

Läs mer

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT.

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. UPPTÄCK VÅRA TJÄNSTER INOM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. BESTÄLL FÖRE 25 FEBRUARI SÅ KAN DU VINNA TVÅ BILJETTER Soundercover Sammys äventyr 2 Warhorse SÅ HÄR ENKELT

Läs mer

Välkommen till ditt digitala hem

Välkommen till ditt digitala hem Välkommen till ditt digitala hem Information och inspiration för dig som ska få, eller redan har en fiberanslutning Alltsammans direkt ur ditt nätverksuttag Nu får du hela hemmets kommunikation ur ett

Läs mer

Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster

Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster Informationsmöte 2013-02-18 Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster Telia erbjudande Innehåll i Telia offert angående tre bredbandstjänster: Tv-paket lagom 21 kanaler 2 tv-boxar (max 5 boxar)

Läs mer

VaLtNET. 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från BildAT under 18 månader.

VaLtNET. 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från BildAT under 18 månader. VaLtNET Nu är fibernätet färdigbyggt. Ingår det Internet i det avtal du tecknat aktiveras tjänsten automatiskt. I installationen ingår en 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen.

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen. Information om Bredbandsinstallationen. Vilket ni alla säkert märkt påbörjade Ownit, genom vår entreprenör CLS elektronik AB, installationen av er förening redan i somras genom att diverse schaktarbeten

Läs mer

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Några stolpar FIBER ÄR FRAMTIDEN Idag finns det inga hastighetsbegränsningar BILLIGARE TJÄNSTER TV/Bredband/Telefon blir billigare ATTRAKTIVARE FASTIGHET Fastighetens

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Förslaget om Kabel-TV till stämman. Informationsmötena om kabel-tv. Nr. 6 april 2014

Förslaget om Kabel-TV till stämman. Informationsmötena om kabel-tv. Nr. 6 april 2014 Vi i Bränneriet Brf Bränneriets medlemstidn. Utg. K Lövgren Nr. 6 april 2014 Förslaget om Kabel-TV till stämman Som man kan läsa i den stora artikeln (som börjar på sidan 2) i detta nummer av ViB anser

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett)

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Stiftelsen Norrlandsgårdarna Stiftelsen Gästrike-Hälsinge Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder nations studentbostäder Kontor/expedition

Läs mer

Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben. Presentation för medlemmarna 11 mars 2009

Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben. Presentation för medlemmarna 11 mars 2009 Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben Presentation för medlemmarna 11 mars 2009 1 Uppdrag Kabel-TV Samfällighetens uppdrag. Bredband Intresseföreningens uppdrag. Beslut

Läs mer

Tjänsteleverantör Vedum Östra Fiber. C- H Uvesten

Tjänsteleverantör Vedum Östra Fiber. C- H Uvesten Tjänsteleverantör Vedum Östra Fiber C- H Uvesten Vad är en tjänsteleverantör? De tjänster (TV, internet, telefon) som vi vill utnybja i vårt nät Dllhandahåller tjänsteleverantören. Den tjänsteleverantör

Läs mer

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer!

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Allt fler ärenden kommer att skötas via internet i framtiden. Förutom bankärenden, kontakt med myndigheter, vård i hemmet, köp av biljetter, varor, osv.

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Offert om uppgradering av föreningens kabel-tv nät

Offert om uppgradering av föreningens kabel-tv nät 2012-02-05 A-119313 Inger Legemark 08-553 633 39 inger.legemark@comhem.com Villaförening Dungen C/o Thomas Lindgren JAKOBSLUNDSVÄGEN 34 141 71 SEGELTORP Offert om uppgradering av föreningens kabel-tv nät

Läs mer

bredbands- guide VÄSTERoRT

bredbands- guide VÄSTERoRT bredbandsguide VÄSTERort Bredbandsnätet i din lägenhet Ringa pappa? Via vårt fibernät för bredbandstjänster kan du få anslutning till internet med riktigt hög hastighet men också telefoni och tv. Med andra

Läs mer

SB Bredband prislista

SB Bredband prislista Nedströms Uppströms Leverantör Mbit/s Mbit/s Pris/mån Startavgift Bindningstid Uppsägningstid Faktura Alltele 1 1 179 kr 199 kr 0 3 mån Vid autogiro: 0 kr/mån www.alltele.se 10 10 259 kr 199 kr 0 3 mån

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Sadelmakarebyn 4 A Kommun Malmö Storlek 1 rum / 43 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Sadelmakarebyn 4 A Kommun Malmö Storlek 1 rum / 43 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1 rum / 43 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Perfekt med markplan på uteplatsen och hörnläge. Goda kommunikationer och cykelavstånd

Läs mer

Län Stockholm Gatuadress Fogdevreten 4 Kommun Solna Storlek 1 rum / 34 m² Område Karolinska Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Stockholm Gatuadress Fogdevreten 4 Kommun Solna Storlek 1 rum / 34 m² Område Karolinska Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Solna Storlek 1 rum / 34 m² Område Karolinska Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Bra läge med promenadavstånd in till stan. Bra bussförbindelser, galleria och matbutik

Läs mer

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan.

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Boendeenkät Enkätundersökningen har gjorts hösten. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Kommentarerna som visas är ett urval och ska visa på de olika uppfattningar som finns om de

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt

Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Telia Fiberanslutning i samarbete med bynet FFH Projekt Kollektivanslutning 299 kr/månad 299 kr är priset från Telia till abonnenterna, utöver denna summan rekommenderar vi att föreningen tar ut ca. 50

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer