INTEGRERAD KÖKS-UTRUSTNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INTEGRERAD KÖKS-UTRUSTNING"

Transkript

1 INTEGRERAD KÖKS-UTRUSTNING 2015

2

3 Integrerad köksutrustning 3 The simple way to happiness Köket är hemmets hjärta. Det allra viktigaste händer här. Vår hälsa, vårt välbefinnande, våra barns uppväxt allt detta hänger ihop med hur det fungerar i köket. Därför har Gorenje HomeMade utformats med fokus på nyttig mat och ett hälsosamt liv. Köksutrustningens design och tillverkning representerar ett unikt sätt att tänka och resultatet är en kraftfull blandning av vetenskap, ingenjörskonst och design. Detta tankesätt har lett fram till Gorenje HomeMade som är en ny generation integrerade ugnar, hällar och fläktkåpor som är mycket enkla att använda och gör matlagningen till något avslappnande och lustfyllt.

4 4 Integrerad köksutrustning Snabb, men hälsosam matlagning är äntligen möjlig. Den nya generationen integrerad köksutrustning erbjuder en rad hjälpfunktioner som tar hand om detaljerna. Matlagningen går snabbare, maträtterna blir hälsosammare och du får roligare i köket. Utrustningen är inspirerande, miljövänlig och energisnål. Den berikar också ditt liv och mimimerar behovet av rengöring och underhåll. Specialfunktioner som ånga, sous vide-funktion, pocheringsfunktion och tillagning av yoghurt gör vardagen roligare och hjälper hela familjen att få en hälsosam livsstil. Det är aldrig enkelt att laga perfekt mat. Särskilt inte när du jobbar heltid och har en familj att ta hand om. Men Gorenje hjälper dig.

5 Perfekt smak Smarta funktioner gör fantastisk matlagning övertygande enkel. Hälsosamma idéer Automatiska och innovativa funktioner öppnar dörren till en hälsosam livsstil. Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. INNEHÅLL: Ugnar sida 6 21 Hällar sida Fläktar sida 42-45

6 UGNAR Mer utrymme och bättre tillagning Gorenjes ugnar ger dig en inspirerande användarupplevelse. Ugnarna är utformade med multifunktionsverktyg i åtanke. Du kan ugnsbaka, ånga, värma upp och laga mat. De är enkla att använda och lätta att underhålla. Det finns ett brett utbud av standardugnar, kompaktugnar, ångugnar, mikrovågsugnar och kombinerade mikrovågsugnar i 3 olika utföranden Essential, Advanced och Superior.

7 Integrerad köksutrustning 7 Integrerad HomeChef-ugn BOP 799 S51X

8 8 Integrerad köksutrustning Perfekt smak Smarta funktioner gör fantastisk matlagning övertygande enkel. För personlig och perfekt smak Varje Gorenje-ugn kan göra underverk. Flera tusen processer sker inne i ugnen och de kontrolleras och koordineras perfekt för att resultera i fantastisk mat. Många år av noggrann forskning om fysiken bakom ugnsbakning, grillning och ångkokning har resulterat i en rad funktioner som erbjuder en unik matlagningsupplevelse. Ugnarna blir dina hjälpfulla assistenter i köket med känsla för detaljer: innovativ form som avger en jämn värme, en övervakningsfunktion som lagar till köttet perfekt, en ångfunktion som ger maten den perfekta fuktighetsgraden. Det finns många intressanta konfigurationer att välja mellan och alla är extremt användarvänliga.

9 Integrerad köksutrustning 9 HomeMade-formen Alla fördelar med tillagning i vedeldad ugn Den traditionella, runda formen på Gorenjes ugnar är fortfarande en av de mest fördelaktiga funktionerna. Formen är inspirerad av de traditionella vedeldade ugnarna och gör att luften får ett friare flöde. När het luft får ett friare flöde så distribueras den jämnare och omsluter maten helt och hållet. Eftersom maten värms upp jämnt och kraftfullt från alla håll blir den alltid perfekt tillagad: spröd på utsidan och saftig på insidan. Tillsammans med vårt särskilda ventilationssystem MultiFlow 360 skapas något alldeles särskilt möjlighet till tillagning på alla 5 nivåer. MultiFlow Lika bra tillagning runt om MultiFlow 360 garanterar optimal cirkulation av värme och ånga i ugnen. MultiFlow 360 -öppningarna sitter väl placerade på bakväggen och tillsammans med den unika HomeMade-formen gör det att luft och ånga kan spridas jämnt i hela ugnen. Fläkten ser till att het luft och ånga når alla hörn i ugnen och gör att maten tillagas perfekt runt om. Tillagning på flera nivåer Många rätter på en gång En kombination av MultiFlow 360 och HomeMade-formen hjälper dig uppnå de svåraste målen: laga fem rätter på samma gång. Vi har goda nyheter: smaker och dofter blandas inte. I Superior-modellerna kan du baka på fem olika nivåer. En smart luftdistribution ser till att maten tilllagas jämnt på alla nivåer. Du har också en mycket god insyn eftersom ugnens volym är större.

10 10 Integrerad köksutrustning Perfekt smak Smarta funktioner gör fantastisk matlagning övertygande enkel. Auto-program Barn kan också laga mat Med Gorenjes ugnar får du helt automatiska tillagningsprogram och över 80 recept att välja mellan, perfekt för nybörjare. Hemligheten med Autoläget är enkel alla parametrar, som tid, temperatur och uppvärmning ställs in automatiskt. Allt användaren behöver göra är att välja maträtt, vikt och trycka på start. Ungen sköter resten. Step by step Perfekt mat i 2 eller 3 steg Vatten brukar dunsta från maten vid höga temperaturer och den blir torr. Vi behöver mycket kunskap och erfarenhet om perfekta temperaturer för att kunna ändra temperatur under tillagningsprocessen. Med steg-läget får du helt automatisk programmering i upp till 3 steg av önskad tillagningsprocess. Detta gör att maten blir saftig och perfekt tillagad. Du behöver inte öppna ugnsluckan under något steg i tillagningsprocessen, så du sparar också energi. Perfekt för mer erfarna användare och för maträtter som t ex bröd och lasagne där temperaturen behöver ändras under tillagningen.

11 Integrerad köksutrustning 11 Köttermometer Perfekt söndagsstek varje gång Genom att kontrollera temperaturen i köttet kan köttermometern hantera hela processen och även aktivera alarmet när köttet är färdiglagat. Automatisk tillagning Tillagas i 30 minuter och inte en sekund längre Den automatiska tillagningsfunktionen värmer ugnen till 230 C. Maten tillagas i 30 minuter och sedan faller temperaturen automatiskt till inställd nivå. Funktionen har en fantastisk fördel köttet blir sprött och genomstekt på utsidan och perfekt tillagat på insidan. FastPreheat Mycket snabbt, tids- och energibesparande Med snabbuppvärmningsfunktionen når ugnen en temperatur på upp till 200 C på bara 6 minuter och sparar 30 % av tiden. Funktionen är bra när man ska tillaga mat som kräver att ugnen värmts upp först. En ljus- och ljudsignal talar om när temperaturen har uppnåtts. PerfectGrill Dubbel infraröd uppvärmning för spröd utsida De bästa resultaten i Gorenjes ugnar uppnås med 3D-uppvärmning. En stor värmare sitter på utsidan och en liten på insidan. Advanced-modellerna är utrustade med växelvärmare så att maten kan tillagas med den lilla värmaren på insidan eller med båda värmarna. Värmedistributionen gör att du får perfekta tillagningsresultat varje gång och maten blir spröd på utsidan och saftig på insidan.

12 12 Integrerad köksutrustning Perfekt smak Smarta funktioner gör fantastisk matlagning övertygande enkel. Inverterteknik Varsam mikrovågshantering för godare mat Med hjälp av inverterteknik kan energin spridas i en jämn ström istället för i pulserande. Det gör att maten behåller sin struktur bättre, liksom vitaminer, mineraler och fibrer. Fördelarna med jämn energispridning är särskilt välkomna när man värmer upp eller frostar av, samt när man tillagar flytande föda. Tiden för tillagning i mikrovågsugn är kortare och det ger även lägre energiförbrukning. Omrörarteknik Plats för plåtar i alla storlekar Omrörartekniken tillåter placering av en standardplåt i en mikrovågsugn. Hela ugnens bredd används och roterande skivor med ojämn uppvärming är ett minne blott. Eftersom mikrovågorna fördelas jämnt i ugnsutrymmet blir maten jämnt uppvärmd över hela ytan. Ett avancerat fördelningssystem för mikrovågorna förhindrar att maten blir överkokt på vissa ställen och otillagad på andra. Omröraren finns i både kombi- och standardmikrovågsugnar.

13 Integrerad köksutrustning 13 BigSpace Mer utrymme för större frihet i matlagningen Den nya generationen Gorenje-ugnar döljer en unik formgivning i den övre delen. Nu har luftflödet optimerats och cirkulerar helt fritt i ugnen på en större yta. Den utökade kapaciteten gör att det går att tillaga mer mat på större plåtar samtidigt som dimensionerna på utsidan förblir desamma. Istället för 3 nivåer kan man nu använda 5 nivåer på samma gång. Kapaciteter finns från 75 l i standardugnarna och upp till 53 l i mikrovågsugnarna, vilket är bland de största på marknaden. SuperSize XXL-plåtar passar i alla ugnar Med större ugnar kan du tillaga mer mat inte bara för att luften sprids jämnt på alla nivåer, utan även tack vare de 46 cm breda bakplåtarna i både standard- och kompaktugnarna. Innovativa lösningar ger ett större ugnsutrymme och ugnens bredd utnyttjas maximalt. Det finns mer plats på varje ugnsplåt och den överlägsna tekniken ser till att maten tillagas jämnt på alla nivåer.

14 14 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. Matchande design En kombination av glas och stål ger ett första intryck av äkta vara. Ergonomiska handtag och knoppar fulländar den användarvänliga designen och den innovativa tekniken och gör produkten perfekt. Med det enhetliga utseendet får insidan en harmonisk helhet och gör samtidigt att de olika detaljerna och kombinationerna träder fram. Utrustningen kan installeras i stapel, i rad, fyrkant, som ett torn eller i T-form.

15 Integrerad köksutrustning 15 Hälsosamma idéer Automatiska och innovativa funktioner öppnar dörren till en hälsosam livsstil. SlowBake Ett långsamt sätt att uppnå perfektion SlowBake tillagar maten på låg temperatur i upp till 6 timmar. Eftersom tillagningstiden är lång tillagas kött och fisk med bibehållen saftighet, arom och näringsinnehåll. Yoghurt Enkel väg till hälsosam mat Du kanske inte visste att man kan tillaga yoghurt i ugnen? Hemmagjord yoghurt tillagas vid en temperatur på 40 C i ungefär 3 timmar. Torkning Fantastisk mat alltid till hands Torkat kött, frukt, grönsaker och örter kan tillagas hemma på kort tid. Du kan torka maten på 5 nivåer samtidigt.

16 16 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. Undvik det som är tråkigt När man lagar mat måste man också utföra uppgifter som kanske inte är så roliga. Men med den nya generationen Gorenje-ugnar kan du äntligen fokusera på det som är roligt. Många tekniska fördelar och några av världens bästa idéer gör det nämligen möjligt att hålla rengöring och underhåll på ett minimum. SilverMatte Ultraresistent, ultraslät yta Emaljens kvalitet och typ är mycket viktiga faktorer för ugnen och dess funktion. SilverMatte är ett högresistent och starkt material som kan motstå extrem värme och pyrolysrengöring vid 500 grader. Materialet innehåller inga mikroporer och täcker ugnens yta och bakplåtar och gör dem därmed resistenta för höga temperaturer, mikrovågor och ånga. Trippelbeläggningen på insidan främjar värmereflektionen och ger ytterligare isolering. Den aktiva ytan gör att smutsiga matrester bränns vid en högre temperatur vilket också eliminerar mikroorganismer och håller insidan av ugnen steril och säker.

17 Integrerad köksutrustning 17 PyroClean Förstklassig självrengörande funktion Pyrolysrengöring är det effektivaste och mest avancerade sättet att rengöra ugnen. Den höga rengöringstemperaturen (på upp till 500 C) gör ugnen helt ren utan fettfläckar eller matrester. Lätt rengöring tar 90 minuter, medelintensiv rengöring 120 minuter och intensiv rengöring tar 150 minuter och rengöringens effekt beror på tiden. Gorenjes bästa modeller har maximal tid och intensitet på pyrolysrengöringen, dvs. 150 minuter. Du behöver endast torka av matresterna. Och viktigast av allt: ugnen blir ren utan användning av rengöringsmedel. CataClean Ytan som motstår fett Katalytisk rengöring är ett fantastiskt hjälpmedel i underhållet av ugnen. När temperaturen i ugnen når 200 grader under tillagningsprocessen börjar de katalytiska panelerna att absorbera fett och orenheter, vilket följs av en oxidationsprocess. Ugnspanelernas porösa, grova yta hjälper till att absorbera fett och orenheter. AquaClean Enkel vardagsrengöring AquaClean-funktionen har förbättrats markant pga. helt ny emalj i alla Gorenjes ugnar. Med AquaClean kan du rengöra ugnen på insidan. Du behöver bara hälla en halv liter vatten på bakplåten och sätta på AquaClean-funktionen. Du får synligt resultat både på ugnens yta och på bakplåtarna på bara 30 minuter. Fläckar och fett mjukas upp och kan enkelt torkas av.

18 18 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. UltraCoolDoor Utformad för att kunna vidröras när som helst Det stora utbudet av UltraCool-dörrar har en sak gemensamt man kan röra vid dem utan att bränna sig.

19 Integrerad köksutrustning 19 TelescopicGuides Praktisk hjälp när du ska dra ut plåtarna Med de smidigt löpande teleskopskenorna får du en perfekt översikt av tillagningsprocessen på alla nivåer. Det innebär att du kan ta ut och rengöra plåtarna på ett säkrare och enklare sätt. Gorenjes ugnar har helt utdragbara skenor på tre nivåer i Superior-modellerna. De kan avlägsnas från ugnen under den pyrolytiska rengöringen. GentleClose Superenkel och supertyst Med de nya gångjärnskonstruktionerna behöver man bara lätt trycka på dörren för att den ska stängas ljudlöst. Systemet DC+ Effektiv värmehantering Systemet DC+ kyler effektivt ner ugnsutrymmet och förhindrar skador som kan uppstå vid höga temperaturer. DC-kylsystemet fungerar när ugnen är påslagen medan systemet DC+ aktiveras när ugnen har stängts av.

20 20 Integrerad köksutrustning HÄLLAR Smarta idéer för enkel matlagning Alla är vi inte utbildade kockar. Gorenje antog utmaningen och skapade en serie innovativa matlagningsredskap som hjälper dig att uppnå mycket mer med mindre kunskap, på mycket kortare tid och med markant lägre energiförbrukning.

21 Integrerad köksutrustning 21

22 22 Integrerad köksutrustning Perfekt smak Smarta funktioner gör fantastisk matlagning övertygande enkel. Nu kan alla laga mat hemma! Vi vill ju alla vara professionella kockar, imponera på gästerna och servera hälsosam mat till våra familjer. Det betyder oftast att man behöver särskild kunskap eller professionell utrustning. Gorenjes hällar är utformade för enkel användning så att alla kan laga fantastisk mat. Induktions hällar, HiLight-hällar och gashällar har alla funktioner som gör matlagningen enkel.

23 Integrerad köksutrustning 23 Induktionshällar Induktionshällar värmer maten dubbelt så fort som gasspisar vilket gör dem mer ekonomiska och säkrare. En induktionshäll värmer bara upp botten på kastrullen medan hällens yta fortfarande är kall och alltid säker att vidröra. Temperaturen justeras direkt genom ett lätt tryck och det begränsar risken för att maten ska koka över. Med en sådan häll blir smält choklad, komplicerade såser och temperaturkänsliga mästerverk den enklaste saken i världen. StayWarm Håll maten vid perfekt temperatur för dem som kommer för sent Funktionen StayWarm håller maten varm vid en konstant temperatur på 70 C. På så sätt bibehåller maten alltid sin ursprungliga smak och temperatur tills den serveras. SoftMelt Ett, två, choklad! Funktionen SoftMelt smälter choklad och smör vid en fast temperatur på 42 C och skapar därmed perfekta förhållanden för en långsam smältprocess utan att ingredienserna bränns vid.

24 24 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. Snabb och ekonomisk Tidsåtgång för uppvärming av 2 l vatten från 15SDgr C till 90SDgr C: Gorenjes induktionshäll med funktionen Power- BoostSupreme 4,2 min Gorenjes induktionshäll med funktionen PowerBoost Induktion 5,7 min 7,1 min HiLight 10 min PowerBoost Bra hjälp i ett stressigt liv Alla Gorenjes induktionshällar har en fantastisk PowerBoostfunktion. Den ökar kraften i processen och det förkortar tillagningstiden markant. Det tar bara 5,7 minuter att koka 2 l vatten från 15 C till 90 C, vilket innebär att hällarna är nästan 50 % snabbare än vanliga Hilight-hällar. PowerBoost Supreme Har du bråttom? Oroa dig inte! Den innovativa funktionen PowerBoostSupreme finns på Gorenjes bästa hällmodeller. Du får en mycket snabb hällfunktion. Det tar bara 4, 2 minuter att koka upp 2 l vatten och det är mycket tidseffektivt.

25 Integrerad köksutrustning 25 XpandZone XXL-yta för tillagning av mycket mat Med XpandZone kan du laga mat på hela hälllens yta. När FlexInduction har aktiverats förvandlas en vanlig induktionshäll till en FlexInduction-häll. När man ansluter zonerna till varandra får man mer plats för matlagning, större kastruller eller för 2 eller fler mindre kastruller. BridgeZone Enkel planering för superstora kastruller Induktionshällar med två anslutningszoner förenklar matlagning i stora kastruller. Perfekt när man tillagar fisk med ris och grönsaker. FishZone Perfekt för stora kastruller Hilight-hällar har expanderbara zoner som kallas FishZone och är perfekta för stora kastruller, t ex när man lagar grytor.

26 26 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. Gashällar Innovativt utformade gashällbrännare från Gorenje optimerar lågan så att tillagningen går snabbare och användningen av gas blir effektivare. Tack vare brännarens konstruktion kombineras gasen och luften innan den når brännaren. Luft- och gasblandningen blir effektivare än i de brännare som hittills har använts, och gasanvändningen och kontrollen av lågan har förbättrats avsevärt. Brännarna har monterats som enskilda delar, vilket gör rengöringen mycket enkel.

27 Integrerad köksutrustning 27 WokBurner Genuin asiatisk matlagning hemma Wokbrännare når en hög effekt mycket snabbt vilket gör tillagningen av asiatisk mat enkel och möjlig för alla. Högeffektiva brännare Mer kraft för gas Alla modeller i Gorenjes serie gashällar är utrustade med markant förbättrade gasbrännare, med upp till 69 % snålare energiförbrukning. ///Coffee Reductor Perfekt varje morgon Nya designfunktioner på Gorenjes gashällar är t ex en mycket praktisk ///coffee reductor vilket är perfekt för små kannor.

28 28 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. En smart assistent som bara väntar på dina anvisningar Gorenjes hällar gör fantastisk matlagning möjlig och gör tillagningen mindre stressig. Med dessa hällar kan du mäta exakt tid och temperatur, de är enkla och bekväma att använda och du kan få många inspirerade idéer. Reagerar på en gång när du rör vid den med fingret Med den nya generationen hällar får du alla smarta funktioner nära till hands, med olika typer av kontroller för olika typer av matlagning.

29 Integrerad köksutrustning 29 ChildLock Nu kan barnen vara med Tillvalet ChildLock passar perfekt för barnfamiljer. Det är säkert att lämna barnen i köket på egen hand en stund, eftersom det här tillvalet hindrar dem från att ändra på inställningarna. BoilControl: Du behöver inte längre vara orolig för att maten ska koka över För bättre säkerhet är tiden för oavbruten användning begränsad När tidsgränsen har uppnåtts stängs hällen av automatiskt. Timer Någon som håller koll Nedräkningstiduret kan ställas in på upp till 99 minuter. Om du redan känner till den perfekta tillagningstiden för en särskild maträtt ställer du in tiduret så stängs hällen av automatiskt. Ett pipande ljud talar om att maten är klar. Stop&Go Ta en paus när som helst Funktionen Stop&Go stoppar tillagningen och fortsätter med samma inställningar när den har aktiverats igen.

30 30 Integrerad köksutrustning Hälsosamma idéer Automatiska och innovativa funktioner öppnar dörren till en hälsosam livsstil. IQcook 80% snabbare 40 % lägre energi 100 % hälsosam mat 100 % sensorstyrd 100% automatisk matlagning Sensorisk matlagning Tack vare kombinationen av IQ-sensorn och sensorn inuti induktionsbottnen på IQcook kan du laga mat helt automatiskt. En trådlös kommunikation mellan kastrullerna och hällen kontrollerar proceduren och du får helautomatisk matlagning. Garanterat.

31 Integrerad köksutrustning 31 IQpro Ett matlagningsmaraton är barnsligt enkelt Med IQpro är det enklare att laga mat som behöver längre tillagningstid med långsam uppvärmning eller tillagning på låga, fasta temperaturer. Perfekt för maträtter som t ex gulasch. IQpoach Exakt rätt temperatur IQpoach förhindrar att maten kokar över genom att hålla temperaturen mellan 71 och 85 C. Maten behåller sin naturliga färg, sina smaker och dofter. Äntligen kan du laga perfekt pocherade ägg hemma. IQgrill Perfekt för stora kastruller Med IQcook blir grillningen uppiggande enkel även med lite eller ingen olja. Prova den läckraste och hälsosammaste grillmenyn som finns. IQboil Allt stannar i pannan Snabbkokning av vatten och konstant temperatur är nu möjligt utan att något kokar över. Du kan titta på tv och slappna av eftersom ditt kök inte längre behöver övervakning. IQsteam Bevara vitaminerna När du lagar mat med en liten volym vatten bevaras grönsakernas vitaminer, mineraler och naturligs färg. Det är svårt att tro att du bara behöver 0,5 dl vatten för att tillaga 1 kg grönsaker.

32 32 Integrerad köksutrustning KÅPOR En hjälpande hand från ovan Gorenjes fläktkåpor fungerar som en två-i-ett-lösning eftersom de är tekniskt avancerade verktyg i form av snyggt designade produkter. De passar väl in i en modern livsstil de bidrar till en hälsosammare livsstil, tar effektivt bort matlukt och jobbar tyst och säkert. Gorenjes fläktkåpor är tillverkade i material av toppkvalitet och du får den bästa användarupplevelsen när du lagar mat, rengör dem eller bara beundrar dem.

33 Integrerad köksutrustning 33

34 34 Integrerad köksutrustning Perfekt användarupplevelse Designad för enkel användning, rengöring och underhåll. AdaptAir: Ingen lukt. Bara luft. Patent har sökts för AdaptAirtekniken vilken säkerställer ett helt jämnt luftutsug över hela ytan. Ånga, lukter och orenheter kommer inte längre ut i luften i köket. LUFTFLÖDE (m 3 /h) 550 m³/h/adaptair 650 m³/h/adaptair 700 m³/h/adaptair 800 m³/h/adaptair ENERGIKLASS C C B A BULLERNIVÅ (db)

35 Integrerad köksutrustning 35 Filter Med polyuretanskum Den unika AdaptAir-funktionen och fettfiltret i aluminium har förbättrats med särskilt polyuretanskum som eliminerar upp till 98 % av alla fettpartiklar och orenheter. Fläktkåpan har också A-klassad utsugskapacitet. SliderTouch Enkel styrning Med ett särskilt innovativt reglage kan du enkelt och snabbt ändra mellan olika effektnivåer och ljusstyrkor. AdaptTech Automatisk fläkt En särskild sensor som ställs in i automatiskt läge känner av nivån på orenheterna eller ångan, fukten och gaserna. Den anpassar fläkten automatiskt eller stänger av fläkten helt och hållet om den inte längre behövs. P.A.S.-system Smart riktat utsug och lägre bullernivå Det innovativa perimetriska utsugssystemet suger inte bara ut luft genom den centrala delen utan riktar också utsugseffekten mot kanterna. På så sätt minskar både energiförbrukningen och bullernivån. Resultatet är ett effektivare utsug. Timer och refresh Alltid fräscht och punktligt Särskilda fördelar med de nya fläktkåporna från Gorenje är t ex inställning för automatisk avstängning (10, 20 eller 30 minuter) och refresh-funktionen som aktiveras en gång i timmen och fräschar upp luften i fem minuter.

36

Hällen för kockar utan gränser!

Hällen för kockar utan gränser! Hällen för kockar utan gränser! Siemens freeinduction med en enda heltäckande kokzon. siemens-home.se Siemens. Framtiden flyttar in. En häll. Fullständig frihet. Nya Siemens freeinduction är en helt gränslös

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

TRYCKKOKARE Bruksanvisning

TRYCKKOKARE Bruksanvisning TRYCKKOKARE Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fördelar med din nya tryckkokare... 4 Säkerhetsinformation... 5 Beskrivning... 8 Använd tryckkokaren... 9 Rengöring och underhåll... 12 Vanliga frågor...

Läs mer

Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar

Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar GRAM har under generationer varit känd för att utveckla produkter som gör vardagen enklare och bidrar till positiva upplevelser i köket.

Läs mer

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN 6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN EN NY STJÄRNA ÄR FÖDD WHIRLPOOLS GREEN GENERATION STARCLEAN UGN Om din kärlek till matlagning

Läs mer

BESKRIVNING AV APPARATEN

BESKRIVNING AV APPARATEN SV Läs igenom denna instruktionsbok noggrant innan du installerar och använder apparaten. Det är enda sättet att uppnå optimala resultat och maximal driftssäkerhet. BESKRIVNING AV APPARATEN (se ritning

Läs mer

CS150-6 150 CM "OPERA"SPIS MED DUBBELUGN (MULTIFUNKTIONSUGNAR) OCH GASHÄLL MED ELEKTRISK PLÅT, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A

CS150-6 150 CM OPERASPIS MED DUBBELUGN (MULTIFUNKTIONSUGNAR) OCH GASHÄLL MED ELEKTRISK PLÅT, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A CS150-6 150 CM "OPERA"SPIS MED DUBBELUGN (MULTIFUNKTIONSUGNAR) OCH GASHÄLL MED ELEKTRISK PLÅT, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS: A EAN13: 8017709118464 Gashäll med 7 brännare Vänster bak: 1,80 kw Vänster fram:

Läs mer

Inledning. Metod. Val av maskin. Vanliga funktioner som lätt blir fel

Inledning. Metod. Val av maskin. Vanliga funktioner som lätt blir fel Inledning Studenterna i Id-00 har fått i uppgift att analysera vars en apparat. Vår grupp har valt att analysera en mikrovågsugn, Whirlpool MT 257, som finns på en studentkorridor på Michael Hansens Kollegium

Läs mer

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR Bakmas ki n model lxbm1129 Svens kbr uks anvi s ni ng SE INTRODUKTION För att du ska få ut så mycket som möjligt av din nya bakmaskin är det lämpligt att du läser igenom denna bruksanvisning innan du tar

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

BRF GYLLE 2:42. Bostadsrätt Gylle 2:42, Gamla Tunavägen, Borlänge

BRF GYLLE 2:42. Bostadsrätt Gylle 2:42, Gamla Tunavägen, Borlänge BRF GYLLE 2:42 Bostadsrätt Gylle 2:42, Gamla Tunavägen, Borlänge BRF Gylle 2:42. Boro Väst 4 AB reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Världens första stavmixer som håller generation efter generation.

Världens första stavmixer som håller generation efter generation. PROFESSIONAL Världens första stavmixer som håller generation efter generation. Varför köpa en? tillverkade världens första stavmixer redan 1954. Tillverkningen sker fortfarande i samma fabrik i Mettlen,

Läs mer

ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER

ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER För att sätta på produkten Påslagning av apparaten Sätt in stickkontakten i eluttaget. Belysningen, som är placerad under kontrollpanelen eller inuti apparaten

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll SE Innehållsförteckning Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll MILJÖSKYDD Förpackningsmaterialen som används för denna apparat

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

DO81CSS-5. classic 60 CM ELEKTRISK DUBBEL MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS AA

DO81CSS-5. classic 60 CM ELEKTRISK DUBBEL MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS AA 60 CM ELEKTRISK DUBBEL MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS AA EAN13: 8017709080853 STORA UGNEN 8 funktioner Ugnskapacitet: 51 liter Temperaturer mellan 50-250 C Digital analog klocka med elektronisk

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4 INNEHÅLL Din spisfläkt Beskrivning 4 Inledning 4 Säkerhet Användning Underhåll Installation Försiktighetsåtgärder som du måste vidta 5 Utsugningssystem 6 Reglage 7 Rengöring 9 Fettfilter 10 Kolfilter 10

Läs mer

DECOR 810/830 PRODUKTENS DELAR PRODUKTENS DELAR. 1 - Inre skorstensdel 2 - Yttre skorstensdel 3 - Kontrollpanel 4 - Belysning 5 - Delad kantsugsplåt

DECOR 810/830 PRODUKTENS DELAR PRODUKTENS DELAR. 1 - Inre skorstensdel 2 - Yttre skorstensdel 3 - Kontrollpanel 4 - Belysning 5 - Delad kantsugsplåt DECOR 810/830 PRODUKTENS DELAR PRODUKTENS DELAR 2 1 3 4 5 2 1 3 4 5 1 - Inre skorstensdel 2 - Yttre skorstensdel 3 - Kontrollpanel 4 - Belysning 5 - Delad kantsugsplåt 32 Svenska VARNINGAR OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil Plisségardiner Unika uttryck för en personlig stil Förnya och förändra med vackra veck En plisségardin kombinerar på ett skönt sätt strama, raka linjer med mjuka och vackra tyger. Därför passar gardinen

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se

Effektivt inbrottsskydd genom. Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Effektivt inbrottsskydd genom Takskjutport Secura Säker runtom. www.crawfordgarageportar.se Secura för säkerhet. Frågan om säkerheten blir allt viktigare hela tiden. Entrédörrar med omfattande låssystem

Läs mer

A2-8 100 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV EN MULTIFUNKTIONSUGN GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN: B

A2-8 100 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV EN MULTIFUNKTIONSUGN GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN: B A2-8 100 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV EN MULTIFUNKTIONSUGN GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN: B EAN13: 8017709155001 Gashäll med 6 brännare Vänster bak: extra snabb

Läs mer

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två!

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Vilda bär för barn Den nordliga naturen är en riktig skattkista: vilda bär som växer i skogar, på myrar och i fjällen innehåller rikligt med

Läs mer

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3 FM Mattsson Kök Trycksak nr 251/3 Tillgång på sand och kunskapen om metallbearbetning var en förutsättning när FM Mattsson grundades i mitten av 1800-talet. Kunskapen har gått i arv och sanden är fortfarande

Läs mer

FCF-10 1/1 KONVEKTIONSUGN ZANUSSI SORTIMENT FUNKTION OCH KONSTRUKTION

FCF-10 1/1 KONVEKTIONSUGN ZANUSSI SORTIMENT FUNKTION OCH KONSTRUKTION SORTIMENT En serie konvektionsugnar som kombinerar erfarenhet och nyheter, har stor kapacitet, är av hög kvalitet och ekonomisk att använda. Den idealiska lösningen för det kök som behöver en ugn med hög

Läs mer

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Alla mått är i mm Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071 Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Summa 46 152 kr Användarnamn (E-postadress eller IKEA FAMILYnummer) Ledtråd till ditt

Läs mer

C92IPX9 Nyheter Kommer snart

C92IPX9 Nyheter Kommer snart C92IPX9 Nyheter Kommer snart classic 90 CM SPIS MED DUBBLA UGNAR VARAV EN MED PYROLYS, MULTIZON OCH MATLAGNINGSTERMOMETER, ROSTFRITT STÅL, EAN13: 8017709268381 SÄLJES ENDAST AV UTVALDA ÅTERFÖRSÄLJARE Program/funktioner:

Läs mer

Kaffemaskiner Bonamat - Filterbryggare

Kaffemaskiner Bonamat - Filterbryggare Kaffemaskiner Bonamat - Filterbryggare Doften och smaken avslöjar det redan... det här är färskt kaffe! Bryggt med filter, vilket gör att smaken och doften verkligen kommer till sin rätt. Hederligt, härligt

Läs mer

SCP112-8. linea 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A

SCP112-8. linea 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A SCP112-8 60 CM PYROLYTISK MULTIFUNKTIONSUGN ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A EAN13: 8017709130046 12 funktioner 12 recept varav 3 programmerbara Ugnskapacitet: 68 liter (+35%) Temperaturer mellan 30 280 C

Läs mer

INNEHÅLL. Din induktionshäll. Säkerhetsanvisningar. Användning. Användning. Underhåll. Fel. Teknisk information. Miljöaspekter

INNEHÅLL. Din induktionshäll. Säkerhetsanvisningar. Användning. Användning. Underhåll. Fel. Teknisk information. Miljöaspekter INNEHÅLL Din induktionshäll Inledning 4 Kontrollpanel 5 Beskrivning 6 Säkerhetsanvisningar Temperatursäkerhet 7 Begränsare för tillagningstid 7 Användning Användning Underhåll Fel Teknisk information Miljöaspekter

Läs mer

Trådlös anslutning till de viktiga sakerna i livet

Trådlös anslutning till de viktiga sakerna i livet Trådlös anslutning till de viktiga sakerna i livet Stark, osynlig anslutni ng till de viktiga sakerna i ditt liv... Människor och omgivningar Njut av ett fylligt och skarpt ljud och ett system som trådlöst

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 1 TRADITIONELLT Under nästan ett halvt sekel, har Kota bastuugnar och murgrytor erbjudit aktiva bastubadare kvalitet till ett rimligt

Läs mer

Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS

Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS INNEHÅLL * Spisens tekniska data * Spisens delar * Viktigt att läsa innan spisen tas i bruk. * Nyttig information om spisens bruk. * Tända

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

De 6 vanligaste felen när du lär dig att snorkla

De 6 vanligaste felen när du lär dig att snorkla De 6 vanligaste felen när du lär dig att snorkla Undervattensvärlden kan vara fantastisk, spännande och vacker som Edens Lustgård, men har du inte rätt teknik och kan justera din utrustning när du snorklar

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut apparaten till elnätet. På modeller med elektroniskt övervakningssystem

Läs mer

TRÄKOLSUGN METOS INKA P300, P600, P900

TRÄKOLSUGN METOS INKA P300, P600, P900 TRÄKOLSUGN METOS INKA P300, P600, P900 Installations- och bruksanvisningar (Rev. November 2012) 4149933, 4149936, 4149939 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt...3 2. Ugnens uppbyggnad...3 2.1. Konstruktion...4

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Baka som ett proffs. Bakning med ånga. Bakning. Kakor. Kakor. Sufflé Pizza

Baka som ett proffs. Bakning med ånga. Bakning. Kakor. Kakor. Sufflé Pizza Baka som ett proffs Bakning Bakning med ånga Kakor Kakor med ånga Sufflé Pizza Bagerikvalitet enkelt med en knapptryckning Det krävs stor noggrannhet när man gör degar. Den största svårigheten är gräddningen

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment Unika utsikter Innehåll fönster: -ret; pl. er, best. pl. ren el erna s. 1. öppning i vägg, tak el byggnad avsedd att släppa in ljus (o. luft). Äv. att se ut igenom. 2. en unik möjlighet att få den utsikt

Läs mer

CS120-7 120 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV 1 MULTIFUNKTIONSUGN OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN:B

CS120-7 120 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV 1 MULTIFUNKTIONSUGN OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN:B CS120-7 120 CM OPERASPIS MED DUBBLA UGNAR, VARAV 1 MULTIFUNKTIONSUGN OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS STORA UGNEN: A LILLA UGNEN:B EAN13: 8017709162870 Gashäll med 6 brännare: Vänster bak: 1800

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

Ugn med mikrofunktion och tillsatt ånga rostfritt stål, svart HN 878G4S1

Ugn med mikrofunktion och tillsatt ånga rostfritt stål, svart HN 878G4S1 svart/rostfri 30989 kr* *Rekommenderat cirkapris inkl. moms och miljöavgift Miljöavgift ingår med 5 kr (exklusive moms) Produktegenskaper Ugnstyp / Ugnsfunktioner k Ugnsvolym: 67 l k 15 ugnsfunktioner:

Läs mer

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier Gå längre och öka kylmediernas livslängd Alfie 500 för rening av kylmedier Färre produktionsstopp Bättre produktkvalitet Inga kladdiga verktyg Ingen dålig lukt Minskade allergiska reaktioner Mindre verktygsslitage

Läs mer

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Middag: (efter kl 17.00) Grekiskbiff med medelhavsallad Tisdag: Frukost: (kl 6.00-8.00) Äggröra med grönsaker

Läs mer

IKD 11750.0 GE (703043)

IKD 11750.0 GE (703043) BEDIENUNGANWEIUNG mit Montageanweisungen Instrucciones de Uso y de Montaje Instructions for use and installation Instructions d utilisation e avis de montage Instruηυes de uso com indicaηυes para montagem

Läs mer

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG CX66EMS5. Du hittar svar på alla dina frågor i SMEG CX66EMS5 instruktionsbok (information,

Läs mer

Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta.

Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta. Energikassetten - 20 år Gör ditt livs bästa investering och njut av den ofta. Energikassetten - en insats för framtiden Effekthöjning!! I befintlig Braskamin Med Energikassetten är detta möjligt. Energikassetten

Läs mer

ZAR Oljebaserad Träbets

ZAR Oljebaserad Träbets Produktbeskrivning ZAR Oljebaserad Träbets är en oljebaserad bets som tillför trä en skyddande och enhetligt betston. ZAR Oljebaserad Träbets appliceras enkelt med en ren tygtrasa och kan användas på all

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer

Klara din vardag Tema år 8 i HK

Klara din vardag Tema år 8 i HK Namn: Klass: I min grupp ingår även: Klara din vardag Tema år 8 i HK Var? När? Varför? Hur? I HK- och Datasalen Vårterminen i ca 8 9 veckor Se Pedagogisk planering Se nedan Klassen delas in i grupper om

Läs mer

Den blå. Guide för planering av ditt nya kök. Hur många kockmössor ger du oss? www.hth.se

Den blå. Guide för planering av ditt nya kök. Hur många kockmössor ger du oss? www.hth.se Hur många kockmössor ger du oss? Vi lever på att ha nöjda kunder. Därför vill vi gärna höra hur pass högt upp på nöjdhetsskalan du placerar oss. Från första upplevelsen i butiken till dess att den sista

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT ÄR INOM RÄCKHÅLL Utvilande sömn är avgörande för en välmående kropp och själ. Därför tycker vi det är viktigt att ge dig förutsättningar för en lugn,

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning CANDY4 HD 20150129 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD?... 4 2 Säkerhetsföreskrifter... 5 3 Vad finns i förpackningen?... 6 4 Fysisk beskrivning... 7 5 Kom igång... 9 5.1 Ladda batteriet... 9 5.2 Ta

Läs mer

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd.

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Vårt användarvänliga system låter dig styra dina solskydd som du vill, när du vill. Fjärrkontroller Sensorer Motorer

Läs mer

Instruktionsbok. progra

Instruktionsbok. progra 09-07 års nti gara 3 Instruktionsbok erings v o n e R m progra Kära Pro-Aqua ägare Vi vill gratulera er till köpet av städmaskinen Pro-Aqua. Ni har investerat i en produkt som kombinerar teknisk perfektion

Läs mer

BRUKSANVISNING Nova Trend

BRUKSANVISNING Nova Trend BRUKSANVISNING Nova Trend INNEHÅLLSFÖRTECKNING I Generella upplysningar II Delar III Tekniska data IV Driftsvillkor V Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3. Anslutning till elnätet

Läs mer

K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K

K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K K-SERIENS MOBILTORK FÖR EKONOMISK OCH EFFEKTIV SPANNMÅLSTORKNING Mepus K-seriens mobiltork är en prisvärd, kraftfull och mycket snabbt i bruk tagbar varmluftstork. Den flyttbara

Läs mer

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Varför välja Daikin VRV IV S-serierna? Du kan installera extremt effektiva och tillförlitliga

Läs mer

Inspirerande recept med ekologisk kyckling

Inspirerande recept med ekologisk kyckling Inspirerande recept med ekologisk kyckling SVENSK EKOLOGISK KYCKLING Kronfågel Bosarpkyckling Svensk KRAV-märkt & EU-ekologisk kyckling En utomhuskyckling från våra svenska, ekologiska gårdar. Den äter

Läs mer

OPTIGRILL INDIKATOR BLI BEKANT MED PERFEKTA GRILLRESULTAT FRÅN RARE TILL WELL-DONE ÅRET RUNT!

OPTIGRILL INDIKATOR BLI BEKANT MED PERFEKTA GRILLRESULTAT FRÅN RARE TILL WELL-DONE ÅRET RUNT! BLI BEKANT MED OPTIGRILL PERFEKTA GRILLRESULTAT FRÅN RARE TILL WELL-DONE ÅRET RUNT! Möt Optigrill, vår ultimata innovation. Tefal har uppfunnit den första riktigt hälsosamma grillen som tillagar mat automatiskt

Läs mer

Checka in hemma, när du är borta.

Checka in hemma, när du är borta. Checka in hemma, när du är borta. Nyhet! Styr dina nya Siemens vitvaror med appen Home Connect. siemens-home.se Your household in one app. Siemens. Framtiden flyttar in. Styr dina vitvaror från jobbet,

Läs mer

SF4604PMCNR Nyheter. Funktioner. Tillbehör. Versioner. Dolce Stil Novo

SF4604PMCNR Nyheter. Funktioner. Tillbehör. Versioner. Dolce Stil Novo SF4604PMCNR Nyheter 60 CM KOMPAKT KOMBINATIONSMIKROVÅGSUGN MED MOTORDRIVET HANDTAG, SVART GLAS MED DETALJER I KOPPAR, SOFT CLOSE EAN13: 8017709223625 SÄLJES ENDAST AV UTVALDA ÅTERFÖRSÄLJARE BESTÄLLNINGSVARA

Läs mer

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen;

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen; Recept med MCT-olja Introduktion Med den här skriften vill vi ge lite tips och råd hur MCT olja kan användas. Vi hoppas det ska vara till hjälp och inspiration för att hitta egna lösningar och användningsområden.

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

SFP140. linea 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS TOUCH SCREEN I FÄRG ROSTFRITT STÅL MED SILVERGLAS ENERGIKLASS: A

SFP140. linea 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS TOUCH SCREEN I FÄRG ROSTFRITT STÅL MED SILVERGLAS ENERGIKLASS: A SFP140 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS TOUCH SCREEN I FÄRG ROSTFRITT STÅL MED SILVERGLAS ENERGIKLASS: A EAN13: 8017709172015 Ugnsvolym: Netto: 70 liter Brutto: 79 liter Temperatur: 30-280ºC Digital

Läs mer

Rening vid Bergs Oljehamn

Rening vid Bergs Oljehamn Rening vid Bergs Oljehamn statoilsreningsfolder2.indd 1 08-10-09 13.24.00 statoilsreningsfolder2.indd 2 08-10-09 13.24.01 Innehåll Vattenrening vid Bergs Oljehamn 4 Gasrening vid Bergs Oljehamn 10 statoilsreningsfolder2.indd

Läs mer

SFP6102TVS Nyheter. Funktioner. Tillbehör. linea 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS SILVERGLAS

SFP6102TVS Nyheter. Funktioner. Tillbehör. linea 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS SILVERGLAS SFP6102TVS Nyheter 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED PYROLYS SILVERGLAS EAN13: 8017709252960 20% lägre energiklass än A-klass Ugnsvolym: Netto: 70 liter Brutto: 79 liter Temperatur: 30-280ºC Digital display

Läs mer

Insidan helt i rostfritt...

Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt R-serien av Thermobox är en vidareutveckling av ett beprövat koncept. Alla produktens uppskattade egenskaper som lång livslängd, elektronisk temperaturstyrning,

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

vårens erbjudande sense badkar 10.900: (12.900:-) Se sid 12 westerbergs.se

vårens erbjudande sense badkar 10.900: (12.900:-) Se sid 12 westerbergs.se vårens erbjudande 16 sense badkar 10.900: (12.900:-) Se sid 12 westerbergs.se hög- eller väggskåp halva priset vid köp av komplett afton under- och överdel AFTON afton badrumsmöbel Afton är möbelserien

Läs mer

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna BF64-RIEN Inbyggnadsugn bruksanvisning föreställ dig möjligheterna Tack för att du har valt att köpa en produkt från Samsung. Registrera din produkt på adressen www.samsung.com/global/register Använda

Läs mer

Krämig papardelle med portabello. vecka 43

Krämig papardelle med portabello. vecka 43 Krämig papardelle med portabello vecka 43 inspiration Krämig papardelle med portabello Avnjut en krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök. Koka upp grädden,

Läs mer

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14 Chorizo med rostad paprikapasta A Chorizo med rostad paprikapasta En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo

Läs mer

SFP6604PNRE Nyheter. Funktioner. Dolce Stil Novo

SFP6604PNRE Nyheter. Funktioner. Dolce Stil Novo SFP6604PNRE Nyheter 60 CM MULTIFUNKTIONSUGN MED MOTORDRIVET HANDTAG OCH PYROLYS SVART GLAS MED DETALJER I KOPPAR ENERGIKLASS: A+ EAN13: 8017709218195 SÄLJES ENDAST AV UTVALDA ÅTERFÖRSÄLJARE BESTÄLLNINGSVARA

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

A42-6 70 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A (STORA UGNEN) ENERGIKLASS B (LILLA UGNEN)

A42-6 70 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A (STORA UGNEN) ENERGIKLASS B (LILLA UGNEN) A42-6 70 CM OPERA SPIS MED DUBBELUGN (EN MULTIFUNKTIONSUGN) OCH GASHÄLL, ROSTFRITT STÅL ENERGIKLASS A (STORA UGNEN) ENERGIKLASS B (LILLA UGNEN) EAN13: 8017709122171 Gashäll med 4 brännare Vänster bak:

Läs mer

Innehåller recept! Herbamare och Trocomare ekologiska örtsalter

Innehåller recept! Herbamare och Trocomare ekologiska örtsalter Innehåller recept! Herbamare och Trocomare ekologiska örtsalter 1 I harmoni med naturen Alfred Vogel, som föddes 1902, sysselsatte sig redan som barn med växternas helande krafter. Han var övertygad om

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp dinkelgryn Hej! Dinkelsallad med rostade grönsaker får inleda denna vintervecka. En sallad fullspäckad av nyttigheter från både dinkel, aprikoser och

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis Monterings- och bruksanvisning Sverigekassetten Avser installation i befintlig öppen spis Utgåva 01.2004 En investering i värme Vi gratulerar dig till en bra produkt och en god investering. En investering

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Daikin luftkonditionering/värmepump för ditt hem

Daikin luftkonditionering/värmepump för ditt hem Daikin luftkonditionering/värmepump för ditt hem VÄGGMODELL NY www.daikin.se FTKS/FTXS-D Daikin har tagit ytterligare ett steg mot den idealiska kombinationen av form och funktion, D-seriens snygga, släta

Läs mer

Vårlökskorv med stuvad grönkål. vecka 50

Vårlökskorv med stuvad grönkål. vecka 50 Vårlökskorv med stuvad grönkål vecka 50 familj Vårlökskorv med stuvad grönkål cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi 2997 kj/ 719 kcal. Protein 21,5 g. Fett 46,1 g. Kolhydrater 51,3 g. Ingredienser:

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

Vi har samlat de bästa julklapparna till dig! www.vinga.com

Vi har samlat de bästa julklapparna till dig! www.vinga.com Vi har samlat de bästa julklapparna till dig! TOWELSET DENIM VINGA CUBE VINGA CUBE TRADITION Mjuka handdukar i skön bomullsfrotté på 500 g/m. Setet består av två stycken 65 x 135 cm handdukar och två stycken

Läs mer