VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 Styrelsen för Stockholms universitets konstförening får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1 januari 2014 till 31 december Styrelsen under 2014: Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare och webbansvarig och programbladansvarig Annika Lundström Marianne Sundström Johan Fresk Ann-Sofie Nylander Eva Lundin Ulla Jungmarker Veronica Hohl Lena Holmstedt Inga Horndahl Carina Nilsson Styrelsen har under året haft 4 styrelsesammanträden. Information om konstföreningen finns nu på SU:s hemsida och under medarbetarwebben samt i evenemangskalendern. Styrelsen deltog vid Stockholms universitets upptakt för anställda med information om konstföreningen. Styrelsen har också haft informationsmaterial om föreningen samt ledamot tillgänglig vid utbildningen för nyanställda under hösten. Konstföreningen fick under 2014 ett bidrag från Rektor, vilket föreningen tackar särskilt för. Detta bidrag gjorde det möjligt för föreningen att för första gången i dess historia anordna en vernissage för alla anställda där tre medlemskap i föreningen för år 2014 lottades ut och till inköp av 15 stycken stafflier till visningarna samt jubileumspennor för utdelning till medemmarna. Medlemsavgiften var oförändrad 380 kronor/år. Vid utgången av år 2013 hade föreningen 215 medlemmar och vid utgången av år 2014, 215 medlemmar. Ingen ökning, men antalet nya medlemmar blev dock hela 22, men lika många slutade, de flesta av dem gick i pension och även om man får vara kvar så valde många att avsluta efter långt medlemskap i föreningen.

2 Programverksamhet Vår 20 februari: Elliot Erwitt Fotografiska museet Vi (ca 25 personer) fick en guidad visning av fotografen Erwitts bilder. Han är kanske mest känd för sina humoristiska bilder av hundar. Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och ber aldrig om en kopia, säger Erwitt. Han är också en fantastisk porträttfotograf och har varit med i det legendariska fotografikollektivet Magnum. Efteråt åt vi på restaurangen högst upp med den magnifika utsikten över vattnet. 5 mars: Italienska Kulturinstitutet och Vino Cotto 18 medlemmar fick denna kväll en visning av Italienska Kulturhuset som har en spännande arkitektur och möbler av den italienske arkitekten Ponti och med Carl- Gustav Yrwing som guide tillsammans med en representant för italienska kulturhuset som kom med trevliga anekdoter om diverse kungligheter. Vi fick också se en utställning kring vinetiketter för det italienska speciella vinet Vino Cotto med verk av bl a Bosse Andersson, Karl Momen, och Roberto Torregiani mfl. Visningen avslutades med en provsmakning av Vino Cotto. Vinets tillverkning härstammar från långt innan Romarriket och det går till så att druvorna pressas och allt hälls i stora kopparkärl på minst 500 liter och där får sedan musten koka över långsamt brinnande öppen eld. Efter att minst hälften av vätskan förångats filtrerar man bort skal och kärnor och fyller ektunnor med druvmusten. Snabbjäsning sker för att därefter mogna på ekfat. Officiellt centrum för detta vin från 2002 är Loro Piceno och sedan 2007 finns ett samarbete med olika konstnärer som gör unika etiketter till detta vin. 12 mars: Vernissagefest med mingel För första gången i Konstföreningens historia och med anledning av föreningens 25-års jubileum bjöds samtliga anställa vid universitetet in att tillsammans med medlemmarna i konstföreningen se de under 2013 inköpta konstverken som skulle lottas ut vid årsmötet den 20 mars. Tid och platsen var Mezzaninen i Aulan Magna. Konstföreningen bjöd på förfriskningar och lättare tilltugg samt mingelmusik. Till vernissagefesten hade också inköpts stafflin som gjorde att vi kunde visa konstverken på ett professionellt sätt. Det blev alltigenom en mycket lyckad tillställning. 13 mars: Förhandsvisning för medlemmarna av årets konstverk Samma plats som ovan men utan förfriskningar och tilltugg. 20 mars: Årsmöte i G-Salen Årsmötesförhandlingar och utlottning av under 2013 års inköpta konstverk.

3 9 april: Visning av Hagströmerbiblioteket Den nionde april besökte vi cirka 25 personer - Hagströmerbiblioteket. Detta unika bibliotek, som är inrymt i det vackra och K-märkta Haga tingshus, har en stor samling sällsynta böcker och manuskript huvudsakligen inom medicin, men även om djur och växter. Föreståndaren, Ove Hagelin, gav oss en entusiastisk introduktion till hur biblioteket uppstod och visade såväl själva huset som sällsynta och vackra böcker. Vi fick t ex se Linnés eget exemplar av Systema Naturae. Sammantaget blev det en kväll som vi sent kommer att glömma. Värd var Marianne Sundström och Lena Holmstedt ordnade en lätt förtäring före visningen. 6 maj: Pärlor, pärlor Äkta pärlor Den 6 maj besökte vi guldsmed Helena Edman på Tegnergatan 15, vars passion är pärlor. Vi inledde med vin och tilltugg, sedan berättade Helena om sötvattenspärlor, odlade pärlor, äkta pärlor och Mallorcapärlor - deras ursprung och "tillverkning". Hon visade upp de olika varianterna av pärlor, hur man testar dem och kollar kvalitet bl a genom att ta halsbandet och rulla det på en bordsskiva, vilket gör att man lättare ser ojämnheter. Helena kunde inte ta emot så många åt gången, varför ytterligare ett besök anordnades den 13 maj. Programverksamhet Höst 8 september: Öppen föreläsning om Ralph Erskines arkitektur i Frescati Den 8 september bjöd konstföreningen tillsammans med Kommunikationsavdelningen på en öppen föreläsning om Ralph Erskines arkitektur i Frescati. Den besöktes av ett drygt 60-tal intresserade åhörare i Aula Magna. Anledningen till denna föreläsning var att det år 2014 är 100 år sedan Erskine föddes och att han varit den person som satt mest prägel på universitets-områdets arkitektur. Föreläsning hölls av arkitekten Johannes Tovatt, som under många år arbetat med Erskine, samt konstvetaren vid Stockholms universitet Maja Willén. De visade bilder och presenterade några av de idéer och tankar som Erskine hade om byggnaderna på universitetsområdet. Föreläsningen filmades och kan ses på SU Play: 17 september: Ateljébesök i unik historisk miljö på söder Vi var 25 medlemmar som samlades innanför en massiv järnport i kvarteret Tegen där vi möttes av de tre konstärerna Ulrica Lundberg, Katarina Warrenstein och Nina Wedberg Thulin. Efter ett glas vin och lite tilltugg delade vi upp oss i tre grupper och fick möjlighet att närmare bekanta oss med de tre konstnärernas ateljéer och konst. Själva kvarteret började byggas 1720 och där har bl a varit ölbryggeri och mentalsjukhus, men sedan 1960-talet är det konstnärsateljéer. Vi fick se prov på olika konstarter och konstföreningen passade på att inköpa ett konstverk av varje konstnär. Även några av våra medlemmar passade på att handla då konstnärerna hade utlovat 10%. En härlig kväll var det, troligen en av de sista sommarvarma septemberkvällarna.

4 25 september: Pompeji Millesgården 25 personer kom till Millesgården där guiden under ca en timme bl.a. visade bankiren Caecilius Iucundus hem, med föremål såsom affärsarkiv, silverservis och erotiska fresker, liksom mer vardagliga saker som glasrutor och gångjärn. Genom 3D-modeller av hans hus kan man uppleva huset dels i sin forna prakt, dels som den ruin det är idag. Carl Milles älskade Italien och inspirerades bland annat av Pompeji. Utställningen var ett samarbete med det Svenska Pompejiprojektet som sedan mer än tio år bedriver utgrävningar i Pompeji. 15 oktober: Samtidskonsten i det offentliga rummet Öppen föreläsning om konsten på universitetet Den 15 oktober höll professor Peter Hagdahl (curator vid Statens Konstråd) en föreläsning om Konstrådets uppdrag och dess samarbete med Stockholms universitet. Han visade bilder på några av de konstverk som finns i Frescati och förmedlade konstnärens tanke bakom verken. Bland annat tog han upp ny konst i Arrheniuslaboratoriet och i Studenthuset. Denna aktivitet ingick som en del i föreningens 25-årsjubileum och riktade sig till all personal vid universitetet och besöktes av ett 30-tal personer. 3 november: Guld är inte allt som glimmar, eller? Besök hos Stockholms Förgyllning och Bildhuggeri på Upplandgatan 60. Bildhuggare Christer inledde med att berätta om ramars stilhistoria. Sedan delades vi upp i två grupper. Han visade bl a momenten för hur man hugger pärlstav med mejsel, en slags ärtformad 1700-talsdekor på ramar. Gruppen som var med förgyllare Lotta fick se och höra om hur man förgyller samt fick prova på att förgylla. Det blev en mycket uppskattad kväll med vin och tilltugg, intressant information i kreativ miljö och det blev inte sämre av att vi fick prova på de båda hantverken. 25 november: Konstvandring i Geovetarhuset Den 25 november bjöd konstföreningen på en konstvandring i Geovetarhuset. Först träffade vi skulptören Ann Ahlbom Sundqvist som visade två skulpturgrupper. Den ena förställande olika pollen (terrakotta) och den andra algfossiler (glas). Efter lite glögg och pepparkakor gick vi sedan en trappa upp till ITM:s entré (Institutionen för tillämpad miljövetenskap) och mötte den österrikiska konstnären Astrid Safron som berättade om sin väggmålning Bröggerväggen. Målningen är ca 23m² och gjord med kinesiskt bläck och vitt pigment. Vandringen lockade ett 10-tal medlemmar samt ett stort antal anställda vid ITM.

5 Stockholm i mars 2015 Annika Lundström Ordförande Marianne Sundström vice Ordföarande Johan Fresk Kassör Ann-Sofie Nylander Sekreterare Lena Holmstedt Somberg Ulla Jungmarker Eva Lundin Veronica Hohl Inga Horndahl Carina Nilsson

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014

Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014 Verksamhetsberättelse Konsthistoriska klubben år 2014 Jubileumsår Konsthistoriska klubben 40 år 2014 var ett jubileumsår för Konsthistoriska klubben. Vi firade 40-års jubileum med pompa och ståt! Den 1

Läs mer

Utvecklingen av medlemsavgift

Utvecklingen av medlemsavgift Utvecklingen av medlemsavgift År medlemsavgift/år antal inköpta verk medelpris på verken 1985 120 kr /år 8 st 1752 kr 2012 150 kr /år 15 st 1361 kr Löneutveckling medlemsavgift i % av årsinkomsten Medellön

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

2013-03-14. Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013. Årets tema: Be A Friend. President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker

2013-03-14. Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013. Årets tema: Be A Friend. President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker 2013-03-14 ÖREBRO IWC D 234 International Inner Wheel Sweden Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013 Årets tema: Be A Friend President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker Tiden går så fort, vi

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden PROTOKOLL 1/2016 PROTOKOLL 1/2016 Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

Vad ska det nya kulturhuset innehålla?

Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Intresserade samlades under två dialogtillfällen för att diskutera vad det nya kulturhuset skall fyllas med Dialog kring det nya Kulturhuset Vid två tillfällen bjöd

Läs mer

FRA:S VETERANFÖRENING

FRA:S VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 3 FRA VETERANFÖRENING Anmälan senast måndagen den XX augusti till Olle Sandelid: sndelid@compaqnet.se eller till mobiltelefon: 076-800 50 25 Ange färdsätt och om du vill äta

Läs mer

Resan till Holland 3-6 april 2014.

Resan till Holland 3-6 april 2014. District 239 Internatioal Inner Wheel Sweden Resan till Holland 3-6 april 2014. Efter flera månader med korrespondens via telefon och mail, ibland lite allvarligare mail från våra medlemmar, skulle vi

Läs mer

5. Maj 2014 Fristad. Nr 15 äldsta tapeten på övervåningen, sitter på gråmålad papp.

5. Maj 2014 Fristad. Nr 15 äldsta tapeten på övervåningen, sitter på gråmålad papp. 5. Maj 2014 Fristad Nu har vi haft härliga vårmånader. Ibland har det varit ljuvligt skönt och soligt och ibland kyla o regn. Några köldnätter förstörde lite av magnoliablomningen, men i stort sett har

Läs mer

Revisorer: Sven Roos, sammankallande och Barbro Sköldebrand Valberedning: Kersti Belin, sammankallande och Anna-Britta Engberg

Revisorer: Sven Roos, sammankallande och Barbro Sköldebrand Valberedning: Kersti Belin, sammankallande och Anna-Britta Engberg VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012 Styrelsens sammansättning Styrelsen har under året haft följande sammansättning: ordförande Kersti Jobs-Björklöf, vice ordförande Josefin Wedel, kassör och sekreterare Gunilla

Läs mer

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA 40 år Stråningstorp Centrum 25 mars 2015 kl. 14:00 Text: Solveig Olsson Layout: Bengt-Göran Carlzon 40-ÅRSJUBILEUM 14:00 Välkomstanförande 14:15 Gästerna har ordet

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Ordförande Mikael Ström Mikael och hans sambo Lena har 3 hundar, en blandras och numera 2 Vita Herdehundar. Hans stora intresse är hundsport och hund Mikael är

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 TORSDAG 5 MAJ: Inkörning på KATRINEBERG, VESSIGEBRO, under dagen. Ni är även välkomna tidigare, skriv bara in ankomsten på anmälan. Koordinater: N 56 58

Läs mer

Sida 1 av 8 Låt dig fångas av Jordens Poeter Haldor Paulsson. Foto: Ninni Andersen. Ninni Andersen. Home Artister Caféet Kontakta oss Link Unit Bilder Film 14 maj Ljud News Jordens Poeter - Läs dagboken!

Läs mer

KUNG FÖR EN DAG! Arvid var vår ciceron i Kungliga Biblioteket och han höll ett intressant och innehållsrikt föredrag för oss.

KUNG FÖR EN DAG! Arvid var vår ciceron i Kungliga Biblioteket och han höll ett intressant och innehållsrikt föredrag för oss. KUNG FÖR EN DAG! Att få åka till Stockholm genom att kliva på bussen vid gamla järnvägsstationen, träffa massor av glada och trevliga pensionärer och ägna dagen åt att vandra genom vårt Kungliga slott

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen.

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen. 1 GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 (gällande tiden 2010-03-30 2011-03-23) GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENINGS STYRELSE HAR UNDER VERKSAMHETSÅRET BESTÅTT AV: Ordförande Margareta Pedersen-Ekström

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Vårvinter 2009. OBS Detta program innehåller två extra viktiga punkter:

Vårvinter 2009. OBS Detta program innehåller två extra viktiga punkter: Vårvinter 2009 Nu vänder året! Dagarna blir ljusare och längre, vi plockar fram våra fröpåsar och sår även om snön ligger vit utomhus för snart, snart är det vår. Den som kommer till Gillets träffar denna

Läs mer

Museum för statens ostasiatiska samlingar staffan nilsson, Fil.dr i konstvetenskap, byggnadsantikvarie

Museum för statens ostasiatiska samlingar staffan nilsson, Fil.dr i konstvetenskap, byggnadsantikvarie Museum för statens ostasiatiska samlingar staffan nilsson, Fil.dr i konstvetenskap, byggnadsantikvarie Den fjärde september öppnade Östasiatiska museet efter att ha varit stängt för ombyggnad sedan augusti

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

PROTOKOLL BOX 2062 VÄSTMANLANDS-DALA NATIONS STYRELSE 2 750 02 UPPSALA TORSDAGEN DEN 27 OKTOBER 2011 1 (6)

PROTOKOLL BOX 2062 VÄSTMANLANDS-DALA NATIONS STYRELSE 2 750 02 UPPSALA TORSDAGEN DEN 27 OKTOBER 2011 1 (6) 1 (6) Referensbiblioteket, Västmanlands-Dala nation PLATS 19.00 TID Inspektor Johan Sundström (ordf.), Proinspektor Mats Olsmats, Förutvarande inspektor Anne-Liis von Knorring, Skattmästare Rolf Kroon,

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nr.3 Juli 2014 En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nu har redan maj och junimånad passerat och vi är mitt inne i den härliga sommaren. Vädret har varit varierande med

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Mötesdatum 2011-04-05

Mötesdatum 2011-04-05 (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), (ledamot), 252. Mötets öppnande 252.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 252.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012 Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012 Tidpunkt: måndagen den 04.06.2012, kl.12.00-15.00 Plats: Ålands lagting, mötesrum Rödhamn i entréplanet Närvarande: Minister Fredrik Karlström ordförande

Läs mer

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte, telefon 2010 06 17 Närvarande Björn Bjuggren Anders Wahlberg Cecilia Bergling Ulla Nilsson Lotta Strömberg 95 c.

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för SPF avdelning 1010 Veteranerna Örebro får härmed lämna följande berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen: Anders Edgren Katarina Cederholm Annika Gunnarsson Carina

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening Årsredovisning 2004 Innehåll Verksamhetsberättelse...3 Bokslut...8 Bilagor...11 Bilaga 1 Arrangemang under verksamhetsåret...11 Bilaga 2 Förortsgruppernas arrangemang under verksamhetsåret...12 StorStockholms

Läs mer

Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden

Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden Nässundet Norr om Hytte ligger "Nässundets Station - vedungsbageri och värdshus". Detta är inhyst i en byggnad som förr var järnvägsstation. När

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra.

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagereds socken kan erbjuda mycket allt ifrån avskildhet, lugn

Läs mer

NATTVANDRARNA ANGELHOLM

NATTVANDRARNA ANGELHOLM Ingår i nätverket c Ängelholm 2Q_!4-02-12 ~l 1014-02- 14 KALLELSE ÅRSMÖTE MED NATIVANDRARNA ÄNGELHOLM SÖNDAGEN 2 MARS KL. 16:00 PLATS: HOTEL LILTON JÄRNVÄGsGATAN 29 VÄLKOMNA STYRELSEN Vi bjuder på fika

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2013 Göteborg i augusti 2013 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver.

För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver. Nämnarens kryptoskola 8. Sifferkrypto lärarsida För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver. Siffror från 0 till 5 ovanför och 5 till 9 till vänster om rektangeln anger

Läs mer

Dialogforum Tullinge

Dialogforum Tullinge 2011-08-23 Dialogforum Tullinge Innehållsförteckning 1. Inledning....1 2. Kritik mot dialogforum Tullinge...2 2.1 Ett konkret exempel - Kulturhus i Tullinge.....4 2.2 Tullingepartiets inställning till

Läs mer

Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum

Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum Gammaldags lektion Västerås Skolmuseum Åldersgrupp: förskolans 5-åringar till år 2 och särskolan Max antal: 30 Tid: Kan bokas 5 februari-8 mars, tis-tor kl. 10.00 och 11.00 Längd: ca 1 timme Kontakt: ulla.blomqvist@vasteras.se,

Läs mer

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan.

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan. Sökexempel - Hälsovägledare Hälsovägledning med inriktning mot olika folkhälsoproblem som t ex rökning, tips på hur man går tillväga för att göra en datasökning och hur man även kontrollerar om artiklarna

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats.

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats. Medlemsblad Nr 4, Årg. 19 (2010) Bästa medlemmar Så är det nu åter höst och rusk, efter en varm, solig och torr sommar. Vi kan glädjas över att höstens program har varit till belåtenhet. I varje fall har

Läs mer

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi Sveriges Nötköttsproducenter Tillsammans påverkar vi 2 Varje ny medlem ökar möjligheterna till att kunna påverka. Jan Forsell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter SNP vi gör skillnad Sveriges Nötköttsproducenter,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2003

Verksamhetsberättelse 2003 Verksamhetsberättelse 2003 Styrelse: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare: Skattmästare: Ledamot: -"- -"- Leif Hjärne Bertil Bertilsson Anette Berglinn Karl Axel Jacobsson Arne Jönsson Bertil Jonsson

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

FINNSAM-konferensen på Brandval Finnskog och Varaldskogen hösten 2005

FINNSAM-konferensen på Brandval Finnskog och Varaldskogen hösten 2005 FINNSAM-konferensen på Brandval Finnskog och Varaldskogen hösten 2005 Av Tor Eriksson, Örebro Fredagen den 23 september Konferensens huvudteman lät spännande: skogsfinskt byggnadsskick, finska ort- och

Läs mer

Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Litteratur-, film- och länklista till föreställningen Vi som blev kvar Böckerna finns att låna på Sjukhusbiblioteket, Länssjukhuset Ryhov www.lj.se/bibliotek biblioteket.jonkoping@lj.se 036 32 24 91 Catarina

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Silverbrev från Solbacka maj 2015

Silverbrev från Solbacka maj 2015 Silverbrev från Solbacka maj 2015 Hej alla närstående! Här kommer lite information från oss. Nu har solen äntligen hittat tillbaka till de här breddgraderna och förhoppningsvis kan vi se fram emot en riktigt

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Org.nr: 716444-6382 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet.

Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. Protokoll fört vid 2013:s årsmöte för Jägareförbundet Lidingö 2014-02-17 på restaurang Jernet. 1 Årsmötet öppnas: Årsmötet öppnas av Kretsordförande Veronica D Kl 19:10. Veronica hälsade alla välkomna

Läs mer

Jakob i centrum. Aktuell information till de boende i brf Jakob Årgång 15 nr. 3 september 2012

Jakob i centrum. Aktuell information till de boende i brf Jakob Årgång 15 nr. 3 september 2012 Jakob i centrum Aktuell information till de boende i brf Jakob Årgång 15 nr. 3 september 2012 Herbert Aldenbjörk och Monica von Knorring spelar klarinett och nyckelharpa Det nya formatet för Jakob i centrum

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 14 mars 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 14 mars 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 1/2013 2013-03-14 1 13 Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 14 mars 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Regementsgatan 7

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Regementsgatan 7 Län Södermanland Gatuadress Kommun Strängnäs Storlek 5.0 rum / 180.5 m² Område Strängnäs Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning PATRICIERVÅNING MED EGEN TRÄDGÅRD

Läs mer

Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per

Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per k ULLA FRIES g 90 Pelle Johansson, ordförande i Galleri London. Bilden på väggen är från utställningen In Transition, Sydafrika under förändring av fotografen Per Anders Pettersson. 91 Scener för livet

Läs mer

Nya vägar för Hemslöjden

Nya vägar för Hemslöjden Nya vägar för Hemslöjden 1 Förord: projektet nya vägar påbörjades 2010 då Hemslöjden i Östergötland fyllde 100 år. Det syftar till att bredda och utveckla vår verksamhet samt att satsa på nyskapande verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016 1(5) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

MEDLEMSBLAD Nr 28 december 2007

MEDLEMSBLAD Nr 28 december 2007 MEDLEMSBLAD Nr 28 december 2007 Härmed översändes 2007 års andra medlemsblad till föreningens medlemmar och till våra givare och kunder Föreningens styrelse och samtliga medarbetare i vår second-hand-butik

Läs mer

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga.

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Vad är en saga? Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Från början var sagorna något som man sade, som man berättade, i första hand

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Till dig som ställer ut på. Gallery Quirinus

Till dig som ställer ut på. Gallery Quirinus Till dig som ställer ut på Gallery Quirinus Bilder av dina konstverk Innan vernissagen marknadsför vi din utställning. Det gör vi genom att mejla till våra kunder och besökare en digital affisch och genom

Läs mer

TISDAGSTRÄFFEN. Foto: Monica Ahlberg

TISDAGSTRÄFFEN. Foto: Monica Ahlberg TISDAGSTRÄFFEN Foto: Monica Ahlberg Immanuel Senior vårprogram 2016 TISDAGSTRÄFFEN kl 13.00 i Waldenströmsalen Efter föredraget serveras kaffe. Foto: Johan Bohman 12 januari Med gitarren genom livet Den

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2007

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2007 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2007 1 Ordförande har ordet Ordförande har ordet. Nu går vi in i sista kvartalet på 2007 och det känns väl inte riktigt inspirerande att redan önska

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Revisorer

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden 2012-07-20 Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, onsdagen den 20 juli 2012, klockan 09:00 10:00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders Burman

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

KONSTVETENSKAPEN och de historiska husen

KONSTVETENSKAPEN och de historiska husen Program KONSTVETENSKAPEN och de historiska husen KONSTVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN VID UPPSALA UNIVERSITET KUNGLIGA PATRIOTISKA SÄLLSKAPET UU INNOVATION 13 14 november 2014 WWW.KONSTVET.UU.SE Vi vill ta

Läs mer

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08 Datum: 2014-03-08 Tid: Klockan 14.30 Plats: Restaurang Galejan, Lidköping Närvarande: 42 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4.

Läs mer

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Födda Familjenyheter Rickard Edström och Birgitta Ramstedt fick den 30/10 en liten dotter Angelina. Therese (f.d. Olofsson) och

Läs mer

Ordinarie bolagsstämma 2003 Billerud AB (publ)

Ordinarie bolagsstämma 2003 Billerud AB (publ) PRESSMEDDELANDE www.billerud.com 2003-04-03 Ordinarie bolagsstämma 2003 Billerud AB (publ) Aktieägarna i Billerud AB (publ) kallas härmed till ordinarie bolagsstämma tisdagen den 6 maj 2003 klockan 16.00,

Läs mer

Berättelse över verksamheten 2015

Berättelse över verksamheten 2015 STF Södertörn Berättelse över verksamheten 2015 Styrelsen för STF Södertörn lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2015. Årsmöte Ordinarie årsmöte för STF Södertörn hölls den 18 februari 2015 på

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa utefter

Läs mer

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4 Välkommen som medlem i Bromma Kyrkas Villaägarförening! De flesta av de boende i Bromma kyrka är medlemmar i vår lokala villaägarförening Bromma Kyrkas Villaägarförening. Men vi vet att det finns många

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Informationsblad från Mädan Nr. 2015.1

Informationsblad från Mädan Nr. 2015.1 Informationsblad från Mädan Nr. 2015.1 En ny Mädansbo Sofia & Andreas Renströms Emmy "Det är en positiv stämning i hela socknen". Den positiva stämningen har Sofia och Andreas Renström bidragit mycket

Läs mer

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Daglig Verksamhet Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Är du vuxen med en funktionsnedsättning och inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar? Då kan du söka insatsen Daglig Verksamhet

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer