SafeBase Produktguide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SafeBase Produktguide"

Transkript

1 SafeBase Produktguide Version Sv. November 2010

2 Innehållsförteckning Översikt... 3 Funktioner och fördelar, sammanfattning... 4 Nyckeltexter... 5 Säkerhet för kortbetalningsapparater... 5 Lägre ägandekostnad... 5 Bättre ergonomi vid försäljningsstället... 5 Universell design... 6 Flexibel och framtidssäkrad... 6 Produktegenskaper, detaljinformation... 7 Nycklar och lås... 7 Monteringsalternativ... 8 SafeBase med SmartPole... 8 SafeBase med PoleMate... 8 Mått... 9 Kabelhantering... 9 Säker gångjärnsskruv... 9 PEDPack Utveckling av nya PEDPack-satser Märkesdekaler för SmartPole Speciell färg... 11

3 Översikt SafeBase är en säker, universell monteringslösning för terminaler för kortbetalning*. Terminalerna placeras säkert vid försäljningsstället och monteringslösningen förhindrar stöld, underlättar användning och sparar värdefullt diskutrymme. SafeBase skyddar terminalerna och deras kablar från skador till följd av fall eller vridning, vilket ger säkrare tillgänglighet för kortbetalningstjänster och lägre ägandekostnad för terminalägare. * Terminal för kortbetalning är en generell term. Enheterna kallas även PDQ, PED (PIN Entry Device, PIN-kodsapparater), kortbetalningsapparater med mera. I det här dokumentet använder vi termen kortbetalningsapparat. SafeBase med SmartPole SafeBase med PoleMate SafeBase-installationen består av nedanstående komponenter. SafeBase-plattform - En universalplattform för montering med låsmekanism. Passar alla vanliga kortbetalningsapparater. SmartPole - Monteringsstolpe, som monteras på disken med skruvar eller en limdyna med stark vidhäftning. ELLER PoleMate - Om kunden redan har SpacePole monteras SafeBase-plattformen enkelt över SpacePole med denna adapter. PEDPack Fäste som monteras på kortbetalningsapparaten och knäpps fast på SafeBase-plattformen. PEDPack innehåller också handtag, skruvar och monteringsanvisningar.

4 Funktioner och fördelar, sammanfattning Funktion Universell plattform Uppgradering på plats är möjlig Olika alternativ för nycklar och lås Tålig plast Adapter som tillval Kabelhantering Flexibla monteringsalternativ Stabilt fäste Lutningsbar och svängbar Fördel Plattformen passar praktiskt taget alla typer av kortbetalningsapparater för diskplacering. Tillåter uppgradering av alla redan installerade typer av kortbetalningsapparater (se tabell 1). SafeBase behöver inte bytas ut vid byte av terminaltyp. Användaren kan enkelt installera kortbetalningsapparaten på SafeBase och montera SafeBase på disken. Minimerar användarens kostnader Användaren kan välja mellan olika alternativ för nycklar och lås En nyckel per enhet En nyckel passar alla enheter i butiken En nyckel passar alla enheter som levereras Unika nycklar registrerade på användare En avsevärd förbättring jämfört med stolpar och ställ av stål. Lägre kostnad Ingen rost eller flagande färg Inget metalliskt gnisslande Adapter som gör att SafeBase kan monteras på befintliga monteringslösningar, som Ergonomic Solutions Space Pole. Utnyttja investering i installerad utrustning Eliminerar nästan helt risken för kabelskador, som är den vanligaste orsaken till fel på kortbetalningsapparater. Två tillval för kabelhantering Kablarna kan dras inne i stolpen Kabelklämmor som tillval Platta för montering på disk. Skruvmontering Montering med limdyna idealisk för glasdiskar. Förhindrar att kortbetalningsapparaten vickar obehagligt när kunden trycker sin PIN-kod. Minskar risken för falsklarm för obehöriga ingrepp. Lutningsbar och svängbar vertikalt och horisontellt för att passa olika användare. Begränsat svängningsområde (cirka 310 grader) minimerar risken för kabelskador.

5 Nyckeltexter Säkerhet för kortbetalningsapparater En kortbetalningsapparat som står lös på en disk, eller som är placerad på friktionsfäste, är sårbar för alla som kommer förbi, antingen det är kunder eller personer med ont uppsåt. Allt mer tyder på att kortbetalningsapparater stjäls från försäljningsställen och manipuleras av bedragare som använder dem för att stjäla kortnummer och PIN-koder från intet ont anande kunder. Följden blir ekonomisk förlust och upprörda kunder, och ibland dåligt rykte för den butik som haft oturen att utsättas för bedragarna. Dessutom förefaller det som om kortbetalningsapparater används som vapen för att hota och misshandla personalen i situationer där kunder inte känner att de fått den service de anser sig ha förtjänat. Detta förekommer främst vid försäljningsställen som frekventeras av krog- och klubbesökare eller vid t.ex. reklamations- och bytesdiskar. Lyckligtvis kan SafeBase förebygga båda dessa problem, eftersom kortbetalningsapparaten inte kan lossas från fästet utan en registrerad nyckel. Kortbetalningsapparaten kan inte stjälas eller användas för att hota personal, och försäljningsställets rykte är tryggat. Lägre ägandekostnad En kortbetalningsapparat som står lös på disken utsätts för stor belastning, eftersom den hela tiden flyttas fram och tillbaka på disken, lyfts och sätts ned, och kablarna vrids. Allt detta medför onödigt höga kostnader för reparationer och underhåll vilket kan undvikas genom montering på SafeBase. Bättre ergonomi vid försäljningsstället Som alla butiksinnehavare vet är är diskytan det mest värdefulla området i varje butik, eftersom kunden där presenteras för oundvikliga marknadsföringsmeddelanden och det erbjuder påtagliga möjligheter till ökade intäkter till följd av impulsköp. En kortbetalningsapparat placerad på disken tar upp en stor del av detta värdefulla utrymme. Men när kortbetalningsapparaten monteras på SafeBase frigörs diskutrymme och själva SafeBase ger ännu fler möjligheter att exponera marknadsföringsbudskap.

6 Universell design SafeBase passar för alla diskplacerade kortbetalningsapparater på marknaden, vilket innebär att butiksinnehavaren kan behålla sin SafeBase även om kortbetalningsapparaten byts ut. Detta är möjligt tack vare anpassade PEDPack-satser för montering på SafeBase. Varje PEDPack innehåller ett speciellt fäste, som gör att den aktuella kortbetalningsapparaten kan monteras på SafeBase. PEDPack-satserna innehåller monteringsanvisningar, alla erforderliga skruvar och monteringsdetaljer och dessutom ett handtag för SafeBase, anpassat för den aktuella kortbetalningsapparaten. Ägare som har ett stort antal apparater, t.ex. banker, har tidigare undvikit monteringslösningar, eftersom det hittills varit mycket kostsamt att byta alla hållare varje gång man uppdaterat sina kortbetalningsapparater. Detta problem undviks med vår universallösning. Vi tillhandahåller också adaptrar i stället för lösningar med kompletta stolpar, vilket innebär att SafeBase kan placeras på en befintlig monteringsstolpe, som SpacePole. Flexibel och framtidssäkrad SafeBase är utformad för att kunna hantera framtida ytterligare tillsatsprodukter, vilket gör det enkelt för butiksinnehavare att integrera ny teknik, som kontaktfria betalningslösningar eller biometri, utan att deras tidigare investering går förlorad.

7 Produktegenskaper, detaljinformation Nycklar och lås SafeBases unika nycklar och lås finns i flera varianter enligt nedan, för att passa olika butikers och distributionspartners behov. EstateKey alla levererade SafeBase-enheter har samma lås. Den här lösningen ger konsekvens mellan alla levererade apparater, men den gör också att varje nyckel kan låsa upp alla enheter. UniqueKey varje levererad SafeBase-enhet har ett slumpmässigt valt lås. Den här lösningen är idealisk för distributörer som levererar till många självständiga butiksinnehavare, eftersom den säkerställer att många olika lås förekommer bland de apparater distributören tillhandahåller, vilket gör att kunderna är skyddade mot obehöriga nyckelinnehavare. StoreKey tillsammans med kunden fastställer vi erforderligt antal låstyper för beställningen och hur många SafeBase-enheter som ska förses med respektive låstyp. Den här lösningen är idealisk för butikskedjor och liknande, som vill ha samma lås på samtliga enheter i respektive butik, men olika lås i olika butiker. RegisteredKey samma som EstateKey, men vi registrerar låset på en viss användare, så att ingen annan kund kan tilldelas ett likadant lås. EstateKey Plus licensieras årsvis. MasterKey en enda nyckel som passar alla lås i en viss leverans, oavsett valt nyckelalternativ. Detta alternativ är särskilt användbart för fälttekniker eller tredje part som äger apparater (t.ex. banker). Det här alternativet måste förhandsbeställas, eftersom låsen måste förses med MasterKey-möjlighet från fabrik. Key Engraving varje nyckel kan graveras med en speciell text. För varje leverans tillhandahåller vi en lista över vilket lås som är monterat på varje SafeBase-enhet (spåras med serienummer). Ett register över vilket lås som är monterat på respektive SafeBase-enhet så att ersättningsnyckel kan tillhandahållas om en viss nyckel kommer bort.

8 Monteringsalternativ SafeBase kan levereras med SmartPole eller PoleMate. SafeBase med SmartPole SafeBase med PoleMate SafeBase med SmartPole För SmartPole-montering tillhandahåller vi anvisningar för montering på disk med skruvar eller limdyna. För att undvika behovet att borra håll i diskar tillhandahåller vi som standard en limdyna för montering. För skruvmontering måste användaren själv tillhandahålla erforderliga skruvförband. Behovet att borra skruvhål i diskar för montering är ytterligare ett skäl till att banker inte velat använda monteringslösningar. Med vår mycket kraftiga limdyna undviks detta problem. SafeBase med PoleMate PoleMate placeras helt enkelt på en installerad SpacePole och säkras med fästskruven. SpacePole-stolpar kan skadas när fästskruvarna dras åt. Konstruktionen av PoleMate tar hänsyn till detta, men vi kan inte garantera att den passar i alla situationer. Skruvhålskonfiguration på SmartPole är densamma som på SpacePole, vilket gör det enkelt att skruva bort en befintlig SpacePole och ersätta den med en SmartPole. Vi rekommenderar därför att man om möjligt levererar SmartPole-enheter som ersätter SpacePole-produkter hellre än PoleMate-adaptrar för anpassning av SpacePoleprodukter.

9 Mått SafeBase, rotation: Höjd (till gångjärnets centrum): cirka 300 grader 146 mm Stolpdiameter: Basdiameter: 42 mm 102 mm Kabelhantering För att fastställa hur kablarna bör hanteras måste installatören vara medveten om att kortbetalningsapparaten kan behöva låsas upp och överlämnas till en avaktiverad användare. Det innebär att kortbetalningsapparatens kablar måste medge viss rörlighet. Både SmartPole- och PoleMate-enheter tillåter att kablarna dras genom monteringsstolpen. Detta gör att kablarna kan dras genom ett hål i disken. På SmartPole kan raka kablar dras genom ett urtag i basen. Om det inte går att dra kablarna i stolpen används i stället kabelklämmor som fäster kabeln på på stolpen. Närbild av kabelklämma Kabelklämma monterad på SmartPole Säker gångjärnsskruv Alla SafeBase-enheter har nu säker gångjärnsskruv (se nedan) för att förhindra obehörig demontering av SafeBase. Skruvarna är förspända till 0,40 Nm för att säkerställa korrekt och konsekvent funktion vid lutning/vridning.

10 PEDPack PEDPack är en adapter av plast eller stål, beroende på typen av kortbetalningsapparat, som används för att fästa kortbetalningsapparaten på SafeBase, ett handtag som används för att luta och vrida kortbetalningsapparaten, samt monteringsanvisningar och alla erforderliga monteringsskruvar. När detta dokument publiceras finns PEDPack-satser för nedanstående kortbetalningsapparater. Gemalto r8, x8 Hypercom P2100, T4220 Ingenico i3070, i3300, i5100, i6400 Sagem EFT930 Verifone SC5000, Secura, vx510, vx810, Vx820 VivoTech 8600, 8800 Nedan visas PEDPack för Verifone SC5000. SC5000 PEDPack SC5000 med monterat adapterstycke SC5000 på SafeBase med monterat handtag Utveckling av nya PEDPack-satser PEDPack-satser för andra kortbetalningsapparater utvecklas kontinuerligt. Kontakta West International AB för att få veta om vi kan uppfylla just dina behov. Normalt kan vi konstruera och ta fram en prototyp för en ny kortbetalningsapparat inom 3 veckor. Därefter kan vi tillhandahålla korta serier av PEDPack-satser av plåt. Om större behov föreligger kan vi vanligen ta fram produktionsverktyg och tillhandahålla provexemplar inom ytterligare sju veckor. PEDPack-satser tillverkas av stål eller plast, främst beroende på aktuell kortbetalningsapparat, kundönskemål och hållfasthetsbehov.

11 Kundanpassade delar Märkesdekaler för SmartPole SmartPole kan levereras med dekaler med ditt eller din kunds märke. För detta tillval tillkommer klichékostnad samt styckkostnad per dekal. Speciell färg Alla synliga plastdelar kan framställas med färg som matchar ditt eller kundens märke. För detta tillval förekommer ingen detaljkostnad, men viss initialkostnad tas ut, beroende på färg och seriestorlek.

Varning. Innehållsförteckning. Varning. VIKTIGA UPPGIFTER Anteckna utrustningens modell- och serienummer nedan. 2 Sw

Varning. Innehållsförteckning. Varning. VIKTIGA UPPGIFTER Anteckna utrustningens modell- och serienummer nedan. 2 Sw Tack för att du har köpt denna Pioneer-produkt. Läs igenom bruksanvisningen så att du lär dig hantera den här modellen på ett säkert och korrekt sätt. Spara och förvara bruksanvisningen så att du lätt

Läs mer

V5.0 SE 26.11.2015. Monteringsanvisning 101-serien

V5.0 SE 26.11.2015. Monteringsanvisning 101-serien V5.0 SE 26.11.2015 Monteringsanvisning 101-serien Innehåll Komplett monteringssett 1 2 3 4 5 6 7 Regel Fall 4 - Skruvset låskasse 7 - Skruvset slutstycke 8 9 10 11 12 13 16 17 18 19 14 15 17 - Skruvset

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Installation instructions, accessories. Växelspaksknopp. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1.

Installation instructions, accessories. Växelspaksknopp. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1.0 Växelspaksknopp D8901458 Sida 1 / 5 Utrustning A0000162 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen påbörjas. Noteringar och varningstexter är till

Läs mer

Installation av digitala enheter

Installation av digitala enheter Installation av digitala enheter Wallpad Digital fastighetsbox Integration DinBox 02 DinBox Installation av digitala produkter 2015 Generella riktlinjer för kabeldragning Allmän information Elektroniska

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

KOBRA. Användarmanual. Manual 025

KOBRA. Användarmanual. Manual 025 KOBRA Användarmanual Manual 025 Säkerhet Ankarspelet skall inte användas som förtöjning utan en avlastning skall alltid skapas via en pollare eller liknande. Båtens motor skall alltid vara igång som en

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 160524 sida 1 av 9 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 DEL I - FUNDAMENT M16 M16 8x 2 PLACERING 1m Området runt flänsen måste vara fri från hinder inom en 1 meters radie. Placera anläggningen på en plats med så mycket

Läs mer

Bruksanvisning. Ronda EC

Bruksanvisning. Ronda EC Bruksanvisning Ronda EC Bäste kund, Om du följer rekommendationerna i denna bruksanvisning kommer produkten att fungera optimalt och förbli effektiv i många år. INNEHÅLL REKOMMENDATIONER OCH TIPS 3 EGENSKAPER

Läs mer

Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm

Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm VDO Viewline Temp, nivå, tryck TU00-0752-5507102SW 2012-05 1-6 1 Säkerhets information Produkten är utvecklad, tillverkad och kontrollerad enligt de grundläggande

Läs mer

- Checklista för Gula huset -

- Checklista för Gula huset - - Checklista för Gula huset - Gula huset ligger intill Wartagården och används av gästande lag vid matcher på de angränsande Sälöfjordplanerna. När du har ansvar för Gula huset ska du vara på plats och

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid ISOfix. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för

Läs mer

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL Kappa Original 5 Kappa Klassisk 9 Kappa Bas 13 Upphängning 17 Färger 18 1 2 KAPPA Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

JANUARI 2016 NORDIC FENCE SYSTEMBESKRIVNING, PRISLISTA, MONTERINGSANVISNING NORDIC FENCE - EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER!

JANUARI 2016 NORDIC FENCE SYSTEMBESKRIVNING, PRISLISTA, MONTERINGSANVISNING NORDIC FENCE - EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER! SYSTEMBESKRIVNING, PRISLISTA, MONTERINGSANVISNING - EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER! > SYSTEMBESKRIVNING Beklädnad...3 Stolpar...3 Grindar...4 Montering...4 Skötsel och underhåll...4 Mer information...4 PRISLISTA

Läs mer

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kapprumsinredning Kappa Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

DHL HOME DELIVERY PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. DHL HOME DELIVERY

DHL HOME DELIVERY PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. DHL HOME DELIVERY 1 PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. 2 ALLTID I TID Viktigast av allt när det kommer till hemleveranser: Leverera i tid. Det är vår högsta prioritet och det vi är allra bäst på. Det är också det

Läs mer

PM-fästen. Pedestal Mounts

PM-fästen. Pedestal Mounts PM-fästen Pedestal Mounts Set: Justerbara PM-Fästen Fyrkantig monteringsplatta Kombinera färdiga set med lösa delar och skapa din egen unika konstrutkion efter behov. Vinkeln mellan PM-fästets delar kan

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

TEB-3 / TN-3. Monteringsanvisning

TEB-3 / TN-3. Monteringsanvisning TEB-3 / TN-3 Monteringsanvisning A B TEB-3 1 6.3 mm 1 1 18 24 1 24 26 8 7 26 24 18 C 10 Ø 55 mm 9 D TN-3 18 L1 N 23 19 22 12 23 20 11 14 13 14 10 21 22 2 Fläkt TEB-3 / TN-3 Använda symboler Symbolen anger

Läs mer

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Med den här guiden tar du dig enkelt igenom alla monteringsmoment! Se över produkterna före installation. Vi godkänner ingen reklamation (t.ex transportskada) när

Läs mer

WISE Apartment TM. Montering - Injustering - Skötsel. Swegon Home Solutions. www.swegon.com

WISE Apartment TM. Montering - Injustering - Skötsel. Swegon Home Solutions. www.swegon.com Swegon Home Solutions WISE Apartment TM Avgränsning Denna anvisning innehåller: Produktöversikt av WISE Apartment Håltagningsanvisningar Monteringsanvisningar Underhåll Kontroll och rengöring Måttskisser

Läs mer

BRUKSANVISNING Nova Trend

BRUKSANVISNING Nova Trend BRUKSANVISNING Nova Trend INNEHÅLLSFÖRTECKNING I Generella upplysningar II Delar III Tekniska data IV Driftsvillkor V Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3. Anslutning till elnätet

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning EB 8227 SV. Pneumatisk reglerventil typ 3331/BR 31a Specialversion typ 3331/3278. Typ 3331 Spjällventil

Monterings- och bruksanvisning EB 8227 SV. Pneumatisk reglerventil typ 3331/BR 31a Specialversion typ 3331/3278. Typ 3331 Spjällventil Pneumatisk reglerventil typ 3331/BR 31a Specialversion typ 3331/3278 Typ 3331 Spjällventil Fig. 1 Typ 3331/BR 31a (nedre) och typ 3331/3278 (övre) Monterings- och bruksanvisning EB 8227 SV Utgåva april

Läs mer

HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING

HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING HRM ROLLATOR BRUKSANVISNING HRM Rollator är en standardrollator som är byggd för att underlätta användarens gående och därmed öka rörelsefriheten. HRM Rollator är i stort sett underhållsfri och därför

Läs mer

Nov N a o vt a r e T n r d e n Ö d Ö

Nov N a o vt a r e T n r d e n Ö d Ö Nova Trend Ö Ö BRUKSANVISNING Nova Trend Ö 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING I Generella upplysningar II Delar III Tekniska data IV Driftsvillkor V Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3.

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual.

Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual. Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual. Dokumentet innehåller instruktioner och ritningar för att bygga en Sodastreamadapter (ett hjälpmedel för att kolsyra dryck på glasflaskor mm). Av: Attackbever

Läs mer

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor)

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor) Isomax,5 mm 4 mm Rev.nr: 404 Kilar (boardremsor) 5 mm T0 Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. Kontrollera att storlek och antal stämmer. Stäm av

Läs mer

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Mörkläggningsgardiner för förarhytten Fiat Ducato Viktigt! Läs igenom denna instruktion noggrant: REMI front är inte avsedd

Läs mer

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen BRUKSANVISNING HS Fåtöljen Version 1 2014 HS fåtöljen 2 Innehållsförteckning Sida Introduktion till HS Fåtöljen 3 Vad är HS Fåtöljen? 3 Varför behövs HS Fåtöljen? 3 Vem bör använda HS Fåtöljen? 4 Produktinformation

Läs mer

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling

Svesol Optima 15. Svesol Optima 15. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling Svesol Optima 15 www.svesol.se Monteringsanvisning Montering Inkoppling Tack För att Ni köpt en Svesol värmeanläggning. Läs denna instruktion noggrant så kan Ni få anläggningen att fungera på bästa sätt

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

VINGA En komplett handtagsserie Nu med Fix 7343 "Lill-Vinga"

VINGA En komplett handtagsserie Nu med Fix 7343 Lill-Vinga VINGA En komplett handtagsserie Nu med Fix 7343 "Lill-Vinga" An ASSA ABLOY Group company Fix Vingaserien Tillsammans med arkitekten Pelle Wester har FIX tagit fram en ny komplett serie dörr- och fönsterbeslag.

Läs mer

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar

MASKINSKYDD. och andra skydds- och tillgänglighetslösningar MASKINSKYDD och andra skydds- och tillgänglighetslösningar Maskinskydd minskar olycksrisken Varje år orsakar olyckor på våra arbetsplatser, förutom lidande för de drabbade, också långs sjukskrivningar

Läs mer

Monteringsanvisningar Duschar

Monteringsanvisningar Duschar Monteringsanvisningar Duschar Emmaboda Home duschlösningar Grattis till din nya duschlösning från Emmaboda Home När du valt en glaslösning från Emmaboda Home, har du valt att kombinera modern design och

Läs mer

Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt.

Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt. Artikelnr: 8069 Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt. sförtecning Sida Adapter Cross benstöd Benstöd medic/knästoppar Bord Bricka/Bord Bromsfot byte äldre stolar

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för att skydda

Läs mer

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Modell: OS10, OS20, OS30, OS14, OS24, OS34 Copyright c : Solar Lab Sweden 2015 Solar Lab Sweden Garvaregatan 33 60222 Norrköping www.solarlab.se 1 Läs

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

Netti III 74324A 040622

Netti III 74324A 040622 B R U K A R M A N U A L 2 0 0 4 Netti III 74324A 040622 1. INTRODUKTION Netti III är en komfort rullstol producerad för både inom- och utomhusanvändning. Den har genomgått test hos TÜV Product Service

Läs mer

Svesol Solceller. Svesol Solceller www.svesol.se. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling

Svesol Solceller. Svesol Solceller www.svesol.se. Monteringsanvisning. Montering Inkoppling Svesol Solceller www.svesol.se Monteringsanvisning Montering Inkoppling Tack För att Ni köpt en Svesol anläggning. Läs denna instruktion noggrant så kan Ni få anläggningen att fungera på bästa sätt Svesol

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Skjutbara partier. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Nästan alla skruvar är Torx-skruvar. Du behöver en T20 Torx-bit

Läs mer

MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S

MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S VERKTYG Borrmaskin Borr Hålsåg Bits Ø 2.5 mm (3/32 ) Ø 3 mm (1/8 ) Ø 3.5 mm (9/64 ) Ø 4 mm (5/32 ) Ø 5 mm (3/16 ) Tätningsmassa SIKA Ø 19 mm (3/4 ) Ø 76

Läs mer

Monteringsanvisning och Garanti

Monteringsanvisning och Garanti Monteringsanvisning och Garanti Sängen som ger dig mer Stjärnbädden har en tydlig filosofi att ge högsta kvalitet, bästa sovkomfort och att alltid erbjuda riktigt prisvärda sängar Med en säng från Stjärnbädden

Läs mer

QLASSIC Sängbord. Instruktion för användare av

QLASSIC Sängbord. Instruktion för användare av Instruktion för användare av QLASSIC Sängbord QLASSIC, det enkla smarta och stabila sängbordet med inbyggd serveringsskiva. Sängbordet kan enkelt anpassas till höger eller vänster sida av sängen. Två förvaringslådor

Läs mer

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER.

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER. ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER Nu har vi även PVC FÖNSTER Det prisvärda alternativet! KVALITET FUNKTION SERVICE

Läs mer

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Flexibla arkivlösningar Välkommen till Sarpsborg Metall din leverantör av kontorsgarderob- arkivering- och lagringslösningar. Vi är ett

Läs mer

Utgåva 2000-09-05. Wärmo Rak. Monterings- och skötselanvisning

Utgåva 2000-09-05. Wärmo Rak. Monterings- och skötselanvisning Utgåva 2000-09-05 Wärmo Rak Monterings- och skötselanvisning Innehållsförteckning Förberedelser... sid 3 -tillverkarförsäkran -allmänt -leveransinnehåll -tillval -skorsten -eldstadsplan Montering... sid

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Svesol Premium. Svesol Premium. Ovanpåliggande och fristående montering. Montering Inkoppling. www.svesol.se

Svesol Premium. Svesol Premium. Ovanpåliggande och fristående montering. Montering Inkoppling. www.svesol.se Svesol Premium www.svesol.se Ovanpåliggande och fristående montering Montering Inkoppling Tack För att Ni köpt en Svesol värmeanläggning. Läs denna instruktion noggrant så kan Ni få anläggningen att fungera

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL. Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering.

BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL. Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering. BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering. 1 2 1. Kontrollera att allt är med i förpackningen. Skulle man råka ut för en olycka eller slarva

Läs mer

Monteringsanvisning för a-staketet

Monteringsanvisning för a-staketet Monteringsanvisning för a-staketet Allmänt Samtliga stolpar monteras med 167 cm eller 200 cm centrumavstånd. Hörnstolpar är borrade med hålen 90 eller 135 beroende på typ av hörn. Grindstolpar är borrade

Läs mer

Mångsidiga hurtsar. Effektiv förvaring och kontroll

Mångsidiga hurtsar. Effektiv förvaring och kontroll Mångsidiga hurtsar Eftersom arbete inte alltid utförs på samma plats, tillhandahåller vi ett omfattande sortiment hurtsar för många olika användningsområden. Du kan placera en valfri hurts från samma serie

Läs mer

Installations- och användningsmanual. Zaragoza

Installations- och användningsmanual. Zaragoza Installations- och användningsmanual Zaragoza Bäste Kund, Tack för att Ni valde en kamin från Kaminexperten. Denna produkt kommer ge Er många år av trivsel och värme. För att få optimal livslängd är det

Läs mer

MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S

MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S MONTERINGSANVISNING DYNAMISKT TRIMSYSTEM SERIES S VERKTYG Borrmaskin Borr Hålsåg Bits Ø 2.5 mm (3/32 ) Ø 3 mm (1/8 ) Ø 3.5 mm (9/64 ) Ø 4 mm (5/32 ) Ø 5 mm (3/16 ) Tätningsmassa SIKA Ø 19 mm (3/4 ) Ø 76

Läs mer

Måttanpassade pooltak i världsklass

Måttanpassade pooltak i världsklass PRODUKTKATALOG Måttanpassade pooltak i världsklass Sverigespecialisten på pooltak Stabila och välbyggda skjutsektioner. Z-Line en produktserie med unika pooltakslösningar. Z-Line, Europas modernaste pooltaksserie.

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Fördelarskåp. Thermotech golvvärmesystem

Fördelarskåp. Thermotech golvvärmesystem Fördelarskåp Art.nr: 62705 62707 62717 62709 62719 Fördelar Vattensäker och enkel installation Modulär konstruktion Ger en snygg installation Passar våra fördelare och integraler Fakta artikelnummer För

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

Tuffa jobb kräver säker förvaring!

Tuffa jobb kräver säker förvaring! Tuffa jobb kräver säker förvaring! 4 tungt vägande skäl att välja Nordsec 1. Marknadens bredaste sortiment av säker förvaring. 2. Genomtänkt och praktisk förvaring kombinerat med stöldskydd. 3. Unik service

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

MANUAL FÖR VÄGEN. Miniguard Produktinformation, installationstips Klass T1, T2 och T3 enligt EN1317-2

MANUAL FÖR VÄGEN. Miniguard Produktinformation, installationstips Klass T1, T2 och T3 enligt EN1317-2 FÖR VÄGEN MANUAL Miniguard Produktinformation, installationstips Klass T1, T2 och T3 enligt EN1317-2 AB Provia Vägmärkning Vidövägen 51 663 21 Skoghall Tel: 054-51 21 30 Fax: 054-51 21 39 post@provia.net

Läs mer

Fördelarskåp MONTERING. Gäller för: Montering: 1. Fästa skåp i vägg. 151005 sida 1 av 5

Fördelarskåp MONTERING. Gäller för: Montering: 1. Fästa skåp i vägg. 151005 sida 1 av 5 151005 sida 1 av 5 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs fördelarskåp med RSK 1881195, 1881196, 1881197 och övriga kundanpassade skåp. Exempel på hur skåp kan se ut Denna produkt

Läs mer

Boiler Elektro. Monteringsanvisning Sida 2

Boiler Elektro. Monteringsanvisning Sida 2 Boiler Elektro Monteringsanvisning Sida Boiler Elektro Innehållsförteckning Använda symboler... 0 Modell... 0 Monteringsanvisning 4 Monteringsanvisning 0 Platsval och montering... 0 Vattenanslutning...

Läs mer

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä PRESTIGE ett urval Kvalitetstrappor i trä Med känsla för material och detaljer Snickarlaget är en av Sveriges ledande tillverkare av trappor med fokus på design, nytänkande och flexibilitet. Vi är med

Läs mer

ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING

ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING MONTERINGSANVISNING ADAPTER MED HYDRAULISK LÅSNING Art.Nr. 72109H, 72166H, 72247H och 72105H. Reviderad 2011-05-30 VARNING! Under inga förhållanden får produktens ursprungliga utformning ändras utan tillstånd

Läs mer

Monteringsanvisning MAFA Midi

Monteringsanvisning MAFA Midi Monteringsanvisning MAFA Midi Läs noga igenom hela monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor Manual_Midi_SE_rev2 100-35 2007-11-29 2 12 Garanti: MAFA Midi silo

Läs mer

FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER

FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER 1 FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER Tekniska data: Material: HDPE-plast Yttermått/element: 1,2 m x 2,4 m x 0,3 m Vikt: 60 kg/element Bärförmåga: ca. 500 kg / element Färg:

Läs mer

Rea Spirea Spirea 2 & Spirea 3 Rekonditioneringsmanual

Rea Spirea Spirea 2 & Spirea 3 Rekonditioneringsmanual Rea Spirea Spirea 2 & Spirea 3 2009-03-03 Svenska Innehåll Innehåll Produktbeskrivning 3 Tvätt och desinfektion 5 Rekonditionering 6-8 Tillbehör 9 Checklista 10 2 Produktpresentation Produktbeskrivning

Läs mer

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325 Elektronisk skrivtavla [Ställ (separat tillbehör)] [Väggmontering (separat tillbehör)] Stället och väggmonteringssatsen är separata tillbehör. Installationshandbok (för behörig servicepersonal) Modellnummer

Läs mer

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med Invacare Colibri Invacare Colibri Lätt att ta med Lätt att ta med Tänk inte - gör det bara! Du behöver inte mer än en minut för att montera isär och göra Colibri redo för transport. Tack vare det geniala

Läs mer

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT Anvisningen gäller även 2-delad vikport. Utformningen av vissa detaljer skiljer sig mellan 2- och 4-delad port. 1 - Förberedelser Kontrollera

Läs mer

Nova Plus & Classic Plus

Nova Plus & Classic Plus SV Installations- och skötselanvisning Nova Plus & Classic Plus Rev. 2014.1 FÖROR Tack för ditt köp av ett pooltak från Gullberg & Jansson AB. Produkten är framställd med hög kvalitet på material och hantverk

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7 Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 1 Grattis till din nya rollator! Volaris S7 kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära känna din nya rollator ber vi dig att noga

Läs mer

HYDROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM

HYDROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM Metallslang HROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM INGET ÄR OMÖJLIGT HROSCAND erbjuder ett brett och kundanpassat utbud av metallslangar anpassade till en mängd olika användningsområden. Vi kan, i egen regi, ta

Läs mer

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15 1 Produkten är endast avsedd att användas som en bilbarnstol producerad av. SENAST UPPDATERAD 2014-01-08 Vi gratulerar dig till ditt val av bilbarnstol Zitzi Carseat Pro. Det är en säkerhetsstol att växa

Läs mer

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare.

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. 2 NYHET Våren 2014 lanserar Enoc System ett helt nytt IT-skåp en kapsling

Läs mer

INSTALLATION AV KUNDUTRUSTNING I MAST

INSTALLATION AV KUNDUTRUSTNING I MAST 1. Syfte och omfattning Inplacering av kundutrustning kan påbörjas först sedan avtal mellan Kunden och Teracom träffats. Syftet med denna installationsanvisning är att beskriva kvalitetskraven för installationer

Läs mer

Detta är en principiell monteringsanvisning Om objektsspecifika ritningar finns gäller dessa före denna monteringsanvisning.

Detta är en principiell monteringsanvisning Om objektsspecifika ritningar finns gäller dessa före denna monteringsanvisning. Art nr 79991 100401 Monteringsanvisning för Glaspartier Original ORIGINAL Skjutbara fönsterpartier 1, 2, 3 och 4-delade 2+2 spv och 3+3 spv Skjutbara dörrpartier 1, 2, 3 och 4-delade 2+2 spv och 3+3 spv

Läs mer

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering

Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering Ett undergolvsystem och Ett golvvärmesystem tillsammans en komplett lösning för nybyggnation, ombyggnad och renovering 02 2007 Granab Undergolvsystem Det bästa egenskaperna ser du inte Undergolvsystemet

Läs mer

Anvisningar steg för steg Skruva i metall

Anvisningar steg för steg Skruva i metall Anvisningar steg för steg Skruva i metall Bultar och skruvar Bultar och skruvar för metall finns med många olika huvudformer, som: 1. sexkantigt huvud 2. kullrigt huvud 3. försänkt huvud 4. runt huvud

Läs mer

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor Flyttverktyg för professionellt bruk U n i v e r s a l m o v i n g s y s t e m FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor När du bekantar dig med FOURMI -systemet märker du att

Läs mer

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm a f d e b c i Monteringsanvisning g h 4 > 5 cm izi Modular: bakåt- & framåtvänd izi Modular RF: bakåtvänd 5 Bakåtvänd godkänd höjd 6-05 cm Framåtvänd godkänd höjd 88-05 cm maximal vikt 8 kg Ålder 6 mån

Läs mer

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6 Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Inbromsning av rullstol...4 Nödbromsning...4 Låsa bromsen...4 Omkoppling till körning...4 Lossa bromsen...4 Omkoppling till frikopplat läge...4 Laddning

Läs mer

SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK. Detaljerna som lyfter ditt hem

SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK. Detaljerna som lyfter ditt hem SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK Detaljerna som lyfter ditt hem INNEHÅLL KARUSELLER 3 HÖGSKÅPSUTDRAG 10 STRYKBRÄDA 15 KORGAR & GALLER 16 KÄLLSORTERING 21 BÄNKSKÅPSUTDRAG 26 STÄDSKÅPSINREDE 28 ÖVRIGT 30

Läs mer

Golfkiosk Modulo 122/222

Golfkiosk Modulo 122/222 Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Golfkiosk Modulo 122/222 EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 28 Innehåll 1 ÖVERSIKT 3 2 INSTALLATION 4 2.1 Rekommendation om placering, rumstemperatur, bultning och inkoppling

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT

MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT MONTERINGSANVISNING 4-DELAD UTANPÅLIGGANDE MASKINFÖRBEREDD VIKPORT 1 - Förberedelser Anvisningen gäller även 2-delad vikport. Utformningen av vissa detaljer skiljer sig mellan 2- och 4-delad port. Kontrollera

Läs mer

Monteringsanvisning Blocksystem

Monteringsanvisning Blocksystem Monteringsanvisning Blocksystem VIKTIGT Läs igenom hela anvisningen innan montage påbörjas Monteringsanvisningen beskriver hur du bygger en byggnad med vårt väggblockssystem. Anvisningen är generell och

Läs mer

GSAB. Duschar & Glasdörrar

GSAB. Duschar & Glasdörrar GSAB Duschar & Glasdörrar Innehåll Glasdörr - inomhus 3 Skjutdörr - inomhus 4 Hörnduschar Wellness 7 Soft 8 Wish 9 Brilliant 10 Desire 11 Silky 12 Peaceful 13 Relax 14 Smooth 15 Calm 16 Fun 17 Enjoy &

Läs mer