2. Stadsdelsnämnden överlämnar redovisningen till Äldrenämnden för kännedom.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Stadsdelsnämnden överlämnar redovisningen till Äldrenämnden för kännedom."

Transkript

1 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG DNR SDN SID 1 (7) Handläggare: Monica Mårdén Telefon: Till Bromma stadsdelsnämnd Granskning av korttidsvård för äldre, Västra Stockholm: Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista och Bromma stadsdelsnämnder Äldreomsorgsinspektörens granskningsrapport Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av äldreomsorgsinspektörernas rapport och den åtgärdsplan som är framtagen med anledning av rapporten. 2. Stadsdelsnämnden överlämnar redovisningen till Äldrenämnden för kännedom. Bitte Davidsson stadsdelsdirektör Pia Bäck verksamhetsområdeschef Sammanfattning Stadens äldreomsorgsinspektörer har granskat korttidsvården för äldre inom Stockholms Västra stadsdelar. Inom Bromma har de granskat Mälarbackens korttidsvård och Pensionat Kinesen. Fokus för inspektörernas arbete är att beskriva och bedöma kvaliteten utifrån de äldres perspektiv. Resultatet av granskningen visar på stora skillnader mellan de båda enheter som granskats i Bromma. Inom Mälarbackens korttidsvård finns ett antal områden som behöver utvecklas och förbättras. En åtgärdsplan är framtagen vilken redovisas i detta ärende. Däremot visar den sammantagna bedömningen att Pensionat Kinesen är en verksamhet med mycket bra kvalitet.

2 SID 2 (7) Ärendets beredning Äldreinspektörernas rapport har överlämnats av Äldrenämnden till Bromma stadsdelsnämnd för ställningstagande till åtgärder med anledning av granskningen. Detta ärende har utarbetats inom verksamhetsområde äldreomsorg. Stadsdelsnämndens synpunkter och åtgärder kommer att redovisas till Äldrenämnden. Bakgrund Stadens äldreomsorgsinspektörer har i uppdrag att granska stadsdelsnämndernas äldreomsorg på ett systematiskt sätt. Fokus för inspektörernas arbete är att beskriva och bedöma kvaliteten utifrån de äldres perspektiv. Från och med 2010 har deras arbetssätt förändrats på så sätt att granskningen numera sker utifrån olika teman där urvalet av enheter som ska ingå görs över hela staden. Granskning görs i såväl kommunala som entreprenaddrivna enheter, och även i verksamhet i privat regi som ingår i avtalet om köp av enstaka platser. Själva granskningsmetoden har inte förändrats utan består fortfarande av deltagande observationer olika tider på dygnet veckans alla dagar, intervjuer med chefer, personal, äldre och anhöriga samt bedömning av kvaliteten i den sociala dokumentationen. Äldreomsorgsinspektörerna gör både oanmälda och anmälda besök. Denna gång har temat för granskningen varit korttidsvård för äldre. Syftet är dels att bedöma kvaliteten för den äldre som beviljats korttidsvård vad gäller miljön, bemötandet, måltidssituationen, innehållet i dagen och kvaliteten i den sociala dokumentationen. Ytterligare syfte är att beskriva hur insatsen korttidsvård hanteras och organiseras i de olika stadsdelarna samt göra tydligt vilka skillnader som finns mellan stadsdelarna. Alla stadsdelsnämnder kommer att omfattas och samtliga korttidsvårdsenheter i staden kommer att granskas. Resultatet kommer att presenteras i fyra delrapporter, en för Västerort, en för innerstaden, en för sydöstra och en för sydvästra Stockholm. Det sammantagna resultatet kommer att redovisas i inspektörernas årsrapport. Inför detta tema har inspektörerna utarbetat en granskningsmall där vissa frågor poängbedömts utifrån en skala mellan 1 och 4 poäng. Sammanlagd maxpoäng är 20. Kriterierna redovisas i en bilaga till respektive rapport så att enheterna kan se vad som krävs för de olika poängnivåerna. Syftet är att kriterierna ska vara till hjälp i förbättringsarbetet.

3 SID 3 (7) I varje granskad stadsdel har chefen för beställarenheten och tre biståndshandläggare intervjuats angående förhållningssätt och handläggning av korttidsvård. Svaren har sammanfattats och redovisas gemensamt i rapporten. I Bromma är det Mälarbackens korttidsvård och Pensionat Kinesen som granskats. Resultatet redovisas i äldreomsorgsinspektörernas granskningsrapport, se bilaga. Av stadens Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen framgår att Korttidsvård utgör en viktig stödinsats för äldre i ordinärt boende, antingen vid enstaka tillfällen eller i form av växelvård. I riktlinjerna framgår vidare Korttidsvård vid vård- och omsorgsboende kan ges till den som uppfyller något av nedanstående kriterier. Den som vårdats på akutsjukhus och som inte utan en tids återhämtning kan återgå till sitt ordinarie boende. Syftet är att undvika permanent placering på vård- och omsorgsboende. Den som vid vårdplanering visar osäkert framtida behov av kommande hjälpinsatser. Syftet är att ge biståndshandläggaren bättre beslutsunderlag. Den som vårdas i ordinärt boende och som med en tillfällig vistelse på ett vård- och omsorgsboende kan bo kvar hemma. Den som vårdas av en anhörig eller närstående där den som vårdar är i behov av avlösning. Förvaltningens förslag och synpunkter Alla ansökningar om korttidsvård som inkommer till Bromma stadsdelsförvaltning resulterar i ett beslut. Innan beslut fattas gör biståndshandläggaren en utredning med en bedömning av den äldres behov. För att de äldre ska erhålla korttidsvård med hög kvalitet sker nu en översyn av den korttidsvård som erbjuds i Bromma. Det är av stor vikt att det finns en samsyn när det gäller den äldres önskemål och behov, biståndsbeslut och beställning av insats med mål för vistelsen samt vad korttidsvården erbjuder. Enhetschefen för biståndshandläggning, enhetschefen för Mälarbacken samt enhetschefen för Blackebergs äldreboende (och Pensionat Kinesen) kommer att påbörja detta arbete under januari. Resultatet av granskningen visar på stora skillnader mellan de båda enheter som äldreomsorgsinspektörerna granskat i Bromma.

4 SID 4 (7) Mälarbackens korttidsvårdsenhet har åtta platser. Enheten tar både emot äldre demenssjuka personer och äldre utan demenssjukdom. Äldreomsorgsinspektörens sammantagna bedömning visar på ett antal områden som behöver utvecklas och förbättras inom verksamheten. I rapporten beskrivs den allmänna känslan på enheten som tyst och ödsligt och man har inga planerade aktiviteter på enheten. Vid granskningstillfället fanns inga genomförandeplaner för de äldre. Bemanning eftermiddag och kväll bedömdes som låg. Enligt äldreomsorgsinspektörernas poängbedömning erhöll Mälarbackens korttidsvårdsenhet 11 av maximalt 20 poäng. Pensionat Kinesen är en stadsövergripande verksamhet som stöttar och avlastar anhöriga som vårdar personer med demenssjukdom hemma. Det finns fyra korttidsplatser samt plats för en daggäst. Äldreomsorgsinspektörens sammantagna bedömning visar att verksamheten har en mycket hög kvalitet. Personalen har ett mycket professionellt och genomtänkt arbetsätt som helt utgår ifrån den äldres behov. Lokalerna är inredda som ett hem och mycket trivsamma. Enligt äldreomsorgsinspektörernas poängbedömning erhöll Pensionat Kinesen 19 av maximalt 20 poäng. Förvaltningen tar till sig den kritik som framförs i rapporten och väljer att kommentera, förtydliga samt redovisa de åtgärder som vidtas inom berörda områden. Äldreomsorgsinspektörernas rapport kommer att ligga som grund för det fortsatta förbättringsarbetet. Aktiviteter/dagligt liv Mälarbackens korttidsvård Enligt rapporten finns inga planerade aktiviteter på enheten. Ibland fikar några tillsammans, ibland inte. Trots tre aktivitetsansvariga på våningsplanet är det långsamt och händelselöst på enheten. Det fanns inga genomförandeplaner för de äldre som vid granskningen var på enheten och således syntes ingen individuell planering vad gäller behov av och önskemål om aktiviteter, träning osv. På Mälarbackens vård- och omsorgsboende finns ett rikt utbud av aktiviteter; musikcafé, vår- och höstbal, bio, Sommar i Parken med musik och korvgrillning, båtutflykter med Flåtten, m.m. De äldre på korttidsboendet, såväl som övriga äldre som bor på Mälarbacken erbjuds både individuella aktiviteter och gruppaktiviteter både på enheten samt för alla boende på Mälarbacken. En individuell anpassning görs av den aktuella aktiviteten efter den äldres önskemål och förmåga.

5 SID 5 (7) Exempel på aktiviteter som erbjuds de äldre på korttidsboendet under veckan: gruppgymnastik (må), balansträning (ons), promenader (dagligen, beroende på vädret), gångträning (individuellt), filmvisning (1 gång/vecka) samt gemensam underhållning i samlingssalen, såsom sång och musik. Alla boende kan även besöka Marys Café, som ligger i huset, där man kan dricka kaffe med dopp (må, ti, to). Marys Café erbjuder också sittande lättgymnastik (må), lättare qigong (ti) och kultureftermiddag (to). Någon gång per månad anordnas en festkväll där de boende erbjuds lättare förtäring t.ex. snacks och något gott att dricka till. Korttidsboendet har schemalagt aktiviteterna och dessa anslås på väl synlig plats. Mälarbacken arbetar med att ta fram en gemensam layout för aktivitetsschema som ska anslås på kulturtavlorna på respektive område så att både boende och besökare lätt ska kunna se de olika aktiviteterna som erbjuds. Bemötande Mälarbackens korttidsvård I rapporten framkommer att Bemötandet var i allmänhet gott och respektfullt. Det hände dock vid granskningen att personal visade irritation och hade ett ovårdat språk inför de äldre Merparten av personalen har ett mycket respektfullt, hänsynsfullt och lyhört bemötande. För att stärka de som inte fullt ut uppvisar detta har Mälarbacken satsat på en kortare utbildning Beteende, bemötande och vikten av ett professionellt arbete där Ola Polmé föreläste om hur beteende uppstår och vikten av det professionella bemötandet för att öka omvårdnadskvaliteten och förbättra arbetsmiljön. Tio av personalen på Mälarbacken, varav två från korttidsboendet har påbörjat en kurs i Reflektion och bemötande en metodkurs för äldreomsorgen som anordnas av Äldrecentrum. Kursen är i tre steg; steg 1 utbildningsdel, steg 2 handledning och steg 3 nätverksträffar. Kursens innehåll är bl.a. reflektion, bemötandefrågor inom äldreomsorgen, kommunikation och språkets betydelse samt gruppen och grupprocesser. Kursen startade den 14 januari 2011 och pågår till mitten av maj. De som deltar i utbildningen kommer efter det att kursen är slutförd utgöra handledare för sina kollegor. För att få inspiration och råd kommer personalen på korttidsboendet att göra ett studiebesök på Skogsgläntan som är en väl fungerande dagvårdsverksamhet för personer med demenssjukdom.

6 SID 6 (7) Mälarbacken har även anlitat en konsult som ska arbeta med Kvalité och kompetenshöjning i etik och bemötande för all personal på både 3A och 4A. Korttidsboendet finns inom 4A och inom 3A finns gruppboendet för äldre med psykiska funktionsnedsättningar (profilboende). Arbetet ska syfta till att hantera befintliga arbetsmiljöproblem och skapa förutsättningar för personalen att utföra ett bra omvårdnadsarbete för de äldre för att på det sätter öka kvaliteten. En översyn ska göras av ledarskap, kommunikation och öppenhet mellan ledning och sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Följande arbetssätt är föreslagna: deltagande observationer, intervjuer med medarbetare, analys och förslag till åtgärd samt utbildning i etik och bemötande. Avstämning kommer att ske med enhetschef och områdeschef. Avslutningsvis en halvdag per område för att gemensamt gå igenom förändringsarbetet. Avrapportering sker därefter och en åtgärdsplan för framtiden upprättas. Mat och måltider Mälarbackens korttidsvård Av rapporten framkommer bl.a. att inte heller på em ordnades någon gemensam fikastund. Alla boende erbjuds vid samtliga måltider att sitta i matsalen, en del väljer dock att inta sina måltider i lägenheten, främst gäller detta vid frukosten. Gemensamt kaffe erbjuds alla boende både på eftermiddagen och på kvällen. Finns önskemål utöver det mellan måltiderna blir även dessa tillgodosedda. Social dokumentation - Mälarbackens korttidsvård Enligt rapporten fanns vid granskningstillfället inte några genomförandeplaner för de sju personer som bodde på enheten. För samtliga fanns journalanteckningar i Parasol i varierande utsträckning. Ett område som måste utvecklas är den sociala dokumentationen. Inom hela verksamhetsområdet pågår ett arbete med att förbättra och säkerställa den sociala dokumentationen. Detta sker med stöd av äldreomsorgens dokumentationssamordnare, som på olika sätt stödjer enheterna i detta arbete. Kollegial dokumentationsgranskning genomförs två gånger per år på samtliga enheter inom äldreomsorgen. Resultatet av granskningen presenteras i äldreomsorgens ledningsgrupp och det ligger sedan som grund för det fortsatta utvecklingsarbetet av den sociala dokumentationen. Vid den kollegiala dokumentationsgranskningen medverkar enhetschef/områdeschef, mentorer (ParaSoL-dokumentation) samt dokumentationssamordnare.

7 SID 7 (7) Mälarbackens åtagande är att genomförandeplanen ska vara påbörjad inom fjorton dagar. De arbetar kontinuerligt med genomförandeplanerna och dess utförande. Alla boende på enheten har nu aktuella genomförandeplaner. Bilaga Äldreomsorgsinspektörens granskningsrapport Granskning av korttidsboende för äldre, Västra Stockholm; Hässelby Vällingby, Spånga Tensta, Rinkeby Kista och Bromma stadsdelsnämnder

Redovisning av pågående utvecklingsarbete vid Mälarbackens gruppboende/profilboende för äldre med psykiska funktionshinder

Redovisning av pågående utvecklingsarbete vid Mälarbackens gruppboende/profilboende för äldre med psykiska funktionshinder BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Dnr 58-11-1.2.1. SDN 2010-03-24 SID 1 (5) 2011-02-21 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Redovisning av pågående utvecklingsarbete

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen i Bromma 2009 Äldreomsorgsinspektörens granskningsr apport

Granskning av äldreomsorgen i Bromma 2009 Äldreomsorgsinspektörens granskningsr apport BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 255-09-602 SDN 2009-06-16 SID 1 (8) 2009-05-29 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen

Läs mer

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 ÄLDREFÖRVALTNINGEN GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 TÄBY ÖSTERÅKER JÄRFÄLLA SOLLENTUNA VAXHOLM DANDERYD SUNDBYBERG SOLNA LIDINGÖ EKERÖ NACKA BOTKYRKA

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 91-11-2.6:9 SID 1 (6) SDN 2012-06-14 2012-06-04 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Blackebergs vård-

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Förslag till revidering av riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Förslag till revidering av riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande SDN 2014-04-15 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd Remissvar

Läs mer

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-01-29 SDN 2010-02-11 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Tunets trygghetsboende Plan för

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-04-30 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

Uppföljning av medel för ökad bemanning inom demensboenden

Uppföljning av medel för ökad bemanning inom demensboenden Äldreförvaltningen Avdelningen för upphandling och utveckling Tjänsteutlåtande DNR 410-177/2014 Sida 1 (6) 2014-05-15 Handläggare Daniel Lindfors Telefon: 08-508 36 235 Uppföljning av medel för ökad bemanning

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Mälarbacken vård och omsorgsboende

Mälarbacken vård och omsorgsboende K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Mälarbacken vård och omsorgsboende Ing re ss På Mälarbacken bemöter vi Dig med kunskap och respekt Mälarbacken vård- och omsorgsboende är både ett gruppboende

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STRATEGI OCH PLANERI NG SID 1 (7) 2010-01-22 Handläggare: Git Skog Telefon: 508 36 217 Till Äldrenämnden den 9 februari 2010 Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 55-2010-1.5.1 SID 1 (5) 2010-02- 22 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Utredningstider inom Individ- och familjeomsorgen

Utredningstider inom Individ- och familjeomsorgen Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen Sida 1 (5) 2017-11-23 Handläggare Karin Johansson Telefon: 08-508 05097 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2017-12-19 Utredningstider

Läs mer

Anvisningar för vårdbehovsmätningar för fastställande av ersättningsnivåer i stadens valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende

Anvisningar för vårdbehovsmätningar för fastställande av ersättningsnivåer i stadens valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Anvisningar för vårdbehovsmätningar för fastställande av ersättningsnivåer i stadens valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende Sida 1 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Granskning av korttidsvård för äldre, Västra Stockholm; Hässelby - Vällingby, Spånga - Tensta, Rinkeby - Kista och Bromma stadsdelsnämnder

Granskning av korttidsvård för äldre, Västra Stockholm; Hässelby - Vällingby, Spånga - Tensta, Rinkeby - Kista och Bromma stadsdelsnämnder ÄLDREFÖRVALTNINGEN ÄLDREOMSORGSINSPEKTÖ RERNA Dnr 113-295/2010 Granskning av korttidsvård för äldre, Västra Stockholm; Hässelby - Vällingby, Spånga - Tensta, Rinkeby - Kista och Bromma stadsdelsnämnder

Läs mer

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNING ÄLDREOMSORG SID 1 (6) 2007-04-23 SDN 2007-05-14 Handläggare: Eva Lindström Telefon: 508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd Uppdraget som biståndshandläggare

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg Utlåtande 2017:253 RVIII (Dnr 152-1632/2017) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-05-14 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förslag

Läs mer

Angående schemaläggning och bemanning m.m. inom äldreomsorgen

Angående schemaläggning och bemanning m.m. inom äldreomsorgen RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Katarina Odén-Ryhede Telefon: 08-508 01 303 22 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-03-08 SDN 2012-03- Angående

Läs mer

BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING. Till Bromma stadsdelsnämnd

BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING. Till Bromma stadsdelsnämnd BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 207-09-605 SID 1 (5) 2009-04-23 SDN 2009-05-14 Handläggare: Monica Mårdén, Lena Carling Telefon: 08-508 06 322, 08-508 06 333 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Granskning av profilboende för äldre personer med psykiska funktionsnedsättningar; Guldbröllopshemmets vård- och omsorgsboende.

Granskning av profilboende för äldre personer med psykiska funktionsnedsättningar; Guldbröllopshemmets vård- och omsorgsboende. s ÄLDREFÖRVALTNINGEN ÄLDREOMSORGSINSPEKTÖ RERNA Dnr 113-170/2010 Granskning av profilboende för äldre personer med psykiska funktionsnedsättningar; Guldbröllopshemmets vård- och omsorgsboende. Metod Arbetssättet

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Carina Cronwall Telefon: 0850822310 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Barns delaktighet

Läs mer

Indikatorer för uppföljning av hälso- och sjukvård inom vård och omsorgsboenden Yttrande til l Kommunstyrelsen

Indikatorer för uppföljning av hälso- och sjukvård inom vård och omsorgsboenden Yttrande til l Kommunstyrelsen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 232-08-006 SID 1 (5) 2008-07-08 SDN 2008-08-28 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Indikatorer för

Läs mer

STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER 65 ÅR MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV FUNKTIONSNEDSÄTTNING

STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER 65 ÅR MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV FUNKTIONSNEDSÄTTNING ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING Lotta Burenius 08 508 36 202 SID 1 (6) 2012-02-20 DNR 070101/2012 pm STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2018-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/008-2012 SID 1 (6) Handläggare: Daniel Björkegren, Kristina Ström Telefon: 08-508 24 024, 08-508 24 017 Till Skärholmens

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer FÖRNYELSEAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-03-27 Handläggare: Anders Håkanson Telefon: 508 29 387 Till Kommunfullmäktige Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Tryggt boende inom äldreomsorgen Nr 6, Projektrapport från Stadsrevisionen

Tryggt boende inom äldreomsorgen Nr 6, Projektrapport från Stadsrevisionen Tryggt boende inom äldreomsorgen Nr 6, 2016 Projektrapport från Stadsrevisionen Dnr 3.1.3-165/2016 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs

Läs mer

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 ÄLDREFÖRVALTNINGEN GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 TÄBY ÖSTERÅKER JÄRFÄLLA SOLLENTUNA VAXHOLM DANDERYD SUNDBYBERG SOLNA LIDINGÖ EKERÖ NACKA BOTKYRKA

Läs mer

Självbestämmande och inflytande

Självbestämmande och inflytande Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-09 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08 50825123 Linda Lantz Telefon: 08 50825611 Till Socialnämnden

Läs mer

Svar på remiss om Anhörig- och objektanställningar i hemtjänsten

Svar på remiss om Anhörig- och objektanställningar i hemtjänsten Sida 1 (5) 2015-08-11 Handläggare Anne-Christine Davidsson Telefon: 08-508 03 187 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss om Anhörig- och objektanställningar i hemtjänsten Förvaltningens förslag

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-21 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt Sol och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt Sol och LSS inom äldreomsorgen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG SDN 2007-08-30 SID 1 (7) 2007-08-20 Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Observationsrapport. Josephinahemmets vård- och omsorgsboende. Plan 4. Äldreförvaltningen Dnr /2015 Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Josephinahemmets vård- och omsorgsboende. Plan 4. Äldreförvaltningen Dnr /2015 Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Dnr 410-248/2015 Uppföljning och inspektion Sida 1 (6) 2015-09-03 Josephinahemmets vård- och omsorgsboende Plan 4 Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36 106 64

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomi och verksamhetsutveckling Sida 1 (5) 2017-01-19 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Samtliga verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå.

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå. På Mälarbacken vård- och omsorgsboende (Mälarbacken) arbetar vi personcentrerat enligt den nationella värdegrunden för att den äldre skall känna välbefinnande och ha ett värdigt liv. Mälarbacken är ett

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Marie Kelpe Telefon: 08 508 20583 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Ansökan

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Information om ej verkställda beslut

Information om ej verkställda beslut Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Dnr 1.2.1.-514-2017 Sida 1 (5) 2017-11-09 Handläggare Monica Holst Telefon: 08-50801373 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-11-23 Ulla Thorslund

Läs mer

Vård och Omsorg ANHÖRIGSTÖD. Information till dig som vårdar en närstående

Vård och Omsorg ANHÖRIGSTÖD. Information till dig som vårdar en närstående Vård och Omsorg ANHÖRIGSTÖD Information till dig som vårdar en närstående Anhörigstöd ett stöd för dig som vårdar Att stödja och hjälpa en närstående ger både glädje och mening men kan också bitvis vara

Läs mer

- äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA. Välkommen till

- äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA. Välkommen till - äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA Välkommen till 2 BOENDE & HÄLSA - så att du får ett så bra liv som möjligt Boende och hälsa inom omsorgsförvaltningen ansvarar för Landskrona stads kommunala

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Gudrun Sjödin tfn Remissvar Revisionsrapport Styckevis och delt

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Gudrun Sjödin tfn Remissvar Revisionsrapport Styckevis och delt Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Gudrun Sjödin tfn 508 05 411 Dnr - - 2006 Sammanträde 25 april 2006 Tjänsteutlåtande 7 april 2006 1 (4) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) SDN 2017-08-31 2017-08-09 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd utredning

Läs mer

INFORMATION. Socia(qänsten Övertorned fj(ommun

INFORMATION. Socia(qänsten Övertorned fj(ommun INFORMATION Socia(qänsten Övertorned fj(ommun Telefonnummer och kontaktuppgifter Biståndshandläggare (telefontid 08.00-09.30) Birgitta Emanuelsson (personer födda dag 1-15) 0927-72156 Annica Lahti (personer

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

RINKEBY -KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Värdigt liv i äldreomsorgen (SOU 2008:51)

RINKEBY -KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Värdigt liv i äldreomsorgen (SOU 2008:51) RINKEBY -KISTA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) DNR 006-369-2008 2008-09-04 SDN 2008-09-17 Handläggare: Ewa-Britt Ek Tfn: 08-508 01 401 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Värdigt

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 ÄLDREFÖRVALTNINGEN GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 010 TÄBY ÖSTERÅKER JÄRFÄLLA SOLLENTUNA VAXHOLM DANDERYD SUNDBYBERG SOLNA LIDINGÖ EKERÖ NACKA BOTKYRKA

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport HÄGERSTEN-LILJEHOMEN STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-01-11 Handläggare: Inger Lindkvist Telefon: 08-508 23 678 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Hemtjänsten Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1( 6) 2009-03-20 Handläggare: Kjell O Jansson Telefon: 08-508 14 542 Marie Kelpe Telefon: 076-12 20 583 Till

Läs mer

Bilaga 1. Bakgrund, definitioner, målgrupper och års boendeplan

Bilaga 1. Bakgrund, definitioner, målgrupper och års boendeplan Socialförvaltningen Dnr Sida 1 (5) 2018-09-19 Bilaga 1 Bakgrund, definitioner, målgrupper och 2018-2022 års boendeplan Stadsövergripande boendeplan I kommunfullmäktiges budget för 2018 beslöts: Stadsdelsnämnderna/regionerna

Läs mer

2. Utvärderingsbilaga

2. Utvärderingsbilaga Förfrågningsunderlag 2014-02-07 Upphandlande organisation Upphandling Stockholms stad, Rinkeby-Kista Drift av bostäder enligt LSS, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning stadsdelsnämnd Christina Fagerström

Läs mer

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Avdelningen för äldreomsorg Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 socialtjänstens

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016 Sida 1 (15) 2017-05-08 Socialförvaltningen Dnr 3.1.1-265/2017 Äldreförvaltningen Dnr 4.1-589/2017 Handläggare Socialförvaltningen Carolina Morales Till Socialnämnden 2017-06-13 Äldrenämnden 2017-06-20

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-11-20 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010

GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 ÄLDREFÖRVALTNINGEN GRANSKNING AV PROFILBOENDE FÖR ÄLDRE PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 2010 TÄBY ÖSTERÅKER JÄRFÄLLA SOLLENTUNA VAXHOLM DANDERYD SUNDBYBERG SOLNA LIDINGÖ EKERÖ NACKA BOTKYRKA

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR Verksamhetstillsyn av demensboenden i tre av länets kommuner. Meddelande 2006:15 Verksamhetstillsyn av demensboenden i tre av länets kommuner. Utgiven av: Ansvarig enhet:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg

Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg Page 1 of 9 Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg Hemtjänstenhet: Blackebergs hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2017-03-30

Läs mer

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Sida 1 (10) 2016-11-11 Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Inspektionsrapport Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion stockholm.se Sida 2 (10) INSPEKTIONSRAPPORT

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen SID 1 (5) Handläggare: Andreas Thorstensson Telefon: 08-508 24 552 Till Skärholmens stadsdelsnämnd 2012-06-14 Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

HÄSSELGÅRDENS PROFILBOENDE

HÄSSELGÅRDENS PROFILBOENDE HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN HÄSSELGÅRDENS PROFILBOENDE Utifrån rapporten, som vi ser mycket allvarligt på, har åtgärder redan både påbörjats och genomförts. Här nedan

Läs mer

Granskningsrapport avseende boendestöd inom Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Skarpnäck och Spånga-Tensta stadsdelsnämnder

Granskningsrapport avseende boendestöd inom Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Skarpnäck och Spånga-Tensta stadsdelsnämnder SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-08-02 Handläggare: Ann-Kristin Sandebjer Lena Tengvall Telefon: 08-508 25407/408 Till Socialnämnden

Läs mer

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning HR-avdelningen Dnr 1.6-754/2015 Sida 1 (6) 2016-02-16 Handläggare Ida Hagerum Telefon: 08-508 033 73 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på skrivelse om sjukfrånvaro

Läs mer

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-08-09 Handläggare: Britt-Marie Ericsson : 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-08-26 Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Läs mer