PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (8) 1 13, 3 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Lycksele Marita Fransson, ordförande Nicke Grahn, vice ordförande Bo Brydsten Ann-Louise Hansson, ersättare för Inge Näslund Eve Högberg Jonny Kärkkäinen Agneta Lindström-Berg Astrid Rönnqvist Alexandra Wermelin, ersättare för Gun Rehnman Pär Dahlgren Lars Simonsson Sekreterare Justerat Viktoria Åkerlund Marita Fransson Nicke Grahn Ordförande Justerare

2 PROTOKOLL 2 (8) BEVIS OCH ANSLAG OM JUSTERING Anslagsdatum Plats för anslag Plats för förvaring Västerbottens läns landstings officiella anslagstavla, Köksvägen 11, Umeå. Registrator vid landstingshuset, Köksvägen 11, Umeå. Registrator...

3 PROTOKOLL 3 (8) 1 Justering Nämnden för folkhälsa och primärvård utsåg Nicke Grahn att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Justeringsdatum fastställdes till den 17 januari. 2 Fastställande av fördragningslista Nämnden för folkhälsa och primärvård fastställde upprättad preliminär fördragningslista för sammanträdet med tillägg av Informationer Noteras till protokollet enligt följande: a. En dag om kunskap och beslutsfattande, Umeå den 23 januari b. Kick-off inför budgetarbetet, Umeå 29 januari c. Träff med revisorerna, Lycksele 30 januari d. Nätverkskonferensen, Sundsvall den 5-6 februari e. Folkhälsoråd f. Nämndens utbildningsdagar i Marsfjäll 5-6 mars g. Ekonomisk uppföljning h. Underlag inför budget, VLL Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland. Beslutsattestant VLL Nämnden för folkhälsa och primärvård utser ny attestant för mandatperioden då tidigare utsedd attestant slutat sin tjänstgöring. Till attestant för kostnadsställe och utses Viktoria Åkerlund och till ersättare utses Anna Löfgren. Nämnden beslutar i enlighet upprättat förslag.

4 PROTOKOLL 4 (8) 5 Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland. Årsredovisning 2013 VLL Nämnden för folkhälsa och primärvård ska årligen redovisa resultaten inom sitt ansvarsområde till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige. I sin årsredovisning för 2013 utgår nämnden från landstingsplanens övergripande mål och nämndens verksamhetsplan och aktivitetsplan. till årsredovisning 2013 har upprättats. I förslaget redovisas en samlad bild av verksamhetsåret med uppföljning av nämndens uppdrag och ekonomi. Nämnden fastställer Årsrapport för Motion av Liv Granbom (M). Erbjuda lämpliga patienter kostnadsfria Waran maskiner (Coaguchek) VLL : Liv Granbom (M) har i en motion till landstingsfullmäktige föreslagit att landstinget utreder kostnader och konsekvenser för att införa kostnadsfri portabel provtagningsutrustning för PK-mätning i hemmet. Landstingsstyrelsens arbetsutskott har beslutat överlämna motionen till hälso- och sjukvårdsnämnden och nämnderna för folkhälsa och primärvård för beredning. till yttrande har upprättats. I förslaget beskrivs hur landstingsfullmäktige sedan tidigare bifallit en motion om att Västerbottens läns landsting ska upprätta en handlingsplan för möjliggörande av ökad egenvård/egenmätning för personer med kroniska sjukdomar. Landstinget har tillsammans med kommunerna i länet tagit fram rutiner för bedömning av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård. Bedömningen görs av den behandlande legitimerade yrkesutövaren inom hälso- och sjukvården. Nämnden föreslår därför att landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige att motionen ska anses besvarad. Yttrande avges till landstingsstyrelsen enligt bilaga 1 till protokollet.

5 PROTOKOLL 5 (8) 7 Motion av Marianne Normark (FP). Återkommande utbildningsinsatser för att se de våldsutsatta kvinnorna och deras barn i tid VLL Marianne Normark har i en motion till landstingsfullmäktige föreslagit att landstingsstyrelsen ges i uppdrag att ta fram en plan för återkommande och regelbunden utbildning, för landstingets personal, för att bättre kunna möta våldsutsatta kvinnor och deras barn. Landstingsstyrelsens arbetsutskott har beslutat överlämna motionen till hälso- och sjukvårdsnämnden och nämnderna för folkhälsa och primärvård för beredning. på yttrande har upprättats. I förslaget beskrivs att landstinget, alltsedan 2007, har ett vårdprogram för arbete med våldsutsatta kvinnor och vidare att diverse övriga utbildningar genomförts under perioden 2007 och framåt. Dessa utbildningar har bland annat vänt sig till all personal i Lycksele, Skellefteå och Umeå, till arbetare inom vissa projekt (ex. SALUT) samt till koordinatorer inom sjukskrivningsprocessen. För att synliggöra allvaret med problemet har även nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland, under 2013, samverkat med aktörer som på olika sätt arbetar med problemet med våld i nära relationer. Nämnden föreslår därför att landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige att motionen ska anses besvarad. Yrkanden Marita Fransson yrkade bifall till upprättat förslag. Nicke Grahn yrkade, med instämmande av Jonny Kärkkäinen och Alexandra Wermelin, bifall till motionen. Propositioner Ordföranden ställde propositioner om bifall respektive avslag på angivna yrkanden och fann att nämnden beslutat bifalla Marita Franssons yrkande. Reservationer Nicke Grahn (FP), Jonny Kärkkäinen (KD) och Alexandra Wermelin (C) reserverade sig mot beslutet till förmån för egna yrkanden. Yttrande avges till landstingsstyrelsen enligt bilaga 2 till protokollet.

6 PROTOKOLL 6 (8) 8 Motion av Daniel Öhgren (C) och Andreas Löwenhöök (M). Säkra god smärtvård i hela länet VLL Daniel Öhgren och Andreas Löwenhöök har i en motion förslagit att landstingsfullmäktige dels säkerställer tillgång till smärtläkare i hela länet samt att samverkan mellan primärvård och specialistvård, inom smärtmedicin, utvecklas. Landstingsstyrelsens arbetsutskott har beslutat överlämna motionen till hälso- och sjukvårdsnämnden och nämnderna för folkhälsa och primärvård för beredning. på yttrande har upprättats. I förslaget framkommer att nuvarande organisation för smärtvård tillkommit efter en behovsinventering utförd 2002 och att organisationen under 2006 granskats av Ernest & Young, utifrån riktlinjerna att säkerställa säker vård på lika villkor. I förslaget framkommer även att omfattande utbildningsinsatser i multimodal rehabilitering genomförts mot västerbottens hälsocentraler och att upprepning är planerad. Vidare framkommer det att smärtrehabiliteringsenheten även är involverad i 1177 och i informationen till primärvården och att allmänläkare är välkomna att randautbilda sig vid smärtrehabiliteringsenheten. Nämnden anser dock att utbildningsinsatser, mot primärvårdens samtliga läkare, vad gäller kunskap om remitteringsmöjligheter och evidensbaserade metoder bör ske kontinuerligt. Nämnden föreslår utifrån vad som anförts att landstingsstyrelsen ska föreslå landstingsfullmäktige att tillgång till smärtläkare i hela länet ska anses besvarad medan samverkan mellan primärvård och specialistvård bifalls. Yttrande avges till landstingsstyrelsen enligt bilaga 3 till protokollet. 9 Nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland. Dokumenthanteringsplan 2014 VLL Dokumenthanteringsplaner ska finnas upprättade för landstingets verksamheter. Planerna ska visa vilken information som förekommer och hur den framställs och sorteras. Det ska även framgå om informationen ska bevaras eller när den kan gallras. Dokumenthanteringsplanen ska utgöra ett stöd för verksamheterna i syfte att åstadkomma en effektiv dokumenthantering. Planen ska fortlöpande uppdateras och kompletteras.

7 PROTOKOLL 7 (8) till dokumenthanteringsplan har upprättats. Dokumenthanteringsplan för nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland 2014 fastställs. 10 Västerbottens läns landsting. Tjänsteresor riktlinjer. Information VLL Landstingsstyrelsen har den 10 december, 310, reviderat riktlinjer för tjänsteresor inom Västerbottens läns landsting. Informationen noteras till protokollet. 11 Projektansökan, Malå IF VLL Malå IF har inkommit med en projektansökan i vilken klubben beskriver att kommunens idrottsutövning är i behov av förnyelse och kraftsamling. Malå IF ansöker om medel ( kr) för att under 2014 dels bilda och driva en fadderorganisation som ska hjälpa unga ledare i verksamheten, rekrytera nya ungdomar, samt, för att utbilda unga i en hälsosam livsstil. Malå IF föreslås att från nämnden erhålla i projektmedel för genomförande av projekt. Yrkanden Astrid Rönnqvist yrkade att medlet höjs till kronor. Marita Fransson yrkade bifall till lagt förslag. Propositioner Ordföranden ställde propositioner om bifall respektive avslag på angivna yrkanden och fann att nämnden beslutade bifalla Astrid Rönnqvists yrkande. Nämnden beslutar i enlighet med Astrid Rönnqvists yrkande.

8 PROTOKOLL 8 (8) 12 Kurser och konferenser VLL Inkomna inbjudningar till kurser och konferenser har sammanställts. Förtroendevalda som utses att delta i kurs eller konferens har rätt till ersättning enligt bestämmelser om arvode till förtroendevalda. Anmälan till konferenser enlig följande: 1. Lean Forum Healthcare 2014, mars, Umeå. Nicke Grahn deltar. 2. Spridningsseminarium, Barns och ungas hälsa, Umeå 3 april, Jonny Kärkkäinen, Urban Lindström, Ann-Louise Hansson och Lars Simonsson deltar. 13 Nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland. Ändring av sammanträdestider VLL Inkommet beslutsärende föranleder att nämndens mötesplanering måste ändras. Ändring av sammanträdestider enligt följande: - Extrainkallat nämndsmöte 1 april. Nämnden beslutar i enlighet med upprättat förslag.

... Viktoria Åkerlund ...

... Viktoria Åkerlund ... PROTOKOLL 1 (7) 70 83, 1 bilaga Plats Beslutande Lycksele, Ansia, Vargen Marita Fransson (S), ordförande Bo Brydsten (S) Jarl Folkesson (C) Ann-Louise Hansson (MP) tjänstgörande ersättare för Jonny Kärkkäinen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland PROTOKOLL 1 (5) 36 45, 1 bilaga Plats Beslutande Sorsele, Folkets hus Marita Fransson, ordförande Bo Brydsten Nicke Grahn Eve Högberg Jonny Kärkkäinen Urban Lindström, ersättare för Astrid Rönnqvist Agneta

Läs mer

... Viktoria Åkerlund ...

... Viktoria Åkerlund ... PROTOKOLL 1 (5) 28 35, 1 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Skellefteå, Medlefors folkhögskola Marita Fransson, ordförande Bo Brydsten Per Dahlgren, ersättare för Nicke Grahn Eve Högberg Jonny

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 54 66, 1 bilaga Plats Beslutande Vilhelminarummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (5) 31 42, 3 bilagor Plats Personalhotell Skellefteå, plan 2 Beslutande Närvarande ersättare Övriga Janeth Lundberg (S), ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Jonas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum 2015-02-10. 1 17, 1 bilaga. Lycksele, Fjällvråken

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum 2015-02-10. 1 17, 1 bilaga. Lycksele, Fjällvråken PROTOKOLL 1 (8) 1 17, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Lycksele, Fjällvråken Marita Fransson (S), ordförande Roland Sjögren (KD), vice ordförande Eve Högberg (V), 2:e vice ordförande, 1-9

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (5) 43 53, 1 bilaga Plats Personalhotell Skellefteå, plan 2 Beslutande Närvarande ersättare Övriga Janeth Lundberg (S), ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Jonas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (6) 86 97 Plats Beslutande Närvarande ersättare Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (5) 28-37, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Inger Eriksson, ersättare för Anna S Lindström Marika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (6) 52 62 Plats Beslutande Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Maalin Wikström (MP) 2:e vice ordförande Marie-Louise Bystedt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (5) 22 30 Plats Beslutande Övriga Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson Dennis

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02 PROTOKOLL 1 (9) 82-94, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.00-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Helen Forsberg,

Läs mer

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård KALLELSE 1 (6) Kontaktperson Annelie Bygdén Kanslienhet Annelie.Bygden@vll.se Deltagare och ersättare i nämnd Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland Tid Tisdag den 29 augusti, 9-16 Plats Åsele

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (8) 1-15, 2 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Rolf Carlsson Marika Lindgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ...

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ... PROTOKOLL 1 (5) 21-27 Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ...

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ... PROTOKOLL 1 (8) 46-58, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (7) 95 106 Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Blåbäret, Skellefteå lasarett samt Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen 2014-04-29

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen 2014-04-29 PROTOKOLL 1 (14) 99-125, 3 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Landstingshuset, styrelserummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Robert Winroth, 2:e

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (9) 69-81, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.30-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Erik Bergkvist,

Läs mer

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Rapport nr 33/2013 Mars 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1 Tillfredsställande måluppfyllelse...

Läs mer

Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet KALLELSE 1 (6) Kontaktperson Anna Löfgren Staben för planering och styrning 0910-774675 Anna.Lofgren@vll.se 2016-10-18 Ledamöter och ersättare Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-01-21 LSAU 1/2014 Planeringsavd, Justerat 2014-01-28 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 januari, kl. 09.00 11.00 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Datum:

PROTOKOLL. Datum: Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Stora konferensrummet, Plan 3 Kl. 09.00 16.30 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-10-16 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 16 oktober, kl. 09.00 11.10 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-10-20 2008-10-07 FU7/08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

Sammanfattning från landstingsfullmäktige den 3 oktober 2017

Sammanfattning från landstingsfullmäktige den 3 oktober 2017 Sammanfattning från landstingsfullmäktige den 3 oktober 2017 Vid dagens sammanträde med landstingsfullmäktige var bland annat tre motioner samt beslut om namn för den planerade regionkommunen på agendan

Läs mer

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta 1(1) 2014-12-16 LJ2014/408 Landstingsfullmäktige Motion: Självtest vid behandling med blodförtunnande läkemedel I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Inga Jonasson, Vänsterpartiet landstingsfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-03-27 LSAU 3/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-04-03 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2016-02-16, 25 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel

Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Självtest vid behandling av blodförtunnande läkemedel Regionstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2014-11-10

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut 1 (2) FÖRSLAG 2012:14 LS 1103-0490 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:10 av Håkan Jörnehed och Gunilla Bhur (V) om att starta en vårdcentral i Husby med forskningsuppdrag i folkhälsa

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Ledamöter och ersättare i nämnd

Ledamöter och ersättare i nämnd Nämnden för funktionshinder och habilitering 2018-11-29 KALLELSE 1 (9) Ledamöter och ersättare i nämnd Nämnden för funktionshinder och habilitering Tid Onsdag den 5 december 2018 kl. 13.00-17.00 samt torsdag

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping Tid: :00-14:30 Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov PROTOKOLL 1(5) Diarienummer 44-51 Plats: Närvarande: Ögonkliniken, samt Konferensrum Cymbalen Länssjukhuset Ryhov Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Torsdagen den 30 augusti 2018 Sammanträdestid kl 10:00-12:00. Sammanträdesplats Lokal: Ugglan, Folkets park i Skellefteå Beslutande Övriga närvarande Enligt närvarolista se

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 10/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-09-29 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 174-192 Tid: 2016-11-14, kl: 13:00-17:05 Plats: Regionens Hus, sal A 185 Motion Högre ersättning för att jobba inom primärvården istället för hyrläkare motionsunderlag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Musslan, Östersunds sjukhus, kl 09.00-16.15 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Annelie Bengtsson (m) Anna Gundersson (s) Björn Karlsson (s) Stefan Wikén (s) Yngve Hamberg (c) Lise Hjemgaard-Svensson

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkarg. 45. Jessica Ericsson (L)

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkarg. 45. Jessica Ericsson (L) 1 (6) Programberedning 3-9/2017 Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 14.00-16.40 Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkarg. 45 Ledamöter (L) (MP) (V) Jessica

Läs mer

Landstingsfullmäktige 80-99

Landstingsfullmäktige 80-99 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen Närvarande: Se upprop 81. 80 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges sammanträde för öppnat.

Läs mer

Regionfullmäktige 69-83

Regionfullmäktige 69-83 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se 70 69 Öppnande Ordföranden hälsar samtliga ledamöter välkomna och förklarar sammanträdet för öppnat. 70 Upprop

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03 Tid och plats för sammanträdet Kretsloppshuset, Mörsil, Kl. 13.30-16.15. Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Olle Arnsten (C) Yngve Hamberg (C) Annelie

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla.

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla. PROTOKOLL 1 (4) 2018-04-18 Sammanträdestid kl. 10:00-10:15 Sammanträdesplats Telefonmöte Beslutande Enligt närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Enligt närvarolista sidan 2 Paragrafer 1 Underskrifter

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-11-07 LSAU 09/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-11-15 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Måndagen den 7 november 2011 kl. 08.30 11.30 Plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2010-11-29 Ärendelista Sid nr Justering...3 27 Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Sundsvalls kommun...4 Kommunstyrelsen 2010-11-29 1 Tid Kl. 10.00-11.15 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019

Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019 Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019 Ansökan om visions- och folkhälsomedel 2018 Nämnderna för folkhälsa och primärvård inom Västerbottens läns landsting har utlyst och tilldelat så kallade

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Innova tionsberedning i Kl 15.30-17.30 23-28 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Datum för justering: 2016-05-19 Daniel Forslund Plats Victor Harjvr Skärgårdssalen,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

60 Närvården i Strängnäs. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att

60 Närvården i Strängnäs. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-06-11 HN-HOS09-219 60 Närvården i Strängnäs Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att 1. upphäva nämndens beslut

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl

PROTOKOLL. Datum: Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Dr Prag Kl. 09.00 15.15 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Danuta Finke (C) Margareta Gladh (M) Annelie Bengtsson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Kl 09.50-09.55 89-90 i Extra sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 2017-11-14 rene Svenonius Plats Jens Sjöström Gjörwellsalen, Landstingshuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna 2014 Revisionspromemoria LANDSTINGETS REVISORER 2015 04 09 15REV29 2(11) Sammanfattning Landstinget Västernorrland har fyra fullmäktigeberedningar: Arvodeskommittén,

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus 1 (6) Programberedning 3-4/2017 Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 13.30-16.30 Plats Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus Ledamöter (L) (C) (S) (S) Jessica

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 Folkhälsoberedningen Datum: 2017-11-09 Tid: 09:00-11:45 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Pernilla Tornéus (M) (2:e vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:21 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om att införa en nollvision för hiv i Stockholms läns landsting

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:21 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om att införa en nollvision för hiv i Stockholms läns landsting 1 (3) FÖRSLAG 2012:57 LS 1106-0926 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:21 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om att införa en nollvision för hiv i Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-04-03 Justerat 07-04-16 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 april 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer