Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:"

Transkript

1 Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum/enkelrum, 27 Nov 1 Dec Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink på Blå Lagunen Middagsmeny på Tapasbarinn inkl. välkomstdrink Heldagskonferens inkl. lunch och 2 kaffepauser Middag på Grillmarket Superjeepsafari Lunch på glaciär inkl. dryck Middag på restaurang Reykjavik, 3-rätters ATV körning inkl. lunch Glaciärklättring och vandring Middag på Fish Company, meny Around Iceland Lokala skatter och avgifter Flygtider med SAS Avresa 27NOV GOT ARL NOV ARL KEF Hemresa 01DEC KEF CPH DEC CPH GOT Icelandair Hotel Marina**** Rumstyp: Dubbelrum/Enkelrum Incheckning: 27 nov Utcheckning: 1 dec Frukost ingår samtliga dagar Hotel Reykjavik Marina ligger mitt i den gamla hamnen som är hjärtat och själen i Reykjavík. Hotellet är nytt och modernt och du bor med närhet till Reykjaviks främsta attraktioner. Inredning inspirerad av hamnen : Hotellet strävar efter att leverera en mer autentisk upplevelse av Reykjavik genom att kombinera stadens rika maritima historia med sin färgstarka, levande och moderna nutida kultur. Hotellet har 108 rum som är inredda i en ljus, nordisk stil med en hyllning till den isländska sjöfartskulturen. Byggnadsår: Hotel Reykjavik Marina öppnade 2012.

2 Blå Lagunen Blå lagunen ligger på vägen ( via en kort avstickare) mellan flygplatsen i Keflavik och Reykjavik och är kanske den märkvärdigaste och skönaste start du kan få på en resa. Att sjunka ned i det varma, mineralrika vattnet, slappna av och spana ut över fjällhedarnas lavalandskap, det är en snudd på magisk upplevelse. Ta ett bastubad, doppa dig igen och simma bort till baren för ett glas vin eller en öl. Slappna av. Vattnet i Blå lagunen hämtas från underjorden, två kilometer från markytan, och innehåller mineraler som svavel och kiseloxid och över 200 mikroorganismer som ger vattnet sin turkosa färg. Att bada i Blå lagunen sägs vara bra mot hudåkommor som psoriasis och forskare har identifierat alger i vattnet som motverkar åldrandet i huden. Blå lagunen är mer än bara sitt vatten. Anläggningen är stor och modern med spa och behandlingar, mycket fräscha omklädningsrum, restaurang, konferensanläggning och butik. Tapas Barinn Reykjavik Vesturgötu 3b, Reykjavik Hugg in på en traditionell isländsk fest på Tapas Barrin, börja din måltid med Brennivin, den ökända Isländska andan. Tapas Barinn erbjuder traditionella spanska tapas tillsammans med "Isländska"-stil tapas, i en varm miljö i centrum. Restaurant Grillmarket Laekjargata 2A, Reykjavik 101, Island Grill marknaden är en mycket bra restaurang i Reykjavik centrum. Prova avsmakningsmenyn och njut bäst av vad Island har att erbjuda. En härlig och mysig miljö att avnjuta en kväll i Reykjavik.

3 Superjeep Safari Vi avgår från Reykjavik och åker över det isländska höglandet Kaldidalur, en av de högsta fjällvägarna på Island. Vi kör längs den västra sidan av glaciären Langjökull där vi stannar för en kort paus uppe på glaciären. Turen fortsätter därefter till historiska Surtshellir, lavagrottan där laglösa bosatte sig förr i tiden. Nästa stopp är Hraunfossar, ett mycket vackert vattenfall som strömmar fram under ett mossbevuxet lavafält. Vi fortsätter sedan till sagoomspunna Reykholt och Deildartunguhver, den mest kraftfulla varma källan i hela Europa. På vår väg tillbaka till Reykjavík passerar via Hvalfjördur, en djup fjord med otroliga kontraster i naturen. Lunch på glaciären inkl svarta döden. Maten serveras med buffe på Glaciär. Restaurant Reykjavik Vesturgata 2, Reykjavik 101, Island Njut av en fantastiskt god och riklig buffé på denna genuina restaurang, i den charmigaste delen av Reykjavik. En brasserie-restaurang som serverar isländska och internationella rätter. Med ett brett urval av både varma och kalla rätter är detta en restaurang som starkt rekommenderas. Högkvalitativ mat som är väl förberedd tillsammans med fantastisk service ger er en unik och minnesvärd upplevelse.

4 ATV Körning och IceClimbing Här vankas action, hög fart och riktigt äventyr på Islands vackra fjäll. Tjugo minuters bilfärd från Reykjavik ligger Mt Hellisheidi, och väl där inleder ni med en kort genomgång av fyrhjulingarna och säkerhetsaspekterna på dagens äventyr. Sedan är det fritt fram; fyrhjulingarna klarar den tuffa terrängen bra, det är inte för inte som de kallas All-terrain Vehicle (ATV) på engelska. Kör för full gas upp längs bergssidorna och ned i dalarna, ni har ca en timme att bränna när ni väl kommit upp på cyklarna. Ge dig ut på en äventyrlig resa från Reykjavik till Islands Sólheimajökull glaciär. Vår guide tar du glacier vandring och is klättring på detta magnifika naturliga fenomen, en robust, rå och ständigt föränderliga navet i gamla fruset vatten. Beundra den spektakulära utsikten medan utforska en av Islands vackraste och slående naturliga underverk. Ingen erfarenhet krävs! Fish Company Vesturgata 2a, Grófartorg, 101 Reykjavik Restaurangen ligger en halvtrappa ner, under en bro, mitt i Reykjavik, och är mörk och rustik med rejäla träbjälkar, gråa stenväggar och flämtande ljusstakar i ett hus byggt redan Fish Company har ett rykte som Reykjaviks just nu bästa restaurang. Många gäster väljer att beställa en av de två avsmakningsmenyerna Around Iceland och Around the World. Around Iceland (rätterna varierar med årstid), lokala läckerheter som havskräfta och kungsfisk från Västmannaöarna, och på rökt och grillat lamm från Húsávik. I Around the World kombineras lokala råvaror från Island med kryddor från hela världen.

5 Program Dag 1 Onsdag Ankomst och Blå Lagunen 09:35 Avresa från Göteborg till Arlanda 13:35 Avresa Från Arlanda till Keflavik 15:45 Ankomst till Island. Svensktalande värd möter med skylt 16:30 Blå Lagunen inklusive välkomstdrink i badet 19:00 Transfer hotellet. Guiden berättar kortfattat om staden Reykjavik 20:00 Check in på hotellet: Icelandair Hotel Marina 21:00 Middag på Tapasbarinn. Gångavstånd från Hotellet. Dag 2 Torsdag Heldag konferens 09:00 Konferens 13:00 Lunch 14:00 Konferens 17:00 Fri Tid Marina Hotel erbjuder möteslokaler för små och medelstora grupper. Möjlighet finns till konventionella möten men också i biosalong (alternativt en kombination av dessa) 20:00 MIDDAG Restaurant Grillmarket (Gångavstånd från Hotellet). Dag 3 Fredag - Island i ett nötskal superjeep 09:00 Upphämtning på Hotellet. Superjeeparna kommer och hämtar. 12:00 Lunch på glaciären inkl svarta döden. Maten serveras med buffé på Glaciär 20:30 Middag på kvällen på Restaurant Reykjavik Dag 4 Lördag. ATV Körning och Ice Climbing 09:30 Upphämtning hotellet. ATV körning. 12:30 Lunch 13:30 Nu bär det av mot en glaciär för Glaciär Hiking och lättare klättring 17:00 Åter på hotellet. 20:00 Middag på prisbelönta Fish Compny. Dag 5 Söndag. Hemresa 06:00 Upphämtning på hotellet. Transfer till Keflavik flygplats. 08:00 Flyget avgår. 14:10 Flyg Köpenhamn Göteborg 14:45 Ankomst till Göteborg/Landvetter.