Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg"

Transkript

1 1(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Bergius, 15:00-17:50 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), Ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Gunnel Jägare (M) Erica Närlinge (FP) Lars O Ericsson (C) Tommy Peterson (KD) Staffan Yngve (S) Kerstin Holmberg (S) Claes Olsson (S) Eva Adler (MP) Ersättare: Kerstin Huldtgren (M) tom 224 Johan Carlsson (M) AlfHanslöf(FP) Jonas Larsson (S) Susanna Tuvemo Johnson (MP) from 213 Övriga deltagare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän Utses att justera: Caroline Andersson (S) Paragrafer: Justeringens plats och tid: Kontoret för hälsa, vård och omsorg Underskrifter Ebba Busch Thor (KD), ordförande Caroline Andersson (S), justerare Annie Arkebäck Morén, sekreterare ANSLAG/BEVIS Organ: Datum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Äldrenämnden Sista dag för överklagande: Datum för anslags nedtagande: Kontoret för hälsa, vård och omsorg Underskrift: Annie Arkebäck Morén

2 "KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(16) Ordföranden inleder nämndens möte med att hälsa Lars O Ericsson (C) välkommen till äldrenämnden, som ny ledamot för Centerpartiet. 207 Fastställande av föredragningslista att uppta information från Ebba Busch Thor (KD) rörande minneslots, att uppta information från Caroline Andersson (S) rörande maten på Nyby servicehus, att uppta fråga från Lars O Ericsson (C) gällande avvikelserapportering, att uppta synpunkt från Gunnel Jägare (M) gällande projekt, och att i övrigt fastställa föreliggande föredragningslista.

3 KOMMUN "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 3(16) 208 Äldres utsatthet för våld i nära relationer Stiftelsen Trygga Sverige har fått i uppdrag att kartlägga förekomsten av brott mot personer 65 år och äldre i kommun, med särskilt fokus på våld i nära relationer. Magnus Lindgren, generalsekreterare i Stiftelsen Trygga Sverige, och Johanna Nivala, kriminolog, redogör för sitt uppdrag. En workshop ska hållas fredag 13 december 2013 där det ska arbetas fram vilka rutiner som behövs för en handlingsplan. Från äldrenämnden kommer Eva Adler (MP) och Erica Närlinge (FP) att delta. Efter workshopen kommer en handlingsplan att tas fram med rutiner för att upptäcka att en person är utsatt för våld samt för att bedöma våldets karaktär och för att utreda individens behov av insatser. I februari-mars 2014 kommer handlingsplanen att redovisas för nämnden. 209 MAS-organisation och övergripande styrdokument för vårdgivaransvaret Personalen i den nya sektionen för medicinskt vård- och rehabiliteringsansvar presenterar sig för nämnden. De består av 1 sektionschef, 4 medicinskt ansvariga sjuksköterskor, MAS, 1 arbetsterapeut och 1 sjukgymnast, MAR. En handling delas ut på bordet där det framkommer vilka ansvarsområden var och en har. Tidigare har utförarna varit ansvariga för MAS och MAR men nu har äldrenämnden återtagit vårdansvaret.

4 4(16) "KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 210 En väg in för äldrefrågor inklusive trygghetsbostäder Åsa Markström, sektionschef för sektionen för information och bostadsanpassning, redogör för ärendet. Sektionen har arbetat under året med "en väg in". Genom uppsökande hembesök har det tydligt framkommit att det är viktigt med personlig kontakt för seniorerna. Från årsskiftet är det start, och namnet blir seniorguide. Seniorguide ska vägleda och lotsa seniorer. Personalen kommer att skaffa sig en bra bild över bostadsbeståndet, då många frågor gäller just boende. Kontoret kommer att flytta till Svartbäcksgatan 44 vid årsskiftet. 211 Reflektion kring genomförd medborgardialog 17 oktober 2013 Medborgardialogen hölls på Gränby centrum och från äldrenämnden deltog 7 förtroendevalda. Ett frågeformulär delades ut till förbipasserande med frågor om vad som är viktigaste för var och en i det äldrepolitiska programmet. Frågor som inkom om resande kommer att översändas till berörda nämnder. I nämnden i december kommer förslag till medborgardialog Önskemål framkommer i nämnden om att lägga medborgardialogema i början eller slutet på dagen. 212 Planering nämndärenden äldrenämnden de kommande 6 nämnderna Föreligger planering av nämndärenden till äldrenämnden de kommande sex nämnderna.

5 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(16) 213 Minneslots Ordföranden läser upp 60 i arbetsutskottets protokoll från där det framkommer att Minneslots bedrivs med stimulansmedel fram till En slutrapport är färdig och kommer upp som ett ärende på äldrenämnden En dialog pågår med Vård & bildning om hur en eventuell inlämning i ordinarie verksamhet kan ske. Det finns möjlighet till en kortare förlängning i avvaktan på att beslut fattas. Arbetsutskottet ska skriftligen meddelas om en eventuell förlängning. 214 Kvalitet på maten på Nyby servicehus Caroline Andersson (S) rapporterar att hon har fått synpunkter på att maten vid Nyby servicehus har brister. Nämnden uppdrar åt kontoret att göra en uppföljning gällande maten på Nyby servicehus och att återkoppla till nämnden. 215 Avvikelserapportering Lars O Ericsson (C) frågar hur avvikelserapporter rapporteras. Kontoret svarar att det rapporteras tertialsvis till nämnden. Kontoret återkommer i frågan. 216 Projekt Gunnel Jägare (M) önskar att alla projekt inom äldrenämnden ska redovisas. Det måste finnas kontroll på att alla projekt avrapporteras.

6 6(16) KOMMUN IKOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 217 Aldrenämndens bidrag till föreningar 2014 ALN att återremittera ärendet för ytterligare genomgång av fördelningen av sökta bidrag. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Inför 2014 har 17 föreningar ansökt om äldrenämndens bidrag till föreningar. Totalt omfattar ansökningarna för kr. Budget för äldrenämndens bidrag till föreningar för 2014 har inte fastställts av nämnden. Kontoret rekommenderar nämnden att avsätta kr för äldrenämndens bidrag till föreningar för 2014 vilket är en ökning med kr jämfört med Hela ökningen förklaras med en föreslagen öloiing av bidraget till träffpunkten Storgatan 11.

7 "KOMMUN 7(16) SAMMANTRADESPROTOKOLL 218 Ekonomiskt bokslut och prognos per oktober 2013 ALN att fastställa resultat perioden januari-oktober samt prognos helår enligt föreliggande förslag. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Resultatet för perioden uppgår till 35,2 mkr i positiv avvikelse, en minskad nettokostnad i förhållande till september på 4,4 mkr. Efter analys av verksamhetens utveckling och det ekonomiska resultatet per oktober bedömer kontoret att föregående månads prognosbedömning på 30 mkr för helåret kan gälla även efter denna uppföljning. Två månader av året kvarstår vilka också erfarenhetsmässigt visat sig vara mer kostnadskrävande än övriga perioder under året. Den riskbedömning som gjordes vid förra prognostillfället på +/- 5 mkr anser kontoret fortfarande vara giltig.

8 IkOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 8(16) 219 Budget 2014, äldrenämnden ALN att fastställa budget för 2014 enligt föreliggande förslag, och att översända nämndens budget till kommunstyrelsen. Reservationer Caroline Andersson (S) lämnar ett särskilt uttalande utifrån Socialdemokraternas förslag till IVE (Inriktning, Verksamhet, Ekonomi) bilaga 1. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Nämnden har tilldelats tkr i kommunbidrag för år 2014, en uppräkning i förhållande till 2013 med tkr, en ökning om 4,4 %. I förhållande till helårsprognos 2013 är nettokostnadsökningen i budgeten Tkr, 6,1 %. I kontorets förslag till budget finns det antagandet om att tidigare beslutade verksamhetsanpassningar genomförs och får önskad effekt motsvarande 19 mnkr. I budgeten förutsätts att kommunstyrelsen beslutar om att brukare som fyller 65 år under året flyttas över samma månad som de fyller år. Det är en ändring jämfört med tidigare år vilket även innebär att kostnader för brukarna stannar kvar längre i nämnden för hälsa och omsorg. En sådan justering innebär ett jämnare och effektivare flöde hos handläggarna. Ändringen innebär att 17 mnkr i kommunbidrag flyttas till nämnden för hälsa och omsorg som kompensation för att vårdkostnaderna flyttas över senare.

9 9(16) KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 220 Ombyggnad av seniorrestaurang Karl-Johan, Svartbäcken ALN att nämnden ansöker om lån från kommunstyrelsen, att ge kontoret för hälsa, vård och omsorg uppdrag att beställa ombyggnationen av kontoret för samhällsutveckling, KSU, och att ge kontoret för hälsa, vård och omsorg uppdrag att förbereda konkurrensutsättning av seniorrestaurangerna. Reservationer Caroline Andersson (S) lämnar ett särskilt uttalande i ärendet enligt bilaga 2. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Seniorrestaurang Karl Johan ingår i öppna insatser och är en av åtta seniorrestauranger som på uppdrag av äldrenämnden drivs av Kost & restaurang. Kökets lokaler är undermåliga och har vi flera tillfallen varit föremål för tillsyn av Miljö & hälsa och Arbetsmiljöverket. Kontoret har, via Storköksbyrån Stockholm, gjort en köksutredning där Karl Johans kök fick underkänt utifrån myndighetskrav. Sen drygt ett år har Karl Johans restaurang enbart mottagningskök efter att Miljö & hälsa vid den senaste tillsynen meddelat att tillagning av mat inte längre är tillåtet.

10 "KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(16) 221 Skrivelse från Handikappföreningarnas samarbetsorgan i kommun, HSO angående utställningslokal och visningslägenhet för personer med funktionsnedsättning ALN att ge kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett visningsrum, och att ge kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett utökat hjälpmedels sortiment "friare val". Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Handikappföreningarnas samarbetsorganisation i kommun (HSO) har i skrivelse till nämnden föreslagit att kommun avsätter medel och iordningställer ett visningsrum i Hjälpmedel läns (HUL) lokaler med hjälpmedel kombinerat med en visningslägenhet med kök och badrum. Kontoret har upprättat förslag till svarsskrivelse. HUL har sedan starten utökat verksamhet varför lokalerna behöver ses över och utökas. I samband med detta skulle förutsättningarna för ett visningsrum kunna utredas, inklusive en kostnadsberäkning. Även lösningar för större bostadsanpassningar skulle kunna visas i dessa lokaler, t ex trapphissar.

11 11(16) (KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 222 Ej verkställda gynnande beslut ALN att godkänna upprättad rapport ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap. 1 SoL och 9 LSS som inte verkställts inom tre månader, i enlighet med nämndens rapporteringsskyldighet jämlikt 16 kap. 6 f-h SoL och 28 f-h LSS, att tillsammans med föreslaget missiv från nämnden avge rapporten till kommunfullmäktige, och att låta expediera rapport och missiv till kommunstyrelsen för beredning till kommunfullmäktige. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Äldrenämnden har jämlikt 16 kap 6 f-h SoL och 28 f-h LSS skyldighet att kvartalsvis rapportera till Socialstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige gynnande beslut om bistånd enligt 4 kap 1 SoL och 9 LSS som ej verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Rapporten ska ange vilka typer av bistånd besluten gäller och hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut.

12 12(16) * "KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 223 Avtalsuppföljning Tunåsens vård och omsorgsboende (Vård & bildning) ALN att med beaktande av resultatet godkänna rapporten. Ärendet Förslag till skrivelse föreligger från kontoret för hälsa, vård och omsorg. Kontoret för hälsa, vård och omsorg (HVK), genomförde en planerad avtalsuppföljning vid Tunåsen vård- och omsorgsboende den 9 september 2013, vilket framgår av rapporten. I anslutning till avtalsuppföljningen genomfördes en dokumentationsgranskning den 11 juni Sammanställning av resultat från dokumentationsgranskningen finns inkluderad i rapporten. Uppföljningen visade att verksamheten var välfungerande på många sätt, dock konstaterades ett antal förbättringsområden och brister i förhållande till ska-krav i avtal. En handlingsplan och ett förtydligande av inkommen handlingsplan begärdes inom områdena hälso- och sjukvård, aktiv och meningsfull tillvaro samt informationsöverföring och dokumentation. Kontoret accepterade och godkände samtliga svar i den handlingsplan som inkom den 4 november Kontoret skrev dock under samtliga svar en kommentar och en förutsättning för godkännandet av handlingsplanen var beaktande och följsamhet till dessa. HVK ser härmed ärendet som avslutat. ^4

13 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(16) 224 Sammanträdestider för nämnd och arbetsutskott 2014 ALN att fastställa sammanträdestider för nämnd, arbetsutskott och individutskott enligt reviderat förslag, och att fastställa 23 april och 24 september som öppna nämndsammanträden. Sammanfattning Kontoret har utformat förslag till sammanträdestider för nämnd, arbetsutskott och individutskott. Nämnd Arbetsutskott Individutskott 22 januari kl januari kl januari 26 februari 18 februari 10 februari 26 mars 18 mars 10 mars 23 april öppet 16 april, ons 7 april - maj - maj 12 maj 11 juni 4 juni, ons 16 juni -juli -juli -juli > > 27 augusti 19 augusti 11 augusti 24 september öppet 16 september 15 september?? 22 oktober 14 oktober 13 oktober > > 19 november 11 november 10 november 10 december 2 december 8 december Nämnden diskuterar föreslagna tider. Yrkande Ordföranden yrkar att arbetsutskottet ska börja kl i stället för kl Övriga ledamöter bifaller yrkandet.

14 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 Fyllnadsval till äldrenämndens individutskott att genom fyllnadsval välja Lars O Ericsson (C) som ledamot i individutskottet att efterträda Cecilia Bernsten (C) som sagt upp sitt uppdrag i äldrenämnden. 226 Anmälan av arbetsutskottets protokoll att med godkännande lägga protokollet till handlingarna. 227 Anmälan av äldrenämndens protokoll att med godkännande lägga protokollet till handlingarna.

15 15(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 228 Anmälan av inkomna protokoll, meddelanden, skrivelser mm äldrenämnden att lägga förteckningen till handlingarna. Ärendet Separat förteckning över anmälningsärenden föreligger. 229 Anmälan av individutskottets protokoll att med godkännande lägga protokollet till handlingarna.

16 16(16) KOMMUN IKOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 230 Anmälan av delegationsbeslut Anmäles de delegationsbeslut som fattats enligt tjänstemannadelegationen. fattad av Inga-Lill Björklund, direktör: 4.18 fattad avseende yttrande till plan- och byggnadsnämnden avseende detaljplan för kv. Bredablick fattad avseende yttrande till plan- och byggnadsnämnden avseende detaljplan för kv. Kantorn. fattad av Yvonne Jonsson, sektionschef: 5.1 fattad avseende biståndshandläggare. 5.2 fattad avseende biståndshandläggare. fattad av Liselotte Engqvist, sektionschef: 5.1 fattad avseende samordningssjuksköterska.

17 SÄRSKILT UTTALANDE Äldrenämnden Ärende Socialdemokraterna i (i) Budget 2014, Äldrenämnden Socialdemokraterna har inga principiella invändningar mot den fördelning på kostnadsposter i budgeten som föreslås. Med anledning av att vi haft ett eget förslag till inriktning och verksamhetsmål för kommunens IVE finns det dock skillnader i politiska prioriteringar inom de budgetramar som ges. Inte minst hade vi velat se en högre aktivitet inom området förebyggande insatser, trygga bostadslösningar för äldre, bättre måltidskvalitet i hemvården och forskning och utveckling.

18 SÄRSKILT UTTALANDE Äldrenämnden Ärende Socialdemokraterna 1 ( 1 ) Ombyggnad av seniorrestaurang Karl Johan I ärendet föreslås att kontoret för hälsa, vård och omsorg ska ges i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för konkurrensutsättning av seniorrestauranger. Förslaget är en konsekvens av den borgerliga majoritetens konkurrensplan, vilken har som mål att konkurrensutsätta stora delar av äldrenämndens verksamheter. Socialdemokraterna har reserverat sig mot den föreslagna konkurrensplanen då vi menar att det finns fördelar med att behålla en viss andel av verksamheten i egen regi för att uppnå god kvalitet i verksamheterna och för att kunna göra kvalificerade upphandlingar. Vi ser det också som angeläget att noga analysera konsekvenserna av en konkurrensutsättning i varje enskilt fall. Med anledning av detta väljer Socialdemokraterna att avvakta ett ställningstagande i frågan om konkurrensutsättning av seniorrestaurangerna till dess att ett förslag till förfrågningsunderlag finns framtaget. Det ger oss bättre möjligheter att bedöma huruvida vi kan formulera uppdrag och krav som ger bättre kvalitet på måltiderna än den vi har idag. Det ger också möjligheter att bättre undersöka hur s seniorer idag ser på seniorrestaurangernas utbud och kvalitet och om det finns anledning till förändring eller inte.

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Uppsala "KOMMUN. Ml 4< SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Storskogen, 14:00-17:00. Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C)

Uppsala KOMMUN. Ml 4< SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Storskogen, 14:00-17:00. Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C) ALDRENAMNDENS 1(7) Sarnmanträdesdatum: 2012-11-20 Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 14:00-17:00 Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C) Mats Hansén (M), 1 :e vice Erica Närlinge

Läs mer

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg /

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg / KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(6) SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-16:50 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Eva Adler (MP)

Läs mer

Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-04-24

Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-04-24 KOMMUN ÄLDRENÄMNDENS 1(7) Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:30 Ledamöter: Mats Hansén (M), ordförande Ersättare: Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Ledamöter med närvaro-och

Läs mer

cfefe. låpå^^ iåj^f SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

cfefe. låpå^^ iåj^f SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande 1(14) Platsochtid: Aspen, 15:00-16.30 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), Ersättare: Carl Johan Drott (M) from 197 Ordförande Johan Carlsson (M) Mats Hansén (M), 1 :e vice Jonas Larsson (S) ordförande Caroline

Läs mer

Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT 1(6) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Skansberget, 15:00-18:00 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Caroline Andersson (S),

Läs mer

Uppsala "KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT "KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(9) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Vattenhästen, 15:00-18:20 Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Uppsala "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(7) Erica Närlinge (FP)

Uppsala KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(7) Erica Närlinge (FP) "KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:15 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Lars O Ericsson (C) Caroline Andersson (S), 2:e vice Eva Adler

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:20 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), l:e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum:

Sammanträdesdatum: ÄLDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT (6) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Fjällnora, 16:00-18:30 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande, ej Ersättare: Erica Närlinge (FP) 37 Cecilia Bernsten (C), ej 37 Mats

Läs mer

Stationsgatan 12, 6 december Annie Arkebäck Mora, sekreterare

Stationsgatan 12, 6 december Annie Arkebäck Mora, sekreterare 1(10) uppleue Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 16.00-17.30 ande: Monica Östman (S), Ordförande Ersättare: Staffan Yngve (S) Eva Adler (MP), 1:e vice Eileen Rönnlund-Holmgren (S) ordförande Monica

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-12-11. Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän

Sammanträdesdatum: 2013-12-11. Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän KOMMUN ALDRENAMNDEN 1(19) Platsochtid: Aspen, 15:00-17:00 Ledamöter: Mats Hansén (M), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Gunnel Jägare (M) ej 248 Kerstin Huldtgren (M) 248 Johan Carlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: 1(3) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 16:00-17:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Gunvor Nicander-Ekström (M) Inger Liljeberg-Kjelsson (M) Josefine Andersson

Läs mer

ALDRENAMNDEN. Sammanträdesdaturn: Ersättare:

ALDRENAMNDEN. Sammanträdesdaturn: Ersättare: Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDEN 1(18) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdaturn: 2014-03-26 Plats och tid: Ledamöter: Bergius, 15:00-17:30 Ebba Busch Thor (KD), Ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-11-28. Psykiatrins hus Akademiska sjukhuset, 14:00-18:30. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2013-11-28. Psykiatrins hus Akademiska sjukhuset, 14:00-18:30. Ersättare: "KOMMUN NÄMNDEN FOR HALSA OCH OMSORG 1(16) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2013-11-28 Plats och tid: Psykiatrins hus Akademiska sjukhuset, 14:00-18:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

Inga-Lill Björklund, direktör, och tjänstgörande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Inga-Lill Björklund, direktör, och tjänstgörande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN ALDRENAMNDEN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Aspen, 14:00-18:00 Ledamöter: Ebba Busch (KD), Ordförande Mats Hansén (M) 1 :e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-08-28

Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-08-28 "KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Caroline Andersson

Läs mer

Äldrenämnden. tillsammans med föreslaget missiv från nämnden (bilaga 2) avge rapporten till kommunfullmäktige samt

Äldrenämnden. tillsammans med föreslaget missiv från nämnden (bilaga 2) avge rapporten till kommunfullmäktige samt Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Karlsson Elisabeth 203-02-0 Diarienummer ALN-202-025.30 Äldrenämnden Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG 3. Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Karlsson Elisabeth Datum 2013-08-22 Diarienummer ALN-2013-0133.30 Äldrenämnden Ej verkställda gynnande beslut Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Inga-Lill Björklund, direktör och tjänstgörande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Inga-Lill Björklund, direktör och tjänstgörande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN ALDRENÄMNDEN 1(18) SAMMANTRADESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 15:00-18:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), Ordförande Ersättare: Johan Carlsson (M) Mats Hansén (M), 1 :e vice Claes Olsson (S)

Läs mer

"KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG

KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Uppsala "KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard -12-19 NHO--0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg 2014, Nämnden för hälsa och omsorg Förslag till beslut Nämnden

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Paragrafer: A/TN. Äldreförvaltningen tisdag 28 april fit5

Sammanträdesdatum: Ersättare: Paragrafer: A/TN. Äldreförvaltningen tisdag 28 april fit5 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Bergius, 16:00-18:30 Ledamöter: Monica Östman (S), Ordförande Eva Adler (MP), 1 :e vice ordförande Stefan Hanna (C), 2:e vice ordförande Jonas Larsson Tagizadeh

Läs mer

Lppsa a SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Krusenberg herrgård, klockan Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera:

Lppsa a SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Krusenberg herrgård, klockan Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera: Lppsa a -KOMMUN 1(13) Plats och tid: Krusenberg herrgård, klockan 13.00-14.00 ande: Monica Östman (S), Ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordförande Stefan Hanna (C), 2:e vice ordförande Jonas Larsson

Läs mer

Stationsgatan 12, 8 september n. Monica Östman (S), ordförande Stefan (C), justerare. Annie Arkebäek MorU, sekreterare

Stationsgatan 12, 8 september n. Monica Östman (S), ordförande Stefan (C), justerare. Annie Arkebäek MorU, sekreterare 1 (9) Plats och tid: Krusenberg, klockan 13.00 14.00 ande: Monica Östman (S), Ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordförande Stefan Hanna (C), le vice ordförande Jonas Larsson Tagizadeh (S) Claes Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. sa, vård och ornsorg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. sa, vård och ornsorg Uppsala KOMMUN NÄMNDEN FÖR HALSA OCH OMSORG SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Bergius, 15:00-19:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), 2:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum:

ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: 1(13) Plats och tid: ande: Stationsgatan 12, lokal matsalen, klockan 16.00 17.50 Monica Östman (S), Ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordf. Stefan Hanna (C), 2:e vice ordf. Jonas Larsson Tagizadeh (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Stationsgatan 12, lokal matsalen, klockan Beslutande:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Stationsgatan 12, lokal matsalen, klockan Beslutande: 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, lokal matsalen, klockan 16.00 18.45 ande: Monica Östman (S), ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordförande Stefan Hanna (C), 2:e vice ordförande Jonas Larsson Tagizadeh

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Datum Äldrenämnden

Datum Äldrenämnden Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Elisabeth Karlsson Datum 2013-11-08 Diarienummer ALN-2013-0133.30 Äldrenämnden Ej verkställda gynnande beslut Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

JP1?(E.1 C&LA ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum:

JP1?(E.1 C&LA ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: JP1?(E.1 1(12) Plats och tid: Stationsgatan 12, lokal Bergius, klockan 16.00 17.45 ande: Monica Östman (S), ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordf. Stefan Hanna (C), 2:e vice ordf. Jonas Larsson Tagizadeh

Läs mer

'Uppsala KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG

'Uppsala KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG 'Uppsala KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Karlsson Elisabeth 2014-02-03 ALN-2013-0133.30 Äldrenämnden Ej verkställda gynnande beslut (2013) Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Stationsgatan 12, lokal Aspen, 16:00-17:45

Stationsgatan 12, lokal Aspen, 16:00-17:45 PI' L(014111AILIU1 Plats och tid: Ledamöter: Stationsgatan 12, lokal Aspen, 16:00-17:45 Monica Östman (S), Ordförande Ersättare: Monica Söderbaum (MP) Eva Adler (MP), 1:e vice Javiera Cifuentes (V) ordförande

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2007-03-22 1 (11) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 22 mars 2007, kl. 17.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson

Läs mer

ur %ge ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan

ur %ge ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan ur %ge 1(12) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 16.00-17.30 ande: Monica Östman (S), Ordförande Eva Adler (MP), 1:e vice ordförande Stefan Hanna (C), 2:e vice ordförande Jonas Larsson Tagizadeh (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Äldrenämnden. Ej verkställda gynnande beslut kvartal Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta

Äldrenämnden. Ej verkställda gynnande beslut kvartal Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Karlsson Elisabeth 2014-05-05 ALN-2014-0204.30 Äldrenämnden Ej verkställda gynnande beslut kvartal 1 2014 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE 1(6) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Venus, Verkstadsgatan 3 B, kl. 17.00-18.30 Ledamöter: Lars-Gunnar Karlsson (M), Kerstin Westman (S), vice Göran

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.55 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. upeleloi Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

r 7 ,14 7. ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Linne. vårdboende, Stenbrohultsvägen 93, klockan 16:00-18:45

r 7 ,14 7. ÄLDRENÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Linne. vårdboende, Stenbrohultsvägen 93, klockan 16:00-18:45 Plats och tid: Linne. vårdboende, Stenbrohultsvägen 93, klockan 16:00-18:45 ande: Monica Östman (S), Ordförande Ersättare: Eva Adler (MP), 1:e vice ordf. Stefan Hanna (C), 2:e vice ordf. Jonas Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 16.30-19.12 Beslutande Lennart Eriksson (s) Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Anneli Roos

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Motion av David Perez (SD) om kostnadsfria trygghetslarm KSN

Motion av David Perez (SD) om kostnadsfria trygghetslarm KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-06 39 Motion av David Perez (SD) om kostnadsfria trygghetslarm KSN-2017-3197 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2 1 (8) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 13.15 15.15 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer