NYHETER mediroyal.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER mediroyal.se"

Transkript

1 NYHETER

2 2 NYHETER 2012 BOA är ett registrerat varumärke för Boa Technology Inc. AB3000 DeRoyal Sports Brace powered by The Boa Closure System u DeRoyal har tillsammans med Boa Technology Inc utvecklat ett stängningssystem för fotledsortoser som gör det både snabbt och enkelt att applicera ortosen. Systemet består av en justeringsdisk med en kassett för att dra upp snörsystemet i. Snörsystemet är tillverkat av ett snörband med låg friktion som applicerats i hällor för att ge fotleden ett optimalt stöd och kompression. Vid applicering är det lätt att efterjustera stödet med disken. Resultatet blir en fotled som passar perfekt. Fotledsortosen är tillverkad av ballistisk nylon med ripstop funktion och låg profil. Två individuella kryssband runt fotleden ger individuellt stöd. Dessa är designade som åtta-band och gör att man kan kontrollera stödet lateralt och medialt. Ortosen saknar söm undertill vilket ger den en låg profil i skor. Fotledsvrickningar med instabilitet och svullnad, mediala och laterala ligamentsskador i fotleden samt instabilitet efter fotledsfrakturer. AB3000 DEROYAL SPORTS BRACE X- Large X-Large XX-Large Omkretsmått runt fotledsknölarna cm cm cm cm cm cm

3 NYHETER BOA är ett registrerat varumärke för Boa Technology Inc. AB2150 Element Sport Ankle Brace Powered by The Boa Closure System u Element Sport Ankle är en hybrid mellan en stabilare ortos och ett mjukare bandage. Den har ett unikt patenterat system för att stabilisera hälbenet och kontrollera inversion och rotation. För att ytterligare öka funktionaliteten har Elements försetts med The Boa Closure System. Det individuella stabiliseringssystemet för hälbenet har integrerats med ortosens stängningssystem. Detta gör att du enkelt med hjälp av justeringsdisken, som är placerad baktill, kan kontrollera både stöd och kompression i ortosen. Boa systemet gör det också enkelt att efterjustera ortosen. Resultatet blir en fotled som passar perfekt. Elements är en ledad plastortos som kombinerats med ballistisk nylon och polstring för att ge ett funktionellt stöd för fotleden. Undertill finns ett justerbart fäste för X-systemet för hälstabilisering. Det fästet kan justeras individuellt för optimal funktion. Fotledsvrickningar med instabilitet, mediala och laterala ligamentsskador i fotleden samt instabilitet efter fotledsfrakturer. AB2150 ELEMENT SPORT ANKLE BRACE Skostorlek Large Finns i höger- och vänsterutförande.

4 4 NYHETER 2012 MR990 u Axelleden är en av kroppens mest avancerade leder med stort rörelseomfång men med förhållandevis få muskler och ligament. Muskulär stabilitet och god proprioception är viktiga faktorer för en funktionell axelled. MediRoyal ErixOne är en patentsökt axelortos som utvecklats för att kunna ge axelleden olika typer av stabilitet. Från ökad proprioception och bio-feedback till mekanisk stabilitet och abduktions- och rotationskontroll. ErixOne är ett modult system som består av en axelortos som kan kombineras med ett bröstbälte, stabiliseringsband och pelotter. Detta ger möjligheter att stabilisera axelleden individuellt. ErixOne har designats med en kombination av elastiska och oelastiska material samt silikonband på insidan. Dessa samverkar för att ge axelleden mekaniskt stöd och rörelsekontroll upp till 70 grader abduktion. Stängningssystemet samverkar med axelortosens design för att lyfta axeln och ge en förkomprimering av ortosens baksida. Detta ger en effektiv upphängning och positionering av axelleden. ErixOne är tillverkad av NeoTex som isolerar kroppsvärmen. Utsidan av ortosen har samma funktion som mjuk kardborre. Med hjälp av det semi-elastiska stabiliseringsbandet kan man applicera kompression över utvalda delar av ortosen. Stabiliseringsbandet har kardborrefunktion och fäster över ortosens yta. Det gör att man också kan överföra kraft från ortosens utsida för att på det sättet öka proprioception från leden och bio-feedback effekten. Abduktions och rotationskontroll uppnår man bäst genom att komplettera axelortosen med ett bröstbälte och extra stabiliseringsband. Banden har två olika bredder och kan användas dels som enbart abduktionskontroll eller kombinerad abduktions- och rotationskontroll. ErixOne fungerar utmärkt för mjukdels- och ligamentsskador i axelleden. Flexibiliteten att kunna bygga ut ortosens MR990 ERIXONE X- Large X-Large Omkretsmått, överarm/biceps cm cm cm cm cm MR990 MR980 MR981 MR982 MR983 ErixOne, komplett med alla tillbehör, XS-XL, Vä/Hö. ErixOne, enbart axelortos XS-XL Vä/Hö. Bröstbälte för ErixOne/ErixTwo. Stabiliseringsband för abduktionskontroll 50 mm och 30 mm samt överdrag. Pelotter för stöd. Halvmåneformad Höger och Vänster samt en cirkulär pelott.

5 NYHETER ErixOne stabilitet vid behov gör den till unik på marknaden. Ortosen fungerar också för axelskador där patienten behöver en lyftande suspensionseffekt för att avlasta axelleden och muskulaturen. Efter axelluxationer, skador på rotatorkuffen, A/C-leds instabilitet, mjukdelsskador och generell axelinstabilitet. Generell axelinstabilitet. Abduktionskontroll med bröstbälte och brett stabiliseringsband. Abduktionskontroll med bröstbälte med smalt stabiliseringsband i kryss. Extern kompression/stöd med hjälp av stabiliseringsband på ortosen. Kompression och stöd med hjälp av pelotter.

6 6 NYHETER 2012 MR960 ErixTwo u ErixTwo är en enklare version av den avancerade modellen ErixOne. ErixTwo är patentsökt och har fått en enklare konstruktion med större yta för infästning av band. Framtill och baktill finns två semi-elastiska kardborrband som ger individuellt stöd anteriort/posteriort. Upptill på axeln finns ett smalare semi-elastiskt kardborrband som används för att lyfta axeln. Kombinationen av dessa band och den enklare konstruktionen gör den mer lämpad för axlar som behöver mer rörlighet och stöd än rörelsekontroll. ErixTwo kan ge viss abduktionskontroll men framförallt anteriort/posteriort stöd upp till 90 graders abduktion.erixtwo är tillverkad av NeoTex för att ge värme och stöd. Insidan har silikonband för att kunna överföra stöd från ortosen till huden för ökad proprioception och bio-feedback. Insidan av ortosen har också kardborrefunktion vilket gör att man enkelt kan applicera pelotter för ytterligare stöd eller tryck vid behov. ErixTwo är också modul vilket gör att det går utmärkt att komplettera ortosens funktion med tillbehören från ErixOne för abduktionskontroll eller extra stöd. ErixTwo fungerar utmärkt för axlar som behöver rörlighet kombinerat med anteriort/posteriort stöd utan abduktionsbegränsning. Flexibiliteten gör dock att den enkelt kan byggas ut med hjälp av tillbehören framtagna för ErixOne. Efter axelluxationer, skador på rotatorkuffen, A/C-leds instabilitet, mjukdelsskador och generell axelinstabilitet. MR960 ERIXTWO X- Large X-Large Omkretsmått, överarm/biceps cm cm cm cm cm MR960 MR981 MR982 MR983 ErixTwo, enbart axelortos XS-XL Vä/Hö. Bröstbälte för ErixOne/ErixTwo. Stabiliseringsband för abduktionskontroll 50 mm och 30 mm samt överdrag. Pelotter för stöd. Halvmåneformad Höger och Vänster samt en cirkulär pelott.

7 NYHETER EU4609 CoTex u En stabilare knäortos som kombinerar hyperextensionskontroll av knäleden med extensionsoch flexionsbegränsning. CoTex Liga X ROM är utrustad med en ROM-led tillverkad av en legering av rostfritt stål, titan och magnesium. Detta gör den flexibel och justerbar i ledarmarna men helt stabil och hållbar i ledcentra. Kan ställas i 0, 10, 20, 30 graders extension och 60, 75 och 90 graders flexionsbegränsning. Ortosen är utrustad med justerbara kardborrband och en silikonpelott för stabilisering av patella. Ortosen har tre kompressionszoner för optimal kontroll av svullnad där den centrala zonen direkt över leden har högst kompression. Korsbandsskador med hyperextensionsproblem, kollateralligamentsskador, meniskskador och genu recurvatum. EU4609 COTEX LIGA X ROM Large X-Large XX-Large Omkretsmått, knä cm cm cm cm cm Liga X ROM

8 8 NYHETER 2012 Nya ödem l Förbättrat material, med högre komfort och kompression, ger en bättre funktion. l Förbättrade sömmar med högre stretch. l Optimerad passform mellan Dig I och II. l Förbättrat stöd över thenarmuskulaturen. l Anpassad fingerlängd. l Inkluderar en pelott som läggs över Transversella Metacarpalbågen för ökad kompression vid MCP-leder och/eller i fördjupningen av valvet mellan thenar och hypothenarmuskulaturen för en ökad palmar kompression. l Möjlighet att köpa palmarpelotter separat i mjuk eller fast kvalitet Ödemhandske öppna fingertoppar. Höger eller vänster. XS-L.

9 NYHETER handskar u Lättare kompression under en begränsad tid vid ödembehandling är ett behov som finns inom många delar av handrehabiliteringen. Mediroyal har nu tagit fram egna handskar med ett nytt hudvänligt och kompressionsgivande material för att optimera handskens funktion. Modellen har gjorts om på mer än 12 punkter för att passa europeiska handmått. För att ytterligare öka handskens användning har en palmarpelott i viskoelastiskt skum tagits fram. Denna är tillverkad i allergitestat och latexfritt material och har en densitet på 40 kg per m 3. I varje handske medföljer en pelott som kan användas volart i handsken för att ge ett högre tryck lokalt. Palmarpelotten finns också i en högre densitet 55 kg per m 3 som kan köpas separat i 10-pack. Ödembehandling post-operativt och efter stroke. 902, 903, 905 MEDIROYAL ÖDEMHANDSKAR X- Large Omkrets MCP-lederna 178 mm 203 mm 228 mm 255 mm Ange höger- eller vänstermodell vid köp. 901 Palmarpelott, mjuk viskoelastiskt skum 40kg/m 3, 10st/ förpackning. 900 Palmarpelott fast viskoelastiskt skum 55kg/m 3, 10st/ förpackning. 909 Viscoelastisk skum i platta, Fast kvalitet, 55kg/m 3, 10x20 cm, 5 st/förpackning Ödemhandske Lång med hela fingertoppar. Höger eller vänster. Endast storlek Large. 903 Ödemhandske hela fingertoppar. Höger eller vänster XS-L.

10 10 NYHETER 2012 M70-100L TM Pruventor u Pruventor är en ny typ av ortos som kan användas för prevention av hälsår vid sängliggande patienter. Den kan också användas vid redan uppkomna sår för att effektivt avlasta det tryckutsatta området. Den bakre delen för vaden är specialdesignad för att avlasta hälen effektivt. Häldelen är öppen för att minska risken för tryck men också för att snabbt kunna kontrollera hälstatus. Över fotleden finns två kryssband som stabiliserar foten för att förhindra plantarflexion. Högst upp finns också ett extra stabiliserande band som kan appliceras vid behov. Överdraget är tillverkat av en barriärtextil som ger hög komfort och förhindrar att vätska tränger in i ortosen. Den kan enkelt torkas av vid behov med alkohol eller vid grundligare rengöring tvättas i maskin 60 grader. Ortosen är fylld med så kallad klusterfiber, en nylonfiber som behåller sin form effektivt, även under långvarigt tryck. För att förhindra rotation kan den medföljande kilen appliceras med kardborre. Den hjälper då till att stabilisera och förhindra rotation. Förebyggande av tryck mot hälregionen eller vid uppkomst av hälsår, lättare typer av brännskador för att förhindra kontrakturer. M L PRUVENTOR Universal Skostorlek 35-48

11 u Ultralign LSO är ett innovativt lumbalt ortossystem som ger optimal stabilisering och immobilisering mobilisering i kombination med hög patientkomfort. Genom att förse Ultralign med Boa Closure System har hela systemet uppgraderats rats och kan nu ge betydligt högre stöd och kompression, till och med för patienter som har problem med att kunna stänga normala spinala ortoser. Boa Systemet appliceras enkelt med kard- ortosborre på den bakre delen och fästs mot den främre delen. Därefter kan man med hjälp av ken ställa in kompressionen och stödet justeringsdis- individuellt. Ultralign LSO Powered by The Boa Closure System kan byggas ut med komponenter från det vanliga Ultralign systemet. Modellen finns i två utföranden; Herr 15 grader (Non-tapered) och Dam 15 grader (Tapered). NYHETER Ultralign LSO Powered by The Boa Closure System MÅTTABELL HERRAR Bröst Midja Trochanter cm cm cm cm cm cm Large cm cm cm X-Large cm cm cm MÅTTABELL DAMER Bröst Midja Trochanter cm cm cm cm cm cm Large cm cm cm X-Large cm cm cm ARTIKELNUMMER ULTRALIGN BOA 15 GRADER Herr Non-Tapered Dam Tapered UPL UPL UPL UPL Large UPL UPL X-Large UPL UPL

12 12 NYHETER 2012 EU4603 CoTex Artro Basic u Patienter med knäartros och meniskskador lider ofta av både svullnad och ömhet över ledspringan mellan tibia och femur. Svullnaden leder ofta till minskad rörlighet i knäleden med inaktivitet som följd. CoTex Artro är en serie av knäortoser med kompression och specialpelotter tillverkade av viskoelastisk skum som påverkas av kroppstemperaturen. Artro-pelotterna har placerats så att de täcker in kollateralligamenten och ledspringan för att ge både lokal kompression och tryckavlastning. Ortosen har två spiralfjädrar på sidorna för att ge ett lätt stöd. För att förhindra svullnad av knäleden har knäortosen tre kompressionszoner som är konstruerade så att vätska transporteras bort från ledcentra ut mot mjukdelarna. CoTex Artro Basic fungerar också utmärkt efter artroskopi av knäleden när patienten har svullnad och lokal trycksmärta medialt/lateralt. Knäartros, kollateralligaments- och meniskskador med svullnad och smärta medialt/lateralt, post-operativt för att reducera svullnad och tryckavlasta medialt/lateralt. EU4603 COTEX ARTRO BASIC X- Large X-Large XX-Large Mått runt knäled cm cm cm cm cm cm Mått runt lår cm cm cm cm cm cm EU4604 CoTex Artro Plus u Patienter med knäartros och meniskskador lider ofta av både svullnad och ömhet över ledspringan mellan tibia och femur. Svullnaden leder ofta till minskad rörlighet i knäleden med inaktivitet som följd. CoTex Artro är en serie av knäortoser med kompression och specialpelotter tillverkade av viskoelastisk skum som påverkas av kroppstemperaturen. Artro-pelotterna har placerats så att de täcker in kollateralligamenten och ledspringan för att ge både lokal kompression och tryckavlastning. CoTex Artro Plus har en ny lågprofilskena som tillverkats av aluminium och fiberförstärkt komposit för att ge en låg vikt och bra hållfasthet. Skenan är placerad i polstrade ledfickor i NeoTex vilket ger ett bra skydd. Artro-pelotterna i viskoelastiskt skum är placerade på insidan av ortosen för att ta upp eventuellt tryck från skenan mot knäleden. Detta ger en överlägsen komfort för patienter som behöver en skena men inte normalt klarar det ökade trycket. Elastiska justerbara band som kan flyttas både upp och ner på ortosen ger extra stöd. Knäartros, kollateralligaments- och meniskskador med instabilitet, svullnad och smärta medialt/lateralt. EU4604 COTEX ARTRO PLUS Large X-Large XX-Large Mått runt knäled cm cm cm cm cm Mått runt lår cm cm cm cm cm

13 NYHETER MR5700 Malleum AFO u En formsprutad dorsalskena i Polyamidplast. Görs i höger- respektive vänsterutförande. Rundade kanter gör att den enkelt kan appliceras utan större anpassning. Levereras med färdigmonterat kardborrband med vadpolstring samt justerbart fotledsband vid behov. Kan justeras med varmluftspistol grader Celcius, eller vid behov slipas. Droppfotsproblematik efter stroke eller vid peroneuspares. MR5700 MALLEUM AFO Large X-Large Skostorlek Ortosen höjd cm cm cm cm Specificera höger eller vänster vid beställning. EU5016 Elastisk fotled u Ett enkelt men effektivt fotledsbandage som ger ett bra stöd för fotleden. Tillverkad av ett nätkompressionsmaterial som tillsammans med kryssbanden ger en effektiv stabilisering och bra kompression över fotleden. Lämplig att bära i skor med lite plats. Lättare fotledsstukningar med svullnad och instabilitet. EU5016 ELASTISK FOTLED Skostorlek X Large X-Large 46-

14 14 NYHETER 2012 EU Hakkrokodiler u Krokodiler för dubbelsidiga mjuka kardborrband. Tillverkad av fast hake som har en bra funktion mot de flesta kvaliteter. Totallängd 120mm och finns i 50mm och 38mm bredd. Säljs i 50 st/förpackning. EU EU HAKKROKODILER Artikelnummer EU Hakkrokodiler 50 mm bredd och 120 mm längd, Svart. 50st/förpackning. EU Hakkrokodiler 38 mm bredd och 120 mm längd, Svart. 50st/förpackning. Förpackningen innehåller 50 hakkrokodiler. Mediroyal Ortosband u Dubbelsidiga mjuka skumband för ortoser. Kan användas som extra delpolstring över vissa ytor eller för att polstra vanliga kardborrband. AC3006 är tillverkad av Polyeterskum med självslutande funktion. Kan klippas ihop med en vass sax. Kvaliteten har en viss stretch. AC3007 och AC3008 är tillverkad av polyesterskum och har ingen elasticitet vilket ger en bra stabilitet men ändå tryckupptagande effekt. AC3006 AC3007 AC3008 ORTOSBAND Artikelnummer AC3006 Ortosband Beige 50 mm bredd, självslutande och viss stretch. 9 meter/rulle. AC3007 Ortosband Blå 50 mm bredd, ingen stretch. 9 meter/rulle. AC3008 Ortosband Svart 50 mm bredd, ingen stretch. 9 meter/rulle.

15 NYHETER MR1103 MR1105 EVA u EVA-material i färdigstansad form för tillverkning av individuella inlägg och fotbäddar. 14 mm tjocklek och 40 eller 55 Shore hårdhet. Materialets komposition och plasticitet har tagits fram för att fungera optimalt efter uppvärmning grader C och därefter vakuumformning. Formstabilt, enkelt att slipa och skära. Tillverkning av inlägg och fotbäddar. MR1103 MR1105 EVA-MATERIAL Artikelnummer MR1103 EVA 55 Shore Svart, 14 mm tjocklek MR1105 EVA 40 Shore Blå, 14 mm tjocklek EVA-materialet säljs parvis.

16 facebook.com/mediroyalnordic Mediroyal Nordic AB Box 7052, Sollentuna. Sweden Visiting address: Staffans väg 6B. Sollentuna Tel Fax: www. info@

Hjälp för Fot & fotled

Hjälp för Fot & fotled Hjälp för Fot & fotled 1 Hjälp för Fot & fotled mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för Fot & fotled FOTLEDEN ÄR EN AV DE MEST SKADEUTSATTA LEDERNA I KROPPEN. Även en lättare

Läs mer

HJÄLP FÖR NACKE & AXEL

HJÄLP FÖR NACKE & AXEL HJÄLP FÖR NACKE & AXEL mediroyal.se 2 Hjälp för Nacke & Axel MR990 ERIXONE mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic Hjälp för Nacke & Axel 3 MR990 ErixOne Axelleden är en av kroppens mest avancerade leder

Läs mer

Nya Genum-serien TRITEX & NEOTEX. mediroyal.se

Nya Genum-serien TRITEX & NEOTEX. mediroyal.se Nya Genum-serien TRITEX & NEOTEX mediroyal.se Den nya Genum-serien har utvecklats för att möta våra kunders krav, från ökad komfort till förbättrad anatomisk passform. De nya produkterna erbjuder bättre

Läs mer

Hjälp för Hjälp för Fot & Fotled Fot & Fotled Living Proof m mediro oya al.se

Hjälp för Hjälp för Fot & Fotled Fot & Fotled Living Proof m mediro oya al.se Hjälp för Fot & Fotled Living Proof mediroyal.se FOTLEDEN ÄR EN AV DE MEST SKADEUTSATTA LEDERNA I KROPPEN. Även en lättare stukning kan ge allvarliga konsekvenser och leda till instabilitet. Ett korrekt

Läs mer

Hjälp för din rygg. Living Proof. mediroyal.se

Hjälp för din rygg. Living Proof. mediroyal.se Hjälp för din rygg mediroyal.se MediRoyal använder bomull av specialkvalitet som kallas för MCC - Micro Climate Cotton. Nya Dorsum-serien Den nya Dorsum-serien från DeRoyal har uppdaterats för att möta

Läs mer

Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för din rygg MediRoyal använder bomull av specialkvalitet som kallas för MCC - Micro Climate Cotton.

Läs mer

HJÄLP FÖR POST-OP KNÄ

HJÄLP FÖR POST-OP KNÄ HJÄLP FÖR POST-OP KNÄ mediroyal.se 2 Hjälp för Post-Opknä UNIKA BEHOV UNIKA ORTOSER MediRoyal har ett brett sortiment för att tillgodose varje patients unika behov av ortoser. Oavsett om denne är gammal

Läs mer

Nyheter Nyheter Living Proof m mediro oya al.se

Nyheter Nyheter Living Proof m mediro oya al.se Nyheter mediroyal.se EU 2010 XTW-krage En nackkrage utvecklad för långtidsimmobilisering. Ger bra stabilitet i flexion, extension, lateral böjning och axial rotation. Kragen har flex-zoner både framtill

Läs mer

Hjälp för Post-Op knä

Hjälp för Post-Op knä Hjälp för Post-Op knä Living Proof Living Proof 2 HJÄLP FÖR POST-OP KNÄ unika behov unika ortoser MediRoyal har ett brett sortiment för att tillgodose varje patients unika behov av ortoser. Oavsett om

Läs mer

Hjälp för ditt knä 1 HJÄLP FÖR DITT KNÄ. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Hjälp för ditt knä 1 HJÄLP FÖR DITT KNÄ. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se Hjälp för ditt knä 1 HJÄLP FÖR DITT KNÄ mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se MATERIAL I VÅRA KNÄSKYDD SOFTTEX Ett andningsaktivt material som låter huden andas. Microfleece på insidan

Läs mer

EXTO Spinala Extensionsortoser för bröstrygg

EXTO Spinala Extensionsortoser för bröstrygg Orthoses are our passion EXTO Spinala Extensionsortoser för bröstrygg VERSION 1 2018-11-05 SWE EXTO Spinala Extensionsortoser för bröstrygg 2018 1 EXTO Spinala Extensionsortoser för bröstrygg Produkterna

Läs mer

Fall & hälsårs prevention

Fall & hälsårs prevention Fall- & Hälsårsprevention 1 Fall & hälsårs prevention 2 Fall- & Hälsårsprevention Fall- & Hälsårsprevention 3 Att förebygga och lindra Fallskador och trycksår är några av de vanligaste typerna av vårdskador

Läs mer

HAND & TUMME. mediroyal.se

HAND & TUMME. mediroyal.se HAND & TUMME mediroyal.se MATERIAL I VÅRA BASETEX BASETEX PLUS Ett stabilt material utvecklat speciellt för handledsortoser. Ger bra kompression och stöd. BaseTex Plus har högre kompression än BaseTex.

Läs mer

Hjälp för Hand & tumme

Hjälp för Hand & tumme Hjälp för Hand &Tumme 1 Hjälp för Hand & tumme mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Tumme Material i våra BaseTex BaseTex Plus Ett stabilt material utvecklat speciellt för handledsortoser. Ger bra kompression

Läs mer

MEDIROYAL INLÄGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

MEDIROYAL INLÄGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 1 MEDIROYAL INLÄGG mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 DIASOFT BEIGE INLÄGG MED ¾-BAS B41454 DiaSoft Beige inlägg med ¾-bas Färg: Beige/Vit, finns bifogad Storlekar: 35-47/48 B41454

Läs mer

Fot 2011-11-08. 971001 Frakturstrumpa i coolmax. 110502 Resårortos för fot. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP

Fot 2011-11-08. 971001 Frakturstrumpa i coolmax. 110502 Resårortos för fot. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP Fot 2011-11-08 971001 Frakturstrumpa i coolmax 110502 Resårortos för fot Ett skydd som ger lätt stöd till ankeln. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP 1 Knä 2011-11-08 204102 Knä Genum T3 Basic

Läs mer

ORTOSER FÖR KONTRAKTURER

ORTOSER FÖR KONTRAKTURER ORTOSER FÖR KONTRAKTURER mediroyal.se KOMPLETT SYSTEM MED ORTOSER DEROYAL HAR UTVECKLAT ETT KOMPLETT SYSTEM med både statiska och dynamiska ortoser som hjälp vid behandling av kontrakturer. Ortoserna ger

Läs mer

av din patient på bästa sätt.

av din patient på bästa sätt. Thermoplaster DeRoyal kan genom ett brett och komplett sortiment, tillgodose varje patients unika behov av ortoser oavsett om denne är gammal eller ung. Med denna broschyr vill vi ge dig en inblick i DeRoyals

Läs mer

Arm- och axelortoser. www.camp.se

Arm- och axelortoser. www.camp.se www.camp.se Armbågs/hälskydd Heelbo Elastisk strumpa med tryckavlastande uttagbar gelplatta som skyddar huden på armbågen och förebygger trycksår. Art. nr. Färg Storlek Mått Förp. 53600 Gul Small 15-20

Läs mer

MediRoyal Impact. Living Proof. mediroyal.se

MediRoyal Impact. Living Proof. mediroyal.se MediRoyal Impact Living Proof mediroyal.se MediRoyal Impact En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder

Läs mer

Hjälp för Nacke & Axel. Cervical et Clavicle

Hjälp för Nacke & Axel. Cervical et Clavicle Hjälp för Nacke & Axel Cervical et Clavicle DeRoyal kan, genom ett brett och komplett sortiment, tillgodose varje patients unika behov av ortoser oavsett om denne är gammal eller ung. ed denna broschyr

Läs mer

MEDIROYAL IMPACT. mediroyal.se

MEDIROYAL IMPACT. mediroyal.se MEDIROYAL IMPACT mediroyal.se EN NORMAL DAG BELASTAS DINA FÖTTER med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt kunna kunna komma

Läs mer

Hjälp för din armbåge

Hjälp för din armbåge Hjälp för din armbåge mediroyal.se 2 Hjälp för din armbåge MR8820 One Size Armbåge Detta bandage ger ett lätt stöd över armbågen. Tillverkad av NeoTex med värmande effekt. MR8820 One-Size Armbåge 20-30

Läs mer

Hjälp för Hand & Arm 1 HJÄLP FÖR HAND & ARM. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Hjälp för Hand & Arm 1 HJÄLP FÖR HAND & ARM. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se Hjälp för Hand & Arm 1 HJÄLP FÖR HAND & ARM mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Arm 405 413 mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic Hjälp för Hand & Arm 3 PUCCI

Läs mer

Mediroyal Inlägg. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Mediroyal Inlägg. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 1 Mediroyal Inlägg mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Barn B5138 Lange-inlägg med bred läst, barn LangE-inlägg med bred läst, BARN Färg: Blå Storlekar: Dubbelstorlekar 19/20 21/22

Läs mer

Ortoser för hand & arm

Ortoser för hand & arm Ortoser för hand & arm mediroyal.se 2 Ortoser för hand & arm 403 Art. 403, Pucci Hand Air Short Denna behandlingsortos tillåter en fortskridande lätt passiv töjning till en hand med kontrakturer genom

Läs mer

HJÄLP FÖR HAND & HANDLED

HJÄLP FÖR HAND & HANDLED HJÄLP FÖR HAND & HANDLED mediroyal.se MATERIAL I VÅRA BASETEX BASETEX PLUS Ett stabilt material utvecklat speciellt för handledsortoser. Ger bra kompression och stöd. BaseTex Plus har högre kompression

Läs mer

Hjälp för Hand & handled

Hjälp för Hand & handled Hjälp för Hand & Handled 1 Hjälp för Hand & handled mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Handled Material i våra BaseTex BaseTex Plus Ett stabilt material utvecklat speciellt för handledsortoser. Ger bra kompression

Läs mer

PUCCI 2.0. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

PUCCI 2.0. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 1 PUCCI 2.0 mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Helt nya Pucci 2.0 UNDER MER ÄN TIO ÅR HAR DEROYAL PUCCI - ORTOSERNA FUNNITS PÅ MARKNADEN. Antalet patienter i Europa och USA som fått

Läs mer

Hjälp för Hand & Arm 1. Hjälp för Hand & arm. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Hjälp för Hand & Arm 1. Hjälp för Hand & arm. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se Hjälp för Hand & Arm 1 Hjälp för Hand & arm mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Arm 405 413 mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic Hjälp för Hand & Arm 3 PUCCI

Läs mer

Mediro Medir yal Sulor oyal Sulor Living Proof m mediro oya al.se

Mediro Medir yal Sulor oyal Sulor Living Proof m mediro oya al.se Mediroyal Sulor mediroyal.se Sulor som hjälper Överbelastningsskador är vanliga inom både idrott och arbete. Vid normal gång utsätts dina fötter och knän för upp till tre gånger din egen kroppsvikt. Hårda

Läs mer

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER FUNKTIONELLA KNÄORTOSER Att tillhandahålla ett komplett sortiment av ortoser är en del av Camp s strategi. Ortoser som håller hög kvalitet både avseende material och funktion är en ledstjärna som vi nu

Läs mer

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER FUNKTIONELLA KNÄORTOSER Att tillhandahålla ett komplett sortiment av ortoser är en del av Camp s strategi. Ortoser som håller hög kvalitet både avseende material och funktion är en ledstjärna som vi nu

Läs mer

facebook.com/mediroyalnordic HAND & TUMME FUNKTIONELLA ORTOSER FRÅN MEDIROYAL Orthoses is our passion Mediroyal Hand & Tumme 1

facebook.com/mediroyalnordic   HAND & TUMME FUNKTIONELLA ORTOSER FRÅN MEDIROYAL Orthoses is our passion Mediroyal Hand & Tumme 1 HAND & TUMME FUNKTIONELLA ORTOSER FRÅN MEDIROYAL Orthoses is our passion Mediroyal Hand & Tumme 1 Mediroyal funktionell svensk design Produktutveckling är en kombination av idéer, material, design och

Läs mer

Knäortoser. www.camp.se

Knäortoser. www.camp.se www.camp.se Patellavator Patellavator knäortos ger genom kompression mot patellasenan lindring av smärta i knäet vid patella tendinitis. Ortosen är tillverkad av ett CoolFlex material som andas för optimal

Läs mer

Arm- och axelortoser.

Arm- och axelortoser. www.camp.se Armbågs/hälskydd Heelbo Elastisk strumpa med tryckavlastande uttagbar gelplatta som skyddar huden på armbågen och förebygger trycksår. Art. nr. Storlek Mått Färg Förp. 53600 Small 15-20 cm

Läs mer

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER

FUNKTIONELLA KNÄORTOSER FUNKTIONELLA KNÄORTOSER Att tillhandahålla ett komplett sortiment av ortoser är en del av Camp s strategi. Ortoser som håller hög kvalitet både avseende material och funktion är en ledstjärna som vi nu

Läs mer

BlueROCKER. Ni önskade. Vi lyssnade! Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2.

BlueROCKER. Ni önskade. Vi lyssnade!   Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions. ToeOFF 2. BlueROCKER Ni önskade Vi lyssnade! ToeOFF 2.0 Addition Beige ToeOFF 2.0 Addition Black Since 1997 The World Leader In Carbon Composite AFO Solutions www.camp.se ToeOFF Family Introduktion ToeOFF ToeOFF-familjen

Läs mer

ORTOSER FÖR BARN. mediroyal.se

ORTOSER FÖR BARN. mediroyal.se ORTOSER FÖR BARN mediroyal.se MR2921 Manex Rheuma Pollus-Kidz MR2921 Manex Rheuma Pollus-Kidz Handledsortos för barn, tillverkad i SoftTex och med en tumdel i 0,8 mm plast. Manex Rheuma Pollus-Kidz har

Läs mer

Arm- och axelortoser.

Arm- och axelortoser. www.camp.se Armbågs/hälskydd Heelbo Elastisk strumpa med tryckavlastande uttagbar gelplatta som skyddar huden på armbågen och förebygger trycksår. Art. nr. Färg Storlek Mått Förp. 53600 Gul Small 15-20

Läs mer

Nyheter NYHETER mediroyal.se. mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic

Nyheter NYHETER mediroyal.se. mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic Nyheter 2013 1 NYHETER 2013 mediroyal.se 2 Nyheter 2013 BOA är ett registrerat varumärke för Boa Technology Inc. DeRoyal XTW Boa krage powered by The Boa Closure System DeRoyal har utvecklat en steglöst

Läs mer

Människonära design. Humerus Comfort unik humerus frakturortos

Människonära design. Humerus Comfort unik humerus frakturortos Axelortoser Människonära design NordiCare utvecklar egna ortoser med målsättningen att finna lösningar som gör livet lättare för såväl patient som vårdpersonal. Vi kallar det människonära design. Ett bra

Läs mer

Arm- och axelortoser.

Arm- och axelortoser. www.camp.se Armbågs/hälskydd Heelbo Elastisk strumpa med tryckavlastande uttagbar gelplatta som skyddar huden på armbågen och förebygger trycksår. Art. nr. Färg Storlek Mått Förp. 53600 Gul Small 15-20

Läs mer

Knäortoser. www.camp.se

Knäortoser. www.camp.se www.camp.se Patellavator Patellavator knäortos ger genom kompression mot patellasenan lindring av smärta i knäet vid patella tendinitis. Ortosen är tillverkad av ett CoolFlex material som andas för optimal

Läs mer

Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och

Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och REHBAND SPORT Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och skydd för idrottare på alla nivåer; från

Läs mer

Med användaren i fokus

Med användaren i fokus Med användaren i fokus Smarta lösningar, enkelt istället för komplicerat de nya ryggskydden från Otto Bock De nya ryggskydden: en serie alla relevanta indikationer Som ett av världens mest innovativa healthcare-företag

Läs mer

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling av lymfödem i över 50 år JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427 40 Billdal

Läs mer

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova. JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.com ÖVERSIKT PATELLASTÖD - Avlastar en smärtande knäskål - Stöder rehabiliteringsprocessen

Läs mer

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE.

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. HERR A200 TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. > Använd under träning och tävling för att öka din prestation och minska risken för skador > Baserad på en unik BMI-storleksalgoritm (Body Mass Index) för att

Läs mer

TILLÄGGSKATALOG 2018

TILLÄGGSKATALOG 2018 TILLÄGGSKATALOG 2018 Denna tilläggskatalog är ett komplement till vår senaste Catell Produktkatalog 2017 i vilket priserna är oförändrade. www.catell.se HANDORTOSER Ella - Soft Tumortos utan skena Förstärkt

Läs mer

ANVÄNDARINSTRUKTION Höftortos DynaCox art.nr. 22300

ANVÄNDARINSTRUKTION Höftortos DynaCox art.nr. 22300 ANVÄNDARINSTRUKTION Höftortos DynaCox art.nr. 22300 Produktbeskrivning Enligt 3-punktsprincipen förenar höftortosen DynaCox det åtsittande bandagets verkan (proprioception) med ortosens integrerade stabiliseringskomponenter.

Läs mer

Dacapo. Invacare. Flexibilitet & komfort

Dacapo. Invacare. Flexibilitet & komfort Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo är ett brett sortiment av madrasser designade för att uppfylla kundernas behov inom hemsjukvård och på sjukhus. De är uppbyggda av högelastiskt, miljövänligt skum

Läs mer

Hjälp för Hand & handled

Hjälp för Hand & handled Hjälp för Hand & Handled 1 Hjälp för Hand & handled mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Handled Material i våra BaseTex BaseTex Plus Ett stabilt material utvecklat

Läs mer

NORDICARE ORTOPEDI + REHAB AB

NORDICARE ORTOPEDI + REHAB AB Gördlar & bråckbyxor BEKVÄMA STOMIGÖRDLAR Att underlätta din vardag är vårt mål. NordiCares stomigördlar är designade att ge fixering samtidigt som de ska vara sköna att bära. De finns i flera modeller

Läs mer

Höftortoser. www.camp.se

Höftortoser. www.camp.se www.camp.se NewCamp höftortos Rigid höftortos med aluminiumskenor. Höftdel och lårdel som sammankopplas med en ställbar led i flexion/extension och i abduktion. Ortosens flexibla höftdel gör det möjligt

Läs mer

Människonära design. Ronja - semirigid ryggortos. NordiCare rigida ryggortoser

Människonära design. Ronja - semirigid ryggortos. NordiCare rigida ryggortoser Ryggortoser Människonära design NordiCare utvecklar egna ortoser med målsättningen att fi nna lösningar som gör livet lättare för såväl patient som vårdpersonal. Vi kallar det människonära design. Denna

Läs mer

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR Definition: Målgrupp: Rullstolsdyna som genom form, material eller individuell anpassning kompenserar eller korrigerar deformitet och/eller kompenserar

Läs mer

Invacare. Dacapo. Flexibilitet & komfort

Invacare. Dacapo. Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo är ett brett sortiment av madrasser designade för att uppfylla kundernas behov inom hemsjukvård och på sjukhus. De är uppbyggda av högelastiskt, miljövänligt

Läs mer

NÄSTA GENERATION KINESIOTEJP

NÄSTA GENERATION KINESIOTEJP NÄSTA GENERATION KINESIOTEJP mediroyal.se Nästa generation Kinesiotejp 3 NÄSTA GENERATION KINESIOTEJP Den nya patenterade Finger Print TM -teknologin tar oss till nästa nivå inom kinesiotejpning. Doktor

Läs mer

MultiMotion. Dynamiskt korrigerande ortossystem för både extension och flexion

MultiMotion. Dynamiskt korrigerande ortossystem för både extension och flexion Dynamiskt korrigerande ortossystem för både extension och flexion Ett dynamiskt korrigerande ortossystem som säkerställer en snabb, effektiv och adekvat behandling av kontrakturer, orsakade av neurologiska

Läs mer

MEDIROYAL FUNCTIONAL INSOLES

MEDIROYAL FUNCTIONAL INSOLES MEDIROYAL FUNCTIONAL INSOLES mediroyal.se MOW MEDIAL ORTHOTIC WEDGE Fötterna är basen som resten av kroppen vilar på. De måste klara upp till fyra gånger kroppsvikten vid normal belastning. Vi är alla

Läs mer

Fråga gärna oss - vi hjälper gärna till! Sjukgymnasterna och kassapersonalen!

Fråga gärna oss - vi hjälper gärna till! Sjukgymnasterna och kassapersonalen! Shopen Dessa produkter är noggrant utvalda för att underlätta Din rehabilitering och stödja Dig att komma tillbaka till ett aktivare liv. Produkterna är specifikt framtagna av Capio Artro Clinics sjukgymnaster

Läs mer

Patella Pro. Ortosen som positionerar patella optimalt

Patella Pro. Ortosen som positionerar patella optimalt Patella Pro Ortosen som positionerar patella optimalt P r o d u k t i n f o r m a t i o n Dynamisk återcentrering Patella Pro Beprövat överlägsen och en unik behandlingsmetod 2 Otto Bock HealthCare Patella

Läs mer

Catell News HÖSTEN Håll utkik efter vår Rosa Bandetkampanj. i oktober

Catell News HÖSTEN Håll utkik efter vår Rosa Bandetkampanj. i oktober Catell News HÖSTEN 2012 Håll utkik efter vår Rosa Bandetkampanj i oktober INFORMATION Förstärkning i Kundservice För att förbättra vår kundservice ytterligare har vi knutit Annika Larsson till oss. Annika

Läs mer

GO ortoser som sticker ut

GO ortoser som sticker ut THUASNE SCANDINAVIA INSIDE 2016 GO ortoser som sticker ut NYA THUASNE SCANDINAVIA Thuasne Begát + Mediband PRODUKTNYHETER OS1st Brace Layer System kompressionsteknologi på hög nivå Välkommen till nya Thuasne

Läs mer

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR CUSHIONS DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR DDKan användas direkt DDMycket bra tryckfördelning DD DDiserande DD egenskaper DDRyggdyna med enkel och stabil montering via kardborre DDRyggdynor inställbara i

Läs mer

Ryggortoser. www.camp.se

Ryggortoser. www.camp.se www.camp.se Camps Korsettsortiment Camp Scandinavia har sedan 1908 designat, producerat och marknadsfört korsetter för olika behov. Lika länge har vi lyssnat på patienter och utprovare för att tillhandahålla

Läs mer

Distorsion knä och fotled

Distorsion knä och fotled Distorsion knä och fotled Distorsion = glider delvis ur led och återtar sedan normalläge Luxation = hoppar helt ur led Enkla luxationer -utan samtidig fraktur Komplexa luxationer -med samtidig fraktur

Läs mer

HJÄLP FÖR HAND & FINGER

HJÄLP FÖR HAND & FINGER Hjälp för Hand & Finger 1 HJÄLP FÖR HAND & FINGER mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för Hand & Finger X- Hard Coil-Extensionsfjäder-PIP Denna fingerfjäder ger större hjälp

Läs mer

Living Proof. mediroyal.se. Ortoser för barn

Living Proof. mediroyal.se. Ortoser för barn Living Proof mediroyal.se Ortoser för barn r ö F A r n en b Nu presenterar MediRoyal en rad produkter som är anpassade för barn. Ortoser i barnstorlekar har inte alltid varit lätt att hitta. MediRoyal

Läs mer

Ständig utveckling i över tio år

Ständig utveckling i över tio år ORTOSLÖSNINGAR VID BEHANDLING AV DROPPFOT OCH ANKELINSTABILITET Ständig utveckling i över tio år 07 08 COMFORTKIT Tillbehör KIDDIEGAIT Dynamisk ankelfotortos för barn 05 BLUEROCKER När patienten behöver

Läs mer

Ligger Din patient på bästa sätt?

Ligger Din patient på bästa sätt? ESWELL Tryckavlastade Madrasser och kuddar Ligger Din patient på bästa sätt? Har Du tänkt på vilka skador som kan uppstå om Du inte har placerat patienten på bästa sätt Sk u m Bes k r i v n i n g ESWELLs

Läs mer

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper.

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Etac Cross Molift Easy lyftselar Bekväma Cross är en ochmultifunktionell säkra lyftselar kryssrullstol med de bästa förutsätt ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Molift Easy

Läs mer

Knäortoser.

Knäortoser. www.camp.se Patellavator Patellavator knäortos ger genom kompression mot patellasenan lindring av smärta i knäet vid patella tendinitis. Ortosen är tillverkad av ett CoolFlex material som andas för optimal

Läs mer

Knäortoser.

Knäortoser. www.camp.se Patellavator Patellavator knäortos ger genom kompression mot patellasenan lindring av smärta i knäet vid patella tendinitis. Ortosen är tillverkad av ett CoolFlex material som andas för optimal

Läs mer

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor Praktiska råd och instruktiva bilder Att positionera För en sängliggande patient är det viktigt att regelbundet ändra ställning. Klarar patienten inte

Läs mer

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s www.hmn.dk M2 200 kg drivhjul Dusch-/toalettstol för större, självständiga användare M2 200 kg Drivhjul Till den självständiga användaren M2 200 kg Drivhjul Art.nr.: 310287 M2 200 kg Drivhjul har stor

Läs mer

Ocean Ergo TILLBEHÖRSBROSCHYR

Ocean Ergo TILLBEHÖRSBROSCHYR TILLBEHÖRSBROSCHYR Tillbehör - -familjen Tillbehör Sitsar och ryggstöd Mjuksits standard Med hygienurtag. Mått hygienurtag: 34 x 26 cm AP1603142 Lock till mjuksits standard Passar endast mjuksits standard

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 1. Innehållsansvarig: Jüri-Toomas Kartus, Enhetschef, NU ledning (jurka) Giltig från:

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 1. Innehållsansvarig: Jüri-Toomas Kartus, Enhetschef, NU ledning (jurka) Giltig från: Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 1 Innehållsansvarig: Jüri-Toomas Kartus, Enhetschef, NU ledning (jurka) Giltig från: 2018-02-20 Godkänt av: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område II gemensamt

Läs mer

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET.

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. NY T HE FEELING & FUNC TION BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. FAKTA FOTEN ÄR KONSTANT UNDER BELASTNING. OAVSETT OM DU STÅR ELLER GÅR. Utan Bergal Flex 77 Promenader, löpning

Läs mer

Invacare Antidecubitus. StairWay

Invacare Antidecubitus. StairWay Antidecubitus StairWay VÄGLEDNING - att välja madrass EXTRA HÖG brukare med mycket hög risk att utveckla trycksår. Brukare med trycksår kategori 3-4 eller massiva sår kategori 2. Brukare med ständigt återkommande

Läs mer

18 THUASNE Bégat. contura belle underkläder

18 THUASNE Bégat. contura belle underkläder 18 THUASNE Bégat contura belle underkläder Tel. +46 (0)8-618 74 50 Fax. +46 (0)8-640 83 17 www.thuasne.se Contura Belle underkläder en kombination av funktion och mode Modellerna finns tillgängliga i de

Läs mer

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB TEMPUR PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB 1 MADRASSER 80 x 200 x 15 cm 90 x 200 x 15 cm 105 x 200 x 15 cm 120 x 200 x 15 cm 140 x 200 x 15 cm 1 Övre skikt 7 cm viskoelastiskt

Läs mer

INLÄGG OCH SKOR. ErgoMove Det sunda steget. Produktkatalog. Motion is life: www.bauerfeind.com

INLÄGG OCH SKOR. ErgoMove Det sunda steget. Produktkatalog. Motion is life: www.bauerfeind.com INLÄGG OCH SKOR ErgoMove Det sunda steget Produktkatalog Motion is life: www.bauerfeind.com Fötterna är kroppens bas och vårt expertområde. Ingen fot är den andra lik, och de förändras under livets gång.

Läs mer

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:-

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:- Ullmax för dig! Ullmax för föreningslivet i Norden Coolmax Sock Basic Produktkatalog 2009-2010 4 pairs 149:- Fler produkter och spännande nyheter >> Ullmax kollektion 2009-2010 Micro 4-13 Skön microfiber

Läs mer

Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm. Sortimentet består av produkter riktade mot Handterapi.

Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm. Sortimentet består av produkter riktade mot Handterapi. 2009 FÖRETAGET Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm. Sortimentet består av produkter riktade mot Handterapi. Tillsammans med flertalet av världens främsta producenter

Läs mer

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip är HMN unika bad stol som lever upp till framtiden för dusch / toalettstol

Läs mer

Hjälp för Hjälp för hand & tumme hand & tumme Living Proof m mediro oya al.se

Hjälp för Hjälp för hand & tumme hand & tumme Living Proof m mediro oya al.se Hjälp för hand & tumme mediroyal.se Material i våra produkter BaseTex & BaseTex PLUS Ett stabilt material utvecklat speciellt för handledsortoser. Ger bra kompression och stöd. BaseTex PLUS har högre kompression

Läs mer

> Push ortho fotledsortos AFO PUSH FOR FREEDOM. > push.eu

> Push ortho fotledsortos AFO PUSH FOR FREEDOM. > push.eu > Push ortho fotledsortos AFO NY PUSH FOR FREEDOM > push.eu > Push ortho fotledsortos AFO PUSH AFO ger ett utmärkt stöd vid en snedvridning av fotlyftet när man går. Den innovativa designen ger en naturlig

Läs mer

ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS

ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS - Till brukare med kyfoserad och krum rygg Netti Kyphotic är avsedd för användare som kräver optimal stabilisering av deras spinala krökning. Dynan är utformat

Läs mer

Produkter med förebyggande och rehabiliterande verkan av hög kvalitet. VT 20191

Produkter med förebyggande och rehabiliterande verkan av hög kvalitet. VT 20191 Produkter med förebyggande och rehabiliterande verkan av hög kvalitet. VT 20191 Thuasne är en av världens största tillverkare av medicinska hjälpmedel. I sortimentet finns innovativa och patenterade ortoser

Läs mer

VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE STABILITET TRYGGHET AVSLAPPNING NEDSATT TONUS NEDSATT AROUSAL FÖRBÄTTRAD VILA OCH SÖMN ÅTERHÄMTNING FÖRBÄTTRAD MATSMÄLTNING BÄTTRE LÄKNING

Läs mer

JAY 3 Dyna. Det bästa har blivit bättre med Fluid och Luft

JAY 3 Dyna. Det bästa har blivit bättre med Fluid och Luft JAY 3 Dyna Det bästa har blivit bättre med Fluid och Luft SUPERIOR CLINICAL SEATING Jay-dynans teknologi Jay Det bästa för sittande och positionering Jay har sedan lång tid tillbaka betraktats som ledande

Läs mer

Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 201OP SAFE OP Kombinerad helmadrass för IVA avdelningar med COMFOR

Läs mer

Positioneringskuddar Polykoch

Positioneringskuddar Polykoch Positioneringskuddar Polykoch Mjuka sköna kuddar av hög kvalité framtagna för att avlasta tryck, positionera och stabilisera patienter och brukare både på sjukhus, inom särskilt boende och i hemmet. Polykoch

Läs mer

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG DUX 8888 VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG Du får ut det bästa av din sömn med DUX 8888, då den är resultatet av över 80 års forskning och utveckling inom sängtillverkning. Den är inte bara tillverkad

Läs mer

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt!

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! NYHETER HÖSTEN 2011 Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! FÖRETAGET Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm.

Läs mer

ESWELL. Positioneringskuddar & Madrasser

ESWELL. Positioneringskuddar & Madrasser ESWELL Positioneringskuddar & Madrasser ESWELL Positioneringskuddar & Madrasser Kort om ESWELL ESWELL madrasserien består av ett stort urval av tryckfördelande madrasser och positioneringskuddar speciellt

Läs mer

Hand- och handledsortoser. www.camp.se

Hand- och handledsortoser. www.camp.se www.camp.se SOF-Stretch dynamisk fingerortos kort Skena som ger ett dynamiskt motstånd för att öka extensionen i PIP-leden vid kontrakturer och stramhet. Anatomiskt formade kuddar fördelar och avlastar

Läs mer