VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE"

Transkript

1 VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE

2 STABILITET TRYGGHET AVSLAPPNING NEDSATT TONUS NEDSATT AROUSAL FÖRBÄTTRAD VILA OCH SÖMN ÅTERHÄMTNING FÖRBÄTTRAD MATSMÄLTNING BÄTTRE LÄKNING NY ENERGI OCH LIVSLUST VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED POSITIONERING? Positionering är av avgörande betydelse för vårdtagarens komfort och välbefinnande. Positionering är också en viktig del av den läkande och förebyggande insatsen. Det finns många situationer, där positionering bör vara ett uppmärksammat område. Inte minst för: Permanent eller längre tids sängliggande Vårdtagare med starkt nedsatt rörlighet Vårdtagare som har trycksår, eller risk för trycksår Vårdtagare som tar emot hygien i sängen Oroliga och instabila vårdtagare När positionering används i vården av denna typ av patienter, får det stort inflytande på deras sjukdomsutveckling och deras allmänna livskvalitet. Positioneringen får dessutom positivt inflytande på vårdpersonalens arbetsmiljö, eftersom processerna som rör patienten ofta blir lättare att styra och hantera. Positionering av permanent sängliggande bör vara ett fokusområde på samma nivå som sår, inkontinens och näring. GOD POSITIONERING ÄR STABIL POSITIONERING En god positionering är stabil. Stabilitet ger nämligen vårdtagaren trygghet och avslappning. Vid god positionering säkras dessutom bättre stöd för kroppen eller specifika kroppsdelar. Därvid skapas en större tryckfördelning, vilket kan vara lokalt avlastande och smärtlindrande. God positionering förebygger även exempelvis neuropatier och klämning av blodkärl. God positionering skapas genom att placera vårdtagarens led i viloställning, dvs. den ställning där ledkapsel och ledband är minst spända. Det kräver lämpliga positioneringskuddar! God positionering är helt fundamental för patientens välbefinnande, sjukdomsutveckling och komfort. FILOSOFIN BAKOM -SERIEN Enligt fysioterapeut Peter Maindal, som har utvecklat -serien, är det helt avgörande att säkerställa en effektiv positionering. Och det görs genom att säkerställa att positioneringsprodukterna är lätta att använda. Serien består därför endast av sex kuddar, vilket gör den enkel och överskådlig för vårdpersonalen. Kuddarnas storlek och form ger stor flexibilitet i användningen, så de enskilda kuddarna kan användas för flera ändamål - både en och en och flera kuddar i kombination. 2 3

3 Tube 250 Tube 125 Tube 250 är en lång, mjuk cylinder, som - olik många andra cylinder kuddar - är fylld med tryckavlastande skumgranulat. Det gör Tube 250 stabil och enkel att forma och fyllningen stannar precis där du vill ha den. Fyllningen ger dessutom Tube 250 en bra tyngd vilket ger goda taktila stimuli. Tube 250 har därför en lugnande effekt på många brukare g Ø 25 x L 250 Tube 125 har samma uppbyggnad och samma goda egenskaper som Tube 250. Den stora smidigheten i materialet ger många användningsmöjligheter g Ø 25 x L 125 Den är dock bara hälften så lång, det vill säga 125 cm lång, och väger därför också mycket mindre. Tube 250 är längre än andra cylinderkuddar, så det går att skapa en helkroppspositionering - även av längre brukare. När brukaren kan läggas så att han eller hon blir lugnare, förbättras arbetsmiljön för vårdpersonalen. Tube 125 är bra till kortare personer och stora barn. Den fungerar också bra för benamputerade, där det är viktigt med bra stöd för det amputerade benet. Tube 125 kan vikas ihop tätt och därvid ge bra stöd vid bl.a. kontrakturer. Använd Tube 125 t.ex.: Använd Tube 250 t.ex.: Stöd av kroppen i sidoläge Stöd av hela kroppen vid sidoläge Positionering i ca 30 graders vinkel Tube 250 kan avtorkas med tvållösning Tryckavlastning för skuldror och armar i ryggläge och avlastning av hälar 30 graders positionering vid benamputation Tube 125 kan avtorkas med tvållösning Stöd för ben och underarmar i sittande ställning Stabilt sidoläge vid flexionskontraktur Komfort och trygghetsskapande positionering Stöd av hela kroppen vid sidoläge. Positionering i ca 30 graders vinkel. Tryckavlastning för skuldror och armar i ryggläge. 4 och avlastning av hälar. Stöd av kroppen i sidoläge. 30 graders positionering vid benamputation. Stöd för ben och underarmar i sittande ställning. 5 Stabilt sidoläge vid flexionskontraktur - här tillsammans med Pad Low.

4 Wedge Pad High Wedge är en trekantig kudde som används i flera olika situationer, både för stabilisering, avlastning och positionering. Wedge är utformad utifrån en anatomisk bild av bröstkorgen och bäckenet. När Wedge exempelvis används för stabilisering framför kroppen passar höjden på Wedge så att den ger maximalt stöd för arm och överkropp g H 15 x B 30 x L 50 Positionering i sidoläge med Wedge antingen framför kroppen eller bakom ryggen ger brukaren god stabilitet, vilket gör arbetssituationen lättare för vårdpersonalen vid exempelvis sårvård eller annan behandling. Använd Wedge t.ex.: Polyurethane skum og viscoelastisk skum Pad High är utformad utifrån en anatomisk bild av bröstkorgen och bäckenet. När Pad High exempelvis används till stöd av ben vid sidoläge säkerställs att brukarens höft böjs neutralt. Det vill säga att rotation i ländryggen, kompression i höftleden och utspänning av ledkapseln undviks. Stöd av ben i sidoläge med Pad High säkerställer en bättre arbetsställning för vårdpersonalen vid exempelvis nedre hygien eller påtagning av stödstrumpor g H 15 x B 30 x L 50 Polyurethane skum og viscoelastisk skum Använd Pad High t.ex.: Stabilisering bakom ryggen i sidoläge vid sidoläge Stabilisering framför kroppen i sidoläge Wedge kan avtorkas med tvållösning Stöd under armen i sidolöge i sido- och ryggläge Positionering i 30 graders vinkel Stabilisering bakom ryggen i sidoläge. Pad High är en rektangulär kudde, som används i flera olika stabiliserings-, avlastnings- och positioneringssituationer. Stabilisering framför kroppen i sidoläge och stöd under armen. i sidoläge. 6 i ryggläge. Pad High kan avtorkas med tvållösning i samband med nedre hygien Stöd under arm i sidoläge Avlastning av hälar, ben och ländrygg vid sidoläge. i samband med nedre hygien. Stöd under arm i sidoläge. 7 Avlastning av hälar, ben och ländrygg.

5 Oval Pad Low Pad Low är tillverkad av tryckavlastande skum, vilket gör den lätt att forma och anpassa till den enskilda brukaren. Detta säkerställer optimal avlastning och anpassning i de situationer där det behövs litet extra stabilitet och stöd. Pad Low kan användas i en lång rad positionerings- och avlastningssituationer. Pad Low kan också användas för att skydda brukaren mot hårda eller skarpa kanter, exempelvis i samband med förflyttningar g H 4 x B 30 x L 50 Pad Low kan avändas platt, hoprullad, böjd och vikt. Använd Pad Low t.ex.: g När vi positionerar med mikrorörelse skapar vi täta och diskreta lägesändringar, vilket är mindre ingripande under nattsömnen. På det sättet störs den sängliggande mindre och får en bättre nattsömn. H 10 x B 25 x L 40 Oval är tillverkad av mycket flexibelt material som lätt anpassar sig till kroppen. Den upplevs därför mycket bekväm för den sängliggande samtidigt som den ger bra stöd. Oval kan också användas i andra situationer t.ex.: Stöd under arm/hand Mellan knäna/fötterna Tryckavlastning av hälar Som stöd för ländryggen Tryckavlastning mellan knäna vid sidoläge Pad Low kan avtorkas med tvållösning Ihoprullad, böjd och vikt t.ex. som abduktionskil Stöd under arm/hand. Med Oval är det möjligt att skapa mikrorörelser vid positionering av sängliggande. Tryckavlastning av hälar. Tryckavlastning mellan knäna vid sidoläge. 8 Ihoprullad, böjd och vikt t.ex. som abduktionskil. Oval kan avtorkas med tvållösning Avlastning för axel och armbåge Stöd till paretisk hand/arm För att ge avstånd mellan arm och bål i sidoläge Placering av kudden så att det skapas mikrorörelser Placeras under axeln. 9 Placeras under höft.

6 Kombinationer -kuddarna passar bra att använda, både en och en och i kombination med varandra. Särskilt Wedge och Pad High används ofta i kombination. Vi visar här ett par kombinationsmöjligheter med dessa två produkter. Du kan också se en instruktionsfilm, där vi visar användningen av de två produkterna tillsammans. Se filmen på vår hemsida eller se filmen genom att skanna QR-koden. Set og väska Set med Tube 250 Set bestående av Tube 250 samt Wedge, Pad High, Pad Low och Oval. Detta set levereras i en praktisk väska. Art nr.: Set med Tube 125 Set bestående av Tube 125 samt Wedge, Pad High, Pad Low och Oval. Detta set levereras i en praktisk väska. FYLLING Både Tube och Pad Low är fyllda med 100 % viskoelastiskt skum. Det tryckavlastande skummet ger stor stödyta, god tryckavlastning och god komfort för den sängliggande. Wedge och Pad High är tillverkade med en kärna av polyuretanskum, belagt med 2 cm viskoelastiskt skum på ovansidan. Denna kombination ger kuddarna god fasthet och stöd, i kombination med effektiv tryckavlastning och komfort. Det viskoelastiska skummet och polyuretanskummet är brandsäkert/flamsäkert. ÖVERDRAG Art nr.: Överdraget på -produkterna är noga utvalt, så att det är behagligt mot huden samtidigt som kuddarna inte glider mot lakanet. Kombinationsförslag med Wedge och Pad High Set utan Tubes Set bestående av Wedge, Pad High och Pad Low. Överdraget är töjbart i två riktningar, vilket är avgörande för att det viskoelastiska skummet ska kunna fungera optimalt. Dessutom är överdraget: Art nr.: Bio-kompatibel Oeko-Tex, klass 1 Brandhämmande Dammkvalstertätt Väska Praktisk och rymlig väska Vattentätt Andningsbart Motverkar bakterier Stabil 70 graderspositionering med bra stöd för underbenen. Stabil 30 graderspositionering med bra stöd för underbenen. Stabilt sidoläge förebygger att den sängliggande rullar över på magen. Stabilt sidoläge förebygger att den sängliggande rullar över på ryggen. Idealisk vid nedre hygien. Art nr.:

7 Alla rättigheter är förbehållna. Copyright 2019 Vendlet ApS Vendlet ApS Egelund Aabenraa Denmark Tel: Vers. 3.4 / juni 2019

VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING ENKEL OCH EFFEKTIV POSITIONERING AV SÄNGLIGGANDE STABILITET TRYGGHET AVSLAPPNING NEDSATT TONUS NEDSATT AROUSAL FÖRBÄTTRAD VILA OCH SÖMN ÅTERHÄMTNING FÖRBÄTTRAD MATSMÄLTNING BÄTTRE LÄKNING

Läs mer

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor Praktiska råd och instruktiva bilder Att positionera För en sängliggande patient är det viktigt att regelbundet ändra ställning. Klarar patienten inte

Läs mer

Patienthantering med VENDLET V5. 1st VENDLET V5. vann priset: Best Product of the Show. på konferensen Moving & Handling People 2013 i London

Patienthantering med VENDLET V5. 1st VENDLET V5. vann priset: Best Product of the Show. på konferensen Moving & Handling People 2013 i London Patienthantering med VENDLET V5 1st VENDLET V5 vann priset: Best Product of the Show på konferensen Moving & Handling People 2013 i London Vad kan jag använda VENDLET till? Använd VENDLET: vid förflyttning

Läs mer

HANDBOK I POSITIONERING

HANDBOK I POSITIONERING HANDBOK I POSITIONERING När en brukare är sängliggande är det viktigt att ändra ställning regelbundet. För att bibehålla positionen och stödja den sängliggande kan PREVENTA positioneringskuddar användas.

Läs mer

HANDBOK I POSITIONERING

HANDBOK I POSITIONERING HANDBOK I POSITIONERING När en brukare är sängliggande är det viktigt att ändra ställning regelbundet. För att bibehålla positionen och stödja den sängliggande kan PREVENTA positioneringskuddar användas.

Läs mer

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor Praktiska råd och instruktiva bilder Att positionera För en sängliggande patient är det viktigt att regelbundet ändra ställning. Klarar patienten inte

Läs mer

Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 201OP SAFE OP Kombinerad helmadrass för IVA avdelningar med COMFOR

Läs mer

Ligger Din patient på bästa sätt?

Ligger Din patient på bästa sätt? ESWELL Tryckavlastade Madrasser och kuddar Ligger Din patient på bästa sätt? Har Du tänkt på vilka skador som kan uppstå om Du inte har placerat patienten på bästa sätt Sk u m Bes k r i v n i n g ESWELLs

Läs mer

Vändning i säng med Spiler+

Vändning i säng med Spiler+ Vändning i säng med Spiler+ Spiler+ är ett förflyttningslakan som du använder tillsammans med spilerdug när det är enklast att låta taklyften göra jobbet. Brukaren ligger på Spiler+ och med spilerdug placerad

Läs mer

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM TUMLE GUIDE

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM TUMLE GUIDE Att positionera med TUMLE kudden URIFORM TUMLE GUIDE Produktfakta TUMLE kudden Innerkudde: PU-belagd polyester Fyllning: Polystyrenkulor Bomullsöverdrag: 100% ÖkoTex certifierad bomull Hygienöverdrag:

Läs mer

Träna din rörlighet. Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning.

Träna din rörlighet. Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning. Träna din rörlighet Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning. Rörlighet Så här gör du övningarna» Gör alla övningarna i tur och ordning.

Läs mer

VALUE IN CARING MANULET HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING MANULET HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE Manuell förflyttning med fokus på yrkeskunnighet HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP När krafterna tryter och det blir svårt att förflytta sig i sängen, behöver man ofta

Läs mer

VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING

VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING R VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 VALUE IN CARING R VAD ÄR VENDLET? VENDLET är det ursprungliga,

Läs mer

Vändning i säng. Brehms Spilerdug ApS Tlf.:

Vändning i säng. Brehms Spilerdug ApS Tlf.: Vändning i säng I denna vägledning finns exempel på hur du kan använda segelduk för vändning i säng. Som komplettering se vägledningarna Placera spilerdug och Att ta bort spilerdug. Se också videoerna

Läs mer

POSITIONERINGSGUIDE. CareWave positioneringskuddar v Positioneringskuddar, avtal gällande Region Jämtland/Härjedalen.

POSITIONERINGSGUIDE. CareWave positioneringskuddar v Positioneringskuddar, avtal gällande Region Jämtland/Härjedalen. POSITIONERINGSGUIDE CareWave positioneringskuddar v.2016.1 Positioneringskuddar, avtal gällande Region Jämtland/Härjedalen. Produktens användningsområde är avsedd för positionering under dygnets 24 timmar.

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE KUNSKAP OM Madrasser, sömn och sår VI LIGGER MYCKET Vi människor spenderar ca 1/3 av vår tid i sängen. Äldre, sjuka och svaga personer mycket mer.

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE HANDBOLL

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE HANDBOLL KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB TEMPUR PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB 1 MADRASSER 80 x 200 x 15 cm 90 x 200 x 15 cm 105 x 200 x 15 cm 120 x 200 x 15 cm 140 x 200 x 15 cm 1 Övre skikt 7 cm viskoelastiskt

Läs mer

Bollträning. Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil.

Bollträning. Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil. Bollträning Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil. Bollträning Så kör du övningarna:» Sträva efter att dra in naveln mot ryggraden för att

Läs mer

Positioneringskuddar Polykoch

Positioneringskuddar Polykoch Positioneringskuddar Polykoch Mjuka sköna kuddar av hög kvalité framtagna för att avlasta tryck, positionera och stabilisera patienter och brukare både på sjukhus, inom särskilt boende och i hemmet. Polykoch

Läs mer

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR Definition: Målgrupp: Rullstolsdyna som genom form, material eller individuell anpassning kompenserar eller korrigerar deformitet och/eller kompenserar

Läs mer

UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1

UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1 UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1 ENBENSKNÄBÖJ - DRAKEN Stå på ett ben och håll en boll framför kroppen på raka armar. Starta rörelsen genom att sänka bollen långsamt mot golvet och fäll samtidigt i höften

Läs mer

ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS

ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS ETT AKTIVT SITTANDE FÖR PERSONER MED KYFOS - Till brukare med kyfoserad och krum rygg Netti Kyphotic är avsedd för användare som kräver optimal stabilisering av deras spinala krökning. Dynan är utformat

Läs mer

ESWELL. Positioneringskuddar & Madrasser

ESWELL. Positioneringskuddar & Madrasser ESWELL Positioneringskuddar & Madrasser ESWELL Positioneringskuddar & Madrasser Kort om ESWELL ESWELL madrasserien består av ett stort urval av tryckfördelande madrasser och positioneringskuddar speciellt

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE FOTBOLL

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE FOTBOLL KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

UPPVÄRMNINGSSTRETCH I DET HÄR KAPITLET FINNS DET 14 UPPVÄRMNINGSÖVNINGAR: Stående sidoböj (se sidan 22) Armsväng (se sidan 23)

UPPVÄRMNINGSSTRETCH I DET HÄR KAPITLET FINNS DET 14 UPPVÄRMNINGSÖVNINGAR: Stående sidoböj (se sidan 22) Armsväng (se sidan 23) UPPVÄRMNINGSSTRETCH Stretchövningarna i det här kapitlet värmer upp dina leder och muskler på minsta möjliga tid. Om du arbetar dig igenom programmet tillför du energi till kroppen och kommer igång på

Läs mer

HJÄLP FÖR NACKE & AXEL

HJÄLP FÖR NACKE & AXEL HJÄLP FÖR NACKE & AXEL mediroyal.se 2 Hjälp för Nacke & Axel MR990 ERIXONE mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic Hjälp för Nacke & Axel 3 MR990 ErixOne Axelleden är en av kroppens mest avancerade leder

Läs mer

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM. TUMLE Guide

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM. TUMLE Guide Att positionera med TUMLE kudden URIFORM TUMLE Guide Innehåll Inledning SIDA 2 Positionering i sittande SIDA 3 Positionering i sittande, mera SIDA 4 Positionering i ryggläge SIDA 5 Positionering i sidoläge

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL POSITIONERING i ett 24-timmars perspektiv 2014.3

ANVÄNDARMANUAL POSITIONERING i ett 24-timmars perspektiv 2014.3 ANVÄNDARMANUAL POSITIONERING i ett 24-timmars perspektiv 2014.3 Tlf: 0722 19 5969 Fax: +47 625 21 211 E-mejl: ingela@togemo.se Grundläggande principer Målsättningen för en förändring i brukarens positioneringsvardag

Läs mer

Tid på magen. Aktiviteter som hjälper dig att placera, bära, hålla och leka med din bebis. Varför behöver bebisar tid på magen?

Tid på magen. Aktiviteter som hjälper dig att placera, bära, hålla och leka med din bebis. Varför behöver bebisar tid på magen? Tid på magen Aktiviteter som hjälper dig att placera, bära, hålla och leka med din bebis Colleen Coulter, P.T., D.P.T., Ph.D., P.C.S., Dulcey Lima, C.O., O.T.R./L., Orthomerica Products Inc. Tid på magen-programmet

Läs mer

Hjälp för Nacke & Axel. Cervical et Clavicle

Hjälp för Nacke & Axel. Cervical et Clavicle Hjälp för Nacke & Axel Cervical et Clavicle DeRoyal kan, genom ett brett och komplett sortiment, tillgodose varje patients unika behov av ortoser oavsett om denne är gammal eller ung. ed denna broschyr

Läs mer

Temakväll - pausgympa

Temakväll - pausgympa Temakväll - pausgympa Pausgympa Ökad cirkulation/skakningar Spänn och andas in samtidigt som du spänner hela armen, andas ut och slappna av/skaka lätt på armen. Upprepa med andra armen och benen. Studsa

Läs mer

Människonära design. Humerus Comfort unik humerus frakturortos

Människonära design. Humerus Comfort unik humerus frakturortos Axelortoser Människonära design NordiCare utvecklar egna ortoser med målsättningen att finna lösningar som gör livet lättare för såväl patient som vårdpersonal. Vi kallar det människonära design. Ett bra

Läs mer

Påklädning Skjorta och kofta i säng

Påklädning Skjorta och kofta i säng Påklädning Skjorta och kofta i säng Med denna vägledning hoppas vi kunna inspirera er, som i det dagliga arbetet hjälper personer med att få skjorta/kofta av eller på. Alla exempel visas i säng då detta

Läs mer

Passet är framtaget av Lotta Rahm och granskat av sjukgymnast Roy Sandström.

Passet är framtaget av Lotta Rahm och granskat av sjukgymnast Roy Sandström. Gymmix Balansboll Att träna med en balansboll är roligt och utmanande. Bollen är ett instabilt underlag som gör att tankarna kan bara vara på ett ställe när du tränar, på bollen och den övningen du gör

Läs mer

Träning Yoga. Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga.

Träning Yoga. Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga. Träning Yoga Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga. Träning Yoga Du blir mjuk i kroppen när du kör yoga. Men det kan ändå vara skönt att värma

Läs mer

13 steg till en bra sittställning Komfortrullstolar

13 steg till en bra sittställning Komfortrullstolar Introduktion Denna checklista är ett hjälpmedel för att kunna göra de basinställningar och anpassningar som behövs för brukaren av en komfortrullstol. Det finns flertalet tillbehör tillgängliga för denna

Läs mer

Erbjudanden från Etac! Samtliga erbjudanden gäller tom 2007-06-30 med reservation för slutförsäljning. Kan inte kombineras med andra rabatter.

Erbjudanden från Etac! Samtliga erbjudanden gäller tom 2007-06-30 med reservation för slutförsäljning. Kan inte kombineras med andra rabatter. Erbjudanden från Etac! Samtliga erbjudanden gäller tom 2007-06-30 med reservation för slutförsäljning. Kan inte kombineras med andra rabatter. Välkommen till Etac Samtliga erbjudanden gäller tom 2007-06-30

Läs mer

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadrass m. COMFOR OP-överdrag. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 101YP och TEX-bas SAFE-OP Kombinerad helmadrass för IVA avdelningar

Läs mer

Kom i form med cirkelträning!

Kom i form med cirkelträning! Kom i form med cirkelträning! Varsågod - här bjuder vi på ett cirkelpass som är en form av intervallträning. Det är ett effektivt och varierande sätt att träna kondition, spänst och styrka. Tidsintervallen

Läs mer

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM. TUMLE Guide

Att positionera med TUMLE kudden URIFORM. TUMLE Guide Att positionera med TUMLE kudden URIFORM TUMLE Guide Innehåll Inledning SIDA 2 Positionering i sittande SIDA 3 Positionering i sittande, mera SIDA 4 Positionering i ryggläge SIDA 5 Positionering i sidoläge

Läs mer

Till den nyförlösta mamman. Sjukgymnastiken

Till den nyförlösta mamman. Sjukgymnastiken Till den nyförlösta mamman Sjukgymnastiken juni 2013 Bilderna i denna folder är hämtade från Mobilus. 8 1 Avslappning och viloställningar Det är viktigt att du unnar dig vila och avslappning så att du

Läs mer

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR CUSHIONS DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR DDKan användas direkt DDMycket bra tryckfördelning DD DDiserande DD egenskaper DDRyggdyna med enkel och stabil montering via kardborre DDRyggdynor inställbara i

Läs mer

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip är HMN unika bad stol som lever upp till framtiden för dusch / toalettstol

Läs mer

Sida 1 av 6. Ryggliggande

Sida 1 av 6. Ryggliggande Sida 1 av 6 Ryggliggande Ligg så plant som möjligt. Lägg armarna ovanför huvudet. Sträck först ut hela kroppen. Växla sedan med att sträcka ut en sida i taget. Syfte: Motverka den böjda hållningen och

Läs mer

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet med optimal passform och med skön komfort och säkerhet s nya lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. na är utvecklade i samarbete

Läs mer

Dacapo. Invacare. Flexibilitet & komfort

Dacapo. Invacare. Flexibilitet & komfort Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo är ett brett sortiment av madrasser designade för att uppfylla kundernas behov inom hemsjukvård och på sjukhus. De är uppbyggda av högelastiskt, miljövänligt skum

Läs mer

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s www.hmn.dk M2 200 kg drivhjul Dusch-/toalettstol för större, självständiga användare M2 200 kg Drivhjul Till den självständiga användaren M2 200 kg Drivhjul Art.nr.: 310287 M2 200 kg Drivhjul har stor

Läs mer

Information till dig som skadat axeln

Information till dig som skadat axeln Information till dig som skadat axeln Arbetsterapi och Fysioterapi Viktigt att tänka på: Minska svullnad i hand och arm Lägg armen och handen i högläge när du vilar Knyt handen kraftigt och sträck sedan

Läs mer

POSITIONERING produktlista för positioneringskuddar 2015.3

POSITIONERING produktlista för positioneringskuddar 2015.3 POSITIONERING produktlista för positioneringskuddar 2015.3 Tlf: 0722 19 5969 Fax: +47 625 21 211 E-mejl: ingela@togemo.se Grundläggande principer Målsättningen för en förändring i brukarens positioneringsvardag

Läs mer

Fot 2011-11-08. 971001 Frakturstrumpa i coolmax. 110502 Resårortos för fot. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP

Fot 2011-11-08. 971001 Frakturstrumpa i coolmax. 110502 Resårortos för fot. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP Fot 2011-11-08 971001 Frakturstrumpa i coolmax 110502 Resårortos för fot Ett skydd som ger lätt stöd till ankeln. 110127, 110130, 110227, 110230 Dorsalskena, PP 1 Knä 2011-11-08 204102 Knä Genum T3 Basic

Läs mer

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Gör övningarna i den takt som känns bäst för dig. Skippa övningar som inte känns bra eller som du får mer ont av. Du ska känna dig pigg efter programmet! 1. Övningar

Läs mer

TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST!

TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST! TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST! För att du skall få träningen att funka när sommaren klingar av och hösten är här har sjukgymnasten Marie Larsson gjort ett program som du lätt kommer igång med.

Läs mer

RÖRLIGHETSPROGRAM IS HALMIA

RÖRLIGHETSPROGRAM IS HALMIA 1. Baksida lår Ligg på rygg, med ena benet utsträckt. Det andra benet kramar spelaren sedan om och med foten vinklad mot sig, sträcker spelaren sedan ut benet. 10x/Ben Dynamisk övning. 2. Framsida lår,

Läs mer

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips Copyright 2006 Exercise Organizer 1 onsdag 29. november 2006 Exercise Organizer Instruktör: Leg. Kiropraktor Kim Eriksson Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar 1 Armsving Stå med det ena benet

Läs mer

Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen

Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen PDF-version Kapitel Förebyggande träning Ergonomi / Förebyggande träning Viktigt att veta innan du startar Förebyggande träning För att du ska få maximal effekt

Läs mer

Strandträning med funktionella övningar

Strandträning med funktionella övningar Strandträning med funktionella övningar Arbeta under 45 sekunder vid varje övning. Den första löpövningen kan du utföra under 1-2 minuter. När du arbetar med en sida i taget kan du arbeta växelvis med

Läs mer

Kuddar för avlastning av häl/ben

Kuddar för avlastning av häl/ben SE Stram Stram økonomi ekonomi Knappa resurser Trycksår Prova Levabos produktutbud av uppblåsbara engångskuddar Hygieniskt Bekvämt Enkelt Ekonomiskt Hosp l ita Home Care medico cushions P r i v a t e Kuddar

Läs mer

1. ENBENSKNÄBÖJ FOTBOLL

1. ENBENSKNÄBÖJ FOTBOLL 1. ENBENSKNÄBÖJ A. HÄNDERNA PÅ HÖFTERNA Gör en knäböj med god kontroll på knäet. Rörelsen ska vara långsam och med en mjuk vändning. Håll bäckenet i en vågrät position. Det är viktigt att knäet går rakt

Läs mer

Pass 1: Styrka och kondition

Pass 1: Styrka och kondition Pass 1: Styrka och kondition Ett komplett träningspass för hela kroppen som utvecklar både styrka och kondition. Förbered kroppen genom valfri uppvärming i cirka 10 minuter innan du börjar. Utfall Stå

Läs mer

Invacare. Dacapo. Flexibilitet & komfort

Invacare. Dacapo. Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo Flexibilitet & komfort Invacare Dacapo är ett brett sortiment av madrasser designade för att uppfylla kundernas behov inom hemsjukvård och på sjukhus. De är uppbyggda av högelastiskt, miljövänligt

Läs mer

Uppvärmning och rörlighetsövningar SKF Anna Åberg, Anette Johansson och Anna Bjerkefors

Uppvärmning och rörlighetsövningar SKF Anna Åberg, Anette Johansson och Anna Bjerkefors Uppvärmning och rörlighetsövningar SKF 2017 Anna Åberg, Anette Johansson och Anna Bjerkefors Starta med 5 7 min allmän uppvärmning Specifik uppvärmning för bröst- och ländrygg samt baksida lår Sitt på

Läs mer

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER 1 SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING Sätter NYA STANDARDER 2 3 Nya Sedeo... Vi tror att ergonomiska sittsystem är grunden till en optimal mobilitetslösning. En bra sittställning är naturligtvis väldigt personlig.

Läs mer

Stretchövningar Fotboll

Stretchövningar Fotboll Stretchövningar Fotboll 4:2 Gluteus medius och minimus. Sitter tillsammans med Gluteus minimus från höftbenskammen och går på utsidan av höften ner till "höftkulan". Stretchas genom att man sitter på en

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Primärvården. Tips, råd och träning för gravida

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Primärvården. Tips, råd och träning för gravida ÖREBRO LÄNS LANDSTING Primärvården Tips, råd och träning för gravida Tips och råd Under graviditeten förändras din hållning. På grund av att magen växer får man oftast en ökad svank som kan ge trötthetsvärk

Läs mer

SPELKLAR. Del 1 Löpning (8 min)

SPELKLAR. Del 1 Löpning (8 min) SPELKLAR Del 1 Löpning (8 min) Löpning - rakt fram Löpövningarna går mellan 6-8 parallella konor. Avstånd mellan käglorna ca 6-7 meter. Alla löpövningar utförs 2 ggr. Två spelare startar samtidigt vid

Läs mer

Människonära design. Ronja - semirigid ryggortos. NordiCare rigida ryggortoser

Människonära design. Ronja - semirigid ryggortos. NordiCare rigida ryggortoser Ryggortoser Människonära design NordiCare utvecklar egna ortoser med målsättningen att fi nna lösningar som gör livet lättare för såväl patient som vårdpersonal. Vi kallar det människonära design. Denna

Läs mer

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Bruksanvisning Svensk 7SV160188-02 Handy Glidcylinder Lång Handy Glidcylinder Kort Handy Glidcylinder Bred Produktöversikt Artikel Modell Art. nr. Storlek Mått (a

Läs mer

PROGRAM STÅENDE YOGA. Hitta balansen

PROGRAM STÅENDE YOGA. Hitta balansen PROGRAM STÅENDE YOGA fokus på hållning, balans, rörlighet, kroppsmedvetenhet och styrka. Programmet avslutas med några sittande övningar. Inom parentes har vi lagt till de namn på sanskrit som ofta används

Läs mer

Stretching Nedvarvning. Utrustning

Stretching Nedvarvning. Utrustning 15-1 Kriterier Ålder Typ Tid Min antal ledare Rek antal ledare Data Nedvarvning 15- min Min 1 ledare Rek 2 ledare Utrustning Beskrivning Nedvarvning som består av 2 komponenter. Nedjoggning för att göra

Läs mer

MOTION KÄNNS BRA. effekter, men förvänta dig inga mirakel. Effekterna av motionen märks så småningom. 2 Ledvänlig motion

MOTION KÄNNS BRA. effekter, men förvänta dig inga mirakel. Effekterna av motionen märks så småningom. 2 Ledvänlig motion Ledvänlig motion MOTION KÄNNS BRA Människan är skapad för att röra på sig. Även om psoriasis ofta medför många olika ledsymptom, såsom stelhet och smärta i lederna, så kan och bör man ändå motionera. Anpassa

Läs mer

Stabilitetsövningar:

Stabilitetsövningar: Stabilitetsövningar: Stabilitetsträning är en oerhört viktig del i din återuppbyggnad efter en skada och en stor del i förebyggandet av skador. Bålstabilitet ger hela dig en grund att arbeta från, en stabil

Läs mer

Ifrån sittande på sängen till liggande

Ifrån sittande på sängen till liggande Ifrån sittande på sängen till liggande I denna vägledning kan du se exempel hur du kan hjälpa en person att komma ifrån sittande på sängkanten till liggande. Genom att använda Spilerdug kan personen bli

Läs mer

Träningsschema LÖPNING. CRfitness AB #PROJECTBESTOFME. CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13

Träningsschema LÖPNING. CRfitness AB   #PROJECTBESTOFME. CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13 Träningsschema LÖPNING CRfitness AB www.crfitness.se info@crfitness.se #PROJECTBESTOFME CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13 Information Intervallträning är viktig om man vill bli en bättre löpare både korta

Läs mer

Hässleholms sjukhusorganisation

Hässleholms sjukhusorganisation Hässleholms sjukhusorganisation närmare varandra www.hassleholmssjukhus.org Axelledsluxation Patientinformation Till dig som ska opereras för axelledsluxation Innehåll Axelleden 3 Operation 4-5 Smärtlindring

Läs mer

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet.

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 11 övningar som gör dig mindre stel Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 1 1. Steg framåt och korsa» Sätt ner vänster fot snett framför den högra.» Håll

Läs mer

Enkla att positionera och applicera. Lyftselar

Enkla att positionera och applicera. Lyftselar Enkla att positionera och applicera Lyftselar Lyftselar Invacares lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. Lyftselarna är utvecklade

Läs mer

Function Kiropraktik & Rehab

Function Kiropraktik & Rehab 1. Stående armrörelser Stå vanligt med fötterna en höftbredd isär Känn hur en ballong drar dig uppåt Magen blir då automatiskt något indragen Lyft båda armarna ovanför huvudet Känn hur magen dras in ännu

Läs mer

RULLSTOLSDYNOR aktuellt sortiment 2010

RULLSTOLSDYNOR aktuellt sortiment 2010 Rullstolsdynor för kort tids användning Dynan är uppbuggd av en kallskumskärna, har plan sittyta med en ingjutning av trögelastiskt skum under sittbenen och svanskotan. Dynan levereras med luftgenomsläppligt

Läs mer

Upp till sittande på sängkanten

Upp till sittande på sängkanten Upp till sittande på sängkanten I denna vägledning kan du se exempel på, hur du kan hjälpa en person med att komma upp till sittande på sängkanten. Genom att använda Spiledug kan personen medverka i förflyttningen,

Läs mer

BACK PAIN & DISCOMFORT

BACK PAIN & DISCOMFORT LIFE TM BRUKSANVISNING TRIPLE ACTION RELAXES RELEASES RELIEVES BACK PAIN & DISCOMFORT INNEHÅLL VAD FINNS I LÅDAN OM GRAVITY HUR DU ANVÄNDER GRAVITY HUR DU PLACERAR STÖDPLATTAN HUR DU PLACERAR NACKKUDDEN

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA Jag har valt 15 km och mitt mål är att prestera en bra tid. Jag hoppas få hjälp med att lägga upp en träning som förbättrar tekniken och

Läs mer

Invacare. Antidecubitus StairWay

Invacare. Antidecubitus StairWay VÄGLEDNING - att välja madrass Förebyggande hos brukare med hög risk att utveckla trycksår. Brukare med trycksår kategori 3-4 eller massiva sår kategori 2. Brukare med ständigt återkommande trycksår. HÖG

Läs mer

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund Cirkelträning Utfallssteg Tag ett steg framåt med främre knät i 90 graders vinkel, stanna strax ovanför marken med det bakre knät. Tag därefter ett nytt steg med andra benet. Det främre benets knä ska

Läs mer

Träningsbok. Sommar Tillhör:

Träningsbok. Sommar Tillhör: Träningsbok Sommar 2013 Tillhör: Mina mål Vecka 28 Lätt löpning, 30 min eller minuter Upphopp, 3 x 10 st eller x st Armhävningar, 3 x 10 st eller x st Situp s, 3 x 20 st eller x st Utfallsteg, 2 x 10 st

Läs mer

WendyLett. Originalet Med kommunikativ och självinstruerande design

WendyLett. Originalet Med kommunikativ och självinstruerande design WendyLett Originalet Med kommunikativ och självinstruerande design Sköna och funktionella glidlakan och draglakan för enkla förflyttningar. Alltför ofta arbetar vårdpersonal ännu idag med tunga metoder

Läs mer

Här följer fyra övningar som värmer upp axlarna, skuldrorna och ryggen.

Här följer fyra övningar som värmer upp axlarna, skuldrorna och ryggen. Uppvärmning Innan träning påbörjas bör någon form av uppvärmning ske. Det finns många sätt att värma upp. Att gå en snabb promenad eller att småjogga är två vanliga sätt. Det bästa är att göra ett genomtänkt

Läs mer

Längre bak i stol. Brehms Spilerdug ApS Tlf.:

Längre bak i stol. Brehms Spilerdug ApS Tlf.: Längre bak i stol I denna vägledning visar vi exempel på hur man kan hjälpa en person som har glidit fram på sitsen att flytta sig tillbaks bakåt i stolen. Genom att vara nyfiken på orsaken till att personen

Läs mer

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy Stretcha nacke Stretcha nacke Övning 1 Stå upprätt som på bilden och rulla med huvudet från den ena sidan till den andra och känn hur du stretchar ut nacken. Stretcha armar Stretcha underarmarna Sätt dig

Läs mer

Förnyad och förändrad. Till det bättre så klart.

Förnyad och förändrad. Till det bättre så klart. Förnyad och förändrad. Till det bättre så klart. Utvecklad i 19 år för att ge stabilitet, trygghet och balans på rätt sätt. Monteras enkelt på olika sittsystem och rullstolar. Väskorna är portabla och

Läs mer

Flexövningar. Upprepa varje övning 10 gånger. Kör igenom hela passet två gånger.

Flexövningar. Upprepa varje övning 10 gånger. Kör igenom hela passet två gånger. Flexövningar 6 effektiva övningar med fokus på core Hela kroppen sitter ihop i långa muskelkedjor. Genom att tänja ut dem i de här flexflödena kan du som gymmare och löpare vidareutvecklas. Upprepa varje

Läs mer

Du kan göra alla asanas i den ordning jag har här, eller välj ut några du vill göra, beroende på hur mycket tid du har och hur din kropp känns.

Du kan göra alla asanas i den ordning jag har här, eller välj ut några du vill göra, beroende på hur mycket tid du har och hur din kropp känns. Yoga hemma Att göra asanas regelbundet hemma är ett bra sätt att få ut mer av yogan. För att du lättare ska komma igång har jag skrivit ner en sekvens med asanas jag brukar göra på mina klasser och som

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband.

Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband. Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband. Enkelt att ta med på semestern! Övningarna framtagna av: Karin Jönsson, leg. Kiropraktor och Emilie Svedberg, lic Personlig

Läs mer