SEB:s årsstämma 2019 Anförande av styrelseordförande Marcus Wallenberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SEB:s årsstämma 2019 Anförande av styrelseordförande Marcus Wallenberg"

Transkript

1 1 SEB:s årsstämma 2019 Anförande av styrelseordförande Marcus Wallenberg Kära aktieägare, SEB lever i symbios med våra kunder och de samhällen där vi verkar. Vi är en spegel av våra kunders framgång, men också många gånger en förutsättning för den. Vårt mål är att skapa långsiktighet och långsiktigt värde för våra kunder. Det är så vi genererar uthållig och konkurrenskraftig avkastning till er, våra aktieägare, som investerar ert kapital i SEB. När jag ser tillbaka på 2018 kan jag konstatera att det blev ett år som har präglats av hög förändringstakt och av ett antal skeenden som kommer att få effekter under lång tid framöver. Jag tänker framför allt på tre saker: En ökad osäkerhet i vår omvärld inte minst kopplat till diskussionerna om frihandel, hög volatilitet på de finansiella marknaderna och fortsatt expansiv penningpolitik. Politisk oro i olika former. Den utdragna politiska diskussionen här hemma i Sverige runt regeringsfrågan i höstas, Brexit som ju är högaktuell i dessa dagar och den politiska rörelsen runt om i världen som pekar mot ökad populism, protektionism och tyvärr även slutenhet. Samt ständigt förändrade regelverk i finansbranschen som leder till tvära kast snarare än långsiktighet och likvärdiga konkurrensvillkor, vilket i sin tur påverkar våra förutsättningar att långsiktigt planera bankens verksamhet. Dessa omvärldshändelser har givetvis präglat styrelsearbetet, som har varit intensivt under det år som har gått. De här skeendena är spelplanen där vi verkar. På den spelplanen har SEB under året gjort ett stort arbete för att peka ut bankens väg framåt. Tillsammans med vår verkställande direktör Johan Torgeby och bankens medarbetare har styrelsen gått igenom och uppdaterat SEB:s vision 2025, som bas för en ny treårig affärsplan.

2 2 I det omvärldsarbete som ligger till grund för vår vision ser vi två huvudsakliga samhällsförändringar som påverkar bankens arbete framöver: hållbarhet och digitalisering. Inom båda dessa områden ser vi stora möjligheter att bidra och möta våra kunders förväntningar. Låt mig börja med hållbarhet. Eller kanske snarare hållbar utveckling för i ordet utveckling ligger också nytänkande och innovation. Jag är övertygad om att de här stora utmaningarna som världen står inför, som till exempel fattigdomsbekämpning, klimatförändringar och föroreningar både på land och i våra hav, inte kan lösas utan entreprenörskap, företagande och handel. Näringslivet måste vara drivkraft i den hållbara utvecklingen för att vi ska nå framgång i detta arbete. I det här kan SEB spela en avgörande roll. Våra kunder, oavsett om de är stora företag eller privatpersoner, efterfrågar och kommer att efterfråga hållbara finansiella lösningar och tjänster. En viktig del i att stödja hållbar utveckling handlar om att bygga välstånd och öka den ekonomiska tillväxten i världen på ett ansvarsfullt sätt. Här har vi en nyckelroll i att finansiera de investeringar i långsiktigt hållbar infrastruktur, förnyelsebar energi och ny teknik som krävs för att nå ett samhälle med till exempel lägre koldioxidutsläpp. Det är ingen underdrift att påstå att Europa står inför en stor transformation. Att gå från fossilt till förnybart, med en fordonsflotta som elektrifieras och klimatsmarta produkter och tjänster som efterfrågas i allt snabbare takt. SEB har varit en pionjär inom det här området, och har idag en stark position inte minst inom gröna obligationer, där vi varit ledande och har en ledande ställning globalt. Och vi ska fortsätta ta ledningen. Utveckla nya gröna finansiella produkter, leverera rådgivning i världsklass till våra kunder och vara våra kunders bästa stöd och partner i den omställning som de och hela samhället står inför. Därför är hållbar utveckling också en bärande del i bankens nya strategi och affärsplan. Den andra stora samhällsförändringen som påverkar oss och som innebär stora möjligheter är digitaliseringen.

3 3 Det digitala fungerar som bäst när det kombineras med det mänskliga. Det personliga mötet, medarbetare som möter kunder och ger professionell och proaktiv rådgivning, kommer fortsatt att vara en central och viktig del av vårt serviceutbud. Det är här som det digitala kommer in. Ökningen av data, artificiell intelligens, tillgången till molntjänster och nya algoritmer för maskininlärning gör att vi kan interagera med våra kunder på nya sätt. När våra digitala förmågor ökar får våra medarbetare mer tid att hjälpa kunderna. Ge kvalificerad rådgivning, vara närvarande och ge personlig service. Med hjälp av ny teknik kan våra system lära sig vad den enskilda kunden behöver. Så att vi kan förbättra allt från våra administrativa funktioner till kundupplevelse, produktdistribution, marknadsföring, kontroll och riskhantering. Det talas ibland om att vi är i början av den fjärde industriella revolutionen. Digitaliseringen och automatiseringen transformerar bransch efter bransch, inte minst finansbranschen. Och för vår del handlar det om att utveckla mer avancerade digitala lösningar så att vi kan ge ännu bättre service till våra kunder, men också om att möta de ökande regulatoriska kraven. Några av er har säkert hört mig säga de här orden förut, men det passar särskilt bra i det här sammanhanget. Nämligen min familjs motto: Att gå från det gamla till det nya är den enda tradition som är värd att bevara. Vi adderar det nya till det gamla, för att bli en ännu bättre bank. Hållbarhet och digitalisering. Dessa två samhällstrender betyder mycket för bankens uppdaterade vision mot 2025, och för bankens nya affärsplan de närmsta tre åren. Vi ska vara mer snabbfotade och ta tillvara på möjligheterna i en föränderlig värld, samtidigt som vi aldrig ska tappa fokus på att vara långsiktiga, lönsamma, stabila och finansiellt starka. Vårt långsiktiga perspektiv är att: fokusera på den goda kundupplevelsen, säkerställa den fortsatta finansiella motståndskraften, och fortsätta växa tillsammans med våra kunder.

4 4 Med den nya affärsplanen tar SEB nu nästa steg för att genomföra vår vision nämligen att ge service i världsklass. Vårt mål har varit att framtidssäkra SEB:s affär och fortsatta utveckling för våra kunder. Låt mig nu gå över till att tala om hur styrelsen har arbetat under året som gått. Till att börja med kan vi konstatera att SEB idag står finansiellt starkt och kan stödja sina kunder. Styrelsens arbete följer en av styrelsen fastställd arbetsordning som reglerar vår roll och arbetsformer liksom särskilda instruktioner för styrelsens kommittéer, som är Risk- och Kapitalkommittén, Revisions- och Regelefterlevnadskommittén och Ersättningskommittén. Vi har haft 17 styrelsemöten och kommittéerna som bereder vissa frågor för beslut i styrelsen har träffats vid sammanlagt ytterligare 31 tillfällen. En sådan fråga som har beretts i Ersättningskommittén är att styrelsen har ansvaret för att föreslå stämman riktlinjer vad gäller ersättning till den verkställande ledningen liksom långfristiga incitamentsprogram. Och som ni har sett i stämmohandlingarna överensstämmer förslaget med de riktlinjer som stämman fattade beslut om för ett år sedan. Vår utgångspunkt är att ersättningen ska vara konkurrenskraftig på de marknader och inom de segment där SEB verkar. Från styrelsens sida betonar vi långsiktighet, eget aktieägande och tydliga prestationer som utvärderas utifrån finansiella och icke-finansiella mål. Ett långsiktigt engagemang och eget ägande i SEB bland medarbetarna skapar hållbara värden både för kunderna och för aktieägarna. I snart tjugo år har vi därför som en del av den totala ersättningen erbjudit verkställande ledningen, ledande befattningshavare och nyckelpersoner möjlighet att delta i den här typen av långfristiga aktierelaterade program som stämman senare ska fatta beslut om. De senaste tio åren har detta också gällt samtliga medarbetare i banken. Programmen utvärderas kontinuerligt och förslaget som bolagstämman nu har att ta ställning till följer samma struktur som förra årets program. Därmed föreslår vi stämman även i år: ett vinstandelsprogram, SEB Resultatandel, för alla medarbetare med undantag för bankens ledning.

5 5 SEB Aktieprogram 2019 för verkställande ledningen, vissa andra ledande befattningshavare och nyckelpersoner, sammanlagt som mest befattningshavare, och med samma utformning som tidigare år. Vi föreslår också stämman ta beslut om: SEB Villkorade Aktieprogram 2019 för totalt cirka utvalda anställda på nivån under ledande befattningshavare. Tillsammans motsvarar det förväntade utfallet av de tre programmen 0,4 procent av det totala antalet aktier i banken. - Som jag sa i min inledning ska vi idag också fatta en rad viktiga beslut. Bland annat om det gånga årets räkenskaper, utdelning, och val av styrelseledamöter. Precis som förra året ska vi även behandla frågan om mandat för styrelsen att besluta om utgivning av efterställda konvertibler. Det görs för att på ett kapitaleffektivt sätt kapitalisera banken enligt gällande regelverk. Låt mig också kommentera styrelsens förslag till utdelning. I enlighet med våra finansiella mål, som är desamma som föregående år, anser vi från styrelsens sida att förslaget till utdelning: en höjning med 25 öre till 6 kronor, samt en extraordinär utdelning om 50 öre är väl avvägt med hänsyn taget till de krav som verksamhetens art, omfattning och risker ställer på storleken av det egna kapitalet liksom på bankens konsolideringsbehov, likviditet och ställning i övrigt. Den extraordinära utdelningen ska ses i ljuset av SEB:s starka finansiella ställning med en solid buffert i relation till kapitalkraven. Den är också ett resultat av bankens engångsintäkter från försäljningen av SEB Pension i Danmark samt kreditupplysningsföretaget UC. Förslaget är i linje med styrelsens ambition om långsiktig utdelningstillväxt. Avslutningsvis Som ordförande kan jag konstatera att styrelsearbetet i SEB fungerar väl. Det är krävande och intensivt. Frågeställningarna som behandlas är många och kräver gedigen erfarenhet inom flertalet områden.

6 6 Därför vill jag härmed tacka mina kollegor i styrelsen för deras stora engagemang och arbete för SEB. Jag vill också på hela styrelsens vägnar rikta ett varmt tack till bankens verkställande direktör Johan Torgeby, till bankens ledning och till samtliga medarbetare för ett gott samarbetsklimat och ett fint arbete under året som gått. Tack!

Som brukligt skulle jag vilja ge er en kort sammanfattning över styrelsens arbete Vårt mål är att skapa långsiktigt värde för våra kunder.

Som brukligt skulle jag vilja ge er en kort sammanfattning över styrelsens arbete Vårt mål är att skapa långsiktigt värde för våra kunder. 2018-03-26 MW Årsstämma 2018 Anförande om styrelsens arbete Som brukligt skulle jag vilja ge er en kort sammanfattning över styrelsens arbete 2017. Vårt mål är att skapa långsiktigt värde för våra kunder.

Läs mer

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete 2017-03-28 MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete Som brukligt skulle jag vilja ge er en kort resumé över styrelsens arbete 2016. Det gånga året har beskrivits som något av de oväntade

Läs mer

Vår ersättningsstruktur speglar därmed den kultur som SEB präglas av

Vår ersättningsstruktur speglar därmed den kultur som SEB präglas av Tack herr ordförande! Aktieägare och stämmodeltagare, inom SEB har vi sedan länge en tydlig ersättningsfilosofi som utgår från att det som långsiktigt är bäst för bankens kunder också är långsiktigt bäst

Läs mer

Årsstämma 2019 Johan Torgeby, Verkställande direktör

Årsstämma 2019 Johan Torgeby, Verkställande direktör Årsstämma 2019 Johan Torgeby, Verkställande direktör dec/1 7 mar/1 8 jun/18 sep/1 8 dec/1 8 dec/17 mar/18 jun/18 sep/18 dec/18 Utvecklingen på finansmarknaderna Aktier Räntor OMX Stockholm alla aktier

Läs mer

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt.

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt. 2011-03-24 MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete Ärade stämmodeltagare, SEB har en aktiv styrelse. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt. Under

Läs mer

Förslagets beredning SEB Resultatandel 2016 (18 a) SEB Aktieprogram 2016 (18 b)

Förslagets beredning SEB Resultatandel 2016 (18 a) SEB Aktieprogram 2016 (18 b) Punkt 18 a) b) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 22 mars 2016 angående långfristiga aktieprogram för 2016 Bakgrund SEB vill attrahera och behålla

Läs mer

Punkt 18 a) b) För att ytterligare förenkla programstrukturen föreslås inget nytt aktiematchningsprogram.

Punkt 18 a) b) För att ytterligare förenkla programstrukturen föreslås inget nytt aktiematchningsprogram. Punkt 18 a) b) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 25 mars 2015 angående långfristiga aktieprogram för 2015 Bakgrund SEB vill vara en attraktiv

Läs mer

Hej och än en gång välkomna hit.

Hej och än en gång välkomna hit. Anförande av verkställande direktör Swedbanks årsstämma 30 mars 2017 Birgitte Bonnesen Hej och än en gång välkomna hit. Jag skulle vilja börja med att gå tillbaka till början 2016, då jag tillfrågades

Läs mer

Allmänt. 1. ledamöterna av den verkställande ledningen 2. risktagare, 3. medarbetare med ansvar för kontrollfunktioner, och

Allmänt. 1. ledamöterna av den verkställande ledningen 2. risktagare, 3. medarbetare med ansvar för kontrollfunktioner, och Uppföljning och utvärdering av program för aktiebaserad ersättning, tillämpningen av riktlinjer för ersättning samt gällande ersättningsstruktur och ersättningsnivåer i banken. Allmänt Styrelsen i SEB

Läs mer

Punkt 17 a) b) Bakgrund

Punkt 17 a) b) Bakgrund Punkt 17 a) b) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 28 mars 2017 angående långfristiga aktieprogram för 2017 Bakgrund SEB vill attrahera och behålla

Läs mer

Punkt 17 a) c) Bakgrund

Punkt 17 a) c) Bakgrund Punkt 17 a) c) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 26 mars 2018 angående långfristiga aktieprogram för 2018 Bakgrund SEB vill attrahera och behålla

Läs mer

Rapport om ersättningar

Rapport om ersättningar Bolagsstyrning Rapport om ersättningar SEB:s ersättningssystem har som mål att attrahera och behålla engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till Bankens långsiktiga framgång. en ska uppmuntra

Läs mer

Annika Falkengrens stämmotal vid Årsstämman 2016

Annika Falkengrens stämmotal vid Årsstämman 2016 Annika Falkengrens stämmotal vid Årsstämman 2016 Som alltid är det glädjande att se så många av bankens aktieägare här på Konserthuset som vi på SEB länge varit huvudsponsor av. Bild 1 Vi har något som

Läs mer

Punkt 19 a) c) Bakgrund

Punkt 19 a) c) Bakgrund Punkt 19 a) c) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 29 mars 2012 angående långfristiga aktieprogram för 2012 Bakgrund SEB:s ersättningsstrategi

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om:

Styrelsens förslag till beslut om: Styrelsens förslag till beslut om: a. Inrättande av ett prestationsbaserat aktiesparprogram, b. Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier inom ramen för Nobinas aktiesparprogram,

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048.

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Sveriges Byggindustrier Box 5054 102 42 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om:

Styrelsens förslag till beslut om: Styrelsens förslag till beslut om: a. Inrättande av ett prestationsbaserat aktiesparprogram, b. Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier inom ramen för Nobinas aktiesparprogram,

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram 2015 (LTIP 2015)

Styrelsens förslag till beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram 2015 (LTIP 2015) Styrelsens förslag till beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram 2015 (LTIP 2015) Bakgrund och sammanfattning Löner och andra anställningsvillkor i Scandi Standard AB (publ) ("Bolaget") och Bolagets

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vidstämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en

Läs mer

Styrelsens förslag till prestationsbaserat aktieprogram för ledande befattningshavare och nyckelpersoner (punkt 17)

Styrelsens förslag till prestationsbaserat aktieprogram för ledande befattningshavare och nyckelpersoner (punkt 17) Styrelsens förslag till prestationsbaserat aktieprogram för ledande befattningshavare och nyckelpersoner (punkt 17) Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att godkänna ett nytt prestationsbaserat aktieprogram

Läs mer

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene.

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. Dagordning Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl 17.00 i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. Valberedningens förslag:

Läs mer

Punkt 18 a) c) Inför årsstämman 2014 har en fördjupad utvärdering genomförts. Utvärderingen har bland annat visat att:

Punkt 18 a) c) Inför årsstämman 2014 har en fördjupad utvärdering genomförts. Utvärderingen har bland annat visat att: Punkt 18 a) c) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 25 mars 2014 angående långfristiga aktieprogram för 2014 Bakgrund SEB har som mål att attrahera

Läs mer

Bilaga 3. Styrelsen föreslår att följande villkor ska gälla för vinstutdelningen: - 5 kronor skall utdelas per aktie,

Bilaga 3. Styrelsen föreslår att följande villkor ska gälla för vinstutdelningen: - 5 kronor skall utdelas per aktie, Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 STYRELSENS FÖR BJÖRN BORG AB ( BOLAGET ) FÖRSLAG TILL VINSTDISPOSITION SAMT MOTIVERAT YTTRANDE I ENLIGHET MED 18 KAP 4 AKTIEBOLAGSLAGEN (PUNKT 9 B PÅ DAGORDNINGEN) Styrelsens

Läs mer

Årsstämma vid Investor AB den 21 mars 2006

Årsstämma vid Investor AB den 21 mars 2006 Styrelsens ordförande Jacob Wallenbergs och Anders Rydins redogörelse för principer för ersättning och andra anställningsvillkor för bolagsledningen samt om långsiktigt incitamentsprogram för bolagsledningen

Läs mer

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget:

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget: Punkt 8(c) s i, org. nr. 556313-4583, fullständiga förslag till beslut om utdelning för år 2010, inklusive motiverat yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen (2005:551) föreslår att utdelning för 2010

Läs mer

Punkt 18 a) b) Bakgrund

Punkt 18 a) b) Bakgrund Punkt 18 a) b) Styrelsens för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) förslag till beslut vid årsstämman den 24 mars 2011 angående långfristiga aktiebaserade program för 2011 Bakgrund SEB strävar efter

Läs mer

Styrelsens för Oscar Properties Holding AB (publ) ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna i den föreslagna dagordningen till

Styrelsens för Oscar Properties Holding AB (publ) ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna i den föreslagna dagordningen till s för ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna 12 15 i den föreslagna dagordningen till årsstämma onsdagen den 18 april 2018 Förslag under punkten 12: Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen

Läs mer

Beslut om prestationsrelaterat aktieincitamentsprogram ( Prestationsrelaterat Aktieprogram 2011 ) (punkt 15)

Beslut om prestationsrelaterat aktieincitamentsprogram ( Prestationsrelaterat Aktieprogram 2011 ) (punkt 15) 1 Beslut om prestationsrelaterat aktieincitamentsprogram ( Prestationsrelaterat Aktieprogram 2011 ) (punkt 15) Styrelsen föreslår följande beslut. Beslöts att inrätta ett prestationsrelaterat aktieincitamentsprogram

Läs mer

Styrelsens för Oscar Properties Holding AB ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna i den föreslagna dagordningen till årsstämma

Styrelsens för Oscar Properties Holding AB ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna i den föreslagna dagordningen till årsstämma s för ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna 12 15 i den föreslagna dagordningen till årsstämma fredagen den 28 april 2017 Förslag under punkten 12: Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen

Läs mer

Årsstämma i Saab AB (publ) den 7 april 2011

Årsstämma i Saab AB (publ) den 7 april 2011 Årsstämma i Saab AB (publ) den 7 april 2011 Beslut om styrelsens förslag till långsiktiga incitamentsprogram 2011 Dagordningen punkt 15 Fullständigt förslag Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SJ AB 2013 Härmed kallas till årsstämma i SJ AB, 556196-1599.

Läs mer

Bilaga 2 Styrelsens i Hoist Finance AB (publ), org. nr. 556012-8489, fullständiga förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare Med ledande befattningshavare förstås i detta sammanhang

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640).

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Kallelse till årsstämma i PostNord AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Tid: Onsdagen den 23 april 2014, kl. 11.00 Plats: PostNords huvudkontor, Terminalvägen

Läs mer

Tid: fredagen den 27 april 2018, kl Plats: World Trade Center Stockholm, Klarabergsviadukten 70, lokal: Hong Kong

Tid: fredagen den 27 april 2018, kl Plats: World Trade Center Stockholm, Klarabergsviadukten 70, lokal: Hong Kong Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling

Läs mer

Förslag till dagordning vid årsstämma med aktieägarna i Com Hem Holding AB (publ) den 21 mars 2018 kl. 16.00 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr SKL Företag AB 118 82 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SOS ALARM

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL)

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) TISDAGEN DEN 27 MAJ 2014 1. Bolagsstämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Val av en eller

Läs mer

STYRELSENS FÖR CLOETTA AB (PUBL) FÖRSLAG TILL LÅNGSIKTIGT AKTIEBASERAT INCITA- MENTSPROGRAM (LTI 2018)

STYRELSENS FÖR CLOETTA AB (PUBL) FÖRSLAG TILL LÅNGSIKTIGT AKTIEBASERAT INCITA- MENTSPROGRAM (LTI 2018) Bilaga p.20 STYRELSENS FÖR CLOETTA AB (PUBL) FÖRSLAG TILL LÅNGSIKTIGT AKTIEBASERAT INCITA- MENTSPROGRAM (LTI 2018) Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om ett långsiktigt aktiebaserat incitamentsprogram

Läs mer

Reviderad. Informationsdag för nya kodbolag. Stockholm 2008-10-24 2008-10-24 1

Reviderad. Informationsdag för nya kodbolag. Stockholm 2008-10-24 2008-10-24 1 Reviderad Svensk kod för bolagsstyrning Avsnitt 6-9. Styrelseordförandes uppgifter, styrelseutvärdering m m Informationsdag för nya kodbolag Stockholm 2008-10-24 2008-10-24 1 6. Styrelseordförande Styrelsens

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Förväntan på verksamheter vi investerar i

Förväntan på verksamheter vi investerar i Förväntan på verksamheter vi investerar i Första AP-fonden är en ansvarsfull investerare och aktiv ägare. För att underlätta för våra intressenter samman fattar vi i detta dokument det vi menar med hållbarhet

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ) Härmed kallas till

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ).

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ). Kallelse till årsstämma i PostNord AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Tid: Torsdagen den 23 april 2015, kl. 11.00 Plats: PostNords huvudkontor, Terminalvägen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019

Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019 Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA 2 Det är upp till oss Anta utmaningarna, låt våra kunder stå i centrum i allt vi gör. Låt oss ta till oss kraften i entreprenörskap och lagarbete för att ta vara på varje

Läs mer

Årsstämma i Saab AB (publ) den 19 april 2012

Årsstämma i Saab AB (publ) den 19 april 2012 1 (6) Årsstämma i Saab AB (publ) den 19 april 2012 Styrelsens förslag till beslut om långsiktiga incitamentsprogram 2012 Dagordningen punkt 13 Fullständigt förslag Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015 Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling

Läs mer

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl 17.00 Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman Valberedningens förslag: Sture Öster

Läs mer

Gunnebo AB:s årsstämma den 12 April 2018 Styrelsens förslag till beslut avseende riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 14 i förslaget till dagordning) Dessa riktlinjer avser ersättning

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ).

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ). Kallelse till årsstämma i PostNord AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl. 14.00 Plats: PostNords huvudkontor, Terminalvägen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag 2017

Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag 2017 Härmed

Läs mer

VD:s anförande vid årsstämman 2015

VD:s anförande vid årsstämman 2015 VD:s anförande vid årsstämman 2015 Även jag vill hälsa er varmt välkomna till vår årsstämma här i Konserthuset. 2014 var ett bra år för bankens kunder och för er bankens ägare. De senaste decennierna har

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I TRENTION AB (PUBL)

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I TRENTION AB (PUBL) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I TRENTION AB (PUBL) Aktieägarna i Trention AB (publ), org. nr 556274-8623, (nedan Bolaget ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 29 april 2019 kl. 11.30 i Bolagets nya kontorslokaler

Läs mer

Inkludering och mångfald

Inkludering och mångfald 2017 Inkludering och mångfald Ställningstagande Ställningstagande för SEB-koncernen, antagen av styrelsen för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), december 2017. 1 Innehåll Vår VD och koncernchef har

Läs mer

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2013

A. Införande av prestationsbaserat Aktiesparprogram 2013 Styrelsens för Sweco AB förslag till beslut om: A. Införande av prestationsbaserat aktiesparprogram 2013 B. Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier inom ramen för

Läs mer

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen)

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Styrelsen föreslår årsstämman en ökad utdelning till 8,00 kr per aktie (7,00). Som avstämningsdag för utdelning föreslås tisdagen

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Swedavia AB 2015 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Landshypotek Ekonomisk Förenings ägardirektiv för Landshypotek Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2018

Landshypotek Ekonomisk Förenings ägardirektiv för Landshypotek Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2018 s ägardirektiv för Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: 12 december 2018 Fastställd av: Styrelsen i s ägardirektiv för Bank Innehållsförteckning 1 Syfte... 2 2 ens medlemmar... 2 2.1 Ägare... 2 3 Hållbarhet...

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Metria AB 2016 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2010

Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2010 LTV 2010 i korthet Detta dokument innehåller information om styrelsens för Telefonaktiebolaget LM Ericsson förslag till årsstämman den 13 april 2010 om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan

Läs mer

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Bokslutskommuniké 2015-06-01 2016-05-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB 2017

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Swedavia AB 2017 Härmed kallas till årsstämma i Swedavia

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om:

Styrelsens förslag till beslut om: Styrelsens förslag till beslut om: a. Införande av ett prestationsbaserat Aktiesparprogram b. Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier inom ramen för Aktiesparprogrammet c. Överlåtelse

Läs mer

Stockholm den 14 april 1999

Stockholm den 14 april 1999 Stockholm den 14 april 1999 Investors mål är fortsatt att totalavkastningen till aktieägarna, d v s summan av kursutveckling och återinvesterade utdelningar, ska överstiga börsgenomsnittet med 3 procentenheter

Läs mer

Vision och strategi 2025

Vision och strategi 2025 Vision och strategi 2025 Förord Den globala teknikutvecklingen karakteriseras av högt tempo, stora möjligheter och stora utmaningar. Vi står mitt i den fjärde industriella revolutionen som innefattar till

Läs mer

Policy för Miljö och hållbarhet

Policy för Miljö och hållbarhet Policy för Miljö och hållbarhet Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2017-04-25 116 Datum för fastställelse 2017-04-25 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ) Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i Akademiska Hus AB, org. nr. 556459-9156 Tid: 28 april 2017, kl. 11.00 Plats: Akademiska Hus, Drottning Kristinas väg 25,

Läs mer

Kvartalsrapport januari mars 2016

Kvartalsrapport januari mars 2016 Stockholm 2016-05-10 Kvartalsrapport januari mars 2016 1 jan 31 mars 2016 Nettoomsättningen ökade till 5,9 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 1,1 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för perioden

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012 Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den av styrelsen föreslagna dagordningen.

Läs mer

Aktieägare Den som på dagen för bolagsstämman är införd som aktieägare i aktieboken har rätt att delta i bolagsstämman.

Aktieägare Den som på dagen för bolagsstämman är införd som aktieägare i aktieboken har rätt att delta i bolagsstämman. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Svensk Turism AB Box 3546 103 69 Stockholm Kallelse till årsstämma i

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

Tid: Onsdagen den 27 april 2016, kl Plats: Näringsdepartementets lokaler, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm

Tid: Onsdagen den 27 april 2016, kl Plats: Näringsdepartementets lokaler, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Sveriges Byggindustrier Box 5054 102 42 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2017 i Green Cargo AB

Kallelse till årsstämma 2017 i Green Cargo AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma 2017 i Green Cargo AB Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ).

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ). Kallelse till årsstämma i PostNord AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Tid: Torsdagen den 28 april 2016, kl. 09.00 Plats: PostNords huvudkontor, Terminalvägen

Läs mer

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen)

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Styrelsen föreslår årsstämman en utdelning 6,00 kr per aktie (6,00) samt en extra utdelning om 1,00 kr per aktie (1,00). Som

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Metria AB 2015 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM PRESTATIONSBASERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2016)

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM PRESTATIONSBASERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2016) 1(5) STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM PRESTATIONSBASERAT INCITAMENTSPROGRAM (LTI 2016) Styrelsen anser att ett incitamentsprogram som knyts till bolagets resultat och på samma gång dess värdeutveckling

Läs mer

Herr ordförande, ärade styrelseledamöter, kära aktieägare, kollegor och Handelsbankenvänner.

Herr ordförande, ärade styrelseledamöter, kära aktieägare, kollegor och Handelsbankenvänner. VD Anders Bouvins tal vid bolagstämman den 27 mars 2019 Herr ordförande, ärade styrelseledamöter, kära aktieägare, kollegor och Handelsbankenvänner. För ett år sedan hade jag privilegiet att står här,

Läs mer

Härmed kallas till årstämma i SBAB Bank AB (publ), org. nr. 556253-7513.

Härmed kallas till årstämma i SBAB Bank AB (publ), org. nr. 556253-7513. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SBAB Bank AB (publ) 2015 Härmed kallas till

Läs mer

Koncernledningens pensionsvillkor ska vara marknadsmässiga och bör baseras på avgiftsbestämda pensionslösningar eller följa allmän pensionsplan.

Koncernledningens pensionsvillkor ska vara marknadsmässiga och bör baseras på avgiftsbestämda pensionslösningar eller följa allmän pensionsplan. Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare Styrelsen för Pricer AB (publ) föreslår att årsstämman beslutar att fastställa följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning Stockholm. Riksdagens centralkansli Stockholm

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning Stockholm. Riksdagens centralkansli Stockholm Sidan 1 av 5 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i AB Svenska Spel 2016 Härmed kallas

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ).

Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr ). LEGAL#9391162v1 Kallelse till årsstämma i PostNord AB (publ) Härmed kallas till årsstämma i PostNord AB (publ), (Org nr 556771-2640). Tid: Onsdagen den 24 april 2019, kl. 14.00 Plats: PostNords huvudkontor,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Metria AB

Kallelse till årsstämma i Metria AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Metria AB Härmed kallas till årsstämma i Metria

Läs mer

Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2018

Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2018 Punkt 18 a) Styrelsens för Elekta AB (publ) förslag till beslut om Prestationsbaserat Aktieprogram 2018 Prestationsbaserat Aktieprogram 2018 ( PSP 2018 ) inkluderar styrelsens förslag om beslut att implementera

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SJ AB 2015 Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

A. Införande av ett incitamentsprogram (Optionsprogram 2018)

A. Införande av ett incitamentsprogram (Optionsprogram 2018) Styrelsens i Cellink AB (publ) ( Cellink eller Bolaget ) förslag att årsstämman ska besluta om (A.) inrättande av ett incitamentsprogram (Optionsprogram 2018) riktat till vissa nyckelpersoner i Bolaget,

Läs mer

Våra affärsprinciper

Våra affärsprinciper Våra affärsprinciper Vår vision är att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Vi vill kunna kombinera stark och uthållig tillväxt tillsammans med god lönsamhet. Genom detta skapar vi värdetillväxt

Läs mer

Årsstämma i Saab AB den 8 april 2014

Årsstämma i Saab AB den 8 april 2014 Årsstämma i Saab AB den 8 april 2014 Dagordningen punkt 13 Styrelsens förslag till beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram 2014 och förvärv samt överlåtelse av egna aktier Bakgrund och skälen för

Läs mer

Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar

Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar Förslag till ett statligt stött inkubatorsystem & stimulans till affärsänglar 1. Utgångspunkter Tillväxtföretag behöver tillgång till både kompetens och kapital för att utvecklas. Därför krävs en väl fungerande

Läs mer

SERVICE I VÄRLDSKLASS

SERVICE I VÄRLDSKLASS STRATEGI SERVICE I VÄRLDSKLASS seb:s långsiktiga vision speglar en framtid där kundorientering och digitalisering ökar i betydelse. I denna miljö är bankens ambition att vara den klart ledande nordiska

Läs mer

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank Miljö- och Hållbarhetspolicy Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2016-04-19 110. Datum för fastställelse 2016-04-19 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag 2015

Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag 2015 KALLELSE Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag

Läs mer

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning 1 LTV 2009 I KORTHET Detta dokument innehåller information om styrelsens för Telefonaktiebolaget LM Ericsson förslag till årsstämman den 22 april 2009 om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda,

Läs mer