Juni betyder också Midsommar och Nationaldagen och vi har försökt att lista upp evenemang från alla delar av Schweiz.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Juni betyder också Midsommar och Nationaldagen och vi har försökt att lista upp evenemang från alla delar av Schweiz."

Transkript

1 Kulturinfo juni 2012 Hej! SCHWEDEN WOCHEN 2012 avlutas snart med en dansperformance i Bern och en resa till Volvos hemstad Göteborg. Årets utgåva av festivalen har haft många höjdpunkter - en av dem var design-eventet Svenskt.Ljus.&.Design som ägde rum för andra gången i Papiersaal i Zürich. Utöver mycket ny design, presenterade arkitekterna Alfredo Häberli och Ola Rune sina spännande arbeten. Vi vill tacka alla våra partner för de mångfaldiga och spännande program och alla besökare för att ha varit med, gett input och hjälpt till att det blev en fantastisk festival! Juni betyder också Midsommar och Nationaldagen och vi har försökt att lista upp evenemang från alla delar av Schweiz. Snart börjar dessutom sommarfestivaler och vi kommer att få besök av några av Sveriges toppartister inom rock- och popmusikens värld. (Nationaldagen, foto Ola Ericson/ Image Bank Sweden)

2 KONSERTER I Break Horses Kriens/ Luzern, 15/6, B-Sides Festival Maria Lidén och Fredrik Balck är I Break Horses och år 2011 släppte de debutskivan hearts, som de hade knåpat ihop i 36 månader. De blev omnämnda i The Guardian, tipsade om av NME-journalister och spelade av legendariske Steve Lamarq på BBC innan man började tala om dem även i Sverige och utomlands. Nu ska duon besöka Schweiz och presentera sin atmosfärisk musik - som påminner om filmmusik till en imaginär film - på den mycket trevliga B-Sides Festivalen som äger rum på Kriens Sonnenberg, lite utanför Luzern. För mer information: (I Break Horses, bild zvg) Refused Interlaken. 16/6, Greenfield Festival Hardcoreikonerna från Umeå är tillbaka! Dennis Lyxzéns band släppte tre skivor under 90-talet och blev legendariska för sina revolutionära texter och intensiva live-spelningar. Med den tredje och sista skivan "the shape of punk to come" satte de en ny standard inom hardcore-musiken och öppnade för andra musikaliska stilar som jazz och electronica. Refused satte Umeå på Hardcorens och Punkens världkarta och många unga artister följde i deras fotspår. Bandet upplöstes 1998 men i januari 2012 meddelades att Refused tillfälligt kommer att återförenas för ett begränsat antal spelningar under året. I Schweiz blir det en spelning i Interlaken. För mer information: och The Hives Interlaken, 17/6, Greenfield Festival Fagerstas vackraste, mest högljuda och underhållande söner är tillbaka! Howlin' Pelle Almqvist, Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Dr. Matt Destruction och Chris Dangerous har spelat in en ny skiva med namnet "Lex Hives" och den 17 juni kommer de att presentera den i Interlaken. Vår prognos är att hela bergvärlden kommer att bli begeistrad. Det blir en värdig soundtrack för Eiger, Mönch och Jungfrau och en vacker kuliss för de svart-vit klädda herrarna! För mer information:

3 och Petra och Carry Persson Lugano, 23/6, AnaCapri Under concert & dine -turnén kommer Petra och Carry Persson att framföra låter ur bl. a. Il Barbiere di Siviglia, Die Zauberflöte och Don Giovanni och mellan akterna serveras en 4-rätters meny. För mer information: och Jussi aus dem Wald med bl. a. Joachim Bäckström, Christer Bladin, Lennart Eng Beromünster, 24/6, Waldkathedrale Schlössliwald, Chorherrenstift m.m., från 10:30 (hela dagen) Waldkathedrale på Beromünster är ett unikt ställe för en konsert! Chorherrenstift St. Michael & Haus zum Dolder bjuder in till en underbar dag med olika programpunkter. Bjuden är bl. a. Joachim Bäckström (Operahuset Malmö), pristagaren av 2012-priset av Jussi-Björling-sällskapet och Christer Bladin som kommer att sjunga på Waldkathedrale im Schlössliwald och Stiftskirche St. Michael. Harald Henrysson, kurator vid Jussi Björling-muséet i Borlänge ska berätta på Schloss Hallwyl och länken mellan slottet och Hallwylska Muséet i Stockholm. Sveriges ambassadör Per Thöresson kommer att närvara. Se också månadens kulturtips. För mer information: (Jussi Björling, foto scanpix) Caligola St. Gallen, 29/6, Openair St. Gallen I januari var det världspremiär för kollektivet Caligola på den nordiska musikfestivalen "Sounds Nordic, Sounds Good!" i Zürich. Nu är skivan ute och projektet med Björn, Gustaf, CJ och Patrik från Mando Diao plus The Salazar Brothers har gått rakt igenom topplistorna med en förstaplacering i Tyskland. Tycker du om Björn och Gustafs röster? Tycker du om riktigt fet bas och beats? Tycker du om att dansa? Då rekommenderar vi den här spelningen! För mer information: /caligola/.

4 FILM Ruben Östlund s Play Basel, 2/6, Bildrausch Filmfest (kl. 16:30) Bildrausch är en ung filmfestival som hålls för andra gången. Festivalen försöker visa filmer som annars inte skulle visas i Schweiz - filmer som överraskar eller också kan irritera. Om Play skrev DN s Eva af Geijerstam bland annat: Oavbrutet spännande berör den frågor om trygghet och hot, om gruppdynamik och spelregler, om handfallna vuxna och rädda barn och den där nästan osynliga linjen då charmfull lek förvandlas till allvar både inom och utom gruppen. Regissören Ruben Östlund kommer att närvara under filmvisningen i Basel. För mer information: DANS Body of an absent Lady Han Bern, 6 + 7/6, Tojo/ Reitschule (kl. 20:30) (Schweden Wochen) Det svenska danskompaniet Con/Tex presenterar tillsammans med de schweiziska regissörerna Kathrin Yvonne-Bigler och Olivier Bachman en dansperformance som visas för första gången utanför Sverige. Var möter orden vår kropp; fantasin verkligheten och rörelsens intention betraktarens upplevelse? Muskler och andning tänjs och pressas, texter framförs både i tal och skrift, rummet fylls av tredimensionella bilder. Den japanska författaren Yukio Mishimas liv och litteratur präglades av existentiell dualism mellan det skrivna ordet och upplevelsen av kroppen. Ett möte mellan text, rörelse och visuell form med dansarna Ylva Henrikson och Kajsa Sandström. För mer information: och MIDSOMMAR Midsommarfest av Svenska Klubben Bern Neuenegg, 9/6, Scoutstugan Enligt svensk tradition firar Svenska Klubben Bern med majstångsresning, dans, lekar, sång och musik under ledning av Spelmanslaget. Festen börjar med att klä och resa majstången, så tar gärna med blommor och löv. Anmälan (senast fredagen den 1:e juni) till: Ingegerd Larsson, Tel eller styrelsen@svenska-klubben-bern.ch- Midsommarsupé i Zürich Zürich, 15/6, Widder Hotel, kl. 18:00 Kommitén Chaîne des Rôtisseurs Bailliage de Zurich-Ville tillsammans med Birgitta Arve konsuln i Zürich och Regula och Jan E. Brucker, Maître Hôtelier, bjuder in till en underbar kulinarisk kväll. Inbjudan går till medlemmar i föreningen Chaîne des Rôtisseurs och den nordiska gemenskapen. Kvällen börjar med en champagne-apéro med nordiska snittar på Münzplatz utanför hotellet kl. 18:00 och fortsätter i Widder-Saal kl. 18:45. Kostnaden för evenemangen är CHF 165. (CHF 140. för nya medlemmar) och måste betalas in på förhand. För mer information: Hanspeter Meier, Tel eller konsulatet i Zürich: Tel Midsommarfest av Svenska Kyrkan Lausanne-Genève Senarclens, 17/6, Salle Villageoise, kl. 11:00

5 För fjärde året i rad har Svenska Kyrkan sitt midsommarfirande söndagen innan midsommar i Senarclens i närheten av Cossonay. Som vanligt samlas vi vid 11-tiden, klär stången och njuter av en riktig svensk sill/ korvlunch. Kl. 14 blir de en friluftsgudstjänst där också kyrkokören medverkar, varefter dans och lekar kring stången vidtar. Till sist intas kaffe med gott kaffebröd. För mer information: Midsommarlunch av Skandinaviska Föreningen i Locarno Ascona, 23/6, Ristorante Arcadia, kl. 12:30 Skandinaviska Föreningen i Locarno firar Midsommar enligt tradition med ett smörgåsbord med olika sorters sill, gravad lax, Janssons Frestelse och annat smått och gott nubbe ej att förglömma. Anmälan senast 8 juni till kerstin@rehnstroem.com eller lena@letrag.ch. (Midsommar, foto Conny Fridh, Image Bank Sweden) NATIONALDAGSFIRANDE Nationaldagsfirande på konsulatet i Zürich Zürich, 6/6, Konsulatet, Stadelhoferstrasse 40, kl. 17:30 19:30 Svenska konsulatet i Zürich tillsammans med Svenska kyrkan Zürich-Basel bjuder till ett traditionellt nationaldagsfirande. Per Sjönell första sekreterare på Sveriges Ambassad i Bern - kommer att tala och det blir musik med elever från Svenska Skolföreningen. Anmälningar till: info@se-konsulat.ch eller tel

6 Nationaldagsfirande på Château d Aubonne Aubonne, 6/6, Château d Aubonne, kl. 18:30 Sveriges Konsulat i Genève och Lausanne, Svenska Kyrkan, Svenska Klubben, SWEA Genève och Svenska Skolan bjuder in till firandet av årets Nationaldag och Svenska Flaggans Dag på vackra Aubonneslottet. Det blir bl. a. tal, flaggceremoni och andaktsstund samt sång av Svenska Kyrkans kör The Birds och bidrag av barnkören. Firandet avslutas omkring kl. 20:30, men innan blir det också en dragning i lotteriet med fina priser. För mer information: consulat@swedgen.ch. ÖVRIGT Resa till Volvo s hemstad Göteborg Göteborg, 7 t.o.m. 10/6 (Schweden Wochen) Volvo Bern organiserar en resa till Göteborg där det blir inte bara en rundtur i staden utan också ett besök på Volvofabriken med provturer. För mer information: Astrid Lindgren zum 10. Todestag Hertenstein bei Weggis, 23. t.o.m. 24/6, Stella Matutina Bildungshaus Den 28:e januari 2002 dog Astrid Lindgren 92-årig. Stella Matutina Bildungshaus organiserar en 2 dagars kurs om en av de inflytelserikaste författarna under 1900-talet. Under ledning av referenten Angela Bausch- Hug, som sedan 1952 arbetar med texter av Astrid Lindgren, fokuserar kursen på Lindgrens texter och verk. För mer information: Tel eller 0. (Astrid Lindgren, foto Reuters)

7 och boka redan nu in följande: KONSERTER Mando Diao Schaffhausen, 9/8, Das Festival Efter flera unplugged spelningar bland annat en underbar konsert i Zermatt och en konsert med kollektivet Caligola, är det gamla Mando Diao tillbaka den här gången som rockband och med elgitarrer! För mer information: och (Mando Diao, foto zvg) Åsa Dornbusch Basel, 19/8, Botanischer Garten (Brüglingen), kl. 11:00 Åsa Dornbusch (alt) tillsammans med Riccardo Bovino (piano) skall framträda inom ramen för en Sonntagsmatiné i Kutschenmuseum Brüglingen/ botaniska trädgården. Under titeln Sommerfäden ska de framföra verk av bl. a. Leonard Bernstein, Richard Wagner, Alma Schindler Mahler och Erick Wolfgang Korngold. För mer information: AFAAAFFB107CA31C FILM 8:e Zürich Film Festival med Sverige som gästland Zürich, 20 t.o.m. 30 september (svensk opening party den 22/9 på Papiersaal, Sihlcity) Sverige kommer att bli gästvärdland under programserien Neue Welt Sicht. Det är första gången som Zürich Filmfestival bjuder ett nordeuropeiskt land. Sverige producerar mellan långfilmer per år bland de runt 15 dokumentärfilmer. Festivalen kommer att presentera ett urval av unga innovativa regissörer. Ett svenskt Opening Party med svensk apéro och live-musik hålls den 22 september. Mer information följer snart, men kolla in redan nu under:

8 ÖVRIGT Portfolio Tilman Jentzsch fotograf Tilman Jentzsch är ursprungligen från Tyskland men bodde under åtta år i Finland och fotograferar sedan 26 år tillbaka. I början arbetade han mest inom idrott, men sedan 2008 fokuserar han på konsert- och artistfotografi och har också grundat en egen affär. Tilman är sedan 2010 medlem i svenska bildbyrån Rockfoto, vilket innebär en specialisering på skandinaviska artister. Han representerar Rockfoto i Schweiz vilket betyder att han försöker att resa till så många spännande konsert som möjligt och få framför kameran de aktuella och framtidens stjärnor inom pop- och rockbranschen. För mer information om Tilman: och Rockfoto: Porträtt #2 Jag har träffat Friska Viljor flera gånger. De kan spela på stora scener, ändå är det nog bättre om man har en chans att se de på mindre scener som ISC i Bern eller Kiff i Aarau (var bilden har tagits). Friska Viljor kan underhålla sin publik väldig bra och kommunicera med de under hela showen. Som fotograf, när man står framför scenen, är man nog också direkt involverad, eftersom man är mellan bandet och publiken. Det gör lätt att man kan fa bra bilder av Friska Viljor, fast de agerar på ett naturligt sätt så om fotografen inte alls finns. Bilden återspeglar det ganska väl och är en av mina favoritbilder av Friska Viljor. MÅNADENS KULTURTIPS Månadens kulturtips kommer från Ulrich Suter som är bl. a. ansvarig för programmet under Seetaler Poesisommer på slottet Hallwyl.

9 Sverige och Schweiz ligger, så mycket är säkert, på samma blå planet, vilket kan vara en av anledningarna till att de två länderna så ofta förväxlas. På rätoromanska låter de båda landsnamnen särskilt lika: Svezia och Svizra. Jag visste inte att det här i Seetal, där jag bor - alltså i området runt Hallwilersjön och Baldeggersjön - finns så många svenska kontaktpunkter att uppleva. De hänför sig till en kärlekshistoria, som jag återkommer till. Till de saker som är så tydligt svenska, att de aldrig kunde vara Made in Switzerland, hör för mig den svenske dramatikern August Strindberg språk. Ett geni med hörn och kanter. Med en vass penna och sin skoningslösa stil satte Strindberg varje vänskap på prov. Älska mig för alltid eller jag kommer bita dig i halsen tills du dör krävde han på flera olika sätt - av sin Fru Siri. Han trodde ibland att det inte fanns någon som var honom vänligt sinnad ( jag har 4,5 miljoner fiender i Sverige ); därför betydde vänskap på sin höjd ett vapenstillestånd. Den som tycker om känslomässiga berg- och dalbanor kan frossa i Strindbergs verk. Hela Europa firar hans dödsdag för 100 år sedan, och även i Schweiz kommer Strindberg att uppmärksammas samband med Seetaler Poesisommer på slottet Hallwyl i juli. Strindberg levde ju under sin exil åtskilliga månader i Schweiz. Vid Genève-sjön föddes hans son Hans och i Othmarsingen i Aargau skrev han självbiografin Tjänstekvinnans son. I ett brev från juni 1886 rekommenderade Strindberg entusiastiskt Schweiz för filosofen Edvard Brandes: Ett Europeiskt land utan kung, utan kunglig teater, utan ordnar, akademia, posttidning och mänskliga giftormar, ett land mitt i Europa utan överklass. Det är inte illa! Kom och se själv, du gamla kulturmänniska, och du kommer se dina drömmar förverkligas på många sätt. Detta land ger en inre resning, det läker sår och jag blir en bättre människa varje gång jag kommer över gränsen. Den som vill veta mer om Strindberg och hans liv i Schweiz kan glädja sig åt en utställning på Basels universitetsbibliotek som öppnar i vinter. Och redan i juli kommer Leif Olsson från Götene att presentera den svenske dramatikern och läsa några av Strindbergs verk på festivalen Seetaler Poesisommer. Till de unika svenska rösterna räknas också Jussi Björling. Den 24:e juni firar vi tillsammans under en schweizisk-svensk kulturdag i skogskatedralen i Beromünster den världsberömde tenoren från Borlänge, som skulle ha fyllt 100 år förra året. Skogen passar för Jussi, som själv kom från de stora skogarna i Hälsingland. Hans farfar var verksam som smed vid Ljusne-Voxna samma stora trä-bolag som schweizaren Walther von Hallwyl blev chef för efter giftermålet med Wilhelmina Kempe, dotter till en stor industriledare. Denna kärlek har också en historisk dimension. Å ena sidan var det svenskan Wilhelmina som såg till att det schweiziska slottet Hallwyl återställdes till sitt ursprungliga tillstånd. Å andra sidan har Stockholm detta gränsöverskridande äktenskap att tacka för Hallwylska Muséet på Hamngatan 4, som var Walther och Wilhelmina von Hallwyl-Kempes bostad. Där installerades vid förra sekelskiftet tre telefoner: en för Stockholm, en för Sverige och en för internationella samtal. Vem vet, kanske förekom det redan då att man förväxlade landsnummer För mer information om kulturdagen i skogskatedralen:

10 ( Waldkathedrale, foto stiftberomünster.ch) Vi är mycket tacksamma för tips om kommande evenemang med svenskanknytning, eftersom alla arrangemang inte kommer till ambassadens kännedom. Om du känner någon som vill vara med på listan för e-post-utskick, skicka då gärna e-postadressen till oss. Med vänliga hälsningar, Karin Feusi

Kulturinfo maj 2012. Hej!

Kulturinfo maj 2012. Hej! Kulturinfo maj 2012 Hej! det är fortfarande lite mer än en månad fylld med svensk musik, mat, film och mer kvar av SCHWEDEN WOCHEN-festivalen! En av höjdpunkterna i april var kortfilmkvällarna på Cinématte

Läs mer

Sveriges Ambassad - Kulturinfo juli/ augusti 2012

Sveriges Ambassad - Kulturinfo juli/ augusti 2012 Sveriges Ambassad - Kulturinfo juli/ augusti 2012 Hej! Sommaren är här! Joachim Bäckström vinnaren av Jussi-Björling-sällskapets pris 2012 - och Christer Bladin gjorde två mycket uppskattade föreställningar

Läs mer

1 av 5 2011-06-16 12.29

1 av 5 2011-06-16 12.29 PROGRAM A-Ö / SVT PLAY / NYHETER HEM //7:00//STOCKHOLM////////////////////////////////////////////////////////////// / Man vill ju lära känna dom, säger Oscar Poulsen som ikväll ställer ut Ett porträtt

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD!

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! Club X-TRA presenterar tillsammans med Sveriges, Norges, Denmarks och Finlands ambassader den 2:a upplagan av, SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! CALIGOLA (SWE), KAIZERS ORCHESTRA (NOR), FIGURINES (DK), MIREL

Läs mer

Kulturinfo augusti 2011

Kulturinfo augusti 2011 Kulturinfo augusti 2011 Hej! även om sommaren varit lite tveksam, är utomhusevenemangen nu på full gång. Mando Diao gjorde en underbar spelning på Piazza Grande i Locarno och från den12 t.o.m. 14 augusti

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Marstrands Sjungande Trädgårdar

Marstrands Sjungande Trädgårdar Marstrands Sjungande Trädgårdar 21-23 aug 2015 Medverkande Claudia Thorn Boström Går avslutande året på Mimers Hus estetiska musikalprogram, där fokus läggs på sång, dans och teater. Marion Larsson Slöjdare

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Sveriges ambassad - kulturinfo september 2012

Sveriges ambassad - kulturinfo september 2012 Sveriges ambassad - kulturinfo september 2012 Hej! hösten närmar sig med stora steg och sommaren fick ett strålande avslut med en fantastisk spelning av The Hives på Musikfestwochen i Winterthur. Bandets

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta Om lilla mig många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta "Märkligt att man kan sakna någon så ofantligt mycket. Någon som egentligen aldrig tidigare existerat. En gång var det bara du

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 Det här brevet skulle ha kommit för några veckor sedan, men det har liksom inte funnits tid till att sätta sig ner och skriva det då det har

Läs mer

Kejsarn av Portugallien

Kejsarn av Portugallien Skellefteå kommun, Vux Akademikerspåret Kejsarn av Portugallien av Selma Lagerlöf - Läsförståelsefrågor - Skrivuppgifter NAMN Selma Lagerlöf Selma Lagerlöf Mårbacka i Värmland. Här bodde Selma. Idag är

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

På kvällen underhöll Norwegian Breeze med musik från Norge som följdes av folkdans från Finland. Underbart! Och så var denna dag slut

På kvällen underhöll Norwegian Breeze med musik från Norge som följdes av folkdans från Finland. Underbart! Och så var denna dag slut Den 11 december började med att en klubbmedlem höll föredrag om Vikingarna. Först på spanska där spanska elever var inbjudna, sedan på norska för oss andra. En givande timme där vi fick utrett lite grann

Läs mer

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen Kärlek nu och för alltid Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 4 Helt älskad älska helt 5 1. Helt älskad älska helt / Synen 5 2. Smaken / Hörseln 7 3. Känseln / Lukten 9 Fördjupningsruta:

Läs mer

På gång på. kurorten mösseberg

På gång på. kurorten mösseberg På gång på kurorten mösseberg Våren 2016 januari 15/1 Fredagsmys på SPA 16/1 Ölprovning med Qvänum Mat och Malt 29-30/1 Johan Boding med vänner på scen februari 5-7/2 Yogahelg med Marie Liljegren 13-14/2

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Sveriges ambassad - kulturinfo oktober 2012

Sveriges ambassad - kulturinfo oktober 2012 Sveriges ambassad - kulturinfo oktober 2012 Hej! Zurich Film Festival är över! Ambassadör Per Thöresson invigde tillsammans med Petter Mattsson från Svenska filminstitutet gästlandet Sverige på Papiersaal

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

en bok om aktivt åldrande

en bok om aktivt åldrande 2012 är Europaåret för aktivt åldrande och solidaritet mellan generationer. För att uppmärksamma året, har Göteborgs Stad ordnat aktiviteter för äldre. Vi bestämde oss redan från början att även fråga

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Sagan om kungafamiljen Silver

Sagan om kungafamiljen Silver Sagan om kungafamiljen Silver Det var en gång för länge sen en familj som hette kungafamiljen Silver. De bodde i ett stort slott. Runt slottet var det en bred vallgrav. Muren var gjord av silver med guldstjärnor

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 1-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 1 Tunadalskyrkan 130804 Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 Den helige Ande skickar överraskande budbärare Ja så löd rubriken på ett blogginlägg som jag råkade hitta på internet. En man med en sjukdom som ibland

Läs mer

Stallarholmsskolan Åk 6-9 Läsåret 2012-13

Stallarholmsskolan Åk 6-9 Läsåret 2012-13 Stallarholmsskolan Elevens val Åk 6-9 Läsåret 2012-13 Varsågod! Välj det som passar dig! Från en förhoppningsvis inbjudande meny väljer du den aktivitet på elevens val som passar just dig och dina intressen

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Studerande i fjordernas och trollens land

Studerande i fjordernas och trollens land Studerande i fjordernas och trollens land Att studera utomlands är en vacker och spännande upplevelse. Det ger dig möjlighet att träffa och umgås med människor från många olika delar av världen, skaffa

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com curriculum vitae CLARA MARIA BODÉN INFO Född 1983.06.07 i Umeå, uppvuxen i Östersund, boende i Oslo. Filmare (klipp,foto, producent) grundare av och ägare i filmbolaget Vapen och Dramatik AS (org nr 996713202

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september Nu var det ett tag sen sist - och ett tag som vi inte har så bra koll på för av att vi har varit i Sverige. Vi bad därför Ullis och Sophie de

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Rollista ur Mord på Slottet

Rollista ur Mord på Slottet Rollista ur Mord på Slottet Rollista: Harald Gyllenstierna: Greve och kvällens nyckelperson. Veronica Gyllenstierna: Harald Gyllenstiernas ex-fru och numer affärspartner. Inez Gyllenstierna: Haralds nuvarande

Läs mer

Nationaldagen firande vid Kolbäcks Gästgivargård den 6 juni 2007 Högtidstalare: Ulf Sköld

Nationaldagen firande vid Kolbäcks Gästgivargård den 6 juni 2007 Högtidstalare: Ulf Sköld Nationaldagen firande vid Kolbäcks Gästgivargård den 6 juni 2007 Högtidstalare: Ulf Sköld Kära Nationaldagsfirare. Dagen till ära strålande vackert väder. Jag känner en stor Ära samt både glädje och inspiration

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

SOL LJUS HEALING. Solar Light Empowernment. Anna-Lena Vikström

SOL LJUS HEALING. Solar Light Empowernment. Anna-Lena Vikström SOL LJUS HEALING Solar Light Empowernment Free manual En komplett distanskurs med övningar varje vecka (Årets sommargåva från Anna-Lena Vikström 2015) En healing som får dig att uppleva solens och naturens

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

GLADA DRÖMMAR. Busdrömmar. www.markatta.net info@markatta.net SALTA DRÖMMAR. Knas drömmar

GLADA DRÖMMAR. Busdrömmar. www.markatta.net info@markatta.net SALTA DRÖMMAR. Knas drömmar - Får jag vara med i din dröm? -Visst, vem vill du vara? DRÖMSKAFFERIET Finurliga fantasier & kryddiga sånger med Markatta Busdrömmar Knas drömmar SALTA DRÖMMAR GLADA DRÖMMAR www.markatta.net info@markatta.net

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Skolprogram på hembygdsmuseum

Skolprogram på hembygdsmuseum Skolprogram på hembygdsmuseum Maria Ekqvist Efter att ha jobbat två säsonger som sommarguide vid Pargas Hembygdsmuseum blev jag erbjuden att jobba kvar några timmar per vecka under hösten och hålla skolprogram

Läs mer

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 DANS Felix Luttinger Namn: Felix Luttinger, Uppsala Född: 1998 Felix har dansat i sex år inom framförallt break- och streetdance. För Felix har dansen en stor

Läs mer

Hantverksmässa. Utställning och Försäljning Missionskyrkan har musikcafé Ca 30 utställare/försäljare

Hantverksmässa. Utställning och Försäljning Missionskyrkan har musikcafé Ca 30 utställare/försäljare Lördag 6 oktober kl 09.00-11.00 Kåkstans Kafé Malmberget Kvinnofrukost är en varm gemenskap med spännande gäster som berättar utifrån sitt liv och sin vardag. Missionskyrkan serverar en fantastisk frukostbuffé

Läs mer

Livet är enkelt att leva

Livet är enkelt att leva Livet är enkelt att leva 2 Livet är enkelt att leva Teresa M Rask 3 Livet är enkelt att leva 2013, Teresa M Rask Ansvarig utgivare Novaera. ISBN 978-91-637-1031-5 Illustrationer Eva Rask. Omslagsfotografi

Läs mer

Aurore Bunge analysera och inspireras av Anne Charlotte Lefflers novell

Aurore Bunge analysera och inspireras av Anne Charlotte Lefflers novell Aurore Bunge analysera och inspireras av Anne Charlotte Lefflers novell Anne Charlotte Leffler var en av 1880-talets mest framgångsrika författare. Hennes pjäser drog stor publik och hennes böcker såldes

Läs mer

Vårens och sommarens program 2017

Vårens och sommarens program 2017 Nyby Bygdegård www.nybybygdegard.se Vårens och sommarens program 2017 Här kommer programmet för vårens och sommarens aktiviteter med Nyby Bygdegårdsförening. Som du kanske vet har föreningen fått en ny

Läs mer

Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008

Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008 Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008 Den äldsta benämningen på sånglekar är»jullekar«. Carl von Linné skrev för 275 år sedan ner texten och leksättet till sex lekar som han kallade»dahlflickors

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Närståendebrev maj 2017

Närståendebrev maj 2017 Sid 1 (8) Hej alla närstående! I skrivandets stund har vi haft två av tre närståendemöten i maj. Det sista är den 31/5 för hela plan 6. Vi bokade in Anders Sundberg, läkare på Legevisitten, som är den

Läs mer

Mangateckning, 9-12 år

Mangateckning, 9-12 år Utbud våren 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Bibliografen på Lomma bibliotek

Bibliografen på Lomma bibliotek Bibliografen på Lomma bibliotek Kommande program på Bibliografen: LIVESÄNDNING FRÅN METROPOLITAN I NEW YORK - TRUBADUREN AV VERDI Lördag 3 oktober kl. 19.00, Anna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten

Läs mer

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Juni-September Juni-September 2019

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Juni-September Juni-September 2019 Program för EFS i Töllsjö Program för EFS i Töllsjö Juni-September 2019 Juni-September 2019 Juni Servering Vaktmästare Torsdag 6/6 Töllsjö kl 8:00 Bön för Sverige/Töllsjö på Lobo berg parkering vid såget

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

Kursprogram hösten 2014

Kursprogram hösten 2014 Kursprogram hösten 2014 Välkommen till Zwing it Dans- och Musikskola! Vill du uppleva glädje och samhörighet, och ge uttryck för din kreativa och konstnärliga sida? Vill du att din kropp skall bli starkare,

Läs mer

KALLELSE Svenska Missionskyrkan/ Svenska Missionskyrkans Ungdom i Södra Götalands distrikt kallar härmed till:

KALLELSE Svenska Missionskyrkan/ Svenska Missionskyrkans Ungdom i Södra Götalands distrikt kallar härmed till: KALLELSE Svenska Missionskyrkan/ Svenska Missionskyrkans Ungdom i Södra Götalands distrikt kallar härmed till: DISTRIKTSÅRSMÖTE I TUREHOLMSKYRKAN, SÖSDALA LÖRDAGEN DEN 16 APRIL 2011 Medverkan av Distriktets

Läs mer

Orgelbyggaren. Uppgifter och diskussionsfrågor

Orgelbyggaren. Uppgifter och diskussionsfrågor Orgelbyggaren av Robert Åsbackas är en av de första återberättade finlandssvenska böckerna. Bosse Hellsten har återberättat romanen som kom ut år 2008. Orgelbyggaren handlar om Johannes Thomasson, en äldre

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka.

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka. Six Drummers i Mexico City 2014 fick jag tillsammans med mina kollegor Johannes Stjärne Nilsson och Magnus Börjeson en inbjudan från UNAM, Mexiko Citys största universitet och institutionen för film och

Läs mer

DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus

DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus OM PARKTEATERN Hela Stockholm Hela sommaren Alltid fri entré Musikal Elvira Madigan Foto: Markus Gårder En musikal om cirkusartisten Elvira Madigan och adelsmannen Sixten Sparre.

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Kultur och alkohol Så startade Systembolaget Systembolaget

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Oberá 6 juni I den röda jorden, bland främmande växter var vi en del av mormor och morfar Albrechtsens - paradoxalt nog levande - historia.

Oberá 6 juni I den röda jorden, bland främmande växter var vi en del av mormor och morfar Albrechtsens - paradoxalt nog levande - historia. Oberá 6 juni 2005 Den 6 juni år 2005 besökte Maria Pettersson och Anna Ardin svenskbyn i Oberá i norra Argentina, för att delta i svenskättlingarnas årliga firande av Sveriges nationaldag. Vi besökte Samfundets

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer