Studentrapport från mitt utbyte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studentrapport från mitt utbyte"

Transkript

1 Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universität Bern År/termin som du var på utbyte: HT17 och VT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag var intresserad av att flytta utomlands för att bl.a. spela innebandy i den schweiziska ligan och då tyckte jag att det var av intresse att studera samtidigt som jag befann mig utomlands. Efter att ha läst utlysningen av platser för terminerna jag var utomlands ansåg jag att Berns universitet hade intressanta kurser och att det var ett bra tillfälle att studera utomlands i kombination med mina idrottsliga ambitioner. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade examinationen på kurserna? Jag läste främst mycket internationell rätt, i synnerhet ekonomisk rätt och immaterialrätt. Kvaliteten på undervisningen var genomgående av hög kvalitet, men skilde sig en del ifrån undervisningen på Stockholms universitet. Det fanns främst tre skilda typer av kurser: lectures, som avslutades med tentamen, seminarier, som avslutades med en uppsats, och gruppövningar, som oftast genomfördes i kombination med lectures. Jag läste bara kurser som var lectures, och det varierade mellan skriftliga och muntliga tentor. Alla kurserna hade fasta tider varje vecka, där varje 5 ECTS motsvarade två timmar per vecka, dvs att en kurs som var 10 ECTS innebar 4 timmar på universitetet i veckan. Lectures var uppbyggda som en blandning av de föreläsningar och seminarier som vi har på Stockholms universitet. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Biblioteket var bra, både för att studera i och för att hitta material. Där fanns det också tillgång till datorer och var uppbyggt liknande som i Stockholm. Beträffande studiematerial så är kurslitteraturen väldigt dyr. Det som dock var bra med de flesta av kurserna var att de inte krävde att man hade kurslitteratur, utan det mesta materialet bestod av PowerPoint, så kostnaden blev därför ändå låg. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) Det anordnades en del aktiviteter och liknande under den första veckan från administrationens sida, och man fick bra med hjälp att sätta sig in i det nya som tillkommer när man studerar utomlands.

2 Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Vad hade du för boendekostnad? Jag bodde en halvtimme utanför Bern i en by som heter Langenthal. Bostaden ordnade klubben som jag spelade innebandy för, så det var inte någon kostnad för mig. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Det är väldigt dyrt att bo i Schweiz, även om det är möjligt att gå på en lägre budget om man handlar smart. Stipendiepengarna som Schweiz erbjuder räcker inte så långt, men man har möjlighet att jobba 15 timmar i veckan, vilket definitivt skulle innebära att man klarar sig bra. Annars skulle jag rekommendera att man har lite pengar undanstoppade för utbytesterminen. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Jag har språkligen utvecklats både inom engelskan och tyskan. Att dagligen behöva använda sig av andra språk innebär att man får bättre självförtroende och lär sig nya uttryck. Akademiskt var det utvecklande att genomföra muntliga tentor och att studera på ett annat sätt än man gör i Stockholm. Det är lärorikt att variera sin inlärning och struktur för att kunna förhålla sig till situationer efter studierna där förhållanden kan ändras. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Jag rekommenderar som sagt att man har lite pengar undanstoppade så att man slipper oroa sig över att det ska ta slut. Utöver detta rekommenderar jag att man reser runt mycket inom landet. Det tar ca tre timmar att åka tvärs över Schweiz med tåg, och de olika delarna skiljer sig en hel del. Att utforska flera delar av landet är verkligen något man bör göra.

3 Partneruniversitet: Universität Bern År/termin som du var på utbyte: VT 18 Varför valde du att studera utomlands? Studentrapport från mitt utbyte Jag ville ta vara på chansen, samt hade bara hört positiva saker från studenter som tidigare varit på utbyte. Att få vara utomlands en längre period och få uppleva hur det är att bo och studera i ett annat land. Utvecklas socialt och bli mer bekväm med att prata engelska. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade examinationen på kurserna? Jag läste lite olika kurser, universitetet i Bern hade ett helt annat upplägg än i Sverige, vilket gjorde att man kunde pröva-på diverse kurser i början av terminen och se vilka man gillade. Man kunde även läsa kurser vid alla de olika institutionerna även om man i huvudsak ansökt via the Faculty of Law. Och det var egentligen först vid anmälan till examinationen som man var tvungen att ta ställning till vilka kurser man verkligen ville tenta. Schemat publicerades flera månader i förväg och det var väldigt lätt att planera så att man även fick tid till att resa runt. En kurs hade oftast en två timmar lång lektion varje vecka samma dag och tid. Många utbytesstudenter la sitt schema så att man var ledig på antingen måndagar eller fredagar, eller om möjligt både och. Datumen för tentorna på master kurserna på juridiska fakulteten släpptes väldigt sent och därför var det bra att jag läst mer än 30 hp under terminen, så att jag då kunde välja bort några kurser som inte passade tidsmässigt med det sommarjobb jag fått i Sverige (då terminen i Bern slutade den sista juni). Jag fick även hjälp med att flytta två tentor till slutet på maj/första veckan i juni, men det blev en väldigt intensiv tentaperiod (5 tentor på en vecka). Och som jag förstått det är det inte alltid som fakulteten går med på att flytta examinationen för enstaka studenter. Vissa master kurser vid juridiska fakulteten tentades genom en munta på 20 minuter, där samtliga professorer var väldigt hjälpsamma och man kände att de verkligen ville att man skulle få visa vad man lärt sig och få ett bra resultat. I övrigt varierade examinationerna ganska mycket beroende på professorn som hade ämnet, allt från en eller flera frågor så som vi oftast har det på juristprogrammet på SU, eller så kunde det vara en flervals-tentamen (kryss), uppsatser eller presentationer. Svårighetsgraden skulle jag säga var densamma som i Sverige, och det var lätt att klara godkänt-gränsen om man bara lagt ned lite tid och varit på lektionerna, däremot kanske det var aningen svårare att få högsta betyg än hemma. Nästan allting tenterades i slutet av terminen, och de flesta kurser var bara 5 hp, så det blev en intensiv tentaperiod med mycket olika ämnen att hålla i huvudet samtidigt.

4 Jag kan verkligen rekommendera International Investment Law, där professorn var riktigt duktig, aningen skrämmande, men väldigt trevlig och snäll vid examinationen. Och jag kände att jag lärde mig super mycket på varje lektion, och även om boken till kursen var 600 sidor lång var den ganska lättläst och innehöll mest utdrag från olika rättsfall som vi redan gått igenom på lektionen (fanns att läsa på plats i juridiska biblioteket). Väldigt pedagogisk. På Introduction to Swiss and International Taxation Law fick vi åka till Paris och besöka OECDs årliga konferens (slutet på maj) där institutionen i princip betalade allt förutom måltider (hotell, frukost, tåg tur och retur Bern-Geneve, flyg). I kursen The Law of International Organizations fick vi åka till Geneve och besöka ett antal internationella organisationer (WTO, UNHCR, ILO, OHCHR). Då betalade vi tågbiljett och lunch själva. Jag är väldigt nöjd med professorerna och de olika kurserna, jag känner att jag lärt mig extremt mycket under bara en termin och att fokuset var vidare och mer internationellt präglat än hemma. Men det kan också bero på att de flesta kurserna just hette något med international. Det kändes som att professorerna verkligen var proffs inom sina ämnesområden och de flesta föreläsningarna var grundligt förberedda. Mycket fakta presenterades på kort tid och det gällde att ta bra anteckningar. Jag tror också att man lärde sig så väldigt mycket mer eftersom man i princip läste 6 olika ämnen på en termin för att få ihop 30 hp men det gick bättre än vad man först kan tro. Det var ingen större kulturkrock, förutom att affärerna stänger ganska tidigt och allt är i princip stängt på söndagar, och de ringer typ konstant i kyrkklockorna. Ibland började professorerna säga något på tyska, men överlag höll de sig till engelska hela tiden, speciellt om de var medvetna om att det fanns studenter som inte kunde tyska. De kurser som jag läste i Bern var följande: Proseminar: Sustainable Finance 4 ECTS och Political Economy of Climate Change 4,5 ECTS, Current Issues in Finance 2 ECTS vid Faculty of Business, Economics and Social Sciences, Law of Armed Conflict 5 ECTS, International Investment Law 5 ECTS, International Financial Regulation 5 ECTS, Introduction to Swiss and International Taxation Law 5 ECTS och Seminar: The Law of International Organizations 5 ECTS vid The Faculty of Law. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Berns universitet är ganska utspritt över hela Länggasse, men ekonomi och juridik var bara i Main Building och Uni S, vilket är mest centralt och har finast lokaler. Det finns ett antal bibliotek, jag satt mest och pluggade i Juristische Bibliothek (i Main building öppet till kl. 21 på vardagar), biblioteket i Unitobler eller Bibliothek Münstergasse mitt i gamla stan. Lunchen i kafeterian (den sk. Mensan) var faktiskt riktigt billig och prisvärd i jämförelse med andra affärer och restauranger (tror det var ca 70 kr). WiFi (Eduroam) fungerade superbra över hela universitetsområdet.

5 Viss litteratur måste man köpa om man inte kan låna eller läsa den på plats i biblioteken. Men jag tycker inte att man behövde lika mycket/lika dyr kurslitteratur som hemma (i alla fall inte i de kurser som jag läste). Mycket material publiceras även på Ilias som är universitets läroplattform, liknande som under kursmaterial på jurinst.se på SU. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) Jag upplevde alla som väldigt hjälpsamma och easy-going, och mycket olika informations föreläsningar i början. Man får bl.a. tillgång till massor av gratis träning när man är student vid Berns universitet, gruppträning, gym, aktiviteter, bouldering block, osv. de erbjöd typ allt. Både universitetet och Erasmus erbjöd aktiviteter för utbytesstudenter under hela terminen, bl.a. välkomstaktiviteter och mingel, några weekend resor. Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Vad hade du för boendekostnad? Jag hittade boende via Airbnb, jag hyrde ett rum hemma hos ett par och betalade ca 5900 kr i månaden. Då hade jag ett stort sovrum med dubbelsäng, egen balkong och toalett samt delat kök. Detta låg lite närmre stan än studentområdena och jag kunde därför promenera/cykla snabbt och smidigt in till stan/universitetet. Det enda negativa var att man blev ganska avskild från de andra utbytesstudenterna. De flesta bodde i det hus som kallades för Fellergut. Och därmed missade man spontana middagar och fester. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Jag åt nästan aldrig ute då det var väldigt dyrt och många utbytesstudenter hade inte råd med det, så det blev att man ofta handlade i vanliga affären och lagade mat hemma eller hade picknick. Jag åt nästan inget kött under tiden i Schweiz då det var ganska dyrt, och det var många som liksom mig övergick till en vegetarisk kost. Men om man inte är så noga med specifik mat går det att hitta billiga grönsaker, ris, pasta, såser osv. Alkohol ute låg typ på samma pris som i Sverige (ibland lite billigare). Tågpriserna är ganska dyra men det går att hitta billiga biljetter om man är ute i god tid och har halb-tax card. Om du bor i Bern har du nära till ex. Grindelwald och många andra skidområden där liftkort för en dag kostar ca 500kr, men om du har egna skidor osv. är det väl helt okej för en dags skidåkning (plus ev. tågbiljett). På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Jag har lärt mig jättemycket, och inte bara inom juridiska ämnen utan jag har även fått bredda mig och fått inhämta perspektiv från ekonomin och statsvetenskapen. Jag känner mig bekväm i att uttrycka mig på engelska och känner att den engelska jag kan är tillräcklig i ett internationellt sammanhang eller på en internationell arbetsplats. Jag känner mig även glad och stolt över att ha klarat av studier vid ett universitet utomlands. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv, och vågat testa nya saker och vara mer spontan samt öppen som person.

6 Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Jag är väldigt nöjd med universitetet, däremot saknades det kanske ett riktigt campus och student-sammanhållning. Jag tycker att Bern är en stad som man lätt lär sig hitta i och känna sig hemma men det är absolut ingen storstad, och efter ett tag kan man få känslan av att man gjort och sett allt. Det är människorna som gör vistelsen och om man vill ha mer uteliv och fart ska man kanske söka sig till en större stad. Men samtidigt tycker jag att Bern ligger väldigt bra i Schweiz och det går snabbt att ta sig runt i landet eller om man vill åka till Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike osv. Finns även ett antal flygplatser att välja på om man vill resa lite längre (Zürich, Geneve, Basel). Bästa bilden från campus/värduniversitet/stad? Jag godkänner att Internationella kontoret använder denna bild på kommande info-möten JA/NEJ? Bilder utan ja plockas bort innan publicering på hemsidan. Utsikt från Main Building, Aare, Zytglogge Bern, Switzerland

7 Bästa bilden/bilder från resor jag gjorde under själva utbytet? Jag godkänner att Internationella kontoret använder denna bild på kommande info-möten JA/NEJ? Bilder utan ja plockas bort innan publicering på hemsidan. The Swiss Path Rütli to Bauen hiking around Lake Lucerne

8 Aten Grekland (Jag hann såklart se mycket annat också men de bilderna behåller jag gärna för mig själv. Men ex. Zürich, Luzern, Basel, Geneve, Grindelwald, Thun, Soluturn, Neuchatel, Fribourg m.m. i Schweiz. Sen hann jag även passera Lichtenstein påväg med tåget mot St Anton i Österrike. Och tre längre resor med flyg till Paris, Aten och Madrid.) Jag skulle även vilja rekommendera att man tar sig lite utanför Bern och exempelvis cyklar/promenerar längs med Aare. Halenbrücke Bern Augetbrücke Bern

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universität Bern År/termin som du var på utbyte: VT 18 Varför valde du att studera utomlands? Studentrapport från mitt utbyte Jag ville ta vara på chansen, samt hade bara hört positiva

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Auckland University of Technology År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau År/termin som du var på utbyte: 2017/2018 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Warszawa Universitet År/termin som du var på utbyte: VT19 Varför valde du att studera utomlands? Jag såg det som en möjlighet till att utvecklas, utmana

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Zürich År/termin som du var på utbyte: VT19 Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid älskat att resa och besöka nya kulturer och kände att det var dags att

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey. År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidad de Deusto År/termin som du var på utbyte: HT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att lära mig spanska, lära känna elever från

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Université Aix-Marseille År/termin som du var på utbyte: VT 19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Universitat de Barcelona Varför valde du att studera utomlands? Jag tycker utbyte är en bra möjlighet att prova bo i en annan stad, plugga på ett annat språk och få ett välbehövt avbrott

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra.

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra. Partneruniversitet: Freie Universtität HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att jag kände att jag behövde en ny utmaning, både socialt men även på juristutbildningen. Vilka kurser läste du och

Läs mer

På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc)

På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Partneruniversitet: Université de Fribourg, Schweiz HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville ha ett miljöombyte och testa på något nytt. Jag kände också att jag ville förbättra min franska.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Valde att studera utomlands för att få lite ombyte av miljö

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Liverpol År/termin som du var på utbyte: Ht 2018 (termin 8) Varför valde du att studera utomlands? För att uppleva andra kulturer, träffa

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands.

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Universitetet i Bergen Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands av många anledningar, men främst för att jag trodde att det skulle kunna vara en mycket

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: LUISS Guido Carli År/termin som du var på utbyte: HT-17 Varför valde du att studera utomlands? För att uppleva en annan kultur

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: År/termin som du var på utbyte: Varför valde du att studera utomlands? Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Alldeles utmärkt. Universitetet hade bra bibliotek och jag hade med egen dator.

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Alldeles utmärkt. Universitetet hade bra bibliotek och jag hade med egen dator. Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Erasmus Universiteit Varför valde du att studera utomlands? För upplevelsen att bo utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Kvalitén var över lag hög. Engagerade, kunniga och hjälpsamma lärare. Undervisningen skedde tillsammans med tyska studenter.

Kvalitén var över lag hög. Engagerade, kunniga och hjälpsamma lärare. Undervisningen skedde tillsammans med tyska studenter. Partneruniversitet: Freie Universität Berlin HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville först och främst utveckla mina kunskaper i engelska och tyska. Jag ville även utveckla mina sociala förmågor

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Erasmus Universiteit Rotterdam År/termin som du var på utbyte: VT2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville testa

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Varför valde du att studera utomlands? Jag har studerat en termin i USA förut och tyckte att det var en väldigt givande upplevelse, framför allt socialt, och

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att det är en bra merit i mitt CV och en bra erfarenhet generellt. Samtidigt är det

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: University of Western Ontario (Western) HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att prova på att leva utomlands, bli bättre på engelska, träffa nya människor, komma bort från

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Haifa År/termin som du var på utbyte: Vårtermin 2019, termin 7. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Amsterdam År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 Varför valde du att studera utomlands? Södra husen på SU har en tendens att kännas lite tradiga efter 3,5 år,

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universitat de Barcelona År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Partneruniversitet - Universität Mannheim

Partneruniversitet - Universität Mannheim Partneruniversitet - Universität Mannheim Varför valde du att studera utomlands? Främst för att jag kände att jag behövde ett miljöombyte. Det kan bli ganska enformigt att sitta i samma hörsalar, seminarierum

Läs mer

Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law

Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid velat plugga utomlands och tyckte att en

Läs mer

Upplevde du någon kulturchock? Nederländerna är ganska likt Sverige men det finns självklart vissa saker som man som svensk reagerar på.

Upplevde du någon kulturchock? Nederländerna är ganska likt Sverige men det finns självklart vissa saker som man som svensk reagerar på. Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen (RUG) HT17 Varför valde du att studera utomlands? Främst för att få träffa människor från andra länder med andra erfarenheter men

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Canberra, UC År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville testa att bo i Berlin, där jag redan spenderat/spenderar

Läs mer

Partneruniversitet: University of Deusto HT18

Partneruniversitet: University of Deusto HT18 Partneruniversitet: University of Deusto HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands delvis för att jag började studera ganska direkt efter gymnasiet och ville därför uppleva

Läs mer

Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland

Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland Varför valde du att studera utomlands? Jag ville åka på utbytestermin eftersom det kändes som en spännande möjlighet att uppleva något nytt samtidigt som

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville komma iväg ett tag och göra något annorlunda. Vilka kurser läste du och vad

Läs mer

Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag bodde vid Clive Booth Halls och jag fick ett rum tilldelat genom universitetet.

Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag bodde vid Clive Booth Halls och jag fick ett rum tilldelat genom universitetet. Partneruniversitet: Oxford Brookes University Varför valde du att studera utomlands? Jag ville studera utomlands eftersom det är en stor erfarenhet, kanske framför allt för framtida arbetsgivare. Dessutom

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP)

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att jag tycker om att resa och träffa

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utmana mig själv, uppleva någonting helt nytt och växa som person. Jag valde

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Murdoch University År/termin som du var på utbyte: Helår 2018 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Jag lockades av möjligheten att få ta del av en

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA Varför valde du att studera utomlands? Framförallt för att utmana mig själv flytta till en helt ny stad helt ensam och skaffa

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: 2018 VT Varför valde du att studera utomlands? För att jag ville förbättra min engelska

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Essex År/termin som du var på utbyte: VT-2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville i första hand förbättra

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: År/termin som du var på utbyte: Varför valde du att studera utomlands? Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Katholieke universiteit Leuven (KU Leuven) År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Lästa kurser: Real Estate Law, Corporate Law, Trusts och International Trade Law.

Lästa kurser: Real Estate Law, Corporate Law, Trusts och International Trade Law. Partneruniversitet: University of Western Ontario (UWO) HT18 Varför valde du att studera utomlands? Dels för att det är kul med äventyr, dels för att jag aldrig bott någon annanstans än Stockholm och slutligen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universität Mannheim År/termin som du var på utbyte: HT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Främsta anledningen var att jag behövde ett miljöombyte.

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att få prova på att bo i ett annat land och få lära känna nya människor. Utveckla

Läs mer

Partneruniversitet: Murdoch University HT18. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Murdoch University HT18. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Murdoch University HT18 Varför valde du att studera utomlands? Miljöombyte, nya upplevelser och självklart förbättra min engelska. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Western Ontario År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Queen Mary University of London År/termin som du var på utbyte: HT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18

Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18 Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att jag ville få nya erfarenheter, bättra min engelska och träffa

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: LUISS Guido Carli År/termin som du var på utbyte: VT2018 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Eftersom det lät som en superbra möjlighet att få bo

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Rijksuniversitet Groningen År/termin som du var på utbyte: HT 2018 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Deakin University År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Studentrapport från mitt utbyte För att förbättra min engelska, ta chansen att få uppleva

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University Varför valde du att studera utomlands? Främst för att bo och testa på studier i ett annat land och därigenom få nya perspektiv.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Western Australia År/termin som du var på utbyte: 2017 HT (i Sverige) Varför valde du att studera utomlands? Ville

Läs mer

Partneruniversitet: Wien Universität

Partneruniversitet: Wien Universität Partneruniversitet: Wien Universität Jag valde att studera utomlands för att jag såg det som en lärorik erfarenhet. En möjlighet att på ett naturligt sätt lära känna nya människor och få chansen att bo

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Jag ville utvecklas som person och akademiskt och jag tycker utbytesstudier är ett perfekt tillfälle att göra detta. Samt att det är alltid

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: LUISS År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med

Läs mer

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader?

Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? VT17 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Deakin University Varför valde du att studera utomlands? Jag har länge velat detta. Det är en chans att lära känna en kultur, tala språket och bo under

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Charles University, Prag År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Luiss Guido Carli University År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Western Ontario/Western University År/termin som du var på utbyte: VT2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Penn State Law År/termin som du var på utbyte: HT17 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid varit intresserad av att studera juridik i

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Tulane University År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag hade fått höra från vänner och kollegor att det båda vara roligt och utvecklande och

Läs mer

Utbyte till ETH Zürich

Utbyte till ETH Zürich RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet ETH Zürich, Swiss Federal Institute of Technology Utbildningsprogram Industriell Ekonomi HT2017 Utbyte till ETH Zürich Innan avresa Jag sökte

Läs mer

RESEBERÄTTELSE. I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan

RESEBERÄTTELSE. I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan RESEBERÄTTELSE Italien - Università Degli Studi di Milano - Hösttermin 2015 Staden I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan språket och kan fråga sig fram. Men jag

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Partneruniversitet: University of Essex HT18

Partneruniversitet: University of Essex HT18 Partneruniversitet: University of Essex HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att förbättra mina språkkunskaper och träffa nya människor. Jag har dessutom förstått

Läs mer

Ledarskap, matematik och skidåkning

Ledarskap, matematik och skidåkning RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet ETH Zürich Utbildningsprogram Civilingenjör Industriell Ekonomi Johan HT2018 Ledarskap, matematik och skidåkning Innan avresa Jag sökte utbytesstudier

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Haifa År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Victoria University of Wellington, Nya Zeeland År/termin som du var på utbyte: ht-2017 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: År/termin som du var på utbyte: Varför valde du att studera utomlands? Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Winter semester Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien

Winter semester Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Winter semester 2018 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands då det är en erfarenhet jag länge velat ha. Dels

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Western Australia År/termin som du var på utbyte: VT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag tyckte att det var en fantastisk möjlighet

Läs mer

Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18

Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18 Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utvecklas framförallt språkligt, och jag ville få ett miljöombyte. Jag ville även få

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Bond University År/termin som du var på utbyte: VT 19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört

Läs mer

För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land.

För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land. Partneruniversitet: LUISS Guido Carli HT18 För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land. du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? EU taxation,

Läs mer

Partneruniversitet: University College Dublin HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter.

Partneruniversitet: University College Dublin HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter. Partneruniversitet: University College Dublin HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Oxford Brookes Universitet År/termin som du var på utbyte: Vårtermin 2018 Varför valde du att studera utomlands? Av flera anledningar.

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon Varför valde du att studera utomlands? Jag ville prova på att bo och studera utomlands. Jag valde Portugal eftersom jag aldrig

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: LUISS Guido Carli År/termin som du var på utbyte: VT2018 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Eftersom det lät som en superbra möjlighet att få bo

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) HT17 Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Macquarie University År/termin som du var på utbyte: HT 2017 Främst för att få in lite äventyr i utbildningen, förbättra

Läs mer

Partneruniversitet: Albert Ludwigs Universität Freiburg HT18

Partneruniversitet: Albert Ludwigs Universität Freiburg HT18 Partneruniversitet: Albert Ludwigs Universität Freiburg HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag såg det som en bra möjlighet att få lite omväxling! Att vara utbytesstudent är något som jag inte

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Fundação Getulio Vargas Varför valde du att studera utomlands? Jag gjorde ett år av utbytesstudier under gymnasiet, och har efter det alltid velat prova på det igen på universitetsnivå.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: LUISS Guido Carli HT18 När man pratat med vänner och bekanta som varit på utbyte är det sällan man hör om någon som ångrat sig eller som haft tråkigt. Det i kombination med att jag

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Oxford Brookes University År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid

Läs mer

Partneruniversitet: Université Paris 2 Panthéon-Assas HT18. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Université Paris 2 Panthéon-Assas HT18. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Université Paris 2 Panthéon-Assas HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att uppleva något nytt i vardagen. Valet av land var ganska lätt i

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Westminster År/termin som du var på utbyte: vårterminen 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: National Taiwan University År/termin som du var på utbyte: HT 2018/ VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det

Läs mer

Reseberättelse HKUST HT17

Reseberättelse HKUST HT17 Reseberättelse HKUST HT17 Namn: Helen Afeworki Termin: 5 Kontakt: helen-afe@hotmail.com Mottagande Jag fick två buddys, den ena var tilldelad av UST och den andra av business school. Ingen mötte upp mig

Läs mer

Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin. År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017

Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin. År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017 Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att

Läs mer