Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon"

Transkript

1 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catolica Universidade, Lissabon Varför valde du att studera utomlands? Jag ville prova på att bo och studera utomlands. Jag valde Portugal eftersom jag aldrig varit där tidigare och Lissabon kändes som en trevlig stad att upptäcka. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Jag läste följande kurser: Human rights, European Union copyright law, Federalism and the European Union, International investment arbitration, International law of the sea, Introduction to Anglo-american law, Introduction to competition law, och Law information and technology. Alla kurser är mellan 3-5 ECTS, så de är väldigt korta och därför behövde jag läsa många för att nå upp till heltidsstudier. Jämfört med studiekulturen hemma på SU så är kurserna väldigt lätta och det krävs inte så mycket studerande för att klara av dem. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Jag lånade böcker på biblioteket inför en uppsats, det funkade bra. Utbudet av böcker är väl sådär, men det behövdes ändå inte mycket böcker till kurserna. Övrigt studiematerial får man i form av PDF-dokument som finns tillgängliga på kurshemsidan. Jag hade med mig min egen dator men antecknade mest för hand. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) Jag tycker att det fungerade jättebra. Catarina som var min kontaktperson var väldigt hjälpsam och tillgänglig. Universitetet arrangerade välkomstaktiviteter vilket var trevligt. Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag fick tag på mitt boende via Jag bodde i en lägenhet i området Saldanha som jag delade med 4 andra personer. Området var superbra, det är ett lugnt område, nära till både universitetet och stan. Många av mina erasmus-kompisar hade också fått tag på sitt boende via hemsidan, men delade boendet med upp till personer, vilket är vanligt. Att tänka på är att många boenden saknar centralvärme. Så det blir rätt så kallt inne i rummen under vinterhalvåret

2 Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Jag tyckte att det var billigt att leva i Lissabon. Mitt boende kostade 450 euro i månaden (det finns billigare alternativ!). Tunnelbanekort kostar runt 30 euro/månad. Mat är inte så dyrt och jag unnade mig en del restaurangmiddagar. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Språkligt: Min engelska har blivit mycket bättre. Det fanns också möjligheter att lära sig portugisiska vilket var kul! Kulturellt/personligt: Terminen i Lissabon innebar min första längre resa som jag gjorde på egen hand. Det är klart att det var lite läskigt och nervöst i början innan jag kom in i rutiner och hittade runt i stan. Men det var helt klart värt det. Det var utvecklande att klara sig själv i ett annat land och upptäcka en ny kultur. Akademiskt: Kurserna var på en relativt enkel nivå i jämförelse med de specialkurser på SU. Däremot har min akademiska engelska utvecklats. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Åk! Lissabon är en otroligt fin stad, det finns mycket att upptäcka och massa gott att äta. Det är en bra balans mellan studietakten och fritid vilket är bra då det finns mycket att upptäcka!

3 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Catholic University of Portugal, Lisbon School of Law Varför valde du att studera utomlands? Att studera utomlands har jag planerat sen jag började på utbildningen. Ville få ett miljöombyte, nya erfarenheter och annat perspektiv på juridiken. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? I Lissabon var kurserna mycket kortare än på SU, mellan 3-6 hp vilket gör att det är tenta rätt ofta men samtidigt snabbt över. Kvalitén var bra och mycket fokus på att vara aktiv under lektionerna vilket skiljde sig från SU, men på ett positivt sätt. Det var lättare stämning, alla fick plats och sin röst hörd under lektionstid vilket gjorde att jag lärde mig mycket mer och fick ut mer av en lektion. Jag läste både juridiska och icke juridiska kurser, alltifrån reklam analys, kommersiell avtalsrätt, skiljemannarätt, global law, global governance, fastighetsrätt, international straffrätt mm. Inga problem att läsa på engelska, alla lärare var förstående att man inte kan alla juridiska begrepp och klasskompisarna hjälps åt. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Allt studiematerial finns tillgängligt på ett intranät vilket innebär att det är lätt tilgängligt men man behöver en dator. Mycket effektivt men samtidigt måste man skriva ut mycket eftersom tentorna är open-book. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter). Catarina koordinatorn på Catolica är FANTASTISK! Hon hjälper till med allt från skolan till boende, privata saker och att planera resor i Portugal. Alltid tillgänglig på mail och hjälpsam! Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag tog kontakt med 2 svenska tjejer som läste på KTH via facebook (finns 10-tal facebook sidor om erasmus i lissabon). Vi bokade boende via Airbnb och fick en fantastiskt fin lägenhet. Fördelen med airbnb är att du kan pruta ner priset otroligt och får hjälp av kundservice om något skulle gå fel, andra sidor som uniplaces.com mm har du ingen kontakt med hyresvärden. Jag skulle rekommendera att åtminstone kolla runt lite (om du inte bokat i förväg) innan avresa. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader?

4 BILLIGT, allt är halva priset från Stockholm. Busskort- 32euro, lunch 5-9 euro, dyr måltid 14 euro, öl 1 euro mm. Men samtidigt äter man ute oftare, reser mer och hittar på aktiviteter så i slutändan spenderar man lika mycket som hemma. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Eftersom du läser mycket på engelska har jag utvecklat språket, har lättare att läsa långa EU domar och kommunicerar nu fritt på engelska. Jag har fått nya perspektiv på juridiken, att man tänker så otroligt olika i andra länder och en insikt i hur EU hänger ihop och hur viktigt det är i vissa frågor. Jag vågar även ta för mig mer i klassrummet och vid nya möten. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Lissabon är en fantastisk stad, mindre turistigt än Frankrike och Spanien och otroligt vackert. Hyr bil och åk på roadtrip i norra Portugal! Ångrar inte en sekund att jag valde Lissabon, det finns något för alla där. Det blåser väldigt mycket så det blir kallt på kvällarna. De är inte lika stressade i Portugal som här i norden. Man får förbereda sig på att portugisiska studenter och lärare droppar in 15 min efter att lektionen börjat. Kön i matbutiken tar även 15 min fast det är två personer framför dig. Men detta kommer man snabbt in i och lär sig att slappna av på ett annat sätt. Man behöver inte bo mitt i smeten utan helt okej att bo i ex. Marques de pombal, Intendente, Anjos, Saldhana mm. Jag bodde i Penha de Franca, gick direkt buss (735) till Catolica.

5 Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): Católica, Lissabon, Portugal År som du var på utbyte: HT 2016 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville framförallt prova något nytt och bli bättre på engelska. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade examinationen på kurserna? Jag läste åtta kurser: Human rights, EU competition law, American law, Law of the Sea, EU internal market, Law information and technology, Investment arbitration och Federlalism and the EU. Vissa kurser var väldigt intressanta och överlag var det enklare än hemma. Det var ett lägre tempo och det förväntades mindre av eleverna än vad det brukar göra hemma. Men vissa lärare var superduktiga och inspirerande, jag tyckte speciellt om Human rights, Investment arbitration och American law. Kulturchocken jag upplevde var att stunderna kunde kräva mycket av lärarna. Tex kunde de säga åt lärarna att de skulle flytta en tenta för att studenterna enligt dom själva inte hade pluggat vilket jag tyckte var väldigt konstigt. Jag vet inte om detta är för att det är en dyr privatskola. Jag var nervös över hur det skulle gå att studera på engelska men tyckte bara att det var jätteroligt. Känner att jag verkligen har lärt mig mycket av detta. Examinationerna funkade bra. Jobbigt bara att tentorna flyttades rätt ofta eller att man inte visste att vi skulle ha en tenta för än en vecka innan. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Man behövde inte köpa någon bok alls utan allt fanns på deras kurshemsida, jättebra verkligen! Jag använde bara min egen dator och plugga inte i biblioteket men jag tror att det var ett bra bibliotek. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) Hon som arbetar med administration var jättesnäll och tillmötesgående. Dock tycker jag att det var trist att vi inte fick alla våra kurser i tid. Detta fick som konsekvens att vi inte hade ett komplett schema förrän i slutet av oktober. Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Vad hade du för boendekostnad?

6 Jag bodde i Graca, en mysig stadsdel på samma tunnelbanelinje som skolan ligger på och det var nära till stadskärnan därifrån. Hitta lägenheten online själv. Eftersom jag bodde med en annan student hade jag en kostnad på ca 330 euro. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Allt är så mycket billigare än i Sverige: mat, dryck, nöjen, taxi, tunnelbanekort osv. Erasmus stipendium och CSN-lån räckte gott och väl. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Jag har framför allt utvecklats språkligt och personligt. Min engelska är såklart mycket bättre nu och jag tror att jag har blivit mer utåtriktad och bättre på att ta för mig av att bo i en ny stad och träffa så mycket nya människor. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Ta det lugnt saker går långsamt tex att få alla kurser och datum för tentor osv men i slutändan löste sig allt för mig i alla fall. Bo på samma tunnelbanelinje som skolan men bo inte vid skolan för det ligger i ett tråkigt område som är lite off. Bättre att bo så nära stadskärnan som möjligt. Ät ute det är billigt och så bra mat. Det finns massa bra barer och klubbar. Res runt i Portugal. Jag var i Algarve innan terminen börjande och sen i Sintra och Porto och jag är så glad att jag besökte alla dessa ställen. Alla kurser hade i alla fall ett krav på 2/3 närvaro så om du ska resa så måste du försöka få ditt schema innan du bokar något.

7 Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): Catolica Universidade de Portuguesa År som du var på utbyte: HT16 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville prova på att bo utomlands i några månader. Lissabon är en stad som jag hört bra saker om, så det kändes som ett bra alternativ. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade examinationen på kurserna? Jag läste åtta kurser för att få ihop 30 hp. Dessa var; Introduction to Anglo-American Law, Human Rights, Introduction to Competition law / Anti trust law, Introduction to EU Internal market, Federalism and European Union, International Law of the Sea, Law, Information and Technology samt International Investment Arbitration. Att läsa åtta kurser på en termin är lite annorlunda från hur det är på SU. Vissa av kurser lästes av under en period på två till tre veckor, för att sedan examineras, medan andra löpte över längre tid parallellt med andra kurser. Examinationsformen skiljde sig mellan kurserna. Vissa var i form av vanliga salstentor, någon var mer duggaliknande, några var pm och några var hemtentor. Generellt skulle jag påstå att det var ett lägre studietempo än hemma. Det krävdes mindre av studenten. Vissa lärare ville att man skulle ha läst material innan lektionerna, vissa inte. När det var läsanvisningar kunde det variera mellan 5-30 sidor per tillfälle. Många studenter läste inte alls eller läste bara översiktligt. Precis som på SU är det såklart enklare att hänga med om man läst materialet, men mycket av det som skulle läsas kunde ändå läsas relativt översiktligt. I ungefär hälften av kurserna uppmuntrades aktivitet och kunde resultera i att slutbetyget höjdes med %. Jag skulle påstå att la ner ungefär -510 timmar på studier, utöver lektionstid, i veckan betydligt mindre än vad jag gör i Stockholm. Detta skiljde sig lite om man hade en promemoria eller hemtenta som skulle lämnas in. I regel var det ganska tyst i klassrummen. Lärarna försökte få studenterna att prata, vissa med bättre resultat än andra. Det var för det mesta utbytesstudenterna, som oftast utgjorde 6-8 stycken av 30 i klassrummet, som pratade. Möjligen var detta för att vi kommer från universitet där att tala inför grupp är vanligare eller för att vi var mer säkra på engelska. Att studera på engelska var inga problem. Jag är övertygad om att alla juriststudenter i Sverige klarar detta utan problem. De flesta av lärarna var icke-portugiser, bl a från Slovenien, Tjeckien, Skottland, Brasilien, USA, Italien. Två stycken var portugiser. Det var bra kvalitet på lärarna. Många var väldigt entusiastiska och inspirerande. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Jag lånade aldrig en enda bok. Jag köpte inte heller en enda bok. Material som skulle läsas var alltid uppladdat på Moodle,deras motsvarighet till FastReg (vilket för övrigt också var mycket bättre än FastReg). Den enda boken vi skulle läsa i sin helhet var också uppladdad på Moodle. Som sagts ovan, det var inte mycket att förbereda inför lektionerna.

8 Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) I regel fungerade det bra. Catarina, som är koordinator för utbytesstudenter, var supertrevlig och tillmötesgående. Mailar man Catarina om något får man alltid svar samma dag. Det var dock lite struligt för min del i början, eftersom jag inte fick läsa en kurs pga att den var för lik Folkrätten. Detta innebar att jag var tvungen att få till ytterligare sex hp från andra kurser, någon som Catolica tog sig tid för att fixa. Detta förstörde mina planer att resa till Azorerna, eftersom jag inte hade fått schemat när dessa nya kurser skulle av stapeln. Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Vad hade du för boendekostnad? Jag bodde i en lägenhet tillsammans med min flickvän. Vi hittade den på Portugals motsvarighet till blocket, olx.pt. Vi betalade 650 i månaden för hela lägenheten, vilket var helt klart överkomligt. De flesta utbytesstudenter betalar mellan i månaden för att bo i kollektiv/korridorer. Det finns massa olika sätt att lösa bostad på. Vissa ordnar innan de åker iväg. Risken med det är att man köper grisen i säcken. Vissa löser när de kommer till Lissabon (som vi). Fördelen med detta är ju att man ser vad man hyr, innan man skriver på något kontrakt. Risken är ju att det blir stressigt om man inte hittar något. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Billigt. Boende är väl samma eller lite billigare än hemma, för de flesta. En öl kostar 1-2, äta ute på billiga restauranger kostar 5-10, middag med en flaska vin och bra mat kostar per person. Tunnelbanekort kostar 35. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Jag tror inte man ska åka till Portugal (eller någon annanstans för den delen) på utbyte om man vill lära sig mer än vad man gör på specialkurser på SU. Dock är det ju kul som sjutton att bo i en annan stad i några månader. Jag lärde känna en massa personer från hela världen, blev bättre på engelska (framför allt juridisk engelska) och hade roligt. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Kom ihåg att Portugal är ett litet land, så det är lätt att hitta se stora delar av landet under studietiden. Det är 3 h till Porto, 3 h till Algarve. 1 h flyg till Azorerna och Madeira (man kan flyga billigt), osv.

9 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): School of Law of the Catholic University of PortugaI Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands då jag ville få en insikt i hur det är att bo utomlands, utveckla min juridiska förmåga, få internationell erfarenhet och nya perspektiv i livet. Jag ville även förbättra min engelska i tal och skrift. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med här hemma? Upplevde du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Jag läste totalt sju kortare kurser under terminen, 30hp. De bestod av Skatterätt, privaträtt, två kurser inom EU-rätt, Amerikansk rätt, sjörätt samt mänskliga rättigheter. Det blev en bred variation under terminen vilket var både spännande och lärorikt. De flesta kurserna var inte alltför djupgående, vilket gjorde att studierna inte upptog lika mycket tid som man är van vid på Stockholms Universitet. Det fanns därför tid att även upptäcka Portugal, njuta av utlandsvistelsen och se mer än bara lektionssalar. Lärarna var otroligt bra! De kom från olika universitet runt om i världen och var väldigt engagerade i sina ämnen. Det gjorde att alla studenter ville vara aktiva, vilket bidrog till en bra stämning i klassen och en rolig undervisning. Skolan tillhandahöll allt material via en hemsida och vi behövde därför inte köpa någon litteratur. Jämfört med hemma var studiekulturen lite annorlunda. Man behövde inte studera fullt lika mycket under veckorna, men det var givetvis intensivt under tenta- och uppsatsperioder. Under lektionerna förväntade sig lärarna att man skulle vara muntligt aktiv, vilket skiljer sig lite från vad man är van vid här hemma. Det gjorde dock att man blev mer engagerad i de olika ämnena och lättare lärde känna andra studenter. Vi hade endast två salstentor, resterande var uppsatser/hemtentor. Jag tycker att det var bra och nyttigt att få öva på att skriva uppsatser eftersom vi inte har fått så mycket övning i det på SU, speciellt inte på engelska. De flesta av uppsatserna skulle lämnas in i slutet av terminen, vilket gjorde att det fanns mer tid för annat under terminens gång. Det blev dock väldigt intensivt de sista veckorna. Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Studiematerialet fanns som sagt att tillgå på en hemsida som skolan tillhandahöll. Datorer fanns även att låna på plats vid skolområdet, men jag använde endast min egen dator som jag hade med mig. Det fanns även ett bibliotek på skolområdet med läsplatser. Hur fungerade administrationen från värduniversitetet inför och vid terminsstart? (kurs- och välkomstinformation och speciella aktiviteter för utbytesstudenter) Det fungerade jättebra! Man fick all hjälp som man behövde, både vad gäller kurser, men också tips på aktiviteter, restauranger etc.

10 Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag och min kompis bodde riktigt bra i en stor och fin lägenhet i centrala Lissabon, precis vid vattnet. Vi åkte ner utan boende, vilket dock var lite nervöst. Tanken var att man skulle hitta boende själv, men skolan kunde hjälpa till med hemsidor och tips. Många studenter vi träffade hade fixat boende redan innan de åkte ner och bodde i delade lägenheter/rum hos andra - både centralt i Lissabon och nära skolområdet. Vissa var nöjda, andra mindre nöjda med sina boenden och hyresvärdar. Vi hade väldigt tur att få hjälp av en Portugis som vi träffade i början av utlandsterminen. Det var lite enklare att hitta lägenheter via portugisiska hemsidor, då de hemsidor skolan hjälpte till med framförallt avsåg uthyrning av rum. Jag kan verkligen rekommendera att bo centralt i Lissabon och inte vid skolområdet, då skolan ligger en bit utanför. Vi hade förmodligen inte fått en lika bra upplevelse av Portugal om vi inte hade bott mitt i smeten. Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? Det var billigare att leva i Portugal än att leva i Stockholm. Mat och vin var definitivt billigare, även om det självklart finns olika typer av restauranger och nivåer på priserna. Om man vill bo i studentrum kostade det mellan kr per månad. På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Jag har blivit bättre på engelska, i både tal och skrift. Jag har även utvecklats personligt, bl.a. genom att ha blivit mer självständig. Har du några tips och råd att ge andra studenter som funderar på att åka på utbyte till samma universitet? Jag skulle rekommendera att börja leta boende innan du åker ner. Om du/ni vill få tag på en lägenhet skulle jag råda att även titta på portugisiska hemsidor, eftersom det finns ett större utbud där samt bättre priser. Studentrum är dock lättare att hitta. I övrigt: åk dit!! Det är bland det bästa jag har gjort i mitt liv!

11

12

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: 2018 VT Varför valde du att studera utomlands? För att jag ville förbättra min engelska

Läs mer

Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18

Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18 Partneruniversitet: Católica Global School of Law, Lissabon HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att jag ville få nya erfarenheter, bättra min engelska och träffa

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidade Católica Portuguesa År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidad de Deusto År/termin som du var på utbyte: HT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att lära mig spanska, lära känna elever från

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra.

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra. Partneruniversitet: Freie Universtität HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att jag kände att jag behövde en ny utmaning, både socialt men även på juristutbildningen. Vilka kurser läste du och

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Auckland University of Technology År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands.

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Universitat de Barcelona Varför valde du att studera utomlands? Jag tycker utbyte är en bra möjlighet att prova bo i en annan stad, plugga på ett annat språk och få ett välbehövt avbrott

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att det är en bra merit i mitt CV och en bra erfarenhet generellt. Samtidigt är det

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Valde att studera utomlands för att få lite ombyte av miljö

Läs mer

Partneruniversitet: University of Deusto HT18

Partneruniversitet: University of Deusto HT18 Partneruniversitet: University of Deusto HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands delvis för att jag började studera ganska direkt efter gymnasiet och ville därför uppleva

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP)

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att jag tycker om att resa och träffa

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau År/termin som du var på utbyte: 2017/2018 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey. År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Warszawa Universitet År/termin som du var på utbyte: VT19 Varför valde du att studera utomlands? Jag såg det som en möjlighet till att utvecklas, utmana

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Liverpol År/termin som du var på utbyte: Ht 2018 (termin 8) Varför valde du att studera utomlands? För att uppleva andra kulturer, träffa

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Alldeles utmärkt. Universitetet hade bra bibliotek och jag hade med egen dator.

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Alldeles utmärkt. Universitetet hade bra bibliotek och jag hade med egen dator. Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Erasmus Universiteit Varför valde du att studera utomlands? För upplevelsen att bo utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law

Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law Studentrapport Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): American University Washington College of Law Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid velat plugga utomlands och tyckte att en

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Université Aix-Marseille År/termin som du var på utbyte: VT 19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Upplevde du någon kulturchock? Nederländerna är ganska likt Sverige men det finns självklart vissa saker som man som svensk reagerar på.

Upplevde du någon kulturchock? Nederländerna är ganska likt Sverige men det finns självklart vissa saker som man som svensk reagerar på. Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen (RUG) HT17 Varför valde du att studera utomlands? Främst för att få träffa människor från andra länder med andra erfarenheter men

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Westminster VT2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville komma iväg ett tag och göra något annorlunda. Vilka kurser läste du och vad

Läs mer

Kvalitén var över lag hög. Engagerade, kunniga och hjälpsamma lärare. Undervisningen skedde tillsammans med tyska studenter.

Kvalitén var över lag hög. Engagerade, kunniga och hjälpsamma lärare. Undervisningen skedde tillsammans med tyska studenter. Partneruniversitet: Freie Universität Berlin HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville först och främst utveckla mina kunskaper i engelska och tyska. Jag ville även utveckla mina sociala förmågor

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Universitetet i Bergen Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands av många anledningar, men främst för att jag trodde att det skulle kunna vara en mycket

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Erasmus Universiteit Rotterdam År/termin som du var på utbyte: VT2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville testa

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? Hur fungerade

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: LUISS Guido Carli År/termin som du var på utbyte: HT-17 Varför valde du att studera utomlands? För att uppleva en annan kultur

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Rijksuniversiteit Groningen HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att få prova på att bo i ett annat land och få lära känna nya människor. Utveckla

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: År/termin som du var på utbyte: Varför valde du att studera utomlands? Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Université Jean Moulin Lyon 3 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utmana mig själv, uppleva någonting helt nytt och växa som person. Jag valde

Läs mer

Partneruniversitet - Universität Mannheim

Partneruniversitet - Universität Mannheim Partneruniversitet - Universität Mannheim Varför valde du att studera utomlands? Främst för att jag kände att jag behövde ett miljöombyte. Det kan bli ganska enformigt att sitta i samma hörsalar, seminarierum

Läs mer

Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag bodde vid Clive Booth Halls och jag fick ett rum tilldelat genom universitetet.

Hur bodde du och hur fick du tag på bostaden? Jag bodde vid Clive Booth Halls och jag fick ett rum tilldelat genom universitetet. Partneruniversitet: Oxford Brookes University Varför valde du att studera utomlands? Jag ville studera utomlands eftersom det är en stor erfarenhet, kanske framför allt för framtida arbetsgivare. Dessutom

Läs mer

På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc)

På vilket sätt tycker du att du har utvecklats under utbytesstudierna? (Akademiskt, språkligt, kulturellt, personligt, etc) Partneruniversitet: Université de Fribourg, Schweiz HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville ha ett miljöombyte och testa på något nytt. Jag kände också att jag ville förbättra min franska.

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Varför valde du att studera utomlands? Jag har studerat en termin i USA förut och tyckte att det var en väldigt givande upplevelse, framför allt socialt, och

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Zürich År/termin som du var på utbyte: VT19 Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid älskat att resa och besöka nya kulturer och kände att det var dags att

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Tulane University, New Orleans, USA Varför valde du att studera utomlands? Framförallt för att utmana mig själv flytta till en helt ny stad helt ensam och skaffa

Läs mer

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Humboldt Universität zu Berlin År som du var på utbyte: VT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville testa att bo i Berlin, där jag redan spenderat/spenderar

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Essex År/termin som du var på utbyte: VT-2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville i första hand förbättra

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Köpenhamns universitet HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag hade fått höra från vänner och kollegor att det båda vara roligt och utvecklande och

Läs mer

Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader?

Var det dyrt eller billigt att leva där? I vilken utsträckning räckte ditt eventuella stipendium till dina kostnader? VT17 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Deakin University Varför valde du att studera utomlands? Jag har länge velat detta. Det är en chans att lära känna en kultur, tala språket och bo under

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Partneruniversitet: Murdoch University HT18. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Murdoch University HT18. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Murdoch University HT18 Varför valde du att studera utomlands? Miljöombyte, nya upplevelser och självklart förbättra min engelska. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Canberra, UC År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Murdoch University År/termin som du var på utbyte: Helår 2018 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Jag lockades av möjligheten att få ta del av en

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Haifa År/termin som du var på utbyte: Vårtermin 2019, termin 7. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Amsterdam År/termin som du var på utbyte: Vårterminen 2019 Varför valde du att studera utomlands? Södra husen på SU har en tendens att kännas lite tradiga efter 3,5 år,

Läs mer

Partneruniversitet: Wien Universität

Partneruniversitet: Wien Universität Partneruniversitet: Wien Universität Jag valde att studera utomlands för att jag såg det som en lärorik erfarenhet. En möjlighet att på ett naturligt sätt lära känna nya människor och få chansen att bo

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Jag ville utvecklas som person och akademiskt och jag tycker utbytesstudier är ett perfekt tillfälle att göra detta. Samt att det är alltid

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Western Australia År/termin som du var på utbyte: 2017 HT (i Sverige) Varför valde du att studera utomlands? Ville

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universitat de Barcelona År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Rijksuniversitet Groningen År/termin som du var på utbyte: HT 2018 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: År/termin som du var på utbyte: Varför valde du att studera utomlands? Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universität Mannheim År/termin som du var på utbyte: HT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Främsta anledningen var att jag behövde ett miljöombyte.

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: University of Western Ontario (Western) HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att prova på att leva utomlands, bli bättre på engelska, träffa nya människor, komma bort från

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pennsylvania State University Varför valde du att studera utomlands? Främst för att bo och testa på studier i ett annat land och därigenom få nya perspektiv.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Queen Mary University of London År/termin som du var på utbyte: HT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: LUISS Guido Carli År/termin som du var på utbyte: VT2018 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Eftersom det lät som en superbra möjlighet att få bo

Läs mer

RESEBERÄTTELSE. I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan

RESEBERÄTTELSE. I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan RESEBERÄTTELSE Italien - Università Degli Studi di Milano - Hösttermin 2015 Staden I Milano finns allt, det gäller bara att hitta det. Det underlättar om man kan språket och kan fråga sig fram. Men jag

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Katholieke universiteit Leuven (KU Leuven) År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Fundação Getulio Vargas Varför valde du att studera utomlands? Jag gjorde ett år av utbytesstudier under gymnasiet, och har efter det alltid velat prova på det igen på universitetsnivå.

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Deakin University År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Studentrapport från mitt utbyte För att förbättra min engelska, ta chansen att få uppleva

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Tulane University År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands

Läs mer

Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland

Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland Albert Ludwig Universität - Freiburg, Tyskland Varför valde du att studera utomlands? Jag ville åka på utbytestermin eftersom det kändes som en spännande möjlighet att uppleva något nytt samtidigt som

Läs mer

Lästa kurser: Real Estate Law, Corporate Law, Trusts och International Trade Law.

Lästa kurser: Real Estate Law, Corporate Law, Trusts och International Trade Law. Partneruniversitet: University of Western Ontario (UWO) HT18 Varför valde du att studera utomlands? Dels för att det är kul med äventyr, dels för att jag aldrig bott någon annanstans än Stockholm och slutligen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Pontificia Universidad Católica del Perú, Lima År/termin som du var på utbyte: VT -19 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville ta tillvara på

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Western Australia År/termin som du var på utbyte: VT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag tyckte att det var en fantastisk möjlighet

Läs mer

Winter semester Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien

Winter semester Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Winter semester 2018 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Universität Wien Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands då det är en erfarenhet jag länge velat ha. Dels

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

Partneruniversitet: University College Dublin HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter.

Partneruniversitet: University College Dublin HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter. Partneruniversitet: University College Dublin HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville vidga mina vyer och få nya erfarenheter. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Charles University, Prag År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Luiss Guido Carli University År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Victoria University of Wellington, Nya Zeeland År/termin som du var på utbyte: ht-2017 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: LUISS År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört med

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Penn State Law År/termin som du var på utbyte: HT17 Studentrapport från mitt utbyte Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid varit intresserad av att studera juridik i

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Bond University År/termin som du var på utbyte: VT 19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen jämfört

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land.

För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land. Partneruniversitet: LUISS Guido Carli HT18 För att det är ett bra tillfälle att testa bo utomlands och uppleva en ett annat land. du någon kulturchock? Hur var det att studera på ett annat språk? EU taxation,

Läs mer

En termin på NUS i Singapore

En termin på NUS i Singapore RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Emil Fröberg HT18 Utbytesuniversitet National University of Singapore Utbildningsprogram Industriell Ekonomi En termin på NUS i Singapore Innan avresa En av

Läs mer

Partneruniversitet: University of Essex HT18

Partneruniversitet: University of Essex HT18 Partneruniversitet: University of Essex HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att förbättra mina språkkunskaper och träffa nya människor. Jag har dessutom förstått

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Haifa År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18

Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18 Partneruniversitet: Deakin University i Melbourne, Australien. VT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utvecklas framförallt språkligt, och jag ville få ett miljöombyte. Jag ville även få

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Western Ontario År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) HT17 Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Macquarie University År/termin som du var på utbyte: HT 2017 Främst för att få in lite äventyr i utbildningen, förbättra

Läs mer

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet i Norrköping. 2. Vilket Universitet, land och stad åkte du till? Jiao Tong University i Shanghai,

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Penn State University År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

Hårdträning bland Sapporos snöhögar

Hårdträning bland Sapporos snöhögar RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Anton Schillen 2015 2016 Utbytesuniversitet Hokkaido University Utbildningsprogram Special Research Student Hårdträning bland Sapporos snöhögar Innan avresa

Läs mer

Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin. År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017

Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin. År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017 Partneruniversitet (hela enkäten ifylles i datorn): University of Texas at Austin År som du var på utbyte: HT 2016 VT 2017 Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Penn State University År/termin som du var på utbyte: HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville ha ett miljöombyte och testa på en ny utmaning

Läs mer

Varför valde du att studera utomlands? För att jag ville ha miljöombyte och för att jag ville förbättra min engelska.

Varför valde du att studera utomlands? För att jag ville ha miljöombyte och för att jag ville förbättra min engelska. Partneruniversitet: University of Western Australia HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att jag ville ha miljöombyte och för att jag ville förbättra min engelska. Vilka kurser läste du och

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: LUISS Guido Carli HT18 När man pratat med vänner och bekanta som varit på utbyte är det sällan man hör om någon som ångrat sig eller som haft tråkigt. Det i kombination med att jag

Läs mer

Partneruniversitet: University of Western Australia HT18

Partneruniversitet: University of Western Australia HT18 Partneruniversitet: University of Western Australia HT18 Varför valde du att studera utomlands? Att studera och att leva i ett annat land är på många sätt utmanande och leder i min åsikt oundvikligen till

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Westminster År/termin som du var på utbyte: vårterminen 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitet i Linköping. Vilket universitet, land och stad åkte du

Läs mer