TRIPLUS. Monteringsanvisning till Valsirs avloppssystem Triplus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRIPLUS. Monteringsanvisning till Valsirs avloppssystem Triplus"

Transkript

1 TRIPLUS Monteringsanvisning till Valsirs avloppssystem Triplus

2 Monteringsanvisning till Valsirs avloppssystem Triplus version 3 Index. Triplus ljuddämpande avloppsrör s.3 2. Ljuddämpning s.5 3. Transport och förvaring s.6 4. Brandskydd s.6 5. Montering med insticksmuff s.7 6. Förläggning av spillvattenledning s. 7. Ingjutning s.2 8. Rörgenomföringar s.2 9. Kontaktuppgifter s.3 2 (3)

3 .Triplus ljuddämpande avloppsrör Triplus är ett system av rör och rördelar för inomhusavlopp. Det är lämplat för avloppsystem vid höga och låga temperaturer, avluftningssystem för avlopp och interna system för avvattning av regnvatten, för användning inuti bostäder, industri-byggnader, sjukhus, hotel osv. Tack vare dess mekaniska motståndskraft är systemet dessutom lämpat för centraliserade vakuumsugningsanläggningar. Rören består av tre lager sammanlänkade material vilket ger röret utmärkta mekaniska egenskaper vid låga temperaturer och utmärkt akustisk prestanda. Triplus rör består av polypropen (PP) och mineralämnen i tre lager PP/PP-M/PP. Formstyckena är tillverkade i mineralförstärkt popypropen, PP-M. Rör och rördelar i upp till 60mm är typgodkända vid Sitac. Systemet är testat med och får enbart användas tillsammans med andra rörsystem från Valsir. Till exempel kan det vara lämpligt att använda Valsirs Silererör i stammen, eftersom dessa är ännu mer ljuddämpande än Triplus. Egenskaper Utmärkt ljuddämpande prestanda; tack vare rörets egenskaper uppnås ljudnivåer på 2 db(a) vid flöden på 2 l/s. Garanterat täta fogar tack vare elastomerpackningen (förmonterad) för vilken det inte behövs någon särskild typ av verktyg, lim eller lösningsmedel. Stort sortiment av diametrar från De 32 mm till De 250 mm och urval av tillbehör för anslutning till befintliga avloppssystem, även när dessa har andra material såsom gjutgärn, PE, PVC etc. Utmärkt beständighet mot slag även vid låga temperaturer (ned till -25 C) tack vare rörets struktur i tre sammanlänkade materiallager. Hög beständighet mot ett flertal kemiska ämnen även vid höga temperaturer; drabbas inte av läckspänningar. Rören tillverkas i olika längder (från 50 mm till 3 m) och det går att återanvända restmaterial genom att använda dubbelmuff eller rör med en muff på varje ände. Rören kan användas i PH-området 2-2. Fysiska egenskaper Specifik tyngd: >,02 g/cm3 Brottförlängning: > 82% Draghållfasthet: > 7,37 Mpa Elasticitetsmodul: 300 N/mm2 Brandklass enligt DIN 402: B Värmebeständighet: 95 C momentant, (kontinuerligt 80 C) 3 (3)

4 Figur Rörets struktur. Mellanskikt Är utfört i en blandning a polypropen och mineraler vilket garanterar en utmärkt mekanisk motståndskraft och akutisk prestanda. Insticksmuff och läpptätning Insticksmuffen har en läpptätning som gör anslutningen vattentät och garanterar att röret kan röra på sig på grund av värmeutvidgning. Den geometriska utformningen av muffen gör installationen lätt och snabb. Yttre skikt Är tillverkat av polypropen vilket garanterar en utmärkt motståndskraft mot slag och ett gott mekaniskt skydd. Inre skikt Rörets inre skikt består av ett lager av polypropen vilket gör att ytan är ytterst slät och medför en hög beständighet mot kemiska ämnen. 4 (3)

5 Ljudtrycksnivåer L SC,A [db(a)] 2. Ljuddämpning Triplus gör det möjligt att bygga avloppssystem med utmärkt ljuddämpning: med 2 l/s (typiskt flöde från en WC) uppmäts ljudnivåer på 2 db(a) enligt EN Ljudtrycksnivåer i L sc,a enligt EN 4366 från röret Triplus Ljudtrycksnivåer i L IN enligt DIN 409 från röret Triplus ,5 2 4 Flöde [l/s] Ljudtrycksnivåer L [db(a)] IN ,5 2 4 Flöde [l/s] För att uppnå bra ljuddämpning bör alltid gummiklädda rörhållare användas. För bästa ljuddämpning rekommenderas två rörhållare istället för en: en fixklammer som vilar på en glidklammer infäst i väggen (se fig. 4). Figur 4 Ljuddämpande klammer. 5 (3)

6 3. Transport och förvaring Om rören Triplus har tagits bort från ramen på vilken de levererats ska de sedan inte transporteras ihopblandade hur som helst med andra material. De ska heller inte utsättas för våldsamma stötar. Rören Triplus ska förvaras i ordning och på ett sådant sätt att de inte skadas. Om rören är uppstaplade ska höjden inte överstiga,5 m. Rören skall inte utsättas för soljus under längre tidsperioder eftersom UVstrålningen skadar plastmaterialet. Att förvara produkten på lager utomhus är således olämpligt. 4. Brandskydd Eftersom avloppsrören Triplus är av plast måste lämpligt brandskydd användas mellan brandceller i byggnader. Detta kan göras med brandtejp eller brandmanschetter enligt bilderna nedan. Figur 5 Brandstrypning med hjälp av brandtejp (till vänster) och brandmanschett (till höger). 6 (3)

7 5. Montering med insticksmuff Egenskaper Typ Tillämplighet Diametrar Demonterbar Draghållfast Verktyg som behövs Anslutningsssystem med insticksmuffar som har packningar för att skapa en tät fogning mellan rör och rördelar. Avloppsystemen från Valsir HDPE, PP/PP3, Triplus, Silere mm (HDPE), mm (PP/PP3), mm (Triplus), mm (Silere) Ja Nej Rörskärare, fasverktyg, smörjmedel, penna, måttstock Valsirs avloppssystem med insticksmuff har en muff högst var tredje meter, vilket är den största längden på ett avloppsrör. Detta innebär att alla längdutvidgningar eller längdsammandragningar orsakade av temperaturändringar på rören kan tas upp i själva insticksmuffen, som är utformad med ett stort djup för just detta ändamål. Det är därför nödvändigt att man följer nedanstående anvisningar vid monteringen. Installationsanvisningar 8 ) Skär röret med en rörskär som passar eller med en fintandad såg med rätt styrning (t.ex. med såglåda) som garanterar att snittet blir rätvinkligt. 2) Förkorta inte slätändan på rördelarna för att undvika problem med insticksdjupet och vattentätheten. 3) Avgrada och fasa slätändan på röret med en vinkel på ca 5-30 genom att använda ett fasningsverktyg eller en fil med fin räfflning. Ytan på fasningen måste vara slät för att undvika att packningen i insticksmuffen skadas när röret förs in (3)

8 4) Försäkra dig om att insticksmuffens inneryta, packningen och slätändan på delen som ska anslutas är rena. Stryk en lämplig mängd smörjmedel från Valsir på denna sistnämnda (använda inte oljor eller mineralfetter). Valsirs smörjmedel finns i två storlekar, 50g (VS090000) och 250g (VS ). 5) Koppla röret och/eller rördelarna till varandra genom att föra in slätändan i botten på insticksmuffen. 8 6) Markera insättningsdjupet. ~0 mm 7) Dra ut slätändan med ca 0 mm. Denna längd gör det möjligt att ta upp rörelser på grund av värmeutvidgning inuti muffen. På rördelars slätända behövar inte detta göras. Uppmärksamma: en längre utdragning än den som föreslås här kan leda till att fogningen inte längre blir tät, eller att rördelarna inte blir räta. En för kort utdragning kan leda till att rörets värmeutvidgningen inte längre kan kompenseras. 8 (3)

9 8) Kom ihåg att riktningen på flödet måste gå från rör/rödel mot instickmuffen. Under läggningen rekommenderas att rören inte böjs för mycket vid insticksmuffen eftersom detta kan leda till att fogen inte längre håller tätt. Rördelarna måste förankras på lämpligt vis på väggarna för att undvika att de på grund av sin egen vikt faller inåt i insticksmuffarna (se fig. 7 s. 0). Om de av sin egen tyngd faller in i botten på insticksmuffen så kan de inte längre utvidgas där. För rördelar behövs ingen utdragning utan rördelen förs in i botten på insticksmuffen. För rör däremot behövs en utdragning på 0mm för att kompensera för rörets värmeutvidgning. Se figur 6 nedan för praktiska exempel. Figur 6 Exempel på korrekt användande av insticksmuffar (för PP/PP3, Triplus och Silere). 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm För raka rör måste en fixpunkt skapas på varje insticksmuff på rörsystemet. Övriga delar på rörsystemet eller rördelar kommer att stödjas och styras av glidpunkter (bortsett från i specialfall som analyseras från fall till fall i Valsirs handbok för avloppssystem). De största avstånden L som kan användas för rörhållare anges i följande tabell; avstånden beror på typ av rör och om de monteras lodrätt eller vågrätt. Rörhållare tillhandahålls av Valsir i flera olika utföranden, se Valsirs prislista för Triplus s Det finns varianter i förzinkat stål utan gummi med gängor i M0 eller G/2 /G. Därutöver finns det ljuddämpande rörhållare med gummiremsor med gängor i M0 eller G/2 /G. 9 (3)

10 Tabell Längsta avstånd mellan rörhållare för system med insticksmuff (för PP/PP3, Triplus e Silere). Ytterdiameter Största avstånd mellan rörhållare L [m] D [mm] Vågräta rör () Lodräta rör (2) 32 0,8,0 40 0,8,0 50 0,8,0 58 0,8,0 75 0,8, 78 0,8, ,9,4 0,,7 25,3,9 35,3 2,0 60,6 2, ,0 3, ,0 3,0 () Avstånden för vågräta rör är beräknade som 0 ggr diametern med ett minimum på 0,8 och ett maximum på 2,0. (2) Avstånden för lodräta rör är beräknade som 5 ggr diametern och med ett minimum på m och ett maximum på 3m. Figur 7 Montering med insticksmuff för Triplus. F = fixpunkt, G = glidpunkt, L=längd. G L F L G F G F G F L L L L 0 (3)

11 6. Förläggning av spillvattenledning Självfallsledning ska förläggas med fall i hela dess längd. Liggande ledning skall installera med följande minsta fall: 50mm med 2% (20 mm/m), 75mm med,4% (4 mm/m), 0m med % (0 mm/m) och 60mm med 0,7% (7 mm/m). Liggande ledning (L) ska anslutas till liggande ledning med grenrör med vinkel 45. Stående samlingsledning (S) ska anslutas till liggande samlingsledning (L) med grenrör med vinkeln 45. Stående ledning ( S ) som övergår i liggande ledning (L) ska utföras med två böjar 45. Liggande ledning ( L ) ska anslutas till stående ledning ( S ) med grenrör med vinkel 90. Rensanordning på liggande samlingsledning under byggnads bottenplatta och i mark bör utföras med ett spolrör med 90 anslutning. Rensanordning på stående spillvattenrör bör monteras med underkant 400 mm över golv. Rensanordning bör ha tillräckligt stor serviceöppning så att det både går att rengöra och TV-inspektera spillvattensystemet. (3)

12 7. Ingjutning Triplusrören är lämpliga för ingjutning. Eftersom rören har en låg längdutvidgningskoeffecient (0,08mm/m & C), är själva insticksmuffarna tillräckliga för att skapa en infästning inuti gjutningen. Det är inte nödvändigt att vidta någon som helst ytterligare försiktighetsåtgärd förutom att täcka spalten mellan insticksmuff och slätända med papper, tejp eller isolering för att undvika att betong tränger in (se fig. 8). Det är även en fördel om rörsystemet förankras/klamras så att det inte flyttar på sig medan betongen gjuts på och för att undvika att rör dras ur insticksmuffar eller att rördelar deformeras. Täpp även igen eventuella öppna rör så att inte betong eller vatten kan rinna in. Figur 8 Insticksmuffen måste skyddas vid ingjutning, t.ex. med papperstejp Rörgenomföringar Vid avsättningar i golv med tätskikt måste alltid ett utrymme mellan vägg och rörkant lämnas på minst 60mm; avståndet mellan rörets överkant och golv får dessutom inte understiga 40 mm (se fig. 9). Figur 9 Avstånd mellan rör och vägg och rörkant och golv enligt Branschregler Säker Vatteninstallation 20: (s. 25). Röret måste vara täckt med skyddslock under byggtiden. Röret ska vara monterat och fixerat innan tätskiktet monteras så att rörelse inte kan uppstå mellan röret och tätskiktet. Tätning ska genomföras mellan röret och golvets tätskikt. Anslutningsstosar till WC eller spilllvattenrör ska monteras så att en golvplastmatta kan krängas över stosen så att ett uppvik på circa 5mm erhålls. 2 (3)

13 Det får inte finnas några rörgenomföringar i plats för bad eller dusch. Täthetskontroll av spillvatten ska utföras genom spolning och okulärbesiktning av hela systemet (SäVa 4..2). 9. Kontaktuppgifter Valsir erbjuder ett genomgående stöd vid projektering och på byggarbetsplatsen tack vare den tekniska avdelningen. Valsir förfogar dessutom över en utbildningsanläggning för kunder och samarbetsparners Valsir Academy. För mer information kontakta företaget. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och förbehåller oss rätten till ändringar. På vår hemsida finns de senaste versionerna av produktsortiment och teknisk dokumentation. För information på svenska hänvisas till Richard Ramanius, med följande kontaktuppgifter: richard.ramanius@valsir.it Mobil: Tel: Valsir S.p.A. Località Merlaro, Vestone (BS) - Italy Tel Fax valsir@valsir.it Denna produkt är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. Valsir S.p.A. garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisningen följs. 3 (3)

PP inomhus avloppssystem

PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING ASTO

INSTALLATIONSANVISNING ASTO Januari 2014 INSTALLATIONSANVISNING ASTO Asto är ett komplett inomhusavloppssystem med rör och tillbehör i dimensionerna 58, 78, 110, 160 och 200 mm. Systemet innehåller övergångar till dimensionerna 50

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP

INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP 2013-02-19/HSJ INSTALLATIONSANVISNING WAFIX PP Wafix PP-system är certifierat efter de Nordiska INSTA-CERT reglerna och därför märkt med Nordic Poly Mark. Wafix PP får ej blandas med andra fabrikat. Wafix

Läs mer

NORDIC PP inomhus avloppssystem

NORDIC PP inomhus avloppssystem NORDIC PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem

SMARTLINE PP inomhus avloppssystem SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs. Pipelife

Läs mer

NORDIC. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING

NORDIC. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING NORDIC PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar

Läs mer

SMART LINE ABC Nordic Poly Mark

SMART LINE ABC Nordic Poly Mark SMARTLINE ABC Nordic Poly Mark Smartline har tre stora fördelar: 1 Enkelt att installera Smartline är godkänt i all a installationer Rör utan muffar ger mindre spill Det ersätter tidigare rörsystem Tar

Läs mer

2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3

2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3 2014-06-04/INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP Inowa monteringsanvisning Inledning www.terana.se 1 (8) 3 Ett kraftigt system för både öppen och dold installation. INOWA är ett komplett

Läs mer

Wavin Wafix PP inomhusavlopp

Wavin Wafix PP inomhusavlopp Wavin Wafix PP inomhusavlopp Innehållsförteckning Produktens användning Produktens användning... 1 Spårbarhet... 1 Kapning... 2 Installation... 2 Fixering... 3 Expansion... 3 Förläggning... 5 Rörgenomföringar...

Läs mer

Wavin Asto inomhusavlopp

Wavin Asto inomhusavlopp Wavin Asto inomhusavlopp Innehållsförteckning Produktens användning... 1 Spårbarhet... 1 Kapning... 2 Installation... 2 Fixering... 3 Rörupphängningsavstånd... 3 Expansion... 4 Förläggning... 6 Rörgenomföringar...

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla Ljuddämpande avloppssystem i PP Pipelife Stilla Pipelife Stilla är ett ljuddämpande avloppssystem för installation i byggnad. Stilla har alla fördelar som det väl beprövade PP Nordic systemet från

Läs mer

SMARTLINE. Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING

SMARTLINE. Installationsanvisning PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE SMARTINE INSTAATIONSANVISNING SMARTINE PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning 170419 1. Kapning av rör sid. 2 2. Montage sid. 2 2.1 Generellt sid. 3 2.2 ängdutvidgning expansion

Läs mer

/ INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Accepterad monteringsanvisning 2016:1

/ INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVLOPP AV PP. Accepterad monteringsanvisning 2016:1 2016-12-01 / INOWA INOWA MONTERINGS- ANVISNING INOWA INOMHUSAVOPP AV PP Accepterad monteringsanvisning 2016:1 2 (20) www.terana.se Inowa monteringsanvisning Innehållsförteckning Märkning... Sid 3 Allmänna

Läs mer

Stilla. w w w.pipelife.se. Ljuddämpande avloppssystem i PP

Stilla. w w w.pipelife.se. Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla Ljuddämpande avloppssystem i PP Pipelife Stilla Pipelife Stilla är ett ljuddämpande avloppssystem för installation i byggnad. Stilla har alla fördelar som det väl beprövade PP Nordic systemet från

Läs mer

NORDIC. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING

NORDIC. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE NORDIC INSTAATIONSANVISNING NORDIC PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning 2018-11-20 Typgodkännande sid. 2 Nordic märkning rör sid. 3 1. Kapning av rör sid. 4 2. Montage

Läs mer

SMARTLINE. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING

SMARTLINE. Installationsanvisning. PP inomhus avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR LIFE PIPELIFE SMARTLINE INSTALLATIONSANVISNING SMARTLINE PP inomhus avloppssystem Installationsanvisning Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar

Läs mer

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem 2 Rätt och slätt Smartline har tre stora fördelar: 1 Enkelt att installera Smartline är precis lika smart som det låter. Vi har ersatt det gamla sättet

Läs mer

Pipelife Nordic. PP avloppssystem

Pipelife Nordic. PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Nordic PP-rör och rördelar uppfyller alla krav på avloppsrör i samtliga nordiska länder. Oavsett vilka avloppsinstallationer som skall

Läs mer

RAUPIANO PLUS MONTERINGSANVISNING. Det mångsidiga ljuddämpande spillvattensystemet

RAUPIANO PLUS MONTERINGSANVISNING. Det mångsidiga ljuddämpande spillvattensystemet RAUPIANO PLUS MONTERINGSANVISNING Det mångsidiga ljuddämpande spillvattensystemet MONTERING Steg 1 Kapa, asa och avgrada 90 1. ixera rören ordentligt för en korrekt kapning. 2. Kapa rören i 90 vinkel med

Läs mer

Nordic. PP avloppssystem

Nordic. PP avloppssystem Nordic w w.pipelife.se PP avloppssystem Pipelife Nordic PP avloppssystem Nordic PP-rör och rördelar är märkta med Nordic Poly Mark och uppfyller därmed kraven för inomhusavlopp i samtliga nordiska länder.

Läs mer

Augusti 1998. Inomhusavlopp

Augusti 1998. Inomhusavlopp Augusti 1998 Inomhusavlopp Wafix HT/PP med Fix lock -den nyutveckla fastsittande tätningsringen och med många stora förbättringar Wafix HT/PP är ett helt nyutvecklat system för inomhusavlopp, som bygger

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA INSTALLATIONSANVISNING

Stilla. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE STIA INSTAATIONSANVISNING Stilla juddämpande inomhusavloppssystem Installationsanvisning 2018-02-05 Typgodkännande sid. 2 Stilla märkning rör sid. 3 1. Kapning av rör sid. 4 2. Montage

Läs mer

Stilla 2.0. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA 2.0 INSTALLATIONSANVISNING

Stilla 2.0. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA 2.0 INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR IFE PIPEIFE STIA 2.0 INSTAATIONSANVISNING Stilla 2.0 juddämpande inomhusavloppssystem Installationsanvisning 2019-04-04 Typgodkännande sid. 2 Stilla 2.0 märkning rör sid. 3 1. Kapning av rör

Läs mer

Nordic. Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller eller se länk på pipelife.se.

Nordic. Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller   eller se länk på pipelife.se. PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC Ledande svensk tillverkare Nordic PP avloppssystem Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller https://360.pipelife.com/360/se-se/ eller se länk på pipelife.se

Läs mer

Stilla. Installationsanvisning. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA INSTALLATIONSANVISNING

Stilla. Installationsanvisning. Ljuddämpande inomhusavloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA INSTALLATIONSANVISNING PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA INSTALLATIONSANVISNING Stilla Ljuddämpande inomhusavloppssystem Installationsanvisning Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören

Läs mer

Nordic. PP avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC

Nordic. PP avloppssystem PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC PIPES FOR LIFE PIPELIFE NORDIC Nordic PP avloppssystem Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisning

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pip elife.se

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pip elife.se Stilla w w.p w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pip elife.se Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla ljuddämpande inomhusavlopp Pipelife Stilla är ett ljuddämpande

Läs mer

Typgodkännande: Sitac 0073/00

Typgodkännande: Sitac 0073/00 Sitac 00/00 garanterar produktens 0.0. Utgåva sid () ACO GOLVBRUNN 0 Golvbrunnar - betonggolv, med plastmatta ACO Golvbrunn 0 med sido- eller bottenutlopp DN mm (samma installationsanvisning gäller) är

Läs mer

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pipelife.se

Stilla. Ljuddämpande avloppssystem i PP. w.p. w w w.pipelife.se Stilla w w.p w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se w w w.pip elife.se w w w.pipelife.se w w w.pipelife.se Ljuddämpande avloppssystem i PP Stilla ljuddämpande inomhusavlopp Pipelife Stilla är ett ljuddämpande

Läs mer

PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA. Ledande svensk tillverkare. Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP

PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA. Ledande svensk tillverkare. Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA Ledande svensk tillverkare Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE Stilla ljuddämpande inomhusavlopp Pipelife Stilla är ett

Läs mer

ACO GOLVBRUNN 150/200

ACO GOLVBRUNN 150/200 sid () 0.0. Utgåva Sitac 00/00 ACO GOLVBRUNN 0/00 Golvbrunnar - betonggolv, utan tätskikt, med eventuellt ytskikt ACO Golvbrunn 0/00 är avsedd för bostäder och för utslagsställen med flöde max, l/s. Skydda

Läs mer

Golvkonstruktioner med golvvärme

Golvkonstruktioner med golvvärme Golvkonstruktioner med golvvärme Installationsanvisningar för alla typer av golvbjälklag Innehåller rekommenderade skikt mellan golvvärmesystem och färdigt golv 9007- Copyright: Thermotech Scandinvia AB

Läs mer

Terana Inomhusavlopp. Två system i ett! INOWA ETT KRAFTIGT OCH TYST SYSTEM FÖR INOMHUSAVLOPP I PP. Inowa är även klassat som ett ljuddämpande system.

Terana Inomhusavlopp. Två system i ett! INOWA ETT KRAFTIGT OCH TYST SYSTEM FÖR INOMHUSAVLOPP I PP. Inowa är även klassat som ett ljuddämpande system. Terana Inomhusavlopp Två system i ett! Inowa är även klassat som ett ljuddämpande system. II II II II INOWA ETT KRAFTIGT OCH TYST SYSTEM FÖR INOMHUSAVOPP I PP Ett kraftigare och tåligare PP inomhusavloppssystem

Läs mer

Roth 330-skåp. German quality since Installation. Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm 1/6

Roth 330-skåp. German quality since Installation. Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm 1/6 Installation Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm German quality since 1947 1/6 1 2 835 mm (+/- 5 mm) 450 mm (+/- 5 mm) Packa upp skåpet och förvara luckan i dess emballage på lämplig

Läs mer

PIPES FOR LIFE PIPELIFE MED PRODUKTION I SVERIGE STILLA

PIPES FOR LIFE PIPELIFE MED PRODUKTION I SVERIGE STILLA PIPES FOR LIFE PIPELIFE MED PRODUKTION I SVERIGE STILLA 2.0 Stilla 2.0 Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP Nyhet! Nu kan du ladda hem Pipelifes BIM Revit-modeller https://360.pipelife.com/360/se-se/

Läs mer

Juli 2012. Wafix PP. Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås. Inomhusavloppssystem

Juli 2012. Wafix PP. Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås. Inomhusavloppssystem Juli 2012 Inomhusavloppssystem I BYGGNAD samt torrvattenlås Inomhusavloppssystem komplett system för alla installationer Wafix är ett unikt och komplett system med en enastående förmåga att snabbt och

Läs mer

Tap-Box 3725, RSK 8236049

Tap-Box 3725, RSK 8236049 Tap-Box 3725, RSK 8236049 För inbyggd duschblandare x 4 x 10 Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och produktens

Läs mer

Monteringsanvisning för rörinstallation i våtrum vid användning av EA SmalSlits

Monteringsanvisning för rörinstallation i våtrum vid användning av EA SmalSlits Monteringsanvisning för rörinstallation i våtrum vid användning av EA SmalSlits Krav enligt Säker Vatteninstallationsregler Samtliga rör för vatten skall vara isolerade. Kallvattenröret skall placeras

Läs mer

Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA

Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA PIPES FOR LIFE PIPELIFE STILLA Stilla Ljuddämpat. På riktigt! Ljuddämpande avloppssystem i PP Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion

Läs mer

52 FÖRSÖRJNINGSSYSTEM FÖR FLYTANDE ELLER GASFORMIGT MEDIUM

52 FÖRSÖRJNINGSSYSTEM FÖR FLYTANDE ELLER GASFORMIGT MEDIUM Kod Text Mängd Enh 5 VA-, VVS-,KYL- OCH PROCESSMEDIESYSTEM 52 FÖRSÖRJNINGSSYSTEM FÖR FLYTANDE ELLER GASFORMIGT MEDIUM 52.B Tappvattensystem Tappvattensystemet ska utföras med rör, rördelar, tillbehör och

Läs mer

Pressmuffsystem. Koppar V. Komplett sortiment!

Pressmuffsystem. Koppar V. Komplett sortiment! Pressmuffsystem Koppar V Komplett sortiment! A-press koppar V med pressindikator och O-ring med läckindikering Vår pressindikator hjälper dig att enkelt kontrollera om pressdelen är pressad eller ej under

Läs mer

Ljuddämpande spillvattensystem. Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri

Ljuddämpande spillvattensystem. Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se. Bygg Automotive Industri Ljuddämpande spillvattensystem RAUPIANO plus SORTIMENTLISTA 312307 SV Gäller från juni 2010 Tekniska ändringar förbehålles www.rehau.se Bygg Automotive Industri RAUPIANO är brandklassat. Med brandtejp,

Läs mer

LINJÄR + TRÄ Monteringsanvisning I-Drain för träkonstruktion

LINJÄR + TRÄ Monteringsanvisning I-Drain för träkonstruktion LINJÄR + TRÄ Monteringsanvisning I-Drain för träkonstruktion Innehåll Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Produkterna är tillverkade i enlighet med typgodkännande SC0252-14.

Läs mer

Monteringsanvisning Purus Corner Twist

Monteringsanvisning Purus Corner Twist Purus Corner Twist Golvbrunnen skall installeras enligt gällande branschregler. Vi rekommenderar att installationen görs av ett auktoriserat VVS- företag. Samtliga produkter som denna anvisning omfattar

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning Installationsanvisning Klamring och fixering Avloppssystem måste vara ordentligt upphängt och stadgat för förhindra rörskarvens muff och slätända att glida isär vid de olika driftsbelastningarna. Riktlinjer

Läs mer

Golvkonstruktioner med golvvärme

Golvkonstruktioner med golvvärme Golvkonstruktioner med golvvärme Installationsanvisningar för alla typer av golvbjälklag Innehåller rekommenderade skikt mellan golvvärmesystem och färdigt golv 9007-0 Copyright: Thermotech Scandinvia

Läs mer

Nyhet! TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Monteringsanvisning

Nyhet! TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Monteringsanvisning Nyhet! TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Monteringsanvisning Monteringsanvisning för TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Innehållsförteckning: Sid: Montage i höjdled 3 Montage i Stålregel

Läs mer

Tap-Box 2525, RSK

Tap-Box 2525, RSK Tap-Box 2525, RSK 8236048 För inbyggnadsblandare BOX 006 och BOX 022 Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna

Läs mer

Pipelife Mark PP PP markavloppssystem

Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife Mark Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife PP markavloppssystem är av sett att transportera såväl dagvatten som spillvatten i självfallsledningar. PP-systemen har fast monterad tätningsring

Läs mer

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm.

Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Stork Elgolvvärme - KabelKit Installationspaket för el-golvvärme för våtutrymmen och klinker mm. Tillämpning Stork KabelKit passar både renoveringsobjekt och för nybyggnation för alla typer av golv, exempelvis

Läs mer

Dräneringsanvisning för Ess Drän

Dräneringsanvisning för Ess Drän sanvisning för Användningsområde är avsett för teknisk dränering med höga krav på funktion och säkerhet under lång tid, exempelvis dränering av husgrunder, vägar, flygplatser, industrianläggningar, golf

Läs mer

LINEAR Monteringsanvisning Linear

LINEAR Monteringsanvisning Linear LINEAR Monteringsanvisning Linear Tillbehör Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Produkterna är tillverkade i enlighet med typgodkännande SC0252-14. Kontrollera så att

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. 10 ENKLA STEG - till effektiva & säker badrumsrenovering. FRIABLOC Register 05/2007

MONTERINGSANVISNING. 10 ENKLA STEG - till effektiva & säker badrumsrenovering. FRIABLOC Register 05/2007 05/2007 10 ENKLA STEG - till effektiva & säker badrumsrenovering Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och

Läs mer

Roth Alu-LaserPlus rörsystem

Roth Alu-LaserPlus rörsystem Roth Alu-LaserPlus rörsystem Upphängning & fixering Living full of energy Roth Alu-LaserPlus rörsystem - Upphängning & fixering Roth Alu-LaserPlus rörsystem Alu-LaserPlus rören är ett kompositrör av PE-RT

Läs mer

Tappvattenschakt. Förslag till utformning. Version

Tappvattenschakt. Förslag till utformning. Version Tappvattenschakt Förslag till utformning Version 2016-03-15 www.säkervatten.se Tappvattenschakt Legionärssjukan, som är en allvarlig form av lunginflammation, smittar genom att man andas in bakterier som

Läs mer

Monteringsanvisning Purus Line

Monteringsanvisning Purus Line Monteringsanvisning Purus Line För träbjälklag med klinker och rostfri ram/sil Lådan innehåller: 1 Golvbrunn. 2. Rostfri ram/sil 3. Monteringsram träbjälklag (H: 35 mm). 4. Träskruvar (12 st.) 5. Rostfri

Läs mer

Trycksystem Polyeten AT 9895

Trycksystem Polyeten AT 9895 Dimensionsområde PN Temperaturområde Material 20-315 10-16 -40 till 90 ºC PE 80/PE 100 Användningsområde För vatten, kyla, vakuum och gasdistributionsystem samt inom den kemiska processindustrin. Ett rörsystem

Läs mer

TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag

TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Monteringsanvisning TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag RSK: 7926157, 7926159 Monteringsanvisning för TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Innehållsförteckning Sidan Vad innehåller förpackningen

Läs mer

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP Pipelife Pragma Markavlopp av PP Pragma Ett rör flera användningsområden Ledningssystem och miljö Utbytestakten för rörnät inom svensk VA-försörjning har minskat drastiskt under senare år. En trend som

Läs mer

Pressmuffsystem m e dv- p r o fi l Elförzinkad MONTERINGSANVISNING

Pressmuffsystem m e dv- p r o fi l Elförzinkad MONTERINGSANVISNING Pressmuffsystem m e dv- p r o fi l Elförzinkad MONTERINGSANVISNING Innehållsförteckning 1 A-press, elförzinkade rördelar med V-profil... sid 3 1.1 Information om presskopplingar... sid 3 1.2 Korrosion...

Läs mer

Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten

Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten Anläggning: Klutmark Version: 2019-04-29 Sida 1 av 11 Leveransinnehåll LTA-station Låsbart plastlock Förhöjningshals 1400 mm Invändig

Läs mer

Monteringsanvisning Krugeklamman

Monteringsanvisning Krugeklamman Monteringsanvisning Krugeklamman Krugeklamman Monteringsanvisning ReTherm Kruge AB August Barks gata 1 421 32 Västra Frölunda Tel 0102-200 200 E-post teknik@rethermkruge.se www.rethermkruge.se Sidan 1

Läs mer

Wafix PP Produktöversikt. Wafix PP. Ljuddämpande inomhusavloppssystem för byggnader

Wafix PP Produktöversikt. Wafix PP. Ljuddämpande inomhusavloppssystem för byggnader Wafix PP Produktöversikt Wafix PP Ljuddämpande inomhusavloppssystem för byggnader Skiss/symbolförklaring Di = Invändig diameter Du/Du1 = Utvändig diameter Dy/Dy1 = Rörbeteckning, utvändig diameter e =

Läs mer

Man ska trivas i badrummet även som installatör.

Man ska trivas i badrummet även som installatör. Lekande lätt Man ska trivas i badrummet även som installatör. Därför har vi utvecklat Purus Line; en golvbrunn som möter hemmets krav på design, men med funktion och säkerhet från våra traditionella brunnar.

Läs mer

Monteringsanvisning för Valsirs kompositrörsystem Pexal Utgåva 1.2

Monteringsanvisning för Valsirs kompositrörsystem Pexal Utgåva 1.2 Monteringsanvisning för Valsirs kompositrörsystem Pexal Utgåva 1.2 Innehållsförteckning 1 Inledande förklaringar... 2 2 Genomgångar i vägg och golv... 2 3 Rördragning och fixering... 4 3.1 Rörhållare och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl

MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl MONTERINGSANVISNING Purus Line - Vinyl Träbjälklag Sida 3 Betonggolv Sida 8 2 Renhållning och Inspektion Sida 12 Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar i specifikationer, vilket vi förbehåller

Läs mer

SDF00261SE Version 1.2 24/12/2013 Brandlarm

SDF00261SE Version 1.2 24/12/2013 Brandlarm Rörsystem till samplingcentraler Rördelar i slagtålig röd ABS-plast för uppbyggnad av rörsystem i anläggningar med Schneider Electrics ASD 535 samplingcentral. ABS, Akrylnitril Butadien Styren, är ett

Läs mer

OBS! Brunnen måste placeras centralt under ramen

OBS! Brunnen måste placeras centralt under ramen MONTERINGSANVISNING Purus Line Brunnen måste placeras centralt under ramen Träbjälklag Sida 3 Betonggolv Sida 8 2 Renhållning och Inspektion Sida 12 Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Purus Corner - Twist

MONTERINGSANVISNING Purus Corner - Twist MONTERINGSANVISNING Purus Corner - Twist Träbjälklag Sida 3 Betonggolv Sida 8 Renhållning och Inspektion Sida 12 Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar i specifikationer, vilket vi förbehåller

Läs mer

Betongbjälklag. Thermotech golvvärmesystem. Thermotechs förläggningsprincip för betongbjälklag innebär att golvvärmerör gjuts in i betong.

Betongbjälklag. Thermotech golvvärmesystem. Thermotechs förläggningsprincip för betongbjälklag innebär att golvvärmerör gjuts in i betong. Betongbjälklag Fördelar Kan anslutas till alla vattenburna värmekällor Ekonomiskt Enkelt att installera FAKTA Rörhållarskena för 12 mm rör Artikelnr: 20133-12, längd 2 m Rörhållarskena för 16-20 mm rör

Läs mer

Dubbelväggsrör, Ultra Double

Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double 83 5.2 Inledning Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt, framställt

Läs mer

Mark. Släta markavloppssystem PP och PVC

Mark. Släta markavloppssystem PP och PVC Mark w w w.pip elife.se w w w.pip elife.se p elife.se Släta markavloppssystem PP och PVC Pipelife Mark PP PP markavloppssystem Pipelife PP markavloppssystem är av sett att transportera såväl dagvatten

Läs mer

Monteringsanvisning TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag. RSK: och

Monteringsanvisning TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag. RSK: och Monteringsanvisning TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag RSK: 7926157 och 7926159 Monteringsanvisning för TECEprofil Inbyggnadscistern med Safety Bag Innehållsförteckning: Sid: Montage i höjdled

Läs mer

ACO STAINLESS Golvrännor för industri och storkök

ACO STAINLESS Golvrännor för industri och storkök 1 (2) Installation ACO STAINLESS Golvrännor för industri och storkök Golvränna - betonggolv utan tätskikt ACO Golvränna 132TR150 ACO Golvränna 157TR200 ACO Golvränna 218TR400-600 Allmänt Golvrännor i TR-serien

Läs mer

Trycksystem Polyeten AT 9800

Trycksystem Polyeten AT 9800 Dimensionsområde PN Temperaturområde Material 20-315 10-16 -40 till 90 ºC PE 80/PE 100 Användningsområde För vatten, kyla, vakuum och gasdistributionsystem samt inom den kemiska processindustrin. Ett rörsystem

Läs mer

OBS! Brunnen måste placeras centralt under ramen

OBS! Brunnen måste placeras centralt under ramen MONTERINGSANVISNING Purus Line - Tile Insert OBS! Brunnen måste placeras centralt under ramen Träbjälklag Sida 3 Betonggolv Sida 10 2 Renhållning och Inspektion Sida 16 Vår ständiga produktutveckling kan

Läs mer

Tryggt val. Monteringsanvisning. fördelarskåp

Tryggt val. Monteringsanvisning. fördelarskåp Monteringsanvisning fördelarskåp Denna produkt är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Ahlsell garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisningen följs. Tryggt

Läs mer

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning ACO Bygg ACO Self Markrännor Torrt runt huset med markrännor ACO Self euroline 123 ACO Self Markrännor ACO Self Markrännor Du har kanske sett dem i gågator och på torg, men säkert aldrig reflekterat över

Läs mer

LK Väggdosa UNI Push. Montering. Avsedd endast för LK PE-X Universalrör.

LK Väggdosa UNI Push. Montering. Avsedd endast för LK PE-X Universalrör. LK Väggdosa UNI Push Avsedd endast för LK PE-X Universalrör. LK Väggdosa UNI Push 16 Enkel RSK 188 06 38 LK Väggdosa UNI Push 20 Enkel RSK 188 06 39 LK Distansskena för väggdosa Push RSK 188 06 41 LK Väggskena

Läs mer

DUOFIX Inbyggnadscisterner SIGMA och OMEGA

DUOFIX Inbyggnadscisterner SIGMA och OMEGA DUOFIX Inbyggnadscisterner SIGMA och OMEGA SVERIGE För rörinstallatör och snickare Innehåll Generella förutsättningar Mått Standardhöjd på WC Förberedelse för montering Montering av fixtur Vattenanslutning

Läs mer

Asto Produktöversikt. Asto. Ljuddämpande avloppssystem för byggnader

Asto Produktöversikt. Asto. Ljuddämpande avloppssystem för byggnader Asto Produktöversikt Asto Ljuddämpande avloppssystem för byggnader Produktöversikt Skiss/symbolförklaring B = Bredd Di/Di1/Di2 = Invändig diameter Du/Du1 = Utvändig diameter Dy/Dy1 = Rörbeteckning, utvändig

Läs mer

LINEAR Bruksanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. LIP System

LINEAR Bruksanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. LIP System LINEAR Bruksanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. LIP System 15 2017-07 Tillbehör Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Kontrollera så att brunnen inte läcker

Läs mer

TECEprofil wc-inbyggnadsfixtur - monteringsanvisning

TECEprofil wc-inbyggnadsfixtur - monteringsanvisning TECEprofil wc-inbyggnadsfixtur - monteringsanvisning SVERIGE RSK: 7926156 RSK: 7926157 RSK: 7926158 RSK: 7926159 Innehållsförteckning Allmän information Montering i träregelverk Montering i stålregelverk

Läs mer

Rör-i-Rör-system för tappvatten

Rör-i-Rör-system för tappvatten Rör-i-Rör-system för tappvatten Sortimentsbroschyr och montageanvisning Varför Rör i Rör system 15 mm Inga synliga rördragningar på vägg. Skarvfritt Rör i Rör system. Utbytbart innerrör utan att skada

Läs mer

LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop

LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop 2017-07 Tillbehör Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Kontrollera så att brunnen

Läs mer

INSTALLATION & RÖRDELAR

INSTALLATION & RÖRDELAR Artlista: Installation & rördelar-1015 INSTALLATION & RÖRDELAR NorCare Living Quality AB Box 126 662 23 Åmål Tel 0532-135 35 Fax 0532-128 70 info@norcare.se 2 INSTALLATIONSPAKET För offentliga anläggningar

Läs mer

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler - Installation ska utföras enligt Branschregler Säker Vatteninstallation - Versionsdatum: 2017-05-15 Innehållsförteckning Ämne Sidor Utsparing i bjälklaget 1

Läs mer

TEHODrain - dräneringsrör

TEHODrain - dräneringsrör TEHODrain - dräneringsrör Dräneringsanvisning Petec Engineering Oy/Ab - Lagervägen 7, 65610 Korsholm - info@petec.fi - www.petec.fi Användningsområde" TehoDrain är avsett för teknisk dränering med höga

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Double

Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double 1 2013 32003 5.2 Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt,

Läs mer

Monteringsanvisning Krugeklamman

Monteringsanvisning Krugeklamman Monteringsanvisning Krugeklamman Krugeklamman Monteringsanvisning ReTherm Kruge AB August Barks gata 1 421 32 Västra Frölunda Tel 0102-200 200 E-post teknik@rethermkruge.se www.rethermkruge.se Sidan 1

Läs mer

ACO GOLVBRUNN 150/200

ACO GOLVBRUNN 150/200 0.0. Utgåva sid () ACO GOLVBRUNN 0/00 Golvbrunnar - betonggolv, med klinker och tätskikt, med klämfläns ACO Golvbrunn 0/00 med sido- eller bottenutlopp Skydda golvbrunnen från betongspill. Rengör direkt

Läs mer

LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop

LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop LINEAR Monteringsanvisning till Linear 72 för Betongkonstruktion. Mira 4410 Vapourstop 2017-07 Tillbehör Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Kontrollera så att brunnen

Läs mer

Montageanvisningar Skolan-dB

Montageanvisningar Skolan-dB Montageanvisningar Skolan-dB 1. Transport och lagerförning Skolan-dB skall transporteras och lagras plant med stöd. Rörbuntarna bör inte staplas högre än 1,5 meter. Delar såsom muffar, böjar, gren mm bör

Läs mer

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering BDR w w w.pip elife.se BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som

Läs mer

Multi fördelarskåp Artikelnr: 75701/75702/75703

Multi fördelarskåp Artikelnr: 75701/75702/75703 Artikelnr: 7575x Fördelar Bottentråget fungerar som läckageindikering och rörfixtur Testat och godkänt enligt NT VVS 129 Förmonterade rörgenomföringar vid leverans Består av moduler som byggs ihop eftersom

Läs mer

POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED TEKNIK

POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED TEKNIK POLO-KAL LJUDDÄMPANDE INOMHUSAVLOPPSRÖRSYSTEM HELT ENKELT LYCKLIG MED funtec TEKNIK senaste generationen av den ljuddämpande 3-skiktstekniken funtec tekniken för glidmedelsfria instick av ALLA dimensioner

Läs mer

Linear 72 för träkonstruktion. Mira 4500 Vapourmat

Linear 72 för träkonstruktion. Mira 4500 Vapourmat Linear 72 för träkonstruktion. Mira 4500 Vapourmat 100 2017-07 Innehåll Viktigt! Före installation, kontrollera så att produkten inte är skadad. Produkterna är tillverkade i enlighet med typgodkännande

Läs mer

Multi fördelarskåp. Thermotech MultiSystem FÖRDELAR FAKTA. PRODUKTEGENSKAPER Komplett fördelarskåp för Thermotech Multifördelare bestående

Multi fördelarskåp. Thermotech MultiSystem FÖRDELAR FAKTA. PRODUKTEGENSKAPER Komplett fördelarskåp för Thermotech Multifördelare bestående Thermotech MultiSystem Multi fördelarskåp Artikelnr: 75701/75702/75703 FÖRDELAR Bottentråget fungerar som läckageindikering och rörfixtur Testat och godkänt enligt NT VVS 129 Förmonterade rörgenomföringar

Läs mer

Pipelife BDR byggdränering

Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som ett resultat

Läs mer

Monteringsanvisning för Purus Line Vinyl

Monteringsanvisning för Purus Line Vinyl Monteringsanvisning för Purus Line Vinyl För betonggolv med placering som spärr-ränna. 2011-3 1 Sida 2-4 För träbjälklag, placering som spärr-ränna. 2 Sida 5-8 För träbjälklag och avjämningsmassa för plastmatta,

Läs mer