FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK IDAG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK IDAG"

Transkript

1 FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK IDAG 1

2 2 Gör det enkelt för dig i fråga om säkerhet. Intelligent helt enkelt. Med det digitala lås- och passerkontrollsystemet 3060 från SimonsVoss.

3 3 INNEHÅLL 04 FÖRETAG 06 FILOSOFI 08 HISTORIA 10 DET MODULÄRA SYSTEMET IDENTIFIERINGSMEDIA 14 DIGITALA PASSERKONTROLLSKOMPONENTER 16 LÅSCYLINDER 18 SMART HANDLE 20 SMART RELÄ 22 MULTINETWORKING 24 PROGRAMVARA 26 REFERENSER 28 KOSTNADSEFFEKTIVITET 30 KONTAKT

4 4 Företag SIMONS VOSS NYCKELLÖSA VÄRLD: TEKNIK SOM GER DIG MERVÄRDE. Passerkontroll i ny dimension. SimonsVoss grundades med målsättningen att erbjuda ett system som gör kundernas vardag och arbetsmiljö säkrare, komfortablare och mer kostnadseffektiv. Vi har revolutionerat det klassiska mekaniska låssystemet med digital teknik och adderat passerkontrollsfunktioner. SimonsVoss sätter internationella standarder. Vår idé att använda en digital transponder istället för en traditionell nyckel har slagit igenom över hela världen. Vi har på ett framgångsrikt och konsekvent sätt omsatt denna vision i praktiken med vårt radiobaserade, trådlösa lås- och passerkontrollssystem. Detta har gjort SimonsVoss till en oomstridd teknologiledare på den snabbt växande marknaden för digitala och batteridrivna lås- och passerkontrollssystem. Fler än installerade system över hela världen är ett belägg för att vår vision redan har blivit realitet. Stark närvaro i många länder. I Beneluxländerna, Frankrike, Storbritannien, Italien, de nordiska länderna, Österrike, Ryssland, Schweiz, Singapore, Nära Öster och Nordamerika representeras SimonsVoss av egna filialer. Huvudkontoret i Unterföhring, en förort till München,är säte för administration, centralavdelningar och utveckling.. I Osterfeld/Sachsen-Anhalt ligger företagets produktion och logistiska verksamhet.

5 Företag 5 Med sina innovationer leder SimonsVoss utvecklingen av digitala passerkontrollssystem.

6 6 Filosofi TEKNIK, SOM IMPONERAR. Tillförlitlighet och hastighet två avgörande faktorer. Det digitala systemet 3060 är mer än bara en produkt. I fokus står människan. Medarbetare som använder det digitala låssystemet. Företagsledare som vill skapa mer säkerhet, komfort och kostnadseffektivitet för sin verksamhet. Experter som vidareutvecklar, tillverkar och marknadsför vårt digitala system. Med andra ord: alla som inser fördelarna med en nyckellös värld. Avancerad teknik med utsökt design. Vi vidareutvecklar ständigt våra produkter. Det gäller inte bara tekniken på insidan utan även den yttre designen. Endast när de här två faktorerna förenas uppfyller vi våra kunders anspråk på en heltäckande lösning. Resultatet är förstklassig, bekväm teknik i perfekt design som smälter perfekt in i såväl i de allra modernaste byggnader som i mer klassiska omgivningar. SimonsVoss idéer och visioner har även fått erkännande från internationella juryer. Flera utmärkelser för innovation och design, som bland annat red dot design award, samt en plats i German design council är tydliga belägg för våra produkters kvalitet och framgång.

7 Filosofi 7 SimonsVoss gör verklighet av de bästa idéerna för din säkerhet.

8 8 Historia En framgångshistoria: programmerad för framtiden redan från start Företagsgrundande på stabil bas. Målet när företaget grundades år 1995 var att göra låssystemen säkrare och bekvämare med hjälp av avancerad elektronisk teknik. München visade sig vara den perfekta platsen för att utveckla företagets hörnstenar. Det stora antalet teknikföretag i staden utgjorde en bra grund för att snabbt bygga upp en effektiv utvecklingsavdelning. Bland företagets grundare och pionjärer fanns även de som utvecklade 360-systemet, nämligen Ludger Voss, idag Chief Technology Officer, och Herbert Meyerle, idag prokurist och utvecklingschef för hårdvara. Avgörande steg mot en marknadsledande ställning. Mellan 1995 och 1997 låg företagets fokus på utvecklingen av extremt energisnåla elkomponenter. Detta utgjorde grunden för användningen av batteridrivna systemkomponenter, innovativa mekaniska funktioner och den aktiva transpondern som kärna i 3060-systemet. År 1997 släpptes som första produkt ett kabellöst elektroniskt lås på marknaden. Viktiga innovationer för vår framgång. SimonsVoss fick sitt genombrott med världens första kabellösa digitala låscylinder. Den presenterades år 1998 på Security-mässan i Essen och började serietillverkas redan på slutet av samma år. Stegvis utökades produktutbudet. Viktiga milstolpar år 1999 var lanseringen av det kabelfria nätverket 3065 för onlineprogrammering och dataregistrering samt tillgängligheten av den fritt roterande cylindern på båda sidorna. För första gången utvecklades en programmeringsenhet baserat på en handdator för att underlätta offlineprogrammering på plats. Efterfrågan och produktion växer. I juli 2000 öppnade den första filialen utanför Tyskland sina portar i Frankrike och 2001 grundades ett dotterbolag i Singapore. Inom ramen för den fortsatta utökningen flyttades produktionen och den logistiska verksamheten från Königshütte/Harz till Petersberg nära Jena år SimonsVoss uppfyller viktiga standarder. I april 2003 certifierades SimonsVoss av TÜV enligt ISO 9001 för första gången. TÜV bekräftade därmed att företaget uppfyller de krav och bestämmelser som är en förutsättning för stabil kvalitet inom alla verksamhetsområden från utveckling till produktion. År 2004 presenterade SimonsVoss det trådlösa nätverket WaveNet 3065 och den kabellösa PinKod-knappsatsen 3068 som världsnyhet. Filialerna i Storbritannien och Nederländerna öppnades.

9 Historia idag Optimering och nyutveckling. Den fjärde elektroniska låscylindergenerationen med ett stort antal praktiska extrafunktioner lanserades med framgång år Dessutom presenterades den kabelfria biometriska väggläsaren Q3008. I september 2007 utökades distributionsnätet genom grundandet av ytterligare en filial i Belgien. Framtidsorienterad säkerhet i en sammankopplad värld. År 2008 utökade SimonsVoss möjligheterna till nätverksuppkoppling med en effektiv virtuell nätverkslösning. Därmed var SimonsVoss den enda tillverkaren som kunde erbjuda mångsidiga alternativ för nätverksuppkoppling och rusta sina kunders investeringar för framtida systemutökningar. Årets produktnyhet var den första låscylindern som direkt kunde kopplas i ett nätverk, nämligen låscylindern 3061 Network Inside. I och med detta gjorde SimonsVoss det möjligt att snabbt kunna upprätta nätverksuppkopplade lås- och passerkontrollssystem. SimonsVoss Technologies AG blev världsledande på marknaden för elektroniska lås- och passerkontrollssystem. Denna slutsats drogs i studien The World Market for Electronic Physical Access Control Equipment 2009 Edition som genomfördes av det renommerade marknadsföringsinstitutet IMS Research. Även den internationella verksamheten intensifierades med fler filialer i Spanien och Italien. Smarta tekniker utökar sortimentet. År 2010 utökade SimonsVoss sitt produktsortiment med det elektroniska beslaget SmartHandle SimonsVoss öppnade ytterligare en filial i Stockholm 2011 och stärkte därmed sin närvaro i de nordiska länderna. Med utgångspunkt i NFC-tekniken (Near-Field-Communication) presenterar SimonsVoss år 2012 MobileKey, en komplett lösning för användning av smarttelefoner som digitala nycklar. Ytterligare nyheter var passiva komponenter som betjänas helt med SmartCards. Dessutom utvecklade man den databasbaserade integrationslösningen Software Interface Kit (SIK). Med denna kan man integrera 3060-systemet i andra passerkontrollssystem eller så kallade Building Management-system, så att användaren kan hantera alla tillämpningar på ett och samma användargränssnitt (GUI). I juni 2012 togs det första spadtaget för upprättandet av en ny produktionsanläggning i Osterfeld i förbundslandet Sachsen-Anhalt för att kunna möta den ökande efterfrågan på SimonsVoss-produkter. SimonsVoss fortsätter att expandera. SimonsVoss grundar fler filialer i Moskva, Ryssland, och i Shanghai i Kina. I augusti 2013 fullbordade SimonsVoss övergången från företagsformen aktiebolag till GmbH. I oktober 2013 flyttade SimonsVoss till sitt nya produktions- och logistikcentrun i Osterfeld, Sachsen- Anhalt. Den moderna produktionsanläggningen gör det möjligt för SimonsVoss att ständigt anpassa sin produktionskapacitet till den starkt växande efterfrågan.

10 10 Det modulära systemet 3060 DIGITAL HELHETSLÖSNING MED INBYGGT MERVÄRDE. Utmaningen Vare sig det gäller företag, koncerner, laboratorier, institut, sjukhus, banker eller ministerier överallt är säkerhet av största vikt. Med tiden används flera olika system parallellt, till exempel mekaniska låssystem, identifieringsmedia, passerkontrolls- och tidsregistreringssystem eller garagestyrning. Att behålla överblicken i dessa situationer blir svårt eller nästan omöjligt. Samtidigt förbrukas resurser, tid och pengar. Lösningen Det digitala systemet 3060 kombinerar flera olika intelligenta komponenter hos lås- och passerkontrollen till en enda effektiv helhetslösning. Det erbjuder skräddarsydda åtkomst-, protokoll-, styr- och övervakningsfunktioner. En aktiv eller passiv aktivering av en identifieringssignal räcker för att låsa upp dörrar, portar, hissar, vändkors och till och med skrivbordslådor. Det helt trådlöst nätverksuppkopplade systemet registrerar och loggar alla tillträden helt automatiskt. Allt förvaltas i en modulär programvara, med hjälp av vilken man alltid kan reagera mycket snabbt på förändringar.

11 Det modulära systemet SYSTEM 3060 IDENTIFIERINGSMEDIA SYSTEM 3060 DIGITALA PASSER- KONTROLLSKOMPONENTER SYSTEM 3060 MULTINETWORKING SYSTEM 3060 PROGRAMVARA LÅSCYLINDER SMART HANDLE SMART RELÄ SYSTEM 3060 Samspelet mellan identifieringsmedia, intelligenta passer kontrollskomponenter (digital låscylinder, digitalt dörrbeslag, SmartHandle, digitalt SmartRelä) och programvaran Locking-System-Management för systemkonfiguration möjliggör optimal hantering av passerkontrollen. AKTIVA IDENTIFIERINGSMEDIA PASSIVA IDENTIFIERINGSMEDIA Transponder 3064 PinKod 3068 MobileKey SmartCard DIGITALA PASSERKONTROLLSKOMPONENTER Digital låscylinder 3061 Digitalt SmartHandle 3062 Digitalt SmartRelä 3063 CENTRAL SYSTEMSTYRNING FRÅN DATORN

12 12 SYSTEM 3060 identifikationsmedia IDENTIFIERINGSMEDIA: LIKA MÅNGSIDIGA SOM SINA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN. En digital nyckel för alla system. Transponder eller passivt SmartCard, MobileKey, PinCodeknappsats eller biometrisk väggläsare välj det perfekta identifieringsmediet för ditt låssystem, oavsett uppgift. De fritt programmeringsbara sändarna aktiverar lås på ett avlyssningssäkert och trådlöst sätt. Endast den som har giltig behörighet garanteras tillträde. I låsschemat kan man snabbt och bekvämt spärra borttappade medier och ändra tillträdesrättigheter med ett musklick. Med ett identifieringsmedia för systemet 3060 kan du inte bara betjäna upp till sju oberoende låssystem utan även registrera dina arbetstider och till exempel betala i personalmatsalen.

13 SYSTEM 3060 identifieringsmedia 13 SYSTEM 3060 IDENTIFIERINGSMEDIA TRANSPONDER Blå, röd eller brun med limmat ytterhölje eller fortlöpande numrering. Som lösenord- eller brandkårstransponder, explosionsskyddad eller med extra chip användningsområdena är nästan oändliga. Hantera upp till otroliga lås med din transponder och öppna dörrar eller portar upp till en miljon gånger med ett enda högeffektivt batteri. SMART CARD. Det passiva identifieringsmediet SmartCard kan fås i versionerna MIFARE Classic, MIFARE Plus och MIFARE DESFire EV1. Programmering av korten sker med en programmeringsenhet som används antingen separat eller ansluts via USB-port till en dator/bärbar enhet. MOBILE KEY. Med MobileKey-appen från SimonsVoss kan man omvandla sin smarttelefon till en digital nyckel. Telefonen kommunicerar direkt med de digitala låsanordningarna i 3060-systemet via tekniken Near Field Communication (NFC) och kan bland annat öppna dörrar. Tillträdesrättigheter tilldelas via appen och kan när som helst ändras eller raderas. PINKOD Öppna dina dörrar med en 4- till 8-siffrig kod. Den ultraplatta Pinkod-knappsatsen kan monteras helt trådlöst inom- eller utomhus och till och med fästas på glas. Spara tid och pengar genom att tilldela en speciell kod för ingångsdörren vid till exempel möten eller sammanträden, vilken sedan kan skickas till upp till 500 användare. Ännu mer säkerhet får du med PinKod-terminalen utöver sifferkoden kräver den nämligen även en transponder. BIOMETRISK LÄSARE Q3008. Har du glömt din transponder? Inga problem om du använder den biometriska väggläsaren Q3008. Med Q3008 kan du skydda enskilda säkerhetskritiska lokaler med upp till 50 användare ytterligare. Q3008 är batteridriven och du behöver inte dra en enda kabel vid installationen. Därmed är det även enkelt att installera den i efterhand i ett befintligt 3060-system.

14 14 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter ENKEL INTEGRATION AV DIGITALA PASSERKONTROLLSKOMPONENTER. Intelligent passerkontroll lekande lätt. Motparten till ditt identifieringssmedia är den digitala låscylindern, det digitala dörrbeslaget SmartHandle och SmartRelä. Dessa komponenter är fritt programmeringsbara och batteridrivna. Därmed behövs inga dyra kabelinstallationer. Produkterna kan snabbt och enkelt installeras i efterhand. De arbetar trådlöst och låser upp dörrar, portar, skåp och mycket mer. Dessutom kan alla användare registreras. Lösningen kan utan problem integreras i befintliga system och system från andra tillverkare. Låscylinder, dörrbeslag och SmartRelä är direkt nätverkskompatibla.

15 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter 15 SYSTEM 3060 DIGITALA PASSER- KONTROLLSKOMPONENTER LÅSCYLINDER SMART HANDLE SMART RELÄ

16 16 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter låscylinder DIGITAL LÅSCYLINDER Den digitala låscylindern 3061 är en riktig multitalang. Förutom att låsa och låsa upp dörrar erbjuder den, beroende på utförande, en mängd smarta funktioner såsom passerkontroll med loggning av upp till tillträden, tidszonsstyrning, event management och dörrövervakning. Strömförsörjningen för upp till låsningar säkras genom integrerade knappceller. Montering och byte sker i en handvändning helt utan kablar oavsett om det gäller ny- eller eftermontering. Cylindern arbetar antingen offline, i delvis nätverksuppkopplats tillstånd eller online i WaveNet-nätverket. Den digitala låscylindern 3061 kommunicerar med alla identifieringsmedia som transponder, Smart- Card, PinKod-knappsats, MobileKey eller biometrisk läsare. Den smarta multitalangen finns i olika utföranden, bland annat för antipanik- och brandskyddsdörrar, som halvcylinder eller i en vattenskyddat variant. Den erbjuder lösningar för alla dörrsituationer i ditt företag. Den höga standaren på låscylindrarna säkerställs av certifieringar från VdS (tyska sakförsäkringsbolagens förening), BSI (tysk myndighet för säkerhet inom informationsteknik) och SKG. VARIANTER OCH VERSIONER: :: Europrofil, Brittisk Oval, Schweizisk Rund, Skandinavisk Oval, Skandinavisk Rund :: Dubbelknopps- och halvcylindrar :: Aktiv och passiv lästeknik :: Fritt roterande, Antipanik, knappstyrning, DoorMonitoring :: Brandskydd, tillhållarlåsfunktion, väderskydd, Network Inside :: Rostfritt stål, mässing :: Olika storlekar

17 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter låscylinder 17 SYSTEM 3060 DIGITALA PASSER- KONTROLLSKOMPONENTER LÅSCYLINDER SMART HANDLE SMART RELÄ DIGITAL LÅSCYLINDER 3061 DOOR MONITORING Den integrerade dörrövervakningen i DoorMonitoring-cylindern erbjuder helt nya möjligheter vad gäller objektsäkerhet. Cylindern installeras och är driftklar på mindre än 20 minuter utan varken borrning eller krångliga kabelinstallationer. Hjärtat i DoorMonitoring-lösningen är tre innovationer från SimonsVoss: den intelligenta cylinderskruven, låsskäggssensorn och övervakningsprogrammet. En sensor i cylinderskruven övervakar om dörren är öppen eller stängd på ett tillförlitligt sätt. Låsskäggskontrollen känner av om regeln är komplett in- eller utskjuten. DoorMonitoring-cylindern meddelar till och med om dörren har brutits upp. Cylindern vidarebefordrad all insamlad information via SimonsVoss WaveNet till ett centralt kontrollställe. Sedan kan man visa uppgifterna i detalj i SimonsVoss-programmet.

18 18 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter SmartHandle DIGITALT SMART HANDLE Det digitala dörrbeslaget kontrollerar tillträdet för upp till användare exakt indelat efter behörighet, ort och tid. Strömförsörjningen för upp till låsningar säkras genom integrerade knappceller som garanterar säker drift i ca 10 år. SmartHandles kan kopplas i ett nätverk online eller integreras i ett G2-baserat virtuellt SimonsVoss-nätverk. Hybridutförandet har en integrerad RFID-läsare i beslaget som kan aktivera och läsa av SmartCards som baseras på MIFARE Classic och MIFARE DESFire EV 1. Detta innebär att man förutom de aktiva identifieringsmedia även kan använda passiva SmartCards som nyckel. Inbyggda knappceller garanterar upp till ca låsningar. Beslaget tilldelades priset red dot design award för sin platta och tidlösa design. Med sin mycket stora variantbredd skapar det ett elegant helhetsintryck i kombination med nästan alla dörrtyper och dörrformer. Oavsett om det gäller versionen Europrofil, Schweizisk Rund, Brittisk Oval eller Skandinavisk Oval; oavsett om utförandet är till för SnapIn-montering, konventionell installation eller med mechanical override SmartHandle installeras snabbt och enkelt och ger alltid ett snyggt resultat. VARIANTER OCH VERSIONER: :: Europrofil, Brittisk Oval, Schweizisk Rund, Skandinavisk Oval :: Aktiv och passiv lästeknik :: SnapIn-montering, konventionell installation, mechanical override :: Handtag i U- och L-form, rund böjd, på gering, krökt :: För dörrtjocklekar från 30 till 100 mm :: Passerkontroll och händelselogg :: Vattenskyddade utföranden :: Borrskydd

19 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter SmartHandle 19 SYSTEM 3060 DIGITALA PASSER- KONTROLLSKOMPONENTER LÅSCYLINDER SMART HANDLE SMART RELÄ

20 20 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter SmartRelä DIGITALT SMART RELÄ På lås utan cylinder fungerar det digitala SmartRelä 3063 som passerkontroll eller nyckelhållare. I System 3060 öppnar reläet elektriskt styrda dörrar, portar samt bommar och kopplar in belysning, uppvärmning och maskiner. Det vidarebefordrar data från identifieringsmedia till externa system, som till exempel företagets tidsregistrering, personalmatsal eller fastighetshantering. I kombination med en CompactReader kan data från både aktiva identifikationsmedier och från SmartCards baserade på MIFARE Classic och MIFARE DESFire EV1 avläsas. Den omfattande Gateway-funktionen är helt unik i sitt slag. Överför uppdaterade spärrlistor eller nya behörigheter till SmartRelä 3063 när personerna i fråga rör sig inom reläets räckvidd programmeras identifieringsmedia om automatiskt. Vid behov utför det intelligenta reläet tillförlitligt alla funktioner hos en gateway för virtuell eller direkt nätverksuppkoppling av det kompletta låssystemet. Utsökt design ingår. Tack vare den eleganta ytterhöljet smälter SmartRelä perfekt in i sin omgivning. För sin utsökta design belönades det med red dot design award.

21 System 3060 digitala passer kontrollskomponenter SmartRelä 21 SYSTEM 3060 DIGITALA PASSER- KONTROLLSKOMPONENTER LÅSCYLINDER SMART HANDLE SMART RELÄ

22 22 SYSTEM 3060 Multinetworking GRÄNSLÖST FLEXIBEL NÄTVERKSUPPKOPPLING AV LÅSSYSTEM. Optimalt skyddade anslutningar. Virtuellt nätverk, TCP/IP-nätverk eller det trådlösa nätverket WaveNet SimonsVoss har en passande lösning för alla behov. Tack vare den modulära systemdesignen kan de enskilda nätverksvarianterna kombineras fritt med varandra. Vi erbjuder en skräddarsydd nätverkslösning oavsett vilka dina krav är. Offline. Mindre låssystem där ändringar endast genomförs i begränsad omfattning kan drivas utan nätverksuppkoppling. Tillträdesbehörigheter tilldelas i låsschemat. Uppgifterna överförs till fots med en programmeringsenhet via trådlös teknik direkt till varje lås. Delvis nätverksuppkoppling. Vid en delvis nätverksuppkoppling fastställs ändringar i programmet Locking-System-Management. Uppgifterna överförs trådlöst till olika gateways via det trådlösa nätverket WaveNet. Därifrån hamnar de i låsen via användarnas identifieringsmedia. Online. Du får tillgång till hela tjänsteutbudet i systemet 3060 genom en direkt nätverksuppkoppling av alla komponenter från systemhanteringsmjukvara och gateways till lås. Datautbyte med alla nätverksuppkopplade element sker i realtid. Tillämpningar som snabbspärrning av medier, nödaktivering, aktivering-/avaktivering via LSM-mjukvara, fjärrövervakning av låsningar och eventmanagement (sms/e-post) är tillgängliga för användning.

23 SYSTEM 3060 Multinetworking 23 SYSTEM 3060 MULTINETWORKING WAVE NET ROUTER 3065 MED SKYDDSFUNKTION Den blixtsnabba aktiveringen säkerställer att alla dörrar i riskområdet öppnas eller stängs beroende på respektive situation. DÖRRAR KAN INTE LÄNGRE ÖPPNAS FRÅN UTSIDAN NÖDSITUATION WAVE NET ROUTER 3065 DÖRRAR UPPLÅSTA

24 24 System 3060 programvara PROGRAMVARA OCH PROGRAMMERING FÖR SKRÄDDARSYDD PERFEKTION. Locking-System-Management programvaran för ditt låssystem. Det digitala lås- och passersystemet 3060 består av en rad intelligenta komponenter. Locking-System-Management (LSM) är den effektiva programvaran för installation, drift och hantering av hela systemet. Till detta hör även tilldelning och hantering av identifikationsmedier, programmering av låscylindrar, SmartHandles och reläer samt avläsning respektive loggning av tillträden. Enkel systemhantering genom intelligenta funktioner. Du ställer samman LSM efter dina egna behov med olika versioner och moduler. Grundutförandet är LSM-Starter-Edition med USB-programmeringsminne. Med LSM-Basic-Edition kan du hantera upp till transpondrar och lås samt upp till 100 tidszonsgrupper. Importera befintliga listor. Behåll överblicken genom avbildning av byggnads- och organisationsstrukturer. Med extra moduler framställer du hierarkiska nivåer där du kan se hur behörigheter enkelt kan ärvas. Du kan använda LSM i ett nätverk samt tillsammans med andra användare och klienter. Med händelseloggen för ändringar får du en överblick över alla ändringar. I passerkontrollsystem som är avsedda för flera anläggningar kan ett WaveNet-nätverk förenkla administrationen ordentligt, vilket även sänker kostnaderna avsevärt.

25 System 3060 programvara 25 SYSTEM 3060 PROGRAMVARA SMART CD. Använd SmartCD-programmeringsenheten för anslutning till en dator eller en bärbar dator via USB-port. Du kan även ansluta den via Bluetooth med din PDA eller Notebook. LÅSSCHEMA LSM är en modulär programvara för konfigurering, drift och hantering av det digitala lås- och passerkontrollssystemet Den avbildar byggnadsstrukturer och användarhierarkier och gör det möjligt att tilldela behörigheter. Med de omfattande sök- och filtreringsfunktionerna kan låssystemet delas upp på ett differentierat sätt. LSM finns både som enkelplatsversion och i multiuser- och klientkompatibelt utförande.

26 26 Referenser RENOMMERADE REFERENSER. I BÄSTA SÄLLSKAP. Mer än två miljoner identifieringsmedia och mer än en miljon låscylindrar från SimonsVoss används världen över: robusta, flexibla och teknisk genomtänkta. Och överallt sörjer det digitala lås- och passerkontrollsystemet för tillförlitlig säkerhet och kostnadseffektiv tillträdes- och fastighetshantering. Våra referenser från företag, institutioner och myndigheter talar för sig själva. Allianz Arena är en ultramodern byggnad med högsta anspråk på säkerhet och flexibilitet. Därför bestämde vi oss tidigt för System 3060 från SimonsVoss. Anläggningen omfattar mer än digitala låscylindrar och transpondrar. (Alexander Pieper, f.d. chef för marknadsföring och PR, Allianz Arena München GmbH)

27 Referenser 27 REFERENSER HÄLSA- OCH SJUKVÅRD :: Addenbrookes Hospital, Cambridge, GB :: Airedale General Hospital, GB :: ARWO, Wettingen, CH :: Central Hospital Reine Fabiola, Auvelais, BE :: Chesterton Medical Centre, Cambridge, GB :: Clinic Saint Pierre, Ottignies, BE :: Hospital de Pédiatrie Bullion, FR :: Hospital Martha Maria, Halle, DE :: Hospital Rimini, IT :: Leeds Dental Hospital, GB :: Les Jardins d'arcadie, FR :: Les Papillons Blancs Mulhouse, FR :: Maria Immacolata Hospice, Varese, IT :: NHS LIFT Schemes PCT, GB :: Paxton Green Health Centre, London, GB :: Résidence le Perron Saint Marcellin, FR :: Rotkreuzklinikum, Munich, DE :: TBS Clinic, Utrecht, NL :: Torbay NHS Hospital, Torquay, GB :: UKH Graz, AT :: Universitetssjukhuset, Bonn, DE :: Vårdhem Tesero, IT UTBILDNING :: Bagamossens Skola, SE :: Cambridge University, Trinity Hall College, GB :: Cardiff University Business School, GB :: Christian College Windesheim, NL :: Cité scolaire Michelet Paris, FR :: ERSU Macerata, IT :: ESPCI, Paris, FR :: Externat Notre Dame, Grenoble, FR :: Groenhorst College, Ede, NL :: Jacobs University, Bremen, DE :: LEGTA Les Barres, FR :: Leibniz University, Hannover, DE :: LMU Munich, DE :: Lowestoft College, GB :: Manchester Academy, GB :: Monash Universitet, Prato, IT :: Montanuniversität Leoben, AT :: St. John's University, Rom, IT :: Tekniska Universitet Munich, DE :: THIS Weimar, DE :: Tourist Skola, Villach, AT :: Universitet Bamberg, DE :: Universitet Leeds, GB :: Universitet Trento, IT :: Weymouth College, GB :: Yrkeshögskolan Köln, DE BANKER :: Baader Bank, Unterschleißheim, DE :: Bankhaus Max Flessa, Schweinfurt, DE :: BPCE Paris, FR :: Cassa Rurale di Pergine, IT :: DBS Bank, London, GB :: DBS Bank, Singapore :: Deutsche Bank, Frankfurt, DE :: National Bank of Dubai, UAE :: NATIXIS, Paris, FR :: Newcastle Building Society, GB :: Portigon, Düsseldorf, DE :: Sparkasse Bad Tölz, DE :: Sparkasse Gera-Greiz, DE :: Volksbank Pinneberg, DE :: Volksbank St. Pölten, AT KOMMUNALA MYNDIGHETER :: Amalienhof Klagenfurt, AT :: Conservatoire de Puteaux, FR :: Consorzio Comuni di Trento, IT :: Coulée Verte, Nice, FR :: Crown Estates Paving Commission, GB :: Diocese, Grenoble, FR :: Fire Brigade Kassel, DE :: Gemenskap Bolzano, IT :: Gemenskap Hägendorf, CH :: Gemenskap Stede Broec, NL :: Högsta domstolen Justitiepalatset, Wien, AT :: Inrikesministeriet Thuringia, Erfurt, DE :: Kommunfullmäktige Düsseldorf, DE :: Ministry du Travail, FR :: Museum of Modern Art, Trento, IT :: OCSW Gemenskap Groningen, NL :: Polisstation Leipzig, DE :: Public Services Mainz, DE :: Stad Annecy, FR :: Stad York Council, GB :: Stadshus Baden, AT :: Stadshus Paris, FR :: Stadshus Saint Avold, FR :: Strängnäs Kommun, SE :: Statliga Ministeriet för Utbildning och Kultus, München, DE :: US Army, Vilseck, DE INDUSTRI :: Acque Vicentine, Vicenza, IT :: Brenner Huvudväg, Trient, IT :: Creabeton Schweiz, CH :: Coor Service Management, SE :: E.N.E.A, Rom, IT :: I.N.A.I.L., Milano, IT :: L.P.H. Laboratoire, FR :: LOOMIS France, FR :: NMI, Rotterdam, NL :: Regus Marseille Prado, FR :: Vélodrome Couvert, Bourges, FR :: URGO Dijon, FR ÖVRIGT :: ABInBev Deutschland Beck s, DE :: Agenzia Lampo, Caorle, IT :: Alstom, Savigliano, IT :: BRP-Rotax, AT :: Flygplats de Paris ADP, FR :: Flygplats Düsseldorf och Köln- Bonn, DE :: Flygplats Leonardo Da Vinci, Rom, IT :: General Electric, Varese, IT :: Hitachi Power, Duisburg, DE :: Honda Italia, Chieta, IT :: Kunsthaus Bregenz, AT :: Mercedes-Benz, NL München, DE :: Siemens PG, Duisburg, DE :: Vodafone, Düsseldorf, DE :: Volkswagen Sachsen, Mosel, DE :: Vulkan INOX, Hattingen, DE :: Winery Tramin, Bolzano, IT :: Würth Italia, Bolzano, IT :: Pfizer, Stockholm, SE

28 28 Kostnadseffektivitet LÖNSAMHET I ETT NÖTSKAL: SÄKERT, SNABBT OCH BEKVÄMT. Individuella variabler, beräkningsbara kostnader. Varje företag har sin egen historia i fråga om säkerhet. Ett låssystem kopplas ihop med en passerkontroll. Flera byggnader med olika låssystem ska växa samman. Ur individuella lösningar ska det uppstå ett transparent system. Huvudnyckeln för ett forskningslabb eller en tillverkningslokal tappas bort och företaget kan inte vänta sex veckor på ett nytt låssystem. Detta är bara några praktiska exempel där det digitala låssystemet 3060 är den perfekta lösningen. Det installeras otroligt snabbt helt utan kablar. Det har dessutom ett integrerat passerkontrollssystem och gränssnitt. Kostnaderna för ett konventionell låssystem är enkla att uppskatta: slitage, dyra reservdelar, kopiering av nycklar och ersättningscylindrar. Dessutom uppstår merkostnader för planering, hantering och dokumentation ofta för flera låssystem parallellt, år efter år. Med SimonsVoss kan du undvika sådana dyra historier. Tack vare låga följdkostnader samt en enorm tidsbesparing vid planering, hantering och installation betalar sig din investering i ett digitalt låssystem från SimonsVoss otroligt snabbt. Erfarenheterna från flera olika projekt visar att ett digitalt låssystem kan ge avkastning redan efter ca tre år. Särskilt kostnadseffektivt: Tack vare den modulbyggda strukturen växer ditt system i takt med dina behov, vilket tryggar din investering.

29 Kostnadseffektivitet 29

30 30 Kontakt Copyright 2013, SimonsVoss Technologies GmbH, Unterföhring. Med ensamrätt. Texter, bilder och grafiker är upphovsrättsskyddade. Innehållet i denna broschyr får varken kopieras, distribueras eller ändras. Bindande tekniska specifikationer hittar du i vår systemhandbok. Med förbehåll för tekniska ändringar. SimonsVoss och MobileKey är registrerade varumärken som tillhör SimonsVoss Technologies GmbH.

31 Kontakt 31 SIMONS VOSS VÄRLDEN ÖVER. TYSKLAND HUVUDKONTOR: SimonsVoss Technologies GmbH Feringastraße Unterföhring Tel Fax TYSKLAND PRODUKTION: SimonsVoss Technologies GmbH Lindenstraße Osterfeld OT Kleinhelmsdorf BENELUX SimonsVoss Technologies B.V. Evert van de Beekstraat CX Schiphol Niederlande Tel Fax FRANKRIKE SimonsVoss Technologies SAS Immeuble "Les Portes de Paris" 1/3, Rue du Rempart Noisy le Grand Tel Fax ITALIEN SimonsVoss Technologies GmbH Via Torino Milano Tel Fax NORDISKA LÄNDER SimonsVoss Technologies AB Östermalmstorg 1 Stockholm Sverige Tel Fax ÖSTERRIKE SimonsVoss Technologies GmbH Kärntner Ring Wien Tel Fax RYSSLAND SimonsVoss Technologies GmbH RF, , Moskau, Ul. B. Tulskaja, 10/2 SCHWEIZ SimonsVoss Technologies GmbH Dreikönigstraße 31a 8002 Zürich Tel Fax SPANIEN & PORTUGAL Erkoch Ibérica SL Avda. Lehendakari Aguirre Bilbao Spanien Tel Fax STORBRITANNIEN SimonsVoss Technologies Ltd Century Way Thorpe Park, Colton Leeds LS15 8ZA Tel Fax ASIEN SimonsVoss Security Technologies (Asia) Pte. Ltd. 178 Paya Lebar Road #04-10 Paya Lebar 178 Singapore Republic of Singapore Tel Fax MELLANÖSTERN SimonsVoss Technologies (Middle East) FZE P.O. Box Dubai UAE Tel Fax NORDAMERIKA Accutech- Innovative Control Systems Inc South 52nd Street Franklin, WI USA Gratisnr. (866)

32 32 SE SIMONS VOSS TECHNOLOGIES GMBH Feringastraße Unterföhring Tyskland Tel Fax

Administrera tillträdet på gräsrotsnivå!

Administrera tillträdet på gräsrotsnivå! Säkerhet för myndigheter och institutioner Administrera tillträdet på gräsrotsnivå! SYSTEM 3060: DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSSYSTEM FÖR MYNDIGHETER OCH INSTITUTIONER STOR TILLGÄNGLIGHET MEDFÖR RISKER.

Läs mer

Säker passerkontroll!

Säker passerkontroll! Säkerhet inom finansbranschen Säker passerkontroll! SYSTEM 3060: DIGITALA LÅS- OCH PASSERSKONTROLLSSYSTEM FÖR KREDITINSTITUT. SÄKERHETEN GÅR FÖRST ÄVEN VID PASSERKONTROLL. OMFATTANDE SÄKERHETSBEHOV. Kreditinstitut

Läs mer

THE FINEST IN KEYLESS SECURITY.

THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. MÄSSNYHETER 2012 INNOVATIONER 2012 MED DET DIGITALA LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEMET 3060 HAR VI TÄNKT STEGET LÄNGRE. IDENTIFIERINGS- MEDIA DIGITALA PASSER- KONTROLL- KOMPONENTER

Läs mer

Perfekt passerkontroll så här går det till!

Perfekt passerkontroll så här går det till! Säkerhet för utbildningsinstitutioner Perfekt passerkontroll så här går det till! SYSTEM 3060: DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSSYSTEM FÖR SKOLOR OCH UNIVERSITET UTBILDNINGSINSTI- TUTIONER STÄLLER HÖGA

Läs mer

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060.

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060. DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060. DET BÄSTA INOM NYCKELLÖS SÄKERHET. Juli 2015 EUROPEISK TEKNIKLEDANDE TILLVERKARE AV DIGITALA LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEM. Grundat 1995 Lansering på marknaden

Läs mer

KUNSKAPSNAVIGATOR. Digitala låssystem. Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem.

KUNSKAPSNAVIGATOR. Digitala låssystem. Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem. KUNSKAPSNAVIGATOR Digitala låssystem Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem. GRUNDFRÅGA Vilka fördelar erbjuder ett digitalt låssystem? Allt talar för digitala låssystem.

Läs mer

Passerkontroll i toppform.

Passerkontroll i toppform. Säkerhet för hälso- och sjukvården Passerkontroll i toppform. SYSTEM 3060: DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSSYSTEM FÖR SJUKHUS, REHABCENTER M.M. ÖPPET FÖR RISKER OCH BIVERKNINGAR. ÖVERBLICK SAKNAS Under

Läs mer

DET BÄSTA INOM NYCKELLÖS SÄKERHET. SYSTEM 3060 DIGITAL LÅS- OCH PASSERKONTROLL I PERFEKTION.

DET BÄSTA INOM NYCKELLÖS SÄKERHET. SYSTEM 3060 DIGITAL LÅS- OCH PASSERKONTROLL I PERFEKTION. DET BÄSTA INOM NYCKELLÖS SÄKERHET. DIGITAL LÅS- OCH PASSERKONTROLL I PERFEKTION. 2 INNEHÅLL Enklare säkerhetslösningar. Helt enkelt intelligent. Med det digitala lås- och passerkontrollsystemet 3060 från

Läs mer

PASSIV SMART CARD-TEKNIK IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 47

PASSIV SMART CARD-TEKNIK IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 47 PASSIV SMART CARD-TEKNIK IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 47 48 PASSIV-TEKNIK IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SMART CARDS SMART TAGS G1 G2 Förutom den beprövade aktiva

Läs mer

Smart låsning utan nyckel.

Smart låsning utan nyckel. Smart låsning utan nyckel. Glöm dina gamla nycklar! En borttappad nyckel till ett mekaniskt låssystem kan Anledningar bli en riktig till dyr varför historia du som bör åtföljs av fl era dagars gå över

Läs mer

Manuell SMARTCD.G2 02.2015

Manuell SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Avsedd användning... 3 2 Säkerhetsanvisningar... 4 3 Ingår i leveransen... 5 4 Anslutning till en dator/bärbar dator... 6 5 Ladda batterierna... 7 6 Driftsättning... 8 7 Konfigurering

Läs mer

SIMONSVOSS ÄR TEKNISK PARTNER TILL KLINIK MAIN- SPESSART: EN LYCKAD OPERATION.

SIMONSVOSS ÄR TEKNISK PARTNER TILL KLINIK MAIN- SPESSART: EN LYCKAD OPERATION. SIMONSVOSS ÄR TEKNISK PARTNER TILL KLINIK MAIN- SPESSART: EN LYCKAD OPERATION. KLINIK MAIN-SPESSART 2.2012 PAGE Seite 1 Vare sig det gäller olycksfall eller sjukdomar, förlossningar eller vårdfall: Just

Läs mer

Nyheter. Det bästa inom nyckellös säkerhet

Nyheter. Det bästa inom nyckellös säkerhet Nyheter Det bästa inom nyckellös säkerhet 2 NYHETER Utvecklingen fortsätter SimonsVoss leder den I och med lanseringen av vårt digitala lås- och passerkontrollsystem 3060 har det nu gått mer än 20 år sen

Läs mer

Produktkatalog. Starter-System. The finest in keyless security.

Produktkatalog. Starter-System. The finest in keyless security. Produktkatalog. Starter-System The finest in keyless security. ÖPPNA OCH Lås UTAN NYCKEL: HELT ENKELT TRÅDLÖST! HÄNG UPP DINA GAMLA NYCKLAR PÅ EN SPIK... Med mekaniska låssystem kan det bli riktigt dyrt

Läs mer

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1 LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1 Vare sig det rör sig om en påkostad penthouse-lägenhet i staden eller en bondgård på landet: drömmen om ett eget

Läs mer

PRODUKTHANDBOK TRANSPONDER 3064. Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007

PRODUKTHANDBOK TRANSPONDER 3064. Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007 Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007 Utgåva: Feb 2015 2 Innehållsförteckning 1 2 2 SÄKERHETSANVISNINGAR 3 3 ALLMÄNT 4 3.1 FUNKTIONSSÄTT 4 3.2 INTEGRERA TRANSPONDERN I OLIKA LÅSSYSTEM

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER.

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. Enkel administration av behörigheter i cylindrar och nycklar. Lätt att installera och enkel att underhålla. iloq uppfyller följande certifieringar: MILJÖVÄNLIGT

Läs mer

Snabbguide Starter System 3.2

Snabbguide Starter System 3.2 3.2 Innehållsförteckning ii / 12 Innehållsförteckning 1 Ingår i leveransen... 3 2 Förutsättningar... 4 3 De första stegen... 5 4 Information och hjälp... 12 1 Ingår i leveransen 3 / 12 1 Ingår i leveransen

Läs mer

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio Globalt tillgänglig passerteknologi problem med borttappade/stulna nycklar och behov av två ID-handlingar (till exempel nycklar plus kort till huvudentrén) går

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER.

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. Enkel administration av behörigheter i cylindrar och nycklar. Lätt att installera och enkel att underhålla. MILJÖVÄNLIGT LÅSSYSTEM UTAN BATTERIER Finska

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

PRODUKTHANDBOK PROGRAMMERINGSTRANSPONDER 3067. Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007

PRODUKTHANDBOK PROGRAMMERINGSTRANSPONDER 3067. Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007 PROGRAMMERINGSTRANSPONDER 3067 Stand: Entwurf 2012 v02 basieren auf April 2007_V05.04.2007 Utgåva: Maj 2012 2 Innehållsförteckning 1 SÄKERHETSANVISNINGAR...FEHLER! TEXTMARKE NICHT DEFINIERT. 2 INLEDNING...FEHLER!

Läs mer

Kaba evolo Grunden för en säker framtid

Kaba evolo Grunden för en säker framtid Kaba evolo Grunden för en säker framtid Framtidens elektroniska låssystem - idag Framtidens låssystem Förändringar i organisationen Dagens affärsliv kännetecknas av snabba förändringar och dynamisk utveckling-

Läs mer

SIMONSVOSS LÅSSYSTEM I SPARKASSE INGOLSTADT: GARANTERAT ANLÄGGNINGSSÄKERT.. SPARKASSE INGOLSTADT JANUARY 2010 SEITE Seite 1

SIMONSVOSS LÅSSYSTEM I SPARKASSE INGOLSTADT: GARANTERAT ANLÄGGNINGSSÄKERT.. SPARKASSE INGOLSTADT JANUARY 2010 SEITE Seite 1 SIMONSVOSS LÅSSYSTEM I SPARKASSE INGOLSTADT: GARANTERAT ANLÄGGNINGSSÄKERT.. SPARKASSE INGOLSTADT JANUARY 2010 SEITE Seite 1 Oavsett om det gäller girokonto, pensionssparande eller bofinansiering: "Gå till

Läs mer

Slipp krånglet med nycklar!

Slipp krånglet med nycklar! Slipp krånglet med nycklar! Uppgradera dina dörrar till Aperio Trådlös låsteknik med passerkontroll online och offline. Aperio är en ny teknik utvecklad som ett komplement till nya och befintliga elektroniska

Läs mer

SIMONSVOSS PÅ KANARIEÖARNA ATLANTIC-VIEW: NJUT AV TILLVARON PÅ ÖN.

SIMONSVOSS PÅ KANARIEÖARNA ATLANTIC-VIEW: NJUT AV TILLVARON PÅ ÖN. SIMONSVOSS PÅ KANARIEÖARNA ATLANTIC-VIEW: NJUT AV TILLVARON PÅ ÖN. SEITE 1 Utanför Marockos kust och ungefär 1 300 km från det spanska fastlandet ligger den soldränkta ön Teneriffa den största av Kanarieöarna.

Läs mer

REHA-ZENTRUM LÜBBEN: ETT HELHETSKONCEPT.

REHA-ZENTRUM LÜBBEN: ETT HELHETSKONCEPT. REHA-ZENTRUM LÜBBEN: ETT HELHETSKONCEPT. REHA-ZENTRUM LÜBBEN 1.2012 SEITE Seite 1 Mitt i den underbara regionen Spreewald i delstaten Brandenburg ligger Reha-Zentrum Lübben. Med sitt idylliska läge, sina

Läs mer

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Med det elektroniska låset Kaba TouchGo TM slipper du leta efter nyckeln. Det räcker med att du rör vid dörrhandtaget för att dörren skall låsas upp utan nyckel eller bricka.

Läs mer

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060.

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060. DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLL- SYSTEM 3060. DET BÄSTA INOM NYCKELLÖS SÄKERHET. Januar 2017 EUROPEISK TEKNIKLEDANDE TILLVERKARE AV DIGITALA LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEM. Grundat 1995 Lansering på marknaden

Läs mer

Informatikai megoldások

Informatikai megoldások Informatikai megoldások Nyckelhanterings Systemet IQ serien Varför behöver man ett nyckelhanterings system? Nycklar skall förvaras på ett säkert ställe Nycklarna bör användas av rätt person Kontroll på

Läs mer

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Vårt löfte: THINK 360 Intelligenta passerlösningar utgör i dag en central beståndsdel av säkerhetskoncepten inom många branscher. THINK 360 är en filosofi

Läs mer

SENCKENBERG MUSEUM: EN RESA IN I FRAMTIDEN.

SENCKENBERG MUSEUM: EN RESA IN I FRAMTIDEN. SENCKENBERG MUSEUM: EN RESA IN I FRAMTIDEN. SENCKENBERG MUSEUM 3.2011 PAGE Seite 1 En safari till urmänniskor, dinosaurier i naturlig storlek, universums avstånd under 250 miljoner år: äventyrsturen genom

Läs mer

SIMONSVOSS I SVERIGE: EN IDÉ PIFFAR UPP SKOLAN.

SIMONSVOSS I SVERIGE: EN IDÉ PIFFAR UPP SKOLAN. SIMONSVOSS I SVERIGE: EN IDÉ PIFFAR UPP SKOLAN. PAGE 1 Vi lär för livet, inte för skolan. När man blivit godkänd i skolan och skolgången når sitt slut firas detta ordentligt i hela Europa. I Sverige firar

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system Smartair System Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Smartair gör livet lite enklare En säkerhetslösning

Läs mer

ASSA dp CLIQ. Elektromekaniskt huvudnyckelsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA dp CLIQ. Elektromekaniskt huvudnyckelsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA dp CLIQ Elektromekaniskt huvudnyckelsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Innehåll Mekaniken som grund 4-5 Elektronisk identifiering ger flexibilitet 6-7 Skräddarsydd säkerhet

Läs mer

EV VA L åssystem. säkerhet i särklass

EV VA L åssystem. säkerhet i särklass EV VA L åssystem säkerhet i särklass Varför... Evvasalto Access AB är en ledande aktör inom säkerhet. Genom vårt samarbete med EVVA kan vi erbjuda de bästa lösningarna inom säkerhetssystem. EVVA är ett

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

PRODUKTINFORMATION LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 UPPDATERAT: OKTOBER 2014

PRODUKTINFORMATION LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 UPPDATERAT: OKTOBER 2014 LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 UPPDATERAT: OKTOBER 2014 2 1.0... 3 1.1. LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 - PRODUKTBILD... 3 1.2. KORT BESKRIVNING AV PRODUKTEN... 4 2.0 PRODUKTMILJÖ... 5 2.1. SYSTEMKRAV...

Läs mer

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014)

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014) Nyckel DropBox RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition Teknisk dokumentation (2014) Version 2014-1 sidan 1 / 6 Innehållsförteckning Nyckel DropBox System...

Läs mer

AKTIV TEKNOLOGI IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 11

AKTIV TEKNOLOGI IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 11 AKTIV TEKNOLOGI IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING SIMONS VOSS 11 12 AKTIV TEKNIK IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING TRANSPONDER 3064 G1 G2 Blå, röd eller brun med limmat ytterhölje eller

Läs mer

LSM RELEASE NOTES LOCKING SYSTEM MANAGEMENT SOFTWARE

LSM RELEASE NOTES LOCKING SYSTEM MANAGEMENT SOFTWARE Seite 1 LOCKING SYSTEM MANAGEMENT SOFTWARE 1.0 KOMMENTARER Release Notes Version 3.1 SP2 (3.1.20412) Juni 2012 Den här versionen fungerar i första hand som komplement till ändrade hårdvaruprodukter. Utöver

Läs mer

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN.

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN. LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN. SEITE Seite 101 Vare sig det rör sig om en påkostad penthouse-lägenhet i staden eller en bondgård på landet: drömmen om

Läs mer

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Lika dynamiskt som våra kunders behov George skickar nycklar/behörigheter med administrationsfunktionen i mjukvaran. George äger en reklambyrå.

Läs mer

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEM 3060. Maj 2012

DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEM 3060. Maj 2012 DIGITALT LÅS- OCH PASSERKONTROLLSYSTEM 3060. Maj 2012 DISCOVER OUR KEYLESS WORLD. FÖRETAG SYSTEM 3060 REFERENSER KONTAKT MAJ DECEMBER 2012 2011 SIDA 3 FÖRETAG Ι SYSTEM 3060 Ι REFERENSER Ι KONTAKT MARKNADS-

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Låsningssystemet iloq S10

Låsningssystemet iloq S10 Låsningssystemet iloq S10 iloq S10 Server (SaaS) iloq S10 Nyckeln till säkerhet Utmärkt låsning driven av kundens behov Den patenterade prisbelönta elektroniska låslösningen iloq S10 med integrerad modern

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Energibolag Säker behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Säkerhetslösning för energileverantörer Energibolagen har höga säkerhetskrav och arbetar intensivt med att

Läs mer

Produktkatalog 2015 THE FINEST IN KEYLESS SECURITY.

Produktkatalog 2015 THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. Produktkatalog 2015 THE FINEST IN KEYLESS SECURITY. 2 04 SYSTEM 3060 06 G2-BASERADE SYSTEM AKTIV TEKNIK PASSIV SMART CARD- TEKNIK MULTINETWORKING 11 IDENTIFIERINGSMEDIA OCH DESS PROGRAMMERING Identifieringsmedia

Läs mer

Produktkatalog. Intelligenta lösningar för små och medelstora företag

Produktkatalog. Intelligenta lösningar för små och medelstora företag Produktkatalog Intelligenta lösningar för små och medelstora företag Nyckellös teknik är framtiden och ett smart beslut både för säkerhet, ekonomi och handhavande. För bilar är det sedan länge standard

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER

DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER iloq ÄR LÖSNINGEN PÅ PROBLEM MED NYCKELHANTERING En borttappad nyckel leder till att cylindrar måste bytas eller läggas om. Behörigheten för en borttappad iloq-nyckel kan

Läs mer

Aperio. Trådlösa läsare till ARX och RX passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Aperio. Trådlösa läsare till ARX och RX passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Aperio Trådlösa läsare till ARX och RX passersystem 1 2 Aperioläsare trådlös teknologi skapar nya möjligheter Många byggnader och verksamheter har idag behov av att öka säkerheten på innerdörrar. Dörrar

Läs mer

När offline blir online. Salto Passersystem

När offline blir online. Salto Passersystem När offline blir online Salto Passersystem Evvasalto Access säkerhetspyramid Salto onlineläsare Samma funktioner som trådlös nivå men med tillägget att man kan styra ellås/motorlås vid t.ex en skaldörr.

Läs mer

från komponent till lösning Electronic Access Control

från komponent till lösning Electronic Access Control FLEXIBEL TILLGÄNGLIGHET Electronic Access Control från komponent till lösning Vi har lösningar för dörren oavsett om det är till kontor, butik, bostadshus eller offentliga byggnader. Flexibel tillgänglighet

Läs mer

TimeLox. Kortlås, kodlås, off line passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox. Kortlås, kodlås, off line passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Kortlås, kodlås, off line passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Säkerhet, flexibilitet och ekonomi Funktionsöversikt TimeLox är ett off line passersystem för främst

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

L100 EURO Elektroniskt lås med RFID-dörrbladsläsare Europeisk profil Säkerhetslås med integrerade dörrsensorer

L100 EURO Elektroniskt lås med RFID-dörrbladsläsare Europeisk profil Säkerhetslås med integrerade dörrsensorer 1 produktinformationen Produktbeskrivning Kommunikation från hubben via RS485-bussen till online-passersystemet (adresserbart) beslut om tillträde tas via passersystemet Huvudelektronik på insidan läsare

Läs mer

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar.

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Control Your World Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Företagens system ska betjäna människor

Läs mer

Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll

Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll Att byta till SMARTair är det bästa jag har gjort, det gör mitt arbete så mycket enklare. Fastighetschef I min fastighet förändras

Läs mer

DISCOVER OUR KEYLESS WORLD. FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK: IDAG.

DISCOVER OUR KEYLESS WORLD. FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK: IDAG. 1 DISCOVER OUR KEYLESS WORLD. FRAMTIDENS SÄKERHETSTEKNIK: IDAG. 2 INNEHÅLL Enklare säkerhetslösningar. Helt enkelt intelligent med SimonsVoss. 04 FÖRETAG 06 FILOSOFI 08 DET MODULÄRA SYSTEMET 3060 10 TRANSPONDERMEDIA

Läs mer

SMARTair. Passersystemet utan kabeldragning. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1

SMARTair. Passersystemet utan kabeldragning. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 Passersystemet utan kabeldragning ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 gör livet lite enklare En säkerhetslösning måste vara bekväm annars används den inte Vid utvecklingen av tog

Läs mer

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem RENZ KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem 1 RENZ INTELLIGENTA SERVICEBOX -Få din vara levererad direkt till bostaden E-handeln fortsätter att växa och med Renz

Läs mer

IP Communications Platform

IP Communications Platform IP Communications Platform Löftet om konvergens har uppfyllts Kommunikation är viktigt för företag, men utförs i slutändan på en personlig nivå vid arbetsplatsen. Om du överväger en ny kommunikationslösning

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad

ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad ASSA ABLOYs elektroniska lås för din bostad ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Tack för att du har valt ett elektroniskt lås från ASSA ABLOY. Vi vill passa på att presentera ytterligare

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

Intelligent och säker nyckelhantering med Traka

Intelligent och säker nyckelhantering med Traka Intelligent och säker nyckelhantering med Traka ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 Traka säker nyckelhantering Låsta eller icke låsta nyckelpositioner Display för enkelt handhavande

Läs mer

Security Access. Produktöversikt. Kan du se vem som är behörig?

Security Access. Produktöversikt. Kan du se vem som är behörig? Security Access Produktöversikt Kan du se vem som är behörig? År av erfarenhet Företaget G. Boon grundades år 1873 i Amsterdam. År 1970 flyttade företaget från Amsterdam till Edam, och ändrade namn till

Läs mer

Kaba expert plus Det optimala låssystemet. Juridiska skydd på nyckel och cylinder till 2033

Kaba expert plus Det optimala låssystemet. Juridiska skydd på nyckel och cylinder till 2033 Kaba expert plus Det optimala låssystemet Juridiska skydd på nyckel och cylinder till 2033 Kaba expert plus har juridiska skydd mot otillåten nyckelkopiering Kabanyckeln - Användarvänlig och vändbar -

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet. ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Manuell Digital låscylinder 3060 10.2015

Manuell Digital låscylinder 3060 10.2015 10.2015 2 / 43 1 Avsedd användning... 4 2 Säkerhetsanvisningar... 5 3 Allmän information om System 3060... 7 3.1 Produktbeskrivning... 7 3.2 Låscylinderns uppbyggnad... 8 3.3 Konstruktion halvcylinder...

Läs mer

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT 3:e generationen laserskrivare Imaje Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT En smart modulkonstruktion kan mer Imaje erbjuder en innovativ modulkonstruktion som består av tre separata komponenter (kontrollenhet,

Läs mer

Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll

Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll Offline & Online läsare i ett komplett låssystem ekonomisk och flexibel passerkontroll Våra mest använda offline läsare: PrimaLock & SensoLock FlexAir är något unikt eftersom samma plattform används till

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

ASSA samverkande system

ASSA samverkande system ASSA ARX larm & passersystem ASSA samverkande system För företag, kommuner och landsting ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ett samarbete med ASSA innebär: Framtidssäker och stabil

Läs mer

Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024

Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024 Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024 www.boecker-group.com Fördelar när det gäller lönsamhet Superlift MX Bestäm Dig för bygghissystemet som på alla byggplatser

Läs mer

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

PRODUKTINFORMATION LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.3 SERVICE PACK 1 BASIC BASIC ONLINE BUSINESS PROFESSIONAL SENAST UPPDATERAT: JUNI 2016

PRODUKTINFORMATION LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.3 SERVICE PACK 1 BASIC BASIC ONLINE BUSINESS PROFESSIONAL SENAST UPPDATERAT: JUNI 2016 LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.3 SERVICE PACK 1 BASIC BASIC ONLINE BUSINESS PROFESSIONAL SENAST UPPDATERAT: JUNI 2016 2 1.0... 3 1.1. LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.3 SP1... 3 1.2. KORT BESKRIVNING AV PRODUKTEN...

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC är den mobila arbetsplatsen en Windowsbaserad terminal för alla typer av registreringar via dator eller surfplatta, både på företaget och för dem på språng. Imponerande kraftfull off-line funktionalitet.

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut ENERGI SAVR NODE QS VAD ÄR ENERGI SAVR NODE QSTM? Energi Savr Node QS är en enkel

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Vad är CLIQ Remote? En ny revolutionerande funktionalitet. CLIQ Remote är utvecklat med säkerhet, flexibilitet,

Läs mer

Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten.

Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten. Ger filtrerat, ångande hett vatten med ett enkelt handgrepp från samma blandare som ditt vanliga varma och uppfriskande kalla vatten. Det moderna köket är hjärtat i hemmet, platsen där vi alla älskar att

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Access Programmering, montering och underhåll ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. För information om montering, se sidan 6. TimeLox Access dörrenhet levereras komplett med

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

iloq P10S-programmeringsenhet Manual

iloq P10S-programmeringsenhet Manual iloq P10S-programmeringsenhet Manual INNEHÅLL ALLMÄNT... 3 ATT ANVÄNDA PROGRAMMERINGSENHETEN... 5 Strömanslutning... 5 Programmera cylinder... 5 Programmera nyckel... 5 Läsa av händelseloggen... 6 Batteribyte...

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på kundens

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30. E info@boonedam.se I www.boonedam.se

Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30. E info@boonedam.se I www.boonedam.se Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30 E info@boonedam.se I www.boonedam.se Vi levererar ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa entréprodukter och

Läs mer

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10 Tekniska anvisningar Passersystem 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT 4 ANLÄGGNINGENS UTFORMNING 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALUTRUSTNING 8 KORTLÄSARE 8 PASSERKORT/TAGGAR

Läs mer

100 % passerkontroll med FlexAir

100 % passerkontroll med FlexAir 100 % passerkontroll med FlexAir 100% 100 % PASSERKONTROLL ENKELT SÄKERT EKONOMISKT FlexAir Det säkra valet Med FlexAir passerkontrollsystem från Scantron gör du alltid det rätta valet eftersom systemet

Läs mer

ASSA max CLIQ. enkel och intelligent säkerhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA max CLIQ. enkel och intelligent säkerhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA max CLIQ enkel och intelligent säkerhet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA max CLIQ enkel och intelligent säkerhet ASSA max CLIQ erbjuder en enkel, flexibel men framför

Läs mer

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar

Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Magnetkontakter diskret, effektivt skydd för moderna anläggningar Larmsignaler och passagekontroll för dörrar, grindar och fönster www.siemens.com/securityproducts Answers for infrastructure MK-serien

Läs mer