Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde"

Transkript

1 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: Tid: 12:00-13:45 Plats: Konferensrum, vån 4, LNC-huset, Medicinaregatan 13 Närvarande Michael Ashton ( 4 - ) Dan Baeckström Kristina Luthman Michael Winder Annie Arvidsson, studentrepresentant Johanna Börjesson, studentrepresentant Johan Schoultz, studentrepresentant Sara Sjöberg, avnämarrepresentant ( 4 - ) Helena Dahlbäck, avnämarrepresentant (- 14) Närvaro- och yttranderätt:, administrativt stöd Thomas Carlsson, programkoordinator Frånvarande Patrik Aronsson Johan Boman Anna Ström Angela Äbelö Övriga närvarande: Ordförande Protokollförare 8 Annelie Hyllner, internationell koordinator, SA Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Sahlgrenska akademin Göteborgs universitet

2 Dagordning Beskrivning Beslut 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Justeringspersoner Utbildningskommittén beslutar att fastställa föreslagen föredragningslista Utbildningskommittén beslutar att utse Kristina Luthman och Johanna Börjesson att jämte ordföranden justera protokollet. 3 Protokoll från föregående sammanträde Ordförande meddelar att protokoll från UKF:s sammanträde den 8 december har justerats och publicerats på hemsidan. 4 V 2015/963 Information Inbjudan V 2015/1007 V2015/911 V2015/1078 Ordförandeåtgärd Ordförandeåtgärd och V Internremiss Meddelande Meddelanden och ordförandeåtgärder UR:s förslag till utbildningsorganisation vid SA Information om läkarprogrammets Amanuensprogram Inbjudan till konferens om breddad rekrytering - Include 2016 Rektors Beslut om regler för kursplan UN Kartläggning och uppföljning - Fakultetsöverskridande utbildningsprogramsamarbeten Inbjudan att äska utbildningsplatser inför bå 2017 Svar om att inte äska fler utbildningsplatser bå Helle Håkonsen adjungerad lärare med ansvar för IPL (/MR) Prefekt Beslut förlängning av uppdraget för UKF Förslag: Remiss, Regler för utbildningsplan på grund- och avancerad nivå 2015 års utfall inom grundutbildningsuppdraget SA I enlighet med ny utbildningsorganisation vid SA 27 januari till Patrik Aronsson 2 (6)

3 Diskussions- och informationsärenden 5 Översättning av apotekarprogrammets utbildningsplan Rapporterar att översättning är gjord, och att dokumentet kommer publiceras på programhemsidan. 6 Granskning av litteraturlistor Som beslutades vid föregående sammanträde ska en arbetsgrupp tillsättas för att göra en granskning av kurslitteraturen vid programmet. Arbetet ska initieras efter det att beställargruppens arbete är slutfört, till hösten. Förslag för arbetsgruppen att titta på: Kvalitet är det den bästa boken för kursen? Litteraturens omfång kontra kursens poängomfattning Är det senaste litteraturen? Motsvarar nivån på litteraturen nivån på kursen? Kostnad digitalt (e-böcker) vs. tryckt osv. Kursbok/böcker vs. rekommenderad litteratur Varifrån (egenproducerad?) Genusperspektiv författare resp. diskrimineringsgrunderna i innehållet (heteronormativitet, framställande av etnisk tillhörighet etc) Kartläggning av språk svenska/engelska Användbarhet vad tycker studenterna om boken? Vissa kurser har fråga om litteratur i kursvärderingen (köpte du boken, hade du användning för den?) Finns med i kursplane-gubas? (Obligatoriskt) Identifiera överlapp och glapp Finns rekommenderad litteratur (och t.ex. databaser) på UB? Tillvägagångssätt diskuteras och ett liknande upplägg som beställargruppen föreslås flera små arbetsgrupper med lärare inom närliggande ämnen som den granskade kursen, och i samarbete med respektive kursledare. Hur kvaliteten på kurslitteraturen ska fortsätta vara hög diskuteras också. Ett förslag uppkom om att skapa en litteraturgrupp, som kan hålla programmets rekommenderade litteratur samstämmig, och värna om att annan viktig litteratur och/eller databaser för apotekare finns tillgängliga på universitetets bibliotek. 7 Status: Lokal examensbeskrivning Michael Winder Michael Winder rapporterar att UKF:s förslag till lokal examensbeskrivning godkänts på UR:s sammanträde den 26 januari, till nästa samrådsinstans för att därefter beslutas av Akademistyrelsen. 8 Handling föreligger Internationaliseringsenkät Annelie Hyllner, Thomas Carlsson Annelie Hyllner, internationell koordinator, berättar om internationaliseringsarbetet vid fakulteten och programmet. Sahlgrenska Academy International Office jobbar med att utveckla kontakter internationellt och uppdatera de befintliga kontrakten etc. En enkät har gått ut till apotekarprogrammets studenter för att fråga om intresset. Resultatet av undersökningen finns bifogat, och visar, i stora drag, följande: Många studenter känner till möjligheten att studera utomlands, och det viktigaste för 3 (6)

4 studenterna är att få studierna tillgodoräknade på programmet i Sverige, se de kan ingå i examen. Vilka av partneruniversiteten studenterna kan tänka sig att åka till här syns att Storbritannien är mest populärt, men att exempelvis Finland är mindre populärt. Frågan är då om samarbeten med de mindre populära ställena ska avslutas, eller om de universiteten/länderna ska marknadsföras mer. På frågan om vilka samarbeten som studenterna saknar kom svaren Köpenhamn, Tyskland, Österrike, USA, Australien, Nya Zeeland upp. (För de senare finns inte kontrakt för utbyte av kurser, men många studenter åker till dessa länder för examensarbete.) Enkäten visar att studenterna inte vet vem de ska vända sig till om de är intresserade av utlandsstudier, och att de inte har fått tillräcklig information. Åtgärder som planeras inom apotekarprogrammets internationalisering är: Gå ut regelbundet till kurserna i olika terminer, inte bara ge information vid introduktionen som sker för de nyantagna studenterna i samband med programstarten. Utarbeta broschyr om exakta utbytesmöjligheter. Revidera samarbetsavtal i överensstämmelse med enkäten. 9 Diskussion om ny valbar kemikurs inför vt17 En ny valbar kurs planeras av Máté Erdélyi, institutionen för kemi och molekylärbiologi, inom strukturbestämning/spektroskopiska metoder. Den kan ges vårterminen Det finns ett intresse hos studenterna, och förutom att kursen i tid inte bör sammanfalla med den befintliga kursen BCG810 Bioanalytisk kemi och molekylär cellbiologi, eftersom de kan tänkas attrahera samma studenter, enas sammanträdet om att låta utvecklingen av kursen gå vidare. Kursplanen kommer att granskas i farmacigruppen i februari. 10 Status: Nya utbildningsplanen Kursplaneworkshop för alla lärare på programmet är planerad till 13 april och kommer i viss mån ersätta vårens lärarkollegium. Upplägget på workshoppen är att varje lärare ska kunna jobba med sin kursplan för de nya kurserna på plats, med stöd av Tomas Grysell från PIL, samt programledningen. Beställargruppens arbete planeras vara klart under våren för beslut under hösten. Utskick angående arbetsgrupperna är gjort och material kommer läggas upp på GUL, på Apotekarprogrammets lärare. 11 Rapport från studenterna Studentrepresentant AUR har möte den 28 januari och har för dagen inget att rapportera. 12 Programmets utförande: nyheter/uppkomna problem Michael Ashton meddelar att Susanna Wallerstedt från Klinisk farmakologi från mars är nyanställd som professor vid enheten för farmakokinetik och läkemedelsmetabolism på sektionen för farmakologi, och kommer ta över som examinator för farmakoterapikursen FAT (6)

5 rapporterar att i antagningen till senare del termin 2 antogs fem nya studenter. Det var fler sökande, men dessa klarade inte den grundläggande kemin motsvarande termin 1. Ett par studenter som började programmet i höstas har hoppat av, bland annat har två stycken antagits till tandläkarprogrammet och valt detta istället för apotekarprogrammet. Det nya programmets första nyutvecklade kurs, CEB210 Cellen och dess arvsmassa, har precis påbörjats och Dan meddelar att rapport kommer vid nästa sammanträde. 13 Rapport från utbildningsrådet Michael Winder Universitetet har uttryckt att SA bör hålla en kurs i MOOCS-formatet, men inget är klart ännu. Graderade betyg, remissvaret till akademistyrelsen diskuterades Apotekarprogrammet har redan graderade betyg och vill inte ändra till fler grader. De andra programmen, varav de flesta inte har graderade betyg, vill inte heller ändra. UR utvecklar idén med att införa en operativ projektgrupp för kvalitet på fakulteten som ska fungera som ett stöd till UR i UKÄ:s uppdrag. Det stimulansmedel för pedagogisk forskning om kr som fakulteten har gett ut ett par år, kommer att utvecklas och i fortsättningen planeras det bli en högre summa pengar. Det kommer även utlysas pengar för alumnundersökningar framöver. Thomas Carlsson som programkoordinator ska äska medel för apotekarprogrammets arbete med detta. Lokalfrågor diskuterades och man kom fram till att summan för lokalhyror är av sådan betydande storlek att någon typ av protest skulle vara på sin plats. Det är Området för infrastrukturstöd på universitetet som förhandlar med statligt ägda Akademiska hus om hyreskostnaden. PIL informerade om ett tvåårigt projekt för nätburen undervisning, exempelvis att utforma undervisningslokaler. En framtidens undervisningssal finns på pedagogen Dan Baeckström meddelar att han har anmält sig till en kurs för att lära sig att undervisa i en sådan. Videolänk ska bli lättare att använda etc. Det kommer möjlighet att bjuda in PIL till UK angående detta. PIL utreder även implementering av digital examination. Tentamen är då digitalt författad, den svaras på via dator, och rättas digitalt. Upphandlingen av systemet innebär att student tar med sig egen dator (men det förväntas även finnas datorer på plats för de studenter som inte har dator). Den på fakulteten nyanställde pedagogiske utvecklaren Mattias von Feilitzen, vill gärna komma ut till UK för att prata om sitt uppdrag som IT-pedagog och vad han kan bidra med. 14 Ansvarsområden/Nätverksträffar Hållbar utveckling: Dan rapporterar att HU-nätverket vid SA jobbar på hur gruppens arbete ska fortsätta. Dan tipsar om en kommande workshop, som tar upp hur kursledare kan implementera hållbar utveckling i sina kurser. Internationalisering: Thomas rapporterar att arbetet med internationella erfarenheter 5 (6)

6 etc för studentcertifikatet fortsätter (Certificate of International Merits är ett koncept lånat från Lunds universitet). 15 Rapport från programkoordinator Thomas Carlsson Doktorand för en dag-projektet har stagnerat på grund av att EBM stängt ned tillföljd av virus. Vissa projekt har genomfört, men många har fått skjuta upp. Gällande studiebesöket på Astra Zeneca för studenterna på termin 3, har AZ uppgett en ny kontaktperson igen, och därför är inte något nytt datum bestämt ännu. 16 Kursplaner/litteraturlistor reviderade/fastställda av övriga institutioner/chalmers Flera kursplaner har granskats i farmacigruppen, men ingen kursplan är ännu fastställd. 17 Vikarierande administrativt stöd Handläggare Maria planeras gå på föräldraledighet 6 april. Intervjuer för vikarie är pågående, så det finns goda förhoppningar att en vikarie kan vara med på nästa sammanträde den 22 mars, parallellt med Maria. Vid protokollet Justeras Kristina Luthman Johanna Börjesson, ordförande 6 (6)

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2015-10-21 Tid: 12:00-13:50 Plats: Mötesrum LNC-huset våning 4, Medicinaregatan 13 Närvarande Ordförande:

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2015-09-09 Tid: 12:05-14:22 Plats: Ingegerd Eriksson, Medicinaregatan 3 Närvarande Michael Ashton Angela

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Utbildningskommittén för farmaci

Protokoll fört vid sammanträde med Utbildningskommittén för farmaci SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med Utbildningskommittén för farmaci Datum: 2018-01-31 Tid: 12:05 till 13:25 Plats: Konferensrum 4757, Medicinaregatan 13, våning 4 Närvarande:, vice

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2016-10-25 Tid: 12:00-13:45 Plats: Konferensrum Jörgen Lehmann, Medicinaregatan 3. Närvarande, ordförande

Läs mer

vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2016-03-22 Tid: 12:10-14:10 Plats: Ingegerd Eriksson, Plan 3000, Medicinaregatan 13 Närvarande Ordförande

Läs mer

Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci

Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci Datum: 2017-12-18 Tid: 12:00-14:00 Plats: Konferensrum 4757, Medicinaregatan 13, våning 4 Kallade Ordförande: Protokollförare:, ordförande

Läs mer

Protokoll Fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll Fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll Fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2017-06-12 Tid: 09:05 - ca:10:05 Plats: Konferensrum 4757, Medicinaregatan 13, våning 4 Närvarande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2015-12-08 Tid: 12:05-13:50 Plats: Birgit Thilander, Medicinaregatan 3 Närvarande Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Protokoll för utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll för utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll för utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2017-03-29 Tid: 12:00-14:03 Plats: Konferensrum 4757, LNC-huset våning 4, Medicinaregatan 13. Närvarande Tove

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2017-10-03 Tid: 12:00 14:10 Plats: Konferensrum 4757, Medicinaregatan 13, våning 4 Närvarande, ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2016-09-13 Tid: 12:00-14:05 Plats: Konferensrum 4757, LNC-huset våning 4, Medicinaregatan 13. Närvarande

Läs mer

Protokoll vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2017-02-02 Tid: 12:00-14:10 Plats: Konferensrum 4757, LNC-huset våning 4, Medicinaregatan 13. Närvarande Tove

Läs mer

Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci

Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci 2017-11-22 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll för Utbildningskommittén för farmaci Datum: 2017-11-22 Tid: 12:00-14:00 Plats: Konferensrum 4757, Medicinaregatan 13, våning 4 Närvarande Övriga närvarande, ordförande

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Protokoll från utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll från utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2015-03-24 Tid: 12:00-14:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande ledamöter Ordförande: Vice ordförande:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 27 januari 2015, kl. 12: Lokal: Mötesrum våning 4, LNC-huset Medicinaregatan 13

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 27 januari 2015, kl. 12: Lokal: Mötesrum våning 4, LNC-huset Medicinaregatan 13 Utbildningskommittén för farmaci (UKF) Maria Björkevik Institutionen för neurovetenskap och fysiologi PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 27 januari 2015, kl. 12:00 14.00 Lokal: Mötesrum våning 4, LNC-huset Medicinaregatan

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-11-12 Tid: 15:00-16:45 Plats: Sal 7140B, plan 1, hus 7, ingång A, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 12 februari 2014, kl 12: Lokal: Sammanträdesrum vån 4, LNC

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 12 februari 2014, kl 12: Lokal: Sammanträdesrum vån 4, LNC Utbildningskommittén för farmaci (UKF) Maria Björkevik Institutionen för neurovetenskap och fysiologi PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 12 februari 2014, kl 12:00 14.00 Lokal: Sammanträdesrum vån 4, LNC Inledande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-10-17 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7118, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-06-21 Tid: 15:00-16:20 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan :00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan :00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(5) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan 12.00 14:00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Michael Ashton, vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Minnesanteckningar 180205 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-02-05 Tid: 14:00-15:55 Plats: Konferensrummet HVB,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-02-08 Tid: 14.00 16.10 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Sessionssalen våning

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 28 maj 2014, kl 12:00 ca Lokal: Konferensrum, LNC, våning 4

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 28 maj 2014, kl 12:00 ca Lokal: Konferensrum, LNC, våning 4 Utbildningskommittén för farmaci (UKF) Maria Björkevik Institutionen för neurovetenskap och fysiologi PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 28 maj 2014, kl 12:00 ca 14.00 Lokal: Konferensrum, LNC, våning 4 Inledande

Läs mer

Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde

Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde Datum: 2015-04-13 Tid: kl 14:00 - ca 17:00 Plats: Jörgen Lehmann Närvarande ledamöter, inst för kliniska vetenskaper, ordförande Peter

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2016-05-18 Tid: 12:00-14:10 Plats: Ingegerd Eriksson, Plan 3000, Medicinaregatan 13 Närvarande Frånvarande

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Anna Kjellström Aslak Felin 5-22 Karl Maack Frode Slinde, vice ordförande Protokoll

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 180201 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-02-01 Tid: 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 181008 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-10-08 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde

Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid utbildningskommittén för farmacis (UKF) sammanträde Datum: 2015-05-19 Tid: 12:00-14:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande: Tove Hedenrud 1-22 Michael Ashton

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 180911 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-09-11 Tid: 14:10-16:10 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 180604 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-06-04 Tid: 14:00-16:20 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Kallade:

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-12-05 Tid: kl. 13:00-15:30 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 18 september 2014, kl. 12: Lokal: 2409E Nils Wedel

MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 18 september 2014, kl. 12: Lokal: 2409E Nils Wedel Utbildningskommittén för farmaci (UKF) Maria Björkevik Institutionen för neurovetenskap och fysiologi MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 18 september 2014, kl. 12:00 14.00 Lokal: 2409E Nils Wedel Inledande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-04-21 Tid: kl. 13:00 15:20 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2017-02-08 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7119, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-09-11 Tid: 14:00-16:40 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 28 april 2014, kl 14:00-16:00. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 23 oktober 2012, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 190114 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2019-01-14 Tid: 14:00-15:15 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande Patrik

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2017-09-19 Tid: 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde Datum: 2015-03-11 Tid: 15.00-17.20 Plats: Lars Öberg, Academicum plan 4000 Närvarande ledamöter Ordförande: Vice ordförande:, inst

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Henriette Philipson 1-13 Karin Wingstrand Karl Maack Protokoll Onsdagen den 29 januari

Läs mer

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi Måndag den 26 mars 2012, klockan 14:00-17:15 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2015-04-22 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 3 mars 2014, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande Patrik

Läs mer

Protokoll AUR möte /2016

Protokoll AUR möte /2016 Protokoll AUR möte 5 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid: 2016-02-28, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Anas Soueidan, T1 Oscar

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Evalise Wetterberg Johannisson Närvarande ledamöter Kajsa Eklund, ordförande Susanne Rosberg, vice ordförande Lena Mårtensson Christina Finsbäck Annelie

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2015-11-19 Tid: 14.00 16.45 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12, Seminarierummet vån

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2011, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Robin Holmér. Stina Ringdahl

Robin Holmér. Stina Ringdahl Utbildningskommittén Institutionen för biomedicin Närvarande Magnus Braide Erika Lindberg Camilla Hesse Dan Backström Marianne Jertborn Studentrepresentanter Sofia Neergaard-Möller BUR Alice Rundqvist

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde Datum: 2015-09-30 Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Plats: Ingegerd Eriksson Närvarande ledamöter, inst kliniska vetenskaper, ordförande Peter

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-09-14 Tid: kl. 13:00-15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 181218 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-12-18 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-09-15 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-12-20 Tid: 15:00-16:40 Plats: Sal 7243, plan 2, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Mats Rythla, institutionen för odontologi

Mats Rythla, institutionen för odontologi Mats Rythla, institutionen för odontologi Protokoll fört vid sammanträde med Utbildningskommittén för odontologi 10 december 2013, klockan 13.00-15.20 Lokal: Konferenscenter Wallenberg, lokal ljusvågen,

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Frode Slinde, vice ordförande Annika Nilsson-Green Henriette Philipson Jun Mei Miao

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 februari 2013, klockan 15.00 17.45 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2015-04-28 Tid: 14.30 17.20 Plats: Seminarierummet våning 6, odontologen Närvarande ledamöter: Studentrepresentant:,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum Protokoll 2015-03-11 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande ledamöter:, ordförande

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 27 maj 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-11-24 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7140B, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Onsdag den 9 april 2014, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-03-08 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande Ledamöter:, ordförande

Läs mer

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi Tisdag den 4 september 2012, klockan 14:30-16:50 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Minnesanteckningar 180312 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-03-12 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet HVB,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-02-02 Tid: kl. 13:00 15:25 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-02-06 Tid: 14:00-16:15 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

PROTOKOLL. Inledande ärenden: 1-4 Beslutsärenden: 5-7 Informations- och diskussionsärenden: 8-22

PROTOKOLL. Inledande ärenden: 1-4 Beslutsärenden: 5-7 Informations- och diskussionsärenden: 8-22 PROTOKOLL Ordinarie sammanträde med Utbildningskommittén för farmaci 11 december 2013, klockan 12.00 14.00 Lokal: Konferensrum vån 4, Medicinaregatan 13 (sektionen för farmakologi) Inledande ärenden: 1-4

Läs mer

Protokoll AUR möte 4 2015/2016

Protokoll AUR möte 4 2015/2016 Protokoll AUR möte 4 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 17:00 Plats: Academicum, Jörgen Lehmann Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Oscar Bjernby, T3 Björk Sigmundsdottir,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2018-06-13 Tid: kl. 13:00 15:30 Plats: Lars Öberg, Academicum plan 4 Närvarande ledamöter:,

Läs mer

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Måndag 26 oktober 2009, klockan 13:00-16:45 Konferensrum hus 1, plan 1, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Joakim Öhlen, ordförande

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 9 december 2014, klockan 15.00 17.35 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Silvana Naredi hälsas välkommen.

1 Upprop Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Silvana Naredi hälsas välkommen. Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Ralph Peeker, ordförande Ulrika Smedh, vice ordförande Mats Isaksson 5-24 Åse Johnsson Bo Jacobsson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2015-09-21 Tid: 14.30 17.00 Plats: Odontologen, Medicinaregatan 12 F, sessionssalen vån 8 Närvarande ledamöter:

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL/MINNESANTECKNINGAR Torsdag den 18 april 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2014, klockan 15.00 17.10 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin Torsdagen den 3 maj 2012, klockan 15.00 17.40 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 17 oktober 2011, klockan 14.30 17.00 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 8 maj 2014, klockan 15.00 17.30 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Ingeborg Herbertsson Eva Forsell-Aronsson Lars Jacobsson

Ingeborg Herbertsson Eva Forsell-Aronsson Lars Jacobsson Minnesanteckningar/Protokoll från sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Torsdagen den 13 september, kl 13:00 14:50 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer