NORRKÖPINGS TENNISKLUBB - NTK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORRKÖPINGS TENNISKLUBB - NTK"

Transkript

1 NORRKÖPINGS TENNISKLUBB - NTK Vårt mål är att bidra till bättre folkhälsa, ökad integration och jämställdhet genom att erbjuda fler möjligheten att utöva och prova tennis. Vi ger ungdomar och vuxna en möjlighet att uppnå en hållbar livsstil med fartfylld och en meningsfull fritid för både motionär, tävling och elit. Historik och fakta VÅRA ANLÄGGNINGAR Norrköpings Tennisklubb, NTK, grundades år Vid den tiden fanns det ingen tennishall varvid man spelade tennis på utomhusbanor vid idrottsparken i Norrköping samt vid Getå och Arkösund flera mil utanför Norrköping. År 1929 invigdes den i dagligt tal kallat Gamla Tennishallen som ligger intill Idrottsparken (Östgötaporten) numera klassat som byggnadsminne av länsstyrelsen och även fortfarande är i bruk. Gamla tennishallen blir en succé där klubben växer och utökar sin verksamhet. Tack vare flera svenska internationella framgångar växer sporten i Sverige och intresset att spela tennis ökar och behovet av fler banor är stort byggs den stora inomhusanläggningen Racketstadion vid Himmelstalunds fritidsområde dit NTK flyttar sin verksamhet. Racketstadion har vid den här tiden åtta plexipave tennisbanor och åtta badmintonbanor inomhus samt åtta plexipave tennisbanor utomhus. Holmen Tennispark grundades år En kontinuerlig utveckling och utbyggnad av anläggningen resulterade i de nu befintliga nio grusbanorna och anses vara en av Sveriges främsta tennisoaser. Holmen AB ägde anläggningen fram till NTKs övertagande Idag äger och driver NTK anläggningen Holmen Tennispark till 100%. NTK s VERKSAMHET Idag bedrivs verksamheten främst i Racketstadion med sex plexipavebanor inomhus samt på vår fantastiska utomhusanläggning Holmen Tennis Park med nio grusbanor, båda anläggningarna ligger inom Himmelstalunds friluftsområde. Norrköpings Tennisklubb, NTK, är idag en av de största tennisklubbarna i vår region. Vi har ca 500 medlemmar varav ca 270 är aktiva juniorer och över 80 st är aktiva vuxna. Vi tror på breddverksamhet och elitidrott i samverkan! Att erbjuda individuellt anpassad tennisverksamhet med socialt utbyte för alla åldrar. Vi vill genom våra aktiviteter och medlemsmöten skapa glädje, gemenskap och klubbkänsla där vi visar respekt till varandra och sprider en positiv energi.

2 VERKSAMHETSIDÉ Norrköpings Tennisklubb erbjuder människor i alla åldrar en möjlighet till träning via motion, tävlingsspel och elitsatsning genom attraktiva erbjudanden och förutsättningar. Vårt mål är att skapa en stark gemenskap, glädje, goda utvecklingsmöjligheter samt inkludering i verksamheten för att bygga en sammanhållande klubbkänsla som ger ett livslångt intresse för tennis. Tennis hela livet. Fair Play Vår verksamhet skall genomsyras av sunda värderingar, rättvisa, tillit, gott uppförande och att följa gängse regler och normer där vi respekterar alla.

3 VÄRDEGRUND GLÄDJE I RESPEKT I TILLSAMMANS Vår ambition med verksamheten i Norrköpings Tennisklubb är att spelare, tränare och föräldrar ska uppleva gemenskap och glädje med en ömsesidig respekt för människor på alla nivåer under utbildning eller vardagsträning. Vi gör det tillsammans! GLÄDJE Norrköpings Tennisklubb har en grundläggande samsyn som bygger på glädje. Att känna och visa glädje, energi och en positiv attityd bygger trivsel och god sammanhållning i grupper och mellan människor. Det får också spelare och ledare att utvecklas och ha ett högt engagemang vilket leder till hållbara resultat, kvalitativ utveckling och långsiktighet på alla plan. Att som närstående och/eller förälder visa en glädje och uppmuntran för sina och andras barn samt ledare ger energi för klubben och medlemmarna. RESPEKT Respektera varandra genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. För utövare handlar det bl a om att inkludera och se sina klubbkamrater. Du fokuserar på din uppgift, tar eget ansvar och är engagerad. Att visa intresse och vara lyhörd samt bidra till att utveckla sig själv, klubben och sina klubbkamrater. NTK ska erbjuda och säkerställa bra kvalitet via personlig kompetens; tränare, ledare, ideellt arbetande samt idrottsutövare på alla plan. På så vis skapar klubben bra utvecklingsmöjligheter. Det är viktigt att NTK i alla situationer agerar seriöst och professionellt där varje elev får rätt förutsättningar och möjligheter till personlig utveckling kopplat till nivå. TILLSAMMANS Att få möjligheten att delta i klubbens aktiviteter och vara en del av gemenskapen där alla människor är välkomna oavsett bakgrund, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

4 MEDLEMSKAP Norrköpings Tennisklubb, NTK, är en klubb med aktiviteter för såväl tävlingsspelare som motionärer. Vi tror på en bredd i verksamheten där vardagsmotion och elitidrott samverkar! Att erbjuda individuellt anpassad tennisverksamhet med socialt utbyte för alla åldrar och med goda utvecklingsmöjligheter. Vi vill genom våra aktiviteter skapa glädje och gemenskap för klubbkänslan där vi visar respekt för varandra och sprider en positiv energi. NTK ska upplevas som en attraktiv tennisklubb att vara medlem i. Vi vill bidra till bättre folkhälsa, ökad integration och jämställdhet genom att erbjuda fler möjligheten att utöva och prova tennis. Vi vill bidra till ett livslångt intresse för sporten tennis. Som medlem i Norrköpings Tennisklubb har du rätt att delta i klubbens organiserade spel samt att åtnjuta en rad andra fördelar (se under medlemsförmåner) Idag har NTK närmare 500 medlemmar. Vi ser gärna att hela familjen är medlemmar genom ett familjemedlemskap. Fördelen med ett familjemedlemskap är att vi får fler medlemmar i klubben och kan skapa en större klubbkänsla med fler positiva krafter att värna om. Alla aktiva i Norrköpings Tennisklubb måste vara medlemmar i klubben.

5 Exempel på medlemsförmåner: Medverka i träning och aktiviteter anordnat av Norrköpings Tennisklubb Medverka i organiserade spel, gruppspel, seriespel på regions och riksnivå samt medverka i klubbtävlingar Möjlighet att hyra NTK tider till förmånligt pris på helger och lov Möjlighet att delta i NTK:s kurser och utbildningar Möjlighet att delta i olika kommittéers jobb Möjlighet att köpa säsongskort på Holmen Tennis Park till medlemspris Rätten att delta och vara röstberättigad på NTK:s årsmöte Möjlighet att delta i klubbfester och sociala aktiviteter av olika slag Möjlighet att ta del av olika erbjudanden från våra sponsorer Möjlighet att utbilda sig inom tennisen. Allt från domare, matchledare, tävlingsledare till tränare Möjlighet att köpa strötider till medlemspris i Gamla Tennishallen Möjlighet att köpa strötider till medlemspris på Racketstadion ej klubbad ännu Möjlighet att ta del av våra samarbetspartners och sponsorers erbjudanden Möjlighet att vid tävlingar som anordnas av klubben uppleva och själv sprida social gemenskap -klubbtillhörighet genom ideellt engagemang vilket också är utvecklande för den egna tennisförståelsen Ansök om medlemskap: Välkommen att ansöka om medlemskap genom att fylla i blanketten på nedan angivna länk, OBS GÄLLER FRÅN JANUARI LÄNK UPPDATERAS OCH SKICKAS SEDAN IN DIGITALT Vill du ansöka om medlemskap idag vänligen gå in på hemsidan norrkoping.se under "medlem" eller maila till kansli@norrkopingstk.se alternativt ring på (helgfri månd-tors 12-15) Hedersmedlemmar Till hedersmedlem i Norrköpings Tennisklubb kan väljas person, som på synnerligen framstående sätt gagnat klubben. Beslut härom fattas på årsmöte efter beredning i styrelsen.

6 STÖD OCH SPONSRING Stödja Norrköpings Tennisklubb privat NTKs mål är att vara en klubb med gott anseende, i framkant med framåtanda. För att följa och driva utvecklingen krävs många olika insatser och aktörer såsom inspirerande och kompetenta tränare men också människor/föräldrar med ideellt engagemang och en aktiv samverkan med samhället, kommunen och övriga resurser. Som enskild/familje-medlem bidrar du genom att: Ställa upp som funktionär under tävlingar Hjälpa till att iordningställa våra grusbanor på Holmen Tennis Park vår som höst Bemanna en dag/helg på Holmen Tennis Park - för detta utgår särskild ersättning Engagera sig i föreningens olika kommittéer och styrelse Sälja häftet idrottsrabatten Samla kvitton när du handlar från City Gross och returnera dessa till NTK Gräsroten. Bli föreningsfadder på Svenska Spel genom att välja NTK som din förening. Bli familjesponsor på klubbens sponsortavla för 500kr/år Välja att samarbeta med klubben via valfri summa genom privatsponsring Stödja Norrköpings Tennisklubb som företag NTK arbetar för är att erbjuda en viktig och givande investering för företag genom att stödja klubben och synliggöra sitt företag med målet att bidra till tennis för alla, hela livet, främja idrott, rörelse och/eller elitsatsning för barn och ungdomar. NTK s erbjudande och förmåner genom att stödja NTK är att stärka och synliggöra företagets varumärke genom möjligheter att delta i diverse events, träningspass och annat som rör klubben. Tennisen växer i Sverige, det är en idrott för alla åldrar och kön vilket också kan vara en direkt investering i din personliga samt personalens hälsa. Kontakta gärna vår klubbchef för fortsatt dialog om hur vi kan hitta ett upplägg med stöd till NTK som skulle passa just Er. Vår givna målsättning är att investeringen ska vara skräddarsydd och givande för ditt företag. Exempel på sponsrings upplägg: Reklamskylt vid våra anläggningar En stand-flyer med företags logga/info Företagets logga på någon av våra stora och väl arrangerade tävlingar Företagets logga på funktionärskläder under tävling Företagets logga/tryck på matchtröjor

7 Träningshäften för spel på NTKs tider Sponsring av särskilt/särskilda events Träningspass med instruktör för personalen - Friskvårdsupplägg Deltagande i events Vi ser fram emot att utveckla ett affärsmässigt, hållbart och hälsofrämjande upplägg! Agera ambassadör Den viktigaste marknadsföringen för vår klubb är DU! Att vara en god, positiv och inspirerande ambassadör för att locka nya medlemmar, få befintliga att trivas genom att berätta om klubbens värderingar, aktiviteter och tennis för livet skapar värde för klubben och medlemmarna

8 NTK MODELLEN NTK s mål är att skapa en härlig klubbanda med fantastiska ledare och ungdomar. För att fortsätta vara en attraktiv klubb med professionellt genomförande och agerande har vi satt ihop ett antal riktlinjer som tränare, anställda, föräldrar och spelare ska följa. Syftet med riktlinjerna är att tennisutövare ska trivas och utvecklas på bästa sätt inom NTK:s verksamhet och målet är att vi kontinuerligt har och skapar en framtida långsiktigt hållbar och sund verksamhet. Dessa riktlinjer kallar vi för NTK modellen : NTK modellen: 1. Att från tidig ålder inspirera fler av våra juniorer att vilja spela mer tennis. 2. Att skapa ett livslångt intresse för tennis - idrotten du kan utöva hela livet med hela familjen 3. Att införa tävlandet och tävlingsmomentet på ett lekfullt sätt redan från tennislekis och minitennis 4. Att utgå från att tennis i första hand är en tävlingsidrott där matchspel har en central roll 5. Att vår tennisutbildning skall ge allsidig träning, teknikutbildning, matchskola, fys utbildning, regler, funktionärsutbildning, konditionsträning och taktikutbildning 6. Att bereda plats för tennis som motionsidrott och arrangera, men även uppmuntra initiativ som bidrar till social gemenskap och allas rätt att delta 7. Skapa en bra miljö och trygg plattform där alla möts på samma villkor 8. Hållbarhet och långsiktighet för att utbilda samt inspirera människan och tennisspelaren 9. Erbjuda inspirerande träning och skapa flera mötesplatser och sociala aktiviteter bl a för att stärka team- och klubbkänslan 10. Att bibehålla det höga antalet serielag i såväl Östliga, Östserie som Allsvenska serierna. 11. Arbeta för och fokusera på att man oberoende ålder och spelnivå skapa inkluderande miljöer där alla är välkomna 12. Att erbjuda kvalitativ och bra vuxenträning 13. Att alla skall få utvecklas från sin nivå- It takes a minute to learn but a lifetime to master 14. Att löpande arbeta med olika aktiviteter och projekt för rekrytering av medlemmar och skapa ett högt intresse för tennis i Norrköping och i vår region Tennis Öst

9 KULTUR OCH UPPTRÄDANDE LEDARE/TRÄNARE!!!!!! Visa engagemang- glöm inte att ge feedback Stötta och uppmuntra barnen - enskilt som i grupp Var en förebild - lyhörd och observant på barns välmående Ge alla uppmärksamhet Visa förståelse för varje barn Se varje individs enskilda kvalité utvecklingspotential Våga ta initiativ! Arbeta för att varje barn ska med sig något efter varje träning visa! intresse för barnens utveckling!! Var lojal mot dina medarbetare och din klubb Du är klubbens ansikte utåt På klubben Ta initiativ - hälsa på alla Hälsa och tilltala barn vid namn Sprid positiv energi Respektera alla Var en förebild På tävling Hälsa på spelare, föräldrar, tränare och personer kring tävlingen som du träffar Sprid positiv energi, då växer spelarna och blir inspirerade Stötta coacha - ge feedback Visa intresse engagemang Våga ta initiativ Var en förebild för barnen

10 Tränare bör aldrig Ha ett kränkande beteende Favorisera spelare Ignorera spelare Fokusera enbart på resultat, ranking och tabeller Nedvärdera eller prata illa om klubben eller medarbetare, gå direkt till ledningen vid missnöje FÖRÄLDER/ANHÖRIG DU OCH DITT/DINA BARN! barnets intresse och glädje är drivande med fördel stötta och uppmuntra ditt barn! ge gärna beröm för arbetsinsats/prestation och mod att prova samt spela,! inte resultatet! använd gärna orden:! kämpa, ha kul, och jag älskar dig!! uppmuntra barnet att ta eget ansvar för sin tennis och sitt tennismaterial-! då växer de!! om möjligt låt barnet ta initiativ till samtal om tennis var en förebild för ditt och andras barn På klubben Hälsa på alla när du kommer till eller är på klubben; föräldrar, spelare, tränare, andra föräldrar/anhöriga samt övrig personal kopplad till klubben Uppmuntra ditt barn att ta eget ansvar för uppvärmning och sitt material, ex packa och bära sin tennisväska, fylla på vattenflaska mm, då växer de Visa respekt mot alla och sprid en positiv energi. Med en positiv inställning till varandra blir allt så mycket trevligare Respektera varandras integritet - inga bilder i sociala medier, filma träning eller match utan godkännande av vederbörande Bidra till en positiv och trygg miljö Respektera dina och andra barns tränare och övrig personal inblandad i verksamheten, särskilt under och efter pågående träning Ta som förälder/anhörig ansvar för om ditt barn visar ett dåligt uppförande på eller utanför planen.

11 På tävling Hälsa på spelare, föräldrar, tränare och personer kring tävlingen som du träffar Uppmuntra ditt barn till att ta eget ansvar för uppvärmning och sitt material, ex bära sin tennisväska och fylla på sin vattenflaska själv. Bra om barn/ungdomar själva anmäler sin närvaro till tävlingsledningen samt har koll på när de ska in på banan. Då växer de Ta som förälder/anhörig ansvar för om ditt barn visar ett dåligt uppförande på eller utanför planen. Tänk på att inta en lugn och passiv roll på läktaren. Applådera gärna fina poäng, oavsett vem som vinner bollen. Ge gärna spelaren/ditt barn beröm för arbetsinsats och uppträdande men undvik att ta tränarrollen Var närvarande och tillgänglig för ditt barn som förälder oavsett resultat på tävlingen Fokusera på barnets tillstånd, välmående och utveckling Som förälder bör du undvika: Att inta en tränarroll. På så vis visar du både ditt barn, andra utövare och tränare respekt Att gå in på banan vid träning eller match Att applådera motståndarens misstag på träning eller vid match Att så långt möjligt fylla ditt barns vattenflaska under tävling eller pågående träning. Bra om spelaren själv tar hand om sina förberedelser. Då växer de Att under match kommentera domslut, kommentera eller påverka barnens beteende eller hur de dömer. Det är alltid Fair Play som gäller och spelare samt tävlingsledningen hanterar tävlingsprocessen. Att fokusera på resultat, ranking eller tabeller Att kommentera eller diskutera träningen Att se mer än 50% av dina barns träningar, vi tror att det stärker barnen om de får träna med enbart tränarna och klubbkompisarna Om möjligt se mer än 75% av dina barns matcher Att kommentera någon annans barn Att prata illa om klubben, vid problem ta det med klubben, inte med oberoende. Fokusera på att vara en god ambassadör

12 SPELARE, BARN OCH UNGDOM Du är ansvarig för din tennis och utveckling. Fokusera på det du kan! påverka!!! Fokusera på att komma i tid för en bra känsla inför träning eller match Du bär själv ansvar för ditt material, ex vätska, väska, racket och senor Bär din väska och fyll din vattenflaska själv, då växer du! Försök alltid kämpa och fokusera 100% på träning eller match med ett! sportsligt uppförande. Allt enligt Fair Play!!!!!! Ge ditt yttersta för att förbättra din tennis och din fysik Respektera medspelare, personal, tränare och andra människor Delta med fördel och enligt klubbens önskan och krav i fys.träningen Bidra till att sprida en positiv energi och attityd på och utanför banan Spela mycket spontantennis Våga utmana dig själv och prova nya saker. Gå utanför din komfortzon! Efter varje match fokusera på det du har lärt dig oavsett om du vinner eller! förlorar. Vad vill du bli bättre på/fortsätta utveckla och vad kan du göra för! att bli bättre på just detta?! Be om feedback från tränare om deltagit på tävling eller träning På klubben Hälsa på alla du möter, personal, föräldrar och träningskompisar Respektera alla och var en god klubbkamrat Visa gott uppförande och fin attityd på och utanför banan. Sprid glädje och positiv energi Kom i tid till träningen, det förbättrar kvaliteten för alla Värm med fördel upp 15 min innan träning, det effektiviserar träningen Stötta dina träningskompisar. Ställ upp för varandra och var en god kompis Respektera varandras ägodelar både på banan, i omklädningsrummet, samt i klubbens lokaler Vi respekterar varandras integritet- inga bilder etc. i sociala medier eller annan media som inte är godkända av vederbörande

13 På tävling Var en god ambassadör och förebild när du representerar NTK ute på tävling, seriespel eller andra aktiviteter i klubbens regi Hälsa på spelare, föräldrar, tränare och personer kring tävlingen som du träffar Ett schysst, sportsligt och korrekt uppträdande på och utanför banan stärker dig själv, klubben och andra Stöttar du gärna dina klubbkamrater som spelar matcher på samma plats, vid seriespel, lagmatch eller annat Får du bra förutsättningar genom bra förberedelse. Detta är individuellt men bra sömn, kost och uppvärmning är bra tips Bär du ansvar för all din utrustning, med fördel har du packat och fyller din vattenflaska själv Bär du ansvar för att anmäla din närvaro till tävlingsledare eller arrangör. Då växer du och och är en bra förebild Var noga med att respektera tävlingsledningen, funktionärer och medspelare Eget ansvar som spelare Ha som mål att alltid uppträda professionellt och ta ansvar för din insats vid matchspel. Fokusera på din egen prestation och det du kan påverka. Kalla ingen motståndare för fuskare eller andra negativa och nedlåtande uttryck på plan. Agera alltid professionellt och respektfullt på match oavsett om du råkar ut för skada, dåliga bollar eller banor om det blir förlust. Undvik också att ge upp match om det ej är kopplat till skada. Uppträd enligt Fair Play och agera ärligt gällande situationer som kan upplevas som en skada. Undvik att överreagera vid vunnen boll. Fokusera på din tennis, ditt spel, respektera motståndaren och ägna dig inte av någon psykning av motståndaren. Tacka alltid motståndaren/motståndarna för matchen oavsett genomförande. Självklart får du visa glädje vid vinst men på ett kontrollerat sätt så du inte kränker motståndaren Uppmuntra och gratulera klubbkompisar vid vinst och gläds med deras seger. Uppträd sportsligt och professionellt vid egen vinst. Vi NTK:are är förebilder och föredömen på tävlingar och uppträder enligt Fair Play

14 NTKs OLIKA TRÄNINGSNIVÅER I VERKSAMHETEN TENNISLEKIS Ålder: Omfattning: Metodik: Mål: Boll: Spelform: Nästa steg: Föräldraroll: 3-5 år 50 min/vecka Ålders- och nivå anpassade bollar, banor och racketar. Bollhantering, lekar, balans, koordination och motorisk grundträning. Introduktion till tennisen genom lek & tävling Fånga intresset för tennis, rolig o trygg aktivitet Skumboll och röd boll Minitennis Minitennis Vi välkomnar dig att delta som hjälpledare, anmäl dig till kansli@norrkopingstk.se MINITENNIS Ålder: Omfattning: Metodik: Mål: Boll: Spelform: Nästa steg: Föräldraroll: 5-7 år 1-2 timmar/vecka Ålders- och nivå anpassade bollar, banor och racketar. Bollhantering, lekar, tennisövningar, koordination och motorisk grundträning, introducera grunderna samt tekniken i tennis på ett lekfullt sätt, tävling en naturlig del av träningen. Prova på tävlingar. Fördjupa intresset för tennis och för tävlingar. Glädje & trygghet. Med tyngdpunkt på att lyckas och utvecklas Röd- och orange boll Minitennis, IF SO TOUR interna matcher, Game, Set & Match (vår matchskola) Tennisskola 7-11år Vi välkomnar dig att delta som hjälpledare, anmäl dig till kansli@norrkopingstk.se RULLSTOLSTENNIS Ålder: Omfattning: Metod: Mål: Boll: Tävlingsform: Föräldraroll: från 8 år och uppåt 1- timmar/vecka eller mera beroende på grupptillhörighet Enligt grupp/nivå tillhörighet Integreras i den ordinarie tennis verksamheten och därmed gäller samma kriterier för rullstolstennisspelarna som för de övriga spelarna. Grupptillhörighet/nivå styr innehållet. Anpassad efter ålder och spelnivå Anpassade efter grupp tillhörighet liksom för de andra grupperna Hjälpledare vid behov och efterfrågan

15 TENNISKUL Nybörjarkurs för barn 8-10 år Ålder: Omfattning: Bakgrund: Metod : Mål: Krav: Boll: Tävlingsform: Nästa steg: 8-10 år 1-2 timmar/vecka Skapades som en fortsättning på Alla På Grus projektet. En subventionerad en prova på möjlighet Ålders- och nivå anpassade bollar, banor och racketar Åldersanpassad träningsmetodik med extra fokus på att kunna spela spelet tennis. Åldersanpassad fysisk aktivitet Tenniskul verksamheten bedrivs medvetet i en större grupp Alla barn skall känna sig välkomna och trygga i verksamheten. Tennisträningen ska vara rolig och utmanande, tennis ska förknippas med glädje. Lära sig tennisspelets grunder. Allmän fysisk rörelselära. Stimulera tävlingsdeltagande samt eget spel. Lära barnen ta eget ansvar. Skapa ett livslångt tennis intresse. Ge barnen bra motion Kontroll på sin tennisutrustning (hopprep och påfylld vattenflaska). Max två terminer Grön prick boll IF SO TOUR, Game, Set & Match (vår matchskola) Tennisskola 7-11 år TENNISSKOLA Ålder: Omfattning: Metod : Mål: Krav: Boll: Tävlingsform: Nästa steg: Föräldraroll: 7-11 år 1-2 timmar/vecka Ålders och nivå anpassade bollar, banor och racketar. Träningsmetodik med extra fokus på att kunna spela spelet tennis. Åldersanpassad fysisk aktivitet. Alla barn skall känna sig välkomna och trygga i verksamheten. Tennisträningen ska vara rolig och utmanande, tennis ska förknippas med glädje. Lära sig tennisspelets grunder. Allmän fysisk rörelselära. Stimulera tävlingsdeltagande samt eget spel. Lära barnen ta eget ansvar. Skapa ett livslångt tennis intresse. Ge barnen bra motion Kontroll på sin tennisutrustning (hopprep och påfylld vattenflaska). Game, Set & Match (vår matchskola) Grön IF SO TOUR, game set match, öst ligan nästa steg: Tennis år eller uttagen till utvecklingsgrupp Passiv- hjälptränare vid behov och efterfrågan

16 TENNIS år Ålder: Omfattning: Metod : Mål: Krav: Boll: Tävlingsform: Utbildning: Nästa steg: år 1-3 timmar/vecka Ålders- och nivå anpassad träningsmetodik. Anpassad och utmanande fysisk aktivitet Alla ungdomar skall känna sig välkomna och trygga i verksamheten. Tennisträningen ska vara rolig och utmanande. Utveckla tennisspelet. Allmän fysisk rörelselära. Stimulera tävlingsdeltagande samt eget spel. Utveckla ungdomarna att ta eget ansvar. Kunna spela match både singel och dubbel. Skapa ett livslångt tennis intresse Ge ungdomarna bra motion Respektera tider. Kontroll på sin tennisutrustning (hopprep och påfylld vattenflaska) Gas boll IF SO TOUR,, Game, Set & Match (vår matchskola) Östliga, Östserien, övriga sanktionerade tävlingar Möjlighet att bli ledare i tennisklubben och att få gå SVTF:s tennisutbildningar med start Plattformen och TGU 1. Även möjligt att gå klubbdomarutbildning från 12år och matchledareutbildning från 14 år. Bekostas av klubben då man jobbar i klubben. Uttagning till utvecklingsgrupp/tävlingsgrupp, vuxengrupp UTVECKLINGSGRUPP (uttagning sker av tränarteamet) Ålder: Omfattning: Metod: Utbildning: Mål: 9-13 år. För spelare i 9-13 års ålder som har börjat tävla och visar stor vilja att utvecklas som tävlingsspelare. Uttagning sker av tränarteamet Spelarna i denna grupp tilldelas minst 3 timmar träning eller mer, men detta innefattar också större krav på spelaren i den dagliga träningen samt på familjen i aktivitetsnivå på helger och lov. Gärna träningsdagbok. Uppvärmningsprogram. Läger, klubbmatcher och seriespel. Utveckla tekniken och taktiken. Öka tävlandet. Förbättra fysiken. Utveckla lagkänslan och vi känslan Intern spelarutbildning och klubbdomarutbildning (bekostas av klubben Skapa ambitiösa och inspirerade tävlingsspelare. Skapa en förståelse hos spelare och föräldrar vad en tennissatsning innebär. Skapa seriösa rutiner före, under och efter match och träning. Lära spelarna att ta ansvar för sina prestationer på och utanför banan. Fysisk grundträning. Skapa en teknisk, taktisk och mental verktygslåda. Utveckla samtliga områden med fokus på tennis som en tävlingsidrott. Skapa ett livslångt tennisintresse

17 Boll: Tävlingsform: Krav: Föräldraroll: Gasboll IF SO TOUR, Östligan, Nationella tävlingar, Next Generation Cup (11 år), Game, Set & Match Delta på fysträning och ha kontroll på sin tennisutrustning (hopprep och påfylld vattenflaska). Se nedan övriga krav. Tränare sköter och ansvarar för träningen, passiv roll under träningar. Vi föreslår max 50% föräldranärvaro på träningar för att ge barn/ungdomar mer tid för självständighet och utveckling Övriga förutsättningar Utvecklingsgrupp Spelaren älskar att spela tennis Spelaren har mycket seriös inställning för sin träning och visar intresse och engagemang. Bidrar till positiv atmosfär gentemot övriga spelar i träningen. Stöttar varandra och bidrar till varandras utveckling Spelaren lyssnar och följer tränarens direktiv Spelaren har goda grundkunskaper i regler, teknik och taktik Spelaren tar eget ansvar för sin träning Spelaren följer klubbens regler om Fair Play Övriga krav Utvecklingsgrupp Spelaren eller hans/hennes föräldrar ställer upp för klubben med fyra arbetspass/år/ på våra egna tävlingar som funktionär, matchledare, eller cafépersonal Spelaren tävlar aktivt och lämnar in en tävlingsplanering till chefstränaren tre ggr om året i september, januari och maj Spelaren skall om möjligt delta i dessa tävlingar; KM (Klubbmästerskap), Swedbank Open, Holmen Paper Cup, Elite Hotels Next Generation Cup, RM (Regionsmästerskap).Dessa tävlingar prioriteras före andra tävlingar Vid uttagning till seriematcher så prioriteras detta före individuellt tävlande Spelar i svenska tennisserierna, Östligan om du blir uttagen Spelaren skall gå klubbdomarutbildning (bekostas av klubben) Spelaren eller dess föräldrar ansvarar för tävlingsanmälan via Nästa steg Tävlingsgrupp för aktiva tävlingsspelare som uppfyller förutsättningar och krav Tennis år. För spelare som upplever kraven för tuffa så finns alltid Tennisskolan som ett alternativ.

18 TÄVLINGSGRUPP (uttagning sker av tränarteamet) Ålder: Omfattning: Metod: Mål: Boll: Tävlingsform: Utbildningar: Krav: Föräldraroll: Från ca 10 år och uppåt Minst 4 timmar/vecka + obligatorisk fysträning 2ggr/vecka Träningsdagbok. Veckoteman. Tävlingsbevakning. Uppvärmningsprogram. Fystester Utveckla tekniken och taktiken. Tennis specifik fysträning Utveckla lagkänslan vi känslan - Tillsammans! Skapa spelaridentitet. Utvecklas som spelare och individ. Utveckla spelare som klarar att spela i klubbens representationslag. Förbereda för seniorsatsning Gasboll Seriespel, nationella- och internationella tävlingar, KM, RM, JSM Från 12 år klubbdomarutbildning. Från 14 år. Matchledareutbildning, plattformen, TGU1 Högsta möjliga engagemang på träning samt hög tränings intensitet. Spelaren sköter sin träning på och utanför banan på ett professionellt sätt. Bidrar till trivsel och positiv atmosfär på träning samt bidrar till andra spelares utveckling. Vid uttagning till seriematcher så prioriteras detta före individuella tävlingar. Vi uppmuntrar till att spelaren sköter sin träningsdagbok för bästa utveckling. För spelare från år som är mycket ambitiösa med sin tennissatsning. Spelaren bör vara aktiv tävlingsspelare som deltar i nationella och/eller internationella tävlingar. Spelarna i denna grupp tilldelas fyra timmar eller mer. För spelaren i tävlingsgruppen är träningsupplägget individuellt anpassat. Tränare sköter och ansvarar för träningen, passiv roll under träningar. Vi föreslår max 50% föräldranärvaro på träningar för att ge barn/ungdomar mer tid för självständighet och utveckling Övriga krav Tävlingsgrupp Spelaren eller hans/hennes föräldrar ställer upp för klubben med sex arbetspass/år på våra egna tävlingar som funktionär, matchledare och cafépersonal Spelaren för sin egen träningsdagbok Spelaren följer klubbens regler om Fair Play Spelaren tävlar aktivt och lämnar in en tävlingsplanering till chefstränaren tre ggr om året i september, januari och maj Spelaren skall om möjligt delta i dessa tävlingar; KM, Swedbank Open, Holmen Paper Cup, Elite Hotels Next Generation Cup, RM, JSM och Salk Open Vid uttagning till seriematcher så prioriteras detta före individuellt tävlande Spelar i svenska tennisserierna, öst ligan om du blir uttagen Spelaren skall gå klubbdomarutbildning (bekostas av klubben)

19 Spelaren skall även gärna gå matchledare och Plattformen utbildningen (bekostas av klubben) Spelaren eller dess föräldrar ansvarar för tävlingsanmälan via Övriga förutsättningar Tävlingsgrupp: Spelaren vill öka sitt tävlande och klättra på rankingen Spelaren har höga målsättningar med sin tennis Spelaren vill förbättra sin teknik, fysik,taktik och sin mentala förmåga Spelaren älskar att spela tennis Spelaren har 100 % seriös inställning för din träning och visar intresse och engagemang att bidra till gruppens/föreningens positiva atmosfär och andra spelares utveckling Spelaren lyssnar och följer tränarens direktiv Spelaren tar eget ansvar för sin träning och följer klubbens regler om Fair Play VUXENTENNIS Ålder: Omfattning: Utbildning: Metod: Mål: Boll: Tävlingsform: Från 18 år 1-3 timmar/vecka Finns möjlighet att gå följande utbildningar ss. domare- och matchledarutbildning, Plattformen, TGU 1 ifall man vill jobba och hjälpa till i klubben. (bekostas då av klubben) Utveckla tekniken och taktiken. Gruppanpassad träningsmetodik. Utveckla lagkänslan vi känslan - Tillsammans. Utmanande och rolig träning Tennis, friskvård och social trivsel i samverkan. Utveckla sitt tennisspel samtidigt som man har kul och får motion. Upprätthålla ett livslångt tennisintresse - Tennis hela livet Gasboll KM, RM, Veteran SM, SM, nationella tennistävlingar, seriespel. Matchstege

20 SCHEMA OCH TRÄNINGSGRUPPER OBS. Vid anmälan till och inför träningstermin önskar DU antal träningstimmar. Vi försöker i den mån det går att tillmötesgå era önskemål. Antalet träningstimmar och i vilken grupp du spelar styrs av tillgänglighet på platser, spelstyrka, spelarens egen vilja/drivkraft och ålder. Uppfyllande av förutsättningar och krav för respektive nivå. Tränarteamet utgår alltid ifrån att göra träningsgrupper som gynnar utvecklingen för spelarna. Varje förändring eller flytt av träningsgrupp är ett genomtänkt beslut där vi vill ge spelaren den bäst lämpade träningsgruppen för att gynna spelarens utveckling både på kort och lång sikt. Schemat och gruppindelningen görs och bestäms av chefstränaren tillsammans med övriga ansvariga tränare. Vi utgår från föregående termins schema och justerar efter behov. Chefstränaren avgör vilka träningsnivåer som är aktuella för respektive spelare. Där lämpligt så kan även kombinationer vara bra för spelarens utveckling. Dvs kombinera olika nivåer i ett schema. Tränarteamet har möjlighet att prova olika spelare i olika grupper under terminen samt vid behov flytta på spelarna till en annan mer lämplig grupp som gynnar spelarens utveckling. Målsättningar och tidpunkter: 1. Schemat för vårterminen kommer ut innan terminstart 2. Schemat för höstterminen kommer ut innan terminstart 3. Om era tilldelad/-e träningstid/-er krockar med skolan eller annan idrottsaktivitet bör detta meddelas till chefstränaren via mail direkt då ni fått tiderna. Chefstränaren undersöker då om möjligt att byta tid/-er/korrigera tiden/tiderna under de två första veckorna på terminen. Norrköping 23 oktober 2018 Norrköpings Tennisklubb - NTK

NORRKÖPINGS TENNISKLUBB ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET

NORRKÖPINGS TENNISKLUBB ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET NORRKÖPINGS TENNISKLUBB 2012 ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET FAKTA Norrköpings Tennisklubb (NTK) bildades 1921 Klubben har idag ca 550 medlemmar varav ca 260 är aktiva juniorer och ca 100 st. aktiva

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan VÄLKOMMEN TILL Vi vill skapa vinnare på flera plan VI GER UNGDOMAR OCH VUXNA EN FARTFYLLD OCH MENINGSFULL FRITID Norrköpings Tennisklubb grundades år 1921 och då spelade man tennis utomhus på Idrottsparken,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan VÄLKOMMEN TILL Vi vill skapa vinnare på flera plan VI GER UNGDOMAR OCH VUXNA EN FARTFYLLD OCH MENINGSFULL FRITID Norrköpings Tennisklubb grundades år 1921 och då spelade man tennis utomhus på Idrottsparken,

Läs mer

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK.

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Juniortennis 6-7 år. Minitennis med skummgummiboll/röd boll. Målsättningen är att lära barnen enkel men rätt teknik i grundslagen. Vi går också igenom volley, serve

Läs mer

Att börja tävla i tennis

Att börja tävla i tennis Att börja tävla i tennis MIK-s Föräldraguide ATT BÖRJA TÄVLA I TENNIS "1 I never lose, I either win or learn Nelson Mandela Förutom att vara väldigt roligt, så kan barn lära sig mycket från tävlingsmomentet.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

TENNISLEKIS. ca. 80 st. RÖD tennis. ca. 80 st

TENNISLEKIS. ca. 80 st. RÖD tennis. ca. 80 st Tennislekis RÖD tennis ORANGE tennis (TS,TÄV) GRÖN tennis (TS,TÄV) Träningsgrupp (TG) Tävlingsgrupp 1 och 2 5-6 år 7-8 år 8-9 år 9-12 år 11-18 år 10 år---> DJTK STRUKTUR TENNISLEKIS ca. 80 st RÖD tennis

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mognad/ Samarbetsförmåga Processmål Spelnivå Potential Hur intresset för tennis är. Spontanspel och tävlingar är en förutsättning speciellt

Läs mer

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis.

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. BTK AKADEMI BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. Vår Filosofi Engagemang är nyckelordet för att lyckas

Läs mer

KURSUTBUD H Ö S T E N

KURSUTBUD H Ö S T E N KURSUTBUD H Ö S T E N 2 0 1 8 DEN BLÅ-GULA VÄGEN ANSVAR Vi tar ansvar över vår egen träning och utveckling ARBETE Vi når framgång genom hårt arbete GLÄDJE Vi har alltid roligt med vår tennis Minitennis

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna TK

Verksamhetsplan Sollentuna TK 1. VISION & MISSION Verksamhetsplan Sollentuna TK Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige. Svensk tennis ska tillbaka till världsnivå. Mission: För alla inte som alla andra 2. VERKSAMHETSIDÉ Sollentuna

Läs mer

VISION OCH POLICY. Skanör-Falsterbo Tennisklubb

VISION OCH POLICY. Skanör-Falsterbo Tennisklubb VISION OCH POLICY Skanör-Falsterbo Tennisklubb VISIONER OCH POLICIES Detta står vi för Skanör-Falsterbo Tennisklubb (SFTK) grundades 1948. Redan då fanns med största säkerhet tankar och funderingar på

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb

Strängnäs Tennisklubb Strängnäs Tennisklubb 2017 Strängnäs TK ledord & övergripande mål Ledord: Så många som möjligt, så mycket som möjligt, så roligt som möjligt, så länge som möjligt Övergripande mål: Strängnäs TK skall vara

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel.

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel. Tränings/tävlingsverksamheten i Motala TK Syfte Dokumentet beskriver hur tränings- och tävlingsverksamheten är uppbyggd i Motala TK. Det beskriver också riktlinjer för vilka krav som ställs på deltagarna

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

SPELA TENNIS! EN INFORMATIONSBROSCHYR MED BRA SAKER ATT VETA OM ÖVIKS TENNISKLUBB TRÄNING TÄVLING

SPELA TENNIS! EN INFORMATIONSBROSCHYR MED BRA SAKER ATT VETA OM ÖVIKS TENNISKLUBB TRÄNING TÄVLING KONTAKT Mattsborgen Eriksgatan 2, 892 51 Domsjö 0660-823 85 oviktk.se@telia.com HUVUDTRÄNARE Hans Jansson 070-686 19 16 hans.jansson.oviktk@telia.com Bertil Sundman 070-562 82 79 bertil.sundman.oviktk@telia.com

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Helsingbrgs Tennisklubbs ch kriterier HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mgnad Samarbetsförmåga Ptential Prcessmål Spelnivå Hur intresset för tennis är. Spntanspel ch

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar

Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar VERKSAMHETSIDÉ Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar GRUNDPELARE Bredd Är för oss i YTK grunden i vår

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Bankeryds Tennisklubb

Verksamhetsplan 2016. Bankeryds Tennisklubb Verksamhetsplan 2016 Bankeryds Tennisklubb Inledning Klubben bildades 1958 och har idag drygt 500 medlemmar. Vi äger vår tennisanläggning på Furuvik, som består av tre inomhusbanor med Bolltexunderlag

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år

SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år Som aktiv i kan du när som helst börja spela i vår verksamhet. Oavsett om du är 5 eller 18 år är du välkommen oberoende av tidigare erfarenhet är standardlängden på en träning

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

ÄTK:s träningsgrupper

ÄTK:s träningsgrupper ÄTK:s träningsgrupper Familjetennis 4-5 år 50 min Lekar med boll, racket och andra redskap förslagsvis tillsammans med en förälder till respektive barn. Passen genomförs med minitennisnät. Intresserad

Läs mer

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling Allmän information Tennisskolans struktur Karlskrona Tennisklubb bedriver en Tennisskola med ca 400 deltagare, vilka är fördelade i ca 70 olika grupper över veckans alla dagar. Tennisskolan leds av chefsn

Läs mer

Att vara tennisförälder utbildande & inspirerande material för rollen vid sidan av planen. Utvecklat och skapat av Idrotten I Örebro Län.

Att vara tennisförälder utbildande & inspirerande material för rollen vid sidan av planen. Utvecklat och skapat av Idrotten I Örebro Län. Att vara tennisförälder utbildande & inspirerande material för rollen vid sidan av planen. Utvecklat och skapat av Idrotten I Örebro Län. Världen bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt.

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy Helsingborgs Tennisklubb Lekfullhet Nyfikenhet Glädje Att vara spelare i innebär att ni gillar att tävla under träning och vara med och spela matcher. Man förstår också att det är viktigare att få mycket

Läs mer

Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling

Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling Klubbstrategi för Sandareds TK Gemenskap Glädje Utveckling Klubbstrategi 1. Medlemmar 2. Gäster 3. Ekonomi 4. Tennisträning 5. Padel Vår klubbstrategi talar om vilka mål vi har med klubbens verksamhet

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Version 2011-04-28_v2 Mälarhöjdens IK tennissektion Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Detta kompendium redovisar målsättning och organisation för ungdomsverksamheten i Mälarhöjdens IK tennissektion,

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Överblick av verksamheten

Överblick av verksamheten Överblick av verksamheten Här får du en överblick av samtliga sektioner i verksamheten. Vuxenträning + 0 år Vuxenkurs Divisionslag Herr/veteraner Divisionslag Dam/veteraner Elit Juniorträning 3-9 år Juniorträning

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Målsättningar & Kriterier

Målsättningar & Kriterier Helsingbrgs Tennisklubb www.htktennis.cm & HTKs kursverksamhet Pstadress/Besöksadress: Telefn: E-pst: Helsingbrgs Tennisklubb 042-14 71 72 kansli@htktennis.cm Filbrnavägen 11 252 76 Helsingbrg www.htktennis.cm

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB HISTORIA Grundades 1913 som en av Sveriges första tennisklubbar Tennisbanorna i Pålsjö Skog

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden och vi planerar att fortsätta så även 2016. Tullinge Tennisklubb (TTK) har funnits sedan

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018 1 INLEDNING Hussborgs golfklubb strävar efter en verksamhet som passar medlemmar i alla åldrar, var och en ska ges möjlighet att spela och träna golf utifrån sina förutsättningar. Golf är en idrott som

Läs mer

KLUBBCHEFEN INFORMERAR. Vårterminen 2014 Organisation, personal, aktiviteter & utmaningar 2014 Sammanfattning av år 2013

KLUBBCHEFEN INFORMERAR. Vårterminen 2014 Organisation, personal, aktiviteter & utmaningar 2014 Sammanfattning av år 2013 KLUBBCHEFEN INFORMERAR Vårterminen 2014 Organisation, personal, aktiviteter & utmaningar 2014 Sammanfattning av år 2013 Vårterminen 2014 NTK:s motto är: Vi skall bli lite bättre varje dag VÄLKOMMEN till

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Bankeryds Tennisklubb

Bankeryds Tennisklubb Bankeryds Tennisklubb Verksamhetsplan 2015-2016 1 Välkommen till Bankeryds tennisklubb. Vår förening bildades 1958 och har idag ca 500 medlemmar. Vi äger vår tennisanläggning Furuvikshallen, som består

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

Fair Race en schysstare bilsport

Fair Race en schysstare bilsport Fair Race en schysstare bilsport Alla är mer eller mindre medvetna om att det ibland råder en tuff attityd inom vår sport. Vi vet med säkerhet att många av våra ideella funktionärer far illa och att det

Läs mer

Hunnebostrands Tennisklubb

Hunnebostrands Tennisklubb Föreningsutvecklingsdag Hunnebostrands Tennisklubb VANN 13maj 2017 Verksamhets idé Vi ska erbjuda en organiserad tennisträning och aktiviteter för såväl ung som gammal året runt. Genom ett gemensamt engagemang

Läs mer

Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK

Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK Mathias Lindroth Tel. O73-0538500 E-mail. mathias.lindroth@mbtk.eu 1. Bakgrund om klubben och hallen 2. Hur funkar tennisverksamheten i klubben? 3. om träningen i tennisskolan

Läs mer

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Landvetter Tennisklubb är en förening som erbjuder tennisspel för alla åldrar och har en organiserad träningsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna. Klubben tillhandahåller

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour If SO Tour Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour Projektledare Anders Heimklo Till vardags Stockholms Tennisförbund Historik Gunnar Lindahl, Stefan Malmqvist, Per Henricsson, Jan Himberg

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb. Tävlingsspåret 2016

Strängnäs Tennisklubb. Tävlingsspåret 2016 Strängnäs Tennisklubb Tävlingsspåret 2016 Strängnäs TK ledord & övergripande mål Ledord: Så många som möjligt, så mycket som möjligt, så länge som möjligt Övergripande mål: Strängnäs TK skall vara en välorganiserad

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Helsingbrgs Tennisklubbs ch kriterier HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mgnad Samarbetsförmåga Ptential Prcessmål Spelnivå Hur intresset för tennis är. Spntanspel ch

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer