Jenny Önnevik (S), ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jenny Önnevik (S), ordförande"

Transkript

1 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Tjänstgörande ersättare Linda Väbro (SD) Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie Wäppling, kommunchef Sven Håkansson, verksamhetschef Utbildning Susanna Wahlman Sjöbring, verksamhetschef Stöd och omsorg Mikaela Nilsson, folkhälsosamordnare Anders Olofsson, räddningschef Katharina Olin, sekreterare Övriga Mats Hadartz, kommunpolis Justerare Linda Väbro (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Katharina Olin Ordförande Jenny Önnevik Justerare Linda Väbro ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Trygghetsrådet Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Myndighetskontoret Underskrift Katharina Olin Utdragsbesty rkande

2 2(11) Ärendelista TR 22 Val av justerare och tid för justering... 3 TR 23 Genomgång av föregående mötes protokoll... 4 TR 24 Information Tobaco EndGame... 5 TR 25 Information från kommunpolis... 6 TR 26 Folkhälsosamordnare Mikaela Nilsson informerar... 8 TR 27 Genomgång av samtliga verksamheter. Nuläge och pågående aktiviteter... 9 TR 29 Mötestider för

3 3(11) TR 22 Val av justerare och tid för justering Linda Väbro (SD) utses att justera dagens protokoll. Tid för justering är torsdagen den 20 december 2018, kl på kommunhuset.

4 4(11) TR 23 Genomgång av föregående mötes protokoll Protokollet har delgetts rådet och läggs till handlingarna.

5 5(11) TR 24 Information Tobaco EndGame Ida Karlsson, ANDT-samordnare informerade om opinionssatsningen Tobaco EndGame Rökfritt Sverige Syftet med opinionssatsningen Tobacco EndGame Rökfritt Sverige 2025 bygger på förslaget att den dagliga rökningen i Sverige år 2025 ska vara nere under fem procent av befolkningen, i stort en halvering jämfört med dagens situation. Det kommer att ge en betydande förbättring av folkhälsan. Många kommuner, länsstyrelser, organisationer och vårdgivare har gått med och stödjer satsningen på olika vis. Länsstyrelsen Skåne uppmanar kommunerna att ställa sig bakom satsningen. Det medför inga kostnader att vara med men det finns mycket att vinna. I Bromölla visar undersökningar att det, 2016 i årskurs 6 var något färre som rökte i Bromölla än i resten av regionen men att det i årskurs 9 till årskurs 2 på gymnasiet hade ökat något och låg 2-3 procentenheter sämre än regionen. Ida Karlsson har tillsammans med folkhälsosamordnare, Mikaela Nilsson satt samman en skrivelse med förslag att stödja satsningen som kommer att lyftas till beslut. Om kommunen vill bidra med sitt stöd bör man ställa sig bakom tre ståndpunkter. Man behöver förstå bakgrunden och behovet av att skärpa de tobaksförebyggande insatserna, stå bakom principen att ett årtal ska preciseras då rökningen ska vara kraftigt begränsad samt stödja en bred opinionsbildning för politiska beslut om den process som leder till målet. Trygghetsrådet ställer sig bakom förslaget att stödja opinionssatsningen Tobaco EndGame Rökfritt Sverige Återkoppling till rådet om ett år om hur det har gått.

6 6(11) TR 25 Information från kommunpolis Kommunpolis Mats Hadartz informerade: Trygghetsvandringar. Den 1 oktober genomförde man en trygghetsvandring på Dala Södra. Medverkade gjorde cirka 8 elever och ungefär lika många från personalen. Man diskuterade bland annat trivsel och relationen mellan lärare och elever. Frågor som kom upp var skadegörelse genom till exempel klotter, krossade fönster, förstörda brandskyltar och klockor. Ungdomar befinner sig efter skoltid på taket vilket medför en olycksrisk. Inne i skolan vill man ändra om genom att öppna upp ytor som idag känns otrygga ibland annat kapprum. Ungefär en månad senare besökte man Humleskolan. Här diskuterade man konflikter mellan elever, stölder i kapprummen, problem med mopedkörning inne på skolans område. Det är trångt på skolan med till exempel många 7:or och aulan används som fritidslokal på rasterna vilket medför att miljön uppfattas som stökig. Mats uppmanar verksamheterna att komma med förslag på var man ska genomföra nästa trygghetsvandring i skolmiljö. Han vill även ha förslag på var och när man ska genomföra nästa trygghetsvandring i samhället. Förslag som väcktes var Ivöstrandsområdet. Bokning görs till våren. Lägesbild av 2018, anmälda brott och trygghetsmätningar. Känslan av otrygghet är fortsatt stor hos Bromöllaborna medan antalet anmälda brott fortsätter att var lågt. Mätningar visar samma trend som förra året, i centrum känner man sig mer otrygg medan man på landsbygden känner större trygghet. När det gäller skadegörelse, våld och hot så noterar man en kraftigt nedåtgående trend jämfört med I Näsum och i tätorten upplevs problem med mopedkörning. I de norra delarna av kommunen upplever man större oro för inbrott än i resten av kommunen, detta kopplar Mats samman med den inbrottsvåg som utfördes av en och samma person under Denna person är i dagsläget dömd för ett antal av dessa inbrott.

7 7(11) TR 25 forts Handlingsplan och medborgarlöfte Under 2019 kommer barn och unga stå i fokus. Man kommer göra något färre besök i skolmiljöer, 30 stycken mot idag 40. Istället kommer en satsning göras på de ungdomar man vet är på glid. Man kommer samverka med andra inblandade med nya sekretessbrytande dokument. Föräldrar kommer att få vara med och diskutera, och skriva under ett medgivande om vilka uppgifter angående deras barn/ungdom som ska delas och vilka som ska få ta del av informationen. Ett annat fokus kommer att vara stöd och rådgivning till dem som jobbar med barn och unga. Man kommer även att öka antalet trafikkontroller som inriktas på mopeder. Tillsammans med kommunen kommer man att informera och utbilda föräldrar och vuxna om trafiksäkerhet kopplat till mopeder.

8 8(11) TR 26 Folkhälsosamordnare Mikaela Nilsson informerar Förslag till folkhälsostrategi Det nya förslaget till folkhälsostrategin kommer att lyftas i kommunfullmäktige den 17 december. Förslaget är ett resultat av workshopen i september som gjordes tillsammans med välfärdsberedningen. Det är trygghetsrådets ansvar att uppföljning på strategin utförs. Nya nationella folkhälsomål Det övergripande målet för folkhälsopolitiken har omformulerats med ett tydligare fokus på jämlik hälsa. Det nationella målet för folkhälsopolitiken är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen och sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation. Målet innebär att statliga myndigheter som har uppgifter eller verksamhet som påverkar folkhälsan ska beakta effekterna på folkhälsan. Man har valt att fokusera på 8 stycken delmål jämfört med tidigare Det tidiga livets villkor 2. Kunskaper, kompetenser och utbildning 3. Arbete, arbetsförhållanden och arbetsmiljö 4. Inkomster och försörjningsmöjligheter 5. Boende och närmiljö 6. Levnadsvanor 7. Kontroll, inflytande och delaktighet 8. En jämlik och hälsofrämjande hälso- och sjukvård Projektet Starka tjejer Den 9 november 2018 drog projektet Starka tjejer igång med 15 stycken deltagare. Projektet kommer att pågå i 10 veckor. Projektet riktar sig till tjejer i högstadieåldern som inte har några fritidssysselsättningar och har någon form av psykisk ohälsa. I projektet ska man arbeta för att ungdomarna ska få en meningsfull fritid samt känna delaktighet och gemenskap. Hittills har man upplevt positiva effekter och att man har hittat rätt målgrupp. Avstämning önskas vid trygghetsrådets nästa sammanträde.

9 9(11) TR 27 Genomgång av samtliga verksamheter. Nuläge och pågående aktiviteter. Sven Håkansson Årskurs F-6 kommer vara med i Skåneidrottens projekt Samling för daglig rörelse. Projektet ska verka för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse i anslutning till skoldagen/raster. Projektet Hela vägen riktar sig till unga i åldern som befinner sig i utanförskap och som har någon form av psykisk problematik. Syftet är att få in dem i aktivitet genom att till exempel utbilda arbetsgivare som kan tänkas ta emot någon inom projektet. Gällande skolmaten så ska det hädanefter alltid erbjudas ett vegetariskt alternativ. Susanna Wahlman Sjöbring Stök på nya området runt Ivöstrand är lyft i Flamman för vidare arbete. Fätgruppen kommer att vara mer synlig i området framöver. Aktivitetssamordnaren har återgått till sina ordinarie arbetsuppgifter vilket kan medföra en risk att den populära seniorfestivalen blir en utmaning att anordna. De förebyggande besöken hos äldre, från 80 år och upp fortsätter. Till trygghetsrådets nästa möte bjuds ansvarig för besöken in för återkoppling och information. Mats Hadartz Internetbedrägerier mot äldre ökar. Ungdomar rekryteras som mellanhänder för mottagning av pengar som sedan tas ut och ges till förövarna. Information går ut till föräldrar att vara uppmärksamma. Anders Olofsson- I stort sett samma försäljare av fyrverkerier noteras i år som förra året, cirka 5 stycken. Åldersgräns på 18 år, problem med vuxna som köper till barn. Trots att färre köper fyrverkerier så är försäljningssiffrorna höga. Problem med telefonförsäljare som erbjuder rengöring av imkanaler och hänvisar till lagstiftning och brandrisk. Inte olagligt men tjänsten utförs till en hög kostnad. Man kan själv enkelt göra rent med diskmedel. Larmfrekvensen ligger på samma som förra året, ca 300 stycken. Marie Wäppling Man kommer hädanefter att låsa de elcyklar som står i kommunhuset. Fastighetsenheten uppmärksammas på att kartlägga åtgärder för arbete med otrygga miljöer i framtiden. Anders Wanstadius låter hälsa att skadegörelsen på kommunens egendom minskat, även om det fortsatt är vissa områden som är mer drabbade än andra, till exempel Dala norra, publika toaletter och Ivöstrandsområdet.

10 10(11) TR 27 forts Fortsatta klagomål på buskörning med mopeder i parker och skolområden. Ombyggnaden av Näsums och Edenryds skolor, där man tar bort miljöer som upplevs otrygga fortsätter.

11 11(11) TR 29 Mötestider för 2019 Mötestider för trygghetsrådet 2019: 21 mars, 16 maj, 19 september (OBS tid 13:00-15:00) samt 12 december. Samtliga möten (utom 19 september) hålls mellan kl. 14:00-16:00. Exp Kommunkansliet

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) 1(9) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(9) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) 1(12) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Tjänstgörande ersättare Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Eric Berntsson (SD), ordförande Jenny Önnevik (S) Charlotte Söderlund (L)

Eric Berntsson (SD), ordförande Jenny Önnevik (S) Charlotte Söderlund (L) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 16:00 Beslutande Ledamöter Eric Berntsson (SD), ordförande Jenny Önnevik (S) Charlotte Söderlund (L) Övriga närvarande Ersättare Ellenor Liljestoft (KD)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(10) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), Ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Pilthammar (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 16.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Tjänstgörande ersättare Peter Svensson (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Anne-May Nilsson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Anne-May Nilsson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Kay Stark och Andreas Jörgensen. Kommunhuset (omedelbar justering)

Kay Stark och Andreas Jörgensen. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 13.00 13.20, 14.20 14.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid

Läs mer

Linda Väbro och Stig Johansson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Linda Väbro och Stig Johansson. Kommunhuset (omedelbar justering) Kommunstyrelsen Plats och tid Sessionssalen kl. 10:30-10:35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Linda Väbro och

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S).

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S). FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2018-11-14 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10.00-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica

Läs mer

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF) Bojan Nilsson

Läs mer

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Charlotte Söderlund (FUB) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF)

Läs mer

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 11.55 Ajournering, kl. 9.50 10.00 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Christer Laurell (C) t.o.m. kl. 11.00 Karl-Erik Kruse (S) t.o.m.

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Sammanträdesdag Innehåll 12 Föregående protokoll... 14 13 Lägesredogörelse... 15 14 Handlingsplan 2015-2018... 16 15 Fallprevention... 17 16 Jämlik hälsa

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Plats och tid Gualövs skola kl. 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 72-77, 80-81 (ej 78-79) Mathias Gerdin (Alt), ej 78-79 Stefan Sturesson (M) Annika Molldén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(9) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Bengt Nilsson (PRO Bromölla), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD) 1(9) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Datum Tjänstemän Christer Björk, parkingenjör (information 25) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Christer Björk, parkingenjör (information 25) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Sparbankshallen, kl. 10.00 11.50 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Eric Berntsson (SD) Charlotte Söderlund (FUB) Arne Petersson

Läs mer

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa 2018-2026 2 Långsiktiga förändringar tar tid. Därför måste arbetet börja nu. En nyckel till Norrbottens framtida välfärd Norrbotten står inför en demografisk

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Datum Övriga Mats Hadartz, kommunpolis (information 26) Kommunhuset kl.15.00

Datum Övriga Mats Hadartz, kommunpolis (information 26) Kommunhuset kl.15.00 < Kommunala Pensionärsrådet 1(9) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 14.00 16.20 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Annika Molldén

Läs mer

Gudrun Bengtsson (SD), ordförande Elisabeth Stenberg Michalski (S) Sten-Yngve Södergren (M) Peter L-E Svensson (S) Susanne Bäckman (L)

Gudrun Bengtsson (SD), ordförande Elisabeth Stenberg Michalski (S) Sten-Yngve Södergren (M) Peter L-E Svensson (S) Susanne Bäckman (L) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset kl. 13:00-16:20 Beslutande Ledamöter Gudrun Bengtsson (SD), ordförande Elisabeth Stenberg Michalski (S) Sten-Yngve Södergren (M) Peter L-E Svensson (S) Susanne

Läs mer

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.00 16.30 Beslutande Agnetha Persson (C) vice ordförande Anneli Persson (S) Marcus Zadenius (FP) ordförande

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Annika Molldén (S) Andreas Jörgensen (SD)

Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Annika Molldén (S) Andreas Jörgensen (SD) 1(7) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) 12-13 Annika Molldén

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(6) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.30 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(11) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.40, 9.50 10.20 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-11-26 Innehållsförteckning Ärende 30 Rapport från polisen och räddningstjänst... 2 31 Information från SSG... 3 32 Medborgarlöftet... 4 33 Uppföljning folkhälsoenkät UNG/värdegrund... 5 34 Strategi-

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(14) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.05 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S)

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-04-20 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande)

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Andreas

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.15 10.40 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.00, 9.10 11.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset kl. 13:00-14:40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) 1(9) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) 1(6) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S) Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 Folkhälsoberedningen Datum: 2017-11-09 Tid: 09:00-11:45 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Pernilla Tornéus (M) (2:e vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Dalaskolan Södra kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 61-71 (ej 60) Mathias Gerdin (Alt),

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(23) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Tjänstgörande ersättare Eric

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.55 15.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Annika Molldén

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(15) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017 Plats och tid Samhällsarbete Bifrost, torsdag 7 december kl 8.30-12.00 ande ledamöter Merjem Maslo (M), Mölndals stad, ordförande 18 Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande 19-24

Läs mer

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S)

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S) - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.00 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset kl. 09:00-10:45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(14) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen kl. 09.00-10.55 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo- Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) 1(12) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 9.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 8 Plats och tid Skurup, kl. 18.00 20.30 Beslutande Ordförande Maritha Johansson (S) Kristina Andersson (M) Ersättare Roland Hansson (S) Inger Steinbichler (KV) Liselott Hortevall (M) Eva Hallmer Lindahl

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 13-18 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 13-18 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset, kl. 9.00 11.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.50 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa 2018-2026 Långsiktiga förändringar tar tid. Därför måste arbetet börja nu. En nyckel till Norrbottens framtida välfärd Norrbotten står inför en demografisk

Läs mer

Process för framtagande av ny folkhälsostrategi

Process för framtagande av ny folkhälsostrategi Tjänsteskrivelse 1 (5) Handläggare Henrik Svensson Process för framtagande av ny folkhälsostrategi Förslag till beslut 1. Process för framtagande av en ny folkhälsostrategi fastställs enligt förslaget.

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.25 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer