INGA KOMPROMISSER! HÖGRE SÄKERHET LÄNGRE LIVSLÄNGD STÖRRE BRÄNSLE- BESPARING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INGA KOMPROMISSER! HÖGRE SÄKERHET LÄNGRE LIVSLÄNGD STÖRRE BRÄNSLE- BESPARING"

Transkript

1 INGA KOMPROMISSER! HÖGRE SÄKERHET LÄNGRE LIVSLÄNGD STÖRRE BRÄNSLE- BESPARING Prislista sommardäck 2011 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller fr o m den 1 januari Återförsäljarprislista.

2 Varumärket MICHELIN: Marknadsreferensen MED MICHELIN KAN DU ERBJUDA DINA KUNDER DET BÄSTA INOM SOMMARDÄCK Nummer 1 inom produktutveckling i över 100 år: personer arbetar inom forskning och utveckling med den största forsknings- och utvecklingsbudgeten inom däckindustrin. Nummer 1 hos europeiska konsumenter: Närmare var tredje konsument uppger att de föredrar MICHELIN framför alla andra däckfabrikat*. * BIN-studie utförd 2009 av TNS Sofres på de sex främsta europeiska marknaderna. Nummer 1 när det gäller nöjda återförsäljare i Europa*. * CVA-studie utförd 2009 av IPSOS bland europeiska återförsäljare. 2 Nummer 1 inom högprestanda- och sportdäck bland europeiska biltillverkare: - Godkänt för originalmontering på över 200 bilmodeller*, var fjärde premiumbil är utrustad med MICHELIN-däck**. - Ett nära partnerskap med Porsche, världsrekord i hastighet med Bugatti Veyron och Shelby SuperCars*** och 13 på varandra följande segrar i Le Mans 24-timmars. * Tekniska godkännanden för originalmonteringar erhållna fram till 2009 inom produktkategorierna: MICHELIN Pilot, MICHELIN Primacy och MICHELIN LATITUDE. ** Siffror för 2009 från ERMC inom segmenten V, W, Y och Z. *** MICHELIN Pilot Sport i över 400 km/h på sluten bana. MICHELIN-däck: Med rätt däck förändras allt Nummer 1 inom säkerhet. MICHELIN är det mest välkända däckmärket bland europeiska konsumenter* avseende: - Säkerhet på våta vägar - Trafiksäkerhet * BIN-studie utförd 2009 av TNS Sofres på de sex främsta europeiska marknaderna. Nummer 1 inom livslängd*. * I jämförelse med de främsta konkurrenterna. Enligt konsumenterna (BIN-studie utförd 2009 av TNS Sofres på de sex främsta europeiska marknaderna). Bekräftat genom tester utförda 2009 och 2010 av DEKRA Test Center inom de produktkategorier med störst försäljning, med däck som då var tillgängliga på marknaden. Nummer 1 inom bränsleekonomi*. * I jämförelse med de främsta konkurrenterna. Beräkningar baserade på tester av rullningsmotstånd utförda 2009 och 2010 av TÜV SÜD Automotive inom de produktkategorier med störst försäljning, med däck som då var tillgängliga på marknaden.

3 MICHELIN ONLINE KUNDSERVICE FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE FÖR KONSUMENT Michelin mobilportal SMS:a Michelin till nummer så skickas en länk till Michelins mobilsida. Här hittar du produktinformation, våra återförsäljare samt ringsignaler och bakgrundsbilder (trafikavgifter kan tillkomma, kontakta din mobiloperatör om du är osäker). Här hittar du nyheter, information om kampanjer, digitala prislistor, bilder, logotyper, annonser mm. Beställning av däck, lagerförfrågningar och leveransbesked. Beställning av profilmaterial, kläder och trycksaker. Helt ny hemsida med massor av nya funktioner. Här kan konsumenterna läsa allt om däck och själva hitta rätt däck till sin körning samt sin närmaste återförsäljare. Fråga Michelins däckexpert - en service för återförsäljare och konsumenter! Vem ska man kontakta om man har en fråga om däck? Som återförsäljare av MICHELIN-däck kan du alltid räkna med din Michelin Account Manager, men ibland kan det vara bra att ha ett alternativ, speciellt om det gäller frågor från konsumenter. I dessa fall kan man vända sig till våra däckexperter. Gå in på och klicka på Fråga vår däckexpert och ställ din fråga, allt ifrån vilket däck man ska välja till korrekt lufttryck eller om man har andra frågor om Michelin. Mailförfrågningar får du vanligtvis svar på inom 2 arbetsdagar. De flesta frågor om däck från privatpersoner är ganska enkla. Det bästa är naturligtvis om du själv har tid att ge kunderna svar, men i högsäsong och liknande är det nu möjligt att överlåta denna tjänst till oss. Vi svarar med glädje på dina kunders frågor om däck! Vissa frågor ställs oftare än andra, dem har vi samlat på vår hemsida under Vanliga frågor. Här kan du och dina kunder hitta svar på de vanligaste frågorna om däck, såsom t.ex. olika däckmärkningar. Däckexperterna går även att nå via telefon. Telefon: Öppettider: Mån-Fre (lunchstängt ) 3 Försäljningsprognos - De 10 mest sålda bilarna 2010 NR. MÄRKE MODELL 1 VOLVO V70 2 VW PASSAT 3 VOLVO V50 4 VW GOLF 5 KIA CEED 6 AUDI A4 7 TOYOTA YARIS 8 FORD FOCUS 9 RENAULT CLIO 10 VOLVO XC60 Källa: IHS Global Insight,

4 FRAMTIDA MÄRKNING AV DÄCK ETT STORT STEG FRAMÅT FÖR BILISTERNA Texten som gäller prestandamärkning av däck som säljs i Europa antogs vid Europaparlamentets session i Strasbourg den 25 november Syftet är att förbättra konsumentinformationen om säkerhet (bromsförmåga på vått väglag) och miljö (rullmotstånd samt däck- och vägbaneljud). Den nya europeiska förordningen träder i kraft i november 2012 och ska gälla för däck till personbilar, lätta lastbilar, tunga lastbilar och bussar tillverkade efter 1 juli Lagstiftningen gäller inte för regummerade och dubbade däck och heller inte för däck avsedda för yrkesmässigt bruk på väg, tävlingsdäck och veteranbilsdäck. Kommunikation Märkningsetiketten gäller endast däck till personbilar och lätta lastbilar. För däck till personbilar, lätta lastbilar och tunga lastbilar ska information om klassificeringen lämnas på ett standardiserat sätt i tillverkarnas tekniska dokumentation i försäljningsmaterial, även på Internet. Samma information måste också återges på (eller tillsammans med) fakturan för däcken, som återförsäljaren lämnar till köparen. Konsumenten ska ha möjlighet att skaffa sig mer kunskap om produkterna och att jämföra dem enligt dessa kriterier. 4 Så läser du etiketten Bränsleförbrukning Till vänster på märket anges däckets bränsleförbrukning och CO 2 -utsläpp med en bränsleförbrukningsklass. Omkring 20 % av ett fordons bränsleförbrukning beror på däcken, i synnerhet på grund av rullmotståndet. Lägre rullmotstånd kan därför bidra väsentligt till lägre bränsleförbrukning vid körning och transporter, och därmed också minska CO 2 -utsläppen. Det är också däckets rullmotstånd, uppmätt i särskilda prov, som avgör varje däcks klassning. Vad är det för skillnad mellan däck i klass A och klass G? 80 l. Det är stor skillnad i rullmotstånd, vilket visar den tekniska utvecklingen under flera generationer av däck. Skillnaden i bränsleförbrukning mellan en bil som har däck av klass A jämfört med en som har däck av klass G är mycket stor, omkring 0,5 liter per 100 km! - Cirka 80 liter minskad bränsleförbrukning per år (baserat på 1500 mil/år) sparade kronor per år för en bensindriven bil (baserat på 12,50 kr/liter bränsle) Detta innebär inte bara en stor besparing för bilisten, utan också en stor miljö mässig fördel, eftersom CO 2 -utsläppen minskar med 12 g/km.

5 > 10 M. Bromsförmåga på vått väglag Till höger på etiketten finns en skala som klassar däckets bromsförmåga på vått väglag. Mätningar på ett fordon görs enligt villkor som har fastställts i den europeiska förordningen (hastighet, underlagets egenskaper, vattendjup, temperatur osv.). Klassificeringen görs utifrån en jämförelse av testdäckets resultat och ett referensdäck. Vad är det för skillnad mellan däck i klass A och klass F? (klass G kommer inte att användas för denna säkerhetsinriktade egenskap) Skillnaden i bromssträcka på vått väglag mellan en bil med däck av klass A och en med däck av klass F är över 10 meter! Det motsvarar två gånger bilens längd. Externt däck- och vägbaneljud Ljud från trafiken är ett ökande problem. På etikettens nedersta del visas nivån på den ljudnivå som däcket orsakar vid kontakt med körbanan (och alltså inte inne i bilen som föraren upplever) uttryckt i decibel. Miniminivåer Målet med den europeiska förordningen är att förbättra marknaden i allmänhet för dessa tre viktiga egenskaper. Som en ytterligare åtgärd för att förbättra däckens egenskaper blir det därför från den 1 november 2012 inte längre möjligt för däcktillverkare att få godkänt nya typer av däck i klass G för rullmotstånd och klass F för bromsförmåga på vått väglag. Försäljningen av sådana däck kommer att vara förbjuden från den 1 november 2014 (gränserna för ljud kommer också att skärpas). 5 Däckens livslängd Michelin stödjer till fullo den här märkningen eftersom den ger objektiv information om däckegenskaper. Märkningen är ett stort steg framåt för bilisterna, men Michelin vill också prioritera däckens livslängd, som inte kan anges på etiketten men som är ett mycket viktigt kriterium för bilisterna, eftersom den direkt påverkar däckekonomin. Det är stor skillnad på livslängden mellan de olika däck som finns att köpa på marknaden: livstiden kan vara minst dubbelt så lång för ett däck jämfört med ett annat i samma storlek km km Det är mer än ett års bilkörning (för en genomsnittsbilist) Michelins mål är att erbjuda konsumenten däck med den bästa balansen mellan de olika egenskaperna: bränsleförbrukning / grepp / livslängd.

6 2010 MICHELIN GODKÄNNANDEN FÖR ORIGINALMONTERING Under 2010 var den viktigaste faktorn när man valde däckfabrikat att välja samma märke som suttit originalmonterat på fordonet. I slutet av juni 2010 hade över 190 godkännanden för originalmontering blivit registrerade under perioden Märke Modell Däck godkänt för originalmontering* ABARTH 500 PILOT EXALTO AUDI A3 ENERGY SAVER PRIMACY HP A4 ENERGY SAVER PRIMACY HP PILOT SPORT PS3 A6 PRIMACY HP Q5 LATITUDE TOUR HP LATITUDE DIAMARIS LATITUDE SPORT BMW 5-SERIE PRIMACY HP ZP X1 PRIMACY HP CITROEN C3 PILOT EXALTO C3 PICASSO ENERGY SAVER PILOT EXALTO C4 ENERGY SAVER PRIMACY HP PILOT SPORT 3 JUMPY ENERGY SAVER DACIA DUSTER LATITUDE TOUR FERRARI F458 ITALIA PILOT SPORT 6 F599 GTO PILOT SUPER SPORT FIAT DOBLO ENERGY SAVER GRANDE PUNTO ENERGY SAVER BRAVO ENERGY SAVER FORD FOCUS C-MAX PRIMACY HP PILOT SPORT 3 MONDEO PRIMACY HP TRANSIT AGILIS HYUNDAI I30 ENERGY SAVER LANCIA DELTA II ENERGY SAVER LAND ROVER DEFENDER LATITUDE CROSS MERCEDES A-KLASS ENERGY SAVER C-KLASS ENERGY SAVER PRIMACY HP E-KLASS CLK GLK PRIMACY HP PRIMACY HP LATITUDE TOUR HP MERCEDES AMG E-KLASS PILOT SPORT PS3 SLS PILOT SUPER SPORT Data per sista maj * Godkännandet gäller för originalmonteringsdimension.

7 Märke Modell Däck godkänt för originalmontering* NISSAN QASHQAI LATITUDE DIAMARIS OPEL CORSA ENERGY SAVER MERIVA ENERGY SAVER ZAFIRA ENERGY SAVER PEUGEOT 308 ENERGY SAVER 3008 PRIMACY HP 5008 PRIMACY HP PORSCHE BOXSTER 987 FL PILOT SPORT 997 GT3 & GT3 RS FL PILOT SPORT CUP+ CARRERA (997 FL) PILOT SPORT CAYENNE LATITUDE TOUR HP LATITUDE SPORT PANAMERA PILOT SPORT RENAULT CLIO 3 ENERGY SAVER KANGOO II LAGUNA III MEGANE III RS ENERGY SAVER ENERGY SAVER PILOT SPORT 7 SEAT IBIZA PILOT EXALTO SKODA FABIA PRIMACY HP PILOT EXALTO OCTAVIA ENERGY SAVER YETI PRIMACY HP TOYOTA AURIS 2010 ENERGY SAVER PRIUS PRIMACY HP VOLKSWAGEN GOLF VI ENERGY SAVER TOUAREG 2010 LATITUDE SPORT DIAMARIS VOLVO S60 PRIMACY HP XC 90 LATITUDE DIAMARIS Data per sista maj * Godkännandet gäller för originalmonteringsdimension.

8 LÄTTRULLANDE DÄCK FRÅN MICHELIN Hur kan man förena säkerhet, lång livslängd och bränslebesparing med miljötänkande? Det är den utmaningen som Michelin har uppfyllt genom att marknadsföra lättrullande däck som reducerar bränsleförbrukningen. Dessa däck identifieras genom symbolen GREEN X på däcksidan. GREEN X-symbolen på sidan av att MICHELIN-däck är en garanti för en energieffektivitet som är bland de bästa på marknaden. GREEN X-symbolen på sidan av ett MICHELIN personbilsdäck, lätt lastbilsdäck eller ett SUV-/4x4-däck är en garanti för en energieffektivitet som är bland de bästa på marknaden. Denna märkning är ett resultat av Michelins arbete att reducera bränsleförbrukningen och därmed utsläppen av CO 2 *. * Baserat på tester av rullningsmotstånd utförda av TÜV SÜD Automotive 2009 och Hur kan man köra mer bränsleeffektivt? Genom eco-driving, den ekologiska och ekonomiska lösningen. För de flesta förare innebär detta nya sätt att köra en förändring av vanor som ger dig möjlighet att avsevärt minska bränslekostnaderna. 8 Följ dessa 10 tips från MICHELIN: 1 Kör med konstant hastighet, undvik snabba accelerationer och kraftiga inbromsningar. 2 Växla då varvräknaren visar mellan 2000 till 2500 varvtal för att hålla motorns varvtal så lågt som möjligt. 3 Kontrollera däckens lufttryck regelbundet. För lågt lufttryck ökar bränsleförbrukningen. 4 Ha uppmärksamhet så långt fram som möjligt för att förutse eventuella händelser. Detta ger dig möjlighet att hålla en konstant hastighet. 5 Använd luftkonditioneringen sparsamt. Luftkonditioneringen kan öka bilens bränsleförbrukning med upp till 10%. Man bör dock akta sig för att ha luftkonditioneringen avstängd jämt då den behöver användas för att undvika problem. 6 Håll fönstren stängda vid höga hastigheter. I motorvägshastighet ökar även ett öppet fönster bränsleförbrukningen. 7 Stäng av motorn vid stillastående. Förutser du ett längre stopp såsom till exempel I en trafikstockning eller vid en järnvägsövergång kan du spara bränsle på att inte stå på tomgång. 8 Kör lätt. Extra vikt ökar bränsleförbrukningen och därmed utsläppen. 9 Undvik onödiga vindfång. Ta bort takräcken och släpvagn när de inte används för att minska luftmotståndet. 10 Begränsa användningen av elektriska apparater. Även laddare som inte används men som är kopplade till bilen såsom till exempel laddare till mobiltelefon eller musikspelare konsumerar energi och därmed bränsle.

9 SOMMARDÄCK 2011 INNEHÅLL Personbilsdäck Sida Presentation av produktsortiment Prislista personbilsdäck SUV-/4x4-däck Sida Presentation av produktsortiment Prislista SUV-/4x4-däck Lätta lastbilsdäck Sida 26 Presentation av produktsortiment Prislista Lätta lastbilsdäck Fortsatt mobilitet Sida 28 Presentation av MICHELIN ZP-teknologin Prislista MICHELIN ZP Däck till speciella bilmodeller Sida Däck till Audi Däck till BMW Däck till Mercedes Däck till Porsche Belastnings- och hastighetsindex Sida 33 Specialmärkningar Sida 34 Omvandlingstabell personbilsdäck Sida 36 Omvandlingstabell SUV-/4x4-däck Sida 38

10 SEGMENTERING PERSONBILSDÄCK PRESTANDA MICHELIN PILOT SPORT CUP + PILOT PRIMACY 10 SPORT KOMFORT ENERGY EKONOMI/MILJÖ

11 2011 PERSONBILSDÄCK Avsett för små, mellan - stora och stora familjebilar Däcket som hjälper dig att spara pengar (1) och som respekterar miljön (1) samtidigt som det ger kortare bromssträcka (3)! Lägre bränsleförbrukning: Spara upp till 80 liter bränsle (1). Enastående livslängd: MICHELIN ENERGY Saver rullar kilometer längre (2). Ett däck med lång livslängd resulterar också i färre däck att återvinna! Högre säkerhet: För Michelin är din säkerhet alltid högt prioriterad. På våta vägar blir din bromssträcka upp till 3 meter kortare (3). 1) Beräknad genomsnittlig besparing med MICHELIN ENERGY TM Saver för bensindrivna fordon i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Tester av rullningsmotstånd utförda 2009 av TÜV SÜD Automotive på de 15 vanligaste dimensionerna i Europa (MICHELIN placerade sig som nummer 1 i 13 storlekar och som nummer 2 i 2 storlekar) och sett över den genomsnittliga livslängden för MICHELIN-däck, dvs km (interna källor). (2) I genomsnitt, i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Tester utförda 2008, 2009 och 2010 av TÜV SÜD Automotive och DEKRA på dimensionerna 175/65 R 14 T, 195/65 R 15 H och 205/55 R 16 V, med däck som då var tillgängliga på marknaden. (3) I jämförelse med sin föregångare. Tester utförda 2007 av TÜV SÜD Automotive på dimensionerna 175/65 R 14 T, 195/65 R 15 H och 205/55 R 16 V. 11 Biltillverkarnas favorit bland högprestandadäcken: MICHELIN Primacy HP är godkänt för originalmontering på över 150 bilmodeller. Kortare bromssträcka på våta vägar: MICHELIN Primacy HP ger upp till 2 meter kortare bromssträcka (1). Bästa livslängd: Avsett för exklusiva och stora personbilar Biltillverkarnas favorit bland högprestandadäcken. MICHELIN Primacy HP har kortare bromssträcka på våta vägar (1) och ger bästa livslängd (2)! Med MICHELIN Primacy HP drar du nytta av däckets överlägsna livslängd (2). (1) Interna tester i jämförelse med sin föregångare MICHELIN Pilot Primacy. (2) I genomsnitt, i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Tester utförda 2010 av DEKRA Test Center på dimensionerna 205/55 R 16 V och 225/50 R 17 W, med däck som då var tillgängliga på marknaden.

12 2011 HIGH PERFORMANCE-DÄCK NYHET Speciellt utvecklat för supersportbilar och tuning i ultra high performance-klassen Utvecklat med erfarenhet från endurance-racing för den mest utmanande körningen! Säkerhet även under de mest krävande förhållandena: - 3 meter kortare bromssträcka på vått underlag (1) - Teknik som härstammar från 13 raka segrar i Le Mans 24-timmars Bästa köregenskaperna på torrt underlag. - Nummer 1 på torrt underlag (2) - Det snabbaste däcket (3)(4) Utvecklat i samarbete med Porsche, BMW M och Ferrari. (1) I jämförelse med MICHELIN Pilot Sport PS2. Tester utförda av Michelins tekniska center. (2) Bäst köregenskaper på torrt underlag. Tester utförda 2010 av TÜV SÜD Automotive på dimensionerna 245/40 ZR 18 Y och 235/35 ZR 19 Y, i jämförelse med 5 konkurrenter inom premiumsegmentet (med däck som då var tillgängliga på marknaden). (3) Den snabbaste varvtiden på torr bana. Tester utförda 2010 av TÜV SÜD Automotive på dimensionerna 245/40 ZR 18 Y och 235/35 ZR 19 Y, i jämförelse med 5 konkurrenter inom premiumsegmentet (med däck som då var tillgängliga på marknaden). (4) Världens snabbaste bilar är utrustade med MICHELIN-däck. Bugatti Veyron och Shelby SuperCars har båda kört över 400 km/h på MICHELIN Pilot Sport PS2. 12 Avsett för sportiga bilar med hög prestanda Däcket som förstärker din körupplevelse! Bättre väghållning i kurvor och 3 meter kortare bromssträcka på våta vägar (1). Mer körglädje: precis styrprecision lovordad av biltillverkare (2). Bästa energieffektivitet (3) kombinerat med enastående lång livslängd, utvecklat tack vare erfarenhet från 13 på varandra följande segrar i Le Mans 24-timmars. (1) Tester utförda 2009 av TÜV SÜD Automotive på dimension 245/40 ZR 18 Y, i jämförelse med MICHELIN Pilot Sport PS2. (2) MICHELIN Pilot Sport-däcken är godkända för originalmontering på fler än 200 bilmodeller. (3) I genomsnitt, i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Baserat på tester av rullningsmotstånd utförda 2010 av TÜV SÜD Automotive på dimensionerna 225/40 ZR 18 Y och 245/40 ZR 18 Y, med däck som då var tillgängliga på marknaden.

13 2011 HIGH PERFORMANCE-DÄCK Avsett för bilar med hög prestanda Marknadens snabbaste däck* med influenser från F1 och referensdäck hos Porsche! Utvecklat med erfarenhet från F1: Stommen och däckmönstret hos MICHELIN Pilot Sport bygger direkt på F1-teknologi. Referensdäcket hos Porsche: Michelin är global samarbetspartner med Porsche. Med MICHELIN Pilot Sport är Michelin huvudleverantör till Porsche 911, Boxster, Cayman och Panamera. Det snabbaste däcket på marknaden*. * På sluten bana innehar Bugatti Veyron utrustad med MICHELIN Pilot Sport världsrekord i hastighet med över 400 km/h. Avsett för bilar med allra högsta prestanda 13 Referensdäcket på bana hos Porsche och BMW M. Originalmonteras på Porsche 911, GT2, GT3 och BMW M3. Avsett för sportiga bilar Däcket som ger körglädje tack vare utmärkt grepp i kurvor! MICHELIN Pilot Exalto ger utmärkt grepp och styrprecision i kurvor.

14 2011 PERSONBILSDÄCK profil / TEX - Sparewheel (1) 99 M / ENERGY E3B 75 T / ENERGY E3B 79 T / ENERGY E3B 83 T / ENERGY E3B Extra Load 87 T profil / ENERGY E3B 71 T / ENERGY E3B 75 T / ENERGY E3B 79 T / ENERGY E3B Extra Load 83 T / ENERGY E3B 82 T / ENERGY E3B 86 T / ENERGY SAVER 81 T / ENERGY SAVER 84 T / ENERGY SAVER Extra Load 88 T / ENERGY SAVER 88 T / ENERGY SAVER 88 H / ENERGY SAVER 91 T / ENERGY XT1 78 T / TEX - Sparewheel Extra Load (1) 102 M profil / ENERGY E3B 77 T / ENERGY E3B 80 T / COMPACT C2 70 S / ENERGY E3B 75 T / ENERGY SAVER 79 T / ENERGY SAVER 79 H / ENERGY SAVER 82 T / ENERGY SAVER 82 H / ENERGY SAVER 86 T / ENERGY SAVER 86 H / ENERGY SAVER 89 T / ENERGY SAVER 89 H / ENERGY E3A 81 T / ENERGY SAVER 84 T / ENERGY XM1 84 T / ENERGY SAVER S1 88 T / ENERGY SAVER 88 T / ENERGY SAVER 88 H / ENERGY SAVER 88 V / ENERGY SAVER G1 91 T / ENERGY SAVER S1 91 T / ENERGY SAVER 91 T / ENERGY SAVER Extra Load 95 T / ENERGY SAVER 91 H / ENERGY SAVER S1 91 H 903 Däck med speciella märkningar, se sid (1) Reservdäck endast för tillfällig användning.

15 NYHET 65-profil / ENERGY E3A Extra Load 95 H / ENERGY SAVER 91 V / ENERGY SAVER 94 T / ENERGY SAVER 94 H / ENERGY SAVER 94 V / ENERGY SAVER 96 T / ENERGY SAVER 96 H profil / COMPACT 65 T / ENERGY E3B 75 T / ENERGY E3A 79 T / ENERGY SAVER 82 T / ENERGY SAVER 82 H / PILOT EXALTO PE2 82 V / ENERGY E3A 86 H / ENERGY E3A 86 V / ENERGY XV1 81 V / ENERGY SAVER 84 T / ENERGY SAVER Extra Load 88 T / ENERGY SAVER DT1 84 H / ENERGY SAVER Extra Load 88 H / ENERGY SAVER 88 T / ENERGY SAVER 88 H / ENERGY SAVER 88 V / ENERGY SAVER 91 H / ENERGY E3A Extra Load 95 H / ENERGY SAVER 91 V / ENERGY SAVER 89 H / ENERGY SAVER 92 H / ENERGY SAVER Extra Load 96 H / ENERGY SAVER 92 V / PRIMACY HP 92 V / ENERGY SAVER Extra Load 96 V / PRIMACY HP Extra Load 96 W / ENERGY SAVER Extra Load 99 T / ENERGY SAVER 95 H / ENERGY SAVER S1 95 H / ENERGY SAVER Extra Load 99 H / PRIMACY HP Extra Load 99 H / ENERGY SAVER Extra Load S1 99 H / ENERGY SAVER 95 V / ENERGY E3A 95 V / PRIMACY HP 95 V / PRIMACY HP Extra Load 99 V / ENERGY SAVER Extra Load 99 V / PRIMACY HP 95 W Däck med speciella märkningar, se sid

16 2011 PERSONBILSDÄCK 60-profil / ENERGY SAVER 98 V / PRIMACY HP 98 V / PRIMACY HP Extra Load 102 V / PRIMACY HP 98 W / PILOT PRIMACY 100 W profil / ENERGY SAVER 80 H / ENERGY E3A 82 H / PILOT EXALTO PE2 82 V / ENERGY SAVER 85 T / ENERGY SAVER 85 H / PILOT EXALTO PE2 85 V / ENERGY SAVER 85 V / PILOT EXALTO PE2 88 V / ENERGY SAVER S1 87 T / ENERGY SAVER 87 T / ENERGY SAVER Extra Load 91 T / ENERGY SAVER 87 H / ENERGY SAVER 87 V / ENERGY SAVER S1 87 V / ENERGY SAVER Extra Load 91 V / ENERGY SAVER 91 H / PRIMACY HP 91 H / ENERGY SAVER S1 91 V / ENERGY SAVER 91 V / PILOT SPORT 3 91 V / PRIMACY HP 91 V / PRIMACY HP A 91 V / PRIMACY HP Extra Load 94 V / ENERGY SAVER Extra Load 94 V / PRIMACY HP 91 W / PILOT SPORT 3 91 W / PRIMACY HP DT1 93 H / PRIMACY HP Extra Load 97 H / PRIMACY HP DT1 93 V / PRIMACY HP S1 93 V / ENERGY SAVER 93 V / PRIMACY HP Extra Load 97 V / PRIMACY HP DT1 93 W / PRIMACY HP Extra Load 97 W / PRIMACY HP 93 Y / PRIMACY HP 95 V / PRIMACY HP Extra Load 99 V / PRIMACY HP 95 W / PRIMACY HP Extra Load 99 W 2263 Däck med speciella märkningar, se sid

17 NYHET 55-profil / PILOT PRIMACY Extra Load 95 V / PRIMACY HP 94 V / PILOT EXALTO PE2 94 W / PRIMACY HP 97 V / PRIMACY HP 97 W / PRIMACY HP Extra Load G1 101 W / PRIMACY HP 97 Y / PRIMACY HP 99 V / PRIMACY HP Extra Load 103 W / PRIMACY HP Extra Load 103 Y profil / ENERGY SAVER 82 T / PILOT EXALTO PE2 82 H / PILOT EXALTO PE2 82 V / PILOT EXALTO PE2 86 V / ENERGY SAVER Extra Load 88 V / ENERGY SAVER 87 H / PILOT SPORT 3 87 V / PRIMACY HP 92 V / PRIMACY HP 92 W / PRIMACY HP 89 V / PRIMACY HP Extra Load 93 V / PRIMACY HP 89 W / PRIMACY HP Extra Load 93 W / PILOT SPORT 3 Extra Load 93 W / PRIMACY HP Extra Load 95 V / PRIMACY HP 91 W / PRIMACY HP Extra Load 95 W / PRIMACY HP 94 V / PRIMACY HP S1 Extra Load 98 V / PRIMACY HP Extra Load 98 V / PRIMACY HP 94 W / PRIMACY HP Extra Load 98 W / PRIMACY HP Extra Load 98 Y / PRIMACY HP Extra Load 101 Y Däck med speciella märkningar, se sid

18 2011 PERSONBILSDÄCK profil / PILOT EXALTO PE2 78 V / PILOT SPORT 3 Extra Load 84 V / PILOT SPORT 3 83 V / PILOT SPORT 3 Extra Load 87 W / PILOT EXALTO PE2 Extra Load 88 V / PILOT SPORT 3 Extra Load 88 W / PRIMACY HP 87 W / PILOT EXALTO PE2 Extra Load 91 W / PILOT EXALTO PE2 87 Y / PRIMACY HP 91 V / PRIMACY HP G1 91 V / PRIMACY HP Extra Load 94 V / PRIMACY HP 91 W / PRIMACY HP Extra Load 94 W / PILOT SPORT 3 Extra Load 94 W / PILOT SPORT 3 91 Y / PRIMACY HP 91 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 94 Y / PRIMACY HP 94 W / PRIMACY HP Extra Load 97 W / PRIMACY HP 94 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 97 Y / PRIMACY HP Extra Load 99 W / PRIMACY HP Extra Load 99 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 99 Y / PILOT EXALTO PE2 Extra Load 93 W / PILOT SPORT 3 91 V / PILOT SUPER SPORT Extra Load 95 Y / PRIMACY HP Extra Load DT1 98 W / PRIMACY HP Extra Load 98 W / PILOT SPORT PS2 Extra Load (1) 98 Y / PRIMACY HP Extra Load 100 W / PILOT SUPER SPORT Extra Load 100 Y profil / PILOT EXALTO PE2 Extra Load 86 W / PILOT SPORT 3 Extra Load 84 W / PILOT EXALTO PE2 83 W / PILOT EXALTO PE2 Extra Load 87 W / PILOT SPORT PS2 90 Y / PILOT SPORT 3 91 Y / PILOT SPORT PS2 96 Y / PILOT SPORT PS2 98 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 92 W / PILOT SPORT CUP 88 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 92 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 95 W / PILOT SPORT CUP 91 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 95 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 95 Y 2865 Däck med speciella märkningar, se sid (1) Så länge lagret räcker.

19 NYHET 40-profil / PRIMACY HP 93 Y / PILOT SPORT PS2 93 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 97 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 97 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 101 Y / PILOT SPORT PS2 99 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 93 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 93 Y / PILOT SPORT PS2 K1 94 Y / PILOT SPORT PS2 K2 94 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load DT1 98 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 98 Y / PILOT SPORT PS2 96 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 100 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load RO1 100 Y / PILOT SPORT PS2 K2 103 Y profil / PILOT SPORT PS2 106 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 87 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 94 Y / PILOT SPORT CUP 93 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 97 Y / PILOT SPORT PS2 C1 95 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load 99 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load K1 88 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 88 Y / PILOT SPORT CUP 87 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 91 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 93 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load RO1 96 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 96 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 96 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 98 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 100 Y / PILOT SPORT PS2 99 Y / PILOT SPORT PS2 K1 99 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load K1 92 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 95 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 97 Z / PILOT SUPER SPORT Extra Load 98 Z / PILOT SUPER SPORT K1 101 Y / PILOT SPORT PS2 K1 104 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load K1 110 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 95 Z / PILOT SPORT PS2 Extra Load 101 Y Däck med speciella märkningar, se sid

20 2011 PERSONBILSDÄCK profil / PILOT SPORT CUP 93 Y / PILOT SPORT CUP 94 Y / PILOT SPORT PS2 102 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 91 Y / PILOT SPORT CUP 89 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 93 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 96 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 100 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 100 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 102 Y / PILOT SPORT PS2 C1 105 Y / PILOT SPORT CUP 105 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 88 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 90 Y / PILOT SPORT CUP+ Extra Load 90 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 92 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load RO1 94 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 97 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load K1 99 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 99 Z / PILOT SUPER SPORT 106 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 93 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 94 Z / PILOT SPORT PS2 93 Z / PILOT SUPER SPORT Extra Load 100 Z / PILOT SPORT PS2 Extra Load 104 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 94 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 95 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 94 Z profil / PILOT SPORT PS2 Extra Load 98 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 93 Y / PILOT SUPER SPORT Extra Load 95 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 97 Y / PILOT SPORT CUP+ Extra Load 99 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 101 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load (1) 96 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 93 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load 97 Y 6111 Däck med speciella märkningar, se sid (1) Så länge lagret räcker.

21 2011 SUV- / 4X4-DÄCK Avsett för fyrhjulsdrivna bilar och crossovers Ett mångsidigt 4x4-däck som ger drivförmåga som ett terrängdäck och komfort som ett landsvägsdäck med utmärkt livslängd. Drivförmåga som ett terrängdäck. Komfort och ljudnivå som ett landsvägsdäck. Lång livslängd. 21 Road Off Väg Road Terräng Road Off Road Road Off Road Avsett för alla fyrhjulsdrivna bilar som körs på landsväg 4x4-däcket som ger hög komfort och lång livslängd. Road Väg Off Road Terräng Road Off Road Hög komfort: mycket låg ljudnivå och mjuk gång*. Lågt rullmotstånd för minskad bränsleförbrukning. Godkänt för originalmontering på många modeller hos biltillverkarna: t.ex. Audi Q5 och Q7, Porsche Cayenne, Mercedes M- och R-klass, Mercedes GLK * I jämförelse med MICHELIN MXV4+.

22 2011 HIGH PERFORMANCE-DÄCK Road Off Road Avsett för SUV-bilar med hög prestanda SUV-däcket som är godkänt för originalmontering på t.ex. Audi Q5, Volkswagen Touareg, Nissan Qashqai, Volvo XC90 och Range Rover*! 22 Utmärkta köregenskaper på såväl torra som våta vägar. Optimal väghållning i höga hastigheter. Lågt rullmotstånd för minskad bränsleförbrukning. * Biltillverkarnas tekniska godkännanden för originalmontering i april RoadVäg Off Road Terräng Avsett för SUV-bilar med allra högsta prestanda Referensdäck för Porsche Cayenne och godkänt för originalmontering på de snabbaste SUV-bilarna! Road Off Väg Road Terräng Road Off Road Framtaget i samarbete med Porsche. Michelin är sedan 2002 global samarbetspartner med Porsche. Godkänt för originalmontering på t.ex. Porsche Cayenne, Audi Q5 och Q7, Volkswagen Touareg och Volvo XC90. Road Off Road

23 2011 SUV- / 4X4-DÄCK profil / X4 O/R XZL 116 N / X4 O/R XZL 120 Q profil / LATITUDE CROSS 96 T / X4 O/R XZL 106 N / LATITUDE CROSS Extra Load 104 T ,5 / LATITUDE CROSS 112 S profil / LATITUDE CROSS 100 T / LATITUDE CROSS 102 T / LATITUDE CROSS Extra Load 109 T / LATITUDE CROSS 104 T profil / LATITUDE CROSS 96 T / LATITUDE TOUR HP 96 H / LATITUDE CROSS 108 H / LATITUDE CROSS 112 T / LATITUDE CROSS 100 T / LATITUDE TOUR HP 100 H / LATITUDE TOUR HP 106 H / LATITUDE CROSS 106 H / LATITUDE TOUR HP 107 H / LATITUDE CROSS Extra Load 111 H / LATITUDE TOUR HP 112 H / LATITUDE CROSS 112 H / LATITUDE CROSS 114 T / LATITUDE TOUR HP 114 H / CROSS TERRAIN Extra Load 108 S profil / X4 SYNCHRONE Extra Load 92 T / LATITUDE TOUR 94 T / LATITUDE TOUR 98 T / LATITUDE CROSS 98 T / LATITUDE TOUR HP 98 H / LATITUDE DIAMARIS 98 H / LATITUDE TOUR HP Extra Load 102 H / LATITUDE CROSS 109 T / LATITUDE TOUR HP 109 H 1920 Däck med speciella märkningar, se sid

24 2011 SUV- / 4X4-DÄCK 65-profil / LATITUDE TOUR 102 T / LATITUDE TOUR HP 102 H / LATITUDE CROSS 102 H / LATITUDE TOUR HP 104 H / LATITUDE CROSS Extra Load 108 H / LATITUDE TOUR HP Extra Load 108 H / LATITUDE TOUR HP 104 V / LATITUDE DIAMARIS 104 V / CROSS TERRAIN Extra Load 111 S / LATITUDE TOUR HP 107 H / LATITUDE CROSS 110 T / LATITUDE TOUR 110 S / CROSS TERRAIN DT1 110 S / LATITUDE TOUR HP 112 H / LATITUDE CROSS 112 H / LATITUDE CROSS 115 T / CROSS TERRAIN DT 115 H / LATITUDE TOUR HP 104 H profil / LATITUDE TOUR HP 95 H / LATITUDE CROSS 100 T / LATITUDE TOUR HP 100 H / LATITUDE TOUR HP 96 H / LATITUDE TOUR HP 102 V / LATITUDE TOUR HP 106 V / LATITUDE DIAMARIS VO 106 V / LATITUDE TOUR HP 100 H / X4 DIAMARIS 103 V / LATITUDE TOUR HP Extra Load 112 V / LATITUDE TOUR HP 109 H / LATITUDE TOUR HP 116 V / LATITUDE TOUR HP 114 H profil / LATITUDE TOUR HP Extra Load 101 H / LATITUDE DIAMARIS 99 H / LATITUDE TOUR HP 99 H / LATITUDE TOUR HP 109 V / LATITUDE DIAMARIS 98 V / LATITUDE TOUR HP 100 H / ENERGY MXV4 S8 100 V / LATITUDE CROSS Extra Load 109 H / X4 DIAMARIS Extra Load 109 V / X4 DIAMARIS 105 W 2772 Däck med speciella märkningar, se sid

25 55-profil / LATITUDE TOUR HP 101 H / LATITUDE TOUR HP 101 V / LATITUDE DIAMARIS Extra Load 105 V / LATITUDE TOUR HP Extra Load 111 V / X4 DIAMARIS 111 V / LATITUDE TOUR HP 102 H profil / LATITUDE TOUR HP 97 V / LATITUDE DIAMARIS 97 V / X4 DIAMARIS 109 W / X4 DIAMARIS 103 W / LATITUDE SPORT Extra Load 110 Y / X4 DIAMARIS Extra Load 109 V / LATITUDE DIAMARIS Extra Load 109 Y / X4 DIAMARIS 109 W / LATITUDE TOUR HP 112 V profil / LATITUDE DIAMARIS 99 V / LATITUDE DIAMARIS Extra Load 108 Y / X4 DIAMARIS 107 W / LATITUDE SPORT Extra Load 110 Y profil / LATITUDE DIAMARIS Extra Load 106 Y / LATITUDE SPORT Extra Load 110 W / LATITUDE SPORT Extra Load 107 Y / LATITUDE SPORT Extra Load 102 ZR 6361 ANDVÄNDNINGSOMRÅDE SUV och 4x4 LATITUDE CROSS 65% väg / 35% terräng LATITUDE TOUR HP 90% väg / 10% terräng LATITUDE DIAMARIS 95% väg / 5% terräng LATITUDE SPORT 100% väg Landsväg Väg / Terräng Lera Sand Sten Möjlig användning Tillräckliga egenskaper Bra egenskaper Mycket bra egenskaper Extremt bra egenskaper Däck med speciella märkningar, se sid

26 2011 LÄTTA LASTBILSDÄCK Avsett för lätta lastbilar För yrkestrafik är MICHELIN Agilis säkrare (3), tåligare (2) och mer ekonomiskt att köra (1)(2)! Bättre körekonomi: Bränslebesparingen (1) och den 20% längre livslängden (2) motsvarar kostnaden för ett nytt däck. Högre säkerhet: MICHELIN Agilis har 3 meter kortare bromssträcka på våta vägar (3). Mer tåligt: MICHELIN Agilis har samma höga skydd mot motkörningsskador som sin föregångare vilket också reducerar risken för skärskador i däcksidan. 26 (1) Internt test i jämförelse med MICHELIN Agilis 61/81/101. Beräknat på en livslängd på km. (2) Internt test i jämförelse med MICHELIN Agilis 61/81/101. (3) Internt test utfört efter körda km i jämförelse med MICHELIN Agilis 61/81/101. Avsett för husbilar Speciellt framtaget för husbilar. Tillåter dig att köra säkert under lång tid! Lång livslängd. Robust. Mångsidighet på både fasta och lösa underlag.

27 80-profil / AGILIS 102 R / AGILIS 106 R / XC4S TAXI 98 Q profil / AGILIS 93 R / AGILIS 101 R / AGILIS 104 R / AGILIS CAMPING 107 Q / AGILIS 107 R / AGILIS 110 R / AGILIS 113 R / AGILIS CAMPING 113 Q / AGILIS 113 R / AGILIS 116 R / AGILIS CAMPING 116 Q / AGILIS 118 R profil / AGILIS 41 Extra Load 85 R / AGILIS 89 R / AGILIS 104 R / AGILIS T / AGILIS 106 R / AGILIS CAMPING 109 Q / AGILIS 109 S / AGILIS CAMPING 112 Q / AGILIS 112 S profil / AGILIS 41 Extra Load 86 T / AGILIS T / AGILIS T / AGILIS T / AGILIS 104 R / AGILIS T / AGILIS T / AGILIS 107 T / AGILIS T / AGILIS 109 T / AGILIS CAMPING 112 Q / AGILIS 112 R / AGILIS 115 R / AGILIS H / AGILIS T / AGILIS T 2263

28 MICHELIN ZP TEKNOLOGI Däck med förstärkta sidoväggar som stödjer lasten i händelse av en förlust av lufttrycket. Teknologi känd som run flat tire (RFT), avsett för fordon konstruerade för denna typ av däck från början. Erbjuds i existerande produktsortiment. Märkningar MICHELIN ZP-däck kan identifieras genom sin ZP-logotype (Zero Pressure) på däcksidan. I händelse av en punktering I händelse av en punktering kan föraren fortsätta köra till skillnad från en bil utrustad med vanliga däck. Föraren måste anpassa sin hastighet och köra maximalt 80 km/h på en sträcka av maximalt 80 km*, i syfte att säkert nå ett försäljningsställe för att ersätta däcket. Om fler än ett däck punkteras, måste föraren omedelbart stanna. OBS. Vid körning på snö med punkterat MICHELIN Pilot Alpin kan en eventuell dragning uppstå som kan kompenseras genom att styra emot. * Upp till 30 km med MICHELIN ZP SR-däck. 28 Användning av snökedjor Vid användning av snökedjor rekommenderar Michelin att kedjor med automatisk justeringsanordning som anpassas vid en tryckförlust används. ZP-däck / PRIMACY HP ZP 87 H / PRIMACY HP ZP 87 V / PRIMACY HP ZP 89 V / PRIMACY HP ZP 89 W / PRIMACY HP ZP 94 W / PRIMACY HP ZP 100 Y / PRIMACY HP ZP 91 V / PRIMACY HP ZP 91 W / PRIMACY HP ZP 91 Y / PRIMACY HP ZP 95 W / PRIMACY HP ZP 95 Y / PRIMACY HP ZP 94 V / PRIMACY HP ZP 94 W / PRIMACY HP ZP 94 Y / PILOT SPORT PS2 ZP 93 Y / PILOT SPORT ZP Light Load 87 Y / PILOT SPORT PS2 ZP 95 Y / PILOT SPORT PS2 ZP 87 Y / PILOT SPORT ZP 98 Y / PILOT SPORT PS2 ZP 94 Y 7857

29 DÄCK AVSEDDA FÖR SPECIELLA BILMODELLER AUDI Personbilsdäck / ENERGY SAVER AO S1 91 H / ENERGY SAVER AO 84 T / ENERGY SAVER AO S1 92 V / PRIMACY HP AO 92 W / PRIMACY HP AO 91 V / PRIMACY HP AO S1 91 W / PRIMACY HP AO 95 Y / PRIMACY HP AO 94 Y / PRIMACY HP Extra Load AO 98 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load AO 90 V / PRIMACY HP AO 91 W / PRIMACY HP Extra Load ZP AO 94 Y / PRIMACY HP AO 95 Y / PRIMACY HP Extra Load ZP AO 99 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load AO 97 Y / PILOT SPORT 3 Extra Load AO 96 Y 4173 AUDI SUV-/4x4-däck / LATITUDE TOUR HP AO 104 V / LATITUDE DIAMARIS AO 104 W / LATITUDE TOUR HP AO 103 H / LATITUDE SPORT AO 103 W / LATITUDE TOUR HP AO 101 H / LATITUDE SPORT AO 101 W / LATITUDE SPORT AO 101 W Däck med speciella märkningar, se sid

30 DÄCK AVSEDDA FÖR SPECIELLA BILMODELLER 30 BMW Personbilsdäck / ENERGY E3A * (1) 84 H / ENERGY SAVER * 92 H / ENERGY SAVER * 87 H / ENERGY SAVER * 87 V / ENERGY SAVER * 91 H / PRIMACY HP ZP * 91 H / ENERGY SAVER * 91 V / PRIMACY HP ZP * 91 V / ENERGY SAVER * 91 W / PRIMACY HP ZP * 91 W / PRIMACY HP * 95 W / PILOT PRIMACY * 102 W / PRIMACY HP * 94 H / PRIMACY HP * 94 V / PRIMACY HP * 94 W / PRIMACY HP * 94 Y / PILOT PRIMACY * 100 W / PILOT EXALTO PE2 * 84 V / PILOT EXALTO PE2 * 84 W / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 95 Y / PILOT PRIMACY ZP * 96 W / PILOT PRIMACY * 98 Y / PILOT SPORT PS2 ZP * 88 W / PILOT SPORT PS2 ZP * 88 Y / PILOT SPORT PS2 * 93 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 99 Y / PILOT SPORT PS2 * 97 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 93 Y / PRIMACY HP ZP * 94 Y / PILOT SPORT PS2 * 96 ZR / PILOT PRIMACY * 101 Y / PILOT PRIMACY * 95 Y / PILOT SPORT PS2 ZP * 90 W / PILOT SPORT PS2 ZP * 90 Y / PILOT SPORT CUP+ Extra Load * 93 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 93 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 96 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 98 Y / PILOT SPORT CUP+ Extra Load * 98 Y / PRIMACY HP ZP * 96 Y / PILOT SPORT PS2 Extra Load * 100 Y / PILOT SPORT PS2 * 99 ZR / PILOT PRIMACY * 98 Y 5045 BMW SUV-/4x4-däck / ENERGY MXV4 PLUS 104 H / PILOT HX MXM4 * 99 H / ENERGY MXV4 PLUS 105 H / LATITUDE TOUR HP Extra Load ZP * 109 H / PILOT HX MXM4 * 97 H / LATITUDE TOUR HP Extra Load ZP * 107 H / LATITUDE DIAMARIS * 103 V / LATITUDE DIAMARIS * 107 V / LATITUDE DIAMARIS * 102 W / LATITUDE DIAMARIS * 106 W 5434 Däck med speciella märkningar, se sid (1) Så länge lagret räcker.

Michelin 2012. prislista sommardäck

Michelin 2012. prislista sommardäck prislista sommardäck Michelin 2012 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller fr o m den 1 januari 2012. Återförsäljarprislista. PRISLISTA

Läs mer

Michelin 2015 PRISLISTA SOMMARDÄCK

Michelin 2015 PRISLISTA SOMMARDÄCK PRISLISTA SOMMARDÄCK Michelin 2015 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produkter och priser Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller fr o m den 1 januari 2015. 2 SOMMARDÄCK

Läs mer

MICHELIN Bra för miljön. Bra för plånboken.

MICHELIN Bra för miljön. Bra för plånboken. MICHELIN Bra för miljön. Bra för plånboken. Sommardäck 2008 Vad har mitt däckval med växthuseffekten att göra? Avsett för de flesta små, mellanstora och större familjebilarna. Däcket som är bra både för

Läs mer

SOMMAR 2010 MED RÄTT DÄCK FÖRÄNDRAS ALLT

SOMMAR 2010 MED RÄTT DÄCK FÖRÄNDRAS ALLT SOMMAR 2010 MED RÄTT DÄCK FÖRÄNDRAS ALLT Prislista sommardäck 2010 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller fr o m den 1 januari 2010.

Läs mer

MICHELIN. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck

MICHELIN. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck MICHELIN 2017 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck 2 PRISLISTA SOMMARDÄCK 2017 SERIE 80 13'' 155/80-13 79T Energy E3B 128641 E B 2 69 538 SERIE 70 13'' 145/70-13 71T Energy E3B 651554 E B 2 69

Läs mer

Vinter 2010 Prislista vinterdäck 2010 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck

Vinter 2010 Prislista vinterdäck 2010 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Vinter 2010 Prislista vinterdäck 2010 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller från 1 november 2010. Återförsäljarprislista. Vintersortiment

Läs mer

prislista SOMMARDÄCK Michelin 2014 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

prislista SOMMARDÄCK Michelin 2014 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. prislista SOMMARDÄCK Michelin 2014 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 Produktkatalog SOMMARdäck 2014 INNEHÅLL: Kundservice... Sida 3 Däcketiketten - den europeiska lagstiftningen...

Läs mer

PRISLISTA VINTERDÄCK. Michelin 2012. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

PRISLISTA VINTERDÄCK. Michelin 2012. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. PRISLISTA VINTERDÄCK Michelin 2012 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 PRODUKTKATALOG VINTERDÄCK 2012 INNEHÅLL: Kundservice.................................. Sida 3 Däcketikett

Läs mer

PrisLisTa sommardäck. Michelin 2013. Personbils-, suv-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

PrisLisTa sommardäck. Michelin 2013. Personbils-, suv-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. PrisLisTa sommardäck Michelin 2013 Personbils-, suv-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 PrOdukTkaTaLOG sommardäck 2013 innehåll: Kundservice.................................. Sida 3 Däcketikett

Läs mer

prislista ViNtErDÄCK Michelin 2011 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck

prislista ViNtErDÄCK Michelin 2011 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck prislista VINTERDÄCK Michelin 2011 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Priserna är exklusive moms och återvinningsavgift och gäller fr o m den 1 maj 2011. Återförsäljarprislista. PRISLISTA VINTERDÄCK

Läs mer

CW DÄCK Prislista vår/sommar 2014

CW DÄCK Prislista vår/sommar 2014 Personbil 80-70 profil Dim Fabrikat Mönster SI LI Pris F W Db ) 135/80-13 BF Goodrich TOURING 70 T 635 F C 70 2 Tigar SIGURA 75 T 610 F C 68 2 155/80-13 Michelin ENERGY E3B 79 T 755 E B 69 2 Good-Year

Läs mer

PRISLISTA VINTERDÄCK. Michelin 2014-2015. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

PRISLISTA VINTERDÄCK. Michelin 2014-2015. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. PRISLISTA VINTERDÄCK Michelin 2014-2015 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 PRODUKTKATALOG VINTERDÄCK 2014-2015 INNEHÅLL: Kundservice... Sida 3 Däcketiketten - den europeiska

Läs mer

Informationsklass: Öppen 2010 IIWPG

Informationsklass: Öppen 2010 IIWPG 2010 IIWPG Notes Alfa Romeo 159 2006 - Mellanstora bilar Bra Gammalt test Alfa Romeo Brera 2006 - Större småbilar Bra Gammalt test Alfa Romeo MiTo 2008 - Större småbilar Bra Nytt test Alfa Romeo Spider

Läs mer

Michelin 2013-2014. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

Michelin 2013-2014. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. prislista VINTERDÄCK Michelin 2013-2014 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 Produktkatalog vinterdäck 2013-2014 INNEHÅLL: Kundservice... Sida 3 Däcketiketten... Sida 5 Michelin

Läs mer

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar

Bästa junimånaden någonsin för lastbilar 2007-07-02 Bästa junimånaden någonsin för lastbilar - Lastbilsregistreringarna nådde den högsta nivån någonsin för en junimånad. Detta är ett tecken på en fortsatt stark svensk konjunktur, säger Bertil

Läs mer

Tidig våryra i bilhallarna redan i februari

Tidig våryra i bilhallarna redan i februari 2016-03-01 Tidig våryra i bilhallarna redan i februari - Det var fortsatt bra fart i bilhallarna i februari. Registreringarna av nya personbilar ökade med 13 procent i februari. Det är den tjugosjätte

Läs mer

Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization. Page 1

Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization. Page 1 Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization Page 1 Däcket En ovanlig god kompromiss Page 2 Däckens kvalitet är avgörande Köregenskaper Säkerhet Driftekonomi Page 3 Vägkänsla

Läs mer

Kraftigt ökad bilförsäljning

Kraftigt ökad bilförsäljning 2005-10-03 Kraftigt ökad bilförsäljning Nybilsförsäljningen ökade i september med 11,6 % jämfört med samma månad förra året till 25 076 bilar. Hittills i år har försäljningen ökat med 3,8 %. Lastbilsförsäljningen,

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar 2005-09-01 Ökad försäljning av både personbilar och tunga lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i augusti med 14,2 % jämfört med samma månad förra året till 20 361 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari

Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari 2009-02-02 2009-02-02 Fyra av tio nya bilar var dieslar i januari - Dieselbilarna gick mot strömmen och ökade sina registreringar under januari med 4 %, samtidigt som totalmarknaden sjönk med 34 %. Dieselandelen

Läs mer

Motormännens Nybilsenkät 2004

Motormännens Nybilsenkät 2004 Hur nöjd är Du med din nya bil? Märke & Modell Betyg Betyg föregående år Toyota Yaris 212 9,40 9,38 Volvo XC90 165 9,40 9,10 Mercedes C-klass 214 9,25 9,33 BMW 3-serien 282 9,22 9,44 Toyota Corolla 788

Läs mer

Privatleasingen fortsätter att öka starkt

Privatleasingen fortsätter att öka starkt Privatleasingen fortsätter att öka starkt December månad blev åter en månad där vi slog ett nytt rekord för privatleasingen. Andelen privatleasade personbilar av de privatregistrerade nådde över 34 procent

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2011-01-10 Definitiva nyregistreringar under 2010 Under december registrerades enligt BIL Sweden 29 770 nya personbilar vilket är en ökning med 53,7% jämfört med samma månad förra

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2004-01-12 Definitiva nyregistreringar under 2003 Under december registrerades enligt BIL Sweden 20 984 nya personbilar vilket är oförändrat jämfört med samma månad förra året. Under

Läs mer

Bästa maj någonsin för nya bilar

Bästa maj någonsin för nya bilar 2016-06-01 Bästa maj någonsin för nya bilar - Det var full fart i bilhallarna i maj, då registreringarna av nya personbilar ökade med 17 procent. Det är den tjugonionde månaden i rad som registreringarna

Läs mer

11 sportsulor. Det går inte att äta kakan och ha den

11 sportsulor. Det går inte att äta kakan och ha den TEST 11 SporTiga Sommardäck 11 sportsulor Vi testar elva sportdäck i profil 225/45 R17 inför sommarsäsongen 2011 och har en 170-hästars VW Golf GTD som testbil. Inget däck är bäst i alla avseenden så vilken

Läs mer

Äntligen plus för tunga lastbilar

Äntligen plus för tunga lastbilar 2010-07-01 Äntligen plus för tunga lastbilar - Efter 14 månader i rad med minus visade registreringarna av tunga lastbilar över 16 ton äntligen ett plus i juni. Även om det var en marginell ökning är det

Läs mer

*Förtydligande ej avdelare A6 Allround 2000- S / M MB M2 Large Q5 2009- S / M MB M2 Small Q7 2005- S / M MB

*Förtydligande ej avdelare A6 Allround 2000- S / M MB M2 Large Q5 2009- S / M MB M2 Small Q7 2005- S / M MB Passlista för ARTFEX HUNDBURAR & GRINDAR 10/7-2014* Om ER bil inte finns med på listan kandet beror på att burar /grindar inte har provats i just er bilmodell. Mät själva eller prova med butikens ev demo

Läs mer

Gradering av stцld- och inbrottsskydd 2010-11-25

Gradering av stцld- och inbrottsskydd 2010-11-25 Gradering av stцld- och inbrottsskydd 2010-11-25 = Importцrens uppgifter = Fordon kontrollerat * = Ny modell Rцd text = Fordonstillverkaren har ej rapporterat fordonet eller gjort fordon tillgдngligt fцr

Läs mer

Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti

Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti 2016-09-01 Det var fortsatt högtryck på fordonsmarknaden i augusti - Det var fortsatt bra tryck på fordonsmarknaden i augusti. Årets augusti var den bästa augustimånaden någonsin för personbilar och den

Läs mer

2013! 2011" Hur säker är bilen?

2013! 2011 Hur säker är bilen? Hur säker är bilen? 2013! 2011" Hur säker är bilen? 1 Titel på presentationen 2013-09-03! Baseras på verkliga olyckor" Nationell trafikolycksdata (STRADA):! 1) STRADA polis!!polisrapporterade tvåbilskrockar

Läs mer

Het julimånad för fordonsregistreringarna

Het julimånad för fordonsregistreringarna 2010-08-02 Het julimånad för fordonsregistreringarna - Den positiva utvecklingen på fordonsmarknaden fortsatte med oförändrad styrka i juli. Registreringarna av både personbilar och lätta lastbilar ökade

Läs mer

ett mycket starkt bilår

ett mycket starkt bilår 2008-01-02 2007 - ett mycket starkt bilår 306 000 nya personbilar - femte bästa året någonsin Rekord för lastbilsregistreringarna Rekord för dieselbilsregistreringarna Rekordhög dieselandel i december

Läs mer

Ordertelefon: 0300-729 00 Orderfax: 0300-108 80

Ordertelefon: 0300-729 00 Orderfax: 0300-108 80 Nr 2 Kungsbacka 2013-03-15 Bästa återförsäljare! Här kommer ett uppdaterat Klippet 2. En del har tagit slut men fortfarande finns det många godbitar kvar! Skynda att fynda! Som vanligt gäller först till

Läs mer

Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar

Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar Ökade registreringar av personbilar och lätta lastbilar 2007-05-02 - Bilmarknaden fortsatte att utvecklas positivt i april, med ökade registreringar av både personbilar och lätta lastbilar. Företag och

Läs mer

Webasto Monteringssatser & Thermo Plus 2009

Webasto Monteringssatser & Thermo Plus 2009 Alfa 166 Diesel 2,4 1998> Thermo Plus med Tidur W 901 251 0B - - Ingår Audi A3 Bensin 2,0TFSI 2003.05> Monteringssats W 901 560 3A E - Valfri Audi A3 Diesel 1,9 / 2,0 2003.05> Monteringssats W 901 560

Läs mer

Prislista sommardäck 2014

Prislista sommardäck 2014 Prislista sommardäck 2014 PRO R1 Victra 510E Victra Sport 01 maxxis.se Maxxis är en av världens 10:e största däcktillverkare. Originalmonteras av: Vi tänker på miljön. Samtliga Maxxis däck i denna lista

Läs mer

Trendbrott för privatleasing

Trendbrott för privatleasing Trendbrott för privatleasing För första halvåret i år ser vi ett trendbrott för privatleasing. Antalet privatleasing som levererats ut har fortsatt på en hög nivå, men den starka ökningen som vi har kunnat

Läs mer

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media

Information. Definitiva nyregistreringar under Till media Information Till media 2007-01-08 Definitiva nyregistreringar under 2006 Under december registrerades enligt BIL Swedens definitiva siffror 23 879 nya personbilar vilket är en minskning med 4,5% jämfört

Läs mer

Prislista 2015 DÄCKSTÄLLET I LOO. Prislista för återförsäljare Exkl moms. Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet.

Prislista 2015 DÄCKSTÄLLET I LOO. Prislista för återförsäljare Exkl moms. Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet. Prislista 2015 DÄCKSTÄLLET I LOO Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet.com Prislista för återförsäljare Exkl moms MICHELIN PILot Road 4 Känn dig säkrare, oavsett körförhållanden!*

Läs mer

Jämförelse av förbrukning vid blandad körning per storleksklass

Jämförelse av förbrukning vid blandad körning per storleksklass MINIBIL 1 CITROĖN C1 VTi 68 S&S 3,8 4,5 3,4 88 - PEUGEOT 108 PureTech 68 3,8 4,5 3,4 88 - TOYOTA AYGO 1,069 hk Stop&Start Manuell 3,8 4,5 3,4 88 4 SKODA CITIGO MPI 60 hk - ASG5 4,0 ingen info ingen info

Läs mer

Nyheter i Autodata Online

Nyheter i Autodata Online Nyheter i Autodata Online Nya bilar Det finns 70 ytterligare modeller i denna månads utgåva. Nya och uppdaterade modellserier inkluderar: BMW 7-serie (F01/02/04) Mercedes-Benz M-klass (166) Subaru Forester

Läs mer

Produktkatalog Continental sommardäck 2015

Produktkatalog Continental sommardäck 2015 Produktkatalog Continental sommardäck 2015 Personbil, SUV / 4x4 och van En professionell samarbetspartner till fordonsindustrin - Bäst på broms Av alla nya bilar i Europa rullar i genomsnitt mer än var

Läs mer

Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april

Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april 2009-05-04 Fortsatt kraftig nedgång på bilmarknaden i april Registreringarna av både personbilar och lastbilar fortsatte att sjunka i april. Även om man tar hänsyn till att april i år hade två färre registreringsdagar

Läs mer

Passlista för Mimsafe Variocage 2012-09-04

Passlista för Mimsafe Variocage 2012-09-04 Audi A3 * Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja 700/ Tröskel 20 cm Audi A3 5d Sportback 2005- * Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Tröskel 20 cm Audi A4 Avant 1997.10- * Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja 760/795 Audi A4

Läs mer

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar

Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar 2005-12-01 Ökad försäljning av både personbilar och lastbilar Nybilsförsäljningen ökade i november med 4,0 % jämfört med samma månad förra året till 24 617 bilar. Hittills i år, januari-november, har försäljningen

Läs mer

Säkerhet. Vattenplaning Däckens mönsterdjup har en stor betydelse för fordonets säkerhet.

Säkerhet. Vattenplaning Däckens mönsterdjup har en stor betydelse för fordonets säkerhet. SOMMARDÄCK 2014 Säkerhet En av däckets vikigaste funktioner är att ge föraren hög säkerhet. Att kunna bromsa effektivt med korta bromssträckor och ge säkert grepp vid en undanmanöver. Detta skall däcket

Läs mer

Michelin DÄck Till Buss och lastbil- europeisk MÄrkning

Michelin DÄck Till Buss och lastbil- europeisk MÄrkning Michelin DÄck Till Buss lastbil- europeisk MÄrkning 1 ny europeisk MÄrkning av DÄck GÄLLER FRÅN 1. november 2012 MÅleT Är ÖkaD säkerhet MinskaD energiförbrukning Europeiska unionen vill göra vägtransporterna

Läs mer

Bilarna kan finnas med antingen modellkod eller handelsbeteckning i Vägtrafikregistret.

Bilarna kan finnas med antingen modellkod eller handelsbeteckning i Vägtrafikregistret. Handelsbeteckningar Bilarna kan finnas med antingen modellkod eller handelsbeteckning i Vägtrafikregistret. Fabrikat Modell Handelsbeteckning Kommentar Alfa-romeo GT 937 Audi A1 8X OBS Audi vissa modeller

Läs mer

Bästa oktober någonsin för personbilar

Bästa oktober någonsin för personbilar 2015-11-02 Bästa oktober någonsin för personbilar - Bilmarknaden fortsätter att gå mycket starkt. I oktober ökade registreringarna av nya personbilar med tolv procent. Det är tjugoandra månaden i rad som

Läs mer

Hur säker är bilen? Titel på presentationen

Hur säker är bilen? Titel på presentationen Hur säker är bilen? 2011 1 Titel på presentationen 2011-08-30 Rapporten bygger på verkliga olyckor Två olycksmaterial: 1) polisrapporterade tvåbilskrockar i Sverige, 115 000 sedan 1995 2) skadade personer

Läs mer

Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen 600 mph. Vi satte de första däcken på månen

Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen 600 mph. Vi satte de första däcken på månen PRODUKTÖVERKT 4x4/SUV Sommardäck Vi producerade däck för T-Forden, den första massproducerade bilen Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen

Läs mer

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST Miljötänk i bilkörning Miljötänk i bilkörning Lennart Svensson Trafikläraren som coachar företag, kommuner och körkortselever med en körstil som är bra för både miljön

Läs mer

Heta bilhallar i mars

Heta bilhallar i mars 2016-04-01 Heta bilhallar i mars - Nybilsregistreringarna fortsätter att utvecklas starkt. Registreringarna av nya personbilar ökade med tio procent i mars, vilket är den tjugosjunde månaden i rad med

Läs mer

LS-UPP11-009 LS-FM011-027

LS-UPP11-009 LS-FM011-027 Liten Mellanbil Sedan/Kombi - Krav Anbudsgivare 1A 1B 1C 2A 2B 2C 2D 2E 2F Leverantör: Avis Avis Avis Mabi Mabi Mabi Mabi Mabi Mabi Fabrikat: KIA Ceed Toyota Auris Hyundai i30 BMW 118d Citroen C4 Ford

Läs mer

Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar

Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar 2007-11-01 Kraftig uppgång på bilmarknaden rekord för både miljöbilar och dieselbilar - Oktober var en mycket bra månad på bilmarknaden, med kraftiga uppgångar för både personbilar och lastbilar. Fordonsregistreringarna

Läs mer

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Ökad bilförsäljning i juni. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2004-07-01 Ökad bilförsäljning i juni Nybilsförsäljningen ökade i juni med 10,7 % jämfört med samma månad förra året till 27 179 bilar. Trots den starka juniförsäljningen är det ackumulerade

Läs mer

Miljöbilar 2016. BIL Sweden 2016-01-04

Miljöbilar 2016. BIL Sweden 2016-01-04 Miljöbilar 2016 BIL Sweden 2016-01-04 Miljöbilar 2016 I denna lista finns de personbilar och lätta lastbilar angivna som uppfyller den nya miljöbilsdefinitionen som trädde i kraft den 1 januari 2013 och

Läs mer

Folksam Hur säker är bilen 2015

Folksam Hur säker är bilen 2015 Folksam Hur säker är bilen 2015 Presentation av: Anders Kullgren Tylösand, 8 sep 2015 Varför publicerar vi rapporten? Engagerade i våra kunders och övriga bilisters bilval Säkerhet en av de viktigaste

Läs mer

Rekord för miljöbilar i juni

Rekord för miljöbilar i juni 2009-07-01 Rekord för miljöbilar i juni Både antalet och andelen miljöbilar nådde sin högsta nivå någonsin under juni. Det beror på att många passat på att tidigarelägga sina planerade höstinköp av bil

Läs mer

Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2%

Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2% 2010-04-01 Våryra för bilregistreringarna i mars +42,2% - Den positiva utvecklingen på bilmarknaden fortsatte i mars och personbilsregistreringarna ökade kraftigt för femte månaden i rad. Detta är helt

Läs mer

CO2-utsläpp, g/km LCA värden. Bränsleförbrukning blandad (l/100 km, gas: Nm3/100km) counter, internt bruk. Modellbeteckning. Drivmedel.

CO2-utsläpp, g/km LCA värden. Bränsleförbrukning blandad (l/100 km, gas: Nm3/100km) counter, internt bruk. Modellbeteckning. Drivmedel. counter, internt bruk Märke Modellbeteckning Drivmedel Bränsleförbrukning blandad (l/100 km, gas: Nm3/100km) 1 Opel Astra Kombi CNG BIOGAS 6,9 9 2 Opel Zafira 5D 1.6 CNG BIOGAS 7,5 10 3 Volkswagen Golf

Läs mer

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl

Statistiken över nyregistreringar av miljöbilar och specialstatistik kring dieselbilarna presenteras omkring kl ÖKADE REGISTRERINGAR AV BÅDE PERSONBILAR OCH LASTBILAR Under april registrerades 25 809 nya personbilar, vilket är en ökning med 0,4 % jämfört med samma månad förra året. Hittills i år, januari-april,

Läs mer

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo.

- Det är positivt att lastbilsförsäljningen ökar. Det är ett tecken på att den generella konjunkturen är på väg uppåt, tillägger Ulf Perbo. Pressmeddelande 2004-08-02 Minskad bilförsäljning i juli Nybilsförsäljningen minskade i juli med 8,1 % jämfört med samma månad förra året, till 16 703 personbilar. Hittills i år har försäljningen minskat

Läs mer

Personbilar - kontrollbesiktningar 2000 och 2012 Andel underkända med efterkontroll

Personbilar - kontrollbesiktningar 2000 och 2012 Andel underkända med efterkontroll Bilprovningen avslöjar hur olika bilmodeller klarade besiktningen 2012. Under 2012 kom mer än 3,1 miljoner personbilar till Bilprovningen för kontrollbesiktning. Bilprovningen testar bilarna med fokus

Läs mer

CARMO LASTSÄKRINGEN FRÅN SORTIMO FÖR PERSONBILAR

CARMO LASTSÄKRINGEN FRÅN SORTIMO FÖR PERSONBILAR LASTSÄKRINGEN FRÅN SORTIMO FÖR PERSONBILAR Med Carmo grundlattan som är anpassad speciellt till den aktuella fordonstypen har det kompletta L-BOXX-sortimentet en fast plats i din personbil och uppfyller

Läs mer

Nyheter i Autodata Online

Nyheter i Autodata Online Page 1 of 7 Nyheter i Autodata Online Nya bilar Det finns 80 ytterligare modeller i denna månads utgåva. Nya och uppdaterade modellserier inkluderar: BMW 2-serie Active Tourer (F45) Mercedes-Benz E-klass

Läs mer

Bilregistreringarna i maj enligt prognos

Bilregistreringarna i maj enligt prognos 2013-06-03 Bilregistreringarna i maj enligt prognos - Personbilsregistreringarna visade på en liten ökning i maj, vilket är andra månaden i rad med plussiffror. Det var samma antal registreringsdagar både

Läs mer

Prislista vinterdäck 2014/15

Prislista vinterdäck 2014/15 Prislista vinterdäck 2014/15 Arctictrekker WP-05 Arctictrekker NP3 Arctictrekker SP-02 maxxis.se Maxxis är en av världens 10:e största däcktillverkare. Originalmonteras av: företagsprofil grundat 1967

Läs mer

Raketstart på bilåret 2016

Raketstart på bilåret 2016 2016-02-01 Raketstart på bilåret 2016 - Bilåret 2016 har inletts på ett mycket bra sätt. Registreringarna av nya personbilar ökade med sex procent i januari. Det är den tjugofemte månaden i rad med plussiffror

Läs mer

Rapport Säkra bilar med bra miljöprestanda 2005

Rapport Säkra bilar med bra miljöprestanda 2005 2005-01-24 Sid 1(7) Säkra bilar med bra miljöprestanda 2005 De bilval som görs idag kommer ha effekt på den svenska bilparken i 15 20 år. För så länge finns i genomsnitt en bil på våra vägar. Genom att

Läs mer

Kickstart på bilåret 2011

Kickstart på bilåret 2011 2011-02-01 Kickstart på bilåret 2011 - Bilåret 2011 har börjat mycket bra och registreringarna av både personbilar och lastbilar ökade kraftigt i januari. Det här ligger i linje med våra prognoser om ökade

Läs mer

Urstark augustimånad på fordonsmarknaden!

Urstark augustimånad på fordonsmarknaden! 2010-09-01 Urstark augustimånad på fordonsmarknaden! - Utvecklingen på fordonsmarknaden är en viktig konjunkturmätare. Den kraftiga uppgången i augusti för personbilar och lätta lastbilar med 44 respektive

Läs mer

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke.

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke. Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken nr 18, december 2007 Ledare Bästa kund, Det är tydligt att du har valt rätt. Din Multi-Di@g har blivit ett referensredskap tack vare att den är lätt att använda

Läs mer

Ledare. Nyheterna på CD II-2007. Grafisk visning av parametrarna AC5211037

Ledare. Nyheterna på CD II-2007. Grafisk visning av parametrarna AC5211037 Ledare Bästa kund, sommaren går mot sitt slut, klimatanläggningarna har jobbat på högvarv och Multi-Di@g hjälper dig att underhålla dem. Multi-Di@g ställer nämligen en hel rad funktioner till ditt förfogande

Läs mer

Stark fordonsmarknad i november

Stark fordonsmarknad i november 2010-12-01 Stark fordonsmarknad i november - Den positiva utvecklingen på fordonsmarknaden fortsatte i november och registreringarna av både personbilar och lastbilar ökade kraftigt. Det här visar att

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material.

Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar. Detaljerad information om nyregistreringarna finns i bifogade material. Information 2005-04-01 Minskad personbilsförsäljning fortsatt uppåt för lastbilar Nybilsförsäljningen minskade i mars med 5,0 % jämfört med samma månad förra året till 23 936 bilar. Hittills i år har försäljningen

Läs mer

Miljöbilar 2013. BIL Sweden 2012-12-28

Miljöbilar 2013. BIL Sweden 2012-12-28 Miljöbilar 2013 BIL Sweden 2012-12-28 Miljöbilar 2013 I denna lista finns de personbilar och lätta lastbilar angivna som uppfyller den nya miljöbilsdefinitionen som trädde i kraft den 1 januari 2013 och

Läs mer

Dieselbilar dominerade registreringarna i mars

Dieselbilar dominerade registreringarna i mars 2009-04-01 Dieselbilar dominerade registreringarna i mars Under mars månad registrerades fler dieselbilar jämfört med bensinbilar. Både dieselbilar och miljöbilar ökade sina andelar av totalmarknaden under

Läs mer

Gradering av stöld- och inbrottsskydd 2009-06-04

Gradering av stöld- och inbrottsskydd 2009-06-04 Gradering av stöld- och inbrottsskydd 2009-06-04 = Importörens uppgifter D = Motsvarar ej kraven - Negativ premiepåverkan = Fordon kontrollerat A = Godkänd * = Ny modell E = Överträffar kraven - Positiv

Läs mer

Det finns några riktiga god bitar så skynda att fynda!

Det finns några riktiga god bitar så skynda att fynda! Nr 2 Kungsbacka 2014-03-20 Bästa återförsäljare! Här kommer Klippet 2 2014! Denna gång har vi fyllt på med ytterligare 10 modeller som utgått! Det finns några riktiga god bitar så skynda att fynda! Som

Läs mer

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02

Information. Nyregistreringar under april 2002. Till Pressen 2002-05-02 Information Till Pressen 2002-05-02 Nyregistreringar under april 2002 Under april registrerades enligt BIL Sweden 24 311 nya personbilar vilket är en ökning med 5,8 % jämfört med samma månad förra året.

Läs mer

Nokian sommardäck testvinnare

Nokian sommardäck testvinnare PRESSINFORMATION 2012-04- 04 Nokian sommardäck testvinnare Nokian Hakka sommardäck har även i år vunnit topplaceringar både i Sverige, Centraleuropa och i Ryssland. Nya Nokian Hakka Blue med sitt utmärkta

Läs mer

Artikel nr Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy Headrest mount För multimedia-skärmar med ett vertikalt spår på baksidan.

Artikel nr Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy Headrest mount För multimedia-skärmar med ett vertikalt spår på baksidan. 10 juli, 2016, www.brodit.se, 2016 Brodit AB Lista för Nackstödsfäste med skärmfäste Nackstödsfäste med skärmfäste Nackstödsfäste med skärmfäste - Subaru G3X Justy 04-07 Nackstödsfäste med skärmfäste -

Läs mer

Trafiksäker bil. krocksäkerhet & bilbesiktningsresultat

Trafiksäker bil. krocksäkerhet & bilbesiktningsresultat Trafiksäker bil krocksäkerhet & bilbesiktningsresultat För dig som letar efter en begagnad bil är det inte självklart att du ska räkna med att en krocksäker bil per automatik går felfritt genom bilbesiktningen

Läs mer

Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz.

Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz. Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz. örändring. Nu kommer vintern igen. Gulnande löv och fallande temperaturer signalerar att det snart är dags. Det är nu hög tid att förbereda din Mercedes för regn,

Läs mer

Nytt rekord i bilbranschen! (def siffror)

Nytt rekord i bilbranschen! (def siffror) 2015-08-03 Nytt rekord i bilbranschen! (def siffror) - Den mycket starka bilmarknaden fortsatte i juli då nyregistreringarna av personbilar ökade enligt definitiva siffror med 18 procent, vilket är den

Läs mer

Miljöbilar 2014. BIL Sweden 2014-01-02 reviderad

Miljöbilar 2014. BIL Sweden 2014-01-02 reviderad Miljöbilar 2014 BIL Sweden 2014-01-02 reviderad Miljöbilar 2014 I denna lista finns de personbilar och lätta lastbilar angivna som uppfyller den nya miljöbilsdefinitionen som trädde i kraft den 1 januari

Läs mer

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010 Cirkaprislista sommardäck till återförsäljare December 2010 Hakka- Skydd Nokian Tyres produktförsäkring ger Nokian Hakka sommardäck ett ökat skydd som heter Hakka- skydd. Om däcket skadas under normalt

Läs mer

Högtryck på fordonsmarknaden

Högtryck på fordonsmarknaden 2014-05-02 Högtryck på fordonsmarknaden - Det råder högtryck på fordonsmarknaden och i april ökade personbilsregistreringarna för fjärde månaden i rad och de totala lastbilsregistreringarna ökade för femte

Läs mer

Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz.

Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz. Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz. Vintertid. ör fortsatt bekymmersfri körning, gör dig redo för den kalla årstiden i god tid med vinterhjul från Mercedes-Benz. Redan vid

Läs mer

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen

Information. Nyregistreringar under januari Till Pressen Information Till Pressen 2002-02-01 Nyregistreringar under januari 2002 Under januari registrerades enligt BIL Sweden 16 293 nya personbilar vilket är en minskning med 2 % jämfört med samma månad förra

Läs mer

Din bästa däckaffär! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! sommardäck och lättmetallfälgar!

Din bästa däckaffär! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! sommardäck och lättmetallfälgar! Din bästa däckaffär! Lös Däckarkrysset, vinn nya sommardäck och lättmetallfälgar! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! Däck för bättre och renare miljö... Däck för god ekonomi... Handla

Läs mer

Information. Nyregistreringar under juli 2002. Till Pressen 2002-08-01

Information. Nyregistreringar under juli 2002. Till Pressen 2002-08-01 Information Till Pressen 2002-08-01 Nyregistreringar under juli 2002 Under juli registrerades enligt BIL Sweden 17 410 nya personbilar vilket är en ökning med 17,2 % jämfört med samma månad förra året.

Läs mer

PRISLISTA SOMMAR 2015 PRO R1 VICTRA MA-510E VICTRA SPORT VS01

PRISLISTA SOMMAR 2015 PRO R1 VICTRA MA-510E VICTRA SPORT VS01 PRISLISTA SOMMAR 2015 PRO R1 VICTRA MA-510E VICTRA SPORT VS01 Maxxis är en av världens 10:e största däcktillverkare. Originalmonteras av dessa märken (bil/mc/atv/cykel/scooter): BUICK BUICK Insta www.maxxis.com

Läs mer

Bästa augustimånaden någonsin* för nya bilar

Bästa augustimånaden någonsin* för nya bilar 2015-09-01 Bästa augustimånaden någonsin* för nya bilar - Augusti var ytterligare en mycket stark månad på bilmarknaden. Nyregistreringarna av personbilar ökade med nästan elva procent, vilket är den tjugonde

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar apr-15 19,8% 1 VOLKSWAGEN 1 475 1 234 19,5% 241 34,9% 35,0% -0,1% 2 FORD 712 284 150,7% 428 16,8% 8,0% 8,8% 3 RENAULT 413 429-3,7% -16 9,8% 12,2% -2,4% 4 MERCEDES BENZ 342 271 26,2%

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar sep-15 6,5% Registreringar månad Förändring, reg Marknadsandel månad 1 VOLKSWAGEN 1 182 1 084 9,0% 98 27,6% 27,0% 0,6% 2 FORD 700 760-7,9% -60 16,4% 18,9% -2,6% 3 RENAULT 476 450

Läs mer

Totala registreringar

Totala registreringar Totala registreringar YTD sep-15 7,7% 1 VOLKSWAGEN 9 816 9 555 2,7% 261 30,7% 32,2% -1,5% 2 FORD 4 913 3 756 30,8% 1 157 15,4% 12,7% 2,7% 3 RENAULT 3 535 3 410 3,7% 125 11,1% 11,5% -0,4% 4 MERCEDES BENZ

Läs mer